Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: EOS KSI Polska Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
PMMP - 2014-10-09 09:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja i tak uważam, że to jest wina Tuska :)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-16 14:54:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no teraz to już nie może to być wina Tuska tak czy inaczej, haha. Ja też nie wiem nic o tych kłopotach z płatnościami, mój znajomy pracuje tam i nie skarżył się na to bynajmniej, więc nie sądze, żeby było az tak źle jak piszecie, chyba, ze sa to osoby, które obijały się w pracy i zostały zwolnione po prostu, a teraz się mszczą.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-16 20:39:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak to pracodawcy... można każdemu różne rzeczy zarzucić...wszyscy mają swoje "za uszami" ALE KASA w EOS jest ZAWSZE na czas ! nie udzielam się w takich miejscach bo brakuje mi na to czasu, wychodzę z założenia że lepiej przekonać się samemu a na forum wypowiadają się ludzie którym "nie poszło" lub po prostu liczą na łatwy zarobek co w dzisiejszych czasach wiemy jak wygląda.
PS. pamiętajcie że żaden pracodawca nie trzyma Was na siłę. Zasady współpracy w EOS są jasne i jawne. Co do braku możliwości rozwoju i awansu - niestety w eos nie ma miejsca tylko i wyłącznie na stanowiska kierownicze i managerskie ale jeśli taką pracę znacie to piszcie :) i ja chętnie rzucę słuchawki :)
zdjecie uzytkownika
rozbita - 2014-10-17 22:56:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zastanawia mnie jedno, bo z tego co piszecie firma ma 2 oddzialy (lbn i wwa) ciekawa jestem jak jest konkretnie w oddziale lubelskim, dostalam od nich propozycje pracy ale to co tu czytam nieco mnie zniecheca...wiec pytanie najlepiej do pracujacych w eos, jak w Lublinie z atmosfera? jak kierownicy? ile jest zespolow( bo na rozmowie pani wspomniala ze kilka i kazdym kieruje inny kierownik) czy mamy jakikolwiek wplyw na to do jakiego zespolu trafimy? w ktorym zespole jest najlepiej jesli chodzi o kontakt z kierownikiem?i jeszcze jedno co mnie nurtuje, czy kasa w lublinie i warszawie jest taka sama? byloby to conajmniej nielogiczne...
zdjecie uzytkownika
Denver Ostatni Dinozaur - 2014-10-18 19:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rozbita - 2014-10-17 22:56:42]:
Witka
Kasa taka sama była przynajmniej jak pracowałem. Trzy miesiące bez premii, potem jak bedziesz super star do 50% podstawy. Co do zespołów, to podobno Lublin się rozrósł ostatnio, więc zagadką jest do jakiego zespołu trafisz, aha zespołu sobie nie wybierasz, dadza Cię tam gdzie jest wakat. Co do projektów, to kiedyś w Lublinie były raczej te mniej prestiżowe. Znając rynek pracy w Lublinie, polecam na przeczekanie i zdobycie doświadczenia. Druga żecz, czy wytrzymnasz presje i "spodobasz" się na tyle by kontynuować z Toba współpracę.

Co by nie było zyczę powodzenia.
zdjecie uzytkownika
nie warto - 2014-10-24 09:49:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dajcie spokój , ta firma to dno, absolutny brak szacunku do człowieka, brak kompetentnych kierowników, wyplaty zenujace niskie najniższe na rynku. Jest wieie firm które płaca zdecydowanie lepiej. Nie warto
zdjecie uzytkownika
nie warto? - 2014-10-24 11:59:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jestem pracownikiem tej firmy (od 7 miesięcy), uważam że większość wszystkich wpisów to stek bzdur i kłamstw. Nie uważam się za kogoś gorszego (jestem po dziennym prawie), nie czuję aby ktoś źle mnie traktował, rozwijam się i uczę nowych rzeczy, widzę że moi koledzy awansują...Nie rozumiem, jaki ktoś ma interes w tym, by wypisywać te nieprawdziwe informacje. Uważam, że ta firma to dobre miejsce na zebranie doświadczeń, naukę, dla niektórych i awans..Wbrew wszystkiemu co powyżej atmosfera jest dobra, przełożeni (w większości) kompetentni, jasne zasady wynagradzania i wypłaty zawsze na czas. Nie dajcie się zniechęcić wszyscy, którym zależy na pracy u porządnego pracodawcy, zapoznajcie się jednak wcześniej ze wszystkimi obowiązkami, warunkami umowy, żebyście nie byli rozczarowani, zdziwieni jak rozpoczniecie pracę i abyście nie wypisywali podobnych bzdur szukając kozła ofiarnego swoich niedopatrzeń- i. na zwolenieniu
zdjecie uzytkownika
Czupakabra - 2014-10-25 19:01:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [nie warto? - 2014-10-24 11:59:03]:
Alboś przedmówco tanim propagandzistą i demagogiem alboś jeszcze na oczy nie przejrzał. Nie winię Cię absolutnie za ten wpis. Niech symptomatycznym będzię, stosunek opinii pozytywnych do negatywnych na temat ww. firmy. Dla porównania polecam, odwiedziny na podobnych opiniotwórczych forach innych firm. Jest różnie to fakt, zawsze znajdzie sie niezadowolony zwolniony pracownik, który pluje jadem. Jedak jeśli pracodawca jest ok to taka opinia jest jedną na 10 czy 20. Tutaj zaś jest zgoła odwrotnie czemu?. Ocene pozostawiam Wam.
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-10-27 12:01:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zgadzam sie w 100% czupakabra.

Nigdy nie widzialam, aby na forum bylo tyle negatywnych opinii. Wszystko to.co zostalo opisane powyzej, to prawda. Kasa, ludzie, praca koszmar ale jeszcze gorzej jest z ludzmi, ktorzy nazywaja sie szefostwem. Jestem.bardzo ciekawa jakim cudem ludzie bez doswiadczenia dostali stanowiska kierownicze. Sa osoby, ktore sa kierownikami itp a mniej wiedza, maja mniejsze wyksztalcenie oraz sa naprawde niezdolne do pracy pod innymi wzgledami, niz osoby, ktore musza pod taka osoba pracowac. Do dzisiaj opowiadam znajomym co w eosie wyprawiono i sama w to uwierzyc nie moge. Dobrze, ze juz mnie tam nie ma.
zdjecie uzytkownika
ubaw po ja... - 2014-10-28 07:50:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
panie z rekrutacji i pani udająca jakiegos bossa od terenowej to porażka.ani to merytoryczne ani to ladne - powstaje pytanie-jak toto sie tam załapało:D
zdjecie uzytkownika
wer - 2014-10-28 18:43:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do osób, które pracują - Jaka jest stawka początkowa ( a wawie ), czy jest inna jeśli nowa osoba ma doświadczenie, po jakim czasie i jakie są premie, na koniec po jakim okresie jest umowa na czas nieokreślony, jeśli taka tu występuje.
zdjecie uzytkownika
dodo - 2014-10-28 19:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [wer - 2014-10-28 18:43:44]:
Do wer :) Standardowo 1700 brutto na początek. Jak masz doświadczenie możesz spróbować negocjować stawkę początkową. Premia jest po okresie próbnym 30,40, lub 50% podstawy wynagrodzenia. Uzależniona jest ona on zrealizowanych założeń. Umowa na czas nieokreślony nie jest od niczego uzależniona. Najczęściej najpierw dają 3 miesiące, potem pół roku i chyba trzecia umowa jest na czas nieokreślony. Wszystko zgodnie z kodeksem pracy.
zdjecie uzytkownika
wer - 2014-10-28 19:50:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kilku letnie doświadczenie za 1700 brutto to im podziękuje, a nie dadzą zapewne 1700-1800 netto. Za taką stawkę to niech szkolą nowego pracownika bez wiedzy o windykacji. Dzięki dodo na odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
forumowicz - 2014-10-29 10:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ktos po prostu sieje propagande i tyle- Zastanówcie się tylko dlaczego ludzie którzy pracowali, kiedyś teraz do EOSU wracają- a takich przypadków jest bardzo wiele, na różnych szczeblach... Kasa na czas i jak cos potrafisz to możesz na prawdę zarobić normalne pieniądze- i przede wszystkim jasne dla wszystkich zasady.
zdjecie uzytkownika
forumowicz - 2014-10-29 10:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktos po prostu sieje propagande i tyle- Zastanówcie się tylko dlaczego ludzie którzy pracowali, kiedyś teraz do EOSU wracają- a takich przypadków jest bardzo wiele, na różnych szczeblach... Kasa na czas i jak cos potrafisz to możesz na prawdę zarobić normalne pieniądze- i przede wszystkim jasne dla wszystkich zasady.
zdjecie uzytkownika
dodo - 2014-10-29 21:35:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [forumowicz - 2014-10-29 10:43:47]:
Forumowicz to żadna propaganda. Napisałem, że wszystko zgodnie z kodeksem pracy. Co do tego, że ludzie którzy kiedyś pracowali a teraz wracają to z tego co wiem to nie jest ich wiele. Byli też tacy co wracali i znów albo odchodzili albo im podziękowano. Masz rację kasa na czas zawsze była to nie ulega wątpliwości. Normalne pieniądze to może i zarabiają ale na najwyższych stanowiskach chyba, że uważasz że najniższa krajowa to normalne pieniądze. Ludzie, którzy tam odwalają "czarną robotę" ( a nie uważam aby nic nie potrafili) i dzięki którym firma ma pieniądze zarabiają grosze. Ale nikt nikomu z tego forum nie zabrania spróbować i się przekonać na własnej skórze. Tu są tylko opinie pracowników byłych lub obecnych. Ja w tej firmie spędziłem trochę czasu i nie uważam aby zasady były jasne chyba że nie wnikasz co z czego wynika. P.S Ciekaw jestem jakie Ty stanowisko zajmujesz w tej firmie....?
zdjecie uzytkownika
aplikant - 2014-10-31 12:39:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja jestem na pozycji aplikanta, od nie dawna-poki co jest ok, nie dyskutuje z kasą bo się na taka zgodzilem. Szkolenia ok, atmosfera tez, umowa pierwsezgo dnia, kieronik ok. W porownaniu do mojej ostatniej pracy mysle ze nie jest zle, zoabczymy co bedzioe potem, ale na razie dla mnie jest wszystko jasne i zgodne z tym co mowili wczesniej. Dla wszystkich, ktorzy się wahają, ja zyje i mam sie dobrze:).
zdjecie uzytkownika
Forumowicz - 2014-11-03 16:54:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dodo - 2014-10-29 21:35:15]:
A jakie zasadny nie były jasne ? zasady wynagradzania pracowników?: zasady współpracy? zasady prowadzenia rozmów? Jak dla mnie jasne jest wszystko. I własnie osoby na najniższych szczeblach maja możliwość zarabiania całkiem niezłej kasy i nie mówię o najniższej krajowej tylko o 3-4 tyś netto. Ale żeby zarabiać takie pieniądze to trzeba coś sobą reprezentować, a nie siać propagandę na forach :)
zdjecie uzytkownika
trymek - 2014-11-03 17:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzięki za opinie @aplikant! mam nadzieje tylko, że macie jakieś informacje odnośnie rekrutacji, bo chętnie odbyłbym tam jakieś praktyki i zastanawiam się jaki oni maja ta poziom, czy faktycznie czegoś się nauczę, a nie tylko jakieś kawy będę parzył. Dajcie znać jak ktoś już był u nich na praktykach.
zdjecie uzytkownika
dodo - 2014-11-04 17:03:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Forumowicz - 2014-11-03 16:54:23]:
Widzę, że forumowicz mało wiesz. Na pewno patrzysz pod kontem tylko jednego działu. W firmie można zarobić takie pieniądze ale musisz mieć szczęście i trafić do konkretnego zespołu. Nie sieje propagandy tylko rzetelnie informuję jaka jest moja opinia. Ty wyrażasz swoją opinię i masz do tego prawo. Ale jestem zbyt poważnym człowiekiem aby z takimi jak Ty o tym co kto sobą reprezentuje dyskutować na forum. Zastanów się co Ty sobą reprezentujesz obrażając ludzi na forum.
zdjecie uzytkownika
dodo - 2014-11-04 20:33:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [forumowicz - 2014-10-29 10:43:47]:
A i jeszcze jedno to wszystko co napisałem nie jest tylko moją opinią tylko większości osób piszących na tym forum. Tylko nieliczni wypowiadają się w samych superlatywach o EOS KSI Polska. Ja nie uważam, że wszystko w firmie tej nie jest ok. Wręcz przeciwnie - pieniądze zawsze na czas, kierownicy w większości bardzo fajni ludzie, współpracownicy również( z kilkoma wyjątkami). Jeżeli uważasz, że na taką liczbę osób w dziale operacyjnym 2-3 osoby, które zarabiają od 3000zł wzwyż do dużo to gratuluje poczucia humoru. Z tego co wiem to od czasu mojej pracy w firmie nic się nie zmieniło- rotacja w dziale operacyjnym jak była tak i jest. Nie uważam aby osoby, które nie otrzymują premii nic sobą nie reprezentowały bo w większości były to osoby bardzo inteligentne i wykształcone i rozmowy windykacyjne miały na najwyższym poziomie. Dlatego nie pozwalaj sobie na obrażanie tych osób na tym forum tylko dlatego, że nikt nie zna Twojego nazwiska. A decyzję co do zatrudnienia się w tej firmie pozostaw każdemu z osobna. Ja pracowałem też dość długo w tej firmie i przeżyłem. Były lepsze i gorsze dni ale nie jest tak aby na czas kiedy nie ma innej pracy nie móc tam pracować. Pozdrawiam wszystkich byłych, obecnych i przyszłych pracowników EOS KSI Polska :)
zdjecie uzytkownika
taka - 2014-11-05 00:06:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
To miejsce to dno dna
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-11-14 16:02:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś mógłby udzielić szczerej i rzeczowej informacji o zarobkach pełnomocników windykacji terenowej. Czy przy eksploatacji własnego samochodu jest to opłacalne? Na jakim portfelu średnio się pracuje, ilość faktycznych zleceń windykacyjnych, weryfikacyjnych czy odbioru ruchomości? Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
realia - 2014-11-17 17:31:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca na prowizji na ich portfelach. znaczy-sam ponosisz koszty.sa rowniez 2 inne "projekty"-odbior(czasem cos sie trafi) i weryfkacje(czesciej).ale w wiekszosci masz prowizje ;) jesli znasz sie na reliach to wiesz,ze na wlasnych portfelach, przerobionych przez wierzyciela pierwotnego i call center to g. zarobisz. bo docieralnosc oscyluje w granicach 2-5 procent;) widze,ze eos wciaz poszukuje - to tez daje do myslnia.
zdjecie uzytkownika
fakty z terenu - 2014-11-19 08:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Praca na prowizji, wiele typów prowizji praktycznie do każdego zlecenia inne rozliczenie. W praktyce nie jesteś w stanie określić rentowności podejmowanych działań, na rozmowie zapewniają, że stawka prowizyjna wyświetla się przy każdym zleceniu - niestety nieprawda. Dodatkowo brak możliwości poboru gotówki, praca wyłącznie na deklaracjach, ugody tylko w zasięgu CC. Pełnomocnik terenowy jest od robienia zdjęć i rozliczania rozbudowanych raportów wystawianych do jednego klienta nawet trzykrotnie na różne adresy - ewentualna płatność prowizji raz, bo numer zlecenia ten sam :) W mojej ocenie Firma jeszcze dużo musi się nauczyć, w chwili obecnej bardziej skupiają się za zbieraniu nikomu niepotrzebnych danych i zdjęć niż odzyskiwaniu pieniędzy.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x