brak logo

O.S.M. Łowicz

Łowicz

Opinie o O.S.M. Łowicz

Pracownik 2017-09-12 18:14
Pytanie do Rolników:
Czy któryś z Was kontaktował się w tej sprawie z przewodniczącym RN?? Myślicie że oni to czytają?? Przecież chyba macie prawo zapytać a Pan Przewodniczący ma obowiązek Wam odpowiedzieć!! Nie dajcie się robić w ciula ludzie. Prowadzicie gospodarstwa czyli swój biznes, a Zarząd i RN nie potrafią poprowadzić Spółdzielni? Przecież RN jest powołana przez Was rolników, macie prawo ich odwołać w każdej chwili nie rozumiem Waszych rozterek. Piszecie tu o taczkach i innych cudach, nie trzeba taczki, odwołujecie i sami odjeżdżają... Tyle w temacie.
3
Hoop 2017-09-12 18:39
Coraz więcej dyrektorów, więcej kasy na pensje. Za mleko nie ma kto płacić bo kasa idzie do Sochaczewa na nowe biura dla ekipy z hoop
2
z hoopa 2017-09-12 21:07
A to dyrektor W. jest teraz u was??? Przecież go z hukiem wywalili z Hoopa. Zatrudniliscie go razem z prywatnym kierowca, bo z prawkiem to raczej slabo, bynajmniej nie za punkty....
1
Kilka słów... 2017-09-12 21:52
Do PANA z Sochaczewa: nie piszemy "do litra", a "za litr". Czytając pana wypociny i bałagan językowy, to aż oczy bolą! Kończył pan jakąś szkołę?! Jak pan się tak burzy, to można sprzedawać mleko innym podmiotom gospodarczym. Polecam lekturę : http://biznes.trojmiasto.pl/Koniec-Spoldzielni-Mleczarskiej-Mackowy-Zaklad-w-likwidacji-n116297.html . ps. Zamiast działać razem, patrzycie na czubek swojego nosa. Dlatego możecie być następni. I nie przez Zarząd, sytuację mikro i makroekonomiczną, tylko głównie przez siebie i lata zaniedbań. Swoich zaniedbań...Zmiany zacznijcie od siebie.
2
Marek Sochaczew 2017-09-13 11:48
Słuchaj "inteligencie". Widać i czuć , że ktos Cie ( z zarządu? z Rady?) "nasłał" na to forum, że nie jestes samodzielny! U nas na wsi przyhęło sie mówić "do litra"; u nas na wsi przyjęło sie również , aby byc uczciwym i przyzwoitym nawet wtedy kiedy inni kradną i oszukują. U nas na wsi wreszcie przyjęło sie , żeby przy pierwszych a nawet "drugi" problemach nie opuszczać statku na którym sie dlugo płynęło! Cywilizacja bolszewicka na wsi jeszcze się nie zakorzeniła i miejmy nadzieję, że sie nie zakorzeni. Co do spółdzielni: trudno jest znaleźć odpowiednich , przygotowanych rolników do rady nadzorczej. Zawód rolnika, nasz zawód ma swoja specyfikę i nie każdy z nas "nadaje się do rady". I dlatego często tak łatwo członkami rady nadzorczej manipulować, dlatego tak często cwaniacy manipulują nawet uczciwymi przyzwoitymi członkami rady! Dotyczy to większości spół∂zielni mleczarskich w POlsce. I dlatego firmy prywatne tak łątwo pokonuja na każdym polu spółdzielczość mleczarską - a to dopiero początek upadku.
Tak więc panie inteligentny intelektualisto powiem krótko: na drzewo! Nie damy sie tak łatwy "wyprowadzić" z NASZEJ Spółdzielni! Niedoczekanie wasze!
2
Dostawca 2017-09-13 12:07
Ten przewodniczący nic nie pomoże. To go przerosło, poza tym co powie na wsi, że się przeliczył? NIGDY.
Norbert Łowicz 2017-09-13 12:49
ROLNICY ! NIE DAJCIE SIE MANIPULOWAC OSZUSTOM! NIE DAJCIE SIĘ ROBIC W CIULA !!!
3
Konfekcjonowanie 2017-09-13 21:12
NA TACZKE JĄ I WIO!
4
Rolnik 2017-09-15 09:44
Witam serdecznie, jak czytam te komentarze to nie mogę uwierzyć, że pracownicy i rolnicy piszą tak brzydkie komentarze. Zarząd nowy jest zbyt krótko ażeby go oceniać. dajcie im chociaż jeden pełny rok poprowadzić przedsiębiorstwo a potem oceniać. Jeżeli Rada Nadzorcza zrobi jakiś głupi ruch, to będzie po Spółdzielni. A na tym forum aż pachnie od obecności trolli poprzedniej ekipy.
5
Edzio 2017-09-15 14:24
Do Rolnika powyżej. Chłopie nie piłuj,żeś przystojny. Przecież ta kobieta nie ma [pojęcia o rządzeniu czymkolwiek!!!! Nie oszukuj sam siebie i nie próbuj oszukiwać kogokolwiek! Nic się w spółdzielni dobrego nie dzieje. Płacą o 50 groszy z lira mniej niż nawet takie Ryki nie mówiąc o Piątnicy czy Mlekpolu! Panie rolnik , to jest T R A G E D I A!!!!!!
2
Jan Miodek 2017-09-15 15:00
Nie łap za słówka, bo tu nie o ortografiię chodzi.Może @Pan z Sochaczewa pisał szybko i ma słownik włączony i nie wyłapał błędów? Takie to ważne? A do takiej sytuacji w Osm doprowadzili tacy mądrusie jak ty.....I celowo "ty" piszę tu od małej litery.....Żeby nie było.
2
NORBERT 2017-09-15 15:18
TYLKO WALNE NADZWYCZAJEN MOŻE COŚ ZMIENIĆ! DLACZEGO WŁADZ SPÓŁDZIELNI I STATUTU NIE MA NA STRONIE INTERNETOWEJ???!?!?!?!?!? W STATUCIE WSZYSTKO JEST JAK ZWOŁAC WALNE NADZWYCZAJNE. ROLNICY NIE DAJMY SIE PODZIELIĆ!!! W JEDNOŚCI SIŁA! NIE DAJMY SOBĄ MANIPULOWAĆ ! NIE DAJMY ZROBIĆ SIE ZNOWY W CIULA!!!
1
Zyczliwy 2017-09-15 17:37
Szanowni Państwo, przecież ceny mleka nie są złe wiele Spółdzielni płaci gorzej. Nie ma różnicy 50 gr. Różnice są między 5 gr a maksymalnie 20 g. Po połączeniu z Mlekowatą czy Mlekpolem może będzie lepiej o 5 do 10 groszy.
2
Rolnik 2017-09-15 17:51
Dziękuję Ci Edziu za te ładne słowa oczywiście te że jestem przystojny.
Mleczarz 2017-09-15 23:03
Z tego co się dowiedziałem od znajomego z Hoop, dyr. W. Robił plany i wprowadzał wszystkie nowości z bardzo dobrymi efektami, od kiedy go tam nie ma - nowa ekipa nie realizuje planów sprzedażowych. A nam trzeba aby produkty znalazły się na półkach, i może w końcu dogonimy inne firmy które są na Półkach .
2
Antoni okolice Sochaczewa 2017-09-16 16:43
RÓŻICA W CEIE WYNOSI 45-55 GROSZY od litra w stosunku do wiodących mleczarni! A w stosunku d Piątnicy cena płacona jest niższa aż o 62 grosze od litra! Proszenie wprowadzać opinii publicznej w błąd! Rolnicy! TYLKO WALNE NADZWYCAJEN MOŻE DAC NAM NADZIEJĘ! Potrzebujemy do rządzenia ZAANGAŻOWANYCH PROFESJONALISTÓW, którym zależy! A do RADY potrzebujemy UCZCIWYCH, ROZSĄDNYCH LUDZI, którym zależy na całej spółdzielni a nie tylko na cenie jaką sami dostaja za mleko!
Antoni okolice Sochaczewa 2017-09-16 16:44
RÓŻICA W CEIE WYNOSI 45-55 GROSZY od litra w stosunku do wiodących mleczarni! A w stosunku d Piątnicy cena płacona jest niższa aż o 62 grosze od litra! Proszenie wprowadzać opinii publicznej w błąd! Rolnicy! TYLKO WALNE NADZWYCAJEN MOŻE DAC NAM NADZIEJĘ! Potrzebujemy do rządzenia ZAANGAŻOWANYCH PROFESJONALISTÓW, którym zależy! A do RADY potrzebujemy UCZCIWYCH, ROZSĄDNYCH LUDZI, którym zależy na całej spółdzielni a nie tylko na cenie jaką sami dostaja za mleko!
Łowiczak 2017-09-16 17:55
Widzę, że ta zmiana to "z deszczu pod rynnę" :)
2
Rolnik 2017-09-16 22:47
No dobrze gdzie jesteś Edziu może nie potrzebnie się obrażasz. Przejdźmy na priv. Daj znać całuje.
ohg 2017-09-16 22:58
Znów zginęły komentarze? Czy to już moderacja ze strony nowych?
2
zbyniiu 2017-09-17 14:59
Wylecieliśmy z półek i ten dyrektor już nie pomóż bez względu kim był i kim będzie. Teraz na forum piszecie o roku dla nowego Zarządu to jakaś bzdura przecież oni są z tej spółdzielni. Najpierw było 3 miesiące teraz rób a po roku będzie mowa i 5.
2
ewa 2017-09-17 22:03
To trzeba było sięgać po ludzi spoza branży? A prezes handlowy to nic nie potrafił wnieść?
1
Nikt ważny 2017-09-18 13:57
A może właśnie trzeba? Trzeba spojrzeć na to zupełnie z innej strony? Nie w sposób, jaki był narzucany przez lata? Przecież za poprzedniej ekipy nie było żadnej decyzyjności, wszystko było sterowane odgórnie i tylko zarząd miał racje i był nieomylny. I jak to sie skończyło? Może właśnie potrzeba ludzi z całkiem nowa koncepcją? Skoro nie działało po staremu to może właśnie zadziała po nowemu?
A że tu stary zarząd i jego ludzie trollują to widać na pierwszy rzut oka. Bo prawda jest taka, że jest dużo zmian, dużo się dzieje dobrego, i za chwilę to wszystko ujrzy światło dzienne. I zamiast dowalać z każdej strony, to powinniście mocno trzymać kciuki, zęby się udało i dać ludziom pracować. Zmiana jest niesamowita, praca efektowna, atmosfera dużo lepsza niż za poprzedniego zarządu, kiedy wszystko leciało siła rozpędu, a praca polegała na udowadnianiu oczywistości i mnożeniu korespondencji na "w razie czego". Albo tuszowaniu błędów i wpadek. Teraz się rozwiązuje problemy a nie wymierza kary. Za poprzedniego zarządu to tylko pręgierza brakowało na placu przed biurowcem :)
1
Mleczarz 2017-09-19 11:58
Popieram Niktkogo ważnego. Stary Zarząd trolluje, cena przyjdzie drodzy rolnicy to kwestia czasu. OSM Łowicz górą.
Ktoś ważny 2017-09-19 16:30
Chyba masz na myśli nowy zarząd. Stary już wszystko stracił, a nowy ma wszystko do stracenia, więc Nikt Ważny to wiadomo kto to jest.
Ala 2017-09-19 16:50
Wszyscy wiedzą kto ma obecnie w zakresie obowiązków odpowiedni PR Nowego zarządu.
Poinformowany 2017-09-19 18:00
Była mowa o 20 mln stratach poprzedniego Zarządu. Jeżeli różnica w cenie wynosi (załóżmy niższy pułap) 40 groszy, a skup wynosi (również zakładamy niższy) 1 mln litrów mleka na dobę to łatwo policzyć, że odrabianie strat nie powinno potrwać dłużej jak 2 miesiące. Do tego jeszcze zwolnienia pracowników i brak jakichkolwiek zapowiadanych podwyżek, to firma powinna stać lepiej niż Kulczyk Investments. Pozdrawiam wszystkich, którzy niestety mają jeszcze do czynienia z tą firmą.
4
udziałowiec 2017-09-20 09:11
Do mało ważego.Jestem dostawcą do Łowicza i u mnie wczoraj był Bestmilk. Proponują cenę wyższą o 25 groszy niż w Łowiczu, a jak będzie kiepsko to średnią krajową gusowską.Wcześniej to bym ich spławił, a obecnie jak widzę te pomyje wylewane tutaj, jestem zawiedziony Miziołkiem. Święty też kiedyś nie był, ale babrania w brudach nie było w stosunku do niego. Zainteresowany i pewnie jeszcze inni wiedzą o czym mówię, a tu słyszę w kółko o jakichś kontrolach, audytach, szpieowaniu. Zarządu się zmieniają, ale trzeba umieć się z nimi dogadać na pizomie rozstać, przecież ruiny nie zostawili. Minęło pół roku, a my coraz bardziej odstajemu od innych nie mówiąc już o wczorajszej wizycie Bestmilku. Bardzo się nad tym zastanawiam. Mam udział, ale jeżeli obecny Zarząd tak postępuje to i mnie mogà udziałów nie wypłacić, bo też będą mówić, że to moja spółdzielnia i też jestem dłużny i muszę z udziałów za coś zapłacić, bo w tym kierunku wszystko zmierzą. A drogi mało ważny pół roku to dużo czasu. Ja już pół roku to obserwuję i dłużej jak udziałowców chyba nie będę tego firmował.
Rysiek 2017-09-20 15:20
Może mi dasz namiar na ten Bestmilk. Dzisiaj sprawdzam średnią cenę GUS za sierpień 1,47, a ja w Łowiczu 1,38.
rolnik 2017-09-20 17:11
To fakt cena jest bardzo slaba nawet OSM Gluchow placi lepiej.
Miecio 2017-09-20 18:04
Lepiej płaci Mlekoma. tel. 664 416 517
Rolnik 2017-09-20 19:31
A ta Mlekoma to co robi? To jakis skupowiec? Placi ile?
Edek 2017-09-20 19:32
Rolnicy! Dostawcy! Spółdzielcy! Nie dajcie się robić w ciula przez oszołomów i cwaniaczków , którzy tylko własny biznes mają na mysli, a nas maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] WALNE NADZWYCZAJNE ZWOŁAĆ NAM TRZEBA!
1
MArlena Łowicz 2017-09-20 19:38
nie ma odpowiednich , profesjonalnych i odpowiedzialnych ludzi , którym by zależało na nas!!!!!!! Miziołek jest 'zgrany" i nic już nie wniesie. Jest nerwowo w spółdzielni i wokół spółdzielni. Ci co sie nie sprawdzili i nie reprezentują interesu dostawców powinni jak najszybciej odejść! Panie Miziołek pokaż Pan , że masz Pan jaja! Rado nadzorcza ! Pokażcie, że macie dbro spółdzielni i dostawców na sercu!
1
Miro 2017-09-20 21:55
Mlekoma to porządna firma. Płacą 1,50-1,60 netto/litr w zależności od ilości mleka. Ja do nich przechodzę. Są tam m.in. Walewice, Imiołek i wielu innych. Szykują się do przejścia podobno najwięksi z Łowicza.
Paweł 2017-09-21 09:19
Sąsiad też mi o nich mówił. Łowicza już nie ma. Mają coraz mniej mleka, ale i to co mają to i tak nie robią produktów, coraz mniej produkują, tylko sprzedają całe cysterny. Żeby tylko udziały wypłacili.
Rolnik 2017-09-21 12:26
No właśnie co z naszymi udziałami przecież to bardzo duże pieniądze?
Dąbrowszczak 2017-09-21 13:22
można zacytowac Siarę z "Killera" w tej sytuacji: udziały ?????? w pi sss duuu udziały!!!!
Paweł 2017-09-21 16:50
Ja od jakiegoś czasu jestem w Sierpcu. Za sierpień dostałem 1,83 zł brutto za litr. Jak odchodziłem to Sierpc płacił 10 groszy więcej od Łowicza, a teraz to dopiero jest różnica ponad 30 groszy. Wtedy się wahałem, a teraz to się cieszę, tylko rodzimej spółdzielni żal i mówiłem kolegom, że te zmiany to wyjdą im na gorsze. Mam nadzieję, że resztę udziałów mi wypłacą.
1
Krzysztof i Helena Łowicz 2017-09-21 23:07
Pytanie do RADY NADZORCZEJ: Czy Wy wiecie JAKIE SĄ POWODY, że nasza spółdzielnia płaci tak słabo? Czy jesteście świadomi PRAWDZIWYCH PRZYCZYN tej dramatycznej sytuacji naszej spółdzielni? Czy rozumiecie, że złe rządzenie w spółdzielni trwa od wielu juz lat? Czy rozumiecie,że od wielu lat spółdzielnia idzie w dół? Że konkurencja jest PO PROSTU LEPIEJ RZĄDZONA I DLATEGO PRZEGRYWAMY NA RYNKU? Czy członkowie RAdy naprawde uwazają, że ta PAni i ten od handlu są wystarczająco profesjonalni? Rado bójcie sie Boga!
Rolnik 2017-09-22 08:16
Paweł a jak jest ze zwrotem udziału ? Oddali Tobie całość po odejściu czy Tobie zalegają? Też zamierzam odejść tylko szkoda mi udziałów.
Pracownik 2017-09-22 10:18
Chciałbym przypomnieć że to forum jest na temat pracy tu się wypowiadają pracownicy jak im się pracuje wyrażają swoje opinie. Sam jestem rolnikiem i wiem w jakiej jesteście sytuacji ale to wy sami doprowadziliscie do tego bałaganu to wy wybieracie prezesa któremu płacicie duże pieniądze. Macie zebrania to tam sobie dyskutujcie na temat ceny mleka to jest serwis pracowniczy!!!!!
1
Paweł 2017-09-22 10:51
Do tej pory w ratach oddawali, ale jeszcze nie wszystko.
Rolnik 2017-09-22 13:25
A rolnik to nie pracuje. To dzięki naszej pracy macie co robić. Jak pójdziemy z mlekiem gdzie indziej to będziesz siedział w domu i na-pewno nie jesteś rolnikiem tylko pracownikiem bo tak się przedstawiasz.
znajomy radnego 2017-09-22 19:49
To w końcu jesteś pracownikiem czy rolnikiem? Pracownicy nic nie mieli, ani nie mają do powiedzenia kto w spółdzielni rządzi. Natomiast niektórzy wpływają na radnych ostatni news od Pani Prezes to podwyżka za mleko OD września o 10 groszy.
Dominika 2017-09-22 21:27
@Paweł czy ten kolega ma jakieś potwierdzone informacje? Bo jednak jeżeli coś takiego się twierdzi to trzeba to udowodnić, żeby nie robić zamieszania na forum.
Pracownik 2017-09-23 06:41
Nie ważne jak się przedstawiam tylko chodz mi o to że na zebraniu żaden z was pyska nie potrafi otworzyć a forum zasmiecacie waszymi rosterkami po drugie primo gdyby nie pracownicy to byście kanki z mlekiem wystawiali przed ulice i może by ktoś kupił albo i nie kupił a po trzecie jak ma ten zakład wunkcjonowac jak się nikogo nie słucha nie potrafią wyjść do ludzi to i ludzie mają was gdzieś i tak pracują jak pracują i koło się zamyka!!!
3
AC/DC 2017-09-23 11:00
Popieram.
Tomasz 2017-09-23 11:46
Pracownik jest integralną częścią firmy w pracownika trzeba inwestować dać mu możliwość awansu godziwe wynagrodzenie do powierzonych mu obowiązków. Robicie z siebie takich prawdziwych chłopów nie ma co się dziwić że wszyscy są nastawieni przeciwko wsi kłócicie się o 5gr a miliony uciekają!
Dzemus 2017-09-23 11:52
@Dominika czy to ten Łowicz od dzemu?
Zostaw swoją opinię o O.S.M. Łowicz - Łowicz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie O.S.M. Łowicz