Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Opinie o EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
??? - 2015-04-12 22:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jeśli ktoś ma doświadczenie i dobre wyniki w windykacji? jest szansa na lesze zarobki chociaż 2000zł? Czy EOS obsługuje tak słabe portfele wierzytelnosci, ze bardzo ciezko cos sciagnać? czy raczej główny problem stanowi słaby system premiowania?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-13 00:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Odpowiedź na: [??? - 2015-04-12 22:13:09]:
Portfele to w 70% betony przynajmniej tak było u mnie. Prowizje miały być z góry określone nie są najwyższą prowizją jaką zgarnęłam 14% od wpłaty. Jak płacą wiadomo. Portfele często po 800zł. Za km płacą powyżej 50 masz dłużnika 45 całujesz klamkę nie masz nic wpłaci np 130 zł. Nie zwróci się nawet paliwo. Też mam doświadczenie w branży. Większość Tel. Nieaktualna podobnie jak adresy. Windykacja często zadłużeń 10 letnich . W poprzedniej firmie miałam na czysto po odliczeniu kosztów min 3000 wtedy strasznie narzekałam że mi się nie opłaca w eos policzyłam dokładnie jestem na minusie maż ma niezły ubaw z mojej charytatywnej pracy. Wykonując oczywiście wszystkie zlecenia
zdjecie uzytkownika
potwierdzam - 2015-04-13 11:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Pisałem tutaj o bajkach jakie opowiada zezolka na początku i twardym zetknięciem z rzeczywistością. Kwotę za "asystę" w odbiorach masz ustaloną...tyle,że takich zleceń brak itd itp. Głównie prowizja. Stare tematy. Z niską docieralnością. W Eosie nie zarobisz. Taka prawda.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-14 10:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Odpowiedź na: [potwierdzam - 2015-04-13 11:29:41]:
W sosie dołożysz mi wyszło że paliwo tankowałam za swoje. Ewentualna weryfikacja audyt czy asysta fakt obiecywali min 3 miesięcznie na 3 miesiące miałam 3 haha kpina nie praca. Jak im powiedziałam co myślę oburzenie że warunki znałam. A system rewelacja w jakim domu mieszka dłużnik z wielkiej płyty czy cegły a dłużnik nie mieszka 10 lat albo dom wyburzyli 5 lat temu....
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-04-16 12:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ja, ale nie rozumie co masz na myśliśli z tym dłużnikiem? Widziałam, ze szukają teraz sporo osób nowych na stanowsisko Pełnomocnik ds. Negocjacji Spłaty Zadłużenia czylinie wesoła praca, co?
zdjecie uzytkownika
a ktos w ogóle - 2015-05-08 07:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
w Eosie wyszedł na plus?;)Rozmawiałem z kilkoma osobami. Bida z nędza jeśli chodzi o zarobki. Brak obiecywanych weryfikacji i odbiorów.
zdjecie uzytkownika
Alex - 2015-05-24 16:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
:D No to nieźle:D Ale naprawde NIKT? Bo wypowiadało się tu kilka osób.
zdjecie uzytkownika
Werra - 2015-05-27 01:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w EOSie w oddziale Lublin na słuchawce w dziale operacyjnym ponad rok czasu, więc co nieco wiem o tej firmie. Praca niesamowicie nudna, rutynowa, ciągle się dzwoni, albo do Ciebie dzwonią. Jednak praca nie jest taka prosta jakby się wydawało, jest wielu różnych wierzycieli i trzeba dobrze zapoznać się ze specyfiką niemalże każdego, bo jak ktoś dzwoni to przekierowują połączenie nie do danego działu, tylko do osoby ktora jest akurat "wolna". Poza tym przestrzeganie durnych norm,nacisk na budżety, pensja niewiele ponad najniższą krajową, potem w zależności od wyników można "zasłużyć" na podwyżke - ok. 150 zł brutto. Oczywiście są premie, nagrody uznaniowe etc., ale to trzeba dobrze trafić, są teamy w których od miesięcy nie wyrabia się budżetów. Ogólnie, biorąc pod uwage biedne polskie realia, 5/10.
zdjecie uzytkownika
wanda w. - 2015-05-27 17:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Werra rutynowość w pracy zależy już tylko od ciebie, sama sobie jestes winna. ja uż siedze kilka lat na słuchawce i zastanawiam się czy nie wysłać cv do nich na konsultanta telefonicznego w windykacji, bo chyba w Lublinie teraz szukają. natomiast jedyna rzecz która mnie nurtuje to czy skoro pełny etat dają od razu to czy kasiorka nie będzie jakoś mniejsza
zdjecie uzytkownika
safari - 2015-05-27 20:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Werra - 2015-05-27 01:57:25]:
W kwestii wynagrodzeń i podwyżek - nigdy nie były niższe niż 200 zł. Z reguły w przedziale 200-300 zł na stanowiskach ze słuchawką. Pracuję kilka lat, zaczynałam z podstawą (usunięte przez administratora) + do 50% podstawy w premii. Wiadomo co miesiąc premia wygląda różnie. Raz jest "0" raz wpadnie 900 zł, cztery lub pięć razy wzięłam też lidera - po dodatkowym tysiączku, obok premii.
Jeżeli chodzi o zespoły to nie ma zespołu bez nagród lub premii - miałam kilku kierowników nad sobą więc wiem jak to wygląda. Pzdr. dla ekipy z Lublina !
zdjecie uzytkownika
Gumiś - 2015-05-29 13:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [safari - 2015-05-27 20:34:58]:
Weźcie się już w tym Lublinie nie kompromitujcie, pokażcie mi pracownika z tamtejszego działu , który "od kilku lat" pracuje na słuchawce. Czysta demagogia - nie ma takiego - z prostej przyczyny rotacja kadr, z różnych powodów o których wspominać nie będę - przecież to wpis kogoś z "wyższego szczebla" :).
zdjecie uzytkownika
safari - 2015-05-30 10:25:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gumiś - 2015-05-29 13:52:48]:
Znawco Gumijagód - EOS'u to chyba nawet na oczy nie widziałeś :) ale wybaczam Ci to :)
Z mojego bezpośredniego sąsiedztwa na DO mogę wskazać przynajmniej kilkanaście osób z takim stażem. Proponuję Ci zweryfikuj swoje informacje zanim ponownie zbłaźnisz się na forum.

Bądź tak dobry i wskaż, która z moich informacji nie jest prawdziwa - podstawy, premie, nagroda za lidera, bo tego dotyczył post ???

Dorośnij bo faktycznie nigdy nie przepracujesz w żadnej firmie kilku lat ... spisek, spisek, spisek, i to kogoś z "wyższego szczebla".

Potwierdzam, wśród specjalistów :)
zdjecie uzytkownika
no dobra,dobra - 2015-05-31 21:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
na słuchawce macie podstawę, premie. Ale jak w terenie? prowizja? Bo z postów powyżej wynika,że w terenie koszty znacznie przekraczają wypłaty
zdjecie uzytkownika
safari - 2015-06-02 16:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no dobra,dobra - 2015-05-31 21:11:26]:
Sorki, nie pomogę. ten sam Dział ale inny zespół i biuro. Pracuję w Lublinie, teren jest w W-wie.
zdjecie uzytkownika
gun - 2015-06-05 00:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Czy opłaca się podjąć współpracę z firmą EOs na stanowisku windykatora terenowego (działalność gospodarcza). Czy można pogodzić współprace z inną firmą windykacyjną?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-05 18:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gun - 2015-06-05 00:00:39]:
Można, ponad 3/4 osób robi w EOSie i z innymi wspolpracuje
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-18 14:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Jeśli Cię stać na paliwo to owszem jeśli chcesz zarobić szkoda czasu
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-07-16 10:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gun - 2015-06-05 00:00:39]:
odnośnie opinii eos inspektor terenowy...

wszystko zależy od rejonu jaki się posiada i ilości spraw otrzymywanych...
zdjecie uzytkownika
dokładnie - 2015-07-17 15:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
im wiecej masz spraw do 50 km tym więcej wydasz na paliwo;) bo do tej odległości nie ma zwrotu a jedynie prowizja. Przy badziewnych portfelach jakie ma EOS to więcej spraw przenosi się bezpośrednio na większe koszta:D Odbiory są dość mityczne i mają "napędzić" jeleni, którzy zdeycdują się jeździć na prowizyjce licząc, że się odkują na tych zleceniach z ryczałtem.
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-07-28 18:47:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a Konrad jak był to i robota szła, a teraz sprawy denne, a skuteczność słaba że szok. Prawie nic się nie da odzyskać. Słabo.
zdjecie uzytkownika
spec - 2015-08-04 10:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja póki jestem zadowolony z firmy/ pracy - eos, Lublin. Rekrutacja ok, szkolenia super, kierownik, premie...zobaczymy...ale jestem dobrej myśli.
zdjecie uzytkownika
Observer - 2015-08-18 23:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie mieści się dział windykacji telefonicznej EOS w Lublinie? Wie ktoś?
zdjecie uzytkownika
jakub - 2015-08-19 00:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właśnie tak byłem ciekaw rekrutacji, ale skoro @spec mówisz że w porządku to super. W ogóle żeby być konsultantem telefonicznym w zespole windykacji to trzeba mieć wykształcenie minimum średnie i mieć poprawną dykcję. Angielski z tego co czytam też jest mile widziany i doświadczenie w call center też będzie na plus.
zdjecie uzytkownika
Poznań - 2015-09-06 19:03:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem na stanowisku windykatora prawie miesiąc. Poznań i okolice. Kultura w firmie na bardzo wysokim poziomie. Dużo pomocnych ludzi. Naprawdę od strony kontaktów międzyludzkich to super firma. Dużo gorzej od strony finansowej. Wyszedłem na plus na ćwiartce etatu. (Nie dokładałem, jak niektórzy)Pracy było średnio na 8 godzin dziennie. Myślę, ze firma (pani prezes) powinna pomyśleć o normalnych etatach dla terenowych. Szkoda psuć wizerunek firmy, która dobrze funkcjonuje, wpisami niezadowolonych windykatorów. Pozdrawiam czytających wpis
zdjecie uzytkownika
a zrezygnowałeś misiu z powodu,że? - 2015-09-11 12:51:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to el dorado. 8 godzin dziennie i wyszedłeś na plus:D to sie chwali:D
zdjecie uzytkownika
inny - 2015-09-11 13:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś pracował jako windykator terenowy to wie jak może być..prawda jest taka, że nie zawsze się wychodzi na plus...wszystko zależy od spraw.Dlatego ja współpracuje z kilkoma firmami. Z eosa tez do mnie dzwonili i się zastanawiam...miałem kolege ktory wiele lat temu dla nich pracowal i zrezygnowal ze względu na odleglosi, ale mowil ze rzeccywiscie ze wszystkim można sie porozumiec i pracuja normalni ludzie. Sprawdze.
zdjecie uzytkownika
ale wlaśnie na tym polega - 2015-09-11 14:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
myk firm w stylu "eosa". Nie zatrudnia na etat. Wóczas musieli by zapewnić podstawę, narzędzia pracy, a to są koszty. Przelicz-jeśli ledwo wyszedłeś na plus to jak ma eos wyjść na plus jeśli ponosić by miał wszystkie koszty pracownicze? Szukają jeleni, na których przerzucą wydatki:D
zdjecie uzytkownika
teren - 2015-09-16 12:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja sie nie zgodze.wszystko zalezy od spraw-ja na plus wychodze i nie dorabiam nigdzie indziej
zdjecie uzytkownika
2e3 - 2015-09-18 13:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co widziałem to w firmie EOS KSI Polska Sp. z o. o. poszukują obecnie pracowników na stanowisko windykatora terenowego w Zielonej Górze, Gliwicach, Nowym Sączu, Poznaniu, Płocku, konsultanta telefonicznego w zespole windykacji w Warszawie oraz Lublinie i osoby do biura windykacji telefonicznej w Bielsko- Białej..
zdjecie uzytkownika
antywindykator - 2015-10-04 07:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowników poszukują? chyba frajerów :)
zdjecie uzytkownika
dawid - 2015-10-18 16:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej witam wszystkich, wszedlem na ich strone internetowa i poczytalem troche o nich o ich polityce i celu, wydaja sie uczciwa firma ktora zna sie na tym co robi w tej branży, istnija juz kilkanascie lat na naszym rynku, maja zaufanie klientów , własnie znalazłem na ich stronie internetowej ogłoszenia http://pl.eos-solutions.com/kariera/portal-kariery-zawodowej/
zdjecie uzytkownika
antywindykator - 2015-10-19 19:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dawid - 2015-10-18 16:59:29]:
wydaje się uczciwa?
stary, albo sobie jaja robisz albo jakiś naiwny jesteś
zdjecie uzytkownika
erty - 2015-11-08 15:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@antywindykator owszem szukają pracowników i to na kilka stanowisk między innymi specjalsity do spraw wsparcia biznesu i reklamacji oraz konsultanta telefonicznego w zespole windykacji oferują umowy o pracę (pełny etat),kompleksowe wdrożenie oraz pakiet szkoleń,wynagrodzenie podstawowe oraz miesięczną premię regulaminową,
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2015-11-10 11:47:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie trzeba się domyślać, czy uczciwa czy nie tylko wejść na portale typu pracuj i zobaczyć, że szukają ludzi. Od wczoraj na rynku nie są, więc chyba z tym brakiem uczciwości to chyba lekka przesada.A ktoś mi napisze, co oznacza pakiet szkoleń?
zdjecie uzytkownika
eodkd - 2015-11-10 19:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
faktycznie praca jako Konsultant Telefoniczny w Zespole Windykacji może być uciążliwa, ale wydaje mi się, ze m to swoje plusy.
zdjecie uzytkownika
antywindykator - 2015-11-11 14:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandydat - 2015-11-10 11:47:50]:
(usunięte przez administratora) pakiet szkoleń - szkolenie w zakresie tego co masz gadać do ludzi przez telefon i jak obsługiwać twój komputerek. więcej ci nie trzeba, abyś się z ludźmi nie wdawał w zbędne dyskusje gdyż jeszcze cię przegadają :) (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
??? - 2015-11-12 10:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prostuje - nie ma tu skryptów rozmow, wyobraźcie sobie że trzeba myśleć samemu...więc wydaje mi się, ze wiekszosc z was piszacych powyzej naprawde nie nadaje sie do pracy w tej firmie.
klientami są największe banki - gdyby firma byla taka nieuczciwa to by dla nich nie pracowała.
ja tu pracuje prawie 6 miesięcy, praca beznadziejna przyznaje ale sama firma ok - jak sobie porownam z innymi miejscami gdzie pracowalem...to napwrde nie mozna nazekac.
zdjecie uzytkownika
szymer - 2015-11-12 22:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eodkd - 2015-11-10 19:03:18]:
praca konsultanta zawsze będzie miała jakieś minusy dla każdego. niestety nie jest to wymarzone stanowisko wielu
zdjecie uzytkownika
ksenia - 2015-11-15 02:10:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@eodkd praca w dziale windykacji na pewno lekka nie jest, ale podejmując ją każdy zdaje sobie z tego sprawę.
zdjecie uzytkownika
antywindykator - 2015-11-21 16:47:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [??? - 2015-11-12 10:30:16]:
@??? - a co bank obchodzi jaka jest firma uczciwa czy nieuczciwa? bank sprzedaje dług i wali go co się dalej dzieje.

to ty się więc zastanów czy się nadajesz do tej pracy, skoro nawet nie masz pojęcia jak ten rynek funkcjonuje.
zdjecie uzytkownika
@??? - 2015-11-23 08:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty się nadajesz z pewnością...z taką logiką, nie powinno się nigdzie pracować..
zdjecie uzytkownika
Aleksis - 2015-12-03 15:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo że praca w windykacji to praca dla ludzi o mocnych nerwach, jest umowa i stała pensja + oczywiście bonusy, nawet podobno multisport dają, tylko trzeba mieć jaja i po prostu odróżnić życie od pracy
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-12-03 17:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1/8 etatu + premia - ale to już był na tym forum... praca dla większości dodatkowa i pewnie około 10 ludzi się z tego tylko utrzymuje...
zdjecie uzytkownika
XXXL - 2015-12-04 19:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poziom Twojej znajomości branży odpowiada poziomowi znajomości zasad ortografii ?

"PrzejRZyj" ... - żenada ...

Tę super firmę zmieniłeś na EOS i stąd ta frustracja ?
zdjecie uzytkownika
tara - 2015-12-10 21:55:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tą firmę można określić w ten sposób "wylejesz dla nich siódme poty, a i tak cię zwolnią"
zdjecie uzytkownika
Taki - 2015-12-11 12:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak mozesz wylewac siódme poty pracujac 1/4 etatu. Musisz się mocno pociąć. Zasiegnij porady lekarza.
zdjecie uzytkownika
tere - 2015-12-13 19:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Taki a teraz mają ogłoszenie, że jest poszukiwany windykator terenowy, a także konsultant telefoniczny w zespole windykacji. Każdy może znaleźć coś dla siebie.
zdjecie uzytkownika
dawid - 2015-12-31 01:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale nie jest tak zle jak piszecie, wiadom, ze kazdy z was moze miec inne doswiadczenia i pozytywne i negatywne tym bardziej,ze firma ma kilka oddziałow w kraju
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Moim zdaniem wszystko ok. Panie normalne, widać że pytaja tylko o to co dla nich ważne. Może nie są wylewne ale dla mnie to średnio ważne. Fajnie, że nie musiałem jechać i tracić czasu, tylko jest skype..-to dla mnie spoko.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
karen - 2016-02-09 19:35:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dokładnie @dawid firma ma oddziały rozrzucone po całej Polsce i wszędzie potrzebują kogoś do pracy. Mnie zainteresowała oferta na konsultanta telefonicznego w Białej Podlasce bo oferują umowę o pracę i premie
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2016-02-10 09:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka płacą w telemarketingu w Wawie? jaka kasa?itd

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert