brak logo

SIXT rent a car

Toruń

Opinie o SIXT rent a car

cadavers nexple 2011-06-03 20:03
Przestrzegam przed korzystaniem z usług wypożyczenia samochodu w sixt gdziekolwiek spotkałam nas będąc na wczasach w portugali bardzo nieprzyjemna sytuacja potrącono ( usunięte przez administratora )uszkodzony zamek według sixta nie przedstawiając rachunku za naprawę zamka w ten sposób można każdą kwotę pobrać z karty
5
Zte 2011-09-20 18:21
podzielam opinie, spotkala mnie taka sytuacja w SIXT Polska, wycena wzieta z kapelusza, klient nie informowany o wycenie. Zdecydowanie nie polecma uslug Sixt Polska
3
zdziwiony 2012-02-23 18:57
Wy [usunięte przez moderatora] przecież to jest stron o pracodawcach a wy wylewacie gorzkie żale co was spotkało...ludzie chcą wiedzieć jaka jest praca w tej firmie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ich obchodzi że musieliście zapłacić za zepsuty zamek :/
2
rtt 2012-10-04 09:42
Odradzam współpracę z tą firmą. Kręcą jak mogą na każdym stopniu byle by pracownik miał jak najmniej. Odradzam kontaktu z [usunięte przez moderatora]. Niesamowite półgłówki z klapkami na oczach. Kręcą na umowach i nie tylko.
4
a 2012-11-12 19:18
mowa o tym[usunięte przez moderatora]? sliski i wredny typ. nie mozna sie przy nim odezwac slowem i trzeba bardzo uwazac na wszystko co dzieje sie w jego obecnosci, bo wiadomo, ze pojdzie na skarge do prezesa, nawet z najdrobniejsza sprawa. poza ty sypie dziwnymi, c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skimi i tylko jemu zrozumialymi zartami. szkoda gadac.
2
hrabska 2012-11-19 12:43
Nie polecam tej \\\"firmy\\\". Najchętniej by dawali każdemu po 1500zl, jedna osoba robi za pięciu i do tego presja oraz beznadziejna atmosfera.
Możliwości rozwoju praktycznie żadne, wiadomo na lepsze stanowiska wchodzą \\\"swoi\\\" z ulicy. Szkoda czasu w życiu na prace tam!!!
6
Ktos 2014-02-21 14:14
Nie polecam firmy... proces rekrutacyjny to jakiś żart.. zadnych informacji ( mimo danego słowa, że owe przekażą ) Nikt nie odpisuje na maile z zapytaniem o wyniki. Dopiero gdy udałem zainteresowanego klienta...postanowili odpisać..ZART nie firma,,,nie polecam
5
Blue 2014-05-19 11:57
Jeśli trafi się na jakiś event to nie jest źle - jako przykład podam konferencję NBP w Warszawie: płacili 350brutto za dzień pracy. Za Euro 2012 chłopaki jeżdżący na zleceniu zarobili ok 4000brutto za trzy tygodnie. Problem jest w tym, że całością rządzi palant z Warszawy, niejaki Wo-We który nie ma zielonego pojęcia o pracy Kierowcy! Koordynatorzy to studenciki, mający pojęcie o pracy takie, jak mucha o produkcji oleju napędowego. Ciągłe telefony "gdzie jesteś" i "za ile podjedziesz"! Kuźwa, samochód to nie samolot, czasem stoi się w korku!
PS. Sixt w PL to franczyza, właściciel to Eurorent z Pruszkowa...
1
Poznań 2014-08-06 16:38
Byłem na rozmowie jako kierowca..
Stawka przez pierwsze 3 miesiące próbne to najniższa krajowa, po okresie próbnym dochodzi do tego prowizja 50zł od odstawienia samochodu czy coś.. jestem ciekaw jak to wygląda w rzeczywistości..
loluś 2014-09-12 13:31
Ta firma to jakaś pomyłka. Nie przestrzegają prawa pracy (choćby godziny pracy; 8:30- 16:45) ale jakoś też nie płacą za nadgodziny. Udają, że ich nie ma. Za delegacje po godzinach pracy nic nie płacą prócz diety (11zł) a za godziny pracy już nie!!! A najciekawsze jest to, że każą pracownikom fałszować dokumenty- nieźle, nie? Obejrzyjcie sobie opony na ich autach- chińczyki, do tego wieloletnie- czyli bezpieczeństwo klientów mają w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
7
SERWISANT z ASO 2014-09-13 00:19
Niestety miałem nieszczęście współpracować z tą firmą, podstawiają do naszego serwisu samochody zastępcze. A jak zaczęliśmy współpracować z inną firmą (która miała dużo lepsze warunki) to zaczęli oskarżać nas o to, że nam płacili "pod stołem". Owszem, przychodził do nas taki śmieszny pan Maciuś, a nikt nie chciał z nim mieć nic do czynienia bo znany jest z afery z poznańskim Seatem. To sobie zaczął facet dorabiać własną historię. Dziękujemy, ale więcej nie skorzystamy z usług tej firmy, bo nie jest wiarygodna. I niech to będzie przestroga; omijajcie ich szerokim łukiem.
4
ostrożny 2014-09-13 01:02
niestety nic w tej firmie nie jest dobre, ani zarobki, ani szefostwo- właścicielem jest p.(usunięte przez administratora) (warto o nim poczytać w necie). Jaki szef, taka firma. Nie na darmo zarejestrowana jest w Pruszkowie (bo w PL to Eurorent ma frenczyznę sixta). A Pruszków jak to Pruszków- kojarzy się tak, jak kojarzy się na rynku ta firma.
Najlepiej ostrożnie omijać, choćby po to, żeby uniknąć pomówień.
3
lol 2014-09-13 01:06
prezenty, ha ha ha. W tej firmie nie dostaje się nawet złotówki na święta, ani nic innego Nie, to niestety nie żart.
3
tommy roboli 2014-09-15 10:05
Zdobywają również zainteresowanie w prokuraturze,Inspekcji Pracy, jak i w CBA. To też o czymś świadczy. Niestety, wszyscy wiemy o czym.
4
lol 2014-10-05 19:23
Proszę nie martwcie się, już niebawem, już niedługo nie będzie tego "okrętu". Szczury zaczęły już uciekać; jeden na kręgosłup, druga na serduszko. Jakby to powiedzieć; "okręt" tonie.
3
znam z autosji 2014-10-23 21:23
Gdyby ktoś chciał wiedzieć jak jest faktycznie, odpowiadam: nie ma szkoleń, ani tym bardziej atrakcyjnego systemu wynagrodzeń. Za to były wielokrotnie powielane umowy na czas określony, nienormowany czas pracy... a za nadgodziny zero kasy. Do tego ciśnienie i stres, no i odpowiedzialność materialna za wszystko. No i najważniejsze; wieczne straszenie. Warto wspomnieć, jak z dnia na dzień zamknięto 10 oddziałów, no i jakoś się nikt nie przejmował, że ludzie mają kredyty, dzieci na utrzymaniu itp. A najfajniejsze było, jak na dwa dni przed wypłatą powiedzieli nam, że nie dostaniemy połowy, bo nie ma kasy. Miło i profesjonalnie, co nie?
4
kierowca z sixt 2014-11-12 23:44
To akurat nic nie znaczy. A wrecz przeciwnie. Nagrody zdobywaja najgorsze dziady czytaj dziadowskie firmy. Czemu np Coca Cola czy Mercedes nie zdobywa takich smiesznych nagrod?? bo to sa nic nie warte nagordy!! Gazela biznesu kon by sie usmial!! to ranking najdynamiczniej rozwijających się małych i średnich firm. czyli im bardziej wydymasz pracownika tym bardziej wzrosnie dynamika twojego rozwoju!!
7
ames 2015-02-05 03:57
Skąd te plotki o zwolnieniach z sixt rent a car, ktoś może je zweryfikowac? Pytam ,bo i ja byłbym zainteresowany praca, a jesli zwalniają to raczej nie ma co liczyć, że mnie zatrudnią. Mam doświadczenie pracowałem w 99 rent. W ogóle czy umowa o prace jest tutaj od pierwszego dnia, czy męczycie się na zleceniu?
księżniczka 2015-02-07 20:54
po co chcesz się załapać do sixt-a??? chcesz pracować za darmo, to składaj dokumenty :)
3
boria 2015-02-28 13:47
W czasie kiedy pracowałem w Sixt na początku była umowa na czas próbny (chyba 3 mies.), potem umowa na rok, potem kolejne. Żadnej umowy zlecenia.
rafi 2015-03-13 21:45
ja mam znajomych, ktorzy tam parcuja i jkos sobie chwala, wyjazdy, nagrody, sie podobno duzo zmienilo, zarobki tez nie sa najgorsze, mowia ze ludzie nie odchodza a pracuja latami
nene 2015-05-26 18:08
ludzie z tej firmy uciekają,koszmarna atmosfera pracy, przy zatrudnieniu obiecanki cacanki a potem głodowa goła pensja.Pomimo, że w umowie masz zapisaną premię prowizyjną która ci się należy bo spełniłeś wszystkie warunki to wszystkim jej nie zapłacą bo zarząd tak postanowił. Co tu dużo gadać
5
Miki 2016-01-05 12:46
Witam, mógł by ktoś napisac jak wygląda praca w tej firmie na stanowisku kierowcy ?
1
Barszczyk 2016-03-06 09:46
Firma ma fatalna opinie na rynku. Wszyscy mówią o tym, ze sie zwijają. Ciagle zwalniają ludzi. Atmosfera w pracy fatalna. Ciagle mydła oczy, ze bedzie dobrze. Obiecują dużo, a potem tylko pracujesz po godzinach i nic z tego nie masz.
6
FCGHJDFGH 2016-05-10 22:58
Praca po godzinach to codzienna norma jesli kogos by interesowało zatrudnienie. Warto zaznaczyć, ze za nadgodziny nic sie nie ma.
3
ola z opola 2016-05-18 21:41
bo polski klient w 95% przypadkow przychodzi tak nadety i naburmuszony, ze na starcie sie odechciewa. wiesz kiedy to najlepiej widac? jak masz grupe, 2/3 obcokrajowcow i jednego buraczanego krajana, ktory za wszelka cene chce pokazac, ze jak placi (i to przewaznie nawet nie on) to od razu jest panisko. chlop ze wsi wyjdzie, ale wies z chlopa nigdy
2
darek 2016-07-02 13:25
Zapraszają na rozmowę z wybranym przez siebie terminie, a potem już nie odpisują celem potwierdzenia spotkania. Brak profesjonalizmu i pewnie jeszcze wielu rzeczy. Nie polecam, szkoda czasu.
3
Lsjdj123 2016-10-06 10:13
Ktoś tu mało wie i do tego myli fakty. Firma zarejestrowana jest Piastowie, a nie w Pruszkowie.
Lsjdj123 2016-10-06 10:17
Może jeszcze FBI, kogoś tu poniosła wyobraźnia. Mógłby wypowiadać się osoby, które faktycznie pracowały w tej firmie przez dłuższy okres i nie kombinowały jak tu się szybko na lewo dorobić najlepiej nic przy tym nie robiąc. Większość osób mam wrażenie że nawet nie pracowała w tej firmie więc o czym my tu rozmawiamy.
astro23 2016-10-06 10:21
ale przecież lejkds mają oferty zatrudnienia w wielu miastach i ogłoszenie więc nie wiem już o co ci chodzi
co kto 2017-03-15 15:01
Chyba Ty mało wiesz. Zmienił się zarząd, zmienił się adres.
Zostaw swoją opinię o SIXT rent a car - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SIXT rent a car