Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Opinie o EOS KSI Polska Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Gumiś - 2015-05-29 13:52:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [safari - 2015-05-27 20:34:58]:
Weźcie się już w tym Lublinie nie kompromitujcie, pokażcie mi pracownika z tamtejszego działu , który "od kilku lat" pracuje na słuchawce. Czysta demagogia - nie ma takiego - z prostej przyczyny rotacja kadr, z różnych powodów o których wspominać nie będę - przecież to wpis kogoś z "wyższego szczebla" :).
zdjecie uzytkownika
safari - 2015-05-30 10:25:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Gumiś - 2015-05-29 13:52:48]:
Znawco Gumijagód - EOS'u to chyba nawet na oczy nie widziałeś :) ale wybaczam Ci to :)
Z mojego bezpośredniego sąsiedztwa na DO mogę wskazać przynajmniej kilkanaście osób z takim stażem. Proponuję Ci zweryfikuj swoje informacje zanim ponownie zbłaźnisz się na forum.

Bądź tak dobry i wskaż, która z moich informacji nie jest prawdziwa - podstawy, premie, nagroda za lidera, bo tego dotyczył post ???

Dorośnij bo faktycznie nigdy nie przepracujesz w żadnej firmie kilku lat ... spisek, spisek, spisek, i to kogoś z "wyższego szczebla".

Potwierdzam, wśród specjalistów :)
zdjecie uzytkownika
no dobra,dobra - 2015-05-31 21:11:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
na słuchawce macie podstawę, premie. Ale jak w terenie? prowizja? Bo z postów powyżej wynika,że w terenie koszty znacznie przekraczają wypłaty
zdjecie uzytkownika
safari - 2015-06-02 16:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [no dobra,dobra - 2015-05-31 21:11:26]:
Sorki, nie pomogę. ten sam Dział ale inny zespół i biuro. Pracuję w Lublinie, teren jest w W-wie.
zdjecie uzytkownika
gun - 2015-06-05 00:00:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Czy opłaca się podjąć współpracę z firmą EOs na stanowisku windykatora terenowego (działalność gospodarcza). Czy można pogodzić współprace z inną firmą windykacyjną?
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-05 18:09:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gun - 2015-06-05 00:00:39]:
Można, ponad 3/4 osób robi w EOSie i z innymi wspolpracuje
zdjecie uzytkownika
ja - 2015-06-18 14:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Jeśli Cię stać na paliwo to owszem jeśli chcesz zarobić szkoda czasu
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-07-16 10:40:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gun - 2015-06-05 00:00:39]:
odnośnie opinii eos inspektor terenowy...

wszystko zależy od rejonu jaki się posiada i ilości spraw otrzymywanych...
zdjecie uzytkownika
dokładnie - 2015-07-17 15:50:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
im wiecej masz spraw do 50 km tym więcej wydasz na paliwo;) bo do tej odległości nie ma zwrotu a jedynie prowizja. Przy badziewnych portfelach jakie ma EOS to więcej spraw przenosi się bezpośrednio na większe koszta:D Odbiory są dość mityczne i mają "napędzić" jeleni, którzy zdeycdują się jeździć na prowizyjce licząc, że się odkują na tych zleceniach z ryczałtem.
zdjecie uzytkownika
Monika - 2015-07-28 18:47:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a Konrad jak był to i robota szła, a teraz sprawy denne, a skuteczność słaba że szok. Prawie nic się nie da odzyskać. Słabo.
zdjecie uzytkownika
spec - 2015-08-04 10:34:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja póki jestem zadowolony z firmy/ pracy - eos, Lublin. Rekrutacja ok, szkolenia super, kierownik, premie...zobaczymy...ale jestem dobrej myśli.
zdjecie uzytkownika
Observer - 2015-08-18 23:26:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Gdzie mieści się dział windykacji telefonicznej EOS w Lublinie? Wie ktoś?
zdjecie uzytkownika
jakub - 2015-08-19 00:35:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Właśnie tak byłem ciekaw rekrutacji, ale skoro @spec mówisz że w porządku to super. W ogóle żeby być konsultantem telefonicznym w zespole windykacji to trzeba mieć wykształcenie minimum średnie i mieć poprawną dykcję. Angielski z tego co czytam też jest mile widziany i doświadczenie w call center też będzie na plus.
zdjecie uzytkownika
Poznań - 2015-09-06 19:03:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem na stanowisku windykatora prawie miesiąc. Poznań i okolice. Kultura w firmie na bardzo wysokim poziomie. Dużo pomocnych ludzi. Naprawdę od strony kontaktów międzyludzkich to super firma. Dużo gorzej od strony finansowej. Wyszedłem na plus na ćwiartce etatu. (Nie dokładałem, jak niektórzy)Pracy było średnio na 8 godzin dziennie. Myślę, ze firma (pani prezes) powinna pomyśleć o normalnych etatach dla terenowych. Szkoda psuć wizerunek firmy, która dobrze funkcjonuje, wpisami niezadowolonych windykatorów. Pozdrawiam czytających wpis
zdjecie uzytkownika
a zrezygnowałeś misiu z powodu,że? - 2015-09-11 12:51:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No to el dorado. 8 godzin dziennie i wyszedłeś na plus:D to sie chwali:D
zdjecie uzytkownika
inny - 2015-09-11 13:22:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś pracował jako windykator terenowy to wie jak może być..prawda jest taka, że nie zawsze się wychodzi na plus...wszystko zależy od spraw.Dlatego ja współpracuje z kilkoma firmami. Z eosa tez do mnie dzwonili i się zastanawiam...miałem kolege ktory wiele lat temu dla nich pracowal i zrezygnowal ze względu na odleglosi, ale mowil ze rzeccywiscie ze wszystkim można sie porozumiec i pracuja normalni ludzie. Sprawdze.
zdjecie uzytkownika
ale wlaśnie na tym polega - 2015-09-11 14:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
myk firm w stylu "eosa". Nie zatrudnia na etat. Wóczas musieli by zapewnić podstawę, narzędzia pracy, a to są koszty. Przelicz-jeśli ledwo wyszedłeś na plus to jak ma eos wyjść na plus jeśli ponosić by miał wszystkie koszty pracownicze? Szukają jeleni, na których przerzucą wydatki:D
zdjecie uzytkownika
teren - 2015-09-16 12:34:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja sie nie zgodze.wszystko zalezy od spraw-ja na plus wychodze i nie dorabiam nigdzie indziej
zdjecie uzytkownika
2e3 - 2015-09-18 13:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co widziałem to w firmie EOS KSI Polska Sp. z o. o. poszukują obecnie pracowników na stanowisko windykatora terenowego w Zielonej Górze, Gliwicach, Nowym Sączu, Poznaniu, Płocku, konsultanta telefonicznego w zespole windykacji w Warszawie oraz Lublinie i osoby do biura windykacji telefonicznej w Bielsko- Białej..
zdjecie uzytkownika
antywindykator - 2015-10-04 07:11:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pracowników poszukują? (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
dawid - 2015-10-18 16:59:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej witam wszystkich, wszedlem na ich strone internetowa i poczytalem troche o nich o ich polityce i celu, wydaja sie uczciwa firma ktora zna sie na tym co robi w tej branży, istnija juz kilkanascie lat na naszym rynku, maja zaufanie klientów , własnie znalazłem na ich stronie internetowej ogłoszenia http://pl.eos-solutions.com/kariera/portal-kariery-zawodowej/
zdjecie uzytkownika
antywindykator - 2015-10-19 19:01:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [dawid - 2015-10-18 16:59:29]:
wydaje się uczciwa?
stary, albo sobie jaja robisz albo jakiś naiwny jesteś
zdjecie uzytkownika
erty - 2015-11-08 15:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@antywindykator owszem szukają pracowników i to na kilka stanowisk między innymi specjalsity do spraw wsparcia biznesu i reklamacji oraz konsultanta telefonicznego w zespole windykacji oferują umowy o pracę (pełny etat),kompleksowe wdrożenie oraz pakiet szkoleń,wynagrodzenie podstawowe oraz miesięczną premię regulaminową,
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2015-11-10 11:47:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba nie trzeba się domyślać, czy uczciwa czy nie tylko wejść na portale typu pracuj i zobaczyć, że szukają ludzi. Od wczoraj na rynku nie są, więc chyba z tym brakiem uczciwości to chyba lekka przesada.A ktoś mi napisze, co oznacza pakiet szkoleń?
zdjecie uzytkownika
eodkd - 2015-11-10 19:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
faktycznie praca jako Konsultant Telefoniczny w Zespole Windykacji może być uciążliwa, ale wydaje mi się, ze m to swoje plusy.
zdjecie uzytkownika
antywindykator - 2015-11-11 14:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kandydat - 2015-11-10 11:47:50]:
(usunięte przez administratora) pakiet szkoleń - szkolenie w zakresie tego co masz gadać do ludzi przez telefon i jak obsługiwać twój komputerek. więcej ci nie trzeba, abyś się z ludźmi nie wdawał w zbędne dyskusje gdyż jeszcze cię przegadają :) (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
??? - 2015-11-12 10:30:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Prostuje - nie ma tu skryptów rozmow, wyobraźcie sobie że trzeba myśleć samemu...więc wydaje mi się, ze wiekszosc z was piszacych powyzej naprawde nie nadaje sie do pracy w tej firmie.
klientami są największe banki - gdyby firma byla taka nieuczciwa to by dla nich nie pracowała.
ja tu pracuje prawie 6 miesięcy, praca beznadziejna przyznaje ale sama firma ok - jak sobie porownam z innymi miejscami gdzie pracowalem...to napwrde nie mozna nazekac.
zdjecie uzytkownika
szymer - 2015-11-12 22:32:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eodkd - 2015-11-10 19:03:18]:
praca konsultanta zawsze będzie miała jakieś minusy dla każdego. niestety nie jest to wymarzone stanowisko wielu
zdjecie uzytkownika
ksenia - 2015-11-15 02:10:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@eodkd praca w dziale windykacji na pewno lekka nie jest, ale podejmując ją każdy zdaje sobie z tego sprawę.
zdjecie uzytkownika
Aleksis - 2015-12-03 15:20:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiadomo że praca w windykacji to praca dla ludzi o mocnych nerwach, jest umowa i stała pensja + oczywiście bonusy, nawet podobno multisport dają, tylko trzeba mieć jaja i po prostu odróżnić życie od pracy
zdjecie uzytkownika
:) - 2015-12-03 17:35:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
1/8 etatu + premia - ale to już był na tym forum... praca dla większości dodatkowa i pewnie około 10 ludzi się z tego tylko utrzymuje...
zdjecie uzytkownika
XXXL - 2015-12-04 19:37:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Poziom Twojej znajomości branży odpowiada poziomowi znajomości zasad ortografii ?

"PrzejRZyj" ... - żenada ...

Tę super firmę zmieniłeś na EOS i stąd ta frustracja ?
zdjecie uzytkownika
tara - 2015-12-10 21:55:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tą firmę można określić w ten sposób "wylejesz dla nich siódme poty, a i tak cię zwolnią"
zdjecie uzytkownika
Taki - 2015-12-11 12:08:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak mozesz wylewac siódme poty pracujac 1/4 etatu. Musisz się mocno pociąć. Zasiegnij porady lekarza.
zdjecie uzytkownika
tere - 2015-12-13 19:42:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Taki a teraz mają ogłoszenie, że jest poszukiwany windykator terenowy, a także konsultant telefoniczny w zespole windykacji. Każdy może znaleźć coś dla siebie.
zdjecie uzytkownika
dawid - 2015-12-31 01:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ale nie jest tak zle jak piszecie, wiadom, ze kazdy z was moze miec inne doswiadczenia i pozytywne i negatywne tym bardziej,ze firma ma kilka oddziałow w kraju
zdjecie uzytkownika
karen - 2016-02-09 19:35:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No dokładnie @dawid firma ma oddziały rozrzucone po całej Polsce i wszędzie potrzebują kogoś do pracy. Mnie zainteresowała oferta na konsultanta telefonicznego w Białej Podlasce bo oferują umowę o pracę i premie
zdjecie uzytkownika
aaaa - 2016-02-10 09:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jaka płacą w telemarketingu w Wawie? jaka kasa?itd
zdjecie uzytkownika
komus - 2016-02-11 20:13:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ogólnie skonkretyzowanych zarobków nie masz bo dostajesz podstawę plus premię, która już zależy od Twoich wyników, jeśli chodzi o rozwój to są szkolenia różne.
zdjecie uzytkownika
On - 2016-02-16 11:21:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na rozmowie w jednym z oddziałów firmy.
Mam wieloletnie doświadczenie w windykacji, a oni zaproponowali mi najniższe stanowisko za najniższą krajową. Odmówiłem i zażądałem lepszych warunków. Oczywiście odpowiedź była negatywna.
Zawiodłem się. Kolejna firma szukająca jeleni do pracy za najniższą krajową.
zdjecie uzytkownika
daria - 2016-02-16 11:33:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co zrobisz.. takie są słabe niestety realia. I nie chodzi już jedynie o windykację, pracę komornika, kosmetyczki czy bankowca. Szuka się ludzi za najniższe stawki, bo a nuż ktoś się zgodzi.
zdjecie uzytkownika
On - 2016-02-16 13:51:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [daria - 2016-02-16 11:33:08]:
Sytuacja byłaby inna gdyby ludzie szanowali siebie i swoją pracę. Niestety, brak ambicji i traktowanie nawet najgorszej pracy jak wygranej w lotto prowadzi do tego, że pracodawcy mogą proponować stawki nawet poniżej najniższej krajowej (na umowę zlecenie), a i tak znajdzie się nieudacznik, który się na to zgodzi.
Na szczęście ja nie szukam pracy za wszelką cenę i mogę sobie pozwolić odrzucać niesatysfakcjonujące oferty.
zdjecie uzytkownika
dolen - 2016-02-18 12:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do on: a myślisz, że z czego to wynika... według mnie ciągłe rotacje też nie pozwalają na zawarcie dobrych relacji, a co i rusz wszędize firma windykatorów poszukuje.
zdjecie uzytkownika
Marta - 2016-02-23 08:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jedna z gorszych firm na rynku. Fatalne warunki, słabo. Nie polecam!!!
zdjecie uzytkownika
dawidgg - 2016-02-23 09:18:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie niby windykacja ale nadal jestes konsultantem telefonicznym wiec nie ma co sie dziwic ze daja ci umowe o prace to nie inne call center gdzie dostajesz premie o sprzedazy
zdjecie uzytkownika
HOGA - 2016-02-23 21:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marta - 2016-02-23 08:45:30]:
Widzę, że się orientujesz na rynku - jakich jeszcze warto unikać ?
zdjecie uzytkownika
wiecie - 2016-02-26 17:52:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wcale się nie dziwię, że ich oferty pracy są tak popularne @dawidgg. Skoro dają umowy o pracę, to widać, że w ten sposób dbają o to, żeby było zapewnione stabilne zatrudnienie.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2016-03-13 12:20:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Umowy o pracę to jedno, a szacunek do pracownika to inna kwestia. Według mnie firma mogłaby nieco zarobki podnieść, kilka osób tu narzekało. Poza tym mają b. ciekawe oferty :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Moim zdaniem wszystko ok. Panie normalne, widać że pytaja tylko o to co dla nich ważne. Może nie są wylewne ale dla mnie to średnio ważne. Fajnie, że nie musiałem jechać i tracić czasu, tylko jest skype..-to dla mnie spoko.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
boromir - 2016-04-15 19:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kiedyś pracowałem. Interesujące doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
bnnj,m - 2016-04-15 20:54:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak możesz to rozwinąć @boromir? Na chwilę obecną szukają windykatora terenowego - oczekują: Wykształcenia min. średniego, wysokiej kultury osobistej, stanowczości oraz odporności na stres, samodzielności w działaniu oraz prawa jazdy kat. B. A doświadczenie w pracy w terenie - mile widziane.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EOS KSI Polska Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert