Fundacja Familijny Poznań

Poznań

Opinie o Fundacja Familijny Poznań

Ojciec 2016-03-01 09:32
W familijnym nauczyciele w przedszkolu nie obowiązuje karta nauczyciela, pracują po 9 godzin dziennie, bez ferii i wakacji.
7
komercja 2016-03-02 09:23
kompletna bzdura!W familijnym przedszkolu nauczyciele pracują jak każdy obywatel, 8h dziennie i przysługuje mu urlop 26 dni. Byłam na rozmowie i chyba zacznę wreszcie pracę.
1
Ojciec 2016-03-02 13:22
Po ostatnich dużych redukcjach personelu w przedszkolach familijnego , nauczyciele mają grafiki po 9 godzin pracy w ciągu dnia.
poszukuje 2016-03-04 16:02
Rekrutacja trwa. Najważniejszy dla mnie jest tzw. marketing szeptany. Kiedyś o szkole w Fabianowie mówiło się w samych superlatywach. Teraz niestety to podobno nie ta sama szkoła. Zatrważające zjawisko ucieczki pracowników chyba ma wpływ na proces kształcenia. Moi znajomi, którzy kiedyś polecali mi te szkole zawsze mówili o wspaniałej i oddanej dzieciom kadrze, która podobno odeszła hurtowo razem z poprzednią dyrektor. Może trzeba czasu, żeby dyrektor wychował sobie nową. Przyjdziemy na drzwi otwarte. Zobaczymy, co oferują.
zorientowana 2016-03-04 16:28
Fabianowo to kolejna maszynka do robienia pieniędzy. Zobaczcie jakim samochodem jeździ teraz byla dyrektorka.
1
zorientowana 2016-03-04 16:29
Fabianowo to kolejna maszynka do robienia pieniędzy. Zobaczcie jakim samochodem jeździ teraz byla dyrektorka.
1
przyszły rodzic 2016-03-04 18:15
A co płaci się czesne? Co ma wspólnego samochód dyrektorki, nie rozumiem.Informowałem się, bo chcę posłać tam dziecko. Nie było mowy o płaceniu. Przecież to szkoła publiczna
zdegustowana 2016-03-04 19:25
Ludzie! Wiecie, co jest najśmieszniejsze? Ze te wszystkie opinie fundacja ma w .... Jedyny inteligentny, który to wszystko rozkrecal i miał wizje odcial sie od wszystkiego, albo jego odcięli. Gdzie Pan jest Prezesie K. ? Dal się pan zmanipulować niekompetentnym? Szkoda, ze ktos niekompetenntny marnuje pana dzielo.
1
poczekam 2016-03-04 19:46
Poczekam na drzwi otwarte. Będę pytać żeby wiedzieć. Chyba będzie ktos kompetentny kto odpowie
1
rodzic 2016-03-04 22:57
Jako rodzic z F. odnoszę wrażenie, ze o kompetentnych będzie trudno. Pamiętam słowa dyr we wrześniu, ze obiecuje, ze żaden nauczyciel sie juz nie zwolni. W swietnicy nie ma juz nikogo kto pracowal jeszcze we wrześniu - odeszlo 6 opiekunek.
1
zatroskana 2016-03-05 05:55
A kiedy te drzwi otwarte? Już wiadomo, bo nie widzę nigdzie informacji.
poczekam 2016-03-05 07:26
Dzwonilam do szkoły i powiedzieli, ze 12 marca. Od dziesiątej. Nie wiem tylko , który wniosek mam przynieść, bo na stronie co chwile pojawial sie inny.
zatroskana 2016-03-05 08:35
Dziękuję.Wybiorę się.
poczekam 2016-03-05 09:28
A z drugiej strony - to pewnie na rekrutacji fundacji nie zalezy skoro nie ma takiej reklamy o drzwiach otwartych jak kiedys. Może chca szkole zlikwidować? Szkoda by bylo.
wkurzona mama 2016-03-07 08:55
kto pisze te wszystkie opinie??? ludzie, ogarnijcie się wreszcie i zobaczcie co ta szkoła oferuje !!! Jestem mamą ucznia tej szkoły. Jak miałam pytania, zawsze wychowawca znalazł dla mnie czas, ba - kiedyś wpadłam na dyrektora i tu moje zaskoczenie. Człowiek bardzo otwarty i chętny do współpracy. Spokojnie można z nim porozmawiać, nie ucieka od problemów i przede wszystkim słucha. Wiele pomysłów udało się zrealizować. Wiele czeka w kolejce, bo zmiany nie przychodzą od razu.
Dla przypomnienia wypiszę w punktach, dla tych którzy wylewają tu swoje frustracje:
- darmowe dowozy do szkoły (która szkoła to oferuje?)
- darmowy autokar na wycieczki (nie wiem tylko dlaczego w środy, ale jest)
- każda sala wyposażona w tablice,
- sanitariaty zawsze mają uzupełnione ręczniki, papier itp.,
- WŁASNE KUCYKI i darmowe zajęcia z nimi,
- tablety, laptopy,
- mnóstwo zajęć pozalekcyjnych - kodowanie, historyczne i bóg wie co jeszcze,
Na sam koniec o uciekających nauczycielach, pamiętam jak mojej klasie rodzice zaszczuli nauczyciela. Szkoła zmieniła wychowawcę i dalej ujeżdżają na pani jak nie powiem na czym. Wiecznie niezadowoleni, wiecznie coś i później się dziwią, jak któryś ucieka. Może więcej współpracy a mniej roszczeniowości. Ja pamiętam z września jedno zdanie dyrektora - szkoła będzie otwarta na nasze pomysły i tak jest.
1
ojciec 2016-03-07 10:35
Do wkurzona matka. Masz racje Kobieto - ale na pewno nie jesteś z klasy, w której zmieniono wychowawcę. Raczej z fundacji - tam zaczynają prace o 9.00 od wpisów na fb i czytania forum. Czy papier toaletowy uzupelniany na bieżąco to cos wyjątkowego w xxI wieku? A przygladalas sie porządkowi w modulach? No może po ostatniej akcji tam jest czysto - za to duży budynek nie byl w tym czasie sprzątamy, bo nie miał kto. Autokar i dowozy oczywiście sa super, ale to tez reklama - bus jest oklejony. Otworzą szkole w Plewiskach - bus juz nie będzie potrzebny. Tez zawsze stawalem w obronie szkoły. Dlatego rozumiem Twoje zafascynowanie. Zajęcia dodatkowe w innych szkołach tez sa. Tam nauczyciele prowadza je w ramach kN. Pracują chyba wydajniej. Probowalas kiedys stanąć przy tablicy 30 godzin. Ja bym sie nie podjął. To ciezka praca, doceniam nauczycieli tej Szkoly - żeby nie bylo nieporozumień. Rodziców, którzy pracowali na jej rzecz tez doceniam. Swoje jednak wiem.
3
hmz 2016-03-07 11:17
Pracuję w FFP i proszę o kontakt wszystkich rodziców, którzy nie są zadowoleni z działania placówki na Fabianowie.

Martwią mnie Państwa anonimowe wpisy. Nie wiem, jak mam pomóc jeśli nie znam szczegółów. Rodzice nie piszą do nas tam, gdzie należy podać imię i nazwisko? Proszę o kontakt przez fb familijnypoznan

Hanna
1
Łucja 2016-03-11 13:56
Obecny Pan Dyrektor robi bardzo dobre wrażenie, szkoda że tylko wrażenie. Nie ma pojęcia o prowadzeniu szkoły! Te wszystkie zdjęcia na facebooku, są załosne. Dyrektor nagania uczniów do zdjęć! Uczniowie przychodza do domu i się skarażą ze muszą pozowac! Co to ma byc?
Żaden z nauczycieli nie pracuje tam bo czerpie z tego satyfakcję - każdy z nich na bieżąco szuka pracy i jak tylko znajduje momentalnie odchodzi. I to się długo nie zmieni.
Drodzy rodzice - będziecie żałować tego że zapisaliście dzieci do tej szkoły. Żal uczniów, którzy są skazani na te placówkę - bo rodzice nie maja możliwości dowozu dzieci do innych szkoł. To wszystko jest tylko piękne z zewnątrz. A myślę, że bardzo szybko przekonacie się o tym, że źle wybraliście - tylko dlaczego konsekwencje mają ponosić Wasze dzieci? Ta szkoła dzięki takiemu prowadzeni idzie ku upadkowi - ciekawe tylko czy celowo?!
Ta jak wyżej napisał "ojciec" zdecydowana większość - szkół samorządowych jest równie dobrze wyposażona. A wszelkie kółka zainteresowań mają jeszcze bogatsza ofertę niż Fabianowo. Tablety czy laptoty? Są niezbędne do realizacji podstawy progrmaowej, ta szkola sie niczym nie wyróżnia...
I pamiętajcie drodzy rodzice, to SZKOŁA JEST DLA UCZNIA - nie odwrotnie. Placówka zgarnia ogromne pieniążki za każdego ucznia - za to ze jest szkołą publiczną. Wiec tłumaczenie, że rodzice MUSZĄ się angażować jest absurdalne.
6
mamuska 2016-03-11 16:22
Rodzice! Fundacja zadziala ! A pamiętacie wyniki ubieglorocznej ankiety o funkcjonowaniu szkoly? Dyrekcja zastosowala sie do wszystkich naszych postulatów. Na koniec roku wszystko bylo ok! A na początek roku nawet ten postulat spelnila, ze czas na emeryturę - jak sugerowano w jednej ankiecie. Nie czepiajcie sie wiec młodego prężnego dyrektora. On ma nowoczesne podejscie do edukacji. Szkoda ze ze szkoda dla szkoly. Macie co chcieliście. Z doświadczenia poprzedniej - chociaż podobno jeździ nowym samochodem - pewnie korzystają inni.
Mama 2016-03-11 16:53
Pisze pani o standardach szkoły. Są placówki, które nie mają kucy, ale cały wachlarz wspaniałych zajęć zupełnie darmowych.
1
Nauczyciel 2016-03-11 17:13
Dlaczego fundacja martwi się tylko zaniepokojonymi i zniesmaczonymi rodzicami? trzon placówki stanowi grono pedagogiczne z dyrekcją na czele. Warto o to zadbać. O relacje, warunki zatrudnienia, przejrzystą drogę podnoszenia kwalifikacji i przede wszystkim uczciwe wynagrodzenie. Każda praca wymaga zaangażowania, ale musi iść za tym konkret, żeby plony były obfite. Częsta rotacja kadry nie wpływa korzystnie na młodych ludzi, którzy przeżywają w szkolnych murach naprawdę wiele wspaniałych chwil.Dla nauczyciela też jest ważne, aby poznać ucznia i umożliwić jemu jak najlepszą ścieżkę kształcenia. Jednak, gdy jest tylko "na chwile" nie można oczekiwać cudów.
7
mm 2016-04-30 16:18
W familijnym stosują mobbing. To jakieś nieporozumienie ze ta fundacja jeszcze istnieje. Porażka
2
świadoma 2016-05-09 21:12
Proszę się zatrudnić, potem pogadamy. W umowie ma 8 godzin, ale jak chce utrzymać pracę to za chorą koleżankę siedzi nadgodziny za DARMO, A tak naprawdę pozytywne opinie o Familijnym piszą tylko opłacani w tym celu pracownicy
4
iga 2016-06-21 20:45
Sprawdziłam, jeździ starym.
3
nauczycielka 2016-07-28 10:02
a jak z zarobkami?bo nikt nie pisza o tym, ile płacą na rękę za miesiąc?
1
gość 2016-08-04 22:29
o czym ty piszesz? w fundacji nikt nie zatrudnia z KN. A mając mamę nauczycielkę do dziś pamiętam że ciągle nie było jej w domu (rada, wycieczka, biwak, balik....) albo ślęczała nad zeszytami. 18 godzin przy tablicy. A reszta to przygotowanie w domu. Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj
4
Szukam pracy 2016-08-04 22:55
Podobno w familijnym przedszkolu przy ul. Bukowskiej w Poznaniu zwolniło się 7 osób wiec może tam zapytać o etat? Tylko daje do myślenia że ktoś zwalnia się masowo...
1
belfer 2016-08-05 15:10
zglaszać do inspekcji pracy. Jak można godzić się na takie traktowanie! Przecież jest tyle pracy dla nauczycieli, dobrych nauczycieli.
Ona 2016-08-27 19:46
Dokladnie tak!
Żenada 2016-09-02 16:04
Cudowne pisemko pracownika firmy na zlecenie dyrektora
1
Ofiara 2016-09-02 16:10
Mógł by Pan podać nazwę placówki?
agawa 2016-09-08 12:21
Jeżeli chodzi o sieć przedszkoli modułowych familijny Poznań to jestem zadowolona,więc nie rozumiem skąd te dziwne opinie.Pracuję 6 godzin dziennie w Przedszkolu (od pon do pt),weekendy,swięta wolne,miła atmosfera,dzieciaki czasem dają w kość,ale nie jest źle,zarobki we Wrocku to 2700zł brutto miesięcznie na początek (30 godzin pracy tygodniowo w przedszkolu to etat),potem oczywiście zarobki rosną:)
1
sarenka 2016-09-08 12:28
płacą 2700zł brutto miesięcznie na samym początku,potem zarobki rosną:) 30 dni roboczych urlopu,weekendy,święta wolne,ferie
pracuje się w przedszkolu 30godz tygodniowo plus 10 godz na przygotowanie się do zajęć w domu:) atmosfera super,dyrektorka sympatyczna ,a co najważniejsze kompetentna,pedagog z zamiłowania,polecam Omnibus,Columbus,Galileo we Wrocławiu! rodzice też chwalą:)
3
wera 2016-09-08 12:31
skąd te nieprawdziwe informacje?
We Wrocławiu nauczyciele mają ferie,wakacje również ponad miesiąc:) do tego weekendy,święta wolne,a pracuję 30 godzin tygodniowo plus 10 godz na przygotowanie się w domku:) miesięczne zarobki zaczynają się od 2700zł brutto i rosną wraz z awansem,więc naprawdę nie jest źle!
2
Pati 2016-10-10 09:35
Jak to bywa jesienią często bywam ostatnio na szkoleniach i powiem, że jestem szczęśliwa, że pracuję w Familijnym! Jak słyszę te nauczycielki z miejskich przedszkoli, że wszystkie pomoce, książki, plansze muszą kupować same bo dyrektorka nie ma kasy to z dumą wracam do mojego przedszkola. Nie mam karty nauczyciela ale mam wszystko czego potrzebuję do pracy aby poszerzać swoje horyzonty i uczyć dzieci. Zastanawiam się dlaczego Ci którzy narzekają nie zmienią placówki. Nie mogę tego powiedzieć rodzicom niektórych z moich dzieciaków ale skoro tak im źle to czego tu szukają?
2
micho 2016-10-11 14:16
=Ja to się zastanawiam czy jest szansa, żeby teraz podjąć u nich zatrudnienie, nie ukrywam, źe dobrze by się było załapać.
1
Doris 2016-11-14 09:25
Ja też myślę o załapaniu się w Fundacji do pracy - jak patrzę na ich ofertę szkoleniową (koleżanka pracuje i co chwilę chodzi na świetne szkolenia), widziałam kilka ogłoszeń na oświacie, a gdzie jeszcze można wysyłać cv?
3
rekrutacja 2016-11-25 14:56
Zapraszamy:

biuro@familijny.pl
Rodzic dziecka z Logicusa 2017-02-13 09:28
Omijajcie placówki Familijnego z daleka, mam dziecko w Logicusie i to jest dramat, wieczny problem z nauczycielami (ciągle ich brak, zmieniają się, brak zastępstw), z organizacją pracy, z komunikacją, przepełnionymi grupami, brakiem realizacji założeń programowych. Można wymieniać bez końca. My rodzice jesteśmy bezradni i sfrustrowani, odbyliśmy "tysiące" spotkań z dyrekcją bez skutku.
Współczuję pracownikom, bo są na co dzień ofiarami tego chorego układu...
3
ROK MAMA 2017-02-22 12:46
A który to Logicus? Nasze przedszkole jest cudowne! Panie wyczyniają cuda, sale są wielkie i kolorowe. Nasza rada współpracuje z dyrekcją i wspólnie działamy na rzecz przedszkola. Nie pozwolimy o naszej Rokietnicy powiedziec złego słowa!
6
Alicja 2017-03-02 11:56
Chcecie dowiedzieć się więcej na tematy Fundacja Familijny Poznań? Wiele informacji znajdziecie pod linkiem - http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,14573,0,0,fundacja :)
2
lula kula 2017-03-05 23:27
co możecie powiedzieć o przedszkolu "srebrna kotwica" w gdansku?
jakims dziwnym trafem nie ma zadnych opinii, a były...
proszę o pomoc i info jak prowadzone sa tam zajecia,jak z wyzywieniem,bo mam ogromne watpliwosci
Alicja 2017-03-17 11:38
Kto pomoże @lula kula znaleźć odpowiedź?
Ewa83 2017-03-17 12:08
Nie pracuję już w Fundacji jakiś czas, ale zdanie na jej temat mam bardzo dobre. Ludzie bardzo w porządku, zarząd bezproblemowy i radosny, przyjemna atmosfera. Jeżeli chodzi o placówki, to też mam dobre zdanie. Pracując miałam częsty kontakt zarówno z nauczycielami i wychowawcami jak i tez z rodzicami dzieciaczków. Moja siostra też oposyła Michasia do poznańskiego Cogito i nigdy nie narzekała. Jak dla mnie fundacja to firma na 5 z plusem!
1
Ania 2017-03-17 12:15
idz i sama zobacz. Niestety naszą ludzkom przypadłością jest to, że jak coś nam się podoba to się cieszymy i zachowujemy informacje dla siebie a ewentualnie dla najblizszych. A jak nam się coś niespodoba to wchodzimy na kazde możliwe forum i robimy zadymę. Dlatego proponuję nauczyć sie samodzielnego wyciagania wniosków zamiast przeglądania forów czy oglądania wiadomośći w tv (tvp, tvn, trwam i inne). Jeśli naprawde chcesz posłać dziecko do przedszkola to Twoim obowiazkiem jest iść i osobiście wszystko sprawdzić. Tak by postąpił odpowiedzialny rodzic. Pozdrawiam
1
Kasia 2017-04-17 21:36
u nas są dwie przedszkolanki w grupie.
1
m@m@ 2017-04-17 21:55
moja córka nie przepada za jedzeniem, ale głodna nie chodzi. nie pamiętam kateringu, ale widziałam nawet jakiś dyplom na tablicy. Zajęcia są różne, maluchy dużo śpiewają i dużo jest matematyki. często są jakieś warsztaty, więc można zobaczyć jak pracują panie.
1
Mateusz W. 2017-04-18 08:26
Może warto porozmawiać z rodzicami, których dzieci już chodzą do tego przedszkola? Tutaj chyba ciężko o opinię rzetelną, bo jest ich tyle ile ludzi na forum - każda inna. Do tego wydaje mi się, że osoby zadowolone z reguły nie mają tendencji do wypowiadania się. Mówić lubią ci niezadowoleni. I chętnie wyrzucą wszystkie swoje żale wszędzie tam, gdzie się tylko da.

Natomiast wracając do srebrnej kotwicy to menu jest na stronie. http://srebrna.familijny.gdansk.pl/jadlospis/
1
Primus 2017-04-18 13:27
Cześć, kuchni tam nie mają ale jedzenie chyba jest ok, córa zjada. Przedszkole jest młode, w tym roku doszła nowa sala, jest całkiem spora. Pań specjalnie nie znam, nie gadałem za dużo, przyprowadzam i odbieram. Najlepiej chyba samemu przyjść.
1
Fundacja Familijny Poznań 2017-04-20 09:51
Dzień dobry,

dziękujemy za zainteresowanie przedszkolem Srebrna Kotwica.

Wszelkie informacje na temat placówki dostępne są na stronie internetowej przedszkola: http://srebrna.familijny.gdansk.pl/. Można także zadzwonić bezpośrednio do sekretariatu lub napisać wiadomość. Jestem przekonany, że pracownicy sekretariatu udzielą Pani wyczerpującej i satysfakcjonującej odpowiedzi :)

Poniżej podaję dane kontaktowe:

Sekretariat Przedszkola
ul. Guderskiego 1
80-180 Gdańsk
+48 533 335 951
przedszkole-gdansk@familijny.pl

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia przy wyborze placówki najlepszej dla Pani dziecka! :)
Piotr
1
Zostaw swoją opinię o Fundacja Familijny Poznań - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań