TelForceOne S.A.

Wrocław

Opinie o TelForceOne S.A.

Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-01-14 09:47 [pracodawca]
Firma nie praktykuje dodawania pozytywnych opinii o sobie, jak również usuwania tych negatywnych. Anonimowość, jaką zapewnia Internet, sprzyja niestety wystawianiu krzywdzących czy obraźliwych komentarzy. Na wszystkie staramy się odpowiedzieć. Bardziej od pozytywnych opinii w Internecie cenimy sobie trwającą kilka lat współpracę z naszymi pracownikami. To ona jest dla nas wyznacznikiem wartości firmy.
2
Magazynier 2015-02-19 03:41
Dział Personalny w komentarzach wyżej jawnie sciemnia. W tej firmie jest ogromna rotacja pracowników na każdym stanowisku więc niech to posłuży za wyznacznik osobom szukającym pracy. Ich ogłoszenia są zamieszczone przez 365 dni w roku - kolejny wyznacznik. Kiedyś (podobno) dobrze się tam kradlo na magazynie a ochrona to przyglupy. Co z tego że są kamery jak jest full ślepych miejsc na magazynie. Jak ktoś potrafi "bomby" ściągać to naprawdę dobrze tam zarobi: pensja 1500 pln + prowizja 3000 - 4000 pln.
1
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-03-02 16:32 [pracodawca]
Rotacja pracowników dotyczy najczęściej działów magazynowych i wynika ze specyfiki pracy. Co do kradzieży... Jeżeli takowe się zdarzyły, na pewno nie uszły uwadze monitorującym.
3
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-03-02 16:33 [pracodawca]
Nie potrafimy jednoznacznie odpowiedzieć na pytania dotyczące kwestii finansowych oraz wymagań – jest to każdorazowo uzależnione są od stanowisk, na które poszukujemy pracowników. Zapraszamy do odwiedzenia zakładki z aktualnymi ofertami pracy.
Magazynier 2015-03-04 17:02
Do działu personalnego: jesteście pewni na 100% że kradzieże nie uszły uwadze osób monitorujacych?
1
Pit 2015-03-12 13:13
@Magazynier chyba nie masz się za bardzo czym chwalić skoro imponują ci kradzieże i oszustwa... albo sam jesteś tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] albo nie masz co robić z wolnym czasem, skoro wypisujesz tu takie bzdury.
A może twoim IP powinna zainteresować się policja i dokładnie przepytać cię co wiesz o rzekomych kradzieżach?
Pracowałem w TFO na magazynie podczas wakacji i dobrze to wspominam, poznałem wielu uczciwych ludzi, ale widzę że w każdym środowisku znajdzie się zakała... jednak z twojej wypowiedzi wynika że już tam nie pracujesz ("podobno"), ciekawe dlaczego.
1
Tadek 2015-03-12 13:44
Dziwię się, że piszecie o kradzieżach w magazynach. Po pierwsze to chyba obarcza wyłącznie pracownika, który kradnie, ewentualnie ochroniarzy, nie firmę, a poza tym nie chce mi się wierzyć, że wynoszenie towaru nie zostałoby zauważone przez nikogo, nawet przez współpracowników.

Robota na magazynie jak każda inna. Z tą różnicą, że tutaj jest o wiele mniej ciężkich paczek, więc nie jest wcale tak źle.
1
dnsf 2015-06-15 20:02
Cześć

Ostatnio widziałem ogłoszenie od tej firmy że szukają do pracy na magazynie (oferta głównie skierowana dla studentów). Mam takie pytanie jak wygląda praca chodzi mi głownie o obowiazki i czy w takiej pracy da sobie ktoś rade jak nigdy nie pracował na magazynie ( są jakies szkolenia ??) ma tez pytanie w ogłoszeniu jest napisane ze bedzie trzeba obsługiwać kolektor danych i czy tego urządzenia tez nauczą obsługiwać?? Praca jest dwuzmianowa 8-20 i mam takie jeszcze małe pytanie w jakich godzinach jest jaka zmiana czy porostu grafik jest ustalany na podstawie własnej dyspozycyjnyści??

