logo CitiHandlowy

CitiHandlowy

Warszawa

Opinie o CitiHandlowy

Rowniez były pracownik 2016-01-12 22:15:47
Gnębiono mnie, poniżano a potem bezczelnie się tego wypierano. Grożono mi. Interwencja ze strony HR okazała się jednym, wielkim oszustwem, które miało na celu wytrącenie mi z ręki wszelkich argumentów, które mogłyby być przedstawione w sądzie. Uporczywie utrudniano mi dostęp do narzędzi pracy i obwiniano o niewykonanie obowiązków. Nigdy wcześniej ani pózniej nie dane mi było spotkać ludzi tak wypranych z wszelkiej moralności. Kilkumiesięczna przygoda z Citi zakończyła się dla mnie nerwicą, którą leczę do dziś. To nie jest dobra ani średnia praca. To nie jest nawet kiepska praca, która będzie Cię wkurzać, ale wieczorem, przy kielichu na nią popsioczysz i zapomnisz. To kamp, gdzie musisz Zgadzać się na WSZYSTKO, robić i znosić WSZYSTKO. Jeżeli wyjdziesz choć pół kroku przed szereg, zrobisz coś,co się komuś nie spodoba nawet nieświadomie lub po prostu ktoś z długoletnich pracownikow Cię nie polubi (a jeśli jesteś młody(a)/ładny(a)/zdolny(a) to zapewne nie polubi) to czeka Cię to, co mnie. Znane są przypadki samobójstw pracownikow. Mnie na szczęście udało się w porę uciec.
7
zubol 2016-01-13 03:39:11
@Rowniez były pracownik, jak dla mnie to mocno przesadzasz, zwłaszcza z tymi samobójstwami, jakby praca była jedynym motywem. Teraz szukaja eksperta ds. prawa pracy w Warszawie, a to, że maja tu takie stanowisko oznacza, że prawa pracy sa przestrzegane!
Rowniez_byly_pracownik 2016-01-13 10:34:36
Czy to, co zostało przeze mnie opisane w poprzednim poście ma być przestrzeganiem prawa pracy? To przecież oczywiste, że szukają, bo ktoś musi im wynajdować kruczki i podpowiadać jak lawirować.
łała 2016-01-15 14:12:02
Pytanie tylko, czy taki bank jak Citi Handlowy w ogóle potrzebuje takiej pomocy. Oni stawiają na klientów z grubszym portfelem, i na pewni wyciągają więcej niż konkurencyjne banki.
xyz 2016-01-26 09:50:19
Zgodzę się z dobry_pracownik. Dodam, że znalezienie normalnej rozwojowej pracy po spędzenia choćby kilku miesięcy graniczy z cudem. Wymagania wręcz niebotyczne w porównaniu do Citi. Bardzo dużo materiału trzeba samemu nadrobić, niestety praktycznego doświadczenia nie zastąpi nic...
ypoaoa 2016-01-26 19:12:23
mają dobre ofery bankowe i kredytowe, sam dzieki temu mogłem studia spokojnie opłacic i wiem, ze pracownicy dostają naparwde fajne dodatki pozapłacowe.
Mikuś 2016-01-28 17:00:21
A co powiecie o pracy w RCR Olsztyn? Prosiłbym o obiektywne opinie, jak tam jest jako świeżak?
1
jacek 2016-01-31 22:22:39
ypoaoa, no dokładnie ja tez uwazam, ze CityBank to w porzadku firma. Jak dla mnie ich oferty maja dobre oprocentowanie i jest mało kruczków w umowach jak w innych bankach.
KAZIA 2016-02-19 16:53:27
A czy przyjmują kogoś bez doswiadczenia ? SŁYSZAŁAM, ZE MAJA BARDZO FAJNE SZKOLENIA DLA KANDYDATÓW I MOŻNA CAŁKIEM DOBRZE U NICH ZAROBIĆ, JAKO BANK MAJĄ KORZYSTNE USŁUGI
girol 2016-03-11 17:32:02
Z tego co wiem to bez doświadczenia normalnej umowy o pracę nie dostaniesz @KAZIA, musisz pójść na staż, a możesz się dostać bo szukają osób do oddziału SMART.
Anna 2016-03-13 18:42:25
Jestem pod wrażeniem benefitów, jakie firma zapewnia. Właśnie przeglądam ofertę pracy na stanowisko menadżera ds. zarządzania poziomem usług telekomunikacyjnych w Warszawie. Zapewniają prywatną opiekę medyczną, kartę sportową, ubezpieczenie emerytalne, dofinansowania do nauki języka i wakacji... Szczególnie to ostatnie mnie zaciekawiło. Czy ktoś wie, jak te dofinansowania funkcjonują?
Frakir 2016-03-14 14:18:20
Anno, to jest standardowe dofinansowanie z FGŚP - wakacja to typowa "grusza", a jeśli fundusz zakładowy ma duże środki, to ma też kasę na kredyty konsumpcyjne (żyranci z firmy), na kursy językowe, na "mikołaja" itd. To nic wielkiego i powinno być standardem w kraju, ale Polska od dawna przejawia wiele symptomów "dziczy", a nie cywilizacji szczególnie w kwestii rynku pracy.
ciekawie 2016-03-15 18:50:45
@Frakir powinno to być standardem w każdej firmie, jednak niestety nie jest, dlatego Citi tak zachęca do siebie. Ja sam się zastanawiam nad stażem, chociaż benefitów takich jak zwykli pracownicy nie dostanę. Chociaż jest opieka medyczna, karta fitness, ubezpieczenie na życie.
Kzik 2016-03-17 19:46:41
od jakiegoś czasu szukam stażu w jakim banku (jestem po licencjacie z ekonomii) i wszędzie są mega słabe warunki ale z tego co piszecie city jest chyba najlepszy
nowe czlowiek 2016-03-21 15:59:22
hej, czy ktos wie jakie wewnetrzne grejdy sa w Citi? cos slyszalem ze od 9 do 16 tak? Szukam tam pracy i wydaja mis ie ok....
kazemi 2016-03-21 17:06:14
z tego co wiem to jest właśnie tak 9-16, albo 8-15, coś takiego właśnie, poza tym szukają teraz trochę ludzi do pracy, np. specjalisty ds. sprzedaży pożyczki gotówkowej w łodzi - na umowę o pracę
pytanko 2016-03-23 22:32:05
Summer Internship Programme Operations - ktos wie jakie tam daja wynagrodzenie?
zyga 2016-03-26 23:28:57
@ pytanko 2000 brutto
1
czarek 2016-03-29 20:30:35
2 tysiące brutto na takim stanowisku, to chyba dość niska pensja.. Zastanawiam się dlaczego Citi płaci takie kwoty, przecież to branie odpowiedzialności za finanse
pytanko 2016-04-21 00:47:33
Wielkie dzięki zyga. A jest realna szansa na coś później? Jeżeli tak to za ile? Bo szczerze mówiąc 2000 brutto to trochę mało, ale 3 miesiące jeszcze da się znieść
były_pracownik13 2016-04-21 08:30:21
raz w roku dofinansowanie do wypoczynku pracownika - kwota zależna od wysokości dochodu przypadającego na członka w gosp. domowym pracownika. Dofinansowanie wypłacane na podstawie wniosku o urlop trwający 10 dni roboczych (2 tygodnie). Istnieje również możliwość dofinansowania wypoczynku dla dzieci pracowników do 2000 pln, raz w roku. Dofinansowanie na podstawie przedstawionej FV za wypoczynek.
Staż 2016-04-22 23:10:58
Czy ktoś wie jak bedzie wygladalo the Assessment Centre?
ola 2016-04-26 11:39:30
hej!! A kto wie ile mniej wiecej otrzymuje Global Screening Analyst brutto??? Dzięki :)
1
|Potencjany nowy niewolnik 2016-04-27 23:13:25
do" Rowniez bylego Pracownika "a w jakim teamie byles??? z tego co piszesz to to wygladalo strasznie...

wlasnie dostalam propozycje pracy tam, czy warto ?????
2
gbn 2016-04-28 20:50:37
hej zainteresowala mnie oferta pracy u nich jako manager do spraw komunikacji zewnetrznej w Warszawie oferuja bogaty pakiet socjalny (m.in. opieka medyczna, karta fitness, ubezpieczenie na życie), możliwość zdobycia doświadczenia w nowoczesnej organizacji o ugruntowanej pozycji na rynku
olka 2016-04-29 04:38:33
Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć cokolwiek na temat programu rozwój na bank? to 2 letni program dla studentów. mniej więcej na jakie wynagrodzenie można liczyć i czy warto wiązać się z nimi programem na 2 lata? z góry dzięki za odp
Klo 2016-05-05 21:33:18
@olka jeśli pozwolisz przyłączę się do Twojego pytania, tylko nie wiem czy w ogóle ktoś nam na nie odpowie :) skoro tak wszyscy zamilkli, ale jeśli się ktoś zdecyduję odpisać napisz na jakie zarobki może liczyć student i jaka umowa jest mu proponowana dzieli
omgaone 2016-06-06 12:02:33
Jak dobra znajomość angielskiego wymagana jest na stanowisku Transaction Service Representative?Dość dobrze znam w piśmie, ale obawiam się, że mogę mieć problem z telefonicznym zrozumieniem rozmówcy...
Marylka 2016-06-10 21:35:12
Nie polecam Citi Smart Galeria Katowicka. Toksyczna dyrektorka. Rotacja, zastraszanie zwolnieniem, docinki, poniżanie. Codziennie po 20 raportów. Nie wolno chodzić do toalety zbyt często bo dyrektorka widzi na monitoringu. Obraża się, ma humory. Co chwila nowi, którzy się zwalniają po kilku miesiącach. Odeszłam niedawno bo nie mogłam wytrzymać. Centrala nie reaguje. Wyzysk. Unikać jak ognia. Opieka banku - benefity ok.
1
ypoaoa 2016-06-11 13:58:58
no tak, pewnie sporo, na czele z zarobkami :) obiło mi się o uszy, że firma nie płaci wygórowanych kwot dla swoich pracowników. Ciekawe ile w tym prawdy @szopek
1
Absolwentka 2016-06-15 22:01:52
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w Citi handlowym-w skrócie totalny brak kultury w tym "banku".
Wstępnie odbyłam rozmowę przez telefon więc był to drugi etap rekrutacji.
Rekruterka zaproponowała datę i godzinę spotkania, na co przystałam.
Po moim przybyciu okazało się, że muszę stać i czekać 30 minut obok budki ochroniarza, który kilkukrotnie po kogoś dzwonił, w końcu nie wiedziałam czy mam nadal czekać czy sobie pójść.
Wreszcie nadeszła rekruterka i tłumaczyła się, że ściągali wyniki z giełdy amerykańskiej i ona wcześniej nie mogła-a przecież sama wybrała taką godzinę co oceniam jako Totalny brak szacunku z jej strony,
Rozmowa toczyła się po części po angielsku.
Przebieg rozmowy oceniam ok, chociaż było parę typowych pytań-typu dlaczego citi?co zamierzasz robić za 10 lat?
Następnie rekruterka powiedziała, że otrzymam telefoniczną odpowiedź o wyniku rekrutacji podkreślając,że na pewno to zrobi.
Niestety nie doczekałam się żadnej odpowiedzi ani telefonicznej ani nawet emailowej - Kolejny brak szacunku oraz kultury.
Dodam jeszcze, że osoba rekrutująca była ubrana niestosownie jak na pracownika banku. Ale cóż jaki personel taka firma.
Mają wielkie wymagania, a sami nie posiadają podstaw kultury.
Podobną, o ile nie gorszą opinię ma również mój kolega, który też był na rekrutacji w tym banku.
Owa rekruterka to Karolina Kowalewska.
Dodam, że już nigdy nie będę szukała pracy w citi a tym bardziej nie będę ich klientką.


1
trttr 2016-06-15 22:22:33
hej no wiesz tak na prawde to na kazdym stanowisku sa inne zarobki to jest zalezne jednak od wielu czynnikow np. wyksztalcenia czy tez doswiadczenia..
kinga 2016-07-07 14:56:44
Współczuję, u mnie w Stefczyku rozmowa wyglądała zupełnie inaczej. Babka rekruterka była bardzo profesjonalna i miła, obyło się bez głupich pytań, wszystko bardzo merytorycznie. Odezwali się do mnie już po dwóch dniach, że jest pozytywna decyzja. jestem tam juz od dwóch miesięcy i jest OK.
sławek 2016-07-07 15:02:17
Doradca Klienta w Zespole Sprzedaży Mobilnej chyba sporo u nich moze zarobić z tego co mi się wydaje.. tylko nie wiem jeszcze konkretnie jak zarobki tu się prezentują, chodzi mi o te widełki w sumie, jak wiecie może jak to będzie wyglądało to dajcie proszę znac koniecznie.
chory_człowiek 2016-07-16 21:56:55
Hehe,

to jest właśnie Citi, a dokładniej dział HR :) Tępe dzidy z HR bez szkoły i rozumu, ubrane jak na zbiór czereśni.

Nie żałuj dziewczyno, że nic z tego nie wyszło: tutaj dziad dziada pogania - to nie jest praca w banku, ale kleparnia; ludzie tutaj zatrudnieni to, delikatnie mówiąc, nie jest najwyższa jakość - sam fakt, że ktoś przejdzie proces rekrutacji taki jak opisałaś świadczy o desperacji człowieka.

I później trafia taki zagubiony Wojtek do operacji, gdzie pół roku uczy się budować tabelkę w excelu oraz odróżniać tysiące do milionów - trudno się jemu dziwić, w końcu przez ostatnie 5 lat na politologii nie pracował z liczbami. Ale najważniejsze, że jest 'fajny', ma 'can do attitude', a być może jest bez nogi lub czuje się kobietą a to zwiększy wskaźnik 'diversity'. No i dostał rekomendację z HR :)
6
Wik 2016-07-16 22:15:06
Ja tam uważam, że spoko rzecz, nie można narzekać.
kaśaka 2016-08-18 09:16:00
Takie różne dodatki są OK, u mnie w Stefczyku też troszkę tego mamy, na przykład dofinansowanie do wyjazdów dzieci, dzięki czemu moje dzieci co roku nad morze jada.
mario P 2016-08-18 10:08:44
ktoś z was opowie jak się pracuje na stanowisku Doradca Bankowości Detalicznej w Oddziale SMART>? odp
doświadczony Bankier :P 2016-08-22 16:18:28
Staram się o stanowisko doradcy ds. małych i średnich przedsiębiorstw. Macie jakieś opinie? Jakie są plany, jakie narzędzia do ich realizacji, jaka możliwość wyrobienia premii, na jakie zarobki mogę liczyć? I bardzo ważna rzecz, na ile teraz dają umowę po okresie próbnym?
arrrio f 2016-08-22 16:23:06
mario P mówisz o tej ofercie pracy w Krakowie? ciekawe co to jest ten za motywacyjny system premiowy.
bez skrupułów 2016-08-22 16:45:08
A ja mam plan jak wyssać Bank, który mnie wysysa od ładnych paru lat. Obecnie pracuję w innym banku i właśnie kończy mi się macierzyński. Tak samo byłam tylko tabelką a nie człowiekiem. Pracowałam już kiedyś w Citi i teraz zamierzam wrócić na wyższe stanowisko(jestem przed trzecią rozmową), zażyczyć sobie maksymalnie dużą pensję, a potem zajść w ciążę i wsysać ich ile się da. Już mam pomysł na własny biznes, więc Citi musi mi go 'sfinansować'

Jak Kuba Bogu...wykorzystam ich jak oni wykorzystują wszystkich młodych zdolnych ludzi, którzy liczą na karierę w Banku, a kończą z nerwicami i depresją.

Pozdrawiam :)
2
tolo 2016-08-22 20:10:16
napisze ktoś jak wyglądają zarobki w warszawie u nich
były pracownik 2016-08-23 11:14:15
W 2010 na stanowisku doradcy inwestycyjnego zarabiałam 4200 netto, Warszawa oddział Polna
sławek 2016-08-23 12:28:23
jśli chodzi o te najnowsze oferty pracy to jest jedna jako Młodszy Doradca Bankowości Detalicznej (Stażysta) w Oddziale SMART i to naparwde dobra oferta dla osób, które pierwsze kroki stawiają w branży tak naparawde. No i też jest tu normalne wyngordzenia, a to na plus.
1
ja 2016-08-26 22:29:57
ja podobnie jak ktos tu juz mowil, gnebienie mobbing, zastaraszanie bylo norma. atmosfera fatana , nie do zniesienia, na pozor na imrezach itd udawalismy ze jest fajnie a na codzien kazdy by sie pozagryzal. odradzam
4
trttr 2016-08-27 18:28:11
no coz a jednak atmosfera w firmie panujaca jest wazna
zielony 2016-08-29 20:55:30
a jak się pracuje w samym dziale HR na Chałubińskiego w Wawie?
łuks 2016-08-29 21:10:17
@zielony jest spoko atmosfera podobno, a według mnie to jest najważniejsze w pracy w takim dziale. Oprócz oczywiście bycia dobrym w tym zawodzie, ale to wiadomo ;)
Karolina123 2016-09-22 14:33:46
A napiszę mi ktoś coś na temat młodszego specjalisty ds. Transakcji. Jutro wybieram się na rozmowę i nie wiem czego się spodziewać ☺
2-0 2016-09-22 15:16:40
czy Doradca Bankowości Detalicznej w Oddziale SMART to dobrze zarabia u was?>
Zostaw swoją opinię o CitiHandlowy - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CitiHandlowy