brak logo

Kolporter SA

Warszawa

Opinie o Kolporter SA

Partner 2015-05-06 00:47:08
Jakim cudem opłata marketingowa jest dla MR skoro dostajesz na to FV wystawioną przez KOLPORTER?...
Kolejny niedowartościowany bajkopisarz, którzy myślał, że za siedzenie na dupsku zarabia się miliony.
1
saale 2015-05-24 19:05:10
Tyle otrzymuję MR, mąż koleżanki jest MR i tyle dostaje za otwarcie i przygotowanie saloniku, kolporter wystawia FV, ale takie wynagrodzenie otrzymuje dodatkowo MR! Więc kto mu płaci Kolporter czy Partner idioto! wystarczy dodać 2 do dwóch i wyjdzie cztery, a tobie widocznie wychodzi 5 tępaku!
2
shorty 2015-05-25 21:18:13
Zgadzam się z wypowiedzią pianki w kolporterze byłam sprzedawcą, 6 zł na godzinę, z czego wypłata wychodzila 860-960 zł w zalezności od godzin w pracy stanie obowiazkowe nawet z 40 stopniowa gorączką obóz nie mówiąc juz o tych notach bez podpisania klauzuli o odpowiedzialności finansowej z czego wychodziło się 300 zł czasami nic, wiecznie braki, wiekszośc towaru wystawionego przed ladą, kradzieze za które płacą pracownicy bo szkoda na głupie lusterko czy kamere, nie mowiac o partnerce, która ma zadatki esesmańskie
Cieszę się, że trzy lata piekła sie skonczyło wolała bym zdechnąć niż tam wrócić
Bo do pracy idzie sie, by poprawić budżet domowy, a nie robic za darmo.
2
ES 2015-06-05 08:26:30
3 lata piekła? to po co siedziałaś tam 3 lata i marnowałaś czas? trzeba było go spożytkować na szukanie bardziej intratnej posady. W Polsce budżet domowy to poprawia ten co ma firmę, urzędas, prawnik, lekarz. Reszta zapierd.. za minimum.
2
Ania 2015-07-12 16:51:39
Ma ktoś wiedzę na temat pracy Menedżera Rejonu w Kolporterze? Jakie zarobki, chociaż jakieś widełki. Dziękuję :)
1
Baart 2015-07-13 21:34:44
Podłączam się:

Ma ktoś wiedzę na temat pracy Menedżera Rejonu w Kolporterze? Jakie zarobki, chociaż jakieś widełki. Dziękuję :)
Talent 2015-07-16 08:02:25
dasjcie sobie spokoj, widze ze piszą tu i partnerzy i spdzedawcy a magazynierzy ktorzy pracuja calkiemw innym miejscu tez sie udzielili. Pracowalem jako sprzedawca, 11h dziennie salon musial byc otwarty w sobote i niedziele tez - w innych punktach jest dluzej np. 6-21. Trzeba wiec zatrudnic oosby do pracy - po zatrudnieniu zostanie ci tyel ile zarobisz w zwyklej podstawowej pracy - albo bedziesz doplacał. Zatrudniac oczywiscie musisz na czarno - jak ciebie namierzą to masz przesrane.
Powyzej juz napisane ze co 10 min musisz wpisywac kod - tak jak czuwak w kabinie maszynisty. Wystarczy że nie masz ruchu w kiosku, zajmiesz się czym innym i już ci zaczyna naliczać nieobecność.

Oj Polaczki skad w was tyle glupoty ze dajecie sie wyzskiwać
Ja bylem sprzedawcą - nie polecam byc "partnerem", sprzedawcą można być przez jakiś czas ale żadnej odpowiedzialnosci finansowej nie podpisywać jesli wlasciicelowi by sie zachcialo.
reku 2015-08-28 13:35:45
bzdury piszecie, ja pracowałam w Warszawie w oddziale i miałam umowę o pracę, regularne wynagrodzenie 2500 brutto plus premia ok 30%, super atmosfera, zmieniałam pracę z uwagi na przeprowadzkę
reku 2015-08-31 12:07:38
w dziale obsługi klienta, odbieranie telefonów, zakładanie umów, stałe godziny pracy 7-8 15 -16, weekendy wolne, biuro klimatyzowane, warunki bardzo dobre, koleżanka na magazynie pracuje przy skanowaniu i tam jest praca cięższa ale też na umowę o pracę ok 2100 i premia, co jest ważne co miesiąc jest premia po ocenie z kierownikiem, średnio 25-35%, ogólnie nikt się nie czepia jak się wykonuje swoje obowiązki, dużo młodych ludzi, atmosfera fajna
Talent 2015-09-16 00:55:49
Dla zagubionych podpowiem że dział obsługi klienta a obsługa klientów w ajencji Kolpor zera (sprzedawca) to dwie różne rzeczy. Nie wiem jak jest w centrali na stanowisku paniusi odbierającej telefony ale w żadnym kiosku (zwanymi zdrobniale "salonikami") nikt was (chyba że desperat) nie zatrudni na umowę o pracę - najczęściej zatrudniają bez umów.
Ale obie prace możecie probować bo nic nie tracicie. Gorzej by wam nie przyszło do głow brać się za prowadzenie salonu jako "partner" bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Teraz możecie nazywać mnie nieudacznikiem i marudą ale zanim się ktokolwiek "odważy", zapewniam, że radziłem sobie lepiej niż nadto (inaczej bym tam tyle nie pracował) a mój komentarz jest zbiorem obiektywnych wniosków pod półrocznej pracy w salonie prasowym podpartych faktycznymi sankcjami które K stosuje wobec swoich ajentow środkami zabezpieczeń interesu strony którą jest Kolpor zero.
3
życzliwy 2015-10-02 12:13:36
Co można obecnie powiedzieć o Kolporterze a raczej o jego sieci własnej zwanej DSW – Departament Sieci Własnej ?
Po pierwsze jest zawsze o krok za konkurencją. Po drugie ma skostniała strukturę i kadrę.
Od blisko 10 lat kolporter DSW notuje notorycznie same porażki biznesowe i marketingowe. Salony multimedialne, które miały być sztandarowym programem i produktem, skutecznie konkurującym z salonami Empik-u okazały się niewypałem. Zarząd Kolportera nie wytrzymał ciśnienia i ponad 20 salonów trzeba było zlikwidować. Finansowo ogromna „wtopa”, wizerunkowo „wtopa”.
Sklepy convenience Meta-Market które kolporter zaczął tworzyć w 2006 r. Myśl i idea dobra. Jednak skończyło się na 6 sklepach ( sic!). Potem cisza… nikt nie miał pomysłu co z nimi zrobić. Kolporter przespał kolejnych kilka lat by zacząć w 2011 roku tworzyć te same sklepy pod nazwą Dobry Wybór. Konkurencja w tym czasie dawno uciekła do przodu, rozwinęła swoje sieci, zarobiła pieniądze, zagospodarowała rynek. Wtedy zarząd kolportera dostał cudownego olśnienia, by zacząć budować sieć tych sklepów. Wyszło jak zwykle, porażka i totalna klapa. Dużą część sklepów oddano do Żabki, resztę zlikwidowano. Kolejna porażka finansowa i wizerunkowa. Do tego trzeba dodać budowany przez kilka lat Kolporter Express nazwany później K-Ex , firma kurierska w którą wpompowano kilkadziesiąt milionów złotych, stale przynoszącą straty, sprzedana w końcu za „jedną złotówkę” firmie austriackiej. Kolporter FMCG – firma kompletnie nie rentowna, sprzedana do Eurocashu niby w transakcji wiązanej za udziały w nowym podmiocie. Oczywiście wizerunkowo kolejna porażka. Za chwilę sprzedany zostanie DUE ( departament usług elektronicznych ) kura znoszące złote jaja. Kosztów żadnych, przychody spore. Po drodze było jeszcze kilka firm min. kolporter promocja. Słowem: pasmo ciągnących się porażek i chorych pomysłów.
Jedyne co zostało to Saloniki Prasowe w ilości około 1000 sztuk. Liczba ta nie zmienia się od kilku lat. Ciągle oscyluje w okolicy 1000, a więc rozwój prawie żaden. Saloniki jako firma są ledwo rentowne. Gdyby nie zasilenie od czasu do czasu „z góry” od prezesa Klickiego pewnie by upadły. Kolporter kilka razy przymierzał się do sprzedaży saloników, jednak chętnego brak. Wiadomo – przychody ze sprzedaży prasy spadają, ze sprzedaży papierosów - spadają…. Konkurencja bardzo mocna.
Gdzie jest przyczyna tego stanu rzeczy ? Otóż kadra zarządzająca Kolportera to od kilkunastu lat garstka tych samych ludzi, zmieniający tylko od czasu do czasu stołki w kolejnych spółkach. Wyższa i średnia kadra menadżerska ciągle ta sama. Kompletny brak świeżej krwi. Wszyscy (nie)uczą się na swoich własnych błędach, w poczuciu własnej mądrości, nieomylności, nowych genialnych pomysłów i świetlanej przyszłości.
Kolporterze i Panie Klicki – nie idźcie tą drogą :-)
2
gość 2015-11-13 16:23:03
Masz umowę o pracę i pracujesz 8 godz to super, ale jeżeli ktoś pracuje w saloniku prasowym jako partner, to jest niewolnikiem na swojej działalności gospodarczej. Partner jest frajerem, dobrze że to już u mnie przeszłość
gość 2015-12-10 19:14:14
trata,tata:) za co zatrudnić pracownika? za tą głodowe wynagrodzenie? a może jeszcze zaplacić ZUS i inne podatki? ale będę mieć labę,polecam Tobie takie wyjscie
gość 2015-12-10 19:16:00
trata,tata:) za co zatrudnić pracownika? za tą głodowe wynagrodzenie? a może jeszcze zaplacić ZUS i inne podatki? ale będę mieć labę,polecam Tobie takie wyjscie
Defiant 2015-12-25 23:27:27
Kamil zgadza się. Wydaje ci się.
Jeleń zwany partnerem zatrudnia zazwyczaj na czarno a już 3 osoby to na pewno będą pracowały za marne grosze - więc będą to osoby które desperacko poszukują pracy nie patrząc na wysokość zarobków, a najlepiej w ogole zatrudniac za free jako praktykanta. Wiem, widziałem, mogę napisać książkę o tym.
Defiant 2015-12-26 08:12:49
Kamil zgadza się. Wydaje ci się.
Jeleń zwany partnerem zatrudnia zazwyczaj na czarno a już 3 osoby to na pewno będą pracowały za marne grosze - więc będą to osoby które desperacko poszukują pracy nie patrząc na wysokość zarobków, a najlepiej w ogole zatrrudnic za free jako praktykanta. Wiem, widziałem, mogę napisać książkę o tym.
A. 2016-01-26 15:51:46
Pracowałem tam miesiąc i ostrzegam przed pracą tam. Konkretnie mówię o saloniku w Katowicach, ulica Staromiejska. Wyzysk, tyranie po 10-12 godzin dziennie, jak ci się nie podoba i się na to nie zgadzasz, to ajentka traktuje cię jak wroga i potem się mści, wymyśla braki w kasie itp. Na początku miałem obiecane wolne weekendy, bo uczę się zaocznie. Oczywiście później byłem zmuszony być w soboty i niedziele w pracy. Stawka tak marna, że tylko płakać a i tak potem masz odliczane z pensji, ciągle tylko potrącenia. O ile w ogóle dostaniesz wypłatę! Ajentka to oszustka, zasuwałem codziennie 10 godzin, padałem ze zmęczenia a na koniec nawet nie dostałem żadnych pieniędzy. Telefonów obecnie ode mnie nie odbiera, co też jest dziwne - ta pani ma zwyczaj wydzwaniania do pracowników kilkanaście razy dziennie, w trakcie pracy dzwoni bez przerwy do saloniku i przeszkadza w pracy zadając pytania typu "ile macie klientów?". Wolnych dni nie masz, chyba że wypada święto typu nowy rok albo trzech króli. Ale nawet wtedy nie uwolnisz się od tej kobiety - wydzwania do pracowników nawet w takie dni przy czym zawsze wydziera się do słuchawki tak, że trzymasz ją w sporej odległości od ucha, a i tak wszystko słyszysz :) Nigdy, naprawdę nigdy nie pracowało mi się gorzej niż kiedy miałem za szefową taką osobę - zupełnie pozbawioną klasy, kultury, po prostu zwykły prymityw. Nie wspominając już o jej najlepszym zagraniu, czyli nie wypłaceniu mi pieniędzy. Ta kobieta jest tak obłąkana i nadpobudliwa, że co chwilę zmienia plany (kilka razy dziennie). Nigdy nie wiesz na którą w końcu masz przyjść do pracy, dowiadujesz się tego z dnia na dzień, bo ona wiecznie ma inny pomysł. Obgaduje ciągle swoich pracowników, jest pozbawiona godności i sumienia. Rotacja pracowników jest ogromna, nikt tam nie wytrzymuje, co chwilę nowi ludzie na szkolenie, którzy i tak odchodzą po kilku dniach. Na koniec dodam, że wiele razy kiedy tam pracowałem dzwoniła do mnie o 21 żeby, uwaga... zapytać, czy nie zaśpię. To chyba idealne podsumowanie tego, co ta kobieta wyprawia :)
zarobiony do bólu 2016-01-31 15:15:18
sortownia na Mościskach [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] premię zabierają z byle powodu i tylko podnoszą ciągle wymagania. same zakazy i nakazy i od lat brak podwyżki płac. Najlepiej to by chcieli by im płacić za możliwość tyrania. Kadra "zarządzająca" brak słów jedyne co potrafią to straszyć zwolnieniem..
aaa 2016-02-29 15:51:00
Wawa magazyn jest tak obstwiony kamerami lepiej niz bank.a zlodzieje sa na gorze. AZ to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a kietownicy to przydupasy. Nie szanuja pracownikow a wyplaty coraz mniejsze ukraincy wiecej zarabiaja
aaa 2016-02-29 16:22:29
Kleo. Tobie sie udalo spelnic?bo moze jestes kierownikiem albo kierowniczka i sie wyrzywasz na szarych pracownikach!
ona222 2016-03-02 21:37:06
Pracowałam w biurze (Mościska) 7 lat temu. Praca dobra dla studenta na start 1-3 lata ale nie więcej. Dużo pracy jak wszędzie a zarobki były bardzo kiepskie. Z premią mi wychodziło 1700-1800 zł/ miesięcznie i nie było mowy o podwyżce, pomimo że dużo osób wkładało cały swój wysiłek w wykonywaną pracę, który nie był wynagradzany. Dobre zarobki były dla osób zazwyczaj po znajomości, albo osób które od lat tam siedzą.
ddddd 2016-03-06 17:14:19
warszawa magazyn to syf kierownik nocki to brudas tak samo jego pracownicy wystarczy wejsc po nich do toalet.za to kierownik MW trzesie portkami jak widzi AZ nic go nie interesuje na skanerach chopaczki nawet worka nie udzwigna laski majawieksze jaja niz te lenie satam sami podpier.... kto tam pracuje to wie o kogo chodzi.gora zo wszyscy maja prace po znajomosci albo rodzinie jednym slowem to k....
2
Mościska -dzień 2016-03-20 14:28:53
Ludzie-Powiedzcie mi tak uczciwie czy jest sens tam pracować(Magazyn Mościska-zwroty,dzienna zmiana).Jaka pensja,jak załoga czy koleżeńscy ,jak kierownictwo,etc????.Czy są jakieś profity z tej pracy:) z tymi gazetkami .Proszę o szczerą opinie zastanawiam się czy tam nie aplikować-uderzać .
Mościska -dzień 2016-03-20 14:29:28
Ludzie-Powiedzcie mi tak uczciwie czy jest sens tam pracować(Magazyn Mościska-zwroty,dzienna zmiana).Jaka pensja,jak załoga czy koleżeńscy ,jak kierownictwo,etc????.Czy są jakieś profity z tej pracy:) z tymi gazetkami .Proszę o szczerą opinie zastanawiam się czy tam nie aplikować-uderzać .
Magazyn-dzień 2016-03-20 18:33:12
a jak tam ekipa,zgrana jakaś i jak kierownictwo?Ogólnie dzięki za odpowiedz(kASA NIE ZA FAJNA JAK TO JESZCZE BRUTTO).
Magazyn-dzień 2016-03-20 18:36:26
Na widlaki to nie mam ,na Fizycznego takiego chciałem się zatrudnić.No chyba że będzie potrzeba to kursik zrobię -ale co na widlaczkach lepiej płacą??
Magazyn-dzień 2016-03-20 18:43:03
Jak ktoś zna szczegóły to bym był wdzięczny za opinie.Chodzi mi o zmianę DZIENNĄ.A Gazetkę bądz jakąś płytkę 1 można sobie do domu przygarnąć tak żeby nie było żadnego przypału bo zaznaczam jestem osobą uczciwą.
1
Mościska dzień 2016-03-22 16:31:01
boczek ale ty tam pracowałeś ,napisz w dwóch zdaniach jak tam praca
xx 2016-03-31 09:01:09
to ja wam polecam prace u konkurencji. Daja umowę o pracę i bardzo elastyczny grafik. fajne szefostwo. Fakt ze natyrac sie trzeba, bo jest duzo obowiazków ale stabilna praca i zawsze kasa na czas

( usunięte przez administratora )
u 2016-04-02 12:15:52
Przypał to już zaliczyłeś, Ty sobie chcesz przygarnąć gazetkę a Partnerzy z saloników są obciążani za rzekome źle przygotowane zwroty czyli braki, które ktoś gdzieś po drodze sobie przygarnia.
1
ona 2016-04-26 13:22:07
Jeśli ktoś się zastanawia czy prowadzić salonik Kolportera to zdecydowanie odradzam. Póki ma się niski zus to jeszcze zarobisz te 1000 zł na miesiąc (jak sobie przeliczyłam to wyszło mi jakieś 4zl/godz.) Szkoda sobie d... zawracać. Na wysokim zusie to już dokładasz.
Przyjeżdża ci jeszcze taki tzw. Menadżer który sobie np wymyśli ze musi cie zaliczyć ( w znaczeniu przelecieć) i jak się nie zgodzisz to masz zaraz obnizona ocenę, a przez to mniejszą premię. Musisz patrzeć takiemu na ręce jak zabiera coś z saloniku bo zabierze Ci towar a nie zdejmie ze stanu.
Zdecydowanie nie polecam i pozdrawiam Partnerki z Podkarpacia :-D menadżera tez pozdrawiam ;-)
4
kaja 2016-05-26 22:24:45
A powie m ktoś skąd sklepy z "przecenioną prasą mają stae numert gazet? Byłabym zanteresowana prowadzeniem takiego punktu
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-28 14:04:03
Dzień Dobry.Czy ktoś z użytkowników forum napiszę kilka słów jak praca wygląda na magazynie dziennym W Mościskach-Warszawa (OBSŁUGA ZWROTÓW),na czym ta praca polega,jaka płaca,jak wygląda współpraca z pracownikami magazynu i kierownictwem.Jako że zaczynam dopiero karierę zawodową proszę o rzetelną opinię i jakieś wskazówki.Jako że mam niedaleko na ten magazyn MOCNO ZASTANAWIAM SIĘ CZY WARTO TAM SIĘ ZATRUDNIĆ????
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA ODPOWIEDZI-PODPOWIEDZI.
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-28 14:18:41
Boczek-ale coś więcej???.A jak tak ekipa pracownicy-pracodawcy??
Czyli co Polecasz,kasa,robota-wszystko fajnie???
I na czym tak dokładnie tam praca polega??
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-28 18:08:39
Może ktoś coś więcej napiszę o pracy -obsluga zwrotów-Mościska.Jak tam jest????
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-28 18:24:28
Jak kasa na początek?
jaka umowa?
jaka ogólna atmosfera?
jakieś bonusy za pracę?
No to może mniej ważne dla niektórych ale czy jest tam klimatyzacja ,i jak to wygląda w takie upały taka praca?
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-28 18:37:05
No i jeszcze czy można się w jakiś sposób rozwijać zawodowo na stanowisku przy obsłudze tych zwrotów?
Czy firma wysyła na dodatkowe szkolenia pracowników?
Jaka jest rotacja pracowników,czy ciągle ktoś nowy?
za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.Pozdrawiam Serdecznie.
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-30 18:58:15
BOCZEK-Czyżbym zadał jakieś nie wygodne pytania dotyczące pracy??
,,zadajcie pytania po kolei"-Ja pytam ale odpowiedzi brak.
Dowiedz ,spytaj,podpytaj co masz odpowiedzieć i odpowiedz.Pozdrawiam
Ktoś Pomoże?????NOWY 2016-06-30 18:58:39
BOCZEK-Czyżbym zadał jakieś nie wygodne pytania dotyczące pracy??
,,zadajcie pytania po kolei"-Ja pytam ale odpowiedzi brak.
Dowiedz ,spytaj,podpytaj co masz odpowiedzieć i odpowiedz.Pozdrawiam
sonia 2016-07-26 13:21:14
zarobki na początek 1700 brutto
w 2016-08-01 15:23:41
Chyba was powalilo zarobki sa dobre na zleceniu po3 mies to1600do reki i atmosfera nie jest dobra spojzec tylko na kirownikow. Pracownicy tyraja od6do 17 bo nikt nie chce sie zatrudnic
Karolina 2016-08-04 16:23:25
Przestrzegam wszystkich przed jakąkolwiek współpracą z firmą KOLPORTER tam pracują sami złodzieje.
Karolina 2016-08-04 16:24:22
Przestrzegam wszystkich przed jakąkolwiek współpracą z firmą KOLPORTER tam pracują sami złodzieje.
Karolina 2016-08-04 22:43:40
Daj sobie spokój, zabiorą wszystko co zarobisz przy zwrotach prasy. Zwrócisz prasę i obciążą Cię za to co zwrociłaś. Nie ma nigdy żadnych reklamacji ,u mnie to było ok 300-350 zł miesięcznie .Odradzam każdemu komu mogę ,będziesz pracować na złodziei bo tam pracują sami złodzieje,wszystko pięknie wygląda na etapie rozmów. Rozmawiałam z ludźmi którym komornik przyszedł do domu,tak zarobili z Kolporterem.
Karolina 2016-08-04 22:44:39
Daj sobie spokój, zabiorą wszystko co zarobisz przy zwrotach prasy. Zwrócisz prasę i obciążą Cię za to co zwrociłaś. Nie ma nigdy żadnych reklamacji ,u mnie to było ok 300-350 zł miesięcznie .Odradzam każdemu komu mogę ,będziesz pracować na złodziei bo tam pracują sami złodzieje,wszystko pięknie wygląda na etapie rozmów. Rozmawiałam z ludźmi którym komornik przyszedł do domu,tak zarobili z Kolporterem.
Nowy 2016-08-06 18:13:38
Witam.Bardzo proszę o informacje na temat atmosfery jaka jest na magazynie na Mościskach chodzi mi o pracy przy workach tj.Obsługa zwrotów czy jakoś tak.
.Dowiadywałem się kasa średnia a jak tam koledzy czy pomocni,koleżeńscy coś doradzą etc?.
Z tego co się dowiedziałem to ekipa raczej stała czy to prawda?.
Chyba tam pójdę do roboty.
ciekaw 2016-09-12 17:13:38
A kto jest teraz kierownikiem magazynu dziennego i nocnego na Mościskach???
6
876 2016-09-12 17:48:18
tylko pytanie jest takie czy faktycznie na kadym stanowisku jest oferowany taki elastyczny grafik ..
Partnerka 2016-10-28 20:32:44
Jest dokładnie tak jak piszesz. Zarobki po odliczeniu ZUS, podatku i pracownika, który pomaga niewiele przekraczają 1000 zł. Wymagania niewspółmiernie wysokie (Standardy Obsługi Klienta itp.).
A jeśli chodzi o bezpośrednich przełożonych, czyli Menadżerów Rejonu to widzę, że nie tylko w moim województwie i w sąsiednim, ale i na podkarpaciu, postępują w ten sam sposób - aby karta wizytacji była zaliczona na 100% składają "propozycję - pozycję :)". Nie dasz to uwalą. Oj wiele można napisać w tym temacie.
3
kakadu40488 2016-11-23 10:33:05
powiem Wam tak... dostaliśmy salonik... podobno było wielu kandydatów - nam się udało. Najpierw zaczęło nam znikać 50, 100, 150zł.... co dwa-trzy dni. Pierwsze podejrzenia padły na pracownicę. Później papierosy... w ciągu dnia około 20 paczek...i to tuż przed tym jak miała się zjawić pani na wyrywkową kontrolę, dziś zbiłeś jutro znów brak.... wynagrodzenie od kolportera = 2000,00 na rękę niby gwarantowane wynagrodzenie, prowizja od towarów 1 i 4 procent... wynosi ok 800zł, lotek 220, za rachunki 500zł - oczywiście przyjmując je blokujesz sprzedaż prasy więc ciężko zrobić targety bo ludzie stojąc w kolejce odchodzą... tak to wygląda w miejscu gdzie jest ruch dość spory. Czyli mamy kwotę:3520 zł. z tego opłać zus 500, podatek dochodowy minimum 120 bo gdzie tu koszty??? księgowość 150, zostaje 2750. trzeba odliczyć z 200zł na coś z co trzeba będzie zapłacić - wiecznie nie tak coś z prasą, mamy 2550. salonik otwarty 7 dni w tyg, samemu nie dasz rady... 360godzin= 7,08 na godzinę.... to naprawdę nie wiem, czy nie lepiej było zostać w poprzedniej pracy za minimalną krajową. A jeszcze tak zapytam, to ile zapłacić pracownikowi? i jak mu tu dać umowę?
Zostaw swoją opinię o Kolporter SA - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kolporter SA