logo Medim Sp. z o.o.

Medim Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Medim Sp. z o.o.

dokosza 2015-02-13 20:54:10
Drugi tez się zwolnił. Kto następny?
pracujący 2015-02-18 11:59:20
No nie dziwota, że TAKICH osób nie chce się mieć w zespole
2
prosty 2015-02-19 01:46:29
dobrze, że się zwolnił bo żaden z niego handlowiec. Nigdzie już nie będzie miał tak pobłażane jak w tej firmie.
1
pracujący 2015-02-27 09:20:20
KOKOS ty chyba piszesz o osobie - wypisz wymaluj pasuje do ciebie jak ulał, chyba masz bielmo na oczach skoro nie zauważasz recepcjonistki, albo chcesz być taki własnie złosliwy a jesli chodzi o teren to chyba ty swojego nie ogarniasz - ot i cała prawda!!!!!
ajapracuje 2015-03-11 23:34:29
to jakieś bzdury są, odkorowani frustraci, czemu się nie zwolnicie?
odkorowany2 2015-03-23 23:02:41
powoli, co miesiąc zwalnia się kilka osób, wszyscy naraz pracy nie znajdą...
:)

BTW to co maja do rzezcy czyjes operacje? Wolny kraj, każdy może sie zoperować.
1
odkorowany2 2015-03-30 00:12:08
uuu, widze że ostro ktos poleciał z cenzurą, znowu kupa postów wycięta, zostały te mało konkretne lub ku chwale.
Ale rynek i tak wie jak jest.

4
freedom 2015-04-29 13:13:12
Jak zauważył odkorowany2, mnóstwo postów zostało usuniętych. Kolejne "profesjonalne" zagranie. To jeden z elementów zarządzania w tej firmie. Prawda w oczy kole, więc wg właścicielki tego folwarku najlepiej:
1. na początku zastraszyć
2. usunąć
Mobbing jest jednym z narzędzi HR, więc osobom, które decydują się na pracę dla tej frmy, od razu polecam zbieranie dowodów na tej proceder. Nawet, gdy zrobisz plan, to oni spreparują coś na ciebie, żeby ci tej premii nie wypłacić, więc bierz sprawy w swoje ręce od początku.
1
Koleś 2015-09-19 06:55:36
W tamtym tygodniu Dyrektor Handlowy Pan P. nadawał się tylko do odwiedzenia izby wytrz....... i taka marionetka podejmuje decyzje.Ala to wszystko prawda hi hi jak długo jeszcze...
ABC 2015-09-19 16:46:54
a ja powiem tak: wszędzie trzeba pracować, w Medimie nie ma miejsca na leniwców i krętaczy udawających , ze pracują a wyników brak, ale jak robisz swoje i jestes dobry to i dobrze zarobisz , bo jest wiele możliwosci. Ale trzeba sie rozwijać i zasuwać, więc jest to praca dla tych , ktorzy chca pracować i utozsamiają sie z firmą. Firma reprezentuje bardzo dobre marki . I pamietajmy : wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...
crazy 2015-10-25 17:59:42
To co jest w Medimie, to każdy pracujący wie. Ci, którzy się tutaj wybierają, nich lepiej 5 razy pomyślą. Praca w stresie, ciągłe przesłuchania nazywane business review, brak szkoleń, narzędzi do pracy, wieczna spychologia i tumiwisizm tych, którzy pracują w biurze i magazynie. A p. dyrektor jak wyżej opisano. Potem sam loguje się jako ABC i odkręca. Ta firma, to przykład braku zarządzania i elastyczności, nie mówiąz o reagowaniu na zmiany rynku. Kolos na glinianych nogach.
roro 2015-10-27 10:11:31
Crazy w 100 % masz racje :) HR chodzi po firmie i wypytuje opinie jednych o drugich. Gdy zapytałem Dyr Handlowego po co powstaje Karl Stortz w Polsce odpowiedział mi w sposób rozbrajający, że to tylko marketing. A facet, który zajmował się robotem daVinci już tam pracuje i się śmieje. Decyzje do bani np. po kolesiowsku załatwiony "kontrakt" na fotel operacyjny - cena kosmos.Pracują na 40-60 % marży dodawanej do ceny producenta. BARDZO KIEPSKA ATMOSFERA ZADZWON I ZAPYTAJ O KONKRETY A PRZEKONASZ SIE O LANIU WODY, BRAKU KOMPETENCJI I PROFESJONALIZMU.
