Promag S.A

Poznań

Opinie o Promag S.A

twierdza koninko 2014-04-18 19:09
W centrali być może jest fajnie, przynajmniej tak wygląda. Serwis też nieźle, szefa mają sympatycznego, zarobki też mają dobre. Magazyn za to lipa, bo są marne zarobki, stare komputery, kombinowane stoły zrobione ze złomu, stare niewygodne krzesła, oświetlenie jest ciągle gaszone więc po 8 godzinach oczy bolą jak cholera, nie ma szkoleń, żadnego zainteresowania ze strony góry. Wszystko na minimum. Kierownicy unikają podejmowania decyzji i zwalają odpowiedzialność. Najlepiej się pracuje jak kierownictwo nie wchodzi w drogę, bo każdy kontakt z nimi jest z reguły demotywujący. Żadnej pomocy z ich strony, za to do robienia problemów są pierwsi. Z panem K. już nikt nie dyskutuje, bo nie ma sensu, od razu wojna. Słucha się, przytakuje i idzie dalej. Kierownictwo wysługuje się i korzysta z czyjegoś wysiłku. Premie na zasadzie lubie, nie lubie, jak zachorujesz na dłużej zapomnij o premii. Podobno ma to się zmienić, ale jakoś w to nie wierze. Wytykanie błędów przy wszystkich, jak coś zrobisz dobrze nikt nie pochwali. Szukanie winnych zamiast rozwiązywania problemu. Podwyżek nie było już dawno pomimo wzrastającej ilości pracy. Nadgodziny bezpłatne i nikt ich nie odda jak się nie upomnisz. Jakie są plusy, praca pon-pt po 8 godzin, 2 zmiany 8 i 10, wypłata kiepska ale na czas.
2
sss 2014-09-23 19:18
Mogłby ktoś napisac jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w Poznaniu na handlowca?
kizoo 2014-10-26 13:36
Jest na rynku niemiecka forma Jungheinrich. Jeżeli ktoś uważa, że PROMAG jest złą firmą w branży magazynowej i wózków widłowych to polecam Jungheinrich. Z płaczem wspominać będziecie Promag. Jung to mobbing, zastraszanie, presja na sprzedaż pod groźbą zwolnienia, zmuszanie do oszukiwania klienta, zawyżanie faktur, aby mieć prowizję. W Promagu tego nie spotkałem a szefostwo posiada wysoki poziom, nie tak jak młodzi gniewni w podobnych firmach.
1
pracownik 2014-11-24 18:08
elastyczny grafik, nie. bardziej ty masz być elastyczna niż pracodawca. duża pensja, nie. średnia krajowa nieosiągalna, hen hen... umowa o prace, tak. rozmowa jak rozmowa, główne kryterium to kasa jaką wołasz, ale coś trzeba wiedzieć. w każdym razie wiedzę ze studiów i ideały odłóż w kąt jeśli faktycznie chcesz pracować w logistyce w koninku, bo się sfrustrujesz. ocena 1 na 6 gwiazdek to ciężko wypracowana ocena słabych menedżerów, a jaki pan taki kram
Real 2014-11-27 15:55
Ha...ha... Prawda, jak u chińczków.... Za miskę ryżu. Bo to chiński kombinat :))))
1
Inny 2014-11-27 16:09
I jeszcze ten wpis....Promag jako producent :) ze śmiechu dostałem zajadów. Powinno być ....Promag , jako importer słabej jakości produktów z Chin .... :)
2
Promag 2014-12-04 16:27
Wyobraź sobie, że produkty importowane z Chin stanowią zdecydowaną mniejszość produktów w ofercie Promag. Większość pozycji pochodzi z Polski w tym główny trzon z własnej fabryki w Bolechowie.
laser 2014-12-09 08:30
Ludzie chyba mylicie dwa Promagi. Promag - kolektory słoneczne i Promag - magazynowanie.
Żadnego wniosku tak się nie wyciągnie poprawnie.
toxic 2015-01-08 17:12
Firma im dluzej istnieje tym gorzej traktuje ludzi. Najlepiej gdyby przychodzili godzine szybciej i pozniej wychodzili oczywiscie za friko. To przeciez tak ciezko zrozumiec, ze ktos poza praca ma zycie rodzinne.. Do tego wielokrotnie opisywane pomiatanie pracownikiem jest calkowita prawda. Nie spelniaja obietnic, sciagaja ludzi obiecujac zlote gory ktore pozniej nijak maja sie do rzeczywistosci. Jako pierwsza praca dla kogos kto szuka doswiadczenia i nie ma wielkich oczekiwan co do super traktowania i dobrej pensji jest ok.
1
axel 2015-01-08 20:35
toxic ktoś Ciebie zmusza żebyś siedział dłużej? Wątpie… Co jeśli wyjdziesz o 16:00, wyrzucą Cię? Nie spotkałem się z takim przypadkiem.
Ale prawdą jest, że praca po godzinach jest dobrze widziana. W Promagu stawia się na ludzi, którzy umieją się poświęcić dla firmy.
Gość 1 2015-02-28 03:30
APLIKUJĘ NA STANOWISKO spec.d.s tech.handl. W-WA
JAK TO STANOWISKO RÓŻNI SIĘ DO PH ?
zwiss 2015-03-27 22:34
producent? czego? chyba opinii na tym portalu
haha 2015-04-21 06:16
Oprócz niewątpliwie słusznych działań rozwojowych i prospołecznych firmy, niestety dominują też: kolesiostwo, lizusostwo, donosicielstwo oraz nepotyzm. I to są główne problemy.
4
calle 2015-04-24 23:13
Promag SA jest 100% udziałowcem spółki produkcyjnej Promag MS.
2
danka 2015-05-04 09:52
odbyłam rozmowę rekrutacyjna przez Skypa. zapewniano mnie, że dostanę odpowiedż bez względu na wynik rozmowy. Oczywiście nikt nie zadzwonił. Bezrobocie w kraju spowodowało bezczelność i arogancję ze strony pracodawcy- jak firma ma dbać o zaufanie skoro kłamie. Pozdrawiam
1
Bemo 2015-05-05 13:12
proponuje zapytać kolegów z innych firm do której pracują, bo w firmach takich jak samsung, glaxo czy wrigley pracuje sie do 20 co z tego ze zapłacą jak nie masz wyboru i musisz zostać po godzinach. Tutaj to twoja wolna wola- jesteś ambitny i chcesz dokończyć swoje sprawy- zostajesz pół godziny dłużej. Nikt nie patrzy nikomu na zegarek.
PROMAG 2015-05-05 14:52
Szanowna Pani Danko czy na pewno pisze Pani w swojej opinii o firmie PROMAG S.A. Ponieważ w naszej firmie nie ma standardu prowadzenia rozmów rekrutacyjnych przez skypa.
fyi 2015-05-08 06:20
Pytałam. W jednej z wymienionych firm. Jeśli chodzi o normalne stanowiska pracy, nie zmianowe, to wcale nie pracują do 20.
klient z tarnowa 2015-06-04 21:22
Śmieszna firma, pracują tam amatorzy. Albo młodzi po studiach którzy jak sie czegos naucza szybko uciekają, albo starzy co tylko chcą doczekać do emy albo gamonie. Specjaliści nie znają sie na sprawach technicznych, jak ktos jest srednio oblatany bedzie ich zaginał. Wiekszosci pracownikow nie zalezy na kliencie - maja wyjeb.... Zależy jedynie przedstawicielom handlowym bo tak pewnie maja płacone - ale ci z kolei ściemniają.
3
BIG BOSS 2015-06-27 12:39
Co tam słychać w Chińskim kombinacie ? Nadal pracujecie za przysłowiową miskę ryżu ? :)
3
loderik 2015-08-21 03:19
W chwili obecnej firma prowadzi postępowania rekrutacyjne w kilku miastach no i na kilka stanowisk, kilka różnych, między innymi są to ogłoszenia na Przedstawiciela Handlowego do Łodzi i do Sczecina, poza tym jeszcze można spróbować objąć stanowisko kierownicze, a dokladnie Kierownik Sprzedaży Regionalnej.
1
Magazynier 2015-10-20 20:43
Chce się zatrudnić na magazynie w Koninku. Byłem na rozmowie, trochę kiepsko z pieniendzmi, ale szef magazynu p. Marek zrobił dobre wrażenie. Proszę o informacje od pracowników o warunkach pracy i zarobkach.
5
hej 2015-10-29 20:38
Nie wierzę w poniższe opinie. Wyglądają jak pisane na zamówienie. Rzeczywiście jest tak różowo? Żadnych negatywów? Kraina mlekiem i miodem płynąca?
Swazy 2016-01-05 16:00
Jaka stawka netto na obsłudze klienta ktoś moze wie?
1
Nino 2016-01-30 11:01
3/4 rynku ma chiński asortyment jeśli chodzi o pewne produkty, musisz pogłębić swoją wiedzę jeśli chcesz się wypowiadać.
Miś 2016-01-30 11:10
Zatrudniłem się ponad rok temu w Promagu na Starołęce, jestem bardzo zadowolony z pensji, supeeeeer koledzy w pokoju, no i praca do 16-17 nie jak u kolegów, którzy kończyli ze mną studia. Po tych opiniach jestem zszokowany, że tak źle ludzie się wypowiadają. Szanujcie dobrą pracę i dobrych pracodawców!
Opinia pana dotycząca młodych głąbów- szok. Zero zrozumienia dla świeżych pracowników- oferta jest tak szeroka, że trudno być specjalistą w każdym z obszarów. Na żywo jednak po kontaktach z klientami cieszymy się, że nas doceniają na rynku i ponawiają zakupu. Dziękuję kolegom z pracy oraz zadowolonym klientom!
1
piotrasyn 2016-02-05 21:39
Miś, uchyl rąbka tajemnicy, w którym dziale jest tak fajnie?
Piotr83 2016-05-05 01:07
Dynamicznie rozwijająca się firma, ocena pozytywna.
1
kandydat 2016-06-15 00:28
Ogłoszenie wisi od 4 dni i jak najbardziej można je znaleźć na pracuj pl
ex 2016-06-18 18:51
Słusznie zauważyłeś, że wymaganie obsługi wózków widłowych, UDTy i wyjaśnianie czemu w magazynie czegoś nie ma, ma niewiele wspólnego z oferowanym stanowiskiem. Sęk w tym, że... m.in. właśnie to się tam robi na tym stanowisku.
pracownik 2016-08-21 13:55
Z Koninka odszedł ostatni specjalista ds. jakości z tego samego powodu co poprzedni - traktowanie ludzi i kończenie wszelkich działań na znalezieniu i opieprzeniu winnego. Tak długo jak będzie stosowane takie podejście do zarządzania ludzie będą uciekać, bo pracuje się tam poprostu nieprzyjemnie.
2
Wiktor 2016-10-17 18:10
No ja też uważam, że ktoś powinien podać jakieś pomysły zamiast podchodzić do firmy czysto negatywnie, sądzę, że warto porozmawiać o tym jak firma funkcjonuje, a nie robić zamieszanie, to dużo pomoże.
Pracownik były 2016-10-31 19:27
Pracowałem na produkcji w Promagu S.A-Poznań zarobki na poziomie biedronki , załoga ok. jednak nie docenia się fachowców.
3
odpowiadający 2016-11-06 21:02
Żadna. niby specjalista, a o wszystko będziesz musiał pytać dyrektora oddziału
odpowiadający 2016-11-06 21:06
To ty mistrzu? jeden z ulubieńców pana K.
O ja podły 2016-11-09 16:25
za now how również się płaci, a płaca w firmie promag to temat-rzeka, a raczej jej niski poziom
spostrzegawczy 2016-11-13 17:20
Szybko cenzurujecie wpisy dobrze opisujące pracę w Promagu... płacą wam za to???
2
Edek_z_krainy_wózków 2016-11-27 13:53
Jeśli posiadasz doświadczenie w zawodzie a na dodatek jesteś osobą kreatywną posiadającą entuzjazm do pracy to daruj sobie pracę w Centrali PROMAG S.A., bo bardzo szybko zostaniesz sprowadzony na ziemię i okaże się, że twoja kreatywność jest tutaj niemile widziana. Jeśli natomiast jest Tobie wszystko jedno bo brakują Tobie 6 lat do emerytury to z powodzeniem startuj, z pewnością odnajdziesz się w tej organizacji. Na koniec dodam tylko, że: na korytarzach słychać bezradność i niemoc bez nadziei na "Lepszą zmianę".
2
saw 2016-12-12 20:30
W tej firmie liczą się tylko zyski dla zarządu i kilku wybrańców, reszta ma na to tyrać za jak najniższe pensje. I tyle w temacie.
saw 2016-12-12 21:18
Dla firmy liczą się tylko zyski dla zarządu i kilku wybrańców, reszta ma na to tyrać za jak najniższa pensję i tyle w temacie.
antymiś 2016-12-12 21:22
Miś kim ty jesteś? Ktoś ci płaci za te pochlebstwa? Czy to jest radosna twórczość jednego z pupilków p. dyrektor?
Miś 2016-12-24 11:21
Zarządowi i Radzie Nadzorczej dalszych sukcesów w 2017 roku życzą pracownicy Promag.
Ex 2016-12-27 14:45
Serdecznie dziękuję firmie Promag za pomoc w podjęciu najlepszej decyzji w moim życiu-odejściu i założeniu firmy. Po 10 latach mam swój dom, 2 fajne auta w garażu i dochody, które pozwalają nie myśleć o pieniądzach. Bez Was pewnie bym się nie odważył. Dziękuję z całego serca!
1
Pan Życia i Śmierci 2017-01-17 21:59
Naprawde przykre jest to że jak ktoś napisze prawde o firmie Promag to zaraz to znika zajmijcie się lepszym traktowaniem pracownoków a nie kasowaniem postów. Pozdrawiam ostatnie piętro biurowca.
Niki 2017-01-18 11:09
Pracuję w firmie i nie narzekam. Generalnie firma to szef, biuro i pracownicy fizyczni i nikt nikomu nie robi łaski że pracuje. Nie rozumiem Twoich uwag, może coś źle odebrałeś i stąd takie podejście .
Pan Życia i Śmierci 2017-01-20 18:11
Niki nie wiem ile pracujesz ale ja pracowałem naprawdę dużo i wiem co się tam wyrabia chyba że masz taki prykaz żeby bronic firmy to rozumiem bo i takie coś się tam działo
ON 2017-01-27 07:09
Promag to są w większości zwykli handlarze, naczytali się broszur i tyle są mądrzejsi od konkurencji. Prawdziwych inżynierów jest tam malutko, stąd w większości tragiczny poziom techniczny.
Nunus 2017-02-04 10:53
Ludzie maja ewidentną satysfakcję jak komuś dokopią. Coś w życiu nie udało się to trzeba kogoś oczernić i robi eis fajnie. Jeśli nawet coś nie działa całkiem dobrze a to się zdarza najlepszym trzeba to poprawić.
Zainteresowany_na_magazyniera 2017-02-25 00:30
Cześć! Promag szuka chętnych na magazynierów do Koninka. Zastanawiam się nad wysłaniem CV. Czy mógłbym prosić o jakieś informacje o zarobkach (ile realnie na rękę można dostać, czy są premie?, nadgodziny?, inne dodatki?), o atmosferze w magazynie i ogólnie o pracy tam - plusy i minusy, na ile można obiektywnie... Czy ogólnie trudniejsza dla pracodawców sytuacja na rynku pracy przełożyła się w Promagu na lepsze zarobki, poprawę atmosfery w firmie itd.?
Uchachany 2017-02-25 00:39
Misiu, jesteś zajefajny:)
Zostaw swoją opinię o Promag S.A - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Promag S.A