brak logo

Home&You

Toruń

Opinie o Home&You

Gość. 2017-01-19 15:56
Dlaczego więc we wszystkich salonach są różne stawki przecież to jest jedna sieć, a każdy sprzedawca czy starszy sprzedawca niczym się nie różni,no może trochę pojemnością żołądka
4
Gość. 2017-01-19 16:15
Dlaczego w kategorii A między sprzedawcą a starszym jest taka duża rozbieżność w dochodach,a nie jest podobna sytuacja w innych kategoriach.?
3
Kadrowa 2017-01-19 18:19
To już nie do mnie pytanie.
pyra 2017-01-24 17:27
Z dnia na dzień większy śmiech na sali... Śmiech przez łzy...
13
pan dobrarada2 2017-01-30 10:32
nie znasz szczegółów odejścia
2
akluizdam 2017-02-08 20:03
Witam wszystkich:)
Czytam Wasze wypowiedzi, opinie i szczęka mi trochę opada bo właśnie pojutrze mam mieć rozmowę o pracę w jednym z salonów... Zastanawiam się czy się w to "pakować" bo nie brzmi to zbyt optymistycznie ;) Szczególnie te nocki czy dłuższe przebywanie w sklepie za darmo (nie wpisane w grafik).
Liczyłam po cichu, że znajdę jakąś firmę, która płaci więcej niż najniższa krajowa ale chyba jednak takowej nie ma.
Jakieś rady na rozmowę kwalifikacyjną? Nie ma zasady, że co sobie wywalczycie na rozmowie (jeśli chodzi o kasę) to tak będziecie mieć płacone?
Z góry dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi!
pozdrawiam
Gość. 2017-02-09 10:03
Nic nie wywalczysz na rozmowie to są stawki proponowane odgórnie, więc nie licz na coś więcej od innych sprzedawców. Nigdy nie były płacone nadgodziny, a nocki nieraz się przedłużają, czyli robisz tak długo aż wszystko będzie zrobione.
miriam 2017-02-10 19:38
Mam pytanie , pracuje w H&Y kilka miesięcy. Ostatnio kierowniczka nie wylogowała się ze swojego konta i zauważyłam że w formatce rainbow były premie których w rzeczywistości nie dostałyśmy. Firma przelewa premie a kierowniczka sobie je kroi. czy można coś z tym zrobić???
1
Gość 2017-02-10 21:48
To trzeba brać paski wynagrodzeń, u nas w salonie dostajemy je co miesiąc. Ale coś mi się zdaje ze ściemniasz...
miriam 2017-02-11 07:47
nie ściemniam. nie dostajemy pasków, ponoć to nieobowiązkowe. a premii to dostajemy jak podejrzewam raz pół raz wcale reszta do kieszeni kierowniczki
Xyz 2017-02-11 21:32
Pracowałam jakiś czas temu w Home&you i u nas też kierownik nie dawał żadnych pasków z tego co wiem to większość kierowników tego nie robi.
1
ona 2017-02-12 15:03
Witam
Ostrzegam przed zakupami w home/you w PROMENADZIE w WARSZAWIE przy ul. Ostrobramska 75c, nie można tam ZAMIENIĆ towaru zakupionego dzień wcześniej, bo jak stwierdził młody pracownik, był on z wyprzedaży !!!
POozdrawiam
Mariola S
Nana 2017-02-12 17:15
Można wymienić produkt wyprzedażowy. Nie można tylko zwracać i wymieniać produktów kupionych w promocji.
Kulawy 2017-02-13 22:01
Tak... kierownik kręci walki i zostawia otwarty plik!!! Ktoś to łyka?? ...
5
Gość. 2017-02-14 11:24
Premie są gdy realizacje planu są wypracowane,a co do kierowników to woda sodowa wszystkim kierownikom uderzyła,bo robią co chcą.Każdy salon powinien mieć kierownika,a nie że jeden kierownik ma dwa czy trzy salony,po co taki kierownik jak nie jest ani jeden salon dopilnowany tylko kieszenie sobie umie wypchać a do tego pracowników gnębić.
5
Wazniak 2017-02-14 15:58
To jak Ci kierownicy się tak dobrze maja dlaczego sam nie zostałeś?? Do tej roli potrzeba trochę więcej umiejętności niż pisanie bzdur na necie!???
8
lula 2017-02-14 16:04
Jak tak zazdrościsz kierownikom kasy to weź salon do prowadzenia . Zobaczymy jakie będziesz miał wypchane kieszenie idioto jeden.
8
Marko 2017-02-14 17:33
A może pan z południa porozsyła Cv . Po co marnować tutaj swoje zdolności aktorskie :)
4
bibo 2017-02-14 18:47
Dobrze zagrane . Brawa . Nie wiedział jak ugryźć ten temat , to scenariusz napisał. Czekał długo na ten moment. Nie mógł od razu takiego newsa zadać bo by wyszło szydło z worka.
5
Gość. 2017-02-14 18:49
Odniosłem się do wypowiedzi na temat nie wypłaconych premii, a nie jakiejś zazdrości mało inteligentna osobo...jeśli nie umiesz odnieść się do wypowiedzi to nie odpisuj...
1
aha 2017-02-14 19:07
Jak nie dostałeś premii to pewnie na nią nie zasłużyłeś . Pomyślałeś o tym?
3
Gość. 2017-02-14 19:19
Jakoś nie narzekam jak wielu z was piszących tu...
Boss 2017-02-14 19:52
Biedaku nawet nie wiesz o czym piszesz. Żałosne
Boss 2017-02-14 19:53
Biedaku nawet nie wiesz o czym piszesz. Żałosne
Michałek 2017-02-14 19:59
Niech centralka sprawdzi jego "rainbowy"
4
BS 2017-02-24 00:31
Ostrzegam przed pracą w Home & you w Forum Gliwicach. Pracowałam tam jakiś czas i z tego co wiem to każda dziewczyna ucieka z niego po kilku dniach. Można liczyć tylko na umowę - zlecenie. Najniższa krajowa. Za każdą stłuczkę na salonie Ty płacisz. Czyli jak chociażby jedną rzecz stłuczesz to już masz poniżej krajowej. Rzeczy są na chama wciskane tak że nie ma miejsca i połowa spada sama ze stołu w trakcie sprzątania. Premie? W życiu! Kierowniczka wyśmiewa się z byłych pracowników słyszałam jak mówiła no no napracowała się - aż 3 dni pracowała. U nich poszukujemy pracownika z tego co zauważyłam widnieje 24 h przez okrągły rok! Za mojej kadencji kilka dziewczyn uciekło zaledwie po kilku dniach...szkoda gadać...
4
Małgorzata 2017-02-24 07:46
Nie polecam robienia zakupów w sklepie Home YOU w Bielsku . Pracownicy wprowadzają w błąd przy kasie . Pytałam czy mogę zwrócić towar i młoda osoba powiedziała mi ze mam na to 7 dni , a jak przyszłam po kilku dniach to zmieniły sie nagle warunki i podobno miałam 3 dni . Nie przyjęto ode mnie towaru . Kłamią , pod nosem sie śmieją między sobą . Ja już więcej tam zakupów nie zrobię !!!
4
Gość. 2017-02-26 08:58
Firma niestety przelewa kasę na premierę ale najprawdopodobniej nie kontrolują ile kierownicy przelewają premii pracownikom i w ogóle czy ją wypłacają. U nas też kierownik nas oszukuje na premiach i nie tylko,bo na środkach czystości również. Szkoda gadać,powinni przyjrzeć się co niektórym kierownikom. I podziękować im współpracy z nimi.
1
krysia 2017-02-26 18:42
Nasza kierowniczka daje nam paski i nie mam wątpliwości ,nikt nam premii nie zabiera.
3
taki mamy klimat 2017-02-26 21:23
Największym problemem jest brak ludzi chętnych do pracy. Niestety większość oczekuje lepszych zarobków dlatego tak wiele opinii złych się tu pojawia. Ludzie są niezadowoleni z płacy i swoje pomyje wylewają właśnie tutaj.
9
JO 2017-02-27 09:34
Przestańcie takie głupoty wypisywać, bo nie ma możliwości oszukania :)a na premie też trzeba zapracować. Tyle w temacie.
6
KataK 2017-03-02 00:55
JO
Ja z forum się dowiedziałam, że wogóle jakieś premie są. U nas na salonie żadnych premii nie było. Nikt nigdy nie dostał. Na rozmowie kwalifikacyjnej pytałam o premie i usłyszałam, że nie ma, więc o jakim zapracowaniu na premie mówisz?
2
..... 2017-03-02 12:56
Hej
Słuchajcie nie uważacie, że to nie sprawiedliwe. Sprzedawcy w ciągu mojej kadencji jako kierownik hehe:) dostali już 3 podwyżki starsi sprzedawcy w tym roku o kierownicy nic??? Uważam, że kierownicy są nie doceniani. Przy własnej działalności, takiej odpowiedzialności finansowej zasługują na podwyżkę, a tu wciąż maleje różnica między pracownikami a kierownikiem. Oczywiście uważam, że sprzedawcy zasługują na podwyżki bo odwalają kawał dobrej roboty a MY??? Pani M.B obiecała że będzie podwyżka i co?? są takie miesiące gdzie z własnej wypłat trzeba dokładać na podatki. Zobaczymy może z nowym dyrektorem i takimi rotacjami w centrali coś się zmieni na lepsze.
3
..... 2017-03-02 12:56
Hej
Słuchajcie nie uważacie, że to nie sprawiedliwe. Sprzedawcy w ciągu mojej kadencji jako kierownik hehe:) dostali już 3 podwyżki starsi sprzedawcy w tym roku o kierownicy nic??? Uważam, że kierownicy są nie doceniani. Przy własnej działalności, takiej odpowiedzialności finansowej zasługują na podwyżkę, a tu wciąż maleje różnica między pracownikami a kierownikiem. Oczywiście uważam, że sprzedawcy zasługują na podwyżki bo odwalają kawał dobrej roboty a MY??? Pani M.B obiecała że będzie podwyżka i co?? są takie miesiące gdzie z własnej wypłat trzeba dokładać na podatki. Zobaczymy może z nowym dyrektorem i takimi rotacjami w centrali coś się zmieni na lepsze.
To tu 2017-03-02 22:33
Zmieni? Zobacz kto odszedł a kto został?! Praca z manipulantami i amatorami?! Ja jestem kierownikiem i się pakuję! Ściema ściemę pogania
5
Gość. 2017-03-04 22:12
Może i się coś zmieni ale raczej na gorsze, bo jak wszędzie są oszczędności
3
GOŚĆ 2017-03-05 22:09
Czy były już podwyżki dla starszych sprzedawców ?
do gościa 2017-03-08 09:47
podwyżki dla starszych były. po czterech latach pracy dostałam 100 zł więcej . to nic że w czasie czterech lat sprzedawcy dostali łącznie 450 brutto więcej , kierownik powiedział mi tylko że wnioskował o więcej ale nic z tego nie wyszło
3
gość 2017-03-08 14:11
...a czy dostalas w tym roku tè podwyżkę?
do gościa 2017-03-08 16:21
tak,starsi sprzedawcy dostali podwyżki w styczniu - za styczeń już stawka była liczona wyższa o 100 zł netto
2
Gość. 2017-03-08 22:22
Taka podwyżka to śmiech na sali
7
Nina 2017-03-09 18:30
Może jakiś bon na Święta wielkanocne? Albo jakiś dodatek?
2
Na święta 2017-03-09 21:06
Dodaj sobie K do tego bonu świątecznego który chcesz dostać i wiesz co Ci wyjdzie ???? Tak tak , wyjdzie Ci BONK
8
Nina 2017-03-10 13:10
No powinni dać ,Wielkanoc to nie święta?
1
BONK 2017-03-10 13:17
Dostaniesz przecież nie martw się . Dostaniemy na święta ... NOCKĘ żeby zrobić Sale .
4
Nina 2017-03-10 13:23
No tak zapomniałam
Nina 2017-03-10 13:27
No tak zapomniałam
Nina 2017-03-10 13:29
No tak zapomniałam przecież jestem robotem, zmiany zmiany zmiany, a za chwilę e-mail, że to jednak ma być inaczej bla bla bla sto tysięcy zmian.
1
Bonk 2017-03-11 05:52
No tak , ale przecież na koniec napiszą : PRZEPRASZAMY ZA ZAMIESZANIE . Hahaha ,bo dla nich to tylko zamieszanie a Ty jak zmienisz stół i pół witryny i czołg to co to takiego ? Bylebyś dziewczynko zdążyła na czas . BONK
Grodzka czy Grodzki 2017-03-11 06:00
zapomnialas dodać DZIEWCZYNKO żeby zrobić to tak żeby cię Grodzka nie przyłapała bo ocenę ci obniży . A Grodzka ma oczy naokoło głowy :)
Zostaw swoją opinię o Home&You - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Home&You