brak logo

IDG Poland S.A. - Warszawa

Warszawa

Opinie o IDG Poland S.A. - Warszawa

azot 2009-02-15 00:20:00
Koszmarne miejsce, wroga bym tam nie wysłał.
1
anonim 2010-09-14 09:16:25
Zgadza się, jak pracujesz ciężko od 9 do 17 to jesteś złym pracownikiem ale jak siedzisz w pracy do nocy i źle pracujesz bo jestes okropnie zmęczona i koncentracji zero, to jesteś "dobrym" pracownikiem, premię dadzą i dołożą jeszcze obowiązków, bo po co wracać do domu, przecież można pracować non stop.
1
igdman 2010-10-06 16:59:56
Szanowny Szefie, ustal jakieś normy, nie wprowadzaj chaosu, nie zmuszaj nas do pracy do nocy, my mamy swoje rodziny....
kadry 2010-11-02 22:41:09
obecnie jest prowadzona w IDG rekrutacja do działu HR proszę o informację, czy również w kadrach siedzi się od rana do nocy? Jak wyglądają wynagrodzenia w Pastwa firmie?
ala 2010-11-05 17:55:27
HRy to chyba nocują w firmie - to jednoosobowy dział, he he - powodzenia...

wynagrodzenie zależy od indywidualnych negocjacji ale o premiach to lepiej nie wspominać, to za duże słowo, dawno nie widziałam premii
2
długoletni 2012-01-23 20:30:37
No jest już od roku nowy szef, i jego nowi ludzie. Niestety jest gorzej. Zdecydowanie nie polecam.
pozytywny 2013-01-31 17:34:31
Nowy szef, nowa ekipa. Dla jednych nowe oznacza niepewne, ale to idzie w dobrą stronę!
Kastet 2013-04-06 09:56:53
długoletni - 2012-01-23 20:30:37

No jest już od roku nowy szef, i jego nowi ludzie. Niestety jest gorzej. Zdecydowanie nie polecam.
a co, pracować trzeba... przynajmniej firma idzie do przodu i się zmienia a nie czeka aż rynek wymusi zmiany
Gość 2013-08-12 19:50:41
Nowy zarząd, nowy porządek - straszny stres przy zadaniach, piętnaście rzeczy do zrobienia na wczoraj. Pensja jak na tak dużą firme średnia, po długich targach.
Miruś 2014-04-04 22:57:58
Może i to było dobre posunięcie - czas pokaże co z tych ruchów wyjdzie. Nie mniej jednak przydałaby się opinia pracownika :)
1
Halo 2014-04-16 09:18:06
Orientuje się ktoś czy na chwilę obecną IDG poszukuje pracowników do biura, albo czy w ogóle planowana jest jakaś rekrutacja?
egon 2014-05-30 20:12:16
atmosfera jest fatalna, trwa polowanie na czarownice czyli poszukiwanie winnych w organizacyjnym chaosie i przy braku spojnej strategii. slaby lider, kazdy dzial w swoja strone to co sie dziwic ze nie idzie jak powinno. firma zyje z reklam, czyli co łaska. a ta na pstrym koniu jezdzi. chaos, siedzenie po nocach, dol nie rozumie co sie dzieje, gora nie ma pojecia co czyni. kazdy odchodzacy zostaje obsmarowany. tylko dla desperatow.
pionier 2014-07-11 10:52:55
Przed 2011 jedenastym roku było wariactwo. Jak się nie podobałeś to długo nie popracowałeś. Jak pokazałeś, że ma masz łeb na karku potrafisz zarobić dla firmy to i sam zarobiłeś. Atmosfera od strony zarządu była dziwna ale dało się przeżyć i dobrze zarobić - jako menedżer oczywiście :)

Nastąpiła zmiana... nie będę wnikał z jakiego powodu ale kto pracował to wie.
Wybór był iście zaskakujący i mówił wiele. Wystarczyło przejrzeć dokonania nowego Prezesa.
No i się zaczęło:
- rok pierwszy zapoznanie i bajkopisanie (socjal, nie będziemy zwalniali, ta firma była źle zarządzana, teraz musimy przyciąć żeby zarabiać miliony itd.)
- rok drugi wywalamy wszystkich, którzy coś osiągnęli, którzy się znają i zatrudniamy swoich + wyselekcjonowaliśmy tych, którzy się nie znają ale rokują (z mojej perspektywy osoby, które się nie stawiają i ślepo wykonują rozkazy); zatrudniamy nowych zdolnych menedżerów...
- rok trzeci: nowi zdolni menedżerowie jeżeli myślą i nie pozwalają robić głupich rzeczy już nie pracują, ciągle szukamy nowych tanich, "zdolnych"

Reasumując: jeżeli chcesz pracować w dobrej, stabilnej firmie, mieć możliwość rozwoju intelektualnego i zarabiania godziwych pieniędzy - omijaj z daleka. Nie znasz dnia ani godziny kiedy to wszystko padnie. Budżety coraz mniejsze i coraz bardziej niewyrabiane. Z kilku odnóży zostały góra dwa, które są coraz mniej stabilne.

Dodam jeszcze, że ciągle zachodzę jak z dobrze prosperującej firmy z wyjątkowymi fachowcami można było zrobić coś takiego.
4
agata 2014-11-19 09:39:34
A jakie zarobki są w księgowości i w kadrach?
ania 2015-01-31 22:14:06
Nikt nic nie słyszał, czy nie wolno Wam pisac o takich rzeczach, bo to jakies tajemnice firmy? Napiszcie prosze, bo zalezy mi odrobinę na czasie, jestem już bez pracy, W ogóle to jaki rodzaj umowy IDG proponuje na starcie pracownikowi i czy z kolejna umową dostaje się sensowna podwyżkę, czy tez jest szansa na awans?
And 2015-05-07 10:24:08
Praca jest spoko, pracowałem tam dwa lata. Rekrutują ludzi z polecenia, szukają ludzi godnych zaufania i nie chcą ekspertów. Od początku jest umowa o pracę. Nie chcą być nazywani korporacją, ale od początku trzeba mieć wiedzę lub ją zdobywać. Na pensję nie można narzekać, ale podwyżki trzeba sobie wychodzić.
samodzielna księgowa 2015-05-07 11:15:00
Do księgowości czy kadr tez z polecenia?
abligatoryjny 2015-05-26 23:38:59
w idg panuje balagan. jest stworzone kilka niepotrzebnych stanowisk - szczegolnie w marketingu, ktory nie zna sie na swojej pracy, ale robi dobre wrazene do zlej gry, aby sie tylko przeslizgnac.
kierownicze stanowiska zajmuja ludzie, ktorzy sa z idg bardzo dlugo. jezeli zatrudniaja nowe osoby to tylko dlatego, aby zrzucic im wiecej pracy (np. w zime), a pozniej sie ich pozbywaja i biora nastepnym, ktorzy sie znaja, odwalaja czarna robote.
rotacja w tej firmie jest ogromna. ludzie udaja, ze pracuja. jest spychologia, nie ma wspolnej wizji. panuje tam dziwna atmosfera.
nie warto tam pracowac, chyba, ze chcesz harowac za innych za slaba pensje. jezeli nie lubisz sie wychylac i nie masz swojego zdania - idz tam pracowac. kierownictwo lubi potulnych barankow.
2
Okno 2015-08-18 21:59:16
Zwolnili już wszystkich?
ciekawy 2016-02-23 12:51:50
właśnie aplikowałem na konsultanta, ale czytam teraz opinie i mnie to trochę martwi .. zmieniło się coś w IDG ? czy dalej taki cyrk?

2
pracownik 2016-04-27 10:07:17
fatalna firma duże przestoje brak nalezytego traktowania robisz za friko bez socjalu , ubezpieczenia i premii
andy 2016-05-15 15:59:06
Witam serdecznie. O firmie czytałem sporo już jakiś czas temu. Widziałem , że prezentują się naprawdę fajnie, także sam nawet zamierzałem aplikować, jednak nasze drogi się rozeszły. Kolega jednak który się do idg dostał nie żałuje. Oferty rzeczywiście były @paula
Zostaw swoją opinię o IDG Poland S.A. - Warszawa - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IDG Poland S.A. - Warszawa