brak logo

Firma FORMEL D

Gliwice

Opinie o Firma FORMEL D

LuK 2016-03-10 20:39
Tej firmy nie polecam nikomu. Firma Formnel D jest beznadziejna trzymają osoby które sa niekompetentne a te co są dobre to zwalniaja albo robia tak zeby sami sie zwolnili. Nikomu ale to nikomu nie polecam a liderzy to ludzie nieznajacy sie na pełnieniu tych obowiazków.
5
Oplowiec 2016-03-10 20:52
Witam. Chciałem poinformować ze firma Formel D wykazuje się dużą niekompetencją. Wobec pracowników zachowuje się wręcz nieludzko, dyktując i narzucając formę pracy oraz nie liczą się ze zdaniem pracowników. Ponadto liderzy myślą, że pozjadali wszelkie rozumy. Firmy Formel D nie polecam nikomu, chyba że ktos ma mocne nerwy, żeby się uporać z kadrą. Obiecują umowy- których nie ma oraz podwyżek- których też nie ma.
4
Modlishka 2016-03-11 10:52
Pracuję w Formel D od trzech lat jako inspektor. jesetem zadowolona. umowe o prace otrzymalam po roku, ale jestem zadowolona. sqs, sqp placą 7,50 zł/godz i to oni traktują ludzi jak śmieci, w dodatku wymagają samozatrudnienia!!
poza tym widać że można dojść wyżej. projekt menadzer jest naprawde pszystojny!
5
szymon 2016-03-11 20:24
ja pracuje w Formel od pierwszego tego miesiąca i fajnie się zapowiada jak coś to potrzebują ludzi od zaraz w Legnicy na 100% jak dowiem się więcej to dam znac
1
Troszkutroszku 2016-03-13 08:12
Tak można dojść wyżej... liząc tyłki tym przy biurku!! ....co najwyżej ze zwykłego kontrolera na lidera ale awans haha lider zresztą też sprawdza lampy i zajmuje się tym co kontrolerzy. Wazeliniarze i podpier.alacze dobrze tu tylko żyją haha. Ci co mają rodziny są tam przegrani bo każdy jeden tam przeżywa te lampy jakby to conajmniej dzieci własne były.....to już pod chorobę psychiczną u niektórych chyba podchodzi haha powinni stworzyć etat dla jakiegoś psychologa na konsultacje haha
Mały 2016-03-13 19:38
Firma Formel D moim zdaniem juz dawno powinna wyleciez z Opla ponieważ robia takie buble (NOKI) ze masakra. Naprawde sie dziwie ze taka firme dalej trzymia. A tak jak mowia inni jak bedziesz do dupy wchodzic to moze umowe sie dostanie. A tak z miesiaca na miesiac przedłuzaja . Nie POLECAM.
obserwatorka 2016-03-16 12:44
Większość liże 4 litery.
A ja kręcę filmy.
Legnica
:*
re 2016-04-05 20:50
Przeszedłem 2 rekrutacje 1 osobiście i karzac czekac i zapisuje w notesie moje nada i nr tel moj. 2 rekrutacje przez 2 przez tel! Co mnie jeszcze czkeka?
Ubiegam sie o stanowisko kontrel jakosci!
Pomuzcie co mowic czy tam sa jakies testy czy sie odrazu podpisuje umowe
re 2016-04-06 08:42
a jak wyglada jak cie juz do biura zaprosza i co tam sie zwykle robi? Chodzi mi o stanowisko kontroler jakosci
citi 2016-04-07 12:54
Miejsce : Bolesławiec

Przed świętami wielkanocnymi bylem na rozmowe to bym raczej wtorek.
I po zakonczeniu rozmowy Pani mnie zapisala do notesu imie i nazwisko i do dziś nie zadzwonili!
Mam pytanie do was czy oni jak zapisza twoje dane to naprawde zadzwonia ? I jak dlugo sie czeka?

Prubowaem sie potem dowiadywaćć na wlasna reke. Okazalo się ze rozmawawialem z przedsawciel firmy formel d. ale nie pytalem o to bo kobiet miala barwy sgl global.
spoina 2016-04-09 19:38
Bo nic tak nerwów moich nie koi, jak widok spawu kochani moi. Pozdrawiam Lear
3
pisowcy 2016-04-11 19:23
Jak potraficie włazić w tył** bez wazeliny to zapraszam.....idealne miejsce buahahah
1
LISTEWKA 2016-04-12 15:18
Dlatego jako Formel, dużo lepiej mamy w Faureci ;)
ziom 2016-04-12 20:46
mialem rekrutacje we wtorek tydzien temu przez tel. I na koncu rozmowy bylo do ussyszenia co to znaczy? ciag dalszy bedzie? jesli tak to jak dlugo sie czeka az do biura wezma.
ziom 2016-04-12 20:50
Do usłyszenia mialo byc:)
Eddie 2016-04-20 23:25
Tak, ale w Polsce ciężej zarobić, ja teraz dostałem 1800 zł miałem chyba z 8 nadgodzin, plus dojazdy 1000 zł. Łącznie 2800. Wkurzają trochę telefony, typu "za godzine bądź tu i tu" albo rzucanie po zmianach. Ale mnie to odpowiada, nie lubię monotoni, a lubię zmiany.
Eddie 2016-04-20 23:27
Tak, tylko, że płacą odkąd zamkniesz drzwi od domu (czas dojazdu) i do momentu jak zamkniesz za drzwi z domu za sobą, a nie tylko za godziny pracy i 0,85gr od kilometra. Więc masz za paliwo i ewentualne naprawy.
Eddie 2016-04-20 23:29
No kurde, to na maile jak muszę coś załatwić to mi duchy odpisują! Albo mam halucynacje.
blondyna 2016-04-30 13:15
Ha dobre moich też pozdrawiam lear legnica
obserwator 2016-06-01 10:12
haha o tak oni wkładają w to serce bo wiekszosc nie ma zycia poza tymi lampami jak robia po 12h albo 16h hahahaha zeby sie wkurw....bo jakis paproch w lampie? masakra widac ze nie maja innych problemow ale to nie jest zdrowe to trzeba leczyc hahaha zakochani w lampach.....masakra byle tylko w tyłki wleźć.
Erwin 2016-06-15 21:51
Gratuluję głupoty tym którzy siedzą tam bez umowy. Byłem, podziękowałem, robotę z umową znalazłem. Praca bez umowy o pracę to skazywanie siebie na bezdomność na starość. Dalej róbcie na pasibrzuchów... Ciekawi mnie gdzie jest Państwowa Inspekcja Pracy.
2
walix 2016-06-20 15:43
INŻYNIEROWIE I OSOBY Z KWALIFIKACJAMI NA WYŻSZE STANOWISKA>>>> TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD TEJ FIRMY <<<<<<<< TO BAGNO.
1
walix 2016-06-20 15:44
INŻYNIEROWIE I OSOBY Z KWALIFIKACJAMI NA WYŻSZE STANOWISKA TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD TEJ FIRMY
wiktoriahaha 2016-06-21 16:47
Przemysłowa 1 Na Srg
Kandydatka 2016-06-28 12:07
byłam u nich na rozmowie o prace, profesjonalne podejście do kandydata, fajna perspektywa rozwoju, ciekawe projekty.
Czekam na wynik rekrutacji.
trzymajcie kciuki :)
1
Kandydatka 2016-06-28 15:11
@ic - aplikowałam na inż. jakości / pytania stricte z znajomości narzędzi jakościowych, wcześniejsze doświadczenie, dowiedziałam się dużo o firmie, został przestawiony projekt w na który szukają pracownika.
Na jakie stanowisko Ty aplikowałeś/aś?
1
Kandydatka 2016-06-28 15:26
z tego co usłyszałam na rozmowie firma zapewnia zakwaterowanie w hotelu na czas trwania projektu, zwrot kosztów dojazdu. Jeśli chodzi o sama relokacje to pewnie da się dogadać.
1
kontroler 2016-06-29 09:15
a co z rekrutacją na niższe stanowiska? jak to wygląda? ma ktoś jakie doświadczenie?
Ancia 2016-10-15 01:48
Zgodzę się z tym...jestem zaskoczona tymi opiniami.Możliwość szybkiego rozwoju,szkolenia,delegacje,wysokie wynagrodzenia a sama praca jest lekka.Jest możliwość umowy o pracę dla dobrych pracowników
1
Ancia 2016-10-18 19:37
Jest dużo ofert pracy trzeba szukać
Ancia 2016-10-18 19:38
Jest dużo ofert pracy trzeba szukać
Ancia 2016-10-19 18:17
Z jakej miejscowości jesteś?
Arczi 2016-11-17 22:10
Pracownicy sami działają na swoją niekorzyść. Zamiast wykonywać swoje obowiazku to łażą i plotą głupoty. Umowa o pracę często jest oferoweana NAJLEPSZYM - nie osobom, które nawet nie potrafią zapamiętać instrukcji kontroli. Ludziom już się trochę w głowach poprzewracało, jezeli zwykła prosta kontrola i wynagrodzenie rzędu 1800zł netto (+ewentualna premia oraz zwrot za dojazdy) to mało?! (nie posiadając często żadnego wykształcenia) to sory bardzo, ale czego chcecie więcej? znajomość języka - BRAK, brak szkoły baa brak chęci do pracy bo zawsze się cos nie podoba. Zmieńcie podejście. Praca to nie przedszkole. Masz wykonywać polecenia i tyle. Tak niestety działa rynek pracy co oczywiście reguluje Kodeks Pracy.
4
Czarnaa 2016-12-02 18:49
Firma formel d jest bardzo dobrym pracodawca, satysfakcjonujące wynagrodzemie miesięczne premie jesli chodzi o rejon Legnicy. Pracowałam 9 miesięcy i załuję ze zrezygnowałam aby przejść na firmę w której był projekt napewno będę się starać o powrót.Liderzy i cały wyższy sztab to bardzo mili ludzie z którymi mozna załatwić wszystko ,bardzo szanują zetelnych pracownków. Pozdrawiam i polecam
1
Czarnaa 2016-12-02 18:53
Bida nie masz podwyzki bo nie sa zadowoleni z ciebie. Ja podwyzkę dostałam po 2 miesiącach a umowę o pracę po 4 ha
Lemor 2017-01-03 08:20
Masz rację. Firma jest fajna bo ludzie są fajni. Zawsze tak jest że atmosfera sprzyja chęci do pracy a na efekty nie trzeba czekać. Szef widzi i wie że trzeba to wynagrodzić.
1
Dno 2017-01-29 16:53
Smród, brud, i ubóstwo... Firma szczyci się ciągle ile to kasy nie ściąga z klientów, że takie drogie usługi świadczą może i tak tylko kto te pieniądze później dostaje bo na pewno nie zwykli pracownicy stawka minimalna. W dodatku zaczęły się cięcia na Czechowicach to w ludziach, to w kasie. Ciągłe zmiany ludzi nadzorujących prace przeciętnego pracownika co powoduje, że nie docenia się ludzi i ich doświadczenia. Na tak zwanej. "strefie" siedzą wielkie głowy nad laptopami na pierwszej i drugiej zmianie jest ich tam chyba z 5 na to firma mam żeby utrzymywać darmozjadów od wykresów , raprocików i innych pierdół, ale jak pojawia się problem z brakiem pracownika to lepiej sprowadzać ludzi z innych miast niż obsadzić lidera na stanowisku , no tak ale jak to zrobić przecież nie ma wyszkolenia. Lepiej postawić zupełnie nie wyszkolona osobę w razie reklamacji mają czyste ręce. Firmę tworzą ludzie..! ale w tym wypadku przełożeni tego nie rozumieją począwszy od tych wielkich głów z Czechowic kończąc na kierownikach wyższego szczeble dla nich jesteś nikim bo takich jak Ty mogą mieć co tydzień nowych.
Roletka 2017-01-30 23:17
Czy Formel poszukuje do pracy kontrolera jakości w Jeleniej Górze? Może ktoś słyszał proszę o sygnał? Już wcześniej miałem ogromna chęć złożyć CV ale zmiana planów i teraz mógłbym sie zatrudnić. To podobna jest dobra firma , w takiej zawsze jest znacznie lepiej!!
1
kasia992 2017-02-01 12:49
Cześć,
Ja pracowałam w firmie Formel D . Siedziba mieści się w Gliwicach, jeżeli interesuje Cię praca w Bolesławcu wyślij swoje Cv na podany adres e-mail.
1
Lemur 2017-02-03 21:58
Fajna firma, szkoda, że nie ma przyjęć pracowników. Jak jest dobrze to ludzie się trzymają stanowisk.
aferazehej 2017-02-16 03:50
Za kilometry przejechane wlasnym samochodem sa zwracane koszty zgodnie z stawka Państwową 83gr/km. Pajacu.
1
czarna 2017-02-22 08:32
Jak tam sytuacja formelinek w Legnicy?
Leon 2017-02-24 13:44
Dobrze, że tu pracuję to wiem jak jest naprawdę. Ktoś obcy będzie miał wątpliwości po przeczytaniu niektórych wpisów. Firma jest ok. tylko nie zawsze tacy są pracownicy.
1
Zuzanna 2017-03-01 09:21
Firma poszukuje własnie osoby na stanowisko Kontrolera Jakości. Zamierzasz aplikować? Pracujesz już w firmie Firma FORMEL D? Jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna na to stanowisko?
ZiomekFormelD 2017-03-07 09:39
jak czytam niektóre wpisy, to szlag mnie trafia. TO NIE JEST DOBRA FIRMA !!!!!! Banda oszustów, oszołomów i nie wiem jak to jeszcze nazwać. Wszytko opiera się tylko na zasranych obiecankach, obiecankach o umowach, obiecankach o premiach, obiecankach o km. Jeśli masz dobrze w głowie to znajdź jakakolwiek inną firmę ale nie idź do FormelD. Nie ukrywam że projekty są zawsze czyste, przyjemne ale jak masz Chu**wych kierowników to niestety ale musisz zap****alć i jedyne co z tego będziesz miał to obiecanki. Przeglądałem wpisy od zeszłego roku od lutego i widzę, że nic się nie zmieniło NIECH WAM TO DA MYŚLENIA. @aferazehej zanim następnym razem nazwiesz kogoś pajacem zorientuj się jak wygląda sprawa z km w całej Polsce bo większość zakładów ma tak, że tylko za delegacje dostaje zwroty.
NIE POLECAM, NIE POLECAM, I JESZCZE RAZ NIE POLECAM. !!!!!!! :)
Zuzanna 2017-03-07 09:48
@ZiomekFormelD Chętnie usłyszymy więcej na temat Twoich wrażeń z pracy w firmie, jednak będę wdzięczna za zachowanie większej kultury wypowiedzi i nie używanie wulgaryzmów.
Pomarańcza 2017-03-10 08:16
Firma najlepsza!'jeżeli niektórzy nie potrafią sie wbić w atmosferę i pracę pisza właśnie tak negatywne komentarze.. pracuje rok w tej firmie i jestem zadowolona!
PoZdrawiam ludzi z lear Legnica z zeszłego roku :))
Zuzanna 2017-03-10 09:49
@Pomarańcza już rok pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego co Ci się w firmie podoba i co sprawia, że jesteś zadowolona z pracy.
Arczi 2017-03-11 01:40
Mnie ciekawi z jakiego projektu jesteś :) powiem tak.. podpisując umowę z firmą zobowiązujesz się do tego, iż będziesz WYKONYWAĆ POLECENIA swojego przełożonego. Z tego co wiem i widzę na zakładach żaden lider czy koordynator nie przekracza swoich uprawnień. Wydane polecenie ma być wykonane i koniec kropka. Masz przeniesć paletę? pozamiatać? KONTROLOWAĆ WG INSTRUKCJI to to robisz tu NIE MA DYSKUSJI. Jednakże wielu osobom poprzewracało się w głowach i sądzą, że coś zrobią lepiej szybciej itd, a później reklamacja za reklamacją. To jest wielki problem, iż ludzie aplikują na stanowisa gdzie po jakimś czasie sądzą, iż to nie dla nich, że nie będę WYKONYWAĆ POLECEŃ SWOJEGO PRZEŁOŻONEGO - PARANOJA. To jest praca moi drodzy !! nie przedszkole. Pójdziesz do innej firmy i też będziesz biadolił, bo tak właśnie działa nasze społeczeństwo. ktoś wyżej pisał, że 2800zł NETTO to dla niego mało. No ku*** o takich zarobkach to nie jedna osoba może sobie pomarzyć.
Dziękuję!
1
Zuzanna 2017-03-13 09:34
@Arczi dziękuję za Twoją opinię. A mógłbyś powiedzieć jakie są plusy pracy w firmie?
Zostaw swoją opinię o Firma FORMEL D - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma FORMEL D