brak logo

ROCA Polska

Gliwice

Opinie o ROCA Polska

Bart 2017-06-06 09:53
Chłopy skonczcie z takimi przykrymi wpisami. "Pracownik" nikt cie nie zmusza do chodzenia na nadgodziny ale są tacy co chcą albo potrzebują i daj im te wolność a co do kasy to jak to godajom trowa zawsze jest barzi zielono u somsiada a jo od somsiada przyszol i wcale tak dobrze nie jest a często nawet nadgodzin nie ma możliwości wziąść albo ci tego nie wyplacom. Pogodejcie z kumplami abo rodziną ale tak szczerze a nietylko chwalenia się to zobaczycie jak jest albo i może nie zoboczycie ale życie jest za krótkie zeby sie tak żołądkować. Piwo dobrze robi po robocie
1
Pulidor 2017-06-12 12:12
Nie rozumie tego najeżdżania na związki . Tak naprawdę to czego od nich oczekujecie ? .To są zwykli pracownicy, jak kazdy z nas i z pewnością zależy na tym aby warunki były godne w naszej pracy . Do czasu jak pracodawca nie łamie prawa pracy to nie wiele mozna zrobić. Niestety zyjemy w takich czasach że tacy zwykli pracownicy jak my niewiele mamy do powiedzenia .To sie dzieje nie tylko unas .Kazdy mądrzejszy zauwarzy że nastepuje taka światowa transformacja .Świat sie kieruje w kierunku gospodarki wydajnosci . Minęły czasy kiedy sie zarabiało wyłacznie za godzinę. Bedziesz chciał zarobić trzeba zwiększyć wydajność. Nie wyrobisz sie, korzyść dla pracodawcy bo i tak bedziesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] on zarobi i jeszcze zaoszczędzi na tobie !!! . Nie ma co sie łudzić że ten światowy kierunek sie zmieni .
2
Mr 2017-06-13 15:14
Ja wiem ze moim kierunkiem bedzie wypowiedzenie jesli to wszystko dalej pujdzie w tym kierunku ktorym idzie. Wiec jesli zarobic nie bedzie szlo to nie ma co pracowac w tych pyłach i niszczyć sobie kręgosłup co juz czasami teraz daje popalic i to pewnie większości osób. Najwyraźniej kilkanaście lat pracy tutaj to za wiele. Trzeba zrobic jakis krok do przodu .Ale podobno kazdego mozna zastapic wiec jak nie my to inni. Na granicach czekają arabusy moze oni bedą chętni ! !!
4
Polidor 2017-06-21 14:14
Ja nie mogę zrozumieć co tam się dzieje od kwietnia pozabierali punkty za sztuki które zjeżdżają z odlewni np kompakty porażka niema ani jednej sztuki której by nie trzeba było poprawić inspektor musi naginać poprawiać czy nikt tego nie widzi polidorzy robią sztuki tak jak robili tylko teraz robią to bez punktów ale normy jak zwykle do góry jeżeli prezes twierdzi że sztuki jadą na gotowo to może puścimy to wszystko bez poprawiania i zobaczymy co wyjdzie a może wystarczy się pofatygować przyjść na szkliwiernia i zobaczyć to nie jest hyba tak wiele i zobaczyć co ten polidor robi a może punkty które polidor miał za zrobiona sztukę zostaną zwrócone pozdrawiam
3
Pracownik 2017-06-21 19:27
Ja proponuję zjednoczenie pracowników i wprowadzic wloski strajk powoli i mało .Zapieprzac jak aktywnosci wyrobic nie można nie ma sensu . W jednosci sila
7
spadamztad 2017-06-22 18:11
A ja proponuję się zwolnić( tak właśnie uczynię ) i iść po sąsiedzku do NGK, właśnie dostali po 700 zł brutto podwyżki, można !?
3
Odlewnik 2017-06-23 23:10
Nie da sie zrobic sztuki na gotowo by byla idealna . Chłopaki na szkliwierni mają w kabinach lepsze swiatlo wyciag powietrza , a nam odjeli po 5 sztuk z dawnej normy ale dodali obróbkę na gotowo dodatkowo sprzątać podłogi co chwile zamiast megana, za wozkami biegać . Kiedy więc mamy miec czas na robienie igieł ?Swiatlo do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] coraz cieplej , zapylenie i hałas przekroczone . A Cersanit dalej nam doklada. Po kilku latach trzeba zmienić firme.Dalej tak sie nie da. Chyba ze wszyscy sie w koncu rozsypiemy na kazdym dziale
2
Polidor 2017-06-24 18:03
To moze gosc z cersanitu niech popracuje cale 8 godzin i pokaze jak sie robi na gotowo przeciez to takie proste
2
XXX 2017-06-24 20:05
Szkliwiernia dobrze wie jaka To ciężka praca ale wszystkim się wydaje że to takie proste kompakta nie potrafią zrobić dobrze żeby nie trzeba było poprawić a co dopiero podwieszane życzę powodzenia najlepsze się zacznie w lipcu bo będzie brak odpisów na poprawiane sztuki to dopiero zacznie się zwracanie sztuk
2
JaNiebieski 2017-06-26 07:16
A ja powiem tak. Niech sobie dalej kombinują i podnoszą normy dokładając obowiązków. Rynek pracy jest teraz taki,że brakuje rąk do pracy. Gliwice to nie wieś ani zadupie na wschodzie gdzie się pracuje za 2000 tyś. Roboty za 2500 jest wszędzie. A jeśli myślicie ,że coraz to będziecie podnosić poprzeczkę to się przekonacie. Bo to bardzo ciężka robota . Aha dodam,że przełożonych jest coraz więcej niż tego szarego robola !!!
7
Robol 2017-06-27 13:42
6 na 3 nie będzie to głupot nie piszcie a co do obróbki na zielono to dlaczego nie zarządacie spotkania z J Sz i rycerzem może niech poznają waszą opinie na ten temat może wyjdą na hale i porozmawiają z nami podniosą pare kibli i zobaczą że ta praca to naprawde ciężki kawałek chleba a nie siedzieć i wymyślać duperele
4
Xxl 2017-06-27 15:24
Popieram niech przyjdzie rycerz popracuje 8 godzin potem obliczy ile zrobil i bedzie dobrze.
3
Orlik 2017-06-27 21:19
Co wy tu robicie NGK podniósł pensję o 700 zł brutto. Na wejsciu 3200 brutto + 10 procent premii.
4
Jan 2017-06-29 09:32
To co się teraz dzieje to przechodzi ludzkie pojęcie nie dość że gatunek jest pod psem to jeszcze jakieś dziwne awanse ludzi którzy nie majom za wiele pojęcie za to fajnie donosi i
prywatnie coś mu robi fuchy .
Chciałbym żeby z Hiszpanii przyjechali i wywalili tych wszystkich partaczy co siedzą na swoich stołeczkach i awansują swoich kolesi .
A co do wypłat to mizeria bez nadgodzin to całkiem lipa jak się nie poprawi do jesieni to trzeba będzie opuścić tonący okręt .
7
Polidor 2017-06-30 21:10
ING dalo pracownikom podwyzki 700 zl brutto U nas w Roca tez sa podwyzki srednio co tszy - cztery miesiace ale NORM pozdrawiam
1
pluto 2017-07-01 20:51
Poziom nieprofesjonalizmu w tej firmie jeśli chodzi o kierownictwo, dział kadr, itd przechodzi ludzkie pojęcie. Tak trzymać, smród już się rozniósł po całym śląsku. Co czwarty pracownik na amfetaminie.
Chamstwo, wyzysk, i podnoszenie norm. Zapylenie, chcesz wykończyć płuca idź tam, szybko umżesz.
PIP powinien zamknąć odlewnie , i są na to kwity, ale jak jak sa skorumpowani przez tych z pierwszego zdania mojej wypowidzi.
2
Szeryf 2017-07-01 21:49
Masz rację. Ale wiesz . Pip wejdzie, przejdzie i wyjdzie. To są układy. Dla państwa wpływy z podatków,miejsca pracy itd. Pozostaje nam żale na forum głosić.
1
aco mi tam 2017-07-01 23:32
Proszę pamiętać o tym , że sentymenty kończą się tam , gdzie kończą się "zamówienia" nie ma klientów , nie ma pracy. Zawsze ktoś bedzie "srał......." Należy pamiętać o tym , że nikt nie żyje wiecznie. Mam nadzieję , że większość z was nie skończy za parę lat na ochronie za 4 zł / h..... chory kręgosłup , roz...... płuca , a jak tam ze słuchem ?? panowie jeszcze pamiętajcie o lizydupach :) .Zawsze ktoś będzie naganiał na robotę... bo wkońcu za to mu płacą.....
"
1
chuck norris 2017-07-04 15:05
A ja mam pytanie , ile czasu dali sobie panowie z cersanitu na rozwalenie nam zakładu?
Stefan 2017-07-04 18:26
A o jakimkolwiek wolnym zapomnij....
4
Pracownik 2017-07-05 20:39
Wolne dostaje sie wtedy jak nas nie potrzebuja ale jak pracownik potrzebuje to nie ma takiej opcji a na dodatek zlego jeszcze w sierpniu obowiazkowo mamy przyjsc na WN bo bedzie rozruch po urlopie zenada.moze zamiast zebran na ktorych wskazani pracownicy nabieraja wody w usta moze warto wejsc na forum i wtedy przejasnia sie mozgownice szefow.
1
szef wszystkich szefów 2017-07-06 16:08
Do wszystkich pracowników roca Polska
Organizowana jest wycieczka do NGK w terminie najbliższych okresów urlopowych, w programie wycieczki przewidziano zwiedzanie fabryki i wybór przyszłych stanowisk. Na koniec przewidziano podpisanie umowy i podwyżki w wysokości 700 zł (nie tak jak u nas). :) pozdro dla kumatych
7
ROBOL 2017-07-07 11:08
Koniec okresu rozliczeniowego a wyplaty takie same ZENADA ZENADA
2
Fizol 2017-07-07 11:23
A jakie mają być na imprezę przycieli
1
Torbaaa 2017-07-08 01:30
No strach się bać!!! W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tymi podwyżkami..i Tak ich się nie da odczuć Ale za to przez podnoszenie norm nasze zdrowie coraz bardziej do bani! Poczekajmy na te ich podwyżki...jak będzie Lipnie..to wypowiedzenia się posypia!!młodzi zarabiają tyle co starzy kilkunastoletni pracownik..porażka
1
Jan 2017-07-08 11:30
Skoro staży doświadczeni pracownicy z kilkunastoletnim stażem zarabiają tyle co młodzi pracownicy a według dyrekcji jest to sprawiedliwe ponieważ według nich pracują tak samo jak ci starzy to może niech kierownicy i dyrekcja też zarabiają po 2300- 2500PLN przecież zbyt wiele nie robią widać to po gatunku .
8
Odlewnik 2017-07-08 20:52
Przecież jest różnica w stażowym między młodym a starym pracownikiem. To samolubne patrzeć komuś do kieszeni, i zazdrościć że zarabia podobnie tak jak ja. Każdy ma prawo do godnego życia niezależnie czy pracuje uczciwie od niedawna i się stara czy kilkanaście lat . Jeśli ktoś chce prowadzić wyścig szczurów w zarobkach między sobą to niech się zatrudni w jakieś korporacji gdzie co zarobi będzie zależne od wyników pracy. Sami wzajemnie się nie szanujecie a żądacie tego od innych . Więcej pokory. Kto mieczem wojuje od miecza ginie.
Prawdziwy odlewnik 2017-07-08 23:41
Aż nie wierze ze ktoś z tak debilnym rozumowaniem robi na tym samym dziale co ja. Pewnie umiesz jeden model i to kiepsko ze przez takich jak ty jada po wszystkich albo robisz z tymi z Krasnegostawu co na to samo wychodzi . Nie tylko staz pracy ale tez umiejętnosc innych modeli powinna byc inaczej placona. Ktos jest uniwersalnym odlewnikiem bo potrafi kilka modeli i moze prawie każdego zastąpić na calej odlewni a dostaje to samo co ty ktory w drodze do szatni lub kibla by sie odlac sie gubisz!!!
6
spadamztad 2017-07-09 20:45
Zgadza się masz rację, dla tego zwalniam się z tego syfu,teraz, bo jest ku temu dobra okazja.
Stefan 2017-07-10 01:57
Miało być lepiej a jest gorzej...
A będzie jeszcze gorzej...
Ciekawe jak bedzie po urlopach... jak ogłoszą jakąś śmieszną podwyżkę i ludzie po uciekają do innych zakładów...
2
Pracownik 2017-07-10 06:28
Zgadzam sie z wycieczka do ngk.proponuje jeszcze mapei i trw bo tam dostali po 500 zl podwyzki.
1
trw 2017-07-10 12:02
W trw nic nie dostali :)
Odlewnik2 2017-07-11 08:43
Dostali czy nie dostali ale górole z Krasnegostawu na nerwy im nie działają .
4
Arbajcik 2017-07-11 10:15
Dyrektor stwierdził na zebraniu ze wysłał autobus do hiszpani z zapytaniem o podwyżki. Jeżeli takowe nie nastąpią to po urlopach niech wyśle pks-y z burakami z krasnegostawu bo tu nie będzie miał kto robić
7
))) 2017-07-11 18:12
Jak się nie chce dać pieniędzy to się bzdury i bajki wymyśla Że Hiszpania się nie zgadza , za trudna sytuacja , i takie tam .
A gdy chodzi o podnoszenie norm to też głupie wymówki że w innych zakładach robią więcej że to z góry polecenie i tak dalej . Panowie do puki nie pokażemy tym mądralom pod krawatem że jesteśmy jednością i nie zrobimy pożądanego referendum to będą nas cały czas za nos wodzić .
Nie mówię tu zaraz o zatrzymaniu produkcji tylko trzeba pokazać że jesteśmy gotowi na to .
15
Jan 2017-07-11 18:15
Zobaczymy za 10-15 lat czy będziesz miał takie same poglądy jak odlewnia zabierze ci kilka lat życia.
6
))) 2017-07-12 19:05
Do wszystkich zainteresowanych .
Mija czas a my jak nic nie zrobiliśmy tak nadal nic nie robimy.
Jeśli nie jest wam szkoda zainwestowanych lat w ten zakłady to właśnie teraz jest odpowiednia chwila żeby zacząć działać .
Proponuję zebranie Związków Zawodowych i ustalić plan działania aby osiągnąć maximum .
Przez powyższe maximum rozumiem minimum 20 % podwyżki włącznie z podwyżką w nowym roku .
Dlatego chętnie wysłucham propozycji terminu zebrania .
Przypominam tylko iż czas dała na ich korzyść a nie na naszą.
12
Król Lew 2017-07-13 22:21
Ktoś tu dobrze moderuje, posty znikają z prędkością światła.
3
ktoś 2017-07-15 09:55
Jest takie stare polskie porzekadło " ryba zawsze psuje się od głowy " i drugie stare używane często na kopalniach "jak coś działa to nie grzeb w tym " . Wzięły się chłopaczyny do" roboty " i rozwalili chyba wszystko co można było rozwalić . A teraz o laboga ratunku !!! Jest też jedno stare porzekadło " nosił wilk razy kilka , ponieśli i wilka "
4
Bbb 2017-07-20 12:54
Cześć mam pytanie czy są do was jakieś przyjęcia do firmy bo jestem zainteresowany aplikowalem na stronie rocka ale żadnej odpowiedzi?

Za odpowiedzi z góry dziękuję.
3
spadamztad 2017-07-24 18:54
Jak myślą że cofnę wypowiedzenie za tą premię którą mają dać w przyszłym roku no to sory memory.
Ludzi to nie zatrzyma.
3
Gipsiarz 2017-07-24 20:18
Daj sobie spokój lepiej wyjdziesz jak będziesz zbierał złom po śmietnikach niż w tej firmie.
5
Lidia 2017-07-26 15:27
@Bbb, tak firma obecnie prowadzi rekrutację na Stanowisko Bespoke Solutions Specialist w Szczecinie mają podobną ofertę również do Gliwic, zależy jaka lokalizacja Cie interesuje?
Robert 2017-07-30 20:24
Cześć. Jaki tam sa zarabki dla nowego pracownika?
Brak słów 2017-07-31 09:08
Nasza "kochana" dyrekcja zafundowała nam w tym roku brak przerwy remontowej. Połowa ludzi na urlopach a piece jada nic dziwnego że na wszystkich działach jest taki nieogar. Dajcie normalne podwyżki to ludzie się znajdą bo do nas już Ukraińców nawet nie chcą przysyłać. A co do 13 pensji to jest standard w normalnych firmach że na koniec roku firma dzieli się z pracownikami zyskami. A u nas to jakaś poracha jednorazowa jałmużna
8
Szkliwiernia Daniel. 2017-08-03 20:35
Dla przykladu na początek 2500 później 500 mniej. Odbiorą Ci z aktywność itd... lepiej idź do NGK.
2
teletubiś 2017-08-07 11:27
Omijać firmę szerokim łukiem. Jeden wielki rozpierdol, musiłabym miec pewne 5000 koła na reke i plecy ze stali zebym tam został. Niech nikt sie tam nie przyjmuje bo nie ma sensu. Trzynastki nikogo nie zatrzymają szykujcie sie na zamknięcie tej firmy. Bo chyaba juz wszyscy z Gliwic i okoli wiedzą ze ta firma to obóz pracy.
7
mekintosz 2017-08-08 07:44
kolego cała ta strefa to syf i gnój takie określenia są odpowiednie-wina tylko osób tam pracujacych ze pozwalaja sobie na takie traktowanie, w europie (tej klasycznej) nikt by sobie na to nie pozwolil ale w europie klasy b,nie ma z kim gadać kapusie matoły tępaki i można by tak długo pisać ale nie chce mi sie, język podszlifować i w świat a nie robić na złodzieji-odwagi trochę!
2
:'': 2017-08-13 08:35
Jeśli ktoś jest zainteresowany pracą w tej firmie to niech przyjdzie na rozmowe i wtedy się dowie co i jak.
Nie sugerujcie się tymi idiotyzmami na forum, bo skoro jest tak źle i tragicznie w tej firmie to czemu Ci wszyscy wypowiadający się jeszcze tam pracują??
Poczytajcie fora innych firm....
Wszędzie narzekają .....
3
ZadowolonyZpracy 2017-08-14 15:55
Ok ja nie będę narzekał :)
Ale przyjdź cwaniaku na szkliwiernie to pogadamy ok ?
Zrób normę popracuj z 3 miesiące wyrabiając swoje i będziemy cię po piętach całować :)
5
Zostaw swoją opinię o ROCA Polska - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROCA Polska