Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Legs sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie Legs sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Maciej - 2013-12-26 20:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tamten, a ile przerw Wam przysługuje w ciągu tych 12 godzin? Jest jakies pomieszczenie, gdzie mozna sobie zrobic jedzenie?
zdjecie uzytkownika
tamten - 2014-02-20 18:35:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
2 przerwy po 20 min jest stołówka
zdjecie uzytkownika
Optymista - 2014-04-26 19:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pierwsza wypłata około 1800 zł. Ale może być wiecej, może być mniej, zależy jak kto zasuwa i czy nie podpadnie przełożonym(brudne nawoje, coś się komuś niepodoba, pomylone oznaczenia itp.) Kolega powiedział mi, ze tutaj są generalnie dwie zasady -( usunięte przez administratora ) i nie gadać. Rola operatora maszyn właściwie do tego się ogranicza. Jak przetrzymasz pierwszy miesiac to już jakoś leci. Kwestia anbrania wprawy i przyzwyczajenia ciała - na poczatku plecy i ręce siadają, sporo się dźwiga, asymatrycznie obciąża ciało i pracuje z rekoma powyżej serca. Apropos serca, to kilka dni temu kolege na serce zgrnęła karetka. Nie wiem co z nim. Na hali jest dość ciepło, szczególnie latem. Tempo pracy jest bardzo wysokie. Tylko doswiadczeni pracownicy mogą wyrobić sobie chwilę odpoczynku na hali. Poza dwiema przerwami co 3h po 20 i 10 minut cały czas stoisz na nogach i robisz przysiady(podczas ściagania pełnych szpul z przedza, które sa rozmieszczone na różnych wysokosciach) oraz od czasu do czasu pchasz/ciągniesz pełne wózki(24x ~3kg) i przyciągasz nowe na ich miejsce. Jeżeli komuś nie zalezy na dalszym rozwoju to moze się zatrzymać w "Legsie". Praca przez starszych doświadczeniem kolegów jest określana jako stabilna, sa zarejestrowani na tyle ile im płacą, więc nie narzekają. Układ dnie pracy wygląda następujaco: 4x ranki, 1x wolne, 4x popołudnia, 1x wolne, 4x noc, 2 dni wolne i tak w kołko. Godziny zmiany brygad to 6,14 i 22. Ogólnie na życie prywatne, zainteresowania, nauke i sport(po całym dniu stojąc cięzko sie zdobyć na dodatkowy wysiłek) nie zostaje wiele miejsca w tygodniu. Popracuję jeszcze trochę i musze szukać nowego miejsca zatrudnienia. Ta praca jest nieproporcjonalnie wykańczajaca względem zarobków, a 4brygadówka nie pozwoliłaby mi kontunuowac edukacji. Robota mi się podoba. Daje w kość, można spalić sporo kcal i całkiem niezłyt trening nóg przy oakzji zrobić ;) Zarobki też nie są najgorsze. Niestety nie mam 100% sprawnego kręgosłupa i nie chcę go zniszczyć do reszty. Jeżeli ktoś sie cieszy doskonałym zdrowiem i nie planuje dalszej edukacji oraz zarobki do 2300zł są dla tej osoby wystarczające to polecam :)
zdjecie uzytkownika
Tudi - 2014-04-27 18:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Najbardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma w woj.Łódzkim(filia Zgierz) raz pracuje się na trzy zmiany za chwilę na zmiany po 12 godzin itd. w kółko nic nie można sobie zaplanować a teraz jeszcze doszło do tego że przenoszą pracowników ze Zgierza do Aleksandrowa nie pytając się o zdanie czy ma czym dojechać,Robią problemy ze wszystkim nawet z urlopami a ta ( usunięte przez administratora )NA KONIEC CIEKAWY JESTEM JAK WYTŁUMACZĄ TO PIP(PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY)ZGŁOSZENIE JUŻ JEST.
zdjecie uzytkownika
Polski Mudzin :) - 2014-05-07 18:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Na teksturowni praca ciężka, a nawet bardzo. Ekipy zgrane, z wyjątkami.
Ludzie w pracy w porządku, ale jeśli chodzi o kierownictwo pozostawia dużo do życzenia. Wymagają, a sami nie wiedzą jak na prawdę jest na maszynach. Może zastanowią się nad tym jak ludzie zaczną uciekać z firmy. Za system 4-brygadowy od niedawna wprowadzili dopiero wynagrodzenie w wysokości 200 zł (istne szaleństwo).
...zastanawiam się co z obiecaną wycieczką do Egiptu? Czy to był pic na wodę?
Niech prezes ze swojej strony się określi kiedy ta wycieczka będzie i kto będzie miał ten zaszczyt wyjechać (chyba, że chodziło o kierownictwo? nie zdziwił bym się). Pozdrawiam wszystkich pracujących ciężko za marne grosze!
zdjecie uzytkownika
Murzyn za Grosze - 2014-05-15 11:37:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Polski Mudzin :) zgadzam się z Tobą ! Największym frajerstwem jest kierownictwo z działu na sczepach i szef produkcji jedno drugiemu pod biurkiem siedzi . Pozdrowienia dla ciężko pracujących(usunięte przez administratora) :))
zdjecie uzytkownika
szalona666 - 2014-05-21 17:51:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
szkoda waszego czasu i zdrowia na tą firmę...
zdjecie uzytkownika
młody - 2014-05-29 19:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szalona666 - 2014-05-21 17:51:34]:
szkoda komentować!po prostu trzeba dorosnąć i nauczyć sie ciężkiej pracy i krytyki a nie chować sie za spódniczką mamusi .nikt nikogo nie trzyma!!!!
zdjecie uzytkownika
młody - 2014-05-29 19:44:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [szalona666 - 2014-05-21 17:51:34]:
szkoda komentować!po prostu trzeba dorosnąć i nauczyć sie ciężkiej pracy i krytyki a nie chować sie za spódniczką mamusi .nikt nikogo nie trzyma!!!!
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2014-06-18 18:22:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@młody, czyli Ty jesteś zadowolony z pracy dla Legs, tak? Wszystko jest w jak najlepszym porządku, czy jednak pewne sprawy "kuleją"?
zdjecie uzytkownika
kudlaty - 2014-09-18 15:11:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem krotko zeby to byla ostatnia firma na swiecie to za choja tam juz niepojde taki wyzysk i tak traktowanie ludzi to sie w głowie niemiesci pensji nie wyliczysz nigdy bo jak idziesz sie dwiedziec to sami niwiedza a trafic do Zgierza to poraszka tam to wogole chachmeca ludzi
zdjecie uzytkownika
cekin - 2014-09-23 01:52:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio firma Legs zajęła 3-cie miejsce w rankingu Diamenty Forbesa 2013 w kategorii firm o poziomie przychodów 50 - 250 mln PLN w województwie łódzkim. Na swoim koncie mają podobne sukcesy, także może nie jest tak źle. W końcu są jednym z największych europejskich dystrybutorów przędz tekstylnych i technicznych na bazie własnego magazynu.
zdjecie uzytkownika
młody - 2014-09-23 18:52:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Maciej - 2014-06-18 18:22:34]:
jest ciężko momentami ale jak ktoś chce pracować to pracuje:)każdy musi wykonywać swoje obowiązki i tyle .
zdjecie uzytkownika
hast - 2014-10-19 19:37:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To prawda, to polska firma z kapitałem zagranicznym, jest jednym z największych europejskich dystrybutorów przędz tekstylnych i technicznych na bazie własnego magazynu. Zajmują się produkcją, importem i dystrybucją przędz naturalnych i syntetycznych. Kupujeą duże ilości przędz z Azji i dostarczają europejskim klientom zgodnie z filozofią „just-in-time” umożliwiając zakup małych ilości w wielu asortymentach.
zdjecie uzytkownika
ITYLE - 2014-10-23 20:40:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trzy ostatnie opinie to oczywyiście osoby z góry kierownik.dyrektor itp...zapraszam na produkcję na różne korwa systemy raz trzy zmiany raz inaczej zaraz trzy zmiany i tak dalej nigdy korwa tam nie będzie dobrze wyścig szczurow nie POLECAM SZKODA ZDROWIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
zdjecie uzytkownika
Pudzian - 2014-11-17 13:10:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam .
Wyzysk człowieka i zarobki na magazynie o paru lat nawet o złotówkę nie wzrosły ale jak większość procownikow jest z poddebic i im to nie przeszkadza to niech pracuja dalej za te marne grosze , a chwalą się jak to ich miasto i gmina stoi. Znajdzcie prace u siebie a nie tu przyjezdzacie i zanizacie średnia zarobków.
zdjecie uzytkownika
bercik - 2014-12-04 13:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zwolnic przydupasa Suchego a i warunki sie poprawia
zdjecie uzytkownika
jack black - 2014-12-07 18:16:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tamten - 2014-02-20 18:35:07]:
ja słyszałem że 1 przerwa trwać powinna 20 minut druga 10-cio minutowa? jak w końcu jest z tymi przerwami?
zdjecie uzytkownika
nonom - 2014-12-12 14:34:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca okej, ale do wyrzucenia jest kierownictwo. Brak szacunku dla innych. A dzial szczepow i oplotow istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i mobbing.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-01-13 12:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
kudlaty - 2015-01-13 12:17:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie i panie ja słucham o Zgierzu to mi ciarki idą tam praca jak w obozie 1600 na rękę plus nadgodziny przy 12 ale jak chcą to ci zapłacą a jak nie to do odbioru robiłem tam 1 rok na barwieni i uwierzcie mi ze ani razu nie miałem 2 tys nawet przy 12 godz to śmiech w biurze niv niewiedza nieumie ja nic wyliczyć chachmeca jaj tylko się da ja się sam zwolnił em z tamta niewyraźne o byle guwno ci premie ucina ja pan brygady sta sieradzki nygus po całości wagary nie godzinami siedzi i jemu nikt nic niemuw i ale to wkancu rodzinka kierownika
zdjecie uzytkownika
Życz liwy - 2015-01-16 19:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nieprawda. Podwyżki były teraz ale dla wybrańców. Po to żeby karali zwykłych pracowników, taka motywacja. Ap ropo nowe zasady nie przyjdziesz w wolny dzień do pracy to dostaniesz naganę. A jeżeli odmówisz podpisania nagany grożą ci wypowiedzeniem z pracy. Taka zasada nowego kierownika karać a nie wyróżniać tylko nagany żeby była podkładka do zwolnienia.Osobiście do prezesa nie mam nic ale kierownictwo pozostawia dużo do życzenia. Czyli mobbing i cała reszta według ich życzenia czyli robią co chcą. Chyba że mają wolną rękę.
zdjecie uzytkownika
Pan dobra rada - 2015-06-14 13:45:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Panie prezesie i cala reszta marnych kierowniczkow. Czy wy do cholery nie widzicie co sie dzieje, ze coraz wiecej ludzi odchodzi a nikt nowy nie chce przyjsc!!! Dajcie jakies odpowiednie stawki albo jakis system nagrod a nie wiecznie tylko karanie, troszke ubrudzony nawoj i juz notatka cos innego i znowu notatka. Minuta dluzej na przerwie i juz 25% premii zabieracie. TO JEST CHORE!!!! Wszyscy przecierz wiedza ze najlepsza motywacja jest nagradzanie, wymyslcie cos, na przyklad pracownik miesiaca albo roku i w nagrode dolozcie do pensji albo cos innego.
zdjecie uzytkownika
ostra - 2015-06-17 20:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam to ja miałam przyjsc tam do pracy ale tam wielki bałagan masakra ,więc jednak się rozmyśliłam :/
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-06-20 02:00:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Poszłam troszkę dalej i najpierw skończyłam asystentkę stomatologiczną a teraz jestem na etapie Higienistki stomatologicznej. Szkoła umożliwiła mi dalsze podnoszenie kwalifikacji. Aktualnie pracuje w zawodzie asystentki stomatologicznej – zarabiam nieźle, ale po ukończeniu kierunku moje zarobki powinny wzrosnąć do ok 3.000 zł – jak dla mnie warto. Poza tym fajne promocje, sale wykładowe, i bardzo pomocni nauczyciele. Dodatkowe szkolenia w ramach zajęć bardzo przydatne w obecnej pracy. Polecam warto się zapisać , zdać egzamin i mieć pewną pracę www.szkoly.gowork.pl
zdjecie uzytkownika
gosel - 2015-06-20 02:01:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli spodziewałeś się, że w magazynie wszystko będzie ładnie poukładane to mogłeś się rozczarować, nie ukrywam że akurat w Legs w magazynach nie zawsze jest porządek, no ale o ten porządek dbają przecież pracownicy i jak jest dużo roboty na głowie to nie ma też czasu żeby na koniec ładnie ogarnąć temat.
zdjecie uzytkownika
nonsens - 2015-08-18 15:29:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja nie myślę, że pisząc mobbing można kogoś tak po prostu oczernić. Należałoby podać przykłady co się dokładnie dzieje. Czy Atmosfera jest zła przez Pracodawce a jeśli tak to w jaki sposób się to objawia?? Szczegóły są naprawdę ważne bo ja wiem, że zarobki są dobre i warunki umowy także. Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Legs sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Legs sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert