Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Opinie o EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
do g - 2015-04-02 08:32:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego obrażasz innych, zakładasz, że już wszystko wiesz...właśnie przez takie osoby jak Ty na tym forum jest tyle niesprawiedliwych i krzywdzących EOS opinii - myślę że Twój wpis g doskonale pokazuje jak bardzo ktoś po prostu chce EOS zaszkodzić, nie podając właśnie żadnych merytorycznych argumentów, tylko wylewając jakieś totalnie nieuzasadnione żale..
zdjecie uzytkownika
g. - 2015-04-02 13:57:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [do g - 2015-04-02 08:32:54]:
Wszystkie argumenty potwierdzajace, ze eos jest bardzo slabym miejscem, zostaly juz opisane. Po co sie powtarzac? Moze skoro jest tyle negatywnych wpisow, a i ogolna ocena jest niska, to moze jednak cos w tym jest?
zdjecie uzytkownika
red - 2015-04-02 20:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [g. - 2015-04-02 13:57:11]:
Argument to stwierdzenie mające uzasadnić pewną tezę .... pewnie chodziło Ci o fakty ? (Wszystkie FAKTY potwierdzające ....) ??

Jak już opanujesz podstawówkę i zdasz egzamin do gimnazjum to wróć na forum aby poterminować, inaczej już zawsze pozostaniesz partaczem ...

Póki co, drogie "G", doskonale wpisujesz się w określone przez Ciebie kryteria przynależności do EOS - zasady poprawnej polszczyzny oraz minimalny oczekiwany poziom umiejętności w zakresie czytania i pisania ze zrozumieniem są Ci całkowicie obce. Więcej myślenia, mnie emocji ...

Korzystając z okazji wszystkim obecnym i byłym pracownikom EOS, forumowym hejterom, przypadkowym czytelnikom i zainteresowanym pracą w branży windykacyjnej składam najlepsze życzenia z okazji Świąt Wielkiej Nocy!!
zdjecie uzytkownika
g. - 2015-04-02 23:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [red - 2015-04-02 20:44:03]:
Drogi redzie, nudny juz jestes. Miedzy innymi z powodu takich ludzi jak ty, odszedlem z tej firemki.
Widze, ze ci sie nudzi i chcesz sie koniecznie z kims poklocic, ale nie tym razem.

Piszesz cos o podst i gimnazjum, no coz, Moze sam pocwicz czytanie ze zrozumieniem. Przyda ci sie na maturze, o ile w ogole masz ja w planach.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-04-10 21:09:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Ja bym złego słowa nie powiedziała gdyby nie to że jestem na minusie więcej idzie w bak niż jest zysku . Zarobki miały być super no może za rok bym tego doczekała niestety nie stać mnie żeby dokładać do pracy. Plusy wyplata mizerna ale na czas atmosfera ok. Minusy przy podpisywaniu umowy obietnice dobrych portfeli dobrych zarobków rzeczywistość daje boleśnie spaść. Po miesiącu chciałam podziękować wytrwałam jeszcze 1,5 w nadzieji na odbicie niestety nawet na prąd mi wypłaty nie starcza
zdjecie uzytkownika
??? - 2015-04-12 22:13:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jeśli ktoś ma doświadczenie i dobre wyniki w windykacji? jest szansa na lesze zarobki chociaż 2000zł? Czy EOS obsługuje tak słabe portfele wierzytelnosci, ze bardzo ciezko cos sciagnać? czy raczej główny problem stanowi słaby system premiowania?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-13 00:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (9)
Odpowiedź na: [??? - 2015-04-12 22:13:09]:
Portfele to w 70% betony przynajmniej tak było u mnie. Prowizje miały być z góry określone nie są najwyższą prowizją jaką zgarnęłam 14% od wpłaty. Jak płacą wiadomo. Portfele często po 800zł. Za km płacą powyżej 50 masz dłużnika 45 całujesz klamkę nie masz nic wpłaci np 130 zł. Nie zwróci się nawet paliwo. Też mam doświadczenie w branży. Większość Tel. Nieaktualna podobnie jak adresy. Windykacja często zadłużeń 10 letnich . W poprzedniej firmie miałam na czysto po odliczeniu kosztów min 3000 wtedy strasznie narzekałam że mi się nie opłaca w eos policzyłam dokładnie jestem na minusie maż ma niezły ubaw z mojej charytatywnej pracy. Wykonując oczywiście wszystkie zlecenia
zdjecie uzytkownika
potwierdzam - 2015-04-13 11:29:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Pisałem tutaj o bajkach jakie opowiada zezolka na początku i twardym zetknięciem z rzeczywistością. Kwotę za "asystę" w odbiorach masz ustaloną...tyle,że takich zleceń brak itd itp. Głównie prowizja. Stare tematy. Z niską docieralnością. W Eosie nie zarobisz. Taka prawda.
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-04-14 10:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (8)
Odpowiedź na: [potwierdzam - 2015-04-13 11:29:41]:
W sosie dołożysz mi wyszło że paliwo tankowałam za swoje. Ewentualna weryfikacja audyt czy asysta fakt obiecywali min 3 miesięcznie na 3 miesiące miałam 3 haha kpina nie praca. Jak im powiedziałam co myślę oburzenie że warunki znałam. A system rewelacja w jakim domu mieszka dłużnik z wielkiej płyty czy cegły a dłużnik nie mieszka 10 lat albo dom wyburzyli 5 lat temu....
zdjecie uzytkownika
maja - 2015-04-16 12:55:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ja, ale nie rozumie co masz na myśliśli z tym dłużnikiem? Widziałam, ze szukają teraz sporo osób nowych na stanowsisko Pełnomocnik ds. Negocjacji Spłaty Zadłużenia czylinie wesoła praca, co?
zdjecie uzytkownika
a ktos w ogóle - 2015-05-08 07:50:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
w Eosie wyszedł na plus?;)Rozmawiałem z kilkoma osobami. Bida z nędza jeśli chodzi o zarobki. Brak obiecywanych weryfikacji i odbiorów.
zdjecie uzytkownika
Alex - 2015-05-24 16:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
:D No to nieźle:D Ale naprawde NIKT? Bo wypowiadało się tu kilka osób.
zdjecie uzytkownika
Werra - 2015-05-27 01:57:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w EOSie w oddziale Lublin na słuchawce w dziale operacyjnym ponad rok czasu, więc co nieco wiem o tej firmie. Praca niesamowicie nudna, rutynowa, ciągle się dzwoni, albo do Ciebie dzwonią. Jednak praca nie jest taka prosta jakby się wydawało, jest wielu różnych wierzycieli i trzeba dobrze zapoznać się ze specyfiką niemalże każdego, bo jak ktoś dzwoni to przekierowują połączenie nie do danego działu, tylko do osoby ktora jest akurat "wolna". Poza tym przestrzeganie durnych norm,nacisk na budżety, pensja niewiele ponad najniższą krajową, potem w zależności od wyników można "zasłużyć" na podwyżke - ok. 150 zł brutto. Oczywiście są premie, nagrody uznaniowe etc., ale to trzeba dobrze trafić, są teamy w których od miesięcy nie wyrabia się budżetów. Ogólnie, biorąc pod uwage biedne polskie realia, 5/10.
zdjecie uzytkownika
wanda w. - 2015-05-27 17:15:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Werra rutynowość w pracy zależy już tylko od ciebie, sama sobie jestes winna. ja uż siedze kilka lat na słuchawce i zastanawiam się czy nie wysłać cv do nich na konsultanta telefonicznego w windykacji, bo chyba w Lublinie teraz szukają. natomiast jedyna rzecz która mnie nurtuje to czy skoro pełny etat dają od razu to czy kasiorka nie będzie jakoś mniejsza
zdjecie uzytkownika
safari - 2015-05-27 20:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Werra - 2015-05-27 01:57:25]:
W kwestii wynagrodzeń i podwyżek - nigdy nie były niższe niż 200 zł. Z reguły w przedziale 200-300 zł na stanowiskach ze słuchawką. Pracuję kilka lat, zaczynałam z podstawą 1600 i zarabiam teraz 2300 + do 50% podstawy w premii. Wiadomo co miesiąc premia wygląda różnie. Raz jest "0" raz wpadnie 900 zł, cztery lub pięć razy wzięłam też lidera - po dodatkowym tysiączku, obok premii.
Jeżeli chodzi o zespoły to nie ma zespołu bez nagród lub premii - miałam kilku kierowników nad sobą więc wiem jak to wygląda. Pzdr. dla ekipy z Lublina !
zdjecie uzytkownika
Gumiś - 2015-05-29 13:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [safari - 2015-05-27 20:34:58]:
Weźcie się już w tym Lublinie nie kompromitujcie, pokażcie mi pracownika z tamtejszego działu , który "od kilku lat" pracuje na słuchawce. Czysta demagogia - nie ma takiego - z prostej przyczyny rotacja kadr, z różnych powodów o których wspominać nie będę - przecież to wpis kogoś z "wyższego szczebla" :).
zdjecie uzytkownika
safari - 2015-05-30 10:25:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gumiś - 2015-05-29 13:52:48]:
Znawco Gumijagód - EOS'u to chyba nawet na oczy nie widziałeś :) ale wybaczam Ci to :)
Z mojego bezpośredniego sąsiedztwa na DO mogę wskazać przynajmniej kilkanaście osób z takim stażem. Proponuję Ci zweryfikuj swoje informacje zanim ponownie zbłaźnisz się na forum.

Bądź tak dobry i wskaż, która z moich informacji nie jest prawdziwa - podstawy, premie, nagroda za lidera, bo tego dotyczył post ???

Dorośnij bo faktycznie nigdy nie przepracujesz w żadnej firmie kilku lat ... spisek, spisek, spisek, i to kogoś z "wyższego szczebla".

Potwierdzam, wśród specjalistów :)
zdjecie uzytkownika
no dobra,dobra - 2015-05-31 21:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
na słuchawce macie podstawę, premie. Ale jak w terenie? prowizja? Bo z postów powyżej wynika,że w terenie koszty znacznie przekraczają wypłaty
zdjecie uzytkownika
safari - 2015-06-02 16:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no dobra,dobra - 2015-05-31 21:11:26]:
Sorki, nie pomogę. ten sam Dział ale inny zespół i biuro. Pracuję w Lublinie, teren jest w W-wie.
zdjecie uzytkownika
gun - 2015-06-05 00:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Czy opłaca się podjąć współpracę z firmą EOs na stanowisku windykatora terenowego (działalność gospodarcza). Czy można pogodzić współprace z inną firmą windykacyjną?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-05 18:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gun - 2015-06-05 00:00:39]:
Można, ponad 3/4 osób robi w EOSie i z innymi wspolpracuje
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-18 14:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeśli Cię stać na paliwo to owszem jeśli chcesz zarobić szkoda czasu
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-07-16 10:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gun - 2015-06-05 00:00:39]:
odnośnie opinii eos inspektor terenowy...

wszystko zależy od rejonu jaki się posiada i ilości spraw otrzymywanych...
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: rozmowa tel. kolejny etap to rozmowa przez skype. dwie osoby ze strony firmy. obie niekompetnetne. zniecierpliwione kiedy kandydat śmie zadawać pytania. sama rozmowa dotyczy doświadczenia w wt.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
dokładnie - 2015-07-17 15:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
im wiecej masz spraw do 50 km tym więcej wydasz na paliwo;) bo do tej odległości nie ma zwrotu a jedynie prowizja. Przy badziewnych portfelach jakie ma EOS to więcej spraw przenosi się bezpośrednio na większe koszta:D Odbiory są dość mityczne i mają "napędzić" jeleni, którzy zdeycdują się jeździć na prowizyjce licząc, że się odkują na tych zleceniach z ryczałtem.
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-07-28 18:47:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a Konrad jak był to i robota szła, a teraz sprawy denne, a skuteczność słaba że szok. Prawie nic się nie da odzyskać. Słabo.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EOS KSI Polska Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert