brak logo

ROCA Polska

Gliwice

Opinie o ROCA Polska

robol 2016-11-13 20:42
Rozwiązanie problemów to zatrudnienie nowego dyrektora za pewnie niezły hajs , trzeba mu też kupić super furkę i dać na paliwo i darmowe obiadki . Jeden dyrektor na szlifierni każe robić inaczej a drugi inaczej ale jaja , nawet podobno sam dyro chodził po hali bo przestał chyba już wierzyć managerom . Dostajemy sztuki zrobione na gotowo miało nie być pulidora tera gadają , że nie nie pulidor ma być to co to za sztuki robione na gotowo ?
6
Robol 2016-11-14 18:39
Te same problemy co w Roce ma Cersanit Krasnystaw, Starachowice poczytajcie opinię nowy Dyrektor tam też był
2
Robol 2016-11-14 19:03
Nowy Dyrektor rozpieprzył CERSANIT teraz czas na ROCA to ten co nie zna się na robocie a ok.50000 co miesiąc bierze amen
5
Obserwator_obserwatora 2016-11-16 01:45
Tu Ty się mylisz , "odpowiedz" jest na dole , a za pomyłki się przeprasza cwaniaczku
Obserwator_obserwatora 2016-11-16 01:54
Jesteś wyjątkowo chamski i arogancki.....pomyśl o tym. Może powinieneś przyjść na spotkanie z gen.Polko? Nieśmiertelnik byś dostał...
3
free pensioner 2016-11-16 03:57
Obserwujecie? Dyr. prod. J. Sz. , wiecie kto?chyba to oczywiste!...to MOBBING doskonały ,najczystszej postaci ,podkreślony sto razy. Większego CHAMA nikt nigdzie nie znajdzie na takim stanowisku, zakład? Przecież niejeden z Was się o tym przekonał na własnej skórze. Sąd Pracy (jest taki, informacja dla niektórych) jest do dyspozycji , a ten Pan robi co robi i uważa to za normę (jednocześnie się dziwiąc , że jest problem z zatrudnieniem) , którą być może (albo z pewnością) , nie moja sprawa , robi krzywdę Firmie , w której panowała kiedyś .... ( pamiętacie ,Panowie R...R...?) naprawdę rodzinna atmosfera.
7
PaniWalewska 2016-11-18 19:50
Produkcja produkcją ale niestety w biurze również się sypie. Największa rotacja pracowników jest na działach marketingu i handlowym, od dobrych paru lat zresztą. Pensja śmieszna w porównaniu do innych firm ze strefy ekonomicznej, mobbing na porządku dziennym w niektorych działach,. Serdecznie odradzam tym, ktorzy starają się tu o pracę - jest wiele innych firm normalnych i szanujących człowieka.
9
Wasaty 2016-11-20 09:25
Praca w roca jest bardzo ciężka,człowiek wraca do domu i nie ma na nic ochoty.Dniowki po nockach to koszmar.W tej firmie jest za duzo kierownikow a za malo ludzi do pracy.Wyplaty tez daja wiele so zyczenia 3000 za taki zapieprz ze czlowiek nawet nie wie jak sie nazywa.Powinni placic 3500 tys przynajmniej,za święta i nocki.Nowa hala to porazka,nauczyciele to tez paranoja nic nie robia tylko siedza na palarnii a maja jeszcze wieksza kase od zwyklych pracownikow ktorzy zapieprzaja za dwoch.Dawaja kase jakiemus Polko zamaiast dolozyc po 100 zl kazdemu pracownikowi.A od przyszlego roku to juz i w swieta bozego Narodzenia bedziemy robic i sylwestra a jeszcze pewnie obniza wyplaty masakra,kto by chcial tam pracowac...
4
Dawerty 2016-11-21 09:41
Witam. Teraz my w Roce w Gliwicach mamy tego dyrektora, który prawdopodobnie był u was. Zaczyna się tutaj strasznie wesoło robić. Wszyscy się boją, każdy kto ma trochę więcej władzy zaczyna się wyżywać na ludziach niższego szczebla. Jak tak patrzę na opinie o waszym zakładzie to naprawdę współczuje. Mamy teraz to samo, tylko powiedzmy że u nas jeszcze się normalnie zarabia o ile normalnie na rejon Górnego Śląska to jest plus minus 2700 na ręke. Podejrzewam jednak że długo to nie potrwa, zaczną się redukcję wypłat i tym podobne rzeczy. Normy dzwigają praktycznie o 100%. Niestety kolejny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nowy dyrektor zaczyna dopiero działać, a już wszyscy mają dość, no ale u nas nie przejdzie ciągłe poganianie pracowników. Jest wiele firm na strefie Gliwickiej gdzie można się zatrudnić, Ukraincy nie chcą u nas pracować a doświadczeni pracownicy zaczynają uciekać z zakładu, a będzie coraz gorzej.
3
Dawerty 2016-11-21 09:43
Opinia miała być zamieszczona na stronie Cersanitu Krasnystaw, miałem otwarte dwie strony i taka pomyłka, chociaż i tak się dotyczy naszego zakładu. Ludzie, trzeba powoli uciekać z tego zakładu, będzie tylko gorzej.
2
jakmoznabyctaktepym 2016-11-23 08:29
Ale wy jesteście tępi i głupi ze tam robicie pracy jest multum tylko trzeba szukac , a nie dusić sie w takim syfie sami pozwalacie na takie poniżanie to bądźcie poniżani i róbcie za pól darmo dając 200% ciu123niete polaczki i tyle ! Dlatego w rym kraju tak jest bo godzinie się na wszystko jak NIEWOLNICY !
3
robol 2016-11-23 19:25
Ile są warci ci wszyscy kierownicy i dyrektorki ? Przyszedł jeden koleś i zaraz wszyscy jak lemingi biegną bo za nimi biegnie super leming , szkoda gadać , niektózi tacy wielcy , byli kiedyś a teraz ? Jeden koleś , sciąga innych swoich kolesi i bedzie nastepen kolesiostwo , ci co byli po znajomości teraz zobaczą jak to jest . Same mądre decyzje jakosc w dół a normy w góre , no autka służbowe kosztuja , na następnego dyrektorka i jego znajomków trzeba zarobić , zarobi zawsze szkliwiernia , biedne chłopoki nie nie wiedza co zrobić żeby jakość poprawić , ja to je dobre to sie wypoli ale to wróci sam spowrotem i po ty łku dostaną najmniej winni , jaja jak berety , zabawa jak w piaskownicy , nie bedziecie mieli dalej ludzi , nikt nie bedzie robił w takim bajzlu .
4
ceramik 2016-11-24 13:32
Do Robol i Dawetry - Na jakiej podstawie tak się wyrażacie o nowym dyrektorze? Przecież nawet go nie znacie. Ja wiem o nim to że to właśnie on zbudował Cersanit, zaczynał jak był tylko Krasnystaw i przez 20 lat zbudował całą Grupę : Ukraina, Rumunia, Rosja - poczytajcie sobie zanim zaczniecie kogoś obrażać. Strata tego dyrektora to największa tragedia Cersanitu! Cieszcie się że go macie - to jest super człowiek - sami się przekonacie za jakiś czas i wspomnicie moje słowa.
9
wiesiu 2016-11-24 14:52
Chłopie ten nowy Wasz a stary nasz dyrektor to on firmę zbudował teraz to rozwalają. Chłopie kur.... my płaczemy w Cersanicie za nim gorzej jak przysłowiowy Niemiec za golfem jak sprzedawał
10
Dawerty 2016-11-25 16:59
Macie racje, nie znam go, ale od jego przyjscia same nowe rewelacje dzieja sie w frmie. Normy dla inspektorow prawie o 100% do góry. A potem po dupi* jeszcze dostaja ze jakos slaba. Zakład idzie na ilość nie na jakość. Na nowej hali miało być łatwiej na piecu i trzeba biegać z 30kg sztukami po kilka metrów. A to załadujemy bokiem, a to tyłem, a to 3cm w tę strone a to 15cm w inną... masakra. Manipulatory na zakładzie stoją ale nie można nic nimi sciągać, bo sztuki potem mają defekty. Wszystko kręgosłup i siła mięśni. 15 ton dziennie w wysokiej temperaturze i zapyleniu. Życzę powodzenia pracować tam dłużej niż kilka lat. Stawy do wymiany.
9
robiący braki 2016-11-27 19:41
wasz nowy dyro robił u nas naście lat, i moge powiedzieć, zna się na swojej robocie, nie ucieka od ludzi, potrafił z każdym pogadać, nowych co mamy to dopiero ..........., co do norm itp. wszędzie to samo i u nas też , wszystko co było za starego szefa je złe, nowy wprowadza swoje zasady, co bym nie napisał to i tak sami sobie zdanie wyrobicie,
3
Ulany 2016-11-30 11:52
Nikt nie płacze ze trzeba pracować bo i tak musisz przerobić te 8 -9 h , ale nie kosztem naszego czasu wolnego i wypłat już słyszałem gadki 3 odlewy praca po 8 h dwie zmiany od 6-14 i od 10 -18 (chyba kogoś z tą zmiana poniosło )praca w świątki piątki i niedziele uwalanie premi z ozp no sory ale w takim momencie gdy pracuje tu niedostateczna ilość ludzi prEprowadNie Zmian jest jak strzał w kolano .
7
fff 2016-12-06 12:02
wypłata na grudzien taka lipna. Kk jak inspektor ma robic wiecej 2 wypalania jak ma teraz wiecej roboty stara sie szlifowac otwory zeby nie odkładac sprawdza kompakty i umywalki pod wzgledem deformacji i jest tam sam wiec 2 wypalanie jest trudniej robic niz rok temu. ale oni tego nie rozumieją. Co wy myslicie ze my wszyscy robotami jestesmy. Dawac na produkcje to zobaczymy jak dacie se rade. Jak wy ledwo jedna sztuke na dzien potraficie przeniesc.
8
abcd 2016-12-07 11:20
pracownicy w tej fabryce sami sobie krzywdę robia bo jeden na przeciw drugiego pokazuje ze jest wstanie więcej kibli zrobić niedawno drapali po 70 kibelków a teraz żeby zadowolić brygadzistę i kierownika to jest wstanie wydrapać 100 i te sto poinspekcjonowac i co kiekawe za mniejsza kase ale czego się nierobi żeby tylko firma była zadowolona pracownicy na nowej hali pokazuja ze sa warci tej nowej hali może jeszcze zrezygnujcie z przerwy wtedy jeszcze więcej sztuk zjedzie na odlewni ciśnieniowej przerwy nie maja podobno maja jedna minute miedzy odlewami i wtedy mogą cos sobie zjeść bo takie normy im ustalili żeby wyrobili na 80 punktów serdecznie zapraszamy do firmy roca bo nabory wciąż trwaja a zaniedługo będzie jeszcze lepiej bo przerwy wakacyjnej nawet nie będzie
7
kolo 2016-12-07 11:28
no już mamy lepiej normy poszły w górę a wypłaty te same rewelacja
5
Ktoś 2016-12-08 19:55
Nawet paczek nie dają już na Mikołaja a kiedyś były , teraz trzeba czekać do wigilii , powinni coś extra dodać do paczek za taki kawał dobrej roboty i męczarnie .
4
Inspektor 2016-12-08 23:51
Firma w ramach polepszających się warunków pracy i w ramach już prawie świątecznego nastroju, przed samymi świętami zrobiła prezent pracownikom kontroli końcowej. Otóż jako prezent na kończący się 2016 ostatnią w tym roku wypłatę dostali o ok. 500zł mniejszą. Plus minus mowa o 50 pracownikach. A po "rozmowie" z kierownikiem dowiedzieli się iż poprzedni miesiąc się opierda**li. Oczywiście wszystkie 4 brygady nie tylko wybrana. Dołożyli kilka czasochłonnych obowiązków a potem powiedziano im że kiedyś robili więcej wypalania niż teraz. Ciekawe kiedy nadejdzie czas na inne działy.
8
Inspektor 2016-12-09 00:34
Na zakładzie już ludzie z kadr mówią że na stronie są złe opinie o zakładzie, a jakie mają być? w 2015 zarabiałem więcej niż z tymi podwyżkami, które niby weszły od początku 2016r. Gdzie tu sens... a tak z innej beczki, za każdego wskazanego z imienia i nazwiska pracownika, który wypisuje negatywne komentarze o firmie ma przysługiwać premia miesięczna w wysokości:
-Podpier****nie kolegi premia 50zł
-Podpier****nie samego siebie 100zł.
Jeśli chcesz Podpier***ić anonimowo (związane jest niestety z brakiem otrzymania premi), możesz wrzucić list do skrzynki działu kadr z nazwiskiem delikwenta.
Do paczki świątecznej zapakujcie chociaż 3x0,7litra bo będę zmuszony niezle się zresetować po tym roku owocującym w "poprawy" na tym zakładzie...
5
Kolo 2016-12-09 08:12
Dobrze by bylo zeby calemu kierownictwu tez kase zabrali bo dosc ze siedza caly dzien i nic nie robia to jeszcze mysla komu by to za punkty nie zaplacic tu wymagaja zeby duzo sztuk zrobic a zdrugiej strony maży im sie najlepsza jakosc a to niestety nie idzie w parze ale tego jakos nie moga zrozumiec
6
xxx 2016-12-09 20:22
bo kierownictwo ma placona premie z jakosci a nie za punkty jak by placony ta jak my to by inaczej by spiewal niema to jak ludziom udu...ć wyplaty na swieta jeszcze chca placic iwidualnie niech pier pokaza co potrafia a nie cwaniakuja
4
JabolowaOfiara 2016-12-13 01:43
Może dodam coś od siebie dla przyszłych osób które będą miały okazję nawiązać współpracę z firmą.
Za dużo nie powiem ale pogląd jakiś mam.
Generalnie do pracy na początek przyjmują przez agencję. Jedyna agencja co podchodzi do człowieka normalnie z szacunkiem. Wszystko na poziomie.
Najlzejszy dział to chyba gipsownia biorąc opinie od kolegi. 2.3 zmiany od pon do piątku 8h i więcej was nic nie interesuje.

Wszędzie jest ciężko ale tam najmniej się narobi człowiek. Jedyny mankament to mieszanie gipsu i szybkie zalewanie. Jak nie zdążysz to kapa.
Po tygodniu najlepiej żebyś został na stanowisku sam i robił. Normy do wyrobienia Ale trzeba się nabiegac.
Zarobki ok 11zl/h



4
Bolek 2017-01-03 07:55
Gościu z tą wypłatą to już przesadziłeś!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jest takie przysłowie złej baletnicy to i buty przeszkadzają i ty chyba jesteś takim nędznym pracownikiem.
1
Kolo 2017-01-08 20:40
Szanowny panie prezesie firmy Roca czy byłby pań tak dobry i pochylił się nad problemem ciepłej wody pod prysznicami na nowej hali ponieważ pracownicy od kilkunastu dni kąpią się pod zimna wodą na hali zimno 16 stopni a na dodatek zimna woda długo tak nie pociągnięm
y z góry wielkie dzieki
1
Kolo 2017-01-08 20:40
Szanowny panie prezesie firmy Roca czy byłby pań tak dobry i pochylił się nad problemem ciepłej wody pod prysznicami na nowej hali ponieważ pracownicy od kilkunastu dni kąpią się pod zimna wodą na hali zimno 16 stopni a na dodatek zimna woda długo tak nie pociągnięm
y z góry wielkie dzieki
8
xxx 2017-01-13 12:19
nowe zmiany wrowadzacie a w szatni syf nie działające prysznice woda ledwo co ciepła ,a nie wspomne ze leci choćby chciała a nie mogła nawet po robocie wykąpać do porządku nie idzie
7
Butchers 2017-01-13 18:15
Racja. W lecie wrzątek,w zimie zimna woda i na dodatek ciśnienie tak słabe,że ledwo co leci . No cóż sami fachowcy dookoła ;-) Natomiast w starej szatni w lecie kaloryfery zawsze gorące . W tej firmie zawsze wszystko na odwrót :)
4
były kiblarz 2017-01-18 20:45
A pracuje tam jeszcze karierowy podpiepszacz PALUSZEK?
4
Tępy robol 2017-01-28 17:38
W tym roku obchodzimy 100-lecie firmy...
W ramach tego "święta" pracownicy dostali po.... pączku
10
przestałem lubieć pączki 2017-02-04 12:48
Mówią jaki to niby koncern mający tyle fabryk , że doby pracodawca na stulecie firmy dają pączki ?????? Czy komuś nie powinno być wstyd ?
11
bez premii 2017-02-09 17:09
Kto miał dostać premie to pewnie dostał , dla nas tylko pączek . Pączek ma dużo kalori to miałeś siły szkrobać . Nagrody są ale nie dla nas . Firma się zaczyna ośmieszać za spadająca jakość dobiorą się w końcu i do tych u góry .
10
odlewnik 2017-02-18 21:09
Smacznego pączka bo nie wszyscy dostali
5
zorro 2017-02-24 16:50
Degradacja kierowników ; ok dobre posunięcie ! Teraz tylko czekam na degradację dyrektora produkcji . Ten człowiek prędzej czy później doprowadzi fabrykę do bankructwa ! Ja bym go widział na produkcji jako fizol , to jest jego miejsce niech pokaże co potrafi! Pedro wróć !!!
5
Jack 2017-02-26 11:51
Nie ucieka od ludzi??:D hah u nas na wigilij zakładowej nawet sie nie przedstawił...
4
Jaa 2017-02-27 15:54
Roca jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie wiem co wam się nie podoba :-P :-P :-P taki żart chłopaki
4
Pracownik tej niby firmy 2017-03-03 06:51
Co roku niby podwyżki a wypłaty stoją w miejscu.... uper...dają na premiach jak się da !!!! Punkty za aktywność liczone są przez ciemnych ludzi albo wpisują jak im się podoba bo tego pojąć się nie da normę chcą dźwignąć o ponad 100% a na temat kasy żeby dźwignąć ? Niech panowie na stołkach wejdą na linie niech przerzucą to samo co przerzucają zwykli pracownicy. Góra się kompletnie nie liczy ze zdaniem pracowników ma swoje chore wizje i pomysły jak "ulepszyć pracę " a w gruncie rzeczy dodają dodatkową robotę i utrudniają ją a nie ulepszają !!!!! Na stulecie firmy pracownicy dostali po pączku... brak słów przy negocjacjach związków z dyrekcją na temat podwyżki wyskakuję tekst dyrekcji "po co wam podwyżka jak jabłka staniały"
5
Gogus 500 2017-03-04 12:14
Jedno wielkie dno, fabryka schodzi na psy, juz nawet kierownicy się zwalniają. Roboty coraz więcej a wypłaty coraz to mniejsze, za chwilę będziemy zarabiać najniższa krajowa za weekendy i nocki przerobione, masakra.
6
chybasiezwolnie 2017-03-05 19:57
No przecież się rozwijamy,powiększono fabrykę o nową halę i ..............., no właśnie zamiast przenośników mamy wszechobecne wózki i więcej dźwigania ,sztuki na zielono które tak naprawdę powinny być na czerwono,normy podniesione , nowy no nie raczej stary piec przy którym trzeba się więcej nadźwigać,wędrówki ludu czyli piecowych z wózkami z starej hali na nową i odwrotnie,nowe zasady rodem z cersanitu które czy są dobre czy nie to i tak są wdrażane bo tak ma być nastała epoka kamienia łupanego,
jedyny pozytyw to nowe maszyny ciśnieniowe cała reszta to krok w tył.
6
Bob02 2017-03-06 09:26
Podobno za dużo zarabiamy, mają wypłaty uwalic, ludzie już tam nie chcą pracować, a co dopiero jak jeszcze zmniejsza kasę. Roboty doszło, każdemu dokładają.Nowa hala to porażka zwariować można jest ciężej i cieplej. Z resztą na starej hali tak samo, na dworze jest już ciepło a oni puszczają gorące nawiewy, jak się nic nie robi to jest ok ale niech podniosą parę sztuk to zobaczą jak to się człowiek czuje po paru minutach.Wszystko jest bez sensu marnowanie czasu na przewożenie sztuk z jednej hali na drugą, człowiek jak wół ciągnie te wózki,tak samo marnuje się czas na spisywanie sztuk parę razy dziennie, przy tym burdelu. Nie mówiąc już o tym jak ludzi na punktach oszukują, jedna wielka h.... a
8
Wasaty 2017-03-07 11:22
Brawo roca!!!!!! Jeszcze bardziej wypłaty uwalcie to na pewno będziecie mieć ludzi do roboty
4
xxx 2017-03-07 12:26
niby podwyżki a kasy mniej a normy do gory róbcie tak dalej a ludzie pójdą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przykład idzie od kierowników którzy odchodzą nie bez przyczyny
5
heppyfunny 2017-03-08 17:22
Z tego co wiem kierownik odszedł jeden... i tylko dla tego że zlikwidowali stanowisko i chcieli go zdegradować do stopnia brygadzisty.
Jeśli o chodzi o zarobki to fakt że jakoś nie chcą się one ruszyć do przodu, co prawda nie płacą mniej ale powinni się troche bardziej postarać przy podwyżkach bo za chwile Roca wpadnie w poważny kryzys pracowniczy. Co raz więcej osób się zwalnia a póki co randstat nie jest w stanie nadgonić braków ...
Nie wspomne już o nowych normach jakościowych - które obniżyliśmy już chyba do granic przyzwoitości.
1
%%% 2017-03-14 16:03
To mało wiesz!
1
mały 2017-03-14 17:00
TO JUŻ NIE ROCA TO CERSANIT..WRACAMY DO EPOKI KAMIENIA ŁUPANEGO...BRAWO FIRMA.MOŻE PAN DYREKTOR WYJDZIE NA HALĘ I POROZMAWIA Z PRACOWNIKAMI....NO I JESZCZE W PLANACH PRACA W ŚWIĘTA BOŻEGO NARODZENIA...MASAKRA
6
nowy robol 2017-03-21 15:35
Rozumiem ze tu nikt pracy nie poleca ? jakie zarobki za miesiac ?
Mały 2017-03-22 19:40
Przepracowalem w tej firmie 11-lat zwolnilem sie i to byl najlepszy krok jaki zrobiłem w tej firmie nic dobrego człowieka nie spotka caly czas non stop normy w gore fakt faktem co rok podwyzka ale taka ktora nigdy nieodczujesz każdy kto chce zatrudnić sie w ręce niech dwa razy się zastanowi mi to 11-lat wycielo z życiorysu wracając do domu niemialem sily podnieść reki a teraz czuje ze zyje pozdrowienia dla szkliwierni brygada B
9
Zostaw swoją opinię o ROCA Polska - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ROCA Polska