Elica Group Polska Sp. z o.o.

Jelcz-Laskowice

Opinie o Elica Group Polska Sp. z o.o.

do mopsa 2016-01-02 19:07:18
mysle ze oferta jest aktualna ale jeszcze tydzien firma ma wolne wiec pewnie dlatego brak kaontaktu
co nie zmienia faktu ze pracy nie polecam
9
do olek 2016-01-04 22:43:16
niefajnie ze tyle dni wolnego bo zaklad robi tyle postoju ze w grudniu sie siedzi 2 tygodnie na bezplatnym ale nie ma wyjscia
ja 2016-01-05 10:03:33
Jak masz urlop wypracowany to nie jesteś na bezpłatnym, a jak nie to jesteś. Razem 7 dni urlopu, a wolnego 15. Myślę zeby dzwonić juz w czwartek bo tak wiekszosc wraca do pracy. Nie narzekam, praca jak każda, myślęzżew zadnym zakładzie trzeba robić aby zarobić, niestety takie realia...
do powyzej 2016-01-17 22:34:26
urlop powinien byc wtedy kiedy Ty masz ochote a nie kiedy Ci kaza bo firma nie oracuje
a dwa ze urlop nie jest platny a 4 dni bezplatnego w grudniu to problematyczne
bo jak masz urlopu 20 dni a zaklad 18 dni ci zabierze na swoje dni kiedy nie pracuje i bedziesz chcial w ciagu roku dzien wolnego na jakis wypaek to w grudniu jestes na bezplatnym
i nie kazdego cieszy 15 dni urlopu jak 5 z 7 dni bedzie mial bezplatnie
3
Agusia 2016-02-04 12:51:24
A co powiecie o Sławku kier. z lakierni niezłe ciacho :-) i jest sam :-)
1
nowa 2016-02-11 08:46:26
Witam, czy ktoś może się orientuje o co chodzi z działem silników, a mianowicie że mają przenosić go do Nysy? .Szukam pracy i nie wiem, czy jest sens się tam zatrudniać skoro maja przenosić firmę.
,
3
ja 2016-02-16 18:52:23
Dział silnikow mają przenieść na halę obok.
Misia 2016-02-25 21:58:31
oj ktos ma zle informacje bo on dalej jest z Paulina ....i zycze im duzo milosci
4
Leon 2016-04-06 22:41:12
Zupełnie przypadkiem trafiłem na to forum. Wiele lat temu pracowałem w Jelczańskich Zakładach Samochodowych. ELICA znajduje się na teranie dawnego JZS (tam zdaje się był zakład budowy samochodów ciężarowych). I wiecie co? Mówiło się wtedy tak: "lepej c....m orać w lesie, niż pracować w jotzetesie". Jak widać, nic się tam nie zmieniło.
5
newme 2016-04-08 19:18:11
hey,jak jest w elice ogólne?, jetem na wypowiedzienu w faurenci , i moją uwage przykuła elica, myslalam zeby tam spróbowac. niedawno kilka osob ktore znam sie tam przyjelo, i szczerze to mowia ze jest fajnie. A jaka jest wasz opinia.?
newme 2016-04-08 19:19:26
hey,jak jest w elice ogólne?, jetem na wypowiedzienu w faurenci , i moją uwage przykuła elica, myslalam zeby tam spróbowac. niedawno kilka osob ktore znam sie tam przyjelo, i szczerze to mowia ze jest fajnie. A jaka jest wasz opinia.?
Margo 2016-04-15 08:36:47
Przenoszą magazyn z silnikami bo na starym nie ma miejsca. A dział silników zostaje.
Ira 2016-04-18 16:34:05
Firm jesli chodzi o placenie pensji(oczywiscie tej najnizszej krajowej) wywiazuje sie b dobrze, tj placa na czas kazdego 10 miesiacai to tyle co mozna o niej pozytywnego powiedziec:)!
Wady, jesli nie jestes kolezanka ktorejs z kierowniczek albo jesli nie wlazisz w d.... kierownictwu za kazdym razem to nawet jesli pracujesz za trzech i tak nie zostajesz doceniony:). Urlop nawet jesli masz 26 dni, to i tak nie dost. no chyba ze caly zaklad ma wolne:P,wczasy pod grusz to smieszne pieniadze, premie Ci daja jak chca nawet 70 zl :P!Podsumowujac jesli masz na wszystko wy..... to mozesz smialo szukac pracy w elice, co prawd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest tam straszny , ale gdzies pracowac trzeba:)
11
ja ja ja 2016-05-21 20:04:24
Elica to jest świetna firma! Dla tego też nie rozumiem dlaczego wszyscy madrzy i wartosciowi ludzie ktorzy maja coś do zaoferowania się zwalniajom. Wszyscy ktorzy mieli pojecie o swojej pracy i mimo to potrafili pozostac ludzmi i sie kulturalnie zachowywac wobec innych pracownikow juz dawno sie zwolnili bo za bardzo sie szanowali. (usunięte przez administratora) Brygadzistki nie potrafiom kierowac ludzmi, tylko zmuszaja do zostawania na przerwach bo one premii nie dostaną, G (usunięte przez administratora) Ludzie sie zwalniajom na potege, ale co z tego jak sobie nikt nic z tego nie robi. Kiedys praca byla marna ale mozna bylo jeszcze przychodzic bo byli ludzie inni a teraz to juz fajnych ludzi nie ma i pracowac sie nie chce. (usunięte przez administratora)
7
nowy 2016-06-13 14:01:09
Czy wiecie coś na temat oferty inżyniera procesu? czy jeszcze w trakcie studiów można się tam dostać?
2
Margo 2016-06-17 18:43:18
Kogo masz na myśli pisząc o pracy na przerwie ?
Margo 2016-06-17 18:45:14
Kierownictwo nie ruszają zwolnienia ludzi . Codziennie ktoś odchodzi. Ale mówią ze Ukraina będzie pracować i nie marudzić.
2
do kumpeli 2016-06-22 22:58:09
Chyba ktos z biura to sie aktywnie wypowiada? Po co komu nardzedzia i metody jak nie mają pojecia o produkcji i procesie i tym co ludzie musza i jakim kosztem robic. Ci co wiedzieli cos na temat produkcji juz dawno nie pracuja bo odeszli z tej firmy.
Niestety nadal wnioskow nie wyciagają
3
chętny 2016-06-23 19:55:08
Widziałem, że w elice szkali pracownika do działu it. Oferta pojawia się co jakis czas od 15 maja. Znaleźli już kogoś? Bo nie wiem czy wysłać cefałkę. Co prawda studiuje jeszcze na dziennych, ale teraz sa wakacje. Więc nawet by mi odppwioadało. Są jakieś szanse? Żeby się nie okazało potem, że pójdę na rozmowe a oni stwierdza,że szukaja w sumie absolwenta a nie studenta albo zaoferują mi prace na produkcji.
To w sumie nie jest normalne, że nie mogą nikogo znaleźć od ponad mieisąca. Wiec cos musi byc nie tak.
Johnson 2016-07-08 15:14:36
Jestem kierowca ktory jezdzi pod Elica powiem tyle ze ta firma to porazka totalna ludzi nie ma do zaladunku awizacje to takie ze jak sie podstawisz pod rampe to 11godzin pauzy wykrecisz towar nieprzygotowany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlosko-polski
1
Obóz jakich malo 2016-07-09 20:43:25
To, ze ludzie uciekają niemal każdego dnia z Elici o czymś świadczy.
5
waldek 2016-07-10 18:27:18
Wał śmiało.
Zażenowana 2016-07-13 09:29:46
Dlaczego mój komentarz został usunięty? Nie ma w nim ani słowa nieprawdy.
7
alele 2016-07-13 11:03:02
najlepiej zadzwoń i się dowiedz, tyle ile wynegocjujesz na początku, tyle twoje a kasa jest bardzo zróżnicowana, jak się spodobasz to zapłacaą, ale też licz się z tym ,ze łatwo tu miec nie będziesz
Hdjdjdjjd 2016-07-13 21:02:48
No nie dostaje się codziennie bo nie każda firma musi się w ten sposób reklamować a Elica musi bo wszyscy w Jelczu (i okolicach) wiedzą jak tam jest i nikt nie chce pracować.
kkasik 2016-07-15 09:15:30
A wiecie coś o stażowym czy będzie teraz wypłacane?
ala 2016-07-24 21:54:20
Zawsze stażowe było z ta wyplata i nie słyszę żeby coś mieli odwołać. Jakby stazowej mieli nie płacić przy tej smiesznej premi to nie będę tego ciągnąć dłużej. I myślę że nie mniej niż zawsze. Ktoś wie coś? No bo za urlopowe też będzie z funduszu na pewno teraz.
szerba 2016-08-17 12:15:58
Jeśli uznajemy że premia 70 zł brutto to docenienie pracownika to tak oczywiście zależy im na ludziach. Pracowałem ratę lat, nie polecam.
2
ja 2016-08-24 09:34:10
70 zł i to nie zawsze :D
ja 2016-08-31 16:46:50
Do busa i tak się dopłaca wiec nie jest do końca darmowy. A w pakietach to różnie.
AKas 2016-08-31 21:25:50
Ale teraz się szarpnęli. Dwie stówki podwyżki na premii i dodatkowo 500 na pół roku. Nawet mile zaskoczyli.
AKas 2016-08-31 21:26:44
Ale teraz się szarpnęli. Dwie stówki podwyżki na premii i dodatkowo 500 na pół roku. Nawet mile zaskoczyli.
miśka 2016-09-01 00:40:04
z każdej firmy ktoś odchodzi i ktoś przychodzi,wszędzie jest tak samo, dobrze tam gdzie nas nie ma ,elica to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
ja 2016-09-03 17:45:34
Czy atrakcyjne to nie wiem. Jeśli pójdziesz w 2 soboty to może i coś się na zbiera ale na taką pracę gdzie obsługujesz 2 linki, musisz zrobić wszystko na czas , żeby czasem linia nie stanęła i w miedzy czasie robisz zmianę bo okazuje się ze czegoś nie ma, na taką atmosferę i płace to nie wiem czy warto szarpać nerwy. Ale trzeba iść i się przekonać. Zakład zaczyna opanowywac ukraina...
9
witek 2016-09-04 09:19:54
podobno szukaja tam kierownika działu okapów - jak na tym stanwisku jest ? czy ktoś może coś podpowiedzieć
witek 2016-09-04 09:21:42
podobno szukaja tam kierownika działu okapów - jak na tym stanwisku jest ? czy ktoś może coś podpowiedzieć
siwy 2016-09-09 09:52:21
Wiecie coś o tej stołówce co się buduje? To już całkiem fajnie że będzie można coś zjeść na miejscu i podobno mają dopłacać do jedzenia. Ktoś wie jakie ceny będą?
Yeti 2016-09-26 08:01:06
Jakie zarobki sa na produkcji ?
Luna 2016-09-26 13:18:58
1800 brutto
Gaf 2016-09-28 16:47:54
Ile płaca za godzinne netto ?
Zufi 2016-09-28 22:39:50
Mi na produkcje na dział okapy zaproponowali 2550 brutto razem z premiami i jeszcze jakieś dodatkowe premie raz na pół roku. Czy na pewno tyle dostanę? Wypłacają te premie? Bo to że płacą na czas i nadgodziny też to pewne, to duża firmaa.
Bunu 2016-10-03 18:37:46
Jaka jest stawka godzinowa brutto jako pracownik producji np na okapach?
Bubu 2016-10-03 18:50:19
Jaka jest stawka godzinowa brutto na producji np okapy?
Lucee 2016-10-03 21:22:25
@Bunu @Bunu mamy stawki miesięczne, przelicz to sobie na godziny, na okapach 1800 plus 150 dodatku plus 400 premii za obecność , tyle masz pewne jak pracujesz, do tego jakaś premia produkcyjna ale tej to ze świecą szukać, czasem jest 70 zł czasem 90 albo i nic
1
Lucee 2016-10-03 21:27:04
No i jeszcze jakaś premia raz na pół roku za obecność 500 zł też teraz weszła ostatnio
Mira 2016-10-07 17:19:21
I co z tego ze premia większą za obecność ?jak produkcyjnej na dziale silników nie ma. Drugi miesiąc zero. Wiec dalej będzie się zarabialo 1600 netto. A zachorujesz 3 dni i po premii. I to też tyczy się półrocznej premii. 3 dni chorobowego i nie dostaniesz. Okapy tez szału nie mają też nieraz zero premi produkcyjej mieli. Wypadek w pracy ci się zdarzy tez masz po premii jeśli pójdziesz na l4. A te 2550 zł brutto to ma chyba pakowacz albo jak robisz na trzy zmiany. Teraz wzywają każdego kto pójdzie na l4 do biura na rozmowę.
Facu 2016-10-07 18:01:31
Fakt, premi produkcyjnej nie ma, gdyby bylo te 200 to 2550 masz gwarantowane na okapach. Mi tam pasi że większa za obecność jest. Robią coś żeby więcej ludzi nie brało L4. Jak Cię przyciśnie to nie przyjdziesz i tak, a jak Cię nie przyciśnie to może się zastanowisz i 4 stówki w kieszeni będzie. Normy wysokie, jest jak jest, produkcyjna powinna być przecież zasuwamy cały miesiąc i wyniki są.
Ptty 2016-10-14 11:13:49
Czy w Elice pracuje się na lll zmiany?
ja 2016-10-19 14:49:05
Na okapach nie ma systemu trzyzmianowego, ale na innych działach owszem.
ja 2016-10-20 10:12:22
Jestem pracownikiem wiec tak. Na okapach sa 2zmiany, na silnikach 2 lub 3 to zalezy jaka linia, na obrobce sa 3 zmiany a na lakierni to zalezy od zapotrzebowania wiec raz system 2 zmianowy raz 3. Ja bedac na rozmowie pytali mnie na ilu zmianach chce pracowac.
Zostaw swoją opinię o Elica Group Polska Sp. z o.o. - Jelcz-Laskowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elica Group Polska Sp. z o.o.