Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci

Gdańsk

Opinie o Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci

ehhhhhh 2015-06-22 00:01
Dawno, dawno temu zdarzyło mi się pracować w tej firmie. Czasem przeglądam forum gowork, a tu tyle wpisów nagle, gdy kilka lat temu były sporadyczne - cóż coś się chyba z kadrami dzieje....

Rewit dał mi podstawy. Nie można temu zaprzeczyć. Firmy tego typu, to nie jest miejsce docelowe. Księgowa/y w biurze rachunkowym to jest coś jak pracownik produkcji w zwykłej firmie. Dotyczy to praktycznie każdego biura rachunkowego, nie tylko Rewitu. Nie ma też za bardzo co przesadzać z tym rozwojem. Bardzo zaawansowanych tematów tam nie ogarniecie, bo obsługiwane spółki są po prostu za małe. Dobra firma na początek, bo będąc świeżakiem po studiach, zielonym jak trawa na wiosnę, przy odrobinie wysiłku własnego można zrobić z tej pracy trampolinę do lepszej. Tym bardziej że są na rynku firmy, gdzie absolwenci latami klepią jakieś durne schematy i nic nie kumają z tego co robią, a wmawia im się nie wiadomo co. Pozdrawiam
3
sekretarka z parteru 2015-06-22 08:48
Szkoda, że koledzy/koleżanki z pracy nie potraficie powiedzieć prawdy w twarz, tylko rozpisujecie się na internetowym forum i wjeżdżacie na wszystko i wszystkich.Jak problemem staje się już dla Was to że ktoś jest miły i ''tryska na kilometr optymizmem'' to nie wiem czego Wy tak na prawdę chcecie i szukacie. Pozdrawiam serdecznie, i miejcie tyle odwagi żeby pogadać szczerze stojąc przed sobą a nie ukrywając się za dziwnym pseudonimem przed monitorem komputera.
1
aktualny pracownik 2015-06-22 18:11
Może dawno dawno temu biura rachunkowe obsługiwały tylko małe podmioty natomiast obecnie biura rachunkowe to partnerzy i niejednokrotnie obsługują duże firmy. W Rewicie aktualnie są duże podmioty i mam nadzieję, że tendencja będzie wzrostowa. Jeśli chodzi o rozwój na stanowisku księgowej w dużych firmach to myślę, że również nie ma co liczyć na wielkie zmiany. Znam wiele księgowych w firmach prywatnych które od 10 lat robią ciągle to samo np. księgowanie kosztów i nic poza tym. Aspekt rozwoju jest indywidualny. Jak ktoś jest ambitny i chce coś osiągnąć to po prostu osiągnie.
4
Olo 2015-08-15 15:55
Jeszcze dużo przed Rewitem.
2
erni 2015-08-24 18:04
Cześć wam, wiem, że nie dalej jak rok temu poszukiwali kierowników zespołu w dziale audytów. Wtedy nie mogłem zmienić pracy, z przyczyn że tak powiem, ode mnie niezależnych. Teraz już mogę, ale od jakiegoś czasu ofert dla takich kierowników nie widzę. Ciekaw jestem, czy niedługo ruszy jakaś rekrutacja, czy mam szukać roboty dalej.
niepolecam 2015-10-05 17:02
nie polecam lepiej dluzej poszukac normalnej pracy chyba ze ktos zdesperowany to na chwile i szukac dalej work...
2
kalinka 2015-10-05 20:40
według mnie firma dobrze się trzyma na rynku zdobyła 22 miejsce w rankingu krajowym jako dobra firma, polecana, rzetelna, w dodatku prowadzą ciągle rekrutację widziałam na stronie ogłoszenie, że można wysyłać bezpośrednio do firmy aplikacje CV, może ktoś słyszał o ofercie pracy dla kasięgowej, posiadam doświadczenie. Będę wdzięczna za info. @niepolecam co tam cię tam wnerwiało?
niepolecam 2015-10-05 23:48
wyzysk , falszywie rodzinna atmosfera :) dotego zarzad nie szanujacy ludzi i wiele mozna w nieskończoność wymieniac,,
min oczekiwanie od pracownika ze bedzie sie wieloletnim pracownikiem za 1800 zl hello :P

