logo EOS KSI Polska Sp. z o.o.

EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o EOS KSI Polska Sp. z o.o.

antywindykator 2017-07-05 15:18
coraz ciekawsze sprawki wypływają na wierzch. najprawdopodobniej prokuratura podejmie śledztwo objęte szerszym zasięgiem, w kierunku art. 13 §1 KK w zw. z art. 286 §1 KK .
wielce interesująco się fakty przedstawiają: EOS wydzwania jak szalony od tej wiosny (jakieś dziwne przebudzenie), jak również wysyła mnóstwo SMS że żąda spłaty na rzecz EOS Investment Poland GmbH, po czym następuje zmiana wersji i za parę dni pieniędzy żąda już dla EOS 1 NSFIZ. złodziejstwo i oszustwo czystej wody, zwłaszcza że roszczenia są w sposób oczywisty bezzasadne i nie istnieją.
dodać do tego sprawy z art. 107 KW wobec kilku pracowników - nic, tylko można zachęcić kandydatów do pracy na złożenie swoich CV :)
4
Ten Pozytywny 2017-07-06 11:06
,,Antywindykatorze'', czytam Twoje komentarze i zastanawiam się, co takiego zadziało się w Twoim życiu, co Ci nie wyszło, osiągałeś słabe wyniki (o ile w ogóle tam pracowałeś), że chce Ci się poświęcać czas na wchodzenie tu i cykliczne wylewanie swojego rozgoryczenia?
Przeczytałam wcześniejsze posty... Atmosfera w firmie naprawdę dobra, popieram. To, że jedni z Getbacka przychodzą do EOS, a z EOS idą do Getbacka w zależności od tego, z której strony wiatr zawieje - zdarza się. W końcu konkurencja. Branża niełatwa.
Trzeba spróbować swoich sił i samemu ocenić, a nie sugerować się opiniami jednego rozgoryczonego człowieka, który w kółko się wypowiada. Jednemu podpasuje - innym nie. Nie każdy musi być od razu urodzonym windykatorem. Mi nie szło - zaproponowano mi przejście do innego działu, oceniam współpracę pozytywnie.
antywindykator 2017-07-09 14:02
ty tak od siebie czy kierownik ci kazał?
mówiąc kolokwialnie - wali mnie to co sobie myślisz czy mi wyszło w życiu czy nie. ciebie i tobie podobnych klakierów mogę zapewnić że jednak świetnie wyszło jestem zadowolony, a twoje nędzne wypociny świadczą o tym że prawda was boli. poczytaj moje wpisy to się dowiesz że zarabiam na takich firemkach odstrzeliwanych w sądach. a EOS KSI to naprawdę 1 liga krętaczy, choć akurat krętacz to tutaj jest za delikatnie powiedziane
5
windykator 2017-07-12 11:29
Słabe jest to, że jak tu ktoś wchodzi, żeby napisać, że jest zadowolony z eos jako pracodawcy, to zaraz znajdują się osoby, które nazywają go klakierem (z pozdrowieniami dla @antywindykator)
Chyba powinno to wyglądać w ten sposób, że wymieniamy się opinią, a nie nawzajem sobie ubliżamy? #WolnośćSłowa #PrawdaBoliNiespełnionych
Praca w porządku, popieram przedmówców, że naprawdę spoko atmosfera w firemce ;) ;) Może na początku jest ciężko z wdrożeniem się we wszystko, ogarnięciem tylu nowych temtów, ale to już mają do siebie nowe miejsca pracy... ;/
a... i nie wiem jak Wam, ale mi nie wydaje mi się @antywindykator, żeby którykolwiek kierownik czy dyrektor tu zaglądał. Bo i po co? Wypociny na GoWorku nie są ich zmartwieniem ani wątkiem wymagającym, domagającym się uwagi :D:D
Nowa!!! xD 2017-07-12 11:32
Jest fajnie, polecam, warto się spróbować :>
Popieram Pracownika 2017-07-12 11:36
Dokładnie @Pracownik, niech Ci wszyscy ,,pracusie" odejdą, szybko znajdą się chętni na ich miejsce, tylko sieją ferment i nic im nie pasuje...
antywindykator 2017-07-12 13:33
napiszcie prawdę klakierzy - to się okaże jak to w rzeczywistości wygląda. zadowoleni z EOS jako pracodawcy? chyba tylko włazidupy oraz osoby o mentalności łańcuchowego kundla - bo na pewno nie ktoś ambitniejszy bądź pracownik terenowy. prawda was boli?
2
Nicka 2017-07-13 08:01
Po stylu wyrażania własnej opinii, (każdy ma prawo ją wyrazić) oraz po doborze słów do swojej wypowiedzi, uważam że szkoda czasu na dyskusje, z osobą na tym poziomie. Od razu widać, jaki poziom reprezentują osoby które wylewają swoje tu swoje żale. Każdemu ma prawo się nie podobać, jesteśmy ludźmi, a nigdzie nie ma pracy idealnej - chyba że google :) - ale wyrażanie swojego niezadowolenia nie polega na wylaniu żali,obrażaniu innych i wymyślaniu na publicznym forum Panie "Antywindykator" Pozdrawiam.
Minionek 2017-07-13 15:15
Z doświadczenia wiem, że jak firma trzyma wysokie standardy to ma wielu wrogów. Niestety ludzie swoje niepowodzenia w pracy z różnych powodów przerzucają na firmę. Może ich zwolniono i dlatego tyle złości?
1
Obserwator 2017-07-14 09:37
Zwolniono, osiągali słabe wyniki, nie sprawdzili się, wypalili... Nie każdy musi, potrafi windykować. Jest mnóstwo innych firm i zawodów, droga wolna...
Polecam 2017-07-18 15:38
Przeczytałam tutaj kilka nieprzychylnych opinii i zastanawiałam się, czy w ogóle iść na rozmowę. Często zmieniałam pracę i zawsze starałam się sprawdzać przed rozmową opinię na temat pracodawcy, choć wiem, że trzeba z dużym dystansem do nich podchodzić i brać poprawkę na to, co piszą inni. Jak często pokrywały się one z rzeczywistością, tak tutaj pokryły się tylko te pozytywne. Pracuję dopiero dwa miesiące, ale cieszę się, że tu trafiłam. Byłam w różnych miejscach i tu jest naprawdę w porządku. Poleciłam już pracę dwóm koleżankom. Polecam też tym, którzy zastanawiają się nad zatrudnieniem i chcą na tej stronie rozwiać swoje wątpliwości :) :) :)
Amator 2017-07-19 10:16
Interesuję się pracą w EOS i w związku z tym mam pytanie. Jakie warunki stwarza firma pracownikom terenowym? Czy poza pensją są jeszcze jakieś inne dodatki typu premia lub coś z dodatków socjalnych, medycznych? Będę bardzo wdzięczny za kilka informacji.
Terenowy 2017-07-19 11:44
Jestem w trakcie rekrutacji właśnie na to stanowisko. Jest kilka możliwości zatrudnia (etat, część etatu czy działalność) Jest to fajne rozwiązanie bo moim zdaniem każdy znajdzie coś dla siebie. Z tego co się dowiedziałem w zależności od formy zatrudnienia są proponowane różne dodatki - zwrot za paliwo, dodatki socjalne, medyczne, multisport i inne akcje. Wygląda bardzo ciekawie. Mój znajomy pracuje od kilku lat i polecił mi pracę w EOS, a także potwierdził wszystkie informacje jakie otrzymałem podczas rozmowy. Spotkanie bardzo sympatyczne i konkretne. Liczę, że się uda.
Jak na tym etapie, polecam.
2
olka 2017-07-19 19:44
Czy ktoś z was miał test z excela na rozmowie kwalifikacyjnej?
antywindykator 2017-07-20 05:10
jakie dodatki? zapomnij. raczej weź pod uwagę że do 50 km nie dostaniesz zwrotu za paliwo - a że pracujesz na śmieciach i starociach to jeździsz za swoje i dokładasz do interesu :)
3
Pracownik 2017-07-20 08:09
na pełnym etacie są i zwrot za paliwo - potwierdzam. Nie wiem jak Ty jesteś zatrudniony i jak się dogadałeś.
weryfikator 2017-07-24 12:32
Wcale mnie nie dziwi , że do 50 km nie zwracają bo co to jest taka odległość? Ludzie przestańcie narzekać. Firma dobrze traktuje pracowników i dobrze płaci. Charakter pracy nie należy do przyjemnych ale trudno...
