Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o MAHLE Polska

Pracowałeś w firmie MAHLE Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Adam - 2011-02-14 23:23:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie od 2004 do 2009 roku, nauczyłem się wiele rzeczy. Kierownictwo miałem super, ale to tylko na tulejach a dokładniej na GP-4, Gp-9 oraz GP-11 - pozdrowionka dla Wojtka [usunięte przez moderatora] , i całej ekipy mistrzów jego oraz brygadierów :)
Ogólnie to jest syfna firma, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i tyle, nie polecam...
zdjecie uzytkownika
polopontiak - 2011-05-12 14:52:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam.
Dostałem zaproszenie na rozmowę na odlewnię żeliwa.
Interesuje mnie jakich zarobków mogę spodziewać się na początek, jaka premia.
Z góry dziękuję za info.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-05-30 18:37:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma pasorzytnicza , [usunięte przez moderatora] pracowników gdy są jej nie potrzebni to ich zwalnia moja rada lepiej tam nie pracować . KTO TYLKO MOŻE to UCIEKA
zdjecie uzytkownika
pamparam - 2011-11-13 01:03:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] pracaza 1500brutto 4 zmiany i do [usunięte przez moderatora] nie polecam
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-09 18:29:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Pracuje ktoś w Mahle w dziale logistyki i moze coś napisać? Jestem świeżo po studiach i szukam stażu lub zatrudnienia jest szansa? Jakie mają oczekiwania wobec pracownika na tym stanowisku?
zdjecie uzytkownika
- 2013-09-30 20:20:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jack, a zatrudniają obecnie? Dają umowe o pracę? Na jaki okres i jak w mahle jest z dostępnością szkoleń?
zdjecie uzytkownika
mohr - 2014-02-25 17:03:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może Ci świeżo po studiach mają jakąś nowocześniejszą wiedzę, która lepiej obecnie sprawdza się w Mahle
zdjecie uzytkownika
mini - 2014-03-23 17:57:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bez przesady, studentów zatrudnia się zazwyczaj na stanowisko młodszego specjalisty, czy asystenta, od razu nie można takiego nazwać wysokiej klasy specjalistą przecież, czy to w mahle, czy gdzie indziej.
zdjecie uzytkownika
kapiszon - 2014-06-04 14:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
młodszego specjalisty HEHEHE ubaw po pachy raczej do spraw nie potrzebnych i utrudniających pracownikom prace cel ambitny nie ma to jak wku......ć pracowników i mieć jeszcze za to płacone Panowie przemyślcie jaki w tym cel,pracując w tym zakładzie musisz się nauczyć siedzieć cicho i pod żadnym pozorem nie pokazywać na co cie stać bo masz to jak w banku i to jeszcze na wysokim procencie że będziesz za pie.......lał do usranej ŚMIERCI pracujący tam ludzie co dopchali sie do stołka to darmo zjady miłego
zdjecie uzytkownika
kudi - 2014-06-05 02:47:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kapiszon - 2014-06-04 14:04:36]:
jakbyś kończył studia to może też miałbyś szanse na te stanowiska, a tak to nie ma co się burzyć, że inni mają lepiej
zdjecie uzytkownika
aplikant - 2014-10-07 12:52:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
interesuje mnie, ile można tam zarobić, konkretnie na rozlewnie żeliwa. interesuje mnie atmosfera pracy, sposoby premiowania i przelozeni. MA KTOS JAKIES CENNE DOSWIADCZENIA TO PISZCIE. Nie chce czytac samych negatywów, bo nie wierze ze tylko takie was tam spotkaly. w kazdej pracy znajda sie maruderzy
zdjecie uzytkownika
aplikant - 2014-10-28 18:41:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Wykwalifikowany personel, duże doświadczenie, wiedza zawodowa i wysokie standardy jakościowe tworzą podstawę, aby dorównać wysokim, specyficznym wymaganiom naszych klientów". Dostane ciekawsze wpisy od Was? Jak sami widzicie na stronie są strasznie ogólne informacje i nie dowiem sie z nich nic wartościowego o pracy w firmie
zdjecie uzytkownika
kropek - 2014-11-06 09:57:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zalezy gdzie aplikujesz,nie wiem jak wyglada praca w biurze ale na produkcji jest wyzysk i zapier, podejzewam ze w biurze jes podobnie chyba ze wakat dostaniesz p znajomosci. "Kapiszon" zgadzam sie z Toba,przepracowalem troche w tej firmie ale przszedl moment kiedy nie wytrzymalem i odszedlem. Ciezko na produkcji doliczyc sie wyplaty poniewaz system akordu zbiorowego sluzy zaciemnieniu rozliczenia na wlasna renke jaka wyplate bedziesz mia w danym miesiacu. Zobacz jeszcze fora mahle moze dowiesz sie wiecej
zdjecie uzytkownika
fuego - 2014-11-12 01:47:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kropek - 2014-11-06 09:57:32]:
ciężko wypowiedzieć się teraz o pracy w biurze , bo jeśli napiszę , że nie jest wcale łatwo i praca jest ciężka to mnie zaraz jakiś gość z produkcji postawi do pionu mówiąc , że tak naprawdę to u nich jest dopiero ciężko , a ja tu sobie tylko narzekam... Prawda jest taka, że wszędzie trzeba się narobić w Mahle żeby zarobić
zdjecie uzytkownika
Klownak - 2014-11-26 09:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciężko się spodziewać, aby na produkcji była sielanka. Najważniejsza kwestia jest taka, czy pracując na produkcji, dając z siebie wszystko można liczyć na dobre wynagrodzenie, odpowiednie traktowanie i ewentualnie jakieś dodatki za wyniki w postaci premii, nagród etc czy raczej w ten sposób nikogo nie motywują?
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-12-04 12:11:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem w tej firmie i to na tłokach masakra,kures.....wo,mobing ,syf totalny i brak poszanowania do pracownika przez brygadzistów i mistrzów w szczególności na 4 zmianie.
zdjecie uzytkownika
hiperjola - 2014-12-10 12:21:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
nie lubię takiego pustego komentowania, piszecie że mobbing a nie podajecie konkretnych przykładów, ale mnie to drażni! akurat zastanawiam się nad składaniem do nich papierów o pracę i w celu oceny na serio potrzebuję konkretów. a może napiszcie jakie są u nich stawki netto chociaż i jak z weekendami?
zdjecie uzytkownika
hiperjola - 2014-12-24 15:25:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
do antykłamca możesz napisać coś więcej? sugerujesz że wiele informacji tutaj jest nieprawdą? prosze napisz co i jak bo akurat się przymierzam żeby starać się o zatrudnienie w action i każda taka informacja jest dla mnie na wagę złota. wydajesz się bardzo konkretną osobą która wie co i jak w firmie, mam rację?
zdjecie uzytkownika
arr - 2015-01-07 13:03:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [hiperjola - 2014-12-24 15:25:01]:
Zarobki relatywnie wyższe niż w okolicy proponują, ale orka taka (tuleje), że po 8 godzinach lecisz na pysk.
zdjecie uzytkownika
radkoooo - 2015-01-07 18:57:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to dobrzee,że zarobki są stosunkowo dobre, wydaje mi się, ze zawsze więcej pracy idzie w parze z większym wyngrodzeniem, więc osobiście nie brałbym tego jako straszny minus tej całej sprawy.. powiedzcie lepiej jakie konkretnie jest to wynagordzenie, w sensie ile moze się spodziewac nowy pracownik u was?
zdjecie uzytkownika
cdn - 2015-01-07 19:56:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"wydaje mi się, ze zawsze więcej pracy idzie w parze z większym wynagrodzeniem" - No, to nie zawsze jest regułą. Nowy pracownik ma umowę przez pośrednika. Umowy bezpośrednio z Mahle to przeszłość. Zarobki: nowy pracownik to chyba około 1600 - 1700 netto (mogę się mylić). Pracownik z kilkuletnim stażem + umowa z Mahle ok. 3000 netto.
zdjecie uzytkownika
iskaamazona - 2015-01-18 05:35:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kropek - 2014-11-06 09:57:32]:
Witam,pracuje aktualnie w niemczech pochodze z krotoszyna, chcialabym w przyszlosci mieszkac w polsce tzn, za niecaly rok.Tylko jakie mam szanse na dostanie sie do Mahle i w miare dobrze zarobic, w tej chwili pracuje we firmie ktora produkuje baterie klemmen do aut, ja jestem ponad 6 lat we firmie 5 lat z umowa na stale i robie tez kontrolle tzn.koncowa kontrole i koncowe montaze.nie chce zostac w niemczech mam rodzicow w polsce i dom,jestem juz ponad 10 lat w niemczech wladam bardzo dobrze niemieckim jak rowniez pisze,po prostu niemcy to nie polska i chce bardzo wrocic do kraju tylko czy mam szanse na zatrudnienie w mahle i w miare dobre zarobki.?dziekuje pozdrawiam wszystkich z krotoszyna
zdjecie uzytkownika
iskaamazona - 2015-01-18 05:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [iskaamazona - 2015-01-18 05:35:10]:
witam ponownie, bede wdzieczna za wszelkie komentarze dotyczace prace w mahle ,jak pisalam chcialabym sie tam dostac ale jesli zarobki i cala atmosfera jest w nie najlepszym poziomie,no to moze lepiej z tego zrezygnowac, tylko szkoda bo mieszkam bardzo blisko tzn rodzice, bardzo chce wrocic bardzo chce zostac w polsce tu w niemczech dobrze zarabiam ale Cale zycie tutaj tzn,nie wyobrazam sobie w niemczech zostac nie czuje sie tu dobrze pomimo dobrej pracy.mam nadzieje ze uda mi sie wrocic do krotoszyna do moich rodzicow i podjecia w miare dobrze platnej pracy ,myslalam o mahle, bo tak nie daleko ode mnie, ale jesli sie nie uda to tez kazda inna dobra oferta bedzie ok.bylabym szczesliwa möc wrocic do kraju,pozdrawiam wszystkich rowniez pracujacych za granicami nszego kraju jak rowniez tych ktorym sie udalo wrocic do kraju i swoich bliskich oraz tych ktorym udalo sie dostac dobra prace..:)
zdjecie uzytkownika
adrian - 2015-01-22 00:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widze, że mahle poszukuje obecnie na wiele stanowisk do pracy, na ich stronie internetowej http://www.jobs.mahle.com/C12579A6005C3BE1/vwContentByKey/W28E7ECB825STULPL jest sporo ofert. Może ktoś napisac, czy warto, bo może taka liczba stanowisk oznacza raczej rotacje i kiepskie warunki, niż rozwijająca się firmę.
zdjecie uzytkownika
miko - 2015-02-05 12:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a nie wiem czy słyszeliście ale ta firma realizowała jakoś niedawno projekt badawczo rozwojowy czy coś takiego i dostali nagrodę za to nawet z tego co wiem. Czyli generalnie firma jest dobrze rozpoznawalna na rynku i sądzę, ze taka kolej rzeczy się utrzyma jednak i tak samo zastanawiam się gdzie są te rekrutacje, które miały być..
zdjecie uzytkownika
angelo - 2015-02-11 00:24:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem w tej firmie ponad 10 lat miałem umowe na stałe i zarobki miał 3000 na reke czasami mniej ale naprawde nie polecam jej ludzia ktorzy chca tam zaczac pracowac poniewaz jest wyzysk ludzi traktuja jak smieci rzucaja z lini na linie umowy smieciowe za 1600 na reke mialem kolegow ktorzy bardzo dobrze pracowali a ze troszke mniej bylo pracy to ich po prostu zwolnili bo mieli smiecówki mistrzowie aby przychodza i rob szybciej brygadzisci sie podpiepszaja naprawde nie warto tam reka reke myje duzo sie naogladalem i przezyłem nie POLECAM !!!!!!
zdjecie uzytkownika
wafell - 2015-02-13 22:28:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [angelo - 2015-02-11 00:24:22]:
Kolego angelo, jak piszesz, to pisz na trzeźwo, bo inaczej to ośmieszasz siebie i spłycasz temat. Ja rozumiem, że nie każdy kończył "Jagiellonke" (ja również nie), ale jakieś standardy obowiązują. Pomijając formę, to jednak masz trochę racji.
zdjecie uzytkownika
Wincenty - 2015-02-19 15:05:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
patrząc na nasz rynek pracy można zauważyć jakie teraz są umowy dla pracowników, więc to akurat mnie nie dziwi. Chciałbym dowiedzieć się tylko jakie wymagania są stawiane nowemu pracownikowi, jak opisalibyście przełożonego, jaką jest osobą oraz jak można opisać kulturę organizacyjną firmy? warto składac tam CV ?
zdjecie uzytkownika
kacper - 2015-03-05 18:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kultura organizacyjna firmy? Wincenty - jakie to ma wogóle znaczenie jeśli zamierzasz starać się o zatrudnienie we tej firmie? bardzo interesują mnie raczej stricte zawodowe sprawy związane bezpośrednio z wymarzonym zatrudnieniem na wymarzonym stanowisku. angelo, skoro piszesz że 10 lat pracowałeś w tej firmie to jesteś jej najlepszą rekomendacją.
zdjecie uzytkownika
looper - 2015-03-05 21:58:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak to mozliwe, że zarobki są różne w kazdym miesiącu, bo jak napisał kolega angelo, że czasem miał 3000 na rekę, a czasem mniej, a umowa miała być na stałe, to i aby pensja nie była stała? Czy to chodzi o jakieś wynagrodzenie prowizyjne lub coś w rodzaju premii do podstawy? Teraz naprawdę wszystko co oferują to umowa śmieciowa i minimalna krajowa?
zdjecie uzytkownika
kontiki - 2015-08-10 21:36:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakoś ciężko uwierzyć akurat w takie rewelacje dlatego na Twoim miejscu patrzyłbym na to z pewną rezerwą jednak. Mahle poszukuje obecnie do pracy głównie specjalistów do spraw finansowych czy też do spraw projektów, a ciężko jest raczej uwierzyć aby tacy specjalisci robili na prowizji moim zdaniem .
zdjecie uzytkownika
Maras - 2015-08-28 11:02:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dla mnie super firma
zdjecie uzytkownika
Kierownik Tłoki - 2015-09-08 19:00:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aplikant - 2014-10-07 12:52:38]:
To zapraszamy do Mahle, zapoznamy Cię z umowami śmieciowymi w praktyce. Zobaczysz prawdziwy wyścig szczurów. Dodatkowo atrakcje w postaci nieograniczonej głupoty którą trzeba chwalić i z nią żyć. Aby awansować potrzebujesz żółtych papierów lub być debilem. Na start oferujemy 1700PLN.Generalnie przez długi czas tak zostanie, pużniej egzaminy i tak na śmieciowej będziesz zarabiał robiąc to samo co starzy pracownicy lub nawet jak będziesz się wykazywał troche więcej 80% zarobków. Jak zdasz wszystkie egzaminy to Ciebie zwolnimy będziesz mógł zacząć od nowa za 1700PLN. Kwota wymieniona w tekscie to kwota za pracę w systemie cztero brygadowym piątki świątki i niedziele. Zapraszamy nigdzie nie będziesz miał lepiej.
zdjecie uzytkownika
swojak - 2015-09-10 01:17:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kierownik Tłoki 1700zl to niezbyt mocna propozycja wynagrodzenia. Dużo ofert pracy ostatnio ogłosili, szczególnie zainteresowało mnie stanowisko Specjalisty ds. Marketingu. Wymagają min. 3letniego doświadczenia w tej branży, ale zapewniają wymagane szkolenia. Niestety ani słowa o wysokości wynagrodzenia.
zdjecie uzytkownika
gosciu333 - 2015-10-06 20:26:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Aktualnie pracuje na tulejach w mahle Krotoszyn na umowie pośrednictwa pracy San-pro.Praca ciężka ale wszędzie trzeba się nachapać plus jest jeden 8godz i do domu.Co do wynagrodzenia to przez pierwsze 3 miesiące to 1270na rękę po tym okresie przechodzi się na akord i pensja wzrasta do1800-2000tys na rękę wewnętrzne egzaminy na podniesienie stawki?Firma San-pro zapomina o tych 3 miesiącach i trzeba ich przypilnować zdarza się ze jak nie przypomnisz im pracujesz dalej za najniższe?
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-10-10 12:33:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziwne, że firma oferuje na start tak niskie wynagrodzenie.. bo dla mnie 1270 złotych na rękę to nawet na rachunki nie wystarcza. A co dopiero mówić o innych wydatkach. Fajnie, że później pensja wzrasta, ale jednak te 3 miesiące musisz jakoś przeżyć. Ciekawe, czy zawsze tak to u nich wyglądało czy to ostatnio tak marnie jest.
zdjecie uzytkownika
kamyczek - 2015-10-14 17:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Anna - 2015-10-10 12:33:29]:
Aniu a od kiedy tam pracujesz i w jakim dziale? wogole są przyjecia bo juz kiedys skladalam i zero odzewu;/ pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2015-11-05 14:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrą mają oferte na Starszego specjaliste ds. projektów finansowych i jasno określili wymagania, ktoś wdział? wymagają minimum dwa lata doświadczenia na podobnym stanowisku w firmie produkcyjnej, a dodoatkowow doświadczenie w zarządzaniu projektami no i wykształcenie wyższe (preferowane rachunkowość i finanse lub w trakcie studiów)
zdjecie uzytkownika
snape - 2015-11-08 13:54:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Marcin - 2 lata doświadczenia i wykształcenie wyższe jest całkowicie zasadne. Przecież zatrudnienie u nich wiąże się z prestiżem, zwłaszcza jako starszy specjalista.
zdjecie uzytkownika
roek - 2015-11-10 17:07:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właściwie to wykształcenie wyższe nie jest wymagane, bo mozna być w trakcie studiów czyli również studiów licencjackich.
zdjecie uzytkownika
maria - 2015-11-12 00:23:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Chcę poinformowac tych z Państwa,którzy mają kredyt we Frankach,że jest możliwość uzyskania zwrotu nadpłaconych kredytów frankowych. zainteresowanych proszę o kontakt na maila i pozostawienie nr telefonu.
pomocposzkodowanymfrankowiczom@gmail.com
zdjecie uzytkownika
re33 - 2015-11-12 20:13:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Marcin a czy w tym ogłoszeniu było może napisane coś na temat zarobków jakie tam oferują na tym stanowisku
zdjecie uzytkownika
lux - 2016-01-07 18:18:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Teraz wznowili rekrutacje i jest kilka nowych propozycji. Szukaja ludzi do IT i SAP. Tylko nie napisali zadnych szczegolow jesli chodzi o umowe, czy to umowa o prace czy samozatrudnienie?
zdjecie uzytkownika
widoł - 2016-01-10 00:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi się, że na początku jest to próbna umowa a następnie przekierowanie jej na stałą umowę o pracę, to zawsze korzystniejsze dla firmy i dla samych pracowników
zdjecie uzytkownika
yola - 2016-01-12 18:29:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiadomo @widoł że ok okres próbny musi być, tuleje samochodów ciężarowych to nie jest zabawa i temat wymaga profesjonalistów sprawdzonych miom zdaniem
zdjecie uzytkownika
cantkeep - 2016-01-14 23:13:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@yola zgadzam się co do tego, że to muszą być specjaliści na takim stanowisku. No a co byście powiedzieli na inżyniera projektów w Krotoszynie? Trzeba mieć wykształcenie wyższe techniczne i przynajmniej rok doświadczenia na podobnym stanowisku.
zdjecie uzytkownika
daria - 2016-01-17 14:43:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Według mnie rok doświadczenia to pojęcie względne. Jednemu rok wystarczy by nauczyć się zarządzania projektem, a drugi potrzebuje 5 lat.. dlatego pewnie właściciele to jeszcze sprawdzą :)
zdjecie uzytkownika
rokser - 2016-01-19 17:33:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@cantkeep, w sumie rok doświadczenia to nie jest wiele, zazwyczaj wymaga się co najmniej dwóch lat. Tutaj równiez mają warunek konieczny jak bardzo dobra znajomość angielskiego.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2016-02-05
Żródło: Gowork.pl
Krotoszyn
(wielkopolskie)
Lubimy, gdy nasi pracownicy mają ambitne cele. A jak jest w Twoim przypadku? Czy jesteś gotów rozwijać się podejmując nowe wyzwania? MAHLE to jeden z 15 czołowych światowych dostawców w branży motoryzacyjnej. Zatrudniając około 64 000 pracowników w ponad 140 zakładach produkcyjnych oraz dysponując dziesięcioma wielkimi centrami badawczo-rozwojowymi dążymy do tego, aby w pełni zadowolić naszego klienta. Dzięki pracy zespołowej
Pokaż więcej
zdjecie uzytkownika
Essential - 2016-01-19 21:16:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o stanowiska produkcyjne, to co miesięczne wypłaty mogą się różnić, ponieważ ich współczynnikiem jest stawka brutto, którą wypracuje dana linia. np. w danym miesiącu stawka godzinowa BRUTTO wyszła 24.5zł x wspolczynnik (0.7 ; 0.8 ; 0.9 ; 1.0 a nawet i większy jeśli jest się np. brygadzistą albo mistrzem) i x ilość godzin przepracowanych w danym miesiącu.

Jeśli chodzi o stanowiska inżynieryjno-techniczne to mają oni umowę o wynagrodzeniu stałym, co miesiąc takie samo. + co rok podwyzki inflacyjne w zaleznosci od stopnia inflacji na rynku ( np 2-4% itd)
zdjecie uzytkownika
karol - 2016-01-21 19:50:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Strasznie skomplikowany ten system rozliczania w Mahle @Essential. Według mnie to trochę dziwne, taka zbiorowa odpowiedzialność za całą linię produkcyjną. Choć z drugiej strony, to dobra motywacja. Więcej zrobisz, więcej zarobisz.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAHLE Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert