brak logo

Bolarus S.A.

Bochnia

Opinie o Bolarus S.A.

Joanna 2017-06-27 14:58
@As
co to oznacza dla pracowników?
1
oko demona 2017-06-27 15:44
to oznacza - kiszka
5
Stokrotka 2017-06-28 09:47
Jak rozmowę kwalifikacyjną prowadził taki dyrektor z brodą, to było miło bo zadawał konkretne pytania i ładnie tłumaczył, ale potem do nas wszedł taki drugi (chyba prezes czy ktoś) i sie miło skończyło, zaczął zadawać pytania z kosmosu chyba i wyczułam, że sie nie zna na tym o co pyta, no ale chciał chyba pokazac kto tu ważniejszy - ja zrezygnowałam, bo nie czułabym sie komfortowo mając takiego prezesa
12
niepoprawny politycznie 2017-07-09 22:47
Handel był dobry ale ten prezio zwolnił dyrektora handlowego, więc teraz handel leży
13
Smutny 2017-07-10 22:02
Bo są na świecie prezesi przez duże P co budują firmy i potrafią ludzi zmotywować i porwać za sobą. Stwarzają super atmosferę w zespole i co najważniejsze mają ten zespół. I są zwykle beznadziejne prezie przez malutkie p co wszystko rozpieprzaja co spotkają na swojej drodze. Od zespołu, ludzi, poprzez cała firmę. To są tzw socjopaci co żerują na innych nieumiejac podjąć żadnych decyzji bojąc się konsekwencji. Wydaje im się że umieją wszystko najlepiej i są Bogami. I taki mierny prezio od dywanów i smieci nam się trafił w Bolarusie. I gra wszystkim na nosie ciągle tuszujac swoje nieudacznictwo wina pracowników. A to my w końcu stracimy pracę jak ta firma padnie przez tego prezia. Dziwię się czemu nie zależy na tej firmie właścicielowi i członkom rady. Może.oni już swoje zarobili
16
Stokrotka 2017-07-14 08:30
Zamówień brakuje. I ta sytuacja pogłębia się od lat.
11
głos ludu 2017-07-14 09:29
No i dlaczego? Bo nie ma strategii rozwoju która miał okreslic nowy prezes. Prezes juz tam jest ze 3 lata a firma tonie.
Ryba psuje sie od głowy...
13
Adolf 2017-07-16 10:29
Jak się nie wie o czym się mówi i nie wie co się dokładnie powinno robić to jedyny sposób żeby w oczach laika wyglądać na fachowca to zrobić grozną minę oraz zadawać pytania na które nie odpowiedziałby sam zadający ..... ot cały prezes który utopił przez swoją ignorancje oraz brak strategii rozwoju kilku niezłych fachowców widząc w nich zagrożenie dla piastowania jakże lukratywnego stanowiska.
Słupeczki się zgadzają a firma tonie :) ku uciesze konkurencji. Jednemu ubywa a drugiemu przybywa.
Jedyne co trzyma jeszcze tą firmę to zamówienia od Wikingów ale długo takie szczęście nie będzie trwać .
11
normalny 2017-07-16 18:22
Z tymi zamówieniami to nie jest tak, że zaraz się skończą, tylko bez innych zamówień to ta firma będzie miała potencjał na max 100 osobową załogę i wtedy zaczną się schody bo prezio powinien zacząć zwalniać, ale pierwsze POWINNI ZWOLNIĆ JEGO!!! Po co trzymać darmozjada bez pomysłu na firmę. Odnowienie budynku głównego to był chwyt marketingowy zrobiony za pieniądze właścicieli. Teraz ma byc hala. A gdzie pomysł na najbliższe 5 lat???? Ten prezio go nie ma, bo jest za krótki. Kompletny indolent w bieżącym zarządzaniu operacyjnym. Ludzie - obudźcie się!!! Król jest nagi!!!
12
Mój ulubiony 2017-07-17 09:14
Przeczytałem dzisiaj ten post i jak to jest że po dwóch latach NIC sie nie zmieniło???????????? Nowy prezes? Farsa!
11
zdziwiony baranek 2017-07-23 10:49
Wchodzę tu czasem i widzę, że posty znikają. Ktoś się boi ??? Ktoś pisze nieprawdę ?
3
Szalony 2017-07-23 13:23
Prawda niestety boli zainteresowanych (właściciel i prezes) i byc może niektóre opinie znikają.
7
gosc 2017-07-24 15:57
Nie porostu Prezio z właścicielem kreują wirtualna rzeczywistość usuwając niewygodne komentarze które bolą. Takie komunistyczne metody zaklinania rzeczywistości :)
6
Szalony 2017-07-24 20:36
Masz rację. Za komuny też nie było takiej odpowiedzi że czegoś nie da się zrobić bo brakło detali. Ma byc zrobione bo inaczej lecą bluzgi chociaż winni za brak części są ci którzy zarządzają (jak najmniej zapasów bo słupki lecą w dół).Zobaczymy jak długo gośc od operacji będzie "uśmiercał" firmę bo jak na razie idzie mu bardzo dobrze.
4
zbawca świata 2017-07-24 21:56
Przy takim rozdrobnieniu to ciężko utrzymać stałe zapasy, ale dzięki preziowi zaopatrzenie jest całkiem do d...y.
4
Maciek 2017-07-25 15:07
Ale jest coraz gorzej. I każdy to widzi. Sprzedaż myśli że będzie jeszcze gorzej.
10
Szalony 2017-07-25 20:19
Rozdrobnienie nie przeszkadza w robieniu odpowiednich zapasów,ale wiąże się to z kosztami. Druga rzecz to możliwośc ułożenia produkcji w taki sposób żeby ilości urządzeń były znacznie większe.czego nie umie zrobi kadra kierownicza ,kierownik zmianowy,ani dyrektor produkcji (tylko z nazwy bo nad niczym nie panuje ani nie ma pojęcia). Jeżeli nie będzie na górze trzęsienia ziemi albo właściciel.nie przejrzy na oczy i nie zrobi porządku to może by naprawdę" wesoło"
4
Długodystansowiec 2017-07-26 09:16
Właściciel gdyby umiał to by juz dawno zrobił porządek, no bo to trzeba wykonac tylko jeden ruch - zwolnić NICNIEWIEDZĄCEGO prezesa i zatrudnic fachowca od rozwoju, a nie od własnego marketingu. W tym jest najlepszy - promowanie siebie jako osoby wszechwiedzącej. Żal, że własciciele tego nie widzą, ale może tak im lepiej. Odkąd przyszedł Nowy Prezes to tylko remont budynku mu sie udał trochę, bo to najłatwiej - czyli dbanie o wizerunek, a firma psuje sie od środka - brak strategicznych decyzji, brak wizji rozwoju, brak myslenia o ludziach itd itd. Za wszystko należy podziekować prezesowi, więc dziekujmy że mamy tak dobrze. Bo przecież jesteśmy nic nie warci bo za długo pracujemy w jednej firmie....
11
oszukany 2017-07-26 19:18
To co się dzieje w tej firmie można tylko nazwać totalną porażką... Kadra kierownicza nie ogarnia tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] którego sami narobili. Począwszy od prezesa, poprzez najnowszy nabytek w postaci dyrektora operacyjnego po prostu się ośmieszają siebie i przy okazji ludzi. Gość jest normalnie brakującym ogniwem w tej całej układance, z jednej firmy wyrzucony bo prawie ją zniszczył, a u nas trafił na podatny grunt, lepiej po prostu nie mógł trafić!!! Także mają pojęcie tylko jak dobić ten zakład, jak utrudniać pracownikom pracę i wywierać jeszcze większą presję każdego dnia. Nie widzą problemów niszczących ten zakład bo widocznie dla nich to norma. Liczy się tylko zysk kosztem robola, słupki, wykresy i durne decyzje. Każdy dział rozłożony, absurd goni absurd, mieszanie ludźmi na stanowiskach, które do niczego nie prowadzą. Załogę się im udało skłócić więc nie muszą się bać że ludzie po prostu staną i powiedzą STOP, chcemy zmian bo tak się nie da robić!!! Skłócona rozmontowana i nie zgrana załoga to słaba załoga którą łatwo zarządzać bez strachu na jaki kolwiek ruch sprzeciwu. W tej firmie nawet hali nie potrafią zbudować, budowa znowu zawieszona bo takich inżynierów pozatrudniali że nawet planów nie potrafią zrobić, ale kto by się tym przejmował. W sumie jak w bolarusie najpierw coś się robi a potem myśli czy to ma sens i jest dobrze zrobione. Bolarus to firma gdzie stosuje się metody jak we wczesnym XIXwiecznym kapitalizmie. W dzisiejszych czasach lepiej mają murzyni niż pracownicy bolarusa. Nie polecam tej firmy do podjęcia pracy.
11
zawiedziony 2017-07-26 22:16
ooo budowa hali zawieszona?? a miała byc już w połowie roku - mamy sierpień i nici? Podziękowac należy doglądającemu wszystko prezesowi, który przecież zarządza wszystkim najlepiej. A nowy dyrektor - musi sie wykazać to gniecie i tłamsi. Jak się ludzi nie szanuje, to nigdy dobrze nie będzie a czasy pomiatania ludźmi się kończą. Uciekajcie z tej firmy, bo jak widać właściciele nic nie zrobią, aby tą firme uratować!!!!
10
były robol 2017-07-27 09:00
Do wszystkich potencjalnych którym sie marzy praca w tej firmie - szczerze ODRADZAM!!!!!!!!! Atmosfera, pieniądze, kadra - wszystko do niczego!! Poszukajcie u konkurencji. Tam przynajmniej myślą!!!
11
Dezerter 2017-07-28 15:23
Wszystko to prawda właściciel bez jaj sterują nim jak chca wszyscy się cygania byle by ukryć nieprawidlowosci zarzadzanie dno zarzadzanie i manipulacja piątka powiedz tylko prawdę a na drugi dzień cię niema a oszczednosci Flota. Aut gigant przychodzi niedziela nie ma ani jednego zalatwiaja sprawy a co z oddziałem terenowym we Wroclawiu prezesie kiedy się pan tym zajmie
9
Szalony 2017-07-29 20:21
Dezerter powinieneś wiedziec że Wrocław to jest TABU. Prezesi omijają ten temat bo za dociekliwośc albo próba zlikwidowania oddziału terenowego właściciel wysadza ze stołeczka. Myślisz że ten prezesik o tym nie wie? Co do samochodów ,no cóż,jeżeli właściciel kręci jak może to i pozostali za cichą zgodą też to robią,chociaż mamy przepisy . Dopóki ktoś tego nie ruszy to będą dalej jeździc do domku samochodem firmowym.
7
Bez znaczenia 2017-07-30 16:26
Firma która niszczy każdego człowieka psychicznie, pozbawia jakiejkolwiek empatii. W Bolarusie jak jest problem to nie szuka się jego rozwiązania a raczej sukcesywnie odnaleźć winnego i obarczyć go całym złem które spotkało firmę. Każdy dział w założeniu podkłada kłody drugiemu, zero współpracy... Wypłaty niegodne jakiegokolwiek zaangażowania, a najlepiej jakbyś pracował w nadgodzinach za darmo. Prezes z całym szacunkiem minął się z powołaniem, drapnął jakieś wiedzy z magazynów coachingowych i w każdej rozmowie prowadzi jakąś osobistą gierkę psychologiczną z której nie wynika kompletnie nic związanego z pracą. Zmienność tematów podczas rozmowy która ma na celu obserwację reakcji rozmówcy... Gość naprawdę powinien zapisać się do jakiejś kliniki jeśli chcę badać zachowania ludzkie ale na pewno nie prowadzić firmę... Reasumując: za te pieniądze znajdziesz pracę gdziekolwiek ale przynajmniej zachowasz resztki człowieczeństwa.
