brak logo

O.S.M. Łowicz

Łowicz

Opinie o O.S.M. Łowicz

olanaaa 2015-02-28 16:39:16
Poczytajcie forum mlekovity czy mlekpolu nigdzie nie jest kolorowo i nie bronię tu kierownictwa czy dyrekcji w osm łowicz , problemów jest dużo i to prawda , że nie rozwiąże ich zabieranie premii czy krzyki i poniżanie pracowników a jedynie odrobina przychylności ze strony kierownictwa i pracowników niższych szczebli, którzy wspólną rozmową i pracą dla wspólnego dobra mogą jedynie poprawić słabnącą (głównie z powodu złej jakości produktów) sytuację firmy.... tylko kto wysłucha szarego robola.....
2
drogba 2015-03-02 08:54:16
Z tego co sie orientuje to takowych przyjec nie ma.raczej zwolnienia.Sprzedaz mizerna.magazyny zapchane.cena mleka najwyzsza ze wszystkich producentów,klienci uciekają.
Marnie widzę te mleczarnie
1
konsumentka 2015-03-09 10:47:47
Kupiłam niedawno mleko produkowane dla Kauflandu z datą do 17.03.2015. Niesamowicie śmierdziało (usunięte przez administratora)
klara 2015-04-11 20:05:25
jeden wielki syf!!!!!!!!! wymagania maja a zakład na skraju bankructwa produkty z pleśnią są przerabiane jeszcze raz wstyd że pod tą marką musi być tyle zakładów OSM ŁOWICZ
4
zaszlyszane_na_miescie 2015-04-19 01:03:33
Największym błędem jest system zarządzania rodem z PRL (pan ma zawsze rację, nawet gdy jej nie ma).. Ba, ze średniowiecza nawet (chociaż, nie... Tam bynajmniej wiedzieli za co dostali batem po plecach).
Zero jakiejkolwiek pokory, czy odpowiedzialności za podejmowane działania. Kontaktu z ekipą też jakiegokolwiek, poza śmiesznymi zebraniami na których myśli się, że krzykiem można załatwić sprawę a od informowania co ktoś zrobił, czy coś powiedział jest wierna, gwardia przybocznych włazidupców.
Ktoś coś zrobi źle to kto winny? Robole!!! Komu urwać z ciężko zarobionych pieniędzy? Robolom!!!
Wielki zdziw, że ludzie chodzą na L4? Po prostu się sypią pomału, albo nie mają czasu zająć się dziećmi i domem przez dopisywanie zmian! Wolą już mieć całą premię zabraną a mieć trochę czasu dla rodziny, niż pracować z nadgodzinami, nie mieć tego czasu za dużo i... też mieć zabraną premię..
Niektórzy kierownicy myślą, że są panami... W końcu jak Stary albo Stara ich z**ebie to muszą się jakoś dowartościować, i trzeba odreagować stresik na hołocie :C A pracownicy to też słyszałem, że podobno niezłe d**py wołowe. Wiecie dlaczego jest jak jest? Bo sobie na to pozwalacie. Bazowanie na tym, że na 1 miejsce jest 10 chętnych to najstarszy chwyt na świecie na zastraszenie takiego Polaczka- cebulaczka, któremu do szczęścia wystarczy ciepła woda w kranie i promocja na parówki albo mandarynki w Lidlu. Ciekawe kto na to jedno miejsce? Czyżby ludzie walili się drzwiami i oknami? Skoro tak jest to pewnie jeszcze szybciej wypadają, bo widzą jak jest...
Kierol warknie to mało się pod maszynę nie schowa pracownik, jak ta szara myszka! Najlepiej przemilczeć sprawę albo nakręcać się niepotrzebnie przy obgadywaniu, a co do czego to lepiej włażą w pewne miejsce niż Efferalgan 150g, i to bez poślinienia!!!...

Pozdrawiam, powodzenia i przebudzenia :)
konkurencja z Piątnicy.
3
Driver 2015-08-15 17:31:21
Nie ma w tej firmie rekrutacji cv mozesz codzien biegac i zostawiac u ciecia na bramie bo cie nawet do sekretariatu nie wpuszcza.
prawda jest taka:nie znasz nikogo wplywowego w osm =nie zalapiesz sie do pracy pozdrawiam
2
mlekomat 2015-08-22 05:30:18
dopóki w mleczarni będzie rządzić kierowniczka magazynu z miasta ojca dyrektora będąca w zarządzie i przez którą odeszło wiele ludzi pracujących od lat w osm i która ma haka na prezesa, to będzie coraz gorzej. ROLNICY WŁAŚCICIELE SPÓŁDZIELNI OTRZĄŚNIJCIE SIĘ W KOŃCU I ZAKOŃCIE TEN CHOCHOLI TANIEC.
