brak logo

Kolporter SA

Warszawa

Opinie o Kolporter SA

magda 2015-03-17 22:34
a możecie cos powiedziec na temat pracy w charakterze przedstawiciela handlowego??
1
zochar 2015-03-23 21:08
Piszecie tylko o tych Mościskach a w Łodzi jest jeszcze gorzej niektórzy sobie nie przychodzą do pracy a potem lista podpisana trzeba tylko pić z kierownikiem i można wszystko istny cyrk
3
pracownik 2015-03-24 07:45
Ludzie jak najdalej od tego chłamu!!!
4
Nowy,,, 2015-04-15 14:55
chce podjąć współprace od maja...czytając opinie - mam zrezygnować...?
Proszę o szczerość...:)
kika 2015-04-17 13:55
chcesz się przekonać to współpracuj, żeby potem nie było "po co mi to było"
4
Marko 2015-04-18 18:41
Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda praca na magazynie na MOŚCISKACH chodzi mi o pracę magazyniera(noc lub dzień) mam uprawnienia na widlaka.Jak kasa ,koledzy ogólnie atmosfera .Proszę o szczere opinie .
3
ja 2015-04-28 20:29
zgodzę się...zarobić nie dadzą a wymogi bądź jakie!
Pracuję parę lat i jedynie czego się dorobiłem to NERWICA!!
NIE POLECAM NIKOMU
shorty 2015-05-25 21:18
Zgadzam się z wypowiedzią pianki w kolporterze byłam sprzedawcą, 6 zł na godzinę, z czego wypłata wychodzila 860-960 zł w zalezności od godzin w pracy stanie obowiazkowe nawet z 40 stopniowa gorączką obóz nie mówiąc juz o tych notach bez podpisania klauzuli o odpowiedzialności finansowej z czego wychodziło się 300 zł czasami nic, wiecznie braki, wiekszośc towaru wystawionego przed ladą, kradzieze za które płacą pracownicy bo szkoda na głupie lusterko czy kamere, nie mowiac o partnerce, która ma zadatki esesmańskie
Cieszę się, że trzy lata piekła sie skonczyło wolała bym zdechnąć niż tam wrócić
Bo do pracy idzie sie, by poprawić budżet domowy, a nie robic za darmo.
4
ES 2015-06-05 08:26
3 lata piekła? to po co siedziałaś tam 3 lata i marnowałaś czas? trzeba było go spożytkować na szukanie bardziej intratnej posady. W Polsce budżet domowy to poprawia ten co ma firmę, urzędas, prawnik, lekarz. Reszta zapierd.. za minimum.
2
Ania 2015-07-12 16:51
Ma ktoś wiedzę na temat pracy Menedżera Rejonu w Kolporterze? Jakie zarobki, chociaż jakieś widełki. Dziękuję :)
4
Baart 2015-07-13 21:34
Podłączam się:

Ma ktoś wiedzę na temat pracy Menedżera Rejonu w Kolporterze? Jakie zarobki, chociaż jakieś widełki. Dziękuję :)
reku 2015-08-28 13:35
bzdury piszecie, ja pracowałam w Warszawie w oddziale i miałam umowę o pracę, regularne wynagrodzenie 2500 brutto plus premia ok 30%, super atmosfera, zmieniałam pracę z uwagi na przeprowadzkę
1
reku 2015-08-31 12:07
w dziale obsługi klienta, odbieranie telefonów, zakładanie umów, stałe godziny pracy 7-8 15 -16, weekendy wolne, biuro klimatyzowane, warunki bardzo dobre, koleżanka na magazynie pracuje przy skanowaniu i tam jest praca cięższa ale też na umowę o pracę ok 2100 i premia, co jest ważne co miesiąc jest premia po ocenie z kierownikiem, średnio 25-35%, ogólnie nikt się nie czepia jak się wykonuje swoje obowiązki, dużo młodych ludzi, atmosfera fajna
zarobiony do bólu 2016-01-31 15:15
sortownia na Mościskach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] premię zabierają z byle powodu i tylko podnoszą ciągle wymagania. same zakazy i nakazy i od lat brak podwyżki płac. Najlepiej to by chcieli by im płacić za możliwość tyrania. Kadra "zarządzająca" brak słów jedyne co potrafią to straszyć zwolnieniem..
aaa 2016-02-29 16:22
Kleo. Tobie sie udalo spelnic?bo moze jestes kierownikiem albo kierowniczka i sie wyrzywasz na szarych pracownikach!
ona222 2016-03-02 21:37
Pracowałam w biurze (Mościska) 7 lat temu. Praca dobra dla studenta na start 1-3 lata ale nie więcej. Dużo pracy jak wszędzie a zarobki były bardzo kiepskie. Z premią mi wychodziło 1700-1800 zł/ miesięcznie i nie było mowy o podwyżce, pomimo że dużo osób wkładało cały swój wysiłek w wykonywaną pracę, który nie był wynagradzany. Dobre zarobki były dla osób zazwyczaj po znajomości, albo osób które od lat tam siedzą.
Mościska -dzień 2016-03-20 14:28
Ludzie-Powiedzcie mi tak uczciwie czy jest sens tam pracować(Magazyn Mościska-zwroty,dzienna zmiana).Jaka pensja,jak załoga czy koleżeńscy ,jak kierownictwo,etc????.Czy są jakieś profity z tej pracy:) z tymi gazetkami .Proszę o szczerą opinie zastanawiam się czy tam nie aplikować-uderzać .
Mościska -dzień 2016-03-20 14:29
Ludzie-Powiedzcie mi tak uczciwie czy jest sens tam pracować(Magazyn Mościska-zwroty,dzienna zmiana).Jaka pensja,jak załoga czy koleżeńscy ,jak kierownictwo,etc????.Czy są jakieś profity z tej pracy:) z tymi gazetkami .Proszę o szczerą opinie zastanawiam się czy tam nie aplikować-uderzać .
Magazyn-dzień 2016-03-20 18:33
a jak tam ekipa,zgrana jakaś i jak kierownictwo?Ogólnie dzięki za odpowiedz(kASA NIE ZA FAJNA JAK TO JESZCZE BRUTTO).
Magazyn-dzień 2016-03-20 18:36
Na widlaki to nie mam ,na Fizycznego takiego chciałem się zatrudnić.No chyba że będzie potrzeba to kursik zrobię -ale co na widlaczkach lepiej płacą??
Mościska dzień 2016-03-22 16:31
boczek ale ty tam pracowałeś ,napisz w dwóch zdaniach jak tam praca
xx 2016-03-31 09:01
to ja wam polecam prace u konkurencji. Daja umowę o pracę i bardzo elastyczny grafik. fajne szefostwo. Fakt ze natyrac sie trzeba, bo jest duzo obowiazków ale stabilna praca i zawsze kasa na czas

( usunięte przez administratora )
1
kaja 2016-05-26 22:24
A powie m ktoś skąd sklepy z "przecenioną prasą mają stae numert gazet? Byłabym zanteresowana prowadzeniem takiego punktu
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-28 14:04
Dzień Dobry.Czy ktoś z użytkowników forum napiszę kilka słów jak praca wygląda na magazynie dziennym W Mościskach-Warszawa (OBSŁUGA ZWROTÓW),na czym ta praca polega,jaka płaca,jak wygląda współpraca z pracownikami magazynu i kierownictwem.Jako że zaczynam dopiero karierę zawodową proszę o rzetelną opinię i jakieś wskazówki.Jako że mam niedaleko na ten magazyn MOCNO ZASTANAWIAM SIĘ CZY WARTO TAM SIĘ ZATRUDNIĆ????
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI-PODPOWIEDZI.
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-28 14:18
Boczek-ale coś więcej???.A jak tak ekipa pracownicy-pracodawcy??
Czyli co Polecasz,kasa,robota-wszystko fajnie???
I na czym tak dokładnie tam praca polega??
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-28 18:08
Może ktoś coś więcej napiszę o pracy -obsluga zwrotów-Mościska.Jak tam jest????
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-28 18:24
Jak kasa na początek?
jaka umowa?
jaka ogólna atmosfera?
jakieś bonusy za pracę?
No to może mniej ważne dla niektórych ale czy jest tam klimatyzacja ,i jak to wygląda w takie upały taka praca?
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-28 18:37
No i jeszcze czy można się w jakiś sposób rozwijać zawodowo na stanowisku przy obsłudze tych zwrotów?
Czy firma wysyła na dodatkowe szkolenia pracowników?
Jaka jest rotacja pracowników,czy ciągle ktoś nowy?
za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.Pozdrawiam Serdecznie.
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-30 18:58
BOCZEK-Czyżbym zadał jakieś nie wygodne pytania dotyczące pracy??
,,zadajcie pytania po kolei"-Ja pytam ale odpowiedzi brak.
Dowiedz ,spytaj,podpytaj co masz odpowiedzieć i odpowiedz.Pozdrawiam
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-30 18:58
BOCZEK-Czyżbym zadał jakieś nie wygodne pytania dotyczące pracy??
,,zadajcie pytania po kolei"-Ja pytam ale odpowiedzi brak.
Dowiedz ,spytaj,podpytaj co masz odpowiedzieć i odpowiedz.Pozdrawiam
sonia 2016-07-26 13:21
zarobki na początek 1700 brutto
w 2016-08-01 15:23
Chyba was powalilo zarobki sa dobre na zleceniu po3 mies to1600do reki i atmosfera nie jest dobra spojzec tylko na kirownikow. Pracownicy tyraja od6do 17 bo nikt nie chce sie zatrudnic
Nowy 2016-08-06 18:13
Witam.Bardzo proszę o informacje na temat atmosfery jaka jest na magazynie na Mościskach chodzi mi o pracy przy workach tj.Obsługa zwrotów czy jakoś tak.
.Dowiadywałem się kasa średnia a jak tam koledzy czy pomocni,koleżeńscy coś doradzą etc?.
Z tego co się dowiedziałem to ekipa raczej stała czy to prawda?.
Chyba tam pójdę do roboty.
ciekaw 2016-09-12 17:13
A kto jest teraz kierownikiem magazynu dziennego i nocnego na Mościskach???
7
876 2016-09-12 17:48
tylko pytanie jest takie czy faktycznie na kadym stanowisku jest oferowany taki elastyczny grafik ..
Partnerka 2016-10-28 20:32
Jest dokładnie tak jak piszesz. Zarobki po odliczeniu ZUS, podatku i pracownika, który pomaga niewiele przekraczają 1000 zł. Wymagania niewspółmiernie wysokie (Standardy Obsługi Klienta itp.).
A jeśli chodzi o bezpośrednich przełożonych, czyli Menadżerów Rejonu to widzę, że nie tylko w moim województwie i w sąsiednim, ale i na podkarpaciu, postępują w ten sam sposób - aby karta wizytacji była zaliczona na 100% składają "propozycję - pozycję :)". Nie dasz to uwalą. Oj wiele można napisać w tym temacie.
7
Asia123 2016-12-29 13:14
Witam mam pytanie jestem zainteresowana otwarciem kolportera wytyczne są takie ze nie można być w krd krajowym rejestrze długów, ja się tam znajduje na zadłużenie bezsporne zaledwie 1000 zł czy da się to jakos obejść ?
Anula 2016-12-29 13:23
Dlaczego za swoje niepowodzenia obciążacie firmę, która daje wam pracę. Jak podpisujesz umowę walcz o dobre warunki taka jest zasada. Firma jest duża,prężna i nie może pozwolić sobie na prowadzenie za rękę .
Bombel 2017-01-11 14:13
Witam,ja też mam podpisać umowę i zastanawiam się nad zorganizowaniem całego procesu. Jak firma duża to powinno być dobrze. Czy ktoś może podpowiedzieć?
zouza 2017-01-15 01:11
Nie ładuj się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja właśnie po ponad pięciu latach składam wypowiedzenie.Jeśli się zdecydujesz to przygotuj się na pracę po minimum 250 g miesięcznie albo więcej,bo Kolporter nie zauważył zmian w płacach od 2017,nie znajdziesz nikogo do pracy za 6-7 zł na godzinę,a więcej nie zapłacisz,bo będziesz dokładać do interesu,chyba że masz oszczędności na utrzymanie Kolportera.Poza tym zapomnij o urlopie,chorobowym,znajomych,przyjemnościach,hobby i przygotuj rodzinę na to,że gotujesz raz w tygodniu,bo wracasz po 12 czy 14 godzinach i walisz się od razu do wyra,nawet bez mycia,bo nie masz siły.Nie zostawisz interesu nawet na jeden dzień-masz obowiązek codziennie wpłacić utarg,więc nawet jak masz teoretycznie wolne popołudnie,to i tak musisz pojechać po kasę.Jak będziesz miała szczęście może uda Ci się znaleźć za te grosze współpracownika,który nie będzie kradł.Poza tym płacisz za wszystko-kradzieże,błędy w zwrotach prasy.....Policz sobie czy za 3500-4000 netto warto się zarzynać-taka jest średnia faktura partnera,rzadko zdarzają się większe.
1
zouza 2017-01-15 01:18
Anula Ty chyba z kosmosu spadłaś-w Kolporterze nie da się niczego wywalczyć jako partner-prowadzę w tej chwili dwa saloniki i wiem co piszę.No chyba że pracujesz w BOK....
2
ADAM 2017-01-16 11:28
Chcę się przyjąć do pracy na Mościska na Magazyn (Obsługa zwrotów),ktoś coś może wie o tej pracy czy warto?
Handlowiec 2017-01-25 18:25
Mam pytanie czy na stanowisku ph dostaje się samochód służbowy, telefon i laptopa? Wszędzie takie etaty są rozliczane z pensji zasadniczej i premii a jak tu?
Darek 2017-02-06 07:41
W Kolporterze pracowałem 7 lat. Firma jak każda inna, warunki przeciętne. Na początek może być, potem można poszukać czegoś lepszego bo nauczysz się tutaj dużo, szkoda że nie dbają o pracownika.
1
X 2017-02-08 11:36
3500??? Chyba brutto. OD tego odejmij 1000 zł na ZUS (prowadzisz DG), + kary. Wyjdzie ci ok. 1500-2000 czyli za tyle możesz iść pracować gdziekolwiek, bez zobowiązań, "kar" umownych w formie płatności / haraczy, bez zażynania siebie i bez wpłacania utargów. Dodam że za rozwiązanie umowy Kolporżer narzuca "karę umowną" w wys. sochodzących do pięciocyfrowych sum. Nawet jak zarobisz 3500 to potem zwrócisz je przy wypowiadaniu umowy.
2
Bom 2017-02-12 21:13
Praca jak każda wymaga dużego zaangażowania. Pracuję tu już od dawna i nie narzekam a dobra firma daje większą szansę na stabilizację pracy. Trzeba to docenić.
Halinka 2017-02-25 00:23
Witam czy ktoś z państwa ma problem z nową Menegaer A.K z rejonu zachodniego ????
Halinka 2017-02-25 00:23
Witam czy ktoś z państwa ma problem z nową Menegaer A.K z rejonu zachodniego ????
Partnerka z poludnia 2017-02-26 18:51
Co znaczy "propozycja propozycja"?? O jaki układ chodzi?
1
Iwona 2017-02-27 12:06
Słyszeliście o programie "Otwarci 50+"? Kolporter przygotował specjalną ofertę dla osób powyżej 50 roku życia, która ma pomóc w aktywizacji zawodowej osób starszych. Oferta zawiera między innymi darmowe szkolenia komputerowe. Co myślicie o takich ułatwieniach?
Zostaw swoją opinię o Kolporter SA - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kolporter SA