Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
wilanna - 2015-03-24 10:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [władzio - 2015-02-28 15:21:52]:
OOOO to prawda, od października 2014r. załatwiam sprawę spłaty długu byłego bo nie chcę by ktoś mnie nachodził w moim domu i do dzisiaj nic nie załatwiłam, za każdym razem rozmawiam z kim innym i też za każdym razem inne ustalenia. Co najmniej z 10 razy prosiłam o rozmowę z osobą która na piśmie podpisana jest jako prowadząca sprawę i nic tylko informacja że został do tej osoby wysłany e-mail. Ze mną nikt nie chce pisać drogą e-meilową , ręce opadają i tak trwa to już 1/2 roku. Wynika z tego że w tym kraju nie można być uczciwym . Były nie pracuje , nie posiada majątku a ja żeby nie kojarzono mnie z jego długiem chce to uregulować mają w nosie.
zdjecie uzytkownika
domi - 2015-03-24 20:17:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wilanna - 2015-03-24 10:50:11]:
A mnie mój szef w EOSie dziś pochwalił. :-)
zdjecie uzytkownika
dgjk - 2015-03-24 22:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [domi - 2015-03-24 20:17:19]:
Na wiecej nie licz
zdjecie uzytkownika
ms - 2015-03-25 09:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
skąd ten pesymizm???naprawdę ludzie jesteście nieobiektywni...w EOS nie ma kokosów i pewnie nie będzie chociażby ze względu na branżę..ale ludzie są uśmiechnięci - nie tylko Ci na najniższych stanowiskach, sama pani prezes jest zawsze optymistycznie nastawiona do ludzi, pracy, otwarta na rozmowę..strasznie ktoś zgorzkniały i sfrustrowany się tu wypowiadał..niegdy nie jest tak, ze wszyscy beda szczęśliwi, tu pracuje kilkaset osob.
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-03-25 16:19:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nieszczęśni ludzie, o czym wy piszecie?? Jakieś EOS to nie jest żadna "praca". Polska wyprzedana i jedyne, co kwitnie przy polskiej nędzy to firmy windykacyjne. To uwłacza ludzkiej godności, nie czujecie tego? Weźcie się do prawdziwej pracy, tzn. do tworzenia gospodarki w Polsce. Bo jak na razie, to po upadku PRL mamy tylko supermarkety (zagraniczne), banki(zagraniczne) i firmy windykacyjne.
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2015-03-25 17:44:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy ktoś może napisać ile mniej więcej można zarobić jako windykator w eos? czy średnia to chociaż 2500?
zdjecie uzytkownika
pomroczny - 2015-03-26 09:48:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nęka mnie telefonami , i nawet nie wiem o co chodzi gdyz na poczatek chca aby podac im wszelkie dane / odmawiam / - syt patowa chyba zadzwonie na policje
zdjecie uzytkownika
kp - 2015-03-26 10:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w tej fimie zarabia się różnie, bez doświadczenia, niewiele więcej niż najniższa krajowa-bez premii, która jest do 50% wynagrodzenia podst ale nie spada sama z nieba i trzeba zrealizować cele. Ja biorę ..nie zawsze w pełnej wysokości, ale oprócz pierwszych miesięcy zawsze coś oprócz podstawy mam.chciałam się odnieść do wpisu "gość" ale włassciwie to ..nawte nie wiem, co by można napisac osobie która chyba nie wie czym jest windykacja i jaki ma wpływ na GOSPODARKE...
zdjecie uzytkownika
Scott - 2015-03-27 18:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
EOS to nie praca i to nie płaca. EOS to praca dla pracowitych ale bardzo przeciętnych ludzi a tacy nie zarabiają.
zdjecie uzytkownika
gall anonim - 2015-03-28 11:43:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Drogi redzie..
Widac ze masz jakies niespelnione ambicje..
to sie zwolnij.. I tak wszystkich denerwujesz..
zdjecie uzytkownika
nie polecam - 2015-03-28 17:54:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [szukam pracy - 2015-03-25 17:44:42]:
nie. większość spraw na prowizji
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-03-30 14:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A słyszał ktoś z Was może o pracy na stanowisku młodszego specjalisty do spraw windykacji sądowo-egzekucyjnej? Widziałem niedawno taką ofertę.
zdjecie uzytkownika
oddie - 2015-03-31 23:54:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie rozumiem połowy tych komentarzy, ale pewnie dlatego, że ja osobiście nie pracuje w EOS KSI. Może ktoś w takim razie mi napisac jak tutaj z warunkami pracy obecnie? Bo ja nie rozumiem co macie na myśli piszac, że to nie jest praca, ani nie jest płaca, takie masło maslane, bez argumentacji, trochę konkretów panie i panowie.
zdjecie uzytkownika
g. - 2015-04-01 21:45:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oddie - 2015-03-31 23:54:45]:
Skoro nie rozumiesz az polowy komentarzy, to idealnie pasujesz do eosu.
zdjecie uzytkownika
do g - 2015-04-02 08:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego obrażasz innych, zakładasz, że już wszystko wiesz...właśnie przez takie osoby jak Ty na tym forum jest tyle niesprawiedliwych i krzywdzących EOS opinii - myślę że Twój wpis g doskonale pokazuje jak bardzo ktoś po prostu chce EOS zaszkodzić, nie podając właśnie żadnych merytorycznych argumentów, tylko wylewając jakieś totalnie nieuzasadnione żale..
zdjecie uzytkownika
g. - 2015-04-02 13:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do g - 2015-04-02 08:32:54]:
Wszystkie argumenty potwierdzajace, ze eos jest bardzo slabym miejscem, zostaly juz opisane. Po co sie powtarzac? Moze skoro jest tyle negatywnych wpisow, a i ogolna ocena jest niska, to moze jednak cos w tym jest?
zdjecie uzytkownika
red - 2015-04-02 20:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [g. - 2015-04-02 13:57:11]:
Argument to stwierdzenie mające uzasadnić pewną tezę .... pewnie chodziło Ci o fakty ? (Wszystkie FAKTY potwierdzające ....) ??

Jak już opanujesz podstawówkę i zdasz egzamin do gimnazjum to wróć na forum aby poterminować, inaczej już zawsze pozostaniesz partaczem ...

Póki co, drogie "G", doskonale wpisujesz się w określone przez Ciebie kryteria przynależności do EOS - zasady poprawnej polszczyzny oraz minimalny oczekiwany poziom umiejętności w zakresie czytania i pisania ze zrozumieniem są Ci całkowicie obce. Więcej myślenia, mnie emocji ...

Korzystając z okazji wszystkim obecnym i byłym pracownikom EOS, forumowym hejterom, przypadkowym czytelnikom i zainteresowanym pracą w branży windykacyjnej składam najlepsze życzenia z okazji Świąt Wielkiej Nocy!!
zdjecie uzytkownika
g. - 2015-04-02 23:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [red - 2015-04-02 20:44:03]:
Drogi redzie, nudny juz jestes. Miedzy innymi z powodu takich ludzi jak ty, odszedlem z tej firemki.
Widze, ze ci sie nudzi i chcesz sie koniecznie z kims poklocic, ale nie tym razem.

Piszesz cos o podst i gimnazjum, no coz, Moze sam pocwicz czytanie ze zrozumieniem. Przyda ci sie na maturze, o ile w ogole masz ja w planach.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-10 21:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Ja bym złego słowa nie powiedziała gdyby nie to że jestem na minusie więcej idzie w bak niż jest zysku . Zarobki miały być super no może za rok bym tego doczekała niestety nie stać mnie żeby dokładać do pracy. Plusy wyplata mizerna ale na czas atmosfera ok. Minusy przy podpisywaniu umowy obietnice dobrych portfeli dobrych zarobków rzeczywistość daje boleśnie spaść. Po miesiącu chciałam podziękować wytrwałam jeszcze 1,5 w nadzieji na odbicie niestety nawet na prąd mi wypłaty nie starcza
zdjecie uzytkownika
??? - 2015-04-12 22:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jeśli ktoś ma doświadczenie i dobre wyniki w windykacji? jest szansa na lesze zarobki chociaż 2000zł? Czy EOS obsługuje tak słabe portfele wierzytelnosci, ze bardzo ciezko cos sciagnać? czy raczej główny problem stanowi słaby system premiowania?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-13 00:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [??? - 2015-04-12 22:13:09]:
Portfele to w 70% betony przynajmniej tak było u mnie. Prowizje miały być z góry określone nie są najwyższą prowizją jaką zgarnęłam 14% od wpłaty. Jak płacą wiadomo. Portfele często po 800zł. Za km płacą powyżej 50 masz dłużnika 45 całujesz klamkę nie masz nic wpłaci np 130 zł. Nie zwróci się nawet paliwo. Też mam doświadczenie w branży. Większość Tel. Nieaktualna podobnie jak adresy. Windykacja często zadłużeń 10 letnich . W poprzedniej firmie miałam na czysto po odliczeniu kosztów min 3000 wtedy strasznie narzekałam że mi się nie opłaca w eos policzyłam dokładnie jestem na minusie maż ma niezły ubaw z mojej charytatywnej pracy. Wykonując oczywiście wszystkie zlecenia
zdjecie uzytkownika
potwierdzam - 2015-04-13 11:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Pisałem tutaj o bajkach jakie opowiada zezolka na początku i twardym zetknięciem z rzeczywistością. Kwotę za "asystę" w odbiorach masz ustaloną...tyle,że takich zleceń brak itd itp. Głównie prowizja. Stare tematy. Z niską docieralnością. W Eosie nie zarobisz. Taka prawda.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-14 10:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [potwierdzam - 2015-04-13 11:29:41]:
W sosie dołożysz mi wyszło że paliwo tankowałam za swoje. Ewentualna weryfikacja audyt czy asysta fakt obiecywali min 3 miesięcznie na 3 miesiące miałam 3 haha kpina nie praca. Jak im powiedziałam co myślę oburzenie że warunki znałam. A system rewelacja w jakim domu mieszka dłużnik z wielkiej płyty czy cegły a dłużnik nie mieszka 10 lat albo dom wyburzyli 5 lat temu....
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa przez Skype w zasadzie dotyczyła mojej wcześniejszej pracy tego co pracodawca oczekuje i co oferuje. Dla mnie dziwna że przez Skype ale czemu nie przynajmniej jedno 240zł w kieszeni
Pytania: Pytania dotyczyły wcześniejszej pracy.
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-04-16 12:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ja, ale nie rozumie co masz na myśliśli z tym dłużnikiem? Widziałam, ze szukają teraz sporo osób nowych na stanowsisko Pełnomocnik ds. Negocjacji Spłaty Zadłużenia czylinie wesoła praca, co?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-21 00:20:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [maja - 2015-04-16 12:55:35]:
Praca może fajna ale nie w tej firmie chyba że stać Cię na to żeby pracować za darmo albo sponsorować firmę. Dam Ci mój przykład 3 m-ce pracy wszystkie zlecenia wykonane zarobek na 3.-ce 1439zł. Paliwo 1080zł 3 miesiące auto pali 6 w trasie max.a i 2 razy auto w naprawie po wojażach na bezdrożach, naprawy u kolegi razem 500, ZUS 260 na szczęście mam rentę miesięcznie czyli 980 na 3 miesiące Internetu i Tel nie liczę bo i tak płacę.o czasie nie wspominam już nawet. Czyli wyszłam jak ta panna z tańca za km wszystko nie uznane nawet te dopłacane powyżej 50 bo coś tam... Do 50 jeździsz za free szok. Teraz mam 100 brutto od zlecenia 50 od podpisanej ugody plus procent od wpłaty między 5a8 jest różnica.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EOS KSI Polska Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie