brak logo

WZL-2 S.A.

Bydgoszcz

Opinie o WZL-2 S.A.

Dick 2014-04-07 13:39:11
Witam serdecznie ,

Czy zagląda tu ktoś kto mógłby zaopiniować pracę w Wojskowych Zakładach Lotniczych w Bydgoszczy???

Pozdrawiam :)
monter 2014-04-22 16:25:45
WZL to duży zakład pracy i skupia wielu ludzi. Zakład podzielony jest na działy w których pracuja ludzie o różnym stopniu wiedzy i zaangażowania. Niestety, nieda sie uniknąć sytuacji podszytych mobbingiem. A kierownictwo tego nie chce widzieć i nie chce o tym słyszeć bo to jest bardzo wygodne. Pracując w tym zakładzie sam osobiście nie poleciłbym nikomu, chyba że wrogowi. Ale są podobno działy, gdzie z uśmiechem na ustach idzie się do pracy.
1
monter 2014-04-22 16:39:52
A dodam jeszcze kilka słów. Pomimo marnej atmosfery to praca jest ok, płaca nie najgorsza, uzależniona od tego co wykonujesz. Socjal jest bardzo dobry i tu ukłony do tego pracodawcy. Myśle że jest to praca dla tych co lubią technike lotniczą.
2
AeroFun 2014-04-25 10:40:11
Czy jest realna możliwość bycia przyjętym do WZL mając doświadczenie w branży lotniczej, ale brak 'znajomości' wśród osób obecnie tam pracujących? Czy dokumenty aplikacyjne są w ogóle rozpatrywane? ? ?
4
monter 2014-04-25 20:09:03
Jesli masz udokumentowane doświadczenie w branży, posiadasz licencje i do tego posiadasz znajomość języka angielskiego technicznego to masz bardzo spore szanse. Jak zawsze trzeba złożyć CV w kadrach firmy. Trudno kogoś wspierac w staraniach jak sie nie zna. Powodzenia
AeroFun 2014-05-11 19:14:00
Chodziło raczej o pracę w dokumentacji technicznej, nie jako mechanik :) - mam w tym doświadczenie, techniczny angielski na wysokim poziomie (stanag, etc.).
Nie dziękuję i mam nadzieję na jakąkolwiek odpowiedź na moją aplikację ;)
Dick 2014-05-15 13:36:33
Witam Kolegów:)
Dziękuję koledze Monterowi za odpowiedź na moje pytanie..
Właśnie przymierzam się do złożenia aplikacji do WZLów .. z a jakim skutkiem to się przekonam;)

Pozdrawiam..
takto 2014-07-08 19:47:10
kolega monter o jakim dziale mowisz ?
ciekawe czy myslimy o tym samym
monter 2014-07-13 22:13:58
niema zbyt wiele tak specyficznych działów, tak licznych osobowo i ze złą atmosferą pracy. Ale ważne, że plan ma być wykonany, ludzie są nieważni, zawsze można ich zmienić.
zykfryd 2014-07-20 13:38:18
a jak wyglada z zarobkami albo awansami ?
czy jest mozliwosc zarobienia przyzwoitej kasy czy lepiej szukac gdzies indziej pracy?
nie chodzi mi o to ile ktos zarabia tylko poprostu czy na dzisiejsze czasy to dobre pieniadze..
xx123xxx 2014-11-20 21:23:45
czy pracuje tam ktoś lub pracował jako kierowca? jakie są zarobki i warunki?
4
pracownik WZL 2014-11-25 10:28:47
Jeśli chcesz i umiesz pracowac to i zarobisz i bedziesz mial spokoj, socjal ok, kieronicy nienajgorsi. Można proóbowac
2
xx123xxx 2014-11-26 13:12:32
A czy ktoś wie o wolych stanowiskach pracy?
kandydat 2014-12-14 19:24:11
nie ma co składać cv wdo WZL W BYDGOSZCZY widać że ta rekrutacja to ściema aplikowałem na księgowego i do działu controlingu i mimo 6 lat doświadczenia i certyfikatu z księgowości rekrutacja była rozstrzygnięta cytuje wypowiedź " przyjęliśmy innego kandydata" . zresztą tam gdzie budżetówka i monopol to zawsze tak jest
pracownik 2014-12-16 08:15:56
Widocznie Kolego "inny kandydat" miał większe doświadczenie...
Nie ma co focha walić..
kandyda 2015-02-06 13:05:06
a ja sie dostałem bez znajomosci, ukladów i innych pierdół, jest robota i jest kasa.
Socjal ok, godziny i nadgodziny tez. Rozumiem rozzalonych niezadowolonych, ale nie ma co zniechecać innych
3
monter 2015-04-24 21:41:06
Witam zainteresowanych. Dawno tu nie zaglądałem i widze jakiś ruch w interesie. Osobiście trochę mnie martwi że zakład jakoś marnie myśli o młodych pracownikach by zatrudnić ich bezpośrednio przy produkcji. Trzeba dać młodym szansę zdobycia doświadczenia. Pracy jest sporo i będzie jej jeszcze wiecej także proponuję decydentom zwrócić na ten temat uwagę by nie było zbyt późno.
Sporo pytań o socjal. Tak, firma dba o pracowników w tym zakresie. Wiadomo że znajda sie tacy którym mało i niesprawiedliwie. WZL wraz ze związkami wypracowuje środki finansowe na święta, paczki dla dzieci, środki na wypoczynek urlopowy a równiez dofinansowuje wypoczynek dzieci. Wysokość środków zalezy od dochodów danej osoby. Uważam że jest całkiem dobrze.
Co do zarobków nie ma tragedii ale tez szału choc w bydgoskim światku mówi sie o kokosach. Nie jest to prawda. Zakład zatrudnia wiele osób nie zawsze związanych z techniką lotniczą (ślusarze, informatycy, galwanizerzy itd) ale tez typowych specjalistów lotniczy i biorąc pod uwagę specyfike tej pracy i odpowiedzialność to można powiedzieć że zarobki nie powalają na kolana. Pisze o tym by uprzedzić młodzież która ma spore oczekiwania na początek swojej kariery zawodowej. Nie są to zarobki głodowe jednak.
Kończąc, życzę powodzenia z domieszką szcześcia, w staraniach o prace w WZL.
2
morgan 2015-07-20 23:04:21
piszą widze sami Panowie po szkolach! wezciesie wkoncu za robote,a nie patrzcie gdzie by tu zarobic a sie nie narobic... za opierdalanie sie niktnie placi, a dla was ciezko byc sumiennym i rzetelnym pracownikiem, bo zalecalosci wam pozostaly ze studiow! nachlac sie, poimprezowac, a robota nie chuj! tydzien postoi
3
A.K. 2015-07-29 12:20:13
Nowy Prezes to wieśniak. nie ma pojęcia o zarządzaniu, tylko się nachapać. Nie wspominając o jego przydupasach najlepszych w donoszeniu nawet na rodzinę (pozdrawiam E.B)!!
Wuzelnick 2015-07-29 23:14:00
Wg mnie ten zakład to nieporozumienie..
Mechanik lotniczy z wypłatą taką samą wypłata jak człowiek który zamiatarki przystanki w firmie Eurostyl ..
Wgl nie liczą się z pracownikami rzetelnymi...podpierdalanie i kapusiarstwo...
Najbardziej śmieszy mnie fakt że kierownikami działów są pseudo zolnierzyki którzy chlali ile wlezie a teraz wielkimi rzadzacymi są..
Straszne hamstwo płynie z kierowniczych pomieszczeń i kierownika przydupasow czyli mistrzów...
Młodzieży jeżeli chcecie iść do wuzla to zastanówcie się bo wiele jest firm które stawiają na młode umysły i ręce...
Starsi wiecznie nadazac za technika nie będą, wzl zresztą też bo tam wieje komunizmem i technika z lat odległych..
Osobiście nie radzę...
Dużo młodych i w średnim wieku się zwalnia także zastanowienie się to rzecz podstawowa
3
wzl4 do wzl2 2015-09-16 17:45:39
Witam.pisze na forum jako pracownik wzl 4 z tego co już wiadomo mamy jednego prezesa.pytanie moje dotyczy przeszeregowania czy miało u Was coś takiego miejsce a jak tak czy drastycznie wyszło to dla pracowników czy wiązało się z obniżka pensji.
1
wzl4 do wzl2 2015-09-17 06:16:14
U nas ma być dniowka a nie jak teraz stawką godzinowa.To jest ok. Obawy moje wynikają ze mogą obniżyć pensję która i tak nie jest duża.stąd te pytanie czy był u Was rewolucje płacowe jak tak czy doszło właśnie obniżki pensji na rzecz innych pracowników
mechanik 2015-09-17 21:13:34
Zgadzam się z kolegą. Zarobki jak na taką odpowiedzialność są marne. Chyba że się jest przydupasem przełożonych. Chamstwo przełożonych nie do opisania a tzw. góra udaje że nic nie wie bo tak wygodnie. Kierownictwo to byli wojskowi którzy nie mają pojęcia o zarządzaniu. Liczą się tylko tabelki. Pamiętam czasy w których jako młody pracownik z chęcią szedłem do roboty.
3
piątkowicz 2015-09-18 20:10:11
Ze smutkiem muszę się zgodzić z przedmówcami i jak tak patrzę na to wszystko to szybko lepiej nie będzie. Kierownictwo zapomniało o zasadach jakie obowiązują w lotnictwie, tylko te pieprzone tabeli i nieprzekraczalne terminy. A GDZIE BEZPIECZEŃSTWO I DOKŁADNOŚĆ!!!!! Totalne dno organizacyjne, chamstwo, poniżanie drugiego człowieka, nerwy i brak chęci chodzenia do pracy. Wszystko ma swój kres, piszę ludzkiej wytrzymałości. I ta wygodna dla przełożonych bezczelność jednego człowieka(narazie bez nazwisk), potrafi skutecznie zniechęcić do normalnej pracy nawet najbardziej oddanych dla zakładu pracowników. Zainteresowani na pewno (z odrobiną chęci) skojarzą fakty. Przykro, że to tu piszę o tym, ale jest coś takiego jak niemoc. Liczę na zmiany na lepsze, nie tylko ja. Wiemy wszyscy, że wirtualny świat jest ogromny, chłonny na informacje i ma swoją moc. Zaczekam
dyrektor 2016-01-07 09:56:01
jak to jest z tą rekrutacją na dyrektora handlu i rozwoju? niech ktoś napisze, bo w zeszłym roku około marca szukali i chyba znaleźli i teraz znowu szukają? O co tu chodzi - przecież dyrektorzy tak z dnia na dzień to chyba nie uciekają jak kasa dobra...
3
dyrektor 2016-01-11 09:36:36
dzięki za odpowiedź. ogłoszenie o naborze na to stanowisko pojawiło się w marcu 2015 i w grudniu 2015 na www.pracuj.pl.
kandydat 2016-02-23 22:25:10
właśnie się dowiedziałem że niestety ale "wygrał" stanowisko dyrektora działacz prawa i sprawiedliwości. Gratuluje kolego T.
piątkowicz 2016-02-28 13:10:11
No niestety, zmiany dotarły i do nas. Firma stoi finansowo stabilnie więc warto swego człowieka tam wstawić. Doświadczenie w lotnctwie zdobywa sie latami ciężko pracując. Teraz nastały czasy gdy to jest nie istotne, liczy sie oddanie partii. I jak widać działa, niemała kasa leci. Żenada
9
1231 2016-03-22 19:16:12
czy po technikum o kierunku mechanik lotniczy jest szansa na przyjęcie mnie do pracy w WZL 2, czy jednak większa wagę odgrywają tutaj studia?
1
kappka 2016-05-29 22:57:02
hmm moja znajoma tam pracuje, na odprawach i nie narzeka. wiadomo, że praca zmianowa czyli lekka niedogodność jak dla niektórych ale nie narzeka! jej to odpowaida. a mówiła ze jest wiele promocji i że warto latać z bydgoszczy, np do rzymu bo można trafić na na prawde tanie loty!
Marcos 2016-06-17 19:03:58
Kolego brutalna prawda jest taka ze tam dzieci jeszcze niepoczęte mają już miejsca zaklepane . Jest taki oszołom co siedzi ciągle na telefonie i jeździ wózkiem widłowym ale jakby co to mamusia z księgowości pomoże.
Marcos 2016-06-17 19:05:58
Ta firma to stara komuna ....
Pracownik 2016-06-27 00:12:11
Ja się wypowiem w ten sposób, że pracuję w tym zakładzie i z miesiąca na miesiąc widzę jak ta firma się rozwija i jak zarządza swoją gospodarką pieniężna. Kładzie nacisk na rozwój i co raz bardziej na młodych ludzi. Jedno i drugie im się zwróci. Idą z duchem czasu i wiedzą, że największy potencjał jest właśnie w najmłodszych pracownikach(choć niestety nie wszyscy), którzy wprowadzają wiele świerzości wśród tych którzy pracują tam od czasów PRL-U i tych drugich co tam pracowali podczas poprzedniego ustroju tez nie ma za co winić, że mają takie podejście do pracy i często też do życia. Pracownicy "Piątki" powinniście być dumni, że pracujecie w samym sercu zakładu i cała reszta, że pracuje w Wzl-ach.To my jesteśmy odpowiedzialni za to co się będzie działo z tym zakładem. Bo wszyscy Ci co narzekają powinni się ścisnąć za jaja i zamiast wylewać swoje żale starać się z tym coś zrobić.
1
Sok 2016-07-05 22:55:19
Czy osoba bez doswiadczenia ma szansę na przyjęcie do WZL na mechanika lotniczego? Co prawda jestem zielony w tym temacie ale...
Sok 2016-07-07 15:43:13
Jestem po technikum lotniczym, ukończyłem je kilka lat temu ,potem studia, ale już bardziej marketingowy temat także nie związany z mechaniką. Doświadczenia też nie mam w tym zawodzie, ale nie wiem może jakaś szansa na właśnie rozpoczęcie kariery od pomocnika, od zera do bohatera jak to mówią ;)
JESTEM KTÓRY JESTEM 2016-09-19 16:35:32
BANDA KRETYNÓW I IDIOTÓW TAM PRACUJE....NIEDOUCZENI LUDZIE MYŚLĄ, ŻE SA SZPECAMI A TAK NAPRAWDE NIC NIE WIEDZĄ...CAŁYM ZAKŁADEM RZĄDZĄ DEBILE I TYLKO UKŁADY SIĘ LICZĄ....LIZANIE DUPY A W NAJLEPSZYM WYPADKU DAWANIE DUPY ZA STANOWISKO....BANDA KRETYNÓW, IDIOTÓW, PODPIERDALACZY....
15
kokoroco 2016-10-10 09:59:33
nie polecam....słabe zarobki, wymagania bóg wie jakie...nie ma częsci i wszystko klejone i skladne jest z zlomu....totalna porażka....tylko czekać aż spadnie to dziadostwo....masakra jakas...
4
Okradziony 2016-10-17 21:57:48
Dostarczałem wyprodukowane przeze
mnie elementy na hangary budowane w 2015/2016 . Generalny wykonawca WARBUD SA nie zapłacił podwykonawcy,który montował te elementy a ten nie zapłacił mnie.
Zostałem okradziony, a skradzione elementy są zamontowane na hangarze w Bydgoszczy.
Mam prawo tam pojechać, rozebrać hangar i zabrać moją własnośc.Niech drży właściciel hangaru bo prawnicy już drążą temat.
5
Henryk 2016-10-22 12:44:42
hmm.. właśnie miałem wysyłać swoje CV, ale z tego co czytam nie warto. Mam doświadczenie jak się pracuje z ludźmi własnie z poprzedniej epoki w firmach rodem z PRL, chamstwo, prostactwo, rzucanie mięsem i inne rzeczy o których nie napiszę, są wśród takiego towarzystwa na porządku dziennym.
1
Elo 2016-10-25 06:54:51
Chamstwo to za mało powiedziane
Banda emerytów wojskowych
Która gnębi pracowników cywilnych
Miejmy nadzieje ze minister w końcu wyczyści spółki skarbu państwa i pozbędzie się emerytów
8
piątkowicz 2016-11-01 20:56:21
Sporo racji w tym co zostało napisane. Ale należy spojrzeć prawdzie w oczy. Taki emeryt gdy zostanie zwolniony, w życiu da sobie radę, ma zabezpieczenie finansowe. Gdyby ministerek zrobił czystki w spółkach ( w WZL-2 również ) to sporo miejsca na awanse by się zrobiło, trudni ludzie by odeszli, nastąpiłoby zadowolenie dla oka i narosłaby radość ale prawda jest taka, że trudno by było pozostałym dzielnym i oddanym pracownikom sprostać zadaniom i wywiązać się z kontraktów a co za tym idzie mogłoby dojść do zapaści finansowej. Zawsze będzie grupa ludzi niezadowolonych z otoczenia. Bardzo często złość na emerytów wojskowych to frustracja która rodzi się z normalnej ludzkiej zawiści. Osobiście znam takiego dupka ,który nie przedstawia sobą wiele, mordę drze i potrafi poniżyć pracownika. I jeszcze co bardzo istotne nie jest emerytem wojskowym więc i wśród pozostałych, chamstwo i darcie ryja to sposób na byt w zakładzie. Jak ktoś chce pracować to nie szuka pomocy w pisie tylko pracuje.
zkłopotany 2016-12-08 10:38:59
Krótka pilka. Pracuje w malej miejscowosci na etacie "budżetówka" mam 2000 brutto jakies 1400 na reke + socjal itp. Mam tytul mechanika lotniczego i doswiadczenie 4 lata jako slusarz mechanik. Do tego kurs CNC. I tu pojawia sie moje pytanie, mianowicie: Czy zarobie wiecej w WZL jako mechanik lotniczy niz to co mam teraz?
Zostaw swoją opinię o WZL-2 S.A. - Bydgoszcz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WZL-2 S.A.