Fundacja Familijny Poznań

Poznań

Opinie o Fundacja Familijny Poznań

Róża 2016-01-14 13:47:45
Masz rację. Ale mądry rodzic współpracuje z nauczycielem i nie przychodzi na skargę tylko po to by wypracować wspólnie korzystne rozwiązanie dla dziecka. Przy czym współpracuje z nauczycielem w tej pracy.
Jeżeli jeden podważa autorytet nauczyciela, a drugi autorytet rodzica, to dziecko na tym traci.
Dede 2016-01-21 23:37:58
Pracowałem, straszne miejsce - idąc do pracy czytałem te wszystkie negatywne opinie, przekonałem się. Nie są wyssane z palca. To wszystko prawda. Zostają ludzie mało kompetentni i słabi, którzy już nie mają co z sobą zrobić na rynku pracy. Za to są świetnymi donosicielami, kopią pod innymi żeby samemu zostać.
5
KRZYWY DŻO 2016-01-28 11:21:16
Jak herbaty nie było tak dalej jej nie ma! SKANDAL!!!!
1
/ 2016-02-09 07:33:01
nie dziwią mnie te opinie - przecież taki portal powstaje dla takich sfrustrowanych, jak Ty, którzy anonimowo mogą się wyżyć - kierowani często powodami rodzinnymi.

ludzie tam pracujący muszą być bardzo wyrozumiali,
skoro zamiast zgłosić do administratora obrażanie,
pozwalają się wyżyć niedowartościowanym egzemplarzom
3
K. 2016-02-09 07:49:46
jesteś zła, bo pewnie zostałaś zdemaskowana ze swoim brakiem wiedzy lub kompetencji
albo wymagano od Ciebie pracy - ojej straszne, w pracy oczekiwać pracy
jak ja w poprzedniej pracy miałam prawdziwy horror, to nie szukam stron tamtej firmy, żeby sobie popisać bzdury, tylko unikam jak ognia, nawet nie zaglądam na www, żeby mi się nie przypominało
więc ci, którzy się tu rozpisują to osoby, które źle potraktowały firmę, a nie źle zostały potraktowane, bo jakbyś naprawdę przeżyła horror, to nie wpisywałabyś nazwy firmy w google - nie miałabyś ochoty.

1
Prawda 2016-02-23 17:06:13
Cała prawda o tym miejscu! Horror dla pracownika. Obłuda i fałsz załogi, dyrektor w Gdański niekompetentny i ....wstawie kropki bo niektórzy sie ostatnio przekonali o jego braku klasy. Czekam na moment aż ktoś otworzy oczy i poniesie on karę za wszystkie zło jakiego się dopuszczał w słowie wobec pracownika. Słoma z butów to mało...lubi donosicieli i takimi sie otacza. Jak najdalej...jak najdalej. Pracowałam i wiem. Panie! Nie nadaje się Pan do tej pracy!
4
piciu 2016-02-24 10:12:24
Zawsze było źle , ale to co dzieje się od jesieni 2015 na Fabianowie, to już dramat. Nikt niczego nie kontroluje. nowi pracowni przychodzą za głodowe stawki i odchodzą w trakcie roku szkolnego. Nikt nie dba o dobro dzieci i komfort "starszej"kadry pedagogicznej, która jeszcze jakoś się trzyma (chyba tylko do czerwca). Chaos, chaos i chaos...
4
Joanna 2016-02-24 13:57:52
dobro dzieci....komfort pracowników no i stawki głodowe. Komuś chyba kazano pracować. Widać, że jednak idzie ku dobremu.
2
ratatam 2016-02-24 19:26:50
Drodzy rodzice, nigdy nie wybierajcie placówek FFP dla swoich dzieci. Chyba ze nie przeszkadza Wam że dziecko co roku (jeśli dobrze pójdzie) bedzie miało nowego wychowawce i 3/4 nauczycieli uczących! Dramat! A przedszkola? wystarczy choroba nauczycielki i inna ma w grupie 35 dzieci!!! Dramat!!! A te wszystkie zdjęcia na portalach społeczniosciowych i stronach internetowych? Są robione na prętce, ustawiane! Żal dzieci, bo edukacji ze szkoły podstawowej nikt z nimi nie nadrobi! Z DALA OD PLACÓWEK FUNDACYJNYCH! Tam naprawde źle się dzieje!
3
rodzic 2016-02-24 22:14:32
Widać, że coś nie tak z tymi z pracownikami skoro odchodzą z dnia na dzień (zapewne o pieniądze chodzi, warunki zatrudnienia). Kiedyś próbowałem podpytać nauczycielkę dlaczego taka rotacja, to tylko się uśmiechnęła, przewróciła oczami i w pośpiechu odeszła. Kadra jest chyba sflustrowana. Pamiętam jeszcze kilka lat temu na Fabianowie uśmiechnięte (szczerze) panie a teraz takie jakieś przygnębione i smutne. Nawet dzieci w domu to potwierdzają. Praca przecież nie jest łatwa i jak mają jeszcze niekorzystne warunki zatrudnienia, to taki efekt nie dziwi, ale to już chyba sprawa dyrektora. Widać nie umie zatrzymać dobrych pracowników. Smutne i przerażające, bo to oni też kształtują te nasze pociechy (czasem niesforne). Osobiście nic nie mam do szkoły, ale faktem jest, że coś tam kiepsko funkcjonuje.
4
lupa 2016-02-29 14:22:01
No cóż. Smutne :(
1
komercja 2016-03-01 09:24:39
A wiedzieliście Wy kiedyś zadowolonego z płacy nauczyciela? Na karcie zarabiają za 18 godzin pracy (!) nawet do 3000 brutto i ciągle krzyczą o więcej. I ciągle mało...ferie, wakacje. Kto z nas ma takie przywileje ja pytam?! Kasę odbierać tak ale robić to już problem. Mnie nie interesuje ile zarabia nauczycielka mojego syna. Ma go nauczyć i zaciekawić a z tym jest niestety kłopot. Dyrektorze kibicuję Panu, obudzić trochę to towarzystwo proszę.
1
Ojciec 2016-03-01 09:32:56
W familijnym nauczyciele w przedszkolu nie obowiązuje karta nauczyciela, pracują po 9 godzin dziennie, bez ferii i wakacji.
3
komercja 2016-03-02 09:23:57
kompletna bzdura!W familijnym przedszkolu nauczyciele pracują jak każdy obywatel, 8h dziennie i przysługuje mu urlop 26 dni. Byłam na rozmowie i chyba zacznę wreszcie pracę.
1
poszukuje 2016-03-04 16:02:23
Rekrutacja trwa. Najważniejszy dla mnie jest tzw. marketing szeptany. Kiedyś o szkole w Fabianowie mówiło się w samych superlatywach. Teraz niestety to podobno nie ta sama szkoła. Zatrważające zjawisko ucieczki pracowników chyba ma wpływ na proces kształcenia. Moi znajomi, którzy kiedyś polecali mi te szkole zawsze mówili o wspaniałej i oddanej dzieciom kadrze, która podobno odeszła hurtowo razem z poprzednią dyrektor. Może trzeba czasu, żeby dyrektor wychował sobie nową. Przyjdziemy na drzwi otwarte. Zobaczymy, co oferują.
zorientowana 2016-03-04 16:28:56
Fabianowo to kolejna maszynka do robienia pieniędzy. Zobaczcie jakim samochodem jeździ teraz byla dyrektorka.
zorientowana 2016-03-04 16:29:35
Fabianowo to kolejna maszynka do robienia pieniędzy. Zobaczcie jakim samochodem jeździ teraz byla dyrektorka.
przyszły rodzic 2016-03-04 18:15:18
A co płaci się czesne? Co ma wspólnego samochód dyrektorki, nie rozumiem.Informowałem się, bo chcę posłać tam dziecko. Nie było mowy o płaceniu. Przecież to szkoła publiczna
zdegustowana 2016-03-04 19:25:12
Ludzie! Wiecie, co jest najśmieszniejsze? Ze te wszystkie opinie fundacja ma w .... Jedyny inteligentny, który to wszystko rozkrecal i miał wizje odcial sie od wszystkiego, albo jego odcięli. Gdzie Pan jest Prezesie K. ? Dal się pan zmanipulować niekompetentnym? Szkoda, ze ktos niekompetenntny marnuje pana dzielo.
1
poczekam 2016-03-04 19:46:38
Poczekam na drzwi otwarte. Będę pytać żeby wiedzieć. Chyba będzie ktos kompetentny kto odpowie
rodzic 2016-03-04 22:57:02
Jako rodzic z F. odnoszę wrażenie, ze o kompetentnych będzie trudno. Pamiętam słowa dyr we wrześniu, ze obiecuje, ze żaden nauczyciel sie juz nie zwolni. W swietnicy nie ma juz nikogo kto pracowal jeszcze we wrześniu - odeszlo 6 opiekunek.
1
zatroskana 2016-03-05 05:55:27
A kiedy te drzwi otwarte? Już wiadomo, bo nie widzę nigdzie informacji.
poczekam 2016-03-05 07:26:02
Dzwonilam do szkoły i powiedzieli, ze 12 marca. Od dziesiątej. Nie wiem tylko , który wniosek mam przynieść, bo na stronie co chwile pojawial sie inny.
zatroskana 2016-03-05 08:35:36
Dziękuję.Wybiorę się.
poczekam 2016-03-05 09:28:13
A z drugiej strony - to pewnie na rekrutacji fundacji nie zalezy skoro nie ma takiej reklamy o drzwiach otwartych jak kiedys. Może chca szkole zlikwidować? Szkoda by bylo.
wkurzona mama 2016-03-07 08:55:26
kto pisze te wszystkie opinie??? ludzie, ogarnijcie się wreszcie i zobaczcie co ta szkoła oferuje !!! Jestem mamą ucznia tej szkoły. Jak miałam pytania, zawsze wychowawca znalazł dla mnie czas, ba - kiedyś wpadłam na dyrektora i tu moje zaskoczenie. Człowiek bardzo otwarty i chętny do współpracy. Spokojnie można z nim porozmawiać, nie ucieka od problemów i przede wszystkim słucha. Wiele pomysłów udało się zrealizować. Wiele czeka w kolejce, bo zmiany nie przychodzą od razu.
Dla przypomnienia wypiszę w punktach, dla tych którzy wylewają tu swoje frustracje:
- darmowe dowozy do szkoły (która szkoła to oferuje?)
- darmowy autokar na wycieczki (nie wiem tylko dlaczego w środy, ale jest)
- każda sala wyposażona w tablice,
- sanitariaty zawsze mają uzupełnione ręczniki, papier itp.,
- WŁASNE KUCYKI i darmowe zajęcia z nimi,
- tablety, laptopy,
- mnóstwo zajęć pozalekcyjnych - kodowanie, historyczne i bóg wie co jeszcze,
Na sam koniec o uciekających nauczycielach, pamiętam jak mojej klasie rodzice zaszczuli nauczyciela. Szkoła zmieniła wychowawcę i dalej ujeżdżają na pani jak nie powiem na czym. Wiecznie niezadowoleni, wiecznie coś i później się dziwią, jak któryś ucieka. Może więcej współpracy a mniej roszczeniowości. Ja pamiętam z września jedno zdanie dyrektora - szkoła będzie otwarta na nasze pomysły i tak jest.
1
ojciec 2016-03-07 10:35:57
Do wkurzona matka. Masz racje Kobieto - ale na pewno nie jesteś z klasy, w której zmieniono wychowawcę. Raczej z fundacji - tam zaczynają prace o 9.00 od wpisów na fb i czytania forum. Czy papier toaletowy uzupelniany na bieżąco to cos wyjątkowego w xxI wieku? A przygladalas sie porządkowi w modulach? No może po ostatniej akcji tam jest czysto - za to duży budynek nie byl w tym czasie sprzątamy, bo nie miał kto. Autokar i dowozy oczywiście sa super, ale to tez reklama - bus jest oklejony. Otworzą szkole w Plewiskach - bus juz nie będzie potrzebny. Tez zawsze stawalem w obronie szkoły. Dlatego rozumiem Twoje zafascynowanie. Zajęcia dodatkowe w innych szkołach tez sa. Tam nauczyciele prowadza je w ramach kN. Pracują chyba wydajniej. Probowalas kiedys stanąć przy tablicy 30 godzin. Ja bym sie nie podjął. To ciezka praca, doceniam nauczycieli tej Szkoly - żeby nie bylo nieporozumień. Rodziców, którzy pracowali na jej rzecz tez doceniam. Swoje jednak wiem.
2
hmz 2016-03-07 11:17:37
Pracuję w FFP i proszę o kontakt wszystkich rodziców, którzy nie są zadowoleni z działania placówki na Fabianowie.

Martwią mnie Państwa anonimowe wpisy. Nie wiem, jak mam pomóc jeśli nie znam szczegółów. Rodzice nie piszą do nas tam, gdzie należy podać imię i nazwisko? Proszę o kontakt przez fb familijnypoznan

Hanna
1
Łucja 2016-03-11 13:56:35
Obecny Pan Dyrektor robi bardzo dobre wrażenie, szkoda że tylko wrażenie. Nie ma pojęcia o prowadzeniu szkoły! Te wszystkie zdjęcia na facebooku, są załosne. Dyrektor nagania uczniów do zdjęć! Uczniowie przychodza do domu i się skarażą ze muszą pozowac! Co to ma byc?
Żaden z nauczycieli nie pracuje tam bo czerpie z tego satyfakcję - każdy z nich na bieżąco szuka pracy i jak tylko znajduje momentalnie odchodzi. I to się długo nie zmieni.
Drodzy rodzice - będziecie żałować tego że zapisaliście dzieci do tej szkoły. Żal uczniów, którzy są skazani na te placówkę - bo rodzice nie maja możliwości dowozu dzieci do innych szkoł. To wszystko jest tylko piękne z zewnątrz. A myślę, że bardzo szybko przekonacie się o tym, że źle wybraliście - tylko dlaczego konsekwencje mają ponosić Wasze dzieci? Ta szkoła dzięki takiemu prowadzeni idzie ku upadkowi - ciekawe tylko czy celowo?!
Ta jak wyżej napisał "ojciec" zdecydowana większość - szkół samorządowych jest równie dobrze wyposażona. A wszelkie kółka zainteresowań mają jeszcze bogatsza ofertę niż Fabianowo. Tablety czy laptoty? Są niezbędne do realizacji podstawy progrmaowej, ta szkola sie niczym nie wyróżnia...
I pamiętajcie drodzy rodzice, to SZKOŁA JEST DLA UCZNIA - nie odwrotnie. Placówka zgarnia ogromne pieniążki za każdego ucznia - za to ze jest szkołą publiczną. Wiec tłumaczenie, że rodzice MUSZĄ się angażować jest absurdalne.
5
mamuska 2016-03-11 16:22:20
Rodzice! Fundacja zadziala ! A pamiętacie wyniki ubieglorocznej ankiety o funkcjonowaniu szkoly? Dyrekcja zastosowala sie do wszystkich naszych postulatów. Na koniec roku wszystko bylo ok! A na początek roku nawet ten postulat spelnila, ze czas na emeryturę - jak sugerowano w jednej ankiecie. Nie czepiajcie sie wiec młodego prężnego dyrektora. On ma nowoczesne podejscie do edukacji. Szkoda ze ze szkoda dla szkoly. Macie co chcieliście. Z doświadczenia poprzedniej - chociaż podobno jeździ nowym samochodem - pewnie korzystają inni.
Mama 2016-03-11 16:53:46
Pisze pani o standardach szkoły. Są placówki, które nie mają kucy, ale cały wachlarz wspaniałych zajęć zupełnie darmowych.
1
Nauczyciel 2016-03-11 17:13:54
Dlaczego fundacja martwi się tylko zaniepokojonymi i zniesmaczonymi rodzicami? trzon placówki stanowi grono pedagogiczne z dyrekcją na czele. Warto o to zadbać. O relacje, warunki zatrudnienia, przejrzystą drogę podnoszenia kwalifikacji i przede wszystkim uczciwe wynagrodzenie. Każda praca wymaga zaangażowania, ale musi iść za tym konkret, żeby plony były obfite. Częsta rotacja kadry nie wpływa korzystnie na młodych ludzi, którzy przeżywają w szkolnych murach naprawdę wiele wspaniałych chwil.Dla nauczyciela też jest ważne, aby poznać ucznia i umożliwić jemu jak najlepszą ścieżkę kształcenia. Jednak, gdy jest tylko "na chwile" nie można oczekiwać cudów.
6
pj 2016-04-23 00:05:56
Z ciekawości zapytam - kto usunal ostatnie wpisy?
7
mm 2016-04-30 16:18:22
W familijnym stosują mobbing. To jakieś nieporozumienie ze ta fundacja jeszcze istnieje. Porażka
1
świadoma 2016-05-09 21:12:49
Proszę się zatrudnić, potem pogadamy. W umowie ma 8 godzin, ale jak chce utrzymać pracę to za chorą koleżankę siedzi nadgodziny za DARMO, A tak naprawdę pozytywne opinie o Familijnym piszą tylko opłacani w tym celu pracownicy
1
iga 2016-06-21 20:45:58
Sprawdziłam, jeździ starym.
3
nauczycielka 2016-07-28 10:02:04
a jak z zarobkami?bo nikt nie pisza o tym, ile płacą na rękę za miesiąc?
1
gość 2016-08-04 22:29:40
o czym ty piszesz? w fundacji nikt nie zatrudnia z KN. A mając mamę nauczycielkę do dziś pamiętam że ciągle nie było jej w domu (rada, wycieczka, biwak, balik....) albo ślęczała nad zeszytami. 18 godzin przy tablicy. A reszta to przygotowanie w domu. Jak nie masz pojęcia to się nie wypowiadaj
4
Szukam pracy 2016-08-04 22:55:41
Podobno w familijnym przedszkolu przy ul. Bukowskiej w Poznaniu zwolniło się 7 osób wiec może tam zapytać o etat? Tylko daje do myślenia że ktoś zwalnia się masowo...
1
belfer 2016-08-05 15:10:20
zglaszać do inspekcji pracy. Jak można godzić się na takie traktowanie! Przecież jest tyle pracy dla nauczycieli, dobrych nauczycieli.
Ona 2016-08-27 19:46:53
Dokladnie tak!
Żenada 2016-09-02 16:04:20
Cudowne pisemko pracownika firmy na zlecenie dyrektora
Ofiara 2016-09-02 16:10:16
Mógł by Pan podać nazwę placówki?
agawa 2016-09-08 12:21:46
Jeżeli chodzi o sieć przedszkoli modułowych familijny Poznań to jestem zadowolona,więc nie rozumiem skąd te dziwne opinie.Pracuję 6 godzin dziennie w Przedszkolu (od pon do pt),weekendy,swięta wolne,miła atmosfera,dzieciaki czasem dają w kość,ale nie jest źle,zarobki we Wrocku to 2700zł brutto miesięcznie na początek (30 godzin pracy tygodniowo w przedszkolu to etat),potem oczywiście zarobki rosną:)
1
sarenka 2016-09-08 12:28:37
płacą 2700zł brutto miesięcznie na samym początku,potem zarobki rosną:) 30 dni roboczych urlopu,weekendy,święta wolne,ferie
pracuje się w przedszkolu 30godz tygodniowo plus 10 godz na przygotowanie się do zajęć w domu:) atmosfera super,dyrektorka sympatyczna ,a co najważniejsze kompetentna,pedagog z zamiłowania,polecam Omnibus,Columbus,Galileo we Wrocławiu! rodzice też chwalą:)
1
wera 2016-09-08 12:31:37
skąd te nieprawdziwe informacje?
We Wrocławiu nauczyciele mają ferie,wakacje również ponad miesiąc:) do tego weekendy,święta wolne,a pracuję 30 godzin tygodniowo plus 10 godz na przygotowanie się w domku:) miesięczne zarobki zaczynają się od 2700zł brutto i rosną wraz z awansem,więc naprawdę nie jest źle!
1
Pati 2016-10-10 09:35:29
Jak to bywa jesienią często bywam ostatnio na szkoleniach i powiem, że jestem szczęśliwa, że pracuję w Familijnym! Jak słyszę te nauczycielki z miejskich przedszkoli, że wszystkie pomoce, książki, plansze muszą kupować same bo dyrektorka nie ma kasy to z dumą wracam do mojego przedszkola. Nie mam karty nauczyciela ale mam wszystko czego potrzebuję do pracy aby poszerzać swoje horyzonty i uczyć dzieci. Zastanawiam się dlaczego Ci którzy narzekają nie zmienią placówki. Nie mogę tego powiedzieć rodzicom niektórych z moich dzieciaków ale skoro tak im źle to czego tu szukają?
1
micho 2016-10-11 14:16:56
=Ja to się zastanawiam czy jest szansa, żeby teraz podjąć u nich zatrudnienie, nie ukrywam, źe dobrze by się było załapać.
Doris 2016-11-14 09:25:25
Ja też myślę o załapaniu się w Fundacji do pracy - jak patrzę na ich ofertę szkoleniową (koleżanka pracuje i co chwilę chodzi na świetne szkolenia), widziałam kilka ogłoszeń na oświacie, a gdzie jeszcze można wysyłać cv?
rekrutacja 2016-11-25 14:56:13
Zapraszamy:

biuro@familijny.pl
Zostaw swoją opinię o Fundacja Familijny Poznań - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Familijny Poznań