logo EOS KSI Polska Sp. z o.o.

EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o EOS KSI Polska Sp. z o.o.

dianka 2016-10-19 11:02
Moim zdaniem to praca tutaj należy chyba do jednych właśnie z tych trudnych - wydaje mi się też, że u nich można się dostać się do pracy jako Windykator Terenowy - Pełnomocnik ds. Negocjacji Spłaty Zadłużenia, tylko, że potrzebują specjalistów na pewno.
windyk 2016-10-27 22:08
chyba żartujesz , po odejściu starej kadry nic się nie dzieje, o wynikach nikt nie rozmawia, brak pomyslu co dalej, wszyscy podązają za poprzednią szefową
5
Zainteresowany 2016-11-10 20:00
A ja chciałbym dostać się do Białej
3
AS 2016-11-15 20:49
Widzę, że HR zadziałał i pudruje wycinke Białej, spoko a my wiemy swoje.
4
Zika 2016-11-15 21:42
No właśnie. Usunęli jeden wpis ...
YYY 2017-01-02 16:56
Jak ktoś ma problemy ze spłatą długów niech nie wylewy pomyj na ludzi, którzy muszą je ściągać, to jest ich praca. Ja chętnie bym się zatrudniła w tej firmie.
byływindykator7 2017-01-03 21:11
Jak ktoś chce zatrudnić się w tej firmie to niech idzie na rozmowę. Jeżeli nie będzie miał wysokich oczekiwań finansowych to na pewno zostanie zatrudniony bo mają deficyt ludzi. Większość odchodzi do konkurencji na dużo lepszych warunkach. Jak tak dalej pójdzie to stracą wszystkich lepszych"pracowników, ale to ich sprawa. Ogłaszają się jako Ci, którzy dobro człowieka stawiają na 1 miejscu a tak na prawdę zero szacunku dla pracowników działu operacyjnego. Awansują pracowników, którzy nie maja pojęcia o zarządzaniu ludźmi. Przykre ale prawdziwe a jak ktoś nie wierzy, niech się zatrudni tam i sam wnioski wyciąga. Mógłbym wiele o tej firmie pisać ale musiałbym wiele czasu na to poświęcić. W skrócie nie polecam tego pracodawcy. Pozdrawiam.
4
TakaSytuacja 2017-01-04 11:38
ODRADZAM TA FIRMĘ, PRAKTYCZNIE JAK WIĘKSI KLIENCI ODESZLI TO NIE MA ZLECEŃ DO TERENU, PO ZA TYM OD KIEDY JEST NOWY SZEF TERENÓWKI PAN M.R, WESZŁY W ŻYCIE ZASADY KORPO, zatrudniają na 1/8 lub 1/4 i zadają żeby wszystko było robione na juz! Nie dociera do nich ze osoby tak zatrudnione maja rownież inne firmy i inne zobowiązania. ODRADZAM
Maciek 2017-01-05 13:56
Podobnie w windykacji CC. W Warszawie tak samo jak w terenie a już totalna porażka to Lublin. Wyjątkiem jest Biała i atmosfera w biurze.
Karolina 2017-01-05 20:48
Zapraszamy - właśnie trwa rekrutacja.
Rex 2017-01-05 22:22
Taaaaa... gdzie i za ile ?
1
Krypo 2017-01-06 10:35
Firma to my, pracownicy. Jak ludzie pracują z sercem to wszystko się dobrze wiedzie. W terenie są właśnie pracownicy a skoro brak zleceń to zadaj sobie pytanie dlaczego?
Krzysztof 2017-01-06 11:13
Yyyyy ..... to jakaś nowa logika menadżerów EOS ?

Pogubiłem się...
Lubiś 2017-01-15 12:26
Szukam nowych rekrutacji w EOS i nie mogę nic znaleźć. Może ktoś mógłby pomóc?
Lucas 2017-02-21 19:13
Pracowałem u nich i byłem zadowolony, musiałem wyjechać.
erty 2017-02-26 06:03
Jak powinno wyglądać pełnomocnictwo dla EOS od wierzyciela?
Hanna 2017-02-27 12:06
Hej :) Niedawno pojawiła się oferta pracy na stanowisko Windykator Terenowy do firmy EOS KSI Polska Sp. z o.o. Czy ktoś z Was już aplikował?
Martyna 2017-03-02 00:28
To jest forum o pracy a nie porady dla np. dłużników. Chcesz porady, idz do prawnika.
Hanna 2017-03-02 08:19
@Martyna cenna uwaga :) Kto podzieli się informacją na temat pracy w EOS KSI Polska Sp. z o.o.?
1
P1 2017-03-02 10:54
Podzieliło się ponad 300 osób. Czego jeszcze nie wiesz ?
Hanna 2017-03-02 11:08
@P1, wiele komentarzy pochodzi z ubiegłego roku, a jak wiadomo mogło się wiele zmienić.
r 2017-03-02 12:38
bardzo wiele sie zmienilo...wiele nowych ludzi przyszlo, wiele odeszlo i chyba nadal bardzo duzo sie zmienia..ja tam pracuje od wielu lat (teraz na dłuższym zwolnieniu), nie ma tragedii, jak wszedzie sa plusy i minusy, ale miejsce stabilne, ogarnięci ludzie, nowy prezes ok, ludzi coraz wiecej.
1
Hanna 2017-03-02 12:55
@r, dziękuję za opinię! Zgadzam się z Tobą, w każdej pracy są jakieś plusy i minusy. Trzeba dostrzegać zatem więcej plusów ;)
On 2017-03-02 14:10
Tak, tak dalej picujcie rzeczywistość. HR czuwa - sam zadaje pytania i na nie odpowiada. Jeszcze czcionka gorąca takie tempo pracy.
Więcej finezji
Hanna 2017-03-02 14:32
@On na jakiej podstawie wysuwasz takie wnioski? To co piszesz nie jest zgodne z prawdą. Jestem Redaktorem GoWork.pl, a moim zadaniem jest przedstawienie Wam informacji dotyczących pracodawcy. Chętnie poznaje również Wasze doświadczenia/opinie na temat firmy.
1
JA 2017-03-02 17:52
Jakie obecnie są warunki finansowe?
W jakiej wysokości premie są możliwe do osiągnięcia?
P1 2017-03-02 23:03
To jakaś forma promocji firmy ?
Ile to kosztuje ?
Jaki jest koszt sztucznego podnoszenia prestiżu firmy ?
Hanna 2017-03-06 10:26
@P1 to nie jest żadna promocja firmy. Dodam, że EOS KSI Polska Sp. z o.o. poszukuje kandydatów na stanowisko Windykator Terenowy.
124 2017-03-16 06:03
Witam czy jest jakis chetny byly pracownik by opowiedziec o nekaniu przez firme i wydzwanianu nie do dluznikow i wyłudzaniu przedawnionych długów ?
3
Hanna 2017-03-16 08:27
@124, o czym mówisz? Możesz powiedzieć coś więcej?
124 2017-03-16 18:20
Mowię o tym ze scigaja rodziny zmarłych za dawno przedawnione dlugi
124 2017-03-16 18:24
Praca tam polega na grozeniu byc moze trafi sie naiwny ktory nie wie ze nie maja prawa aciagac dlugu i zaplaci... Na szczescie co raz wiecej ludzi to zglasza uikik tez ich ukarał
DPP 2017-03-16 20:38
Hania, zajmij się tym na czym się znasz - HR. Windykacja przedawnionych spraw do standard zwłaszcza na kupionych i po co tu kłamać. Nie mówię że należy informować dłużnika ale nie czarujący i nie odpowiadaj pytaniem bo jest niegrzeczne.

Jak nie wiesz - dopytaj mecenasa lub radcę, kogo tam macie :)
Rob 2017-03-17 09:26
Nie ma to jak rozmowa blondynki z totalnym nieukiem i osobą bez najmniejszej znajomości prawa... to portal o pracodawcy...jak ktoś chce sie dowiedzieć czegoś o nękaniu, albo o tym co się dzieje/może dziać z długiem po śmierci osoby która go zaciągnęła to niech nie szuka odpowiedzi tu..
1
Pracownik 2017-03-17 09:30
Jestem pracownikiem tej firmy ..i zdecydowanie potwierdzam bezsens powyższych ocen...już lepiej jest tu zadzwonić i się dopytać osoby, która zajmuje sie obsługą spraw, jest przeszklona i wie co mówi..
2
124 2017-03-17 16:03
Nie szukam porad tylko informuje ze praca tam polega m in na tym ze firma skupuje przedawnione dlugi i zastrasza rodzine zmarłego dluznika grozi komornikiem mimo ze najpier misialaby sie odbyc sprawa sądowa o wskazanie spadkobiercy. Jednym słowem szukanie jelenia ktory albo sie wystraszy i zapłaci.
Iza 2017-03-19 10:21
EOS KSI działa w trudnym obszarze. Charakter wielu spraw nawet dla profesjonalistów jest trudny i dlatego nie jest to praca dla każdego.
1
. 2017-03-19 11:20
Żeby tam pracowac trzeba nie miec sumienia. Przeciez za swoje dzialania zostali juz ukarani przez rzecznika praw konsumentow. Rozumiem kontakt z ludzmi ktorzy maja dlugi i jakies dogadanie sie na splate ale wydzwanianiecna zdobyty numer nawet jak nie jest to numer dluznika i grozby to juz przesada
Martyna 2017-03-19 22:41
Pracuje w Eos prawie 5 lat i nie grozilam jeszcze nikomu wiec nie opowiadaj bzdur. Dlug to dlug i nawet jesli jest przedawniony wierzyciel ma prawo do tego aby dochodzic swoich praw. Nie zrobi tego przed sadem ale nie zabiera mu sie mozliwosci dalszej proby odzyskania go. Prosze dowiedzieć sie czegos wiecej na ten tamat a nie tylko czytac i zapamietywac to, co jest dla dluznika najkorzystniejsze.
1
Martyna 2017-03-19 22:56
Pracuje tam i sumienie mam. Nie tylko Eos zostal ukarany to po pierwsze a po drugie prosze zapoznac sie ze szczegolami nałożenia kary. Ponadto, jesli dzwoni telefon do osoby ktora tym dluznikiem nie jest to oznacza, ze np. nr. jest zarejestrowany na dluznika a skoro nie jest zastrzezony to taki nr mozna uzyskac z informacji telefonicznej. Poza tym, jesli rozmawiamy z osobami 3 nie straszymy ich ani nie informujemy o dlugu, to jest zabronione ustawą o ochronie danych przecież. Prosimy jedynie o przekazanie informacji. Oczywiscie w przypadku spadkobiercow sprawa ma sie inaczej bo sami staja sie dluznikami po smierci spadkodawcy i tu ustawa juz nie obowiazuje. Przedawnienie dlugu nie sprawia, ze on znika i prosze o tym pamietac. Mam nadzieje, ze temat o działaniu Eos'a zostal zakonczony i mozna skupic sie na pisaniu opini o firmie jako pracodawcy a nie o tym jak traktuje dluznikow. Jesli dluzniku chcesz porozmawiac o dlugu, poszukaj innego portalu bo to, ze piszesz o przedawnionych dlugach, nie spowoduje, ze ktos z tego powodu nie bedzie chcial sie zatrudnic:) Firma ma swoje negatywne strony z ktorymi mozna sie nie zgadzac ale jaka inna ich nie ma? Dla mnie jest okej i narazie nie mam zamiaru nigdzie sie stad ruszac. Pozdrawiam pracujacych czytajacych:)
xyz 2017-03-23 01:13
Oopinie i tak będą zróżnicowane na temat tego pracodawcy. Po dłuższym okresie współpracy z firmą mogę powiedzieć kilka rzeczy.
Wyrobienie tak zwanego budżetu graniczy z cudem, zwłaszcza że nie ma na jakich sprawach, bo te które pozostały są po prostu "wydzwonione" i przewindykowane. Chyba że rzeczywiście ktoś zadzwoni i powie że wpłaca. Pewnie zaraz rozpęta się burza odnośnie poziomu rozmów, od razu uprzedzam jakość rozmów na wysokim poziomie. Jeżeli chodzi o atmosferę w pracy jest dobra, ale nie zawsze, zresztą jak w wielu korporacjach. Zdarza się że jesteś pouczany za rzeczy, których się nie zrobiło.
Praca i tak jest nerwowa, słyszy się od dłużninów obelgi, wrzaski, działanie na psychikę - wszyscy wiedzą o czym mowa.
Pensja..hmm..w supermarkecie dostają więcej..bo 1500 zł to standard. Osoby które uważają, że zależy jak się rozmawia itp.. Od razu zdementuje..tylko i wyłącznie szczęście a nie poziom rozmów zdecyduje o tym czy dostaniemy premię. Swoją droga najwyższy próg 50% podstawy to i tak jest za mało w porównaniu do nerwów i odpowiedzialności w tej pracy. Awans..o tym od razu można zapomnieć no chyba że awans stanowiskowy bez podwyżki.
Podsumowując, każdy kto zastanawia się nad pracą tutaj lepiej to kilkukrotnie przemyśleć, najlepiej spróbować na własnej skórze..osobiście odradzam.
2
Hanna 2017-03-23 09:00
Chcecie dowiedzieć się więcej o EOS KSI Polska Sp. z o.o.? Zastanawiacie się jakim jest pracodawcą? Na stronie firmy znajdziecie wiele informacji na ten temat https://pl.eos-solutions.com/kariera/marka-pracodawcy/
xyz 2017-03-23 17:24
Na stronie pracodawcy..Ciekawe jaki pracodawca bedzie pisał realną opinie na swój temat.
Jeżeli firma chce zmienić swój wizerunek, należy zacząć od szanowania pracowników i odpowiedniego wynagradzania ich pracy.
Niebawem nie będzie miał kto pracować w tej firmie. Wszyscy powoli odchodzą ze względu na warunki pracy. Jest bardzo duża rotacja pracowników, co chwila nowe oferty i rekrutacje. Nie świadczy to w dobry sposób o firmie.
Pracę tutaj odradzam po prostu jest wyzysk. Firmia na pracowniku zarabia 50 000 zł a płaci 1500 zł.
2
Marzena 2017-03-24 09:19
Nie zgadzam się ...oczywiście, ze place popozostawiają wiele do życzenia ale z tym wyzyskiem to bym nie przesadzała...nie dzieje się nic o czym by nie mówili na początku...dla mnie wszystko jest przejrzyste. Rekrutacji jest dużo, ale i pracy jest dużo Jeśli nie wiesz XYZ co można wyczytać o pracodawcy ze strony www...to chyba nie mamy o czym mówić.
Niunio... 2017-03-25 21:27
Dział HR - jak widzę sprawnie odpisuje. Mimo zmiany zarządzających nic się w wielkim Eosie nie zmieniło..... Pracowałem tam i potwierdzam wszystkie opinie mojego przedmówcy. Żeby chciaż jakies mozliwości rozwuju były ......... nie ma. Podsumowując dobra praca na start naucz sie podstaw i zmykaj....
2
Pili 2017-03-26 10:14
Tylko imiona zmieniają. He, he każde historycznie związane z hrem.
dodo 2017-03-26 21:20
Nie zmieniają tylko używają dla zmyłki :) Znam wszystkie " Marzeny" z Warszawy i żadna nie napisałaby takiego komentarza. Pozdrawiam
koleżanka Marzeny 2017-03-27 08:05
znasz? to jeszcze dopisz jak długo pracują...na pewno min po 5 lat...tak ludzie tu przychodzą, ucz i się i szybko odchodzą...
Dodo 2017-03-27 12:38
Nie wszystkie pracują min 5 lat. Proponuję aby każdy co chce pracować w tej firmie spróbował i sam wyrobił sobie opinię.
Hanna 2017-03-27 13:06
@Pili, @dodo, proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy - nie konkretnych osób.
Zostaw swoją opinię o EOS KSI Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.