logo Medim Sp. z o.o.

Medim Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Medim Sp. z o.o.

? 2016-02-28 10:19
Facet pracujący prawie 20 lat z Wrocławia za sprzedaż robota da Vinci nie dostał ani złotówki. Doprowadzono do odebrania koncesji na sprzedaż robota. Imperium co ty piszesz baba jest w starych komunistycznych układach skompromitowana w normalnym środowisku biznesowym. Jej szwagierka ze śląska nie odpisuje na amaile (chyba nie opanowała) razem z bratem prezesowej tworzą to imperim na śląsku. Zadzwon uów się na spotkanie zadaj pytania techniczne a zostaniesz spuszczony na drzewo. Ja próbowałam wiele razy, ale jest tam tylko mobing mobing i kapusiostwo.
5
PRACOWAŁAM OD 5 DO 7 LAT 2016-02-28 10:27
ALICJA (HR) daj spokój nie wypisój proszę kto ma założyć firmę "imperium" .Sama chodzisz spięta czy warto tracić zdrowie? Zobacz miny ludzi, którzy zrezygnowali z normalnych przc zwabieni iluzją. A propos nie ma ogłoszeń, że medim szuka pracy bo są wystawiane anonimowo. Mineły czasy prosperity gdy kożystano z doradztwa personalnego. Gdy był problem z wypłatą prowizji za 3 m-ce dla doradztwa to oni zrezygnowali z usług Medim. Proszę nie zaczepiaj ludzi na kawie, korytarzu i nie pytaj jak zachowują się inni a potem chodzisz to pseudo pani charytatywnej prezes kapować. OPANUJ SIĘ
7
XYZ 2016-03-05 11:02
Poszukują PM w zakresie ortopedii, neurochirurgii, kardiochirurgii i anestezjologii. Jest na pracuj.pl. Opis stanowiska jak na przedstawiciela...
2
XYZ 2016-03-05 11:11
Poszukują oczywiście anonimowo :) jako lider sprzedaży sprzętu medycznego
6
BYŁY 2016-03-09 15:23
Etapy rozmowy kwalifikacyjnej MEDIM.
1. Telefon z HR rozmowa ok 30 min (w moim przypadku) trzeba wstępnie podać ile się chce zarabiać, reszte pytań standard - rozmowa przyjemna :)
2. Etap II wizyta w firmie i rozmowa z prezesową i dyrektorem sprzedaży. Prezesowa znudzona, ale trzymająca fason - rozmowa merytoryczna, przyjemna ok 1 godziny
3. Telefon z info, że wygrałem.(po ok. 2 tygodniach)
4. Podpisanie umowy i tu się zaczyna (zwolniłem się już z poprzedniej pracy).
umowa i zakres obowiązków trochę odbiega od ustaleń, samochód służbowy praktycznie tylko do użytku służbowego a miało być inaczej. koszt przejechania prywatnie 1 km ok 1,00 zł/km. Nie było mowy o GPS - ale to nie problem. PODPISAŁEM UMOWE - :)
5. Szkolenie ok. 2-3 dni prowadzone przez faceta, któremu się nic nie chce uważał chyba mnie za konkurencje. Wszyscy w firmie sprawiają wrażenie zastraszonych , cały czas szepty, ciche kłutnie aaaaaa najlepsze dyr handlowy nie jest zorientowany nawet w obszarze jaki ma poszczególny PH. Kolejnym zaskoczeniem jest (pajac w muszce) mówiący niespotykane rzeczy nna temat konkurencji i innych firm nie profesjonalne zachowanie. Wszyscy widzący prezesową osobiście przekształcają się w inne osoby niż są MASAKRA. Na spotkaniach dowiadywałem się rzeczy z którymi rozmawiałem na papierosie od prezesowej - daleko posunieta denuncjacja i kapownictwo. Nie polecam nawet wrogowi ciężko było wytłumaczyć gdy szukałem pracy atmoswerę w medimie a opinia jest straszna bo nawet firma pośrednicząca zapytała się co tam się dzieje bo jak jest rekrutacja na sprzęt medyczny to najwięcej ludzi jest z medim. NIE POLECAM
11
Tu.i.teraz 2016-03-09 22:27
Były - "co ty wiesz o zabijaniu ...", niewiele ... Praca to nie przedszkole, a firma to nie przytułek.
Ja tu płacę za priv 40 gr, zeta płaciłem w poprzedniej firmie, wiec zmienilem. A gps? Jest dzisiaj wszędzie, tutaj chociaż wpisali w regulamin korzystania z auta...
Tutaj nie ma stanowiska dyr. handlowy ani pojęcia PH, Nie poje...ły ci się firmy?
A ta muszka... Wiesz wszystko o konkurencji? To idź tam, tyle. Tutaj robią swoje, tyle.
I nie pal, to jest zgubne.
BYŁY 2016-03-10 11:01
tUItERAZ nie pomyliły mi się firmy chcę ostrzec ludzi i napisać prawdę. PH to skrót myślowy ja miałem stanowisko Menagera ale to to samo czepiasz się szczegółów. Jeżeli zaprzeczasz i jest Tobie tam super to pracuj. Atmosfera naprawdę jest bezcenna naliczyłem w przeciagu 3 lat dwie osoby, które zrezygnowały s tej super firmy po 3 dniach. Jak wyglądają szkolenia powinieneś wiedzieć najlepiej -JEST ICH BRAK (mówie o profesjonalnych a nie o bełkocie sflustrowanego kolegi)Celowo nie wymieniam nazwiska pana w muszce, ponieważ nie wypada, ale jest on wielką pomyłką ma pod sobą dużą ilość ludzi a beszta ich jak smarkaczy opowiadając brednie (najlepsze, że to INŻ ARCHITEKTURY). Może Tobie odpowiada wiecznie nie zadowolona i w pretensjach mina prezesowej mnie nie, ponieważ babka nie jest profesjonalna,nie wychowana a to że ma olbrzymie układy to wiem a nie napisze dlaczego. Jeżeli uważasz, że ODWRÓT ZNANYCH BRENDÓW Z FIRMY TO ROZWÓJ PASUJĄCY TOBIE TO OK. NP. ROBOT DA VINCI, LAICA,KARL STORTZ ENDOSCOPE MARKETING A TU CIĘ ZASKOCZĘ W PRZYGOTOWANIU SĄ INNE KTÓRE BEDĄ REZAYGNOWAĆ - SĄ TO WIODĄCE MARKI W MEDYCYNIE ONE SIĘ ZORIENTOWAŁY TY NIE SZKODA??? A FACET W RANDZE DYREKTORA TEN NAJBLIŻEJ GABINETU PREZESOWEJ ŻATKO KIEDY TRZEŻWIEJE, MOŻE TOBIE TO NIE PRZESZKADZA MOŻE PRACUJESZ W DZIALE PANA Z MUSZKĄ I NIGDY Z NIM NIE ROZMAWIAŁEŚ, ALE WSPÓPRACA MERYTORYCZNA I PRAKTYCZNA JEST STRASZNA. PISZĘ FAKTY MUWIĘ JAK JEST I BYŁO ZDECYDOWANIE WG.MOJEJ OPINI NIE POLECAM FIRMY A CIEBIE POZDRAWIAM. A SWOJĄ DROGA DUŻE PRAWDOPODOBIENSTWO , ŻE JESTEŚ BABECZKĄ Z HR LUM SAMĄ PREZES HI HI POZDRAWIAM STATEK TONĄCY
9
straznik prezesowej 2016-03-21 14:52
Xa odpowiadam na pytanie - 6500 do 9000 zł brutto a prezesowa 45 000 do 200 000
2
xxx 2016-05-20 23:31
A jaka jest flota samochodowa? Jakimi autami jeżdżą Przedstawiciele?
WW 2016-06-06 19:10
Mondeo
2
zapalony medimowiec 2016-06-09 18:20
AAAA... Medim.... i wszystko jasne ;)
4
buu 2016-06-12 21:39
Dlaczego Alicji nie ma na zdjęciu wśród topowych HRowców w nagłówku?
7
Do WW 2016-07-07 12:34
Mondeo jeżdżą tylko Dyrektorzy !!!! Przedstawiciele ford focus kombi. 3-4 letnie auta, wersja goła (tylko manualna klima jest). 105 koni. Benzyna.
6
Ksiądz 2016-07-11 21:41
Miłe :)
Fagas 2016-07-11 21:49
Ciekawe co Ksiądz może o tym wiedzieć...
1
Rafał 2016-07-11 21:53
Nie załapałaś się?
1
nick 2016-07-20 00:38
Mondeo jeżdżą dyr. i PM (a i to nie od początku), reszta surowe Focusy kombi benzyna 105 km
3
Kaaaaaaaa 2016-07-21 08:22

Bardzo przykro się to wszystko czyta.
Szkoda , ze tak dobra firma przeżywa kolejny kryzys.
Polecam trochę szacunku dla ludzie , którzy stworzyli tą firmę, dzięki którym macie lub mieliście przyjemność tam pracować.
Życzę powodzenia
Kaaaaaaaa 2016-07-21 08:23
Bardzo przykro się to wszystko czyta.
Szkoda , ze tak dobra firma przeżywa kolejny kryzys.
Polecam trochę szacunku dla ludzie , którzy stworzyli tą firmę, dzięki którym macie lub mieliście przyjemność tam pracować.
Życzę powodzenia
nick 2016-07-23 00:49
Z tą przyjemnością to raczej przesada, choć jeśli się chce i zamierza pracować to nauczyć można się dużo i to jest niewątpliwie na plus, bo Storz jest po prostu dobrą firmą o dużym portfolio.
To że ktoś założył fmę i kogoś zatrudnił nie jest powodem do szacunku. Powodem do okazywania szacunku może być godne traktowanie pracowników. A akurat z tym to jest tam od paru lat kulawo.
Chcesz być szanowany szanuj innych. Niby proste...
11
Giętki ;) 2016-08-13 12:16
Jeśli ktoś chce zmierzyć sobie poziom odporności na poniewieranie i obrażanie, niechaj spróbuje pracy w Medim. Business review jest testem najlepszym z możliwych :) i szybko następuje, bo już po miesiącu od zatrudnienia kazdy tłumaczy sie ze swoich "projektów", smagany niewybrednymi komentarzami pani prezes. Mam cudne wspomnienia z Medimu, które pozwalają mi docenić mojego obecnego Pracodawcę. Z uśmiechem wspominam poziom intelektu i inteligencji emocjonalnej byłej szefowej... Bezcenne doświadczenia!
11
Giętki 2016-08-13 12:37
Przeczytaj ze zrozumieniem to co zostało jasno napisane. Czy to straszenie? Kazdy ma wolną wolę w podejmowaniu decyzji i wyrabianiu sobie opinii, taki porządek na tym świecie :)
6
Mr Stryker 2016-09-22 16:58
Wnioskuje, że pracujesz tam ? To proszę spójrz na wynik finansowy firmy (poziom sprzedaży), a potem powiedz czy nie ma kryzysu hahahah :D Oczywiście to wina tych nierobów handlowców! W końcu pewnie siedzisz za biureczkiem i picie kawy w kuchni tyle Ci zajmuje, że kryzysu "ni ma" - kawa jest.
1
Franek 2016-09-22 17:00
Storz stworzył tę firmę - tzn jego marka i dawna jakość nic więcej.
2
hehe 2016-09-22 17:06
To super, że się tak dzieje@Maciek, ale wiesz może czy można u nich liczyć na jakieś benefity socjalne? W końcu atmosfera dobrze że dopisuje, ale zarobki są również ważne, więc ta kwestia jest dość istotna.
Były 2017-01-16 12:24
Firma z przeokropną renomą w środowisku medycznym. Pani Prezes rozmawia z ludźmi z pozycji MEGA WYŻSZOŚCI poucza nawet w tematach o których nie ma zielonego pojęcia. ZAKŁAMANIE,DEZORGANIZACJA,CHAOS, DONOSICIELSTWO, UKŁADOWOŚĆ to bardzo krótka charakterystyka tej firmy
10
Wielki O. 2017-02-14 18:02
Chaos, brak wiedzy, spychologia... słabizna generalnie. Nie idź jeżeli masz jakieś doświadczenie.
10
Weronika 2017-03-02 11:49
@Wielki O. możesz powiedzieć coś więcej o swoich doświadczeniach z Medim Sp. z o.o.?
1
Baron 2017-03-04 12:02
Chaos - każdy robi uniki, bo nie chce się narazić. Przychodzisz i na wstępie zamiast szkoleń - pilnujesz sali konferencyjnej, bo każdy ma w ( usunięte przez administratora ) plan szkolenia wstępnego i po prostu nie przychodzi. A pani Prezes ma info, że dostałeś warsztat, żeby iść do klientów i potem wymaga. Zatrudniają ludzi bez doświadczenia i nie potrafią dać podstaw, żeby iść to sprzedać. Nawet jak bardzo chcesz się sam nauczyć, to nie dasz rady ogarnąć 12 dziedzin. Zaraz po "szkoleniu" (miesiąc) zaczynają się pytania o projekty i sprzedaż :) i dociskanie, traktowanie jak niewolnika. Zero porządku i profesjonalizmu we wdrożeniu. Zero uporządkowania odpowiedzialności za wprowadzenie w obowiązki. Potem to samo, każdy z biura zlewa wszystko, co może go narazić na kontakt z Zarządem i wszystko, co dołoży mu roboty. Jak samemu się nie ogarniesz i nie masz bardzo mocnego kręgosłupa odpornego na obelgi i czekistowską kontrolę gps (od tego pewna grupa "zapracowanych" uprawnionych medimowców zaczyna dzień) - daję max rok. No chyba, ze bierzesz na przeczekanie i budujesz CV.
Spychologia... chyba wynika z powyższego. Zawsze wszystkiemu winny jest ASM, chyba, że jest uroczą, infantylną blondynką... to wtedy może ma łatwiej. zatem, jeśli jesteś( usunięte przez administratora ) taką kobitą, to śmiało próbuj.
9
Szeryf. 2017-03-05 18:05
Nie jest wielką tajemnicą, że firma jest bardzo słaba i nie wytrzymuje konkurencji. Brak w niej wiedzy produktowej i to często elementarnej. Brak sprzętu demo, bądź jak jest to jest wiekowy i zdezelowany - aż wstyd klientom pokazywać/ Medim jest tylko i wyłącznie dystrybutorem Storz'a, który traktuje Medim jak zwykłego klienta. Medim to twór powstały na marce Stor'z. Bez Storz'a nie ma Medimu po prostu. Nic innego nie sprzedają oprócz jakiś tam środków w wolumenie wystarczającym na waciki. Samochody 4-5 letnie w goliźnie - focus. Telefony i kompy najtańsze. Socjalu żadnego nie ma (ale to akurat wartość dodana w firmach). Nikt za nic nie odpowiada. W centrali ludzie traktują handlowców jak zło konieczne. Nikt nikomu nie chce pomagać. Wiem, że firma ma problem z pozyskaniem kogokolwiek. Nikt nie chce tam iść, oprócz Pań z Biedronki, które po 10 latach siedzenia na kasie stwierdzają, że fajnie by było posprzedawać endoskopy. Jest źle, bardzo źle. Premii za sprzedaż z tego co wiem prawie w ogóle nie ma.
10
Leszek 2017-03-05 18:21
To co jest najlepsze, że na rozmowie pytają ludzi o dzieci i żonę, ogólnie o życie prywatne. W Mediie pracuje się po około 12-15 godzin dziennie. W weekendy też. Więc od razu chcą ludzi którzy nie będą się zasłaniać rodziną. Pracowałem to wiem. Znam dalej gościa co tam pracuje i naparza cały czas. Przez to, że masz wszystkie dziedziny czyli jakie 12-14, masz nierealne wymagania sprzedażowe w każdej dziedzinie i pracy co nie miara. Nie mam systemów wspomagających handlowców, więc każde demo to organizacja na jakiś tydzień czasu - wyzwanie logistyczne. Pracujesz również w niedziele taka by przygotować się do całego tygodnia. Ogólnie padaka. Kasa mniejsza niż w branży. Jak wdepniesz to masz problem. Szkolenia produktowe, które są podstawowe są płatne - chyba 4 tys na początek potem od 3-8 tys. Bez certyfikatów, tylko wiedza o produktach storz - umowa na dwa lata. Pracujesz za goła pensje. Niby masz kwartalne premie, ale nigdy Ci się tak nie złoży aby z fakturować się na milion w 3 miesiące -no chyba że ostatni kwartał. Klienci tylko pytają od paru lat kiedy będzie Storz Polska. Jest niby marketing, ale on robi swoje nie zależnie od sprzedaży więc to bezsensu.
9
ooooo 2017-03-07 12:27
firma dno dno dno dno dno pracowałem 2 lata
2
oooooo 2017-03-11 09:07
dyr Piotr.... chodzi znowu niedopity Alicja HR chyba powinnaś zareagować bo masz zawsze zatroskaną minę i nie wypytuj się na korytarzu na kawie o różne rzeczy tj. donosicielsctwo
3
Weronika 2017-03-17 11:27
@Baron, a jakieś plusy pracy?
Nick 2017-03-18 17:45
A nie można pracować od razu dla Karl Storz? Kto tam jest szefem?
1
ooooooo 2017-04-26 20:01
Firma od 3 lat idzie na dno, atmosfera okropna można nazwać czasami mobingiem, zarobki średnio wyższe ....OGÓLNIE NIE POLECAM
3
Weronika 2017-04-27 09:32
@ooooooo, mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników. Czy według Ciebie naprawdę takie sytuacje zdarzają się w Medim Sp. z o.o.?
Gość 2017-05-20 19:42
Nie można, bo Storza w Polsce nie ma.
Jasiu pytalski 2017-05-26 12:40
Jak teraz wyglada sytuacja w firmie Medim? Jaki jest stosunek pracy przelozonych do przedst. medycznych ? Jakie sa zagwarantowa e benefity socialne dla przedst. ? Duzo jest szkolen ktora wdrazaja w firme? Jaka jest flota aut obecnie dla przedst medycznych? Jak wyglada system pracy ? Dziekuje za informacje
Weronika 2017-05-26 13:30
@Jasiu pytalski zastanawiasz się nad aplikowaniem na stanowisko Przedstawiciel Medyczny? Kto pomoże użytkownikowi @Jasiu pytalski dowiedzieć się więcej na temat pracy na tym stanowisku? Jak przedstawiają się ogólne warunki pracy?
Jasiu pytalski 2017-05-26 15:09
Czas pokaze:) kto pyta ten nie bladzi
Franek 2017-06-01 23:06
Stosunek przełożonych bardzo roszczeniowy, często bez zrozumienia.
Benefitów brak - nie ma żadnych.
Szkoleń nie ma żadnych.
For Focus 2012-2013, podstawowa wersja (tylko manual klima, bez czujników, zestawu do gadani itp).
GPS min 6 godzin w szpitalu łącznie (info od ludzi którzy tam pracuje) - przejazdy się nie liczą, oferty (często jedną ofertę robisz 2 godziny) robisz w domu, przetargi w domu, ustawianie demo w domu, odpisujesz na korespondencje całą w domu min 5 spotkań dziennie. Masz 12 dziedzin medycyny. Jesteś sam na regionie. Masz nawet weterynarie. Praca na około 12-14 godzin dziennie.
Ja mam to szczęście, że już tam nie pracuje. Rób jak chcesz. Starałem się oprzeć na faktach.
8
wolny człowiek 2017-07-05 22:09
Urocze. Od dłuższego czasu jak widac bardzo podobne mniej lub bardziej konkretne informacje, a gość dalej pyta o to samo. To powiedz co chcesz przeczytać, skoro nie odpowiada Ci to co czytasz.
Admin trochę poczyścił, ale nadal jest sporo informacji co jest na + a co na - i dlaczego.
Przez ostani miesiąc nic się nie zmieniło. I przez następny też się nie zmieni.
2
co robi marketing? 2017-07-28 16:43
Pytanie - czym się zajmuje marketing w tej firmie? Czy można się tam czegoś nauczyć?
2
Celina 2017-07-31 08:12
Jeżeli liczysz na kreatywność i możliwość nauki jak najdalej od Medim. Prezesowa jest guru i to jej nawet beznadziejne pomysły muszą być realizowane. Jak pracowałam to lekko chciałam postawić na swoim na spotkaniu z prezesowa.......moja szefowa mnie zbeształa a od jutra musiałam pisać wypowiedzenie.firma dołująca
5
co robi marketing? 2017-07-31 18:07
@Celina - A czy możesz powiedzieć jakie działania marketingowe prowadzą? czy jakieś w mediach (np prasa branżowa, portale medyczne) czy tylko bezpośredni marketing do lekarzy, szpitali itp? czy tam są brand managerowie? jakaś struktura?
Pan Olympus 2017-08-01 22:56
ahhahah proszę nie zadawaj takich pytań ! brand managerów w ogóle nie ma. W Medimie jest jedna Pani od tak zwanego "marketingu" i zajmuje się kompletowanie list uczestników na jakieś śmieszne warsztaty, które zaś organizuje spółka karl storz marketing. Działania marketingowe hahahahahahahahhahah !!! Znam chłopaków tam pracujących, z niektórymi nawet kiedyś pracowałem za moich czasów Medimowych. Panowie tam pracujący chyba jeszcze nie dowiedzieli się, że pisma branżowe istnieją.....Tak naprawdę to nikt nie wie od czego marketing jest, bo na pewno nie od marketingu. Myślę, że sami Panowie nie do końca wiedzą co mają robić a klienci to już na pewno nie wiedzą, że istnieją. Wiem co mówię, bo teraz jestem po drugiej stronie barykady ;) Pozdrawiam !
6
Weronika 2017-09-06 09:47
@Franek dość szczegółowo opisujesz pracę na tym stanowisku Przedstawiciela. Piszesz między innymi o długich godzinach pracy. Jednak jak widzę, nie pracujesz już w firmie. Czy ktoś z obecnych pracowników może powiedzieć, czy warunki pracy dalej tak wyglądają, czy też może uległy od tego czasu zmianie?
Oleńka 2017-09-11 08:41
Jest jeszcze gorzej pracować będę jeszcze ok 2-4 m-cy. Firma dno
Młynek 2017-09-24 00:36
Ja pracuję i opis Franka się zgadza.
1
Zostaw swoją opinię o Medim Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medim Sp. z o.o.