logo CitiHandlowy

CitiHandlowy

Warszawa

Opinie o CitiHandlowy

były_pracownik13 2016-04-21 08:30
raz w roku dofinansowanie do wypoczynku pracownika - kwota zależna od wysokości dochodu przypadającego na członka w gosp. domowym pracownika. Dofinansowanie wypłacane na podstawie wniosku o urlop trwający 10 dni roboczych (2 tygodnie). Istnieje również możliwość dofinansowania wypoczynku dla dzieci pracowników do 2000 pln, raz w roku. Dofinansowanie na podstawie przedstawionej FV za wypoczynek.
Staż 2016-04-22 23:10
Czy ktoś wie jak bedzie wygladalo the Assessment Centre?
ola 2016-04-26 11:39
hej!! A kto wie ile mniej wiecej otrzymuje Global Screening Analyst brutto??? Dzięki :)
1
|Potencjany nowy niewolnik 2016-04-27 23:13
do" Rowniez bylego Pracownika "a w jakim teamie byles??? z tego co piszesz to to wygladalo strasznie...

wlasnie dostalam propozycje pracy tam, czy warto ?????
3
olka 2016-04-29 04:38
Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć cokolwiek na temat programu rozwój na bank? to 2 letni program dla studentów. mniej więcej na jakie wynagrodzenie można liczyć i czy warto wiązać się z nimi programem na 2 lata? z góry dzięki za odp
omgaone 2016-06-06 12:02
Jak dobra znajomość angielskiego wymagana jest na stanowisku Transaction Service Representative?Dość dobrze znam w piśmie, ale obawiam się, że mogę mieć problem z telefonicznym zrozumieniem rozmówcy...
Marylka 2016-06-10 21:35
Nie polecam Citi Smart Galeria Katowicka. Toksyczna dyrektorka. Rotacja, zastraszanie zwolnieniem, docinki, poniżanie. Codziennie po 20 raportów. Nie wolno chodzić do toalety zbyt często bo dyrektorka widzi na monitoringu. Obraża się, ma humory. Co chwila nowi, którzy się zwalniają po kilku miesiącach. Odeszłam niedawno bo nie mogłam wytrzymać. Centrala nie reaguje. Wyzysk. Unikać jak ognia. Opieka banku - benefity ok.
7
Absolwentka 2016-06-15 22:01
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Citi handlowym-w skrócie totalny brak kultury w tym "banku".
Wstępnie odbyłam rozmowę przez telefon więc był to drugi etap rekrutacji.
Rekruterka zaproponowała datę i godzinę spotkania, na co przystałam.
Po moim przybyciu okazało się, że muszę stać i czekać 30 minut obok budki ochroniarza, który kilkukrotnie po kogoś dzwonił, w końcu nie wiedziałam czy mam nadal czekać czy sobie pójść.
Wreszcie nadeszła rekruterka i tłumaczyła się, że ściągali wyniki z giełdy amerykańskiej i ona wcześniej nie mogła-a przecież sama wybrała taką godzinę co oceniam jako Totalny brak szacunku z jej strony,
Rozmowa toczyła się po części po angielsku.
Przebieg rozmowy oceniam ok, chociaż było parę typowych pytań-typu dlaczego citi?co zamierzasz robić za 10 lat?
Następnie rekruterka powiedziała, że otrzymam telefoniczną odpowiedź o wyniku rekrutacji podkreślając,że na pewno to zrobi.
Niestety nie doczekałam się żadnej odpowiedzi ani telefonicznej ani nawet emailowej - Kolejny brak szacunku oraz kultury.
Dodam jeszcze, że osoba rekrutująca była ubrana niestosownie jak na pracownika banku. Ale cóż jaki personel taka firma.
Mają wielkie wymagania, a sami nie posiadają podstaw kultury.
Podobną, o ile nie gorszą opinię ma również mój kolega, który też był na rekrutacji w tym banku.
Owa rekruterka to Karolina Kowalewska.
Dodam, że już nigdy nie będę szukała pracy w citi a tym bardziej nie będę ich klientką.


