logo ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.

ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.

Komorniki

Opinie o ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.

Prawdziwek 2016-09-18 15:34
Ma się zmienić tzw. prezydent firm Arjo. fajnie by było gdyby zmienili dyrektora, najlepiej obcokrajowca,wtedy duzo smrodu by uszło z tej firmy. Moja opinia na temat tej firmy jest na wielki minus,myśle sobie że ta firma w obecnej formie zarządzania,płacy długo nie pociągnie ,totalny brak fachowców, ludzie z układu itd.itd.
3
edek 2016-10-07 17:16
w poniedzialek 10 to gdzie jest przelew powinien byc dzisiaj
2
awr 2016-10-09 14:29
Czy dłuższe przerwy dla brygadzistow to normalna rzecz?
6
lol 2016-10-16 18:32
oni mają 8 godz. przerwe na ipc,pac
3
w 2016-10-22 13:41
pac jak pac, ale drugi wymienoiny dzial?
porywnywanie zmian, oni robia wiecej i szybciej, dlaczego wy nie mozecie, a sami sielanka pogaduchy i wyjscia na rozmowy telefoniczne poza dzial
po czasie spedzonym tu przychodzi czas na zmiany, dośc mam tej firmy... Przy okazji warto o tym będzie porozmawiac z kierownictwem..
Pozdrawiam
4
typ 2016-10-23 16:01
z kim ? kierownictwo jest słabe,oczywiście chodzi tobie o kierowników działów ,są po prostu nieprofesjonalni bez doświadczenia ,ale jak chcesz sobie polepszyć to zgłaszaj,ale spoko jeszcze trochę wytrwałości przykład magazynierzy ,przyjdzie czas na produkcje))))).
1
Zolo 2016-10-24 21:16
coniektorym sie koszulki pomylily,udaja sie za waznych ,a sloma ze smierdzacych papci wystaje wiesniaki...nikt ich nie lubi,ale nie na tym im zalezy...wyzej sraja niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja lizusy i przydupasy,ze o calym dniu czyli 8hpracy/przerwy nie wspomne...
2
typek 2016-11-20 21:22
O jaka to wspaniała firma pracodawca super,szkolenia na poziomie wyższym niż przewiduje norma europejska hee,niestety prawda jest taka że moim zdaniem pracodawca manipuluje nami jak chce dlaczego bo nie jesteśmy tego świadomi po prostu sory ale jesteśmy jeszcze ciemną a wręcz krytyczną masą ciemnoty z ciemnogrodu i oni z tego korzystają ,wykorzystują więc zacznijcie myśleć bo to wszystko jest owinięte w złoty papierek a w nim znajduje się mocno śmierdząca kupcia,zróbcie coś dla siebie badzcie bardziej świadomi co robicie, to do produkcji.
3
Zonia 2017-01-02 08:54
Chcę aplikować do firmy czy ktoś może mi powiedzieć jak się pracuje.
1
Walus 2017-01-07 22:05
Pracuje się bardzo dobrze. Zawsze znajdą się osoby którym się coś nie podoba. Moim zdaniem to bardzo dobrą firmą pozwalająca się rozwinąć każdemu. Jedyny problem to wynagrodzenie które jest przeciętne na tle konkurencji ale myślę że to się niedługo zmieni. Bardzo polecam osoba chcącym pracować!
8
Guzik 2017-01-18 13:25
Mam pracować w firmie przy reklamacjach. Czy ktoś wie jak się pracuje i jakie można mieć zarobki? Interesuje mnie również jak jest atmosfera w pracy???
2
Piotr 2017-02-01 13:03
Pracowałem pół roku na magazynie, było tak dobrze że musiałem się zwolnić. Nie polecam.
4
Adm 2017-02-02 07:57
A co jest nie tak.z.pracą na magazynie ? Możesz dokladniej to opisac ? Pytam bo trwa rekrutacja na magazyn... !
Zoja 2017-02-04 16:23
Jestem zainteresowana pracą w biurze w tej firmie ale mam pytanie czy jest takie zapotrzebowanie? Może jeszcze dowiem się jaka mogłaby być praca? Czy na rozmowie jest trudno? Jaka atmosfera w firmie. Czy stawka na początku jest najniższa i czy podnoszą po okresie próbnym?
Iwona 2017-02-28 14:01
Aplikowaliście ostatnio do firmy ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.? Jaka oferta pracy Was zainteresowała? Chętnie usłyszymy o wrażeniach i przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.
szacunek 2017-03-29 19:47
Bardzo mi cię żal Wojtek,tak ciężko pracowałeś a teraz jesteś oczerniany przez najbliższą osobę
1
nikim 2017-03-30 21:42
Ile można Zarobić jako operator wózka na okresie próbnym i później?
Ja 2017-04-06 21:45
Czy może ktoś wie coś na temat pracy w księgowości?
Pozdrawiam
Tedex 2017-04-15 18:49
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć coś o pracy dla "Junior Product Manager CEE"? Słyszałem, że to dobra firma. Jakie warunki trzeba spełniać na początek? Jak przebiega rekrutacja? Czy to jest jeden etap czy więcej? Może jest jeszcze coś co dobrze wiedzieć o firmie?
C. 2017-04-20 12:13
Cóż, typowa korporacja - administracja, kierownicy ściśle ze sobą powiązani - układy, układziki..
Nie inaczej na produkcji.
Pensja adekwatna do wymagań - najniższa krajowa za obsługę wkrętarki i młotka, dojazd za darmo, ale i tak będzie zawsze źle. Jedynie mogli by pomyśleć o dodatku za pracę w hałasie - 12h na IPC, gdzie za cicho nie jest niestety nie wychodzi pracownikom na dobre. Plus dla firmy za organizowanie pikników dla pracowników.
2
Iwona 2017-04-20 12:24
@C. często są organizowane takie spotkania integracyjne, o których mówisz? To ważne, że firma dba o integracje, a tym samym poprawę atmosfery pracy wśród pracowników.
Wspominasz, że należy zwrócić uwagę na szkodliwość pracy w głośnych warunkach. Co jeszcze uważasz, że warto by zmienić, tak by w pracowało się lepiej?
Elektromechanik 2017-04-23 16:53
Ile może zarobić Elektromechanik? 3000 netto na rękę możliwe?
Wojtk 2017-04-26 09:34
Z tego co wiem to i nawet wiecej, wydaje mi się, że elektromechanik może śmiało tam wołać około 4000 na rękę..
Nick 2017-04-26 16:03
wołaj 4000 na lewą i 4000 na prawą rękę - do odważnych świat należy!!
2
Parobek. 2017-05-02 19:59
Drzazgi i trociny. 2500 to max.
Praca 2017-05-03 11:05
Typowa montownia niskie koszty pracy co jest typowe w firmach korporacyjnych,wciskanie pracownikom dyrdymał jaka to wspaniała firma,co innego mówią,co innego robią,atmosfera na produkcji taka sobie raz lepiej raz gorzej zależy od pogody))),za duża rotacja pracowników inżynierów,administracji co powoduje uciążliwość pracy na produkcji brak stabilizacji w tym temacie,bardzo niewielu jest brygadzistów ktorzy potrafią ogarnąć swoje obowiązki.
2
bida nędza provident długi bankructwo 2017-05-04 20:33
Elektromechanik

W związku z dynamicznym rozwojem szukamy taniego jelenia.
Iwona 2017-05-05 10:45
@Praca z czego wynika tak duża rotacja, o której wspominasz? Czemu dotyczy najbardziej działów administracji oraz inżynierów?
Bosy 2017-05-06 12:14
Witam. Biore udzial w rekrutacji na stanowisko " engineering manager". Czy ma ktos doswiadczenie w pracy na tym stanowisku w tej firmie lub słyszał coś na ten temat? Jakie zarobki są możliwe na tym stanowisku na start?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Zonia 2017-05-08 12:43
Pracuję w firmie ArjoHuntleigh Polska i jestem zadowolona!
max 2017-05-10 20:01
netto czy brutto?
Iwona 2017-05-11 09:09
@zolo chętnie usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w firmie, ale bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. To nie jest miejsce do obrażania innych pracowników firmy. Wspominasz o braku szacunku do pracowników. Czym się to przejawia?
Praca 2017-05-11 19:28
Witam panią, tego nie wiem z czego to wynika ta rotacja może pani wie,ja patrzę na to z innego punktu
widzenia czyli szarego pracownika nie mam absolutnie żadnych pretensji do nowo przyjętych pracowników,ale jest wiele przeprowadzonych zmian przez nowych lub nieco starszych stażem inżynierów które psują produkcję nie ma tzw. chemii między pracownikiem produkcji a np. inżynierem tzn. nie ma pełnej współpracy w której każdy z osobna mógłby sobie pomóc i zyskać tylko jest zawsze ten mądrzejszy,nie wkładam tu wszystkich do jednego worka że są tacy jak napisałem powyżej,są inżynierowi i pracownicy którzy potrafią dobrze działać ale jest ich nie wielu,także jeżeli chodzi o wybieranie na stanowisko brygadzisty....ki,nie jest tu stosowana wybiórcza selekcja czyli odpowiednie egzaminy i w tym wypadku też się stwarza problemy na produkcji nie będę tu podawał jaki to dział dlatego że z tego powodu mogło by być nie potrzebne ploty,które są powszechne w wielu zakładach dziękuje.
szuka pracy 2017-05-15 09:57
Witam, wie ktoś jakie warunki finansowe na stanowisko operator wózka - magazynier ?
Olek 2017-05-16 09:10
Może ktoś napisać co dzieje się aktualnie w firmie? Pracowałem dwa lata temu i żal było odchodzić, sentyment czuję do dziś. Fajna załoga to i atmosfera była super. Tak czytam niektóre wpisy i zastanawiam się dlaczego ludzie często są niezadowoleni i to ze wszystkiego?
Artur 2017-05-16 13:05
Minimum egzystencji. ok. 2000 netto.
W korporacji na magazynie nie zarobisz.
Artur 2017-05-16 13:07
Minimum egzystencji. ok. 2000 netto.
W korporacji na magazynie nie zarobisz.
Paweł C 2017-05-18 20:20
Ta firma z inżynierią już od dłuższego czasu nie ma nic wspólnego. No może z inżynierią montażu mebli szpitalnych. Panuje tam terror jakościowy bo dyrektorka ma permanentną sraczkę. Boi się wszystkiego i wszystkich. Ale tak to jest jak się szybko awansuje bez zdobycia odpowiedniego doświadczenia.
Zero długofalowego rozwoju. Będziesz robił to na co pozwoli ci dział zakupów, jakości i załatwiał bieżące problemy z produkcji. Szukają jelenia bo nikt tego stanowiska nie chce wziąć z wewnątrz.
Będziesz workiem do kopania :-)
Wiem, że zrobisz jak uważasz. Więc życzę powodzenia.
2
Zonia 2017-05-21 21:13
ArjoHuntleigh Polska nie odbiega swoimi działaniami od normalnych firm. Może to przykre ale pracownicy powinni wykonywać swoją pracę .
5
Jeszcze pracownik 2017-05-21 21:36
Będziemy wykonywać swoją pracę w innych firmach niż ArjoHuntleigh Polska z uwagi na poziom zarobków.
3
Frank 2017-05-24 13:02
Niektórych brygadzistów na IPC. pomimo ciągłych rekrutacji porażka .
1
Cezary 2017-05-24 22:23
Jak ktoś będzie chciał dokopać firmie to powód zawsze znajdzie. Tak jest i teraz, że każdy powód jest dobry. Może trzeba pomyśleć o swojej pracy, zwracać uwagę na jakość bo tego oczekują a zadowolenie przyjdzie,
1
Frank 2017-05-26 12:13
Jakość w tej firmie nie istnieje . Produkowabe są buble . Wystarczy się przyjżeć produkcji IPC. Kontrol jakości siedzi w swoim kantorku i tak naprawdę to co dzieje się na produkcji ma gdzieś . Pogaduchy i zbijanie bąków.
3
Zonia 2017-06-11 14:40
Czy uważacie, że z całą pewnością nie da się napisać coś dobrego o firmie? Produkujemy tak potrzebne sprzęty, przecież to też jest ważne co robimy. Nie można patrzeć na życie i pracę jedynie przez pryzmat zarabianych pieniędzy! Myślę, że atmosfera w firmie pogorszyła się.
pracownikxxx 2017-06-15 12:05
Witam.
Jestem pracownikiem w tej firmie i pracuję na stanowisku "pracownik produkcyjny".
1. Jakie jest moje zdanie na temat tej firmy?
Uciekać jak najszybciej! Mamy teraz okres gdzie praca szuka pracownika a nie na odwrót jak było rok czy 2 lata temu.
Szkoda zdrowia dla tej pracy. Po 2 - 3 latach może niektórzy dłużej więcej wydaje się na leczenie chorób wywołanych tą pracą np. bóle kręgosłupa, żylaki na nogach, niewładność rąk, bóle nóg.
Ogólnie firma zacofana, brak rozwoju, uproszczania pracy oraz 0 dbałości o bezpieczeństwo.
By przetrwać osoba odpowiedzialna za BHP poleca stosować KETONAL by i tak po 2-3 latach wylądować w szpitalu na leczenie (często operacje) rąk i kręgosłupa.
2. Jak działa system zarządzania brygadzistów?
Nie poprawiają warunków pracy. Zmuszają do ciężkiej pracy, nie mają pojęcia o ilości potrzebnych zapasów do produkcji. Obrażają i lekceważą publicznie pracowników (mobbing). Nie tworzą żadnych statystyk celem oceny pracy oraz poprawy wydajności. Nie potrafią rozwiązywać problemów gdy owe powstają.
3. Jaki czas pracy oraz wypłaty?
"Firma gwarantuje bezpłatny dojazd do i z pracy" - częściowo się zgadza lecz gdy zmuszają pracowników do pracy po 12 godzin całymi tygodniami to nie zapewniają możliwości powrotu do domu po 8 godzinach pracy! Wypłata "śmiechu warte" w tych czasach za najniższą krajową w takim zakładzie nie ma sensu pracować (to chyba najgorsza opcja) a po roku pracy dostaniesz podwyżki co najwyżej 80 zł.
4. Zatrudnianie osób z Ukrainy?
Zatrudniają i to całymi partiami po 50 osób na jeden rzut. A po miesiącu i tak zostaje ich może 10% (po prostu widać tu jak wykańczająca jest ta praca). Ukraińcy nic nie robią a Polak musi za nich podwójną robotę wykonywać.
5. Jak przetrwać?
Bez L4 nie da się przetrwać ale "coś za coś", wystarczy 1 tydzień L4 i tracisz cała premię oraz 20% premii z następnego miesiąca (nie wiem czy to jest zgodne z prawem).
6. Forma przedłużania umowy
Pracodawca nie patrzy na wyniki pracownika oraz na to czy chorował czy nie lecz bierze pod uwagę opinie innych pracowników. Tak więc jak podpadłeś komuś to raczej możesz nie liczyć na przedłużenie umowy.

7. Podsumowanie
- Brak perspektyw rozwoju
- zawsze będziesz zarabiać w pobliżu najniższej krajowej
- zdrowie zniszczysz sobie bardzo szybko
- nawet osiągając dobre wyniki nie bądź pewien przedłużenia umowy
4
praca 2017-06-16 08:00
sami sobie jesteście winni prześcigacie się wydajność,donosicie na siebie,nie potraficie działać zespołowo więc was zawsze będą wykorzystywać i mieć w poważaniu.
2
JUNIOR 2017-06-18 15:17
Junior IT Specialist w ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o. jest wstanie odłożyć sobie taką kasę aby kupić nowe "juniorki" ?
4
Frank 2017-06-19 20:09
Chodzimy do pracy dla kasy a nie charytatywnie , rachunki się same nie zapłacą
1
Zonia 2017-06-20 10:02
Wszelcy chodzimy do pracy żeby zarabiać ale to nie jest powód do traktowania pracy jak zło konieczne.
1
Iwona 2017-06-21 11:17
@Zonia rozumiem, że nie zgadzasz się z częścią komentarzy. Chętnie poznamy również Twoje zdanie. Jak Ty oceniasz ArjoHuntleigh Polska jako pracodawcę?
1
Zostaw swoją opinię o ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o. - Komorniki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.