brak logo

Legs sp. z o.o.

Aleksandrów Łódzki

Opinie o Legs sp. z o.o.

Maciej 2013-12-26 20:09
tamten, a ile przerw Wam przysługuje w ciągu tych 12 godzin? Jest jakies pomieszczenie, gdzie mozna sobie zrobic jedzenie?
tamten 2014-02-20 18:35
2 przerwy po 20 min jest stołówka
1
Optymista 2014-04-26 19:05
Pierwsza wypłata około 1800 zł. Ale może być wiecej, może być mniej, zależy jak kto zasuwa i czy nie podpadnie przełożonym(brudne nawoje, coś się komuś niepodoba, pomylone oznaczenia itp.) Kolega powiedział mi, ze tutaj są generalnie dwie zasady -( usunięte przez administratora ) i nie gadać. Rola operatora maszyn właściwie do tego się ogranicza. Jak przetrzymasz pierwszy miesiac to już jakoś leci. Kwestia anbrania wprawy i przyzwyczajenia ciała - na poczatku plecy i ręce siadają, sporo się dźwiga, asymatrycznie obciąża ciało i pracuje z rekoma powyżej serca. Apropos serca, to kilka dni temu kolege na serce zgrnęła karetka. Nie wiem co z nim. Na hali jest dość ciepło, szczególnie latem. Tempo pracy jest bardzo wysokie. Tylko doswiadczeni pracownicy mogą wyrobić sobie chwilę odpoczynku na hali. Poza dwiema przerwami co 3h po 20 i 10 minut cały czas stoisz na nogach i robisz przysiady(podczas ściagania pełnych szpul z przedza, które sa rozmieszczone na różnych wysokosciach) oraz od czasu do czasu pchasz/ciągniesz pełne wózki(24x ~3kg) i przyciągasz nowe na ich miejsce. Jeżeli komuś nie zalezy na dalszym rozwoju to moze się zatrzymać w "Legsie". Praca przez starszych doświadczeniem kolegów jest określana jako stabilna, sa zarejestrowani na tyle ile im płacą, więc nie narzekają. Układ dnie pracy wygląda następujaco: 4x ranki, 1x wolne, 4x popołudnia, 1x wolne, 4x noc, 2 dni wolne i tak w kołko. Godziny zmiany brygad to 6,14 i 22. Ogólnie na życie prywatne, zainteresowania, nauke i sport(po całym dniu stojąc cięzko sie zdobyć na dodatkowy wysiłek) nie zostaje wiele miejsca w tygodniu. Popracuję jeszcze trochę i musze szukać nowego miejsca zatrudnienia. Ta praca jest nieproporcjonalnie wykańczajaca względem zarobków, a 4brygadówka nie pozwoliłaby mi kontunuowac edukacji. Robota mi się podoba. Daje w kość, można spalić sporo kcal i całkiem niezłyt trening nóg przy oakzji zrobić ;) Zarobki też nie są najgorsze. Niestety nie mam 100% sprawnego kręgosłupa i nie chcę go zniszczyć do reszty. Jeżeli ktoś sie cieszy doskonałym zdrowiem i nie planuje dalszej edukacji oraz zarobki do 2300zł są dla tej osoby wystarczające to polecam :)
Tudi 2014-04-27 18:56
Najbardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma w woj.Łódzkim(filia Zgierz) raz pracuje się na trzy zmiany za chwilę na zmiany po 12 godzin itd. w kółko nic nie można sobie zaplanować a teraz jeszcze doszło do tego że przenoszą pracowników ze Zgierza do Aleksandrowa nie pytając się o zdanie czy ma czym dojechać,Robią problemy ze wszystkim nawet z urlopami a ta ( usunięte przez administratora )NA KONIEC CIEKAWY JESTEM JAK WYTŁUMACZĄ TO PIP(PAŃSTWOWEJ INSPEKCJI PRACY)ZGŁOSZENIE JUŻ JEST.
6
Polski Mudzin :) 2014-05-07 18:37
Na teksturowni praca ciężka, a nawet bardzo. Ekipy zgrane, z wyjątkami.
Ludzie w pracy w porządku, ale jeśli chodzi o kierownictwo pozostawia dużo do życzenia. Wymagają, a sami nie wiedzą jak na prawdę jest na maszynach. Może zastanowią się nad tym jak ludzie zaczną uciekać z firmy. Za system 4-brygadowy od niedawna wprowadzili dopiero wynagrodzenie w wysokości 200 zł (istne szaleństwo).
...zastanawiam się co z obiecaną wycieczką do Egiptu? Czy to był pic na wodę?
Niech prezes ze swojej strony się określi kiedy ta wycieczka będzie i kto będzie miał ten zaszczyt wyjechać (chyba, że chodziło o kierownictwo? nie zdziwił bym się). Pozdrawiam wszystkich pracujących ciężko za marne grosze!
2
Murzyn za Grosze 2014-05-15 11:37
Polski Mudzin :) zgadzam się z Tobą ! Największym frajerstwem jest kierownictwo z działu na sczepach i szef produkcji jedno drugiemu pod biurkiem siedzi . Pozdrowienia dla ciężko pracujących(usunięte przez administratora) :))
1
szalona666 2014-05-21 17:51
szkoda waszego czasu i zdrowia na tą firmę...
2
młody 2014-05-29 19:42
szkoda komentować!po prostu trzeba dorosnąć i nauczyć sie ciężkiej pracy i krytyki a nie chować sie za spódniczką mamusi .nikt nikogo nie trzyma!!!!
młody 2014-05-29 19:44
szkoda komentować!po prostu trzeba dorosnąć i nauczyć sie ciężkiej pracy i krytyki a nie chować sie za spódniczką mamusi .nikt nikogo nie trzyma!!!!
1
Maciej 2014-06-18 18:22
@młody, czyli Ty jesteś zadowolony z pracy dla Legs, tak? Wszystko jest w jak najlepszym porządku, czy jednak pewne sprawy "kuleją"?
kudlaty 2014-09-18 15:11
Powiem krotko zeby to byla ostatnia firma na swiecie to za choja tam juz niepojde taki wyzysk i tak traktowanie ludzi to sie w głowie niemiesci pensji nie wyliczysz nigdy bo jak idziesz sie dwiedziec to sami niwiedza a trafic do Zgierza to poraszka tam to wogole chachmeca ludzi
1
cekin 2014-09-23 01:52
Ostatnio firma Legs zajęła 3-cie miejsce w rankingu Diamenty Forbesa 2013 w kategorii firm o poziomie przychodów 50 - 250 mln PLN w województwie łódzkim. Na swoim koncie mają podobne sukcesy, także może nie jest tak źle. W końcu są jednym z największych europejskich dystrybutorów przędz tekstylnych i technicznych na bazie własnego magazynu.
młody 2014-09-23 18:52
jest ciężko momentami ale jak ktoś chce pracować to pracuje:)każdy musi wykonywać swoje obowiązki i tyle .
hast 2014-10-19 19:37
To prawda, to polska firma z kapitałem zagranicznym, jest jednym z największych europejskich dystrybutorów przędz tekstylnych i technicznych na bazie własnego magazynu. Zajmują się produkcją, importem i dystrybucją przędz naturalnych i syntetycznych. Kupujeą duże ilości przędz z Azji i dostarczają europejskim klientom zgodnie z filozofią „just-in-time” umożliwiając zakup małych ilości w wielu asortymentach.
ITYLE 2014-10-23 20:40
Trzy ostatnie opinie to oczywyiście osoby z góry kierownik.dyrektor itp...zapraszam na produkcję na różne korwa systemy raz trzy zmiany raz inaczej zaraz trzy zmiany i tak dalej nigdy korwa tam nie będzie dobrze wyścig szczurow nie POLECAM SZKODA ZDROWIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
Pudzian 2014-11-17 13:10
Nie polecam .
Wyzysk człowieka i zarobki na magazynie o paru lat nawet o złotówkę nie wzrosły ale jak większość procownikow jest z poddebic i im to nie przeszkadza to niech pracuja dalej za te marne grosze , a chwalą się jak to ich miasto i gmina stoi. Znajdzcie prace u siebie a nie tu przyjezdzacie i zanizacie średnia zarobków.
2
bercik 2014-12-04 13:09
zwolnic przydupasa Suchego a i warunki sie poprawia
jack black 2014-12-07 18:16
ja słyszałem że 1 przerwa trwać powinna 20 minut druga 10-cio minutowa? jak w końcu jest z tymi przerwami?
nonom 2014-12-12 14:34
praca okej, ale do wyrzucenia jest kierownictwo. Brak szacunku dla innych. A dzial szczepow i oplotow istny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i mobbing.
kudlaty 2015-01-13 12:17
Panowie i panie ja słucham o Zgierzu to mi ciarki idą tam praca jak w obozie 1600 na rękę plus nadgodziny przy 12 ale jak chcą to ci zapłacą a jak nie to do odbioru robiłem tam 1 rok na barwieni i uwierzcie mi ze ani razu nie miałem 2 tys nawet przy 12 godz to śmiech w biurze niv niewiedza nieumie ja nic wyliczyć chachmeca jaj tylko się da ja się sam zwolnił em z tamta niewyraźne o byle guwno ci premie ucina ja pan brygady sta sieradzki nygus po całości wagary nie godzinami siedzi i jemu nikt nic niemuw i ale to wkancu rodzinka kierownika
Życz liwy 2015-01-16 19:36
Nieprawda. Podwyżki były teraz ale dla wybrańców. Po to żeby karali zwykłych pracowników, taka motywacja. Ap ropo nowe zasady nie przyjdziesz w wolny dzień do pracy to dostaniesz naganę. A jeżeli odmówisz podpisania nagany grożą ci wypowiedzeniem z pracy. Taka zasada nowego kierownika karać a nie wyróżniać tylko nagany żeby była podkładka do zwolnienia.Osobiście do prezesa nie mam nic ale kierownictwo pozostawia dużo do życzenia. Czyli mobbing i cała reszta według ich życzenia czyli robią co chcą. Chyba że mają wolną rękę.
Pan dobra rada 2015-06-14 13:45
Witam. Panie prezesie i cala reszta marnych kierowniczkow. Czy wy do cholery nie widzicie co sie dzieje, ze coraz wiecej ludzi odchodzi a nikt nowy nie chce przyjsc!!! Dajcie jakies odpowiednie stawki albo jakis system nagrod a nie wiecznie tylko karanie, troszke ubrudzony nawoj i juz notatka cos innego i znowu notatka. Minuta dluzej na przerwie i juz 25% premii zabieracie. TO JEST CHORE!!!! Wszyscy przecierz wiedza ze najlepsza motywacja jest nagradzanie, wymyslcie cos, na przyklad pracownik miesiaca albo roku i w nagrode dolozcie do pensji albo cos innego.
ostra 2015-06-17 20:15
Witam to ja miałam przyjsc tam do pracy ale tam wielki bałagan masakra ,więc jednak się rozmyśliłam :/
gosel 2015-06-20 02:01
Jeżeli spodziewałeś się, że w magazynie wszystko będzie ładnie poukładane to mogłeś się rozczarować, nie ukrywam że akurat w Legs w magazynach nie zawsze jest porządek, no ale o ten porządek dbają przecież pracownicy i jak jest dużo roboty na głowie to nie ma też czasu żeby na koniec ładnie ogarnąć temat.
nonsens 2015-08-18 15:29
Ja nie myślę, że pisząc mobbing można kogoś tak po prostu oczernić. Należałoby podać przykłady co się dokładnie dzieje. Czy Atmosfera jest zła przez Pracodawce a jeśli tak to w jaki sposób się to objawia?? Szczegóły są naprawdę ważne bo ja wiem, że zarobki są dobre i warunki umowy także. Pozdrawiam
1
filo 2016-02-15 20:05
no jasne, że tak, jak już kogoś oskarżasz to trzeba miec niezbite dowody po prostu, bo inaczej to naparwde kiepsko mogłoby wyglądać. Parzyłem na zarobki magazynierów i 2 tys to na pewno bedzie.
plajjo 2016-02-19 19:07
Dwa tysiące złotych dla magazyniera jest już w przypadku gdy dostaje on premię @filo. No ale nie jest też ciężko ją zdobyć. Trzeba się jednak zaangażować.
on 2016-02-21 20:41
2 tys. dla magazyniera który pracuje na dwie zmiany. Za to praca w systemie 4-brygadowym bez nadgodzin wygląda tak samo czyli 2000 tys za światek piątek i niedziele... śmiech...
maurycy 2016-02-21 20:43
@on rzeczywiście to nie jest wysokie wynagrodzenie ale zauważ że od takiego magazyniera nie wymaga się zbyt wiele, nie musi mieć wyższego wykształcenia ani znać języków
Gonz 2016-02-27 12:13
Maurycy, Z drugiej jednak strony jakie sa szanse na to aby awansowac. Tak sie zastanawiam czy firma ma jakies sciezki karier czy to jest niespotykane..
jazik 2016-03-03 15:54
maurycy, no niezupełnie magazynier musi być dyspozycyjny, bo jest 4 brygadówka, podobnie warto mieć kurs na wózki widłowe, czy kurs na wymianę butli gazowych w takich wózkach, także wymagania pewne są.
frontem 2016-03-05 20:13
hm, fajnie, że wymagają papierów i dodatkowo tej wymiany butli, to na pewno też ma niemały wpływ na zarobek.. 4-brygadówka mnie martwi, nie lubię takiego trybu pracy
pedro 2016-03-30 23:07
Ja tam jestem zadowolony z pracy w Legsie W końcu Prezes zareagował i spełnił wczesniejsze obietnice ruszyły od marca duże podwyżki dla pracowników Młodzi na początek mają 2200 na rękę bez dodatkowych godzin nie wspomnę o dobrych obiadkach i kawce do których firma dopłaca i co najważniejsze umowa o pracę, dodatki od samego początku pracy. Także jest ok. pracownicy którzy już pojmą i nauczą sie obsługiwać maszyny mają jeszcze więcej bez problemu 2500 na łapę plus stażowe jak postarasz się bardziej masz możliwość awansu na brygadzistę i tu kolejny dodatek 400 stówek dobrze że tak się stało ponieważ nie chciałem zmieniać pracy bo nigdzie Cię nie posadzą a tu już ścieżki przetarte. dla mnie git
michal 2016-04-03 19:32
jestem zainteresowany pracą w Legs ktoś wie gdzie, do kogo należy złożyć swoje dokumenty?
michal 2016-04-03 19:33
jestem zainteresowany pracą w Legs ktoś wie gdzie, do kogo należy złożyć swoje dokumenty?
sokon 2016-04-09 18:48
Na goworku masz ogłoszenia wystawione, tam jest napisane jak składać chyba
xxx 2016-05-11 16:51
Do Pana Dyrektora od spraw produkcji
rt5y 2016-05-11 16:57
no wlasnie widze ze odtatnio kilka ofert pracy sie od nich pojawilo z tego co sie orientuje to na chwile obecna poszkuja miedyz innymi specjalsity do spraw sprzedazy tylko wymaana jest znajmosc jezyka hiszpanskiego
maja 2016-07-19 10:01
ale to chyba nie chodzi o to jak ktoś pisze tylko o to co konkretnie pisze i czy jest to po prostu merytoryczne czy nie.
Łysy 2016-08-03 20:30
Pracowałem prawie 15 lat i zwolnili mnie bo nie poszedłem na zwolnienie tak jak kierownik mi kazał tylko wpisali mi trzy NN tym bardziej że kierownictwo wiedziało że mnie nie będzie, trochę nie fajnie zostałem potraktowany ale widocznie znaleźli sposób na pozbycie się dobrego i doświadczonego pracownika, zawsze można zatrudnić obcokrajowców w końcu tani są w utrzymaniu, koledzy i koleżanki chodźcie na zwolnienia bo zostaniecie ukarani tak jak ja. Prezes jest spoko ale za to kierownictwo jest zjeb... I to bardzo. Teraz będę spełniał się w innej firmie może tam docenią moją prace bo jeśli chodzi o legs tu nie doceniają pracę tylko lizanie tyłka kierownika. Samowolka wśród kierownictwa robią co chcą i nie dziwie się że ludzie nie chcą pracować w tej firmie teraz to wiem bo jestem po drugiej stronie.
xas 2016-08-03 20:35
ważne by przekazać jakies tresciwe informacje, kazdy kto tu wchodzi chcialby sie dwoeidziec czegos na temat waynagrodzenia oraz warunkow umowy, chociaz branża przedzy nie ejst tak badzo popularna wiec moze da sie zarobic?
znajoma 2016-08-05 22:16
Łysy -- ogarnij się . Nie podpisuj się głupio bo wszyscy wiedzą o kogo chodzi ....Ty zamiast jabłka od Ewy wziąłeś a raczej wybrałeś alkoholizm ..... Źle Ci było .....nie raz razem piliśmy ale ty nie mogłeś przestać i przez ciebie my musieliśmy więcej naginać bo Cię nie było -- nie raz.. Pewnie.... wiedziałeś o co chodzi w robocie ale co po tym jak Cię co jakiś czas nie było...do kierownika pijesz to co do nas też ......dzwoniliśmy do ciebie ...lecz byleś w takim transie że telefonu nie odbierałeś....masz pretensje to do siebie za własna głupotę ... Miałam nie pisać lecz jak usłyszałam o tych bredniach musiałam.... jakbyś miał o drobinę honoru to byś się nie odzywał ponieważ sam wybrałeś procentową koleżankę Ty juz od dawna jesteś po drugiej stronie wytrzeźwiej dobrze radzę
5
miś 2016-08-05 22:19
Dobrze, że zawierana jest dobra umowa u nich, ale wiecie czy jest szansa na to, żeby znaleźć zatrudnienie u nich? Podobno nie pokazują się żadne oferty pracy, bo każdemu pasują warunki jakie teraz panują.
remek 2016-08-05 22:29
Zarobki kolego , koleżanko w porządku tym bardziej że idą w górę Legsie ,, dowiedziałem się że kolejna 100 do pracujących w 4 bryg, także bez problemu na starcie masz z 2400 jako młodziak bez żadnych nadgodzin więcej dostajesz po paru miesiącach jak pojmiesz o co chodzi w pracy ...i bez ściemy zawsze przed 10 tym kasa na koncie ....
grzes 2016-08-05 22:34
zależy gdzie szukasz ofert i na co ..... ja składałem bezpośrednio w kadrach zadzwonili po 2 dniach od złożenia ---
motorek 2016-08-05 23:23
a jak u was jest z pracę w weekendy możecie napisać?
Łysy 2016-08-16 11:00
I tu się mylisz i to bardzo to co było kiedyś to nie znaczy że jest tak teraz. Jestem alkoholikiem ale trzezwym. I w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mam to co myślą na mój temat inni. A po za tym chciałem żeby było wiadomo o kogo chodzi.
maja 2016-08-16 14:40
no to faktycznie na forum można poznać bliej osoby, które tutaj pracuja ale zastnawiam się jak można do nich w ogóle na rekrutacje się dostać, bo niestety nie widzę, żby tutaj były nowe ogłoszenia pracy, co przyznam troche mnie martwi, bo od wakacji nic się nie dzieje.
komi 2016-08-16 18:12
no trochę ciężko to znaleźć ale jest to ogłoszenie, nawet obiecują system opremiowy i9 umowe o pracę.
Weronika 2017-03-16 13:22
Chcecie dowiedzieć się więcej o tym, jaka jest wizja firmy oraz jaką mają misje? Na stronie Legs sp. z o.o. znajdziecie wszelkie informacje http://legs.com.pl/pl/Kim-jestesmy.html
Zostaw swoją opinię o Legs sp. z o.o. - Aleksandrów Łódzki
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Legs sp. z o.o.