Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: EOS KSI Polska Sp. z o.o.


Oceniono 113 razy
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
EOS KSI Polska Sp. z o.o.
Al. Jerozolimskie 123a
02-017 Warszawa
Otrzymuj powiadomienia
o nowych wpisach!
zdjecie uzytkownika
pk - 2014-05-27 09:23:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ludzie bez celu i bez wykształcenia...ale wy jesteście zalośni-ci ludzie sprawili, że z 30 osob firma zatrudnia prawie 400, ze robi jeden z najlepszych wynikow i na tle pl firm windykacyjnych i w swojej grupie..za duzo macie czasu...bardzo dobrze, ze was w eos nie ma!
zdjecie uzytkownika
zenek - 2014-06-02 16:10:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cos mi sie przypomnialo. zainteresowanych praca w eosie zapeaszam do obejrzenia programu "po prostu" tomasza sekielskiego o eosie. bez problemu znajdziecie w internecie. dowiecie sie co to za firma. zapewne ktos bedzie zaraz odpisywal, ze to nieprawda i takie tam, ale jakos sprostowania zadnego nie bylo.
zdjecie uzytkownika
zenek - 2014-06-02 21:40:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie bylem windykatorem. zegnalem sie raz. awans w eosie nie jest mozliwy (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
zenek - 2014-06-02 22:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A to dlatego Cię nie chcieli .. nie byłeś nikogo znajomym. Ale teraz pewnie masz wielu więc biznes Ci wypali. 3mam kciuki.
Aaa i oglądaj kolejny film a może sam coś nakręć. Czekam na Twój odzew. Twoja wierna fanka...
Czy na tych stronach są jacyś ludzie potrafiący trafnie opisać mocne słabe strony pracodawców czy tylko tacy,którym podziękowano za współpracę ?
zdjecie uzytkownika
szymer - 2014-06-02 22:39:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zenek - 2014-06-02 16:10:47]:
możesz w takim razie napisać już tu na forum o czym był ten program i jakie jest z niego przesłanie o Eosie?
zdjecie uzytkownika
zenek - 2014-06-03 09:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mnie nie podziekowano za wspolprace, sam odszedlem. zostaja tam tylko tacy, ktorzy nie maja zadnych wyzszych ambicji i wystarczy im praca, ktora kazdego dnia wyglada tak samo. milo mi, ze mam fanow. chcesz mocna slaba strone eosu? oszukiwanie ludzi. jezeli nie wiesz o co chodzi, to w takim razie nie przykladasz sie do pracy i sama nie wiesz co tak naprawde robisz. zakladam, ze siedzisz w windykacji na sluchawkach, wiec co tak naprawde mozesz wiedziec.
zdjecie uzytkownika
szymer - 2014-06-03 13:56:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zenek - 2014-06-03 09:55:47]:
niestety nie każda praca jest jakaś twórcza i kreatywna, a raczej właśnie w wiekszości one takie nie są
zdjecie uzytkownika
zenek - 2014-06-03 19:29:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poza sprzedażą skarpet :) lub onuc :)
zdjecie uzytkownika
zenek - 2014-06-04 09:43:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, tak. skarpetki... jakie to juz nudne. dla Ciebie to i tak pewnie szczyt humoru. poziom niski jak u wiekszosci w eosie. lepiej juz skup sie na windykowaniu, bo zapewne jestes z jakiejs mniejszej miejscowosci i nigdy nie czulas sie kims waznym, a teraz wielka kariera windykatora. wreszcie poczulas sie kims. mozesz dzwonic do ludzi i wydzierac sie na nich. gratuluje osiagnietego celu.
zdjecie uzytkownika
ide na rozmowe do eos - 2014-06-04 16:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zenek, a napisz prosze bo widze ze pracowales w eos. napisz jak tam na poczatku wyglada praca? dzieki
zdjecie uzytkownika
Pancernik Kuleczkowaty - 2014-06-05 10:08:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja chciałem tylko, zadać, w sumie retoryczne, pytanie "starym" pracownikom EOS - ilu Was jest w skali firmy 5-10%???? A co z pozostałymi??? To chyba jedyna firma , w której pracowałem, która nie dba o doświadczonych pracowników, tylko w pierwszym rzędzie wystawia ich na odstrzał. Podsumowując, jeśli zaczynasz swoja drogę kariery i chcesz ją związać z bankowością, finansami, windykacją - dobre miejsce na rok by złapać podstawy, potem zmykaj czym prędzej- kariery nie zrobisz. Dziękuję za uwagę.
zdjecie uzytkownika
szymer - 2014-06-05 14:02:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pancernik Kuleczkowaty - 2014-06-05 10:08:17]:
nie trzymają starszych pracowników, bo oczywiście tacy wymagają już wyższych stawek ze względu na doświadczenie
zdjecie uzytkownika
Bolek - 2014-06-05 14:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy to oni szukają Dyrektora departamentu windykacji ?
zdjecie uzytkownika
zenek - 2014-06-05 22:00:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie szukają Dyrektora windykacji tylko Prezesa i członków zarządu - Zenek wysłał już swoje CV.
zdjecie uzytkownika
wala - 2014-06-06 07:36:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niektórzy swoją porażkę w pracy w EOS przeżywają jak mrówka okres.

Sądziłam dotąd, że to nie staż ale wyniki w pracy mają znaczenie. W innym wypadku same osoby w wieku przedemerytalnym będą prezesami i dyrektorami...
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-06-06 12:33:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej, widze że szukacie EOSie młodszego specjalist ds rekrutacji. szukam czegos na start i zastanawiam sie jakie warunki rozwojowe oferuje eos i czy duże sa rotacje?
zdjecie uzytkownika
re-aga - 2014-06-06 20:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
EOS zajmuje się windykacją a więc dość specyficzna branża. Osoby pracujące w dziale windykacji zajmują się głównie windykacją telefoniczną + część w terenie. Wiadomo, że ten rodzaj pracy wiąże się po jakimś czasie z wypaleniem zawodowym, choć znam osoby pracujące pow. 7 lat na słuchawce i b. dobrze sobie radzą. Stąd też w tym dziale rotacja jest czymś naturalnym. Ze względu na charakter pracy są to też stanowiska niskokosztowe - rynek jest mocno konkurencyjny tj. Kruk, IJ, etc. + oczekiwania Klientów dotyczące maksymalnych efektów przy minimalnych stawkach wynagrodzenia.
Pozostałe działy są typowe jak w przypadku innych firm - sprzedaż, finanse, it czy interesujący Cię HR. W tych zespołach fluktuacja niemal w ogóle nie istnieje. Nie wiem jak dokładnie obecnie wygląda sytuacja bo pracowałam tam do końcu roku ale od licznych znajomych, którzy tam zostali nie słyszałam, aby zaszły w tym zakresie jakieś istotne zmiany.
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-06-10 09:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zenek - 2014-06-05 22:00:16]:
Czemu szukają nowego zarządu ? A co ze starym ? Kto ich rekrutuje ?
zdjecie uzytkownika
nn - 2014-06-10 09:27:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kto powiedzial, ze szukaja zarzadu? to jakas kompletna bzdura!
zdjecie uzytkownika
Jarek - 2014-06-10 09:36:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Takie plotki chodzą ze szukają dyr do windykacji i kogoś do zarządu ?
zdjecie uzytkownika
nn - 2014-06-10 11:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podpytam, ale nie sądze, zeby ktos szukal na te stanowiska...Prezes jest calkiej spoko, dyrektor windykacji...ale sie chyba sprawdza..no dobra lece zaraz do EOS
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-06-10 16:17:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzieki za odpowiedź :) w każdym razie widzę że oferta już zniknęła.. skoro nie ma rotacji to pewnie można liczyć na coś stałego w EOSie? inwestują w pracownikow i w ich rozwoj od niższych szczebli?
zdjecie uzytkownika
agata - 2014-06-24 15:45:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hahahhahahaa aga - jasne, ze nie. rotacja jest ogromna, przynajmniej w windykacji, adminkstraxji tez. u prawnikow tez sie non stop cos zmienia. raczej nie znane jest im pojecie "inwestycja w pracownika". szukaj gdzie indziej.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-07-23
Żródło: pracuj.pl
Sandomierz
(świętokrzyskie)
Firma EOS KSI Polska Sp. z o.o. obecnie poszukuje pracownika na stanowisko: Pełnomocnik ds. Negocjacji Spłaty Zadłużenia Miejsce pracy: Sandomierz Pozwól, aby sukces kształtował Twoją przyszłość. Szukasz wyzwań w międzynarodowym biznesie? W Grupie EOS zawsze znajdzie się miejsce dla ludzi prawdziwie oddanych sprawie. Jesteśmy częścią globalnej sieci, która z powodzeniem od ponad 30 lat dostarcza rozwiązań z zakresu obsługi wierzytelności.Od idea
zdjecie uzytkownika
aga - 2014-06-24 19:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@agat mi chodziło o rotacje w HR, @re-aga pisze ze w normalnych działach jak it, finanse itp rotacji nie ma tylko tam jak piszesz w windykacji czy na słuchawce :)
zdjecie uzytkownika
jestemszczęśliwy - 2014-07-05 12:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem tam kiedyś, zwolniłem się jednak, ponieważ praca w takim charakterze, strasznie męczyła mnie psychicznie. Jak ktoś lubi siedzieć w boxie i przez cały dzień przez słuchawke straszyć/grozić/szantażować/nękać ludzi, nawet tych, którzy z długiem nie mają nic wspólnego to jest to dla niego praca idealna. Rozumiem, że świat tak działa, nie ma litości w takich sprawach, ale to oszukiwanie siebie typu: "dzwonie z departamentu windykacji" (taa i siedze w boxie i zarabiam najniższą krajową, mimo że odwalam całą brudną robotę) albo "jeśli pan nie zapłaci (dług przedawniony) to sprawa może zostać skierowana do sądu" (haha jakby jakaś firemka tego typu miała jakiekolwiek instrumenty do tego by odzyskać taki dług). Straszenie sądem i inspektorami terenowymi powoduje często napady śmiechu u "dłużników" (w cudzysłowiu bo oczywiście mają rację że nie biorą tego na poważnie i nie gadają z pośrednikami, którzy nawet nic nie mogą im zrobić, poza nękaniem). Także siedzisz jak ten murzyn-niewolnik, dzwonisz, g.wno z tego masz, zawracasz gitare ludziom, więc niekiedy słusznie też możesz usłyszeć jakiś epitet w swoim kierunku, kierownictwo w między czasie przechadza się między boksami i plotkuje między sobą. Oto praca w pigułce. Kończąc oczywiście nie polecam. Praca dla desperatów, ewentualnie idiotów. Pozdrawiam pracowałem tam rok (po pierwszym miesiącu już widziałem że to porażka, ale niestety w PL dosyć długo szuka się pracy, więc czas mi się wydłużył do tego roku), na szczęście nic mnie z nimi już nie łączy :)
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x