brak logo

Bolarus S.A.

Bochnia

Opinie o Bolarus S.A.

On765 2014-04-12 19:37:56
Nie polecam! Firma zacofana do tego zarobki około 1300zł. Pracownicy fizyczni są traktowani jak śmieci, jak się komuś nie podoba się to jest 100 osób na twoje miejsce, w tej firmie nikt Cię nie doceni. W biurze pracują tylko sami swoi. Wszystko kręci się wokoło jednej osoby. Jak nie chcesz mieć zepsutych nerwów trzymaj się od tej firmy z daleka.
1
On4335 2014-04-12 19:42:52
Zatrudnienie poprzez Benefit pracowałem 2 lata umowy po 2, 3 miesiące, można zapomnieć o umowie tego zakładu, oraz stałym zatrudnieniu. Ponadto Pracownik Benefitu nie otrzymuje czegoś takiego jak współczynnik od liczby urządzeń, do tego nie dotyczą Cię: wczasy pod Gruszą.
5
Gość 2014-07-20 13:22:25
KIEROWNICY ,MISTRZOWIE OD NICZEGO,GIGANT BIUROKRACJA ,BEDA ZWALNIAC FIZYCZNYCH.BRAWO . NA TO MIEJSCE PRZYJMA UMYSLOWYCH,,,,,. CHAMSTWO KADRY KIEROWNICZEJ NIESPOTYKANE.KAMERY PODGLADAJACE PRACOWNIKOW PRODUKCJI,A DLACZEGO NIE UMYSLOWYCH NIEROBOW.JESZCZE BRAKUJE PSOW [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] MODELOWY.ORGANIZACJA PRACY DO NICZEGO.MOIM ZDANIEM 15 BIUROKRATOW WYSTARCZY .PO NAUKE DO CHWASTKA.
1
nowy 2014-07-20 13:45:26
JAK ZA KOMUNY.1FIZYCZNY 5 UMYSLOWYCH.JAK ZAROBISZ WIECEJ. NA NICH ZARABIARZ A ONI NIE MAJA DO CIEBIE SZACUNKU .DLA NICH KLIMATYZACJA ,DLA CIEBIE SAUNA. ONI ODPOCZYWAJA PRZY KAWIE,TY WYLEWASZ OSTATNIE POTY.WIECEJ ,WIECEJ SLYSZYSZ.
2
były 2014-11-13 22:59:21
Ale w ostatnim czasie chyba się trochę porawiło ?
kraina pingwina 2014-11-20 09:51:38
Witam, firma jest w okresie dużych zmian po wielu latach stagnacji i braku rozwoju. Dla większości pracowników jest to swoisty szok bo nagle ktoś wymaga więcej, wprowadzane są innowacje na dużą skalę, reorganizacja - sądzę, że stąd narzekania. Patrząc obiektywnie firma ma się całkiem dobrze i zapewnia stabilne zatrudnienie do tego ma ambitne plany rozwoju. Co do warunków pracy - płace stosunkowo niskie w regionie ale porównywalne z innymi firmami z branży.
4
gosc 2014-11-23 11:02:21
Do byly .Co sie poprawilo.Podaj przyklady.Panie PINGWINIE jaka reorganizacja ,jaka poprawa .Dla ciebie moze tak.Tak jestes zorientowany to podaj proporcje umyslwi/fizyczni.Za komuny tak bylo.Z tego co piszesz to nalezysz do tych co kieruja a nie pracuja. Spojrzec na lenistwo kadry to szok . Gdzie ci wlasciciele ,zreszta im wszystko sie zgadza.Wymagania otrzywiscie od robola. A moze panie prezesie kamery zamontowac wszystkim pocichu . Wtedy wyjdzie co robi ta klasa prozniacza.Wystarczy te biura przewietrzyc choc w polowie a zaoszczedzone srodki skierowac ludziom ciezko pracujacym.Nastepnie wytepic kumoterstwo inepotyzm.Wymienic kadre nizszego szczebla na ludzi odpowiedzialnych imyslacych organizatorow .To co jest teraz to kpina .Brygadzisci .moze poza montazem ,mistrzowie kierownictwo mysla o swom dobrze a nie o firmie i podwadnych.Jezeli tak sie stanie jak pisze ,to powiem ze firma ma faktycznie przyszlosc .Na dzien dzisiejszy twoja laurka jest na wyrost.
2
gosc 2014-11-23 20:41:21
ale przezcież doszedł nowy prezes to wizja lepszego bytu firmy sie pojawiła
2
były 2014-11-23 22:59:29
Nie pracuję w tej firmie, ale od znjomego z Bolausa słyszałem, że zwiększyła się ilość zamówień, są nadgodziny więc chyba dobrze.
Gość 2014-12-18 13:40:47
Jak na razie firma w ogłoszeniach poszukuje technologa, ciekawe czy jeszcze kogoś szukają ?
1
gosc 2015-03-28 21:11:16
Pracowalem w krainie pingwina i tam sa sami psychole zmuszaja ludzi do zostawania po godzinach. Nie zostaniesz to ciebie zgnoja , i jestes nikin nawet do kibla idziesz to czas tobie sprawdzaja ile śedzisz to jest kolchoz . Szukaja muzynów do kolchozu za 1300 , a kto naiwny to idzie i jebie na matolow , a oni sie smieja . Zastanow sie dobrze zanim wybiezesz ten kolchoz . Za nie dlogo bedzie ze ludzie zaczna nocowac w kolchozie . Banda matolow tam zadzi .
1
Gość 2015-04-06 15:05:42
pracowałem tu przez pewien okres w biurze JAKO TECHNOLOG, ale nie dało się wytrzymać, zero organizacji, zero perspektyw, potrzebowali wyłącznie osobę do klepania danych do systemu ERP. Na koniec najważniejsze - ludzie (zero pomocy, fatalna atmosfera ) OMIJAĆ TĄ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM...
Koad 2015-04-18 18:48:04
Do poprzednika.
Ogólnie to się z tobą zgadzam. Ale ile ty tu szanowny poprzedniku pracowałeś? Coś około 2 tygodni. Nie masz prawa wypowiadać się na temat organizacji, atmosfery i pomocy. Jeżeli chodzi o pomoc to siedziałem z tobą pół dnia i nie wykazałeś zainteresowania, a atmosfera i organizacja to aspekty, którymi sam się powinieneś zająć jak ci nie odpowiadały. Piszę to chociaż nie jestem już pracownikiem Bolarusa, ale wkurwia mnie takie takie podejście gościa, który ledwo co liznął roboty i już jest wielkim znawcą tematu.
3
trolololo 2015-04-22 08:40:51
Firma jakich wiele na rynku.Na minus Bolarusa przemawia kwestia wynagrodzenia,jest żenująco niskie! Pracownicy na produkcji nie zarabiają więcej niż 1500 PLN netto, w dziale handlowym niewiele więcej.
3
xxx 2015-07-22 16:30:38
Lenka-Analitycznie to kopnij się w łeb jeżeli uważasz 1500 zł za dobre pieniądze
1
troll 2015-10-13 21:27:04
a ja mam takie pytanie - skoro taka zła stawka to dlaczego się zgadzaliście na pracę za takie pieniądze? piszecie że stawka do dupy, 1500zł itp. to po co tam się pchacie? nikt wam pracować w bolarusie nie każe...

osobiście sam zaczynałem od pracownika fizycznego za 9zł/h, potem 10zł/h a na końcu 12zł/h + premie i przy dobrym miesiącu spokojnie powyżej 2 kafli pracownik fizyczny mógł wyrobić tylko trochę mniej marudzenia na pracę i rzeczywiście robić a nie narzekać jak to źle i niedobrze... w międzyczasie skończyłem studia i przekadrowany zostałem jako pracownik umysłowy za przyzwoite jak dla mnie pieniądze a wszystko trwało prawie 4 lata i z perspektywy czasu mogę powiedzieć że warto się starać ale i też trzeba mieć twardą dupę, nie dać się innym wydymać, nie pozwalać sobą pomiatać i przede wszystkim myśleć!

kilka przypadków było kiedy pracownik fizyczny postawił się wyżej postawionemu słowami "chyba Cię popierdoliło", jaki był koniec? żaden, bo umysłowy przeginał pałę a fizyczny go postawił do pionu...
1
xavi 2015-11-03 19:08:04
Nie warto. To dość prymitywna organizacja jak z XIX w. - eksploatacja i pogarda dla pracowników. Jeśli tylko macie wybór - to lepiej omijać szerokim łukiem. Jeśli nie macie wyboru to szczerze współczuję tym, którzy jeszcze tam (muszą) pracować
1
Pawlo 2015-11-23 08:27:27
Dziadostwo i dziadowskie wynagrodzenia
Quintrix 2016-02-03 16:50:30
nie polecam tego zakładu , atmosfera jak w Oświęcimiu , na każdym kroku kamery , pracownicy są tanią siłą roboczą , kilku dyrektorów , nastu kierowników , nawet mistrzów jest czterech na dwa działy ,ta część kadry jest najgorsza zero szacunku dla innych pracowników , osoby pracujące po 40 lat w tym zakładzie zarabiają 1800 zł (modne zrobiło się pojęcie ,,chcesz zarabiac więcej ,pracuj po godzinach" , biurokracja przerośnięta do maximum (w tym okazłaym budynku obok bramy pracuje tyle samo osób co na produkcji) OMIJAJCIE TEN GUŁAG Z DALEKA
2
xxx 2016-02-10 09:40:15
Porównania do KL Auschwitz mocno nie na miejscu!Przez taką retorykę opinia wpisującego traci znamiona wiarygodności.Jakiś czas temu pracowałem w Bolarusie i niespecjalnie dobrze wspominam tamten okres. Zarobki fatalne, atmosfera i warunki pracy niewiele lepsze.
A. 2016-02-20 21:52:24
Igloo wciąga ich nosem.....
mix 2016-02-28 09:28:13
hey jak wyglądają rozmowy kwalifikacyjne na stanowiska umysłowe?
xxc 2016-03-04 23:55:24
O jaki dział pytasz?Jak o handlowy to cudów nie ma,dyrektor to typ ameby ,bez pomysłu na nic wiec nie bardzo wie o co pytać ewentualnych kandydatów.
2
xxxx 2016-06-26 08:12:04
Nie polecam.
spc 2016-07-06 15:59:12
W chwili obecnej prowadzą rekrutację na stanowisko Specjalisty ds. marketingu.
y 2016-07-11 22:26:03
Specjalista ds marketingu ma dobre zarobki to coś nowego. Nie w tej firmie.Ogólnie nie polecam tej firmy.
Munia 2016-09-02 07:22:56
Z tego co wiem, specjalista ds marketingu miał tu niezłe pieniądze, więc w czym problem? zresztą na tym portalu nie ma firmy o której by ktoś dobrze pisał, więc co to opinie? najłatwiej hejtować pod pseudonimem. Jak ktoś nie poleca to niech pisze dlaczego? Ja byłam na rozmowie kwalifikacyjnej kilkanaście dni temu i nie było żadnych problemów. Języka wymagają bo takie maja standardy, a też mało kto chce bez języka na takie stanowiska
Aśka P. 2016-09-02 12:26:03
Zazwyczaj najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy nic nie potrafią. Ja też byłam na spotkaniu. Firma jest nie do poznania w porównaniu z tym co pamiętam jeszcze jakiś czas temu. Miła atmosfera rozmowy kwalifikacyjnej, polecam. Ja nie dostałam pracy ponieważ moja znajomość języka była za słaba, a tam jest kontakt z klientem międzynarodowym codziennie i to głowie przez telefon.
to 2016-09-21 09:03:01
Do Aśki P. jesteś w błędzie twierdząc iż najwięcej mają do powiedzenia Ci którzy nic nie potrafią. Najwięcej mają do powiedzenia osoby które nie znają tej firmy.
tompson 2016-09-21 23:06:11
czy jak zatrudnię się uwas na stanowisku Specjalista ds. Handlowych (rynki zagraniczne) (aktualnie jest takie ogłoszenie o pracę) to mam szansę na karierę w kontekście międzynarodowym bardziej w firmie?
Zostaw swoją opinię o Bolarus S.A. - Bochnia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bolarus S.A.