logo Van Graaf GMBH Sp. K.

Van Graaf GMBH Sp. K.

Wrocław

Opinie o Van Graaf GMBH Sp. K.

anonim 2014-04-08 14:59:34
W VG, podobnie jak w innych miejscach pracy, wiele zależy od samego personelu, od pracowników szeregowych, kierowników działów i store menagera. Jak w każdej pracy można dostrzec plusy i minusy.Wszystko zależy od podejścia, ludzi i chęci do pracy.Mimo kilku minusów pracę w moim oddziale uważam za całkiem fajną.Obym się nie pomyliła:)Z ta nerwicą, to lekka przesada:)
anonim 2014-04-15 11:02:18
Oczywiście- nadal tam pracuję:)Denerwuje mnie większość pracujących weekendów.Mamy sporo wolnego w tyg. Według mnie można by było tak rozłożyć godziny, żeby był wilk syty i owca cała:) I zarobki podnieść nieco:)
hejt van graaf 2014-05-09 17:50:03
Witam wszystkich,ktorzy tu zagladaja.Moge co nieco powiedziec o tej firmie bo pracoawalam tam dwa lata.Klimat jest okropny,ale zalezy od panujacego SM.Tam gdzie ja pracowalam najchetniej p.P M widzialby taka sytuacje ze pracownicy sie nienawidza...chodzil i podkrecal ze kolega juz mnie przescignal w prowizji....niektorzy dawali sie na to nabierac...kierowniczka dzialu totalnie pod pantoflem SM...tylko do nas umiala byc niemila i nad wyraz stanowcza...bardzo duzo obowiazkow-obsluga klienta,tajemniczy klient,dbanie o dzial,towar,porzadek,klejenie przecen...ile by sie tam nie pracowalo to zawsze z ta sama pensja,a na pytanie SM o podwyzke byla odpowiedz"prosze wiecej sprzedawac to bedzie wyzsza pensja"ludzi zwalniaja jak chca...jak ci sie konczy umowa to na 5 minut przed koncem pracy cie informuja ze juz nie chca przedluzac z toba umowy....zero szacunku,wdziecznosci i jakichkolwiek ludzkich odruchow...kierownicy scigaja nas za cos czego sami nie przestrzegaja np.rezerwacja ubran,chodzenie razem na przerwy itp.Jest oczywiscie kilka spraw ktore wspominam milo...np.klienci i wspolpracownicy:)))
1
gośc 2014-05-12 15:18:08
Piszesz o swoim SM ze Szczecina?to wszystko układa się w całość...
1
1965 2014-05-12 23:47:47
Dlaczego wrzucasz wszystkie sklepy VG do jednego worka? Bardzo dobrze pracuje się we Wrocławiu, Katowicach, Poznaniu. Jeżeli chodzi o Szczecin, to może mieliście tam spory rygor, ale przecież już nie ma tam tego Pana i filią będzie zarządzał ktoś inny - rewelacyjna osoba, bardzo serdeczny , ludzki i szanujący pracowników SM.Kierowniczce ze Szczecina faktycznie trochę uderzyła woda sodowa... i władczość.Przestała postrzegać pracowników jak ludzi, którzy na nią pracują. Jeden pracodawca powiedział mi kiedyś, żebym szanowała klientów bo to mój chleb i szanowała ludzi, którymi będę kierować, bo to oni pracują na mnie.Na tym forum sporo jest żalu pracowników nie tyle do firmy VG, tylko do kierowników i SM. Dlatego APELUJĘ do wszystkich Kierowników - pamiętajcie, komu zawdzięczacie swoje dodatki, premie i wysokie wypłaty- ludziom, którzy dla Was pracują!Szanujcie ich! A co do obowiązków - no jest co robić, ale to jest PRACA nie wakacje, wchodząc do takiego sklepu to przecież widać ile towaru tam jest i w jaki sposób jest ułożony i wysprzątany- ktoś to musi zrobić.Zatrudniając się na miejscu sprzedawcy liczcie się z tym, że to nie Store M. będzie sprzątał,wykładał towar i go układał- to są obowiązki sprzedawcy. Musielibyście iść do pracy do Biedronki, Lidla, albo sklepów takich jak H&M, Zara, Reserved - ja tam byłam i wierzcie mi,to co wymagają w VG to pikuś! w tych sklepach przepływ towarowy jest ogromny i tam ludzie naprawdę mają co robić. Ciągle mówicie jak źle jest w VG, ale ogrom ludzi pracuje tam po kilka lat.Reasumując wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, ale pamiętajcie NIE WSZYSTKO ZŁOTO CO SIĘ ŚWIECI!!! Przemyślcie, czy naprawdę jest tak krytycznie? czy Wasze opinie są obiektywne? postawcie się myślami na miejsce osoby, do której macie pretensje, Orientujecie się jakie obowiązki i jaką presję od Niemców mają kierownicy- to też są tylko ludzie i też są kontrolowani w tym co robią. Kierowanie ludźmi to wcale nie takie proste zadanie jak Wam się wydaje.Powodzenia!
3
Przyjaciółka Dominiki 2014-05-13 00:00:28
a co do Dominiki - hmm.. to raczej Ty byłaś panną z fochami, jak tylko coś było nie po Twojej myśli to foch. Pracy dużo, ale nerwica?? - bez przesady, chyba raczej tempo pracy Cię przerastało, ale nic dziwnego jesteś jeszcze taka młoda. Szkoda, że Ty nie umiałaś się rozstać normalnie, tylko L4 na pół roku, a potem wypowiedzenie. Tego to już nie napisałaś...no tak nie ma się czym chwalić.Tak więc opinia Dominiki jest akurat bardzo subiektywna.
4
koleżanka z Warszawy 2014-05-21 12:00:55
Muszę powiedzieć, że jestem zszokowana bałaganem i chaosem jaki zastałam ostatnio w Poznaniu na parterze - jakieś nieporozumienie, pracuje w jednej z filii Van Graaf i w moim sklepie Kierownik nie pozwoliłby na taki nieporządek. Przymierzalnia kipiała od ubrań; krawaty wisiały byle jak- część z nich była po prostu zwinięta w kłębek,a część tylko przerzucona ot tak; koszule leżały na ziemi a te na stołach były kompletnie pomieszane,bielizna to puste gondole a ściany do całkowitej poprawki.Dotyczy to w szczególności działu męskiego,ale dział damski też powinien popracować nad porządkiem na sklepie. Jeżeli taki jest wizerunek naszej firmy to chyba pracujemy w różnych sklepach.Było mi wstyd, ponieważ zaprosiłam swoich znajomych, którzy planowali wybrać kilka rzeczy dla siebie i nie wiedziałam gdzie mam schować głowę - tak mi było głupio. O sprzedawcach nie wspomnę bo widziałam tylko 1 osobę na dziale(kobietę z długimi włosami, która starała się obsłużyć kilka osób na raz a reszta klientów musiała radzić sobie sama). Zawsze miałam bardzo dobre zdanie o filii w Poznaniu, ale tym razem uważam, że dział na parterze wyglądał strasznie zniechęcająco. Nie wiem jak przechodzicie wizytacje i Tajemniczego Klienta - chyba tylko wtedy się staracie. Przykro mi,że opisuję tutaj swój problem, ale może ktoś to przeczyta i obiektywnie oceni że mam rację. Tracicie klientów takim wizerunkiem! To tylko dobra rada dla Was.
koleżanka gościnnie 2014-05-24 10:29:13
koleżanko z warszawy napisz jaka jest atmosfera pracy w warszawskiej filii? czy warto ubiegać się u was o pracę?
koleżanka z Warszawy 2014-05-25 23:11:47
Czy warto ubiegać się o pracę?? - jest OK. Bardzo dużo pracy, jest co ogarniać, nie ma czasu na plotki. Spróbuj! Ja jestem zadowolona, ale zapowiadam - jest ciężko bo są ogromne dostawy, tak więc jeżeli nie boisz się pracy to spokojnie możesz do nas uderzać :))
2
koleżanka z Warszawy 2014-05-25 23:12:06
Czy warto ubiegać się o pracę?? - jest OK. Bardzo dużo pracy, jest co ogarniać, nie ma czasu na plotki. Spróbuj! Ja jestem zadowolona, ale zapowiadam - jest ciężko bo są ogromne dostawy, tak więc jeżeli nie boisz się pracy to spokojnie możesz do nas uderzać :))
anoniom 2014-05-26 22:20:50
koleżanko z Warszawy - chociaz powątpiewam ze stamtad jestes. wstyd to mi jest ze takie problemy wylewasz na forum a opis filii to chyba z Warszawa własnie pomyliłas. A Pani w długich wlosach dobrze ze obslugiwała kilku klientów... lepsze to niz podpieranie pulpitów czyz nie? czyz nie o to chodzi w sprzedazy? polecasz komuś prace mowiac ze nie ma czasu na plotki? to wlasnie to jest Twoim priorytetem? kazda filia ma jakies problemy wewnatrz ale czytaja to tez ludzie z zewnatrz którzy byc moze by sie sprawdzili i nie zajmowali sie tylko plotkami... po co ich tutaj zniechecac nieprawdziwymi informacjami pisanymi przez sfrustrowanych ludzi.
4
Ktos 2014-06-12 15:40:19
Czytam te opinie i tak sobie myśle,ze tu nie chodzi o ciężka prace! Bo chyba każdy wie po co się do pracy przychodzi??niebylo tak,ze tylko ciężka praca i nic więcej.Mozna było chwilkę stanąć i pożartować z koleżanka z działu czy chociażby z klientem.Problem chyba jest w tym jak się ludzi traktuje.I jak ktoś już tutaj napisał,niech kierownicy pamietają kto na nich pracuje.Co do SM że Szczecina ...chyba tym co jeszcze tam zostali to ulżyło,ze już go tam nie ma.Nie chodzi o to,ze on rygor wprowadzał...on nie szanował ludzi,nie potrafił z nimi rozmawiać,miał prawie wszystkich za totalne dno...jak można czuć się dobrze przy takim szefie?niestety swoją osoba nie reprezentował nic!!! Zerowy poziom a czasami to nawet poniżej zera-spytajcie kogokolwiek że Szczecina.Jesli ktokolwiek chce zacząć prace w VG to proszę spróbować,sama praca jest fajna,klienci bardzo sympatyczni,tylko musicie mieć mądrego SM i i takich samych kierowników.Mam nadzieje,ze któraś z polskich filii może się nimi poszczycić?...Pozdrawiam J i Z z działu haka:)))hej laski teraz to ja:)))))
1
były 2014-06-13 14:55:49
no właśnie jak ktos dobrze zauważył muszą być mądrzy kierownicy a w jednej fili to ja jakbym był(a)SM to bym ich pozwalniał(a )(czasem się zastanawiam czy SM nie widzą co robią ich kierownicy? zamiast pomagać sprzedawcy to latają po sklepie,popychają pierdoły,siedzą na przerwach po godzinie a sprzedawcy zażynają się sami na działach.Więc apeluję do SM w każdej fili przyglądajcie się kierownikom bo naprawde dużo jest do poprawek,niech wiedzą że oni też muszą coś robić a nie tylko brać pieniądze za nic nie robienie.Pozdrawiam VG w całej Polsce.
3
szpilka 2014-06-22 22:52:49
Jak czytam te zbolałe treści to śmiac mi się chce...wypociny o traktowaniu ludzi, szacunku w ustach ktosia - żałosne.... Jak nazwac , gdy ktos zebrał pieniądze na prezent dla B. i nie ma ani prezentu ani pieniędzy nikt nie zobaczył!!! Takie czary mary!!!! Faktycznie wysoki poziom reprezentujesz ktosiu...nikt do niego nie dorasta...
3
Balbinka 2014-07-03 12:18:46
W VanGraaf Katowice SM jest super, a kierownicy współpracują ze sprzedawcami, uzgadniają pracę, ładnie proszą oraz na koniec dnia dziękują za wykonywaną pracę. Jest to bardzo miłe i dobrze mobilizuje do działania. Pracy jest nie mało, ale gdzie jej nie ma. Tutaj sprzedawca generalnie wykłada towar i obsługuje klientów.
Nie jest to praca dla leniwych, ja sobie chwalę i nie dam nic złego powiedzieć, po raz kolejny! Nie zaczynam dnia od sprzątania, tak jak jest to w 90% sklepów!!!
były 2014-07-08 18:42:27
Wrag nie znasz kogoś nie osądzaj to stara zasada!!ja wiem co to znaczy mieć kierowników idiotów wiec nie pisz że ja byłbym takim samym leserem.Nie będę pisał wypociny tylko zastanów się co piszesz na przyszłość..
2
Oxford 2014-08-22 15:13:21
A Ja osobiście miło wspominam P.M
był surowy i wymagający ale dzięki temu nauczył mnie jak być dobrym sprzedawcą.Wielokrotnie widziałam jak P.M obsługuje klientów.Widać było że kocha to co robi.Kierować tak dużym sklepem aby zadowolić Niemców nie jest łatwe.
Zarobki w porównaniu do innych sklepów wysokie oczywiście jeśli ktoś zamiast chować się w przymierzalniach:D sprzedaje.
Tym którym jest zle w VG polecam prace w LPP:D.
2
oxford 2014-09-05 18:47:48
Pierwsza ekipa Art Damskie (usunięte przez administratora) wlaśnie tak spędzały czas w pracy:D. A wracając do tematu (usunięte przez administratora) ;) wystarczy odwiedzic teraz sklep i porownac z tym jak bylo za czasów pana P Wygląd sklepu mówi wszystko;)
2
Dominika=Mikaa 2014-09-16 02:22:25
Dziwne jest tylko to że ktoś podaje się na tym forum za mnie a nawet w dwóch osobach a trzecia na to odpowiada. Brawo. Tak byłam na l4 przez pól roku ale nie wiecie z jakiego powodu bo nawet nie raczyłyście się osobiście zapytać. Prace wspominam super i polecam każdemu na tym forum... Jako dekorator! Dała mi ona wielkie doświadczenie, wspaniałe wspomnienia, i fajnych znajomych. Po trudnym roku w moim życiu (okres kiedy byłam na zwolnieniu) postanowiłam zmienić dużo, bo jedyne na co mogłam narzekać to zarobki, chodź zawsze się śmiałam ze lubię tam i tak pracować. jednak mamy w życiu zawsze większe wymagania. Teraz pracuje u siebie, dla siebie i na siebie.
Dlatego proszę raz jeszcze szczególnie "koleżanki" M i A z VM POZNAŃ jeśli macie jakiś żal to możecie zwrócić się osobiście do mnie a nie snując jakieś posty na forum i podając się za mnie!
Pozdrawiam Dominika W.

3
gość 2014-09-25 20:10:35
Nie polecam pracy w tej firmie , ale to wszystko zależy na jakim stanowisku się pracuje albo jak mocno jest się zdesperowanym .
PROSZĘ PAMIĘTAĆ , ŻE VAN GRAAF TO JEST TYLKO SKLEP ODZIEŻOWY !!! żadna ambitna praca !
Wydawałoby się,że firma prestiżowa ,ale z roku na rok (Niemcy)prowadzona jest polityka podobna jak w marketach.
PLUS to dostęp do dobrych ciuchów za przyzwoite ceny.
Wynagrodzenie w stosunku do pracy niskie.
Jeśli ktoś szuka doświadczenia to nazwa Van Graaf ładnie wygląda w papierach:)
Co do kierowników to są tacy co nie mają czasu po d... się podrapać i są też tacy co siedzą na tyłku cały dzień i totalnie nic...zeroooo.
Nie oszukujmy się ,jeżeli nie znasz niemieckiego to jesteś nikim w tej firmie... ale znam jeden wyjątek tylko ,że szkoda pisać o tym człowieku.
Cieszę się, że nie pracuję już dla "niemców".
1
kolesiowy 2014-11-13 22:45:50
Inna praktyka- zeby bylo smieszniej jest szukanie po prostu pracownikow na dane stanowiska.moze i w firmie maja swietny kontakt z pracownikiem i kwestia awansow na lepsze stanowiska jest otwarta - wtedy wielki plus dla firmy. Ale i tk podejrzewam, ze place na kolana nie powalaja. Oby tylko moznabylo liczyc na umowe o prace.
Jarek 2014-11-13 23:09:30
Serio? W sensie pytam, czy Van graaf ma wewnętrzną drabinkę kariery, czyli od stanowiska sales assistant można iść jeszcze wyżej i skończyć na jakims stanowisku kierowniczym? Bo wiem, że wiele firm woli jednak osoby z wykształceniem i doświadczeniem z zarządzaniem ludźmi i nie dają na głęboką wode kogoś, kto sprawdził się jedynie jako sprzedawca.
aa 2014-11-25 16:34:56
Jakie są zarobki w VG? Jaka podstawa netto i jakie premie można wyrobić? Baardzo dziękuje za szybką odpowiedz!:)
aa 2014-11-25 16:40:38
i czym jest umowa o prace od razu? Dziekuje za szczere odpowiedzi.
6
gosia 2014-12-21 19:49:12
jaka jest stawka w vangraafie?
mordo 2015-01-27 03:03:18
hej, dowiedziałam się, że tak powiem drogą pantoflową, że jest wolne miejsce pracy w Van Graafie jako sprzedawca. Stąd też moje pytanie... wiecie może ile płacą takiemu sprzedawcy? bo zastanawiam się, czy opłaca mi się wymienić obecne stanowisko sprzedawcy w sieciówce z ubraniami na to samo stanowisko w Van Graaf. Co o tym myślicie?
gostka 2015-01-27 17:19:07
Poszukaj czegos innego.Z Gdyni ludzie masowo uciekaja...
3
S. 2015-02-10 16:22:10
A uciekają dlaczego?Bo store menager pozbywa sie starej kadrY, która za duzo wie i za duzo widziała.Albo sam zwalnia albo ludzie odchodza.Nie dlatego, ze praca ciężka.Dlatego że nie chcą u niego pracowac.(usunięte przez administratora)
2
johnny marr 2015-03-10 20:26:39
jak wygalda tam sparwa z pensją?Umowa o praca? Ile ostrzymuje na start taki zwykły doradca klienta/sprzedawca. Biorą pod uwagę doswidczenie w podobnych, konkurencycjnych butikach?podajcie orientacyjna kwotę netto.
cyrano 2015-03-20 11:23:11
co do sm ze szczecina to prawda...wiele osób mogłoby to potwierdzić...znam z autopsji...niestety
2
From 2015-03-21 20:06:36
zwalniaja tez tych, ktorzy raczyli za duzo widzieć, komentowac, nie daj Boże isc na L4, prosic o urlop itp...
4
A. 2015-05-07 12:49:02
hmmm...otwieraja tam salon czy pomylilo ci sie z P&C ?
M. 2015-05-07 12:50:45
hmmm...otwieraja tam salon czy pomylilo ci sie z P&C ?Odziez służbowa oferuja jesli to VG, ale czasem nei ma z czego wybrac.opieke lux med po roku pracy o ile cie wczesniej nie wyrzuca.Szkolenia sa fajne a pani szkoleniowiec bardzo profesjonalna.
2
zośka 2015-06-02 13:49:04
Ja zostałam zwolniona, jak poprosiłam o kilka dni urlopu przed świętami,ponieważ chcieliśmy jechać do rodziny...i jak wróciłam z l 4 po 3 dniach, oficjalny powód: "nie spełniam oczekiwań firmy".Jakoś prawie 2 lata je spełniałam, spełniałam je także jak otwieraliśmy nowy salon i ponad miesiąc tyrałam fizycznie jak wół po 10 godzin dzień w dzień razem z innymi tyrającymi, których w VG Gdynia zostało z ponad 30 osób raptem 3....w podziękowaniu za ciężką pracę...
ggg 2015-06-04 12:17:42
Jakie sa zarobi na junior store manager ??
nick 2015-06-25 14:41:16
Pracowałem we wrocławiu w Van Graafie 5 lat temu i nie powiem złego słowa. Warunki, socjal etc. wszystko na wysokim poziomie.Tak było.
Nie wiem,może się teraz zmieniło ale niedawno tam byłem w "odwiedzinach" i nikt złego słowa nie mówił na temat obecnej pracy.Pozdrawiam i życzę wszystkim samych sukcesów w pracy i powodzenia.
2
marta 2015-10-01 13:40:28
orientuje sie ktos ile dosataje srzedawca? czy sa premie?
justyna 2015-10-08 13:19:59
Dają 1400 brutto plus prowizja którą musisz wyrobic ,zalezy na który dział trafisz najlepiej na artykuły męskie i damskie
Były pracownik 2015-10-20 08:43:42
Odzież służbowa nie zawsze jest taka, jaka byście chcieli... no ale dają, to fakt, Lux Men po roku pracy dopiero, ale jak masz rodzinę i chcesz ją dopisac płacisz bodajże koło 100 co miesiąc.a o jakich pakietach socjalnych piszesz, bo nie słyszałam nawet o nich pracując tam?
Stormenadzer 2015-10-20 19:37:34
Zapytajcie szanownego śledzika - manago, czy nadal wyciera baby z nosa pod swoim stołem :)
4
PZ 2015-10-30 13:10:57
Pracowałem w tej firmie ponad 4 lata we Wrocławiu, szef (usunięte przez administratora) zawsze zarządzał swoimi pracownikami w odpowiedni sposób wyznawał zasadę, że chce być takim szefem dla swoich podwładnych jakiego sam by chciał mieć.
Wynagrodzenie i szefostwo na bdb poziomie!
Pozdrawiam,
(usunięte przez administratora)
2
grafik 2016-01-12 13:03:51
ktoś wie ile zarabia dekorator w Van?? mam rozmowe w czwartek, czego mozna się spodziewac???
3
idula 2016-03-02 18:52:29
hej, zastanawiam sie nad pracą w van graaf na stanowisko VM w Warszawawie, czy może ktoś coś wie. bo z tego co słyszałam to jest tam kierownik działu vm i jest to nie sympatyczna osoba. Czy warto tam pracować?
nietoperz 2016-03-15 10:38:27
No to ciekawe gdzie można na sprzedaży przy 3/4 etatu zarobić 1900 netto. chętnie się przeniosę...
wula 2016-04-05 11:41:50
a mam pytanie do pracownikow sklepu,czy odchodzac z pracy ubrania słuzbowe zdajecie czy to juz jest wasze?
Kejt 2016-07-28 17:23:57
mam pytanie, jak wygląda praca na magazynie VAN GRAAFA? Jaka umowa, zarobki? Sortuje się tam tylko ubrania czy co jeszcze robi?
Kejt 2016-07-30 15:30:34
a jak z kasą, umową?
xxx 2016-09-27 11:05:04
Pracowałam w Van Graafie we Wrocławiu 2 lata.
Zarobki- Najnizsza + premia za sprzedaz. Za sprzedaz cisną, sa rankingi kto ile sprzedal i kierwonik działu za to rozlicza, smieszne premie np 0.02 % od sztuki jednej rzeczy, oczywscie bywaja lepsze promocje ale nie spodziewajacie sie cudów, jak wyciagniesz na 3/4 etatu 1600zł to cud, ale musisz sie przy tym naprawde spocic, bo niedosc ze dbasz o ekspozycje,robisz zamówienia odbierasz elefonu, ukladasz towar, wykladasz, bigasz szukasz to musiz lapac klientow zeby Ci kolezana nie zwinela sprzed nosa. Zajebiscie sie pracowalo na kasie.
6
ktoś 2016-10-12 14:53:40
Jak tak dalej pójdzie to nikt z fałszywym kerownikiem magazynu w Gdyni nie będzie chciał pracować...rób tak dalej Piotruś...
6
Joper 2016-10-12 14:56:53
No Van Graaf GMBH Sp. K. dobrze płaci kasjerką, to akurat wiadomo
Zostaw swoją opinię o Van Graaf GMBH Sp. K. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Van Graaf GMBH Sp. K.