logo ERBUD

ERBUD

Toruń

Opinie o ERBUD

mimi 2015-06-23 06:17
Dostać sie do pracy w erbudzie to trzeba miec znajomosci albo dac łapówke .inaczej nic z tego.
1
bombek 2015-06-24 14:23
a ja złożyłem cv i dostałem się bez żadnych znajomości. Da się? Da!
Były pracownik na Puławskiej 300 Erbud 2015-07-01 15:27
Zastępca Dyrektora ds produkcji nie przedstawia nikomu swoich pracowników, bo i tak odejdą w najbliższym czasie. Chaotyczna organizacja pracy, wyzysk pracowników to standard. Jeżeli inżynier przetrwa Erbudowski [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nic go już nie zaskoczy.
4
przerazony 2015-07-11 09:35
NIE WIEM CO ERBUD ZA PRZEKRETY ZNOWU ROBI W BELGI BO BARDZO DUZO LUDZI MUSI ODDAC ZA PODATEK I DOPLACIC DO INTERESU OD 1 TYS EURO DO NAWET PONAD 3 TYS EUR WYGONILI ICH Z NIEMIEC Z FRANCJI IRLANDI SZWECJI I BELGIA LADA DZIEN SIE SKONCZY NIEMA KOMU TAM ROBIC A LUDZIE UCIEKAJA
MKS 2015-07-28 09:15
Witam, jakie w tej chwili Erbud ma budowy i ile w Belgii lub ewentualnie jeszcze gdzieś za granicami ??
brygadzista 2015-07-29 09:20
"PRZERAŻONY"-CO TY GOŚCIU ZA BZDURY WYPISUJESZ, JAKIE PRZEKRĘTY!!!!!CHYBA JESTEŚ JUŻ NA WYLOCIE!ZUS MASZ OPŁACONY,WYPŁATA REGULARNIE NA KONCIE 10-TEGO.
ERBUD SKONCENTROWAŁ SWÓJ CAŁY POTENCJAŁ EKSPORTOWY NA RYNKU BELGIJSKIM,PONIEWAŻ JEST TO RYNEK STABILNY I PRZYSZŁOŚCIOWY.PONADTO BELGOWIE OFERUJĄ NAJLEPSZE CENY W UE.JESLI CHODZI O PODATKI KOLEGO, TO NIE ERBUD DECYDUJE O ICH WYSOKOŚCI
2
tolo 2015-07-29 09:28
Ten PRZERAŻONY na pewno ma już bilet do polski w ręku.Teraz się zastanawia jak dowalić erbudowi.W erbudzie pracuję 6 lat i nie narzekam.Oby wszystkie firmy za granicą traktowały pracownika tak jak to się dzieje w erbudzie.
miś 2015-08-10 11:09
ty brygadzista a kierownikowi to z połykiem czy bez? bo jak tak chwalisz to konfidencje wyczuwam? normalny fachowiec na brygadziste nie startuje bo woli swoja robote robic a nie o 2 euro wiecej na stawce lache robic i ludzi gnebic robilem pare lat w erbudzie w sumie w porownaniu z innymi firmami nie jest zle tylko ci ala brygadzisci i majstry kiedys bylo lepiej ale jak kierownikiem zostaje murarz no to sory
3
donald 2015-08-10 16:45
o i tu mis ma racje za 2 czy za 1 euro to by lache zrobili brygadzisci od siedmiu bolesci a pozniej groszkowanie niezapomne jak kiedys majster4 gruszki roztawial i szacht windowy zalali chudziakiem takie orawiaki talenty byli tanie winko z lidla robi swoje a firma jak firma jak dobre grabie grabią do siebie ale w porownaniu to co w niemczech polskie firmy wyprawiaja i jak ludzi wykanczaja to erbud to bajka
2
piotr 2015-08-15 18:26
Ludzie, gdzie Wy pracujecie, poszukajcie pracy na innych budowach, gdzie nie rządzą polaczki
zbrojarz 2015-08-15 18:40
HA,HA CO TY WYGADUJESZ
SZKLANA 2015-10-11 19:32
PANOWIE ERBUDOWCY CO TAM SŁYCHAĆ W WIELKIM ŚWIECIE NA WYGNANIU W BELGI? POUMIERALIŚCIE CZY CO? NIKT SIĘ NIC NIE ODZYWA?HALO HALO TU POLSKA
Obiektyw subiektywny 2015-10-12 01:17
Inżynier budowy ocenia kompetencje kierownictwa? Pewnie jakiś niedoceniony geniusz....
Starszy kolega 2015-10-12 03:12
Sporo się nauczysz, polecam.
Podwykonawca 2015-10-15 20:45
A chociaż Ci zapłacili?
Dominik 2015-11-08 20:18
( usunięte przez administratora ) CAŁE ZŁO ERBUDU ,RESZTA W PORZĄDKU .
3
Podwykonawca 2015-11-20 11:40
A co według ciebie oznacza, że się nie wywiązuje? Bo według ERBUDU żadna firma się nie wywiązuje ;)
2
Podwykonawca 2015-11-23 09:12
Jak ERBUD dalej tak będzie postępował, to niedługo jego akcje będą rozdawać za darmo. Serio chcesz pracować dla takiej firmy?
1
Wdzieczny 2015-12-09 18:55
Faktycznie, Darek jest taki, ze do rany przyłoż. Ale znalazło by się więcej takich. Z majstrów \ kierowników robót niedoceniony jest Janek K - wychowa w poszanowaniu dla rzetenej roboty trzy pokolenia zarówno majstrów, brygadzistow, szeregowych fachowców a i wielu inżynierów zawdzięcza mu niemało..... Mam nadzieję że zdrowie mu dopisuje.
4
Baartek 2016-02-05 16:03
Sprawdzałem ostatnio, bo chciałem do nich wejść na budowę - są w KRD :) Zrezygnowałem, bo wychodzi na to, że nie płacą. Raz już dałem się nabić jednej z "dużych i znanych" firm. Teraz zawsze sprawdzam.
3
Podwykonawca 2016-02-05 16:07
Pracownikowi uwalą 2 godziny z 10, a podwykonawcy wpiszą, że robił poprawki na jego koszt przez 12 godzin. Czysty zysk. Panowie z ERBUDU jak Wam się żyje z wiedzą, że oszukujecie ludzi?
5
Podwykonawca 2016-02-05 16:26
Tak to się kręci - pracownikowi, który wyrobił 10 godzin zabierają 2 godziny. Podwykonawcy, za którego ponoć poprawiał mówią, że pracował 12...
2
Baartek 2016-02-05 16:28
Miałem okazję wkręcić się na jedną z budów ERBUDU. Kiedyś już taka "znana, dobra i duża" firma mi nie zapłaciła. Sprawdziłem ich w KRD - są wpisani. Widocznie nie płacą. Zrezygnowałem i radzę nie wchodzić.
4
Podwykonawca 2016-02-16 08:05
To samo w Warszawie( usunięte przez administratora )
1
EXERBUDOWIEC 2016-02-17 12:21
CO TAM W BELGI SIE DZIEJE? CO TERAZ BUDUJECIE?
2
Podwykonawca 2016-02-18 18:30
Mechanizm jest prosty - wchodź chłopie, najlepiej ze swoim materiałem na ściany G-K. Rób chłopie, bo terminy gonią. Wchodzisz, robisz, płacisz ludziom, opłacasz materiał, a jak przychodzi co do czego, to kierownik mówi, że ci protokołów nie podpisze...A jak się będziesz upierał, to przedstawią ci obciążenie wyssane z palca. Trochę wstyd ERBUDZIE,( usunięte przez administratora )
5
Erbud Rzeszów 2016-02-21 20:52
W oddziale rzeszowskim działającym na terenie katowic i okolic nie ma ludzi kompetentnych oni nie maja pojęcia o prowadzeniu budowy ,na naradach jest najczęściej używane słowo "róbcie tak żeby było dobrze",( usunięte przez administratora )
2
Podwykonawca 2016-02-24 18:36
Kierownicy mają w Erbudzie jedno zadanie ( usunięte przez administratora )Mają bałagan w papierach, nie znają się na robocie.
2
ja23 2016-03-02 23:37
Witam.Dostałem propozycje pracy jako zbrojarz w Belgi.Doradzi mi ktoś czy warto i jak to tam wygląda z zarobkami bo z tego co wiem to w granicach 1400 EUR.
1
zongolek 2016-03-06 08:05
cześć zarobki są zależne od kilku czynników:1.podatek (polski czy belgijski),2.zależy na jaką budowę i do jakiego kierownika trafisz,3.i chyba najważniejszy to czy umiesz włazić w d..ę kierownictwu ot tak to wygląda.Ogółem nie jest zle zapewnione masz zakwaterowanie i przejazd do pracy,wypłaty na czas,ZUS od śr.krajowej,
fdsawsa 2016-03-09 20:25
Trzeba pracować i tyle za darmo nic nie ma a ty siedź u mamusi i płacz
cong 2016-03-17 10:52
Witam wszystkich Erbudowców, mam pytanie do wszystkich ze Szczecina Robert Kowalski co to za gościu co o nim sądzicie. pozdrawiam
japi tole 2016-03-27 17:32
"Super, że są narzędzia pracy...".
Pogięło Cię, czy źle spałeś? To psi obowiązek każdego pracodawcy, zapewnić narzędzia pracy, nawet nie powinieneś o tym wspominać...
I nie są to żadne benefity, srenefity i dodatki tylko wymóg, wynikający z kodeksu pracy.
ZYGA 2016-04-24 11:08
ERBUDOWCY -BANDEROWCY Z ZABRZA
5
BR 2016-06-24 16:27
Panowie mam pytanie.Mianowicie Jestem budowlańcem z zawodu ale wykończeniówki tym się zajmowałem,dostałem ofertę pracy od was na zbrojarza,ale mam podstawową wiedzę na ten temat pracowałem z zbrojarzami potrawie że tak ujmę kręcić cęgami ,tz kluczem ale czy to wystarczy na tym stanowisku u was.Pozdrawiam
4
max 2016-07-24 15:13
Dziś ta banda złodzieji pod płaszczykiem warunków bhp na budowie jawnie okrada. Podwykonawców stosując niewybredne. Metody różnorodnych. Sposobów niewypłacania. należności podwykonawcą
2
Zirytowany 2016-08-31 10:13
Galeria Tarnovia, nie wiem skąd są Ci Erbudowcy, ale to co wyprawiają mnie irytuję,
nie płacą podwykonawcom, nie informują o terminie a potem każą im płacić jakieś kary, na siłę szukają usterek nawet w miejscach gdzie nas ta robota nie dotyczyła, jeba** oszuści nic więcej, kierownik idiota totalny.
1
Zirytowany 2016-08-31 10:23
jak się nazywa kierownik Rafał jakiśtam z Galerii Tarnovii Ktoś coś wie ???
Azol 2016-08-31 11:23
Norma, norma!
Dlatego na miejscu każdego podwykonawcy wolałbym stracić nawet 100 tys., niż brnąc dalej w to, co zapewnia ERBUD.
Pracuj chłopie, wchodź w nowe zlecenia, a potem przywalimy ci "karę umowną".
Poczytajcie sobie o Modlinie ;)
Mam nadzieję, że w końcu jakaś sprawa trafi do sądu, bo ludzie teraz podpisują ugody, bo chcą cokolwiek odzyskać.
Do wszystkich podwykonawców - nie popuszczajcie!
3
Kazik 2016-08-31 11:27
Ok. Rozumiem, że ci co będą pracować na umowę o pracę czują się bezpieczni.
Jednak każdy pracownik podwykonawcy powinien się zastanowić, czy chce robić dla kogoś, kto pracuje dla ERBUDU.
Wasz szef kasy może nie zobaczyć - a tym samym i Wy.
Dostanie ileś tam kar umownych, ileś kar bhp, a na końcu wpuszczą niby firmę zastępczą...
Chce Wam się dymać za friko?
2
stany4surowe4belgia4@gmail.com 2016-09-23 15:44
Dzien dobry,

Jestesmy belgijska firma budowlana dzialajaca na rodzimym rynku od 2014
jako generalny wykonawca i podwykonawca prac stanu surowego w
szczegolnosci roboty :

- betonowe (wynagrodzenie w systemie godzinowym)
- ciesielskie (wynagrodzenie w systemie godzinowym)
- zbrojarskie (wynagrodzenie w systemie godzinowym)
- murarskie (wynagrodzenie w akordzie)


Z racji na duze zapotrzebowanie na nasze uslugi poszukujemy wiarygodne firmy ze zorganizowanymi ekipami ( działalnosc gospodarcza) do wspolnej realizacji naszych projektow.

Wszystkich zainteresowany prosimy o kontakt pod adresem email:

stany4surowe4belgia4@gmail.com

lub/i

nr fax +322 706 53 99

Wszelkie informacje na priv.

Dziekujemy i zapraszamy do wspolpracy.
1
szwed 2016-09-29 14:04
Zajebista kasa ja wybrałbym pracę w szwecji na stacji benzynowej lepsza kasa i atmosfera.
2
Tomek 2016-10-13 14:46
Osobiście nie polecam pracy w tej firmie. Czasami nawet 12 godz pracy 2 soboty w miesiącu a wynagrodzenie i tak to samo. Płacone nie za godz a od calosci- wykorzystują ludzi dla swoich korzyści i tyle. Skończyłem pracę w tej firmie i jestem zadowolony. Zarabiam mniej ale uczciwie, mam czas dla rodziny, na odpoczynek a nie wiecznie na budowie. Jeszcze podkreślę że ciągle zmieniają miejsce pracy, ja to znosilem ale żona z dziećmi nie, prawiecsie rozwiedlismy i uświadomiłem sobie wtedy ze taka praca nie jest warta tego.
1
Kamil 2016-10-13 14:52
Ale jak to jest możliwe, ze za dwa dodatkowe dni pracy w miesiącu nie wypłacają w ogóle dodatkowego wynagrodzenia?
1
Jowisz 2016-11-24 23:53
Da się znaleźć jakąś pracę jako inzynier majster itp .mam 3 letnie doświadczenie w Polsce . W UK pół roku w fabrykach. Angielski bdb.
Pracowałem jako samodzielny kierownik/inzynier przy drogach sieciach ale głównie konstrukcje i wykończenia (głównie sklepy typu decathlon, hale produkcyjne )
.
kolo 2016-12-06 20:37
macie racje byłem tez brygadzista albo palec trzymasz prosto i jebiesz ludzi albo won i poszlem walic ich
Heniek 2016-12-18 20:46
Witam,

Pracowałem w firmie ERUBD S.A Kraków - Katowice. I co mogę powiedzieć po tym czego doświadczyłem:
+ Fajni ludzie
+ miła atmosfera
+ wiedza i doświadczenie
+ stabilna praca (ale zależy kto co lubi)

- Godziny pracy
- Wyzysk na calego !!
- Nie płacone nadgodziny , które są codziennie
- niskie zarobki w stosunku poświęconego czasu pracy
- Jako kierownik 10 lat doświadczenia robót zarabiałem 4000 tys . pracując 250 h miesięcznie.jak powiedziałem że chciałbym zarabiać 5000 ty ( to wszyscy zrobili oczy że chce strasznie dużo zarabiać :) ) zgodziłem się bo i tak aktualnie szukałem pracy,
- brak podwyżek
- Praca od rana do wieczora , dosłownie
- Jak się zatrudnisz w firmie ERBUD zapmnij o życiu rodzinnym które miałeś - no może w weekendy ale to jak nie będziesz miał darmowego dyżuru :)
- brak karty multisport , jest OK system ale to taki tani odpowiednik multisport ,
- brak premii i dodatków

Reasumując wybór należy do ciebie ale jeżeli chodzi o mnie to Dobrze że znalazłem sobie lepsza prace i już tam nie pracuje :) niby Generalny wykonawca ale żyje się gorzej niż w małej firmie oczywiście dyrekcja ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
piter 2017-02-16 17:41
witam dostałem propozycję pracy w firmie erbud Toruń oczywiście w Belgii czy ktoś może wie jak jest z ta firma i czy warto
mark 2017-02-21 23:13
mój kolega też dostał taką propozycję i jedzie do Belgii. Ponad 3 lata temu mój znajomy tam pojechał to narzekał że dużo godzin trzeba robić a stawka 1,8tys euro
Rafał 2017-02-26 21:49
Czytałem gdzieś na forum, że w Szczecinie jakiś młody chłopak, który robił za inżyniera budowy wygrał z nimi kiedyś proces sądowy o zapłatę nadgodzin! Trzeba przyznać, że miał chłopak jaja, bo większość kuli ogon. Jak widać do odważnych świat należy i jak się chce to można obronić swój honor!

Potem podobno prowadzono taką zasadę, że jak umawiasz się na stawkę np. 3500 zł, to w tym masz już ryczałt za nadgodziny... Praca po 12 h to podobno standard..

Jak to wygląda teraz, czy coś zmieniło się na lepsze??
Zostaw swoją opinię o ERBUD - Toruń
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ERBUD