brak logo

Legs sp. z o.o.

Aleksandrów Łódzki

Opinie o Legs sp. z o.o.

były pracownik 2012-11-08 08:22:04
Nie warto tracić czasu na tą firmę. Wycisną w ciebie ile się da i zwolnią, jak tylko zaczniesz osiągać sukces i trzeba będzie ci więcej zapłacić; wymienią na nowszy tani model. Kierownicy zadufani w sobie, tylko oni mają rację, ludzie to narzędzia, najlepiej, żeby się nie odzywali a tylko harowali.
1
....... 2012-11-28 22:24:39
Jak wytrzymasz psychicznie do momentu w którym cię zwolnią
św Mikołaj 2013-01-08 20:36:04
Nie polecam nikomu chyba ,ze ma mocne nerwy i nie da się zgnebić psychicznie wykorzystują człowieka jak tylko się da i legs to jedna wielka klika jak do nich nie pasujesz to zgnoją cię jak śmiecia. brak słów
port 2013-05-04 21:24:45
Witam, szukam pracy jako Specjalista ds. Sprzedaży / Rynki francuskie. Wie ktoś ile zarabia się na starcie? No i proszę o odpowiedź orientacyjną, a nie "tyle ile się cenisz, następny", jak było to wyżej. Pensja wpływa na czas? Jak z atmosferą, jest ok?
pracownik 2013-11-14 16:51:21
Do Pana Prezesa...
To fakt nikt nikogo na sile nie trzyma.Ale czasami warto jest docenic chodz troche pracowników tym bardziej ze obowiazkow coraz wiecej a zarobki od kilku lat te same.W zeszlym roku sam Pan powiedział że nikt tu z milosci do pracy nie przychodzi tylko po to żeby zarobić.Mydlił Pan oczy jak to bedzie cudnie w 2013 roku że podwyzki wyjazdy i nagrody za dobra i sumienna prace a tu nadchodzi koniec roku i jak narazie to TYLKO PUSTE SLOWA BEZ POKRYCIA.pozdrawiam
3
piotr 2013-11-25 19:41:00
A jak wygląda praca w magazynie dla ludzi z uprawnieniami na wózki czołowe i wysoki skład. Jest możliwość zatrudnienia i jakie są zarobki? Czy są godziny nadliczbowe jak tak to czy płacą czy do odbioru.
robol 2013-11-27 16:23:34
kiedy bedzie wycieczka do egiptu. robota fajna a kasy tyle ze mozna na niej lezec . kasa powinna byc za robote a nie na stawke godzinową.
3
smerfuś 2013-11-27 16:27:19
malo placa jak na 4- brygadówke smiech na hali
grześ 2013-11-30 17:06:50
smerfuś, to znaczy? Ile jest orientacyjnie i jak układany jest grafik w legs. Za nocki jest wyższa stawka, w weekendy tez pracujecie?
1
tamten 2013-12-14 13:29:03
pierwsza wypłata na 4 brygadówce od 1850 do 2350 to zalezy ile dni robisz .dzien 12 h noc 12h i 2 dni wolne.OGOLNIE TO CIEZKO SIE ROBI OSTATNIO CIŚNIENIA STRASZNE ALE JAK SIE NIE MA CO SIE LUBI...
Maciej 2013-12-26 20:09:36
tamten, a ile przerw Wam przysługuje w ciągu tych 12 godzin? Jest jakies pomieszczenie, gdzie mozna sobie zrobic jedzenie?
tamten 2014-02-20 18:35:07
2 przerwy po 20 min jest stołówka
1
Optymista 2014-04-26 19:05:44
Pierwsza wypłata około 1800 zł. Ale może być wiecej, może być mniej, zależy jak kto zasuwa i czy nie podpadnie przełożonym(brudne nawoje, coś się komuś niepodoba, pomylone oznaczenia itp.) Kolega powiedział mi, ze tutaj są generalnie dwie zasady -( usunięte przez administratora ) i nie gadać. Rola operatora maszyn właściwie do tego się ogranicza. Jak przetrzymasz pierwszy miesiac to już jakoś leci. Kwestia anbrania wprawy i przyzwyczajenia ciała - na poczatku plecy i ręce siadają, sporo się dźwiga, asymatrycznie obciąża ciało i pracuje z rekoma powyżej serca. Apropos serca, to kilka dni temu kolege na serce zgrnęła karetka. Nie wiem co z nim. Na hali jest dość ciepło, szczególnie latem. Tempo pracy jest bardzo wysokie. Tylko doswiadczeni pracownicy mogą wyrobić sobie chwilę odpoczynku na hali. Poza dwiema przerwami co 3h po 20 i 10 minut cały czas stoisz na nogach i robisz przysiady(podczas ściagania pełnych szpul z przedza, które sa rozmieszczone na różnych wysokosciach) oraz od czasu do czasu pchasz/ciągniesz pełne wózki(24x ~3kg) i przyciągasz nowe na ich miejsce. Jeżeli komuś nie zalezy na dalszym rozwoju to moze się zatrzymać w "Legsie". Praca przez starszych doświadczeniem kolegów jest określana jako stabilna, sa zarejestrowani na tyle ile im płacą, więc nie narzekają. Układ dnie pracy wygląda następujaco: 4x ranki, 1x wolne, 4x popołudnia, 1x wolne, 4x noc, 2 dni wolne i tak w kołko. Godziny zmiany brygad to 6,14 i 22. Ogólnie na życie prywatne, zainteresowania, nauke i sport(po całym dniu stojąc cięzko sie zdobyć na dodatkowy wysiłek) nie zostaje wiele miejsca w tygodniu. Popracuję jeszcze trochę i musze szukać nowego miejsca zatrudnienia. Ta praca jest nieproporcjonalnie wykańczajaca względem zarobków, a 4brygadówka nie pozwoliłaby mi kontunuowac edukacji. Robota mi się podoba. Daje w kość, można spalić sporo kcal i całkiem niezłyt trening nóg przy oakzji zrobić ;) Zarobki też nie są najgorsze. Niestety nie mam 100% sprawnego kręgosłupa i nie chcę go zniszczyć do reszty. Jeżeli ktoś sie cieszy doskonałym zdrowiem i nie planuje dalszej edukacji oraz zarobki do 2300zł są dla tej osoby wystarczające to polecam :)
Tudi 2014-04-27 18:56:09
Najbardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma w woj.Łódzkim(filia Zgierz) raz pracuje się na trzy zmiany za chwilę na zmiany po 12 godzin itd. w kółko nic nie można sobie zaplanować a teraz jeszcze doszło do tego że przenoszą pracowników ze Zgierza do Aleksandrowa nie pytając się o zdanie czy ma czym dojechać,Robią problemy ze wszystkim nawet z urlopami a ta ( usunięte przez administratora )NA KONIEC CIEKAWY JESTEM JAK WYTŁUMACZĄ TO PIP(PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY)ZGŁOSZENIE JUŻ JEST.
5
Polski Mudzin :) 2014-05-07 18:37:56
Na teksturowni praca ciężka, a nawet bardzo. Ekipy zgrane, z wyjątkami.
Ludzie w pracy w porządku, ale jeśli chodzi o kierownictwo pozostawia dużo do życzenia. Wymagają, a sami nie wiedzą jak na prawdę jest na maszynach. Może zastanowią się nad tym jak ludzie zaczną uciekać z firmy. Za system 4-brygadowy od niedawna wprowadzili dopiero wynagrodzenie w wysokości 200 zł (istne szaleństwo).
...zastanawiam się co z obiecaną wycieczką do Egiptu? Czy to był pic na wodę?
Niech prezes ze swojej strony się określi kiedy ta wycieczka będzie i kto będzie miał ten zaszczyt wyjechać (chyba, że chodziło o kierownictwo? nie zdziwił bym się). Pozdrawiam wszystkich pracujących ciężko za marne grosze!
1
Murzyn za Grosze 2014-05-15 11:37:50
Polski Mudzin :) zgadzam się z Tobą ! Największym frajerstwem jest kierownictwo z działu na sczepach i szef produkcji jedno drugiemu pod biurkiem siedzi . Pozdrowienia dla ciężko pracujących(usunięte przez administratora) :))
szalona666 2014-05-21 17:51:34
szkoda waszego czasu i zdrowia na tą firmę...
2
młody 2014-05-29 19:42:02
szkoda komentować!po prostu trzeba dorosnąć i nauczyć sie ciężkiej pracy i krytyki a nie chować sie za spódniczką mamusi .nikt nikogo nie trzyma!!!!
młody 2014-05-29 19:44:10
szkoda komentować!po prostu trzeba dorosnąć i nauczyć sie ciężkiej pracy i krytyki a nie chować sie za spódniczką mamusi .nikt nikogo nie trzyma!!!!
1
Maciej 2014-06-18 18:22:34
@młody, czyli Ty jesteś zadowolony z pracy dla Legs, tak? Wszystko jest w jak najlepszym porządku, czy jednak pewne sprawy "kuleją"?
kudlaty 2014-09-18 15:11:07
Powiem krotko zeby to byla ostatnia firma na swiecie to za choja tam juz niepojde taki wyzysk i tak traktowanie ludzi to sie w głowie niemiesci pensji nie wyliczysz nigdy bo jak idziesz sie dwiedziec to sami niwiedza a trafic do Zgierza to poraszka tam to wogole chachmeca ludzi
1
cekin 2014-09-23 01:52:02
Ostatnio firma Legs zajęła 3-cie miejsce w rankingu Diamenty Forbesa 2013 w kategorii firm o poziomie przychodów 50 - 250 mln PLN w województwie łódzkim. Na swoim koncie mają podobne sukcesy, także może nie jest tak źle. W końcu są jednym z największych europejskich dystrybutorów przędz tekstylnych i technicznych na bazie własnego magazynu.
młody 2014-09-23 18:52:21
jest ciężko momentami ale jak ktoś chce pracować to pracuje:)każdy musi wykonywać swoje obowiązki i tyle .
hast 2014-10-19 19:37:09
To prawda, to polska firma z kapitałem zagranicznym, jest jednym z największych europejskich dystrybutorów przędz tekstylnych i technicznych na bazie własnego magazynu. Zajmują się produkcją, importem i dystrybucją przędz naturalnych i syntetycznych. Kupujeą duże ilości przędz z Azji i dostarczają europejskim klientom zgodnie z filozofią „just-in-time” umożliwiając zakup małych ilości w wielu asortymentach.
ITYLE 2014-10-23 20:40:38
Trzy ostatnie opinie to oczywyiście osoby z góry kierownik.dyrektor itp...zapraszam na produkcję na różne korwa systemy raz trzy zmiany raz inaczej zaraz trzy zmiany i tak dalej nigdy korwa tam nie będzie dobrze wyścig szczurow nie POLECAM SZKODA ZDROWIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
Pudzian 2014-11-17 13:10:20
Nie polecam .
Wyzysk człowieka i zarobki na magazynie o paru lat nawet o złotówkę nie wzrosły ale jak większość procownikow jest z poddebic i im to nie przeszkadza to niech pracuja dalej za te marne grosze , a chwalą się jak to ich miasto i gmina stoi. Znajdzcie prace u siebie a nie tu przyjezdzacie i zanizacie średnia zarobków.
1
bercik 2014-12-04 13:09:22
zwolnic przydupasa Suchego a i warunki sie poprawia
jack black 2014-12-07 18:16:03
ja słyszałem że 1 przerwa trwać powinna 20 minut druga 10-cio minutowa? jak w końcu jest z tymi przerwami?
nonom 2014-12-12 14:34:12
praca okej, ale do wyrzucenia jest kierownictwo. Brak szacunku dla innych. A dzial szczepow i oplotow istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i mobbing.
kudlaty 2015-01-13 12:17:30
Panowie i panie ja słucham o Zgierzu to mi ciarki idą tam praca jak w obozie 1600 na rękę plus nadgodziny przy 12 ale jak chcą to ci zapłacą a jak nie to do odbioru robiłem tam 1 rok na barwieni i uwierzcie mi ze ani razu nie miałem 2 tys nawet przy 12 godz to śmiech w biurze niv niewiedza nieumie ja nic wyliczyć chachmeca jaj tylko się da ja się sam zwolnił em z tamta niewyraźne o byle guwno ci premie ucina ja pan brygady sta sieradzki nygus po całości wagary nie godzinami siedzi i jemu nikt nic niemuw i ale to wkancu rodzinka kierownika
Życz liwy 2015-01-16 19:36:40
Nieprawda. Podwyżki były teraz ale dla wybrańców. Po to żeby karali zwykłych pracowników, taka motywacja. Ap ropo nowe zasady nie przyjdziesz w wolny dzień do pracy to dostaniesz naganę. A jeżeli odmówisz podpisania nagany grożą ci wypowiedzeniem z pracy. Taka zasada nowego kierownika karać a nie wyróżniać tylko nagany żeby była podkładka do zwolnienia.Osobiście do prezesa nie mam nic ale kierownictwo pozostawia dużo do życzenia. Czyli mobbing i cała reszta według ich życzenia czyli robią co chcą. Chyba że mają wolną rękę.
Pan dobra rada 2015-06-14 13:45:51
Witam. Panie prezesie i cala reszta marnych kierowniczkow. Czy wy do cholery nie widzicie co sie dzieje, ze coraz wiecej ludzi odchodzi a nikt nowy nie chce przyjsc!!! Dajcie jakies odpowiednie stawki albo jakis system nagrod a nie wiecznie tylko karanie, troszke ubrudzony nawoj i juz notatka cos innego i znowu notatka. Minuta dluzej na przerwie i juz 25% premii zabieracie. TO JEST CHORE!!!! Wszyscy przecierz wiedza ze najlepsza motywacja jest nagradzanie, wymyslcie cos, na przyklad pracownik miesiaca albo roku i w nagrode dolozcie do pensji albo cos innego.
ostra 2015-06-17 20:15:11
Witam to ja miałam przyjsc tam do pracy ale tam wielki bałagan masakra ,więc jednak się rozmyśliłam :/
gosel 2015-06-20 02:01:37
Jeżeli spodziewałeś się, że w magazynie wszystko będzie ładnie poukładane to mogłeś się rozczarować, nie ukrywam że akurat w Legs w magazynach nie zawsze jest porządek, no ale o ten porządek dbają przecież pracownicy i jak jest dużo roboty na głowie to nie ma też czasu żeby na koniec ładnie ogarnąć temat.
nonsens 2015-08-18 15:29:28
Ja nie myślę, że pisząc mobbing można kogoś tak po prostu oczernić. Należałoby podać przykłady co się dokładnie dzieje. Czy Atmosfera jest zła przez Pracodawce a jeśli tak to w jaki sposób się to objawia?? Szczegóły są naprawdę ważne bo ja wiem, że zarobki są dobre i warunki umowy także. Pozdrawiam
filo 2016-02-15 20:05:11
no jasne, że tak, jak już kogoś oskarżasz to trzeba miec niezbite dowody po prostu, bo inaczej to naparwde kiepsko mogłoby wyglądać. Parzyłem na zarobki magazynierów i 2 tys to na pewno bedzie.
plajjo 2016-02-19 19:07:08
Dwa tysiące złotych dla magazyniera jest już w przypadku gdy dostaje on premię @filo. No ale nie jest też ciężko ją zdobyć. Trzeba się jednak zaangażować.
on 2016-02-21 20:41:45
2 tys. dla magazyniera który pracuje na dwie zmiany. Za to praca w systemie 4-brygadowym bez nadgodzin wygląda tak samo czyli 2000 tys za światek piątek i niedziele... śmiech...
maurycy 2016-02-21 20:43:27
@on rzeczywiście to nie jest wysokie wynagrodzenie ale zauważ że od takiego magazyniera nie wymaga się zbyt wiele, nie musi mieć wyższego wykształcenia ani znać języków
Gonz 2016-02-27 12:13:28
Maurycy, Z drugiej jednak strony jakie sa szanse na to aby awansowac. Tak sie zastanawiam czy firma ma jakies sciezki karier czy to jest niespotykane..
jazik 2016-03-03 15:54:02
maurycy, no niezupełnie magazynier musi być dyspozycyjny, bo jest 4 brygadówka, podobnie warto mieć kurs na wózki widłowe, czy kurs na wymianę butli gazowych w takich wózkach, także wymagania pewne są.
frontem 2016-03-05 20:13:07
hm, fajnie, że wymagają papierów i dodatkowo tej wymiany butli, to na pewno też ma niemały wpływ na zarobek.. 4-brygadówka mnie martwi, nie lubię takiego trybu pracy
pedro 2016-03-30 23:07:53
Ja tam jestem zadowolony z pracy w Legsie W końcu Prezes zareagował i spełnił wczesniejsze obietnice ruszyły od marca duże podwyżki dla pracowników Młodzi na początek mają 2200 na rękę bez dodatkowych godzin nie wspomnę o dobrych obiadkach i kawce do których firma dopłaca i co najważniejsze umowa o pracę, dodatki od samego początku pracy. Także jest ok. pracownicy którzy już pojmą i nauczą sie obsługiwać maszyny mają jeszcze więcej bez problemu 2500 na łapę plus stażowe jak postarasz się bardziej masz możliwość awansu na brygadzistę i tu kolejny dodatek 400 stówek dobrze że tak się stało ponieważ nie chciałem zmieniać pracy bo nigdzie Cię nie posadzą a tu już ścieżki przetarte. dla mnie git
michal 2016-04-03 19:32:20
jestem zainteresowany pracą w Legs ktoś wie gdzie, do kogo należy złożyć swoje dokumenty?
michal 2016-04-03 19:33:09
jestem zainteresowany pracą w Legs ktoś wie gdzie, do kogo należy złożyć swoje dokumenty?
sokon 2016-04-09 18:48:10
Na goworku masz ogłoszenia wystawione, tam jest napisane jak składać chyba
xxx 2016-05-11 16:51:19
Do Pana Dyrektora od spraw produkcji
rt5y 2016-05-11 16:57:27
no wlasnie widze ze odtatnio kilka ofert pracy sie od nich pojawilo z tego co sie orientuje to na chwile obecna poszkuja miedyz innymi specjalsity do spraw sprzedazy tylko wymaana jest znajmosc jezyka hiszpanskiego
Rex// 2016-07-18 23:33:31
Po twojej pisowni ortograficznej od razu widac co skonczyles (jakie masz wyksztalcenie), wiec lepiej nie licz na kokosy gdzie indziej ....
maja 2016-07-19 10:01:17
ale to chyba nie chodzi o to jak ktoś pisze tylko o to co konkretnie pisze i czy jest to po prostu merytoryczne czy nie.
Zostaw swoją opinię o Legs sp. z o.o. - Aleksandrów Łódzki
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Legs sp. z o.o.