Fundacja Familijny Poznań

Poznań

Opinie o Fundacja Familijny Poznań

mamuska 2016-03-11 16:22
Rodzice! Fundacja zadziala ! A pamiętacie wyniki ubieglorocznej ankiety o funkcjonowaniu szkoly? Dyrekcja zastosowala sie do wszystkich naszych postulatów. Na koniec roku wszystko bylo ok! A na początek roku nawet ten postulat spelnila, ze czas na emeryturę - jak sugerowano w jednej ankiecie. Nie czepiajcie sie wiec młodego prężnego dyrektora. On ma nowoczesne podejscie do edukacji. Szkoda ze ze szkoda dla szkoly. Macie co chcieliście. Z doświadczenia poprzedniej - chociaż podobno jeździ nowym samochodem - pewnie korzystają inni.
Mama 2016-03-11 16:53
Pisze pani o standardach szkoły. Są placówki, które nie mają kucy, ale cały wachlarz wspaniałych zajęć zupełnie darmowych.
1
Nauczyciel 2016-03-11 17:13
Dlaczego fundacja martwi się tylko zaniepokojonymi i zniesmaczonymi rodzicami? trzon placówki stanowi grono pedagogiczne z dyrekcją na czele. Warto o to zadbać. O relacje, warunki zatrudnienia, przejrzystą drogę podnoszenia kwalifikacji i przede wszystkim uczciwe wynagrodzenie. Każda praca wymaga zaangażowania, ale musi iść za tym konkret, żeby plony były obfite. Częsta rotacja kadry nie wpływa korzystnie na młodych ludzi, którzy przeżywają w szkolnych murach naprawdę wiele wspaniałych chwil.Dla nauczyciela też jest ważne, aby poznać ucznia i umożliwić jemu jak najlepszą ścieżkę kształcenia. Jednak, gdy jest tylko "na chwile" nie można oczekiwać cudów.
7
mm 2016-04-30 16:18
W familijnym stosują mobbing. To jakieś nieporozumienie ze ta fundacja jeszcze istnieje. Porażka
4
magma 2016-05-10 17:57
a czy skoro jest fundacja to można zarabiać na pracy u nich?
hgjk 2016-06-18 18:27
@magma odpowiadam że tak. Praca w takich miejscach jest zwyczajowo płatna
iga 2016-06-21 20:45
Sprawdziłam, jeździ starym.
3
e 2016-06-30 15:39
@magma tak teraz na przyklad szukaja pracownika do spraw kard i płac w Poznaniu oferuja wynagrodzenie w kwocie ok. 2.500 zł brutto w okresie próbnym..
1
nauczycielka 2016-07-28 10:02
a jak z zarobkami?bo nikt nie pisza o tym, ile płacą na rękę za miesiąc?
2
aska 2016-07-28 11:01
To było ogłoszenie na pewno na Poznań @e? Bo szukam tego intensywnie i nic nie mogę znaleźć..a ludzie mogą sobie mówić różne rzeczy na temat firmy ale od koleżanki wiem, że warunki są dobre i atmosfera też niczego sobie więc fajnie byłoby się zakręcić
3
gość 2016-08-04 22:29
o czym ty piszesz? w fundacji nikt nie zatrudnia z KN. A mając mamę nauczycielkę do dziś pamiętam że ciągle nie było jej w domu (rada, wycieczka, biwak, balik....) albo ślęczała nad zeszytami. 18 godzin przy tablicy. A reszta to przygotowanie w domu. Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj
4
Szukam pracy 2016-08-04 22:55
Podobno w familijnym przedszkolu przy ul. Bukowskiej w Poznaniu zwolniło się 7 osób wiec może tam zapytać o etat? Tylko daje do myślenia że ktoś zwalnia się masowo...
1
Assa 2016-08-05 10:30
Wiesz co, no nie jest to jakąś wielką odpowiedzią, przecież czasami nie zwalnia się nikt i wszyscy są szczęśliwi, więc może bez wielkiej przesady w tym względzie, ja uwazam, że warto próbować tutaj w przedszkolu
belfer 2016-08-05 15:10
zglaszać do inspekcji pracy. Jak można godzić się na takie traktowanie! Przecież jest tyle pracy dla nauczycieli, dobrych nauczycieli.
Ona 2016-08-27 19:46
Dokladnie tak!
Żenada 2016-09-02 16:04
Cudowne pisemko pracownika firmy na zlecenie dyrektora
1
Ofiara 2016-09-02 16:10
Mógł by Pan podać nazwę placówki?
agawa 2016-09-08 12:21
Jeżeli chodzi o sieć przedszkoli modułowych familijny Poznań to jestem zadowolona,więc nie rozumiem skąd te dziwne opinie.Pracuję 6 godzin dziennie w Przedszkolu (od pon do pt),weekendy,swięta wolne,miła atmosfera,dzieciaki czasem dają w kość,ale nie jest źle,zarobki we Wrocku to 2700zł brutto miesięcznie na początek (30 godzin pracy tygodniowo w przedszkolu to etat),potem oczywiście zarobki rosną:)
1
sarenka 2016-09-08 12:28
płacą 2700zł brutto miesięcznie na samym początku,potem zarobki rosną:) 30 dni roboczych urlopu,weekendy,święta wolne,ferie
pracuje się w przedszkolu 30godz tygodniowo plus 10 godz na przygotowanie się do zajęć w domu:) atmosfera super,dyrektorka sympatyczna ,a co najważniejsze kompetentna,pedagog z zamiłowania,polecam Omnibus,Columbus,Galileo we Wrocławiu! rodzice też chwalą:)
3
wera 2016-09-08 12:31
skąd te nieprawdziwe informacje?
We Wrocławiu nauczyciele mają ferie,wakacje również ponad miesiąc:) do tego weekendy,święta wolne,a pracuję 30 godzin tygodniowo plus 10 godz na przygotowanie się w domku:) miesięczne zarobki zaczynają się od 2700zł brutto i rosną wraz z awansem,więc naprawdę nie jest źle!
2
micho 2016-09-08 12:33
Wiecie jaka teraz panuje atmosfera w firmie w Opolu? Chciałbym się załapać, bo zależy mi na pracy u nich.
Jolanta 2016-09-08 12:49
Jeżeli chodzi o wrocławskie oddziały sieci przedszkoli modułowych Familijny Poznań to muszę powiedzieć,że słyszałam głownie dobre opinie,moje 3 znajome pracują tam.Polecam zwłaszcza przedszkole Columbus na Psim Polu,Guliwer na Krzykach oraz Omnibus.Panuje tam miła atmosfera,sympatyczne i kompetentne dyrektorki,są bezpłatne szkolenia,wykwalifikowana kadra. Zarobki nauczycieli też godne oraz dobre warunki pracy (od 2700zł brutto w górę),nauczyciele pracują 30 godzin tygodniowo,mają ferie i wakacje (30 dni roboczych urlopu).Nie narzekają:)Rodzice też chwalą opiekę nad dziećmi.
ula 2016-09-08 13:46
Teraz jest wrzesień ja zastanawiam się czy nie bedą szukali kogoś nawet na wychowawcę czy tez pomoc nauczyciela zazwyczaj w tych miesiącach wiem,ze szukali
Pati 2016-10-10 09:35
Jak to bywa jesienią często bywam ostatnio na szkoleniach i powiem, że jestem szczęśliwa, że pracuję w Familijnym! Jak słyszę te nauczycielki z miejskich przedszkoli, że wszystkie pomoce, książki, plansze muszą kupować same bo dyrektorka nie ma kasy to z dumą wracam do mojego przedszkola. Nie mam karty nauczyciela ale mam wszystko czego potrzebuję do pracy aby poszerzać swoje horyzonty i uczyć dzieci. Zastanawiam się dlaczego Ci którzy narzekają nie zmienią placówki. Nie mogę tego powiedzieć rodzicom niektórych z moich dzieciaków ale skoro tak im źle to czego tu szukają?
2
micho 2016-10-11 14:16
=Ja to się zastanawiam czy jest szansa, żeby teraz podjąć u nich zatrudnienie, nie ukrywam, źe dobrze by się było załapać.
1
Doris 2016-11-14 09:25
Ja też myślę o załapaniu się w Fundacji do pracy - jak patrzę na ich ofertę szkoleniową (koleżanka pracuje i co chwilę chodzi na świetne szkolenia), widziałam kilka ogłoszeń na oświacie, a gdzie jeszcze można wysyłać cv?
3
rekrutacja 2016-11-25 14:56
Zapraszamy:

biuro@familijny.pl
Rodzic dziecka z Logicusa 2017-02-13 09:28
Omijajcie placówki Familijnego z daleka, mam dziecko w Logicusie i to jest dramat, wieczny problem z nauczycielami (ciągle ich brak, zmieniają się, brak zastępstw), z organizacją pracy, z komunikacją, przepełnionymi grupami, brakiem realizacji założeń programowych. Można wymieniać bez końca. My rodzice jesteśmy bezradni i sfrustrowani, odbyliśmy "tysiące" spotkań z dyrekcją bez skutku.
Współczuję pracownikom, bo są na co dzień ofiarami tego chorego układu...
3
ROK MAMA 2017-02-22 12:46
A który to Logicus? Nasze przedszkole jest cudowne! Panie wyczyniają cuda, sale są wielkie i kolorowe. Nasza rada współpracuje z dyrekcją i wspólnie działamy na rzecz przedszkola. Nie pozwolimy o naszej Rokietnicy powiedziec złego słowa!
6
Alicja 2017-03-02 11:56
Chcecie dowiedzieć się więcej na tematy Fundacja Familijny Poznań? Wiele informacji znajdziecie pod linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,14573,0,0,fundacja :)
2
lula kula 2017-03-05 23:27
co możecie powiedzieć o przedszkolu "srebrna kotwica" w gdansku?
jakims dziwnym trafem nie ma zadnych opinii, a były...
proszę o pomoc i info jak prowadzone sa tam zajecia,jak z wyzywieniem,bo mam ogromne watpliwosci
Alicja 2017-03-17 11:38
Kto pomoże @lula kula znaleźć odpowiedź?
Ewa83 2017-03-17 12:08
Nie pracuję już w Fundacji jakiś czas, ale zdanie na jej temat mam bardzo dobre. Ludzie bardzo w porządku, zarząd bezproblemowy i radosny, przyjemna atmosfera. Jeżeli chodzi o placówki, to też mam dobre zdanie. Pracując miałam częsty kontakt zarówno z nauczycielami i wychowawcami jak i tez z rodzicami dzieciaczków. Moja siostra też oposyła Michasia do poznańskiego Cogito i nigdy nie narzekała. Jak dla mnie fundacja to firma na 5 z plusem!
1
Ania 2017-03-17 12:15
idz i sama zobacz. Niestety naszą ludzkom przypadłością jest to, że jak coś nam się podoba to się cieszymy i zachowujemy informacje dla siebie a ewentualnie dla najblizszych. A jak nam się coś niespodoba to wchodzimy na kazde możliwe forum i robimy zadymę. Dlatego proponuję nauczyć sie samodzielnego wyciagania wniosków zamiast przeglądania forów czy oglądania wiadomośći w tv (tvp, tvn, trwam i inne). Jeśli naprawde chcesz posłać dziecko do przedszkola to Twoim obowiazkiem jest iść i osobiście wszystko sprawdzić. Tak by postąpił odpowiedzialny rodzic. Pozdrawiam
1
Kasia 2017-04-17 21:36
u nas są dwie przedszkolanki w grupie.
1
m@m@ 2017-04-17 21:55
moja córka nie przepada za jedzeniem, ale głodna nie chodzi. nie pamiętam kateringu, ale widziałam nawet jakiś dyplom na tablicy. Zajęcia są różne, maluchy dużo śpiewają i dużo jest matematyki. często są jakieś warsztaty, więc można zobaczyć jak pracują panie.
1
Mateusz W. 2017-04-18 08:26
Może warto porozmawiać z rodzicami, których dzieci już chodzą do tego przedszkola? Tutaj chyba ciężko o opinię rzetelną, bo jest ich tyle ile ludzi na forum - każda inna. Do tego wydaje mi się, że osoby zadowolone z reguły nie mają tendencji do wypowiadania się. Mówić lubią ci niezadowoleni. I chętnie wyrzucą wszystkie swoje żale wszędzie tam, gdzie się tylko da.

Natomiast wracając do srebrnej kotwicy to menu jest na stronie. http://srebrna.familijny.gdansk.pl/jadlospis/
1
Primus 2017-04-18 13:27
Cześć, kuchni tam nie mają ale jedzenie chyba jest ok, córa zjada. Przedszkole jest młode, w tym roku doszła nowa sala, jest całkiem spora. Pań specjalnie nie znam, nie gadałem za dużo, przyprowadzam i odbieram. Najlepiej chyba samemu przyjść.
1
Fundacja Familijny Poznań 2017-04-20 09:51
Dzień dobry,

dziękujemy za zainteresowanie przedszkolem Srebrna Kotwica.

Wszelkie informacje na temat placówki dostępne są na stronie internetowej przedszkola: http://srebrna.familijny.gdansk.pl/. Można także zadzwonić bezpośrednio do sekretariatu lub napisać wiadomość. Jestem przekonany, że pracownicy sekretariatu udzielą Pani wyczerpującej i satysfakcjonującej odpowiedzi :)

Poniżej podaję dane kontaktowe:

Sekretariat Przedszkola
ul. Guderskiego 1
80-180 Gdańsk
+48 533 335 951
przedszkole-gdansk@familijny.pl

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia przy wyborze placówki najlepszej dla Pani dziecka! :)
Piotr
1
Marzena 2017-04-25 15:27
Karty nauczyciela może i nie ma w Fundacji Familijny Poznań, ale za to jest mnóstwo pomocy i wsparcia od dyrekcji i z "góry" fundacji. Jeżeli potrzebujesz materiałów edukacyjnych dla dzieci, to mówisz i masz. Potrzebujesz funduszy na ciekawą wycieczkę lub dodatkowe zajęcia, gry logiczne czy inne wartościowe pomoce, to idziesz do dyrekcji i zaraz dostajesz.

Praca u nich to praca dla ambitnych nauczycieli, którzy chcą się rozwijać i PRZEDE WSZYSTKIM CHCĄ DZIAŁAĆ DLA DOBRA DZIECI! Tutaj naprawdę macie dużą swobodę działania, a żaden stary dziad cymbał dyrektor nie będzie Was karał za Wasze ambicje i nie będzie kazał przynosić pisaków czy zabawek z chaty...

2
Nauczycielki z familijnego poznania 2017-04-26 18:23
ha ha ha ha :) :) :) ale kłamstwo- Pracujesz w tym...."pożalsieboże" tałatajstwie chyba od wczoraj. Artykuły papiernicze kończą się zazwyczaj już w kwietniu i jak rodzice nas nie wspomogą to bieda aż piszczy, wycieczki - jak sobie sama zasponsorujesz albo rodzice. Złotówki nikt nie dołoży z "góry". Dyrekcji nie ma bo obrabia dla nich po dwie , trzy placówki- i to jedynie jest dobre bo można odetchnąć od ciągłej kontroli, krytyki i oceniania.. i wysłuchiwania ,ze jak się tobie nie podoba to na twoje miejsce jest stu chętnych. A może Ty masz przerost ambicji nad treścią i zapieprzasz 5 dni w tygodniu po 8 h z dziećmi, godzinę dziennie doliczmy do solidnego przygotowania się do zajęć to już razem 9, raz w miesiącu doliczmy ok 5 godzin na szkolenia, rady pedagogiczne i zebrania z rodzicami, sobotę poświęcasz na pisanie planów i papiery a w niedziele dyszysz ze szczęścia, że w poniedziałek znów cudowna orka na ugorze w cudownej fundacji!!! Bosko! I tak do emki przez kolejne 30 lat :) My pracujemy bo pracować gdzieś trzeba, ale cały czas szukamy innej pracy.
2
Piotr Fundacja Familijny Poznań 2017-05-04 14:49
Dzień dobry,

jeżeli opisana sytuacja jest prawdziwa, w co szczerze wątpię, to proszę o kontakt na maila p.zieba@familijny.pl. Tego typu problemy należy rozwiązywać. Tym bardziej, że opisana przez Panią sytuacja podchodzi już pod mobbing.

Zatem bardzo proszę o kontakt ze mną i postaramy się wspólnie dojść do źródła problemu i jakoś go rozwiązać.

Pozdrawiam serdecznie.
1
nauczycielki z familijnego poznania 2017-05-05 13:03
to nie jest mobbing to jest po prostu taki styl pracy familijnego i zawsze jest źle jeśli nauczyciel pracuje w oparciu o kp. Pani sprzątająca po prostu trzaśnie miotłę w kąt i idzie po do domu, a nauczyciel odkłada dziennik i długopis i szoruje po kasztany do parku, albo mech do lasu, albo wycina 25 pingwinków dla 25 trzylatków żeby mogły malować.. prawdziwość informacji potwierdza rotacja w placówkach i wkurzeni rodzice, że dziecko ma co rok inną wychowawczynię albo nauczyciela przedmiotowego. nikt do pana nie napisze . wszyscy się boją odezwać, miejsc w publicznych nie ma wiele a gdzieś pracować trzeba. Ach i może jeszcze prawdziwość wypowiedzi potwierdza to , że w ogłoszeniach o pracę nazwa "familijny poznań" jest ukryta, a cv na nazwisko dyrektora można składać :) jaja jak berety z tym ogłoszeniem
4
Nauczycielka 2017-05-15 19:42
Pracuję w Familijnym i jestem zadowolona. Nie brakuje nam materiałów, mamy dobrze wyposażone sale i małymi krokami osiągamy coraz więcej. Wiele zależy od dyrekcji danej placówki i od kadry, więc nie można uogólniać. Poza tym wybierając zawód powinnyście być świadome, że praca nauczyciela nie jest łatwa, nie polega tylko na przeprowadzeniu zajęć i pójściu do domu, czasami wymaga poświęceń. Musimy być dla dzieci autorytetami. Tylko jak, skoro kieruje nami rozgoryczenie i niezadowolenie? Czasami warto poszukać wad w sobie, a nie wszędzie dookoła. "Jeśli chcesz zmienić świat, zacznij od siebie"
1
brak 2017-06-07 17:58
Praca w FFP nie jest zła, jest jak każda inna. są w niej plusy i minusy... praca z dyrektor oddziału, każdy wie o którą chodzi, jest natomiast: bardzo zła. sa w tej pracy ludzie, którzy naprawdę lubią to co robią, nie zarabiaja wiele ale samo miejsce, rodzaj, relacje podtrzymują chęc bycia i tworzą te miejsca, ich opinie. niestety do momentu gdy pojawia się pani dyrektor. a z czym sie ona kazdemu bez wzgledu na miejsce oddział kojarzy? z chaosem, z teatrem, z brakiem szacunku, z zastraszaniem, z wprowadzaniem ludzi w bląd, z brakiem odpowiedzi, z robieniem szopki pod katem wylacznie jej stanowiska, brakiem organizacji, bezcelowymi zadaniami itp. itd.. Ta pani psuje od dawna relacje i prace w FFP. Szkoda bardzo, bo to ludzie tworzą FFP nie ona. a oddziały jak i ludzie... nagle znikają.
1
Jula 2017-06-09 12:59
Kobiety, gdyby nie ta pani to nie miałybyśmy gdzie pracować.... Pani dyrektor czekam na kolejne przedszkole może tym razem bliżej Kornika?
4
Zoja 2017-06-09 20:48
Jest wymagająca, to prawda. Może na pierwszy rzut oka jest szorstka. Dyrektor, to dyrektor. Ale nie można jej zarzucić, że nie jest zaangażowana w to co robi. I to bardzo! Pamiętam, że od kiedy ona dyrektoruje wiele fajnych rzeczy zadziało się w naszych przedszkolach. Przedszkola zaczęły żyć, a co niektórzy przestali spać. I co? To chyba świadczy o wysokich kompetencjach, a nie o beznadziei, o której piszesz.
4
Iza 2017-06-12 09:21
pełna zgoda z przedmówcą
2
Karolina 2017-06-15 20:18
Widzisz? Oni mają człowieka na etacie - tylko od tworzenia nicków i kłamstw. cokolwiek powiesz - w pięć minut taki klakier stworzy kilka super opinii , żebyś Ty wyszedł na głupa. Wszyscy wiedzą że ona ... jest baaaardzo zaangażowana, im więcej pieniędzy w kieszeni-tym bardziej. I chamska. tak zdecydowanie szorstka to mało powiedziane. CHAMSKA . A wszystko kosztem ludzkich krzywd. ciekawe jak "toto" długo jeszcze popracuje..i kiedy prezes sie kapnie , że jedzie na "lewych sankach" :) :) :)
2
Iza 2017-06-22 15:07
"Widzisz? Oni mają człowieka na etacie - tylko od tworzenia nicków i kłamstw. cokolwiek powiesz - w pięć minut taki klakier stworzy kilka super opinii , żebyś Ty wyszedł na głupa"

Tak. I jeszcze smoki i jednorożce w klatkach. Ogarnij się... A jak masz paranoję to się lecz.

Jak ktoś ma inne zdanie niż ty to już znaczy że jest podstawiony? Szkoda w ogóle rozpoczynać z tobą dyskusję. żal słów. Pozdro

4
Zostaw swoją opinię o Fundacja Familijny Poznań - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań