Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kiepsko - 2014-08-31 22:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Coraz gorzej jest na Mineralnej i kto może to się zwalnia. Nikomu nie życzę pracy na śmieciówce za 8,98/h na rękę i jak coś normalniejszego znajdę, to im podziękuję.
zdjecie uzytkownika
z_mineralnej - 2014-09-03 23:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiepsko - 2014-08-31 22:25:47]:
Potwierdzam opinię kolegi powyżej.
Stawka w magazynie WA1 na Mineralnej to 8,98 za godzinę i umowa zlecenie.
Do tego jeszcze jest premia ale zabierają ją za byle co. Za każdy dzień wolny czy to w ciągu roku czy w wakacje potrącają z premii. W firmach gdzie szanuje się pracownika tak się nie robi.


zdjecie uzytkownika
oszukany - 2014-09-04 11:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Słonik - 2014-06-01 02:08:03]:
PCży można liczyć stopy z hanywell podpinajac.pod..komputer chyba że.jest łatwiejszy sposób i sprawdzony tak żeby kierownikowi udowodnić błąd
zdjecie uzytkownika
oszukiwany - 2014-09-04 17:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sortownik - 2014-06-24 22:48:21]:
Jak liczyć stopy z henia koputerem można???
zdjecie uzytkownika
obibok - 2014-09-04 21:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jeszcze_pracuje - 2014-07-15 10:22:54]:
W palarni to jeszcze rozumiem ale powiedz mi kolego kto się chowa w kiblach bo żeby się tam chować to trzeba być niezłym twardzielem tak tam śmierdzi. Wiadomo najbardziej z rana bo kurierzy tak zagonieni że biedni nie mogą po sobie spuścić wody.
zdjecie uzytkownika
były pracownik DPD - 2014-09-14 17:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DPD Bielsko Biała - syf jakich mało, płaca pożal się Boże 11zł brutto na godzinę, na umowę zlecenie. 3/4 pracowników jest w oddziale na umowę zlecenie. Liderzy kurierów i jeden koordynator nic nie wiedza o pracy kuriera w terenie... Dla wszystkich liczą się tylko paczki i paczki i jeszcze raz paczki - kurier to dla nich maszynka, lub jak to mówią liderzy " daj mu tyle paczek na rejon aż się zesra" co to za w ogóle podejście do pracy?? jak kurier przywiezie paczki niedoręczone z rejony to wyganiają na doręczenia wieczorne, ja się pytam która z innych firm tak robi?? Tylko DPD!!!!Zero poszanowania dla pracownika!!
zdjecie uzytkownika
wa2 - 2014-09-15 21:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiepsko - 2014-08-31 22:25:47]:
W WA2 nie jest lepiej. Aż dziw że ta firma nadal funkcjonuje. Mało kto więcej jak rok wytrzymuje bo przy takiej pracy trudno o motywację.
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-09-16 11:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w DPD przypomina Mc Donald,s- wciąż ktoś przychodzi, wciąż ktoś odchodzi. Od szeregowego pracownika aż po kierowników - brak zaangażowania i inicjatywy w pracy. Zero perspektyw.
zdjecie uzytkownika
franz - 2014-09-16 20:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sortownik - 2014-06-24 22:48:21]:
Dzięki stary za utrudnianie życia. Jak Ci się krzywda dzieje to poszukaj innej roboty a nie kablujesz na innych.
zdjecie uzytkownika
sebadpd - 2014-09-23 17:34:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja wypowiem się z punktu widzenia klienta.
Polecam DPD, wystarczy sprawdzić tą paczkę: 0000028650274W.
Paczka idzie już 4 dni robocze!
Dzwonię do DPD, Pan wysłuchał, podzwonił i się okazało, że przenoszą siedzibę z Rybnika do Katowic chyba i są opóźnienia... Zero informacji na stronie DPD o opóźnieniach z tego powodu, a najlepsze na koniec.
Po rozmowie, w trackingu wskoczyła taka informacja:
Umówiony późniejszy termin doręczenia
Data: 2014-09-23 !!!
Z kim to niby umówili się na późniejszy termin?
Bo chyba nie ze mną, a na dowód jest przecież rozmowa telefoniczna z konsultantem, która jest nagrywana przez samo DPD. Wpisują tam co chcą i kiedy chcą, bo długi czas nie było żadnej informacji, paczka nie istniała.
Kawał wałkarzy, sprawę nagłośnię jak tylko mogę.
Jutro napiszę do lokalnych mediów, a później to już poleci...
zdjecie uzytkownika
DPD - 2014-09-23 21:38:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
TAK JEST ( usunięte przez administratora ) DPD POZDRO DLA TYCH CO ZLAPALI INNA PRACE. TYLKO SPIERD.. JAK NAJDALEJ OD SNOPKOW KTORZY TYM DOWODZA ALE WYKRESY SA NAJWAZNIEJSZE
zdjecie uzytkownika
dpd - 2014-09-23 21:47:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [oszukany - 2014-09-04 11:40:25]:
ale tam nie szanuja pracownika masz ebac jak murzyn lub chinczyk za miske ryzu :D pozdro
zdjecie uzytkownika
czesty klient - 2014-09-23 22:47:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sebadpd - 2014-09-23 17:34:07]:
Seba takie praktyki w dpd zdarzaja sie stosunkowo często
I zapewne za przyzwoleniem kierownictwa. Sam mialem taka sytuacje kiedy rzekomo odmowilem odebrania paczki mimo ze nikt z dpd ani razu do mnie nie dzwonil. Umowiony pozniejszy termin odbioru to juz klasyk. Z zadna firma kurierska poza dpd nie mialem takich przygod. O ile uszkodzenia towaru podczas transportu paczki zdarzaja sie wszedzie, to takie walki chyba tylko w dpd.
zdjecie uzytkownika
gow - 2014-09-24 18:28:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile zarabiają kierownicy oddziałów i jak licxone są premie ?
zdjecie uzytkownika
karmi - 2014-09-25 11:59:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety paczka podczas calej uslugi przechodzi przez wiele rak, dlatego znalezienie winowajcy czasami graniczy z cudem i zwykle nie jest to wina kuriera. Dpd oferuje stosunkowo niskie ceny uslug w porownaniu do konkurencji. Co oczywiscie nie zwalnia z obowiazku dbania o powiezone paczki. Ale polityka wewnetrzna moze byc zupelnie inna.
zdjecie uzytkownika
kurier I - 2014-09-28 18:00:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie żadna wina kuriera... tylko brak kurierów do pracy....
zdjecie uzytkownika
rybnik - 2014-09-28 18:03:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak widziałem trzy różne auta z dpd jeżdżące po Rybniku, tak od tygodnia nie widze żadnego. Paczki nie otrzymałem- bajzel mają jak nie wiem co. Odradzam tę firmę!!! były klient z Broniewskiego.
zdjecie uzytkownika
schumi - 2014-09-29 22:36:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czekam na przesyłki już 4dni.W Rybniku nie ma nikogo kto mógłby dostarczyć przesyłki.jutro jadę po swój towar do Gliwic. W tym syfie jakim jest dp... To przesyłki mogę otrzymać za tydzień.jak mozna zostawić miasto Rybnik bez kurierów.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2014-09-30 18:40:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
praca na zlecenie 11zl brutto! śmieszne pieniądze. odbiera się masę telefonów.
najgorsze jest to żeby zatrzymać pracownika na dłużej podsuwa się mu umowę szkoleniową, która w razie rezygnacji pracownik musi zapłacić 450 zł!!!
praca raczej dla osób mało ambitnych i takich które chcą odbierać setki telefonów i powtarzać " DPD POLSKA GUCIO GUCIOWSKI DZIEŃ DOBRY..." :)))
zdjecie uzytkownika
hjk - 2014-10-02 17:44:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [sebadpd - 2014-09-23 17:34:07]:
Moja paczka od tygodnia tkwi w Katowicach, podobnie jak od Pana ma dotrzec w okolice Rybnika, jak narazie dowiedzialam sie tylko tyle ze paczka może przyjdzie za 2tyg moźe za 3 a moze nawet za miesiac...
zdjecie uzytkownika
zajarany życiem - 2014-10-03 23:19:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca na mag WA1 bardzo mi się podoba. jest dobrze płatna, kaska wpływa zawsze na czas. ludzie tam pracujący to bardzo wporządku ludzie. zawsze miło nastawieni to nowych osób którzy jeszcze nie do końca wszystko ogarniają bo ich staż pracy jest zbyt krótki. brygadziści i kierownicy zawsze Ci pomogą jeśli masz jakiś problem to bardzo kompetętni i kulturalni ludzie, którzy nigdy nikomu w życiu nie ubliżyli. atmosfera podczas pracy jest luźna nikt nie spruwa sie do Cb że za wolno robisz czy coś... jak widzą że się nie ogarniasz natychmiast podsyłają CI KOGOŚ DO POMOCY. Podczas zbiórek kierownicy mówią przejżystym i zrozumiałym językiem do pracowników tak aby wszystko było jasne.. jak chcesz iść zapalić nie ma problemu, nikt nad tobą nie stoi i nie krzyczy tak jak to jest w innych firmach. Każdemu polecam prace na tym mag bo jest naprawdę suuupppeeerrr!!!
zdjecie uzytkownika
pozdro dpd - 2014-10-12 20:13:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zajarany życiem - 2014-10-03 23:19:23]:
to jestes chyba tym 1 na milion podziwiam cie... chyba ze wczesniej pracowales w kamieniolomach chinskich i koles stal nad toba z ak-47 to moze jest lepiej pozdro
zdjecie uzytkownika
Wa1 - 2014-10-13 12:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na Wa1 to kompletne dno. Tępe nie mające pojecia o tej pracy kierownictwo nadaje sie tylko do spuszczenia w kiblu. Wyzysk i złodziejstwo !!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
kupa_kasy - 2014-10-14 23:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca na Wa1 to porażka z uwagi na ogólną politykę firmy. Tutaj ludzie nie znają słów: awans, podwyżka. Na awans czeka się latami a jak już się uda to się okazuje że za stanowiskiem nie idą wcale wyższe zarobki. Zaangażowany pracownik zarabia tutaj tyle co obibok stąd zaangażowania jest coraz mniej i dzień pracy sprowadza się do tego aby dotrwać do końca zmiany i tak dzień po dniu.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-15 15:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to jest bardzo słaba firma, żeby podjąć pracę (piszę tutaj o pracy konsultanta) każą podpisać umowę szkoleniową, która w razie rezygnacji z pracy lub nawet jak cię zwalniają z twojej winy to musisz zapłacić im 450 zł.
praca do kitu non stop odbierasz dzwoniący telefon! klienci niemili.
co to za praca, z której w momencie zwolnienia się musisz zapłacić kare.
NIE PODEJMUJCIE TAM PRACY 11 PLN BRUTTO
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x