logo EOS KSI Polska Sp. z o.o.

EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Hanna 2017-03-16 08:27
@124, o czym mówisz? Możesz powiedzieć coś więcej?
124 2017-03-16 18:20
Mowię o tym ze scigaja rodziny zmarłych za dawno przedawnione dlugi
1
124 2017-03-16 18:24
Praca tam polega na grozeniu byc moze trafi sie naiwny ktory nie wie ze nie maja prawa aciagac dlugu i zaplaci... Na szczescie co raz wiecej ludzi to zglasza uikik tez ich ukarał
3
DPP 2017-03-16 20:38
Hania, zajmij się tym na czym się znasz - HR. Windykacja przedawnionych spraw do standard zwłaszcza na kupionych i po co tu kłamać. Nie mówię że należy informować dłużnika ale nie czarujący i nie odpowiadaj pytaniem bo jest niegrzeczne.

Jak nie wiesz - dopytaj mecenasa lub radcę, kogo tam macie :)
Rob 2017-03-17 09:26
Nie ma to jak rozmowa blondynki z totalnym nieukiem i osobą bez najmniejszej znajomości prawa... to portal o pracodawcy...jak ktoś chce sie dowiedzieć czegoś o nękaniu, albo o tym co się dzieje/może dziać z długiem po śmierci osoby która go zaciągnęła to niech nie szuka odpowiedzi tu..
1
Pracownik 2017-03-17 09:30
Jestem pracownikiem tej firmy ..i zdecydowanie potwierdzam bezsens powyższych ocen...już lepiej jest tu zadzwonić i się dopytać osoby, która zajmuje sie obsługą spraw, jest przeszklona i wie co mówi..
2
124 2017-03-17 16:03
Nie szukam porad tylko informuje ze praca tam polega m in na tym ze firma skupuje przedawnione dlugi i zastrasza rodzine zmarłego dluznika grozi komornikiem mimo ze najpier misialaby sie odbyc sprawa sądowa o wskazanie spadkobiercy. Jednym słowem szukanie jelenia ktory albo sie wystraszy i zapłaci.
1
Iza 2017-03-19 10:21
EOS KSI działa w trudnym obszarze. Charakter wielu spraw nawet dla profesjonalistów jest trudny i dlatego nie jest to praca dla każdego.
1
. 2017-03-19 11:20
Żeby tam pracowac trzeba nie miec sumienia. Przeciez za swoje dzialania zostali juz ukarani przez rzecznika praw konsumentow. Rozumiem kontakt z ludzmi ktorzy maja dlugi i jakies dogadanie sie na splate ale wydzwanianiecna zdobyty numer nawet jak nie jest to numer dluznika i grozby to juz przesada
1
Martyna 2017-03-19 22:41
Pracuje w Eos prawie 5 lat i nie grozilam jeszcze nikomu wiec nie opowiadaj bzdur. Dlug to dlug i nawet jesli jest przedawniony wierzyciel ma prawo do tego aby dochodzic swoich praw. Nie zrobi tego przed sadem ale nie zabiera mu sie mozliwosci dalszej proby odzyskania go. Prosze dowiedzieć sie czegos wiecej na ten tamat a nie tylko czytac i zapamietywac to, co jest dla dluznika najkorzystniejsze.
2
Martyna 2017-03-19 22:56
Pracuje tam i sumienie mam. Nie tylko Eos zostal ukarany to po pierwsze a po drugie prosze zapoznac sie ze szczegolami nałożenia kary. Ponadto, jesli dzwoni telefon do osoby ktora tym dluznikiem nie jest to oznacza, ze np. nr. jest zarejestrowany na dluznika a skoro nie jest zastrzezony to taki nr mozna uzyskac z informacji telefonicznej. Poza tym, jesli rozmawiamy z osobami 3 nie straszymy ich ani nie informujemy o dlugu, to jest zabronione ustawą o ochronie danych przecież. Prosimy jedynie o przekazanie informacji. Oczywiscie w przypadku spadkobiercow sprawa ma sie inaczej bo sami staja sie dluznikami po smierci spadkodawcy i tu ustawa juz nie obowiazuje. Przedawnienie dlugu nie sprawia, ze on znika i prosze o tym pamietac. Mam nadzieje, ze temat o działaniu Eos'a zostal zakonczony i mozna skupic sie na pisaniu opini o firmie jako pracodawcy a nie o tym jak traktuje dluznikow. Jesli dluzniku chcesz porozmawiac o dlugu, poszukaj innego portalu bo to, ze piszesz o przedawnionych dlugach, nie spowoduje, ze ktos z tego powodu nie bedzie chcial sie zatrudnic:) Firma ma swoje negatywne strony z ktorymi mozna sie nie zgadzac ale jaka inna ich nie ma? Dla mnie jest okej i narazie nie mam zamiaru nigdzie sie stad ruszac. Pozdrawiam pracujacych czytajacych:)
xyz 2017-03-23 01:13
Oopinie i tak będą zróżnicowane na temat tego pracodawcy. Po dłuższym okresie współpracy z firmą mogę powiedzieć kilka rzeczy.
Wyrobienie tak zwanego budżetu graniczy z cudem, zwłaszcza że nie ma na jakich sprawach, bo te które pozostały są po prostu "wydzwonione" i przewindykowane. Chyba że rzeczywiście ktoś zadzwoni i powie że wpłaca. Pewnie zaraz rozpęta się burza odnośnie poziomu rozmów, od razu uprzedzam jakość rozmów na wysokim poziomie. Jeżeli chodzi o atmosferę w pracy jest dobra, ale nie zawsze, zresztą jak w wielu korporacjach. Zdarza się że jesteś pouczany za rzeczy, których się nie zrobiło.
Praca i tak jest nerwowa, słyszy się od dłużninów obelgi, wrzaski, działanie na psychikę - wszyscy wiedzą o czym mowa.
Pensja..hmm..w supermarkecie dostają więcej..bo 1500 zł to standard. Osoby które uważają, że zależy jak się rozmawia itp.. Od razu zdementuje..tylko i wyłącznie szczęście a nie poziom rozmów zdecyduje o tym czy dostaniemy premię. Swoją droga najwyższy próg 50% podstawy to i tak jest za mało w porównaniu do nerwów i odpowiedzialności w tej pracy. Awans..o tym od razu można zapomnieć no chyba że awans stanowiskowy bez podwyżki.
Podsumowując, każdy kto zastanawia się nad pracą tutaj lepiej to kilkukrotnie przemyśleć, najlepiej spróbować na własnej skórze..osobiście odradzam.
4
Hanna 2017-03-23 09:00
Chcecie dowiedzieć się więcej o EOS KSI Polska Sp. z o.o.? Zastanawiacie się jakim jest pracodawcą? Na stronie firmy znajdziecie wiele informacji na ten temat https://pl.eos-solutions.com/kariera/marka-pracodawcy/
xyz 2017-03-23 17:24
Na stronie pracodawcy..Ciekawe jaki pracodawca bedzie pisał realną opinie na swój temat.
Jeżeli firma chce zmienić swój wizerunek, należy zacząć od szanowania pracowników i odpowiedniego wynagradzania ich pracy.
Niebawem nie będzie miał kto pracować w tej firmie. Wszyscy powoli odchodzą ze względu na warunki pracy. Jest bardzo duża rotacja pracowników, co chwila nowe oferty i rekrutacje. Nie świadczy to w dobry sposób o firmie.
Pracę tutaj odradzam po prostu jest wyzysk. Firmia na pracowniku zarabia 50 000 zł a płaci 1500 zł.
5
Marzena 2017-03-24 09:19
Nie zgadzam się ...oczywiście, ze place popozostawiają wiele do życzenia ale z tym wyzyskiem to bym nie przesadzała...nie dzieje się nic o czym by nie mówili na początku...dla mnie wszystko jest przejrzyste. Rekrutacji jest dużo, ale i pracy jest dużo Jeśli nie wiesz XYZ co można wyczytać o pracodawcy ze strony www...to chyba nie mamy o czym mówić.
Niunio... 2017-03-25 21:27
Dział HR - jak widzę sprawnie odpisuje. Mimo zmiany zarządzających nic się w wielkim Eosie nie zmieniło..... Pracowałem tam i potwierdzam wszystkie opinie mojego przedmówcy. Żeby chciaż jakies mozliwości rozwuju były ......... nie ma. Podsumowując dobra praca na start naucz sie podstaw i zmykaj....
2
Pili 2017-03-26 10:14
Tylko imiona zmieniają. He, he każde historycznie związane z hrem.
dodo 2017-03-26 21:20
Nie zmieniają tylko używają dla zmyłki :) Znam wszystkie " Marzeny" z Warszawy i żadna nie napisałaby takiego komentarza. Pozdrawiam
1
koleżanka Marzeny 2017-03-27 08:05
znasz? to jeszcze dopisz jak długo pracują...na pewno min po 5 lat...tak ludzie tu przychodzą, ucz i się i szybko odchodzą...
Dodo 2017-03-27 12:38
Nie wszystkie pracują min 5 lat. Proponuję aby każdy co chce pracować w tej firmie spróbował i sam wyrobił sobie opinię.
Hanna 2017-03-27 13:06
@Pili, @dodo, proszę o zamieszczanie komentarzy na temat pracy - nie konkretnych osób.
EOS 2017-04-01 20:01
I znów zwalniają. Zaczęło się w Kancelarii. Chyba czas pomyśleć o planie B. Spadam stąd.
Hanna 2017-04-03 09:43
@EOS, a na jakim stanowisku jesteś zatrudniony? Powiesz coś więcej na temat warunków pracy?
antywindykator 2017-04-03 11:11
ogólnie zaczął się jakiś ruch w tej firemce. dziwny ruch. tu rotacje pracowników, tam beznadziejne próby wyłudzeń.
kolega dostał żałosnego sms z wezwaniem do zapłaty. w 2006 roku chcieli coś od niego wyłudzić za bezzasadną sprawę z 2001 roku, po kilku pismach zamilkli. minęło 11 lat i się uaktywnili jak przebudzony wulkan.
swoją drogą, czy dalej terenowi jeżdżą za własne paliwo jeśli dystans nie przekracza 50 km? ponoć do biznesu mogą nieźle dopłacić, bowiem sprawy to w głównej mierze starocie i bezzasadne żądania.
Zuza 2017-04-06 22:08
EOS KSI Polska jest jedną z wiodących firm windykacyjnych w Polsce.Działalność to windykacja i zakup wierzytelności i niestety nie wszyscy nadają się do takiej pracy. Firma działa spoko ale tematy są trudne.
antywindykator 2017-04-09 06:31
Zuza, nie kompromituj się kobieto... doskonale wiemy jaka jest działalność EOS KSI, wiemy że tematy dla nich trudne gdyż sprawy to starocie bądź roszczenia bezzasadne, ocierające się o próby wyłudzeń. uwierz - przerobiłem ich kilkadziesiąt, i... żadnej nie przegraliśmy. takie to "długi-wierzytelności" ma w portfelu EOS. śmieci.

ale żeby nazywać to jedną z wiodących firm w polsce... buahahaha you made my day!
1
Hanna 2017-04-10 09:21
@Zuza, jesteś pracownikiem EOS KSI Polska Sp. z o.o.?
blondi...... 2017-04-21 19:12
Faktycznie firma nie ma nic do zaoferowania (obsługa windykacyjna, W-Wa ). Początek 1500 zł netto podstawa. 100 zł więcej niż minimalna krajowa.
Portfele do obsługi bardzo cienkie. Nie da się zrobić premii.
Z końcem 2016 nawet p.prezes uciekła do konkurencji.
Niemiecka firma - i wszystko jasne.......
4
XXXXX 2017-04-23 13:38
Każdą firmę można przedstawić w złym świetle tym bardziej, że osób pozytywnie wypowiadających się jest bardzo mało a jesli już to są natychmiast krytykowani. Czy na takim forum mogą piać jedynie osoby nie wysilające się w pracy?
antywindykator 2017-04-25 15:48
a nie możesz przyjąć do wiadomości i pomyśleć przez moment, że ci krytykujący piszą prawdę, zaś nieliczne pozytywy to tylko wypociny klakierów na zlecenie kierownictwa?
antywindykator 2017-04-25 15:49
a nie możesz przyjąć do wiadomości i pomyśleć przez moment, że ci krytykujący piszą prawdę, zaś nieliczne pozytywy to tylko wypociny klakierów na zlecenie kierownictwa?
1
Martyna 2017-04-25 17:26
Nie jestem klakierem piszacym wypociny na zlecenie kierownictwa i proszę, nie obrazaj ludzi. Forum jest o pracy, pracodawcy a nie dla dłużników a Ty wszedzie poruszasz temat do ktorego nie zostalo ono stworzone. To staje sie juz nudne, te Twoje wypociny, heh... Nikt nie ma wpływu na to, co piszę o Eos, nikt nie prosil mnie o pochlebne opinie etc. A jako pracownik od wielu lat, pomimo wielu rzeczy z ktorymi sie nie zgadzam, nie planuje zmiany pracodawcy. Jest duzo rzeczy pozytywnych. A co do samej Pani Ani, to nie gadajcie bajek bo nie znacie przyczyny jej odejścia, nie siejcie zamętu. Powod jest znany tylko jej.
troche dla nich jeździłem 2017-04-25 22:51
potwierdzam. g....tematy. przewałkowane. do 50 km lata się bez zwrotu kosztów.
1
Nataniel 2017-05-01 14:57
EOS KSI Polska nie musi zlecać pracownikom wpisywania pozytywnych opinii, jest to zupełnie bez sensu. Takie pozytywne wpisy są natychmiast krytykowane. Wiadomo, że ten rodzaj działalności nigdy nie będzie chwalony.
Jag 2017-05-06 05:35
MOBBING
2
Moralista 2017-05-07 18:21
@Jag Czy możesz rozwinąć swoją myśl. Większość osób wie co to znaczy ale jak się to ma do firmy? Masz jakieś konkretne sytuacje? Może warto porozmawiać z kimś właściwym w firnie o ile to dotyczy firmy! Rzucanie słów na forum powinno być przemyślane i uważam, że Ty to przemyślałeś?
Hanna 2017-05-08 08:47
@Jag § 2. Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy według Ciebie takie sytuacje zdarzają się w EOS KSI Polska Sp. z o.o.?
byly 2017-05-08 09:21
Nigdy nie widzielem tam takich sytuacji. Wrecz przeciwnie, atmosfera byla zawsze super. Jacys nadwrazliwi jestescie, albo deliktni, albo tak przewrazliwieni na dswoim punkcie. Jak macie konrety to prosze...a nie pod dywan i oskarzenia.
Hanna 2017-05-08 09:31
@byly, długo już nie jesteś pracownikiem EOS KSI Polska Sp. z o.o.? Na jakim stanowisku byłeś zatrudniony? Może opowiesz innym użytkownikom o swoich doświadczeniach z EOS KSI Polska Sp. z o.o.?
gość 2017-05-11 21:25
ty ja właśnie jestem po rozmowie z takim pracownikiem więc nie czaruj że nie straszą bo jak chcesz to mogę przesłać nagranie
3
byly 2017-05-12 13:41
Pracowałem w dziale windykacji, nawet dwa razy awansowalem. Sprawy są różne, ale na pewno nikt nie straszy dluzników. Trzeba się ostro tlumaczyc z każdej rozmowy, w ktorej powie sie coś za dużo, albo poniosą emocje. Sa organizowane szkolenia z prawa, danych osobowych i wszyscy sa wyczuleni na tym punkcie. Pytanie co znaszy straszyć, dla mnie informowanie o konsekwencjach braku splaty nim nie jest. M moim dziale atmosfera byla bardzo ok, moze są jakieś takie działy gdzie jest inaczej, ale ogólnie wszyscy wydawali się przyjaźnie nastawieni, bez zbędnego zadęcia. Ja bylem zadowolony, dlatego reaguję...na poprzednie wpisy.
Dłużnik 2017-05-15 11:45
Po windykator terenowy do firmy windykacyjnej ? Przecież żaden windykator nie ma prawa wejść do domu i egzekwować egzekucji ponieważ żadna firma windykacyjna nie ma i nigdy nie będzie miała takich uprawnień - tylko komornik może takie czynności wykonywać .
Hanna 2017-05-15 14:33
@byly piszesz, że firma EOS KSI Polska Sp. z o.o. organizuje szkolenia dla swoich pracowników. To dobrze świadczy o pracodawcy. Czy wszyscy pracownicy firmy mają możliwość odbycia szkoleń?
byly pracownik 2017-05-19 21:31
Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię, natomiast ten portal nie służy do wylewania żali osób, które są zadłużone i eos się z nimi kontaktuje. Myśle że ludze chca rzetelnej opini o eos jako pracodawcy. Ci którzy uważają że są niesłusznie windykowani to uważam że powinni udać się do prawnika.
Pracowałem przez kilka msc w eos, prace wspominam ok - bez żadnych rewelacji, ale atmosfera zawsze byla wporzadku. Ludzie fajni, sam charakter pracy nie łatwy, więc nie każdy się nadaje. Jak ktoś sobie nie radzi to później wylewa tu swoje żale. Nie pracuje w eos bo wyjechałem do innego miasta (rodzinne) wiec nikt mnie nie zwolnił...
Jeszcze ktos ma twardy charakter to polecam. Nie ma szału w zarobkach ale z premią można uzyskać kwotę średniej krajowej. Szkolą, wspierają to jest spoko.
Nigdzie nie jest kolorowo.
kandydat 2017-05-20 17:33
Teraz dużo ludzi przyjmują, widzę ciągle ogłoszenia i to na bardzo ciekawe stanowiska. Chyba firma się rozwija.. Słyszałem że nowy Prezes, więc pewnie zmiany, chyba na lepsze?
prawnik 2017-05-20 17:37
widzę że brak wiedzy m.in prawniczej skitkuje takimi komentarzami. Przecież żadna firma windykacyjna nie może windykować NIE dłużników. Każdy dochodzi swoich roszczeń zgodnie z prawem. Najpierw się doucz i potem pisz. Przedawnione długi również można windykować - zgodnie z prawem. Od długu się nie ucieknie. Bierzesz kredyt to go spłacaj i tyle.
@bylypracownik 2017-05-24 22:02
Firma chyba sie sypie. Ponoć teraz firma chce zatrudniać WT na 1/16 etatu + lojalka, ogólnie jak ktoś chce popracować jako WT, to może zacząć tam pracować, nie liczcie jednak ze przejdziecie jakieś szkolenie. Szkolenie pracowników lub współpracowników trwa jeden dzień, ale większość tego dnia mija na podpisywanie papierów i wypełnianiu ankiet personalnych. Jak nie przyjdziesz z własna wiedza to tutaj wsparcia nie otrzymasz. Ogólnie nie zarobicie w tej firmie, szkoda waszego czasu oraz samochodu. Dostaniecie bazę osob(dłużników) po przedawnieniu, u których było już twoich 5 poprzedników. Ponadto w systemie będziesz widział ze nie było wcześniejszych działań, chyba ze ktoś zapomni wyczyścić historie. Bo firma EOS działa na jakiś starych portfelach i mydli oczy pracownikom ze sa w trakcie zakupów nowych spraw.

Teraz kilka słów o kierownictwie terenówki: wcześniej tym cyrkiem rządziła Pani M - jako tako było nikt sie nie czepiał były zlecenia i prac. Pózniej zatrudnili pana MR, ktory wcześniej pracował w Kroku ale tam z niego zrezygnowali i do EOSA pan MR chciał iść w teren No ale ktoś zobaczył ze piastował wysokie stanowisko w K. No i od kiedy Pan MR sie pojawił nic sie nie poprawiło a wręcz pogorszyło, Pani M zaczęła mieć pretensje do wszystkich, ludzie zatrudnieni na jakaś cześć etatu otrzymywali telefony ze różne życzy miały być zrobione na już, a jak sie nie zrobiło to pózniej nie dostawało sie zleceń. Był tez Pan AZ, nie wiedząc czemu znikną z firmy, najprawdopodobniej nie wpasował sie do MR.

Ogólnie odradzam jeśli ktoś chce zarobić, ale jeśli chcesz jakiś grosz zarobić i mieć zajęcie bo masz tyle kasy ze możesz robić za darmo i jeździć sprawdzać adresy to idź.
1
Inspektor 2017-05-25 11:59
Co za bzdury!!! pracuje dla nich od jakiegoś czasu, rzeczywiscie mogliby więcej szkolić ae z tego co wiem, dla tych co pracuja dłużej są dodatkowe szkolenia. Na sprawy i wynagrodzenie nie narzekam!!! a pracowałem dla kilku firm. O żadnej lojalce w życiu tu nie słyszałem - zreszta to byl powod przez ktory nie ciągnałem pracy w innej firmie. Ja jestem na etacie - CAŁYM! Jak ktoś rozważa tu pracę, niech przyjdzie i sam sprawdzi a nie takie kłamstwa wypisuje
1
Luidzi 2017-05-25 21:15
EOS KSI działa od 1998r i od początku mają zasadę dynamizmu, przejrzystości i skuteczności, co przyczyniło się do szybkiego rozwoju spółki. Charakter pracy nie jest łatwy dlatego nie wszyscy znajdą tu swoje miejsce.
1
Inspektor Polska 2017-05-26 08:47
Najłatwiej napisać ze stare portfele, złe sprawy i kierownik...! Teren to nie miejsce dla ludzi którzy liczą na łatwą gotówkę, to praca która wymaga zaangazowania i sprytu. Pracuję tu od kilku lat i nie narzekam ani na ludzi ani na pensję. Popieram Inspektora - jeśli ktoś chce się przekonać to niech sam sprawdzi a nie sugeruje się komentarzami osób, którym nie odpowiada pensja - w terenie sami na nią pracujemy.
1
Zostaw swoją opinię o EOS KSI Polska Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.