logo ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.

ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.

Komorniki

Opinie o ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.

Maciej 2016-03-02 08:03
czy jestem "słaby" może świadczyc fakt że zaraz po zwolnieniu z Ajro dostałem pracę w większej firmie na stanowisku kierownika zespołu projektowego. Co do rotacji to sprawdz ogłoszenia o prace w Ajro z ostatnich 3-4 lat dot. zatrudnienia inżyniera projektu. Ogłoszenia nie 'spadały" ze strony firmy.
4
Gienek 2016-03-03 09:11
Nie mnie oceniać, czy jesteś słaby w tym co robisz czy dobry. Myślę, że Ty również nie powinieneś tego robić. Nie świadczy o tym także fakt, że dostałeś pracę na stanowisku kierownika w większej firmie. A może właśnie masz więcej kompetencji kierowniczych niż tych, których wymaga się od dobrego specjalisty? Z drugiej strony może po prostu nie wkomponowałeś się w zespół? Jak już pisałem... może warto poszukać przyczyn gdzie indziej niż w firmie czy przełożonych?

Z tego co piszesz pracowałeś tutaj 2,5 miesiąca i już wystawiasz opinię, że firma zatrudnia ludzi na 3 miesiące tylko po to, żeby na tym zarobić? A ile takich przypadków zaobserwowałeś wokół siebie spędzając tutaj tak krótki okres? Pracuję w Arjo trochę dłużej niż Ty i zapewniam, że to co napisałeś jest po prostu kłamstwem. Manipulujesz faktami jak Prawo i Sprawiedliwość podczas konferencji prasowych. Przykład? Owszem nowy pracownik po przyjściu do firmy nie otrzymuje premii, ale nie otrzymuje jej również później... ta z drobnymi wyjątkami przysługuje jedynie osobom na stanowiskach kierowniczych. No i większości pracowników (dostają premię po zakończeniu okresu próbnego).
Gienek 2016-03-03 09:15
W ostatnim zdaniu chodzi oczywiście o pracowników produkcyjnych;)
Maciej 2016-03-03 11:41
Nie bede zagłębiał sie w szczegóły ale prosze przeczytaj mój pierwszy post ...powoli. ja przepracowałem 3 miesiące nie 2,5. Po 2,5 miesiąca dowiedziałem sie przypadkowo że firma poszukuje pracownika na moje miejsce . Ogłoszenie zostało "wystawione " juz w PIERWSZYM MIESIĄCU MOJEJ PRACY!!! Druga sprawa to mój przełożony po dwóch miesiacach zapewnił mnie że umowa zostanie przedłużona i mam tylko ...dokończyc dwa nowe projekty!!! I na koniec , widze po Twoich wypowiedziach że znasz od "środka" sytuacje w dziale projektów więc na koniec może napiszesz czy nadal kierownik tego działu przed przyjazdem "inspekcji" z głównej siedziby firmy ...ucieka na urlop, lub ma nagle pilny wyjazd poza zakład !/ o ile jeszcze pracuje/.Może krótko pracowałem ale przez te 3 miesiące ...patrząc z perspektywy czasu nauczyłem sie że przed podjęciem pracy należy sprawdzic jak często firma ....WYMIENIA KADRY!!! Najbardziej jednak zabolało mnie KŁAMSTWO I FAŁSZ przełozonego ,który nie potrafił powiedzieć mi prawdy o moim dalszym statusie w firmie. Musiałem w ciągu 2 tygodni znaleśc sobie nowa prace.
2
Gienek 2016-03-04 12:01
Maciej nie wiem jak "od środka" wygląda sytuacja w dziale projektów. Nie znam żadnych szczegółów na temat tego co opisujesz... tzn. sytuacji nieprzedłużenia Twojej umowy. Chodzi mi tylko o to, że wypisywanie opinii takich jak zacytowana poniżej (i kilku innych) jest nieuczciwe wobec osób, które tutaj zaglądają. Rozumiem Twoje rozgoryczenie i gniew z powodu tej sytuacji, ale to nie jest powód żeby wypisywać informacje, które nie są po prostu prawdziwe.

"Poczta pantoflowa dwiedziałem sie że ....NIE MAM SZANS NA ZATRUDNIENIE poniewaz firma zatrudnia na 3 miesiące / najniższa stawka, brak premii/ a między czasie juz poszukuje nowego kandydata!!! W ten sposób tanim sposobem ma specjalistów!!!"
1234 2016-03-26 06:32
Szkalowania to wielkiego słowa użyłeś,takie w firmie są stosunki między pracownikami szczebla wyższego i produkcji praktycznie do d..,to co się dziwisz że są takie wpisy a nie inne.
2
edek 2016-05-10 11:32
dzis 10 a przelewu jak nie bylo tak nie ma
Związkowiec 2016-07-31 12:05
Ciężko to ma górnik na szychcie
Kamil Zduń 2016-09-15 14:40
Odnośnie pracy w tym kołchozie. Nazwa firmy powinna się nazywać KL Arjoschwitz. Traktują Cię jak gó..o, a przełożeni to takie egoistyczne snoby. Absolutnie zero pomocy czy jakiegokolwiek kontaktu z ich strony. Jedynie co potrafią, to siedzieć na tyłkach ,przeglądać strony internetowe no i oczywiście ponaglać do pracy. Brak logiki i pomyślunku z ich strony. "Pracownik w tej firmie nie ma myśleć, od myślenia są panowie w czerwonych koszulkach". Tylko jakoś to myślenie im nie wychodzi.Starszego dziadka z lekkim Parkinsonem dadzą do wkręcania miniaturowych śrubek, a młodzi pracownicy sobie wywożą śmieci. Praca zaś polega na tym, że jakaś część osób naprawdę zapieprza, i to nie na 1 stanowisku tylko na kilku, a niektórzy(przydupasy, bo i tacy są)spacerują sobie po hali. No niestety ,ale tak jest, układy i układziki. Atmosfera w pracy hmmm, zależy z kim się pracuje. W większości trzeba uważać co się mówi, ale jest tez sporo sympatycznych ludzi, z którymi miło się pracuje. Tylko UWAGA, najlepiej mieć grobową minę i nie okazywać zadowolenia czy jakiegokolwiek szczęścia przy pracy. Brygadzistom to się nie podoba, bo z góry zakładają, ze nic nie robisz, i po złości wyrzucają na inny dział. Serdecznie odradzam komukolwiek. Omijać szerokim łukiem.
14
Prawdziwek 2016-09-18 15:34
Ma się zmienić tzw. prezydent firm Arjo. fajnie by było gdyby zmienili dyrektora, najlepiej obcokrajowca,wtedy duzo smrodu by uszło z tej firmy. Moja opinia na temat tej firmy jest na wielki minus,myśle sobie że ta firma w obecnej formie zarządzania,płacy długo nie pociągnie ,totalny brak fachowców, ludzie z układu itd.itd.
3
edek 2016-10-07 17:16
w poniedzialek 10 to gdzie jest przelew powinien byc dzisiaj
2
awr 2016-10-09 14:29
Czy dłuższe przerwy dla brygadzistow to normalna rzecz?
6
lol 2016-10-16 18:32
oni mają 8 godz. przerwe na ipc,pac
3
w 2016-10-22 13:41
pac jak pac, ale drugi wymienoiny dzial?
porywnywanie zmian, oni robia wiecej i szybciej, dlaczego wy nie mozecie, a sami sielanka pogaduchy i wyjscia na rozmowy telefoniczne poza dzial
po czasie spedzonym tu przychodzi czas na zmiany, dośc mam tej firmy... Przy okazji warto o tym będzie porozmawiac z kierownictwem..
Pozdrawiam
4
typ 2016-10-23 16:01
z kim ? kierownictwo jest słabe,oczywiście chodzi tobie o kierowników działów ,są po prostu nieprofesjonalni bez doświadczenia ,ale jak chcesz sobie polepszyć to zgłaszaj,ale spoko jeszcze trochę wytrwałości przykład magazynierzy ,przyjdzie czas na produkcje))))).
1
Zolo 2016-10-24 21:16
coniektorym sie koszulki pomylily,udaja sie za waznych ,a sloma ze smierdzacych papci wystaje wiesniaki...nikt ich nie lubi,ale nie na tym im zalezy...wyzej sraja niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja lizusy i przydupasy,ze o calym dniu czyli 8hpracy/przerwy nie wspomne...
2
typek 2016-11-20 21:22
O jaka to wspaniała firma pracodawca super,szkolenia na poziomie wyższym niż przewiduje norma europejska hee,niestety prawda jest taka że moim zdaniem pracodawca manipuluje nami jak chce dlaczego bo nie jesteśmy tego świadomi po prostu sory ale jesteśmy jeszcze ciemną a wręcz krytyczną masą ciemnoty z ciemnogrodu i oni z tego korzystają ,wykorzystują więc zacznijcie myśleć bo to wszystko jest owinięte w złoty papierek a w nim znajduje się mocno śmierdząca kupcia,zróbcie coś dla siebie badzcie bardziej świadomi co robicie, to do produkcji.
3
Zonia 2017-01-02 08:54
Chcę aplikować do firmy czy ktoś może mi powiedzieć jak się pracuje.
1
Walus 2017-01-07 22:05
Pracuje się bardzo dobrze. Zawsze znajdą się osoby którym się coś nie podoba. Moim zdaniem to bardzo dobrą firmą pozwalająca się rozwinąć każdemu. Jedyny problem to wynagrodzenie które jest przeciętne na tle konkurencji ale myślę że to się niedługo zmieni. Bardzo polecam osoba chcącym pracować!
8
Guzik 2017-01-18 13:25
Mam pracować w firmie przy reklamacjach. Czy ktoś wie jak się pracuje i jakie można mieć zarobki? Interesuje mnie również jak jest atmosfera w pracy???
2
Piotr 2017-02-01 13:03
Pracowałem pół roku na magazynie, było tak dobrze że musiałem się zwolnić. Nie polecam.
4
Adm 2017-02-02 07:57
A co jest nie tak.z.pracą na magazynie ? Możesz dokladniej to opisac ? Pytam bo trwa rekrutacja na magazyn... !
Zoja 2017-02-04 16:23
Jestem zainteresowana pracą w biurze w tej firmie ale mam pytanie czy jest takie zapotrzebowanie? Może jeszcze dowiem się jaka mogłaby być praca? Czy na rozmowie jest trudno? Jaka atmosfera w firmie. Czy stawka na początku jest najniższa i czy podnoszą po okresie próbnym?
Iwona 2017-02-28 14:01
Aplikowaliście ostatnio do firmy ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.? Jaka oferta pracy Was zainteresowała? Chętnie usłyszymy o wrażeniach i przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej.
szacunek 2017-03-29 19:47
Bardzo mi cię żal Wojtek,tak ciężko pracowałeś a teraz jesteś oczerniany przez najbliższą osobę
1
nikim 2017-03-30 21:42
Ile można Zarobić jako operator wózka na okresie próbnym i później?
Ja 2017-04-06 21:45
Czy może ktoś wie coś na temat pracy w księgowości?
Pozdrawiam
Tedex 2017-04-15 18:49
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć coś o pracy dla "Junior Product Manager CEE"? Słyszałem, że to dobra firma. Jakie warunki trzeba spełniać na początek? Jak przebiega rekrutacja? Czy to jest jeden etap czy więcej? Może jest jeszcze coś co dobrze wiedzieć o firmie?
C. 2017-04-20 12:13
Cóż, typowa korporacja - administracja, kierownicy ściśle ze sobą powiązani - układy, układziki..
Nie inaczej na produkcji.
Pensja adekwatna do wymagań - najniższa krajowa za obsługę wkrętarki i młotka, dojazd za darmo, ale i tak będzie zawsze źle. Jedynie mogli by pomyśleć o dodatku za pracę w hałasie - 12h na IPC, gdzie za cicho nie jest niestety nie wychodzi pracownikom na dobre. Plus dla firmy za organizowanie pikników dla pracowników.
2
Iwona 2017-04-20 12:24
@C. często są organizowane takie spotkania integracyjne, o których mówisz? To ważne, że firma dba o integracje, a tym samym poprawę atmosfery pracy wśród pracowników.
Wspominasz, że należy zwrócić uwagę na szkodliwość pracy w głośnych warunkach. Co jeszcze uważasz, że warto by zmienić, tak by w pracowało się lepiej?
Elektromechanik 2017-04-23 16:53
Ile może zarobić Elektromechanik? 3000 netto na rękę możliwe?
Wojtk 2017-04-26 09:34
Z tego co wiem to i nawet wiecej, wydaje mi się, że elektromechanik może śmiało tam wołać około 4000 na rękę..
Nick 2017-04-26 16:03
wołaj 4000 na lewą i 4000 na prawą rękę - do odważnych świat należy!!
2
Parobek. 2017-05-02 19:59
Drzazgi i trociny. 2500 to max.
Praca 2017-05-03 11:05
Typowa montownia niskie koszty pracy co jest typowe w firmach korporacyjnych,wciskanie pracownikom dyrdymał jaka to wspaniała firma,co innego mówią,co innego robią,atmosfera na produkcji taka sobie raz lepiej raz gorzej zależy od pogody))),za duża rotacja pracowników inżynierów,administracji co powoduje uciążliwość pracy na produkcji brak stabilizacji w tym temacie,bardzo niewielu jest brygadzistów ktorzy potrafią ogarnąć swoje obowiązki.
2
bida nędza provident długi bankructwo 2017-05-04 20:33
Elektromechanik

W związku z dynamicznym rozwojem szukamy taniego jelenia.
Iwona 2017-05-05 10:45
@Praca z czego wynika tak duża rotacja, o której wspominasz? Czemu dotyczy najbardziej działów administracji oraz inżynierów?
Bosy 2017-05-06 12:14
Witam. Biore udzial w rekrutacji na stanowisko " engineering manager". Czy ma ktos doswiadczenie w pracy na tym stanowisku w tej firmie lub słyszał coś na ten temat? Jakie zarobki są możliwe na tym stanowisku na start?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
Zonia 2017-05-08 12:43
Pracuję w firmie ArjoHuntleigh Polska i jestem zadowolona!
max 2017-05-10 20:01
netto czy brutto?
Iwona 2017-05-11 09:09
@zolo chętnie usłyszymy więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w firmie, ale bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. To nie jest miejsce do obrażania innych pracowników firmy. Wspominasz o braku szacunku do pracowników. Czym się to przejawia?
Praca 2017-05-11 19:28
Witam panią, tego nie wiem z czego to wynika ta rotacja może pani wie,ja patrzę na to z innego punktu
widzenia czyli szarego pracownika nie mam absolutnie żadnych pretensji do nowo przyjętych pracowników,ale jest wiele przeprowadzonych zmian przez nowych lub nieco starszych stażem inżynierów które psują produkcję nie ma tzw. chemii między pracownikiem produkcji a np. inżynierem tzn. nie ma pełnej współpracy w której każdy z osobna mógłby sobie pomóc i zyskać tylko jest zawsze ten mądrzejszy,nie wkładam tu wszystkich do jednego worka że są tacy jak napisałem powyżej,są inżynierowi i pracownicy którzy potrafią dobrze działać ale jest ich nie wielu,także jeżeli chodzi o wybieranie na stanowisko brygadzisty....ki,nie jest tu stosowana wybiórcza selekcja czyli odpowiednie egzaminy i w tym wypadku też się stwarza problemy na produkcji nie będę tu podawał jaki to dział dlatego że z tego powodu mogło by być nie potrzebne ploty,które są powszechne w wielu zakładach dziękuje.
szuka pracy 2017-05-15 09:57
Witam, wie ktoś jakie warunki finansowe na stanowisko operator wózka - magazynier ?
Olek 2017-05-16 09:10
Może ktoś napisać co dzieje się aktualnie w firmie? Pracowałem dwa lata temu i żal było odchodzić, sentyment czuję do dziś. Fajna załoga to i atmosfera była super. Tak czytam niektóre wpisy i zastanawiam się dlaczego ludzie często są niezadowoleni i to ze wszystkiego?
Artur 2017-05-16 13:05
Minimum egzystencji. ok. 2000 netto.
W korporacji na magazynie nie zarobisz.
Artur 2017-05-16 13:07
Minimum egzystencji. ok. 2000 netto.
W korporacji na magazynie nie zarobisz.
Paweł C 2017-05-18 20:20
Ta firma z inżynierią już od dłuższego czasu nie ma nic wspólnego. No może z inżynierią montażu mebli szpitalnych. Panuje tam terror jakościowy bo dyrektorka ma permanentną sraczkę. Boi się wszystkiego i wszystkich. Ale tak to jest jak się szybko awansuje bez zdobycia odpowiedniego doświadczenia.
Zero długofalowego rozwoju. Będziesz robił to na co pozwoli ci dział zakupów, jakości i załatwiał bieżące problemy z produkcji. Szukają jelenia bo nikt tego stanowiska nie chce wziąć z wewnątrz.
Będziesz workiem do kopania :-)
Wiem, że zrobisz jak uważasz. Więc życzę powodzenia.
1
Zonia 2017-05-21 21:13
ArjoHuntleigh Polska nie odbiega swoimi działaniami od normalnych firm. Może to przykre ale pracownicy powinni wykonywać swoją pracę .
3
Jeszcze pracownik 2017-05-21 21:36
Będziemy wykonywać swoją pracę w innych firmach niż ArjoHuntleigh Polska z uwagi na poziom zarobków.
Frank 2017-05-24 13:02
Niektórych brygadzistów na IPC. pomimo ciągłych rekrutacji porażka .
Zostaw swoją opinię o ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o. - Komorniki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.