Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
XX - 2015-11-02 15:54:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o pracę w DPD na centrali. Na początku jest w porządku, przez pierwsze 3 miesiące nieważne jak długo rozmawiasz z klientem - nikt sie nie czepia, no może trochę. Później jak już nie składasz samych zleceń ale obsługujesz jeszcze kilka innych linii takich jak informacja o przesyłce robi się gorzej. Widziałam wcześniej opinie klientów. Faktycznie zdarza się że przesyłka jest uszkodzona, że zaginęła w drugim przypadku przeważnie się nie odnajduje. I teraz wracając do czasu rozmowy który nie może przekraczać 2 minuty - wyjaśnij klientowi co się stało, pobierz od niego informacje które ułatwią wyszukiwanie, napisz mail do oddziału który odpowie Ci lub mnie a dodzwonić się do nich najczęściej nie da. Klient ma prawo wiedzieć jak najwiecej w końcu to on płaci, ale później konsultant za to obrywa choć na dobrą sprawę nie ma wpływu na działanie innych części tej układanki. Osobiście odeszłam z pracy bo po prostu tak nie potrafię. Lubię pomagać ludziom ale niestety procedury mnie w tym ograniczały. Praca ma swoje plusy co godzinę 5 min przerwy (wystarcza na WC) jak przekroczysz to masz gadanie od przełożonego i 20 min na zjedzenie. To praca nie dla każdego, ale na chwilę jest w porządku. Umowa zlecenie podpisywana jest na 3 miesiące i co 3 miesiące. czyli stałości zatrudnienia jakoby nie ma ale pracowników nie zwalniają straszą jedynie obniżeniem pensji za przekroczenie czasów rozmów. Raczej dążą do tego by to pracownik się sam zwolnił i ciągle rekrutują nowych pracowników. Próbowałam zmienic dział na ten zajmujący się sprawami reklamacji i interwencji w sprawie choćby zaginionych paczek czy jak wcześniej ktoś napisał uszkodzeń paczek - ale nikt nie raczył mnie poinformować co z moją aplikacja się stało. Koniec końców w kwestii pracy można spróbować ale licząc się z tym że nie jest to praca na stałe. No i dobrze jest posiadać brak empatii bo później myśli się o tych paczkach o tych ludziach i nie jest to ani miłe ani przyjemne wrócić do domu. Ja osobiscie wracałam do domu wściekła. Miedzy innymi dlatego dałam sobie z tym spokój ale jeśli ktoś uważa że jest w porządku zbywać kolejne osoby na telefonie albo wysłuchiwać skarg na firmę i siebie pomijając że po wyżaleniu klient przeprasza bo zdaje sobie sprawę że to w gruncie rzeczy nie twoja wina ale to co się usłyszy zostaje nieważne czy to Twoja wina czy innych. Pomiając fakt że klienta trzeba przeprosić a gdy prosi się o to oddział a oni mówią że zadzwonią i przeproszą za to że dali [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie dzwonią i później koło się powtarza bo klient dzwoni drugi raz i znów mówisz to samo. Koniec końców w pracy bądź szybki, wydajny, miej w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] innych i olewaj to co myślisz bo i tak masz robić tak jak chce góra.
zdjecie uzytkownika
kaczor - 2015-11-06 01:40:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A właśnie zatrudnienie w dpd to nie tylko kurierzy a również kierownicy oddziału. Sam się przekonałem, że można u nich nieźle zarobić, a tak przynajmniej pokazuje oferta. Zapewniają stabilne warunki zatrudnienia i samodzielność w wykonywaniu zadań, dobra opcja dla indywidualistów i dla posiadaczy prawa jazdy. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
franz - 2015-11-08 00:37:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kaczor - 2015-11-06 01:40:12]:
"Sam się przekonałem, że można u nich nieźle zarobić..." w innych firmach z branży i nie tylko przy takim zakresie obowiązków i odpowiedzialności można znacznie więcej zrobić. To co oferuje DPD to ochłapy."...samodzielność w wykonywaniu zadań, dobra opcja dla indywidualistów i dla posiadaczy prawa jazdy..." powodzenia...:). Jeśli jesteś indywidualistą, jesteś samodzielny oraz chcesz, starasz się wprowadzać swoje pomysły długo tam nie popracujesz. Na wszystko masz instrukcje i reguły (sam nawet nie decydujesz ile osób ma pracować w oddziale, możesz co prawda przyznawać premie, ale nawet na to są "widełki").
zdjecie uzytkownika
jh - 2015-11-08 15:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kaczor no ja akurat też widziałem gdzies podobne oferty pracy od nich, chyba szukali też przewoźników
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-11-10 18:45:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stabilne warunki zatrudnienia i samodzielność w wykonywaniu zadań? to dobre warunki, bo przecież nikt nad tobą nie siedzi.
zdjecie uzytkownika
franz - 2015-11-11 10:57:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [tomek - 2015-11-10 18:45:22]:
Jaka samodzielność. Na wszystko masz procedury i ze wszystkiego musisz tłumaczyć się. Nad sobą oprócz kierownika regionu masz kilkanaście osób "w Warszawie(centrali)", którzy mogą w każdej chwili anulować Twoją decyzję. Z tą stabilnością też różnie bywa... Wymagają niezbyt wiele, więc jeśli jesteś zdesperowany i masz trochę więcej wiedzy od gimnazjalisty to utrzymasz się tam na stanowisku kierownika oddziału. Jednak nie jest to ani dobra praca, ani też dobrze wynagradzana (w porównaniu do podobnych stanowisk w innych firmach).
zdjecie uzytkownika
sinda - 2015-11-12 21:51:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
według mnie DPD to nie jest koniec świata jeżeli chodzi o pracodawcę, a już na pewno widziałem gorsze oferty.
zdjecie uzytkownika
Królowa - 2015-11-15 00:31:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Królowa Dominacji