6
gutek876 2015-09-01 18:46:38
Na stronie głównej jest błąd w serach zamiast topione jest napisane topine,chyba wielka kierowniczka magda nie zna sie na ortografii-smutne
2
AB 2015-09-02 13:14:33
Powinna wpaść tam telewizja aby pokazać co tak naprawdę dzieje się za drzwiami, nagrania już są ale brak odważnych aby ujawnić!
1
Peny 2015-09-18 19:36:11
Ludzie niech ta mleczarna w koninie padnie prosze was zajada nas
2
juz 2015-09-19 07:56:57
To jak ci tak źle to się zwolnij. Nikt tam cię na siłę przecież nie trzyma.
3
naiwna 2015-09-23 07:05:40
Witam, jak to możliwe, że w OSM w Łowiczu wynagrodzenie stawka godzinowa
jest mniejsza niż najniższa krajowa? 7,5 brutto/godz. + 15% płacy
zasadniczej w godzinach nominalnych , czyli jakieś 8,63 brutto za godzinę
jeżeli uda mi się zdobyć premie. pracując normalnie po 8 godzin
dziennie przez 21dni w miesiącu jak każdy normalny człowiek.
wynagrodzenie powinno wynosić z premią 8,63x8x21=1449zł brutto z PREMIĄ
i jak to się ma do najniższej krajowej??Już nie chce wspominać, że
najniższa krajowa jest fatalna, ale to jest już poniżej krytyki. Gdzie
jest Inspekcja Pracy? Ochrona praw. No tak dają nam szanse zarobić
pracując po 12godzin, żeby chociaż mieć najniższą krajową.
4
konkurencja 2015-09-24 14:19:09
Omijajcie ten Syf wielkim łukiem! Ludzie tam pracują bo boją się odejść sami. Myślą, że nic lepszego nie znajdą a OSM to jedyna opcja. A to nieprawda! Też tak myślałem i 5 lat przepracowałem w tym bagnie. Teraz mam super pracę i żałuję zmarnowanych lat oraz nerwów w OSM. Nie warto! Jest tam ogólne przyzwolenie na poniżanie ludzi, krzyki, awantury... Kadra rządząca nie ma pojęcia o kulturze pracy! Bądźcie bardziej odważni i nie pozwalajcie na takie traktowanie!
4
konkurencja 2015-10-20 23:20:14
@mleczko- dopóki Rządzący się nie zmienią to niestety atmosfera też się nie poprawi! Rotacja jest wciąż a szczególnie w pewnych Działach, dzieją się nadal tragedie ludzkie przez zwolnienia ludzi i traktowanie jak śmiecia! Nic pozytywnego na temat tej firmy nie można powiedzieć a są również osoby z OSM, które mają za zadanie bronić dobrego imienia firmy poprzez pisanie pozytywnych opinii.
2
łowiczanka 2015-11-06 16:45:39
tak brak rotacji faktycznie jest ale wynika z bezrobocia, bo każdy normalny szuka lepszej pracy a teraz musi pracować. Ofert pracy nie ma, bo wszystko jest rozdane pod stołem przez znajomych dla ciotek, wujków i kuzynów od kierownika, magazyniera po produkcje i handel. nie ma czego tam szukać, robota jaka każda inna ciężka i mało płatna.
kadry 2015-11-25 20:54:30
Najlepszy jest kierownik z Bielaw nie jaki ,,pies"
6
aaaa 2015-11-25 21:58:11
o jojoj to się zacznie... stary podpisał duży kontrakt na dostawę mleka do Chin,a może inne produkty tez chcę tam wysyłąć?osm stanie się naszym domem,będziemy zasuwać niczym małe mróweczki,chineczki,za równie małe wypłateczki.Już sie cieczę na tę nadgodziny i znów nam wzrosną te cyferki pod listą,będziemy tłuc rekordy,a wszystko to na chwałe zakładu.Po cóż nam rodzina,po cóż nam świeta,po cóż nam dni wolne i urlopy...praca,praca,praca toc to ona nas przeciez uszlachetnia
9
chińczyk 2015-12-13 22:14:17
jaki to duży kontrakt nikt tego nie chciał mlekovita i mlekpol nie chciały tego ruszyć w tej cenie. piszą i mówią że, 4 mln litrów co to jest mlekovita robi w dzień 6 mln litrów a więc nie będzie tak źle.
4
ktoś 2016-02-21 23:44:13
Aktualnie przyjęto 7 ukraińców do pracy fizycznej z angielskim.Jak P.Prezes może patrzeć w oczy Polaka po takiej decyzji?
2
aaa 2016-04-15 19:21:02
No właśnie...jesli jest wydajny....a pewna pani Ukrainka wydajna nie jest,ale ustawić sie potrafi i ma wiele do powiedzenia,a z pracowitością to się dawno minęła ....i co nikt tego nie widzi?
konsument 2016-04-21 00:27:13
Jaki zarząd taki zakład , wyroby są coraz gorsze . Doswiadczeni ludzie odeszli lub zostali zwolnieni i niestety Ukraińcy będą zastępować Polakow kosztem ludzi i wyrobów. Tak trzymać
4
marco 2016-04-27 07:58:11
Czy to prawda, że OSM Łowicz (Polska) sprzedaje się Lactalisowi (Francja)?
1
kkk 2016-04-29 02:11:06
sprzedaje się a ma inne wyjscie? , przecież to równia pochyła? to zarząd może zacznie sie uczyć angielskiego chyba że będzie komunikacja migowa:)
1
zainteresowany 2016-05-04 13:15:09
skąd takie informacje ??
robol 2016-05-09 00:04:10
A ja wam powiem ze główny wpływ na cały ten syf(atmosfere pracy) ma własnie tzw.CHOŁOTA! Ludzie sami kreca sobie bata na d*pe Zaje..stym przykładem jest produkcja serów tzw."prowadzace" heh to jest smieszne w dzien pala głupa a w nocy fajki to sa zbedne stanowiska maja sie za klase wyzsza chociaz pokonczyły ledwo zawodówki hehe nie mam tu na mysli wszystkich pan ale ci co pracuja wiedza o kim tu mowa!!!Tu pracuje wiecej kapusi niz kierownikow chociaz ich tez nie malo srednio kierownikowi przypada po 2 kapusiow heh
Sprawa nastepna tzw"zwiazki zawodowe" smiech na sali organizacja wesel mogły by sie zajmowac bo oprocz wynajecia sali na melanz nie robia nic BRAWO WY!!!
Cała reszta jak wszedzie zawsze tnie sie koszta zeby utrzymac sie w brANZY
Na koniec dodam ze trzeba zaczac od oceny samego siebie i byc w porzadku wobec innych wtedy sytuacja ulegnie poprawie A TERAZ RYĆ!!! HAHA
beny 2016-05-10 12:14:57
hahahaha
zorientowany 2016-05-19 12:28:35
przedstawiciel tak bardzo stabline. dostaniesz fiata z nieorgianlną instalacją gazową z przebiegiem 400tyś i pensję ok 1,8 tyś . I będziesz sprzedawał a potem świecił oczami i odbierał splesniałe sery :) Rewelacja. Brawo Ty.
1
aaaa 2016-05-22 12:12:59
rozumiem ,ze do tak zwanej chołoty nalezysz rownież ty?
Tez byłem 2016-05-22 13:27:03
Skoro kolego jesteś tak dobrze poinformowany to pewnie w mleczarni pracowałeś. Ale jesli dostawałeś 1,800 złotych to byłeś chyba beznadziejnym przedstawicielem.
6
ciekawy 2016-06-14 09:44:14
Jak wyglądają zarobki na magazynie?
fuken 2016-06-27 21:41:44
kierowcy chyba mają najlepiej(( jeśli wiecie o co chodzi)
Klient 2016-07-16 10:50:58
Ostatnio was produkt nie nadaje sie do spożycia ,waży się podczas gotowania . Wszystko jest w terminie przydatność do 17,07.2016 godz produkcji 17: 52 numer partii produkcyjnej 53692 .Sytuacja się powtarzająca.
5
Mirella 2016-07-27 17:14:05
Witam serdecznie
Fajnie widzę ze po nowych rządach nic się nie zmieniło myślałam że jest lepiej pracowałam w dziale handlowym jeszcze jak był JOGSER a teraz władza ŁOWICZA robi z ludzmi ci chce no i Częstochowa wybujala wladza wiele moich koleżanek odeszło samych ze względów różnych
To kiedyś była fajna firma ale z pychy zniszczyli ja Zarząd i Rolnicy cóż tak to bywa jak za stołek do emerytury sprzedaje się Firme☺Żak i obłuda łapie za serce☺
Pozdraeiam zycze moc sił
1
luz 2016-07-31 14:41:42
Chyba ten kwas a nie mleko
1
Admucher 2016-07-31 14:52:00
Non stop jest tam fałszowanie produktu i daty spożycia
5
veni, vidi, wino 2016-08-03 13:04:05
potwierdzam! data przydatności ścierana za pomocą acetoniku a potem jeszcze raz przepuszczane wszystko przez drukarkę. Zwróćcie uwagę, dlaczego data jest na niemalowanej części kartonika, czyli białej (karton niezadrukowany marką firmy jest cały biały i tylko w białym miejscu się nie rozmaże po użyciu acetonu). Pozdro600
1
łukasz b. 2016-08-03 13:07:26
nie ma co się śmiać. to jest pieprzony kołchoz, nie zakład pracy
2
aaaa 2016-08-07 19:08:17
Ja się nie śmieje,ja to wiem....ale w dużej czesci jest to nasza winna,ze tak jest,bo dajemy na to pozwolenie,nie potrafimy sie odezwać,zjednoczyć...i pani M ma pole do popisu,tworząc system niewolnictwa i poddaństwa robi co chce ,lamiac praktycznie wszelkie prawa pracownika.......jak dlugo jeszcze?????
aaaa 2016-08-07 19:10:16
Ja się nie śmieje,ja to wiem....ale w dużej czesci jest to nasza winna,ze tak jest,bo dajemy na to pozwolenie,nie potrafimy sie odezwać,zjednoczyć...i pani M ma pole do popisu,tworząc system niewolnictwa i poddaństwa robi co chce ,lamiac praktycznie wszelkie prawa pracownika.......jak dlugo jeszcze?????
aaaa 2016-08-07 19:15:02
Haha mnie tez to kazali robic
1
pracownik 2016-09-19 20:53:35
A kim ty jestes żeby pytać o dowód sam pewnie wiesz ze takie metody się stosuje a może jestes jakimś kierowniczkiem który takie coś zlecił i teraz trzesiesz portkami???
5
Sławomir K 2016-10-03 14:23:56
jak najdalej od Łowicza
8
nickerman 2016-10-03 23:01:21
nowości nie powiedziałeś
2
nickerman 2016-10-04 22:24:32
nie no... sam bym poczytał z chęcią. Już 3 rok niedługo stuknie jak się zwolniłem i jestem ciekaw, czy byłoby do czego wracać xd
1
kamilek 2016-10-05 14:07:28
hej hej no coz tez asystentki to oni juz od czerwca jakos chyba posuzkuja prawda? oczekuja tutaj od kandydata na pewno biegłej znajomości języka angielskiego w mowie i piśmie czy tez umiejętności efektywnego działania i bardzo dobra organizacja pracy
1
zainteresowany Jacek 2016-11-01 21:35:11
Czy jest w stanie ktoś mi powiedzieć jak w tym zakładzie wygląda premiowanie? Tzn. chodzi mi głównie
o to jaka jest zasada premiowania, ile rodzajów premii występuje i od ilu zwykle zaczyna się stawka godzinowa (podana w netto,"na rękę"). Będę bardzo wdzięczny za zainteresowanie okazane mojemu wpisowi. Interesuje mnie złożenie tam podania.
Pozdrawiam :)
11
Serek 2016-11-30 21:03:55
ŁOWICZ TO SKANDAL!POWINNA TAM WPAŚĆ TELEWIZJA!
Serek 2016-11-30 21:13:53
Z ludzi nic sobie nie robią, a kierownicy chodzą zesłani 24 h.Śmieszne to i żałosne.Bo tańcują jak im te łowickie buraki zagrają!Pracy na rynku jest od groma-wszyscy powinni odejść w jednym dniu i rolnicy tez,bo ich kroją na litrze mleka ile wlezie!Produkują syf a kasują jak za złoto.Że to jeszcze funkcjonuje. .......
Serek 2016-11-30 22:16:27
Sorry,źle napisane- OSM ŁOWICZ - to skandal !(a nie miasto)
Serek 2016-11-30 22:30:44
Óooooo! Na TVN 24 mówią ,że powstały nowe obozy pracy -w Sosnowcu,Kaliszu i chyba Koninie.Chętni do pracy już płyną na pontonach!Hahahaha!!!
Zostaw swoją opinię o O.S.M. Łowicz - Łowicz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie O.S.M. Łowicz