brak logo

K2 Internet S.A.

Warszawa

Opinie o K2 Internet S.A.

hurimaki 2009-03-17 10:54:26
Pracownicy chwalili, byli pracownicy chwalili, ale od pewnego czasu dziwne zmiany w zarządzie..przez to rekrutacja trwa 1,5 miesiąca a jej zasady uległy zmianie w trakcie jej trwania..szkoda, że nie szanuje się czasu aplikanta..Niestety firma nadal woli przyjmować studentów niż programistów z doświadczeniem..
1
marysia 2013-03-24 11:54:27
widze ze kolejna firma ktora inwestuje w staze zamiast miejsca pracy... szkoda mialam nadzieje, ze to firma zatrudniajaca na normalne umowy
1
jacek 2013-04-18 23:20:38
Marysiu, którego stanowiska dotyczy Twoja opinia?
tk 2013-06-25 22:40:06
Dziwne wrażenie miałem z rozmowy kwalifikacyjnej. Podczas rozmowy wyraźnie spytałem, czy w umowie jest klauzula o zakazie konkurencji, jeśli tak - jakie są szczegóły. Pani z HR nie potrafiła odpowiedzieć, ok, nie musi wszystkiego pamiętać. Miałem dostać zadanie rekrutacyjne. Od razu po spotkaniu napisałem maila z pytaniem o tą klauzulę, aby nie umknęła. Zadanie dostałem dopiero po 3 dniach, na temat klauzuli - cisza. Miałem wątpliwości co do zadania (niejednoznaczne polecenie co trzeba zrobić) - napisałem maila - cisza przez dłuższy czas (prawie 2 tygodnie), okazało się, że pani zachorowała - rozumiem, bywa. Wreszcie odpisała, że klauzula jest "standardowa" i jest zgodna z prawem polskim. No i tu mi się uśmiech na twarzy pojawił - bardzo ładnie, że jest zgodna z prawem, bardzo się to chwali firmie. No i "standardowy" zapis - to już nie wzbudza zaufania, bo jak ktoś gra fair, to pisze prosto z mostu jakie są reguły, a nie daje tak mętne odpowiedzi. Odpisałem, że kwestia zakazu konkurencji jest dla mnie szczególnie ważna i dlatego tak w tej sprawie dociekam i że będę wdzięczny za dokładniejsze informacje. Odpowiedzi nigdy nie dostałem. Gdybym otrzymał wiadomość, że "szczegóły umowy nie są ujawniane na tak wczesnym etapie rekrutacji" - ok, firma ma do tego prawo, ale przynajmniej sprawa byłaby postawiona jasno. Mogę przypuszczać, że nieujawnianie informacji na temat zakazu konkurencji w umowie jest dla pracownika sformułowane niekorzystnie, że pracodawca liczy na "łatwy łup" i że jeśli potencjalny pracownik jest na tym punkcie wyczulony to lepiej od razu go olać, brzydko mówiąc, bo i tak nie podpisze beznadziejnej da niego umowy.

Były oczywiście pozytywne elementy rozmowy rekrutacyjnej, w sumie cała rozmowa była ok. Ale potem było bardzo słabo.
4
laponia 2013-09-12 14:50:32
anonim - 2013-07-02 11:22:09

tk, a dokładnie jakie zadanie Ci zlecili w K2 Internet jako rekrutacyjne? Zapytali od razu o kwotę jaką chcesz zarabiać?
A ile tam można zarobić w kreacji?
2
pablo 2014-05-09 16:02:06
Ile można dostać w kreacji na stanowisku copywritera?
4
ktoś 2014-06-22 17:00:35
Ogólnie jest ok. Jak pewnie w każdej agencji pracy bywa sporo (czasem bardzo sporo) i terminy bywają krótkie (czasem zbyt) ale krzywdy człowiekowi nie robią, szczególnie jak poważnie podchodzi się do swojej pracy. Atmosfera sympatyczna. Pracowici i ambitni powinni się odnaleźć...
krzyś 2014-12-13 14:14:16
Hej

ktoś może oświecić, jakie zarobki w tej agencji?
2
ciekawy 2015-05-06 17:30:35
A skąd takie niskie oceny K2 uzyskuje? A co się tam takiego dzieje?
1
jarek 2015-07-31 16:45:18
Mam pytanie do osób, które pracowały jako frilanserzy z tą agencją?
Jakie macie przemyślenia co do współpracy?
Jak warunki finansowe?

słyszałem że jest jakiś problem z komunikacją z osobą odpowiedzialną za kontakty z zewnętrznymi pracownikami, podobno chamówka wybitnie rzadko spotykana?

Wdzięczny będę za wszelkie odpowiedzi.
3
Kamil 2015-08-07 11:03:46
Kiedyś pracowałem w http://bxm.pl tworzenie stron warszawa i chyba jeśli się nie mylę to współpracowali z tą firmą. Ale nie wiem czy oto ci chodzi i nie pamiętam.
dct 2016-03-31 20:51:56
@Jarek

Współpracowałem z nimi kilka razy (z jakieś 2 lata temu) na zasadzie freelancu (jako grafik) - całość oceniam bardzo pozytywnie. Kontakt z firmą również na duży plus, nigdy nie spotkałem się z chamskim traktowaniem. Pierwszy kontakt z headhunterem później z osobą odpowiedzialną za dany projekt. Kontakt mejlowy szybki i sprawny.

Terminy... jak to zawsze bywa bardzo krótkie bo na dziś lub jutro (max 2 dni) - ale zawsze tak bywa bo z freelancerów korzystają jak sami się nie wyrabiają z robotą także deadliny dość krótkie... Jeśli chodzi o stawki to samemu wyceniasz dany projekt i później jakieś ewentualne drobne negocjacje. Ogólnie stawki nie są złe ale wiadomo kosztem sporego nacisku na jakość oraz krótkich terminów.
las 2016-05-08 10:01:58
faktycznie ofert nie ma, ale to nie szkodzi w tym, żeby bezpośrednio w firmie złożyć swoje cv, a nóż widelec niedługo będą kogoś potrzebować i już będą mieć jakieś cv w zanadrzu :) warto się starać o pracę u nich, bo firma jest porządna, zapewnia szkolenia itp.
1
Zostaw swoją opinię o K2 Internet S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie K2 Internet S.A.