Formel D Polska Sp. z o.o.

Gliwice

Opinie o Formel D Polska Sp. z o.o.

Arczi 2017-03-11 01:40
Mnie ciekawi z jakiego projektu jesteś :) powiem tak.. podpisując umowę z firmą zobowiązujesz się do tego, iż będziesz WYKONYWAĆ POLECENIA swojego przełożonego. Z tego co wiem i widzę na zakładach żaden lider czy koordynator nie przekracza swoich uprawnień. Wydane polecenie ma być wykonane i koniec kropka. Masz przeniesć paletę? pozamiatać? KONTROLOWAĆ WG INSTRUKCJI to to robisz tu NIE MA DYSKUSJI. Jednakże wielu osobom poprzewracało się w głowach i sądzą, że coś zrobią lepiej szybciej itd, a później reklamacja za reklamacją. To jest wielki problem, iż ludzie aplikują na stanowisa gdzie po jakimś czasie sądzą, iż to nie dla nich, że nie będę WYKONYWAĆ POLECEŃ SWOJEGO PRZEŁOŻONEGO - PARANOJA. To jest praca moi drodzy !! nie przedszkole. Pójdziesz do innej firmy i też będziesz biadolił, bo tak właśnie działa nasze społeczeństwo. ktoś wyżej pisał, że 2800zł NETTO to dla niego mało. No ku*** o takich zarobkach to nie jedna osoba może sobie pomarzyć.
Dziękuję!
4
Zuzanna 2017-03-13 09:34
@Arczi dziękuję za Twoją opinię. A mógłbyś powiedzieć jakie są plusy pracy w firmie?
ZiomekFormelD 2017-03-30 21:11
Witaj. Wolę pozostać póki co anonimowy ponieważ nie mam do końca zamkniętych spraw z firmą. Na wstępie chciałem przeprosić za brak kultury jakim wykazałem się powiedzmy w opinii wyżej używając wulgaryzmów, ale było to spowodowane sytuacja i emocjami jakie w tym czasie wynikały. Natomiast jeśli chodzi o więcej wrażeń jakie mam związanych z pracą to chętnie po rozwiązaniu sporu między firma a mną podam adres email gdzie będziemy mogli porozmawiać o zaletach choć tych nie wiele czy wadach pracy w FormelD. Co do wypowiedzi @Arczi nie będę się odnosił proszę wybaczyć, ponieważ po pewnych stwierdzeniach jakich używa w swoich komentarzach mam pewne podejrzenia kto ukrywa się pod tym pseudonimem. Osoba aktywna zawodowo nadal w FormelD która mimo braku wiedzy, wykształcenia, umiejętności, i chęci dostała szansę. Ale o tym też bardzo ale to bardzo chętnie napisze w momencie kiedy podam email do kontaktu :) pozdrawiam i mimo wszytko firmy nie polecam zostawiam jednaką gwiazdkę.
2
Grzegorz 2017-04-03 14:34
Firma KOGUCIK
3
Lemor 2017-04-08 14:38
Firma FORMEL D to duża i profesjonalna firma, musi trzymać pewne standardy.
2
Zadowolony Formelek 2017-04-13 19:55
Czytając opinie to sądzę że strata czasu. Nie wiem co chcą osiągnąć osoby typu Ziomek ale wiadomo że wszystkim nie dochodzisz, i że jak ktoś oczekuje wiele, a w zamian daje ile daje, to jak może biedak pisać coś innego. Pracowałem w tej firmie i jak najbardziej polecm. Atmosfera jest super, kierownictwo również, jak coś się działo to lider pomagał i wspierał. Ziomek jeszcze napisał o braku wykształcenia i wiedzy osoby aktywnej zawodowo, nie wiem w jakim ty świecie żyjesz ale teraz wykształceni ludzie zapiepszaja za najniższą krajową bo są lewi bo uczeni, oczywiscie nie wszyscy
3
Zuzanna 2017-04-14 08:45
@Zadowolony Formelek rozumiem, że dobrze wspominasz pracę w FORMEL. Piszesz, że kierownictwo w firmie jest pomocne. To bardzo istotne, że pracownicy mają poczucie bezpieczeństwa w swoim miejscu pracy. W jakich sytuacjach mogłeś liczyć na ich wsparcie?
Zadowolony Formelek 2017-04-15 18:37
Słuchajcie, prawda jest taka że jak sam nie spróbujesz to się nie przekonasz. Jak się czyta opinie rozżalonych ludzi bo ten nie zarabiał ile chciał, drugi że kilometrów nie dostał, albo że nie może znieść że osoba ze słabszym wyksztalceniem jest przełożonym to naprawdę żenada. Ja jestem po studiach i nie przeszkadzało mi że liderka nie, ale właśnie oto chodzi że nie ważny papier tylko doświadczenie. Nigdy nie było sytuacji w której by sobie nie poradziła, pracownicy ją cenili bo pomagała nawet w sprawach prywatnych. Jak ktoś awansuje od inspektora w górę to tylko za ciężką pracę, a nie po studiach przychodzi nie wie co i jak i się mądrzy. Takich jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] osób, wystarczy posłuchać jak pieprzą psełdo kierownicy czy audytorzy. Ja wiedziałem że jak coś się by działo to liderka to załatwi. Cieszę się że akurat trafiłem na jej zmianę bo teraz mogę docenić co to dobry kierownik, teraz mam takiego ciu..że szkoda gadać, nawet nie zapyta czy coś nie trzeba. Jak wrócę do Polski to mam nadzieję że wrócę do Formela. Na razie moja kobieta mnie tu trzyma i się męczę. Pozdrawiam wszystkie formelki a zwłaszcza ekipę z Cz-Dz. i Bielska
Roberto 2017-04-18 17:43
Czy FORMEL D ma jakieś nowe oferty pracy dla kontrolera jakości? Nic nie mogę namierzyć. Może dowiem się jeszcze jak atmosfera w firmie? Jakie stawki są aktualnie?
Nok 2017-04-18 21:10
Wysokie zarobki z wysoką liczbą nadgodzin to chyba wszędzie standard :) szkolenia - szkoda, że mało profesjonalne, przy tak małej ich liczbie powinni przynajmniej zadbać o to aby były takie za jaką firma chce uchodzić czyli PRO . Pozdrawiam
Zuzanna 2017-04-19 09:38
@Nok co rozumiesz przez mało profesjonalne szkolenia? Chętnie dowiemy się więcej na temat możliwości rozwoju w firmie.
Ofensywa 2017-04-22 01:11
Zadowolony Formelek

