logo Casus Finanse

Casus Finanse

Wrocław

Opinie o Casus Finanse

bongo 2017-01-30 14:22
aby zarobić ,czy aby przesiedzieć , jeżeli to pierwsze to średnio około 14 godzin dziennie jazdy w terenie, obsługa administracyjna spraw, przygotowanie się do wyjazdu optymalizacja trasy, no i oczywiście dzwoniący klienci o każdej porze dnia, jeżeli to drugie to w 9 godzinach powinieneś się wyrobić ale o prowizji zapomnij
3
Odp 2017-01-30 20:48
A jak te 14 godzin ma się do Kodeksu Pracy? , czyli 40 godzin tygodniowo!!!, czy spółka płaci za godziny nadliczbowe?,jeżeli nie płaci czy jest jakaś reakcja przełożonych w związku z przekraczaniem norm czasu pracy?
5
jack 2017-02-05 22:50
Kto pisze te opinie o pani dyrektor? Pani dyrektor chyba? Nie raz bylem swiadkiem upokarzania pracownikow przez te kobiete. Mobing na porzadku dziennym.
6
Black jack 2017-02-06 00:21
Ciekawe nowiny.siedziales z nią w pokoju?
1
Jaaaa 2017-02-07 11:00
Witam chciałam dowiedzieć się czegarek więcej o.pracy na stnowisko koordynatora ds sądowych. Wysokie wymagania?itp?
Jaaaa 2017-02-07 11:00
Witam chciałam dowiedzieć się czegarek więcej o.pracy na stnowisko koordynatora ds sądowych. Wysokie wymagania?itp?
basia 2017-02-18 16:52
a ja jest w innych działach mam podjac prace w dziale korespondencji ale po przeczytaniu calego watku mam obawy
3
Dario 2017-02-19 23:36
Poproszę o konkretne informację odnośnie tego pracodawcy.
Na jakie warunki można liczyć na stanowisku SPECJALISTA DS. WINDYKACJI TERENOWEJ MŚP i HIPOTEK ?
Jakie są zarobik, narzędzia pracy itp.
Z góry dziękuję
gość 2017-03-01 18:46
to zatrudnij się w firmie dla której nie liczy się kasa a jak taką znajdziesz to jeszcze daj nam znać na tym forum ;) aaa i gdzie motywują mobbingiem, skoro np. cyt. "jak nie ty to kto" jest takim policzkiem...
Joanna 2017-03-02 08:50
@gość a Ty pracujesz w Casus Finanse? Jakie są Twoje wrażenia z pracy w firmie?
tajemniczy 2017-03-02 21:30
Casus finanse ma nazwe nowa Lindorff jak juz. Ja pracuje w tej firmie juz troche i jestem zadowolony. Fajna atmosfera na cc .
Joanna 2017-03-06 09:59
@tajemniczy co najbardziej podoba Ci się w pracy? Rozumiem, że pracujesz jako pracownik call center. Mógłbyś opowiedzieć, czy jest przygotowane szkolenie wprowadzające dla nowych pracowników i jak ono wygląda?
Nie polecam 2017-03-06 21:18
nie ma co się zatrudniać w tej firmie. Najlepsi albo sami odchodzą albo zwalniają. Z jednego z najważniejszych działów odeszło 6 osób w ciągu paru miesięcy. Dodatkowo bardzo kluczowych dla firmy. Analizy się posypały. W kancelari pustki. Na recepcji rotacja. Nie wspomnę już o CC . Dodatkowo intruz kupiło firmę Wiec pewnie zamkną siedzibę we Wrocławiu. Nikomu nie polecam pracy tam. Sam pracowałem sporo czasu , atmosfera jak najbadziej w porzadku ale odkąd zmienił się zarząd i polityka to jest DNO!
6
Joanna 2017-03-07 10:00
Zgodnie z informacjami na temat zmiany nazwy firmy, osoby komentujące zachęcam do zostawiania opinii na temat obecnie firmy Lindorff w osobnym wątku, który znajdziecie na naszym portalu.
tajemniczy 2017-03-08 14:57
Tak każdy ma szkolenie 2tygodniowe z trenerami. Później słuchasz rozmów obecnych pracowników którzy je prowadza na zywo. Powiem tak czytając te negatywne opinie na temat firmy jestem w szoku... Bo wcale nie jest zle w firmie w innych firmach nie maja tak dobrze jak my.
Joanna 2017-03-08 15:56
Osoby szukające informacji na temat firmy Casus Finanse zapraszam do lektury artykułu: http://inwestycje.pl/biznes/Casus-Finanse-oficjalnie-zmienia-nazwe-na-Lindorff;278849;0.html
Pytanie 2017-03-09 18:48
Mam pytanie-a trenerzy o ktorych piszesz są wybitnymi fachowcami od windykacji?, czy mają również doświadczenie w bezpośredniej pracy z
dłużnikiem?,czy tylko szkolą z regułek?
balon 2017-03-09 19:19
o jakich nadgodzinach piszesz chcesz zarabiać 1500 zł pracujesz bez nadgodzin jeśli chcesz zarabiać 10000 zł toto nie licz na to że dostaniesz to robiąc normatyw.
Joanna 2017-03-10 10:03
@balon a Ty pracujesz w firmie Lindorff? Co więcej możesz powiedzieć na temat warunków zatrudnienia w firmie.
balon 2017-03-11 12:51
pracuję ale na zasadzie współpracy na własnej działalności gospodarczej jako terenowy, największy plus to to że nie ma zakazu konkurencji i można robić w innych firmach, ja robię w kilku ale z tej także można dużo wyciągnąć i wiem co mówię bo w windykacji jestem już 14 lat.
john 2017-03-12 12:56
Poza tym z tego co wiem na działalności nie obowiązują godziny pracy, ponieważ działalność to nie jest umowa o pracę. Chyba to jest jasne przy podpisywaniu umowy? Też nie rozumiem tego narzekactwa... ja jestem w pracy w Lindorffie bardzo zadowolony.
Myśl 2017-03-12 17:33
,,Bez ludzi zdolnych można się obejść, potrzebni są tylko ludzie posłuszni "
4
balon 2017-03-12 21:51
i co zdolny w takim razie robisz, gdzie doceniają Twoją zdolność.
Joanna 2017-03-13 09:38
@john a jakie są według Ciebie plusy w pracy/współpracy z Lindorff?
Nietka 2017-03-27 13:07
Wskazalam tylko formy i sposób manipulacji pracodawcy pracownikiem. Jesli tego nie widzisz to... szkoda mi Cię. Nie umiesz wyczuć gdzie jest granica wzajemnosci wobec pracodawcy a gdzie zaczyna sie manipulacja z tą wzajemnością zwiaana.
4
gosc 2017-04-08 08:31
Manipulacja manipulacją, ale gnojenie managerow jest na porzadku dziennym. I nikt wyzej tego nie widzi albo nie chce widziec bo wazny jest efekt. Kasa I wynik. I ok, tylko czy to, ze jest to korpo daje zielone swiatlo na traktowanie ludzi z buta? Codzienna jakosc pracy to dno. Kazdemu, kto chce miec tam managerskie stanowisko odradzam. Brak normalnych przelozonych, nie potrafia rozmowiac I traktowac ludzi jak ludzi I partnerow. Po prostu zwierzeta nie obrazajac zwierzat.
12
lishca 2017-04-24 12:05
oszuści nie wypłacają , zarobionych pieniędzy, i jeszcze warto wskazać ,że prowizja nie jest prowizją tylko premią uznaniową , nie pomijając już lojalki i tego ,że firma faktycznie występuje przeciwko swoim pracownikom do sądu ( oczywiście ty , którzy chcą z niej uciec !!! ) Szukają niewolników , których można zastraszyć , UWAŻAJCIE NA TĄ FIRMĘ !!!
12
Odp 2017-04-27 14:54
Nie dac się zastraszyć jeżeli tak jest,kierować sprawy na drogę sądową z konkretnym materiałem dowodowym
7
realista 2017-06-05 21:24
Witam, byłem na rozmowie- nie polecam, brak profesjonalizmu, elementarnych podstaw prawa. Rekruterzy wciskają kit o premiach i że jest realne zrobienie skutecznie 200 spraw przez 2 tyg w 3 województwach przez 8 h dziennie :) Do podpisania lojalka na wątpliwych zasadach. Niemożność podjęcia zatrudnienia w firmie windykacyjnej przez 6 miesięcy od ustania stosunku pracy. Ogólnie szukają jeleni żeby obrobili przez 6 msc teren a potem mogą odejść bo będą wypruci i niezadowoleni. Brak jasnych zasad premiowania. Stawka 3000 brutto + premia- samochód bez klimy.
13
legal lex 2017-06-06 12:05
Pracowników poszkodowanych przez firmę proszę o dołączanie się do pozwu grupowego , mail
sicut.dextro@gmail.com ,
to samo tyczy się osób , które zostały nie zgodnie z zasadami i prawem obsłużone .
5
Ciekawy 2017-06-07 08:55
Na jakie stanowisko aplikowales??
Pracownik 2017-06-08 15:49
I pewnie jesteś Sylwestrem, Wojciechem, Adamem lub dzieciakiem Damianem... co Wy nieuki z Kruka robicie. Na szczęście zrobią z Wami porządek ...
4
KL 2017-06-26 14:25
Firma nie dba o swoich pracowników niejaki dyrektor Bartek mści się na nich wysyłając sprawy do Sądu w związku z lojalkami, szykują się duże odszkodowania bo firma nie ma żadnych dowodów, jedyna na czym bazuje to na zaburzeniu świadomości osoby , która takie pozwy kieruje patrz wyżej. Ostrzegam wszystkich nie chcecie mieć problemów to obchodźcie Kleczkowską szerokim łukiem .
3
gosc 2017-06-29 16:24
to prawda, dzieją się tam niesłychane rzeczy. przed kilkoma miesiącami zwolnili p. dyrektor szyszke, wygrała sprawę i dostała oooogromne odszkodowanie, mozna wygrac z tym gównem,.
frirma teraz luksusowa na promenadach wrocławskich ale dalej jest zle a nawet i gorzej
4
terenowy 2017-07-02 11:18
racja, dlatego z tego co wiem ze nie była fanką dzisiejszego zarządzania przez donosy , kolesiostwo i nie zgadzała się na awanse osób które dziś zarządzają terenem i leasingiem. w firmie mowia ze oni wygrali, a jak mogli wygrać skoro ją zwolnili a ona dała sprawę do sądu? trzeba trochę pomyslec a nie dać się manipulować dzisiejszej propagandzie,której nie było za czasów poprzedniego Zarzadu! Rafał i Sławek zrobili super robotę. Wiele osob które zatrudnili dziś podlizują sie ze strachu nowym władzonm. A wyniku jak nie było tak nie ma , ale kolesie są nie do ruszenia, choć każdy szarak który nie robi wyniku dawno by wyleciał, są w firmie niezatapialni. tak jak wyżej wymieniono.
Dziś szanse na awans mają tylko osoby, które donoszą, kłamią i wymyslaja rzeczy których potem nie potrafią udowodnić. porazka!zdeptali wszystko co zbudowal Rafal i Sławek
5
szybki 2017-07-04 16:05
uważajcie trwa polowanie na terenowych - szykują kolejne zwolnienia . patrzcie w lusterka. metody nowych kierowników na maksa sprzeczne z zasadami i wartościami centrali . Ciekawe kiedy ktoś się im przyjrzy i wyciągnie wnioski. strednio jednak można na to liczyć jak to kumple nowych władz, i mają chody na górze, która wybrała ich zamiast dać szanse innym - lepszym. Uwazajcie Zastraszają na rozmowach straszą dyscyplinarkami choć nie mają dowodów!
5
sprawiedliwy 2017-07-06 15:34
racja, w b2b sprzedaży tez nie było i nie ma!!!!!!!!!!!!!!!!!! a handlowiec jest zbyt zajęty załatwianiem prywaty w godzinach pracy, chorowaniem czy chodzeniem do kosmeyuczki w godzinach pracy. Można nie robić sprzedaży ale nadal się grzeje posadkę i z auta firmowego korzysta. Ale kto by tam to sprawdzał :))) firma bogata!!! Jak się jest blisko nowego zarządu to można wszystko i się jest nietykalnym!!! kasa na utrzymanie takiego nieroba jest , a na podwyżki dla ludzi z leasingu nie ma ... orajcie naiwniacy..
4
Rozsądek? 2017-07-06 21:46
To co dziwi najbardziej to fakt, że temat tutaj kręci się tylko wokół jednego działu. Chyba naprawdę jest w nim teraz źle... Chyba rzeczywiście wcześniej było lepiej... Pytanie czy faktycznie tak było czy tylko ktoś robił komuś wodę z mózgu... Bez obrazy ale naprawdę wystarczy tylko trochę trzeźwo spojrzeć na sytuację i wiadomo o co chodzi. Zazdrość, frustracja i wbijanie szpil a rozwiązanie jest proste. Pracujesz i jest ci źle? Zgłoś to szefowi swojego szefa lub personalnym. Nie pracujesz i jest ci źle? Skup sie na obecnym zajęciu lub idź do sądu pracy poskarżyć się na byłego pracodawcę. Proste. Po co ta żółć.
2
obiektywny 2017-07-07 12:01
a personalni i szefowie niewiedza co ich ludzie robią?kogo oszukujecie???!!!?kto podpisuje wypowiedzenia i premie dla nowych kierowników terenu?i pozwala na takie działania?przecież jeden z personalnych jest właśnie kierownikiem to po co takie oszukiwanie?trzeba pisać tylko do Norwegii albo gwizdac ze sa przegięcia!jak był Piotr b.to było ekstra teraz dorwali się do władzy pochlebcy i donosiciele,każdy w firmie wie jak awansowali !!!!!i dlaczego do dziś są niektórzy szefowie w firmie mimo że wyników na bt nie ma.i komu tu zgłaszać?zglosisz znajdą na Ciebie haki a nie sprawdza jak jest naprawdę!! !!!!klika której Kruk nie chciał zarazila firmę!! !!
6
Agutek 2017-07-18 23:00
Witam, bardzo często pojawia się ogłoszenie na stanowisko SPECJALISTA DS. KORESPONDENCJI PRZYCHODZĄCEJ. Niech mi ktoś coś powie o warunkach na tym stanowisku? Z góry dziękuję.
5
sprawiedlwy 2017-07-26 08:14
Przyjdzie Intruz i ukróci swawole.
6
manager 2017-08-02 18:09
Zakonczona fuzja lindorff z Intrum w czerwcu zacznie zbierac zniwa we wrzesniu
5
Kol 2017-08-02 18:51
O to teraz w firmie będą sami wybitni fachowcy z dziedziny windykacji
3
Manager 2017-08-02 20:07
Tak, tylko trzeba poczekać jakie będą cięcia/zwolnienia wśród pracowników 20%,30% czy 50%.
7
niepewny 2017-08-09 15:41
Obawiac sie maja negocjatorzy, liderzy, kierownicy? Moze wiesz cos wiecej bo u nas w dziale coraz czesciej sie o tym mowi i prawde mowiac każdy jest przerazony, chodza sluchy, ze we wrzesniu ma pojsc jakas petarda jesli chodzi właśnie o zmiany w organizacji pracy w firmie a co za tym idzie zmiany (czystki) wsrod pracownikow.
2
doświadczenie 2017-08-10 17:21
Jakie czystki?? Obawiać to się mogą dyrektorzy a nie negocjatorzy, liderzy, czy kierownicy. Znając życie to zmienią się tylko najwyżsi zarządzający, a reszta jest potrzebna firmie by płynnie prowadziła uruchomione sprawy.
3
Pytanie 2017-08-14 08:09
Jak aktualnie wygląda praca windykatora terenowego i ile godzin dziennie ( tygodniowo) pracuje w terenie i przy komputerze?
KP 2017-08-28 07:22
Wyjątkowa cisza-chyba coś jest na rzeczy?
7
Joanna 2017-09-06 15:05
@doświadczenie czy pracujesz w firmie Casus Finanse? Co najbardziej Ci się podoba? A co byś zmienił w firmie? Powiesz coś o swoich doświadczeniach związanych z firmą? To pomocne informacje dla osób, które chcą przyjąć się do pracy w firmie.
Joanna 2017-09-22 16:11
Zachęcam do zapoznania się z wywiadem z Członkiem Zarządu Lindorff SA Casus Finanse, który znajdziecie na stronie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,14308,wywiad-krzysztof-rozycki Czy ktoś pozostawi swoją opinię na temat pracy w firmie Casus Finanse?
Zostaw swoją opinię o Casus Finanse - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Casus Finanse