brak logo

LG

Jarocin

Opinie o LG

siemka 2012-04-08 15:12:46
wesołych świąt ludziska...a zwłaszcza dla tych co obgadują innych a nie widzą siebie:) żal mi was .pamiętajcie ideałów niema!!!!! pozdrawiam.
....... 2012-04-09 20:29:18
Ale oni nie obgadują :) tylko mówią prawdę , widocznie kogoś prawda w oczy kole ,a taka fajna praca tylko ludzie poj....ni :)
djabełaek 2012-04-16 17:30:27
heheheheheh, ale mam ucieche że cały wałbrzych zwolnili i teraz szukają pracy wieśniacy, hehheh, a tak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e kazdemu obrabiali, obgadywali, i nadgodziny narobili, heheheh ibrabiaczki jesdne te (usunięte przez administratora) i reszta wieśniaczek, hehehehehe!!!!!!!!!
aaa 2012-06-14 13:48:22
witam chcialam zapytac jaki u was jest system pracy w starionie czy jest 4brygadówka czy jak??? a i czy pracuje u was ktos z TPV???odpiszcie prosze ale tak szczerze bez wyglupow tak na powaznie zalezy mi dziekuje wam z góry
ja 2012-06-15 20:39:13
Jedni pracuja tylko na jedna ranna zmiane, reszta pracuje na 3 zmiany soboty i niedziele wolne dla wszystkich nie ma czterobrygadowki
aaa 2012-06-15 22:37:51
a tam gdzie sa 3 zmiany to co dokladnie robia ?jakas ciezka praca?macie klimatyzacje na hali? z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam
micco 2012-06-28 21:16:40
kto puścił famę,że LG ma przejąc Starion? LG HR milczy bo nic nie wie.Brama wybudowana i co dalej?
ccc 2012-07-04 13:56:25
Proszę:

Z jednego z portali internetowych:

"Producent części do telewizorów i monitorów oraz lodówek, firma STARION do końca września zamknie swój zakład w Biskupicach Podgórnych. Dla 300 osób oznacza to utratę pracy.

Nieoficjalnie mówi się, że decyzja o zamknięciu zakładu w Biskupicach zapadła już na początku roku. Zdaniem dyrektora jest ona podyktowana „potrzebą wzrostu konkurencji firmy w Europie”.

Jak informuje gazeta 'pierwsza grupa pracowników objętych zwolnieniami grupowymi już dostała wypowiedzenia'.

Dla Biskupic to ogromna strata. 300 osób, które w związku z zamknięciem zakładu STARION zostaną bez pracy ma znaleźć zatrudnienie w innych oddziałach firmy – LG Electoronics, w Rosji, a także u innych pracodawców działających w strefie. "

123 2012-07-05 14:08:17
Komus sie nudzi i straszy ludzi.A ten cytat z portalu internetowego jest o tpv, http://evertiq.pl/news/7673 możecie sobie sprawdzic.
jaxja 2012-07-13 17:48:56
...zwolnią tyle i będzie potrzeba,a we wrześniu się okaże....
moment 2012-07-14 16:48:40
a we wrześniu przyjmą nowych buhahah
M 2012-08-22 11:42:03
zwolnia, przyjma bo tak im latwiej, poza tym niezorganizowane losie ze stariona nic im nie zrobia, zamiast czekać , zalozcie zwiazek zawodowy
Nie wazne 2012-11-28 00:56:45
nie radze nikomu przyjmowac sie na dzial wtryskarek gdzie liderem jest (usunięte przez administratora) bardzo zle traktuja ludzi maja za nic.jeden zbija baki a drugi (usunięte przez administratora)
reniii 2013-01-18 18:14:21
witam czy ktos moze mi napisac czy autobusy jezdza przez polanice zdroj???do kobierzyc?
aaa 2013-01-25 21:16:47
bylam kiedys w starionie ten zaklad to masakra a o zarobkach nie wspomne ludzie tu po 4 latach na reke biora po 1100 zlotych przy systemie 3 zmianowym to sie w glowie nie miesci do tego smierdzi plastikiem i niemila atmosfera dla nowej osoby dlatego po 2 dniach obserwacji juz mnie tam nie bylo nie polecam pracy w tym zakladzie jak slysze slowo wtryskarka mdli mnie
xxx 2013-01-26 01:36:15
do M, w Starionie trudno mowic o zwiazkach zawodowych. nie ma sie komu za to zabrac, zreszta ludzie boja sie ze zostana zwolnieni. Nie kazdemu sie usmiecha robic w tej firmie ze wzgledu na traktowanie oraz zarobki, a jednak niektorzy z nich za ta pensje utrzymuja swoja rodzine a teraz trudno o jakakolwiek prace
Pracownica 2013-04-01 17:21:36
A mi się w tej firmie podoba. I pomału zmienia się na lepsze. Wszystkim, którzy chcą zobaczyć jak się tam pracuję radzę po prostu spróbować i samemu ocenić.
pawlo 2013-04-07 17:05:34
Pracownica - 2013-04-01 17:21:36

A mi się w tej firmie podoba. I pomału zmienia się na lepsze. Wszystkim, którzy chcą zobaczyć jak się tam pracuję radzę po prostu spróbować i samemu ocenić.
przybyłem, zobaczyłem, podziękowałem
pracownik 2013-08-07 12:45:42
w starionie nie jest aż tak źle zarobki no lipa 1600zl brutto plus premia ewentualne nadgodziny można zrobić np sobota 100% płatna Koreańczycy nie są zbyt rozmowni wiec nawet zbytnio się z nimi w ogóle nie gada:d co do polskich kierowników itp to nie jest źle co do ludzi hym wiadomo jak w zakładach nie każdy jest do akceptowania ale nie jest źle jest dużo ludzi z którymi można się dogadać kupili nowa maszynę to może jakimś cudem dadzą podwyżkę:) w biurze ciężko coś załatwić więc biura nie pozdrawiamy:d
Mam dość 2013-08-09 14:21:16
A co maja powiedzieć osoby z działu wtryskarek. Zapierdzielamy 4 brygady świątki, piątki,soboty czy niedziele i zarabiamy marny 1200zł. Inne działy mają soboty czy niedziele płatne 100% my setek nie mamy w ogóle. Pisaliśmy wniosek o podwyżkę i został on totalnie olany.Aneksów o czterobrygadówkę nie mamy do tej pory, a mamy ją od 1 kwietnia, dzięki Bogu jest już sierpień (usunięte przez administratora) powiedział że to załatwi i w dalszym ciągu je załatwia.Grafiki co chwila są zmieniane, wolne weekendy są zmieniane na pracujące.Dodatku za czterobrygadówkę nie płacą nam w cale.Zamiast 14 dni urlopu przydzielili nam tylko 10.Resztę dni zapomnij że dostaniesz, no chyba że na święta.Dodatek stażowy za przepracowany rok wynosi aż 30 zł. Ja się pytam gdzie jest inspekcja pracy.Czas najwyższy zmienić pracę.
pracownik 2013-08-12 09:43:38
Dobrze Wam tak, inczej nie będziecie mieli, a obiecanki cacanki od (usunięte przez administratora) i nie tylko od niego i nie pierwszy raz w starionie we wszystkim.
on 2013-08-19 18:57:28
pracownik - 2013-08-07 12:45:42

w starionie nie jest aż tak źle zarobki no lipa 1600zl brutto plus premia ewentualne nadgodziny można zrobić np sobota 100% płatna Koreańczycy nie są zbyt rozmowni wiec nawet zbytnio się z nimi w ogóle nie gada:d co do polskich kierowników itp to nie jest źle co do ludzi hym wiadomo jak w zakładach nie każdy jest do akceptowania ale nie jest źle jest dużo ludzi z którymi można się dogadać kupili nowa maszynę to może jakimś cudem dadzą podwyżkę:) w biurze ciężko coś załatwić więc biura nie pozdrawiamy:d
To wyjechałaś/wyjechałeś z tą podwyżką w kosmos normalnie.A co do ludzi, to w cale nie za ciekawie jest z tym dogadywaniem, pracuję na wtryskarkach i nie uśmiecha mi się w tym zakładzie na długo zostawać, przyjdzie wrzesień i uciekam, przyszłych raczej przestrzegałbym przed tym całym starionem.
PRACOWNIK 2013-08-21 14:57:28
JESTEM ZA TYM ŻEBY W STARIONIE ZACZĘLI ZATRUDNIAĆ PRZEZ AGENCJE PRACY TYMCZASOWEJ, MOŻE WTEDY KTOŚ DOCENI UMOWĘ O PRACĘ
gal anonim 2013-08-30 12:55:39
Zgadzam się z powyższą opinią!!!
MAx 2013-09-26 14:48:28
Witam a czy ktoś ma może nr do tej firmy??praca na produkcji bądź myjkach??
kuleczka 2013-09-28 14:22:53
to nr do kadr proszę 717335401 na produkcji lub jako freeder na linkach z tego co wiem to brakuje im osoby na dział dostaw
1
aaa 2013-10-10 13:01:22
czy jest dojazd z Wałbrzycha ?
1
2013-10-11 21:28:37
No i jak wam się pracuje w starionie. Dalej Was robią w pałe z urlopami ( min 14 dni) i nadgodzinami . Swiat istniej bez stariona i ż....... zarazy.
2013-10-22 12:31:41
Pracuję tu już 6 miesięcy. Polecam
kolo 2013-10-29 01:16:16
Dzień z życia Polaka : Wstaje rano, włącza japońskie radyjko, zakłada amerykańskie spodnie, wietnamski podkoszulek i chińskie tenisówki, po czym z holenderskiej lodówki wyciąga niemieckie piwo. Siada przed koreańskim komputerem i w amerykańskim banku i zleca przelewy za internetowe zakupy w Anglii, po czym wsiada do czeskiego samochodu i jedzie do francuskiego hipermarketu na zakupy. Po uzupełnieniu żarcia w hiszpańskie owoce, belgijski ser i greckie wino wraca do domu. Gotuje obiad na rosyjskim gazie . Na koniec siada na włoskiej kanapie pijąc kolumbijską kawe słodzoną ukraińskim cukem i... szuka pracy w niemieckiej gazecie - znowu nie ma! Zastanawia się, dlaczego w Polsce nie ma pracy i a jak jest to za 1200??? Gdyby Irlandczyk, Grek czy Niemiec zarabiał 1500 Euro i 5.50 Euro wydawał na litr paliwa, 20 Euro na kino i 250 Euro na średniej klasy buty, 5 tys. Euro za metr kw. mieszkania i 60 tys. Euro za średniej klasy nowy samochód, to na ulicach panowałaby regularna, krwawa wojna! Polska płaca minimalna 334 Euro, minimalna płaca w Irlandii 1462 przy zbliżonych kosztach życia. Polacy to najgłupszy naród na świecie , od zawsze okradany i poniżany, i nawet nie zdający sobie z tego sprawy (vide wyniki wyborów). A teraz jeszcze będziemy się dokładać do wymienionych wyżej państw. Bo nas stać a oni mają mityczny kryzys. To co jest w Polsce to nawet nie można nazwać kryzysem, to jest od zawsze dno i dwa metry mułu!!! Polak jest tanim wyrobnikiem UE, a Polska rynkiem zbytu dla towarów drugiej i trzeciej kategorii po cenach wyższych niż w UE !! LUDZIE OTWÓRZCIE OCZY Gdybym był okupantem i chciał zniszczyć naród to wyganiałbym młodych ,mądrych ludzi zagranicę za chlebem na emigrację, podnosiłbym podatki i wprowadzałbym nowe, dawał podwyżki i kolejne przywileje resortom siłowym, stawiałbym 500 nowych radarów, wzmacniałbym inwigilację obywateli, likwidowałbym państwowe szkolnictwo i służbę zdrowia oraz ograniczałbym do nich dostęp, oddałbym banki, media i handel obcym i wrogom Polski, wyśmiewałbym ich wartości i religię, skłócałbym młodych ze starszymi ,aby przez odwróconą hipotekę przejąć za bezcen ich mieszkania i domy, zachęcałbym ich kobiety do feminizmu ,prostytucji i aborcji ,aby nie nadawały się na dobre matki i żony, zadłużałbym ich bezpośrednio oraz pośrednio przez państwo i gminy, aby nie mogli się temu sprzeciwiać, likwidowałbym ich przemysł ,a w zamian budowałbym ogromne stadiony na kredyt, aby przynosiły straty, dopuszczałbym do sejmu złodziei i degeneratów, itd. Obejrzyj się wokoło!!!!!! niech każdy prawdziwy Polak wklei to raz pod jakimś artykułem. dodam jeszcze ze gdyby np niemiec powiedzial do polaczkow od jutra macie zakaz jezdzenia naszymi markami samochodowymi -wiec co ? na rowery by musieli sie przesiasc ? tylko ze nawet rowerow -wlasnej produkcji nie maja ..co moze miec wieczny parobek ? tylko rece do roboty na swojego pana np; niemca albo partie ktora sobie wybral ...........
kolo 2013-10-29 01:24:01
Wow i tak jak będą chcieli to polecisz szybciej niż w 2 tygodnie biały murzynie. Niedługo bedziecie się cieszyć że jest ciepło w pracy to za darmo popracujecie bo na życie nie będzie was stać.
Pracownik 2013-11-02 18:25:19
Wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma. Ja pracuję w Starionie już 3 lata. Płacą mi na czas i wożą do pracy. Jeśli ktoś myśli, że można w dzisiejszych czasach zarabiać pieniądze nic nie robiąc niech nie zmienia poglądów - będzie więcej pracy dla innych. Polecam Starion w 100%
bły.pracownik.stariona 2013-11-07 19:26:34
tak jest dojazd z Wałbrzycha darmowy
on39 2013-11-08 07:43:10
mieliscie juz wyplate
1
on pracownik 2013-11-12 11:40:48
yhyyy taaa jak sobie narysuje
pracownik rafi 2013-12-09 11:51:33
Już teraz tacy pracują, co nie mają dostępu do sieci hihi, tacy najlepsi hihi
mis yogi lubi lod.... 2013-12-10 11:32:11
czy walą do wasz ludzie z a l m a (almy) na wtryskarki ?

kolo 2013-12-15 22:28:43
dojazd darmowy wow tylko tracisz średnio na niego 3h dziennie albo 4h to sobie policz ile to jest godzin w skali roku. to tylko jakieś w najlepsiejszym wypadku 720 godzinek co daje jeden miesiąc w roku na chodzie przez 24 na dobę.Ale jest git dojazd darmowy :)))

premie hehehe tylko patrzą aby cie upier...dolić...
starion 2013-12-16 12:30:53
4h ?!!?!! to skąd Ty dojeżdżasz człowieniu z marsa?
1
kolo 2013-12-18 18:17:11
Bielawa, Wałbrzych, jak jest dobra droga to minimalnie w jedną stronę to jest 1:30min w dwie masz 3h.
To jest fakt niezbity, ale są i tacy co mają 2h w jedną stronę...
Prawie jak mars nie :P Ty chyba z Hr jesteś to inna galaktyka zapomniałem...
agunia 2014-01-04 11:42:56
No raczej jest Z HR, poza tym (usunięte przez administratora),a wtryskarki szkoda gadać
1
11-02-2014 2014-02-11 20:14:40
praca w Sarjonie nie jest zła tylko ludzie nie którzy są wredni i nie mili uważają śię za coś lepszego mają manie wyszośći a są zwykłymi robolami najłatwiej jest na montażu tv wypłaty są na czas mamy pod gruszą dostajemy pieniądze na dwa święta są paczki dla dzieci w tamtym roku dostaliśmy czekolady na walentynki i dzień kobiet był piknik zimą jest zimno na halach a latem gorąco dojazd jest za darmo Koreańcy nie są żli gorśi są Polacy rządzący myślą że nie wiadomo kim są zwykli ludzie a robią z śiebi nie wiadomo jak uczonych panie w biurach są w porządku praca jak każda zwłaszcza że nie ma zbytnio w czym wybierać a z czegość trzeba żyć niestety takie nasze żyćie w tej popapranej Polsce życie roboli i tak do śmierci pozdrawiam nie załamujćie śię
2
Paweł 2014-04-30 12:15:31
Polacy rządzący plus operatorzy bym dodał (nieliczni).Ja mam zjebaną zmianę.
gośka 2014-08-20 13:05:06
Prawda
anonn 2014-08-23 16:33:24
CV bedzie dobrze wyglądało,ale po innym LG najlepiej Display, tu Ci nie dadzą tylko dorobić, tu trzeba zapie...także ja odradzam jakko pracownik tutejszy
Łukasz 2014-08-28 22:35:19
Najgłupszy zakład w jakim byłem, pod względem ludzi tylko z paroma wyjatkam, co chyba też uciekną.
stasiek 2015-02-10 18:25:46
mi się wydaje, ze jeśli chodzi o technologie i komórki to LG jest jakby nie patrzeć jednym z pionerów na rynku, bo mają i apple i samsungi, ale ja jednak chyba wole LG właśnie tak naprawdę, bo można tutaj mieć dobrą jakość za niższą cenę, więc nie widze sesnu w przepłacaniu. a wiecie czy w Łodzi jest ich serwis?
Posąg 2015-02-25 04:59:40
Odnoszę wrażenie, że LG może i jest pionerem w jakiejś malutkiej działce elektrotechniki, ale niestety teraz rynek sprzętów nie należy do nich pod względem największej liczby obrotów. Co prawda odważnie weszli na rynek smartfonów i za to należą im się brawa, bo coraz więcej sprzętu pochodzi od nich. Ciekawe jakie dalej snują plany.
Dawid 2015-03-11 23:09:02
Rynek trochę został zalany ich produktami - ciekawe w jakim stopniu z produkcji Jarocińskiej? Inną sprawą jest to czy jakość ich wyrobów można naprawdę uznać za wysoką czy jest to jakiś chłam, który po dosyć krótkim czasie się wysypie.. są to dosyć istotne kwestie jeżeli chodzi o sprzedaż i ewentualne reklamacje..
jacek 2016-05-12 09:42:35
Firma aktualnie poszukujepracowników na stanowiska: programista PHP, technik utrzymania ruchu- mechanik, kontroler jakości , @kolors na każdym ze stanowisk LG zatrudnia na podstawie umowy o pracę i daje realną szansę na awans
Zostaw swoją opinię o LG - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LG