Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Firma FORMEL D

Pracowałeś w firmie Firma FORMEL D i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
xxx - 2013-02-28 13:15:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tez robilem w Gorzowie, ja tam nie narzekalem, ale troche za slabo placa..nie zdazylo mi sie zebym np w niediele schodzil o 22 z roboty i sedl na rano w poniedzialem do pracy,m zazwyczaj weekend wolny :)jak sie dawales/dawalas to tak masz :)
zdjecie uzytkownika
Silny - 2013-03-06 14:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zazwyczaj jesli sa 12tki czy nocka a potem 1sza zmiana, to lider lub koordynator ustala kto moze itp. Wiec mozna sie dogadac!
Wiadomo, robic trzeba, ale placa przynajmniej nie jest minimalna. Nie chcialo sie nam uczyc to teraz trzeba robic za 2-3 tys brutto miesiecznie... A apetyt rosnie w miare jedzenia!
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2013-05-06 16:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ile mniej więcej tam się zarabia? Jaką dają umowę i socjal?
zdjecie uzytkownika
corbis - 2013-06-13 15:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hm zarobki wahają sie od 1700 do 3500zł.
Umowe dostaniesz droga pisemną co miesiąc dostarczona przez listonosza.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-19 20:02:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@corbis, pewnie jesteś ich wysłannikiem i sam dostarczasz te umowy :))) A tak na poważnie, to jakie są tam teraz warunki pracy, to prawda, że można się dogadać z kierownikiem zmiany i jak pracujesz do późna, to nie przychodzisz na rano?
zdjecie uzytkownika
Hunk - 2013-11-18 20:29:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja chcialbym sie za pytac jakie sa umowy dawane, i na jaki jest okres praca
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-09-14 21:33:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałem zapytać jak wyglądają w formelu zarobki netto? I jakie są szansę na umowy?
zdjecie uzytkownika
Szefu - 2014-09-28 14:37:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zleceniowki daja i obiecuja co miesiac ze od nastepnego...beda umowy :D na przerwie potrafia przyjsc i powiedziec ze dzis musisz zostac na 12 :D
zdjecie uzytkownika
Zainteresowany - 2014-10-11 14:27:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mają jakąś stronę ? Jak się dostać do tej pracy ? Na czym konkretnie polega praca w Formel D?
zdjecie uzytkownika
For you - 2014-10-13 13:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ciezko znalezc jakies informacje o tej firmie, moze ktos cos napisac wiecej? Czym sie zajmuja i na jakie zarobki mozna liczyc>? Slyszalem, o jakichs pakietach socjalnych, ale nie wiem czy w to wierzyc. Gdzie miesci sie siedziba firmy i kogo najczesciej szukaja do pracy? Szukam bardzo pilnie pracy, dzieki
zdjecie uzytkownika
pawelek - 2014-12-05 14:11:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Szefu - 2014-09-28 14:37:02]:
A jak ktos nie może zostać to co wtedy?? Przecież poza praca jest też zycie osobiste... I dlaczego te umowy podpisuje sie co miesiac, nie mozna raz a normalnie? Nawet i zlecenie.... Jaka jest wogle atmosfera w pracy? Jaka jest rotacja pracowników ? Jak motywowani i oceniani są pracownicy? Jezeli chodzi o wynagrodzenie to chyba nie jest najgorsze z tego co czytam....
zdjecie uzytkownika
zdzicho - 2015-01-15 18:50:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie, zawsze mnie to wkurzało, że zefowie to zykle w takich skrajnosciach żyją, że wiesz jak jest tak, że albo się co chwila dopytuje co u Ciebie i wtrąca, albo w ogóle nie obchodzi go to co robis zpo pracy i ż epraca powinna być dla Ciebie najważniejsza ta naparawde..a jak jest u was, ale bez ściemy prosze.
zdjecie uzytkownika
Sadx - 2015-03-23 18:09:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To przecież jest nienormalne żeby podpisywać umowę z miesiąca na miesiąc, nie można nic zaplanować bo za kilka dni można być już bez pracy. Ja nie chcę się pisać na takie coś, ale potrzebuję pracy. Jest możliwość albo jakiś sposób żeby podpisać umowę na dłuższy okres czasu ? Przynajmniej na miesiąc tak na początku ?
zdjecie uzytkownika
Franio - 2015-04-08 20:53:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też bardzo chętnie dowiedziałbym się jak wygląda atmosfera, a raczej jak wygląda współpraca między szefostwem a pracownikami. Z tego co napisaliście to ja bym nie był za bardzo zadowolony gdyby ktoś mi w trakcie pracy mówił, że muszę zostać jeszcze pare godzin. Co się stanie jeśli np mam coś zaplanowane i nie mogę zostać ?
zdjecie uzytkownika
maciek - 2015-04-23 18:50:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że to wszystko kwestia dogadania tak naprawde i nikt nie będzie Ci miał za złe, że chcesz raz wczesniej wyjśc albo coś takiego, pracownicy, mam racje?
zdjecie uzytkownika
kontroler - 2015-05-12 16:25:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem pracownikiem tej firmy. Nie jest tak źle. Atmosfera między pracownikami jest ciepła a z kimś wyżej. mmm... no jak to z śmietanką bywa. Nie regularny i bardzo rzadki. Najczęściej informacje przekazują liderzy. Najgorszy jest kontakt z pracownikami firmy która jest klientem i zleca przesort czy rework. Zawsze pracownicy jakości są ostrzegani jako pasożyty i szukają pożywki na ich błędach, donoszą, sporządzają raporty z niedociągnięć. Jeśli osoba, która chce się zatrudnić w tej firmie jest delikatna na opinię innych to może się nabawić nerwicy. Dla wszystkich tych pracowników pojawienie się kontroli jakości jest wielkim szokiem ale po 2-3 tygodniach staje się normą i raczej później jest fajnie:) Po pracy ponad rok na jednym projekcie już nawet traktują mnie szacunkiem i radzą się w wielu sprawach. Najgorsze jest to wkroczenie na projekt.
Druga sprawa projekty. Bywają różne. Nie raz jest tak, że w czasie 8h pracy jest tylko jej na 2 h (np 15 min pracy potem przerwa znowu 15 min i przerwa bo tak produkcja leci a my odpowiadamy za jej płynny przepływ). A są tak ciężkie projekty e trzeba pracować całe 8h z ciężkimi elementami metalowymi. W wielu wypadkach nie ma miejsca na rutynę bo projekty zmieniają się co 2 miesiące i nie można się nabawić nudy.
Co do nadgodzin. Nie raz jest tak że muszą one być bo np. projekt się rozwija a pracowników mało albo nagle otwiera się projekt i nie jest możliwość szybkiego ściągnięcia kogoś. Może jestem zbyt wyrozumiała ale to rozumiem i często się zgadzam na nadgodziny. Weekendy pracujące to bardzo rzadka sprawa i można się dogadać z liderem. Nikogo nie zmusi ani nie przystawi broni do głowy za to że nie chce przyjść. Po za tym jak lider ma jakiś problem to można się dogadać z pracownikami zawsze jakaś dobra dusza zamieni się zmianami albo zastąpi. Chyba że się wszystkim zalezie za skórę.
Co do umów niema co się obawiać. Trzeba się na prawdę narazić żeby nie były przedłużone. Czyli notorycznie się spóźniać (ale takie solidne po 1h) i lekceważyć pracę, nie stosowanie się do procedur (ale naganne, takie małe uchybienia są korygowane przez ponowne przeszkolenie).
Więc tak na podsumowanie. Nie jest źle i nie należy się jej obawiać oraz należy się przygotować na opór ze strony ludzi kontrolowanych.
zdjecie uzytkownika
slabo - 2015-05-15 19:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam wszystkich i z góry ostrzegam tych, którzy wahają się przed podjęciem pracy w tej firmie. Przynajmniej w Poznaniu/Swarzędzu. Stawka słaba, godzin mało. Przy przyjmowaniu do pracy obiecują, że po 3 miesiącach umowa o pracę i podwyżka, a jak przychodzi co do czego to odwracają kota ogonem. Szef wzburzony, że wgl się upominam o to, co obiecywano na początku. W dodatku mówi, że "jak do tej pory mieliśmy same straty, bo wiesz sam jak to wyglądało" (w domyśle mało pracy i płacili postojówki, które wyliczali na postawie 50% z 7h dziennie, bo wg nich tyle ma pełnoetatowy dzień). Wszystkim obiecuję umowę o pracę, a jednak się nie wywiązuje. Jak ktoś jest studentem, osobą bez doświadczenia, która chce gdzieś je zdobyć albo zwyczajnie nie zależy jej na pensji to szczerze polecam, bo stawka 1100-1300 na porządku dziennym. Do tego dojazd słaby. Bez auta ciężko, bo schodzi sporo na dojazdy. a przy pracy ok6h dziennie pozostaje jakieś 40zł po odliczeniu kosztów podróży.
Jedyne co jest na plus to atmosfera, ale chyba nie o to chodzi.
zdjecie uzytkownika
dam sobie spokój - 2015-05-18 21:22:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to chyba dam sobie spokój, bo mi tez podczas rozmowy obiecywano umowę o pracę.chore
zdjecie uzytkownika
dziwny pan ze stocku - 2015-05-18 22:04:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kontroler - 2015-05-12 16:25:05]:
a jak wygląda zarobkami ?
zdjecie uzytkownika
dziwny pan ze stocku - 2015-05-18 22:12:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [slabo - 2015-05-15 19:40:12]:
czym się dokładnie zajmowałeś
zdjecie uzytkownika
Kontroler - 2015-05-21 00:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziwny pan ze stocku - 2015-05-18 22:04:20]:
Kontrona elementów lakierowanych i chromowanych, wtrysków polimeroychi detali metalowych, kontrola finalna różnych zespołów, kontrola pracowników (audyty wewnętrzne), przesort dostaw z zewnątrz do naszego klienta. :)
zdjecie uzytkownika
Kontroler - 2015-05-21 00:55:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dziwny pan ze stocku - 2015-05-18 22:04:20]:
Nie jest źle moim zdaniem jeśli chodzi o zarobki (w zależności od miesiąca ile było pracy 1400-3000) tylko, że śmieciówka i nie ma co liczyć na umowe o pracę.
zdjecie uzytkownika
Roden - 2015-05-23 22:29:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To nikt w Formel D nie posiada umowy o pracę ? Wydaje mi się, że dobrzy pracownicy, Ci którzy się sprawdzili powinni być nagradzani właśnie przynajmniej taką umową. Żeby mieli pewność, że utrzymają tą pracę na dłuższy czas. Bo życie w niepewności i takie odświeżanie umowy co jakiś czas nie jest dobrym wyjściem.
zdjecie uzytkownika
stelt - 2015-06-10 21:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Roden - 2015-05-23 22:29:16]:
Jestem pracownikiem z Boleslawca, umowy na etat na poczatku owszem nie bylo, ale po kilku miesiacam najbardziej wartosciowym pracownikom sa jaknbardziej dawane.
Z tego co sie teraz orientuje umowy w Bol. ma ok 7 osob.
zdjecie uzytkownika
kontroler - 2015-06-14 21:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No u nas się dostaje po 4,5 roku pracy co jest śmieszne.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma FORMEL D

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Firma FORMEL D?
Zadaj pytanie
alert