Miasto Poznań / Rataje
wyjazdy Tak
wiek 29 lat
waga 59 kg
wzrost 174 cm
biust 3
znane języki angielski, niemiecki, włoski,

Cena za 1h 200 zł
pół godziny: 150 zł
za całą noc: 1400 zł
Telefon 737-521-755
Godziny pracy
poniedz.-piątek: od 9 do 24
sobota: od 9 do 24
niedziela: od 9 do 24


Treść ogłoszenia

Witaj!!! Dobrze trafiłeś.To ja Królowa Domina. Chcesz poczuć się zniewolony :psychicznie ? fizycznie ? Tresura w moim wykonaniu jest profesjonalna klapsy, wyzwiska oraz różnego rodzaju fetysze to początek dobrej zabawy. Jesteś gotowy na to wyzwanie ?Domina czeka na ciebie, umów się ze mną .Gwarantuję pełną gwarancję !!!
zdjecie uzytkownika
franz - 2015-11-17 09:10:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Królowa - 2015-11-15 00:31:01]:
Robert, nie pij już tyle tego bimbru...:)
zdjecie uzytkownika
slabo - 2015-11-26 23:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie oszukujmy się- w DPD ostatnio źle się dzieje. Tną wydatki bo i wyniki firmy spadają.

Praca kuriera w DPD jest trudna i słabo wynagradzana w porównaniu do konkurencji.
Koordynatorzy wywierają nacisk,aby dostarczeń było jak najwięcej mimo że okresowo brakuje kurierów i nie ma na to rady.

Najbardziej uciążliwi są jednak klienci- Ci najbardziej roszczeniowi spośród nich. Nadal są osoby, które myślą, że kurier ma obowiązek dostarczyć paczkę- ale wtedy kiedy oni będą w domu, na wskazaną przez klienta godzinę, a nawet- poczekać te 5-10 minut aż odbiorca wróci do domu. Niestety, działa to zupełnie inaczej. Kurier dostarcza paczki w ustalonej wcześniej kolejności, tak aby je rozwieźć tak sprawnie jak to możliwe. Standardowe dostarczenie ma miejsce w godz. 8-16 (czyli wtedy gdy statystyczny Kowalski jest w pracy)i godzina nie jest do ustalenia z kurierem (chyba że klient ustalił to wcześniej i dopłacił za taką opcję). W dobrym tonie jest zadzwonić do klienta, ale nie ma na to czasu ani też pracodawca za to nie zwraca, więc chyba to logiczne że kurier nie będzie dzwonił do Ciebie na swój koszt:)

Niektórzy nauczyli się już, że kuriera rozsądnie jest zamówić do miejsca pracy (w najgorszym razie paczkę odbierze ktoś na recepcji), ale nadal zdarza się wiele postaw roszczeniowych.

Drodzy klienci, czas kuriera jest równie cenny jak czas każdego klienta. Szanujmy się nawzajem. Kurier nie jest waszym służącym, ale pracownikiem takim jak każda inna osoba.

Jeśli chcecie specjalną usługę, np. dostarczenie o ustalonej godzinie lub po 16- musicie zamówić taką usługę i odpowiednio za to dopłacić, bo jak wiadomo- nic nie ma za darmo :)
zdjecie uzytkownika
emsi - 2015-12-01 17:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Drugi dzień czekam na ważną przesyłkę z umową i po raz kolejny pracownicy tej firmy robią mnie w ch...! Pracownica informacji nic nie wie, twierdzi,że "trzeba było zadzwonić do oddziału firmy to podalibyśmy nr do kuriera" i tym podobne brednie. Dzwoniłem do kuriera, ale nie raczył odebrać, a jak już łaskawie odebrał, to się okazało,że podobno już u mnie był. A nie był. Czy cięcie kosztów to powód do tego,by jeszcze gorzej pracować i nie szanować odbiorcy? Brak kompetencji i podstawowych zasad kultury. Może są i dobrzy kurierzy. Niestety, w bydgoskim dpd tacy nie pracują.
zdjecie uzytkownika
klop - 2015-12-02 15:39:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie dpd musi walczyc o pozycje, konkurancja sie rozrasta. a mysle ze u konkurencji jest podobnie z zarobkami. praca kuriera nie jest moze jakas najtrudniejsza ale mozna przezyc na tych zarobkach
zdjecie uzytkownika
Łukasz - 2015-12-08 09:19:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
UWAGA - UWAGA
DPD - Dostarcza uszkodzony towar - Przesyłki otwierać przy kurierze, bo często opakowanie nie nosi znaków uszkodzenia (np. wgniecenia które łatwo naprostować...), a w środku jest uszkodzona przesyłka. Zwracajcie uwagę co pisze kurier w protokole szkody - jeśli nie napisze o uszkodzeniu opakowania (wgniecenie, zarysowanie, rozerwanie itp) to w dziale reklamacji odrzucą i pozostaje się tylko sąd. Nic nie pomogą odwołania - UWAGA na DPD - Apeluję sprawdzajcie paczki przy kurierze.
zdjecie uzytkownika
vader - 2015-12-09 09:44:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Łukasz - 2015-12-08 09:19:50]:
Miałem to samo. Zmasakrowali nowy komputer, okazało się po odpakowaniu.
Reklamacje i odwołania nic nie pomogły. Najgorsze jest to, że "idą po taniości"
i dużo sklepów podpisuje z nimi umowy. Jedyne co możemy zrobić to sprawdzać
w sklepach jakich kurierów oferują i jeżeli jest to możliwe wybierać innych , albo
zmienić sklep.
zdjecie uzytkownika
Zwierzak - 2015-12-09 19:35:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [slabo - 2015-11-26 23:08:52]:
To niech dopełni swojego obowiązku i zostawi chociaż awizo w skrzynce ze był i paczka na oddziale a nie trzeba jej szukać i sprawdzać gdzie jest. Jeżeli jest pod adresem ciężko zostawić kawałek kartki?
Kto tu nie szanuje czyjegoś czasu. Płacąc za przesyłkę chyba można oczekiwać takiego minimum.
zdjecie uzytkownika
Filip - 2015-12-12 18:42:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja tam firmę DPD bardzo lubię. Kurierzy są przemili. Niedawno właśnie rozmawiałem z jednym i okazało się, że mają bardzo fajne warunki pracy, a i wypłata niezła, dlatego się zastanawiam nad aplikowaniem u nich, bo szukają kuriera.
zdjecie uzytkownika
frannz - 2015-12-12 19:55:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Filip - 2015-12-12 18:42:14]:
No to chyba rozmawiałeś z chłopakiem (partnerem) kierowniczki oddziału :). Faktycznie, kilku kurierów jest traktowanych wyjątkowo dobrze, reszta ma prz...ne. Sami muszą rozładowywać swoje samochody (co należy do obowiązków magazynierów). Pracują od ok 5.30 do 19-20 a obłożenie pracą mają takie, że nie mają czasu nawet się wysikać nie mówiąc o przerwie żeby coś zjeść. W tym roku były już 2 obniżki stawki za "stopa" (płacą za liczbę adresów do których pojechałeś a nie za liczbę dostarczonych paczek, więc jak masz "pecha" to dostarczysz 100 paczek pod 30-40 adresów i zapłacą Ci tylko za te 30-40 miejsc do których pojechałeś). Nie wiem, czy to takie fajne warunki...
zdjecie uzytkownika
ukasch - 2015-12-15 14:56:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Tragedia...!!! Szafa zamówiona w sklepie internetowym przyszła w tragicznym stanie. Co trzeba zrobić żeby złamać płytę z MDFu. Jakim trzeba być debilem żeby złamać deskę która ma ponad 2 cm. Odradzam DPD - banda kretynów i idiotów!
zdjecie uzytkownika
frannz - 2015-12-16 20:48:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ukasch - 2015-12-15 14:56:15]:
Nie trzeba być idiotą, wystarczy mieć wy...ne na to co się robi. Polityka firmy (coraz niższe zarobki, coraz większe obciążenie pracą, fatalna atmosfera i relacje zawodowe w pracy) doprowadziła do tego, że pracownicy mają w d...ie to co robią. Najlepsi odeszli a ci którzy zostali wiedzą, że nie muszą się starać bo i tak nie zostaną zwolnieni (poza skrajnymi przypadkami jak na przykład kradzież reszta "przewinień uchodzi płazem). Co do złamania 2 cm deski. Wystarczy, że "nie ma ludzi" i jedna osoba ładuje NCS'a. Ona nie patrzy wtedy gdzie i jak leci paczka zrzucona z "long johna"....:). Przy tym wie, że nie zostanie za to zwolniona bo kierownik jest wdzięczny za to, że w ogóle przyszedł i coś robi....
zdjecie uzytkownika
mege - 2015-12-27 22:06:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
troche to dziwinie brzmi,ze piszeciez,ze maja tam niektorzy specjalne względy, moim zdaniem jezeli ktos dobrze pracuje i sumiennie wykonuje swoje obowiazki to dla kazdego bedzi dobrym pracownikiem
zdjecie uzytkownika
pola - 2015-12-30 01:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
u nich w sumie przedstawiciel handlowy ma lepsze stawki niż ten specjalista do telesprzedaży, co prawda ma trudniej, ale proporcjonalnie wiecej zarabia.
zdjecie uzytkownika
Agnieszka - 2015-12-31 16:22:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dpd!!!Czy Wy w ogole poraz nie umiecie dostarczac przesylek !? Chyba w tym celu sa podane nr telefonow do odbiorcow co ?
Powiadomienia mail!!!??kpiny!!
Zenada!!!
zdjecie uzytkownika
pakt - 2016-01-01 15:09:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Agnieszka może trafił Ci się jakiś zmęczony kurier, albo to jakaś losowa sytuacja, bo ja często korzystam z usług DPD i nie narzekam na terminowość i ogarnięcie ;)
zdjecie uzytkownika
mege - 2016-01-07 18:21:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niektore komentarze wydaja sie niedorzeczne, poza tym zadna firma ne toleruje i nie praktukuje takich sytuacji o którech piszesz @frannz , mysle, ze nie ma co straszyc nikogo bo to nie potrzebne a reszta niech sama sprobje
zdjecie uzytkownika
frannz - 2016-01-09 08:46:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mege - 2016-01-07 18:21:51]:
Na pewno nie toleruje i być może w Warszawie nie praktykuje. Jednak z "Mineralnej" nie wszystko "widać". W mniejszych oddziałach, na peryferiach to prawie nic :) (pomimo zainstalowanych kamer...) a "papier wszystko przyjmie". Nie straszę, tylko opisuję sytuację jaka miała miejsce w 2015 roku w jednym z oddziałów. Podczas turnieju piłki nożnej rozmawiałem z osobami z kilku innych oddziałów i słyszałem podobne historie (jeszcze "ciekawsze" niż moje). Być może w większości oddziałów jest inaczej, ale z mojej perspektywy tak to wygląda. Do tego służy to forum. Można spróbować, ale mając do wyboru kilka ofert pracy, przy rocznej rotacji na poziomie 40-50 % (wśród pracowników magazynowych i kurierów), można stracić kilka tygodni albo miesięcy. Temu służą moje wpisy. Przekazaniu informacji na temat zarobków, oczekiwaniach od pracownika, relacjach zawodowych, atmosferze pracy. Niektórym pracownikom coś takiego odpowiada, innym nie. Im więcej informacji tym bardziej świadoma i pozbawiona złudzeń decyzja (widziałem chłopaka, który pierwszego dnia po 10 minutach pracy rzucił rękawice i zwolnił się).
zdjecie uzytkownika
radul - 2016-01-09 22:47:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tego typu firmach zazwyczaj jest spora rotacja, praca jako sam kurier jest dosyć intensywna, dlatego dobrze jak pojawia się przynajmniej ktoś nowy w firmie.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2016-01-14 16:18:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [k1 - 2015-10-05 19:56:25]:
sama jestes kpina jesli nei znasz sie na procedurach
zdjecie uzytkownika
Darek - 2016-01-14 17:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma zeszła na psy. Do kuriera nie można się dodzwonić. Przywłaszczył sobie pieniądze, bo źle wydał. Firma odpisała, że kwotę należy mieć odliczoną a kurier zaprzeczył aby wziął "napiwek" Sprawa trafiła na policję. Do tej pory miałem dobre zdanie, ale po takich zagrywkach to mam dość. Jeśli kurier się nie nadaje to bye.
zdjecie uzytkownika
bialy - 2016-01-14 19:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@radul praca kuriera jest tez bardzo odpowiedzialna i stresująca, duża rotacja może też być spowodana tym że nowe osoby nie zdają sobie z tego sprawy. W ogłoszeniu napisali że należy mieć własny samochód żeby zostać kurierem ale chyba nie może to być jakiś stary model?
zdjecie uzytkownika
gugu - 2016-01-16 23:29:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bialy - 2016-01-14 19:25:57]:
@biały, to nie robi im zupełnie różnicy czym Ty będziez jeździł. Nie będziesz transportował ludzi tylko paczki, także liczy się tylko abyś był w stanie tym samochodem dojechać z miejsca na miejsce
zdjecie uzytkownika
justyna ł - 2016-01-18 12:40:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wysłałam przesyłke (metalowe siedzisko) dotarło w miare szybko ze swietokrzyskiego do poznania ale pani ktora zamowila siedzisko otrzymala je cale pogięte, jakby bylo rzucane lub przygniecione czyms ciezkim...masakra.. w zyciu nie skorzystam juz z usług tej firmy i kazdemu bede ja odradzac. DPD TO TOTALNE DNO!!!!
zdjecie uzytkownika
Jack - 2016-01-18 18:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [emsi - 2015-12-01 17:20:34]:
Bzdury piszesz. Za 30 zł miesięcznie można sobie wykupić rozmowy do wszystkich sieci. Kilka złotych dodatkowo na zestaw słuchawkowy i już. Jedziesz, dzwonisz i umawiasz się z klientami. Wszyscy są wtedy zadowoleni i mniej zestresowani.A miesięczna % skuteczność dostawy będzie na pewno wtedy wyższa co przekłada się na zarobek kuriera. Tylko trzeba chcieć. U mnie ostatnio kurier poszedł po bandzie , nie dość, że nie dostarczył przed Gwiazdk paczki to jeszcze napisał, że był ale nie przyjąłem paczki bo nie miałem pieniędzy. Tylko, że paczka była zapłacona wcześniej a nie za pobraniem. A potem się dziwicie , że tak kiepskie są opinie o kurierach i DPD.
zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-01-19 13:23:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wszystkim, jestem tu pierwszy raz, czy ktoś może mi powiedzieć czy Młodszy Specjalista ds. Obsługi Klienta dostaje tutaj od razu umowę o prace czy jest trochę okresu próbnego?
zdjecie uzytkownika
kaja - 2016-01-19 22:14:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DPD to jakaś pomyłka.18-01-2016 dostałam od nich sms,że w dniu dzisiejszym zostanie do mnie dostarczona przesyłka,niestety nie została.Po telefonie do kuriera zostałam poinformowana,że otrzymam na drugi dzień,a na drugi dzień tj. 19-01-2016 po telefonie na infolinie dowiedziałam się,że moja paczka została odesłana do nadawcy,bo podobno zrezygnowałam z niej telefonicznie.Poprostu jakieś kpiny.Nie wiem dlaczego tyle firm korzysta z ich usług,powinni przynajmniej dawać możliwość wyboru dostawcy.
zdjecie uzytkownika
Jasiek - 2016-01-21 14:39:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Oczywiście @Tola ze jest trochę okresu próbnego w tej pracy, ale umowę dostaniesz już po okresie około 3 miesięcy więc jest to niezła rzecz dla młodej osoby jak Ty
zdjecie uzytkownika
zniszczona_paczka - 2016-01-21 19:53:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DPD to dno i metr mułu! Rozwalili amplituner za kilka stów i odrzucili dwie reklamacje! Kurierzy to łajzy nie znający własnego, firmowego regulaminu lub celowo wprowadzający w błąd. Mam nadzieję że firma szybko upadnie lub zostanie przez kogoś przejęta bo TO SYF PIERWSZEJ JAKOŚCI! Nigdy już nie skorzystam z usług tych oszustów. Proponuję bojkot DPD!
zdjecie uzytkownika
misiek - 2016-01-23 14:50:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zniszczona_paczka, nie osadzaj tak łatwo, różne rzeczy mogły sie zdarzyc, może to nie wina kuriera. Sam myslę, czy nie zaaplikować tu jako kurier, zwłaszcza, że oferują wszystkie narzedzia pracy jak skaner; telefon; nowy, w pełni wyposażony samochód do pracy- rok produkcji 2014.
zdjecie uzytkownika
złombolo - 2016-01-25 19:10:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie też bardzo zainteresowało to ogłoszenie na stanowisko kuriera w DPD, to znana marka kurierska, więc chyba warunki sa dobre, tak jak zreszta pisał @misiek. Wymagaja jednak doświadczenia w prowadzeniu samochodów typu BUS, a ja raczej hatchbackiem ciągle jeżdżę.
zdjecie uzytkownika
dp - 2016-01-31 20:59:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ukasch - 2015-12-15 14:56:15]:
sam jesteś kretynem
zdjecie uzytkownika
koczy - 2016-02-01 08:42:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
złombolo nie wiem czy przypadkiem nie trzeba zakładać własnej działalności gospodarczej. W DPD potrzebują też ludzi do biura - przede wszystkim specjalisty ds. rekrutacji. Tam podobno od razu umowę o pracę dają.
zdjecie uzytkownika
Przewodnik - 2016-02-01 12:03:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dpd to wielkie dno i radzę sobie odpuścić szkoda nerwów. Wiem co mówię nie ss się zarobić z każdej strony kary. Mając 100 paczek do jednego z wieżowców powiedzmy 80 mieszkań zapłacą ci za jednego stopy 3 złote. W danej chwili jest to najgorsza firma zostali tacy jak ja ci co mają kredyty. Po odjeciu kosztów leasingu ZUS zostaje 1300 zl. To lepiej pójść do normalnej pracy i mieć urlop pracować 8 godzin i mieć spokój
zdjecie uzytkownika
xxx - 2016-02-02 17:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W dpd to tylkomuklady i ukladziki!!!!bez znajomosci nie zarobisz na zus i leasing.dostniesz przesylki prywatne i bujaj sie!!!jest garstka ktora zarabia dobrze.pewnie smaruja liderom kase!!!!
zdjecie uzytkownika
Kkk - 2016-02-03 09:57:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co wyprawia firma DPD to jest masakra.Korzystam z ich usług pod ok.2 lat,często zamawiam ubrania ze sklepu h&m online i innych odziezowych. Nie wiem co się tak wszyscy uparli by akurat tym kurierem doręczać paczki ze swojej firmy!Nie zdziwię się jeśli jest najtańsza.Najgorszy jest kurier Łukasz rozwożący paczki w Kielcach.Takiego chama i prostaka nigdy nie spotkałam.Wielką łaskę robi,że dostarcza mi przesyłke godzinę pózniej niż jemu pasuje.Ogromny kłamca wmawia mi ,że pracuje do 14 i że pózniej się przesyłek nie doręcza.To dziwne bo poprzedni kurier dowoził je do mnie do godziny 20.Jeszcze wielce jest zdziwiony ,że o 10-12 w domu mnie nie ma! nie każdy ma taką durną pracę jak on,większość ludzi pracuje w biurze w takich godzinach,a nie w domu!ODRADZAM KAŻDEMU FIRMĘ DPD! DOPROSIĆ SIĘ O COŚ NA INFOLINII LUB CZACIE TO JEST PORAŻKA.TRAKTUJĄ KLIENTA JAK ŚMIECIA.A GDY ZGŁOSIMY,ŻE KURIER NIE PRZYJECHAŁ,A BEZPODSTAWNIE ZWRÓCIŁ PACZKĘ DO ODDZIAŁU TO WMAWIAJĄ,ŻE TO JA KŁAMĘ,A NIE KURIER!
zdjecie uzytkownika
gugu - 2016-02-03 17:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kkk - 2016-02-03 09:57:21]:
nie gadajcie że jest tak źle. I skąd niby ta informacja ? ja widziałem , że w tej chwili poszukują kierowników serwisu kurierskiego. Praca w Warszawie
zdjecie uzytkownika
Do: Kkk - 2016-02-03 21:52:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do wszystkich którzy narzekają na dostarczanie paczek

Pamiętajcie kurier na rejonie jest jeden, klientów kilkudziesięciu, więc tak planuje trasy aby było jak najlepiej dla obu stron, jak kogoś nie ma to sąsiad moze odebrać, z resztą na stronie dpd jeżeli macie nr paczki to wklepujecie i wyskakuje imie a nawet nr telefonu do kuriera który paczke ma na samochodze, mozna zawsze sie dogadac, trzeba tylko miec na uwadze obie strony a nie jojczyć na firme kurierską ... :)
zdjecie uzytkownika
komsi - 2016-02-05 18:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie, nie ma co narzekać, każdą paczkę przecież można samemu śledzić, ja właśnie zazwyczaj korzystam z ich usług bo wiem na bieżąco gdzie jest paczka
zdjecie uzytkownika
Dawit - 2016-02-06 19:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Praca w DPD to ciezki kawałek chleba. W tej firmie wyraznie rzuca się w pracy nieład i olewatorstwo. Kurierzy jak zmieniają sie jak rękawiczki. Magazyny obdarty z małą iloscia miejsc zaladunkowch. Zarobki kuriera to 2000zł za 12h/5, zarabiałem dla kogoś, szef płacił 30% od faktury co mi wychodziło 1000 co 2 tyg. Kary za byle pierdoły. Przewoźnikowi płacą za adresy, tak: 3.5, 4 i 4.5 zł w zaleznosci jak daleko od bazy jezdzisz, plus dopłata 30gr za kazdą paczke powyzej 6kg. Kurierzy robia srednia po 70 adresów bo wiecej sie zajedziesz. Plusy są takie ze ludzie daja spore napiwki 300zl/mies. Ogolnie Nie polecam, to najgorsza firma
zdjecie uzytkownika
pawel_120 - 2016-02-07 18:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kkk - 2016-02-03 09:57:21]:
Kkk, to co piszesz jest kompletnie żałosne. Może i masz super pracę w biurze w dużej korporacji, ale klasy- ani trochę.
Po przeczytaniu wpisu mam wrażenie jakbym czytał żale humorzastej nastolatki albo młodej paniusi po studiach, która odsiaduje za karę 8h w biurze i nie ma żadnego pojęcia o żadnej innej pracy. Nie dostała bluzki, o której marzyła cały tydzień i robi z tego powodu wielkie zamieszanie.

Po pierwsze, nie kłam, że kurier dostarczał ci paczkę o 20.00. Standardowo kurier dostarcza paczki pomiędzy 8 a 16 i nie umawia się z klientem na konkretną godzinę. Nikt się na to nie nabierze, uwierz mi. Korzystam z usług kurierów o wiele dłużej niż Twoje 2 lata (możliwe, że paczkę odbierałaś 2. raz w życiu) a nigdy nie spotkałem się z tym, żeby kurier przyjeżdżał do mnie specjalnie wieczorem, żeby dostarczyć jedną jedyną paczkę :)

Dostarczenie na konkretną godzinę/ po 16.00/ w weekend- w większości/we wszystkich firmach kurierskich możesz zamówić taką usługę, ale musisz za to dodatkowo. DOPŁACIĆ. Zrozum to. Za 3,50 (tyle dostaje kurier za dostarczenie paczki) nigdy nie będzie całował Cię po rączkach.

Czas kuriera jest taka samo cenny jak i Twój, poza tym zadaniem kuriera jest dostarczanie paczek, a nie spełnianie prywatnych kaprysów każdego klienta z osobna. Jakby każdy kurier miałby spełniać widzimisię każdej klientki, to 90% paczek nie zostałoby w ogóle dostarczone :)

Może dobrym trafem Ty dostałabyś swoją paczkę ale już ja ani 50 osób nie miałoby na to szanse, bo jaśnie pani nie potrafiła normalnie dogadać się z kurierem i zrobiła wielką awanturę (no bo jak- na kurierze to można się wyżyć tak samo jak na sprzedawcy w sklepie albo na sprzątaczce, a co)

PS. Piszę to jako klient DPD. Tacy uciążliwi klienci to główny powód, dlaczego współczuję kurierom i staram się być dla nich w miarę wyrozumiały.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na spotkaniu rekrutant pyta jak wygląda magazynowanie i załadunek samochodów na dokach LNH pracownik jest również pytany o sposób załadowania samochodu by uszkodzić jak najmniej przesyłek i na koniec rozmowy pada pytanie "czy chciałbyś podjąć pracę w magazynie "
Pytania: Czy potrafisz pracować pod presją czasu i presja osób wyżej twojego stanowiska?
zdjecie uzytkownika
ukonis - 2016-02-07 18:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam jednak nieco odmienne zdanie, ale z jednym się z Tobą zgodzę @Dawit, praca jest ciężka. No ale to głównie dla Kuriera bo tempo jest duże, 2000 netto to nie jest jednak tak mało.
zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-02-09 20:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest mało, to prawda @ukonis ale też nie jest za dużo, chociaż za jazdę takimi fajnymi samochodami jak mamy to bym się dała pokroić też, szkoda że kobiety raczej w biurze

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie DPD Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert