DPD Polska

Warszawa

Opinie o DPD Polska

Kurier 2017-02-14 22:47
Duża część sukcesu w firmach to właściwi ludzie na właściwych stanowiskach. DPD to kolos w branży kurierskiej zorganizowany na wzór z innych krajów. Nieodpowiedni ludzie często zawodzą i stąd takie sytuacje.
nic 2017-02-22 20:27
Wszystko niby dobrze póki nie zacznie się procedura reklamacyjna . Najpierw zwlekają ile się da aby opóźnić wystawienie reklamacji i zazwyczaj negatywna i potem odwoływania i podobne historie. Lepiej dać zarobić Polskim przewoźnikom niż niemcom . Szkoda czasu i nerwów .
1
Tatko62 2017-02-23 07:40
Ta firma to nieporozumienie
Nikt nie jest duchem świętym żeby wiedzieć kiedy będzie kurier to nie wszystko jeszcze musimy czekać minimum kilka godzin aż jaśnie wielmożny Pan kurier raczy do nas zadzwonić
Druga sprawa-najpierw zapłać a później się martw bo kurier ma gdzieś co dalej z np.z uszkodzoną przesyłką
Trzecia sprawa-parkują auta gdzie chcą na chodnikach,na zakazach,blokują inne auta byle bliżej pod wskazany adres
Nie polecam nikomu tak niekompetentnej firmy
Pozdrawiam
JC z Krakowa
4
Jerzyk 2017-02-24 12:41
Firma znana w świecie jako dobry kurier. Tysiące paczek i tysiące odbiorców to zawsze może coś nie wyjść do końca dobrze takie życie. Ten cały hejt jest nakręcany przez konkurencje, tak sobie myślę??
Iwona 2017-03-01 09:20
Kilka dni temu ruszyła rekrutacja na stanowisko Specjalista ds. Wsparcia Sprzedaży Telefonicznej. Zamierzasz aplikować?
Pracujesz już w firmie DPD Polska? Podziel się wrażeniami z procesu rekrutacji! Na co powinni przygotować się kandydaci?
Przedsiebiorca 2017-03-02 10:35
Niech ich huk zapali z warszaskim dpd nie mozna sie nawet na recepcje dodzwonic bo nikogo nie ma. Co za denile tam pracuja.
madziulkaczarnulka 2017-03-03 21:34
Uwaga , przewoznicy dpd okradaja paczki , z paczki z zagranicy z warosciowymi ubraniami i kosmrtykami ukradziono mi 17 kg z 31 kg, co prawda firma zwrocila pieniadze z ubezpieczenia ale zal tych rzeczy , to niedopuszczalbe zeby takie keadzieze mialy niejsce !!!! Nie polecam !!! Odradzam, tepic swinstwo !!!
1
bond009 2017-03-05 13:22
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to trzeba poszukać innej pracy albo zdobyć wykształcenie i lepszą pracę.To wy wybieracie pamiętajcie i to sami się tutaj pchacie a przecież każdy ma szansę i wybór by zostać w przyszłości kim chcecie.A za taką pracę nigdy dużo nie zarobicie,niestety żyjemy w społeczeństwie gdzie człowiek znajdzie każdą wymówkę by usprawiedliwić swój brak sukcesu zawodowego.
Iwona 2017-03-06 09:14
@bond009 pracujesz w DPD Polska? Chętnie poznamy Twoje wrażenia z pracy w firmie.
Anna 2017-03-10 20:40
polecam kuriera Dpd Radom. Panie Macieju dziękuję. tyle paczek za Nami i pewnie wiele przed :) takze do zobaczenia :)
Anna 89 2017-03-10 20:56
polecam Dpd Radom i Pana kuriera Macieja. dziękuję za te wszystkie paczki. Pan zawsze usmiechniety i poprawi humor z rana :) wiele paczek za Nami i wiele przed takze do zobaczenia :)
Iwona 2017-03-13 09:14
Chętnie również poznamy jakie są plusy pracy w firmie DPD Polska. Co najbardziej podoba Wam się w pracy?
happy 2017-03-20 16:41
Jest dostęp do szkoleń e-learningowych i w ogóle fajna atmosfera, szanują ludzi i naszą ciężką pracę. Ja tam jestem zadowolona
Iza 2017-03-22 09:04
AB Job Service to świetna agencja. Ostatnio znalazłam ofertę pracy przy kwiatach, chryzantemy, róże, tulipany - cała Holandia.