Zojka 2017-08-01 14:06
Monia rozumiem, że skoro piszesz o obrażaniu ,,inteligencji", to najwyraźniej widzisz się w tej grupie i poczułaś się właśnie ,,obrażona". Doprawdy przykro mi. Ludzie, którzy lubią swoje środowisko pracy (tak, są na świecie osoby które można zadowolić) chcą pracować z fajnymi ludźmi, w fasjnej atmosferze, więc piszą pozytywne opinie (czego pewnie nigdy nie doświadczyłaś, bo przywykłaś do marudzenia) i polecają swoich znajomych do pracy (czego też pewnie nigdy nie zrobiłaś, bo przecież wszyscy chcą Ci odebrać pracę). Jako osoba zaliczająca się do ,,inteligencji" zapewne wiesz, że nie wszyscy są na stanowiskach konkurencyjnych, bo np. jakim zagrożeniem dla prawnika jest finansista? No ale to wiesz przecież, więc dziwi mnie Twoja wypowiedź. Gratuluję dobrej decyzji, cieszę się że odeszłaś, ty nie musisz się martwić, że ktoś awansuje na twoje stanowisko młodszego specjalisty a firma jest wolniejsza od kolejnego ,,pracusia". Milego pobytu na bezrobociu.
Amatorpracy 2017-08-02 12:11
Czy pracownik terenowy dostaje od firmy komputer, telefon i samochód?
Hanna 2017-08-08 19:15
@Amatorpracy to faktycznie duży trend wśród polskich i zagranicznych pracodawców. Narzędzia te są niezbędne do pracy w takim charakterze. Brałeś może udział w rekrutacji na takie stanowisko w EOS KSI Polska Sp. z o.o. i możesz opowiedzieć nam o nim więcej?
eos to porażka 2017-08-11 13:06
wychodzi ci misiaczku 100 km, jezdzisz na gazie to 20 zł, teraz misiak policz ile przy docieralności na śmieciach jakie ma EOS oscylującej w granicach 2-4% zarobisz:)
dla ułatwienia : objedziesz 100 spraw, wydasz 500 zł, trafisz w 4. sciagniesz z 2. dostaniesz za to ochłap w postaci marnej prowizji :D. brawo ty:)
3
Mądrala 2017-08-13 18:46
EOS KSI z całą pewnością to dobra firma ale nie dla takich osób jak @eos to porażka
1
Popieram Mądralę 2017-08-16 09:54
dokładnie Mądrala, popieram!
1
Olgierd 2017-08-17 12:18
Wiadomo, że taka firma nie będzie miała pozytywnych opinii. Firma windykacyjna ma wielu wrogów, którzy chętnie jej dokopią. Natomiast firmy którym pomagają odzyskać należność, nie chcą się brać za pisanie tak jak i pracownikom, jak jest dobrze też mało piszą.
eos to porażka 2017-08-17 23:41
popieram kolege popierającego kolege, który popierał. merytorycznie głąby kapuściane. tak jak ja wam to wyłożyłem
2
Hanna 2017-08-20 15:34
@Olgierd a czy Ty jesteś pracownikiem EOS KSI Polska? Możesz w takim razie napisać coś więcej o Twoich wrażeniach z pracy u tego pracodawcy? Aktualnie firma poszukuje pracownika na stanowisko managera działu strategii windykacyjnych - wiesz coś na temat tego stanowiska?
EOSiak 2017-08-22 19:35
Brawo Ty
Decyzjabiznesowa 2017-08-22 20:45
W EOS atmosfera jest w porzadku, przynajmniej w kancelarii. Pracują tylko ludzie młodzi zaraz po studiach lub na pierwszych latach aplikacji. Staż pracy powyżej 3 lat ma może kilka osób. Wszystko rozbija się o marne zarobki - pracujesz rok i odchodzisz do konkurencji lub innej branży. Troche dziwi taka polityka kadrowa ale może im się to opłaca.
1
antywindykator 2017-08-23 14:24
trzeba być naprawdę niezłym nieudacznikiem by na aplikacji trafić do EOS czy innej tego typu windykacji :D wypisuje się pisma do spraw, a pieczątkę i podpis przystawia "naczelny adwokat". o jakości takich pism procesowych i idiotyzmach w nich wypisywanych mógłbym dyskutować godzinami, podpierając się dokumentami :)
AgnieszkaMa 2017-08-24 05:31
Alicja co Ty pier..... Pracuje w tej firmie ponad 5 lat i coś mogę powiedzieć na ten temat. Akurat do GetBack poszło dużo doświadczonych pracowników, nie wspomnę już o bardzo dobrym niezastąpionym trenerze z Warszawy, dziewczyna miała wiedzę i umiejętności w jednym palcu potrafiła ta wiedzę przekazać itd. Mówię tu o jednej z wielu osób, jeżeli chodzi o Lublin to poszli tam w 90% Sami doświadczeni ludzie koordynatorzy kierownicy fakt też za kasą bo przynajmniej GetBack potrafił ją dac.
2
Leon 2017-08-24 11:04
Czyżby firma EOS KSI Polska nie miała zupełnie potrzeb kadrowych? Może ktoś ma w tym temacie jakieś informacje? Może uda się coś napisać na forum? Trochę martwią mnie opinie ale sadzę, że dowiem się jeszcze czegoś poza forum. Uważam, że zawsze można zmienić pracę.
Cosiek 2017-08-25 21:20
Pracowałem w EOS'ie prawie 3 lata. Potwierdzam poprzedników atmosfera jest fajna oraz możliwość awansu z Aplikanta do Specjalisty ds. Windykacji ( w tym większa podstawa wynagr.) ale trzeba pracować na to i się starać, znać podstawy prawne i nimi operować, trzeba również byc troche kreatywnym wtedy można trochę z dlugolow ściągnąć i mieć tą premię.. i nie zgadzam się ze jak się przyslowiowo" [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liżę przełożonym " to się ma dużo lepiej bo jak się pracuje i jesteś w tym dobry to kierownik czy manager nie potrzebny bo sam pewnie wyrobisz. Polecam EOS na pierwszą pracę jak i na dłuższą współpracę w firmie. . Niestety doszedłem bo zmieniłem miejscie zamieszkania .
PS. NIE JESTEM KIEROWNIKIEM I NIE BYŁEM a byłem tylko windyktorem . NIE POZDRAWIAM ZEMSTNYCH DLUGOLÓW :)
1
antywindykator 2017-08-27 16:43
...trzeba również byc troche kreatywnym wtedy można trochę z dlugolow ściągnąć i mieć tą premię...
koleś nie wiem czy ty jesteś śmieszny czy po prostu żałosny. słyszałem wielokrotnie tę waszą "kreatywność" - to zwykła próba wyłudzenia nieistniejących roszczeń, ewentualnie nieudolne wysiłki znalezienia jeleni do zapłaty spraw sprzed 10-15 lat. powiedz może prawdę jak to wygląda w EOS zamiast mydlić oczy. terenowy dostaje sprawy, gdzie adresy są nieaktualne bądź rzekomi dłużnicy zamykają drzwi i radzą szybko się oddalić dla własnego dobra bo żartów już nie będzie. i jeszcze za paliwo mu w firmie nie chcą zwracać, bo odległość nie ta... powodzenia!
2
Cosiek 2017-08-27 22:06
Widzę jesteś bardzo impulsywny i nie radzisz sobie z emocjami .. ???? btw a to nie jest "portal wyżal sie"tylko serwis pracy a opisałem jak było" i nie mówię tu o terenowym ( nie napisałem tego ) tylko chodzi o stacjonarnego . Dlugi sie oddaje.. Ciekawe jakbyś pożyczył komuś 50 tyś zl mialbys nakaz i bezskuteczne egz., to czy byś skutecznie nie chciał odzyskać należności. A jeżeli słyszałeś wielokrotnie kreatywność to pozazdrościć długów. Nie będę się zniżał do Twojego poziomu niewiedzy bo bym musiał się położyć na dywanie . Nie pozdrawiam ! :)
1
antywindykator 2017-08-27 23:19
długi się oddaje? najpierw to długi muszą istnieć. być zasadne co do kwoty jak i zasady. nie to co w EOS, gdzie firma sobie twierdzi ale nie jest w stanie tego niczym poprzeć, a do sądu boi się wnieść pozew. to w takim razie jest dług do oddania czy go nie ma? równie dobrze "dłużnik" może twierdzić że to EOS mu wisi paręset tysięcy - i oczywiście nic z tego nie wynika, podobnież jak w przypadku bredni EOS.

jeślibym miał prawomocny nakaz na te 50 tys, to na pewno nie poszedłbym po pomoc do EOS czy innego tego typu badziewia :) po prostu mocno przeceniasz tę śmieszną firemkę ale w sumie ci się nie dziwię i rozumiem; pranie mózgu zrobiło swoje. i nie mam długów. zarabiam na takich firemkach, które w sądach padają jak muchy. niektóre są oporne w płaceniu zasądzonych przez sąd kosztów, więc muszę zwracać się o pomoc do komornika. zatem kto tu nie płaci swoich długów, jak nie te "windykacyjne asy"? jak nazwać takie coś, co nie płaci swoich zobowiązań nakazanych przez sąd? złodziej? ;)
Obserwator 2017-08-28 11:28
antywindykatorze, antywindykatorze...
,,zarabiam na takich firemkach, które w sądach padają jak muchy" - a wyglądasz na osobę, która ma bardzo dużo wolnego czasu... potwierdza to ciągłe Twoje siedzenie na go worku. Może Ciebie EOS też windykuje?
większość wpisów w tej zakładce EOS to są Twoje wylane żale. Może zacznij pisać pamiętnik? Nikt już nie chce tutaj czytać Twojego marudzenia. Każdy chętnie pozna opinie WIELU osób, a nie w kółkoJEDNEJ i tej samej - CIEBIE, która regularnie czuje potrzebę marudzenia...
antywindykator 2017-08-28 21:57
mnie EOS windykuje? chyba kpisz i pajacujesz.
ale ja w tym momencie coś opowiem. dziś dzwoni do mnie klient, z którym jakoś tak rok temu posłaliśmy EOS na drzewo. powództwo oddalone w całości, EOS uboższy o 2400 zł kosztów zastępstwa (za te pieniążki lubię was misiaczki :) ale niegrzeczni jesteście bo płacić nie chcecie więc pan komornik też miał zajęcie). i mówi mi rozbawiony że taka sytuacja: przyjeżdża terenowy z EOS i mówi że jest dług :D na wieść o wyroku oddalającym powództwo, rżnie głupa że o niczym nie wie, i jeszcze robi z siebie idiotę twierdząc że oddalenie to w sumie nic tu nie wnosi do sprawy bowiem sąd tylko nie wydał nakazu i dług trzeba spłacić :D (przypuszczam że jakieś szkolenia mieliście na wzór ultimo, bo oni takie same pierdoły wkręcają).
klient nie chce się już babrać w tym gnoju z EOS, ale będę go namawiał na złożenie zawiadomienia do prokuratury z art 13 kk w zw. z art. 286 §1 kk aby organa ścigania dały trochę popalić po ogonach.
takie to są "długi"!
Hanna 2017-08-29 10:11
@obserwator, @antywindykator, rozumiem, że obaj jesteście mocno zaangażowani w dyskusję i że każdy chce udowodnić swoje racje ale forum to nie miejsce, na obrażanie się nawzajem. Dodatkowo, wasza konwersacja zdominowała główny wątek, a należy pamiętać, że są tutaj również użytkownicy poszukujący pracy w EOS KSI Polska Sp. z o.o., więc może moglibyście odnieść się do warunków pracy tutaj obowiązujących?
antywindykator 2017-08-29 13:37
ależ jak najbardziej to co piszę, dotyczy pracy w EOS. szczerze to poszukującym pracy odradzam. dadzą ci podstawę ze 200 zł większą niż minimalna krajowa plus obiecują premię do której się nawet nie zbliżysz. więc przy kalkulacji wynagrodzenia nawet nie bierz tego pod uwagę.
do tego terenowych kantują na zwrotach za paliwo - jeździsz jak ten baran, przykład tego owego terenowego próbującego wyłudzić od mojego klienta spłatę nieistniejącego roszczenia jest na to wymiernym dowodem; tracisz czas, kasę, czasami możesz stracić zęby jak trafisz na nerwowego pacjenta
nnn 2017-08-29 20:47
pieniądze marne - ciut lepiej niż minimalna, atmosfera na plus,
to nie jest praca na całe życie, załapać się i odfrunąć gdzieś dalej
1
Igaś 2017-08-31 17:26
Atmosfera nie jest najgorsza, ale to jedyny plus. tej pracy. Ani się tam nie zarobi ani nie zdobędzie specjalnego doświadczenia. Na pierwszą pracę może i ok, ale choćbyś pozjadał wszystkie rozumy i harował jak wół to zakończysz jako "młodszy specjalista".
Metor 2017-09-03 19:31
Każda praca ma swoje plusy i minusy, a generalnie chodzi o to, że tą pracę trzeba poprostu o lubić. Niby tak mało a jednak bardzo dużo, bo jak się lubi co się robi to efekty są zupełnie inne dla wszystkich.
Hanna 2017-09-05 19:32
@nnn @Igaś a jest szansa, że te wynagrodzenie jest inne, niż przez was wskazane? Czy w EOS KSI Polska każdy zarabia takie same pieniądze? Obecnie coraz częściej pracodawcy ustalają indywidualne oferty zatrudnienia. Nie ma tu na to szansy?
antywindykator 2017-09-08 12:16
oczywiście że jest szansa że będzie inne. może być niższe :)
Koralgol 2017-09-08 21:41
Trochę dziwne jest to, że mają braki tylko pracowników terenowych. Czyżby jakiś konkretny powód, że tych ludzi im brakuje? Może zbyt niskie wynagrodzenie a praca w terenie nie jest łatwa i przy tej specyfice dość stresująca.
pracownik z działu obok 2017-09-11 14:31
Zmieniają polityke i zatrudniają wiecej windykatorów. nie ma w tym nic dziwnego.
Iza 2017-09-11 22:33
@pracownik z działu obok Czy możesz napisać o co chodzi z tą zmianą polityki firmy?Czyżby jakiś specjalny nacisk?
pracownik z działu obok 2017-09-12 09:46
chodzi o to by inspektorzy nie musieli daleko jeździć a jest chyba dużo więcej zleceń
antywindykator 2017-09-13 15:05
inspektorzy... hehehe jak to śmiesznie brzmi

przy polityce brak zwrotu kosztów do 50 km ma to sens. jeździ taki naiwny po wioskach i miasteczkach, niewiele wskóra - a tu jeszcze zonk, nawet za paliwo nie dostanie bo "nie był produktywny" :)
ogólnie to ciekawie się w tym EOS dzieje. wcześniej do obsługi były kilkunastoletnie śmieci bądź roszczenia w ogóle nie istniejące, a teraz doszły sprawy prób wyłudzeń ze z góry powziętym zamiarem; tak, prób wyłudzeń ze z góry powziętym zamiarem jako że żądania dotyczą spraw gdzie powództwo zostało oddalone przez sąd. dokumenty mam na jeden taki przypadek, ale już dostałem sygnały że jest tego więcej i wygląda to na zorganizowaną akcję.

jeśli nie chcecie być w przyszłości wykiwanymi na koszty paliwa i przeczołganymi przez prokuraturę, to radzę się dobrze zastanowić nad sensem pracy w tym bajzlu.
1
Hanna 2017-09-18 23:11
@pracownik z działu obok przyłączam się do pytania @Iza - możesz napisać, na cz dokadniej polegają te zmiany w firmie? Oceniasz je pozytywnie? Jak wrażenia innych pracowników EOS KSI Polska?
Zostaw swoją opinię o EOS KSI Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.