Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Interesujący profil? Udostępnij!

Profil firmy: EOS KSI Polska Sp. z o.o.


Oceniono 100 razy
Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.
Otrzymuj powiadomienia
Obserwuje: 26 osób
zdjecie uzytkownika
wiolka - 2013-04-05 15:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co by nie mówić,w dobie kryzysu każde nowe miejsce pracy jest na wagę złota. Trudno jest zaczynając nową pracę zarabiać kokosy. Wszystko zależy od tego, w jakiej jesteśmy sytuacji odnośnie pracy i finansów. Po za tym, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, więc kto ma szansę spróbować, to myślę, że powinien, a wnioski czy było warto wyciągnie sam.
zdjecie uzytkownika
Kacap - 2013-04-15 23:32:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co z wczesniejszym pytaniem gammmy???? - 2012-08-27 14:09:00
cytuje:
przymierzam się do wysłania oferty na ogłoszenie. Mam jednak pytanie
Firma che aby mieć swój samochód więc w jaki sposób rozliczane jest paliwo???
Internet mobilny i laptop???? i jak tutaj to wygląda???/
Czy trzeba mieć również telefon własny czy tez telefon dają ????
pozdrawiam
Gammma

Ktos cos wie na temat tego stanowiska???na pewno niby nie jest to praca w biurze bo w ofercie jest wskazane ze praca jest na dany region Polski i ma sie elastyczny czas pracy z jednoczesna umowa o prace
zdjecie uzytkownika
stello - 2013-04-22 16:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
te wszystkie opinie negatywne sa niestety prawdziwe,co do płacy,traktowania "szarych"pracownikow i podejscia,niby wszyscy mili uczynni a jednak cos nie tak,wiekszosc to troche jak kij i marchewka,niektorym nie dane nawet ujrzec tej marchewki,najlepsze jak koordynatorzy maja wizyte kogos z wyzszego szczebla,przykro patrzec jak za marne grosze tak sie podlizuja,szkoda bo praca ciekawa i wiele uczy
zdjecie uzytkownika
Król Julian - 2013-04-25 09:25:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam się z przedmówczynią, dodając jedynie brak kompetencji większości "suprvisorów", no może ze 2 osoby są na poziomie. [usunięte przez admina]
zdjecie uzytkownika
GBZ - 2013-06-07 13:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem w szpitalu , miałem poważną operację . Spóźniłem się z ratą niecały miesiąc. 93 zł chyba . Teraz już jest prawie 110. Od kilku dni codziennie dzwoni tel. z zastrzeżonego nr. Jak odbieram cisza. Dziś dostałem sms od jakiejś pani prawnik. Po chwili tel. z żądaniem zapłaty i groźbą że jeśli tego nie zrobię sprawa pójdzie wyżej , może nawet do sądu.
Żenada. Consumer Bank tylko traci wizerunek korzystając z usług tej firmy
zdjecie uzytkownika
cola - 2013-06-11 18:39:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety muszę potwierdźić część tych informacji... zarobki tragiczne minimalna karjowa, o premię bardzo ciężko... [usunięte przez admina]. Zero moblilizacji ze strony kierowników... może ze 2 wyjątki. Awans... wyrabiane normy, dobre wyniki tego nie gwarantują. A rotacja... pierwszy raz w życiu z taką rotacją się spotkałem... 5 osob zwolnią 10 przyjmą z czego 7 zrezygnuje po tygodniu i tak wkółko ... średnio 2-3 rekrutacje ma miesiąc sczególnie okres lato/ jesień stwierdzenie :wagon wyjeżdza wagon wjeżdza prawidłowe, Staż pracy ... nie ma znaczenia - zarobki nieco wyższe niz minimalna krajowa ... po prostu tragedia. Masz możlwość idz do innej pracy ! Ludzie wporządku, atmosfera chora.
zdjecie uzytkownika
wtajemniczony - 2013-06-12 08:43:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
powiem tylko tyle, w jednym zdaniu piszesz, ze minimalna krajowa w kolejnym ze powyzej ludzie w porzadku ale chora atmosfera...chyba cos niespojne...mojadziewczyna tam pracuje i jakos dziwnie siedzi tam juz ponad dwa lata a nie nalezy do takich coby sie godziły na jakies niewolnictwo a ze swojej kierowniczki jest bardzo zadowolona, to jest praca z telefonem i z tego co wiem co tam masa ludzi pracuje wiec chyba tez niedziwne ze jakas rotacja jest..
zdjecie uzytkownika
cola - 2013-06-25 20:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Parcuje 2 lata i jest zadowolona ze swojej podstawy... ??? bo ja pracuje dłużej i nie jestem. Tak ludzie - pracowwnicy są wporządku -ale kierwonictwo i odgórne zazady są bardzo dziwne, co tworzy chorą atmosfere> Jest zadowolona ze swojej kierowniczki? Może miała to szczęście i tafiła na te 2 wyjątki - jeśli tak to tylko pozazdrościc, a niestety grupy samemu sobie nie można wybrać... pozytywy tej pracy... to że jest umowa o pracę ...no i ze dzięki premii można mieć nienajgorszą wypłatę... ale podstawy marne od kilku lat...
zdjecie uzytkownika
ANTYFAN - 2013-06-25 23:10:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
COLA: - To po co się męczysz ? - skoro jest Ci źle to znajdź lepszą ofertę. Pracujesz ponad 2 lata, masz wiedzę i doświadczenie, wiesz też lepiej jak zarządzać i rozwijać firmę i nic z tym nie zrobiłaś ?

Problemem jest Twoja firma czy Twoje niezrealizowane ambicje ?
[usunięte przez admina]
zdjecie uzytkownika
cola - 2013-06-26 17:35:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tak na marginesie to jestem facetem... pracuję bo winykacja to ciekawa dziedzina, którą lubie i mi odpowiada - nie nudzi, poza zarobkami - mogłby byc wyższe. Już sie przyzwyczaiłem do zasad, norm i kierownictwa, ale nie poleciłbym nikomu. Zaczynałem dłuższy czas temu i utkwiłem w tej firmie, drugi raz bym tam nie poszedł.
Zobacz na forum ... 75% to negatywne opinie i ja podzielam częsc z nich... co to za firma gdzie patrzą zeby Ci nie dać, zabrać, uciąć...
zdjecie uzytkownika
ANTYFAN - 2013-06-26 21:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W Kruku, Ultimo, EOS, Intrum, ale też w innych branżach wszyscy piszą o tym samym. Ja też chcę więcej zarabiać, chociaż aktualnie ze swojej pensji jestem zadowolony. W tej branży (na słuchawce)chyba zwyczajnie więcej nie płacą...

Co do wskazanych 75% opinii to nie liczyłem ich :) wiec polegam na Tobie, ale ile znasz osób spośród swoich znajomych, które są zadowolone i zamieszczają takie opinie ? Z reguły łatwiej jest narzekać i wskazywać co nam nie pasuje.

Niezależnie od słusznych/niesłusznych opinii zauważyłem, że dużo łatwiej jest narzekać na innych i nic nie robić, bo to innych wina. Ty się zasiedziałeś, ktoś Ci coś zabrał, nie chce dać...

Prowadziłem kiedyś własny biznes i wiem jak to wygląda z drugiej strony, ale to inna historia. Mój obecny szef zrobił też kiedyś ciekawy eksperyment i pozwolił nam współuczestniczyć w podejmowaniu decyzji - mieliśmy określoną kwotę do wydania ale nie starczyło na wszystkie wydatki i musieliśmy zdecydować co będziemy robić dalej, w efekcie "zoptymalizowaliśmy" nasze działania - ściąć koszty, przeprowadzić redukcję i wziąć tę odpowiedzialność. Oczywiście było wiele śmiechu i żartów ale po skalkulowaniu efektów naszej pracy okazało się, że finalny wynik nie był już tak fajny. To zupełnie jak z domowym budżetem - nie pojadę na Karaiby bo stać mnie najwyżej na Bałtyk.

Im więcej czytam opinii o różnych firmach nawet ze zdecydowanie mniej pokrewnych branż jasno widać, że oczekiwania płacowe nie są realizowane - pytanie jest tylko o poziom w tys. PLN. Czytałem ostatnio post osoby, dla której 6 tys. pln było śmiesznie małą kwotą i nieakceptowalną. A ja bym się zgodził :)

Uważam, że idea takich portali/stron jest generalnie dość trafna ale jest wypaczana poprzez zamieszczanie na nich niemal wyłącznie informacji przez osoby sfrustowane/niezadowolone lub dłużników :) Gdybym miał podjąć decyzję o zatrudnieniu się w tej lub innej firmie nie byłbym odnaleźć wśród postów żadnej informacji o mocnych i słabych stronach danej organizacji... A chyba o to chodzi.
zdjecie uzytkownika
error - 2013-08-08 14:25:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
piszecie, że kasa mała, zarobki marne, ale podajcie proszę jakies konkretne kwoty, ile dla was to mało i marnie?
zdjecie uzytkownika
Tsubasa - 2013-08-08 22:16:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na początek podobno 1600 zł brutto - musieli podnieść, bo to teraz najniższa krajowa. 3miesiące bez premii, potem do 50% podstawy. Jeśli będziesz "star" i przejdziesz szkolenia "zaawansowane" 200zł więcej brutto - aha i zdaje się lojalka na rok. Aha nie licz na to ,że zawsze będziesz wyrabiać premię. Powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
pumba - 2013-08-09 18:13:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a ciężko jest wyrobić na premię? od czego to zależy, w ogóle za co dostaje się premie w EOS KSI Polska?
zdjecie uzytkownika
EloJa - 2013-09-29 11:00:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda współpraca w terenie?
zdjecie uzytkownika
Tobiasz - 2013-09-30 22:57:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że na chwilę obecną nie ma żadnych wakatów (***) nie wiadomo kiedy można liczyć na jakiś etat?
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-08 12:10:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Totalny brak profesjonalizmu. Pani z HR na spotkanie rekrutacyjne przyszła w obcisłej sukience mini koloru chabrowego pod kolor miała buty na wysokim obcasie :) Panienka miała problem z doborem słów, druga koleżanka też próbowała udawać że wie coś o windykacji. firma niestety ale obawia się zatrudniać osoby z doświadczeniem większym niż staż EOS w Lublinie. W sumie to nie dziwie się, że boją się wytykania błędów - zarobki żałosne, umiejscowienie firmy również - koszta :) Wolą chyba zatrudniać firmy z poza branży - przynajmniej w oczach tych osób okażą się "Profesjonalistami". Odradzam zdecydowanie :)))
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2013-10-08 14:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oj chyba się nie dostałeś/as...pracuje tu dlugo i to nie jest pierwsza firma w ktorej zajmuję się windykacja..ja swoja rozmowę (ok dwa lata temu) wspominam dobrze
zdjecie uzytkownika
Gość - 2013-10-08 17:45:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Piszę to, co ja zaobserwowałem - nigdzie nie spotkałem się z czymś takim :)
zdjecie uzytkownika
innerfear - 2014-01-24 11:20:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cóż, ja pracowałem w EOS KSI przez kilka miesięcy, ale tylko dlatego, że byłem 'przyparty do muru' i potrzebowałem jakiejkolwiek pracy.
Jeśli chodzi o pensję- najniższa krajowa+ po 3 miesiącach premia jeśli uda się wyrobić target. Ktoś pytał czy to jest trudne- to zależy. Są pracownicy którzy prawie co miesiąc dostają premię, i są tacy którzy dostają rzadko albo wcale. Mi w ciągu tych kilku miesięcy udało się to raz, ale, prawdę mówiąc- w jaki sposób to nie mam pojęcia;p. Co do atmosfery wśród pracowników- ogólnie kontakt miałem z niewieloma osobami, ale w większości są to naprawdę świetni i wartościowi ludzie.
Inaczej sprawa się ma z kierownictwem- tutaj bywa różnie. Ja trafiłem na panią kierownik która nie uznawała żadnych argumentów oprócz tych podanych przez nią samą, więc po kilku rozmowach dałem sobie spokój z próbą rozmowy i tylko potakiwałem. Ale żeby nie być nieuczciwym- z rozmów z pracownikami wyszło że po prostu źle trafiłem i nie wszyscy tacy są.
Co do warunków pracy- często jest więcej pracowników niż miejsc więc kto pierwszy ten lepszy- ci co nie znajdą miejsca muszą siedzieć i czekać aż zejdzie zmiana i stanowiska się zwolnią, ale poza tym w lecie jest chłodno, w zimie ciepło więc nie ma na co narzekać pod tym kątem.
Jeśli chodzi o samą pracę- no, nie jest to zajęcie dla każdego i boleśnie się o tym przekonałem. I nie, nie chodzi tu o same rozmowy jakie prowadzi się z dłużnikami- bo żadne obelgi ani groźby nie robiły na mnie wrażenia- a o postawę wobec ludzi jakiej oczekują kierownicy. Dla mnie wiele schematów zachowań które miałem powielać było nie do przyjęcia- rozumiem jej w przypadku policji bądź innych służba, ale w nie call-center.
Kolejna sprawa- lepiej nie chorujcie. Mnie dopadły dość poważne problemy zdrowotne i musiałem przez 3 tygodnie pozostać na zwolnieniu lekarskim, po powrocie z którego dostałem wypowiedzenie(usunięte przez administratora) Jeśli natomiast macie doświadczenie w innych dziedzinach i nie potrzebujecie pracy 'na gwałt', to warto poszukać czegoś innego bo możecie żałować wyboru.
zdjecie uzytkownika
SOWA - 2014-01-31 22:27:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [innerfear - 2014-01-24 11:20:06]:
Dla jasności - jestem pracownikiem EOS KSI, bo myślę, że pod tym kątem jednak wiele osób analizuje wpisy na tym forum.
Prawdą jest, że wynagrodzenia w początkowym okresie są bardzo mizerne i część staffu rotuje. Ale głównie Ci młodzi, którzy nie poradzili sobie lub nie chcieli pracować w windykacji (pierwsze 3-6 miesięcy).
Jeżeli chodzi o kadrę to wiadomo, że wiele zależy od samego szefa, jego podejścia, umiejętności i nastawienia do pracy. Są Kierownicy fajni i słabi - pewnie jak w wielu miejscach. To moja 2-ga praca w dłuższym wymiarze czasu więc może moja opinia nie jest tu zbyt obiektywna.
Trochę pracuję w EOS i wiele już widziałem - wykurzonego szefa, wkurzonego siebie jak nie dostałem premii; są miesiące kiedy premie bierze dość dużo ludzi i takie gdzie ta grupa jest mniejsza. Zależy od Klienta, miesiąca, frekwencji. Po ostatniej zmianie budżetów skończyło się pracowanie na premie tych, którzy szli na lewiznę.
Jak czytam opinie takie jak Innerfear to zastanawiam się jacy ludzie teraz trafiają do pracy: "pracowałem w EOS KSI przez kilka miesięcy, ale tylko dlatego, że byłem 'przyparty do muru' i potrzebowałem jakiejkolwiek pracy". Skoro ktoś z takim nastawieniem podejmuje prace to czemu dziwi się, ze pracodawca go nie nagradza. Z mojej perspektywy to też osoby, które chrzanią mi sprawy i psują wynik.
Jeżeli ktoś wypracowuje premie i nie wie jak to zrobił albo jest nieobecny w pracy 3 tygodnie to czemu się dziwi, że ktoś z niego zrezygnował. Innerfear pracował w EOS kilka miesięcy ale poznał niewiele osób - to co swojej grupy też nie ? Ja tam znam cały swój oddział.
zdjecie uzytkownika
innerfear - 2014-02-05 15:28:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [SOWA - 2014-01-31 22:27:42]:
Nigdzie nie napisałem że się dziwię- napisałem tylko jak sytuacja faktycznie wyglądała. I fakt faktem- nie brałem tej pracy na poważnie, bo dla mnie praca w call-center jest dobra na chwilę- chyba każdy zaczyna od najsłabszych ofert pracy, bo każdy jakoś doświadczenie nabyć musi.
Co do poznawania ludzi- spoko, wiem jak mają na imię i na nazwisko, z wieloma zamieniłem kilka słów- ale poznałem niewielu, bo 'poznać' to nie znaczy 'wiedzieć jak się nazywa', right?
Z resztą, moja opinia wcale nie jest negatywna- napisałem że warunki są w miarę ok, tylko że sam charakter pracy jest nie dla każdego- przynajmniej jeśli ktoś chce na dłużej zaczepić się w call-center (serio, jest ktoś taki???)które nie jest własnością google albo microsoft.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-02-08 15:28:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żałuje że nie przeczytałam tego forum wcześniej :-(
zdjecie uzytkownika
adam - 2014-02-12 22:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja na szczęście trafiłem na forum i temat EOS KSI w porę, ale sam nie wiem, czy wierzyć tym opiniom, bo wiadomo jacy ludzie je zazwyczaj piszą.
zdjecie uzytkownika
master2123 - 2014-03-05 18:56:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca sama w sobie nie jest zła, ludzie przeważnie w porządku. Zarobki tutaj na minus przez pierwsze 3 mies bez premii, ale jest o pracę. Praca dość specyficzna dobra na zdobycie doświadczenia zawodowego lub jeśli lubisz pracę na słuchawce to na stałe.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x