logo Casus Finanse

Casus Finanse

Wrocław

Opinie o Casus Finanse

tatar 2016-10-21 15:24
Aby zarobic to trzeba lacznie to co pracujesz w domu i W terenie po jakieś 14 godzin inaczej nie zarobisz celu i bedziesz miał tylko podstawę a ta to smieciowa jest
8
NIKITA 2016-10-26 15:18
ZASTANAWIA MNIE FAKT DLACZEGO PRAWIE CODZIENNIE POJAWIAJĄ SIĘ OGŁOSZENIA ?!!!
CZY TA FIRMA TAK SZYBKO ZWALNIA , CZY LUDZIE UCIEKAJĄ????
1
bolo 2016-10-27 13:44
Ludzie uciekają znowu jest exodus pracowników do innych firm , konkurencja podkupuje bo dają większe zarobki ( patrz podstawy ) tu są śmieciówki , i większe premie płacą więc nikt nie jest głupi i potrafi liczyć :(
6
anita 2016-10-30 09:56
mam 3 znajomych w terenie w tej firmie. I opinie tutaj przekazywane to jakiś absurd. W terenie spokojnie są w stanie wyrobić się w 8 godzin. Podobno mają system raportowania na urządzeniu mobilnym i pracy nie przynoszą do domu. Tak więc większość opinii wg mnie jest pisana przez jedną i tę samą osobę, której być może firma podziękowała za brak kompetencji lub lenistwo. Tego na 100% nie wiem ale wnioski nasuwają się same.
5
teren 2016-11-08 12:12
Prowizja na własnej działalności, bez zwrotu kosztów. Marne, stare zlecenia.
6
ktoś 2016-11-08 19:51
oj dzieje się...pod koniec października 2016 Lindorff został wezwany do PRZEDTERMINOWEGO wykupu obligacji- czyżby coś się stało?... Chyba czas d...pę w troki i spadać do jakiejś stabilnej firmy
5
Szary czlowiek 2016-11-11 19:33
Sprawy przetrzepane zero możliwości na to aby na nich cokolwiekk zarobic szkoda czasu na pracę z której nie Bedzie korzyści ,ma dodatek pracuja na nich inni istny dom wariatów
8
NIK 2016-11-13 15:42
To pewnie na działalności ale jako zajęcie dodatkowe. Nikt nie będzie pracował na wyłączność dla Casuso-Lindorfa za procent z odzysku spraw ciężko windykowalnych, chyba że ktoś jest cudotwórcą i potrafi zrobić coś z niczego. Macie w obsłudze sprawy po bezskutecznej egzekucji komorniczej?
5
terenowy 2016-11-13 20:47
Jakie znaczenie ma czy to wyłączoność? koszty ponosisz. efekty mizerne.
4
Ktoś 2016-11-14 11:42
Mnóstwo
NIK 2016-11-14 13:11
Niektórzy płacą za pracę tylko dla nich. Dlatego piszę o wyłączności. Jeśli sprawy w obsłudze są beznadziejne, to pewnie nie ma mowy o wyłączności, bo wiedzą że i tak nic z tego nic nie będzie. Po co jeszcze przepłacać
2
terenowy 2016-11-15 13:38
użyłeś ważnego słowa-płaca.za pracę. Lindorf nie płaci za pracę. Na podstawie umowy oddaje ci ułamek kwoty jaką odzyskasz. A sprawy denne-same stare gnioty.
4
Sum 2016-11-15 19:20
No tak faktycznie pojezdzilem na tych sprawach totalna kicha więcej nie będę pracowal dla tej organizacji szkoda kase tracić inni moze i więcej wymagaja ale i dają zarobić a tu czuje się jak w kołchozie pracujesz za miskę zupy ale bez wkładki
9
NOPE 2016-11-16 20:39
Nie polecam... śmiech przez łzy .... kierownicy MASAKRA fałszywi i wymagają,żebyś pracował najlepiej po 12 h za minimum pieniędzy...wolne? zapomnij ... nie można brać wolnego ani UŻ...jak chcesz stracić cenny czas i nie zarobić to to korporejszyn dla Ciebie ... pełny ludzi po prawie czy innej kupie,którzy zarabiają tysiąc pińcset,a zachowują się jakby z 3000 zł zarabiali i wyśmiewają się z ludzi,którzy nie są hahaha a wyższy szczebel przekonuje,że pracujecie w korpo ,które jest super liderem europejskim . No bez jaj ... obiecują awanse na rozmowach, ale jak posiedzisz z miesiąc i dotrze do Ciebie, że ludzie siedzą po 3 lata na jednym stanowisku bez podwyżki to się odechciewa. Jedyne ci Ci dadzą to przejście z umowy zlecenie na umowę o prace hahaahha
11
dobrarada 2016-11-16 22:08
zmień leki.
2
luśnia 2016-11-17 11:58
korpogangsterka nic więcej
5
dobrarada 2016-11-17 20:32
no dobra, to skoro ty jesteś taki dobry a firma nie zapewnia ci odpowiednich warunków to dlaczego nie zmienisz pracy? jak jesteś taki super ekstra kompetentny,na wszystkim swietnie sie znasz, jestes dobrym kolega z pracy, można na tobie polegać tylko cała reszta jest be to co ty w tej firmie jeszcze robisz? czy pracujesz tu, czy w ogóle w jakiejkolwiek firmie pracuje sie pod jakims przymusem?
Wylewasz tu swoje frustracje i niezadowolenie ale kazdy dorosly, dojrzały i stabilny emocjolnalnie człowiek zna zasadę i ją stosuje, jak sie nie podoba to droga wolna...ulżysz innym i przede wszystkim sobie, bo piszesz w taki sposób jak bys było szaleńczym jokerem, ktory w dodatku miał zaraz wybuchnąć. Noooo....tak. tak zrób. pomyśl o zmianach w swoim życiu zawodowym.

5
obiektywny 2016-11-18 08:18
pracowałem lub pracuję z większością wymienionych osób i mogę powiedzieć wprost, wszystko co się o nich pisze to bzdury!!!!!!! każdy kto jest w firmie i zna osobiście a nie z plotek te osoby i widzi, że ludzie pracujący u nich, pracuja wiele lat - ktoś ich zmusza? w mieście gdzie jest zagłębie firm windykacyjnych????????????robienie czarnego pr to często robota eks pracowników, albo konkurencji. wszędzie dobrze gdzie nas nie ma , wiec jeśli tak jest super w konkurencji to moze warto poczytać sobie posty o innych firmach.
2
mila 2016-11-18 14:47
co za bzdury piszesz kolego praca powinna trwać zgodnie z ustawowymi normami , a nie ,że ktoś specjalnie zmusza innych do pracy w wydłużonych godzinach i za to nie płaci to wyzyskanie człowieka nieetyczne , i jeżeli się o tym nie mówi i nie pisze ani nie zgłasza to takich łobuzów będzie więcej , dobrze ,że ludzie poruszają taki temat i piszą o taich niecnych praktykach
5
obiektywny 2016-11-18 15:39
a kto ci broni wystąpić o nadgodziny???????????????? jaki masz probelm zeby to zrobić????????????!!!!!! jeśli masz nadgodziny to czemu nie dostajesz kasy albo wolnego? ja sie dogadałem, ze wezmę wolne za nadgodziny i nie było problemu.... jak chcę pracować w sobotę to też mój KR daje mi potem wolne w inny dzień i już... nie jestem niewolnikiem , mam swoje zdanie, ale szanuję ludzi...
poza tym co innego to co piszesz a co innego te wyzwiska i chamskie teksty i obrażanie kogoś- forum traci wątek merytoryczny a zaczyna słuzyć do rozgrywek pomiędzy frustratem a kims kto jest w firmie, prawie jak na ringu, tylko tam się za to płaci a tu jest naparzanie za darmo :))))))))))))))))))) ja też mam kilka "ALE " bo żaden pracodawca nie jest ideałem, wiec idź pogadaj , albo jak ci źle to się zwolnij. przecież nie masz chyba łańcucha przy nodze?
2
terenowy 2016-11-18 21:04
Znam faceta od szkolen terenowych,naprawde sppoko gosc!ma poczucie humoru i stara sie naprawde pomoc.bez. jego pomocy niektorych by moze juz tu dawno nie bylo w firmie.
3
tez terenowy 2016-11-19 22:42
i co z tych wspaniałych, merytorycznych, okraszonych humorem szkolen, skoro zlecenia to g. ?
docieralność w granicach błędu statystycznego. wykonywanie zleceń na dzialalno sci itd
4
wolny 2016-11-22 10:23
tak jak juz to padło w komentarzu wyżej, nie masz łańcucha przy nodze.
2
nowa 2016-11-26 20:02
a gdzie jest stary zarząd w tej firmie?
2
lato 2016-11-27 13:33
na wiecznych wakacjach chyba:))))))))))))))))))))))))
2
zniecierpliwiona 2016-11-27 17:39
A jakie to ma znaczenie dla Ciebie?
też terenowy 2016-11-28 11:49
racja, o ile firma nie oszukuje. a usuwanie zapisów o błednym adresie/wyprowadzce czy innych inf. wskazujących, że wizyta jest jedynie generowaniem kosztów DLA WINDYKATORA (a nie dla nich. latwo placic z czyjejś kieszeni )jest oszukiwaniem.
sama idea rzucania ochłapów (na WB ida już tematy przemielone) jest dla lindorfa wygodna. zero kosztów, zero ryzyka. a ponieważ lindorf szuka jeleni...to niech ludzie mają świadomość na jakich zasadach odbywa się współpraca. nie informuja: "mamy gowniane tematy, przemielone przez iles podmiotów, sluchawki itd.usuwamy inf. z bazy. ty gląbie na działalności ponoś koszty i może coś wyrwiesz. a wtedy my odpalimy ci drobną działkę z tego co w zebach przyniesiesz"
6
zenek 2016-11-29 12:07
Czy w ogóle warto podejmować pracę w tej firmie, czy nadal zwalniają po paru miesiącach?
Doświadczony terenowy 2016-11-30 17:24
Ostatnio pokazało się bardzo dużo ogłoszeń o zatrudnianiu pracowników terenowych. Zarówno windykatorów jak i kierowników regionalnych. Wygląda to jakby firma budowała strukturę od nowa? Warto pracować w terenie w tej firmie? Ktoś może coś konkretnego napisać na temat pracy terenowych? Jaka umowa , targety, premie, portfel,atmosfera, narzędzia etc. Mam wątpliwość czy warto się do nich zgłaszać. Szefem jest ktoś z Getback i wcześniej EB? Podpowie ktoś kompetentny?
dzwonili do mnie 2016-11-30 20:48
Własna działalność gospodarcza. Narzędzi brak. Portfele własne-starocie, przerobione, przewałkowane przez ileś tam podmiotów. Resztę masz powyżej. Powód poszukiwań też. W mojej opinii-nie warto
5
Doświadczony terenowy. 2016-12-02 15:56
Dziś znów widzę ich ogłoszenia na goldenline. Oferują umowę o pracę, narzędzia (samochód telefon, laptop) stałe wynagrodzenie i premie od wyników. Więc co jest grane? To się ma nijak do tego co napisałeś. Nadal wygląda to jednak na tworzenie nowej struktury, skoro wcześniej było inaczej.
dzwonili do mnie 2016-12-03 10:33
złóż aplikacje. oddzwonią bo szukają jeleni. dowiesz się "na własne uszy". ten łeb co do mnie dzwonił wręcz oburzony był jak podałem swoje warunki (nie, nie umowa o pracę, nie, nie samochód czy inne narzędzie, a zwykły zwrot kosztów i rodzaj umowy i warunki prowizyjne). zakończyłem z łbem rozmowę równoczesnym stwierdzeniem,że szkoda naszego czasu.
6
2016-12-25 12:28
A ja im wszytskim życze szanujcie ludzi bo ludzie nie bedą szanowali Was korposzczury
4
lizus 2017-01-02 13:10
No i padła forteca nie ma zarządu nie ma Pani dyrektor od terenu , a taki była fajny człowiek P. na tym stanowisku to przyszła oszołomka , która nic nie potrafiła zrobić oprócz mobbingowania innych i rozpieprzył ktoś fajny zespół , totalna kicha ,
6
Edi 2017-01-04 14:27
To źle czy dobrze, ze jej nie ma, bo nie rozumiem?
Nietka 2017-01-06 13:22
Co tu dużo mówić. Praca coraz bardziej przypomina pracę na akord i do tego najgorszą jego formę akord zbiorowy. Wszelkie zmiany w organizacji pracy prowadzą do jednego; do podwyższenia wskaźników statystycznych, wyciśnięciu coraz większych zysków i coraz większych wymagań od ludzi za te same pieniądze. Jakby dotychczas nie pracowali tylko lenili się. "Motywowanie" ludzi słowami: mamy do ciebie zaufanie, zostałaś doceniona, kto jak nie ty, jesteś profesjonalistką, dasz radę bo już to nieraz udowadniałaś itp. służą tylko do wytworzenia złudnego wyobrażenia więzi pracownik - firma modnej w korporacjach zachodnich. Rzeczywistość jest zgoła inna i brutalna. Człowiek - pracownik jest tylko trybikiem w wielkiej machinie korporacji i dopóty przynosi zyski i nie "psuje się " jest potrzebny, dopóki nie zaczyna szwankować czyli np. nie spełniać wymaganych, stale rosnących oczekiwań. Wtedy jest marginelizowany i z czasem zastępowany innym nowym "trybikiem". Nie ma tu żadnych sentymentów. Liczy się rachunek ekonomiczny. Element nie przynoszący lub spowalniający ciągły rozwój - wymienia się na nowy. Liczy się ilość a nie jakość. Części zamiennych jest pod dostatkiem na rynku (ilość). Nie liczy się doświadczenie (jakość), tylko determinacja i poświęcenie w pracę. A tej młodym ludziom nie brakuje. Oni nie mając doświadczenia nie mogą wymagać od pracodawcy odpowiedniego wynagrodzenia i zadawalają się tym, co korporacja zaproponuje nie mając żadnej alternatywy. A jeść trzeba. " Trybik" z doświadczeniem zdobytym gdzie indziej nie jest atrakcyjnym trybikiem, bo dyktuje swoje warunki płacowe. Przykładem są wcześniejsze posty. I tak koło się zamyka. Stąd tak duża fluktuacja kadr w tej firmie.
10
Dg 2017-01-09 23:09
O zarządzik się zmienił:)
2
Uczciwy 2017-01-24 16:27
Wg mnie to co się teraz dzieje w tej firmie to jedna wielka masakra. Nie będę się wypowiadać na temat terenu bo nie wiem nic . Ale pozbyli się pani dyrektor co było wielkim błędem tylko ona przynosiła zyski tej firmie bez starego zarządu stracą wiele. Gownina obsada menadżerska która wciska kit pracownikom i każe pracować za gowniane pieniądze. Ja uciekłem i radzę innym uciekać.
2
Dd 2017-01-24 21:29
Wszyscy Ci fachowcy zarządzający windykacją powinni pokazać klasę i chociaż raz wykonać miesięczny target a potem wymagać od podwładnych-punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.Dajcie sobie spokój z windykacją, w tej branży już nie zarabia się dobrych pieniędzy,Pozdrawiam były windykator z 20 letnim stażem :)
szybki 2017-01-25 09:29
no właśnie, zespoły pani dyrektor robiły co mc targety, nawet z tego co słyszałem w terenie b2c.... zbudowała zespół leasingu i dzięki niej ta firma po tylu latach jej pracy może się chwalić takimi wynikami w obszarze leasingu. jako jedyna jeździła z nami w terenie i uczyła wielu terenowych jak lepiej pracować, sam z tego skorzystałem - choć na początku wkurzał mnie jej upór, ale miała racje i dziś mam fajne faktury. ale nie dane nam było się z nią pożegnać .... Wielu ludziom dała szansę, - do dziś od wielu lat tam pracują. organizowała pomoc dla potrzebujących - z jej inicjatywy kilka razy robiliśmy zrzutki dla potrzebujących z naszych zespolów, a jej zespół jest zawsze na spotkaniach dawany jako wzór do naśladowania, nawet na aktualnie odbywających się PM. dzięki temu jak prowadziła ten zespól mamy zlecenia. Była człowiekiem i prawdziwym szefem, wiele razy można było z nią porozmawiać prywatnie i zawsze potrafiła zmotywować choć kilka razy chciałem rzucić papierami.
5
Noname 2017-01-26 13:23
Hej, a ja napiszę, że wcale nie jest aż tak tragicznie :) Pracowałem w DWT i Administracji i jeśli ktoś chce pracować to ma szansę się wykazać, to myślę, że może zostać doceniony. Ja odszedłem ze względu na kasę, bo tutaj nie mogli mi dać więcej. Także nie zrażajcie, nie zawsze jest tak źle jak mówią. Co do zmian kadrowych nie wypowiem się, bo pracownik szeregowy i tak nigdy się nie dowie prawdy, więc po co głupio spekulować na ten temat.
7
Pytanie 2017-01-30 09:15
Ile godzin średnio dziennie pracuje windykator terenowy wraz z pracą przy komputerze?
bongo 2017-01-30 14:22
aby zarobić ,czy aby przesiedzieć , jeżeli to pierwsze to średnio około 14 godzin dziennie jazdy w terenie, obsługa administracyjna spraw, przygotowanie się do wyjazdu optymalizacja trasy, no i oczywiście dzwoniący klienci o każdej porze dnia, jeżeli to drugie to w 9 godzinach powinieneś się wyrobić ale o prowizji zapomnij
2
Odp 2017-01-30 20:48
A jak te 14 godzin ma się do Kodeksu Pracy? , czyli 40 godzin tygodniowo!!!, czy spółka płaci za godziny nadliczbowe?,jeżeli nie płaci czy jest jakaś reakcja przełożonych w związku z przekraczaniem norm czasu pracy?
2
jack 2017-02-05 22:50
Kto pisze te opinie o pani dyrektor? Pani dyrektor chyba? Nie raz bylem swiadkiem upokarzania pracownikow przez te kobiete. Mobing na porzadku dziennym.
3
Black jack 2017-02-06 00:21
Ciekawe nowiny.siedziales z nią w pokoju?
1
Jaaaa 2017-02-07 11:00
Witam chciałam dowiedzieć się czegarek więcej o.pracy na stnowisko koordynatora ds sądowych. Wysokie wymagania?itp?
Jaaaa 2017-02-07 11:00
Witam chciałam dowiedzieć się czegarek więcej o.pracy na stnowisko koordynatora ds sądowych. Wysokie wymagania?itp?
basia 2017-02-18 16:52
a ja jest w innych działach mam podjac prace w dziale korespondencji ale po przeczytaniu calego watku mam obawy
1
Dario 2017-02-19 23:36
Poproszę o konkretne informację odnośnie tego pracodawcy.
Na jakie warunki można liczyć na stanowisku SPECJALISTA DS. WINDYKACJI TERENOWEJ MŚP i HIPOTEK ?
Jakie są zarobik, narzędzia pracy itp.
Z góry dziękuję
Zostaw swoją opinię o Casus Finanse - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Casus Finanse