kierownictwo raczej na terapie powinno isc jesli mysli ze normalnie ludzi traktuja :)
3
szukająca pracy 2015-10-23 11:45
Witam. Ostatnio na portalu pracuj pojawiło się ogłoszenie na samodzielną księgową. Czy moglibyście opisać jak wygląda tam praca? Jak się traktuje pracowników? Czy są szanse rozwoju? Jak wygląda kwestia wynagrodzeń?Z góry dziękuję
B. 2015-11-04 09:38
Rozczarowana biurem w Gdyni. Nie polecam.
1
Ryc 2015-11-04 11:32
A dlaczego jesteś rozczarowana i dlaczego nie polecasz? Wysłałam tam swoją aplikację, czy dobrze zrobiłam?
Hardcore 2016-01-26 21:06
No co tu mówić?
Przy tej polityce z Rewitu nie zrobicie EY.
No sorry. No wybaczcie.
Ani Deloitte.
No sorry Nie.

Przyjść, nauczyć się swojego i zmienić na pracodawcę lepiej płatnego.
Gadaniem RZYMU NIE ZBUDOWANO !
2
1234 2016-04-28 12:04
Pewnie pensja zaczyna się od 10 tys. Netto
4
1512 2016-04-28 13:16
Może nie koniecznie ale są też premie!
Piotr Witek Prezes 2016-05-16 17:50
Dziękuję wszystkim, którzy pracują u nas i przyczynili się do sukcesu jakim niewątpliwie jest 16-te miejsce w Polsce, wśród najlepszych audytorów w Polsce. Nie mamy ambicji być wielką czwórką, nie mamy takiego potencjału i możliwości. Ale chcemy być nowoczesną i dobrze zarządzaną firmą doradczą, dostarczającą zarówno usługi księgowe, audytorskie, podatkowe jak i doradztwa strategicznego. Awans o 6 oczek w górę nie wynika z niczego. Wiem, że wiele osób szuka pracy stabilnej, rozwojowej i dającej satysfakcję. Badania prowadzone na wielu kontynentach dowodzą, że pierwszym czynnikiem satysfakcji w pracy wcale nie są pieniądze ale kultura doceniania, jasne wyznaczanie celów, oraz możliwość rozwoju osobistego. I te właśnie kwestie są dla nas kluczowe. W ramach naszych możliwości finansowych wynagradzamy pracowników najlepiej jak się da, wspieramy ich rozwój (finansując zdawanie egzaminów na biegłego rewidenta, współfinansujące szkolenia na biegłego rewidenta 30% wartości). Oczywiście zawsze można zrobić więcej - ale krawiec tak szyje jak mu materiału starcza. W zeszłym roku rozpoczęliśmy szkolenia dla kadry menadżerskiej, w tym roku będą kontynuowane w czerwcu - bez względu na to co napiszą kolejni uczestnicy forum. W 2015 roku dział audytu przeszedł 2 dniowe szkolenie i w tym roku również się spotkamy. W ramach naszych możliwości i na miarę naszych ambicji. Jeśli ktoś szuka pracy zawsze może wysłać do nas CV - nigdy nie ignorujemy ciekawych listów motywacyjnych i ambitnych ludzi.
1
@2016 2016-05-19 18:23
Kompromitacja i śmiesznie aby Prezes wdawał się w polemikę. Czytając mam niezłą zabawę. Takimi wyznaniami nie da się zmazać złej opinii zbudowanej wiele lat temu. Z tego co można wywnioskować to coś się zmienia. Oj wiele wody musi jeszcze upłynąć, oj wiele.
2
true 2016-06-16 14:37
Zarząd nie szanuje ludzi i nigdy nie szanował. Pracownicy boją wyrazić się swoje zdanie na temat nurtujących ich kwestii. Jak już się odważą to są zwalniani albo traktowani w taki sposób że nie mają ochoty następnego dnia wrócić do pracy. Szkolenia są i dba się o rozwój pracownika, ale rozwój a dawany ludziom szacunek to dwie inne rzeczy. Składajcie CV bo tam jest ciągła rotacja pracowników, obgadywanie i skarżenie na siebie odbywa się pawie codziennie, nie wspominając o pracownikach siedzących na nadgodzinach oczywiście za free.
4
Alf 2016-10-16 14:17
Guzik prawda. Słabe zarobki. Dobre dla młodych na studiach. Żeby przeżyć. Hmmmm ciężko.
1
iwo 2016-10-16 14:21
Alf' na jakim stanowisku byles zatrudniony? wiadomo, ze jak jestes studentem i jeszcze studiujesz dziennie to nie da sie pogodzic pracy na pełny etat z uczelnia, wiec nie dziwie się, że napisałeś że mało zarabiales skoro miales tylko kilka godzin w miesiacu
S 2016-10-16 20:52
Asystent biegłego rewidenta zarobi tyle co kasjer z biedronki przy dużo większym nakładzie pracy. Rewit to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bez wynagrodzenia. Witek wam nie zapłaci. Taka prawda.

Kierownik ? Haha większa pensja, a jaka odpowiedzialność i nakład pracy ?! Stek bzdur.
5
MR 2016-10-16 20:55
Zgadzam się. Każdy z audytu myśli o ucieczce oprócz Oli.
2
Mesjasz 2016-10-16 21:02
Prawda jest taka, że pracujecie na Witka i jego dzieci. Nie macie ani dobrego wynagrodzenia ani socjalu. Jeżeli nie będziecie realizować swoich celów to będziecie realizować cele Witka. Zastanówcie się nad tym.
6
kalina 2016-10-19 15:56
No dobra a jak ktoś ma sporo kursów i język obcy to ma taką samą stawkę jak wszyscy inni?
1
Mesjasz 2016-10-19 21:16
Tak. Nie wierz w cuda.
3
Eg 2016-10-20 18:04
Może pieniądze nie są najważniejsze. Za coś trzeba żyć prawda ?
4
OnoMatop 2016-10-21 13:51
Prawda !!!!!!!!!!!!!! Płacicie albo tracicie.
4
Nos 2016-10-23 13:27
W postaci kuponów do Lidla?
4
WWW 2016-10-27 09:38
odeszły bo wiedziały, że Pan przyjdzie!!!
7
Antonio 2016-11-19 07:29
Słabe zarobki, nieodpłatne nadgodziny. Wielka wizja Prezesa. Co tu mówić heh...podwyżki 40 gr.
6
@tito 2016-12-19 08:12
Niespełnione ambicje Prezesa-to odejścia ludzi. Mała firemka to nie wielkie KORPO.
6
Marek 2016-12-31 10:56
Drogi Prezesie! Pan kładzie tę firmę na łopatki. Byłem Waszym klientem. Macie super pracowników. Człowieku opanuj się, zacznij myśleć, dbać o ludzi. Niestety opinia o Panu Prezesie w kręgach biznesowych jest nie najlepsza. Działasz Pan na niekorzyść własnej działalności. A to najzwyczajniej nazywa się głupotą! Ocknij się człowieku bo za chwilę poleci ten cały Rewit jak domino. A Pan będziesz skończony. Opinia idzie w świat. Współczesny biznes polega na dbaniu i motywowaniu pracowników. Tacy przedsiębiorcy są doceniani i nagradzani nie tylko w sferze finansjery ale i na rynku.
9
Anonimo. 2017-01-11 13:33
Jeśli Prezes nie będzie dbał o pracowników i nie zacznie im normalnie płacić to musi liczyć się z tym, że ci wszyscy wykwalifikowani odejdą. Podwyżki po 100, 150 zł brutto to kpina z pracowników. W pewnym momencie nawet najbardziej odporni pracownicy uciekną bo kto chce codziennie brać do domu pracę i nawet podziękowania za to nie usłyszą.
Jeśli ktoś chce być doceniony to nie w tej firemce. Prezes nie zdaje sobie sprawy, że pracownicy to nie są niewolnicy i mogą odejść.
Trzon takiej firmy to pracownicy bo to oni budują relację z klientem. Firmę postrzega się przez relacje nie tylko z klientem ale i z pracownikami.
Takie opinie w internecie nie są przychylne i stawiają Rewit w złym świetle.
5
Eja 2017-01-12 19:02
Dla mnie to wyzysk! Uciekajcie!
4
Pterodaktyl 2017-01-19 13:59
Co tutaj się dzieje? Audyt jest zapchany. Nie ma mocy przerobowych. Ludzie są wycieńczeni!
4
Pitm 2017-02-07 21:15
(usunięte przez administratora) Gadacie na Witka ! A jak wy się zachowujecie na badaniach ? Krzyczycie do klientów. Garierki macie przepocone.
2
Kas1 2017-02-23 18:46
Uwaga!! Rewit szuka księgowych! (usunięte przez administratora) Nie polecam!!!
4
PB 2017-03-04 17:46
Niech Prezes weźmie się za wnętrze firmy. Księgowi kombinują żeby uciec z klientami REWITu.
2
RpM 2017-03-04 17:50
Nie mam nic osobiście do REWITU. Prezes nie zadba o pracownika tak jak większa spółka. Pan oczko. Może specjalista w swoim fachu, ale pokazał brak klasy.

Asystent w audycie zarabia mniej od asystentki sekretarki.

3
Xxcc 2017-03-09 16:34
W Rewicie wszyscy specjaliści zarabiają jak sekretarki w innych firmach. Jak prezes nie podniesie zarobków to niedługo będzie sam księgował.
3
JUREK 2017-03-10 16:03
To po co tu pracujecie specjaliści? Idźcie do innych firm. Tam będzie lepiej.
Weźcie przykład z innych. Mają lepsze płace, niektórzy pozakładali firmy, a jeszcze inni ...radzą sobie
świetnie.

Prezes...focus on himself.
2
Kakaowe Oko 2017-03-10 16:04
Oczko Szkoli? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Niech sam idzie na kurs kultury osobistej!
2
El 2017-03-10 20:41
(usunięte przez administratora) Uhhh...ehhhh. (usunięte przez administratora)
1
Lul 2017-03-14 23:51
(usunięte przez administratora) Czy zapłacicie mi za nadgodziny ? Co macie do powiedzenia w tej sprawie oprócz pochwały Prezesa ?
2
Rozum 2017-03-15 08:05
Ludzie, użyjcie rozumu, co to zmieni, że się będziecie uzewnętrzniać z waszymi (usunięte przez administratora) argumentami. NIC, NIC, NIC. Po Prezesie to spływa i jest jeszcze gorzej. Dobra rada jak sami przyznacie to znaleźć inną robotę!!!
2
Antszummmm 2017-03-15 16:47
Prawda. Po Prezesie to spływa. Nie ma szans na rozwój. Audyt trzyma Ola, Prezes mało płaci. Trzeba iść gdzie indziej. Nie będę pracowała na jego dzieci.
3
x1 2017-03-16 19:04
Widać, że nie wiesz co się w REWICIE dzieje Ola już nie pracuje. Słabe masz informacje więc się nie wypowiadaj. HEHEHEH
1
Utu 2017-03-21 20:14
A jak mam żyć (usunięte przez administratora) (usunięte przez administratora) Proszę mi doradzić strategię biznesową.
1
Eg 2017-03-25 13:51
Dokładnie. Czas zmienić na coś lepszego! Tak jak Ola !
3
Franek 2017-05-14 19:44
Ja jestem już przemęczony audytem. Zero reakcji od strony kierownictwa. Tylko puste słowa.
Natalia 2017-07-20 09:35
@Rozum Czy Ty byłaś pracownikiem tej firmy? Jak oceniasz współpracę? Twoja opinia pomoże innym użytkownikom forum. @Franek Czy zgłaszałeś swoje sugestie kierownictwu?
Zostaw swoją opinię o Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci - Gdańsk
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rewit Księgowi i Biegli Rewidenci