brak logo

Firma FORMEL D

Gliwice

Opinie o Firma FORMEL D

noju 2016-02-15 20:20:13
a czy przypadkiem IC nie jest tak, że firma jest oporna w wypłącaniu podwyżek ? OStatnio sporo key account managerów potrzebowali ale nie wiem czy już poznajdywali ludzi..
tolek 2016-02-21 17:37:56
@noju z tego co widze to znaleźli już nowych pracowników bo nie moge znaleźć nowych ofert pracy z firmy. Ciekawe czy na dzień dobry oferują umowę o pracę
nienormalnana 2016-02-22 17:40:47
Na początek umowa zlecenie a potem prosisz sie jak pies o umowe o prace ktora dostajesz najwczesniej po przepracowanych trzech miesiacach.....idzcie sobie do innej firmy. Siedziba firmy w Gliwicach a formely wszedzie porozwalane po miastach jak cos chcesz załatwiac to ciągle listownie wszystko....nic na miejscu pracy się nie dowiesz a mailowo czy listownie to ch....za listy nikt ci nie zwroci.
T 2016-02-24 12:42:31
Firma Formel D jest beznadziejna a team liderzy są również beznadziejni. Obiecuja umowy, których nie ma. Traktuja pracowników jak maszyny i śmieci. Firma jest niekompetentna i nikomu jej nie polecam.
2
nijaki 2016-02-24 21:03:34
Zaproponowali 12 brutto na jakości ile to wyjdzie netto . Nie jestem studentem.
ad 2016-02-26 14:53:18
Przy opłacaniu dodatkowego chorobowego które jest dobrowolne stawka netto wychodzi około 8,70 na rękę , bez dobrowolnej składki chorobowej 8,90
Lewactwo 2016-02-29 05:35:50
Do tego dochodzi jeszcze niedokładnośc jeśli chodzi właśnie o te składki podatki dużo osób się skarzy że ucinaja wypłaty o grube setki tłumacząc się właśnie jakimiś śmiesznymi wyliczeniami. Ponadto nie dowiesz się ile faktycznie wychodzi za nadgodziny w soboty niedziele na tym też dobrze sobie kase kręcą. Przyjmują cały czas nowych bo ktoś ma stowe za każda przyjęta osobę....uważajcie też co podpisujecie w tej firmie bo z tym też się zle dzieje...Ty jesteś dla nich maszynka do zarabiania pieniędzy dla nich heh Ty się nie liczysz w tej firmie. Wszyscy mówią jaka to atmosfera nie jest wspaniała...atmosfera zwłaszcza w zaklamanym towarzystwie gdzie w pracy wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liderom a poza praca psioczą na nich że uszy wiedna.....praca idealna dla lizusow i wazeliniarzy którzy dadzą śpię wyr...chac nawet bez wazeliny haha. Ale poza tym jest ok.....hahaha
kasta 2016-03-02 19:53:53
nie wiem czy specjalnie oszukują na kasie ale..
prawie zawsze się nie zgadza.Może to niekompetencja w biurze?Druga sprawa-obiecują umowę o pracę ale tylko TL je mają.Nie słyszałem o pracownikach(czyt. robolach)aby je mieli.Firma dobra dla kogoś kto chce dorobić mając inny stały dochód.Kolejni ludzie się zwalniają bo zostali oszukani.
Troszkutroszku 2016-03-04 18:04:28
Umowę o pracę dają po trzech miesiącach Ale dostajesz marne grosze.......nie opłaca się. Potrafią w każdej chwili zadzwonić i ściągnąć cię do pracy bo nie ma komu robić albo nikt nie chce chodzi o weekendy. Niekompetencja w biurze owszem i to we wszystkim hehe
LuK 2016-03-10 20:39:12
Tej firmy nie polecam nikomu. Firma Formnel D jest beznadziejna trzymają osoby które sa niekompetentne a te co są dobre to zwalniaja albo robia tak zeby sami sie zwolnili. Nikomu ale to nikomu nie polecam a liderzy to ludzie nieznajacy sie na pełnieniu tych obowiazków.
2
Oplowiec 2016-03-10 20:52:06
Witam. Chciałem poinformować ze firma Formel D wykazuje się dużą niekompetencją. Wobec pracowników zachowuje się wręcz nieludzko, dyktując i narzucając formę pracy oraz nie liczą się ze zdaniem pracowników. Ponadto liderzy myślą, że pozjadali wszelkie rozumy. Firmy Formel D nie polecam nikomu, chyba że ktos ma mocne nerwy, żeby się uporać z kadrą. Obiecują umowy- których nie ma oraz podwyżek- których też nie ma.
1
Modlishka 2016-03-11 10:52:26
Pracuję w Formel D od trzech lat jako inspektor. jesetem zadowolona. umowe o prace otrzymalam po roku, ale jestem zadowolona. sqs, sqp placą 7,50 zł/godz i to oni traktują ludzi jak śmieci, w dodatku wymagają samozatrudnienia!!
poza tym widać że można dojść wyżej. projekt menadzer jest naprawde pszystojny!
1
szymon 2016-03-11 20:24:41
ja pracuje w Formel od pierwszego tego miesiąca i fajnie się zapowiada jak coś to potrzebują ludzi od zaraz w Legnicy na 100% jak dowiem się więcej to dam znac
Wiwat 2016-03-12 16:15:16
To dawaj @szymon znać, ja się z chęcią dowiem szczegółów, chociaż w sumie widziałem oferty na kontrolera jakości w Legnicy. Jak potrzebują od zaraz to może łatwiej będzie się dostać :) Wymagania i tak nie są duże, bo wyższe wykształcenie i doświadczenie na podobnym stanowisku.
Troszkutroszku 2016-03-13 08:12:40
Tak można dojść wyżej... liząc tyłki tym przy biurku!! ....co najwyżej ze zwykłego kontrolera na lidera ale awans haha lider zresztą też sprawdza lampy i zajmuje się tym co kontrolerzy. Wazeliniarze i podpier.alacze dobrze tu tylko żyją haha. Ci co mają rodziny są tam przegrani bo każdy jeden tam przeżywa te lampy jakby to conajmniej dzieci własne były.....to już pod chorobę psychiczną u niektórych chyba podchodzi haha powinni stworzyć etat dla jakiegoś psychologa na konsultacje haha
Mały 2016-03-13 19:38:11
Firma Formel D moim zdaniem juz dawno powinna wyleciez z Opla ponieważ robia takie buble (NOKI) ze masakra. Naprawde sie dziwie ze taka firme dalej trzymia. A tak jak mowia inni jak bedziesz do dupy wchodzic to moze umowe sie dostanie. A tak z miesiaca na miesiac przedłuzaja . Nie POLECAM.
Asia 2016-03-14 18:09:58
W Gliwicach słyszałam dużo dobrego o firmie, a właśnie widzę, że szukają kogoś na pracownika biurowego w dziale finansowym. Nie dość, że weekendy wolne to można liczyć na umowę o pracę. Wymagają tylko 2 lat doświadczenia na takim stanowisku. Ktoś wie jak wyglądają zarobki osób w biurze?
obserwatorka 2016-03-16 12:44:43
Większość liże 4 litery.
A ja kręcę filmy.
Legnica
:*
uti 2016-03-16 18:16:49
W formelu widziałem , ze poszukują w tej chwili ludzi na stanowisko pracownika biurowego do działu finansowego. Dobre warunki i wcale niewielkie wymagania
re 2016-04-05 20:50:35
Przeszedłem 2 rekrutacje 1 osobiście i karzac czekac i zapisuje w notesie moje nada i nr tel moj. 2 rekrutacje przez 2 przez tel! Co mnie jeszcze czkeka?
Ubiegam sie o stanowisko kontrel jakosci!
Pomuzcie co mowic czy tam sa jakies testy czy sie odrazu podpisuje umowe
romr 2016-04-05 20:54:41
@re wcale mnie nie dziwią wieloetapowe rekrutacje i wysopkie wymagania, dostosuj się. Automotive Service Industry jak branża potrzebuje specjalistów najlepszych i ma prawo wymagać
re 2016-04-06 08:42:51
a jak wyglada jak cie juz do biura zaprosza i co tam sie zwykle robi? Chodzi mi o stanowisko kontroler jakosci
citi 2016-04-07 12:54:21
Miejsce : Bolesławiec

Przed świętami wielkanocnymi bylem na rozmowe to bym raczej wtorek.
I po zakonczeniu rozmowy Pani mnie zapisala do notesu imie i nazwisko i do dziś nie zadzwonili!
Mam pytanie do was czy oni jak zapisza twoje dane to naprawde zadzwonia ? I jak dlugo sie czeka?

Prubowaem sie potem dowiadywaćć na wlasna reke. Okazalo się ze rozmawawialem z przedsawciel firmy formel d. ale nie pytalem o to bo kobiet miala barwy sgl global.
spoina 2016-04-09 19:38:52
Bo nic tak nerwów moich nie koi, jak widok spawu kochani moi. Pozdrawiam Lear
1
pisowcy 2016-04-11 19:23:34
Jak potraficie włazić w tył** bez wazeliny to zapraszam.....idealne miejsce buahahah
LISTEWKA 2016-04-12 15:18:05
Dlatego jako Formel, dużo lepiej mamy w Faureci ;)
ziom 2016-04-12 20:46:10
mialem rekrutacje we wtorek tydzien temu przez tel. I na koncu rozmowy bylo do ussyszenia co to znaczy? ciag dalszy bedzie? jesli tak to jak dlugo sie czeka az do biura wezma.
ziom 2016-04-12 20:50:02
Do usłyszenia mialo byc:)
Eddie 2016-04-20 23:25:14
Tak, ale w Polsce ciężej zarobić, ja teraz dostałem 1800 zł miałem chyba z 8 nadgodzin, plus dojazdy 1000 zł. Łącznie 2800. Wkurzają trochę telefony, typu "za godzine bądź tu i tu" albo rzucanie po zmianach. Ale mnie to odpowiada, nie lubię monotoni, a lubię zmiany.
Eddie 2016-04-20 23:27:20
Tak, tylko, że płacą odkąd zamkniesz drzwi od domu (czas dojazdu) i do momentu jak zamkniesz za drzwi z domu za sobą, a nie tylko za godziny pracy i 0,85gr od kilometra. Więc masz za paliwo i ewentualne naprawy.
Eddie 2016-04-20 23:29:08
No kurde, to na maile jak muszę coś załatwić to mi duchy odpisują! Albo mam halucynacje.
blondyna 2016-04-30 13:15:05
Ha dobre moich też pozdrawiam lear legnica
Finalista 2016-05-05 15:00:31
Muszę powiedziec, że generalnie praca w FORMEL jest świetna, lepiej nie można trafić, widać, że ludzie wkładają tutaj serce we wszystko co robią, jestem zszokowany jak bardzo, mocno się martwiłem, że nie da rady, a da.
1
obserwator 2016-06-01 10:12:09
haha o tak oni wkładają w to serce bo wiekszosc nie ma zycia poza tymi lampami jak robia po 12h albo 16h hahahaha zeby sie wkurw....bo jakis paproch w lampie? masakra widac ze nie maja innych problemow ale to nie jest zdrowe to trzeba leczyc hahaha zakochani w lampach.....masakra byle tylko w tyłki wleźć.
roman 2016-06-02 20:07:35
no jednak dokładność i precyzja to podstawa, szczególnie w tej branzy. nie na darmo szukają wielu ludzi na stanowiska Inżynier Jakości (Quality Engineer)
Erwin 2016-06-15 21:51:26
Gratuluję głupoty tym którzy siedzą tam bez umowy. Byłem, podziękowałem, robotę z umową znalazłem. Praca bez umowy o pracę to skazywanie siebie na bezdomność na starość. Dalej róbcie na pasibrzuchów... Ciekawi mnie gdzie jest Państwowa Inspekcja Pracy.
edfr 2016-06-15 22:03:25
ale szczerze to powiem Ci @Erwin ze nie wiem kto zgodzilby sie teraz pracowal gdziekolwiek bez umowy
walix 2016-06-20 15:43:35
INŻYNIEROWIE I OSOBY Z KWALIFIKACJAMI NA WYŻSZE STANOWISKA>>>> TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD TEJ FIRMY <<<<<<<< TO BAGNO.
walix 2016-06-20 15:44:04
INŻYNIEROWIE I OSOBY Z KWALIFIKACJAMI NA WYŻSZE STANOWISKA TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD TEJ FIRMY
4rr 2016-06-20 16:02:34
@walix no ale wlasnie teraz to oni poszukuja iznyniera jakosci dostaaw wymagane jest wykształcenie wyższe (preferowane techniczne),doświadczenie na podobnym stanowisku w branży Automotive,min. dobra znajomość języka angielskiego i/lub niemieckiego umożliwiająca swobodną komunikacje
wiktoriahaha 2016-06-21 16:47:59
Przemysłowa 1 Na Srg
tomek 2016-06-21 16:51:55
moim zadniem warto raczej aplikować ja na Inżyniera aplikowałem, jest umowa i premie, wiec to chyba najważniejsze?
Kandydatka 2016-06-28 12:07:44
byłam u nich na rozmowie o prace, profesjonalne podejście do kandydata, fajna perspektywa rozwoju, ciekawe projekty.
Czekam na wynik rekrutacji.
trzymajcie kciuki :)
ic 2016-06-28 12:09:51
@Kandydatka a możesz opowiedzieć, jak wyglądała ta rozmowa, o co pytano? :)
Kandydatka 2016-06-28 15:11:08
@ic - aplikowałam na inż. jakości / pytania stricte z znajomości narzędzi jakościowych, wcześniejsze doświadczenie, dowiedziałam się dużo o firmie, został przestawiony projekt w na który szukają pracownika.
Na jakie stanowisko Ty aplikowałeś/aś?
alladyn 2016-06-28 15:17:58
a co powiecie kochani o stanowisku Starszy Inżynier Jakości ds. Kontaktu z OEM które jest oferowane teraz? interesuje mnie kwestia relokacji, która pojawia się w ofercie - w jakim zakresie firma mi pomoże?
Kandydatka 2016-06-28 15:26:53
z tego co usłyszałam na rozmowie firma zapewnia zakwaterowanie w hotelu na czas trwania projektu, zwrot kosztów dojazdu. Jeśli chodzi o sama relokacje to pewnie da się dogadać.
Finalista 2016-06-28 18:18:29
No ale jest tak jak mówiłem wcześniej, więc chyba dobrze
kontroler 2016-06-29 09:15:53
a co z rekrutacją na niższe stanowiska? jak to wygląda? ma ktoś jakie doświadczenie?
ja kość 2016-06-29 14:25:48
na razie na niższe nie chcą, tylko starszych inżynierów i inżynierów jakości
Zostaw swoją opinię o Firma FORMEL D - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma FORMEL D