brak logo

Firma FORMEL D

Gliwice

Opinie o Firma FORMEL D

chromowana 2015-12-05 20:15:45
Pieprzycie.....byłam na umowie zlecenia teraz przeszlam na umowe o prace bo chcialam zarobki nie sa zle za 8 godzin pracy jedna sobote 1700. Można sobie dorobic weekendami czy robiąc dwunastki. Praca lekka atmosfera fajna ludzie spoko i szefostwo tez sie normalne trafilo liderzy tak samo. Polecam smialo.
obecny 2016-01-04 14:32:48
Jestem na umowie zlecenie.Jeśli nie dostanę w styczniu umowy o pracę to odchodzę
obecny 2016-01-07 07:33:51
Do szefa mam kierować?Niby czemu do szefa skoro obiecywali na rozmowie że umowa będzie.Mam się prosić?Trochę to kiepskie.
boja 2016-01-12 11:00:16
witajcie
jest ogłoszenie z Bolesławca,ze firma szuka ludzi,podany tylko nr telefonu,jak dzwonię podaje,że nie ma miejsca w skrzynce.
W ogłoszeniu jest tez napisane,że wszelkie informacje na miejscu-no i super-tylko gdzie? szukam firmy,danych adresowych czy jakiegokolwiek opisu firmy i wyskakuja tylko ogloszenia o pracę.Gdzie u licha na terenie Boleslawca ta firma ma siedzibę?
lumek 2016-01-12 12:47:25
@boja coz wcale mnie to nie dziwi- zachowanie tej firmy jest przez wiele prawdziwych osob tutaj opisywane. Ci ktorzy pisza jaka to nie jest przyjemna atmosfera to wlasnie ci wspaniali szefowie ktorzy uwierz od wielkiego dzwonu sie pojawiaja i - naprawde nie naprawcuja sie wiec dl anich praca super.
Nieprofesjonalne podjescie tej firmy i traktowanie ludzi jak smieci z ktorych robi sie idiotow ze niby umowa bedzie. Standard.
Odpusc sobie bo widac od razu na poczatku z kim masz pracowac.
okruszek 2016-01-12 15:35:02
Jestem pracownikiem Formel D. Atmosfera u nas między pracownikami jest fajna z liderami też. Ale szczerze? lepiej sobie znajdźcie inną firmę bo tu niskie zarobki żadnych podwyżek.....bida bida bida! pracuję cztery miesiące.
daveboo 2016-01-19 09:10:23
Inżynierów szukają ale jeździsz własnym samochodem, ja dziękuje za taki układ. Ta firma raczej robi dużo aby wyciągnąć od pracownika a nie dać nic od siebie.
Nie daj się nabrać - obiecują dużo ale to tylko obiecanki.
kotek 2016-02-09 11:35:29
Ludzie bo dajecie się oszukiwać.Przykład pracowników Opla w Gliwicach...

W przypadku umowy zlecenia, zleceniobiorca nie powinien być zobowiązany do świadczenia usług w siedzibie pracodawcy, na udostępnionym stanowisku pracy, ani w godzinach pracy przez niego wyznaczonych. Dlatego w postępowaniu o stwierdzenie istnienia stosunku pracy, Sąd Najwyższy jako dowód przemawiający za istnieniem stosunku pracy uznał m.in. podpisywanie przez zleceniobiorcę listy obecności.

Z tego co wiem pracownicy podpisują godzinówki i wyznaczane mają godziny pracy(jeśli ktoś mi coś zleca to sam decyduję kiedy to zrobię) więc nie mogą pracować na zleceniu tylko na umowie o pracę.

Kolejny przykład...

W zakresie wynagrodzenia Sąd Najwyższy badał, m.in. czy zleceniobiorca wystawiał rachunki w związku z zawartymi umowami zlecenia, czy też wynagrodzenie było mu wypłacane na zasadach dotyczących pracowników zatrudnionych na umowę o pracę.

Czy któryś z pracowników FormelD wystawia rachunki dla dla Formela?

Kolejny przykład...

Cechą charakterystyczną umowy o pracę jest zapewnienie środków pracy przez pracodawcę. Mogą być to przykładowo: narzędzia np. komputer, materiału, czy telefon służbowy, odzież ochrona. Natomiast w przypadku zleceniobiorców zapewnienie środków pracy powinno leżeć po ich stronie.

Pytanie zatem czy FormelD ubrał was od podstaw i zapewnił środki do wykonywania pracy?Na pewno tak więc nie możecie pracować na zleceniu.

Przykłady można mnożyć ale ja odsyłam do art.22kp.


Podsumowanie.

Sądy pracy orzekają najczęściej według zasady „dla dobra pracownika”. Dlatego tak istotne jest zawarcie takiej umowy zlecenia i skonstruowanie jej postanowień, tak, aby w przypadku postępowania o ustalenie stosunku pracy można było udowodnić, iż ta konkretna umowa nie spełnia warunków uznania jej za umowę o pracę, zgodnie z art. 22 k.p.
nienormalnana 2016-02-22 17:40:47
Na początek umowa zlecenie a potem prosisz sie jak pies o umowe o prace ktora dostajesz najwczesniej po przepracowanych trzech miesiacach.....idzcie sobie do innej firmy. Siedziba firmy w Gliwicach a formely wszedzie porozwalane po miastach jak cos chcesz załatwiac to ciągle listownie wszystko....nic na miejscu pracy się nie dowiesz a mailowo czy listownie to ch....za listy nikt ci nie zwroci.
T 2016-02-24 12:42:31
Firma Formel D jest beznadziejna a team liderzy są również beznadziejni. Obiecuja umowy, których nie ma. Traktuja pracowników jak maszyny i śmieci. Firma jest niekompetentna i nikomu jej nie polecam.
3
nijaki 2016-02-24 21:03:34
Zaproponowali 12 brutto na jakości ile to wyjdzie netto . Nie jestem studentem.
ad 2016-02-26 14:53:18
Przy opłacaniu dodatkowego chorobowego które jest dobrowolne stawka netto wychodzi około 8,70 na rękę , bez dobrowolnej składki chorobowej 8,90
Lewactwo 2016-02-29 05:35:50
Do tego dochodzi jeszcze niedokładnośc jeśli chodzi właśnie o te składki podatki dużo osób się skarzy że ucinaja wypłaty o grube setki tłumacząc się właśnie jakimiś śmiesznymi wyliczeniami. Ponadto nie dowiesz się ile faktycznie wychodzi za nadgodziny w soboty niedziele na tym też dobrze sobie kase kręcą. Przyjmują cały czas nowych bo ktoś ma stowe za każda przyjęta osobę....uważajcie też co podpisujecie w tej firmie bo z tym też się zle dzieje...Ty jesteś dla nich maszynka do zarabiania pieniędzy dla nich heh Ty się nie liczysz w tej firmie. Wszyscy mówią jaka to atmosfera nie jest wspaniała...atmosfera zwłaszcza w zaklamanym towarzystwie gdzie w pracy wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liderom a poza praca psioczą na nich że uszy wiedna.....praca idealna dla lizusow i wazeliniarzy którzy dadzą śpię wyr...chac nawet bez wazeliny haha. Ale poza tym jest ok.....hahaha
kasta 2016-03-02 19:53:53
nie wiem czy specjalnie oszukują na kasie ale..
prawie zawsze się nie zgadza.Może to niekompetencja w biurze?Druga sprawa-obiecują umowę o pracę ale tylko TL je mają.Nie słyszałem o pracownikach(czyt. robolach)aby je mieli.Firma dobra dla kogoś kto chce dorobić mając inny stały dochód.Kolejni ludzie się zwalniają bo zostali oszukani.
Troszkutroszku 2016-03-04 18:04:28
Umowę o pracę dają po trzech miesiącach Ale dostajesz marne grosze.......nie opłaca się. Potrafią w każdej chwili zadzwonić i ściągnąć cię do pracy bo nie ma komu robić albo nikt nie chce chodzi o weekendy. Niekompetencja w biurze owszem i to we wszystkim hehe
LuK 2016-03-10 20:39:12
Tej firmy nie polecam nikomu. Firma Formnel D jest beznadziejna trzymają osoby które sa niekompetentne a te co są dobre to zwalniaja albo robia tak zeby sami sie zwolnili. Nikomu ale to nikomu nie polecam a liderzy to ludzie nieznajacy sie na pełnieniu tych obowiazków.
4
Oplowiec 2016-03-10 20:52:06
Witam. Chciałem poinformować ze firma Formel D wykazuje się dużą niekompetencją. Wobec pracowników zachowuje się wręcz nieludzko, dyktując i narzucając formę pracy oraz nie liczą się ze zdaniem pracowników. Ponadto liderzy myślą, że pozjadali wszelkie rozumy. Firmy Formel D nie polecam nikomu, chyba że ktos ma mocne nerwy, żeby się uporać z kadrą. Obiecują umowy- których nie ma oraz podwyżek- których też nie ma.
3
Modlishka 2016-03-11 10:52:26
Pracuję w Formel D od trzech lat jako inspektor. jesetem zadowolona. umowe o prace otrzymalam po roku, ale jestem zadowolona. sqs, sqp placą 7,50 zł/godz i to oni traktują ludzi jak śmieci, w dodatku wymagają samozatrudnienia!!
poza tym widać że można dojść wyżej. projekt menadzer jest naprawde pszystojny!
3
szymon 2016-03-11 20:24:41
ja pracuje w Formel od pierwszego tego miesiąca i fajnie się zapowiada jak coś to potrzebują ludzi od zaraz w Legnicy na 100% jak dowiem się więcej to dam znac
Troszkutroszku 2016-03-13 08:12:40
Tak można dojść wyżej... liząc tyłki tym przy biurku!! ....co najwyżej ze zwykłego kontrolera na lidera ale awans haha lider zresztą też sprawdza lampy i zajmuje się tym co kontrolerzy. Wazeliniarze i podpier.alacze dobrze tu tylko żyją haha. Ci co mają rodziny są tam przegrani bo każdy jeden tam przeżywa te lampy jakby to conajmniej dzieci własne były.....to już pod chorobę psychiczną u niektórych chyba podchodzi haha powinni stworzyć etat dla jakiegoś psychologa na konsultacje haha
Mały 2016-03-13 19:38:11
Firma Formel D moim zdaniem juz dawno powinna wyleciez z Opla ponieważ robia takie buble (NOKI) ze masakra. Naprawde sie dziwie ze taka firme dalej trzymia. A tak jak mowia inni jak bedziesz do dupy wchodzic to moze umowe sie dostanie. A tak z miesiaca na miesiac przedłuzaja . Nie POLECAM.
obserwatorka 2016-03-16 12:44:43
Większość liże 4 litery.
A ja kręcę filmy.
Legnica
:*
re 2016-04-05 20:50:35
Przeszedłem 2 rekrutacje 1 osobiście i karzac czekac i zapisuje w notesie moje nada i nr tel moj. 2 rekrutacje przez 2 przez tel! Co mnie jeszcze czkeka?
Ubiegam sie o stanowisko kontrel jakosci!
Pomuzcie co mowic czy tam sa jakies testy czy sie odrazu podpisuje umowe
re 2016-04-06 08:42:51
a jak wyglada jak cie juz do biura zaprosza i co tam sie zwykle robi? Chodzi mi o stanowisko kontroler jakosci
citi 2016-04-07 12:54:21
Miejsce : Bolesławiec

Przed świętami wielkanocnymi bylem na rozmowe to bym raczej wtorek.
I po zakonczeniu rozmowy Pani mnie zapisala do notesu imie i nazwisko i do dziś nie zadzwonili!
Mam pytanie do was czy oni jak zapisza twoje dane to naprawde zadzwonia ? I jak dlugo sie czeka?

Prubowaem sie potem dowiadywaćć na wlasna reke. Okazalo się ze rozmawawialem z przedsawciel firmy formel d. ale nie pytalem o to bo kobiet miala barwy sgl global.
spoina 2016-04-09 19:38:52
Bo nic tak nerwów moich nie koi, jak widok spawu kochani moi. Pozdrawiam Lear
1
pisowcy 2016-04-11 19:23:34
Jak potraficie włazić w tył** bez wazeliny to zapraszam.....idealne miejsce buahahah
LISTEWKA 2016-04-12 15:18:05
Dlatego jako Formel, dużo lepiej mamy w Faureci ;)
ziom 2016-04-12 20:46:10
mialem rekrutacje we wtorek tydzien temu przez tel. I na koncu rozmowy bylo do ussyszenia co to znaczy? ciag dalszy bedzie? jesli tak to jak dlugo sie czeka az do biura wezma.
ziom 2016-04-12 20:50:02
Do usłyszenia mialo byc:)
Eddie 2016-04-20 23:25:14
Tak, ale w Polsce ciężej zarobić, ja teraz dostałem 1800 zł miałem chyba z 8 nadgodzin, plus dojazdy 1000 zł. Łącznie 2800. Wkurzają trochę telefony, typu "za godzine bądź tu i tu" albo rzucanie po zmianach. Ale mnie to odpowiada, nie lubię monotoni, a lubię zmiany.
Eddie 2016-04-20 23:27:20
Tak, tylko, że płacą odkąd zamkniesz drzwi od domu (czas dojazdu) i do momentu jak zamkniesz za drzwi z domu za sobą, a nie tylko za godziny pracy i 0,85gr od kilometra. Więc masz za paliwo i ewentualne naprawy.
Eddie 2016-04-20 23:29:08
No kurde, to na maile jak muszę coś załatwić to mi duchy odpisują! Albo mam halucynacje.
blondyna 2016-04-30 13:15:05
Ha dobre moich też pozdrawiam lear legnica
obserwator 2016-06-01 10:12:09
haha o tak oni wkładają w to serce bo wiekszosc nie ma zycia poza tymi lampami jak robia po 12h albo 16h hahahaha zeby sie wkurw....bo jakis paproch w lampie? masakra widac ze nie maja innych problemow ale to nie jest zdrowe to trzeba leczyc hahaha zakochani w lampach.....masakra byle tylko w tyłki wleźć.
Erwin 2016-06-15 21:51:26
Gratuluję głupoty tym którzy siedzą tam bez umowy. Byłem, podziękowałem, robotę z umową znalazłem. Praca bez umowy o pracę to skazywanie siebie na bezdomność na starość. Dalej róbcie na pasibrzuchów... Ciekawi mnie gdzie jest Państwowa Inspekcja Pracy.
walix 2016-06-20 15:43:35
INŻYNIEROWIE I OSOBY Z KWALIFIKACJAMI NA WYŻSZE STANOWISKA>>>> TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD TEJ FIRMY <<<<<<<< TO BAGNO.
walix 2016-06-20 15:44:04
INŻYNIEROWIE I OSOBY Z KWALIFIKACJAMI NA WYŻSZE STANOWISKA TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD TEJ FIRMY
wiktoriahaha 2016-06-21 16:47:59
Przemysłowa 1 Na Srg
Kandydatka 2016-06-28 12:07:44
byłam u nich na rozmowie o prace, profesjonalne podejście do kandydata, fajna perspektywa rozwoju, ciekawe projekty.
Czekam na wynik rekrutacji.
trzymajcie kciuki :)
Kandydatka 2016-06-28 15:11:08
@ic - aplikowałam na inż. jakości / pytania stricte z znajomości narzędzi jakościowych, wcześniejsze doświadczenie, dowiedziałam się dużo o firmie, został przestawiony projekt w na który szukają pracownika.
Na jakie stanowisko Ty aplikowałeś/aś?
Kandydatka 2016-06-28 15:26:53
z tego co usłyszałam na rozmowie firma zapewnia zakwaterowanie w hotelu na czas trwania projektu, zwrot kosztów dojazdu. Jeśli chodzi o sama relokacje to pewnie da się dogadać.
kontroler 2016-06-29 09:15:53
a co z rekrutacją na niższe stanowiska? jak to wygląda? ma ktoś jakie doświadczenie?
Ancia 2016-10-15 01:48:11
Zgodzę się z tym...jestem zaskoczona tymi opiniami.Możliwość szybkiego rozwoju,szkolenia,delegacje,wysokie wynagrodzenia a sama praca jest lekka.Jest możliwość umowy o pracę dla dobrych pracowników
Ancia 2016-10-18 19:37:44
Jest dużo ofert pracy trzeba szukać
Ancia 2016-10-18 19:38:30
Jest dużo ofert pracy trzeba szukać
Ancia 2016-10-19 18:17:25
Z jakej miejscowości jesteś?
Arczi 2016-11-17 22:10:38
Pracownicy sami działają na swoją niekorzyść. Zamiast wykonywać swoje obowiazku to łażą i plotą głupoty. Umowa o pracę często jest oferoweana NAJLEPSZYM - nie osobom, które nawet nie potrafią zapamiętać instrukcji kontroli. Ludziom już się trochę w głowach poprzewracało, jezeli zwykła prosta kontrola i wynagrodzenie rzędu 1800zł netto (+ewentualna premia oraz zwrot za dojazdy) to mało?! (nie posiadając często żadnego wykształcenia) to sory bardzo, ale czego chcecie więcej? znajomość języka - BRAK, brak szkoły baa brak chęci do pracy bo zawsze się cos nie podoba. Zmieńcie podejście. Praca to nie przedszkole. Masz wykonywać polecenia i tyle. Tak niestety działa rynek pracy co oczywiście reguluje Kodeks Pracy.
1
Czarnaa 2016-12-02 18:49:31
Firma formel d jest bardzo dobrym pracodawca, satysfakcjonujące wynagrodzemie miesięczne premie jesli chodzi o rejon Legnicy. Pracowałam 9 miesięcy i załuję ze zrezygnowałam aby przejść na firmę w której był projekt napewno będę się starać o powrót.Liderzy i cały wyższy sztab to bardzo mili ludzie z którymi mozna załatwić wszystko ,bardzo szanują zetelnych pracownków. Pozdrawiam i polecam
Czarnaa 2016-12-02 18:53:39
Bida nie masz podwyzki bo nie sa zadowoleni z ciebie. Ja podwyzkę dostałam po 2 miesiącach a umowę o pracę po 4 ha
Zostaw swoją opinię o Firma FORMEL D - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma FORMEL D