malymarcin10 2017-03-22 20:20
Uważajcie na firmę DPD polska to zjechana firma która nie szanuje cudzych przesyłek a potem wypina [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do reklamacji sprawdzajcie jak odbieracie a do wysyłania wybierajcie inne firmy.Nie polecam odradzam
1
Iwona 2017-03-23 08:49
@happy to ważne, że odpowiada Ci atmosfera w pracy. Jakie kursy są dostępne w ramach szkoleń e-learningowych?
jan23 2017-03-23 16:33
Szok firma chamska
Urażona zakupoholiczka 2017-03-24 14:56
SzanownaPani jak się paczki zamawia to się siedzi na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w domu i paczkę odbiera. A owy kurier ma 70 lub nawet 100 paczek które musi rozwiesc i jakoś mu się udaje ale widać że tylko z Tobą mu nie po drodze.
Luidzi 2017-03-28 20:54
DPD Polska ma ponad 50 oddziałów na terenie Polski. Ponadto jest częścią jednej z największych sieci logistycznych drogowych w Europie . Jeśli dla kogoś jest to zła firma może sam coś zrobi?
redD 2017-03-28 21:14
Ciekawe, że jakoś przy odbiorze nikt nie ma pretensji. Hejcić w necie to każdy cwany. Prawda jest taka, że normalny kurier ma wyjebane na twoje pretensje i "życzenia". Jesteś dla niego jedną z setek paczek w tygodniu, tysięcy w miesiącu. Kurier dostarcza paczkę pod podany adres, to takie proste, więc bądź w pobliżu a najlepiej w domu. Z hajsem na paczkę! Tępa dzido. Żaden szanujący się kurier nie będzie ganiał za tobą po całej wwa tylko po to żeby dostarczyć ci wibrator, n#edoje*any tępaku! Cała logistyka, spedycja, setki ludzi i funkcji, ogromne powierzchnie magazynowe, każda paczka przechodzi tyle rąk, że nie ogarniasz tego swym półmózgiem.
redD 2017-03-28 21:15
Ciekawe, że jakoś przy odbiorze nikt nie ma pretensji. Hejcić w necie to każdy cwany. Prawda jest taka, że normalny kurier ma wyjebane na twoje pretensje i "życzenia". Jesteś dla niego jedną z setek paczek w tygodniu, tysięcy w miesiącu. Kurier dostarcza paczkę pod podany adres, to takie proste, więc bądź w pobliżu a najlepiej w domu. Z hajsem na paczkę! Tępa dzido. Żaden szanujący się kurier nie będzie ganiał za tobą po całej wwa tylko po to żeby dostarczyć ci wibrator, n#edoje*any tępaku! Cała logistyka, spedycja, setki ludzi i funkcji, ogromne powierzchnie magazynowe, każda paczka przechodzi tyle rąk, że nie ogarniasz tego swym półmózgiem.
4
Roksana 2017-04-03 17:48
Witam,
Serdecznie polecam Pana Piotra z DPD który jeździ na Legionowie od tego roku. Jest to bardzo miły i sympatyczny Pan, który swoją kulturą osobistą i zaangażowaniem zasługuje na 6+. Szczerze mówiąc przyjeżdżali różni kurierzy ale byli nie kulturalni i nie mili , do których najlepiej się dopasować i siedzieć cały dzień w domu oczekując przesyłki. Widzę że DPD zaczyna stawiać na dobrych pracowników.
Ala 2017-04-03 18:03
Witam, czytam różne opinie o kurierach ale nie ze wszystkimi się zgadzam. Jestem z Legionowa, DPD jest dużą firmą kurierską są tam różni kurierzy. Fakt jest że trafić na kulturalnego kuriera w tych czasach to rzadkość ,bo mam wrażenie że oni robią łaskę ze przywiozą paczkę ale to ich praca. Taką sobie wybrali i niech ją dobrze wykonują. Zaczynam zmieniać o nich negatywne zdanie. Do mnie przyjeżdża Pan Piotr bardzo sympatyczny i zawsze kulturalny. Zawsze zadzwoni i zapyta czy jestem ,a jak nie to nie ma problemu, bo przyjedzie w tych godzinach których będę. Aby więcej takich ludzi. Serdecznie polecam DPD
no name 2017-04-03 18:06
Co za d....il zamawia paczkę i nie jest przygotowany do jej zapłacenia. Walnij się gościu w głowę bo takim zachowaniem nie szanujesz naszej pracy. My nie mamy obowiązku dzwonić (codziennie 70 klientów dodzwoń się do każdego i poinformuj każdego o której dokładnie będziesz). Ja wysyłam do wszystkich klientów sms z przedziałem godzinowym ale to moja inicjatywa źeby klientom i mi ułatwić. Ludzie i tak tego nie doceniają i zawsze się kilku znajdzie nieobecnych , a którym ciężko było powiadomić o nieobecności. Pracuje już 10 lat i wiem, że 5% klientów to po prostu kretyni którzy myślą, że jak zamówili przesyłkę to mogą nam dyktować warunki, tylko to tak nie działa. Jak zamawiasz dopilnuj żeby ktoś był w domu albo sąsiad, albo na adres do pracy itd, jakoś większość to rozumie
Roman 2017-04-04 12:47
Witam Serdecznie

Widzę że są wpisy o Panie Piotrze, ja również przychylam się do tych wypowiedzi. U mnie w Legionowie na Norwida jeździ ten kurier. Fajny i miły człowiek. Mam nadzieje że trochę popracuje w tej firmie bo podnosi im opinie. Jestem bardzo zadowolony bo to jest człowiek z którym idzie się bez problemu dogadać a przy tym bardzo życzliwy i miły.
Pozdrawiam Wszystkich
Beti 2017-04-04 19:09
Chciałam podzielić się opinią na temat firmy kurierskiej DPD. Uważam, że jest to najgorsza firma na polskim rynku. W ciągu dwóch tygodni jedna paczka zaginęła mi całkowicie a druga dostarczona została połamana. Nigdy już nic nie wyślę tą firmą i wszystkich do tego będę zachęcał.
ZŁY 2017-04-05 12:37
Ile można czekac na paczke, 1,2,3 dni...ale nie tydzien. Porazka. Nie polecam nikomu. Kurier z Sosnowca umawia sie na godzine i nie ma go za 3h i wogole. Tak samo w nastepnym dniu. Szybciej pocztą byloby zamowic przesylke. :-)
Ewa 2017-04-07 20:56
Jestem bardzo niezadowolona z Kuriera - z Rzeszowa, brak kontaktu z dostawcą, przesyłka nieodebrana pierwszym razem, drugim razem nie odebrana, bo mnie nie było w domu, poprosiłam przed drugą dostawą o kontakt telefoniczny nie było żadnego chociaż Pan z DPD czat przyjął moją prośbę , co jest w historii przesyłki. Niestety kurier nie skontaktował się pomimo, że podałam swój numer telefonu, bo mógł zostawić przesyłkę u sąsiadów, tak jak robią to inni przewoźnicy. Dzwonię do Warszawy Pani poinformowała, mnie że kurier nie ma obowiązku kontaktowania się ze mną a dwukrotne nieodebranie przesyłki jest magazynowane i zwrócone do nadawcy. Zapłaciłam 20 zł za przesyłkę. Napisałam do innych sprzedających by nigdy nie wysyłali mi przesyłek Firmą kurierską DPD.
Maja 2017-04-09 20:26
DPD Polska -bez takich firm byłoby ciężko, ale nie ominie ich hejt
Iwona 2017-04-10 09:04
Śledzicie aktualne oferty pracy w firmie? Znajdziecie je między innymi w zakładce: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,14158,0,0,z_toba
Zamierzasz aplikować? Jakie pytania masz dla osób już pracujących w DPD Polska?
zmeczona 2017-04-13 20:43
Kurier 4 razy nie odebral paczki spod wskazanego adresu - raz byl za wczesnie, raz za pozno, raz w ogole nie przyjechal a raz rzekomo przyjechal i nawet zlecenie zrealizowal - tyle ze paczka lezy u mnie w domu!!! OSZUŚCI!!! Na infolinii maja metode zdartej plyty - powtarzaja te same formulki w nadziei, ze klient sie rozlaczy. Rzekomo dzwonia do kuriera, sprawdzic, co sie stalo, ale jakos nigdy ten kurier nie odbiera!!! I za kazdym razem proponuja ponowne umowienie. Na moje pytanie, ile razy mozemy sie tak umawiac, odpowiadaja, ze nie maja limitow... Zenada...
Kola 2017-04-19 09:06
Bardzo proszę o informacje na temat pracy dla specjalisty ds. organizacji ruchu LNH. Może ktoś ma więcej info o tej pracy, jak jest wynagradzana? Jakie warunki na start trzeba spełniać? Przed rozmową dobrze coś wiedzieć.
łukasz kulikowski 2017-04-19 15:54
Witam wysłałem przesyłkę krajową 10.04.2017r.dziś mamy 19.04.2017rprzesyłka jeszcze nie dotarła porażka
Cichociemny 2017-04-20 20:13
Kurierzy często pracują po 10, w okresach świątecznych nawet po 14. Po prostu muszą dostarczyć paczki. Nie ważne czy mają ich 50, 100 czy 200. Powinno być więcej kurierów. Jednak rozbieżności co do ilości paczek są zbyt duże. Czasami są tygodnie gdzie paczek dziennie jest po 6 tysięcy, a czasami po 15 przez 2 tygodnie, poprzedzone dwoma miesiącami po 10 tysięcy paczek. A później przez miesiąc po 7 tysięcy, gdzie kurier zarabia naprawdę mało, wliczając to ewentualny wydatek na naprawę samochodu otrzymujemy zdewastowane, nieprawidłowo doręczone paczki.
Iwona 2017-04-21 08:42
@Cichociemny rozumiem, że kurierzy w niektórych okresach są dodatkowo obciążeni pracą. W jaki sposób firma pokazuje, że docenia wysiłek pracowników? Czy można liczyć na dodatkowe premie, dodatki socjalne?
Michał 2017-04-21 11:27
Najgorsza firma kurierska jką znam. Na kilkadziesiąt paczek które nadaliśmy prawie przy każdej interwencja. Rozumiem gdyby to były małe mieściny ale paczki nadawane i odbierane są z dużych miast jak Warszawa, Poznań, Trójmiasto. Kurier nie podjeżdża albo podjeżdża po zamknięciu biura po 16:00 i wpisuje bzdury do systemu typu paczka nie gotowa, firma zmieniła siedzibę i inne kłamstwa. !!!! Omijajcie z daleka szkoda waszego czasu, pieniędzy, nerwów, reputacji u klientów.
Raf 2017-04-21 13:28
Przesłałem tv ta firma , oczywiście dotarł ale stan tragedia wszystkie rogi pozaginane , ekran rozbity wgniecenia powstałe w wyniku kopnięć , wciąż widnieją ślady obuwia. Oczywiście był ubezpieczpieczony ale stwierdzili ze to nie ich wina . Sprawę kieruje do sądu bo jestem 5000zl w plecy. Naprawdę żałosna firma i nie polecam
Norbi 2017-04-25 10:10
Pracuję w DPD i choć praca nie jest łatwa i przyjemna ale ja to lubię.
11111 2017-04-25 16:37
Kurier DPD pomimo tego, że ma podany nr tel do osoby, której ma dręczyć przesyłkę nie dzwoni i się nie umawia. Ma również swój telefon, gdzie jak się dzwoni do niego od razu włącza się poczta. Więc nie ma opcji żeby w jakikoł wiek sposób dogadać się z kurierem. Jedynie co pozostaje to dzwonić na infolinię, która jakoś go o tym informuje. Z żadną inną firmą kurierską nie mam takich problemów jak z DPD. Nie polecam!!
11111 2017-04-25 16:40
Kurier DPD pomimo tego, że ma podany nr tel do osoby, której ma dręczyć przesyłkę nie dzwoni i się nie umawia. Ma również swój telefon, gdzie jak się dzwoni do niego od razu włącza się poczta. Więc nie ma opcji żeby w jakikolwiek sposób dogadać się z kurierem. Jedynie co pozostaje to dzwonić na infolinię, która jakoś go o tym informuje. Z żadną inną firmą kurierską nie mam takich problemów jak z DPD. Nie polecam!!
Tralala 2017-04-25 17:53
Żenada , pracownik chyba z łapanki , pierwszym razem czekałam na paczkę facet miał przyjechać o 15 dzwoniłam czekałam odpowiedział mi że jest na imprezie i nie wie o której będzie śmiał się do słuchawki , dziś czekam na kolejna paczkę czekam kilka godzin dzwonię do faceta a on przeklina w słuchawkę i mówi ja pierdolę mam jeszcze 13 adresów kurwa. Czy to jest normalny pracownik ?
I teraz kolejne kilka godzin w oczekiwaniu cały dzień zmarnowany bo szanowny jaśnie Pan co chwilę przekłada godziny . Nie polecam !!
Mala 2017-04-25 18:27
Witam jestem oburzona waszym pracownikiem który Dostarcza przesyłki na terenie Polkowic bezczelny , zero kultury .
Jakiś czas temu czekałam na paczkę kilka godzin umawiał się na 15 dzwoniłam odpowiedział że jest na imprezie nie wie o której będzie śmiał się przeklinal , dziś znowu taka sama sytuacja czekam na kuriera od godziny 14 do tej pory nie dotarł dzwoniłam i rzucił słowami "ja(usunięte przez administratora)mam jeszcze 13 adresów (usunięte przez administratora) nie spodziewałam się ze pracują u Państwa aż takie świnie bo inaczej nie da się tego faceta nazwać ..
Pozdrawiam.
Iwona 2017-04-26 09:02
@Mala takie uwagi warto przesyłać bezpośrednio do firmy z dokładnym opisem sytuacji. Daj znać jak przebiega w takim przypadku komunikacja z DPD Polska.
polski murzyn 2017-04-27 19:12
Pracowałem w dpd miesiąc, praca jest bardzo ciężka auta wypchane po dach i towaru cała masa nie wiadomo gdzie to położyć i szydercze teksty to "plaża" szkoda zdrowia i nerwów na tą firmę umowy są obarczone karą więc czytać zanim podpiszecie. Ogólnie nie polecam tam pracować a tym bardziej wysyłać przesyłki przez dpd tymi przesyłkami się żuca i gniecie.
Leon 2017-04-28 16:04
Najgorsza firma kurierska z jaką miałem do czynienia.Rozumiem jakieś drobne poślizgi co do konkretnej godziny dostarczenia paczki, ale u mnie jest to zawsze kilka godzin.Kurierzy nie odbierają tel a jak już się uda dodzwonić to wymyślają,że w firmie jakaś awaria itp.(po tel do firmy stwierdzają,że żadnej awarii nie było)Po umówieniu na konkretną godzinę paczka zjawia się po 5- 6 godz.Cały dzień stracony i jeszcze trzeba walczyć o to żeby łaskawy Pan dostarczył naszą własność, za którą się zapłaciło:(Szkoda nerwów na tą nędzną firmę, nie polecam a wręcz stanowczo odradzam!
Norma 2017-04-29 10:11
Kto za młodu nie nosił teczki, ten na starość nosi skrzyneczki. Widać to po zasobie słów i kulturze pisania.
ad 2017-04-29 10:52
jeżeli ma 110 paczek to tym bardziej powinien być zorganizowany i zamiast jechać na ślepo zadzwonić i zapytać kiedy może zastać odbiorcę inaczej sam marnuje swój czas potem jest wściekły zostawia paczki byle gdzie w efekcie klient jest niezadowolony i ma prawo BYĆ NIEZADOWOLONY a to że kurier ma 110 paczek zrzędzącą żonę płaczące dziecko i psujące się auto mnie jako klienta nie interesuje, to są podstawy działalności w usługach-jest też taka stara jak świat maksyma: klient ma zawsze rację. I nie chodzi tu o to że kurier nie ma czasu-czasem z opinii widać wyraźnie że kurierowi nie chce się nawet wykazać odrobiny dobrej woli.
ad 2017-04-29 10:57
ty serio tak myślisz!!! chyba żarty sobie robisz? klient ma siedzieć w domu i czekać na kuriera??? wyborny dowcip
ad 2017-04-29 10:58
poziom wypowiedzi adekwatny do poziomu firmy.
Pracuś 2017-04-29 11:34
Może ocenę należy zacząć od siebie? Jak idziemy do firmy chcąc pracować to każdy wie co będzie robił! Pracuję tu i wiem, że nie jest źle, płaca jest za pracę!
Zostaw swoją opinię o DPD Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska