logo EOS KSI Polska Sp. z o.o.

EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Poznań 2015-09-06 19:03:08
Pracowałem na stanowisku windykatora prawie miesiąc. Poznań i okolice. Kultura w firmie na bardzo wysokim poziomie. Dużo pomocnych ludzi. Naprawdę od strony kontaktów międzyludzkich to super firma. Dużo gorzej od strony finansowej. Wyszedłem na plus na ćwiartce etatu. (Nie dokładałem, jak niektórzy)Pracy było średnio na 8 godzin dziennie. Myślę, ze firma (pani prezes) powinna pomyśleć o normalnych etatach dla terenowych. Szkoda psuć wizerunek firmy, która dobrze funkcjonuje, wpisami niezadowolonych windykatorów. Pozdrawiam czytających wpis
a zrezygnowałeś misiu z powodu,że? 2015-09-11 12:51:38
No to el dorado. 8 godzin dziennie i wyszedłeś na plus:D to sie chwali:D
inny 2015-09-11 13:22:35
Jeśli ktoś pracował jako windykator terenowy to wie jak może być..prawda jest taka, że nie zawsze się wychodzi na plus...wszystko zależy od spraw.Dlatego ja współpracuje z kilkoma firmami. Z eosa tez do mnie dzwonili i się zastanawiam...miałem kolege ktory wiele lat temu dla nich pracowal i zrezygnowal ze względu na odleglosi, ale mowil ze rzeccywiscie ze wszystkim można sie porozumiec i pracuja normalni ludzie. Sprawdze.
ale wlaśnie na tym polega 2015-09-11 14:46:34
myk firm w stylu "eosa". Nie zatrudnia na etat. Wóczas musieli by zapewnić podstawę, narzędzia pracy, a to są koszty. Przelicz-jeśli ledwo wyszedłeś na plus to jak ma eos wyjść na plus jeśli ponosić by miał wszystkie koszty pracownicze? Szukają jeleni, na których przerzucą wydatki:D
4
teren 2015-09-16 12:34:52
Ja sie nie zgodze.wszystko zalezy od spraw-ja na plus wychodze i nie dorabiam nigdzie indziej
2e3 2015-09-18 13:53:31
z tego co widziałem to w firmie EOS KSI Polska Sp. z o. o. poszukują obecnie pracowników na stanowisko windykatora terenowego w Zielonej Górze, Gliwicach, Nowym Sączu, Poznaniu, Płocku, konsultanta telefonicznego w zespole windykacji w Warszawie oraz Lublinie i osoby do biura windykacji telefonicznej w Bielsko- Białej..
antywindykator 2015-10-04 07:11:48
pracowników poszukują? (usunięte przez administratora)
dawid 2015-10-18 16:59:29
hej witam wszystkich, wszedlem na ich strone internetowa i poczytalem troche o nich o ich polityce i celu, wydaja sie uczciwa firma ktora zna sie na tym co robi w tej branży, istnija juz kilkanascie lat na naszym rynku, maja zaufanie klientów , własnie znalazłem na ich stronie internetowej ogłoszenia http://pl.eos-solutions.com/kariera/portal-kariery-zawodowej/
antywindykator 2015-10-19 19:01:12
wydaje się uczciwa?
stary, albo sobie jaja robisz albo jakiś naiwny jesteś
1
erty 2015-11-08 15:57:29
@antywindykator owszem szukają pracowników i to na kilka stanowisk między innymi specjalsity do spraw wsparcia biznesu i reklamacji oraz konsultanta telefonicznego w zespole windykacji oferują umowy o pracę (pełny etat),kompleksowe wdrożenie oraz pakiet szkoleń,wynagrodzenie podstawowe oraz miesięczną premię regulaminową,
kandydat 2015-11-10 11:47:50
Chyba nie trzeba się domyślać, czy uczciwa czy nie tylko wejść na portale typu pracuj i zobaczyć, że szukają ludzi. Od wczoraj na rynku nie są, więc chyba z tym brakiem uczciwości to chyba lekka przesada.A ktoś mi napisze, co oznacza pakiet szkoleń?
eodkd 2015-11-10 19:03:18
faktycznie praca jako Konsultant Telefoniczny w Zespole Windykacji może być uciążliwa, ale wydaje mi się, ze m to swoje plusy.
antywindykator 2015-11-11 14:26:22
(usunięte przez administratora) pakiet szkoleń - szkolenie w zakresie tego co masz gadać do ludzi przez telefon i jak obsługiwać twój komputerek. więcej ci nie trzeba, abyś się z ludźmi nie wdawał w zbędne dyskusje gdyż jeszcze cię przegadają :) (usunięte przez administratora)
??? 2015-11-12 10:30:16
Prostuje - nie ma tu skryptów rozmow, wyobraźcie sobie że trzeba myśleć samemu...więc wydaje mi się, ze wiekszosc z was piszacych powyzej naprawde nie nadaje sie do pracy w tej firmie.
klientami są największe banki - gdyby firma byla taka nieuczciwa to by dla nich nie pracowała.
ja tu pracuje prawie 6 miesięcy, praca beznadziejna przyznaje ale sama firma ok - jak sobie porownam z innymi miejscami gdzie pracowalem...to napwrde nie mozna nazekac.
1
szymer 2015-11-12 22:32:13
praca konsultanta zawsze będzie miała jakieś minusy dla każdego. niestety nie jest to wymarzone stanowisko wielu
ksenia 2015-11-15 02:10:40
@eodkd praca w dziale windykacji na pewno lekka nie jest, ale podejmując ją każdy zdaje sobie z tego sprawę.
Aleksis 2015-12-03 15:20:32
Wiadomo że praca w windykacji to praca dla ludzi o mocnych nerwach, jest umowa i stała pensja + oczywiście bonusy, nawet podobno multisport dają, tylko trzeba mieć jaja i po prostu odróżnić życie od pracy
:) 2015-12-03 17:35:40
1/8 etatu + premia - ale to już był na tym forum... praca dla większości dodatkowa i pewnie około 10 ludzi się z tego tylko utrzymuje...
XXXL 2015-12-04 19:37:10
Poziom Twojej znajomości branży odpowiada poziomowi znajomości zasad ortografii ?

"PrzejRZyj" ... - żenada ...

Tę super firmę zmieniłeś na EOS i stąd ta frustracja ?
tara 2015-12-10 21:55:00
Tą firmę można określić w ten sposób "wylejesz dla nich siódme poty, a i tak cię zwolnią"
3
Taki 2015-12-11 12:08:40
Jak mozesz wylewac siódme poty pracujac 1/4 etatu. Musisz się mocno pociąć. Zasiegnij porady lekarza.
tere 2015-12-13 19:42:29
@Taki a teraz mają ogłoszenie, że jest poszukiwany windykator terenowy, a także konsultant telefoniczny w zespole windykacji. Każdy może znaleźć coś dla siebie.
dawid 2015-12-31 01:15:12
ale nie jest tak zle jak piszecie, wiadom, ze kazdy z was moze miec inne doswiadczenia i pozytywne i negatywne tym bardziej,ze firma ma kilka oddziałow w kraju
karen 2016-02-09 19:35:26
No dokładnie @dawid firma ma oddziały rozrzucone po całej Polsce i wszędzie potrzebują kogoś do pracy. Mnie zainteresowała oferta na konsultanta telefonicznego w Białej Podlasce bo oferują umowę o pracę i premie
aaaa 2016-02-10 09:08:58
a jaka płacą w telemarketingu w Wawie? jaka kasa?itd
komus 2016-02-11 20:13:55
Ogólnie skonkretyzowanych zarobków nie masz bo dostajesz podstawę plus premię, która już zależy od Twoich wyników, jeśli chodzi o rozwój to są szkolenia różne.
On 2016-02-16 11:21:36
Byłem na rozmowie w jednym z oddziałów firmy.
Mam wieloletnie doświadczenie w windykacji, a oni zaproponowali mi najniższe stanowisko za najniższą krajową. Odmówiłem i zażądałem lepszych warunków. Oczywiście odpowiedź była negatywna.
Zawiodłem się. Kolejna firma szukająca jeleni do pracy za najniższą krajową.
daria 2016-02-16 11:33:08
i co zrobisz.. takie są słabe niestety realia. I nie chodzi już jedynie o windykację, pracę komornika, kosmetyczki czy bankowca. Szuka się ludzi za najniższe stawki, bo a nuż ktoś się zgodzi.
1
On 2016-02-16 13:51:29
Sytuacja byłaby inna gdyby ludzie szanowali siebie i swoją pracę. Niestety, brak ambicji i traktowanie nawet najgorszej pracy jak wygranej w lotto prowadzi do tego, że pracodawcy mogą proponować stawki nawet poniżej najniższej krajowej (na umowę zlecenie), a i tak znajdzie się nieudacznik, który się na to zgodzi.
Na szczęście ja nie szukam pracy za wszelką cenę i mogę sobie pozwolić odrzucać niesatysfakcjonujące oferty.
dolen 2016-02-18 12:37:01
do on: a myślisz, że z czego to wynika... według mnie ciągłe rotacje też nie pozwalają na zawarcie dobrych relacji, a co i rusz wszędize firma windykatorów poszukuje.
Marta 2016-02-23 08:45:30
Jedna z gorszych firm na rynku. Fatalne warunki, słabo. Nie polecam!!!
dawidgg 2016-02-23 09:18:20
wiecie niby windykacja ale nadal jestes konsultantem telefonicznym wiec nie ma co sie dziwic ze daja ci umowe o prace to nie inne call center gdzie dostajesz premie o sprzedazy
1
HOGA 2016-02-23 21:15:12
Widzę, że się orientujesz na rynku - jakich jeszcze warto unikać ?
wiecie 2016-02-26 17:52:23
Wcale się nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne @dawidgg. Skoro dają umowy o pracę, to widać, że w ten sposób dbają o to, żeby było zapewnione stabilne zatrudnienie.
Ania 2016-03-13 12:20:45
Umowy o pracę to jedno, a szacunek do pracownika to inna kwestia. Według mnie firma mogłaby nieco zarobki podnieść, kilka osób tu narzekało. Poza tym mają b. ciekawe oferty :)
boromir 2016-04-15 19:21:34
Kiedyś pracowałem. Interesujące doświadczenie.
bnnj,m 2016-04-15 20:54:17
jak możesz to rozwinąć @boromir? Na chwilę obecną szukają windykatora terenowego - oczekują: Wykształcenia min. średniego, wysokiej kultury osobistej, stanowczości oraz odporności na stres, samodzielności w działaniu oraz prawa jazdy kat. B. A doświadczenie w pracy w terenie - mile widziane.
Retro kocur 2016-05-05 20:33:48
To fajnie, że doświadczenie nie jest wcale wymagane @bnnj,m.
były pracownik 2016-05-11 13:40:41
W Eos praca podrzędnego pracownika ( na słuchawce) wygląda przeciętnie. ( usunięte przez administratora )Atmosfera średnia. ( usunięte przez administratora )Podwyżki owszem są ale zależy u którego kierownika. Rotacja jest wielka. Dzisiaj ktoś z kim zdążyłeś lepiej się poznać siedzi koło Ciebie , po czym kolejnego dnia dowiadujesz się, że już nie pracuje i nikt nie wie z jakiego powodu, bo nie był złym pracownikiem. Jakiegoś doświadczenia można nabrać ale nie ma co nastawiać się na dłuższą współpracę gdyż prędzej czy później każdego wyrzucą.
1
real 2016-05-14 19:54:52
Witam,kłania się DO LUBLIN. Jestem w EOS 3,5 roku przez ten czas- 6 podwyżek po 200-300 zł brutto (nie po znajomości).Praca niełatwa, wymaga odporności na stres i radzę nieco olewać niektóre schematy a skupić się na windykacji, nie ma tragedii. Pozdrawiam hejterów ;)
1
ciekawa 2016-06-02 23:22:57
Czy ten Pan to nowy kierownik windykacji? To ten były dyrektor z Kruka? Jeśli tak to dobrze wyszkolony jest w tych metodach, uczył się u najlepszych w branży :)
2
eodkd 2016-06-07 12:57:22
wydaje mi się, że teraz dali oferte jako Konsultant Telefoniczny w Zespole Windykacji dlatego własnie, ze dział się poszerza no i też nowe segmenty sa potrzebne i to dlatego własnie. Nie wiem jakie macie zdanie na ten temat?
54y 2016-06-08 22:09:57
te warunki nie są cudowne alem tez nie są złe. a Konsultant Telefoniczny w Zespole Windykacji to ma jakieś prowizje?
pracownik 2016-07-19 12:58:11
żaden dział się nie poszerza, tylko jest ogromna rotacja pracowników.
eodkd 2016-07-19 12:59:24
a w jakim dziale konkretnie jest taka rotacja, wiesz @pracownik?
Marys 2016-07-21 10:54:22
a ja słyszałem, że ta rotacja to jest właśnie wynik poszerzenia, nie wiem jak to się dzieje, że sa takie sprzeczne opinie, wydaje mi się, że to nie powinno tak wyglądać, ale cóż, to w końcu jaka jest tu prawda?
pracownik 2016-07-21 13:42:55
Wszedzie jest troche prawdy. Prawda jest to, ze nie szanuja ludzi, ktorzy pracuja dlugo i maja doswiadczenie. pracowalem tam dluzszy czas i zastanawiam sie do czego oni zmierzaja. decyzje podejmowane przez kierownictwo i wyzej prowadza do upadku. nic dziwnego, ze prezes odchodzi. Wszyscy powinni isc w jej slady.
1
boss 2016-07-21 13:47:52
Wiecie czy w Warszawie jest wciąż poszukiwany konsultant telefoniczny? Chętnie bym się załapał, zwłaszcza, że oprócz dobrej podstawy jest jeszcze szana na jakieś prowizje do tego. Doskonale wiedzą jak zadbać o swoich pracowników, zwłaszcza, że wypłata jest w pełni terminowa
Niunio :) 2016-07-21 19:36:46
Swięta prawda, na palcach jednej reki można policzyć tych co pracują tam dłużej niz 3-4 lata....... Wagon wjeżdza i wagon wyjeżdza. A tych lepszych co coś sobą prezentują wyzyma sie jak gąbki i out za byle co........ Powiem tak dobra praca na pół roku - rok dla poczatkującyh i wytrwałych. Potem odejdz sam, zanim cie wywalą.....
MiksiDupree 2016-07-21 20:08:30
Konsultant Telefoniczny w Zespole Windykacji zarabia jakie pieniądze, bo na subforum tutaj przeczytałem, że przynajmniej z 1800 plus jakieś dodatki, ale właśnie dodatki to z czego się biorą z jakich powodów, za co są dorobione, to dla mnie dość ważne, proszę o pomoc
Zostaw swoją opinię o EOS KSI Polska Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.