brak logo

Oficyna MM Wydawnictwo Prawnicze

Poznań

Opinie o Oficyna MM Wydawnictwo Prawnicze

anonim 2010-05-26 10:42:23
A jak kształtują się zarobki w oficynie? Ile zarabia np. redaktor, orientuje się ktoś?
aj_dont_anderstand 2010-05-26 17:58:28
Prawie wszystko, co napisane powyżej, to prawda.
Jeżeli ktoś desperacko szuka zatrudnienia, to może się tam zaczepić na miesiąc lub dwa.
Nie należy spodziewać się dobrej organizacji ani atrakcyjnego wynagrodzenia.
Chwilowo przez "firmę" przechodzi huragan[usunięte przez moderatora], więc sytuacja zmienia się z dnia na dzień.
Brak jakiegokolwiek pomysłu na normalne funkcjonowanie lub rozwój "firmy".


ja 2010-07-05 11:00:51
Ja dla odmiany pracuje w danej firmie prawie 2 lata i osobiście polecam dane wydawnictwo. Podejrzewam, że w żadnej innej firmie moje zarobki nie byłyby az tak wysokie. Fakt jest to duża rotacja ale nic nie dzieje sie bez przyczyny i niestety jeżeli ktoś nie umie sprzedawać to stąd odchodzi. W dodatku niesmaczne wydaje się mieszanie spraw osobistych właściciela z sytuacja panująca w firmie i świadczy to wyłącznie o niskim poziomie kulturalnym osób wypowiadających się powyżej. Pozdrawiam
Iwona 2010-07-05 12:20:12
Zgadzam się z Panem Panie Macieju! I pozdrawiam
Były pracownik MM
?:) 2011-01-25 12:03:38
firma pozal sie boże...Dziewczyny tragediaaaa,nie mile:uwazajace sie za piekne a sa [usunięte przez moderatora].Kiedys tam robilem masakraaa.Nie idzcie tam!!
A ja 2011-02-09 19:53:07
No to powiem tylko tyle.... omijac szerokim łukiem. Chamstwo w państwie
anonim 2011-02-09 19:53:46
No to powiem tylko tyle.... omijac szerokim łukiem. Chamstwo w państwie
anonim 2011-03-01 18:53:38
A ja - 2011-02-09 19:53:07

No to powiem tylko tyle.... omijac szerokim łukiem. Chamstwo w państwie

no proszę widzę że nawet kierownicy działu zmieniają zdanie o tej firmie i o produktach oraz ich przygotowaniu
xyz 2011-03-03 10:14:04
Pracuje w Oficynie MM i dostałam wczoraj info o tej stronie. Z przerażeniem przeczytałam dokładnie wszystkie opinie. Nie chcę pisać, że to wszystko kłamstwa i że jest idealnie bo, nie oszukujmy się, nigdzie tak nie jest. Ale niektóre opinie to ciosy poniżej pasa nie mające wiele wspólnego z prawdą. Widać, że przeważają negatywne opinie o telemarketingu. Musze powiedzieć, że teraz jest tam o wiele lepiej – fajna kierowniczka, miła atmosfera i można zarobić, a przede wszystkim stabilizacja. Ostatnio pojawiło się dużo złych opinii o redakcji, które chyba same redaktorki sobie wystawiły. Faktycznie była tam w zeszłym roku rotacja, ale nic nie dzieje się bez przyczyny. Szkoda, że osoby tam pracujące całe zło widzą w innych tylko nie w sobie. Trochę pokory dziewczyny! Odnośnie właściciela – co tu dużo pisać – może robić co chce, nawet wieszać te swoje obrazki – nic nam do tego. W końcu po to ma dyrektora i pracowników by dla niego pracowali. On w zamian płaci regularnie i na czas wynagrodzenia i przestrzega kodeksu pracy. Godziny pracy są ok. I jak ktoś robi swoje to po 16 zapomina o pracy i żyje swoim życiem, a nie firmą. Myślę, że to najbardziej będzie interesować potencjalnego, rozsądnego pracownika, a nie żale wylewane przez zawistnych ludzi. Pozdrawiam wszystkich pozytywnie nastawionych.
3
Wisienka na trociku nr 2 2011-03-08 10:00:12
Widać że jesteś świeżutkim "nabytkiem", i jeszcze mało wiesz o tej firmie. Owszem wiele opinii jest mocno przejaskrawionych i napisanych przez osoby, które musiały dać upust swojej złości, ale zdecydowana większośc tych opinii jest prawdziwa. W firmie działy się o wiele gorsze rzeczy, o których nie wszyscy wiedzą. Co do kierowniczki telemarketingu to daj spokój jej i jej dziewczynom. Dziewczyna jest bardzo dobra w tym co robi, i długo czekała na awans, na który już od dawna załugiwała, żaden Dyrektor nie widział potencjału tej dziewczyny, w końcu przyszła Pani Dyrektor i zauważyła możliwości tej dziewczyny, choć Pani Dyrektor też miała swoje za uszami:)). O redakcji lepiej nie wypowiadaj się to ciężka praca i odpowiedzialna, a bez dobrych produktów "kota w worku" można sprzedać ale tylko raz!!! Redakcja która była (myślę o pełnym składzie) przez ostatnie pół roku była jedną z najlepszych w ostatnich latach. Popracujesz dłużej albo i nie to sama zauważysz jak jest naprawdę, to Twój początek więc jesteś oszołomiona. Rób dobre wyniki to masz szanse zostać kolejną "wisienką na torciku". A co do rotacji to jak myślisz, kto był powodem tak wielu odejść? To tak jak w przedszkolu, zabawki po pewnym czasie już się nudzą i trzeba kupić sobie nowe. I na koniec, przeanalizuj sobie ile lat istnieje firma i ilu było w niej Dyrektorów i Kierowników
iluap 2011-03-24 10:31:53
Pracowałam w Oficynie MM jakoś 2 lata temu. Zdecydowanie nie zgadzam się z tymi wszytkimy negatywnymi opiniami. Z perspektywy czasu uważam, że to była bardzo fajna praca! Właściciel dla mnie zawsze miły, dyrektor rewelacyjny!, dziewczyny w redakcji także, (niestey już tam nie pracują). Osoby narzekające na atmosferę pracy i wypisujące wszelkie oszczerstwa na kadrę zarządzającą w tym właściciela najprawodopodobniej nie posiadają zadnych umiejątności interpersolanych. Czy kiedykolwiek jakaś telemarketerka odważyła się pójśc na rozmowę do własciciela i dyrektowa? Jeżeli kierownik był taki zły to idzie się na rozmowe wyżej. Telemarketing- rzeczywiście istnieją tam olbrzymie rotacje! ale do tego zawodu trzeba się nadawać, a nie robić kanapki, obgadywać właścicieli itp. Osoby rozgoryczone powinny sobie zapamiętać jedno, wy pracujecie na właściciela on jest waszym szefem a nie przyjacielem, który pójdzie na grila! Jeśli nie jest z was zadowolno to przykro...
Moje odejście z pracy podyktowane było dalszą chęcią rozwoju i nauką. Nie pracowałam jako telemakreterka, ale osoba odpowiedzialna za reklamę, PR. Pozyskiwanie reklam nie jest moją amicją zawodową ale raczej Public Relations, a w tej firmie niestety to raczkuje. Żałuje, tylko że firma nie znajmuje się tą dziedziną w prowadzeniu biznesu. Po waszych negaztywnych piniach stwierdzam, że HR to jedyny minus firmy. Tylko jak firma ma to poprawić, jak wy rozgoryczone osoby nie rozmawiają o swoich problemach w pracy. Jak już dojdzie do zwolnienia to nieprzemyślwaszy swojej postawy w pracy udajecie się do neta by wyrazić swoje pretencje.. Tylko sory to za późno wam to pieniędzy nie da.
MałaBenia 2011-03-26 11:57:17
Z tego co pisze "iluap" wynika (biorąc pod uwagę pozostałe opinie), że ta firma ma strasznego pecha bo pracują w niej sami rozgoryczeni frustraci, w dodatku lenie i nieudacznicy. To dość odważna teoria muszę przyznać... Ja jednak skłaniam się ku tezie, że osobowość właściciela i wynikająca z niej atmosfera w firmie są przykładem tragigroteski niemal żywcem wyjętej z Franza Kafki.
Wsienka na torciku nr 2 2011-03-28 22:59:34
Po pierwsze malutka jak sie bierzesz za pisanie to rób to profesjonalnie, i Twoje słowa też są wyrazem pełnego rozgoryczenia, odeszłaś, ale czy na pewno rozwinęłaś się. Guzik wiesz co się działo w tej firmie i co nadal się dzieje. Ile razy rozmawiałaś z właścicielem, ile razy dostałaś w pysk od wpółwłaścicielki (żony),bo jest chorobliwe zazdrosna, a sama ma różki na głowie? Mało wiesz, nigdy nie byłaś "wisienką na torciku", więc może nie wypowiadaj się. A telemarketing zostaw w spokoju, to jedyny dział który zarabia na tę firmę, dziewczyny ciężko pracują, nie dostają extra premii, tylko pizze albo drożdżówki....Podziwiam je za samozaparcie i chęć pracy:))
anonim 2011-04-03 20:15:53
A ja Wam powiem jedno. 3 lata w tej firmie dało mi bardzo wiele. fakt, że start od umowy zlecenia przez rok nie należał do szczytu marzeń, ale właściciele wydawnictwa nie okazali się bez serca gdy się okazało że jestem w ciąży. Dostałam umowę o pracę i wszystkie świadczenia należne w okresie macierzyńskim. Po tym czasie mogłam spokojnie wrócić do pracy. Miałam swoje 3 minuty i możliwość wykazania się. Szefostwo chętnie inwestuje w szkolenia, a jak się przyłożysz to premia może wynieść tyle co druga podstawa. Natomiast inną kwestią jest rotacja, która wynika w głównej mierze z szybkiej rezygnacji telemarketerek. Jak laska nie potrafi dzwonić do bólu i nie ma w sobie żyłki do handlu i nachalności z wyczuciem, to niech sobie od razu odpuści, bo nie podoła.
anonim 2011-05-27 23:27:38
Witam, pracuję w oficynie, mamy nowego dyrektora, to wieloletnich pracowników nie zdziwi. ale o dziwo jest ok, zwolnień brak - WISIENKO, jedna z chorym dzieckiem sama złożyła wypowiedzenie, drugiej skończyła się umowa, więc nie wiem kogo mialaś na mysli...
Ktokolwiek chce tu aplikować, niech wie, że czeka go duuuużo pracy, trzeba się wykazać, bo nowy dyrektor ma pochodzenie korporacyjne i zdecydowanie dokręca śruby. da zarobić. Szefa artysty i jego żony nie ma, prawie nie wtrącają się w robotę. Jak ich nie ma, to nawet jest lepiej:)
anonim k 2011-05-27 23:43:56
Luuuudzie, ile dają zarobić w telemarketingu konkretnie?
truskaweczka 2011-05-28 00:03:45
jak nie wyrabiasz normy dla MW to marnie zarabiasz, podstawę tylko. Nowy dyrektor tylko coś zarządem straszy ale wyjscia integracyjne są. Szefa nie widziałam, płacą w terminie, produkty nawet fajne, bo nie trzeba wciskac na siłę, wolałabym z moim wykształceniem być paniusią w redakcji, ale mi nie wysłzlo...
kasia M 2011-05-28 00:34:34
Zaczynając pracę w tym dziale musisz się liczyć z tym, że będziesz traktowany/a jako pracownik gorszej kategorii, który nie potrafi sam myśleć i nie nadaje do niczego innego niż wykręcanie numerów telefonu. Z tego działu jedyne wyjście jest na zieloną trawkę, bo szans na awans lub choćby zmianę stanowiska nie ma żadnych, nawet jeśli posiadasz wykształcenie i odpowiednie kompetencje. Będziesz musiał rozliczać się z każdej minuty, w której nie wykonywałeś połączenia - nie można się nawet w spokoju najeść. Podsumowując - jeśli masz na tyle wysoką samoocenę, że nie dołuje cię takie traktowanie i nie chcesz tam pracować dłużej niż rok, to możesz spróbować.
mona 2011-05-28 00:50:49
Oficyna MM posiada na rynku całkiem dobrą opinię i ja również tak uważam. Dobra atmosfera pracy w niej panuje i wielu ciekawych ludzi można tam spotkać. Pozdrawiam wszystkich .
tele xyz 2011-05-28 00:53:24
pracowałam tam, polecam to jako prace na chwile by zobaczyć jak to jest pracować "na słuchawkach".Atmosfera w pokoju pracy była naprawde dobra, dziewczyny pomagały jak umiały. MW ok
simona 28 2011-05-28 01:03:44
Dla ludzi którzy myślą nad pracą w Oficynie chciałbym napisać że warto próbować, nie jest łatwo się do niej dostać jednak warunki są super! Polecam.
ona 2 2011-05-28 01:15:11
Chciałabym napisać krótko i na temat ale nie wiem, czy się da, bo informacji jest sporo.
Atmosferę firmy tworzą ludzie, a ludzie są różni.
Ja ze swojej strony miałam szczęście trafić do fantastycznego zespołu. Zresztą nie pracowałabym tam tylu lat (a było ich znacznie więcej niż 2 czy 3 - pozwolę sobie bez detali, żeby zachować anonimowość), gdyby było inaczej.
Odeszłamz Oficyny na własne życzenie - zwyczajnie otrzymałam intratniejszą propozycję zatrudnienia.
Faktycznie praca jest ciężka (bywa i po godzinach), nie wszyscy ludzie tam są fajni (ale gdzie tak niby jest) i z racji na bardzo niską rotację na szczeblach wyższych od szeregowego pracownika, ciężko o awans.
Osobom więc zainteresowanym pracą tam, nie odradzam decyzji na tak, jednak bierzcie pod uwagę, że prawdopodobnie skończycie karierę w tej firmie na tym samym stanowisku, na jakim ją rozpoczniecie, pensje są niższe w porównaniu do konkurencj ale za to jeżeli się przyłożycie i traficie na dobrego szefa (a zaręczam są tam tacy) macie stabilizację zawodową na całe lata.
Ogólnie firma ma wady ale osobiście bardzo polecam.
1
MałaBenia 2011-05-28 13:32:03
Wreszcie pojawiły się pozytywne opinie. To zdumiewająca odmiana.
Jakaś nowa kampania reklamowa? Polecenie służbowe?
Nie ma sensu zaklinać rzeczywistości sztuczną autoreklamą.
Propaganda suckesu a rzeczywistość skrzeczy.
1
malina 2011-11-28 09:55:58
Oficyna szuka nowego dyrektora. Napiszcie o co chodzi, czy warto wyslać CV, co to za firma czytając opinię powyżej.
DJ 2012-11-16 21:51:09
Jesli zamierzasz odpowiedziec na ogloszenie o poszukiwaniu menadzera do Oficyny, to radze Ci trzy razy sie zastanowic. Wlasciciele to, moim zdaniem, zmanierowane snoby, bez szacunku do pracownikow zapatrzeni tylko w swoja konsumpcje. Oni powinni zatrudnic Harry Potera lub innego czarodzieja... Kompletnie nie potrafia dotrzymac slowa, nie dotrzymuja umow, i pomijam fakt, ze na finansach firmy zupelnie sie nie znaja co generuje dziwaczne zachowania, np. potrafia wyciagac z firmy wiecej niz ona generuje i dziwia sie, ze to jest dlugofalowo \'zabojcze\' dla firmy! Ubaw po pachy...
Nina 2012-11-22 12:37:14
A mnie interesuje praca w telemarketingu tej firmy. Mam złe doświadczenia z Forum, niskie zarobki itd.
Anonimek 2012-11-22 15:07:33
Według mnie praca fajna, ale wypadająca, jak każda na telefonie w sprzedaży. Tez byłam w Forum faktycznie nie ma porównania, tu wyciągam wiecej z prowizji, w Forum marnie, ale za to mniej roboty.
lolita 2013-02-14 16:36:28
A jaka umowe daja? Um zlecenie?
gamgam 2013-07-16 15:47:15
Na pewno najlepiej po prostu tam się zgłosić do pracy - pewnie w sprzedaży im więcej zrobisz, tym więcej zarobisz.
1
byly pracownik 2013-12-18 10:45:18
W porownaniu do forum, na pewno duzo wieksze zarobki w oficynie i co najwazniejsze wynagrodzenia na czas.
ali 2014-03-07 13:59:21
pracowałam tam rok temu i nie było problemów z wcześniejszym wyjściem lub dniem wolnym
Anonim 2014-08-23 18:38:19
Nie polecam pracy w tej firmie; w tempie ekspresowym zatrudniają i zwalniają - niektórych nawet przez telefon. Żaden dyrektor / menadżer sprzedaży nie dał rady dłużej niż pół roku - zwykle zwalniali. Jeśli masz swoje pomysły i nie są one zgodne ze światopoglądem właścicieli, to nigdy się z niczym nie przebijesz. Bez względu na stanowisko - masz tylko wypełniać polecenia - najlepiej robić robotę na wczoraj. Inaczej można nie mieć "przywileju" pracowania w tej firmie....
DJ 2014-08-23 22:02:37
Odszedłem z tej firmy dwa lata temu..., ale widzę, że nic się nie zmienia, wszystko po staremu. Najfajniejsze jest to, że ciągle pomysły właścicieli są 'słowem objawionym'! Ciekawe czy zrozumieli w końcu, że nie da się więcej wyciągać z firmy niż ona 'zarabia'...? Dla nich mikroekonomia to wiedza zbędna i nikomu niepotrzebna i... ten kto się na tym zna to wróg nr 1! Zabawne to było i zapewne jest... :-)
MałaBenia 2014-08-24 11:16:25
Problemem tam jest brak szacunku dla drugiego człowieka. To źli ludzie są. Ot co.
xyz 2014-10-31 13:32:10
jeśli odszedłeś z firmy dwa lata temu to skąd wiesz że nic się nie zmieniło?
xyz 2014-10-31 13:38:33
zatrudniają i studentów i takich po studiach też, umowa o prace jest - z tego co ostatnio słyszałam, można zarobić nawet do 5000 ....
AgA 2014-11-04 10:45:47
No właśnie, dużo sie zmieniło chyba ostatnio. Zarobki są bardzo dobre, umowy o pracę, atmosfera wydaje się ok.
mala 2014-11-04 10:49:01
A ja odeszłam, ale chyba za krótkopracowałam, Nie zdążyłam się zorientować co i jak, dużo wymagali, ale można bylo zarobić, najlepsze dziewczyny zarabiały mega kasę. Po prostu ™ mi nie leży.
kasia 2015-02-03 09:44:07
Proszę o informację jaka jest podstawa wynagrodzenia i jak się pracuje? z góry dziękuję za odpowiedź.
tm 2015-02-04 10:20:17
Płacą 11,00 zł netto na godzinę, pracuję w tej firmie od paru miesiecy i jestem zadowolona:) fajny zespol, godziny pracy, wynagrodzenie.. moim zdaniem warto spróbować i wysłać cv:)
xyz 2015-03-02 10:36:33
a ja słyszałam że oni zatrudniają na umowę o pracę również w telemarketingu..
karlo 2015-09-25 10:20:36
Pracował ktoś w Mosinie w Oficynie? proszę o opinie , chodzi o telemarketera
mm 2015-09-26 23:34:57
W firmie pracuje sporo sympatycznych osób, jednak na palcach jednej ręki można policzyć te z doświadczeniem wydawniczym. I nie są to niestety osoby na kierowniczych stanowiskach. Niekompetencja przebija z każdej decyzji menadżer i właścicieli. Coraz gorsza sytuacja firmy sprawia, że podnosi się poziom stresu i paniki właścicieli, a to odbija się na pracownikach. Nieracjonalne decyzje, zwolnienia bez uzasadnienia, obiecywanie etatów bez zamiaru dotrzymania tych obietnic. Ciągła rotacja pracowników, niepewny jutra i zdemotywowany zespół i zagubione kierownictwo.
mm 2015-09-26 23:44:01
Wszystkie niepochlebne opinie napisane na tym portalu o tej własnie firmie są prawdziwe. To nie czyjaś fantazja/złość/frustracja, ale niestety prawda o tym dziwnym tworze. Opinie pozytywne to próba ratowania przez kierownictwo opinii o firmie, rozpaczliwa próba. Odradzam pracę w tej firmie. Zdecydowanie odradzam!
anonim 2015-09-28 08:33:00
kompletnie nie rozumiem wpisu ostatniej osoby przewrotnie określającej się "mm" ... pracuje w Oficynie i nic takiego nie zauważam. praca jak praca, a firma jak firma. ważne że płacą, przestrzegają przepisów, fajne godziny pracy i można bardzo dobrze zarobić - zwłaszcza w telemarketingu.
caloline 2015-10-07 11:16:19
Jaka umowę, godziny pracy stawka? w telemarketingu? Co na początek proponują a co później?
klerek 2015-10-08 10:08:50
dają umowę o pracę po 3 miesiącach, jest podstawa plus prowizja, można dobrze zarobić, praca od 7.30 do 15.30
caloline 2015-10-17 19:12:31
Ale jaka podstawa? jak wygląda system prowizijny?
tomek 2016-05-11 09:41:35
Oficyna MM poszukuje specjalisty ds. obsługi klienta @Adrian praca od 7.30 do 15.30 możesz aplikować jeżeli posiadasz umiejętność nawiązywania kontaktu i prowadzenia rozmowy telefonicznej bo jest to praca w Call Center, oferują szkolenia dla nowych pracowników
Bla bla 2016-11-18 10:08:13
Ja tam pracuje i nie narzekam. Trochę wysiłku i można wyciągnąć super premie. To jest sprzedaż telefoniczna, ale przynajmniej nie dzwonię po biednych ludziach i nie wciskam bezużytecznych produktów. Na pewno można się dużo nauczyć, a warto się nauczyć sprzedawać.
Zostaw swoją opinię o Oficyna MM Wydawnictwo Prawnicze - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Oficyna MM Wydawnictwo Prawnicze