KOKOS 2015-11-10 11:45:41
Oczywiście świeże pomysły muszą spotkać się z bezpośrednią aprobatą prezesowej. Nie ma praktycznie szans na własną kreatywność, wszystko pod chorą kontrolą a sprawiają wrażenie, że tak nie jest. Nawet jak chcesz zrobić wydruk w kolorze to musisz mieć akceptacje. Z tego co wiem zajmować się możesz również zamawianiem hoteli dla lekarzy itp spraw które robiła zwolniona rok temu (po 5 latach) recepcjonistka.
KOLES 2015-12-07 14:03:40
Masakra masakra i jeszcze raz masakra (płacą nie najgorzej), ale masakra i atmosfera masakra, NIE POLECAM pracowałem tam 2,5 roku masakra :)
1
Goguś 2016-02-09 08:03:11
Tragiczna firma. Zadzwoń a zobaczysz jaka jest profesjonalna. Najlepsze są meetingi z prezesową i jej upitym dyrektorkiem ha ha ha a dziewczyna z hr przestraszona, ale ma prace życia nie ma daleko do pracy.
1
Goguś 2016-02-10 23:06:14
Niestety dziewczyna z HR studia zakończyła wg. mnie ok. 25 - 30 lat temu, nie jest przestraszona a WYRAFINOWANA,
1
karol 2016-02-11 12:07:29
firma jest ok
kokos 2016-02-11 16:12:48
firma do d...y porozmawiajcie w środowisku a zobaczycie na 100%
KO 2016-02-14 14:40:21
Pracowałam w marketingu, gdy postawiłam się delikatnie prezesowej to skoczono mi do gardła, byłam w szoku zwolniłam się ponad rok temu. A na marginesie nie ma szkoleń, ale to żadnych szkoleń. Moja koleżanka, która była zatrudniona również w marketingu musiała i chyba nadal musi odstać swoje w recepcji SUPER FIRMA CO NIE DNO
ABCD 2016-02-23 22:56:34
W dwa ostatnie m-ce odeszło 5 osób. 3 przedstawicieli, recepcjonistka, produkt manager. Nikt z nich nie pracował dłużej niż rok. Ludzie z ciekawym doświadczeniem i możliwościami, wiec Odeszli, bo sami tak zdecydowali. To są tylko ostatnie 2 m-ce. Zero szkoleń, pomocy, a przede wszystkim szacunku do ludzi. Zarząd i hr traktuje ludzi jak bezmyślnych gówniarzy. Instruktaż w tydzień, idziesz sprzedawać i... Prezentować sprzęt alive na bloku. Sprzęt, którego nigdy wcześniej nie widziałeś :). Za miesiąc już chcą mieć wyniki. Donoszą wszyscy na wszystkich chyba. Masakra. Praca na przeczekanie dla tych, którzy nie maja innej alternatywy. Szkoda zdrowia, nerwów i poświęcenia wolnego czasu. Do tego nie są uczciwi w rozliczeniach. Każdy dobry head hunter odradza i ostrzega.
1
Zenon 2016-02-24 12:13:41
Pani prezes jest wielką szychą w BCC nawet wystepuje w tv wiadomosci z wczoraj (bełkot). Nigdy nie dotrzymuje słowa, ludzi traktuje z góry a zapomniała jak przyjechała ze śląska i kto jej pomagał w pseudo karierze ha ha ha. Firma padaka, atmosfera padaka pozdawiam. Pracowałem tam 2,5 roku
A 2016-02-24 13:25:54
To jest stanowisko recepcjonistki. Górnolotny opis adresowania kopert, przyjmowania kuriera DHL i robienia kawy :). Osoba zrekrutowana dowie sie o tym po zatrudnieniu i to jest dopiero piękne zachowanie pracodawcy. Zwabic, oszukać, nagonić do roboty. Do tego atmosfera gęsta jak błoto na mokradłach. Lepiej uważać co i do kogo mowić.
misternie 2016-02-24 22:13:21
a dlaczego nikt nie napisze że są osoby które pracują 5-10-13-15-20-25 lat ?
Jest to prywatna firma i prezes musi być prezesem a co wam nie pasuje w prezesowej, która dobrze reprezentuje firmę i udziela się społecznie.
Jak wszyscy jestescie tacy mądrzy to dlaczego nie otworzycie firmy i nie stworzycie takiego imperium zatrudniającego prawie 100 osób. Być może brakuje więcej zrozumienia, być może jest to wina kiepskich doradców, albo tego że wiele osób tutej pisze ale do adresata nic nie powie - a wystarczy być szczerym.
Pamiętajmy, że nigdzie nie jest idealnie i zawsze możemy isć tam gdzie pozornie jest lepiej lub otworzyć swoją firmę i użerać się z urzędami. Powodzenia!
A 2016-02-25 15:50:44
Niech te osoby pracujące lata same napiszą.... A pani prezes ma ludzi od użerania się. Nawet gdyby sama musiała, to nie usprawiedliwia jej zachowań. Ludzie w pracy chcą wykonywać swoje, nie zastanawiać się jaki kto ma humor danego dnia. Nigdzie nie jest idealnie i tak jak piszesz kazdy może odejść, więc stad taka rotacja jak w żadnej firmie. Zrozumienie huśtawek nastrojów i kaprysów, to niezłe wyzwanie. Tylko ja do pracy chodzę pracować na wypłatę i prowizję, nie leczyć cudze frustracje.
A 2016-02-25 15:51:34
Niech te osoby pracujące lata same napiszą.... A pani prezes ma ludzi od użerania się. Nawet gdyby sama musiała, to nie usprawiedliwia jej zachowań. Ludzie w pracy chcą wykonywać swoje, nie zastanawiać się jaki kto ma humor danego dnia. Nigdzie nie jest idealnie i tak jak piszesz kazdy może odejść, więc stad taka rotacja jak w żadnej firmie. Zrozumienie huśtawek nastrojów i kaprysów, to niezłe wyzwanie. Tylko ja do pracy chodzę pracować na wypłatę i prowizję, nie leczyć cudze frustracje.
? 2016-02-28 10:19:13
Facet pracujący prawie 20 lat z Wrocławia za sprzedaż robota da Vinci nie dostał ani złotówki. Doprowadzono do odebrania koncesji na sprzedaż robota. Imperium co ty piszesz baba jest w starych komunistycznych układach skompromitowana w normalnym środowisku biznesowym. Jej szwagierka ze śląska nie odpisuje na amaile (chyba nie opanowała) razem z bratem prezesowej tworzą to imperim na śląsku. Zadzwon uów się na spotkanie zadaj pytania techniczne a zostaniesz spuszczony na drzewo. Ja próbowałam wiele razy, ale jest tam tylko mobing mobing i kapusiostwo.
PRACOWAŁAM OD 5 DO 7 LAT 2016-02-28 10:27:22
ALICJA (HR) daj spokój nie wypisój proszę kto ma założyć firmę "imperium" .Sama chodzisz spięta czy warto tracić zdrowie? Zobacz miny ludzi, którzy zrezygnowali z normalnych przc zwabieni iluzją. A propos nie ma ogłoszeń, że medim szuka pracy bo są wystawiane anonimowo. Mineły czasy prosperity gdy kożystano z doradztwa personalnego. Gdy był problem z wypłatą prowizji za 3 m-ce dla doradztwa to oni zrezygnowali z usług Medim. Proszę nie zaczepiaj ludzi na kawie, korytarzu i nie pytaj jak zachowują się inni a potem chodzisz to pseudo pani charytatywnej prezes kapować. OPANUJ SIĘ
1
XYZ 2016-03-05 11:02:56
Poszukują PM w zakresie ortopedii, neurochirurgii, kardiochirurgii i anestezjologii. Jest na pracuj.pl. Opis stanowiska jak na przedstawiciela...
1
XYZ 2016-03-05 11:11:36
Poszukują oczywiście anonimowo :) jako lider sprzedaży sprzętu medycznego
3
BYŁY 2016-03-09 15:23:59
Etapy rozmowy kwalifikacyjnej MEDIM.
1. Telefon z HR rozmowa ok 30 min (w moim przypadku) trzeba wstępnie podać ile się chce zarabiać, reszte pytań standard - rozmowa przyjemna :)
2. Etap II wizyta w firmie i rozmowa z prezesową i dyrektorem sprzedaży. Prezesowa znudzona, ale trzymająca fason - rozmowa merytoryczna, przyjemna ok 1 godziny
3. Telefon z info, że wygrałem.(po ok. 2 tygodniach)
4. Podpisanie umowy i tu się zaczyna (zwolniłem się już z poprzedniej pracy).
umowa i zakres obowiązków trochę odbiega od ustaleń, samochód służbowy praktycznie tylko do użytku służbowego a miało być inaczej. koszt przejechania prywatnie 1 km ok 1,00 zł/km. Nie było mowy o GPS - ale to nie problem. PODPISAŁEM UMOWE - :)
5. Szkolenie ok. 2-3 dni prowadzone przez faceta, któremu się nic nie chce uważał chyba mnie za konkurencje. Wszyscy w firmie sprawiają wrażenie zastraszonych , cały czas szepty, ciche kłutnie aaaaaa najlepsze dyr handlowy nie jest zorientowany nawet w obszarze jaki ma poszczególny PH. Kolejnym zaskoczeniem jest (pajac w muszce) mówiący niespotykane rzeczy nna temat konkurencji i innych firm nie profesjonalne zachowanie. Wszyscy widzący prezesową osobiście przekształcają się w inne osoby niż są MASAKRA. Na spotkaniach dowiadywałem się rzeczy z którymi rozmawiałem na papierosie od prezesowej - daleko posunieta denuncjacja i kapownictwo. Nie polecam nawet wrogowi ciężko było wytłumaczyć gdy szukałem pracy atmoswerę w medimie a opinia jest straszna bo nawet firma pośrednicząca zapytała się co tam się dzieje bo jak jest rekrutacja na sprzęt medyczny to najwięcej ludzi jest z medim. NIE POLECAM
7
Tu.i.teraz 2016-03-09 22:27:25
Były - "co ty wiesz o zabijaniu ...", niewiele ... Praca to nie przedszkole, a firma to nie przytułek.
Ja tu płacę za priv 40 gr, zeta płaciłem w poprzedniej firmie, wiec zmienilem. A gps? Jest dzisiaj wszędzie, tutaj chociaż wpisali w regulamin korzystania z auta...
Tutaj nie ma stanowiska dyr. handlowy ani pojęcia PH, Nie poje...ły ci się firmy?
A ta muszka... Wiesz wszystko o konkurencji? To idź tam, tyle. Tutaj robią swoje, tyle.
I nie pal, to jest zgubne.
BYŁY 2016-03-10 11:01:00
tUItERAZ nie pomyliły mi się firmy chcę ostrzec ludzi i napisać prawdę. PH to skrót myślowy ja miałem stanowisko Menagera ale to to samo czepiasz się szczegółów. Jeżeli zaprzeczasz i jest Tobie tam super to pracuj. Atmosfera naprawdę jest bezcenna naliczyłem w przeciagu 3 lat dwie osoby, które zrezygnowały s tej super firmy po 3 dniach. Jak wyglądają szkolenia powinieneś wiedzieć najlepiej -JEST ICH BRAK (mówie o profesjonalnych a nie o bełkocie sflustrowanego kolegi)Celowo nie wymieniam nazwiska pana w muszce, ponieważ nie wypada, ale jest on wielką pomyłką ma pod sobą dużą ilość ludzi a beszta ich jak smarkaczy opowiadając brednie (najlepsze, że to INŻ ARCHITEKTURY). Może Tobie odpowiada wiecznie nie zadowolona i w pretensjach mina prezesowej mnie nie, ponieważ babka nie jest profesjonalna,nie wychowana a to że ma olbrzymie układy to wiem a nie napisze dlaczego. Jeżeli uważasz, że ODWRÓT ZNANYCH BRENDÓW Z FIRMY TO ROZWÓJ PASUJĄCY TOBIE TO OK. NP. ROBOT DA VINCI, LAICA,KARL STORTZ ENDOSCOPE MARKETING A TU CIĘ ZASKOCZĘ W PRZYGOTOWANIU SĄ INNE KTÓRE BEDĄ REZAYGNOWAĆ - SĄ TO WIODĄCE MARKI W MEDYCYNIE ONE SIĘ ZORIENTOWAŁY TY NIE SZKODA??? A FACET W RANDZE DYREKTORA TEN NAJBLIŻEJ GABINETU PREZESOWEJ ŻATKO KIEDY TRZEŻWIEJE, MOŻE TOBIE TO NIE PRZESZKADZA MOŻE PRACUJESZ W DZIALE PANA Z MUSZKĄ I NIGDY Z NIM NIE ROZMAWIAŁEŚ, ALE WSPÓPRACA MERYTORYCZNA I PRAKTYCZNA JEST STRASZNA. PISZĘ FAKTY MUWIĘ JAK JEST I BYŁO ZDECYDOWANIE WG.MOJEJ OPINI NIE POLECAM FIRMY A CIEBIE POZDRAWIAM. A SWOJĄ DROGA DUŻE PRAWDOPODOBIENSTWO , ŻE JESTEŚ BABECZKĄ Z HR LUM SAMĄ PREZES HI HI POZDRAWIAM STATEK TONĄCY
5
straznik prezesowej 2016-03-21 14:52:40
Xa odpowiadam na pytanie - 6500 do 9000 zł brutto a prezesowa 45 000 do 200 000
2
xxx 2016-05-20 23:31:20
A jaka jest flota samochodowa? Jakimi autami jeżdżą Przedstawiciele?
WW 2016-06-06 19:10:17
Mondeo
2
zapalony medimowiec 2016-06-09 18:20:03
AAAA... Medim.... i wszystko jasne ;)
1
buu 2016-06-12 21:39:41
Dlaczego Alicji nie ma na zdjęciu wśród topowych HRowców w nagłówku?
1
Do WW 2016-07-07 12:34:23
Mondeo jeżdżą tylko Dyrektorzy !!!! Przedstawiciele ford focus kombi. 3-4 letnie auta, wersja goła (tylko manualna klima jest). 105 koni. Benzyna.
4
Ksiądz 2016-07-11 21:41:36
Miłe :)
Fagas 2016-07-11 21:49:56
Ciekawe co Ksiądz może o tym wiedzieć...
1
Rafał 2016-07-11 21:53:36
Nie załapałaś się?
1
nick 2016-07-20 00:38:47
Mondeo jeżdżą dyr. i PM (a i to nie od początku), reszta surowe Focusy kombi benzyna 105 km
1
Kaaaaaaaa 2016-07-21 08:22:35

Bardzo przykro się to wszystko czyta.
Szkoda , ze tak dobra firma przeżywa kolejny kryzys.
Polecam trochę szacunku dla ludzie , którzy stworzyli tą firmę, dzięki którym macie lub mieliście przyjemność tam pracować.
Życzę powodzenia
Kaaaaaaaa 2016-07-21 08:23:40
Bardzo przykro się to wszystko czyta.
Szkoda , ze tak dobra firma przeżywa kolejny kryzys.
Polecam trochę szacunku dla ludzie , którzy stworzyli tą firmę, dzięki którym macie lub mieliście przyjemność tam pracować.
Życzę powodzenia
nick 2016-07-23 00:49:01
Z tą przyjemnością to raczej przesada, choć jeśli się chce i zamierza pracować to nauczyć można się dużo i to jest niewątpliwie na plus, bo Storz jest po prostu dobrą firmą o dużym portfolio.
To że ktoś założył fmę i kogoś zatrudnił nie jest powodem do szacunku. Powodem do okazywania szacunku może być godne traktowanie pracowników. A akurat z tym to jest tam od paru lat kulawo.
Chcesz być szanowany szanuj innych. Niby proste...
6
Giętki ;) 2016-08-13 12:16:16
Jeśli ktoś chce zmierzyć sobie poziom odporności na poniewieranie i obrażanie, niechaj spróbuje pracy w Medim. Business review jest testem najlepszym z możliwych :) i szybko następuje, bo już po miesiącu od zatrudnienia kazdy tłumaczy sie ze swoich "projektów", smagany niewybrednymi komentarzami pani prezes. Mam cudne wspomnienia z Medimu, które pozwalają mi docenić mojego obecnego Pracodawcę. Z uśmiechem wspominam poziom intelektu i inteligencji emocjonalnej byłej szefowej... Bezcenne doświadczenia!
5
Giętki 2016-08-13 12:37:17
Przeczytaj ze zrozumieniem to co zostało jasno napisane. Czy to straszenie? Kazdy ma wolną wolę w podejmowaniu decyzji i wyrabianiu sobie opinii, taki porządek na tym świecie :)
4
Mr Stryker 2016-09-22 16:58:56
Wnioskuje, że pracujesz tam ? To proszę spójrz na wynik finansowy firmy (poziom sprzedaży), a potem powiedz czy nie ma kryzysu hahahah :D Oczywiście to wina tych nierobów handlowców! W końcu pewnie siedzisz za biureczkiem i picie kawy w kuchni tyle Ci zajmuje, że kryzysu "ni ma" - kawa jest.
Franek 2016-09-22 17:00:57
Storz stworzył tę firmę - tzn jego marka i dawna jakość nic więcej.
hehe 2016-09-22 17:06:49
To super, że się tak dzieje@Maciek, ale wiesz może czy można u nich liczyć na jakieś benefity socjalne? W końcu atmosfera dobrze że dopisuje, ale zarobki są również ważne, więc ta kwestia jest dość istotna.
Zostaw swoją opinię o Medim Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medim Sp. z o.o.