Zapraszamy do Gliwice kolebki Formel D i 12 a potem 13 brutto "nowa ustawa" a potem umowa zlecenie 4fever, kolesiostwo i wyzysk zleceniówek ile wlezie, fakt jeśli ktoś się np. uczy i traktuje to jako alternatywę pracowniczą jest ok.
Ale na stałe to lepiej od razu szukać czegoś normalnego ...
2
Szymek 2017-04-23 20:10
Wieczne nadgodziny (brak pełnego składu najlepiej rekompensuje jak inni pracują po 12»14»16h!) , niskie płace i brak podwyżek, brak stabilizacji. Każdy projekt może skończyć się w każdej chwili. Pracujesz na terenie firmy, klienta co też nie jest komfortowe. Presja czasu, normy, bufory, audyty... weekendy.

Ci którzy pracują dobrze wiedzą.
A inni jak większość popracują chwilę ( czasami nawet po kilku godz. i rezygnując z wspaniałej kariery kontrolera ) uciekają z formel d top premium :)
3
Zuzanna 2017-04-24 09:20
@Szymek piszesz o częstych nadgodzinach. Jak często zdarza się, że trzeba zostać dłużej w pracy? Wspomniałeś też o weekendach. Czy w nie też się pracuje? Chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak wygląda Twoja praca na Twoim stanowisku.
Szymek 2017-04-25 00:45
Liczby nadgodzin nie będę uśredniał, ponieważ jest to uzależnionej od zbyt wielu czynników np. Ile osób wypadnie ze składu w danym dniu na każdej ze zmian itp .

Tak w weekendy też się pracuję i nie jest to do końca dobrowolne ponieważ, pracując w Formę D jesteś uzależniony/ona od klienta, więc jeśli produkcja pracuje w sobotę / niedzielę to wyprodukowane części trzeba sprawdzić.

Jeśli w tygodniu powstał bufor części to jedyna szansa,

się go ,,pozbyć" to dodatkowa zmiana w weekend.

Coraz więcej ludzi ma już serdecznie dosyć tego i się rozglądając za normalną, stabilną pracą ( mam na myśli pracowników etatowych na poziomie od ins - wzwyż )

Ciekawe tylko kiedy ktoś rozliczy ludzi którzy faktycznie zarządzają projektami.
Ziolo 2017-04-28 12:33
na wsi, typu Jelenia Gora, nie szuakaj pracownikow.
Lechos 2017-05-05 08:38
Firma FORMEL D jest dla mnie jak drugi dom. Mam fajna pracę z super ludźmi. Niezadowolonym powiem, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.
Formel Do Dupy 2017-05-05 12:58
Firma Formel D nie potrafi sama wyjść z inicjatywą umowy o prace, a jak poprosisz to ci powiedzą że na umowę trzeba sobie zasłużyć, czyli samo to że pracujesz nie wystarczy ... czyli chyba fikołki robić i klaskać i śpiewać i jeśli masz talent to ci dadzą śmieszne to jest
3
ZiomekFormelD 2017-05-08 23:49
Przeprosiłem już raz za swoje wulgarne wypowiedzi i będę zmuszony zrobić to po raz kolejny. Jak czytam opinie właśnie takich ludzi jak Ty to dostaje piany, masz studia? To ja pytam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakie? Bo po za politologia nic ambitniejszego po wypowiedziach nie byłeś wstanie ukończyć to że o pracę z wykształceniem w naszym kraju jest trudno każdy wie ale jeśli Ty Panie wyższe wykształcenie jesteś dumny z siebie że inni mają lepsza place i lepsza pracę za tydzień czy dwa większego doświadczenia czy nawet mniejsze ale mają ładne oczy uśmiech itd i satysfakcjonuje Cie taka praca na obietnich, powodzenia obiecuję Ci i naprawdę 3mam kciuki
1
Zuzanna 2017-05-09 09:24
@2017-05-05 12:58 rozumiem, że nie jest łatwo w firmie uzyskać umowy o pracę? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń z pracy w FORMEL D. W jakim dziale pracujesz? Często w zależności od tego mogą znacznie różnić się warunki zatrudnienia w firmie, dlatego też taka informacja będzie ważna dla osób szukających informacji na tym wątku.
Liza 2017-05-13 09:10
Pracuje w toyocie, jednak gdzieś tam zastanawiam się czy się nie przenieść. Kolega mówił ze pracuje na Legnicy i jest fajnie, ma dobra pensje i profity, jednak z tego co tu czytam, brak stałej umowy ewidetnie mnie odstrasza i duża ilość nadgodzin. Nie jestem z leniwców, bo staram się łapać nadgodziny ile się da, jednak wizja 12-16h mnie przeraza. Tu mam umowę a bycie 12 to wielka rzadkość.. jednak nie mogę wyciągnąć dobrej pensji jaka by mnie satysfakcjonowała ;)

Ps wszystkie firmy kroją na dodatkach dojazdowych, powinno być te 83 grosze, a tu rzucają coś brutto, gdzie wychodzi 9zl na dzień (a ja np płace 12) choć grunt ze dają
1
Prototypi Automobili 2017-05-15 16:20
Hey, ja pracuje w Formel D w Wolfsburg i nie mam nic negatywnego do powiedzenia, ten Projekt gdzie jestem jest wyjątkowy i jedyny w Europie. a co do pracy to współpracownicy w tym całym są bardzo spoko.najważniejsza jest prawidłowa komunikacja z ludzmi także z Pm i Td.
Leszek 2017-05-19 09:08
@Prototypi Automobili Czy mógłbyś napisać coś więcej o tym projekcie? Coś słyszałem ale niewiele a jestem ciekawy .
Irytacja 2017-05-26 19:33
Formel D rozmowa o prace ....

Wasze babeczki które siedzą w biurze, i które mają codzienny dylemat co dzisiaj zjeść na obiad są niekompetentne i brak im jakiejkolwiek wiedzy na temat przedstawianych obowiązków.
Usłyszeć proste czynności manualne, to bym jeszcze przebolała ... ale kiedy zaczęłam dopytywać się co dokładnie jak to wygląda, babeczka szybko zmieniła temat i przeszła z uśmiechem na twarzy do zdania "Nie bronimy się przed umowami o pracę" padłam mam znajomych w tej firmie i wiem że ta firma żyje z wyzysku. Jedynym miejscem gdzie jest sporo ludzi na umowie jest Opel i to tylko dla tego że GM zażądał aby połowa ludzi na tym zakładzie była pracownikami etatowymi.
Gdybym nie przymusowe 13 zł brutto dalej wszyscy mieli by 12 ....
Kiedy ktoś zostaje Liderem na umowie o prace i tak dalej widnieje napis "INS".
I teraz pracujesz sobie kilka lat jako Lider zwalniasz się i nie wpiszesz sobie tego do CV bo na umowie byłaś, jesteś "INS" o ile w okresie tych kilku lat taką umowę w ogolę dostaniesz :).
Robicie wszystko żeby dobrze wyglądać a jesteście na poziomie Exact Systems lub CRS .. Sorry oni przynajmniej dostają paczki na święta czyli jesteście niżej ...
3
Lemor 2017-06-08 21:15
Co nowego dzieje sie w firmie? Pracowałem tu i dlatego tak interesuję się.
aga 2017-06-15 15:51
W firmie tylko bida, pensje stanowczo za małe, przełożeni podkręcają śrubkę co powoduje kolejne składanie wypowiedzeń przez pracowników z dużym stażem pracy ( w FD duży staż = 1rok pracy, taka specyfika pracy). Nowi pracownicy są przyjmowani z agencji pracy co obrazuje obecny stan firmy.
aga 2017-06-15 15:52
W firmie tylko bida, pensje stanowczo za małe, przełożeni podkręcają śrubkę co powoduje kolejne składanie wypowiedzeń przez pracowników z dużym stażem pracy ( w FD duży staż = 1rok pracy, taka specyfika pracy). Nowi pracownicy są przyjmowani z agencji pracy co obrazuje obecny stan firmy.
Lemor 2017-06-18 09:13
Czy jesteście pewni, że nie można powiedzieć coś dobrego o firmie? Czy poza pensją podstawową firma dodaje coś jeszcze? Może to są jakieś dodatki np. socjalny? Może jest coś o czym warto napisać a nie tylko narzekać?
Assk 2017-06-30 15:39
Lemor premie wyrabiasz sobie tym że przychodzisz do pracy w niedziele lub sobotę, i robisz za troszkę wyższą stawkę kosztem swojego weekendu. Premie jako takie są przeznaczone w zasadzie tylko dla liderów i jest to 10%. Dodatki socjale nie istnieją na umowie zlecenie jedynie jeśli płacisz składkę chorobową możesz sobie po 3 miesiącach iść na płatne L4 a po powrocie poczuć że jednak nie jest to mile widziane u tego pracodawcy. Więc jeśli brakuje pozytywów w komentarzach, to może nie jest to złe nastawienie ludzi tylko pracodawcy ?

Z podejściem wszyscy są do zastąpienia jeden się zwolni przyjdzie następny i się go przeszkoli to i tak dziw że to jeszcze się kręci ....
1
Budzik 2017-07-05 09:25
Bardzo pesymistycznie patrzą niektórzy na firmę oraz pracę tutaj. To jest jak ze szklanką do połowy napełnioną wodą. Można być zadowolonym lub nie, prawda?
Kozioł 2017-07-05 14:35
Pracuje w Gorzowie dla Formel D i jeszcze nigdy nie spotkałem się z takim brakiem profesjonalizmu ze strony przełozonych. Mamy tu taka kordynatorke Joasie która oklamuje ludzi ze dopisze im fikcyjne dodatkowe godziny za to ze przyjda w sobote do pracy, czy to jest normalne w tej firmie ?
3
agata 2017-07-07 08:36
Tak w tej firmie jest to normalne.
1
Constantin 2017-07-07 22:55
Normalne to by było mieć ludzi na umowach którzy musieli by przyjść z obowiązku. A tak nie wiedzą co robić bo produkcja idzie a Formelowcy być muszą. A ona sama przecież stać na kontroli jako INS nie będzie. Ona nie daje tych godzin z swojej kieszeni tylko z kieszeni firmy. Na innych zakładach masz normalne 8 godzin liczone +50 % za godzinę i do domu papa. Ta firma jak i wiele innych padłą by gdyby nagle wycofali umowy śmieciowe, sorry jest jeszcze coś takiego jak umowa o wolontariat pewnie by wprowadzili.
Koziol 2017-07-08 18:32
Constantin ale dyrdymały piszesz... Skoro sprowadzaja ludzi poza miejscowych do pracy ktorym trzeba oplacic hotele pozniej co trzy tygodnie zjezdzaja do domow ktore oddalone sa o kilkaset km od miejsca pracy i placa im za km przez co osoba mieszkajaca gdzies pod Zakopanym bedac na tygodniowym wolnym zarabia wiecej niz pracownik swiadczacy w tym okresie prace to gdzie tu logika? Osoba poza miejscowa zarobi dwa razy wiecej niz miejscowy przy tym bedac mniej efektywnym i kilkukrotnie drozsza w utrzymaniu, wiec nie chrzan glupot o bankructwie firmy. Problem to slaba kadra zarzadzajaca przynajmniej w przypadku Gorzowa.
Lemor 2017-07-14 23:08
Nie rozumiem w jakim celu niektórzy piszą na forum, że jakiś kierownik jest złym pracownikiem ? Tu się nikt tym nie zajmie, trzeba zgłasza w firmie.!
Kozioł 2017-07-18 13:02
W moim przypadku nie mam takiej możliwości, ponieważ byłem całkowicie odcięty od firmy i nawet na moją prośbę o nr telefonów lub e-mail o które prosiłem aby mi udostępnić ponieważ chciałem samemu wyjaśnić pewne sprawy tj. np. wypłaty pieniędzy za badania lekarskie które zrobiłem w maju i do tej pory firma nie wypłaciła mi tych pieniędzy mimo ze przepracowałem 2 mc. Mało tego z powodu tego że powiedziałem prawdę na audycie tzn. wspomniałem o tych właśnie zaleglościach firmy w stosunku do mnie ze nadal nie są wyjaśnione a kordynator cały czas mnie zwodził ze już wszystko zalatwione a pozniej okazywało sie ze tak naprawde nic nie było i granie na zwłokę ze tutaj w tej chwili nie ma tej Pani odpowiedzialnej za to i ze jest inna ktora tego nie potrafi wyjasnic???!!! Ja za to mam grzecznie czekać na przelew ktorego notabene sie nie doczekalem .Powiedziałem na audycie ze szkolenia pracownicze (zwrocilem uwage ze Pan z audytu profesjonalnie do tego podchodził) są przeprowadzane w sposób taki że podpisywane są tylko listy i my jako pracownicy nic z nich nie wynosimy to po dwoch godzinach od audytu zostałem zwolniony i poinformowany ze to za to ze tak sie wypowiedziałem na audycie.. Jest mi niezmiernie przykro z tego powodu, że zostałem w ten sposób potraktowany. To właśnie PROFESJONALNE podejście do pracownikow ktore jest stosowane w Gorzowie.
1
Jotpe 2017-07-18 19:37
Pracuje ponad 1,5 roku w formelu, oczywiście na zleceniu i nigdy nie uslyszalem nic o umowie chociaz sam tez o nia nie zapytalem(nie czuje takiej potrzeby) stawke mam od poczatku 14 brutto co na poczatku wydawalo sie calkiem w porządku ale od dawna przydałoby sie więcej. Ogolnie pracuje sie okej, ale jak nie bedziesz biegac za umowa/podwyżka/premia itd to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaniesz. Ogolnie swojego sie dorobiłem i max do konca września bede tutaj pracował i jeżeli ktos zapyta czy polecam ta robote to mysle, ze z czystym sumieniem na poczatek przygody z praca powiem TAK
Ferdek 2017-07-21 18:45
Szukam pracy i słyszałem, że Formel D to dobra firma i można u nich dostać fajna pracę. Faktycznie mają długa listę ofert. Czy mógłby ktoś napisać jaka jest atmosfera? Czy w dziale jakości można godziwie zarobić?
Formel D Polska Sp. z o.o. 2017-07-24 15:23 [pracodawca]
Dzień dobry,

Serdecznie zapraszam na rozmowę do biura na ul. Toszeckiej 101 lub do kontaktu telefonicznego.
Chętnie opowiem Panu o ofertach pracy i przybliżę profil działalności firmy.
Serdecznie pozdrawiam
Patrycja
609 405 244
Oj Ferdek 2017-07-24 17:18
Jeśli interesuje cię stawka 13 brutto oraz umowa zlecenie bez szybkiej, jak i być może z "0" szansą przejścia na umowę o prace to oferta właśnie dla ciebie, bo na takich ludziach im zależy .
Ciapek 2017-07-25 13:26
Widzę że ekipa Formel D bacznie obserwuje posty na tym forum szkoda tylko że odpisuje tylko kiedy ktoś pyta o prace, zerowe zainteresowanie odpowiadaniem na pytania niewygodne ... Niewygodne posty znikają bardzo szybko monitoring pełną gębą xD
Limonka 2017-07-25 18:07
Jak się zaczyna pracę to często jest stawka najniższa tylko trzeba sie wykazać i później dają więcej. Wcale się nie dziwię, że tak postępują bo wielu cwaniaków biega od firmy do firmy. Dla mnie to jest dobra firma!
Formel D Polska Sp. z o.o. 2017-07-26 08:09 [pracodawca]
Dzień dobry,
Serdecznie zapraszam Pana do kontaktu z naszym biurem w Gliwicach w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji.
Serdecznie Pozdrawiam
Marta
605 842 576
Madzia 2017-08-03 09:44
Co sie stało, że tak mało chętnych do pisania? Wakacje?
dzejdzej 2017-08-04 07:45
praca ;)
Pozdro dla Kumatych 2017-08-10 20:01
Ludzie piszą ale zanim zobaczysz posta zostaje usunięty przez cenzurę pozdro ... jak zdążysz to zobaczyć
Leszczu 2017-08-11 10:22
Chyba przesadzacie , nie zauważyłem żeby tak się działo. Nie ma idealnej firmy, tak jak n ie ma idealnych ludzi. Ja uważam, że jak mi robota odpowiada to robię swoje .
Szarik 2017-08-11 18:19
Nie ma idealnej firmy nie ma idealnego człowieka ... fakt ale po to jest forum aby ludzie mogli się wypowiadać i iść w te dwie skrajności lub stać po środku a kasowanie postów przez pracodawce to jak warzenie towaru na korzyść sprzedawcy. I to zachowanie mija się z zasadą wolności wypowiedzi ...
Tolek 2017-08-15 15:14
Wcale się nie dziwię ponieważ bardzo często są tak wulgarne że nie daje sie czytać. Każdy ma prawo pisać to co uważa ale z kulturą. Wyśmiewanie innych osób , czy tak trzeba?
Kisza 2017-08-16 13:46
Można usunąć posta i napisać uzasadnienie, a tu jest tak że pracodawca udostępnia tylko adres biura w odpowiedzi na pytanie na namiary firmy ...
Zostaw swoją opinię o Formel D Polska Sp. z o.o. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Formel D Polska Sp. z o.o.