brak logo

MKL

Malbork

Opinie o MKL

miki 2014-10-16 19:12:17
Nie są wcale tacy wypłacalni od roku są mi winni kase
2
alek 2015-03-06 22:40:10
Witam ostrzegam wszystkich przed firma mkl firma nie placi lub nie wyplaca pieniedzy niby szef tej firmy pan leszek borowski to czlowiek nie odpowiedzialny nie slowny brak szacunku wzgledem ludzi co najwazniejsze brak szacunku do siebie samego
3
zawiedziony 2015-03-07 22:26:17
A cos mnie ciagnelo do opini no i znalazlem niestety same negatywy nie bede ukrywal kim jestem nazywam sie eligiusz bieszke pracowalem kilka miesiecy w firmnie mkl i jestem bardzo zawiedziony jesli ktos chce uzyskac jakies info to sluze pomoca moj nr 519160992 pozdrawiam
1
Stefan 2015-04-02 16:14:52
Man jechać do Holandii do Borculo i nie wiem czy warto zawracać sobie gitarę???
addd 2015-08-07 21:26:56
Nie polecam tej firmy nikomu nie placa na wypłatę czekam prawie drugi miesiąc od wyjazdu do Niemiec
1
Wiraszka 2015-08-21 20:51:07
pracuje w MkL pół roku i jeden raz spóźniła się kasa po za tym spoko ale nie ma co chwalić dnia przed zachodem słońca
spawacz 141 2015-09-11 10:46:20
Nie rozumie jak można nie dotrzymać umowy a tłuki jeszcze piszą ze jest ok.Co do firmy to radze mieć wszystko na papierze bo szanowny pan szef star MYDŁO i można kasy szukać na zamku w Malborku-:) .
1
wiraszka 2015-09-15 20:58:39
spawacz 141 jak na narobiłeś gnoju to nie dziw się ze nie ma kasy albo schodziło sie wcześniej z pracy i godziny się nie zgadzają to tak bywa i kasy nie ma
kuran 2015-09-20 16:22:18
To chyba nie znajdziecie roboty, ktora zapewni wiekszej kasy..
wiraszka 2015-09-25 15:18:16
Przyznaje lubię sobie golnąć i do szefa co nieco szepnąć na uszko .Słabo mi idzie w robocie to jakość muszę coś robić, żeby nie zostać na bruku .Ale obiecuje ze tyro będę mniej strzelał z ucha mojego dużego !sorry >
2
kazik 2015-10-20 21:26:44
Niestety firma nie płaci poborów - na początku były w dwóch ratach do 10 niewielka część a reszta do końca miesiąca, teraz nie ma jeszcze poborów za wrzesień a jest już 20. Szef nie odbiera telefonu lub mówi że jak się nie podoba to można się zwolnić, brak szacunku za uczciwie wykonywaną pracę.....
1
anonim 2015-10-28 17:44:09
Szef nie ma pieniędzy bo z RPA musi ludzi zwieść.Zawsze z nimi prędzej czy później wystąpi problem z kasa (ludzie się nie zmieniaj )
1
anonim 2015-11-19 15:41:17
Pewnie spod stołu buli jak większość polskiej patologii.A w RPA w ciula nie wali ?
1
Monter 2016-01-12 15:58:40
Ostrzegam potencjalnych chętnych przed firmą MKL Energy Service z Malborka, firma nie wypłacalna mająca pracowników za "śmieci" , umowa śmieciowa , "reszta po stołem" , opóźnienia z wypłatami, biuro tłumaczy się brakiem przelewów od kontrahentów ( w tym wypadku Hutni Montaze ) , lecz tak naprawdę Leszek Borowski ( na "Pan" trzeba sobie zasłużyć ) ma wszystko daleko w ... . Wysyła swojego brata na kontrakt jako donosiciela gdyż na niczym innym ta osoba się nie zna. Na szczęście są jeszcze od tego odpowiednie urzędy w Polsce jak i za granicy aby dobrać się do takich pseudo firemek. Dla każdego szanującego się fachowca odradzawm podejmowania współpracy z ta firmą
3
spawacz 2016-01-13 16:46:31
witam montera wiesz cos jeszcze na temat tego mklu??? ja mam jechac od nich do rpa i wlasnie slyszalem ze sa opuznienia jak mozesz to napisz jakie???
właśnie ja 2016-01-14 13:30:15
Jak się na kontrakcie płacze od pierwszego dnia, że zimno w Finlandii, że ktoś źle kogoś potraktował i robi z pracy przedszkole, po czym mówi 'dziekuję'i umieszcza post po otrzymaniu wynagrodzenia to nic tylko pogratulować. MKL prowadzi kilka kontraktów, z których stara się jak najszybciej wywiązywać, mimo że często gęsto nie dostaje kasy od swojego zleceniodawcy. Ciekawe czy każdy wykłada kase ze swoich dla kogoś innego. Pozdrawiam wszechwiedzącego znawcę prowadzenia działalności w pl
Janek 2016-01-15 10:25:19
Firma MKL

Wyjechalem z ta firma do RPA i stawka miala byc $20 na godzine, ale na lotnisku otrzymalismy umowe i bylo na niej tylko $13/h, reszte pracodawca obiecal uregulowac. Kilkakrotnie zdarzalo mi sie tak wyjezdzac i pracodawcy sie wywiazywali.

Jesli godzicie sie na to co jest na umowie to ok, ale nie dajcie sie nabrac, ze cos jeszcze otrzymacie, bo jest to nierealne.

Dodam jeszcze, ze na ostatnia wyplate czekam 2 miesace.

Powodzenia,
Jan
Monter 2016-01-15 18:20:13
"właśnie ja" ciekawi Mnie czy jesteś pracownikiem biura czy szalonym fanem firmy MKL, jeżeli zatrudnia się pracowników i ustala z nimi konkretną stawkę oraz termin wypłaty za wykonaną pracę, nie ma znaczenia czy jakikolwiek kontrahent zapłacił czy nie, firmy trudniąca się taką działalnością musi mieć kapitał na wypłaty pracownikom, owi pracownicy nie pracują na raty więc dlaczego firma ma im tak płacić, w szczególności gdy nikt nie wyraził zgody na taką formę wypłaty, a tłumaczdenie " Ciekawe czy każdy wykłada kase ze swoich dla kogoś innego. Pozdrawiam wszechwiedzącego znawcę prowadzenia działalności w pl " uwydatnia tylko poziom twojej inteligencji. Pozdrawiam Monter
1
Oszukany 2016-01-22 10:44:33
Dzień dobry, nazywam się Łukasz Gardyński z końcem grudnia wróciłem z kontraktu w Finlandii, postaram opisać się system działania tej :firmy". Podjąłem współpracę z firmą MKL z listopadzie zostałem wysłany na site testy dla monterów rurociągów do Czech po pozytywnym przejściu owych testów Pan Grzegorz S. dzwonił kilka razy dziennie aby jak najszybciej wysłać mnie na kontrakt był nad wyraz uprzejmy. Mieliśmy jechać na Opole a skończyliśmy w Finlandii, uzgodniłem stawkę 10 Eur,taka samą jak każdy inny z naszej grupy, oczywiście popełniłem pierwszy bląd podpisując umowę zlecenie na 2500 brutto ( jak każdy się domyśla reszta pod stołem) oczywiście sugerowałem się opiniami o tej firmie z podobnych stron do tej. Pracowaliśmy pod czeską firmą na którą nie mogę narzekać, natomiast osoba która miała być naszym tzw. brygadzistą okazała się bratem właściciela firmy MKL, który po pierwsze nie znał się na powierzonej pracy , po drugie nie umiał bądź bał się odezwać do Czechów, wszystko co nas dotyczyło musieliśmy załatwiać sami omijając Tą osobę. Po 10- tym gdy wypłata nie wpłynęła na nasze konta, dowiedzieliśmy się , że będzie ona wypłacana w ratach jak z nami "rzekomo ustalono" , po wymianie wielu @ i licznych kontaktach telefonicznych z biurem i ich kłamstwach , że przelewy już wyszły jak się okazało przelew z ich banku na nasze konta szedł 10 dni. Po świętach z grupy liczącej 10 osób zdecydowało się wrócić 4 osoby, reszta którą postanowiła zakończyć współpracę z tą firmą jak dotąd nie otrzymała wypłaty za grudzień. Mam nadzieje, że moja opinia pomoże podjąć wielu osobą decyzje czy zaryzykować czy też nie. Pozdrawiam Łukasz
3
spawacz 2016-01-26 12:52:56
jak tam wyjazd do rpa???? jedzie ktos???? slyszalem ze wszystko odwolane
Oszukany 2016-02-02 19:24:15
Zgadzam się z Panem Janem, który zamieścił wpis w styczniu, jeżeli liczycie na wypłatę pieniędzy które wam się należą zgodnie z ustaloną umową "ustna" z firmą MKL, zapomnijcie o nich! Do tej pory Ja oraz z tego co wiem kilka innych osób z którymi byłem na kontrakcie w Finlandii nie otrzymały należnego im wynagrodzenia za grudzień. MKL to firma krzak coś jak firemki z Płocka, jeżeli lubicie być dym... w du.. polecam tą pseudo firmę.
2
Spawacz 141 2016-02-03 11:36:03
Dlatego jak opisywałem o rekrutacji patologicznej sytuacji RPA to jeszcze usłyszałem, ze jestem krętaczem !A tym czasem osz..........ci z malborka dalej się pasa jak owce na hali .Jedyne wyjście ,żeby odzyskać kasę to trza pisać maile z skargami do ich kontrahentów. Mkl zawsze ma przeboje z wypłatami od początku jej istnienia bo taka jest metalnosc szanownego szefa !
4
spawacz 141 2 2016-02-11 12:41:22
A jednak! Wylatujemy do RPA za 3 tygodnie. Wiec hyba nie odwołane
monter na niemcy 2016-02-11 12:49:02
Proponuje załozyć własną działalność i bedzie spokoj. ja otworzyłem jakies 3 lata temu i ciągle z mKL współpracuje od tamtej pory. Zdarzają sie opuźnienia ale ja wystwiam fakturę samemu i wiem ile mam dostac. Polecam wspołprace na dzialalnosci jednoosobowej. pozdrowienia
1
africa 2016-02-13 22:55:53
A do jakiego miasta w RPA lecicie jest tam bezpiecznie jakie warunki?Dziękuje za odpowiedź.hej
SpawaczRPA 2016-03-07 01:57:40
Witam,
Firma wysyla pracowników do RPA lecz nie jest w stance wywiazac sie z umowy lub daje umowy na lotnisku ze zmieniona stawka godzinowa.
Ponadto trzyma w niepewności, raz mowia ze wyjad z środe, a poniedziałek dzwonia, ze jednak nie. To jest niepoważne i nieprofesionalne.
Prosze bardzo uwazac lub nie wchodzic z nimi we wspłprace.
Pozdrawiam.
Lucjusz 2016-04-16 18:42:31
witam Panów czy ktoś wie jak w Niemczech ta firma działa bo ogłosili sie ze 10 potrzebują?
Lucjusz 2016-04-16 18:43:08
witam Panów czy ktoś wie jak w Niemczech ta firma działa bo ogłosili sie ze 10 potrzebują?
Zdzichu 2016-04-18 17:20:15
No właśnie kolega mi podpowiedział że potrzebują ale jakie warunki mieszkaniowe pracy i płacy.Typu - dobra praca dobra kasa czy tylko dobra praca?
RPA-MKL 2016-04-28 01:13:55
Firma nie wyplaca nawet podstawowych stawek. Czekam juz 3 miesiace na wyplate.
1
spawacz 2016-06-16 09:59:56
jak obecnie wygląda współpraca z tą firmą,czy wypłacają, czy dotrzymują warunków umowy
monter 2016-06-24 20:05:38
pracowałem dla nich i nie polecam OSZUŚCI
1
K.N. 2016-07-04 13:52:12
Nie polecam, wręcz przestrzegam!
Pracowałem ale szybko zakończyłem współpracę.
Generalnie wszystko na NIE!
były pracownik 2016-07-04 14:02:50
Nie obchodzi mnie jako pracownika czy mój pracodawca dostał kasę od zleceniodawcy
( w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to mam) wypracowałem zarobek termin i kasa do mnie na rękę.
Niestety nie w MKL-u!!!!
Trzymajcie się od nich jak najdalej.
1
Welder 141 2016-08-30 17:02:16
Nie wyplacili mi za prace w RPA .....
Welder 141 2016-08-30 17:02:52
Nie wyplacili mi za prace w RPA .....
Grzesiek monter 2016-09-02 11:36:08
Witam
Pracowałem z MKL 3 razy, za 1 razem kasa co do dnia, za 2 ii 3 razem opóżnienia do 2tygodni.
Ale zawsze wypłacone co do złotówki!!!!
Znam gościa co dostał kase po 6 tygodniach, ale też dostał co do 1 Euro!!
Kwatery na poziomie, pokoje 2 osobowe.
Jeśli ktoś może poczekać za kasą to polecam, jeśli ktoś musi mieć co do dnia to omijać!!

Ja ogólnie polecam i jestem zadowolony, bo wiem że są firmy które nie zapłacą wcale!!!
A robota jak wszędzie raz lepsza raz gorsza.

Pozdrawiam
Grzesiek
2
Bosss 2016-09-02 11:54:20
Grzesiek napisz coś więcej jak tam się pracuje
1
wojtas 2016-09-02 17:26:10
Jako tako jak trafisz na budowę z majstrem mirkiem to trza zap----ć. Robisz 11h piszą 10 odrabiasz 2 przerwy po 30 minut. Języka umieć nie trzeba umie majster lub brat szefa. W skali do 10 dałbym dobrą 4.
GrzegorzP 2016-09-14 11:20:20
Witam, szczerze odmawiam komu kolwiek pracę w firmie MKL w Malborku. Wyłącznym powodem jest to że jest do banda oszustów. Za pracę wykonaną nie płacą pieniędzy po parę miesięcy, nie odbierają telefonów więc nie ma mowy o kontakcie w sprawie zaległych należności. Jeśli jednak jakimś cudem uda się dodzwonić to słyszysz od Prezesa że na razie nie mają kasy albo że właśnie dokonali przelewu na którego czekasz ale niestety się nie doczekasz bo to kłamstwo. Jedyną możliwością odzyskania pieniędzy jest stawienie się osobiście w firmie i zastraszenie sądem, Państwową Inspekcją Pracy i Urzędem Skarbowym, To wtedy pieniążki od razu się znajdują. Dziwię się tylko że jeszcze od nikogo nie dostali po ryjach za takie traktowanie pracowników. Banda ZŁODZIEI i OSZUSTÓW.
1
Weldek 2016-09-28 19:18:03
Witam odradzam współpracę z MKL na czele z L.Borowskim nie wywiązuje się umów przeciąga wypłaty nie odbiera telefonów i ogólnie ma ludzi gdzieś.
Znam paru kumpli którzy do dziś czekają na kasę z RPA oczywiście L.B kase dostał ale już nie myśli o wywiązaniu się z umowy. Jeżeli nie chcesz zostać oszukanym to omijaj z daleka.
pko 2016-09-30 14:49:29
@mlot szkoda bo to wazny czynnik jest w pracy..no ale moze chociaz na innych stanowiskach jest lepsza atmsofera bo to przeciez wszystko od ludzi jest zalezne
Zostaw swoją opinię o MKL - Malbork
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MKL