Elica Group Polska Sp. z o.o.

Jelcz-Laskowice

Opinie o Elica Group Polska Sp. z o.o.

Margo 2016-06-17 18:45
Kierownictwo nie ruszają zwolnienia ludzi . Codziennie ktoś odchodzi. Ale mówią ze Ukraina będzie pracować i nie marudzić.
4
do kumpeli 2016-06-22 22:58
Chyba ktos z biura to sie aktywnie wypowiada? Po co komu nardzedzia i metody jak nie mają pojecia o produkcji i procesie i tym co ludzie musza i jakim kosztem robic. Ci co wiedzieli cos na temat produkcji juz dawno nie pracuja bo odeszli z tej firmy.
Niestety nadal wnioskow nie wyciagają
6
chętny 2016-06-23 19:55
Widziałem, że w elice szkali pracownika do działu it. Oferta pojawia się co jakis czas od 15 maja. Znaleźli już kogoś? Bo nie wiem czy wysłać cefałkę. Co prawda studiuje jeszcze na dziennych, ale teraz sa wakacje. Więc nawet by mi odppwioadało. Są jakieś szanse? Żeby się nie okazało potem, że pójdę na rozmowe a oni stwierdza,że szukaja w sumie absolwenta a nie studenta albo zaoferują mi prace na produkcji.
To w sumie nie jest normalne, że nie mogą nikogo znaleźć od ponad mieisąca. Wiec cos musi byc nie tak.
Johnson 2016-07-08 15:14
Jestem kierowca ktory jezdzi pod Elica powiem tyle ze ta firma to porazka totalna ludzi nie ma do zaladunku awizacje to takie ze jak sie podstawisz pod rampe to 11godzin pauzy wykrecisz towar nieprzygotowany [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlosko-polski
1
Obóz jakich malo 2016-07-09 20:43
To, ze ludzie uciekają niemal każdego dnia z Elici o czymś świadczy.
10
waldek 2016-07-10 18:27
Wał śmiało.
Zażenowana 2016-07-13 09:29
Dlaczego mój komentarz został usunięty? Nie ma w nim ani słowa nieprawdy.
10
alele 2016-07-13 11:03
najlepiej zadzwoń i się dowiedz, tyle ile wynegocjujesz na początku, tyle twoje a kasa jest bardzo zróżnicowana, jak się spodobasz to zapłacaą, ale też licz się z tym ,ze łatwo tu miec nie będziesz
Hdjdjdjjd 2016-07-13 21:02
No nie dostaje się codziennie bo nie każda firma musi się w ten sposób reklamować a Elica musi bo wszyscy w Jelczu (i okolicach) wiedzą jak tam jest i nikt nie chce pracować.
kkasik 2016-07-15 09:15
A wiecie coś o stażowym czy będzie teraz wypłacane?
ala 2016-07-24 21:54
Zawsze stażowe było z ta wyplata i nie słyszę żeby coś mieli odwołać. Jakby stazowej mieli nie płacić przy tej smiesznej premi to nie będę tego ciągnąć dłużej. I myślę że nie mniej niż zawsze. Ktoś wie coś? No bo za urlopowe też będzie z funduszu na pewno teraz.
szerba 2016-08-17 12:15
Jeśli uznajemy że premia 70 zł brutto to docenienie pracownika to tak oczywiście zależy im na ludziach. Pracowałem ratę lat, nie polecam.
3
ja 2016-08-24 09:34
70 zł i to nie zawsze :D
ja 2016-08-31 16:46
Do busa i tak się dopłaca wiec nie jest do końca darmowy. A w pakietach to różnie.
AKas 2016-08-31 21:25
Ale teraz się szarpnęli. Dwie stówki podwyżki na premii i dodatkowo 500 na pół roku. Nawet mile zaskoczyli.
AKas 2016-08-31 21:26
Ale teraz się szarpnęli. Dwie stówki podwyżki na premii i dodatkowo 500 na pół roku. Nawet mile zaskoczyli.
miśka 2016-09-01 00:40
z każdej firmy ktoś odchodzi i ktoś przychodzi,wszędzie jest tak samo, dobrze tam gdzie nas nie ma ,elica to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
ja 2016-09-03 17:45
Czy atrakcyjne to nie wiem. Jeśli pójdziesz w 2 soboty to może i coś się na zbiera ale na taką pracę gdzie obsługujesz 2 linki, musisz zrobić wszystko na czas , żeby czasem linia nie stanęła i w miedzy czasie robisz zmianę bo okazuje się ze czegoś nie ma, na taką atmosferę i płace to nie wiem czy warto szarpać nerwy. Ale trzeba iść i się przekonać. Zakład zaczyna opanowywac ukraina...
14
witek 2016-09-04 09:19
podobno szukaja tam kierownika działu okapów - jak na tym stanwisku jest ? czy ktoś może coś podpowiedzieć
witek 2016-09-04 09:21
podobno szukaja tam kierownika działu okapów - jak na tym stanwisku jest ? czy ktoś może coś podpowiedzieć
siwy 2016-09-09 09:52
Wiecie coś o tej stołówce co się buduje? To już całkiem fajnie że będzie można coś zjeść na miejscu i podobno mają dopłacać do jedzenia. Ktoś wie jakie ceny będą?
Yeti 2016-09-26 08:01
Jakie zarobki sa na produkcji ?
Luna 2016-09-26 13:18
1800 brutto
Gaf 2016-09-28 16:47
Ile płaca za godzinne netto ?
Zufi 2016-09-28 22:39
Mi na produkcje na dział okapy zaproponowali 2550 brutto razem z premiami i jeszcze jakieś dodatkowe premie raz na pół roku. Czy na pewno tyle dostanę? Wypłacają te premie? Bo to że płacą na czas i nadgodziny też to pewne, to duża firmaa.
Bunu 2016-10-03 18:37
Jaka jest stawka godzinowa brutto jako pracownik producji np na okapach?
Bubu 2016-10-03 18:50
Jaka jest stawka godzinowa brutto na producji np okapy?
Lucee 2016-10-03 21:22
@Bunu @Bunu mamy stawki miesięczne, przelicz to sobie na godziny, na okapach 1800 plus 150 dodatku plus 400 premii za obecność , tyle masz pewne jak pracujesz, do tego jakaś premia produkcyjna ale tej to ze świecą szukać, czasem jest 70 zł czasem 90 albo i nic
1
Lucee 2016-10-03 21:27
No i jeszcze jakaś premia raz na pół roku za obecność 500 zł też teraz weszła ostatnio
Mira 2016-10-07 17:19
I co z tego ze premia większą za obecność ?jak produkcyjnej na dziale silników nie ma. Drugi miesiąc zero. Wiec dalej będzie się zarabialo 1600 netto. A zachorujesz 3 dni i po premii. I to też tyczy się półrocznej premii. 3 dni chorobowego i nie dostaniesz. Okapy tez szału nie mają też nieraz zero premi produkcyjej mieli. Wypadek w pracy ci się zdarzy tez masz po premii jeśli pójdziesz na l4. A te 2550 zł brutto to ma chyba pakowacz albo jak robisz na trzy zmiany. Teraz wzywają każdego kto pójdzie na l4 do biura na rozmowę.
Facu 2016-10-07 18:01
Fakt, premi produkcyjnej nie ma, gdyby bylo te 200 to 2550 masz gwarantowane na okapach. Mi tam pasi że większa za obecność jest. Robią coś żeby więcej ludzi nie brało L4. Jak Cię przyciśnie to nie przyjdziesz i tak, a jak Cię nie przyciśnie to może się zastanowisz i 4 stówki w kieszeni będzie. Normy wysokie, jest jak jest, produkcyjna powinna być przecież zasuwamy cały miesiąc i wyniki są.
Ptty 2016-10-14 11:13
Czy w Elice pracuje się na lll zmiany?
ja 2016-10-19 14:49
Na okapach nie ma systemu trzyzmianowego, ale na innych działach owszem.
ja 2016-10-20 10:12
Jestem pracownikiem wiec tak. Na okapach sa 2zmiany, na silnikach 2 lub 3 to zalezy jaka linia, na obrobce sa 3 zmiany a na lakierni to zalezy od zapotrzebowania wiec raz system 2 zmianowy raz 3. Ja bedac na rozmowie pytali mnie na ilu zmianach chce pracowac.
Fajna 2017-01-24 13:22
Ciekawe wypowiedzi...jutro tam jadę,zobaczymy co to będzie z tego hehe:)
Nowy 2017-02-13 15:42
Witam jakie zmiany na magazynie i oczywiście ile się zarabia w NETTO ?
1
haha 2017-02-17 19:10
Odradzam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
z ism 2017-02-21 12:40
w porównaniu do dwóch firm ze strefy, w której miałem nieprzyjemność pracować, w elice nie jest tragicznie, wypłata na czas i dodatki są, jak znasz się na swoim to robisz co do Ciebie należy i nikt się nie czepia, warunki też są ok, jedynie brakuje stołówki, żeby coś kupić, ale ponoć ma niedługo być., wiecie kiedy?
1
Iwona 2017-03-10 14:22
@z ism długo już pracujesz w firmie? Chętnie usłyszymy więcej na temat oferowanych warunków zatrudnienia w firmie.
Koniczynka 2017-03-14 13:12
Właśnie otrzymałam ofertę pracy w firmie elica na dwie zmiany . W środę za tydzień rozmowa kwalifikacyjna . Czy ktoś może mi coś powiedzieć na temat pracy , zarobków i atmosfery ?
Z góry dziękuję :)
Rodzynkova 2017-05-06 16:16
@Koniczynka - pewnie jesteś już po rozmowie, ale i tak odpowiem na Twoje pytanie :D.
Pracowałam na silnikach, nie było źle, tylko że niektórzy nie rozumieją, że ktoś jest nowy i nie wie co i jak, a oczekują od takiej osoby normy i ciągle "Szybciej szybciej" -.-. Denerwowało mnie, że nie miałam swojej "linki", codziennie się stresowałam i nie wiedziałam do kogo dzisiaj pójdę. Na początku to rozumiałam, ale po 2 miesiącach się wkurzyłam i stwierdziłam, że przeboleję cały okres próbny i spadam stąd. Praca może nie jest ciężka fizycznie (przynajmniej ja do takiej nie trafiłam), ale jest strasznie monotonna. Widziałam, że niektórzy się zmieniali, ale ja tak nie miałam, dlatego mnie to strasznie nudziło. Plusem są przerwy co 2 h (o ile dobrze pamiętam :D), taka chwila oddechu dobrze robi.
Czy polecam pracę w Elice? Zależy od tego jakie się ma priorytety i od tego do kogo, na kogo i gdzie się trafi :D. Od początku wiedziałam, że Elica będzie tylko czymś na chwilę, dopóki nie znajdę czegoś lepszego. Na szczęście mi się udało!
Elica - praca na chwilę? Tak. Czy na stałe? Tego nie wiem.
Iwona 2017-05-08 10:54
@Koniczynka chętnie dowiemy się, czy udało Ci się pozytywnie przejść proces rekrutacji oraz to jak go odbierasz.
@Rodzynkova co było główną przyczyną, że postanowiłaś zmienić pracę? Rozumiem, że monotonia pracy niezbyt Ci odpowiadała. Mogłabyś powiedzieć trochę więcej na temat tego jak oceniasz firmę jak pracodawcę? Co wymieniłabyś jako jej największe plusy?
Izza 2017-05-17 18:34
Dojezdza ktos z grodkowa
Kasia Kitka 2017-06-07 08:58
Witam,
Słyszałam różne opinie o Elice, lecz jak poszłam na rozmowę, to wszystko się rozjaśniło.
Podstawa może nie jest najwyższa, ale oferują miesięczne premie i dodatki za nocki. Jest premia półroczna za obecność!
Za polecenie osoby dają 900 zł po 6 miesiącach!
To już się robią fajne pieniądze.
Ja już poleciłam 3 osoby i czekam teraz na wypłatę.
Praca jak na razie nie jest ciężka i spokojnie się wyrabiam.
Co do minusów- to w okresie letnim jest dość ciepło na hali, ale tak jest w każdej firmie produkcyjnej.
I w końcu jest stołówka

Iwona 2017-06-08 11:19
@Kasia Kitka rozumiem, że poleciłabyś innym pracę w firmie. Wspominasz o nockach. Czy jest to praca zmianowa? W jakim trybie pracuje Twój dział?
Mira 2017-06-13 15:30
Na liniach gr są nocki. Na komponentach. Tokarkach. Pamak. Pamac. Koklarka. Linie S. Te linie na silnikach mają trzy zmiany. Na okapach nie ma trzech zmian ale kto wie może w przyszłości o ile będą mieli tyle ludzi. Bo braki w ludziach są kolosalne. Dawno Polaków nowych nie widziałam. Ciągle z Ukrainy którzy udają że nie rozumieją po polsku. I maja gdzieś robotę bo ich premia nie dotyczy. Mają innewarunki zatrudnienia. Lubie ta prace i co poniektóre osoby. Ale większość by siebie nawzajem w łyżce wody utopila. Nie ma tu żadnej solidarności niestety. Parę lat temu była teraz już każdy sobie.
Iwona 2017-06-14 09:06
@Mira dziękuję za odpowiedź. Wspominasz o brakach w ludziach. Nawet o kolosalnych brakach. Mam wrażenie, że w Twoim odczuciu firma skupiła się na zatrudnianiu osób z Ukrainy. Jednak obecnie pojawia się duża liczba ofert pracy w Elica m.in. jako Mechanik, Montażysta, Operator Wózka Widłowego. Czy przez braki kadrowe, o których wspomniałaś łatwiej jest się dostać do pracy w firmie?

Piszesz również o tym, że obecnie zmieniła się atmosfera w firmie. Co sprawia, że pracownicy nie mogą już liczyć na siebie nawzajem?
Rodzynkova 2017-06-18 23:08
@Iwona Plusy? Jak już wspomniałam - przerwy co 2h i....chyba to wszystko :D. Ale jak ktoś potrzebuje pracę na już, albo jest świeżo po szkole, czy na studiach chce dorobić to śmiało może iść. Ale na stałe nie polecam tej pracy.
2
Iwona 2017-07-17 14:59
@Rodzynkowa
jeśli chodzi o plusy pracy w firmie, to Tobie jak rozumiem, ciężko jest znaleźć jakiekolwiek. Jednak zajrzałam do oferty pracy i tam firma wymienia, że nowy pracowniki może liczyć na wysokie premie oraz dodatki, dofinansowany transport z niektórych kierunków oraz bogaty pakiet świadczeń socjalnych. @Kasia Kitka wspominała też między innymi o premii za polecenie nowego pracownika. Jak dla mnie, to jednak można to zaliczyć zdecydowanie na plus.
X 2017-07-20 12:42
No jak jestes z ukrainy to zarobisz bo polakom to płacą ochlapy jak chcesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 1600 zl to prosze ale nie warto naprawde
Zostaw swoją opinię o Elica Group Polska Sp. z o.o. - Jelcz-Laskowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elica Group Polska Sp. z o.o.