logo EOS KSI Polska Sp. z o.o.

EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Nataniel 2017-05-01 14:57
EOS KSI Polska nie musi zlecać pracownikom wpisywania pozytywnych opinii, jest to zupełnie bez sensu. Takie pozytywne wpisy są natychmiast krytykowane. Wiadomo, że ten rodzaj działalności nigdy nie będzie chwalony.
1
Moralista 2017-05-07 18:21
@Jag Czy możesz rozwinąć swoją myśl. Większość osób wie co to znaczy ale jak się to ma do firmy? Masz jakieś konkretne sytuacje? Może warto porozmawiać z kimś właściwym w firnie o ile to dotyczy firmy! Rzucanie słów na forum powinno być przemyślane i uważam, że Ty to przemyślałeś?
Hanna 2017-05-08 08:47
@Jag § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy według Ciebie takie sytuacje zdarzają się w EOS KSI Polska Sp. z o.o.?
3
byly 2017-05-08 09:21
Nigdy nie widzielem tam takich sytuacji. Wrecz przeciwnie, atmosfera byla zawsze super. Jacys nadwrazliwi jestescie, albo deliktni, albo tak przewrazliwieni na dswoim punkcie. Jak macie konrety to prosze...a nie pod dywan i oskarzenia.
1
Hanna 2017-05-08 09:31
@byly, długo już nie jesteś pracownikiem EOS KSI Polska Sp. z o.o.? Na jakim stanowisku byłeś zatrudniony? Może opowiesz innym użytkownikom o swoich doświadczeniach z EOS KSI Polska Sp. z o.o.?
gość 2017-05-11 21:25
ty ja właśnie jestem po rozmowie z takim pracownikiem więc nie czaruj że nie straszą bo jak chcesz to mogę przesłać nagranie
3
byly 2017-05-12 13:41
Pracowałem w dziale windykacji, nawet dwa razy awansowalem. Sprawy są różne, ale na pewno nikt nie straszy dluzników. Trzeba się ostro tlumaczyc z każdej rozmowy, w ktorej powie sie coś za dużo, albo poniosą emocje. Sa organizowane szkolenia z prawa, danych osobowych i wszyscy sa wyczuleni na tym punkcie. Pytanie co znaszy straszyć, dla mnie informowanie o konsekwencjach braku splaty nim nie jest. M moim dziale atmosfera byla bardzo ok, moze są jakieś takie działy gdzie jest inaczej, ale ogólnie wszyscy wydawali się przyjaźnie nastawieni, bez zbędnego zadęcia. Ja bylem zadowolony, dlatego reaguję...na poprzednie wpisy.
2
Dłużnik 2017-05-15 11:45
Po windykator terenowy do firmy windykacyjnej ? Przecież żaden windykator nie ma prawa wejść do domu i egzekwować egzekucji ponieważ żadna firma windykacyjna nie ma i nigdy nie będzie miała takich uprawnień - tylko komornik może takie czynności wykonywać .
Hanna 2017-05-15 14:33
@byly piszesz, że firma EOS KSI Polska Sp. z o.o. organizuje szkolenia dla swoich pracowników. To dobrze świadczy o pracodawcy. Czy wszyscy pracownicy firmy mają możliwość odbycia szkoleń?
byly pracownik 2017-05-19 21:31
Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, natomiast ten portal nie służy do wylewania żali osób, które są zadłużone i eos się z nimi kontaktuje. Myśle że ludze chca rzetelnej opini o eos jako pracodawcy. Ci którzy uważają że są niesłusznie windykowani to uważam że powinni udać się do prawnika.
Pracowałem przez kilka msc w eos, prace wspominam ok - bez żadnych rewelacji, ale atmosfera zawsze byla wporzadku. Ludzie fajni, sam charakter pracy nie łatwy, więc nie każdy się nadaje. Jak ktoś sobie nie radzi to później wylewa tu swoje żale. Nie pracuje w eos bo wyjechałem do innego miasta (rodzinne) wiec nikt mnie nie zwolnił...
Jeszcze ktos ma twardy charakter to polecam. Nie ma szału w zarobkach ale z premią można uzyskać kwotę średniej krajowej. Szkolą, wspierają to jest spoko.
Nigdzie nie jest kolorowo.
2
kandydat 2017-05-20 17:33
Teraz dużo ludzi przyjmują, widzę ciągle ogłoszenia i to na bardzo ciekawe stanowiska. Chyba firma się rozwija.. Słyszałem że nowy Prezes, więc pewnie zmiany, chyba na lepsze?
prawnik 2017-05-20 17:37
widzę że brak wiedzy m.in prawniczej skitkuje takimi komentarzami. Przecież żadna firma windykacyjna nie może windykować NIE dłużników. Każdy dochodzi swoich roszczeń zgodnie z prawem. Najpierw się doucz i potem pisz. Przedawnione długi również można windykować - zgodnie z prawem. Od długu się nie ucieknie. Bierzesz kredyt to go spłacaj i tyle.
2
Inspektor 2017-05-25 11:59
Co za bzdury!!! pracuje dla nich od jakiegoś czasu, rzeczywiscie mogliby więcej szkolić ae z tego co wiem, dla tych co pracuja dłużej są dodatkowe szkolenia. Na sprawy i wynagrodzenie nie narzekam!!! a pracowałem dla kilku firm. O żadnej lojalce w życiu tu nie słyszałem - zreszta to byl powod przez ktory nie ciągnałem pracy w innej firmie. Ja jestem na etacie - CAŁYM! Jak ktoś rozważa tu pracę, niech przyjdzie i sam sprawdzi a nie takie kłamstwa wypisuje
2
Luidzi 2017-05-25 21:15
EOS KSI działa od 1998r i od początku mają zasadę dynamizmu, przejrzystości i skuteczności, co przyczyniło się do szybkiego rozwoju spółki. Charakter pracy nie jest łatwy dlatego nie wszyscy znajdą tu swoje miejsce.
1
Inspektor Polska 2017-05-26 08:47
Najłatwiej napisać ze stare portfele, złe sprawy i kierownik...! Teren to nie miejsce dla ludzi którzy liczą na łatwą gotówkę, to praca która wymaga zaangazowania i sprytu. Pracuję tu od kilku lat i nie narzekam ani na ludzi ani na pensję. Popieram Inspektora - jeśli ktoś chce się przekonać to niech sam sprawdzi a nie sugeruje się komentarzami osób, którym nie odpowiada pensja - w terenie sami na nią pracujemy.
4
WT od lat kilku 2017-05-29 14:56
Bzdury Panie ładny. od 15 lat w branży. na kiju se powieś panie ładny spryt i zaangażowanie jak to co ma EOS to śmieci. Z docieralnościa po 1-2%. Dodaj koszty jakie sam ponosisz (a każdy kolejny adres pozyskany to generowanie dla ciebie panie ładny kosztów) i wyjdzie ci .... Jeżdzisz dla kasy. A nie dla idei. W Eosie g. zarobisz. Piękne szkolenia, trenerzy, procedury, zaanagażowanie i z 100 spraw - 70% - UK :) se jedz panie ładny się angażować :D
4
Inspektor Polska 2017-05-30 15:40
i tak siedzi ten WT od kilku lat... na potwierdzenie tego, jak to jest strasznie. Znalazł się masochista ;)
nudzisz panie ładny 2017-05-31 00:06
nie misiu. po prostu omijam doopne firmy. a nie siedze zbierając smieci i wizytując 4 raz tą samą lokalizacje. "dlużnik w dalszym ciagu nie żyje"
6
Pracownik 2017-06-05 09:18
Po lekturze opinii jestem zły ponieważ nie można spokojnie czytać takich bzdur! Jeśli komuś nie odpowiada praca może odejść po co siać ferment? Znamy w firmie tych "pracusi" i nikt nie będzie ubolewał jak odejdą!! Jestem ze swojej pracy zadowolony i jest wielu takich.
1
antywindykator 2017-06-12 17:31
nie można spokojnie czytać takich bzdur? to nie czytaj. żyj dalej w swoim świecie idealizowanym przez firemkę. i uwierz stary, to nie są bzdury. a twoje zadowolenie nijak nie przekłada się na ogólnie przyjęte normy zadowolenia
Buff 2017-06-17 12:56
Rozumiem, że firma ma bardzo trudny rodzaj działalności ale to nie znaczy że jest zła. Robią to dobrze i tyle.
1
agusia74123 2017-06-22 12:10
Pracuję tu mw rok. Spoko atmofsera, kierownictwo ok, wielu awansowało. Od początku umowa o pracę, multisport, ubezpieczenie, jeste bardzo zadowolona!!!;)
1
YYY 2017-06-22 12:30
Czy praca programisty baz danych jest w firmie dość dobrze opłacana? Dopytuję bo przymierzam się aplikować i nie ukrywam, że to jest główny warunek dla mnie.
Rafał D 2017-06-23 15:03
Jeżeli przyjeżdżasz do dłużnika z informacją o konsekwencjach nie spłacania wierzytelności, to według niego jest to nic innego, jak ZASTRASZANIE. Człowiek, który nie reguluje swoich zobowiązań miesiącami i latami, ma czelność mówić, że wierzyciel go zastrasza i nęka, bo przysłał człowieka, który ma poinformować dłużnika o konsekwencjach, a także poszukać rozwiązania korzystnego dla obydwu stron. Wczoraj, dłużniczka, na 10000zł z 74 dniami opóźnienia oskarżyła mnie o nękanie i zastraszanie bo zostawiłem w jej skrzynce pocztowej kartkę z prośbą o kontakt i rozmowę. Treść? "Pani Joanno, proszę o rozmowę, sprawa dotyczy Pani, a nim podejmę decyzję, chciałbym poznać Pani opinię"...To jest zastraszanie? Tymczasem, dłużniczka w słowotoku zaczęła wymieniać instytucje, które ma mnie naśle. Policja, Prokurator, Sąd, że mnie załatwi, i takie tam, sami wiecie, jakie atrakcje oferuje związek pieniących się cyklistów.
1
Krowarzywa 2017-06-23 16:27
Klienci faktycznie różni, ale nasza ekipa jest w porządku. Fajna atmosfera i kierownik w porządku. W porównaniu do mojej poprzedniej firmy (bank) jest bardzo przyzwoicie. Tylko te dni owoca... lesze byłyby warzywa, albo sushi.
1
NickczemNIK 2017-06-23 18:15
Rekrutują! A to dlatego, że GetBack podebrał im starych, doświadczonych pracowników. Do pracy w EOS-KSI niezbędne jest posiadanie szczególnych predyspozycji. Po pierwsze nie można cierpieć na klaustrofobię. W dziale operacyjnym - tam gdzie siedzą ludziki i dzwonią do dłużników, boxy są tak małe, że nie postawisz sobie na biurku kubka z kawą. Dobrze jest posiadać niemieckie cechy charakteru... Dokładność, skrupulatność i punktualność również. Bardziej chodziło mi o umiejętność przesłuchania dłużnika jak oficer [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kiedy dostaje pan wynagrodzenie? Czy ma pan żonę, dzieci? itp.
EOS-KSI to typowe korpo i panuje tam typowo korporacyjny klimat. Jeśli jesteś "ziomeczkiem" managera działu, to możesz liczyć na obsługę spraw, gdzie trafisz na adres korespondencyjny i numer telefonu. Można dodzwonić się do dłużnika, przycisnąć i czekać na wpłatę, która to wpłata przełoży ci się na premię. Nie jesteś kumplem kierownika? Nie biegasz za nim jak wierny pies? To będziesz miał trudniej. Dostaniesz beznadziejne sprawy i zerowe perspektywy na premię, a na samej podstawie w EOS-KSI może być trudno przeżyć do pierwszego.
EOS-KSI oferuje ciekawą ścieżkę kariery dla migrantów ekonomicznych z Siedlec i Radomia. Słuchawa, słuchawa i ewentualnie koordynator działu słuchawek.
Zojka 2017-06-25 13:33
Charakter działalności firmy nie należy do bezstresowych. Pracuję tu i nie zauważyłam żeby w moim oddziale miały miejsce dziwne sytuacje z przydzielaniem spraw ale wiele zależy od ludzi. Dlatego tak ważna jest atmosfera w firmie, to jeden z filarów firmy.
xoxo, Anka 2017-06-26 15:39
Dokładnie Zojka, charakter działalności firmy nie jest łatwy. Każdy powinien być świadom, w jakiej branży rozpoczyna pracę, a nie potem mieć pretensje do całego świata, że rozmówca po drugiej stronie na niego nakrzyczał, bo kierownik jest niesprawiedliwy, a tak w ogóle to brzydka pogoda za oknem... Praca z ludźmi sama w sobie nie jest łatwa. Nic dziwnego, że niektórzy sobie nie radzą i wylewają tu swoje żale... Pozytywna atmosfera w tej firmie jest filarem, a zarazem jej dużą zaletą.
pracownik 2017-06-27 20:05
Pracowałem w tej firmie i nie jedno widziałem. Sam się zwolniłem bo żyje z godnie z prawem. Ale może ktoś prawdę powie i poinformuje kandydatów o ilości wytoczonych przeciw nim , firmie spraw sądowych o wyłudzenia?? Wierzcie mi nikt z firmy za wami się nie wstawi nie obroni i nie odpowie przed sądem. Bo każdy pilnuje swojego biurka. Nie polecam tego pracodawcy chyba że komuś nie zależy na wolności.
3
Tomek 2017-06-30 12:08
Pracowałem w kancelarii ponad 2 lata, atmosfer pracy na +, reszta to jakieś nieporozumienie - zarobki poniżej ( usunięte przez administratora ) netto (razem z premią) to max na co można liczyć, pod warunkiem ze dostaniesz podwyżkę po przepracowaniu 13 miesięcy, mimo zdobytego doświadczenia i upływajacego stażu pracy stanowisko nie ulega zmianom - przygodę w eosie zaczynasz i konczysz jako młodszy specjalista,
Pozdrawiam
Dymkiewicz 2017-06-30 18:18
W jakim sensie specjalista, od czego he – od wyłudzeń chyba. O ile istnieje taka specjalizacja to tylko chyba na marginesie…
1
Model 2017-07-01 12:20
Jeśli komuś nie odpowiada rodzaj pracy jaką trzeba wykonywać to nie rozumiem po co użala się nad sobą zamiast odejść do innej firmy? To nie jest złośliwość.
Alicja 2017-07-02 22:02
GetBack zabrał EOSowi doświadczonych pracowników? Gdzie Ty to przeczytałeś? Większość to same średniaki bądź osoby nienadające się do tej pracy, które poleciały na kasę. Może ze 2 doświadczonych pracowników poszło z EOS go Getbacka.
antywindykator 2017-07-05 15:18
coraz ciekawsze sprawki wypływają na wierzch. najprawdopodobniej prokuratura podejmie śledztwo objęte szerszym zasięgiem, w kierunku art. 13 §1 KK w zw. z art. 286 §1 KK .
wielce interesująco się fakty przedstawiają: EOS wydzwania jak szalony od tej wiosny (jakieś dziwne przebudzenie), jak również wysyła mnóstwo SMS że żąda spłaty na rzecz EOS Investment Poland GmbH, po czym następuje zmiana wersji i za parę dni pieniędzy żąda już dla EOS 1 NSFIZ. złodziejstwo i oszustwo czystej wody, zwłaszcza że roszczenia są w sposób oczywisty bezzasadne i nie istnieją.
dodać do tego sprawy z art. 107 KW wobec kilku pracowników - nic, tylko można zachęcić kandydatów do pracy na złożenie swoich CV :)
Ten Pozytywny 2017-07-06 11:06
,,Antywindykatorze'', czytam Twoje komentarze i zastanawiam się, co takiego zadziało się w Twoim życiu, co Ci nie wyszło, osiągałeś słabe wyniki (o ile w ogóle tam pracowałeś), że chce Ci się poświęcać czas na wchodzenie tu i cykliczne wylewanie swojego rozgoryczenia?
Przeczytałam wcześniejsze posty... Atmosfera w firmie naprawdę dobra, popieram. To, że jedni z Getbacka przychodzą do EOS, a z EOS idą do Getbacka w zależności od tego, z której strony wiatr zawieje - zdarza się. W końcu konkurencja. Branża niełatwa.
Trzeba spróbować swoich sił i samemu ocenić, a nie sugerować się opiniami jednego rozgoryczonego człowieka, który w kółko się wypowiada. Jednemu podpasuje - innym nie. Nie każdy musi być od razu urodzonym windykatorem. Mi nie szło - zaproponowano mi przejście do innego działu, oceniam współpracę pozytywnie.
antywindykator 2017-07-09 14:02
ty tak od siebie czy kierownik ci kazał?
mówiąc kolokwialnie - wali mnie to co sobie myślisz czy mi wyszło w życiu czy nie. ciebie i tobie podobnych klakierów mogę zapewnić że jednak świetnie wyszło jestem zadowolony, a twoje nędzne wypociny świadczą o tym że prawda was boli. poczytaj moje wpisy to się dowiesz że zarabiam na takich firemkach odstrzeliwanych w sądach. a EOS KSI to naprawdę 1 liga krętaczy, choć akurat krętacz to tutaj jest za delikatnie powiedziane
windykator 2017-07-12 11:29
Słabe jest to, że jak tu ktoś wchodzi, żeby napisać, że jest zadowolony z eos jako pracodawcy, to zaraz znajdują się osoby, które nazywają go klakierem (z pozdrowieniami dla @antywindykator)
Chyba powinno to wyglądać w ten sposób, że wymieniamy się opinią, a nie nawzajem sobie ubliżamy? #WolnośćSłowa #PrawdaBoliNiespełnionych
Praca w porządku, popieram przedmówców, że naprawdę spoko atmosfera w firemce ;) ;) Może na początku jest ciężko z wdrożeniem się we wszystko, ogarnięciem tylu nowych temtów, ale to już mają do siebie nowe miejsca pracy... ;/
a... i nie wiem jak Wam, ale mi nie wydaje mi się @antywindykator, żeby którykolwiek kierownik czy dyrektor tu zaglądał. Bo i po co? Wypociny na GoWorku nie są ich zmartwieniem ani wątkiem wymagającym, domagającym się uwagi :D:D
Nowa!!! xD 2017-07-12 11:32
Jest fajnie, polecam, warto się spróbować :>
Popieram Pracownika 2017-07-12 11:36
Dokładnie @Pracownik, niech Ci wszyscy ,,pracusie" odejdą, szybko znajdą się chętni na ich miejsce, tylko sieją ferment i nic im nie pasuje...
antywindykator 2017-07-12 13:33
napiszcie prawdę klakierzy - to się okaże jak to w rzeczywistości wygląda. zadowoleni z EOS jako pracodawcy? chyba tylko włazidupy oraz osoby o mentalności łańcuchowego kundla - bo na pewno nie ktoś ambitniejszy bądź pracownik terenowy. prawda was boli?
Nicka 2017-07-13 08:01
Po stylu wyrażania własnej opinii, (każdy ma prawo ją wyrazić) oraz po doborze słów do swojej wypowiedzi, uważam że szkoda czasu na dyskusje, z osobą na tym poziomie. Od razu widać, jaki poziom reprezentują osoby które wylewają swoje tu swoje żale. Każdemu ma prawo się nie podobać, jesteśmy ludźmi, a nigdzie nie ma pracy idealnej - chyba że google :) - ale wyrażanie swojego niezadowolenia nie polega na wylaniu żali,obrażaniu innych i wymyślaniu na publicznym forum Panie "Antywindykator" Pozdrawiam.
Minionek 2017-07-13 15:15
Z doświadczenia wiem, że jak firma trzyma wysokie standardy to ma wielu wrogów. Niestety ludzie swoje niepowodzenia w pracy z różnych powodów przerzucają na firmę. Może ich zwolniono i dlatego tyle złości?
1
Obserwator 2017-07-14 09:37
Zwolniono, osiągali słabe wyniki, nie sprawdzili się, wypalili... Nie każdy musi, potrafi windykować. Jest mnóstwo innych firm i zawodów, droga wolna...
Polecam 2017-07-18 15:38
Przeczytałam tutaj kilka nieprzychylnych opinii i zastanawiałam się, czy w ogóle iść na rozmowę. Często zmieniałam pracę i zawsze starałam się sprawdzać przed rozmową opinię na temat pracodawcy, choć wiem, że trzeba z dużym dystansem do nich podchodzić i brać poprawkę na to, co piszą inni. Jak często pokrywały się one z rzeczywistością, tak tutaj pokryły się tylko te pozytywne. Pracuję dopiero dwa miesiące, ale cieszę się, że tu trafiłam. Byłam w różnych miejscach i tu jest naprawdę w porządku. Poleciłam już pracę dwóm koleżankom. Polecam też tym, którzy zastanawiają się nad zatrudnieniem i chcą na tej stronie rozwiać swoje wątpliwości :) :) :)
Amator 2017-07-19 10:16
Interesuję się pracą w EOS i w związku z tym mam pytanie. Jakie warunki stwarza firma pracownikom terenowym? Czy poza pensją są jeszcze jakieś inne dodatki typu premia lub coś z dodatków socjalnych, medycznych? Będę bardzo wdzięczny za kilka informacji.
Terenowy 2017-07-19 11:44
Jestem w trakcie rekrutacji właśnie na to stanowisko. Jest kilka możliwości zatrudnia (etat, część etatu czy działalność) Jest to fajne rozwiązanie bo moim zdaniem każdy znajdzie coś dla siebie. Z tego co się dowiedziałem w zależności od formy zatrudnienia są proponowane różne dodatki - zwrot za paliwo, dodatki socjalne, medyczne, multisport i inne akcje. Wygląda bardzo ciekawie. Mój znajomy pracuje od kilku lat i polecił mi pracę w EOS, a także potwierdził wszystkie informacje jakie otrzymałem podczas rozmowy. Spotkanie bardzo sympatyczne i konkretne. Liczę, że się uda.
Jak na tym etapie, polecam.
2
olka 2017-07-19 19:44
Czy ktoś z was miał test z excela na rozmowie kwalifikacyjnej?
antywindykator 2017-07-20 05:10
jakie dodatki? zapomnij. raczej weź pod uwagę że do 50 km nie dostaniesz zwrotu za paliwo - a że pracujesz na śmieciach i starociach to jeździsz za swoje i dokładasz do interesu :)
Pracownik 2017-07-20 08:09
na pełnym etacie są i zwrot za paliwo - potwierdzam. Nie wiem jak Ty jesteś zatrudniony i jak się dogadałeś.
weryfikator 2017-07-24 12:32
Wcale mnie nie dziwi , że do 50 km nie zwracają bo co to jest taka odległość? Ludzie przestańcie narzekać. Firma dobrze traktuje pracowników i dobrze płaci. Charakter pracy nie należy do przyjemnych ale trudno...
Zostaw swoją opinię o EOS KSI Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.