Formel D Polska Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Formel D Polska Sp. z o.o.

Kandydatka 2016-06-28 15:11
@ic - aplikowałam na inż. jakości / pytania stricte z znajomości narzędzi jakościowych, wcześniejsze doświadczenie, dowiedziałam się dużo o firmie, został przestawiony projekt w na który szukają pracownika.
Na jakie stanowisko Ty aplikowałeś/aś?
1
Kandydatka 2016-06-28 15:26
z tego co usłyszałam na rozmowie firma zapewnia zakwaterowanie w hotelu na czas trwania projektu, zwrot kosztów dojazdu. Jeśli chodzi o sama relokacje to pewnie da się dogadać.
1
kontroler 2016-06-29 09:15
a co z rekrutacją na niższe stanowiska? jak to wygląda? ma ktoś jakie doświadczenie?
Ancia 2016-10-15 01:48
Zgodzę się z tym...jestem zaskoczona tymi opiniami.Możliwość szybkiego rozwoju,szkolenia,delegacje,wysokie wynagrodzenia a sama praca jest lekka.Jest możliwość umowy o pracę dla dobrych pracowników
3
Ancia 2016-10-18 19:37
Jest dużo ofert pracy trzeba szukać
2
Ancia 2016-10-18 19:38
Jest dużo ofert pracy trzeba szukać
Ancia 2016-10-19 18:17
Z jakej miejscowości jesteś?
Arczi 2016-11-17 22:10
Pracownicy sami działają na swoją niekorzyść. Zamiast wykonywać swoje obowiazku to łażą i plotą głupoty. Umowa o pracę często jest oferoweana NAJLEPSZYM - nie osobom, które nawet nie potrafią zapamiętać instrukcji kontroli. Ludziom już się trochę w głowach poprzewracało, jezeli zwykła prosta kontrola i wynagrodzenie rzędu 1800zł netto (+ewentualna premia oraz zwrot za dojazdy) to mało?! (nie posiadając często żadnego wykształcenia) to sory bardzo, ale czego chcecie więcej? znajomość języka - BRAK, brak szkoły baa brak chęci do pracy bo zawsze się cos nie podoba. Zmieńcie podejście. Praca to nie przedszkole. Masz wykonywać polecenia i tyle. Tak niestety działa rynek pracy co oczywiście reguluje Kodeks Pracy.
7
Czarnaa 2016-12-02 18:49
Firma formel d jest bardzo dobrym pracodawca, satysfakcjonujące wynagrodzemie miesięczne premie jesli chodzi o rejon Legnicy. Pracowałam 9 miesięcy i załuję ze zrezygnowałam aby przejść na firmę w której był projekt napewno będę się starać o powrót.Liderzy i cały wyższy sztab to bardzo mili ludzie z którymi mozna załatwić wszystko ,bardzo szanują zetelnych pracownków. Pozdrawiam i polecam
3
Czarnaa 2016-12-02 18:53
Bida nie masz podwyzki bo nie sa zadowoleni z ciebie. Ja podwyzkę dostałam po 2 miesiącach a umowę o pracę po 4 ha
1
Lemor 2017-01-03 08:20
Masz rację. Firma jest fajna bo ludzie są fajni. Zawsze tak jest że atmosfera sprzyja chęci do pracy a na efekty nie trzeba czekać. Szef widzi i wie że trzeba to wynagrodzić.
3
Dno 2017-01-29 16:53
Smród, brud, i ubóstwo... Firma szczyci się ciągle ile to kasy nie ściąga z klientów, że takie drogie usługi świadczą może i tak tylko kto te pieniądze później dostaje bo na pewno nie zwykli pracownicy stawka minimalna. W dodatku zaczęły się cięcia na Czechowicach to w ludziach, to w kasie. Ciągłe zmiany ludzi nadzorujących prace przeciętnego pracownika co powoduje, że nie docenia się ludzi i ich doświadczenia. Na tak zwanej. "strefie" siedzą wielkie głowy nad laptopami na pierwszej i drugiej zmianie jest ich tam chyba z 5 na to firma mam żeby utrzymywać darmozjadów od wykresów , raprocików i innych pierdół, ale jak pojawia się problem z brakiem pracownika to lepiej sprowadzać ludzi z innych miast niż obsadzić lidera na stanowisku , no tak ale jak to zrobić przecież nie ma wyszkolenia. Lepiej postawić zupełnie nie wyszkolona osobę w razie reklamacji mają czyste ręce. Firmę tworzą ludzie..! ale w tym wypadku przełożeni tego nie rozumieją począwszy od tych wielkich głów z Czechowic kończąc na kierownikach wyższego szczeble dla nich jesteś nikim bo takich jak Ty mogą mieć co tydzień nowych.
Roletka 2017-01-30 23:17
Czy Formel poszukuje do pracy kontrolera jakości w Jeleniej Górze? Może ktoś słyszał proszę o sygnał? Już wcześniej miałem ogromna chęć złożyć CV ale zmiana planów i teraz mógłbym sie zatrudnić. To podobna jest dobra firma , w takiej zawsze jest znacznie lepiej!!
1
kasia992 2017-02-01 12:49
Cześć,
Ja pracowałam w firmie Formel D . Siedziba mieści się w Gliwicach, jeżeli interesuje Cię praca w Bolesławcu wyślij swoje Cv na podany adres e-mail.
1
Lemur 2017-02-03 21:58
Fajna firma, szkoda, że nie ma przyjęć pracowników. Jak jest dobrze to ludzie się trzymają stanowisk.
1
aferazehej 2017-02-16 03:50
Za kilometry przejechane wlasnym samochodem sa zwracane koszty zgodnie z stawka Państwową 83gr/km. Pajacu.
1
czarna 2017-02-22 08:32
Jak tam sytuacja formelinek w Legnicy?
2
Leon 2017-02-24 13:44
Dobrze, że tu pracuję to wiem jak jest naprawdę. Ktoś obcy będzie miał wątpliwości po przeczytaniu niektórych wpisów. Firma jest ok. tylko nie zawsze tacy są pracownicy.
1
Zuzanna 2017-03-01 09:21
Firma poszukuje własnie osoby na stanowisko Kontrolera Jakości. Zamierzasz aplikować? Pracujesz już w firmie Firma FORMEL D? Jak wyglądała rozmowa kwalifikacyjna na to stanowisko?
Zuzanna 2017-03-07 09:48
@ZiomekFormelD Chętnie usłyszymy więcej na temat Twoich wrażeń z pracy w firmie, jednak będę wdzięczna za zachowanie większej kultury wypowiedzi i nie używanie wulgaryzmów.
Pomarańcza 2017-03-10 08:16
Firma najlepsza!'jeżeli niektórzy nie potrafią sie wbić w atmosferę i pracę pisza właśnie tak negatywne komentarze.. pracuje rok w tej firmie i jestem zadowolona!
PoZdrawiam ludzi z lear Legnica z zeszłego roku :))
2
Zuzanna 2017-03-10 09:49
@Pomarańcza już rok pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego co Ci się w firmie podoba i co sprawia, że jesteś zadowolona z pracy.
Arczi 2017-03-11 01:40
Mnie ciekawi z jakiego projektu jesteś :) powiem tak.. podpisując umowę z firmą zobowiązujesz się do tego, iż będziesz WYKONYWAĆ POLECENIA swojego przełożonego. Z tego co wiem i widzę na zakładach żaden lider czy koordynator nie przekracza swoich uprawnień. Wydane polecenie ma być wykonane i koniec kropka. Masz przeniesć paletę? pozamiatać? KONTROLOWAĆ WG INSTRUKCJI to to robisz tu NIE MA DYSKUSJI. Jednakże wielu osobom poprzewracało się w głowach i sądzą, że coś zrobią lepiej szybciej itd, a później reklamacja za reklamacją. To jest wielki problem, iż ludzie aplikują na stanowisa gdzie po jakimś czasie sądzą, iż to nie dla nich, że nie będę WYKONYWAĆ POLECEŃ SWOJEGO PRZEŁOŻONEGO - PARANOJA. To jest praca moi drodzy !! nie przedszkole. Pójdziesz do innej firmy i też będziesz biadolił, bo tak właśnie działa nasze społeczeństwo. ktoś wyżej pisał, że 2800zł NETTO to dla niego mało. No ku*** o takich zarobkach to nie jedna osoba może sobie pomarzyć.
Dziękuję!
3
Zuzanna 2017-03-13 09:34
@Arczi dziękuję za Twoją opinię. A mógłbyś powiedzieć jakie są plusy pracy w firmie?
ZiomekFormelD 2017-03-30 21:11
Witaj. Wolę pozostać póki co anonimowy ponieważ nie mam do końca zamkniętych spraw z firmą. Na wstępie chciałem przeprosić za brak kultury jakim wykazałem się powiedzmy w opinii wyżej używając wulgaryzmów, ale było to spowodowane sytuacja i emocjami jakie w tym czasie wynikały. Natomiast jeśli chodzi o więcej wrażeń jakie mam związanych z pracą to chętnie po rozwiązaniu sporu między firma a mną podam adres email gdzie będziemy mogli porozmawiać o zaletach choć tych nie wiele czy wadach pracy w FormelD. Co do wypowiedzi @Arczi nie będę się odnosił proszę wybaczyć, ponieważ po pewnych stwierdzeniach jakich używa w swoich komentarzach mam pewne podejrzenia kto ukrywa się pod tym pseudonimem. Osoba aktywna zawodowo nadal w FormelD która mimo braku wiedzy, wykształcenia, umiejętności, i chęci dostała szansę. Ale o tym też bardzo ale to bardzo chętnie napisze w momencie kiedy podam email do kontaktu :) pozdrawiam i mimo wszytko firmy nie polecam zostawiam jednaką gwiazdkę.
2
Grzegorz 2017-04-03 14:34
Firma KOGUCIK
2
Lemor 2017-04-08 14:38
Firma FORMEL D to duża i profesjonalna firma, musi trzymać pewne standardy.
2
Zadowolony Formelek 2017-04-13 19:55
Czytając opinie to sądzę że strata czasu. Nie wiem co chcą osiągnąć osoby typu Ziomek ale wiadomo że wszystkim nie dochodzisz, i że jak ktoś oczekuje wiele, a w zamian daje ile daje, to jak może biedak pisać coś innego. Pracowałem w tej firmie i jak najbardziej polecm. Atmosfera jest super, kierownictwo również, jak coś się działo to lider pomagał i wspierał. Ziomek jeszcze napisał o braku wykształcenia i wiedzy osoby aktywnej zawodowo, nie wiem w jakim ty świecie żyjesz ale teraz wykształceni ludzie zapiepszaja za najniższą krajową bo są lewi bo uczeni, oczywiscie nie wszyscy
3
Zuzanna 2017-04-14 08:45
@Zadowolony Formelek rozumiem, że dobrze wspominasz pracę w FORMEL. Piszesz, że kierownictwo w firmie jest pomocne. To bardzo istotne, że pracownicy mają poczucie bezpieczeństwa w swoim miejscu pracy. W jakich sytuacjach mogłeś liczyć na ich wsparcie?
Zadowolony Formelek 2017-04-15 18:37
Słuchajcie, prawda jest taka że jak sam nie spróbujesz to się nie przekonasz. Jak się czyta opinie rozżalonych ludzi bo ten nie zarabiał ile chciał, drugi że kilometrów nie dostał, albo że nie może znieść że osoba ze słabszym wyksztalceniem jest przełożonym to naprawdę żenada. Ja jestem po studiach i nie przeszkadzało mi że liderka nie, ale właśnie oto chodzi że nie ważny papier tylko doświadczenie. Nigdy nie było sytuacji w której by sobie nie poradziła, pracownicy ją cenili bo pomagała nawet w sprawach prywatnych. Jak ktoś awansuje od inspektora w górę to tylko za ciężką pracę, a nie po studiach przychodzi nie wie co i jak i się mądrzy. Takich jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] osób, wystarczy posłuchać jak pieprzą psełdo kierownicy czy audytorzy. Ja wiedziałem że jak coś się by działo to liderka to załatwi. Cieszę się że akurat trafiłem na jej zmianę bo teraz mogę docenić co to dobry kierownik, teraz mam takiego ciu..że szkoda gadać, nawet nie zapyta czy coś nie trzeba. Jak wrócę do Polski to mam nadzieję że wrócę do Formela. Na razie moja kobieta mnie tu trzyma i się męczę. Pozdrawiam wszystkie formelki a zwłaszcza ekipę z Cz-Dz. i Bielska
Roberto 2017-04-18 17:43
Czy FORMEL D ma jakieś nowe oferty pracy dla kontrolera jakości? Nic nie mogę namierzyć. Może dowiem się jeszcze jak atmosfera w firmie? Jakie stawki są aktualnie?
Nok 2017-04-18 21:10
Wysokie zarobki z wysoką liczbą nadgodzin to chyba wszędzie standard :) szkolenia - szkoda, że mało profesjonalne, przy tak małej ich liczbie powinni przynajmniej zadbać o to aby były takie za jaką firma chce uchodzić czyli PRO . Pozdrawiam
Zuzanna 2017-04-19 09:38
@Nok co rozumiesz przez mało profesjonalne szkolenia? Chętnie dowiemy się więcej na temat możliwości rozwoju w firmie.
Ofensywa 2017-04-22 01:11
Zadowolony Formelek

Zapraszamy do Gliwice kolebki Formel D i 12 a potem 13 brutto "nowa ustawa" a potem umowa zlecenie 4fever, kolesiostwo i wyzysk zleceniówek ile wlezie, fakt jeśli ktoś się np. uczy i traktuje to jako alternatywę pracowniczą jest ok.
Ale na stałe to lepiej od razu szukać czegoś normalnego ...
2
Szymek 2017-04-23 20:10
Wieczne nadgodziny (brak pełnego składu najlepiej rekompensuje jak inni pracują po 12»14»16h!) , niskie płace i brak podwyżek, brak stabilizacji. Każdy projekt może skończyć się w każdej chwili. Pracujesz na terenie firmy, klienta co też nie jest komfortowe. Presja czasu, normy, bufory, audyty... weekendy.

Ci którzy pracują dobrze wiedzą.
A inni jak większość popracują chwilę ( czasami nawet po kilku godz. i rezygnując z wspaniałej kariery kontrolera ) uciekają z formel d top premium :)
2
Zuzanna 2017-04-24 09:20
@Szymek piszesz o częstych nadgodzinach. Jak często zdarza się, że trzeba zostać dłużej w pracy? Wspomniałeś też o weekendach. Czy w nie też się pracuje? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja praca na Twoim stanowisku.
Szymek 2017-04-25 00:45
Liczby nadgodzin nie będę uśredniał, ponieważ jest to uzależnionej od zbyt wielu czynników np. Ile osób wypadnie ze składu w danym dniu na każdej ze zmian itp .

Tak w weekendy też się pracuję i nie jest to do końca dobrowolne ponieważ, pracując w Formę D jesteś uzależniony/ona od klienta, więc jeśli produkcja pracuje w sobotę / niedzielę to wyprodukowane części trzeba sprawdzić.

Jeśli w tygodniu powstał bufor części to jedyna szansa,

się go ,,pozbyć" to dodatkowa zmiana w weekend.

Coraz więcej ludzi ma już serdecznie dosyć tego i się rozglądając za normalną, stabilną pracą ( mam na myśli pracowników etatowych na poziomie od ins - wzwyż )

Ciekawe tylko kiedy ktoś rozliczy ludzi którzy faktycznie zarządzają projektami.
Ziolo 2017-04-28 12:33
na wsi, typu Jelenia Gora, nie szuakaj pracownikow.
Lechos 2017-05-05 08:38
Firma FORMEL D jest dla mnie jak drugi dom. Mam fajna pracę z super ludźmi. Niezadowolonym powiem, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Formel Do Dupy 2017-05-05 12:58
Firma Formel D nie potrafi sama wyjść z inicjatywą umowy o prace, a jak poprosisz to ci powiedzą że na umowę trzeba sobie zasłużyć, czyli samo to że pracujesz nie wystarczy ... czyli chyba fikołki robić i klaskać i śpiewać i jeśli masz talent to ci dadzą śmieszne to jest
3
ZiomekFormelD 2017-05-08 23:49
Przeprosiłem już raz za swoje wulgarne wypowiedzi i będę zmuszony zrobić to po raz kolejny. Jak czytam opinie właśnie takich ludzi jak Ty to dostaje piany, masz studia? To ja pytam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakie? Bo po za politologia nic ambitniejszego po wypowiedziach nie byłeś wstanie ukończyć to że o pracę z wykształceniem w naszym kraju jest trudno każdy wie ale jeśli Ty Panie wyższe wykształcenie jesteś dumny z siebie że inni mają lepsza place i lepsza pracę za tydzień czy dwa większego doświadczenia czy nawet mniejsze ale mają ładne oczy uśmiech itd i satysfakcjonuje Cie taka praca na obietnich, powodzenia obiecuję Ci i naprawdę 3mam kciuki
Zuzanna 2017-05-09 09:24
@2017-05-05 12:58 rozumiem, że nie jest łatwo w firmie uzyskać umowy o pracę? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w FORMEL D. W jakim dziale pracujesz? Często w zależności od tego mogą znacznie różnić się warunki zatrudnienia w firmie, dlatego też taka informacja będzie ważna dla osób szukających informacji na tym wątku.
Liza 2017-05-13 09:10
Pracuje w toyocie, jednak gdzieś tam zastanawiam się czy się nie przenieść. Kolega mówił ze pracuje na Legnicy i jest fajnie, ma dobra pensje i profity, jednak z tego co tu czytam, brak stałej umowy ewidetnie mnie odstrasza i duża ilość nadgodzin. Nie jestem z leniwców, bo staram się łapać nadgodziny ile się da, jednak wizja 12-16h mnie przeraza. Tu mam umowę a bycie 12 to wielka rzadkość.. jednak nie mogę wyciągnąć dobrej pensji jaka by mnie satysfakcjonowała ;)

Ps wszystkie firmy kroją na dodatkach dojazdowych, powinno być te 83 grosze, a tu rzucają coś brutto, gdzie wychodzi 9zl na dzień (a ja np płace 12) choć grunt ze dają
1
Prototypi Automobili 2017-05-15 16:20
Hey, ja pracuje w Formel D w Wolfsburg i nie mam nic negatywnego do powiedzenia, ten Projekt gdzie jestem jest wyjątkowy i jedyny w Europie. a co do pracy to współpracownicy w tym całym są bardzo spoko.najważniejsza jest prawidłowa komunikacja z ludzmi także z Pm i Td.
Leszek 2017-05-19 09:08
@Prototypi Automobili Czy mógłbyś napisać coś więcej o tym projekcie? Coś słyszałem ale niewiele a jestem ciekawy .
Irytacja 2017-05-26 19:33
Formel D rozmowa o prace ....

Wasze babeczki które siedzą w biurze, i które mają codzienny dylemat co dzisiaj zjeść na obiad są niekompetentne i brak im jakiejkolwiek wiedzy na temat przedstawianych obowiązków.
Usłyszeć proste czynności manualne, to bym jeszcze przebolała ... ale kiedy zaczęłam dopytywać się co dokładnie jak to wygląda, babeczka szybko zmieniła temat i przeszła z uśmiechem na twarzy do zdania "Nie bronimy się przed umowami o pracę" padłam mam znajomych w tej firmie i wiem że ta firma żyje z wyzysku. Jedynym miejscem gdzie jest sporo ludzi na umowie jest Opel i to tylko dla tego że GM zażądał aby połowa ludzi na tym zakładzie była pracownikami etatowymi.
Gdybym nie przymusowe 13 zł brutto dalej wszyscy mieli by 12 ....
Kiedy ktoś zostaje Liderem na umowie o prace i tak dalej widnieje napis "INS".
I teraz pracujesz sobie kilka lat jako Lider zwalniasz się i nie wpiszesz sobie tego do CV bo na umowie byłaś, jesteś "INS" o ile w okresie tych kilku lat taką umowę w ogolę dostaniesz :).
Robicie wszystko żeby dobrze wyglądać a jesteście na poziomie Exact Systems lub CRS .. Sorry oni przynajmniej dostają paczki na święta czyli jesteście niżej ...
3
Lemor 2017-06-08 21:15
Co nowego dzieje sie w firmie? Pracowałem tu i dlatego tak interesuję się.
aga 2017-06-15 15:51
W firmie tylko bida, pensje stanowczo za małe, przełożeni podkręcają śrubkę co powoduje kolejne składanie wypowiedzeń przez pracowników z dużym stażem pracy ( w FD duży staż = 1rok pracy, taka specyfika pracy). Nowi pracownicy są przyjmowani z agencji pracy co obrazuje obecny stan firmy.
aga 2017-06-15 15:52
W firmie tylko bida, pensje stanowczo za małe, przełożeni podkręcają śrubkę co powoduje kolejne składanie wypowiedzeń przez pracowników z dużym stażem pracy ( w FD duży staż = 1rok pracy, taka specyfika pracy). Nowi pracownicy są przyjmowani z agencji pracy co obrazuje obecny stan firmy.
Lemor 2017-06-18 09:13
Czy jesteście pewni, że nie można powiedzieć coś dobrego o firmie? Czy poza pensją podstawową firma dodaje coś jeszcze? Może to są jakieś dodatki np. socjalny? Może jest coś o czym warto napisać a nie tylko narzekać?
Zostaw swoją opinię o Formel D Polska Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formel D Polska Sp. z o.o.