logo DPD Polska

DPD Polska

Warszawa

Opinie o DPD Polska

izzzuuu 2016-08-08 10:00:26
Kurier to tylko kurier. Nie w iem skąd tyle agresji w stosunku do nich. Ja zamawiam średnio raz w tygodniu i nigdy nie było problemu. Zawsze telefon był odbierany z godziną nigdy nie było problemu , z dostarczeniem pod inny adres też nie. Więc pytam gdzie jest problem? jedna firma dwie różne osoby i dwie różne opinie.
3
blant 2016-08-14 22:19:31
Witam,

Klika słów adresaci odbiorcy są różni. Prawda taka przesyłki uszkodzone się zdarzają ale często jest to wyniku transportu między magazynami tzn w tirach, paczki są źle układane czasami tir ma wypadek i się stanie niestety. Jednak z mojego doświadczenia paczki są w 40% źle pakowane z doświadczenia przychodzę po odbiór paczki a facet daje mi torbę papierową w środku laptop do naprawy! lub tv lcd oklejony folia bom belkową, szczerze śmiech na sali. kurierzy zależy ale mają od 100 do 290 paczek do doręczenia na rejonie plus odbiory które zaczynają się od około godziny 14 więc wiesz mi kurier w dpd często nie ma czasu na przerwę 17 min aby zjeść spokojnie. Ja czasami też nie mam czasu gadać z odbiorcami ale rzadko odbieram 80% rozmów. Prawda taka że dpd przewozi wszystko od listu 100g po paczki 50 kg. a większość także ma rodziny dzieci więc także chcą wrócić o przyzwoitej prze do domu a nie 21. Pozdro
6
Anonymous 2016-09-29 13:52:30
Kurierzy dpd są największymi ignorantami z jakimi się spotkałem, moim zdaniem nie powinni podejmować się żadnej pracy gdzie jest kontakt z ludźmi. kierownictwo dpd jest przeciwieństwem swoich "pracowników"
9
Frannz 2016-09-29 19:47:37
W większości (o ile nie w każdej) firmie przedstawiciele "żyją" z premii za "wyrobienie targetu" albo z "procentu od sprzedaży" a "podstawę" mają przeważnie niską więc to nic niezwykłego (ta "sowitość to też pojęcie względne). Na pracę przedstawiciela handlowego nikt tutaj nie narzekał. Narzekali pracownicy magazynowi, kurierzy, osoby z "call center". Stąd te negatywne opinie.
2
Hyhy 2016-10-01 16:26:16
W strefie miejskiej 31,5, a normalnie to paczka do 50 kg, ale są wózki do pomocy
1
Dolph 2016-10-06 21:11:42
Może i nikt nie narzekał na pracę jako PH. Może to dlatego, że z reguły każdy chce o tym przykrym doświadczeniu zapomnieć. Firma (DPD) przedstawia się jako lider w branży ale moim zdaniem liderem być to tylko ambicje zarządu. Pogoń za nowymi klientami podczas gdy obecni uciekają zniesmaczeni jakością usług nie jest łatwym zadaniem. W związku z tym w dziale handlowym jest taka rotacja aż tworzy się wir. Mam tu na myśli Warszawę. Kierownik sprzedaży o zdolnościach komunikacyjnych zbliżonych do Orka nie ułatwia zadania. Premie? Tak, można je zobaczyć na prezentacji - choć nielicznym podobno udaje się też na koncie.
Odradzam - chyba, że ktoś ma ochotę na krótką przygodę...
Pozdrawiam
5
Igor 2016-10-13 16:51:07
Beznadziejna firma.Miałem otrzymać przesyłkę w danym dniu.Nadawca wprawdzie podał niepełny adres( bez numeru domu) ale był kod pocztowy i miejscowość i mój nr tel.Oczywiście paczki nie otrzymałem w dniu w którym powinienem otrzymać.Ani też w następnym.Zadzwoniłem by wyjaśnić sytuację i pytam dlaczego kurier nie zadzwonił skoro nie było nr domu?To jaśnie pani opryskliwym głosem oznajmiła że ,,kurier nie ma obowiązku dzwonić'' i oznajmiła że paczka będzie dostarczona w ostatnim dniu możliwym do doręczenia.Na moją prośbę żeby kurier wcześniej zadzwonił żebym był w domu, wyrecytowała swoją formułkę ,,kurier nie ma obowiązku dzwonić''.Teraz już wiem jakiej firmy unikać przy zamawianiu czegokolwiek przez internet.Wcześniej będę sprawdzał z jakiej firmy kurierskiej sprzedawca korzysta.
6
Robi 2016-10-14 18:15:38
Zupełnie nieodpowiedzialni ludzie. Olewają klientów nieodbierając przesyłek. Rzekomy brak kontaktu ze strony Biura Obsługi Klienta z kurierem (TS1). Żenada. Gdzie jest kierownictwo tej firmy?
6
Em. 2016-10-15 13:39:31
Witam serdecznie. Firma DPD to całkowity brak profesjonalizmu. Przesyłają klientowi wiadomość o dostawie oraz jej godzinach doręczenia wraz z imieniem i numerem kontaktowym do przewoźnika. Dzwoniłam wielokrotnie przez 2 godziny i żadnych rezultatów nikt nie raczył odebrać. Po co numer telefonu jak nie można się dodzwonić. To jakieś kpiny.
7
PRYWATNY 2016-10-22 06:01:07
WITAM. PISZE TA OPINIE PONIEWAZ MAM ZA PRZEPROSZENIEM KURWICE NA KURIERA KTORY JEZDZI W NASZYM TERENIE TZ. DEBRZNO ( pomorskie) . KURIER JEST BARDZO NIEMILY DLA KLIJENTO ,BARDZO OPRYSKLIWY PRZESYLKE ODBIERALA MOJA ZONA I MOWILA ZE JEST OPRYSKLIWY I WREDNY CO POWIEDZIAL TO NIE BEDE PISAL ALE JAK BY POWIEDZIAL TO PRZYMNIE TO JAK SZYBKO PRZYJECHAL TO SZYBCIEJ BY ODJECHAL I JESZCZE DOSTAL POMORDZIE ZAKAZANEJ . PROSZE O WYCIAGNIECIE KASEKWENCJI OD TEGO KURIERA JAK PRACUJE ZAKARE TO NIECH ZMIENI PRACE Z TAKA WYGADANA GADKA KTORA MA NAPEWNO JA ZNAJDZIE ALBO JUZ NIGDZIE GO JUZ NIECHCA .
5
anonymous 2016-10-27 11:26:06
Czy może mi ktoś udzielić informacji jak mniej więcej kształtują się zarobki na stanowisku Młodszy Specjalista ds. Rozliczeń Kurierskich? Godziny fajne 7-15 więc jeszcze można coś załatwić. Praca na ul. Mineralnej.
2
Łukasz 2016-10-29 12:29:59
Pracowalem w DPD Bydgoszcz u Pan. Piotra Feliksiaka obiecywal mi umowę której mimo pracy ponad paro miesięcznej nie otrzymałem, za ostatni miesiąc pracy nie dostałem rówież zapłaconej pęsji.Ten człowiek robi tak nagminnie zatrudnia kierowców i im nie płaci za parace wykonaną.Kierownik Sławek oddziału DPD o tym wie i widać ma jakieś profity z tego bo nic z tym nie robi a się godzi ze stale widzi nowych ludzi oczukiwanych przez Pan. Piotra... ODRADZAM PRACY W DPD BYDGOSZCZ TAM SAMI OSZUSCI SĄ!!
3
Łukasz 2016-10-29 12:38:43
Pracowalem w DPD Bydgoszcz u Pan. Piotra Feliksiaka obiecywal mi umowę której mimo pracy ponad paro miesięcznej nie otrzymałem, za ostatni miesiąc pracy nie dostałem rówież zapłaconej pęsji.Ten człowiek robi tak nagminnie zatrudnia kierowców i im nie płaci za parace wykonaną.Kierownik Sławek oddziału DPD o tym wie i widać ma jakieś profity z tego bo nic z tym nie robi a się godzi ze stale widzi nowych ludzi oszukiwanych przez Pan. Piotra... ODRADZAM PRACY W DPD BYDGOSZCZ TAM SAMI OSZUSCI SĄ!!