Proszę i szybką odpowiedź :)
TelForceOne S.A. 2015-06-23 09:35 [pracodawca]
Nie trzeba mieć doświadczenia w pracy na magazynie, aby do nas aplikować. Przez pierwsze dni odbywa się szkolenie, nowy pracownik uczy się m. in. obsługi kolektora danych oraz poznaje strukturę magazynu. Przez pierwszy miesiąc pracuje się z tak zwanym partnerem, który przygotowuje nowego pracownika do samodzielnej pracy. Najczęstsze zmiany to 10-18, 11-19, 12-20. Zachęcamy do aplikowania.
pracownik 2015-07-09 14:45
Co do pracy Na Magazynie się nie wypowiem bo nie posiadam wiedzy na ten temat.
Pracuje w dziale handlowym Pewnie nie w każdej firmie jest idealnie zawsze są jakieś plusy i minusy ale jeśli jesteś dobrym handlowcem nie masz co marudzić że zarobisz 1500 zł bo takiej opcji nie ma.No chyba ze przychodzisz do pracy po stażu albo bez doświadczenia . Ja osobiście pracuje tu od około roku i mogę polecić firmę.Zarobki jak dla mnie są ok. Jeśli warunki pracy zostają ci przedstawione i się z nimi zgadzasz ,nie ma co się zastanawiać . A rotacje w firmach zawsze były są i będą od czasu kiedy tutaj pracuje firma zwolniła sama 1 pracownika a Tak ludzie sami znajdują inną prace i rezygnują normalna kolej rzeczy nawet jak zarabialibyśmy 5 tys zawsze będzie nam mało i szukamy czegoś innego .
lila 2015-08-04 13:23
hej a czy pracują tam kobiety i czemu jest taka rotacja?
lila 2015-08-04 14:53
Hej a pracują tam kobiety i co robią? A po drugie czemu jest taka rotacja chciła bym złozyc cv ale zastanawiam sie .Prosze napiszcie..
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-08-06 15:46
Na magazynie pracują również kobiety – głównie do obsługi klientów specjalnych. Praca wymaga zdolności manualnych i polega na konfekcjonowaniu towaru, czyli przepakowywaniu produktów, składaniu pudełek, oklejaniu hologramami itd.

We wspomnianym obszarze rotacja jest minimalna. W pozostałych częściach magazynu wskaźnik rotacji jest na umiarkowanym poziomie, biorąc pod uwagę charakter pracy i specyfikę branży firmy. Występuje ona szczególnie w jednym obszarze magazynu i wynika m. in. z częstych przesunięć i awansów do innych działów.
sdwa 2015-08-24 20:08
Cześć

Mam takie pytanie w sprawie pracy na magazynie , obecnie jestem studentem i nie mam zbytnio doświadczenia w takiej pracy i czy są jakieś szkolenia dla nowych pracowników tzn. takie wdrożeniowe zeby ułatwić start i gdzie można składać CV bo jestem zainteresowany pracy w tej firmie. Gdzieś kiedyś widziałem ogłoszenia ale obecnie nie moge znaleźć. Mogę prosić o pomoc??

Pozdrawiam
OnaTFO 2015-08-26 16:08
Pracuje z TFO w dziale handlowym i powiem szczerze że polecam pracuje już tu około 2 lat . Zarobki moim zdaniem są ok ( chociaż wiadomo że podwyżka mile widziana :P )Pracują tu kobiety i mężczyźni i wiecie co powiem wam szczerze że Klimatu panującego tutaj nie zamieniłabym na nic innego I jeśli na rozmowie o prace zaproponowano Ci stawkę która według Ciebie jest ok To myślę że nie ma się nad czym zastanawiać.
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-08-28 09:17
Oczywiście umożliwiamy studentom i osobom uczącym się zdobycie pierwszego doświadczenia zawodowego. Nowo przyjęty pracownik jest wdrażany w pierwszym okresie pracy, m.in. przeprowadzane jest szkolenie z zakresu obsługi kolektora danych, którym posługujemy się w codziennej pracy. Ponadto początkowo taka osoba współpracuje z "partnerem" przy kompletacji zamówień, dzięki czemu może poznać specyfikę pracy na tym stanowisku i stać się samodzielnym pracownikiem. Zachęcamy do przesyłania aplikacji na adres hr@telforceone.com z dopiskiem w temacie wiadomości "Praca na magazynie".
Seller 2015-09-04 10:27
Ja mam pytanie do Handlowców, jak wygląda obciążenie pracą i czy generalnie ta firma ma przyszłość? Przejrzałem portfolio tej firmy i trochę takie mydło i powidło. Widzę że są na giełdzie ale kurs bardzo marnie stoi w mocnym spadku.
Czy łatwo się handluje tymi myPhonami oraz innymi akcesoriami?
Pozdrawiam
Włodek 2015-09-10 23:36
Widzę, że moje opinie nie są publikowane, więc krótko i merytorycznie: firma daje ogłoszenia i oferuję pracę, a w rzeczywistości nie dostaje się pracy tylko zlecenie z kodeksu cywilnego. Jeśli nawet na tej umowie jest, że wynagrodzenie za usługi jest na koniec miesiąca kalendarzowego to jest w miesiącu następnym.
Zgodnie z regulaminem tym razem?
elwis 2015-09-15 09:29
Wcześniej pracowałem w Amazonie i stwierdzam że tu jest o niebo lepiej, lepsze warunki i atmosfera w pracy. Nie rozumiem skąd te negatywne opinie, popracowalibyście sobie w innych miejscach to mielibyście porównanie.
Polecam pracodawcę.
Rossa 2015-09-15 14:21
Pracowałem w magazynie przez długi czas i byłem bardzo zadowolony z pracy i wynagrodzenia. Wszystko terminowo, a współpracownicy świetni, więc chciało się do pracy chodzić. Pensja w terminie i zawsze się wszystko zgadzało. Polecam.
1
mister 2015-09-21 19:31
Cześć

Ostatnio widzialem ogłoszenie o pracę w tej firmie i chciałbym się dowiedzieć jak tu wygląda praca zmianowa. W jakich godzinach odbywa się tu praca?
sw 2015-09-30 11:17
Cześć

Ostatnio widzialem ogłoszenie o pracę w tej firmie i chciałbym się dowiedzieć jak tu wygląda praca zmianowa. W jakich godzinach odbywa się tu praca?

czy to jest 2 lub 3 zmianowa czy firma ma swoje określone godziny?
wwqa 2015-10-18 19:41
Witam Ogólnie jestem studentem , czytając wasze opinie widze ze firma zapewnia szkolenia dla nowych pracowników co jest plusem ale mam pytanie jak tu wygląda praca zmianowa?? Jest to praca 2 lub 3 zmianowa tzn 6-14 , 14-22 , 22-6 czy firma sama ustala godziny zmian?? Proszę o opinie
Dział Personalny TelForceOne S.A. 2015-10-20 10:01
Witamy,

Magazyn działa od godz. 08:00 do 20:00. Praca jest w wymiarze 8 h dziennie, najczęstsza zmiana to 10:00-18:00.
Włodek 2015-11-12 00:57
Nie wierz w ogłoszenia. Kłamią - nie płacą w terminie!!
mario 2015-11-16 19:54
Ostatnio widziałem ogłoszenie i tam pisało praca jako magazynier i było podane ze praca na 2 zmiany.

JAk tu wygląda praca na 2 zmiany czy to jest 6-14 , 14-22 czy magazyn jest czynny w innych godzinach??
feliks23 2015-12-26 13:31
Nauczania języków obcych challeges ciebie jako nauczyciela, ogromny wzrost wartości będą miały zaufanie, komunikacji, dołącz Preply baza ofert pracy dla nauczycieli niemieckiego Wrocław www.preply.com/pl/wroclaw/oferty-pracy-dla-nauczycieli-języka-niemieckiego
kimi 2016-01-21 15:24
Witam, chciałabym sie zapytac o sprzatanie na magazynie bo ukazało sie ogłoszenie...czy jest szansa na umowe o prace i w jakich godz sie pracuje.Dzięki i pozdro;)
koko 2016-02-07 19:34
Ostanio widziałem ogłoszenie jako magazynier w tej firmie . W ogłoszeniu zamieszczone jest ze praca jest 2 zmianowa?? Chciałbym się dowiedzieć czy to jest typowa praca od 6-14 i 14-22 czy magazyn działa w innych godzinach ?
były magazynier 2016-03-16 12:36
Praca na magazynie jak każda inna od 8,50-10 zł na godzine jesli komuś odpowiada to czemu nie dobra robota aby zaczac gdziekolwiek Rotacja jest no bo kto chce pracowac na umowie zlecenie. Co do kradzieży fakt nagminnie ochrona ma to w nosie nikt ci nie bedzie w gacie zagladał ile nakładek czy kart its sobie tam włożyłeś wiec niejeden zarabiajac 1600 zł ma dodatkowa kase +-2-4 tys z wynoszenia . Jesli chodzi o handlówke tam nie pracowałem ale z tego co na magazynie wiadomo zaerabia sie lepiej i mała rotacja
kolo 2016-06-23 00:49
Jakie awanse na inne stanowiska, skoro nikt nie odchodzi z firmy?chyba ze rotacja polega na przeniesieniu z przyjęć towaru na stanowisko pakowacza
kolo 2016-06-23 00:52
Jakie awanse na inne stanowiska, skoro nikt nie odchodzi z firmy?chyba ze rotacja polega na przeniesieniu z przyjęć towaru na stanowisko pakowacza
Anetta 2016-06-26 14:08
Może ktoś się wypowiedzieć czy praca na magazynie jest ciężka? Rozważam rozpoczęcie tam pracy, ale nie wiem czy dałabym radę bo wiadomo to praca fizyczna. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam Aneta
Traylordriver 2016-07-09 23:32
Czy to prawda że firma pada i raczej nie ma co myśleć o długiej karierze nawet na magazynie ? Szukam pracy na stałe a raporty giełdowe mówią że lada moment będzie upadłość i to z hukiem ? Opinie są pozytywne co do warunków pracy więc pytam bo myślę poważnie o tej firmie ....
er 2016-09-02 15:51
Więc złożyłem cv i po paru dniach zadzwoniła pani z hr zebym danego dnia przyszedł na rozmowe.Czekałem i zaprowadzono mnie do dyrektora magazynu.Tam siedziało dwóch facetów, okazało się że praca jest 3 zmianowa, gdzie masz stały grafik..po gadce szmatce chcieli żebym 2 godz popracował...za darmo!!!!!!!!!! Byli hamscy i nie uprzejmi..wstałem wyszedłem..Jak można oczekiwać że ktoś za darmo ma pracować!?
5
someone 2016-09-29 15:41
Chyba ktoś musi pokazać, że jest potrzebny w firmie, bo ostatnio zamiast się skupić na wynikach, skupiają się na kompletnych bzdurach. Inwigilacja pełną gębą. Zamiast motywować wzięli się za metody z obozu pracy. Zapomnieli, że atmosfera to podstawowy czynnik wpływający na to czy komuś chce się pracować "dla firmy". Coś czuję, że szykują się odejścia do firm z normalnym podejściem. Mam nadzieję, że ktoś rozsądny przejrzy na oczy zanim będzie za późno. to co się dzieje jakiś kompletny absurd. Nie wróżę dobrej przyszłości z takim podejściem do pracowników.
2
tfer 2016-09-29 15:43
@knon skoro chcesz znać takie szczegóły, to polecam udział w rekrutacji.
Agata 2017-02-28 14:09
Zapoznaj się z zakładką "Oferty pracy" i znajdź wymarzoną pracę dla siebie! :)
K2 2017-03-03 11:26
Prowadzę mały sklepik i przestrzegam przed zakupem telefonów w tej firmie. Serwis trwał 2m-ce. Po miesiącu z hakiem zacząłem dzwonić co się dzieje, wykonałem kilka telefonów w tym okresie i zawsze informacja, że serwisowany telefon w przeciągu paru dni będzie u mnie (w ten sposób minęły 3 tygodnie). W między czasie ja musiałem polubownie załatwić sprawę ze swoim klientem bo niestety mało który klient jest tak wyrozumiały by czekać 2 m-ce. Na wysłane pismo nie odpowiadają. Telefonów nie nagrywają więc wypierają się tego co powiedzieli wcześniej i nie da się tego udowodnić. Generalnie kłamią i mają klienta gdzieś !
Agata 2017-03-07 13:02
K2, a czy próbowałeś sprawę z osobami odpowiedzialnymi za firmę bezpośrednio?
Nikita 2017-03-16 22:17
Nie pracuję w tej firmie i nie zamierzam... ZERO profesjonalizmu na rozmowie kwalifikacyjnej... Pani na początku nie raczyła powiedzieć ani "dzień dobry" ani się przedstawić, rozmowa była nudna, monotonna, miałam wrażenie że babka chciałaby być gdziekolwiek tylko nie w tej pracy... ubiór też niestosowny, jak się jest wizytówką firmy i pierwszą osobą którą widzi potencjalny pracownik to jednak wypada założyć coś bardziej eleganckiego niż bazarkowy sweterek.
3
Iza 2017-03-17 10:49
Czy dowiem się coś więcej w temacie brand manager we Wrocławiu? Jeśli ta oferta jest jeszcze aktualna ? Wiem, że firma jest ok. i zależy mi na pracy. Przy okazji co nowego słychać w firmie? Jak się pracuje , w jakiej atmosferze? Ogólnie dobrze dowiedzieć się informacji.
1
ex magazynier 2017-04-18 16:38
raporty gieldowe???? TFO w tamtym momencie z giełdy wychodziło, firma ma się dobrze
ex magazynier 2017-04-18 16:39
raporty gieldowe???? TFO w tamtym momencie z giełdy wychodziło, firma ma się dobrze
Naralia 2017-04-19 08:19
Co słychać nowego w firmie? Słyszeliście, że Spółka TelForceOne znalazła się w elitarnym gronie firm z globalną wizją w ramach programu Polski Czempion? Miło jest pracować w firmie, która ma perspektywy rozwoju.
dem 2017-04-19 21:22
Nikita... "dziuniami z hr" raczej nie należy się przejmować... startując na jakiekolwiek stanowisko sprzedaż/pm/działy wspomagające o czym z taką pogadasz? O tym czy łososiowy kolor ściany Ci odpowiada?? Jeżeli podczas rozmowy oprócz "dziuni" nie ma osoby z działu do którego aplikujesz z góry należy olać firmę :-) (chyba że nie masz wyjścia).

Opinie o firmie jakie są takie są nie wiem nie pracowałem... ale byłem ostatnio na rozmowie... i firma ma ewidentnie problem z utrzymaniem tajemnicy :-) ja rozumiem że środowisko w którym pracujemy (jestem człowiekiem z konkurencji) jest plotkarskie i to bardzo... ale aby 15 minut po rozmowie w TelForceOne mieć telefon od swojego szefa dlaczego byłem tu na rozmowie... trochę przesada...

1
dem 2017-04-19 21:24
Nikita... "dziuniami z hr" raczej nie należy się przejmować... startując na jakiekolwiek stanowisko sprzedaż/pm/działy wspomagające o czym z taką pogadasz? O tym czy łososiowy kolor ściany Ci odpowiada?? Jeżeli podczas rozmowy oprócz "dziuni" nie ma osoby z działu do którego aplikujesz z góry należy olać firmę :-) (chyba że nie masz wyjścia).

Opinie o firmie jakie są takie są nie wiem nie pracowałem... ale byłem ostatnio na rozmowie... i firma ma ewidentnie problem z utrzymaniem tajemnicy :-) ja rozumiem że środowisko w którym pracujemy (jestem człowiekiem z konkurencji) jest plotkarskie i to bardzo... ale aby 15 minut po rozmowie w TelForceOne mieć telefon od swojego szefa dlaczego byłem tu na rozmowie... trochę przesada...
Gregor 2017-04-23 11:05
Mam chęć złożyc cv na stanowisko brand manager, tylko nie wiem czy jest ta oferta jeszcze aktualna? Gdyby ktoś miał wiedzę proszę o info. A może jeszcze kilka ważnych informacji o firmie?
była 2017-04-25 08:35
Nie jestes jedyna osobą która miała taka sytuację ,ze szef dowiaduje sie ze byłes u nich na rozmowie.Pan P.P jest osobą która lubi takie zagrywki .Wiec uwazajecie jezeli macie prace i idziecie do tej firmy na rozmowe ,moze zdarzyc sie tak ze Wasz szef sie o tym dowie.
Pracowałam tam to wiem.
1
Izabela 2017-05-08 09:03
Pracuję w TelForceOne i nie narzekam, nie wszyscy muszą tu pracować.
Zostaw swoją opinię o TelForceOne S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TelForceOne S.A.