brak logo

MAHLE Polska

Krotoszyn

Opinie o MAHLE Polska

wafell 2015-02-13 22:28
Kolego angelo, jak piszesz, to pisz na trzeźwo, bo inaczej to ośmieszasz siebie i spłycasz temat. Ja rozumiem, że nie każdy kończył "Jagiellonke" (ja również nie), ale jakieś standardy obowiązują. Pomijając formę, to jednak masz trochę racji.
3
looper 2015-03-05 21:58
Jak to mozliwe, że zarobki są różne w kazdym miesiącu, bo jak napisał kolega angelo, że czasem miał 3000 na rekę, a czasem mniej, a umowa miała być na stałe, to i aby pensja nie była stała? Czy to chodzi o jakieś wynagrodzenie prowizyjne lub coś w rodzaju premii do podstawy? Teraz naprawdę wszystko co oferują to umowa śmieciowa i minimalna krajowa?
Maras 2015-08-28 11:02
Dla mnie super firma
Kierownik Tłoki 2015-09-08 19:00
To zapraszamy do Mahle, zapoznamy Cię z umowami śmieciowymi w praktyce. Zobaczysz prawdziwy wyścig szczurów. Dodatkowo atrakcje w postaci nieograniczonej głupoty którą trzeba chwalić i z nią żyć. Aby awansować potrzebujesz żółtych papierów lub być debilem. Na start oferujemy 1700PLN.Generalnie przez długi czas tak zostanie, pużniej egzaminy i tak na śmieciowej będziesz zarabiał robiąc to samo co starzy pracownicy lub nawet jak będziesz się wykazywał troche więcej 80% zarobków. Jak zdasz wszystkie egzaminy to Ciebie zwolnimy będziesz mógł zacząć od nowa za 1700PLN. Kwota wymieniona w tekscie to kwota za pracę w systemie cztero brygadowym piątki świątki i niedziele. Zapraszamy nigdzie nie będziesz miał lepiej.
8
gosciu333 2015-10-06 20:26
Aktualnie pracuje na tulejach w mahle Krotoszyn na umowie pośrednictwa pracy San-pro.Praca ciężka ale wszędzie trzeba się nachapać plus jest jeden 8godz i do domu.Co do wynagrodzenia to przez pierwsze 3 miesiące to 1270na rękę po tym okresie przechodzi się na akord i pensja wzrasta do1800-2000tys na rękę wewnętrzne egzaminy na podniesienie stawki?Firma San-pro zapomina o tych 3 miesiącach i trzeba ich przypilnować zdarza się ze jak nie przypomnisz im pracujesz dalej za najniższe?
kamyczek 2015-10-14 17:08
Aniu a od kiedy tam pracujesz i w jakim dziale? wogole są przyjecia bo juz kiedys skladalam i zero odzewu;/ pozdrawiam :)
maria 2015-11-12 00:23
Witam. Chcę poinformowac tych z Państwa,którzy mają kredyt we Frankach,że jest możliwość uzyskania zwrotu nadpłaconych kredytów frankowych. zainteresowanych proszę o kontakt na maila i pozostawienie nr telefonu.
pomocposzkodowanymfrankowiczom@gmail.com
Essential 2016-01-19 21:16
Jeśli chodzi o stanowiska produkcyjne, to co miesięczne wypłaty mogą się różnić, ponieważ ich współczynnikiem jest stawka brutto, którą wypracuje dana linia. np. w danym miesiącu stawka godzinowa BRUTTO wyszła 24.5zł x wspolczynnik (0.7 ; 0.8 ; 0.9 ; 1.0 a nawet i większy jeśli jest się np. brygadzistą albo mistrzem) i x ilość godzin przepracowanych w danym miesiącu.

Jeśli chodzi o stanowiska inżynieryjno-techniczne to mają oni umowę o wynagrodzeniu stałym, co miesiąc takie samo. + co rok podwyzki inflacyjne w zaleznosci od stopnia inflacji na rynku ( np 2-4% itd)
TheBill 2016-03-13 17:34
"Więcej zrobisz,więcej zarobisz" niezły żarcik,rozbawiłem się,dzięki.Pracowałem w firmie 6 lat ze stawką 1.0 i jak czytam wypowiedzi że teraz na produkcji zarabiają ok.3000 to mogę się domyślać że taka wypłata jest raz możę dwa razy w roku.Wypowiedz że osiem godzin i do domu też zabawna,po ośmiu godzinach na tulejach już siły nie starcza na przejażdżke rowerową z rodziną.A za taką prace w systemie czterobrygadowym to i 4000 byloby mało.Dodam jeszcze że poszukiwania nowej pracy rozpoczołem po 1.5 roku pracy w tej firmie i obecnie jestem zadowolony z wynagrodzenia,którego mogę sie doliczyc. Pozdrawiam
tremb 2016-03-23 05:37
Daj sobie spokój ...
2
glue 2016-03-23 05:42
Właśnie daj spokój ... Wyścig po gacie przełożonego, tyle że jeden je nosi na co dzień.
1
ONA 2016-06-13 23:26
Witam,

jak obecnie wyglądają warunki zatrudnienia w biurze w Mahle? Mają dużo ofert w finansach i często odnawiają.... Czy w związku z tym: jest taka rotacja, mają takie wymagania i nie sprawdzają się ludzie, robią "trefne" oferty pracy - dla zasady, ludzie rezygnują? Czy jak ktoś już podejmie zatrudnienie bez znajomości to ma szanse na NORMALNE warunki pracy, bez wyzysku, podkładania "świń" ect. Pracuję, więc poszukując nowego stanowiska oczywiście chciałabym zmienić na lepsze i korzystniejsze, dające możliwości rozwju! Może ktoś, coś sensownego i konkretnego mógłby napisać. Ale szczerze proszę, bez owijania w bawełnę. Z góry dziękuję! :)
5
ONA 2016-06-18 17:36
Do roek: Twoja wypowiedź dużo nie mówi, albo jest bardzo wymowna?!? Dla pewności dopytam, czy zatrudniając sie jako Młodszy Specjalista ds. Personalnych mogę sobie pogorszyć mój status zawodowy? Szukają ciąglę, więc obawiam się, że te stanowiska mogą być "przejściowe"??? Proszę o odp. wszystkich, którzy coś wiedzą. ;)
tłok 2016-08-25 21:17
Dajcie sobie spokój z tą firmą.. wyzysk,orka za 2000pln (480Euro) 4 - 5 razy mniej niż w De, lepiej tam rok niż tutaj 4 lata,,

Pozdro 600
3
ASDF 2016-08-28 11:45
A może mi ktoś powiedzieć gdzie można kupić pierścienie firmy Mahle? Mahle ma jakiś sklep firmowy?
ASDF 2016-08-28 18:32
Jest katalog ale gdzie kupić...brak albo nie mogę znaleźć.
Wolny/ wolna 2016-09-29 08:04
Beznadziejnie! Traktują ludzi jak śmieci! Tak na Mahle!!!! Są tam pionki głęboko siedzące w tyłku tego najwyżej pfff. Ludzie bez studiów którzy traktują innych jak zło konieczne w tym zakładzie nie ma szacunku dla ludzi którzy faktycznie robią coś dla tego zakładu. Nie polecam!!! są działy poza produkcyjne w których dzieje się źle.... Polecam zastanowić się 3 razy zanim się zacznie tam prace.. Płatna też źle choć na Krotoszyn nie jest źle....
11
! 2016-09-29 08:30
Zapomniałaś jeszcze dodać wolny/wolna, że jak na krotoszyn to nikt ci też nie da szkoleń dodatkowych, ubezpieczenia, nauki języków więc firma najgorsza jak ją przedstawiasz nie jest, na pewno jak chcesz zdobyć doświadczenie i iść dalej to jest najlepsza droga
Jery 2016-11-04 01:00
Akurat,
Lemur 2017-01-23 15:57
Mam pytanko czy Mahle prowadzi aktualnie rekrutację do Wrocławia? Jakie są orientacyjne zarobki dla BI Developer , czy coś jeszcze dochodzi do zasadniczego wynagrodzenia? Może dają jeszcze pakiet socjalny?
sajses 2017-02-23 18:57
Witam mam pytanie odnośnie Mahle w Krotoszynie stanowisko magazynier (market magazyn czy coś takiego) złożyłem tam podanie byłem na rozmowie chciałem się zapytać jakie pracownicy mają tam zarobki i ogólnie jaka panuje tam atmosfera. proszę o odpowiedź na moje pytanie.
6
sajses 2017-02-23 19:00
Witam mam pytanie odnośnie Mahle w Krotoszynie stanowisko magazynier (market magazyn czy coś takiego) złożyłem tam podanie byłem na rozmowie chciałem się zapytać jakie pracownicy mają tam zarobki i ogólnie jaka panuje tam atmosfera. proszę o odpowiedź na moje pytanie.
Ludas 2017-02-24 18:43
Pracuję tu i jestem zadowolona bo firma jest spoko. Mamy całkiem niezłe zarobki i fajną załogę. Poczytałam trochę wpisów i myślę, że są osoby, które mają złość.
1
tłoki mahle sanpro 2017-02-27 10:20
Nie polecam tej firmy a w szczegolnosci tego sanpro oszukuja na wyplacue co miesiac zlodzieje na rozmowie ci mowia ze po okresie próbnym dostaniesz ok 2200zl pracowalem prawie rok na tlokach na najgorszej maszynie i najgorszej 4 brygadzie brygadzista nazwisko jagla nawet w biurze wiedzą ze jest najgorszym psycholem na tlokach zarobek netto po okresie probnym 1560zl wszystkie soboty i 3 niedziele w pracy jakies kpiny dlatego wiecznie tam potrzebują szukają frajerów ja tez sie nabrałem na ich propozycję a jesli bedziesz chciał siku to weź sobie pieluche do pracy bo nie bedziesz miał czasu iść sie wysikac a brygadzista ci powie ze ma [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i cie nie zastąpi namaszynie na te 4 minuty tyle na temat
2
Natalia 2017-03-08 09:14
@sajses najlepiej będzie jak zapytasz o wszystko drogą e-mailową bezpośrednio z MAHLE Polska - support.employ@pl.mahle.com
lolo 2017-04-06 21:33
jak tak czytam to śmiech na sali fakt m in tłoki zostawie bez komentarza ale.. wg mnie odlewnia zeliwa chyba najlepsza no racja troszke sie człowiek nameczy ale cóż zarobków podobnych w okolicy nie znajdziemy a wiadomo że cos wymagają jakbyście mieszkali w duzym miescie w jakies fabryce to tez maja swoja ilosc wyznaczona którą trzeba zrobic zb jakos produkcja szla a co do wypłaty i zatrudnienia to na start 3 miechy na próbny zatrudnienie przez podfirme czyli minimum krajowe potem jak przedluza umowe wskakuje sie na 0.7 x pełna wypłata co 3 miesiace egzamin na podwyzke troszke sie pouczysz i w ciagu roku zarobki rzedu niecałe 3k wypłata to procent od sprzedaży wiec ludzie nie pier****ie ze jest az tak zle bo firma sie rozwija powstaja nowe hale i nowe miejsca pracy .... teraz marudzicie bo firma bo to bo tamto bo hh u j wie co a jakby jej nie bylo wszyscy ujadali by że bezrobocie wiec jak nie pasuje wam praca to na zachod ale wtedy nie bedzie pasowac ze nie jest sie w swoim kraju ze daleko od rodziny itd najlepiej zalozcie wlasna firme i po problemie ...ale wtedy sie zacznie marudzenie ze podatki zaduze i tak zle i tak niedobze ludziom zawsze w dupie zle i dogodzic sie nieda :) ironiczny usmieszek na pozegnanie
Zapracowany ale nie tu 2017-04-07 21:49
mahle hi hi SUPER FIRMA, nie gonią praca super lekka i przyjemna, przełożeni super, zwłaszcza na tłokach i odlewniach, naprawdę można polecić, Sanpro zatrudniające też super dziewczyny, doradzą, dadzą sporo zarobić jakieś 1470 zł za 4 brygady, Naprawdę poezja, A jak zatrudnią przyjaciół z UKRAinki, to napewno się polepszy, będzie ze 1600 pln. naprawdę niezła kaska , da się żyć !!!!!!!!!!
1
Lemur 2017-04-09 10:09
@lolo Zgadzam sie z Tobą w zupełności. Taka jest pra
2
Pracownik biurowy 2017-04-23 12:38
Zdecydowanie nie polecam tej firmy. atmosfera w pracy to jakas masakra. Nikt nie traktuje Cie jak partnera biznesowego tylko jak śmiecia. Zero szacunku do drugiego człowieka. DRAMAT.
6
Yuh 2017-04-23 12:41
Jeszcze takiego braku szacunku do drugiego człowieka to nie widziałem. Najgorsza firma pod katem atmosfery w jakiej pracowałem.
3
Bazyliszek 2017-04-25 18:19
MAHLE Polska miała ofertę pracy dla technologa. Może ktoś wie coś więcej na ten temat? Chodzi mi o to czy jest aktualna oraz o wymagania jakie trzeba spełniać przy rekrutacji. Na jakie zarobki można liczyć tak około?
mahlowiec 2017-05-04 07:20
praca w święta to jakaś porażka
8
Zainteresowana 2 2017-05-07 20:18
Aktualnie rekrutują do Wrocławia do nowego biura. Czy ktoś może coś już wie był ?
Aga 2017-05-10 11:47
@Zainteresowana 2 Czy mogłabyś napisać coś więcej na temat tego nowego biura? Jestem zainteresowana pracą ?
Tomek 2017-05-15 19:32
Pracowałem w Mahle w Krotoszynie na stanowisku biurowym. Tam się nie da wytrzymać. Jeden drugiemu wrogiem. Każdy tylko patrzy jak drugiego podpieprzyć, albo potraktować jak śmiecia. Wszyscy chodzą jak w transie. Nie da się tam normalnie funkcjonować. Musisz mieć oczy dookoła głowy, bo zaraz ktoś wbije Ci nóż w plecy. Jeżeli ktoś ma taką możliwość to ZDECYDOWANIE ODRADZAM TĄ FIRMĘ jeżeli chodzi o Krotoszyn. W Ostrowie jest zdecydowanie lepiej jeżeli chodzi o biuro.
5
Stefan 2017-05-15 19:36
Zaściankowa firma z ludźmi na stanowiskach, którzy uważają się za bogów. Brak szacunku do drugiego człowieka. Jeden drugiemu wilkiem. Przestrzegam przed pracą w Krotoszynie.
4
ZAPALKA 2017-05-15 19:40
LUDZIE TRAGEDIA. Zdecydowanie przestrzegam przed praca w tej firmie. PRCOWAŁEM NA STANOWISKU BIUROWYM I TAK NIEPRZYJEMNYCH, WDREDNYCH, ZLOSLIWYCH, FAŁYSZYWYCH LUDZI W JEDNYM MIEJSCU TO NIE SPOTKALEM. OCZYWISCIE NIE WSZYSCY, ALE PRZERAZAJĄCE JEST TO, ŻE ZNACZNA, SERIO ZNACZNA WIĘKSZOŚĆ.
3
mich 2017-05-15 19:44
Nikt, kto pracował w normalnych firmach, nie uwierzy co się tam dzieje. Przykładowo, żeby isc do kantyny, która znajduje się na terenie firmy żeby zjeść obiad, musisz się wybijać karta i ten czas nie wlicza Ci się do czasu pracy pomimo, ze zgodnie z kodeksem masz prawo do 15 minut przerwy. to tylko jeden z przykładowych absurdow. nielidzkie warunki, nieludzkie traktowanie.
5
Marcin 2017-05-15 19:46
pracowałem w Mahle, ODRADZAM
9
monika 2017-05-15 19:49
hahahahaha, dobre.
Pewnie płaca Ci za takie wpisy :)
3
Anna 2017-05-15 19:55
"które mają złość" boszeeeeee, co za polszczyzna.
Niestety to nie złość. To szczera prawda i dobrze o tym wiesz i to jest NAJGORSZE.
4
Lemur 2017-05-18 21:08
MAHLE Polska to wykwalifikowany personel i wysokie standardy.
lej 2017-05-25 06:55
Kolejny dzień w którym ''pulpet'' udowadnia swój kompletny brak wiedzy inteligencją nie błyszczy, głupota tego gościa jest porażająca, dziwie się że takiego gościa trzymają na stanowisku czarnych koszul.
Gościu śpi na nockach w biurach technologów i myśli że nikt nie widzi
4
Lemur 2017-05-25 20:26
Biadolenie i nic więcej, po co w takim razie siedzicie w tej firmie? Dajcie spokój innym i zmieńcie pracę.
lemur to taka mała małpka 2017-05-30 08:29
Nie nazywaj biadoleniem smutnej prawdy o firmie. Są tacy co zmienili mahle na Normalną Firmę i nie żałują
9
Lemur 2017-06-04 21:57
@lemur to taka mała małpka Zgadzam się z Tobą i też tak uważam, że niestety nie każdy może tu pracować i dlatego lepszym wyjściem jest zmiana pracy. Czasami nie można pracować jesli charakter pracy nam nie odpowiada bo możemy nie wytrzymać, tak bywa.
2
Lemur 2017-06-11 20:10
MAHLE Polska działa i ma się całkiem dobrze, szkoda tylko , że czasami rekrutacja zawodzi. Przyjmuja do pracy ludzi zupełnie nie przygotowanych. Rozstanie jest tylko kwestią czasu a później mamy takie opinie na forum. Niektórzy widocznie muszą odreagować.
lemur to taka mała małpka 2017-06-12 11:14
"Lemur" jest ewidentnie wynajęty, albo ma płacone za komentarze albo to ktoś z Zarządu :-D

Rozstanie z mahle jest tylko kwestią czasu Lemur nie daltego że słabi pracownicy przychodzą tylko dlatego że ci sami pracownicy spróbowali też pracy gdzie indziej i mają porównanie jak jest w mahle a jak gdzie indziej dlatego odchodza z mahle bez żalu
5
ŻuL 2017-06-12 19:20
Zasada jest bardzo prosta - w tym zakładzie nie należy się niczym przejmować i mieć wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Tylko w ten sposób da się tam funkcjonować. Osoby kierujące zmianami (mistrzowie) to ludzie którzy śpią na nockach nie wiedząc co się dzieje na danym dziale. Debilny system kaizen ktory ma tylko i wyłącznie ładnie wyglądać na karteczkę bo w rzeczywistości to stek bzdur do niczego nie potrzebny. Chorować możesz do woli bo i tak nic Ci nie zrobią. Czy jesteś wyjątkowo zdolnym i sumiennym pracownikiem czy może jesteś pracownikem który ma wszystko w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nic to nie zmienia jedziesz na tym samym wozku . Najgorszy syf jest na odlewnii aluminium pod wodzą kierownika który mało co ma w głowie. Zamyka wodę do picia ogranicza pastę bhp, najlepiej jakbyś w ogóle nie jadł i tylko produkował. Jest to osoba która toleruje więcej lazikow niż za chwile pracowników produkujących. Jeden za drugim chodzi i nie wiedzą co ze sobą zrobić (mistrz śpi a reszta siedzi na komórkach bo nie ma zbytnio co robic) a Ty możesz się zlac we wiadro bo odejść od tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie idzie a pauzy nie ma komu dać. Tyle w temacie
5
Lemur 2017-06-17 13:45
Generalnie nie lubię zmieniać pracy i uważam ludzi którzy robią to często za nie wartych zaufania. Tak samo uważają firmy i dlatego nie wyrywają się z większymi wynagrodzeniami. Pracownik stabilny i solidny może liczyć na odpowiednia pensję. Sami uczymy tego firmy.
Zostaw swoją opinię o MAHLE Polska - Krotoszyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAHLE Polska