brak logo

ROCA Polska

Gliwice

Opinie o ROCA Polska

ceramik 2016-11-24 13:32
Do Robol i Dawetry - Na jakiej podstawie tak się wyrażacie o nowym dyrektorze? Przecież nawet go nie znacie. Ja wiem o nim to że to właśnie on zbudował Cersanit, zaczynał jak był tylko Krasnystaw i przez 20 lat zbudował całą Grupę : Ukraina, Rumunia, Rosja - poczytajcie sobie zanim zaczniecie kogoś obrażać. Strata tego dyrektora to największa tragedia Cersanitu! Cieszcie się że go macie - to jest super człowiek - sami się przekonacie za jakiś czas i wspomnicie moje słowa.
9
wiesiu 2016-11-24 14:52
Chłopie ten nowy Wasz a stary nasz dyrektor to on firmę zbudował teraz to rozwalają. Chłopie kur.... my płaczemy w Cersanicie za nim gorzej jak przysłowiowy Niemiec za golfem jak sprzedawał
10
Dawerty 2016-11-25 16:59
Macie racje, nie znam go, ale od jego przyjscia same nowe rewelacje dzieja sie w frmie. Normy dla inspektorow prawie o 100% do góry. A potem po dupi* jeszcze dostaja ze jakos slaba. Zakład idzie na ilość nie na jakość. Na nowej hali miało być łatwiej na piecu i trzeba biegać z 30kg sztukami po kilka metrów. A to załadujemy bokiem, a to tyłem, a to 3cm w tę strone a to 15cm w inną... masakra. Manipulatory na zakładzie stoją ale nie można nic nimi sciągać, bo sztuki potem mają defekty. Wszystko kręgosłup i siła mięśni. 15 ton dziennie w wysokiej temperaturze i zapyleniu. Życzę powodzenia pracować tam dłużej niż kilka lat. Stawy do wymiany.
9
robiący braki 2016-11-27 19:41
wasz nowy dyro robił u nas naście lat, i moge powiedzieć, zna się na swojej robocie, nie ucieka od ludzi, potrafił z każdym pogadać, nowych co mamy to dopiero ..........., co do norm itp. wszędzie to samo i u nas też , wszystko co było za starego szefa je złe, nowy wprowadza swoje zasady, co bym nie napisał to i tak sami sobie zdanie wyrobicie,
3
Ulany 2016-11-30 11:52
Nikt nie płacze ze trzeba pracować bo i tak musisz przerobić te 8 -9 h , ale nie kosztem naszego czasu wolnego i wypłat już słyszałem gadki 3 odlewy praca po 8 h dwie zmiany od 6-14 i od 10 -18 (chyba kogoś z tą zmiana poniosło )praca w świątki piątki i niedziele uwalanie premi z ozp no sory ale w takim momencie gdy pracuje tu niedostateczna ilość ludzi prEprowadNie Zmian jest jak strzał w kolano .
7
fff 2016-12-06 12:02
wypłata na grudzien taka lipna. Kk jak inspektor ma robic wiecej 2 wypalania jak ma teraz wiecej roboty stara sie szlifowac otwory zeby nie odkładac sprawdza kompakty i umywalki pod wzgledem deformacji i jest tam sam wiec 2 wypalanie jest trudniej robic niz rok temu. ale oni tego nie rozumieją. Co wy myslicie ze my wszyscy robotami jestesmy. Dawac na produkcje to zobaczymy jak dacie se rade. Jak wy ledwo jedna sztuke na dzien potraficie przeniesc.
8
abcd 2016-12-07 11:20
pracownicy w tej fabryce sami sobie krzywdę robia bo jeden na przeciw drugiego pokazuje ze jest wstanie więcej kibli zrobić niedawno drapali po 70 kibelków a teraz żeby zadowolić brygadzistę i kierownika to jest wstanie wydrapać 100 i te sto poinspekcjonowac i co kiekawe za mniejsza kase ale czego się nierobi żeby tylko firma była zadowolona pracownicy na nowej hali pokazuja ze sa warci tej nowej hali może jeszcze zrezygnujcie z przerwy wtedy jeszcze więcej sztuk zjedzie na odlewni ciśnieniowej przerwy nie maja podobno maja jedna minute miedzy odlewami i wtedy mogą cos sobie zjeść bo takie normy im ustalili żeby wyrobili na 80 punktów serdecznie zapraszamy do firmy roca bo nabory wciąż trwaja a zaniedługo będzie jeszcze lepiej bo przerwy wakacyjnej nawet nie będzie
7
kolo 2016-12-07 11:28
no już mamy lepiej normy poszły w górę a wypłaty te same rewelacja
5
Ktoś 2016-12-08 19:55
Nawet paczek nie dają już na Mikołaja a kiedyś były , teraz trzeba czekać do wigilii , powinni coś extra dodać do paczek za taki kawał dobrej roboty i męczarnie .
4
Inspektor 2016-12-08 23:51
Firma w ramach polepszających się warunków pracy i w ramach już prawie świątecznego nastroju, przed samymi świętami zrobiła prezent pracownikom kontroli końcowej. Otóż jako prezent na kończący się 2016 ostatnią w tym roku wypłatę dostali o ok. 500zł mniejszą. Plus minus mowa o 50 pracownikach. A po "rozmowie" z kierownikiem dowiedzieli się iż poprzedni miesiąc się opierda**li. Oczywiście wszystkie 4 brygady nie tylko wybrana. Dołożyli kilka czasochłonnych obowiązków a potem powiedziano im że kiedyś robili więcej wypalania niż teraz. Ciekawe kiedy nadejdzie czas na inne działy.
8
Inspektor 2016-12-09 00:34
Na zakładzie już ludzie z kadr mówią że na stronie są złe opinie o zakładzie, a jakie mają być? w 2015 zarabiałem więcej niż z tymi podwyżkami, które niby weszły od początku 2016r. Gdzie tu sens... a tak z innej beczki, za każdego wskazanego z imienia i nazwiska pracownika, który wypisuje negatywne komentarze o firmie ma przysługiwać premia miesięczna w wysokości:
-Podpier****nie kolegi premia 50zł
-Podpier****nie samego siebie 100zł.
Jeśli chcesz Podpier***ić anonimowo (związane jest niestety z brakiem otrzymania premi), możesz wrzucić list do skrzynki działu kadr z nazwiskiem delikwenta.
Do paczki świątecznej zapakujcie chociaż 3x0,7litra bo będę zmuszony niezle się zresetować po tym roku owocującym w "poprawy" na tym zakładzie...
5
Kolo 2016-12-09 08:12
Dobrze by bylo zeby calemu kierownictwu tez kase zabrali bo dosc ze siedza caly dzien i nic nie robia to jeszcze mysla komu by to za punkty nie zaplacic tu wymagaja zeby duzo sztuk zrobic a zdrugiej strony maży im sie najlepsza jakosc a to niestety nie idzie w parze ale tego jakos nie moga zrozumiec
6
xxx 2016-12-09 20:22
bo kierownictwo ma placona premie z jakosci a nie za punkty jak by placony ta jak my to by inaczej by spiewal niema to jak ludziom udu...ć wyplaty na swieta jeszcze chca placic iwidualnie niech pier pokaza co potrafia a nie cwaniakuja
4
JabolowaOfiara 2016-12-13 01:43
Może dodam coś od siebie dla przyszłych osób które będą miały okazję nawiązać współpracę z firmą.
Za dużo nie powiem ale pogląd jakiś mam.
Generalnie do pracy na początek przyjmują przez agencję. Jedyna agencja co podchodzi do człowieka normalnie z szacunkiem. Wszystko na poziomie.
Najlzejszy dział to chyba gipsownia biorąc opinie od kolegi. 2.3 zmiany od pon do piątku 8h i więcej was nic nie interesuje.

Wszędzie jest ciężko ale tam najmniej się narobi człowiek. Jedyny mankament to mieszanie gipsu i szybkie zalewanie. Jak nie zdążysz to kapa.
Po tygodniu najlepiej żebyś został na stanowisku sam i robił. Normy do wyrobienia Ale trzeba się nabiegac.
Zarobki ok 11zl/h



4
Bolek 2017-01-03 07:55
Gościu z tą wypłatą to już przesadziłeś!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jest takie przysłowie złej baletnicy to i buty przeszkadzają i ty chyba jesteś takim nędznym pracownikiem.
1
Kolo 2017-01-08 20:40
Szanowny panie prezesie firmy Roca czy byłby pań tak dobry i pochylił się nad problemem ciepłej wody pod prysznicami na nowej hali ponieważ pracownicy od kilkunastu dni kąpią się pod zimna wodą na hali zimno 16 stopni a na dodatek zimna woda długo tak nie pociągnięm
y z góry wielkie dzieki
1
Kolo 2017-01-08 20:40
Szanowny panie prezesie firmy Roca czy byłby pań tak dobry i pochylił się nad problemem ciepłej wody pod prysznicami na nowej hali ponieważ pracownicy od kilkunastu dni kąpią się pod zimna wodą na hali zimno 16 stopni a na dodatek zimna woda długo tak nie pociągnięm
y z góry wielkie dzieki
8
xxx 2017-01-13 12:19
nowe zmiany wrowadzacie a w szatni syf nie działające prysznice woda ledwo co ciepła ,a nie wspomne ze leci choćby chciała a nie mogła nawet po robocie wykąpać do porządku nie idzie
7
Butchers 2017-01-13 18:15
Racja. W lecie wrzątek,w zimie zimna woda i na dodatek ciśnienie tak słabe,że ledwo co leci . No cóż sami fachowcy dookoła ;-) Natomiast w starej szatni w lecie kaloryfery zawsze gorące . W tej firmie zawsze wszystko na odwrót :)
4
były kiblarz 2017-01-18 20:45
A pracuje tam jeszcze karierowy podpiepszacz PALUSZEK?
5
Tępy robol 2017-01-28 17:38
W tym roku obchodzimy 100-lecie firmy...
W ramach tego "święta" pracownicy dostali po.... pączku
10
przestałem lubieć pączki 2017-02-04 12:48
Mówią jaki to niby koncern mający tyle fabryk , że doby pracodawca na stulecie firmy dają pączki ?????? Czy komuś nie powinno być wstyd ?
11
bez premii 2017-02-09 17:09
Kto miał dostać premie to pewnie dostał , dla nas tylko pączek . Pączek ma dużo kalori to miałeś siły szkrobać . Nagrody są ale nie dla nas . Firma się zaczyna ośmieszać za spadająca jakość dobiorą się w końcu i do tych u góry .
10
odlewnik 2017-02-18 21:09
Smacznego pączka bo nie wszyscy dostali
5
zorro 2017-02-24 16:50
Degradacja kierowników ; ok dobre posunięcie ! Teraz tylko czekam na degradację dyrektora produkcji . Ten człowiek prędzej czy później doprowadzi fabrykę do bankructwa ! Ja bym go widział na produkcji jako fizol , to jest jego miejsce niech pokaże co potrafi! Pedro wróć !!!
5
Jack 2017-02-26 11:51
Nie ucieka od ludzi??:D hah u nas na wigilij zakładowej nawet sie nie przedstawił...
4
Jaa 2017-02-27 15:54
Roca jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wiem co wam się nie podoba :-P :-P :-P taki żart chłopaki
4
Pracownik tej niby firmy 2017-03-03 06:51
Co roku niby podwyżki a wypłaty stoją w miejscu.... uper...dają na premiach jak się da !!!! Punkty za aktywność liczone są przez ciemnych ludzi albo wpisują jak im się podoba bo tego pojąć się nie da normę chcą dźwignąć o ponad 100% a na temat kasy żeby dźwignąć ? Niech panowie na stołkach wejdą na linie niech przerzucą to samo co przerzucają zwykli pracownicy. Góra się kompletnie nie liczy ze zdaniem pracowników ma swoje chore wizje i pomysły jak "ulepszyć pracę " a w gruncie rzeczy dodają dodatkową robotę i utrudniają ją a nie ulepszają !!!!! Na stulecie firmy pracownicy dostali po pączku... brak słów przy negocjacjach związków z dyrekcją na temat podwyżki wyskakuję tekst dyrekcji "po co wam podwyżka jak jabłka staniały"
5
Gogus 500 2017-03-04 12:14
Jedno wielkie dno, fabryka schodzi na psy, juz nawet kierownicy się zwalniają. Roboty coraz więcej a wypłaty coraz to mniejsze, za chwilę będziemy zarabiać najniższa krajowa za weekendy i nocki przerobione, masakra.
6
chybasiezwolnie 2017-03-05 19:57
No przecież się rozwijamy,powiększono fabrykę o nową halę i ..............., no właśnie zamiast przenośników mamy wszechobecne wózki i więcej dźwigania ,sztuki na zielono które tak naprawdę powinny być na czerwono,normy podniesione , nowy no nie raczej stary piec przy którym trzeba się więcej nadźwigać,wędrówki ludu czyli piecowych z wózkami z starej hali na nową i odwrotnie,nowe zasady rodem z cersanitu które czy są dobre czy nie to i tak są wdrażane bo tak ma być nastała epoka kamienia łupanego,
jedyny pozytyw to nowe maszyny ciśnieniowe cała reszta to krok w tył.
6
Bob02 2017-03-06 09:26
Podobno za dużo zarabiamy, mają wypłaty uwalic, ludzie już tam nie chcą pracować, a co dopiero jak jeszcze zmniejsza kasę. Roboty doszło, każdemu dokładają.Nowa hala to porażka zwariować można jest ciężej i cieplej. Z resztą na starej hali tak samo, na dworze jest już ciepło a oni puszczają gorące nawiewy, jak się nic nie robi to jest ok ale niech podniosą parę sztuk to zobaczą jak to się człowiek czuje po paru minutach.Wszystko jest bez sensu marnowanie czasu na przewożenie sztuk z jednej hali na drugą, człowiek jak wół ciągnie te wózki,tak samo marnuje się czas na spisywanie sztuk parę razy dziennie, przy tym burdelu. Nie mówiąc już o tym jak ludzi na punktach oszukują, jedna wielka h.... a
8
Wasaty 2017-03-07 11:22
Brawo roca!!!!!! Jeszcze bardziej wypłaty uwalcie to na pewno będziecie mieć ludzi do roboty
5
xxx 2017-03-07 12:26
niby podwyżki a kasy mniej a normy do gory róbcie tak dalej a ludzie pójdą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przykład idzie od kierowników którzy odchodzą nie bez przyczyny
5
heppyfunny 2017-03-08 17:22
Z tego co wiem kierownik odszedł jeden... i tylko dla tego że zlikwidowali stanowisko i chcieli go zdegradować do stopnia brygadzisty.
Jeśli o chodzi o zarobki to fakt że jakoś nie chcą się one ruszyć do przodu, co prawda nie płacą mniej ale powinni się troche bardziej postarać przy podwyżkach bo za chwile Roca wpadnie w poważny kryzys pracowniczy. Co raz więcej osób się zwalnia a póki co randstat nie jest w stanie nadgonić braków ...
Nie wspomne już o nowych normach jakościowych - które obniżyliśmy już chyba do granic przyzwoitości.
2
%%% 2017-03-14 16:03
To mało wiesz!
1
mały 2017-03-14 17:00
TO JUŻ NIE ROCA TO CERSANIT..WRACAMY DO EPOKI KAMIENIA ŁUPANEGO...BRAWO FIRMA.MOŻE PAN DYREKTOR WYJDZIE NA HALĘ I POROZMAWIA Z PRACOWNIKAMI....NO I JESZCZE W PLANACH PRACA W ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA...MASAKRA
7
nowy robol 2017-03-21 15:35
Rozumiem ze tu nikt pracy nie poleca ? jakie zarobki za miesiac ?
1
Mały 2017-03-22 19:40
Przepracowalem w tej firmie 11-lat zwolnilem sie i to byl najlepszy krok jaki zrobiłem w tej firmie nic dobrego człowieka nie spotka caly czas non stop normy w gore fakt faktem co rok podwyzka ale taka ktora nigdy nieodczujesz każdy kto chce zatrudnić sie w ręce niech dwa razy się zastanowi mi to 11-lat wycielo z życiorysu wracając do domu niemialem sily podnieść reki a teraz czuje ze zyje pozdrowienia dla szkliwierni brygada B
14
Wrrt 2017-04-14 18:44
Są teraz przyjęcia na produkcję, czy ktoś może powiedzieć jakie są stawki, a system pracy to czterobrygadowka, w jakim systemie się pracuje?
Bart 2017-04-15 13:04
Otwierają nową odlewnie i na monitorach pojawiło sie że potrzebują nowych. systemy różne w zależności od działu. robota ciężka jest na wszystkich działach ale kaska adekwatna chyba ok 3200 - 3600 przed podatkami w normalnym miesiącu, plus 350 jak nie masz zwolnień a do tego dodatki za nocki lub święta no i można dorobic na nadgodzinach jak juz fach złapiesz i jak wytrzymasz to jeszcze stażowe po 3 latach sie dostaje. codziennie kanapka tez jest i napój dają i cos tam jeszcze na stronie wypisane tez jest. powodzenia
Ulala 2017-04-16 20:23
3200-3600 zł + 350 jak nie masz zwolnień ? Chyba sobie jajca Wielkanocne robisz . Czyli rozumiem,że bierzesz wypłatę mistrza ;-)
Srt 2017-04-18 08:52
A praca jest bezpośrednia pod roca czy pod jakimś agencja? To jaka jest stawka dla zwykłego fizycznego?
Bart 2017-04-18 12:02
Ulala - prosze cytuj dokładnie powiedziałem: "przed podatkiem" i w normalnym miesiącu tak wychodzi - jak bierzesz mniej to pewnie normy nie wyrabiasz?- No chyba że nie chcemy na forum sie wiadomościami o kasie dzielić ale i tak sie na spotkaniu dowiedzą
Bart 2017-04-18 12:12
Przez firme Randstad. Ale z polecenia starych pracowników też bez agencji. po 6 michach sie przechodzi. różnicy w kasie nie ma żadnej chyba - tak przynajmniej gadają
1
Srt 2017-04-18 13:15
Dzięki Bart widzę, że Ty jeden wiesz o czym mówisz i nie sciemniarz. A jak tobie się tam pracuje, jak długo już tam robisz? Praca w święta i niedziele nie przeszkadza?
Ulala 2017-04-18 20:27
Kolego Bart napisz netto czy brutto. Bo z twojego rozumowania wychodzi że netto. Czyli perdzielisz trzy po trzy. Jak zrobisz 3 x nadgodziny i masz ozp znaczy nie chorujesz to może 3800 netto dostaniesz przy 26 dniach pracy.
1
Bart 2017-04-18 23:58
Oh kolego Ulala zaś mi coś wmawiasz albo sugerujesz. "przed podatkiem" to wszedzie znaczy brutto i o tym gadam. wyluzuj -" agresja zero" - to z Seksmisji
Bart 2017-04-19 00:05
Srt - Robota ciężka jest i itego nikt nie ukrywa ale podejście zależy od tego co cie w życiu spotkalo. Mnie wcześniej po budowach nieźle przegoniło – deszcz mróz i spiekota. Mi tu odpowiada bo robota stabilna, w ciepłym, wypłata na czas i na kumplach mogę polegać to i sobie chwale. Każdy ma swoje patrzenie. Ja zaczynałem jak jeszcze na próbnym 2 miechy się po niższej stawce harowało. Teraz stawki dla nowych -podstawa i stanowiskowe- jest to samo a na premie to punkty dodatkowe są i byli tacy co już w pierszym miesiącu dostali premie. Zmiany i swięta to dla mnie tez nie nowość choć jak tu był system 4na1 to było kiepsko. Teraz jest inny i może być. Dodatki za nocki, święta, niedziele i ostatnio też za soboty sa to się to jakos kompensuje. Ale ty se to bracie sprawdź sam:)
1
Łamacz klaty 2017-04-19 05:21
Roca daje mi radosc. Cersanit uzdrowi firme i bedzie dobrobyt...
2
Robert 2017-04-19 08:20
Jak ja pracowałem było 4 na 1.Teraz jaki system wprowadzili.?
Zostaw swoją opinię o ROCA Polska - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROCA Polska