brak logo

"OTTIMA plus"

Katowice

Opinie o "OTTIMA plus"

Olka 2013-02-15 19:10:32
Buahaha... stare jak świat: tylko winny się tlumaczy :D
pracownik OTTIMA 2013-02-16 12:44:25
Chciałbym zaznaczyć na wstępie, że JESTEM pracownikiem firmy OTTIMA plus. Ten portal daje możliwość wydawania opinii na temat pracodawców – zarówno osobom niezadowolonym z pracy (do których należysz Ty), jak i tym zadowolonym (do których należę ja). Każdy z nas może wyrazić swoją opinię, jednak z zachowaniem należytego poziomu dyskusji. Poziom prowadzonej przez Ciebie dyskusji nie świadczy o Tobie zbyt dobrze.
MOJA opinia brzmi następująco: jeżeli ktoś szuka pracy, w której chce się zaangażować, stale dokształcać, uczyć i rozwijać, to OTTIMA-plus jest dobrym wyborem. To praca dla ludzi, którzy CHCĄ pracować. Negatywne komentarze pochodzą natomiast od pracowników zwolnionych za brak rzetelnej pracy.
FCKot 2013-02-20 12:11:22
Panie Prezesie,
Proszę podjąć kroki prawne względem mnie! Ponieważ powinnam zostać ukarana już za samo czytanie tej dyskusji, a nawet... bezpośrednie zwracanie się do Pana... toż to niegodne Pana osoby..
Żal, żenada....
1
SM 2013-02-20 13:41:36
Trzeba odróżnić stalking od poczucia sprawiedliwości społecznej. Gdyby tu chodziło osobę fizyczną lub prawną bez skazy moralnej, działającą według przyjętych norm prawnych, poczucie odpowiedzialności nie pozwoliłoby na umieszczanie komentarzy niezgodnych z prawdą. Mamy tutaj jednak do czynienia z różnymi opiniami potwierdzającymi niechlubną opinię , jaką firma Ottima-plus Sp. Z.o.o. ( usunięte przez administratora )wobec pracowników wypracowała sobie na przestrzeni lat.''
obiektywny obserwator 2013-02-20 14:16:42
Zastanawiam się czy problem tkwi w pracodawcy, czy w pracowniku? Bo wydaje mi się, że co najmniej połowa tych komentarzy napisana została przez znerwicowane i sfrustrowane osoby, którym nie udało się w OTTIMIE. Ale z tego co wiem, to pracują tam także osoby z dłuższym stażem niż parę miesięcy, wiec chyba nie do końca jest tak jak niektórzy piszą. Jeżeli masz problem ze sobą to zacznij najpierw od swojej oceny, a nie obwiniaj innych ze coś ci się nie udało!
Obiektywna 2013-02-20 14:20:24
Człowieku, kim Ty jesteś, aby pisać o PUBLICZNYM WIRTUALNYM LINCZU?
Zastanów się nad wszystkim, co napisałeś…i zastanów się czy Ty po tym wszystkim Jesteś w stanie spojrzeć sobie w lustro?......
Współczuję Ci że masz w sobie tyle negatywnych emocji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obiektywna 2013-02-20 14:31:01
Widzę że rzekoma "pracownica" również jest dość sfrustrowana i pełna negatywnych emocji- tylko po co, a może pisze za pośrednictwem 2 osoby hmmmm ....Powodzenia
ps. Mój szef również wita się z pracownikami i pyta co u nich słychać....
FCKot 2013-02-20 14:35:30
Proponuję wytoczyć sprawę użytkownikom internetu którzy ośmielili się wyrazić swe niepochlebne opinie. Mam wrażenie, że na ławie oskarżonych mogłoby miejsca nie starczyć

A skoro już taka teoria spiskowa w głowie Obiektywniej się urodziła, to może Obiektywna nie jest obiektywna, bo jest Prezesem? :D Który zrezygnował z podawania się do opinii publicznej.
Ottimo - upadnij 2013-02-20 14:55:35
A pyta się co u Ciebie, przed tym, czy po tym jak już przeglądnie wszystkie niemoderowane fora internetowe?
FCKot 2013-02-20 17:48:55
,,Krytyka zmierzająca do poprawy rzeczywistości nie
jest działaniem bezprawnym, nawet mimo nadmiernej ekspresyjności opisu i ujemnej oceny, a także zbytniej ostrości sformułowań i argumentów, jeżeli jest to uzasadnione znaczeniem poruszonych problemów oraz zastosowaną formą literacką." (wyrok SN z 28.11.1990, I CR 436/90)''.
zaciekawiony 2013-02-20 21:18:15
Drogi Panie Prezesie,
Z tego co widze to osoba ta może się nie przedstawiać z imienia i nazwiska z powodu ewentualnego szykanowanie tej osoby. Może się normalnie w świecie bać o własne zdrowie bądź też mieć obawy o dalszą karierę zawodową.W naszym kraju istnieje wolność słowa z czego wynika, że każdy może wyrazić własną opinię na dany temat - może się ona różnić z Pańskim zdaniem ale nie koniecznie to oznacza, że ta opinia jest błędna czy też nie prawdziwa. Widząc po rozwijającym się temacie jak i liczbie osób wypowiadających się w w/w temacie muszę stwierdzić, że osoby te mogą mieć rację z choćby jednej prostej przyczyny - jest ich więcej. Także przyznaję im rację, gdyż nie wydaje mi się, że aż tyle osób może kłamać w takim temacie.
Pozdrawiam
Zdumiony 2013-02-21 08:18:31
Właśnie chciałem aplikować na to stanowisko http://www.ottima-plus.com.pl/o-firmie/kariera,15.html

Po przeczytaniu tych wszystkich wypowiedzi mam jedną refleksję:

Czy to możliwe, żeby cały ten hałas spowodował jeden niezadowolony pracownik?

Jeśli szukacie konia trojańskiego, zgłaszam się na ochotnika.
rk 2013-02-21 08:36:12
"Drogi Panie prezesie", ktoś w 3 słowach ujął całą esencję...

nick 2013-02-21 15:10:00
Konwencja o Ochronie Praw Człowieka i Podstawowych Wolności
Artykuł 10 Wolność wyrażania opinii
"Każdy ma prawo do wolności wyrażania opinii. Prawo to obejmuje 6
Europejska Konwencja Praw Człowieka
wolność posiadania poglądów oraz otrzymywania i przekazywania informacji i idei bez ingerencji władz publicznych i bez względu na granice państwowe...."
FCKot 2013-02-21 21:42:30
Tomasz, gratuluję Ci odwagi i życzę powodzenia w walce z Goliatem.

Myślę, że tego typu problem pojawia się w wielu miejscach, a ta konkretna firma jest tylko potwierdzeniem pewnej reguły o wątpliwej wartości.

Mam nadzieję, że Twoja postawa będzie przykładem dla innych pracowników. Pamiętajcie, macie prawo do obrony przed jakąkolwiek odmianą mobbingu. To nawet nie precedens, to tylko kwestia samozaparcia i siły.

Powodzenia, będę z uwagą śledzić dalszy bieg tej sprawy.
1
KAMA 2014-12-28 12:51:37
Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do Ottima Plus, ale po przeczytaniu opinii mam pewne wątpliwości, może mi ktoś powiedzieć jak wyglądają nadgodziny w tej firmie? i tak na prawdę ile się pracuje? Bo przez telefon mi mówili, że od 8-16, ale że czasami są duże projekty do zrobienia i nawet po nocach się pracuje. Ale nic od nadgodzinach i płacy nie było mowy
sikor 2015-02-05 12:46:44
Większość wpisów jest w formie zapytań i domysłów, a te które są konkretne niestety są negatywne, czy rzeczywiście w firmie jest stosowany pressing i dla słabej jednostki kompletny brak litości lub miłosierdzia ?? zdaje się, że ewentualne informacje dotyczące finansowania pracowników są objęte tajemnicą. a może ktoś się wyłamie?? kwota netto, dodatkowe projekty + ile, pakiet socjal ... jaki??
1
leszek 2016-05-11 13:07:48
O bardzie ciekawe rzeczy @leisek przede wszystkim z tymi szkoleniami, szkoda tylko, że nie ma teraz żadnej rekrutacji bo chętnie bym się zgłosił na takie stanowisko
Zostaw swoją opinię o "OTTIMA plus" - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie "OTTIMA plus"