4
SAWO 2016-11-02 12:17:16
Witam. Sytuacja zmusza mnie do przedstawiania negatywnej opinii na usługi kurierskie realizowane [przez łódzki odział DPD. Od kilkunastu dni w Strykowie k/Łodzi na magazynie leżą paczki dla naszej firmy.
Wielokrotne interwencje pozostawały bez jakiejkolwiek reakcji zmierzającej do doręczenia przesyłek.
Z informacji BOK wynika, że Kurier odmówił świadczenia pracy i nie ma kto doręczyć przesyłek w rejonie Andrespola. Tak " renomowana" firma , jak DPD powinna zrobić wszystko , aby doręczyć oczekiwane przesyłki. Zagraniczni kontrahenci są zdumieni sytuacją, sugerując, że DPD powinno wynająć TAXI, aby nie
narażać się na takie opinie i ewentualne roszczenia odszkodowawcze od obsługiwanych firm.
Z poważaniem
Grzegorz Osmulski
Sawo-Bedoń
5
miachał z warszawy 2016-11-04 15:55:59
ile jeszcze te wieśniaki zatrudnieni u was jako kierowcy będą łamać znaki zakazu i parkować mi pod oknem? szambo pić a nie usługiwać ludziom. następny szambiarz który mi zasmrodzi okna nie odjedzie, dostanie wpier**l. skoro skargi do kierownictwa nic nie dają.
6
Aga 2016-11-08 11:10:29
Jakość świadczonych usług przez DPD odbiega od jakich kolwiek norm, jest na bardzo niskim poziomie. W celu wyjaśnienia przesyłki mimo 6 prób kontaktu, zmiana danych i tak nie została wprowadzona a paczka nie doręczona. Ceny mają konkurencyjne, ale przy kilku próbach i kilku dniach realizacji przesyłek traci się swoich klientów. Zdecydowania odradzam
3
johnsons baby 2016-11-13 18:49:23
te michaś sam wieśniak jesteś pod jakim twoim oknem balasie to firmowy budynek jest.
1
nie jestem robotem 2016-11-13 18:53:20
12(h)brutto na 3 mce zlecenie , ,a później w pasiaki.
2
Polak 2016-11-17 12:54:50
nieuprzejma piszemy łącznie
2
henryk.michalak2604@Gmail.com 2016-11-17 18:37:11
Witam piszę z Olsztyna może pdf kiedyś to była firmą teraz kurier robi łaskę że przyjedzie. Małe zarobki zmuszają prezesów do zatrudniania nieduków którzy nie wiedzą co znaczy słowo kurier Przecież nie pracują za darmo Jeżeli nie daje rady niech się zwolni i nie wkurza ludzi Zapłaciłem za otrzymanie przesyłki i mi jej nie dostarczył. Mało tego po chińsku kłamie że zrezygnowałem z jej przyjęcia Polska to pikny kraj Na zachodzie byłby już. bezrobotny Proszę niech ktoś zrobi porządek z Olsztynem Warmińsko - Mazurskie Nie tyczy się to oczywiście do wszystkich kurierów dpd-Piszę ocwaniakach którym się nie chcę praować Być może przeczyta to ktoś kto ma coś do powiedzenia w dpd i zrobi z tym porządek. Henryk z Olsztyna
3
kANT 2016-11-18 07:46:57
Kurier dpd z oddziału sosnowiec właśnie wrzucił paczkę obklejonej ostrożnie szkło przez płot!!!
Bez informacji etc. Zabytkowa filiżanka została roztrzaskana w pył. Ponieważ dpd to nie firma a pedala banda bezrobotnych udając kurierow to na odszkodowanie nie liczę, ale mam nadzieję że karma opłaci temu pedałów zasmolonemu za to jak wykonuje swoją pracę, żebym mu dzieci do policji albo do pisu poszły...
4
Bergi 2016-11-18 22:20:59
A pracują w soboty
1
CICHY 2016-11-24 19:14:48
NO TO WYOBRAZ SOBIE ZE NADAWCA PAKUJE TEN DYFER DO KARTONOWEGO PUDEŁKA I WYSYŁA DO ODBIORCY. JAK TO MA PRZETRWAĆ. MYŚLCIE TROCHĘ CEPY.
2
SJ 2016-11-24 21:41:11
Zawsze i wszędzie powiem , że Siódemka była najlepsza!!! - w miarę sensowna obsługa, umiarkowane ceny, co najważniejsze - kontakt z PH- załatwił wszystko.
Kasy za uszkodzenia też nie zwracali-norma, wszędzie tak jest.
Szkoda firmy.
4
Ewela 2016-11-25 15:21:36
Dla mnie ta firma to jakaś porażka zgubili moja paczkę i nie wiedzą gdzie a teraz jak dzwonię zbywaja mnie oszusci nie polecam firmy to zlodzieje sa
2
Walcząca z wiatrakami 2016-11-30 15:02:09
Ciężko pracują? Really u mnie kurier DPDma stałą taktykę podrzuca paczkę na ochronie (początek osiedla bo po co się płakać po osiedlu jak ochrona jest na wyciągnięcie reki) wysyła smsa paczka na ochronie, na mój tel że jestem w domu i chce paczkę do domu-milczy. Zamawiam więc paczkę z platnoscia przy dostawie-ten sam kurier dzwoni że nie wie kiedy będzie i skoro wychodzę na chwilę z domu to mam zostawić kasę na ochronie i on tam paczkę zostawi really..dodam że jestem w ciazy i mam przykaz reżimu lozkowego i od mca wychodzę tylko do laboratorium i ginekologa...nie twierdzę że wszyscy kurierzy są źli i niedobrzy to że ktoś jest chamem to już inny wątek
3
Xerox 2016-12-01 01:31:16
Pracuję już 3 rok na magazynie. Najpierw w siódemce, teraz w DPD. W moich rękach jest mnóstwo paczek. Bo uszkodzona, bo na liście nie ma pełnego adresu. Obecnie kurierzy wożą średnio ponad 100 paczek do doręczenia. I jeżeli klient nie zamierza współpracować to kurier nie będzie czekał, bo ma jeszcze odbiory do zrobienia. A na to też mają określony czas, bo wyjazd frachtów z oddziału jest dokładnie określony.
2
pinadprzeciętnieyntelygentny 2016-12-02 19:27:20
Taki yntelygent, a nie zauważył że jest to forum dotyczące pracy w dpd, a nie opinii o kurierach. Zresztą więcej tutaj takich korpointeligentów!
1
Dyrektor NO 2016-12-02 19:30:16
Przeczytałem, już się biorę za porządki. W końcu zapłaciłeś 15 zł za przesyłkę, jesteś taki super ważny.
1
anonim 2016-12-02 22:14:30
Dpd Mińsk Mazowiecki,zawsze na czas,dziękuję Panie Kamilu
1
królik 2016-12-06 07:04:43
Witam , kilka słów o DPD . Pracowałem w Dpd Komorniki na magazynie . Zarobki fatalne a opon zimówek musisz trochę szarpnąć ma zmianje.
Płaca minimum chba jakie jest możliwe . Jest to spowodowane tym,ze nie liczą raczej na długą współpracę . Ciągła rotacja student Ukrainiec i jakiś ojciec rodziny który po dwóch miesiącach odchodzi . Powód jeden zmiana na 11 do której chcesz pracujesz na zlecenie a kasa marna . Mówią Ci ,że możesz chodzić w soboty i ile chcesz, ale co z tego jak stawaka godzi owa słaba . Brak szans na jakikolwiek awans . Na magazynie bardzo zimno bo rampy otwarte . Odzieży roboczej brak ,szatni brak . Tylo słuchać syrene jak w więzieniu przerwa po przerwie . Dpd to strata czasu nawet na wysyłanie Cv
5
a to menda 2016-12-06 13:30:57
te panie ty się bierz za podwyżki na zachętę dla nowych pracowników.
każdy klient jest ważny co to za podejście - "W końcu zapłaciłeś 15 zł za przesyłkę, jesteś taki super ważny.!!! wont ignorancie na sort.
2
Migocia92lublin@wp.pl 2016-12-09 19:33:15
Jestem osobapostronna w dpd na zawieprzyckiej w Lublinie panuje mobing na magazynie od kierownika magazynu idą słowa wulgarnie tego typu jak ch.j k...a itp w stosunku do podległych pracowników tego jeszcze nie bylo nigdy w tej firmie ze ludzi traktuje sie jak śmieci czym się różnie nowy kierownik od zwykłego pracownika chyba stanowiskiem bo nikt nie jest dla niego śmieciem jak sie nie zmieni zachowanie kierownika magazynu to będą sprawy w sadzie
7
Erasmus 2016-12-13 07:32:26
Pracuje w Dpd jako kurier. Powiem wam tak nikomu nie polecam tego szamba. W pracy masz być na 6:00 ale twój wyjazd z magazynu to 8-10.Musisz sortować paczki i sobie układać na wózku. Rampy wszystkie otwarte temperatura taka jak na dworzu. Nie możesz załadować sobie auta wcześniej bo połowa baranów juz podstawia swoje auta po południu poprzedniego dnia. Wiec kwitniesz i marzniesz tam jak głupi baran. Jaj juz wyjdziesz i dojedziesz na swój rejon, okazuje sie ze juz połowy ludzi niema w Domu bo byli do tej 8-9. Zaczynasz rozwozić wszystko inne. Między czasie wpada kupa odbiorow które musisz odebrać. Co raz dzwoni jakiś kolega który znowu dzisiaj ma super coś pilnego do zrobienia i musi wcześniej skończyć, zreszta tak jak cały poprzedni tydzień. Wciskają ci swoje paczki i odbiory. Mimo tego ze ze swoimi nie wyrobisz sie do 18 to pchają ci na sile wszystko i wszyscy. Po całym dniu , wracasz na magazyn zmęczony wypruty a to cię ochrzania w kasie a to gdzieś na magazynie za wszystko. Wyzysk za marne grosze!!!! Stawka do godzin pracy jest śmiechem na sali. ŚREDNI czas pracy to 12 godzin dziennie. Bywa ze i po 15 nawet. Dziękuje ale pierd*** sie
3
Ktoś 2016-12-14 07:49:47
We Wrocławiu to samo jak nie gorzej. Dobre na początek,a le targety ciężkie do wyrobienia, kary za wszystko i obcinanie. Dobre na początek jak nie ma się rodziny...
2
Adamkam 2016-12-21 20:06:53
Przesylka doreczona, Odbiorca:
Tylko ze paczki nie ma a ja bylem w tym czasie w pracy.
Nie polecam.
2
Melanż 2016-12-22 18:25:27
Kurier DPD Maciek- Radom tragedia. Cwaniaczek, z którym w ogóle nie ma co dyskutować, 2 skargi już złożone. Niestety w niektórych sklepach nie ma innej możliwości i jest w opcji tylko ta firma. Kurier pozostawia przesyłki u sąsiadów bez uzgodnienia z odbiorcą. Twierdzi, że pod dany adres może być tylko w przeciągu jednej godziny w ciągu całego dnia i tylko po południu. Co mnie to obchodzi? To ja mam swoje życie dostosowywać pod kuriera, który wykonuje swoją pracę i bierze za to pieniądze? Może i ja zacznę w pracy mówić, że w tym momencie nie pomogę, możesz przyjść o tej i o tej godzinie ? Kilkanaście punktów DPD w całym mieście i też nie można się dogadać bo to nie jego rejon i on tam paczki nie dowiezie! Wysyła na jakieś zadupie po odbiór, gdzie nie dojeżdża żadna komunikacja miejska. Żenada i kpina. Nie polecam nikomu tej firmy. UPS, GLS wszystko sprawnie, a tu żal pisać.

2
Gość 2016-12-28 20:18:11
Firma DPD nie dostarczyła mi paczki .
Sprawdzam gdzie jest paczka, a tu mi pokazuje, że jest w ich magazynie, ponieważ ponoć nie było odbiorcy .
A jak rozmawiałem z kurierem to on twierdzi że jednego dnia nie pracował a drugiego nie otrzymał paczki na mój adres jakaś masakra już drugi raz takie coś .
1
ELISABETH 2016-12-31 05:14:39
PACZKA NIE DOSZLA DO ODBIRCY POMIMO ZOSTALA ODCHACZONA JAKO DOSTARCZONA I PODPISANA MYSLE ZE KURIER SPRAWIL SOBIE PREZENT POD CHOINKE I PRZWLASZCZYL SOBIE PACZKE ,POLSKI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I ZLODZIEJSTWO
1
dp 2017-01-01 12:31:38
Logika nakazuje podać adres doręczenia tam gdzie się przebywa, prawda !!!
1
Xxx 2017-01-04 14:23:50
Kurier rozwozacy paczki po Ostródzie, jak powiedziałem, że nie zaplace, zanim nie sprawdze drogiej przesylki, zaczal uzywac gróźb karalnych wobec mnie w obecnosci rodziny. Wczesniej byl upominany z trzy razy, zeby sie uspokoil i uwazal na to,co mowir, bo złożę, skargę. Na to on, że ma kumpli i jest z mojego miasta i żebym uważał, a adresowal mnie per "SYNEK", a mam 29 lat..
Mial szczescie, ze g....nie tykam. Taką wiązankę świąteczną dostał ode mnie, ze zbiegal po schodach. A ja mysle, nad zgloszeniem zajscia na lolicje za grozby karalne..Kurier dpd grozi odbiorcy? Zaplacilem za niego!!!!!!! Firma dpd zaprezentowala poprzez moje spotkanie z nim poziom...

Kilometr pod mulem...
Od dziś paczkimat poczta polska i nigdy wiecej zwyrodnialcow w moim domu!!!!
P.S. skarge i tak zlozylem, mam nadzieje, ze ów pan już tam nie pracuje.
1
Florczak 2017-01-04 16:36:40
Szanowni Państwo !
Od bardzo długiego czasu współpracowałam z firmą DPd bez zastrzeżeń (oddział łódź) w 2016 zaczeli zmieniać się na naszym terenie(Zgierz) kurierzy.Na początku raz na dwa miesiące od października do grudnia 2016 7 kurierów. I jedyne co słyszeliśmy to że pracują za darmo że dpd bądź podwykonawcy nie płacą pieniędzy a do tego są poniżani i traktuje się ich jak szmaty to było określenie dwóch kurierów. Miałam możliwość rozmowy z kordynatorem z łodzi do mnie odnosił się dokładnie tak jak do kurierów.
Teraz nie dziwię się dlaczego dlaczego nikt nie chce pracować w oddziale DPd w łodzi. Nie polecam i przesytrzegam
1
Green 2017-01-09 16:10:16
Stanowczo odradzam korzystania z usług tej firmy. Moja ostatnia przygoda z dpd wpłynęła na to iż na pewno nie skorzystam z uslug tej firmy a co wiecej będę ją po prostu odradzac.

Zamowilem na allegro przedmiot ktory zostal przez sprzedawce wysłany za posrednictwem dpd w Szczecinie we środę rano. Do poniedziałku następnego tygodnia nie miałem pojecia co dzieje sie z moją paczką. Nie bylo jej w systemie mimo tego że byla oplacona.
Co więcej majac list przewozowy i potwierdzenie nadania przesylki nikt nie pomoze Ci z call center bo po prostu ich to nie obchodzi. Nie ma przesylki w systemie wiec nie jestesmy w stanie pomóc, na tej zasadzie mi odpowiadano.
Każda próba dodzwonienia sie to minuty oczekiwania na połączenie przez jakies reklamy czy ogloszenia. Czeka sie po to zeby potraktowali klienta zdawkowo i nie próbują nawet rozwiązać problemu. Jesli chodzi o kontakt mailowy to dyspozytorzy odpowiadają gotowymi odpowiedziami. Po nadesłaniu wymaganych papierów dowiedzialem sie tylko że mi nie pomogą.
W poniedzialek dzieki dobrej woli sprzedawcy okazalo sie ze nikt mimo drogocennej i ubezpieczonej paczki nie zainteresował sie jej losem. Nie ma opcji żeby znaleźć winnego zaistnialej sytuacji. Moim zdaniem moglo to byc celowe gdyż ważność listu przewozowego wynosi 7 dni. Sprzedawca zabrał przesylke z oddzialu dpd i wysłał pocztą polską. Paczkę otrzymałem nastepnego dnia od nadania.

Gdyby nie pomoc sprzedawcy to musialbym prawdopodobnie osobiscie jechac przez pół Polski aby wyjaśnić sprawe.

Jeszcze raz stanowczo odradzam!
kasia 2017-01-11 16:38:48
Całą Firma DPD ma w du.... klientów , to nie jest pierwszy raz jak przesyłka nie dotarła na miejsce . Ale firma krzak zapewnia w mailu wygenerowanym przez system ,że W następnym dniu roboczym zostanie Panstwu doreczona przesylka . Śmiech na sali jak Pani mi powiedziała ,że złą aura wpłynęła na to że do samochodu mała paczka się nie zmieściła,a mamy na termometrach -12 jak dojdzie do -25 to już nikt nie dostanie paczki ,bo już żadna sie w samochodzie nie zmieści .W mojej paczce najdłuższy element miał 60cm .Pozdrawiam dpd od du.... strony!!!!!
berta 2017-01-11 23:06:37
To ty jesteś jedną wielką kpiną, guzik wiesz o pracy kuriera a wiesz dlaczego bo muszą się użerać z takimi durmymi klientami jak ty. Jak będziesz szanować bardzo ciężką pracę kuriera to on będzie ciebie szanować
BEDPIL 2017-01-11 23:37:01
Praca kuriera to chyba najcięższy kawałek chleba. Kurier musi być w tym zawodzie bardzo odporny psychicznie. fizycznie. czasami musi pobawić się w psychologa i negocjatora. czasami musi być jak robot. Bardzo często ma się do czynienia z klientami -ignorantami, którzy myślą, że kurier ma tylko paczkę dla niego i będzie jeździł tam gdzie ten klient-ignorant mu każe. A taki kurier w tym czasie musi zachować się zimną krew i pobawić się w psychologa.
Przez siedem lat byłam kurierką i mogę powiedzieć dużo o tej cholernie ciężkiej pracy. Sprawiała mi przez wiele lat dużo radości, kochałam i uwielbiałam tę pracę. Aż po sześciu latach przeszłam dwa stany zawałowe, poważne uszkodzenie dysków, w końcu mój organizm zaczął buntować się, wypaliłam się psychicznie i fizycznie, przestałam wstawać z przyjemnością do pracy, robiłam wszystko jak robot, nawet dla moich stałych i ulubionych klientów stałam się "zimna". Muszę nadmienić, że przez te siedem lat byłam bez urlopu. W naszym odzdziale nie było wesoło- PIŁA
Mściwy 2017-01-12 09:47:50
Nie polecam współpracy. Reklamacja uszkodzonej przesyłki nie została uznana ze względu na odstęp czasowy między dostarczeniem a sporządzeniem reklamacji. Przyjmuję kilkadziesiąt paczek dziennie i nie mam możliwości sprawdzenia zawartości każdej z nich przy dostawie. Sporządzenie protokołu kolejnego dnia poskutkowała odrzuceniem reklamacji ponieważ wg opinii DPD uszkodziłem w tym czasie zawartość paczki własnoręcznie.
Margsret 2017-01-13 15:07:06
Masakra! Moja paczka została otwierana w paru miejscach. Złożyłam reklamacje to powiedziano mi że mógł odbiorca to zglosic od razu kurierowi i teraz nie uznają żadnej reklamacji.
Ardhara 2017-01-14 02:32:13
"mój" kurier dpd ( Marki ) to najlepszy z jakim miałam okazję współpracować. Miły, solidny, zawsze na czas i zawsze pod telefonem. Nie mam nic do zarzucenia.
BOLEK 2017-01-15 21:49:52
Witam. Nie dziw się taką sytuacją. DPD to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Okradają podwykonawców /kurierów jak tylko mogą. Od klientów biorą pieniądze za każdą wysłaną paczkę , a jeżeli do Ciebie jedzie kilka paczek to kurier ma zapłacone za tzw. jednego stopa (podjazd)czyli 3-3.20 zł . Tak samo jest z odbiorami od klientów czy firm. Mam busa maxa i podjeżdżam do firmy po odbiór wózków dziecięcych. Ładuję całego busa i mam za to zapłacone 3.20 zł a wysyłający płaci dla DPD za taką wysyłkę ok 2000 zł
Zostaw swoją opinię o DPD Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska