TelForceOne S.A.

Wrocław

Opinie o TelForceOne S.A.

ona 2014-08-01 11:57:50
Wiecie co Nie zgodzę sie z wami Pracuje w tej firmie i wiele się zmieniło . Spotkania plus minus co tydzien z produkt menagerami opowiadają o nowych prod. Jeśli czegoś nie wiesz ,nie pamiętasz idziesz i każdy ci powie jeszcze raz co i jak Faktem jest że szkolenia odbywają się tylko w pierwszym tygodniu ale jeśli w późniejszym terminie ktoś potrzebuje szkolenia to wystarczy powiedzieć jak to się mówi Mówisz i masz . Wynagrodzenie ja podchodzę do tego tak młodzi ludzie bez doświadczenia liczą na zarobki 3000 netto Fikcja nikt ci nie da tyle bez doświadczenia . Uważam że zarobki są adekwatne do umiejętności . No ale jesli ktoś jest na rozmowie o pracę i nie potrafi się odezwać że stawka nie jest zadowalająca To po prostu nie nadaje się na handlowca. Ja polecam w 100% firmę firma się rozwija i zatrudnia nowych pracowników
3
On 2014-08-29 14:14:39
MAGAZYN! 8zł netto na godzinę. Twierdzą że szukają pełnoetatowych pracowników, ludzi na stałe, a podpisują umowy zlecenia, przy tym szukając studentów :-) Wyznaczają grafik pracy, godziny, obowiązki - praca podchodzi pod UMOWĘ O PRACĘ, a albo są niedoinformowani umysłowo, albo szukają naiwniaków na umowę zlecenie za 8zł którzy im nabiją konta - unikanie rozmów na temat UMOWY O PRACE to standard - wyznaczony "pomieszany" grafik pracy który zabiera cały dzień. Co z tego że jest miła atmosfera, skoro najniższa krajowa, w dodatku ze śmieciową umową. Umowę zlecenia, to sobie mogą podpisać malarzowi na odnowienie ścian, nie stałemu pracownikowi. Dla mnie oszuści, kombinatorzy!
Normalny 2014-09-02 14:25:10
Jest to strasznie wykorzystująca młodych ludzi firma. Umowa zlecenie, za 1400-1600zł(zależne od tego jak łatwo dasz się wyru***ć). Częste nadgodziny do których oczywiście Cię nie zmuszą ale któraś z kolei odmowa jest bardzo źle widziana. Niezbyt dobre godziny pracy (najczęściej 11-19, 12-20), a już najbardziej absurdalne jest to, że nie można wnosić swojego prywatnego telefonu (wnosiłem codziennie bo ochrona jest niezwykle tępa). Na magazynie muzyka wali na cały głos (to ta chyba niby luzacka atmosfera). Wychodziłem z firmy to dwie godziny dochodziłem do siebie...
2
Gregor 2014-11-21 15:18:34
Jako pracownik TelForceOne uważam że firma jest uczciwa, jak pracuje się solidnie,to można liczyć na podwyżki. Mam wrażenie, że niektórzy tutaj mają nierealistyczne oczekiwania. Chcieliby nic nie robi i dostawać grube pieniądze. Uważam że warunki pracy są bardzo dobre, można się dogadać.
eden 2014-11-28 21:31:35
nie dziwi mnie to że cały czas szukają ,ludzie albo sami odchodzą ,albo ich zwalniają ,kto by chciał pracować na śmieciowej umowie w dodatku za grosze jakie proponują! A WON!
Faulkatze 2014-12-01 17:57:31
Cześć wszystkim, firma TelForceOne S.A. opublikowała właśnie nową ofertę pracy, polecam wszystkim. Zachęcam do komentowania na forum, wszelkie uwagi mile widziane. Zakres obowiązków: Sprzedaż towarów znajdujących się w ofercie firmy Opieka nad obecnymi klientami zagranicznymi f...
http://www.gowork.pl/praca_podglad,5644560?keywords=&region=
olek 2014-12-03 15:30:50
TELFORONCE cały czas publikuje ogłoszenia bo nikt mądry nie chce i nie będzie tam pracować! KOMBINUJĄ JAK MOGĄ a teraz to nawet na staże chcą zatrudnić ,czego tu jeszcze nie wymyślą (usunięte przez administratora) !
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2014-12-05 14:47:07 [pracodawca]
Publikowane przez nas oferty pracy wiążą się z dynamicznym obecnie rozwojem firmy. Staże, które także oferujemy, przeznaczone są dla osób, które dopiero wkraczają na ścieżkę kariery zawodowej. Organizowane są z myślą o przyszłym zatrudnieniu stażysty.
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2014-12-05 14:57:28 [pracodawca]
Nasza firma zatrudnia zarówno stażystów, którzy mają okazję zdobyć pierwsze doświadczenia zawodowe, jak i osoby związane zawodowo z branżą.
Praca na stanowiskach handlowych może wiązać się z podróżami służbowymi, w zależności od działu sprzedaży i specyfiki pracy. Praca odbywa się w godzinach 9.00-17.00, na magazynie natomiast obowiązuje praca zmianowa. Każdy nowy pracownik odbywa szkolenia wdrożeniowe – ich celem jest przybliżenie pracy na danym stanowisku, poznanie produktów i odpowiednich narzędzi. Poszczególne działy naszej firmy biorą także często udział w szkoleniach, które wspierają rozwój ich kompetencji zawodowych.
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2014-12-05 15:43:36 [pracodawca]
Praca na stanowisku Specjalista ds. Eksportu z językiem niemieckim polega na telefonicznym i mailowym kontakcie z niemieckojęzycznymi klientami hurtowymi. Podobnie jak na innych stanowiskach tego typu, pewna część wynagrodzenia uzależniona jest od osiąganych wyników sprzedaży. Praca w zespole osób, które współpracują z różnymi rynkami (posługują się innymi językami obcymi), nie opiera się na konkurowaniu ze sobą, tylko na wspieraniu swoich działań. Stanowisko to daje także możliwość poznania „od kuchni” procesu zakupu nowych produktów spółki. Każdemu pracownikowi oferowane są szkolenia wdrożeniowe, a następnie wspierające rozwój jego kompetencji.
pracownik magazyn 2014-12-14 15:28:00
praca ok,dobry dojazd do pracy,lajtowa atmosfera jak na Polske,fakt ze zlecenie no ale jak są tu sami studenci a z tego połowa na początku nie wie jak porządnie skleić paczkę,no i wiadomo jest tez zycie studenckie więc takim osobom na początku daje sie umowe zlecenie a puzniej umowe o prace no chyba ze pracujesz kiepsko i czesto chorujesz...to jest normalne...
Natan 2014-12-15 14:01:27
Pracuje w TFO od roku i nie mogę narzekać. Zadania mam jasno określone, ścieżkę rozwoju też. Kontakt z szefostwem jest bardzo dobry, a atmosfera w pracy sympatyczna. Jeżeli pracujecie uczciwie to nie ma się czego obawiać :)
1
JASIU 2014-12-18 12:50:17
TE SAME POZYTYWNE OPINIE PISZE OCZYWIŚCIE DZIAŁ HR , NATOMIAST LUDZIE ,KTÓRZY MAJĄ TROCHĘ OLEJU W GŁOWIE DOSKONALE TO WIEDZĄ I NIE PÓJDĄ TAM DO PRACY ZA MARNE GROSZE A TYM BARDZIEJ NA ŚMEICIOWE UMOWY JAKIE PROPONUJE TA FIRMA!
ŻENADA! WSTYDZCIE SIĘ TELFORONCE ŻE SAMI MUSICIE SOBIE POCHLEBIAĆ!!!
1
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-01-14 09:47:57 [pracodawca]
Firma nie praktykuje dodawania pozytywnych opinii o sobie, jak również usuwania tych negatywnych. Anonimowość, jaką zapewnia Internet, sprzyja niestety wystawianiu krzywdzących czy obraźliwych komentarzy. Na wszystkie staramy się odpowiedzieć. Bardziej od pozytywnych opinii w Internecie cenimy sobie trwającą kilka lat współpracę z naszymi pracownikami. To ona jest dla nas wyznacznikiem wartości firmy.
1
Magazynier 2015-02-19 03:41:07
Dział Personalny w komentarzach wyżej jawnie sciemnia. W tej firmie jest ogromna rotacja pracowników na każdym stanowisku więc niech to posłuży za wyznacznik osobom szukającym pracy. Ich ogłoszenia są zamieszczone przez 365 dni w roku - kolejny wyznacznik. Kiedyś (podobno) dobrze się tam kradlo na magazynie a ochrona to przyglupy. Co z tego że są kamery jak jest full ślepych miejsc na magazynie. Jak ktoś potrafi "bomby" ściągać to naprawdę dobrze tam zarobi: pensja 1500 pln + prowizja 3000 - 4000 pln.
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-03-02 16:32:14 [pracodawca]
Rotacja pracowników dotyczy najczęściej działów magazynowych i wynika ze specyfiki pracy. Co do kradzieży... Jeżeli takowe się zdarzyły, na pewno nie uszły uwadze monitorującym.
2
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-03-02 16:33:08 [pracodawca]
Nie potrafimy jednoznacznie odpowiedzieć na pytania dotyczące kwestii finansowych oraz wymagań – jest to każdorazowo uzależnione są od stanowisk, na które poszukujemy pracowników. Zapraszamy do odwiedzenia zakładki z aktualnymi ofertami pracy.
Magazynier 2015-03-04 17:02:00
Do działu personalnego: jesteście pewni na 100% że kradzieże nie uszły uwadze osób monitorujacych?
1
Pit 2015-03-12 13:13:30
@Magazynier chyba nie masz się za bardzo czym chwalić skoro imponują ci kradzieże i oszustwa... albo sam jesteś tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo nie masz co robić z wolnym czasem, skoro wypisujesz tu takie bzdury.
A może twoim IP powinna zainteresować się policja i dokładnie przepytać cię co wiesz o rzekomych kradzieżach?
Pracowałem w TFO na magazynie podczas wakacji i dobrze to wspominam, poznałem wielu uczciwych ludzi, ale widzę że w każdym środowisku znajdzie się zakała... jednak z twojej wypowiedzi wynika że już tam nie pracujesz ("podobno"), ciekawe dlaczego.
1
Tadek 2015-03-12 13:44:10
Dziwię się, że piszecie o kradzieżach w magazynach. Po pierwsze to chyba obarcza wyłącznie pracownika, który kradnie, ewentualnie ochroniarzy, nie firmę, a poza tym nie chce mi się wierzyć, że wynoszenie towaru nie zostałoby zauważone przez nikogo, nawet przez współpracowników.

Robota na magazynie jak każda inna. Z tą różnicą, że tutaj jest o wiele mniej ciężkich paczek, więc nie jest wcale tak źle.
1
dnsf 2015-06-15 20:02:41
Cześć

Ostatnio widziałem ogłoszenie od tej firmy że szukają do pracy na magazynie (oferta głównie skierowana dla studentów). Mam takie pytanie jak wygląda praca chodzi mi głownie o obowiazki i czy w takiej pracy da sobie ktoś rade jak nigdy nie pracował na magazynie ( są jakies szkolenia ??) ma tez pytanie w ogłoszeniu jest napisane ze bedzie trzeba obsługiwać kolektor danych i czy tego urządzenia tez nauczą obsługiwać?? Praca jest dwuzmianowa 8-20 i mam takie jeszcze małe pytanie w jakich godzinach jest jaka zmiana czy porostu grafik jest ustalany na podstawie własnej dyspozycyjnyści??

Proszę i szybką odpowiedź :)
TelForceOne S.A. 2015-06-23 09:35:27 [pracodawca]
Nie trzeba mieć doświadczenia w pracy na magazynie, aby do nas aplikować. Przez pierwsze dni odbywa się szkolenie, nowy pracownik uczy się m. in. obsługi kolektora danych oraz poznaje strukturę magazynu. Przez pierwszy miesiąc pracuje się z tak zwanym partnerem, który przygotowuje nowego pracownika do samodzielnej pracy. Najczęstsze zmiany to 10-18, 11-19, 12-20. Zachęcamy do aplikowania.
pracownik 2015-07-09 14:45:54
Co do pracy Na Magazynie się nie wypowiem bo nie posiadam wiedzy na ten temat.
Pracuje w dziale handlowym Pewnie nie w każdej firmie jest idealnie zawsze są jakieś plusy i minusy ale jeśli jesteś dobrym handlowcem nie masz co marudzić że zarobisz 1500 zł bo takiej opcji nie ma.No chyba ze przychodzisz do pracy po stażu albo bez doświadczenia . Ja osobiście pracuje tu od około roku i mogę polecić firmę.Zarobki jak dla mnie są ok. Jeśli warunki pracy zostają ci przedstawione i się z nimi zgadzasz ,nie ma co się zastanawiać . A rotacje w firmach zawsze były są i będą od czasu kiedy tutaj pracuje firma zwolniła sama 1 pracownika a Tak ludzie sami znajdują inną prace i rezygnują normalna kolej rzeczy nawet jak zarabialibyśmy 5 tys zawsze będzie nam mało i szukamy czegoś innego .
lila 2015-08-04 13:23:57
hej a czy pracują tam kobiety i czemu jest taka rotacja?
lila 2015-08-04 14:53:19
Hej a pracują tam kobiety i co robią? A po drugie czemu jest taka rotacja chciła bym złozyc cv ale zastanawiam sie .Prosze napiszcie..
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-08-06 15:46:12
Na magazynie pracują również kobiety – głównie do obsługi klientów specjalnych. Praca wymaga zdolności manualnych i polega na konfekcjonowaniu towaru, czyli przepakowywaniu produktów, składaniu pudełek, oklejaniu hologramami itd.

We wspomnianym obszarze rotacja jest minimalna. W pozostałych częściach magazynu wskaźnik rotacji jest na umiarkowanym poziomie, biorąc pod uwagę charakter pracy i specyfikę branży firmy. Występuje ona szczególnie w jednym obszarze magazynu i wynika m. in. z częstych przesunięć i awansów do innych działów.
sdwa 2015-08-24 20:08:48
Cześć

Mam takie pytanie w sprawie pracy na magazynie , obecnie jestem studentem i nie mam zbytnio doświadczenia w takiej pracy i czy są jakieś szkolenia dla nowych pracowników tzn. takie wdrożeniowe zeby ułatwić start i gdzie można składać CV bo jestem zainteresowany pracy w tej firmie. Gdzieś kiedyś widziałem ogłoszenia ale obecnie nie moge znaleźć. Mogę prosić o pomoc??

Pozdrawiam
OnaTFO 2015-08-26 16:08:51
Pracuje z TFO w dziale handlowym i powiem szczerze że polecam pracuje już tu około 2 lat . Zarobki moim zdaniem są ok ( chociaż wiadomo że podwyżka mile widziana :P )Pracują tu kobiety i mężczyźni i wiecie co powiem wam szczerze że Klimatu panującego tutaj nie zamieniłabym na nic innego I jeśli na rozmowie o prace zaproponowano Ci stawkę która według Ciebie jest ok To myślę że nie ma się nad czym zastanawiać.
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-08-28 09:17:38
Oczywiście umożliwiamy studentom i osobom uczącym się zdobycie pierwszego doświadczenia zawodowego. Nowo przyjęty pracownik jest wdrażany w pierwszym okresie pracy, m.in. przeprowadzane jest szkolenie z zakresu obsługi kolektora danych, którym posługujemy się w codziennej pracy. Ponadto początkowo taka osoba współpracuje z "partnerem" przy kompletacji zamówień, dzięki czemu może poznać specyfikę pracy na tym stanowisku i stać się samodzielnym pracownikiem. Zachęcamy do przesyłania aplikacji na adres hr@telforceone.com z dopiskiem w temacie wiadomości "Praca na magazynie".
Seller 2015-09-04 10:27:53
Ja mam pytanie do Handlowców, jak wygląda obciążenie pracą i czy generalnie ta firma ma przyszłość? Przejrzałem portfolio tej firmy i trochę takie mydło i powidło. Widzę że są na giełdzie ale kurs bardzo marnie stoi w mocnym spadku.
Czy łatwo się handluje tymi myPhonami oraz innymi akcesoriami?
Pozdrawiam
Włodek 2015-09-10 23:36:48
Widzę, że moje opinie nie są publikowane, więc krótko i merytorycznie: firma daje ogłoszenia i oferuję pracę, a w rzeczywistości nie dostaje się pracy tylko zlecenie z kodeksu cywilnego. Jeśli nawet na tej umowie jest, że wynagrodzenie za usługi jest na koniec miesiąca kalendarzowego to jest w miesiącu następnym.
Zgodnie z regulaminem tym razem?
elwis 2015-09-15 09:29:50
Wcześniej pracowałem w Amazonie i stwierdzam że tu jest o niebo lepiej, lepsze warunki i atmosfera w pracy. Nie rozumiem skąd te negatywne opinie, popracowalibyście sobie w innych miejscach to mielibyście porównanie.
Polecam pracodawcę.
Rossa 2015-09-15 14:21:28
Pracowałem w magazynie przez długi czas i byłem bardzo zadowolony z pracy i wynagrodzenia. Wszystko terminowo, a współpracownicy świetni, więc chciało się do pracy chodzić. Pensja w terminie i zawsze się wszystko zgadzało. Polecam.
1
mister 2015-09-21 19:31:20
Cześć

Ostatnio widzialem ogłoszenie o pracę w tej firmie i chciałbym się dowiedzieć jak tu wygląda praca zmianowa. W jakich godzinach odbywa się tu praca?
sw 2015-09-30 11:17:32
Cześć

Ostatnio widzialem ogłoszenie o pracę w tej firmie i chciałbym się dowiedzieć jak tu wygląda praca zmianowa. W jakich godzinach odbywa się tu praca?

czy to jest 2 lub 3 zmianowa czy firma ma swoje określone godziny?
wwqa 2015-10-18 19:41:44
Witam Ogólnie jestem studentem , czytając wasze opinie widze ze firma zapewnia szkolenia dla nowych pracowników co jest plusem ale mam pytanie jak tu wygląda praca zmianowa?? Jest to praca 2 lub 3 zmianowa tzn 6-14 , 14-22 , 22-6 czy firma sama ustala godziny zmian?? Proszę o opinie
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-10-20 10:01:09
Witamy,

Magazyn działa od godz. 08:00 do 20:00. Praca jest w wymiarze 8 h dziennie, najczęstsza zmiana to 10:00-18:00.
Włodek 2015-11-12 00:57:34
Nie wierz w ogłoszenia. Kłamią - nie płacą w terminie!!
mario 2015-11-16 19:54:08
Ostatnio widziałem ogłoszenie i tam pisało praca jako magazynier i było podane ze praca na 2 zmiany.

JAk tu wygląda praca na 2 zmiany czy to jest 6-14 , 14-22 czy magazyn jest czynny w innych godzinach??
feliks23 2015-12-26 13:31:56
Nauczania języków obcych challeges ciebie jako nauczyciela, ogromny wzrost wartości będą miały zaufanie, komunikacji, dołącz Preply baza ofert pracy dla nauczycieli niemieckiego Wrocław www.preply.com/pl/wroclaw/oferty-pracy-dla-nauczycieli-języka-niemieckiego
kimi 2016-01-21 15:24:54
Witam, chciałabym sie zapytac o sprzatanie na magazynie bo ukazało sie ogłoszenie...czy jest szansa na umowe o prace i w jakich godz sie pracuje.Dzięki i pozdro;)
koko 2016-02-07 19:34:15
Ostanio widziałem ogłoszenie jako magazynier w tej firmie . W ogłoszeniu zamieszczone jest ze praca jest 2 zmianowa?? Chciałbym się dowiedzieć czy to jest typowa praca od 6-14 i 14-22 czy magazyn działa w innych godzinach ?
były magazynier 2016-03-16 12:36:28
Praca na magazynie jak każda inna od 8,50-10 zł na godzine jesli komuś odpowiada to czemu nie dobra robota aby zaczac gdziekolwiek Rotacja jest no bo kto chce pracowac na umowie zlecenie. Co do kradzieży fakt nagminnie ochrona ma to w nosie nikt ci nie bedzie w gacie zagladał ile nakładek czy kart its sobie tam włożyłeś wiec niejeden zarabiajac 1600 zł ma dodatkowa kase +-2-4 tys z wynoszenia . Jesli chodzi o handlówke tam nie pracowałem ale z tego co na magazynie wiadomo zaerabia sie lepiej i mała rotacja
kolo 2016-06-23 00:49:57
Jakie awanse na inne stanowiska, skoro nikt nie odchodzi z firmy?chyba ze rotacja polega na przeniesieniu z przyjęć towaru na stanowisko pakowacza
kolo 2016-06-23 00:52:07
Jakie awanse na inne stanowiska, skoro nikt nie odchodzi z firmy?chyba ze rotacja polega na przeniesieniu z przyjęć towaru na stanowisko pakowacza
Anetta 2016-06-26 14:08:46
Może ktoś się wypowiedzieć czy praca na magazynie jest ciężka? Rozważam rozpoczęcie tam pracy, ale nie wiem czy dałabym radę bo wiadomo to praca fizyczna. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam Aneta
Traylordriver 2016-07-09 23:32:16
Czy to prawda że firma pada i raczej nie ma co myśleć o długiej karierze nawet na magazynie ? Szukam pracy na stałe a raporty giełdowe mówią że lada moment będzie upadłość i to z hukiem ? Opinie są pozytywne co do warunków pracy więc pytam bo myślę poważnie o tej firmie ....
er 2016-09-02 15:51:59
Więc złożyłem cv i po paru dniach zadzwoniła pani z hr zebym danego dnia przyszedł na rozmowe.Czekałem i zaprowadzono mnie do dyrektora magazynu.Tam siedziało dwóch facetów, okazało się że praca jest 3 zmianowa, gdzie masz stały grafik..po gadce szmatce chcieli żebym 2 godz popracował...za darmo!!!!!!!!!! Byli hamscy i nie uprzejmi..wstałem wyszedłem..Jak można oczekiwać że ktoś za darmo ma pracować!?
2
someone 2016-09-29 15:41:17
Chyba ktoś musi pokazać, że jest potrzebny w firmie, bo ostatnio zamiast się skupić na wynikach, skupiają się na kompletnych bzdurach. Inwigilacja pełną gębą. Zamiast motywować wzięli się za metody z obozu pracy. Zapomnieli, że atmosfera to podstawowy czynnik wpływający na to czy komuś chce się pracować "dla firmy". Coś czuję, że szykują się odejścia do firm z normalnym podejściem. Mam nadzieję, że ktoś rozsądny przejrzy na oczy zanim będzie za późno. to co się dzieje jakiś kompletny absurd. Nie wróżę dobrej przyszłości z takim podejściem do pracowników.
1
tfer 2016-09-29 15:43:10
@knon skoro chcesz znać takie szczegóły, to polecam udział w rekrutacji.
Zostaw swoją opinię o TelForceOne S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TelForceOne S.A.