brak logo

Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)

Toruń

Opinie o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)

Waldek 2010-09-29 20:56
Dziwi mnie jedynie, brak reakcji właściciela. To co się dzieje w tej formie, wkrótce niechybnie doprowadzi do ingerencji stosownych organów. Państwowa Inspekcja Pracy -.(usunięte przez administratora)
Inspekcja Transportu Drogowego - Przewóz materiałów niebezpiecznych bez zastosowania ADR, Prokuratura - np. praca z substancjami bójczymi, nadużywanie stanowisk przez dyrektorów.
Oby jak najszybciej.
W tej firmie dobrze, a nawet zbyt dobrze, zarabia kilkunastu dyrektorów, kosztem kilkudziesięciu zastraszonych i wykorzystywanych pracowników.

1
Lukasz 2010-10-23 16:59
I tu się mylisz.
Żadnemu z przedstawicieli tzw. organów, nie zależy na ujawnieniu prawdy o warunkach panujących w spółce VACO.
Przecież co jakiś czas mają w niej miejsce inspekcje Państwowej Inspekcji Pracy?
I co? - I nic!
Nic, ponieważ inspektor PIP rozmawia z prezesem lub wiceprezesem, ewentualnie szefową kadr, która jest u prezesa w kieszeni.
Inspektor nie rozmawia z pracownikiem, tym bardziej w warunkach pozwalających na wypowiedź bez obawy, że jej treść dojdzie do uszu zarządu.
Więc jak ma niby zapanować w VACO porządek?
Spróbowałbyś zasugerować coś na rzekomo telefon interwencyjny Państwowej Inspekcji Pracy.
Musisz podać wcześniej imię, nazwisko, adres zamieszkania etc etc
Łatwiej się z tej VACO zwolnić niż dochodzić swoich słusznych praw.
To i zwalniają się ludzie. Bo kto chce być psem na dworze kilkunastu dyrektorków jeżdżących czarnymi autkami z rejestracją VACO ?
Jak to znoszą obecni pracownicy ?!
1
Hehehe 2010-10-23 21:48
Pracownicy powiadasz?!
Pracownicy zapewne czytają to forum z wypiekami na twarzach.
Skoro jednak jest tak źle, to dlaczego otworzyć gęby nie ma komu?
Napiszą, gdy ich zwolnią :)
Bo tylko zwolnieni pracownicy zabierają tutaj głos.
Pracownik 2010-11-02 19:44
Nie tylko zwolnieni zabierają głos na tym forum... Ja jeszcze parę tygodni i tez się zwolnię, wszystko co tutaj jest napisane jest prawdą... a z wypiekami na gębach (bo twarzy to nie przypomina) czytają to paweł d, prezes i v-ce prezes bo ,,prawda w oczy kole" !!!!
1
gg 2010-12-16 17:41
co wy .(usunięte przez administratora) ze taka masakra ja w mojej poprzedniej robocie mialem gorzej tu pracuje kilkanascie miesiecy ijakos zyje ludzie jak wam sie nie chce pracowac to narzekacie
WPIS 2010-12-17 15:44
poprzedni wpis jest autorstwa kogoś z zarządu albo któregoś z ich ,,czopków,, nie dajcie się oszukać!
1
gg 2010-12-21 16:15
i tu sie mylisz jestem zwyklym pracownikiem technikiem i nie narzekam
bbb 2011-01-01 14:26
niewarto zawracac sobie glowy ta firma jednym slowem masakra
Odradzam 2011-01-03 16:41
jak się szanujesz to omijaj VACO... Oni nikogo nie szanują.
1
anonim 2011-01-13 23:51
Odradzam - 2011-01-03 16:41:22

jak się szanujesz to omijaj VACO... Oni nikogo nie szanują.

Dokładnie, człowiek zasuwa po dniach i nocach, a potem słyszy tylko pretensje, że ciesz się że masz tą prace ! .(usunięte przez administratora) A zarobki wg zarządu są wysokie, ludzie opamiętajcie się ludzie to nie śmiecie, którymi można pomiatać ile się da za psie ochłapy. Ogólnie ta firma to rozczarowane i strata czasu, jeśli chcesz się dorobić to nie w VACO
anonim 2011-01-18 14:57
VACO = IMPEL cleaning, ten sam właściciel, ten sam wyzysk- poczytajcie opinie...
1
Zwierzu4x4 2011-02-08 17:23
Słuchaj kolego,zanim poinformujesz ITD sprawdź najpierw przepisy,one mówią jasno od jakiej ilości należy stosować ADR.a co do środków owado i gryzoniobójczych,Vaco tym się zajmuje,więc zatrudniając się tam nie poszedłeś pracować do fabryki czekoladek! ja w TYM interesie siedzę od ponad 6 lat (nie VACO),i wiem co to jest,do tego dostajesz środki ochrony osobistej.A skoro twierdzisz że jest tam źle,zapraszam do mojej byłej firmy DERTEX DDD,tam poznasz tak na pradę to,co piszesz o VACO.Teraz mam własną firmę i daję radę heh.Tak na marginesie,ADR obowiązuje pow,50 kg środka niebezpiecznego
ps 2011-02-25 22:59
Nie odzywaj się synuś.Czy to przypadkiem napisał dyr.operacyjny-żenujące. Brązowe nosy daleko zachodzą w tej firmie.Zanieś v-prezes ciepłą bułeczkę z mikrofali, i dobrą kawkę, może dostaniesz podwyżkę, lub zabieże cię na egzotyczną wycieczkę:)
anonim 2011-03-21 17:17
To fima w której awansować może jedynie pociotek prezesa. Innej możliwości nie ma.
Ścieżka rozwoju zawodowego to obietnice jego eminencji prezesa super fura, przeloty samolotem i ekstra hotele.
1
nikt znaczący 2011-03-21 17:24
To wszystko o braku przejrzystej ścieżki kariery to wierutne bzdury.
Właśnie awansowaliśmy dwóch przedstawicieli handlowych na Dyrektorów Handlowych. Poprzedzone to było rekrutacją wewnętrzną.
Treść ogłoszenia o wakatach znali wszyscy pracownicy firmy VACO.
Każdy pracownik miał pierwszeństwo w składaniu aplikacji.
Wybraliśmy najlepszych!
I co najważniejsze własnych, doświadczonych pracowników.
Bo nasza usługa jest specyficzna i wymaga znajomości tematu.
Proszę więc nie pisać nieprawdy!
FAKT.pl 2011-04-30 20:21
w/w wpis to kłamstwa, przytoczę kilka faktów:
Dyrektor handlowy, który miał o czymś pojęcie zwolnił się z pracy!
Dyrektorem handlowym nowym został dyrektor jakości, który nie awansował a został tylko przeniesiony do innego działu. 2gim dyrektorem został człowiek z zewnątrz, żaden handlowiec nie awansował!!! a jeden nawet się zwolnił. Nie ma czegoś takiego jak rekrutacja wewnętrzna! Są 2 drogi awansu:
1sza- trzeba być pociotem kogoś z zarządu
2ga- trzeba być kochankiem/ kochanką kogoś z zarządu.
terminat 2015-02-03 18:50
Reasumując wszelakie niekorzystne komentarze, nasuwa mi się pytanie, czy nastawiając się na współpracę z firmą vao-impel mam założyć, że pracodawcy prezesi traktują wszystkie osoby nie pochodzące z układu z góry, doświadczenie w konserwacji powierzchni płaskich jest bez znaczenia?? To dziwne, wiele opinii opiera się o doświadczenia osób pokrzywdzonych. a gdzie jest dobrze ?? tam gdzie nas nie ma.
1
pracus 2015-11-12 20:35
Moi mili, co sądzicie o nowym dyrektorze vaco w Warszawie?
pracus 2015-11-12 20:42
Moi mili, co sądzicie o nowym dyrektorze vaco w regionie Warszawa?
Jak układa wam się współpraca?
TO SEM JA 2016-02-24 16:00
To wy tam znowu macie nowego dyrektora co zrobiliście poprzedniemu a może inaczej czego nie zrobiliście że go wywalili.
5
Stek 2016-05-15 14:29
Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.) to coraz lepsza firma coraz barwniejsi ludzie, generalnie to uważam, że warto tutaj pracować chociazby dla umowy o pracę
LOK 2017-01-23 23:06
myślę, że to już sprawa która nie ma znaczenia i tak prawdy się nie dowiemy. to tak jak by komuś zaglądać pod kołdrę , wnikąć czy płaci rachunki, grzebać mu w rzeczach, interesować się skąd ludzie mają pieniądze i jakie mają układy - pewne jest jedno PILNUJCIE WSZYSCY SIEBIE I SWOJEGO NOSA, NIE WASZ BIZNES, CO WOLNO WOJEWODZIE, NIE TOBIE SMRODZIE - zwłaszcza po zmianach w ustawie - docencie pracodawce, teraz jest przesiew w branży - cieszcie sie ze jest praca, regularne wyplaty, stabilna firma - jak ktoś ma ból d***, niech odwiedzi dziadków, wzoraj bylo ich swieto.
Zostaw swoją opinię o Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.) - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Impel Group (teraz VACO Sp. z o.o.)