logo SymPhar

SymPhar

Toruń

Opinie o SymPhar

ABSTRAKCJA 2012-09-10 14:12:57
Poznań ok !!! atmosfera całkiem dobra
odido 2012-09-11 13:28:19
buahahhaha tak tak oj mega kasa a w szczególności te tysiące buahhaha idź i się staraj a potem zacznij szukać sobie nowej ;)
? 2012-09-11 17:15:28
A 6 tysięcy na początek to Ci mało? Nie słyszałam o firmie gdzie lepiej płacą!
Greeg 2012-09-12 11:34:26
Hej,
Czy ktoś mógłby napisać jakie są realne zarobki w tej firmie ? Czy jest jakaś podstawa i jakie są kryteria przyznawanej premii.

Z góry dzięki za odpowiedź :)
zarobki 2012-09-13 11:09:14
Greeg - 2012-09-12 11:34:26

Hej,

Czy ktoś mógłby napisać jakie są realne zarobki w tej firmie ? Czy jest jakaś podstawa i jakie są kryteria przyznawanej premii.



Z góry dzięki za odpowiedź :)
jak dostaniesz 2000 na początek to się ciesz i od razu zapisz do psychiatry, bo po 3 miesiącach i tak nie przedłużą ci umowy.. a o premiach zapomnij.
symphar 2012-09-13 20:43:21
pracowałam: kasa 2100 na rękę, opieka medyczna, ubezpieczenie grupowe, samochód , tel, o szkoleniach zapomnij , oraz o ew. porady zapomnij, bazę lek i aptek tworzysz sam/sama, targety zawyżone jak nie wyrobisz to do widzenia, praca od 8.30 do.... jak się wyrobisz. Ciekawe kto zarabia tam 6 tyś jak to ktoś wyżej napisał chyba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y dałaś - dałeś!!!!!!
koleżanka kolegi 2012-09-19 11:33:18
w Warszawie pod nowym managerem zostały tylko chyba 3 osoby. Liczba sama mówi za siebie.
daro 2012-09-19 16:25:14
to prawda kto mądrzejszy to sam odszedł a kto nie zdążył to mu pomogli, ale niedługo się chyba co niektórzy zorientują
spostrzegawczy 2013-01-24 21:59:21
taka mikra firemka a tyle negatywnych opinii..ponad 160. ogłaszam 1 miejsce w nowym rankingu "worst place to work".
xxxmz 2013-02-28 13:40:03
po miesiacu od wysłania, dzwonili do mnie na rozmowe w hotelu, ale czytajac komenty na gowork, dałem sobie spokoj,
poza tym, no jak firma, która niby daje 6 tysi po roku, wymaga własnego komputera i połączenia do internetu... no co za padaka,
poza tym siedziba w wawie, a oni sie w hotelu obik umawiają, chyba dobrze zrobiłem, że nie poszedłem, oczywiscie bez powiadamiania ich, ze sie nie zjawie,(zrobiłem jak wiekszosc firm, które nie powiadamiają o wynikach rekrutacji) :D
krow 2013-03-20 23:29:10
Czytając poniższe opinie miałam ogromne wątpliwości czy wybrać się na dzisiejsze spotkanie, zaryzykowałam i nie żałuję. Nawet jeśli nie dostanę tej pracy potraktuję tą rozmowę jako kolejne doświadczenie życiowe jak to powiedział RKS przeprowadzający rekrutację. Rozmowa przeprowadzona na wysokim poziomie, konkretna i na temat.
PKS 2013-03-21 16:59:23
krow - 2013-03-20 23:29:10

Czytając poniższe opinie miałam ogromne wątpliwości czy wybrać się na dzisiejsze spotkanie, zaryzykowałam i nie żałuję. Nawet jeśli nie dostanę tej pracy potraktuję tą rozmowę jako kolejne doświadczenie życiowe jak to powiedział RKS przeprowadzający rekrutację. Rozmowa przeprowadzona na wysokim poziomie, konkretna i na temat.
To chyba RKS sam sobie pozytywa napisał bo rekrutacja jest na żenującym poziomie i biorąc w niej udział byłem zdegustowany kompetencjami rekruterów. Zachęcaj RKS, zachęcaj może kogoś nabierzesz.
PKP 2013-03-24 17:03:32
też tak myślę, że RKS sami sobie wpisują pozytywne komentarze na swój temat...pracowałam z nimi jak jeszcze byli repami, prawie wszyscy zostali z rksami z namaszczenia bez żadnych konkursów, a jak już były to ustawiane więc czego się można spodziewać na rekrutacjach???
1
PKO 2013-04-06 18:57:37
Niestety nie przyjeli mnie. Szkoda bo naprawdę zamierzałam pokazać na co mnie stać
emmy 2013-04-09 20:13:25
Kiedyś pracowałam tam nawet .Ponoć firma znów wprowadza jakieś nowe leki i rozszerza działania. hasło z logo o ile pamiętam podążaj za kangurem czy jakoś tak ehh stare czasy
kangurek 2013-04-11 10:34:38
Kogo wywalili z pomorskiego bo jak widzę rekrutacje prowadzą ?
zdziwiona 2013-05-15 01:02:11
biuro spoko? ten dom jednorodzinny gdzie wszyscy sobie wchodzą na głowę nazywsz spoko biurem. Symphar to jedyna firma której sie wstydziłam odwiedzajac lekarzy
as 2013-08-11 11:00:17
hej!
na pracuj.pl pojawiło się ogłoszenie o poszukiwaniach kam-ów na całą Polskę. zastanawiam się czy warto aplikować. Będę wdzięczny za wszelkie opinie- gdyż aktualnie tkwię w firmie która totalnie nie spełnia moich oczekiwań, ale jeśli coś zmieniać-to tylko na lepsze.
Pozdrawiam!
Adam
3
symphar 2013-11-06 09:45:25
Firma SymPhar to najlepsza firma, w jakiej udało mi się pracować, a pracowałem w kilku.
LB 2013-11-06 09:57:45
Słuchajcie, czy ktoś pracował w tej firmie jako farmaceutyczny? Jak wrażenia?:)Ile są w stanie zapłacić człowiekowi z długoletnim doświadczeniem?
2
byly rep 2013-11-14 23:37:36
z doświadczeniem nie masz co isc. biorą osoby bez doswiadczenia, koniecznie ugodowe ktore będą bezwiednie wyknowyaly kazde polecenie i (usunięte przez administratora) jesli myslisz ze nie moze byc gorzej niz jest - polecam symphar - przekonacie się że moze.
SSS 2013-11-20 04:46:56
Mysle,ze kolega wyzej ma racje.Bylem tam ostatnio na rozmowie I to bylo zenujace.Rekrutacja trwala u kazdego 10min z chorobliwym pilnowaniem Przez regionalnego czasu.On Sam byl potwornie zestresowany.Zadnych pytan zpoza cv nie zadal.Pytal jedynie o miejsca pracy,ktore mial w papierach przed soba:)Niezaleznie od tego,czy zadzwonia,czy nie,ja dziekuje..
LTB 2013-11-22 22:03:25
Witam. Pracowałem nie polecam !!! Leki nieznane i niechętnie przyjmowane przez lekarzy i farmaceutów !!Ogromne nierealne plany sprzedażowe!!Duże rotacje wśród przedstawicieli. Popracujesz pół roku i Ci podziękują !!
jajo 2013-11-25 15:21:23
do której linii robią rekrutacje teraz na Kielce ?
ul-ka 2013-12-05 15:23:48
Rekrutacja porażka "5 minut" rozmowy z każdym z kandydatów. Pan "rekruter" domorosły fotograf na stronie jakieś laski w stringach fotografuje, więc nie wiem czy nie jest to "lipna" rekrutacja, żeby laski zwerbować do zdjęć. Godzina jazdy i 5 minut rozmowy, 2 dziewczyny były przede mną i też po 5 minut. Brak facetów wśród kandydatów. (usunięte przez administratora)
2
Franek 2013-12-12 22:53:06
byłam rekrutacji, osoby przede mną były dwie po 15 min, kobieta Chyba RKS jakaś taka tajemnicza była, nic mi nie chciała powiedzieć na pytania robiła jakieś puste miny i się uśmiechała... ( usunięte przez administratora )W trakcie rozmowy stwierdziłam że szkoda mojego czasu ... chciałam trochę merytorycznie porozmawiać ale zaczęła się trząś i brakowało jej słów. Poza tym na rozmowę ubrała się białą bluzkę, stanik prześwitujący jak( usunięte przez administratora ) dojna wyglądała a spodnie miała białe w kwiatki, blondynka farbowana z odrostami. Ja osobiście dziękuję za Syfpharm nie przyjmuję tej oferty. Rozmowa Łódź chyba( usunięte przez administratora )brak wizytówki. Byłam na rozmowie w Roshe to był profesjonalizm.
Neo 2014-02-07 09:12:47
Nie sądze(usunięte przez administratora) Słyszam coś o małej restrukturyzacji.
2
zbyś 2014-02-12 15:55:20
Hej,
Czy był ktoś dzisiaj na rekrutacji w Łodzi? Jakie wrażenia?
Krzys 2014-02-25 21:21:12
A jakie mają być?
Ewa 2014-03-17 17:26:25
Myślicie ze to dobra firma na początek w tej branzy? O kazdej firmie niezbyt pochlebne opinie.
jurek 2014-04-08 10:50:03
Powiem tak, miałem okazję pracować w tej firmie...Niby atmosfera spoko, zapewnienia szefa że będzie dobrze a znikąd nie przedłużyli mi umowy.
Szef jak przyjeżdżał do mnie na podwójne nie umiał powiedzieć co robię nie tak. Mówił tylko owocem dobrej pracy są dobre wyniki, jeśli wyników brak, coś jest nie tak, ale co??(domyśl się) Ja akurat nie miałem doświadczenia w branży, bo chyba ludzie z doświadczeniem nie zawracają sobie głowy takimi firemkami.
Ludzie na stanowiskach kierowniczych mało kompetentni. Zwolnili od nas z linii 3 osoby w jednym czasie informując nas o tym przez telefon.
Jeździ się u nich nowymi Aurisami.
Dużo niedociągnięć w strategiach firmy i przeszkód w codziennej pracy.
Na przykład rywalizować trzeba z ludźmi od siebie z firmy którzy pracują na tym samym terenie co ty i z tym samym.
Jak ktoś sprzeda na twoim terenie dostajesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] od swojego szefa czemu to nie tobie się udało tylko komuś, paranoja. ludzie w aptekach patrzą jak na idiotów bo pięć osób z tej samej firmy przychodzi i bije się o to samo.
W ogóle umówić się na spotkanie gdziekolwiek podając nazwę firmy graniczy z cudem. Słyszą SYMPHAR, mówią-nie, dziękuję.
Ogólnie na rynku bardzo złą opinię ma ta firma.
Beznadziejne leki za ceny z kosmosu.
Płace też śmieszne, rzedu 3500 brutto
Nie polecam
3
stick 2014-05-16 19:04:34
No śmieszne troszeczkę, że w ciągu ostatnich 5 miesięcy firma po raz 3. szuka przedstawiciela na łódzkie. Pani kierownik nie ma chyba nosa do przyszłych współpracowników. A może zmiany potrzebne są na wyższych stołkach?
7
spadkobierca 2014-06-03 23:01:10
Nie rozwijają! taka rotacja !!
Wrrr 2014-09-04 00:28:21
W tej firmie na terenie łodzi w ciągu roku było 4 PM. Proste. Jak to świadczy o RKSie?
1
Tomek 2014-09-15 19:26:24
Co jest według Ciebie miernikiem sprawdzenia się jeśli masz tylko 3 miesiące. Przez pierwszy miesiąc średnio raz góra wda obiedziesz target więc przez 3 miesiące nie jesteś wstanie nawiąząć relacji i dobrze przedstawic firmy jeszcze nie znanej. Ja Synpharmu nie polecam i nie próbujcie nawet tam pracować. Chyba że nie macie na chleb i trzeba nzapłacic za ratę
2
anonim 2014-10-01 00:34:42
a więc tak, byłam na I etapie rekrutacji na teren m.in. dolny śląsk. rozmowa (o ile w ogóle mogę tak TO nazwać) odbyła się we Wrocławiu, trwała ona... uwaga... 5min totalna żenada. Szkoda czasu i pieniędzy na paliwo. Niepotrzebnie się fatygowałam, bo czytałam wcześniej wyżej napisane opinie, a jednak zaryzykowałam.. Cała ta szopka wyglądała tylko na przykrywkę, a na miejsce przedstawiciela pewnie już ktoś był, bo co można się dowiedzieć o osobie starającej się o stanowisko w tak krótkim czasie, brak słów. NIE POLECAM !!
2
ppp 2014-10-02 18:08:44
anonim aplikowałaś na farmaceutycznego czy medycznego ?
1
anonim 2014-10-02 23:15:01
na jednego i drugiego.. Ty też byłaś/eś na tej rozmowie ?
1
Beti 2014-10-21 15:48:39
Ja pracowałam w tej firmie, ogłoszenie wygląda dobrze i praca też jest ok do czasu kiedy zaczną szukać na ciebie haka ... często zwalniają bez powodu, sorry niby za "brak wyników", a osoby, które maja gorsze wyniki od ciebie w dalszym ciągu siedzą w firmie. Firma jest dwulicowa, tak są dla ciebie mili i dobrze się wypowiadają ale jak cię zwolnią to jesteś ta najgorsza a za plecami to szkoda pisać co mówią ... Dla osoby początkującej firmę polecam, ale dla osoby szukającej dobrej stabilnej pracy .... nie polecam ...
1
pf 2014-12-30 17:29:00
witam. Aplikowałem na ogłoszenie na Przedstawiciela Farmaceutycznego OTC. Czy ktoś pracował,pracuję na w/w stanowisku i mógłby się podzielić spostrzeżeniami i warunkami pracy? Z góry dziękuję
kasia 2015-01-14 13:11:55
firma, tragedia plany nie do zrobienia wiec premie raczej nieralne, zarobki ile utargujesz na umowie, ok 3000 zl netto, samochody nowe toyoty auris, tankowanie w weekendy platne samemu, pracy tyle ze jak wracasz do domu to siedzisz do 24 i drukujesz oferty, robisz tabelki, srelki i inne glupoty. podsumowuja nie polecam. a i raczej dlugo tam nie zagoscisz :)
4
były pracownik 2015-03-18 18:04:42
święte słowa .... nic dodać nic ująć
Była 2015-03-24 17:33:50
Kiedyś miałam okazję pracować w SymPhar. Pracowali tam wspaniali ludzie z pasją. Kultura organizacyjna była na najwyższym poziomie. Bardzo dobre szkolenia dla przedstawicieli, kierowników. Każdy był szanowany i bardzo chciało się pracować - przynosić coraz więcej dla firmy z którą człowiek się utożsamiał. Dziś z tamtych czasów pozostała tylko garstka osób pracująca w biurze i kilkoro PM w terenie. Z sentymentem wspominam tamten czas...
Ona 2015-04-29 11:16:03
Nie polecam najgorszemu wrogowi
Dj 2015-05-15 16:13:50
Zastanawiająca rzecz pani kierownik jest juz na zwolnieniu lekarskim od 2 tygodni podobno chora ???? Albo przeczuwa problemy .
2
hę?? 2015-07-22 23:57:55
mam (k)wa tak samo....
Była... 2015-09-30 15:19:09
Nie polecam nikomu, tragedia z porażką.
Przedstawiciel SymPhar 2016-01-30 11:54:12
Jak płacicie takich macie pracowników ! :)
Płacenie przedstawicielowi medycznemu mniej niż 5000zł brutto za robienie takich ilości kilometrów, użeranie się z pacjentami, płaszczenia się przed lekarzami i szarpania z aptekami oraz znoszenie fochów i ciśnień szefa to zdecydowanie za mało. Podsumowując...atmosfera gęsta, niejasna i nerwowa, pieniądze baaaardzo przeciętne, samochody spoko ale inwigilacja na chorym poziomie, leki bez pozycji i uznania na rynku a szefostwu wydaje się że to top brandy, plany oderwane od rzeczywistości, wsparcie marketingu na śmiesznym poziomie i jesteś zdany tylko na siebie. Czy watro pracować w tej firmie ? Tylko jeżeli nie masz innego wyjścia albo zaczynasz w tej branży i potrzebujesz doświadczenia a w innym wypadku zdecydowanie odradzam. CO prawda własnie zwolnili dyrektora więc może coś się zmieni na lepsze ale wątpię.
1
nick 2016-09-15 22:50:02
15.000 PLN rocznek premii :)
rt 2016-09-16 22:22:39
W sumie taki dyspozytor w transporcie krajowym może liczyć na na prawdę wysokie zarobki, zwłaszcza, że i premie się trafiają do podstawy zarobków, więc nie jest tak źle.
Zostaw swoją opinię o SymPhar - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SymPhar