logo CitiHandlowy

CitiHandlowy

Warszawa

Opinie o CitiHandlowy

ja 2016-08-26 22:29
ja podobnie jak ktos tu juz mowil, gnebienie mobbing, zastaraszanie bylo norma. atmosfera fatana , nie do zniesienia, na pozor na imrezach itd udawalismy ze jest fajnie a na codzien kazdy by sie pozagryzal. odradzam
12
zielony 2016-08-29 20:55
a jak się pracuje w samym dziale HR na Chałubińskiego w Wawie?
Karolina123 2016-09-22 14:33
A napiszę mi ktoś coś na temat młodszego specjalisty ds. Transakcji. Jutro wybieram się na rozmowę i nie wiem czego się spodziewać ☺
Majunia 2016-09-28 11:15
jaka stawka dla doradcy w oddziale? warszawa :)
Majeczka 2016-09-28 12:31
O to rzeczywiście słaba podstawa
3
szok 2016-09-28 13:03
Hej, wiecie może jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
jart 2016-10-27 10:01
Analityk AML entry level, bez doświadczenia 4500 brutto.
4
Tola 2016-10-28 17:23
doradca w oddziale smart jaka stawka? jak warunki :)
kuku 2016-10-30 21:29
czy na doradce w oddziale smart sa przewidziane szkolenia?
ala 2016-11-10 00:10
oddzial smart, jakie stawki? jak atmosfera? da sie zwiazac na dluzej? :)
wer 2016-11-16 15:15
kadra- chamstwo,
w rozmowie rekrutacyjnej : odpowiedziałem sztampowo na pytania -niemalże kpiąc, odpowiedź taka jakby w ogóle kobieta nie słuchała - zaproponowali mi prace mało kulturalnie, z uśmiechem przyjałem bo akurat szukałem pracy po powrocie z zagranicy.
później - jeżeli chcesz wyjs wczesniej popros menedzera, niemalze jak dzieci proszące nauczycielkę. uwłaczające mimo, że są normy pracy to po zrobieniu 100% trzeba odsiedziec. samozadowolenie kadry, - umowe przedłuzaja na 7miesiecy (szukajcie kredytów przy takich umowach -powodzenia) w ostatnim dniu starej umowy.
zazwyczaj firmy zachowuja sie bardziej w porzadku do pracowników niz pracownicy do firmy, tutaj jest 100% odwrotnie.
pod koniec miesiaca pseudokadra widzi, ze normy nie zrobione i prosi o zostanie po godzinach - jest presja na to mimo ze przeciez mogli zatrudnic wiecej osob, albo odpowiednio wczesniej płacic nadgodziny pracownwikom zeby pod koniec nie bylo takiej sytuacji.
Pracowałem w 6-7 firmach tutaj było najgorzej.
7
pracowałam kilka lat w Citi 2016-11-29 16:44
NIeaktualne dane - to dofinansowanie dla dzieci to już od kilku lat nieaktualne
2
ryderek 2016-12-18 22:26
Nie warto za żadne pieniądze. citi słynie z mobbingu. fatalne warunki pracy. jak traficie na psychopatycznego flanelowego łyska, walla i pisiarewicza to uciekajcie! dla niewtajemniczonych: citi to też ich spolki citi europe i citi international. ...odradzam wszystko!!!
12
lovely 2016-12-29 09:28
Wracaj tam skad jestes zalosny pracowniku Citi. Raczej w Citi pracuja malo ogarniete osoby nie znajace angielskiego tylko maja plecy.
4
Również były pracownik 2017-01-05 08:58
Nie warto. Z tego co widzę opinie się wciąż powtarzają. Nerwica i depresja to jedyne, co da Ci Citi.
9
pracownik2 2017-01-06 23:28
ja pracując w spolce nie jestem znerwicowany, praca ok, szefostwo ok (trzeba umiec z tym zyc. Wiadomo czasem trafia się głupie pomysły).
siedze w tym 2017-01-12 22:07
chyba cie pogieło
pracownik 2017-01-13 14:10
Do wszystkich sfrustrowanych byych i obecnych pracownikow:
Jeśli wam coś nie pasuje to znajdzie inne miejsce, nikt nikogo nie zakuwa w kajdany...
Ja siedze juz 7 rok, bylem w kilku zespolach, bardzo duzo sie nauczylem i moge to wykorzystac wszedzie. Sa dobre i ciężkie chwile ale generalnie jest ok.
Przez te 7 lat widzialem mase ludzi jak wy, wiecznie niezadowolonych ze trzeba pracowac, ze znowu ktos cos chce, znowu rano trzeba wstac itd itd. Ogarnijcie sie!
9
AML_ 2017-01-14 18:26
Z perspektywy czasu mogę podsumować w miarę obiektywnie AML Hub w Wawie. Nie czytajcie tych wszystkich wynurzeń sfrustrowanych (byłych) pracowników, piszą je ci, którzy nie dali sobie rady i odeszli nie bez przyczyny. Oczywiście, praca ma swoje plusy i minusy jak każda, ale po kolei.

Płacą na start około 4200 brutto. Źle? To stanowisko entry-level. Nie wymagają NIC, poza znajomością języka angielskiego (i to też nie jakoś wybitnie, mocne B2 wystarcza, a są tacy co i tego poziomu nie mają) i podstaw excela (podstaw!). Pierwszy miesiąc to szkolenia, uczą od ZERA. Praca polega w dużej mierze na surfowaniu po necie / wewnętrznych bazach. Targety nie są wyśrubowane, raczej nikt nie ciśnie i nie rozlicza, można wykonywać pracę w swoim tempie i faktycznie, jak się zrobi swoje, trzeba i tak wysiedzieć 8 godzin robiąc cokolwiek (do kolegi WER powyżej: popatrz pan jaka niespodzianka, że trzeba przestrzegać kodeksu pracy!). Jak się trafi na normalnego team leadera (a większość taka jest) to można sobie przychodzić o której się chce (między 6 a 10) i wychodzić spokojnie po 8 godzinach. Wszystko jest do dogadania, jak się cyfra w tabelce z wynikiem zespołu zgadza. Pierwsza umowa jest na 7 miesięcy, kolejna zazwyczaj też na 7, a trzecia na czas nieokreślony (chyba, że ktoś wybitnie nie ogarnia, ale to już trzeba być debilem, żeby po 14 miesiącach nie rozumieć procesu). Ludzi nie zwalniają, dają szansę każdemu na wdrożenie się, są programy naprawcze, więc nie ma stresu, jest pod tym względem stabilnie (chyba, że ktoś jest debilem albo leserem i sam się o to prosi).

Praca jest monotonna, owszem, często trzeba zastąpić mózg procedurą. Osoby, które najlepiej opanowują tę niełatwą dla inteligentnego człowieka sztukę, awansują najszybciej na starszych analityków i na expertów, są też najbardziej irytujący dla otoczenia. Tak jest w każej korpo, Citi nie odbiega od średniej pod tym względem, jak ktoś tego nie akceptuje, niech szuka pracy gdzieś indziej albo założy działalność, zamiast narzekać. Podsumowując. Dobra praca na rok-dwa, jeśli ktoś lubi święty spokój i nie ma nic innego na oku. Citi zawsze ładnie prezentuje się w CV.
10
yhfghfgh 2017-01-18 14:18
citi słynie z mobbingu i łamania kodeksu pracy. trzymajcie sie od nich z dala!
14
zosia 2017-01-18 14:23
ładnie sie prezentuje w ccv? - tekst idioty dla idioty. pracujesz, zeby cv pisać, czy zrobić kariere. lepiej na polu pracowac niz w citi.
10
Pracownik 2017-01-27 15:49
Idz wiesniaku z AML. Dla was to dobra robota. Dla wiochy i tyle. Mysli, ze zlapal w Citi Pana Boga za nogi, hehe. Citi to dno i same sloje.
3
lovely 2017-02-06 00:12
To Ciebie wieśniaku pogielo.
1
xxx 2017-02-10 16:40
Odradzam wszystkim. Duze prawdopodobienstwo mobbingu, niekompetencji przelozonych, ktorzy wymagaja nieosiaglanych wynikow, aby przykryc swoja niekompetencje. Odeszlam z powodu mobbingu przez niekompetentnego szefa, ktoremu wyraznie brakuje kultury, zmuszania do nadgodzin i przepracowania.
11
Normalny 2017-02-16 22:23
Żenada. Stulejarze wyzywający się od wieśniaków, pewnie większość tej "warszawskiej" elity to ludziska z Minska Mazowieckiego, Grodziska, czy jakiejś pipidówy podwarszawskiej. Anonimowo każdy odważny. Jak chcecie wiarygodnej opinii, porozmawiajcie twarzą w twarz z kims, kto przepracowal 2-3 lata. Nie znam zadnej sensownej osoby ktora by na Citka narzekała.
3
przyszły 2017-02-25 16:06
Staram się o pracę w Citi jako Analityk AML. Jakich case'ów można się na testach spodziewać? na co zwracać uwagę?
2
zosia 2017-02-27 21:49
Jedź lepiej zrywać kapuste. Albo w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to bedzie podobne. To zdrowsze niz praca w shiti banku. To nie jest praca dla zdrowego faceta. Ćhyba że jako dziecko marzyłeś o bezmyślnym klikaniu w klawiature na czas.
6
zaa 2017-03-04 18:49
co za spam, tam nic nie ma. Jakis troll zbiera wasze ip komputerow. Odradzam citi
Kleo 2017-03-07 19:48
Jutro mam rozmowę telefoniczną. Aplikowałam na stanowisko windykatora w Łodzi. Możecie coś doradzić, jeśli chodzi o rozmowę? Czy ktoś pracował na tym stanowisku i może coś powiedzieć, jak wygląda praca itp. W ogłoszeniu było napisane - język angielski dodatkowym atutem, czy mimo tego mam się spodziewać rozmowy po angielsku?
ona 2017-03-08 20:48
czy mial ktoś z was rozmowe w citi aml w zeszlym tygodniu i ma odpowiedz?
wer 2017-03-09 10:32
Citi AML - rady -(nowi pracownicy wydrukucie sobie i włózcie do portfela)
- traktujcie to jako prace przejsciową. albo uda wam sie szybko przelamac i leciec do gory (watpie) (sam nawet na wysokim stanowisku nie chcialbym tam pracowac)
- mózg uzywajcie tylko na poczatku zeby zrozumiec o co chodzi, pozniej skupcie sie na procedurach i odklepaniu swojej roboty, "feedback" jest opozniony - mozecie byc chwaleni za dobra jakosc a miesiac pozniej wasze wyniki sa kiepskie mimo ze nic nie zmieniliscie w swojej jakosci
- firma uderza w niskie koszty. - dostanieciei umowe na 7miesiecy, po 5 miesiacach uderzajcie do konkurencji - Citi przedluza umowe w ostatnim dniu 7 miesiecznej umowy - "takie mamy procedury" jesli chcecie dostac lepsze warunki - jedyna opcja to kontroferta - ze gdzieindziej zaplacą wam więcej.
- spotkania firmowe - jak w korporacjach w latach 80tych - traktują was jak idiotów.
- na jakiekolwiek wsparcie firmy - nie liczcie - "procedury sa najwazniejsze"

dzięki Citi wiem jak operowac swoimi pieniedzmi zeby bank sie nie interesował.
3
smart 2017-03-14 18:53
Nabierz doświadczenia i wartości rynkowej i dopiero później oceniaj innych, z tego co widzę to pogonili Cię odrzucając kandydaturę i wylewasz teraz pomyje.
3
Zbigniew43 2017-03-15 21:44
trollu pewnie w kadrach pracujesz, będziesz płonął w piekle po wieki. Trzymajcie sie z dala od citi.
1
anna 2017-03-16 20:26
program praktyk letnich - ścieżka IT. Jak wygląda praca i jakie zarobki ? :)
Były pracownik 2017-03-19 19:10
Firma antyrodzinna. Niszczy rodziny. Pełno romansów. Firma rozwodników i singli.
5
Jjj 2017-03-24 20:36
Lol na firme zwalasz ze ktos nie potrafi nie zdradzac?
1
Citówka 2017-03-27 21:42
Były pracownik ma rację. Rok temu odszedłam z pracy bo nie mogłam zrozumieć jak ludzie mogą zapomnieć o rodzinie . Jak mówiłam o niej to szybko znajdowała się odpowiedz że ważniejsze są plany i że jak będą plany to rodzina będzie ważniejsza. Tak nie było. Jeszcze szefowa naxiskalala na mnie . Nie dałam rady.
1
rozczarowany_i_znudzony 2017-04-02 18:29
Nie polecam tego miejsca pracy i zgadzam się z wszystkim krytycznymi opiniami tutaj zamieszczonymi. Pozytywne opinie wygłaszają tutaj tylko Ci co mają wyższy poziom zaszeregowania ( C co najmniej 13) i nie muszą zmagać się z całym gównem które mają na co dzień szeregowi analitycy (C poniżej lub równe 11) lub Ci którzy pracowali tutaj krótko i mieli duże szczęście trafić do nielicznych departamentów/zespołów gdzie zachowany jest work-life-balance a nadgodziny są zjawiskiem incydentalnym. Swoją opinię piszę z perspektywy 6 lat pracy w Citigroup (Bank Handlowy i Citibank Europe/International) w obszarze supportu biznesu Treasury . Po pierwsze ciągłe nadgodziny i to nie 9-10 godzin dziennie ale bardziej 11-13 spowodowane nadmiarem obowiązków, ciągłą rotacją pracowników, bałaganem organizacyjnym i systemowym, nieudolnością obszarów IT które zamiast wspierać i pomagać tak naprawdę utrudniają pracę wprowadzając ciągłe zmiany często bez komunikacji z kimkolwiek. Po drugie nierówne traktowanie zespołów w ramach departamentu. Jedni mogą narobić bałaganu i wyjść po 8 godzinach pracy bez konsekwencji podczas gdy inni muszą po nich "sprzątać" siedząc nadgodziny i obrywając jeszcze za to po głowie. Po trzecie menedżerowie kompletnie nie szanujący czasu podwładnych i zawracający głowę bzdetami podczas gdy najbardziej podstawowe kwestie do ogarnięcia leżą i kwiczą. Po czwarte totalny chaos generujący więcej pracy jeśli idzie o komunikację na linii biznes - IT - operacje. Ten syf znieść jest najciężej bo sprowadza się do odwalania roboty za innych którzy świadomie lub nie często wprowadzają w błąd na temat bieżącego stanu procesów/systemów/procedur. Po piąte oczekiwanie wobec pracownika że kwestie związane z pracą w Citi staną się dla niego najważniejsze w życiu (to już przypomina niemal sektę) i na ich rzecz pracownik zrezygnuje z rodziny, znajomych, hobby i w ogóle czasu wolnego - stanie się takim żywym robotem. Wreszcie po szóste płaca - uwierzcie że w zamian za całe to poświęcenie którego się tutaj oczekuje czy wręcz wymaga nie jest tego warta. Wystarczy wspomnieć że ludzie przychodzący tu na rozmowy kwalifikacyjne z RBS/HSBC czy Credit Suisse wychodzą rozczarowani w kwestii zarobków bo na analogicznym stanowisku w aktualnej pracy dostają 30%-70% więcej tego co jest im w stanie zaoferować Citi. Generalnie nie warto tu pracować bo na rozmowie kwalifikacyjnej będą Was kłamać w żywe oczy jakie to fajne i ważne rzeczy będziecie robić a potem i tak skończycie jako zwykli tani klepacze w Excelu robiący codziennie te same nudne bzdury których Angol czy Amerykanin nigdy się nie podejmie bo woli zatrudnić naiwnego Polaka lub Hindusa...
6
Paulaw22 2017-04-04 17:05
Witam pracuje pani jesCze w citi handlowym ?
ff 2017-04-09 19:55
Jedź lepiej zrywać kapuste. Albo w domu publicznym to bedzie podobne. To zdrowsze niz praca w shiti banku. To nie jest praca dla zdrowego faceta. Chyba że jako dziecko marzyłeś o bezmyślnym klikaniu w klawiature na czas. Zobaczcie to, to jest tylko promil tego co tam sie dzieje http://zsp.net.pl/kampanie/citibank
2
anja 2017-04-25 18:57
Podsumowanie pracy w oddziale SMART jako doradca klienta:
- podstawa - zależy ile wynegocjujesz i jaki region, ok. 3-4 tys brutto
- premie nawet 2-4 tys na rękę miesięcznie - o ile wyrobisz plan
a plan wyrobić nie jest łatwo szczególnie jak nie masz własnej bazy klientów, klientów w oddziałach praktycznie nie ma, jeśli są to mają niewystarczającą zdolność kredytową lub mają już wszystko co tylko możliwe. W praktyce: rodzina i znajomi doradcy są uproduktowieni od góry do dołu, siedzisz na słuchawce nom stop między klientami (a bazy są wielokrotnie obdzwonione) by wcisnąć im kredyt lub polisę. Biegasz po bankach, firmach jak akwizytor z ofertą karty kredytowej np. za walizkę lub bon sodexo (w godzinach pracy lub w czasie wolnym zależy od dyrektora). Co jakiś czas są akcje marketingowe - jakiś celebryta rozdaje autografy w oddziale lub na galerii a doradcy krążą wtedy z ipadem wśród ludzi by spisać karty kredytowe.
- umowy o pracę od pracodawcy (nie przez agencje) - 3 mce, potem dwa razy 6,5 mca a potem nieokreślony (na dzień przed końcem umowy dowiadujesz się czy dostaniesz kolejną)
- mobbing? jak w każdym chyba banku, jak nie masz wyników lub masz (zawsze możesz więcej)
- nadgodziny płatne, a że rotacja w oddziałach jest spora to jest ich sporo, nie można ich odebrać
- urlop na żądanie - nie ma czegoś takiego, chyba że chcesz mobbing x100 lub wypowiedzenie, podobnie z urlopem/opieką
- telefon służbowy więc w praktyce człowiek wiecznie jest w pracy
- super socjal
- atmosfera raczej fatalna także wśród pracowników, donoszenie, podbieranie klientów na porządku dziennym
- procedury, procedury... nikt nic nie wie i ciężko coś załatwić
Podsumowując jeśli ktoś ma twardy tyłek, nie ma nic przeciwko lataniu po firmach/galeriach z ipadem także w czasie wolnym i jest świetnym sprzedawcą to praca właśnie dla niego. Zarobki super o ile robisz plan, jak nie to zresztą cię wymienią
2
jhgfr 2017-05-11 16:24
procwnicy citi w galeriach: nie podchodzcie do ludzi, bo możecie trafić na byłych znerwicowanych pracowników citi. JAk dźgnął was nożem na widok logo citi, to i tak każdy sąd uniewinni wariata. A to jest tylko promil, tego co sie tam dzieje: http://zsp.net.pl/kampanie/citibank
citi gold 2017-05-13 20:37
+ bardzo wysoka podstawa

- oszukują na rozmowie kwalifikacyjnej co do narzędzi pracy i jej charakteru (byś tylko przeszedł ze swoją bazą kluczowych klientów)
- renegocjują charakter pracy i narzędzi już po podpisaniu umowy (dając ultimatum)
- brak samochodu służbowego na wyłączność który miał być
- brak możliwości rozliczania KM jeśli masz swoje auto
- brak budżetu reprezentacyjnego na pozyskanie klienta zamożnego
- rozliczanie kosztów służbowych trwa miesiącami
- brak swobody pracy przy zadaniowym charakterze (miało być elastycznie a było stacjonarnie i spowiadanie się z każdego oddechu)
- brak przygotowania firmy do nowego stanowiska (narzędzia, dostępy)
- beznadziejna atmosfera w oddziale (90% zmanierowana "korpo masa", 10% miłych kulturalnych ludzi)
- brak zaufania do Ciebie jako pracownika (dorośli ludzie a nie wiedzą, że można pracować wydajnie bez nadzoru i z pełną samodzielnością)
- 2 raporty dziennie + 2 dodatkowe raporty tygodniowo (a przecież jest CRM)
- dyrektorka projektu jest kłamczuchą i opowiada za Twoimi plecami rzeczy które uderzają w Twoje kompetencje i dobre imię

podsumowując - namówiono mnie do przejścia z innej dobrej pracy i głęboko żałuję tej decyzji
Gulka 2017-05-18 05:21
Takiego gówna to dawno nie widziałam ktos sie im powinien do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dobrać mobbing,mobbing i łamanie kodeksu pracy
2
kombatant 2017-05-19 16:18
Witam,

Jestem już po 2 rozmowie kwalifikacyjnej. Wstępna decyzja dyrektora na tak, mam czekać na telefon. I tak czekam już tydzień. Po jakim czasie finalizują zatrudnienie w citi? Czy ktoś może się podzielić swoimi doświadczeniami odnośnie finalizacji zatrudnienia?
była 2017-07-06 12:49
Nie zatrudniajcie sie w Szczecinie. Jedna wielka klika i kolesiostwo... Nie mówiąc o tym co sie dzieje po pracy...
Juz_mnie_nie_ma_wCiti 2017-07-08 09:52
Zgadzam się w 100%. Do tego menadżerowie, którzy na niczym się nie znają! Nawet angielski to dla nich czarna magia. Fatalne zarobki, po prostu fatalne.
gooral 2017-07-20 10:32
Przez rok pracowalem w Citi Int w IT (C12). Przeciazenie praca- ciagle nadgodziny (platne) . Donoszenie i mobbing. Atmosfera fatalna. Nie polecam. Pieniadze-nie rekompensuja utraty zdrowia. W srodowisku IT - to Citi ma pozamiatane na swoje usilne życzenie.
1
Marta 2017-07-20 20:33
@gooral, w takiej branży trzeba być dobrze zorganizowanych, wtedy myślę, że nadgodziny będą zbędne. Jedni lubią nadgodziny bo wiąże się to z dodatkowym wpływem gotówki ale później odbija się to na naszym samopoczuciu jak sam piszesz, więc moim zdaniem to tylko kwestia naszego wyboru albo je robię lub nie. Praca w działach IT jest też dobrze płatna bo to najlepiej rozwijające się branże w Polsce.
fcuk flanelowego 2017-07-22 10:21
Zostaw swoją opinię o CitiHandlowy - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CitiHandlowy