15
Wariat z niedaleka 2017-07-30 18:37
Szalony - za samochody firmowe z tego co wiem każdy jego użytkownik płaci ryczałt miesięczny i ma to w pensji, więc tu są kryci, a co do Wrocławia, to przecież były Dyrektor Handlowy z nimi zadarł, to sie go pozbyli.
6
Nie naiwny 2017-07-30 18:48
Do Bez znaczenia - ale o tym już wcześniej jak widac ludzie pisali - gościu prezes ma jakis kompleks niższości i zawsze chce być ponad, choc tak naprawdę jego powinno sie oceniać po wynikach i atmosferze w firmie. Atmosfera jest pod psem, wyniki marne a gościu z dobrym samopoczuciem chodzi i jeździ beemką. Wozić to on sie lubi - wszystkie okoliczne firmy objeździł, bo jakby go stąd wreszcie wyrzucili, to, żeby inni o nim pamiętali jaki był równy koleś. ŻENADA!!! Zarobki to pensje głodowe, więc sie dziwię, że ktokolwiek tam jeszcze siedzi. Odeszłem i jestem zadowolony. To innym tez polecam..
13
Tajniak 2017-08-01 21:49
A czy wiecie, że jak ten wielki prezes nadzorował przebudowę budynku głównego po pozwolił wstawić takie drzwi, że sie nie otwieraja na dwie strony i do recepcji żadnego większego urządzenia wstawić podobno sie nie da? Żenada roku? Nie - wszystkowiedzący pozer nicniewiedzący. To jego pomysł.
11
Były długoletni pracownik 2017-08-03 18:21
No ludzie, szczerze, w którym zakładzie produkcyjnym jest więcej osób w biurach niż na produkcji? Chyba tylko tu. Istny Folwark Zwierzęcy Orwell'a haha. Prezes, który na wstępie dostał za zakładowe pieniądze BMW a w ogóle nie pojawia się na działach produkcyjnych; dyrektor, który optymalizuje koszty poprzez zwolnienia (ludzi, którzy często są fachowcami z wieloletnim stażem); kierownik produkcji, który nie ma pojęcia o chłodnictwie i urządzeniach chłodniczych a w szczególności nie zna się na zarządzaniu zasobami ludzkimi i motywowaniu pracowników; dział konstruktorów, którzy nie potrafią stworzyć nowego urządzenia a niejednokrotnie nie potrafią poprawić już wymyślonego; dział technologiczny ze świeżakami , którzy aby wprowadzić coś nowego muszą podpatrzeć u konkurencji; rozwleczony dział zaopatrzenia, w którym każda osoba jest odpowiedzialna za ułamek całości (gdzie w innych tego typu zakładach jeden fachman ogarnia wszystko); dział planowania produkcji, który jest a tak jakby go nie było bo często urządzenia robione są na hurra; marketing. który sprzedaje urządzenia cały czas tym samym odbiorcom; mnóstwo osób, które kręcą się po zakładzie i nucą utwór Elektrycznych Gitar: "Co ja robię tu, u u, co ty tutaj robisz...." ale 10ego kaska jest. Dodatkowo wprowadzony jest system rejestracji czasu pracy, który pracownikowi z produkcji dokłada conajmniej 0,5godz dziennie papierkowej roboty bo przecież w biurze są zajęci czym innym ;) buahahaha. Podsumowując: ostatnie zmiany kadrowe, brak wizji na przyszłość, fundusze unijne wydawane bez konsultacji z pracownikami (a to przecież oni wiedzą, czego w firmie brakuje), załatwianie stanowisk po znajomości, rozdymana biurokracja to jedne z przyczyn rozpadu tej firmy. A szkoda bo zamiast się rozwijać firma się zwija. Właścieciel albo a)nie wie co się dzieje albo b) nie zależy mu.
8
Szalony 2017-08-03 20:45
Zapomniałeś dodac do tego bajzlu codzienne "odprawy posłów greckich"które są prowadzone przez operacyjnego p.o. dyrektora produkcji i wiernego przybocznego kierownika zmianowego którzy nic nie wiedzą (a prowadzeniem produkcji w szczególności) i marnują czas brygadzistów . A z narad wychodzi tyle że po 2-3 godzinach i tak trzeba wszystko zmieniac bo nagle się okazuje że zapodziało się gdzieś zlecenie które jest bardzo pilne i trzeba je zrealizowac . Wystarczy żeby przestali mieszac "mądrale" zostawic w spokoju brygadzistów( przez ponad 50 lat umieli prowadzic robotę to niech to robią nadal bo za to mają dodatki)a robota będzie o wiele przyjemniejsza . Kierownictwo niech wreszcie ruszy 4litery i koordynuje całośc bo jest totalny chaos(czyż nie kierownik zmianowy powinien decydowac co powinno byc robione w danym dniu a wygląda to tak że blacharnia nie wie co jest potrzebne na montażu.
5
WARIAT 2017-08-03 22:26
I te dwa ostatnie komentarze to jest właśnie cała prawda o firmie - chaos WIELKI CHAOS. Nowy Dyrektor miał to zmienić. I nic z tego bo prezes mu chyba zabronił rządzić. To co robi w żaden sposób nie prowadzi do porządku. Dlaczego produkcja jest sterowana ręcznie?? Czyżby znów nie było nikogo kto potrafi to zaplanować??? Produkcja sie gubi bo nie ma dobrego kontaktu na linii handel-produkcja. Marketingowiec się zwolnił bo miał dość tego bałaganu!! Dzięki ŚWIETNY PREZESIE!!!! To wszystko dzieki tobie i twoim zdolnościom. Wielkim zdolnościom rozwalenia wszystkiego co kiedys działało bardzo dobrze!!!!!!!!!!!! ZNAKOMICIE!!! UMIESZ
10
Robotnik 2017-08-04 19:22
A był kiedyś prezes techniczny normalny to się go pozbył nasz super prezio bo się techniczny zajmował robota i tworzeniem atmosfery a nie polityka i skłucaniem ludzi
11
Pracownik 2017-08-05 08:32
Z technicznym jakoś ludzie chcieli pracować. Bo facet miła haryzme. Znał się na budowaniu biznesu i miał pomysł na firmę. I najważniejsze szanowal ludzi. Jakby był teraz może ta firma by wyglądała inaczej. A tak.to kupa śmiechu na całą Bochnie. Z przewaga kuoy
6
wariat drugi 2017-08-05 09:07
Jeśli mówimy o technicznym który miał romans to sam sobie strzelił w kolano, bo sie zaczęli z niego śmiać. Ale potem własciciel taki od skórzanej kurtki i prezio go zaszczuli i zwolnili i przez 10 miesięcy nie miał kto pchnąć firmy technicznie do przodu bo przecież prezio cienki jak wypłata i technicznie sie na niczym nie zna.
1
G 2017-08-05 09:27
Tak zwolnili nie tego prezesa co trzeba. I nie potrafili się przyznać do błędu ani wyciągnąć wniosków. A w zaszczuwaniu ludzi są mega skuteczni i tworzeniu plotek i afer dla potrzeb wykańczania ludzi. I mamy jak mamy.
6
Głupi jas 2017-08-05 10:29
A romans to ma gość z wasem w skórze. I zatrudnia swoich pociotkow to jak ma być dobrze.
11
KOLEGA ZAZDROSNIK 2017-08-06 17:33
kolego jestes wazelina znam kilku w tym grajdolku.Jesli chodzi o wlasciciela bez chonoru obludnik mysli ze z idiotami ma doczynienia najpierw sie kogos oczernia a potem wodeczke pije taki szarmant. Reszta jego prywatnych sex spotkan mnie nie obchodzi i zdrowia zycze.Powinien sie zainteresowac tym systemem ktory klepiemy godzinami czy ktos to liczy jedno wiekie cyganstwo wszyscy wszystkich cyganioa .Panowie ile pracy by mozna zrobic/ proponuje to ominac bo i tak to jest fikcja i ci co sa od tego odpowiedzialni przestancie wciskac ciemnote wystarczy stanac przez chwile i popatrzyc przed druga ile czasu zjadamy sysatem piec w destreukcji A teraz moja osobista wizja kucyk bez pomyslu kasuje cos o czym nie ma pojecia PROPONUJE SIE TROCHE ROZGLADNAC CHYBA ZE TAKIE WYTYCZNE
11
Zwykły 2017-08-06 18:41
Fakt, że wazelina straszna, a o ludziach których nie znasz to sie nie wypowiadaj. Taka rada
7
Gosc 2017-08-07 00:00
Jaj brakuje preziowi. Dalej uważa że jest ok. Facet z całkowitym brakiem samooceny. Zakłamany i zaufany w sobie. Całkowity brak realizmu i poczucia rzeczywistości. Jak można być tak oderwanym od tego co realne. Jakby miał jaja to by może widział jak jest cienki i jak niszczy ta firmę. Ale do tego trzeba mieć odwagę a nie wydmuszki zamiast jaj i nie wmawiać sobie jakim to jestem super bosem. Nie stać go na to żeby dostrzec swoje marnosc i odejść. Niech rozwala inne firmy. Żałosne aż boli. Tak pracuje tu od dawna i boleje nad tym co się dzieje,jak można rozwalić firmę, sklocic ludzi i robić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Właściciela że nie wspomnę i członku rady który nie potrafi się odezwać bo mu zabrało mowę za parę srebrnikow :) i jak ktoś może [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] taki bzdury jak ty...... I obrażać ludzi. Może prawda kole w oczy... Ciekawe kiedy zaczną znikać wpisy :)
10
Adwokat 2017-08-07 19:13
Ciekawe ilu juz z wasz tutaj piszacych ma sprawe sadowa o pomowienia i oszczerstwo pod adresem osob pracujacych jeszcze w firmie oraz bylych pracownikow
Szalony 2017-08-07 19:31
Pracuję trochę więcej od ciebie i znam firmę trochę lepiej niż ty.Proponujesz komuś żeby miał jaja i się zwolnił? Człowieku jaj to ty nie masz,chodzisz i podlizujesz się do właściciela i prezesa tylko po to aby miec lepsze notowania u nich.Dlatego pewnie stołeczek masz wygodny,ale uważaj żeby nie wyskoczyłci spod pupy.Lubisz oceniac innych ale popatrz na siebie , kultury u ciebie też brakuje ,nazywac kogoś grubasem cóż nie każdy ma sylwetkę kulturysty,a burak -dodaj do tego wazeliniarz i pasuje jak ulał do ciebie. Odnośnie tych studiów to też myślę nie masz racji bo nie byłby zatrudniony na stanowisku konstruktora,a z mojego doświadczenia wynika że niektórzy po studiach wiedzą mniej niż ci po technikum.
12
Szalony 2017-08-08 20:14
Nie strasz adwokat bo już się boję .Za prawdę mogą podac mnie do sądu ,zobaczymy kto na tym więcej straci. "Haczyków " przez ten okres pracy pewnie bym znalazł dośc sporo.Tak że SPOKO.Adwokacie.
7
Ptawdziwy obserwator 2017-08-09 20:03
Własnie ściagnięto post pana Wojtka M (podpisującego sie jako
Niezależny obserwator), a on ma tyle wspólnego z niezależnością co latawiec na uwięzi. Ciekawy jestem czy jego nowy przełozony wie co on o nim tutaj wypisuje??
11
3##" 2017-08-10 12:54
Heh dobre
Ten opisany wyzej to dopiero ma kompleksy.
Ale co mozna duzo pisac o gosciu ktory pewnie ma mala kuske i dlugi pelen bialych pypci (krost) jezyk :)
Za robote niech sie zabierzie a nie pisze postow na forum podszywajc sie pod kogos innego bo tyle widocznie ten facet umie . Obraza innych a obstawiam ze nie narysowal w zyciu kreski ;)
P.S.
Obstawaiam ze nikt w firmie Cie nie szanuje
Jesli masz jaja to sam sie zwolnij
5
czytelnik 2017-08-10 13:49
Widać, że wszyscy tutaj to byli lub obecni pracownicy tej firmy, bo najlepiej jest obgadywać anonimowo lub za plecami. Trochę godności i konkretna rozmowa w cztery oczy. W tej firmie wszyscy tylko żyją bojkami i obgadywaniem, a później tego brakuje i wykorzystuje poważny portal do brudnej zabawy. Przestańcie wypisywać tutaj żale. Trochę kultury i godności.
Długoletni pracownik 2017-08-10 14:22
Czy ty mie widzisz człowieku, że większość tych postów to opis rzeczywistości? Masz odwagę napisać, że to nie prawda?? Nie masz, bo sam tak samo jak my siedzisz w tym po szyję. Ale te wiadomości to głównie głos rozsądku, który ma pokazać, że firma tonie. Niektórzy sami uciekają, innych sie zwalnia, ale wszystko pokazuje tylko jedno, że nie mam tam pomysłu na zbudowanie dobrego zespołu. Jeśli mówi sie starym pracownikom, że sa nic nie warci bo za długo tu siedzą to co mamy mysleć o tej firmie??? A Ty co myślisz? Nie mamy kultury?? Nie mamy godności??? Chcemy więcej zarabiać bo ta firma to dla wielu z nas nasz dom. A że pojawili sie karierowicze i przydupasy, którzy tylko mieszają to dlaczego o tym nie napisać?
11
czytelnik 2017-08-11 08:19
Chodzi mi o to, że to nie miejsce na wylewanie takich żali. Pomyliłeś portale. A z każdy następny post jest coraz bardziej wulgarny. Nikt nigdy w tej firmie nie powiedział wprost o co mu chodzi. Paplanie wszędzie i do wszystkich na kogoś, byle nie do zainteresowanego. Wiem, że łatwiej coś powiedzieć gdy jest się anonimowym. To właśnie główny problem w tej firmie. Szeptanie po kątach i narzekanie, ale tak żeby wyżej nie doszło bo premię zabiorą. Nikogo nie bronię i nie oczerniam, ale jeżeli ta firma jest dla Ciebie domem to nie wyciągaj anonimowo brudów na publicznym portalu.
Szalony 2017-08-11 20:01
Jeżeli jesteś pracownikiem to powinieneś wiedziec że tylko w ten sposób coś dotrze do właściciela,chociaż nie wiem.Druga sprawa to ja kie inne możliwości widzisz jeżeli kierownictwo ignoruje wszystko co mówią pracownicy a z prezesem już niejeden próbował nawet dyskutowac ale nie bardzo się im to opłaciło.
7
Laki 2017-08-12 16:32
Co piszecie to dla mnie dziecinada jak ktoś ma jakiś problem to wali prosto do kierownictwa lub do przełożonego a nie bawienie się w chowanego.
Normalny 2017-08-13 08:19
No głupszego komentarza to nigdy nie widziałem. Idź ty do lekarza, albo co... Widziałeś kogoś komu pomogło kierownictwo w tej firmie?
10
Szalony 2017-08-13 12:06
Albo nie jesteś pracownikiem bolarusa (i to by tłumaczyło twoją wypowiedź)albo rzeczywiście zmień lekarza .
11
Zostaw swoją opinię o Bolarus S.A. - Bochnia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bolarus S.A.