Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kurier wa1 - 2014-07-23 21:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nic nie pobije nowego kierownika z wa1.
Dostał ksywe bezdomny, marynarki wyjmuje chyba z pojemników dla powodzian a sweterek z żółtym paskiem to chyba najlepsze co może posiadać.
Całe życie pewnie go kopali do d... wkładali mu głowe do kibelka i spuszczali wodę ;-)
Za wszystko kara, za złe parkowanie i złe zachowanie.
pozdrawiam bezdomny ! ! !
zdjecie uzytkownika
kurier mineralna - 2014-07-23 21:03:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Potwierdzam, pajac jak nic ;-)
Sama piegowata twarz odrzuca.
Jak woła chłopakó na zebranie to gwiżdże jak za psami, brak słów.
Pozdrawiam bezdomny ! !
zdjecie uzytkownika
RichardNRW - 2014-08-02 08:48:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hi Witam wszystkich ze strony DPD"wasze opinie sa bardzo interesujace i warte zastanowienia.Firma odzial DPD Polska jest stosunkowo mlody wiec narazony na wiele niedociagniec,lecz wiele osob nie jest w praktyce samodzielnie i obiektywnie odpowiedzialnych.Osobiscie jestem zatrudniony na Depot 147 Duisburg w charakterze Kierowcy na samochodzie 7,5t i powiem wam ze podobne zjawiska nieodpowiedzialnosci leserstwa oraz kolaboracji tez i u Nas maja miejsce,rowniez
zdjecie uzytkownika
RichardNRW - 2014-08-02 08:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarek - 2014-02-20 16:42:17]:
Czesc Jarek dosyc ciekawie to opisales ja jestem jako kierowca w Depot 147 Duisburg fajnie nazywacie scener wszedl do was juz ten nowy system B2B to jest dobre bo rano juz wiesz o ktorej masz koniec,tylko ze to troche goni bo jestes procenowo rozliczany ale slyszalem glosy ze maja placic 250€jak zrobisz 100% Pozdro Richard.
zdjecie uzytkownika
RichardNRW - 2014-08-02 08:58:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarek - 2014-02-20 16:42:17]:
Czesc Jarek dosyc ciekawie to opisales ja jestem jako kierowca w Depot 147 Duisburg fajnie nazywacie scener wszedl do was juz ten nowy system B2B to jest dobre bo rano juz wiesz o ktorej masz koniec,tylko ze to troche goni bo jestes procenowo rozliczany ale slyszalem glosy ze maja placic 250€jak zrobisz 100% Pozdro Richard.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2014-08-04 23:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie jest tak tragicznie w tej firmie jakby to wynikało z niektórych wypowiedzi. Warunki pracy na stanowisku magazyniera są w miarę OK.

Najgorsze jest , poza kibelkami rzecz jasna, to że w tej firmie ani trochę nie premiuje się ludzi wychodzących z inicjatywą którzy myślą i robią więcej niż minimum. Stawka jest jaka jest dla wszystkich jedna i ta sama plus niewielka premia.

O ile ktoś nie podpadnie to zarabia tyle samo co osoba która pracuje dużo dużo więcej. Dlatego też najlepsi dość szybko odchodzą a kierownicy zamiast docenić inicjatywę to jeszcze dokładają ci zadań i dokładają aż stwierdzisz w końcu, że nie ma sensu zbytnio się przykładać bo jeszcze więcej pracy na Ciebie zwalą.

Po drugie nie chcą zatrudniać na etat. Nawet po 2 latach pracy ani wymieniać przestarzałego sprzętu typu skanery, kompy i inne narzędzia niezbędne do pracy.
zdjecie uzytkownika
maławielka - 2014-08-13 23:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biuro Mineralna 15 Warszawa. Brak możliwości awansu i (to już w ogóle) brak widoków na jakąkolwiek podwyżkę mimo wyników. Komputery totalna masakra. Zdążyłam już przywyknąć, że w polskich firmach nie chcą płacić. Co innego narzędzia pracy. Komputer ciągle się wiesza a Ty i tak musisz wszystko zrobić na czas. Czasami już ręce opadają z bezradności i frustracji. Jeśli tylko uda się znaleźć coś innego zwine się na dniach z tej firmy.
zdjecie uzytkownika
tralalala - 2014-08-15 22:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wolno przeklinać to wole tak! szyszka!!! nie rozumiem was pajace którzy pracowali lub nadal pracuja na magazynie na Mineralnej i teraz tylko narzekają. narzekacie bo po prostu byliście lub jesteście chu...owi , pracowałem tam jakiś rok temu i mam dobre wspomnienia , jedyny co mi zawadzał to TO. jednym słowem, jesteś ogarnięty to poradzisz sobie w każdej pracy , a jak nie to mazgaj się jak Ci szyszkowcy co wyżej piszą. a zarobki są takie jak wszędzie. nara mazgaje i fra tralalala
zdjecie uzytkownika
cham - 2014-08-18 12:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmmm... jak dobrze czytać te wszystkie "miłe" opinie... i ja dorzucę coś od siebie o NCS w Strykowie: na początek może powiem o niskiej płacy - ciekaw jestem czy prezesi i dyrektorzy tego dpd by zasuwali za tak marne grosze jak ci ludzie, następnie może powiem o tamtejszym specjaliście do spraw jakości obsługi (śmiech na sali) chodzi po hali 3-4 razy w ciągu nocy i czepia się byle pierdół - nawet takich, które nie mają wpływu na jakość obsługi jak np to, że kontener na drobne i delikatne paczki stoi o 20 cm dalej niż powinien w wyznaczonym polu, resztę czasu spędza w biurze. Ogólnie syf jaki tam panuje to coś niepojętgo, ciągle brakuje ludzi bo kto by chciał pracować za takie grosze, na etat ludzie niektórzy czekają już po 3 lata a inni dostają go po 4-5 miesiącach oczywiście rączka rączkę myje ;) no i na koniec WYPŁATY - zawsze opóźnione bo przecież cudowne P***Y z księgowości mają w nosie że ktoś ma zobowiązania czy kredyty... ZDECYDOWANIE ODRADZAM PÓJŚCIE TAM DO PRACY!!!!! praca tam to na prawdę piekło...
zdjecie uzytkownika
strecz - 2014-08-19 20:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na Mineralnej od stycznia 2014 zamrozili etaty - nie dają żadnych nowych umów o pracę. O podwyżkach już nawet nikt nie marzy, więc pomijam temat. Marazm w tej pracy zabija. Jedyne co się zmienia z dnia na dzień to ochrona, coraz to ktoś przychodzi a innych zwalniają.

zdjecie uzytkownika
Słonik - 2014-08-20 00:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@strecz Wydaje mi się, że DPD bardziej opłaca się zatrudniać pracowników z własną działalnością gospodarczą. Wtedy odchodzi im część problemów - opłacanie zusów etc. a tak to wszystko sam sobie pracownik dysponuje we własnym zakresie. Ciężko to zrozumieć, ale w zdecydowanej większości firm kurierskich panują takie rzeczy. No chyba, że komuś pasuje umowa zlecenie. Też mam wrażenie, że niektórym zupełnie nie zależy na tym w jaki sposób są zatrudnieni, byle kasa była sukcesywnie przelewana na właściwe konto.
zdjecie uzytkownika
papa - 2014-08-26 13:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałbym tylko powiedzieć każdemu kto chciałby pracować w DPD Poznań-Komorniki dajcie se ( usunięte przez administratora ). spokój ludzie uciekają w ciągu miesiąca zwolniło się 6 osób i dalej się zwalniają! np wczoraj na zmianie było 16 osób zamiast 25 ( usunięte przez administratora )za 3 i w ( usunięte przez administratora ).. to wszystko mają! premie zobaczysz jak świnia niebo traktują Cię jak murzyna na polu bawełny a odezwij się to dostaniesz batem! kierownik zmiany tak tępy że nie wie co się dzieje na magazynie tylko łazi z telefonem i prowadzi rozmowy prywatne albo siedzi na necie a potem ocenia Twoją prace na magazynie!
zdjecie uzytkownika
kar - 2014-08-27 16:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Masakra - 2014-05-05 15:32:29]:
Potwierdzam. Praca w dpd to życiowa porażka. Obiecują pensje powyżej najniższej krajowej a dostajesz gorzej niż najniższa krajową. Załamka. Na dodatek nie opłacili za mnie składek zdrowotnych i do tej pory bujam się ze służbą zdrowia ze byłem ubezpieczony a miałem wtedy umowę zus. masakra
zdjecie uzytkownika
bielszczanin - 2014-08-29 08:58:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DPD Bielsko Biała - najgorsza firma jaką spotkałem, brak normalnych umów tylko na zlecenie. Najniższa krajowa pensja, brak ludzi do pracy - kazdy kto widzi jaka jest praca , to od razu odchodzi. Wyzysk pracowników na maxa! Kurierzy tez nie są zmotywowani, traktują paczki i klientów jak ostatni syf....
zdjecie uzytkownika
Kurierek z Wajedynki - 2014-08-30 19:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca masakra, zero szacunku dla człowieka. Brońcie się przed tym magazynem, żeby komus nie przyszło tu jeździć albo pracować na hali.
Za wszystko kara, trzeba szybko uciekać do godziny 9 z towarem a o 9:10 cię opie....ą żebys wrócił bo paczka się znalazła.
Cała ta firma z całym kierownictwem na czele to jakaś pomyłka z wyjątkiem regionalnego do którego można podejśc, przywitać się i zamienić 2 słowa.
Nowy kierownik, człowiek który nie ma pojęcia o tym co robi, minął się z zawodem, zero szacunku dla człowieka.
ODRADZAM ! ! ! ! Nie myślcie o tej pracy ! ! !
zdjecie uzytkownika
dpd - 2014-08-31 19:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dokladnie tak jak piszecie wszedzie jest tak samo czy na magazynie czy jako kierowca kurier porazka. kieruja tym ludzie nie odpowiedzialni ktorzy pomylili sie z zawodem przychodza z lapanki i totalnie nie ogarniaja tematu sopki ktorych nigdzie indziej nie przyjma badz tez wyrzucili ich z innej pracy bo sie nie nadawaja >> ale studia skonczyli to juz kierownicy w hu.....
zdjecie uzytkownika
kiepsko - 2014-08-31 22:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coraz gorzej jest na Mineralnej i kto może to się zwalnia. Nikomu nie życzę pracy na śmieciówce za 8,98/h na rękę i jak coś normalniejszego znajdę, to im podziękuję.
zdjecie uzytkownika
z_mineralnej - 2014-09-03 23:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiepsko - 2014-08-31 22:25:47]:
Potwierdzam opinię kolegi powyżej.
Stawka w magazynie WA1 na Mineralnej to 8,98 za godzinę i umowa zlecenie.
Do tego jeszcze jest premia ale zabierają ją za byle co. Za każdy dzień wolny czy to w ciągu roku czy w wakacje potrącają z premii. W firmach gdzie szanuje się pracownika tak się nie robi.


zdjecie uzytkownika
oszukany - 2014-09-04 11:40:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Słonik - 2014-06-01 02:08:03]:
PCży można liczyć stopy z hanywell podpinajac.pod..komputer chyba że.jest łatwiejszy sposób i sprawdzony tak żeby kierownikowi udowodnić błąd
zdjecie uzytkownika
oszukiwany - 2014-09-04 17:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sortownik - 2014-06-24 22:48:21]:
Jak liczyć stopy z henia koputerem można???
zdjecie uzytkownika
obibok - 2014-09-04 21:52:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jeszcze_pracuje - 2014-07-15 10:22:54]:
W palarni to jeszcze rozumiem ale powiedz mi kolego kto się chowa w kiblach bo żeby się tam chować to trzeba być niezłym twardzielem tak tam śmierdzi. Wiadomo najbardziej z rana bo kurierzy tak zagonieni że biedni nie mogą po sobie spuścić wody.
zdjecie uzytkownika
były pracownik DPD - 2014-09-14 17:15:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DPD Bielsko Biała - syf jakich mało, płaca pożal się Boże 11zł brutto na godzinę, na umowę zlecenie. 3/4 pracowników jest w oddziale na umowę zlecenie. Liderzy kurierów i jeden koordynator nic nie wiedza o pracy kuriera w terenie... Dla wszystkich liczą się tylko paczki i paczki i jeszcze raz paczki - kurier to dla nich maszynka, lub jak to mówią liderzy " daj mu tyle paczek na rejon aż się zesra" co to za w ogóle podejście do pracy?? jak kurier przywiezie paczki niedoręczone z rejony to wyganiają na doręczenia wieczorne, ja się pytam która z innych firm tak robi?? Tylko DPD!!!!Zero poszanowania dla pracownika!!
zdjecie uzytkownika
wa2 - 2014-09-15 21:15:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kiepsko - 2014-08-31 22:25:47]:
W WA2 nie jest lepiej. Aż dziw że ta firma nadal funkcjonuje. Mało kto więcej jak rok wytrzymuje bo przy takiej pracy trudno o motywację.
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-09-14
Żródło: Gowork.pl
Warszawa
(mazowieckie)
DPD Polska należy do międzynarodowej Grupy GeoPost i jest wiodącą firmą na rynku usług kurierskich (miejskich, krajowych i międzynarodowych) w Polsce. Posiadamy ponad 50 oddziałów, które są zlokalizowane na terenie całego kraju. Zatrudniamy i współpracujemy z blisko 5000 osób, którym zapewniamy stabilne warunki zatrudnienia i szerokie możliwości rozwoju. Do naszego zespołu poszukujemy kandydatek/tów do pr
zdjecie uzytkownika
pracuś - 2014-09-16 11:23:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca w DPD przypomina Mc Donald,s- wciąż ktoś przychodzi, wciąż ktoś odchodzi. Od szeregowego pracownika aż po kierowników - brak zaangażowania i inicjatywy w pracy. Zero perspektyw.
zdjecie uzytkownika
franz - 2014-09-16 20:36:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sortownik - 2014-06-24 22:48:21]:
Dzięki stary za utrudnianie życia. Jak Ci się krzywda dzieje to poszukaj innej roboty a nie kablujesz na innych.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x