logo ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.

ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.

Komorniki

Opinie o ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.

Iwona 2017-06-27 08:52
@Jaca co takiego sprawia, że praca w Arjo wiąże się według Ciebie z utratą zdrowia psychicznego i fizycznego?
Frank 2017-06-29 14:03
100 % racji . Zwykłe kumoterstwo w najczystszej formie. Nawet jeśli złożysz cv na dane stanowisko to i tak rozmowy są prowadzone tylko z osobami wcześniej już wybranymi. Przykład... brygadziści IPC. Produkcja nie trzyma się ani kupy ani [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] potrzebujemy krawcowych a one dalej stoją na karuzelach bo Ukraińców wciąż mało. Żadna szanująca się krawcowa nie przyjdzie za tak śmieszne pieniądze a i te które są zaczną zachwile odchodzić. Bo rynek pracy potrzebuje szwaczek - krawcowych za większe pensje. Arjo niczym nie przyciąga już ludzi do pracy . Pracownik i jego umiejętności są niczym dla tej firmy. Za chwilę bedzie więcej brygadzistów niż pracowników. Śmieszne podwyżki które dostaliśmy ......... w każdej firmie która znajduje się w obrębie arjo były takie same. Żaden szał. A vipy w czerwonych i niebieskich koszulkach to jeden wielki gang rodzinny.
2
Frank 2017-06-29 14:11
Jak na pac- u jest lider nie potrzebny to na ipc też . No i brygadzistów po 3 na każdej zmianie ... śmiech banda nierobów która wprowadza coraz większe zamieszanie i każdy ustala swoje regóły gry. Potrafią rozbić zgrany zespół. Najważniejsze że internecik jest i można sobie pośmigać po portalach społecznościowych a paleta najwyżej się nie skończy. Można też z wywieszonym jęzorem biegać do samego końca i kończyć bo ktoś zwróci uwagę że brakuje 20stu sztuk.
2
Frank 2017-06-29 14:16
Jaka zmiana brygadzistów czerwone koszulki to prywatnie rodziny . A z niebieskimi w wekendy imprezują . Więc o czym my tu mówimy.
2
Frank 2017-06-29 15:09
Dopóki aktualny lider z paca był na ipc wszystko było wporządku . Zaczęły się zmiany i zaczął sie syf . Zadobrze było trzeba było namącić. Szkoda że przeciwników nikt nie pyta czy im się tak dobrze pracuje.
1
Jaca 2017-06-29 23:07
A Ty Iwona kim tam jesteś że tak bronisz tej dziwnej firmy ?
Kolejna spekulantka w ekipie koleszków ?
1
Iwona 2017-06-30 10:23
@Jaca
nie wydaje mi się bym broniła firmy. Nie mam też do tego żadnych powodów, gdyż nie jestem z nią związana w żaden sposób. Jestem pracownikiem serwisu gowork.pl i zależy mi na poznaniu tego jakim pracodawcą jest ArjoHuntleigh Polska oraz na tym, by osoby, które trafiają na ten wątek szukając informacji na temat swojego przyszłego miejsca pracy.
Władek 2017-07-06 23:00
Firmę można określić w jednym zdaniu "Przykręć śrubkę najtaniej jak to możliwe"

Typowa korporacja z nielogiczną logiką.
1
AaaaK 2017-07-08 19:59
Witajcie, Jestem byłym pracownikiem sąsiedniej firmy. Chcę się podzielić opinią o mojej nowej firmie.
W Arjo pracuje od ponad 1,5 roku tu też pracują moje koleżanki z ak , zostały przyjęły po kilku miesiącach po mnie, pracują na 3 działach ipc. Komentarze które są tu wypisywane to same bzdury lepiej przyjść i samemu się przekonać praca bardzo fajna, bezpłatny dojazdy do pracy, wczasy pod gruszą i imprezy integracyjne .Na każdym dziale roboczym więc pozytywny gest w stronę pracowników. Niestety za leżenie i ściemnianie nigdzie dobrze nie płacą.

Jeśli ktoś nie jest gotowy do pracy w Arjo polecam moją byłą , sąsiadów ;)
System pracy najgorszy z możliwych czyli 4-brygadowy, weekendy pracujące, święta pracujące, dojazd płatny. wynagrodzenie najniższa krajowa.

Na temat pracy w firmie Arjo można powiedzieć, że praca sama w sobie jest ok :)
Inny problem leży u byłego lidera i brygadzistki osoby którym się wydaje,że pojadły wszystkie rozumy.

A co do czerwonych i niebieskich koszulek wiadomo jak w każdej firmie , rodzina najważniejsza ;)
Ważne, że wspólnie współpracują ;)

Opinie negatywne firmy ArjoHuntleigh wystawiają tylko osoby które czują się zagrożone lub zostały zwolnione ;) Pozdrawiam wszystkich pracowników Arjo oraz moje koleżanki pracujące na ipc z ak.





5
Frank 2017-07-08 20:55
Popracuj dłużej niż 1,5 roku będziesz inaczej śpiewać.
2
Dudek 2017-07-09 17:14
Pracuje na produkcji ponad 4 lat i w zasadzie się zgadzam z przedmówcą.
A ty pewnie ten słynny były lider obrońca abo i odwrotnie , obrończyni? Nie zostało się liderem dwóch zmian, miało się przeciez dokopać koleżance ze zmiany A i marzenia poszły w las. Co do kultury byłego lidera i jego kolezanki B pozostawia wiele do życzenia. Jeśli chodzi o śmiganie po portalach mogłes napisać dokładnie Pleyboy zawsze można oko sobie nacieszyć i Sympatia pl aby kolejnego jelenia dorwać :)
4
Frank 2017-07-09 21:08
Myślę że koleżanka ze zmiany A sama się doigra jak tak będzie dalej ludzi traktować nawet szerokie plecy u kierownika jej nie pomogą. A w pracy zajmujmy się pracą a nie oglądaniem filmików na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
kkk 2017-07-11 19:33
To jest korporacja i to nie mała więc te imprezki itp. to jest ochłapek pożywka dla mas,fakt AK to nedza co taki kut.....ek maly mógł tobie dac malutko, to są dwie firmy o rożnych budzetach,AK to mróweczka a arjo to słoń takie przedszkolne porównanie więc tak się nie podniecaj,dostałas nieco więcej i uważasz że jest ok to tkwij w swojej głupocie dalej powodzenia.
3
Petunia 2017-07-13 21:01
Nie mogę zrozumieć ludzi. Jak ktoś napisze pozytywną opinię to zaraz wszyscy robią nagonkę. A ja uważam, że jak ktoś pracuje uczciwie , w pełni zaangażowany to zawsze będzie mu dobrze. Obibokom natomiast nigdy.
4
pracownik 2017-07-13 21:46
dlaczego jeszcze tam pracujesz???!!! skoro jest tak zle??
3
AaaaK 2017-07-15 21:06
Mój pełny akt urodzenia zawiera na głównej stronie o określonej płci, mężczyzna ;)
Dla pracownika który chce pracować nie patrzy czy to korporacja czy też nie.
Dostałem nie co mniej niż pozostali, chorowałem ponad 2 miesięce, ale i tak jestem zadowolony z podwyższki.Kolega za podobną pracę i staż pracy w Arjo dostał 280 zł
3
wera 2017-07-17 12:19
Żal na ten nie szczery wpis nikomu bym nie poleciła tej firmy obóz pracy totalny to zwierzęta w chlewie sa lepiej traktowane itp......... Nikt tam nie chce pracować widac ze pisał to ktos bez perspektyw i dno ze pracuje w tej firmie.Brawo za poziom inteligencji!!!!!!!!
1
prof. Miodek 2017-07-17 14:10
nieszczery - "nie" z przymiotnikami piszemy razem.
3
Kuba 2017-07-17 21:55
Ile wychodzi cię na rękę bez nadgodzin?
Kuba 2017-07-17 21:56
*wychodzicie
NICK 2017-07-18 06:02
Na jakim dziale takie ładne podwyżki?
Frank 2017-07-18 18:32
Na IPC.
NICK 2017-07-19 11:37
Pytałem Aaaak a nie Ciebie
Nowy 2017-07-19 15:16
Jaka jest stawka dla nowych pracowników?
Zołza 2017-07-19 23:11
ArjoHuntleigh to spoko firma, niestety nie mogę tego powiedzieć o niektórych pracownikach. Aby ludziom dobrze się pracowało załoga musi również dbać o atmosferę ale jak widać nie można liczyć na niektórych.
1
Miszcz nad miszcze 2017-07-20 08:36
ArjoHuntleigh to dobra firma, tylko masło jest za drogie.
Frank 2017-07-20 11:14
Na kogo nie można liczyć?
Wojtas 83 2017-07-20 19:55
Dołączam się do pytania, ile na start bez nadgodzin?
IVO 2017-07-21 06:45
1750 zł na rękę, (Brutto 2000 zł podstawy + 450 zł premii którą dostajesz jak nie chorujesz)
1
Janek 2017-07-21 07:12
Czy są tu jacyś inżynierowie produktu/produkcji pracujący w Arjohuntleigh? Warto aplikować na te stanowiska? Jaka atmosfera w biurach i co najważniejsze na jakie pieniądze można liczyć??
Wojtas 83 2017-07-21 15:14
Dzięki kolego
Benektorek 2017-07-25 16:09
Czy jesteście pewni, że nie można pisać pozytywnych opinii o firmie? Czy też boicie się , że na wasze miejsce przyjdą nowi i będą spokojnie pracować? Pracownik ma wykonywać swoją pracę i nie dyskutować. Ja wiem, że nie mam problemów ale ostro pracuję.
Złodziej 2017-07-25 21:56
Rób rób, kto robi za marne grosze i nie dyskutuje okrada własną rodzinę.
1
Dariusz 2017-07-31 11:14
Słyszałem sporo dobrego o firmie ale niektórzy nie potwierdzaja tego.Co myśleć?
2
Nie jestem robotem 2017-08-02 11:06
Pracowałem w Arjo, atmosfera była spoko, jednak gdy zaczęli odchodzić fajni i doświadczeni ludzie to zaczęło się robić coraz mniej ciekawie.
Na plusy na pewno pakiet wszystkich benefitów (nie wszystkie firmy oferują tak bogaty pakiet socjalny), po części atmosfera (chociaż jeszcze sporo fajnych ludzi tam pracowało przed moim odejściem), warunki pracy (jedynie doskwierające upały na obszarze produkcyjnym), elastyczne godziny pracy (w obszarze biurowym) i przede wszystkim wypłata zawsze na czas!
Do minusów należy zaliczyć właśnie, że firma średnio dba o dobrego pracownika, nie zachęca go do dalszej współpracy poprzez m.in słabe podwyżki, niewspołmierne do ilości przejmowanych obowiązków, słabe mozliwości rozwoju dla pracowników operacyjnych (sporo ludzi na to zasługuje ze względu na swoje doświadczenie).
Podsumowując, firma bardzo fajna na zdobycie doświadczenia. Jednak po roku warto szukać już czegoś lepszego.
1
Wilk 2017-08-04 08:53
Fikcyjny casting na magazynie. Gość 2 raz zaprasza i odrzuca, a potem ogloszenie znów na necie. Proponowali zarobki 2700zl plus premia 500zl nie jest jeszcze źle.
może_nowy 2017-08-04 20:02
Czy każdy w firmie dostaje premie czy tylko znajomki? Za co wam zabrano premie? Czy ma ktoś jakiś szczegółowy cennik przewinień? Słyszałem że wczasy wypłacają i 13 pensję czy to prawda jeśli tak to warto aplikować? Podobno jeden facet jest pilnie potrzebny na nowych produktach.
Frank 2017-08-05 06:49
Nie ma 13stej premii
obserwator 2017-08-05 23:21
Nie chciałbym nikogo urazić, ale nie rozumiem zdziwienia tych osób które zarabiają "najniższą" krajową na produkcji. Obiektywnie mówiąc jeśli jakieś zadanie może wykonywać dosłownie każdy bez żadnego wykształcenia z minimalnym tylko przyuczeniem to otrzymuje właśnie to "najniższe" wynagrodzenie, im bardziej wymagające obowiązki tym wynagrodzenie jest wyższe. Robienie powtarzalnej czynności przez 8h zostanie całkiem niedługo zautomatyzowane więc pewne stanowiska będą zlikwidowane i też będzie źle.

Wiem jak ciężko się pracuje na produkcji, jak trudne są warunki i jakie to bywa monotonne ale mimo wszystko wynagrodzenie dostaje się za wykonywaną pracę + ew. za niekorzystne warunki + ew. premie (która z definicji nie jest obligatoryjna, chociaż niektórzy uważają że się zawsze należy...). Najłatwiej jest narzekać, ale czy ktoś z tych osób myśli o podniesieniu swojej wartości na rynku pracy poprzez swój rozwój albo zmianę zawodu? Odejdziecie z Arjo, pójdziecie do innego miejsca robić znowu to samo, za te same pieniądze przez 8h i też będzie źle.

Niby Ameryki nie odkryłem ale i tak spodziewam się krytyki :)
5
Mania 2017-08-09 14:44
@obserwator Tym razem nie krytykuje ale w całości zgadzam się. Takie są realia i nikt tego nie zmieni.
abcd 2017-08-09 19:27
Napiszecie następnym razem w ogłoszeniach ile zamierzacie płacić na poniższym stanowiskach.

- Inżynier Produkcji

- Specjalista ds. jakości

- Inżynier Produktu
abcd 2017-08-09 21:00
Operator Wózka Widłowego - Magazynier jest wstanie się za swoją pensję wyżywić?
dk 2017-08-10 08:13
jeżeli mieszkasz u mamy to tak.
1
dk 2017-08-10 08:16
Jeżeli chcą ci zapłacić np 4500 brutto za ty skromnie powiesz że na początek wystarczy ci 3900 brutto to nie dostaniesz więcej niż zawołasz. jeżeli zawołasz 5000 to stwierdzą że jesteś za drogi dla nich i znajdą tańszego studenta bez doświadczenia, który za chwilę jak go w Arjo nabierze to się zwolni.
3
1234 2017-08-10 19:18
Ja proponuje przede wszystkim zmianę ludzi zarządzających tą firmą w Polsce bo wy myślicie swoimi kategoriami oderwanymi czasami od rzeczywistości tu chodzi o godne zarobki nie zależnie od wykonywanej pracy zwykłą godność ludzką,najpierw to wy pokażcie jak należy pracować a potem komentujcie bo niektórzy z was to chyba studia cudem skończyła ,zresztą teraz szkolnictwo wyższe to ściema a nie nauka i wyrastają nam geniusze w teorii mocni w praktyce dno.
3
Operatorka 2017-08-11 00:18
Nowy kierownik na Ipc i juz zaczyna kombinowac. Proponując 2 zmiany kosztem wszystkich sobot pracujących "bez przymusu" oczywiście :)
obserwator 2017-08-11 23:38
Ja również uważam że zarabiam za mało, tyle że to inna kwestia.
Poczytaj o innych firmach z porównywalnym obszarem produkcji - mam wrażenie że tam się toczą identyczne wątki, dlatego jak już pisałem niezależnie od miejsca - na produkcji wszędzie jest podobnie. Myślisz że zmiana całej kadry zarządzającej - polskiej - co zmieni? Jesteśmy rozliczani przez Szweda z naszych wyników, im taniej tym lepiej.

Zabrzmi to źle, niemniej jednak tak jest - na produkcję może przyjść osoba bez wykształcenia, po gimnazjum (start kariery zawodowej i oczywiste jest że będzie zarabiać najmniej jak się da - punkt widzenia pracodawny, chce wypracować jak największy zysk. Idę o zakład że będąc właścicielem firmy robiłbyś tak samo) i będzie zarabiać tyle co osoba przed emeryturą w tym miejscu. Czemu? rynek pracy jest tak skonstruowany że stawia się na rozwój, czyli pięcie się po tej "drabince" i niestety ale produkcja jest najniżej i dlatego tam jest najniższa krajowa.
Dalej, im trudniej kogoś zastąpić tym ma większe pieniądze - na produkcji jest ogromna rotacja bo łatwo jest tych ludzi zastąpić (jeśli kogoś łatwo zastąpić znaczy się że można mu płacić mniej bo i tak ktoś przyjdzie za niego - nie zmienimy tego).
Trzy - dlaczego osoby z produkcji się tam zatrzymały a nie idą dalej? Ktoś im broni się rozwijać i żądać więcej za to co potrafi? Obecnie w Wielkopolsce jest rynek pracownika i wszystkie firmy szukają ludzi, ale oczywiście tych wyspecjalizowanych operatorzy wózków, kierowcy, administracja, itp...

Ja przepraszam za to stwierdzenie, każdy chce zarabiać godnie, ale jak już wyżej pisałem za najłatwiejsze prace zarabia się najmniej.
Ile to znaczy godnie? Założę się że Twoje "godnie" jest w strefie marzeń sporego odsetku również administracji w firmie bo to możesz być zaskoczony.

Jakimi kategoriami oderwanymi od rzeczywistości "my" - czyli administracja - myślimy?

Najpierw "my" mamy pokazać jak należy pracować? Może w Twoim otoczeniu nie ma ludzi którzy są godni naśladowania, ale zapewniam Ciebie że jest spore grono osób w administracji wybitnie zaangażowanych w to co robią, tyle że pewnie ich nie poznałeś.

Jaki sens w odpowiedzi na mój post ma wywód o studiach czy o poziomie szkolnictwa? To brzmi jakbyś miał innym za złe że ktoś skończył studia a Ty nie. I obwiniasz ich że są gdzie są, to niestety jest typowo polskie...
3
1234 2017-08-12 20:02
Mylisz się nie mam za złe ze ktoś skończył studia mam na myśli poziom nauczania w Polsce który jest mówiąc wprost do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y dlatego w większości studenci mówiąc delikatnie niedouczeni ludzie no i mamy jak mamy w kraju,godnie tzn.opłacić rachunki za prąd itp.kupić sobie ubrania,pójść czasami do kina lub imprezy kulturalne po prostu żyć bez luksusu normalnie i oto mi chodzi,jeżeli chodzi kierowników inżynierów,dyrektorów to im się należy więcej to jest oczywiste i mi nic do tego,tylko u nas w kraju nie ma takiego czegoś zbiorowe myślenie o wspólnym dobru,nawiasem to my Szwedów ,Niemców nauczyliśmy jak siebie gnoić a oni to wykorzystują i będą wykorzystywać do puki nie zmądrzejemy,a co by pan/i zrobiła jak by bylo duzo wózkowych,,mechaników,elektryków itp. pewnie dostał bym odpowiedz na rynku pracy jest za dużo tych pracowników więc mozemy płacic mniej bo taki jest rynek pracy, ale to jest po częsci wina nasza że mamy tak a nie inaczej bo wybraliśmy takich polityków którzy rujnują a nie budują silnie ekonomicznie państwo które sukcesywnie jest niszczone przez struktury marksistowskie EU ale to już temat nie do dyskusji na forum,muszę tylko przyznać rację panu/i że systemowo to tak wygląda i musimy się do tego dostosować,tylko człowiek dla mnie to nie ekonomia dlatego we mnie tyle goryczy,jeszcze zaznaczę że trzeba się w życiu doskonalić cały czas,tylko u nas niema do tego odpowiednich warunków i to tez temat rzeka.







Kasia 2017-08-13 17:43
Wieśniak ???? :)
Przez zazdrość trzeba dosrać, to takie czystopolskie zachowanie :)
Może dodam , że o wszelkich zmianach nie decyduje sam kierownik .
Podziwiam jest młodym i ambitnym człowiekiem i co najważniejsze posiada pewną granicę :)
Nie interesują go sprawy na innych działach np IPC :) :)
2
Mania 2017-08-15 12:38
Słyszałem sporo dobrego o firmie a ponieważ mam aplikować do firmy to mam pytanie czy firma ma rozbudowany socjal?
1
Zostaw swoją opinię o ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o. - Komorniki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ArjoHuntleigh Polska Sp. z o.o.