Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie

Profil firmy: EOS KSI Polska Sp. z o.o.

zdjecie uzytkownika
wafsd - 2015-01-09 12:49:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [sropp - 2015-01-09 09:56:38]:
skoro najważniejsze dla Ciebie jest to, ze masz pieniadze na czas i przesiedzenie przez 8 h w pracy, w której w ogóle sie nie rozwijasz, nikt nic od Ciebie nie wymaga, a na przerwie kawka z szefem, a pozniej do domku, to naprawde praca w eos-e jest dla Ciebie w sam raz! :) Uwierz, nie wszedzie tak jest.

dla mnie to za mało.

co do tych imprez firmowych, to nigdy wczesniej, ani też pozniej, nie musiałam za nie płacić, tak jak to było w eos-e.
zdjecie uzytkownika
Wala - 2015-01-09 16:53:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zola - 2015-01-09 08:56:25]:
Nie wiń innych za to, że nie masz wiedzy, umiejętności lub siły przebicia żeby zostać zauważonym.
Być może je masz nawet na wysokim poziomie ale pasowały do tego w czym specjalizuje się ta firma. Struktura każdej to piramida, nie może być 10 szefów na szczycie i jeden szeregowy pracownik, chociaż nie tak było ...w PRL.

Widocznie tobie w życiu szło łatwiej ale znam wiele osób (kilka w EOS), które miały różne doświadczenia w pracy - umowy zlecenia lub praca bez umowy, szefa, który kiwał i kantował na kasie, brak płatnego urlopu. To nie bajka to rzeczywistość ... może nie tak częsta w W-wie, ale też tak bywało.
Tak, nawet praca w biurze, po 8h i z wypłatą w terminie może być w cenie.
zdjecie uzytkownika
ffff - 2015-01-12 16:43:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
załosna firma
zdjecie uzytkownika
:#-%+%;&(? - 2015-01-14 08:29:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Wala - 2015-01-09 16:53:46]:
Wypowiedz na poziomie eos-u :) ominelo sie kilka szkol, co ?:)
zdjecie uzytkownika
re - :#-%+%;&(? - 2015-01-14 22:12:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [:#-%+%;&(? - 2015-01-14 08:29:05]:
Chorobliwy brak poczucia własnej wartości ?
zdjecie uzytkownika
%*/+()) - 2015-01-15 00:14:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [re - :#-%+%;&(? - 2015-01-14 22:12:35]:
A skadze ! Wrecz przeciwnie! :)
zdjecie uzytkownika
phis - 2015-01-15 06:52:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obśmiałem się niesamowicie zaglądając na tutejszy profil mojego dawnego pracodawcy. Zastanawia mnie jedna rzecz - ludzie, co wy robicie? Szukacie pracy (bo szukacie opinii o pracodawcy), więc róbcie to dalej a nie toczycie gównoburze na forum. Może gdybyście się trochę bardziej przyłożyli do tego, albo zaangażowali w pracę, którą macie - to taki EOS potem by was nie zwolnił?

Ale jak ktoś woli zajmować się takimi pierdoletami zamiast poważnymi rzeczami, to świadczy już tylko o jego poziomie intelektualnym, a niestety w spółce z tą specyfiką jednak powinni pracować ludzie myślący. Nigdy nie pomyślelibyście, że problem jest po drugiej stronie, nie?

Refleksji życzę.

Pracowałem tutaj przez 1,5 roku, odszedłem bo dostałem lepszą propozycję pracy. Praca ciężka i miejscami niewdzięczna, ale dająca doświadczenie, atmosfera była fajna, w zasadzie osoby zarządzające też, jeśli nie jest się w stosunku do nich bezmózgim roszczeniowym idiotą, jak ludzie, którzy tu się czasem wypowiadają.

Nikt nie robił mi problemu z wcześniejszym zwolnieniem, kiedy o to poprosiłem, w swojej karierze zaliczyłem drobne podwyżki i awanse - jeśli tylko ktoś nie uważa się za pępek świata to praca jest ok.
zdjecie uzytkownika
Blebleble - 2015-01-15 09:39:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [phis - 2015-01-15 06:52:18]:
Powaznie? Takie rzeczy sie smiesza? Czemu kazdy eosowiec mysli, ze osoba, ktora tutaj negatywnie sie wypowiada, zostala zwolniona? Wiekszosc sama odeszla, bo dostala lepsza propozycje, tak jak Ty. A patrzac na eosik, wcale nie jest trudno o lepsza prace.
zdjecie uzytkownika
re-Blebleble - 2015-01-15 19:46:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To po co płaczesz w rękaw ? Jeżeli pracujesz to rozwiąż samodzielnie ten problem, chyba że tak jak wielu "zbawców" innych forumowiczów przypominacie sobie o katordze w EOS jak już w nim nie pracujecie ale wcześniej to brakowało Wam inicjatywy i jaj.
Łatwo jest krytykować, ale co Ty proponujesz lub oferujesz ze swej strony ? Co Cię wyróżnia na tle innych 170 osób zajmujących dzwonieniem do dłużników, dlaczego to Ty masz awansować, robić coś innego - co, już nie jest tak łatwo ?

zdjecie uzytkownika
blebleble - 2015-01-15 21:40:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [re-Blebleble - 2015-01-15 19:46:15]:
Jaki niby mam problem rozwiązywać ??? o katordze, jak to bardzo trafnie ująłeś, mówiłem zarówno jak i podczas pracy w eos-e jak i teraz. Nie brakuje mi inicjatywy (???) ani tym bardziej jaj. SAM Odszedłem z eos-u, bo miałem już dosyć dosłownie wszystkiego co się z nim wiąże.

Co mnie wyróżnia? A chociażby to, że nie dzwoniłem do "dłużników". Pracujesz tam i nie wiesz, że są jeszcze inne działy ?
Widocznie coś mnie jeszcze wyróżnia, skoro odszedłem z tej firmy i znalazłem pracę,z której jestem bardzo zadowolony i co ważniejsze, w której cały czas rozwijam się zawodowo.

jest łatwo, a na pewno łatwiej niż w eos-e.
zdjecie uzytkownika
re-re-Blebleble - 2015-01-15 22:33:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No tak, zero konkretów - faktycznie praca w innym dziale niż windykacja to spore wyróżnienie.
Gratuluję, znalezienie innej pracy po EOS to też wielki wyczyn ! Spróbuj po obecnej może będzie to kolejny wielki sukces !! Faktycznie jest się czym chwalić.
Czytałeś swojego posta zanim wkleiłeś go w emocjach ?
zdjecie uzytkownika
Blebleble - 2015-01-15 23:12:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [re-re-Blebleble - 2015-01-15 22:33:21]:
A Ty czytales? Wszystko jest juz opisane wczesniej, po co sie powtarzac. Nie napisalem, ze to wyroznienie. Od razu oceniles, ze siedzialem i dzwonilem do "dluznikow". Czytaj ze zrozumieniem. Znalezienie pracy, z ktorej jest sie zadowolony i w ktorej sie rozwija zawodowo? Owszem jest to sukces. Dziekuje :)
zdjecie uzytkownika
re-re-Blebleble - 2015-01-16 11:21:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale co twoja nowa praca wspólnego z EOS ? Chciałeś się pochwalić ?
Przykro to stwierdzić, ale jesteś ograniczony jeżeli wszystko czytasz dosłownie. To był przykład mający oddać pewną skalę - jeżeli wolisz 1 z 10 lub 1 z 3 to może tak być.
Uważaj, ktoś napisze d..a na płocie i będziesz chciał pogłaskać - drzazga ci wejdzie.
zdjecie uzytkownika
blebleble - 2015-01-16 11:46:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [re-re-Blebleble - 2015-01-16 11:21:55]:
Wlasnie udowodniles, ze w eosie w wiekszosci to ludzie prymitywni. Nic nie zrozumiales, wiec szkoda czasu na dalsza "rozmowe". Szkoda tylko, ze tacy ludzie przyjezdzaja do Warszawy.

zdjecie uzytkownika
re-re-re-Blebleble - 2015-01-16 17:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Będąc na Twoim miejscu nie mierzyłbym wszystkich swoją miarką.

Tym ostatnim postem wystawiłeś świadectwo sobie:
"w eosie w wiekszosci to ludzie prymitywni [...] Szkoda tylko, ze tacy ludzie przyjezdzaja do Warszawy"

Poważnie sądzisz, że to ma takie znaczenie i po tym ocenie się ludzi ?? ... XIX wiek ... Rozwijaj się w innej firmie :)

zdjecie uzytkownika
Blebleble - 2015-01-16 17:44:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [re-re-re-Blebleble - 2015-01-16 17:02:40]:
Zalezy z kim chcesz pracowac. Jak z ludzmi na swoim poziomie, to trafiles idealnie. Gratuluje i zegnam :)
zdjecie uzytkownika
pikra - 2015-01-16 22:05:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam, najlepiej poczytać różne fora. Pieniądze małe a praca bardzo ciężka psychicznie.
zdjecie uzytkownika
cobra - 2015-01-18 10:15:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Osobiście wolę windykację niż obsługę klienta. Nie muszę pozostawać cały czas w pozie uniżonego uwielbienia dla klienta, zwłaszcza gdy nie ma racji. Tu jest miejsce na rzeczową argumentację - ale bez chamstwa.
Praca z telefonem jest słabo płatna.
zdjecie uzytkownika
znawce temate - 2015-01-19 11:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
wiem jedno po rozmowie z paniami:rekruterka i panią udającą kierownika windykacji-te osoby są po prostu niekompetentne i nie potrafią prowadzić merytorycznie sekekcji. o ile pani rekruterka jedzie po jakiejś liście i wg niej ocenia to od pani kerowniczki wymaga się chociaż ciut wiedzy merytorycznej o procesie windykacji. A ta pani jest naprawde denna i przy tym śmiesznie nadęta.
zdjecie uzytkownika
no i dalej dziewuchy - 2015-01-28 08:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
szukają, szukają i na pół Polski znaleźć nie mogą. Swoja drogą dobra praca-od pół roku nie dać rady skompletować ekipy:D. Sądzę,że przełożeni docenią zaangażowanie oraz brak efektów HR-u i pani w ciemnych okularach:D
zdjecie uzytkownika
blar - 2015-01-28 16:00:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Łatwo się wypowiadać na podstawie domyśleń i snuciu swoich własnych teorii spiskowych. Pracuje w terenie i zleceń jest sporo, na tyle, że obecni pracownicy nie wyrabiają się. Wiem również, że w planach jest powiększenie liczby pracowników.. a Wy jeśli nie wypowiadajcie się, jeśli nie wiecie w czym rzecz. Nie przyjęli Cię to teraz się mścisz. Nie wiem skąd taka zawiść w ludziach. Ludzie wymiękają bo praca trudna trzeba mieć jaja aby się utrzymać, warunki są oczywiste od początku, więc każdy kto zna się na temacie wie na co się zgadza. Pozostałe osoby… niekoniecznie i obsmarowują wszystkich. Nie jestem stronniczy, tylko wkurza mnie to, że ludzie nie wiedząc co gdzie jak i z jakiego powodu tak się dzieje piszą głupoty!
zdjecie uzytkownika
hahaha - 2015-01-28 20:00:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [blar - 2015-01-28 16:00:29]:
Hahaha zalosne :) czyli to prawda, ze w terenie same głąby pracują :)
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-01-29 15:33:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak mi się przypomniało. Na szkoleniu dostaliśmy materiały, które w połowie były nieczytelne (zbyt mała czcionka) a w połowie ucięte. Zero profesjonalizmu. Ale nie tylko w tym rzecz. Na jednym z takich kartek było pytanie "jaka magia sprawia, że dane znajdują się w kolekto?" i odpowiedź "dane zostają wprowadzane do systemu przez pracowników..bla bla bla" :D I taki mój apel do osób zajmujących się przygotowaniem pracowników do pracy: szkolenia powinny być conajmniej raz w miesiącu, nie oczekujcie że pracownicy sami się wszystkigo domyślą, zwłaszcza Ci nowi; jeśli chcecie aby firma była najlepsza na rynku, to pamiętajcie że wasi pracownicy są waszą wizytówką. Każdy pracownik powinien być szanowany i nagradzany za pracę. Niestety za taką stawkę można wszędzie znaleźć pracę. Odpowiednie warunki zatrzymają pracownika na długo, a im dłużej wasz pracownik jest w waszej firmie tym jest większym specjalistą w tej branży. To wam się opłaci w postaci dobrych rozmów, owocnych. Ogólnie atmosfera jest zdrowa, każdy sobie pomaga nawzajem. Jedynym minusem jest zbyt słabe przeszkolenie wszystkich pracowników "starych" i nowych.
zdjecie uzytkownika
radi - 2015-01-31 14:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [blar - 2015-01-28 16:00:29]:
Trudno się nie zgodzić z opinią blar-a - jaja trzeba do tej windykacji mieć. No nawet nie smiał bym podważać opinii,że kierowniczka terenowej ich nie ma.To tak jakby Ani Grodzkiej to zarzucić. Równie kobieca co drzwi od pawlacza. Natomiast merytorycznie to tu bym wskazał na przewage drzwi od pawlacza
zdjecie uzytkownika
wezyr - 2015-01-31 18:13:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [radi - 2015-01-31 14:00:11]:
Tak, Twoja opinia wiele wnosi...merytorycznie.
Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EOS KSI Polska Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
x