logo Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci

Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci

Gdańsk

Opinie o Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci

..... 2015-05-21 09:05:44
Rewit to zdecydowanie miejsce dla ambitnych osób, chcących się rozwijać, a nie szukających ciepłej posadki do emerytury. Zdarza się, że zostajemy dłużej, ale nie jest to nagminne. Poza tym w księgowości to raczej naturalne...do niezadowolonych - może czas pomyśleć o przekwalifikowaniu się:)
xxx 2015-05-21 09:47:55
szkoda tylko że widać jeden styl wypowiedzi w wiadomościach pozytywnie mówiących o Rewit. Czyżby pozytywne wiadomości pisane były przez jedną osobę?
2
1234 2015-05-22 22:00:43
Nic bardziej mylnego. Uwierz mi, że w Rewicie jest więcej zadowolonych osób niż tylko jedna, inaczej nie pracowali by tu ładnych kilka lat. Niestety nie ma idealnych firm, ale negatywne komentarze są mocno przesadzone.
Ja też przed zatrudnieniem w Rewicie czytałam te komentarze, ale stwierdziłam, że zazwyczaj na forach wypowiadają się osoby niezadowolone, a szkoda bo można o tej firmie powiedzieć też wiele dobrego. Ja się o tym przekonałam...
1
obecny pracownik 2015-05-23 08:10:19
No cóż Pan prezes jak kameleon, nie tylko ma wiele twarzy ale potrafi występować w wielu osobach :).A reszta pozytywnych wpisów to osoby które już zlokalizowały, że Pan prezes się tu udziela i obcuje cyt: ,, Słucham głosów krytycznych - wprowadzamy system premiowy''gdzieś trzeba się podlizać a takich bezkrytycznych co na wszystko walą głową o posadzkę prezes lubi najbardziej.
3
gość_2 2015-05-23 21:13:59
zasadniczym problemem jest to, że pracownicy dostają nieodpowiednią pensję do ilości przepracowanego czasu. W Hutchinsonie pracownicy dostają albo dni wolne od pracy w ramach nadgodzin lub dodatkowe pieniądze za nadgodziny. Przychody Spółki rosną - ilość pracy także, ale nie przekłada się to na zarobki pracowników, którzy zostawiają wiele serducha w wykonywaną pracę.

aktualny pracownik 2015-05-26 16:07:01
Uparliście się na to że prezes sam wypowiada się na tym forum, a może jednak negatywy wpisuje jedna osoba, która zmienia swój Nick?
Możemy się tak przepychać ale to do niczego nie prowadzi.
Oceniam Rewit na ocenę bardzo dobrą i mam nadejdzie że nadejdzie czas na ocenę celującą.
1
xyz 2015-05-28 15:15:37
Firma jest rzetelna, praca ciekawa i można wiele się nauczyć. Leniwym - nie polecam, Ambitnym - polecam.
1
Bolek 2015-05-31 06:28:39
Dla ambitnych jest Big4, dla ambitnych i przedsiębiorczych robienie cegoś poza szablonowego.
Prawda. W audycie zbyt dużo pracy, zbyt mało kasy. Dlatego ambitni idą tam gdzie pensja będzie odpowiednia. Rewit można potraktować jako przystań, gdzie czegoś można się nauczyć. Dlaczego? Pensja słaba, brak szkoleń (jeżeli są to w ciągu dnia, podczas badania). Czy jest czas, żeby brać w tym udział? Nie sądzę!
3
Big4 2015-05-31 06:32:37
Hmmmmm......

W takim razie zapraszamy do nas.
G.Gałgan 2015-05-31 07:33:49
BDO i KPMG!
aktualny pracownik 2015-05-31 10:05:56
nie wszystkim można dogodzić. szkolenia w czasie godzin pracy - źle, po pracy również źle...
jeśli ktoś ma pomysł na "zmiany" i "nowości" to może warto przedstawić je swoim przełożonym, a nie tylko marudzić i narzekać.
xxx 2015-06-17 16:20:46
nie ladnie samemu o sobie wypisywac pozytywne opinie
to ze sa wieloletni pracownicy wynika z trojmiejskiego rynku pracy gdzie nie ma przemyslu i wielu fabryk jak np we wroclawiu....
aktualny pracownik 2015-06-18 11:01:10
Samemu o sobie? Wiem, że najlepiej jest narzekać, a wpisanie pozytywnej opinie może być objawem szaleństwa - mentalność naszego narodu. Otóż informuję, że Rewit to nie jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie trzymają ludzi za karę.
W naszym województwie nie ma problemu z pracą i z pewnością fakt, że wiele osób pracuje już ładnych parę lat nie wynika z braku przemysłu :)
Jeśli naprawdę czujecie się aż tak źle to proponuję rozmowę z np. kierownikiem, a nie wypisujcie tych wszystkich bzdur na forum.
W firmie wszyscy sprawiają wrażenie, że jest SUPER, a w internecie takie opinie negatywne krążą. Wstyd nie dla firmy ale dla ludzi tu pracujących.
xxx 2015-06-18 14:05:45
tzw efekt zasiedzenia ;) 2700 zl i 14 godzin pracy to chyba wyzysk :) chyba ze ktos z afryki pochodzi ;)

pozatym nikt nie powie naglos w firmie jaka prawdziwego zdania bo zwolnia ;)

ewidentnie ktos desperacko chce podciagnac ocene w internecie... zeby jeleni do pracy nie brakowalo...
2
zzz 2015-06-18 14:18:18
tak nie ma problemu z praca ;) to dlaczego poznan wroclaw ma dzienne 3-4 razy wiecej ogloszen o prace ;) i bezrobocie wynosi ok 4%
widac ze spec z rewitu bez wiedzy ekonomicznej...
mwmw 2015-06-18 15:23:11
to zobaczymy ile pracownikow po wakacjach odejdzie :P jak odejdzie 80 proc to zmienicie zdanie czy tez bedziecie mowic ze jestesie oaza ;d

MIŁA 2015-06-18 15:50:46
Nie rozumie skąd tyle złośliwości w ludziach. Kochani może warto popatrzeć trzeźwymi i szczerymi oczami. Naprawdę pracuję w tej spółce kilka lat i nie mam zamiaru szukać szczęścia gdzie indziej ponieważ atmosfera pracy i podejście zarządu :) nastawionego na rozwój pracowników, ciągłe szkolenia wewnętrzne nie tylko twarde branżowe ale również miękkie interpersonalne, telekonferencje spotkania z poszczególnymi zespołami, działami, aby na bieżąco doskonalić warsztat pracy. Oto nasz rozwój. Pisze nasz bo bardzo się integruję z naszą spółką REWIT.:)Zarząd zauważa potrzeby wypoczynku pracowników, ich integracji i wzajemnego poznania się bliżej ,
Ostatnie spotkanie integracyjne w parku linowym jednoznacznie pokazało super klimaty,radość wspólnej zabawy i radość właśnie z tego , że jesteśmy w prężnie rozwijającej się GRUPIE REWIT
zioma 2015-06-19 19:29:29
Tak to dalej siedź po godzinach w pracy, bez własnego mężczyzny i własnej rodziny.
Może to Ci się podoba. Nam NIE!
xxx 2015-06-19 20:09:49
"ktoś z Afryki pochodzi" - rasizm się odezwał i straszne prostactwo.
"nie powie prawdziwego zdania bo zwolnią" - a co tj. komuna? Zwolnią jeśli powiecie, ze macie za dużo na głowie i sobie nie radzicie? Wątpię. Jeśli nie spróbujecie to nie dowiecie się. Pewnie wolicie chodzić i między sobą narzekać bo macie taki styl życia.
"żeby jeleni do pracy nie brakowało" żałosne są te komentarze.
aktualny pracownik 2015-06-19 20:16:44
zapraszam do lektury:
( usunięte przez administratora )

Miasta na prawach powiatu: Gdańsk 6,1, Gdynia 6,1, Słupsk 11,3, Sopot 4,4.

Czyli nie ma dramatu.
xxx 2015-06-19 20:26:44
Może koleżanko masz problem sama ze sobą, a nie z Rewitem? Jesteś ciągłą, zestresowaną pesymistką i cokolwiek nie dostaniesz od firmy to i tak będzie źle.
Uważasz, że jesteś niedoceniona to zgłoś to do kierownika, dyrektora lub Prezesa, a nie NARZEKAJ na forum. Skoro jesteś warta więcej to udowodnij ten fakt.

Czy naprawdę nie widzicie że Rewit się zmienia. Na wszystko potrzeba czasu ale i cierpliwości oraz dobrej komunikacji.
lol 2015-06-19 23:21:56
w rewicie sa same niewydymki bez zycia prywatnego ;) i mysla ze sa niewiadomo kim zal ;) jak po praktykach zasiedzi sie na niskiej stawce to i prezesem mozna zostac ;)
zal 2015-06-19 23:28:42
prosze cie jeszcze powiesz ze pomorskie jest na tym samym poziomie co dolnoslaskie czy mazowieckei skonczcie z ta propaganda rewit nie jest rozwojowa firma z punktu widzenia i tutaj ewidentie panie kierwoniczki z audytu chca poprawic reputacje na forum ewentualnie bardzo mila sekretarka z parteru co entuzjazmem tryska na kilometro
Xxx 2015-06-20 09:46:39
Żal że tak myślicie o swojej firmie. Właśnie dlatego firma ma problem z rozwojem (podpowiem: bo ludzie są pasywni).
Czas się wyprowadzić do innego województwa skoro u nas jest wg Was dramatyczna sytuacja na rynku pracy.
Xxx 2015-06-20 09:50:26
Twoja samokrytyka jest oszałamiająca. Brawo że na forum otwarcie przyznajesz się że jesteś niewydymką bez życia prywatnego. Jak wszyscy to wszyscy
ehhhhhh 2015-06-22 00:01:43
Dawno, dawno temu zdarzyło mi się pracować w tej firmie. Czasem przeglądam forum gowork, a tu tyle wpisów nagle, gdy kilka lat temu były sporadyczne - cóż coś się chyba z kadrami dzieje....

Rewit dał mi podstawy. Nie można temu zaprzeczyć. Firmy tego typu, to nie jest miejsce docelowe. Księgowa/y w biurze rachunkowym to jest coś jak pracownik produkcji w zwykłej firmie. Dotyczy to praktycznie każdego biura rachunkowego, nie tylko Rewitu. Nie ma też za bardzo co przesadzać z tym rozwojem. Bardzo zaawansowanych tematów tam nie ogarniecie, bo obsługiwane spółki są po prostu za małe. Dobra firma na początek, bo będąc świeżakiem po studiach, zielonym jak trawa na wiosnę, przy odrobinie wysiłku własnego można zrobić z tej pracy trampolinę do lepszej. Tym bardziej że są na rynku firmy, gdzie absolwenci latami klepią jakieś durne schematy i nic nie kumają z tego co robią, a wmawia im się nie wiadomo co. Pozdrawiam
1
sekretarka z parteru 2015-06-22 08:48:00
Szkoda, że koledzy/koleżanki z pracy nie potraficie powiedzieć prawdy w twarz, tylko rozpisujecie się na internetowym forum i wjeżdżacie na wszystko i wszystkich.Jak problemem staje się już dla Was to że ktoś jest miły i ''tryska na kilometr optymizmem'' to nie wiem czego Wy tak na prawdę chcecie i szukacie. Pozdrawiam serdecznie, i miejcie tyle odwagi żeby pogadać szczerze stojąc przed sobą a nie ukrywając się za dziwnym pseudonimem przed monitorem komputera.
1
aktualny pracownik 2015-06-22 18:11:15
Może dawno dawno temu biura rachunkowe obsługiwały tylko małe podmioty natomiast obecnie biura rachunkowe to partnerzy i niejednokrotnie obsługują duże firmy. W Rewicie aktualnie są duże podmioty i mam nadzieję, że tendencja będzie wzrostowa. Jeśli chodzi o rozwój na stanowisku księgowej w dużych firmach to myślę, że również nie ma co liczyć na wielkie zmiany. Znam wiele księgowych w firmach prywatnych które od 10 lat robią ciągle to samo np. księgowanie kosztów i nic poza tym. Aspekt rozwoju jest indywidualny. Jak ktoś jest ambitny i chce coś osiągnąć to po prostu osiągnie.
4
Olo 2015-08-15 15:55:59
Jeszcze dużo przed Rewitem.
2
niepolecam 2015-10-05 17:02:46
nie polecam lepiej dluzej poszukac normalnej pracy chyba ze ktos zdesperowany to na chwile i szukac dalej work...
1
niepolecam 2015-10-05 23:48:03
wyzysk , falszywie rodzinna atmosfera :) dotego zarzad nie szanujacy ludzi i wiele mozna w nieskończoność wymieniac,,
min oczekiwanie od pracownika ze bedzie sie wieloletnim pracownikiem za 1800 zl hello :P

kierownictwo raczej na terapie powinno isc jesli mysli ze normalnie ludzi traktuja :)
2
szukająca pracy 2015-10-23 11:45:26
Witam. Ostatnio na portalu pracuj pojawiło się ogłoszenie na samodzielną księgową. Czy moglibyście opisać jak wygląda tam praca? Jak się traktuje pracowników? Czy są szanse rozwoju? Jak wygląda kwestia wynagrodzeń?Z góry dziękuję
B. 2015-11-04 09:38:07
Rozczarowana biurem w Gdyni. Nie polecam.
Ryc 2015-11-04 11:32:02
A dlaczego jesteś rozczarowana i dlaczego nie polecasz? Wysłałam tam swoją aplikację, czy dobrze zrobiłam?
Hardcore 2016-01-26 21:06:36
No co tu mówić?
Przy tej polityce z Rewitu nie zrobicie EY.
No sorry. No wybaczcie.
Ani Deloitte.
No sorry Nie.

Przyjść, nauczyć się swojego i zmienić na pracodawcę lepiej płatnego.
Gadaniem RZYMU NIE ZBUDOWANO !
1
1234 2016-04-28 12:04:48
Pewnie pensja zaczyna się od 10 tys. Netto
3
1512 2016-04-28 13:16:54
Może nie koniecznie ale są też premie!
Piotr Witek Prezes 2016-05-16 17:50:23
Dziękuję wszystkim, którzy pracują u nas i przyczynili się do sukcesu jakim niewątpliwie jest 16-te miejsce w Polsce, wśród najlepszych audytorów w Polsce. Nie mamy ambicji być wielką czwórką, nie mamy takiego potencjału i możliwości. Ale chcemy być nowoczesną i dobrze zarządzaną firmą doradczą, dostarczającą zarówno usługi księgowe, audytorskie, podatkowe jak i doradztwa strategicznego. Awans o 6 oczek w górę nie wynika z niczego. Wiem, że wiele osób szuka pracy stabilnej, rozwojowej i dającej satysfakcję. Badania prowadzone na wielu kontynentach dowodzą, że pierwszym czynnikiem satysfakcji w pracy wcale nie są pieniądze ale kultura doceniania, jasne wyznaczanie celów, oraz możliwość rozwoju osobistego. I te właśnie kwestie są dla nas kluczowe. W ramach naszych możliwości finansowych wynagradzamy pracowników najlepiej jak się da, wspieramy ich rozwój (finansując zdawanie egzaminów na biegłego rewidenta, współfinansujące szkolenia na biegłego rewidenta 30% wartości). Oczywiście zawsze można zrobić więcej - ale krawiec tak szyje jak mu materiału starcza. W zeszłym roku rozpoczęliśmy szkolenia dla kadry menadżerskiej, w tym roku będą kontynuowane w czerwcu - bez względu na to co napiszą kolejni uczestnicy forum. W 2015 roku dział audytu przeszedł 2 dniowe szkolenie i w tym roku również się spotkamy. W ramach naszych możliwości i na miarę naszych ambicji. Jeśli ktoś szuka pracy zawsze może wysłać do nas CV - nigdy nie ignorujemy ciekawych listów motywacyjnych i ambitnych ludzi.
@2016 2016-05-19 18:23:44
Kompromitacja i śmiesznie aby Prezes wdawał się w polemikę. Czytając mam niezłą zabawę. Takimi wyznaniami nie da się zmazać złej opinii zbudowanej wiele lat temu. Z tego co można wywnioskować to coś się zmienia. Oj wiele wody musi jeszcze upłynąć, oj wiele.
true 2016-06-16 14:37:24
Zarząd nie szanuje ludzi i nigdy nie szanował. Pracownicy boją wyrazić się swoje zdanie na temat nurtujących ich kwestii. Jak już się odważą to są zwalniani albo traktowani w taki sposób że nie mają ochoty następnego dnia wrócić do pracy. Szkolenia są i dba się o rozwój pracownika, ale rozwój a dawany ludziom szacunek to dwie inne rzeczy. Składajcie CV bo tam jest ciągła rotacja pracowników, obgadywanie i skarżenie na siebie odbywa się pawie codziennie, nie wspominając o pracownikach siedzących na nadgodzinach oczywiście za free.
2
Alf 2016-10-16 14:17:11
Guzik prawda. Słabe zarobki. Dobre dla młodych na studiach. Żeby przeżyć. Hmmmm ciężko.
S 2016-10-16 20:52:55
Asystent biegłego rewidenta zarobi tyle co kasjer z biedronki przy dużo większym nakładzie pracy. Rewit to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez wynagrodzenia. Witek wam nie zapłaci. Taka prawda.

Kierownik ? Haha większa pensja, a jaka odpowiedzialność i nakład pracy ?! Stek bzdur.
3
MR 2016-10-16 20:55:04
Zgadzam się. Każdy z audytu myśli o ucieczce oprócz Oli.
Mesjasz 2016-10-16 21:02:39
Prawda jest taka, że pracujecie na Witka i jego dzieci. Nie macie ani dobrego wynagrodzenia ani socjalu. Jeżeli nie będziecie realizować swoich celów to będziecie realizować cele Witka. Zastanówcie się nad tym.
2
Mesjasz 2016-10-19 21:16:56
Tak. Nie wierz w cuda.
Eg 2016-10-20 18:04:05
Może pieniądze nie są najważniejsze. Za coś trzeba żyć prawda ?
2
OnoMatop 2016-10-21 13:51:39
Prawda !!!!!!!!!!!!!! Płacicie albo tracicie.
1
Nos 2016-10-23 13:27:46
W postaci kuponów do Lidla?
1
WWW 2016-10-27 09:38:56
odeszły bo wiedziały, że Pan przyjdzie!!!
1
Antonio 2016-11-19 07:29:43
Słabe zarobki, nieodpłatne nadgodziny. Wielka wizja Prezesa. Co tu mówić heh...podwyżki 40 gr.
Zostaw swoją opinię o Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci