brak logo

Steria

Katowice

Opinie o Steria

poszukujący 2015-01-14 11:36:48
witam, podbijam temat, jakie są możliwości rozwoju, szkolenia i oczywiście może jakieś nieoficjalne widełki dla admina / specjalisty / inżyniera IT lub innych stanowisk ;) pozdrawiam
Naphta 2015-01-24 23:06:03
Firma pozuje na profesjonalną, ale bardzo jej daleko do profesjonalizmu. Omijać z daleka.
4
hopehop 2015-02-17 20:56:12
Byłabym wdzięczna za informacje, jakie pieniązki mozna dostać aplikując z angielskim i dodatkowym jezykiem. Jakie sa godziny pracy.
1
radzio 2015-03-06 16:58:05
Jak wyczytałem na jednym z portali to rok temu zatrudniali 500 osób, a teraz Steria chwali się, że zatrudnia już 700 osób. Całkiem niezły rozwój jak dla mnie. Wiecie może co oni proponują podczas stazu, bo jedyne co napisali, to, że proszą o kontakt, to przedstawią ofertę. Ten staż jest płatny, godziny sa elastyczne?
myer-briggs 2015-04-06 22:33:21
Sztywna korporacja, płacą znacznie poniżej rynku.
Gość 2015-04-07 21:41:26
Steria to niestety jeden wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Każdy sypia z każdym byleby tylko polepszyć swoją sytuację zawodową albo dla zabawy. Raczej trzymaj swoją żonę /męża z daleka od tego burdelu.
3
Fajny 2015-04-08 18:14:47
są fajne dziewczyny w tej firmie?
3
Stary wyjadacz 2015-05-23 12:51:04
Tragedia. Nie polecam. Potrafili kogoś zwolnić pierwszego dnia pracy, bo klient zrezygnował. Fałszywie miła atmosfera(cześć, cześć za za plecami donos). Pracowałem tam 1,5 roku i nigdy więcej. Ściema na ściemie w tej firmie.
3
kori 2015-06-02 20:32:19
Skąd te opinie pisze..pracuję już 3 lata i nie narzekam. Na starcie fajna kasa, doceniają Twoją pracę, pomysły zarówno dobrym słowem jak i finansowo, dużo możliwości szkoleń i awansu. Na co tu narzekać ?
Cześć 2015-09-01 09:36:02
Ponad 3500 brutto na start plus podwyżki roczne i zmiany stanowisk. Projekty się rozwijają, wiec o stanowiska łatwiej. Odeszłam po 3 latach, bo chciałam się uczyć. Odchodząc miałam na rękę tyle ile brutto na start. Niestety atmosfera bywa kiepska, menadżerowie są nieprofesjonalni często, kadry to samo. Ale kasa jest naprawdę ok a z doświadczeniem z tej firmy można iść dalej do lepszej pracy :-)
IT analyst 2015-10-22 11:51:47
Witam wszystkich potencjalnych kandydatów na stanowiska techniczne w dziale helpdeskowym.
Jako były pracownik tej Firmy stanowczo odradzam.
Pomimo stosunkowo dobrej pensji, same minusy:
- praca w warunkach stresu (przełożeni patrzą cały czas na ręce, liczne szykany, szantaże),
- mało motywujący system bonusów i premii (na te ostatnie mogą liczyć bardzo dobrzy znajomi managerów lub ich rodziny),
- bałagan proceduralny ( w skali miesięcznej co najmniej kilkanaście zmian 1 procedury, brak konkretnych wytycznych działania w poszczególnych przypadkach),
- nieobiektywna ocena wyników pracy (np. można mieć ponad 100 problemów rozwiązanych w skali 1 miesiąca, a zamiast pochwały, czy nawet miłego słowa, przełożony zwróci Ci i tak uwagę na to, co robiłeś źle),
- kolesiostwo (awansowani i nagradzani są jedynie osoby z wąskiego kręgu dobrych znajomych szefa lub jego rodzina),
- umowy "śmieciowe" są przedłużane jedynie wąskiemu kręgu osób, jeżeli się dostanie po okresie próbnym umowę na 7 miesięcy, to można czuć się "zaszczyconym"
Jeżeli macie choć odrobinę ambicji i planujecie rzeczywisty rozwój zawodowy, to Sopra Steria nie jest dobrym miejscem na budowanie swojej kariery zawodowej.
3
Brzydula 2015-10-28 20:21:42
Generalnie atmosfera jest świetnia dopóki nie trafi się na nawiedzoną team leaderkę czy team leadera. Niesprawiedliwość jest straszna. Jedni pracują, inni ciągle chodzą zapalić, przejść się dookoła budynku, do Biedronki, siedzą na fejsie, oglądają ciuchy na necie i nikt się o to do nich nie czepia! Jedna lub dwie pracowite osoby nie mogą się same wyrobić. Przychodzą maile od klientów, że coś nie jest zrobione na czas, nie jest zrobione w ogóle, a jedna osoba pracuje nieraz sama przez kilka godzin robiąc kilka rzeczy na raz, w tym krytyczne tickety i alerty. Jak się trafi głupi team leader, rzuca się do tych ludzi, którzy pracują! Nikt nie wysłucha osoby, która się stara, nie pozwala się jej nic ulepszyć, ani uczyć innych... Moja TL zabroniła mi pomagać innym i uczyć nową osobę w zespole. Do tego rasizm, jeśli wasz przełożoby ma inny kolor skóry niż wy i ośmielicie się poskarżyć lub cokolwiek mu/jej zarzucić, zostaniecie zwolnieni za uwagi na temat czyjegoś koloru skóry i wyglądu, chociaż nigdy o takich pierdołach nie wspomnieliście.
1
Brzydula 2015-10-28 20:29:59
W Sterii generalnie jest naprawdę fajnie, mili team leaderzy i managerowie. Z pracą z domu jest niestety tak, że masz dyżur i dzwonią do ciebie w nocy i w weekendy...np. nie śpisz od 2 do 5, bo rozwiązujesz problemy i co chwilę dzwonią z czymś innym...Gorzej, jak na takim dyżurze musisz się połączyć na posta usera albo na wagi w sklepie przez dameware'a, muli niesamowicie, nie bardzo da się tak pracować... Na niektórych projektach wini się pracowników o to, że klient nie dostarczył im właściwwych informacji na temat swoich wewnętrznych narzędzi i aplikacji (brak procedur, dostępów), a przełożony/a wyżywa się na pracowniku, który robi, co może.
Brzydula 2015-10-28 20:49:06
Pracuje się na nocki i dwunastogodzinne zmianny na pierwszym poziomie (first level), monitoringu, itd...można awansować, ale praca na wyższym poziomie wiąże się częśto z brakiem potrzbenych inormacji, szkoleń, dostępów...
mojAMOJA 2015-11-06 17:10:43
Atmosfera zalezy od projektu.
Kasa zależy od tego czy to monitoring czy helpdesk.
Helpdesk praca w godzinach biurowych, kasa mniejsza, monitoring praca po 12h (24/7/365 serwis), kasa większa (dodatek nocny). Kasa na monitoringu od 3300-3700 brutto na start z językami francuskim i hiszpańskim.

Kadry nie za ciekawe, management mało profesjonalny. Praca dobra na start.

Pomimo odejścia do większej korpo czasami żałuję, bo pomimo wad Steria była bardziej skupiona na pracy i klientach niż na korporacyjnym badziewiu typu maile, spotkanka, duperele.
Brzydula 2016-02-09 20:54:40
Minusem jest nacisk na wygląd. Team leaderkami i managerkami zostają przeważnie ładne dziewczyny albo przynajmniej takie, które mają duże biusty lub wyzywająco się ubierają. Umiejętności oraz pracowitość są na drugim miejscu. Polecam pracę w tej firmie modelom i modelkom, mniej atrakcyjnym osobom, polecam trzymać się z daleka.
5
student 2016-02-20 00:17:31
Chciałem zapytać, czy może ktoś odbywał praktyki studenckie w tej firmie. Znam francuski na poziomie B2 i jestem na studiach informatycznych oraz interesuje mnie ta firma ze względu na ten język oraz w sumie niezłe opinie.
nomore 2016-03-03 00:37:48
Pracuję w Sterii w ciągu roku na kilkujęzycznym projekcie. Nie widzimy żadnych świąt - ani polskich, ani obcokrajowych. Praca od 6 rana do 23 wieczorem i czasami już nie wiesz czy jest rano czy już noc. Kasa jest bardzo średnia (recepcjonistka z pracą od 9 do 17 więcej zarabia), po 30 nowych procedur na tydzień, które nawzajem się annulują, kontrola za wszystkimi i za wszystkim (nie mamy nawet godzinowej przerwy, tylko 30 min. i te trzeba dzielić po 15 min.), do tego jeszcze wszelakie SSLe, PDI i inne bzdury, żebyś tylko zmusić pracownika uwierzyć w to, że nawet ta średnia kasa i ta jest zaduża. Pozycja zarządu: jeśli cokolwiek jest nie w porządku, to ZAWSZE wina pracownika, nawet jeśli u usera był zły dzień i rzucił się na ciebie podczas gdy dokładnie wykonywałes procedurę. Ludzie biegną jak od zarazy i średnio jedna osoba na miesiąc rzuca pracę. W tym mięsiacu także idzie niemiecki speaker, a w kolejce na uciekanie jeszcze portugalski i francuski. ODRADZAM
Osoba pracująca 2016-03-09 18:39:06
kurcze, powiem Ci, że pracuję w IT od prawie 10 lat i o czymś takim jak SSL to pierwsze słyszę... Jeśli masz na myśli SLA to widać, że pojęcie masz kiepskie, to i pensję kiepską. By the why: z moich wiadomości wynika, że Steria dużą wagę przywiązuje do prawa pracy, więc Twoja historia wydaje się być mało wiarygodna.
kris 2016-05-04 20:15:59
Pracuję w Sterii trzeci miesiąc. Większość tych opinii, zarówno pozytywnych, jak negatywnych są prawdziwe - wszystko zależy od stanowiska. Ja akurat miałem szczęście trafić na okres, gdy rekrutowali gwałtownie developerów Javy - i dostałem wysoką stawkę. Ale projekty jawowe im padły. Mimo to mam 8 godz dzień pracy. I luz. Jak ktoś się wybiera na monitoring 12 h i w nocy pracę - jego wrażżenia będą inne. Na pewno z językiem francuskim można od razu proponować wynagrodzenie o 50 % wyższe, bo ten jezyk tam się liczy. Praca jest na poziomie prostych czynności informatycznych. Firma nie liczy się z ludźmi, którzy są już specjalistami w danej dziedzinie - nie płaci dużo, podwyżki to ściema. Firma dobra na start aby wejść w branżę i po 2 latach zmienić na inną. Mimo to ocena dobra. Aha, atmosfera wg mnie bardzo fajna. Ja tak przynajmniej mam
Głupia Joasia 2016-05-05 12:46:02
"By the way" sieroto jedna .
2
Lolo 2016-05-10 04:19:52
Jesli pracujac w IT od 10 lat nigdy nie słyszałes o SSL (Security Socket Layer) to może zastanów się czy aby jestes odpowiednim człowiekiem w odpowiednim miejscu..
2
Transverse myelitis 2016-05-12 20:56:41
Dobra, niby uczciwa firma, niestety mniejszości narodowe i rasowe są traktowane lepiej niż osoby niepełnosprawne. Ile osób pochodzących z Afryki znacie? A ilu niepełnosprawnych po zapaleniu rdzenia kręgowego? Kto ma lepiej w życiu: piękna i zdrowa Afrykanka (z dość bogatym mężem), czy niepełnosprawna Europejka (niedowład ręki i nogi, utykanie, brak możliwości biegania, jeżdżenia na rowerze ...itd..)... Egzotyczna piękność pracuje krócej niż niepełnosprawna Polka, mówi jej, po tym jak została jej przełożoną : "Wiem, że masz większą wiedzę i doświadczenie niż ja, nie wiem, dlaczego mnie wybrali na team leaderkę, ale trzeba mieć temperament"...Piękność zakazuje niepełnosprawnej pomagać koleżance (E. pracuje już rok, masz pomagać tylko nowej osobie), potem zabrania jej pomagać nowej osobie ("Niech K. ją szkoli", K. pracuje przeważnie z domu, a w pracy siedzi na fejsie, nowa osoba pyta ją o coś na komunikatorze, 0 odpowiedzi, więc pyta niepełnosprawną w biurze). Niepełnosprawna ma najbardziej przesrane! To ona wylatuje, bo ma, niestety, jasną cerę :( i zbyt czułe serce dla nowych pracowników :(
3
mesmerise 2016-05-16 09:10:12
Zapomniałaś Brzydulo, że zostałaś zwolniona za anty-rasowe nawoływania na fejsbuku do spałowania własnej TL, za wyzwiwska skierowane w jej strone, za wysyłanie pogróżek do niej i jej męża, a nie za jasną cerę :) Także, zapomniałś wspomnieć...
beberebe 2016-05-16 11:59:35
Nie wiadomo, kto swotrzył ten profil, czy profile i wypisywał na tym fejsbuku różne rzeczy, podając się za różne osoby. Człowiek powinien być oceniany za to, jak pracuje i jak zachowuje się osobiście, a nie za to, co ktoś pisze o nim lub podając się za niego w Internecie.
mesmerise 2016-06-09 18:14:06
och, no tak, przecież, nie wiadomo... W takim razie, skoro to nie Ty, tylko "niewiadomo kto", to trzeba było iść do sądu pracy - zwolnili przecież biedną, niewinną niepełnosprawną... Nie poszłaś - czemóż to? Z poprzednich dwóch firm też cię zwolnili nie z twojej winy, prawda? To nie ty niszczylas własność pracodawcy i nie ty obsmarowałaś Kapcia w internecie.
Patrycja, jesteś chora i to nie o niedowład chodzi. Zmień psychologa na psychiatrę, to może ci się polepszy...
Szkoda, że jesteś tak kompletnie społecznie nieprzygotowana, bo ponoć dobry pracownik z ciebie był - dopóki nie otwierałaś buzi. Tak słyszałem :D
Nawet tutaj piszesz pod różnymi nickami. Rozdwojenie osobowości? Pracę znalazłać już czy przeszłaś na rentę? Na żółte papiery od psychiatry można więcej wyciągnąć, spróbuj!
Francais 2016-06-27 12:35:23
NIE POLECAM NIKOMU, w zależności od projektu różne godziny pracy ale na większości projektach praca zmianowa 7dni w tygodniu z nockami,zmiany 12 godzinne...klimat jak w call center czyli przez cala zmianę team leader wisi nad każdym i sprawdza czy aby nie robi sobie jakieś nie planowanej przerwy..wizja bata nad sobą przez cały dzień malo komfortowa, oprócz działów stricte IT praca ma malo wspólnego z branżą informatyczna wiec i malo rozwojowa dla osób które przechodzą do firmy juz z jakimś bagażem doświadczeń... Naprawdę NIE POLECAM nawet w akcie desperacji
7
ompeed 2016-07-11 13:13:36
Odradzam prace w tej firmie. Atmosfera bardzo nieprzyjemna, teamleaderzy donoszą o każdym najmniejszym drobiazgu (np. ktoś za często wychodzi do łazienki). Jak już kolega wyżej napisał, bat nad sobą non stop, i praca mocno ogłupiająca - zero możliwośći rozwoju. Kwestia HR również pozostawia wiele do życzenia, ciężko załatwić jakąkolwiek, nawet najmniejszą sprawę. Również NIE POLECAM nawet w akcie desperacji.
4
Walnięta i brzydka 2016-07-14 21:26:55
Na początku z francuskim miałam 4 tys. brutto, ale to było kilka lat temu. Są projekty z nockami i bez ( bez nocek miałam dyżury raz w miesiącu, telefony od 19 do 6 i w weekendy). Żałuję tylko, że przed odejściem nie walnęłam w pysk team leaderki, bo tchórzliwa dziwka uciekła na chorobowe. Wcześniej nie bała się brać mnie na solo i mówić mi, że mam większą wiedzę i temperament niż ona, ale żeby zostać TL trzeba mieć temperament....patrząc na nią, powiedziałabym, że chyba urodę...
1
Brzydula 2016-07-29 23:55:45
Wariatka :) Ja tam nie tylko w Sterii, ale w ogóle w Katowicach z nikim nie spałam... Niestety, jest coś takiego w tej firmie, że nie ceni się specjalnie pracowitości ani solidności, ale urodę, pisanie dobrych maili, by wybronić innych, "obce", czyli nie polskie pochodzenie... Teraz pracuję w miejscu, gdzie piękne dziewczyny szanują brzydsze, ludzie są pracowici, nawet managerka traktuje pracowników, jak równych sobie, a nie niewolników.... Steria powinna się przekształcić w agencję modelek albo agencję towarzyską!
Brzydka 2016-08-01 19:42:23
Pracowałam tam ponad 5 lat i nigdy nawet z nikim ze Sterii na randce nie byłam, nikt mnie tam w życiu nie podrywał, w ogóle, w Katowicach nic z tych rzeczy.
Wariatka 2016-08-04 20:26:32
Tak przy okazji, takie tam dla ludzi, którzy mówią, że ktoś jest nienormalny i powinien się leczyć, to nie jest wcale takie proste. Psychiatra przepisze ci leki (pomogą spać i czuć się w miarę dobrze) oraz da skierowanie do psychologa. Psycholog bywa OK, ale często nie ma z nim /nią o czym gadać, stwierdzi, że nie może nawiązać z tobą kontaktu i kapa... Prywatnie płacisz 80 zł za godzinę, tzn. 50 minut z terapeutą, 4x w miesiącu, wychodzi 360 zł, nie wiem, czy pomaga, czy nie... Cóż, choroby psychiczne są dla bogatych... a te gadki z psychologami (nieraz młodziutkie, śliczne dziewczyny, człowiek ma wrażenie, że niewiele wiedzą o życiu)... Czy to ma w ogóle sens? Naprawdę nie mam pojęcia, leczę się na depresję od 9 lat, nie wiem, czy jest jakaś poprawa, czy nie, ale nadal biorę leki i przez to nie mogę sobie zrobić depilacji laserowej :( Jeden psychiatra powiedział mi : "jest Pani po prostu niedorajdą życiową", kiedy nie przedłużyli mi umowy w pracy, facet porzucił, a właścicielka mieszkania, gdzie wynajmowałam pokój, wyrzuciła... Cóż, mam nadzieję, że bycie niedorajdą życiową to choroba psychiczna... nie wiem, czy uleczalna...
Ugly 2016-08-16 20:36:33
Ja akurat miałam w teamie lekarkę i pielęgniarkę. Co one robią w IT? Podobno lekarka została managerką. Fajnie w sumie.
1
Brzydka 2016-09-01 21:32:31
Moja bezpośrednia szefowa w Sterii dojeżdżała do pracy samochodem bez prawa jazdy i prowadziła stronę, na której sprzedawała wyroby z konopii indyjskich. Serio! Miałam tam przesrane chyba dlatego, że nic z tej strony nie kupiłam :)
Romanov 2016-09-06 10:28:54
A to powinno chyba zachęcać... :)
Bosz... co za bajki...
Nudziara 2016-09-06 19:47:31
Powiedziała mi na rozmowie w 4 oczy, że mam większą wiedzę i doświadczenie niż ja i nie wie, dlaczego została team leaderką, ale trzeba mieć temperament. Wnioskuję, że w Sterii nie ma miejsca dla nudnych kujonów, to praca dla piękności z temperamentem. Nawiasem mówiąc, jestem brzydką, starą panną, a moja TL to piękna mężatka.
eff 2016-09-09 15:38:08
Myślę że pielęgniarka i lekarka maja dokladnie tyle samo wspólnego z it co absolwenci romanistyki - do których należysz. Teraz już nie tylko ci przeszkadza kolor skóry współpracowników ale i ich wykształcenie? Patrycjo Kociołek, mam nadzieję, że życie mocno kopnie cię w tą chudą dupę, bo już nawet nie zasługujesz na współczucie, a wyłącznie na pogardę. I tak, psycholog miał rację - jesteś życiowym nieudacznikiem. Więc weź się wreszcie za siebie i zrób coś ze swoim życiem, zamiast wylewać prywatne żale publicznie. Robisz z siebie pośmiewisko, tak jak robiłaś w Capie i w Sterii. Wywalili cię już z dwóch korporacji- z ilu jeszcze muszą cię zwolnić żebyś wreszcie dorosła?
eff 2016-09-09 15:38:43
Myślę że pielęgniarka i lekarka maja dokladnie tyle samo wspólnego z it co absolwenci romanistyki - do których należysz. Teraz już nie tylko ci przeszkadza kolor skóry współpracowników ale i ich wykształcenie? Patrycjo Kociołek, mam nadzieję, że życie mocno kopnie cię w tą chudą dupę, bo już nawet nie zasługujesz na współczucie, a wyłącznie na pogardę. I tak, psycholog miał rację - jesteś życiowym nieudacznikiem. Więc weź się wreszcie za siebie i zrób coś ze swoim życiem, zamiast wylewać prywatne żale publicznie. Robisz z siebie pośmiewisko, tak jak robiłaś w Capie i w Sterii. Wywalili cię już z dwóch korporacji- z ilu jeszcze muszą cię zwolnić żebyś wreszcie dorosła?
Gruba dupa 2016-09-09 21:30:59
Mam gdzieś kolor skóry, najwyżej zazdroszczę ładnym dziewczynom urody i tyle. Proszę nie oskarżać mnie o rasizm! Jeśli miałam do kogoś pretensję, to dlatego, że ten ktoś mnie uraził, niesprawiedliwie potraktował i oskarżył, jeśli znam i lubię ładne dziewczyny, to daję sobie spokój z zazdrością. Poza tym moja dupa jest gruba. Ciężko mi znaleźć spodnie w moim rozmiarze.
Prawdomówna 2016-09-10 14:55:32
Prawda w oczy kole, a winni się tlumaczą!
Zdzicha 2016-09-10 21:18:55
jest takie powiedzenie ze zanim zdiagnozujesz u siebie depresje upewnij sie czy noe ota czy aja cie idioci
anonim 2016-09-11 11:15:17
Praca w steri to spelnienie moich marzen ! POLECAM !!!!!!
anonimek 2016-09-11 11:17:08
Atmosfera bardzo fajna, zadnego wyscigu szczorow ! pracuje tu od roku i z calego serca moge polecic
Rasistka 2016-09-13 19:51:44
Mam dość rasizmu. Jak twój facet ma dziecko z laską innej rasy akurat i cokolwiek powiesz, jesteś rasitką...jak cię facet zdradza z kimś innej rasy albo tego kogoś z tobą, jesteś rasitką, obrażasz mniejszość narodową, jak w końcu twoja przełożona jest innej rasy i się na ciebie drze i się na tobie wyżywa, jesteś rasistką. To, że ludzie mówili ci: opal się; słońce się schowało, bo przestraszyło się bladości twojej skóry; wyglądasz, jak córka młynarza; twoja d... jest wielka i biała...to nie jest nic złego! To ty jesteś rasistką!
Dziołcha ze wsi 2016-09-16 20:18:11
Zastanawiam się, czy niektórym team leaderom i managerom naprawdę zależy na dobru firmy, na tym, żeby pracownicy byli dobrze wyszkoleni i dobrze pracowali.
Może ważniejsza jest dla nich władza i posłuszeństwo innych? W Sterii, kiedyś dałam reply all na maila od jednej managerki, bo czegoś w nim nie zrozumiałam i głupio pomyślałam sobie, że inni są pewnie takimi samymi ćwokami jak ja i też nie zajarzyli, o co biega.
Wkrótce potem dostałam ochrzan od przełożonego mojej managerki za rozsyłanie spamu i za to, że gdyby ona uznała to za konieczne, to podałaby więcej info...coś w tym stylu... Wniosek: nie rzoumiesz, to się nie dopytuj, aprzede wszystkim nigdy nie zakładaj, że inni też mogą czegoś nie rozumieć tak, jak ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Kolejny projekt, nowa team leaderka, koleżanka ma z nią gadkę, więc zakładam, że wspomniała o naszej zamianie (ona miała przyjść na 6 za mnie, ja za nią później, czy jakoś tak), na drugi dzień przypominam o tej zamianie TL na komunikatorze.
Wkrótce potem: mail, ochrzan za to, że zamieniłyśmy się nie informując jej.

Gadka z tą samą TL: zabrania mi pomagać dziewczynie, która pracuje już rok. "Masz pomagać tylko nowej osobie!" Niedługo potem, mam przypadek, którego nowa jeszcze nie robiła, lecę do niej, żeby pokazać jej, jak to robić na jej kompie....TL: "Niech K. pomaga nowej, nie P."...
czyli jednak mam nie pomagać nowej osobie... K. pracuje częśto z domu i nie pimaga nowej, a jajestem obok i nie mogę pomóc...

Bądźcie zawsze posłuszni, nwet jeśli wydaje się wam, że wasz szef nie ma racji. Szef ma zawsze rację, to my, podwładni jesteśmy idiotami. Niech lepiej nowa osoba popełnia błędy, to nie nasz problem, my bądźmy posłuszni, w końcu głupszemu trzeba ustąpić :)
Romanistka 2016-09-18 20:52:52
Absolwentka romanistyki mało wie o IT, chyba, że w akademiku uczestniczyła w rozkręcaniu i skręcaniu komputera po pożarze :) Poza tym potrafi przeczytać i zrozumieć instruckje po francusku, zadzwonić do użytkownika (albo wysłać mu maila) i dowiedzieć się, czy dalej nie działa...Potrafi też okreslić dzięki instrukcjom (po francusku) i rozmowom z użytkownikami ( po francusku), gdzie tkwi źródo problemu i wysłać ticket do właściwej grupy... może też połączyć się z komputerem użytkownika i wykonać kilka prostych czynności, by rozwiązać jego problem, wystarczy, że przeczyta i zrozumie to, co ma napisane... Mi też się to wydaje niemożliwe, ale jakimś cudem niektórzy ludzie tego niepotrafią...
Niepełnosprawna 2016-09-18 21:23:32
Na początek miałam 4 tysiące brutto... Nie wiem, co się liczyło w tej firmie, ale jako niepełnosprawna z niedowładem lewej ręki i nogi miałam chyba prze****... Może o nie to chodziło, może to moja brzydota przeważyła szalę..
Alkoholiczka 2016-09-20 20:25:30
Po tych wszystkich błędach i literówkach widzę, że nie tylko ja wchodzę na to forum głównie po pijaku...:)
Dla mnie praca w Sterii była spoko, dopóki nowa team leaderka nie storzyła nam w grupie małego obozu koncentracyjnego. Dyscyplina i formalizm na maksa. Nie wytrzymałam, jestem za słaba psychicznie, w Oświęcimiu bym pewnie nie przeżyła, w Sterii na szczęście tylko mnie zwolnili i wydostałam się z piekła :)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Głupia 2016-09-24 21:24:14
Po doświadczeniach steriowych....hmm..myślę sobie, że większość z nas nie pcha się na stanowiska kierownicze, ani do polityki, bo nie wiemy, jak to wszystko naprawić, i ulepszyć... Obawiam się teraz, że nasi przełożeni i politycy też tego nie wiedzą i pchają się na stanowiska dla kasy i władzy...mam nadzieję, że się mylę...oby... Podobno głupszemu trzeba ustąpić.... ustąpiłam...
romek 2016-10-09 21:16:39
Może wiecie jaka aktualnie panuje u nich atmosfera?
Zostaw swoją opinię o Steria - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Steria