13
kinga 2016-07-07 14:56
Współczuję, u mnie w Stefczyku rozmowa wyglądała zupełnie inaczej. Babka rekruterka była bardzo profesjonalna i miła, obyło się bez głupich pytań, wszystko bardzo merytorycznie. Odezwali się do mnie już po dwóch dniach, że jest pozytywna decyzja. jestem tam juz od dwóch miesięcy i jest OK.
chory_człowiek 2016-07-16 21:56
Hehe,

to jest właśnie Citi, a dokładniej dział HR :) Tępe dzidy z HR bez szkoły i rozumu, ubrane jak na zbiór czereśni.

Nie żałuj dziewczyno, że nic z tego nie wyszło: tutaj dziad dziada pogania - to nie jest praca w banku, ale kleparnia; ludzie tutaj zatrudnieni to, delikatnie mówiąc, nie jest najwyższa jakość - sam fakt, że ktoś przejdzie proces rekrutacji taki jak opisałaś świadczy o desperacji człowieka.

I później trafia taki zagubiony Wojtek do operacji, gdzie pół roku uczy się budować tabelkę w excelu oraz odróżniać tysiące do milionów - trudno się jemu dziwić, w końcu przez ostatnie 5 lat na politologii nie pracował z liczbami. Ale najważniejsze, że jest 'fajny', ma 'can do attitude', a być może jest bez nogi lub czuje się kobietą a to zwiększy wskaźnik 'diversity'. No i dostał rekomendację z HR :)
18
kaśaka 2016-08-18 09:16
Takie różne dodatki są OK, u mnie w Stefczyku też troszkę tego mamy, na przykład dofinansowanie do wyjazdów dzieci, dzięki czemu moje dzieci co roku nad morze jada.
doświadczony Bankier :P 2016-08-22 16:18
Staram się o stanowisko doradcy ds. małych i średnich przedsiębiorstw. Macie jakieś opinie? Jakie są plany, jakie narzędzia do ich realizacji, jaka możliwość wyrobienia premii, na jakie zarobki mogę liczyć? I bardzo ważna rzecz, na ile teraz dają umowę po okresie próbnym?
1
bez skrupułów 2016-08-22 16:45
A ja mam plan jak wyssać Bank, który mnie wysysa od ładnych paru lat. Obecnie pracuję w innym banku i właśnie kończy mi się macierzyński. Tak samo byłam tylko tabelką a nie człowiekiem. Pracowałam już kiedyś w Citi i teraz zamierzam wrócić na wyższe stanowisko(jestem przed trzecią rozmową), zażyczyć sobie maksymalnie dużą pensję, a potem zajść w ciążę i wsysać ich ile się da. Już mam pomysł na własny biznes, więc Citi musi mi go 'sfinansować'

Jak Kuba Bogu...wykorzystam ich jak oni wykorzystują wszystkich młodych zdolnych ludzi, którzy liczą na karierę w Banku, a kończą z nerwicami i depresją.

Pozdrawiam :)
13
były pracownik 2016-08-23 11:14
W 2010 na stanowisku doradcy inwestycyjnego zarabiałam 4200 netto, Warszawa oddział Polna
ja 2016-08-26 22:29
ja podobnie jak ktos tu juz mowil, gnebienie mobbing, zastaraszanie bylo norma. atmosfera fatana , nie do zniesienia, na pozor na imrezach itd udawalismy ze jest fajnie a na codzien kazdy by sie pozagryzal. odradzam
11
zielony 2016-08-29 20:55
a jak się pracuje w samym dziale HR na Chałubińskiego w Wawie?
Karolina123 2016-09-22 14:33
A napiszę mi ktoś coś na temat młodszego specjalisty ds. Transakcji. Jutro wybieram się na rozmowę i nie wiem czego się spodziewać ☺
Majunia 2016-09-28 11:15
jaka stawka dla doradcy w oddziale? warszawa :)
Majeczka 2016-09-28 12:31
O to rzeczywiście słaba podstawa
3
szok 2016-09-28 13:03
Hej, wiecie może jakich średnich zarobków można się teraz spodziewać? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź.
jart 2016-10-27 10:01
Analityk AML entry level, bez doświadczenia 4500 brutto.
1
Tola 2016-10-28 17:23
doradca w oddziale smart jaka stawka? jak warunki :)
kuku 2016-10-30 21:29
czy na doradce w oddziale smart sa przewidziane szkolenia?
ala 2016-11-10 00:10
oddzial smart, jakie stawki? jak atmosfera? da sie zwiazac na dluzej? :)
wer 2016-11-16 15:15
kadra- chamstwo,
w rozmowie rekrutacyjnej : odpowiedziałem sztampowo na pytania -niemalże kpiąc, odpowiedź taka jakby w ogóle kobieta nie słuchała - zaproponowali mi prace mało kulturalnie, z uśmiechem przyjałem bo akurat szukałem pracy po powrocie z zagranicy.
później - jeżeli chcesz wyjs wczesniej popros menedzera, niemalze jak dzieci proszące nauczycielkę. uwłaczające mimo, że są normy pracy to po zrobieniu 100% trzeba odsiedziec. samozadowolenie kadry, - umowe przedłuzaja na 7miesiecy (szukajcie kredytów przy takich umowach -powodzenia) w ostatnim dniu starej umowy.
zazwyczaj firmy zachowuja sie bardziej w porzadku do pracowników niz pracownicy do firmy, tutaj jest 100% odwrotnie.
pod koniec miesiaca pseudokadra widzi, ze normy nie zrobione i prosi o zostanie po godzinach - jest presja na to mimo ze przeciez mogli zatrudnic wiecej osob, albo odpowiednio wczesniej płacic nadgodziny pracownwikom zeby pod koniec nie bylo takiej sytuacji.
Pracowałem w 6-7 firmach tutaj było najgorzej.
7
pracowałam kilka lat w Citi 2016-11-29 16:44
NIeaktualne dane - to dofinansowanie dla dzieci to już od kilku lat nieaktualne
2
ryderek 2016-12-18 22:26
Nie warto za żadne pieniądze. citi słynie z mobbingu. fatalne warunki pracy. jak traficie na psychopatycznego flanelowego łyska, walla i pisiarewicza to uciekajcie! dla niewtajemniczonych: citi to też ich spolki citi europe i citi international. ...odradzam wszystko!!!
10
lovely 2016-12-29 09:28
Wracaj tam skad jestes zalosny pracowniku Citi. Raczej w Citi pracuja malo ogarniete osoby nie znajace angielskiego tylko maja plecy.
3
Również były pracownik 2017-01-05 08:58
Nie warto. Z tego co widzę opinie się wciąż powtarzają. Nerwica i depresja to jedyne, co da Ci Citi.
7
pracownik2 2017-01-06 23:28
ja pracując w spolce nie jestem znerwicowany, praca ok, szefostwo ok (trzeba umiec z tym zyc. Wiadomo czasem trafia się głupie pomysły).
siedze w tym 2017-01-12 22:07
chyba cie pogieło
pracownik 2017-01-13 14:10
Do wszystkich sfrustrowanych byych i obecnych pracownikow:
Jeśli wam coś nie pasuje to znajdzie inne miejsce, nikt nikogo nie zakuwa w kajdany...
Ja siedze juz 7 rok, bylem w kilku zespolach, bardzo duzo sie nauczylem i moge to wykorzystac wszedzie. Sa dobre i ciężkie chwile ale generalnie jest ok.
Przez te 7 lat widzialem mase ludzi jak wy, wiecznie niezadowolonych ze trzeba pracowac, ze znowu ktos cos chce, znowu rano trzeba wstac itd itd. Ogarnijcie sie!
4
AML_ 2017-01-14 18:26
Z perspektywy czasu mogę podsumować w miarę obiektywnie AML Hub w Wawie. Nie czytajcie tych wszystkich wynurzeń sfrustrowanych (byłych) pracowników, piszą je ci, którzy nie dali sobie rady i odeszli nie bez przyczyny. Oczywiście, praca ma swoje plusy i minusy jak każda, ale po kolei.

Płacą na start około 4200 brutto. Źle? To stanowisko entry-level. Nie wymagają NIC, poza znajomością języka angielskiego (i to też nie jakoś wybitnie, mocne B2 wystarcza, a są tacy co i tego poziomu nie mają) i podstaw excela (podstaw!). Pierwszy miesiąc to szkolenia, uczą od ZERA. Praca polega w dużej mierze na surfowaniu po necie / wewnętrznych bazach. Targety nie są wyśrubowane, raczej nikt nie ciśnie i nie rozlicza, można wykonywać pracę w swoim tempie i faktycznie, jak się zrobi swoje, trzeba i tak wysiedzieć 8 godzin robiąc cokolwiek (do kolegi WER powyżej: popatrz pan jaka niespodzianka, że trzeba przestrzegać kodeksu pracy!). Jak się trafi na normalnego team leadera (a większość taka jest) to można sobie przychodzić o której się chce (między 6 a 10) i wychodzić spokojnie po 8 godzinach. Wszystko jest do dogadania, jak się cyfra w tabelce z wynikiem zespołu zgadza. Pierwsza umowa jest na 7 miesięcy, kolejna zazwyczaj też na 7, a trzecia na czas nieokreślony (chyba, że ktoś wybitnie nie ogarnia, ale to już trzeba być debilem, żeby po 14 miesiącach nie rozumieć procesu). Ludzi nie zwalniają, dają szansę każdemu na wdrożenie się, są programy naprawcze, więc nie ma stresu, jest pod tym względem stabilnie (chyba, że ktoś jest debilem albo leserem i sam się o to prosi).

Praca jest monotonna, owszem, często trzeba zastąpić mózg procedurą. Osoby, które najlepiej opanowują tę niełatwą dla inteligentnego człowieka sztukę, awansują najszybciej na starszych analityków i na expertów, są też najbardziej irytujący dla otoczenia. Tak jest w każej korpo, Citi nie odbiega od średniej pod tym względem, jak ktoś tego nie akceptuje, niech szuka pracy gdzieś indziej albo założy działalność, zamiast narzekać. Podsumowując. Dobra praca na rok-dwa, jeśli ktoś lubi święty spokój i nie ma nic innego na oku. Citi zawsze ładnie prezentuje się w CV.
4
yhfghfgh 2017-01-18 14:18
citi słynie z mobbingu i łamania kodeksu pracy. trzymajcie sie od nich z dala!
12
zosia 2017-01-18 14:23
ładnie sie prezentuje w ccv? - tekst idioty dla idioty. pracujesz, zeby cv pisać, czy zrobić kariere. lepiej na polu pracowac niz w citi.
9
Pracownik 2017-01-27 15:49
Idz wiesniaku z AML. Dla was to dobra robota. Dla wiochy i tyle. Mysli, ze zlapal w Citi Pana Boga za nogi, hehe. Citi to dno i same sloje.
2
lovely 2017-02-06 00:12
To Ciebie wieśniaku pogielo.
1
xxx 2017-02-10 16:40
Odradzam wszystkim. Duze prawdopodobienstwo mobbingu, niekompetencji przelozonych, ktorzy wymagaja nieosiaglanych wynikow, aby przykryc swoja niekompetencje. Odeszlam z powodu mobbingu przez niekompetentnego szefa, ktoremu wyraznie brakuje kultury, zmuszania do nadgodzin i przepracowania.
7
Normalny 2017-02-16 22:23
Żenada. Stulejarze wyzywający się od wieśniaków, pewnie większość tej "warszawskiej" elity to ludziska z Minska Mazowieckiego, Grodziska, czy jakiejś pipidówy podwarszawskiej. Anonimowo każdy odważny. Jak chcecie wiarygodnej opinii, porozmawiajcie twarzą w twarz z kims, kto przepracowal 2-3 lata. Nie znam zadnej sensownej osoby ktora by na Citka narzekała.
1
przyszły 2017-02-25 16:06
Staram się o pracę w Citi jako Analityk AML. Jakich case'ów można się na testach spodziewać? na co zwracać uwagę?
1
zosia 2017-02-27 21:49
Jedź lepiej zrywać kapuste. Albo w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to bedzie podobne. To zdrowsze niz praca w shiti banku. To nie jest praca dla zdrowego faceta. Ćhyba że jako dziecko marzyłeś o bezmyślnym klikaniu w klawiature na czas.
5
zaa 2017-03-04 18:49
co za spam, tam nic nie ma. Jakis troll zbiera wasze ip komputerow. Odradzam citi
Kleo 2017-03-07 19:48
Jutro mam rozmowę telefoniczną. Aplikowałam na stanowisko windykatora w Łodzi. Możecie coś doradzić, jeśli chodzi o rozmowę? Czy ktoś pracował na tym stanowisku i może coś powiedzieć, jak wygląda praca itp. W ogłoszeniu było napisane - język angielski dodatkowym atutem, czy mimo tego mam się spodziewać rozmowy po angielsku?
ona 2017-03-08 20:48
czy mial ktoś z was rozmowe w citi aml w zeszlym tygodniu i ma odpowiedz?
wer 2017-03-09 10:32
Citi AML - rady -(nowi pracownicy wydrukucie sobie i włózcie do portfela)
- traktujcie to jako prace przejsciową. albo uda wam sie szybko przelamac i leciec do gory (watpie) (sam nawet na wysokim stanowisku nie chcialbym tam pracowac)
- mózg uzywajcie tylko na poczatku zeby zrozumiec o co chodzi, pozniej skupcie sie na procedurach i odklepaniu swojej roboty, "feedback" jest opozniony - mozecie byc chwaleni za dobra jakosc a miesiac pozniej wasze wyniki sa kiepskie mimo ze nic nie zmieniliscie w swojej jakosci
- firma uderza w niskie koszty. - dostanieciei umowe na 7miesiecy, po 5 miesiacach uderzajcie do konkurencji - Citi przedluza umowe w ostatnim dniu 7 miesiecznej umowy - "takie mamy procedury" jesli chcecie dostac lepsze warunki - jedyna opcja to kontroferta - ze gdzieindziej zaplacą wam więcej.
- spotkania firmowe - jak w korporacjach w latach 80tych - traktują was jak idiotów.
- na jakiekolwiek wsparcie firmy - nie liczcie - "procedury sa najwazniejsze"

dzięki Citi wiem jak operowac swoimi pieniedzmi zeby bank sie nie interesował.
smart 2017-03-14 18:53
Nabierz doświadczenia i wartości rynkowej i dopiero później oceniaj innych, z tego co widzę to pogonili Cię odrzucając kandydaturę i wylewasz teraz pomyje.
1
Zbigniew43 2017-03-15 21:44
trollu pewnie w kadrach pracujesz, będziesz płonął w piekle po wieki. Trzymajcie sie z dala od citi.
anna 2017-03-16 20:26
program praktyk letnich - ścieżka IT. Jak wygląda praca i jakie zarobki ? :)
Były pracownik 2017-03-19 19:10
Firma antyrodzinna. Niszczy rodziny. Pełno romansów. Firma rozwodników i singli.
2
Jjj 2017-03-24 20:36
Lol na firme zwalasz ze ktos nie potrafi nie zdradzac?
Zostaw swoją opinię o CitiHandlowy - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CitiHandlowy