Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
komsi - 2016-02-05 18:15:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dokładnie, nie ma co narzekać, każdą paczkę przecież można samemu śledzić, ja właśnie zazwyczaj korzystam z ich usług bo wiem na bieżąco gdzie jest paczka
zdjecie uzytkownika
Dawit - 2016-02-06 19:13:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Praca w DPD to ciezki kawałek chleba. W tej firmie wyraznie rzuca się w pracy nieład i olewatorstwo. Kurierzy jak zmieniają sie jak rękawiczki. Magazyny obdarty z małą iloscia miejsc zaladunkowch. Zarobki kuriera to 2000zł za 12h/5, zarabiałem dla kogoś, szef płacił 30% od faktury co mi wychodziło 1000 co 2 tyg. Kary za byle pierdoły. Przewoźnikowi płacą za adresy, tak: 3.5, 4 i 4.5 zł w zaleznosci jak daleko od bazy jezdzisz, plus dopłata 30gr za kazdą paczke powyzej 6kg. Kurierzy robia srednia po 70 adresów bo wiecej sie zajedziesz. Plusy są takie ze ludzie daja spore napiwki 300zl/mies. Ogolnie Nie polecam, to najgorsza firma
zdjecie uzytkownika
pawel_120 - 2016-02-07 18:02:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kkk - 2016-02-03 09:57:21]:
Kkk, to co piszesz jest kompletnie żałosne. Może i masz super pracę w biurze w dużej korporacji, ale klasy- ani trochę.
Po przeczytaniu wpisu mam wrażenie jakbym czytał żale humorzastej nastolatki albo młodej paniusi po studiach, która odsiaduje za karę 8h w biurze i nie ma żadnego pojęcia o żadnej innej pracy. Nie dostała bluzki, o której marzyła cały tydzień i robi z tego powodu wielkie zamieszanie.

Po pierwsze, nie kłam, że kurier dostarczał ci paczkę o 20.00. Standardowo kurier dostarcza paczki pomiędzy 8 a 16 i nie umawia się z klientem na konkretną godzinę. Nikt się na to nie nabierze, uwierz mi. Korzystam z usług kurierów o wiele dłużej niż Twoje 2 lata (możliwe, że paczkę odbierałaś 2. raz w życiu) a nigdy nie spotkałem się z tym, żeby kurier przyjeżdżał do mnie specjalnie wieczorem, żeby dostarczyć jedną jedyną paczkę :)

Dostarczenie na konkretną godzinę/ po 16.00/ w weekend- w większości/we wszystkich firmach kurierskich możesz zamówić taką usługę, ale musisz za to dodatkowo. DOPŁACIĆ. Zrozum to. Za 3,50 (tyle dostaje kurier za dostarczenie paczki) nigdy nie będzie całował Cię po rączkach.

Czas kuriera jest taka samo cenny jak i Twój, poza tym zadaniem kuriera jest dostarczanie paczek, a nie spełnianie prywatnych kaprysów każdego klienta z osobna. Jakby każdy kurier miałby spełniać widzimisię każdej klientki, to 90% paczek nie zostałoby w ogóle dostarczone :)

Może dobrym trafem Ty dostałabyś swoją paczkę ale już ja ani 50 osób nie miałoby na to szanse, bo jaśnie pani nie potrafiła normalnie dogadać się z kurierem i zrobiła wielką awanturę (no bo jak- na kurierze to można się wyżyć tak samo jak na sprzedawcy w sklepie albo na sprzątaczce, a co)

PS. Piszę to jako klient DPD. Tacy uciążliwi klienci to główny powód, dlaczego współczuję kurierom i staram się być dla nich w miarę wyrozumiały.
zdjecie uzytkownika
ukonis - 2016-02-07 18:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam jednak nieco odmienne zdanie, ale z jednym się z Tobą zgodzę @Dawit, praca jest ciężka. No ale to głównie dla Kuriera bo tempo jest duże, 2000 netto to nie jest jednak tak mało.
zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-02-09 20:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest mało, to prawda @ukonis ale też nie jest za dużo, chociaż za jazdę takimi fajnymi samochodami jak mamy to bym się dała pokroić też, szkoda że kobiety raczej w biurze
zdjecie uzytkownika
yyy - 2016-02-10 20:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klop - 2015-12-02 15:39:43]:
a co to ma się do warunków zatrudnienia idioto? idz sie pożal gdzieś indziej. Załosne
zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-02-11 21:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty to chyba @yyy jesteś jakoś negatywnie nastawiony i powiedz mi dlaczego? Ludzie musza Cię nie lubić w DPD Polska, tak to widzę, ja szukam pozytywów, a Ty tylko tak
zdjecie uzytkownika
desperado - 2016-02-14 18:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca kuriera w DPD powiem szczerze że jest to praca dla desperatów i naiwnych łepków którzy dostali samochód od rodziców i ubzdurali sobie, że zarobią duże pieniądze jeżdżąc po mieście i rozwożąc paczki.
Niestety stawki za dostarczenie są coraz niższe tak że ciężko wyjść na swoje. Pracowałem w magazynie DPD i żałuję że zmieniłem to na kurierkę. Pracuję znacznie dłużej nie mam chwili aby się w głowę podrapać a na czysto po odliczeniu kosztów zostaje często ledwie 1500-2000zł.
zdjecie uzytkownika
kono - 2016-02-14 19:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale wiadomo @desperado że dużych pieniędzy z tego nie będzie. Skoro lepiej ci na magazynie to możesz się zatrudnić na tym stanowisku, bo szukają osób. Jeśli nie to możesz spróbować jako specjalista ds. telesprzedaży. Dają umowę o pracę a także prowizje od sprzedaży, więc zarobki powinny być lepsze.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2016-02-16 09:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy więcej tej firmy!
zdjecie uzytkownika
desperado - 2016-02-16 10:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kono - 2016-02-14 19:21:34]:
No na magazynie umów o pracę nie dają a przynajmniej nie dawali kiedy ja byłem magazynierem o premiach nawet nie wspominam. nie jestem studentem i praca na zleceniu mi się nie kalkuluje
stawka co oferują również głodowa

wiesz co po tych wszystkich perypetiach z tą firmą to jednak wolę poszukać pracy u konkurencji albo w innej firmie gdzie bardziej szanują pracownika
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-02-16 20:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i nie ma mowy o umowie czy premii w ofercie na magazyniera #desperado. Za to podobają mi się te dwa zdania: "dyspozycyjności od poniedziałku do piątku, gotowości do pracy w godzinach 14:00-22:00 lub w godzinach nocnych"
zdjecie uzytkownika
Poinf - 2016-02-20 21:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej firmy kurierskiej! Podywykanowcą DPD widocznie na tyle dobrze płaci, iż mają po dwa lub więcej aut paroletnich (prywatnych). Natomiast podwykonawca o którym wspominam chętnie by zatrudnił wszystkich na czarno lub na marna jedną którąś etatu... w ten sposób okradając Polskę. Samemu zarabiając super sądząc po autach i domu w którym mieszka... A i jeszcze zawsze się spózniająca wypłata i nagłe zmiany warunki naliczania wypłaty. Najgorszemu wrogowi tej pracy nie polecam.
zdjecie uzytkownika
stówka - 2016-02-20 21:18:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podwykonawcy może nieco tu mieszają, ale ostatnio jak obserwuję auta kurierskie, to głównie widać logo DPD. To jednak o czymś świadczy, tu raczej pracownicy nie mają na co narzekać.
zdjecie uzytkownika
Poinf - 2016-02-21 00:13:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [stówka - 2016-02-20 21:18:00]:
Na co nie mogą narzekać? Może oi podwykjnawcą dobrze płacą, natomiast ludzie zatrudniania przez podwykonawców dostają marne grosze. Ja już się jednym z nich zajmę z czystą przyjemnością. Będzię PIP i US:)
zdjecie uzytkownika
Czarek - 2016-02-23 11:47:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co to są za podwykonawcy? Sądziłem, że DPD działa jako samodzielna firma i zatrudnia pracowników do siebie bezpośrednio. Trochę mi to słabo wygląda, choć oferty są ok.
zdjecie uzytkownika
Poinf - 2016-02-23 17:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Czarek - 2016-02-23 11:47:36]:
Chodzi o to, iż taka firma DPD owszem zatrudnia ludzi do siebie, ale tacy ludzie pracuja w centrali w Warszawie. Natomiast tak jak np. jakieś oddziały są osoby prywatnej, która ma magazyn bądz od kogoś wynajmuje i ta osoba nazwijmy go właściciel magazynu zatrudnia magazynierów, ludzi pracujących u niego w biurze - najcześciej na pół etatu a zapieprzają jako cały... No i oczywiście kurierów ktorzy mają własne auta itd i są nazywani podwykonawcami, teraz Kolego wszystko rozumiesz?
zdjecie uzytkownika
Czarek - 2016-02-27 11:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ooo dzięki, nie wiedziałem, że to tak konkretnie działa. Ciekawe, czy takie stanowiska w centrali są lepiej opłacalne niż te gdzie zatrudnia firma zewnętrzna
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-03-01 23:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do kkk.... Kurierzy pracuja po 12 godz i jest pyt czy chcesz paczke czy nie jesli tak to sie dostosujesz umówisz odpowiednio bo musisz i tyle jesli sie nie dostosujesz to sobie sama jedz na zakupy do h-m widac ze debi...ów nie brakuje jak kkk. kuriera o 20 by chciala i wlasnie takie poglady takich chorych ludzi psuja wszelkie morale o normalnych Polakach zawsze debil jakis sie trafi. brawo ty ku..ku..ku... Współczuje kurierowi który musi współpracować z kims takim DNO.
zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-03-02 13:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czarek ja jestem pewna, że tak wiadomo że w centrali jest generalnie najlepiej i nie jest to w sumie nic złego, bo ktoś musi przecież mieć lepsze stawki, skoro wykonuje bardziej odpowiedzialną pracę
zdjecie uzytkownika
kurier - 2016-03-02 22:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tola - 2016-03-02 13:44:20]:
Jako kurier pracuję dzień w dzień minimum od tej 6.00-6.30 (przyjazd na magazyn) do 19.00.
W domu jestem o 19.30-20.00.

Doręczenia mam w godzinach 8.00-16.00, choć przeważnie ostatnią paczkę doręczam nawet o 16.30 jeśli jest dużo pracy i tak pasuje zarówno mi jak i klientowi.

Zrozumcie w końcu ludzie, że kurier dostarcza paczki między 8.00 a 16.00. Zawsze możecie zamówić doręczenie w miejscu pracy jeśli Wam to odpowiada.

Standardowo nie doręczamy paczek w innych godzinach niż 8-16 ani w weekendy.
Doręczenie w innych godzinach do to usługa niestandardowa, dodatkowo płatna we wszystkich firmach kurierskich a nie tylko w DPD.

Więc proszę dajcie spokój i nie wyżywajcie się na Bogu ducha winnym kurierze, pani na słuchawce i nie piszcie na nas niepotrzebnych skarg.

Tak samo jak Wy po 16.00 pracujecie na nadgodzinach i płacą wam wyższą stawkę, tak samo za odbiór paczki po 16.00 trzeba zapłacić WIĘCEJ i zamówić wcześniej taką niestandardową usługę.
Kurier nie będzie jeździł po mieście ZA DARMO przez kolejne 8 godzin i czekał na Wasz telefon aż wrócicie do domu aby przejechać pół miasta i doręczyć Wam tę jedną jedyną paczkę bo nikt mu za to nie płaci.

Lepiej tego wyjaśnić już nie potrafię. Szanujmy się nawzajem.
zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-03-04 13:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To masz naprawdę dużo pracy stary, trzeba to doceniać, bo nie jest to mała i z tego co widzę byle jaka rzecz, ile dni w tygodniu to robisz stary i jak się z tym czujesZ?
zdjecie uzytkownika
księgowy - 2016-03-08 00:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Darek - 2016-01-14 17:50:49]:
nie będe Cie obrażał, ponieważ sam to zrobiłeś. Zgłoszenie na policji? Twoej słowo przeciwko słowu kuriera - żaden dowód. Dobra rada: skoro dales sie tak zrobic w konia ( choc moze tylko Ci sie ubzdurało, bo pitagorasem to ty nie jestes i liczyc nie umiesz), nie oskarżaj ludzi bez dowodów, bo równie dobrze ty, pani Dario, mozesz zostac oskarzony o pomowienie, prosze Pani.
zdjecie uzytkownika
michal - 2016-03-08 08:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prace kuriera można poznac tutaj od podszewki jak widzę, wiem, że to wy jesteście wizytówką firmy ale może ktoś jest z Krk i pracował jako Specjalista ds. sieci, nie mają dużych wymagań więc zastanawia mnie jaką pensje oferuja
zdjecie uzytkownika
benek - 2016-03-10 10:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiście potrzebują w DPD specjalisty ds. Rozwoju Sieci @michal, oczywiście zapewniają samochód służbowy , także prywatną opiekę medyczną, nie czekaj, aplikuj
zdjecie uzytkownika
zamówione - 2016-03-14 14:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejny raz mam dostać przesyłkę z DPD i kolejny raz przekonuję się, że firma kompletnie nie radzi sobie. Dostaję smsa, że przesyłka będzie między 12:30 a 13:30. Chcę zadzwonić do kuriera żeby przełożyć godzinę dostarczenia. Kurier przez kilka godzin nie odbiera, albo ma zajęty numer. Po którymś razie raczył odebrać i informuje mnie, że to nie on jest tym kurierem, ale odeśle mi numer po czym ostatecznie nie odsyła. Dzwoni potem i mówi, że jest kilka ulic od mojej i za chwilę będzie. Mija godzina. Uruchomiłam więc czat z kurierem i dostaję informację, że 12:30 a 13:30 to tylko umowny czas dostarczenia przesyłki. Po czym dalej drążę temat ile mam czekać, bo nie będę całą dobę czekała w domu tylko po to by kurier łaskawie dostarczył przesyłkę. W końcu odpisuje, że między 16 a 19. Jest chyba różnica między 13:30 a 16-19, prawda? I okazuje się, że to jednak ten kurier, który nie miał być moim kurierem dostarczy przesyłkę. Cyrk i totalny brak organizacji. Co gorsza, nie jest to pierwsza taka sytuacja. Zamawiałam wiele razy z innych firm doręczycielskich i nigdy nie miałam takiego problemu z dogadaniem się z kurierem jak w DPD. Śmiech na sali, bo skoro jest się kilka nieodległych ulic od mojego adresu (dojazd zajmuje 3 minuty) i kurier mówi, że będzie za chwilę to skąd nagle się bierze rozbieżność 3 godzin? Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
loroy - 2016-03-14 17:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi wpadło w oko kilka ofert z DPD w Warszawie - na PH, projektanta Javy, specjalista ds telesprzedaży, ale najbardziej stanowisko analityka ds. kosztów transportowych. Czy to prawda, że firma zapewnia prywatną opiekę medyczną? Wymagają m.in. biegłej obsługo excela, ale w dzisiejszych czasach to przecież podstawa.
zdjecie uzytkownika
ASADWW - 2016-03-15 21:09:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bialy - 2016-01-14 19:25:57]:
TO JAK CI WYDAJE TO CHYBA WIDZISZ ILE A PRAWDA JEST TAKA ZE POWINIENES MIEC WYLICZONE JA MUSZE SIE 5 RAZY ROZMIENIAC W CIAGU DNIA BO CO CHWILA ZA PACZKI WARTE 20ZŁ PŁACA STOWKAMI I OBURZENIE PAN NIE MA WYDAĆ.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2016-03-16 17:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najwidoczniej coś tam w logistyce zawodzi ale powiedzmy sobie szczerze w każdej firmie tak jest! a jak czekasz na coś ważnego to, to się jeszcze potęguje @ASSAWW wiecej dystansu :)
zdjecie uzytkownika
ewa - 2016-03-27 09:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kutrzeba coś nie mogę uwierzyć w takie praktyki to jakim cudem normalnie dochodzą do mnie paczki i ani razu nie miałam z tym problemu? ktoś chyba rozsiewa niepotrzebne plotki
zdjecie uzytkownika
Frannz - 2016-03-27 19:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Łubuzy" TAK ale " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; NIE (poza sporadycznymi przypadkami, ale to naprawdę rzadkość). Braki produktów w paczkach wynikają przeważnie z tego, że opakowania podczas transportu, segregacji, załadunku i rozładunku uszkadzają się i "wylatują" z nich przedmioty. Zdarza się, że etykiety odklejają się i nie można zidentyfikować właściciela paczki (widziałem różne przedmioty jadące po przenośniku bez opakowania, praktycznie w każdej rozładowanej naczepie i w co 2-3 "kejdżu" zawsze zostaje coś co wypadło z paczki albo jakieś "widmo"). Takie przedmioty są ewidencjonowane i nikt ich do domu nie zabiera (inna sprawa to to, że leżą w oddziale przez pewien czas, nikt specjalnie nimi się nie interesuje a pózniej są komisyjnie "utylizowane"). Więc nie oskarżaj chłopaków bo naprawdę ciężko pracują (często przerzucają po kilka ton dziennie) za grosze i nie ma przyzwolenia na okradanie paczek (kara za kradzież jest tylko jedna). Np. kurier pracując po 10-12 godzin dziennie zarabia max 2000 PLN/netto/miesiąc a osoba sortująca oraz ładująca i rozładowująca samochody max 12 zł/brutto/godzinę na umowę zlecenie z tym, że czasem pracuje 10 godzin, czasem 6 a czasem (w czwartki i piątki) w ogóle. Warunki pracy w DPD są złe. W takiej sytuacji nie ma mowy o delikatnym obchodzeniu się z paczkami (dla "managmentu" liczy się tylko zysk i wydajność) i stąd te porozrywanie (przepakowane) opakowania i "ginące"(wylatujące) przedmioty. To tyle w kwestii "okradania" paczek.
zdjecie uzytkownika
gracz1 - 2016-03-28 19:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest taka pani ania na matuszewskiej która lubi poniżać ludzi. Bardzo mnie się to nie spodobało.
zdjecie uzytkownika
witek - 2016-03-29 10:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też wydaje mi się, że większość to plotki, bo nie widziałem, żeby u nich były dziwne wymagania jako Kierownik ds. Kluczowych Klientów, a oferują dobre premie.
zdjecie uzytkownika
player - 2016-03-29 12:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem na matuszewskiej i potwierdzam opinnie na temat p.ani ,że lubi poniżać ludzi. Witek nic podobnego to nie plotki.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
wojtekuch - 2016-03-30 11:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [justyna ł - 2016-01-18 12:40:16]:
Fatalna firma kurierska i nie uprzejma obsługa. Zgubili moją paczkę i przestali się do mnie odzywać. Musiałem sprawę zgłosić na policję i czekam teraz. Dodam że w paczce był drogi telefon.
zdjecie uzytkownika
kuku - 2016-03-31 10:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaki, nokia 3310?:) nie oceniaj firmy po jednorazowym przypadku. gdyby im się to zdarzało częściej to nie byliby tak wioelkim wiodącdym na rynku przewoźnikiem kurierskim
zdjecie uzytkownika
Szeregowiec Rayan - 2016-03-31 23:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o zagubienie przesyłek ,firma ma obowiązek informację o zagubieniu przekazać bezpośrednio płatnikowi za usługę -firmie ,która ma z DPD podpisaną umowę . Zawsze informacja ta jest przekazywana ,tylko nie każdy jest w stanie przeczytać w regulaminie dostępnym na stronie dpd ,że przesyłka jest uznana za zaginioną gdy po 30 dniach nadal jej losy są nie znane . Po 30 dniach oczywiście można złożyć formularz reklamacyjny przez formularz na stronie internetowej i otrzymać zwrot roszczeń ,przy składaniu reklamacji oczywiście jest potrzebny dokument potwierdzający wartość przesyłki jeśli mowa tu o zaginięciu bądź uszkodzeniu przesyłki .
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mato - 2016-04-02 10:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
regulaminy i ich czytanie to zmora naszego społeczeństwa niestety. a dpd jako jeden z czołowych dostawców kurierów w Polsce na pewno ma ich bardzo dużo, ale wystarczy czytać
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-04-07 21:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może coś więcej napisać o stanowisku Specjalista ds. Rozwoju Sieci?
zdjecie uzytkownika
Z innej strony - 2016-04-09 12:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z trochę innej perspektywy się może wypowiem.
Wiele jest tu opinii, że DPD to zła firma, kiepska obsługa i bak kultury ze strony kuriera.
A z czego wynikają takie opinie i kto je tworzy? Zazwyczaj ludzie, którzy myślą, że kierowca ma 20 paczek do doręczenia i akurat ich paczka jest najważniejsza.
Przykro mi, niestety tak nie jest. Chłopcy ciężko pracują i naprawdę starają się jak mogą, aby jak najwięcej paczek dotarło do odbiorców. Ale co słyszymy? ,,Proszę o doręczenie paczki po 16". A jak mówimy, że nie ma takiej możliwości to od razu pojawia się oburzenie i tekstu typu ,,ale ja pracuję". Szanowni klienci kurier też pracuje w takich godzinach. Wymaga się cudów od kurierów i obsługi klienta, ale przecież konsultant na infolinii nie jest w stanie sprawdzić w 5 minut co się stało z paczką, gdy nie dodzwoni się do odpowiedniego magazynu. Łatwo jednak nakrzyczeć na konsultanta, zwyzywać kuriera i powiedzieć, że wszyscy kłamią. Polecałabym wszystkim, którzy tak narzekają, aby chociaż raz znaleźli się w takiej sytuacji i to nie tylko w DPD, ale również innych firmach kurierskich. Myślę, że punkt widzenia wielu klientów szybko by się zmienił gdyby chociaż na jeden dzień stali się: konsultantem, magazynierem, kurierem.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
YO - 2016-04-09 19:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ukonis - 2016-02-07 18:38:39]:
hahaha 70 stopów i zajazd? ja w niemczech jak mam 70 stopów to jest lajcik :) u nas norma to 90 - 100 zdaża sie 120 ;) W DPD oczywiscie
zdjecie uzytkownika
kkkkkk - 2016-04-09 22:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawel_120 - 2016-02-07 18:02:20]:
Zatrudniłeś się u Przewoźnika , który płacił Ci grosze. Nie firma dpd jest najgorsza tylko Twój pracodawca , OSOBNA DZIAŁALNOŚĆ ŚWIADCZĄCA USŁUGI DLA DPD. Nie szukam tu informacji o firmie kurierskiej lecz robię analizę właśnie na podstawie forów internetowych. A takie pierdoły wypisujesz , nawet nie wiesz u kogo byłeś zatrudniony. Albo na czarno. Cześć , nie mogłem się powstrzymać.
zdjecie uzytkownika
poczta polska - 2016-04-16 11:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jedyny pewnik w transporcie to poczta polska!
bo jak pracownik ma to co mu kodeks pracy gwarantuje i normowany czas pracy to szacunek jest do klienta i wzajemnie!!!
zdjecie uzytkownika
swan - 2016-04-16 19:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kkk - 2016-02-03 09:57:21]:
Zgadzam się w 100%. To najgorsza firma kurierska, z jaką miałam do czynienia. Korzystam z wielu (Poznań), np. z UPS nigdy nie miałam najmniejszych problemów, z DPD zawsze - łącznie z kłamliwymi wpisami w systemie, że adresata nie zastano. Infolinia bezczelna. Nie zamawiam już ze sklepów, które oferują dostawę wyłącznie za pośrednictwem DPD.
zdjecie uzytkownika
Mario - 2016-04-26 12:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [loroy - 2016-03-14 17:17:46]:
Mam to samo.Dostałem powiadomienie, że kurier odebrał paczkę z magazynu o godz.8.35.chciałem się do niego dodzwonić ,żeby dowiedzieć się o której mniej więcej będzie w mojej miejscowości (od owego magazynu do mnie jest około 25km.).
Niestety telefonu nie ma kto odebrać.Co ciekawe jest to,że w tej chwili godz.12:10 i żona będąc na zakupach w Lidlu pół godziny temu widziała na parkingu koło Lidla samochód z logiem DPD.Jadąc do Lidla przejeżdża się 50 metrów od mojego miejsca zamieszkania.To niestety nie jest mój pierwszy przypadek tego rodzaju z tą firmą. Nie polecam nikomu.Z innymi firmami takich problemów nie miałem niestety.
zdjecie uzytkownika
bard1981 - 2016-04-27 16:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zniszczone przesyłki odradzam tą firmę zarówno duże jak i małe paczki są uszkodzone lub w całości rozwalone masakra od dziś totalny brak zaufania do tej firmy odradzam wszystkim i przestrzegam nie ufajcie tej firmie bo się srogo zawiedziecie.
zdjecie uzytkownika
Bubo - 2016-04-28 14:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dpd masakra ta firma kurierska zero konkretnych informacji gdzie znajduje się przesyłka. Jedyna informacja że przesyłka została odebrana od nadawcy i od tamtej pory totalna zwiecha. Ja już czekam czwarty dzień i zero jakichkolwiek informacji. Nigdy więcej Dpd i nikomu nie polecam.
zdjecie uzytkownika
No co z tym odszkodowaniem? - 2016-04-30 08:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś w ogóle od tych złodziei dostał odszkodowanie? Chwilę z nimi współpracowałem, ponad 600 paczek w miesiącu się wysyłało, towar zabezpieczałem jak najlepiej się da (karton, stretch, folią bąbelkowa a nawet gąbki samochodowe), a jednak towar co jakiś czas przychodził uszkodzony. Do tej pory nie wiem jak mogli mi rozwalić dyfer z BMW E38 na pół?????? Dyfer owinięty w bąbla, gąbki samochodowe, kartony, a u nich pękł na pół??? No jak? Nawet nagranie z pakowania nic nie dało, reklamację odrzucili. Uciekłem, bo nie dostałem odszkodowania na żadne z 8 zniszczonych paczek w ciągu dwóch miesięcy. Szybko uciekłem do konkurencji. Dwa zaprzyjaźnione firmy które też miały z nimi umowę uciekły, mieli ten sam problem co ja. Jak istniała Siódemka to wszystko było super, jest DPD - jest kicha, dobrze że jest DHL i InPost wziął się za kurierkę
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: by uszkodzić jak najmniej przesyłek? co za niewykwalifikowana osoba prowadzi tam rekrutację.chyba by nie uszkodzić żadnej przesyłki.
Pytania: ile chcesz zarabiać i dlaczego tak dużo?
zdjecie uzytkownika
mege - 2016-05-02 10:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że większość komentarzy jest trochę na inny temat, a ja bardzo chciałbym się dowiedzieć, czy w ogóle warto aplikować na kuriera lub dyspozytora w DPD. Szukają takich pracowników w Poznaniu i nie wiem, co lepsze :)
zdjecie uzytkownika
edwardini - 2016-05-04 17:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie same z nimi problemy - mówię od strony odbiorcy. Kurier robi łaskę, że przyjedzie w godzinach popołudniowych. Pozostawia przesyłki w skrzynce / sklepie / u nieznajomych sąsiadów bez uzgodnienia z odbiorcą. Sytuacje powtarzalne, pomimo skarg. Nie polecam.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie DPD Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert