Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nędza - 2015-05-07 16:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danka - 2015-05-04 09:57:57]:
Danka nie zazdroszczę ale i nie współczuję. Z czasem może docenisz że Cię nie przyjęli jak już znajdziesz coś innego. Trzeba być twardym i nie płakać nad sobą- na niejednej rozmowie powiedzą Ci że dadzą odpowiedź a potem kontakt się urwie i nie ma co się tym zbytnio przejmować. Warunki zatrudnienia oferują oni głodowe a teraz chłopaki mają podwójną pracę- od kiedy DPD przejęło Siódemkę. Więcej pracy na magazynie, 2x więcej paczek, prawie 2x więcej opóźnień z wysyłką - a stawka godzinowa tak samo nędzna jak i wcześniej- nie, przepraszam, kurierom żeby było śmieszniej zarobki poszły jeszcze w dół. To utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że podziękowałem im w odpowiednim momencie.
zdjecie uzytkownika
Janka - 2015-05-14 11:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nędza - 2015-05-07 16:11:51]:
Pani Kal...ska w GDN jest bardzo znana..... jednak nawet osoby uważające się za Alfę i Omegę terz popełniają błędy/////
zdjecie uzytkownika
Wodzisław Sląski - 2015-05-19 14:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś w ogóle rozwozi paczki z oddziału w Katowicach???
Co paczka, to opóźnienie od dwóch dni do nawet czterech i co?
Zawsze ta sama wymówka, problemy serwisowe... Ta firma ma chyba w ogóle problemy z wszystkim, bo jeszcze ani jednej paczki nie otrzymałem na czas!
zdjecie uzytkownika
0400010525384Y - 2015-05-19 20:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do godz. 17 paczka cały czas leżała na sortowni w Katowicach, po 17 nagle pojawiła się informacja na trackingu, że nie było mnie w domu. Co najlepsze, to to, że pracuję w domu i mało kiedy udaje mi się wyrwać poza własne lokum. Do tego dochodzi informacja od konsultanta czatu z DPD o godz. 12 - że paczka nie zostanie dziś wydana na kuriera, ponieważ mają "problemy serwisowe" i zostanie dostarczona dnia jutrzejszego. A potem OSZUŚCI (bo inaczej ich nie można już nazwać) napisali w trackingu, że nie było mnie w domu... TA FIRMA TO DNO DNA I KILOMETR MUŁU. Najgorsza firma kurierska i lepiej chyba już wysłać paczkę wręczając ją byle jakiemu, nieznajomemu kierowcy, który jedzie do miasta adresata niż nadać ją w tej firmie. Większe prawdopodobieństwo, że dotrze na czas i, że w ogóle dotrze.
zdjecie uzytkownika
lidia - 2015-05-21 13:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Omijać z daleka ,czekam ósmy dzień na przesyłkę,codziennie kontaktuję sie z nimi i codziennie zapewniają,że otrzymam nastepnego dnia...jutro tam pojadę i sama odbiorę...najgorsza firma kurierska.
zdjecie uzytkownika
pracownik_kurier_dpd - 2015-05-21 23:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do lidia ... omijać z daleka, najlepiej tak powiedzieć, po złączeniu dpd z firmą 7-ódemka, mamy mnóstwo paczek do dostarczenia, co prawda rejony są już mniejsze ale paczek jest 2x tyle..dla takiego kuriera dostarczenie na mniejszym rejonie 100-120 paczek w tym licząc odbiory oraz adresy prywatne i umowy to jest naprawde nie lada wyzwanie..telefon nie przestaje dzwonić...na kazdym kroku ktoś wydzwania po przesyłki, najlepiej jakby człowiek w jednym momencie był w 10 miejscach i każdemu który oczekuje na przesyłkę ją dostarczył.Jak dla mnie to jest nie realne, zrozumcie fakt że kurier to jedna osoba która musi ogarnąć nie tylko sprawy z dostarczeniem przesyłki ale również odbiory "stałe", jednorazowe oraz kwestie związane z dokumentami umów czy też finansowe.Każdy z nas pracuje po 9-12 godzin za kółkiem, często nosząc ciężary po 30 i więcej kg..Po kilku godzinach takiej pracy nie jeden człowiek by wymiękł.Nie zarabiamy miliardów jest to praca opłacalna lecz płace w zależności od rejonu i paczek nie są adekwatne do wykonywanej pracy.Sama wstrzemiężliwość do mało wyrozumiałych ludzi kosztuje sporo nerwów...Więc nie rozumiem ludzi którzy, nie pracowali, nie znają pracy takiego kuriera od wewnątrz. Jeżeli ktoś nie dostaje paczki po kilku dniach, to zrozumcie że jest multum zdarzeń w przeciągu dostarczania przesyłek, że nie ma szans na jej dostarczenie.Ale istnieje też możliwość odebrania przesyłki na własną rękę na bazie DPD..Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kajetan - 2015-05-22 11:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem przy sortowaniu i to jest jakiś koszmar co się z tymi paczkami dzieje. Jest mało pracowników, a dużo pracy, więc szkło, nie szkło, wszystko lata, jest rzucane i kopane, na tym lądują inne paczki, czasem o wiele cięższe, wszystko zgodnie z zasadą 'a (usunięte przez administratora)', a przełożeni udają, że nie widzą.
Jeżeli ktoś szuka pracy, to bez mocnego kręgosłupa radzę nawet nie próbować. Płaca zbliżona do minimalnej, a codziennie do przerzucenia kilka ton przesyłek.
zdjecie uzytkownika
ih6res - 2015-05-26 10:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
TAKA kicha, że już mi rence opadowywują.
Kiedyś było lepiej - teraz to już nawet tradycyjna poczta jest lepsza i szybsza.
Właśnie mija kolejny dzień (chyba 5, jak moja przesyłka krąży po Bydgoszczy.
Osoby na infolinii obiecują i mówią (piszą), że nic nie mogą poradzić.
to pytam kto nad tym ma nadzór? Kierownicy kasę biją a kurierzy napier....
Więc może by tak tych kierowników wysłać w trasę?
Przesyłka wychodzi z magazynu co drugi dzień. Nie mam juz na nich siły !!!
zdjecie uzytkownika
ehhhhhh - 2015-05-27 21:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do pracownik_kurier_dpd - człowieku, co ty pier.... dziś nie komuna. Jak ci jedna praca nie odpowiada, to zwijasz manatki i idziesz do innej. Więc jak piszesz, że jest ciężko i płaca nieadekwatna do pracy, to po co tam pracujesz? Głupoty piszesz jak górnicy, co ciągle mówią, jak to jest ciężko i, że za te 4-5 tysięcy im się tam nie opłaca pracować, ale widział ktoś, że górnik sam się zwalnia z kopalni??? NIE! Bo nigdzie indziej by nie znalazł takiej pracy za taką płace, proste. I szanujcie ludzi, którzy czekają na paczki! DPD - Do Piątku Dojadę z tą paczką z poniedziałku...
zdjecie uzytkownika
Dead - 2015-05-29 13:39:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obsługa śmiechu warta, paczka odebrana w środę, odległość dostarczenia 65 km, dzwonie na infolinię, a tam mnie przepraszają za opóźnienie i mają nadzieję, że może dotrze w poniedziałek, jaja sobie robią, będę ich omijał szerokim łukiem, innym też polecam!
zdjecie uzytkownika
DPD Polska Zniszczyło mi firmę - 2015-05-30 13:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
facebook.com/ANTYDPD

Wszystko w temacie DPD Polska. Spójrzcie na zdjęcia paczek, poczytajcie, śledźcie i udostępniajcie.

KURIERZE DPD POLSKA jeśli czujesz się poszkodowany przez tą firmę oferujemy pomoc prawną za darmo !!! Nie dawajcie sobą pomiatać.

KLIENCIE DPD POLSKA jeśli czujesz się poszkodowany przez tą firmę oferujemy pomoc prawną za darmo !!! Nie dawajcie sobą pomiatać.
zdjecie uzytkownika
dino - 2015-05-31 01:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DPD Polska ma wiele ciekawych ofert dla osób które wiążą swoją przyszłość z pracą na magazynie. Wiadomo , że to nic nadzwyczajnego , ale jak się ma papiery na wózki widłowe to kasa jest przyzwoita. Polecam aplikować. Mają sporo wolnych miejsc w swoich magazynach w Warszawie chociażby. Mi jest tu dobrze
zdjecie uzytkownika
skaut - 2015-06-01 17:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obsługa tragedia, paczka odebrana w poniedziałek,źle oznaczona do dzisiaj po tygodniu - nikt nie potrafi mi powiedzieć gdzie jest , dzwonie na infolinię, a tam mnie przepraszają za opóźnienie i brak informacji gdzie jest paczka , tłumacząc się problemami technicznymi, jaja sobie robią, będę ich omijał szerokim łukiem, innym też polecam!
zdjecie uzytkownika
robert - 2015-06-02 11:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zwylki oszuści którzy prze 10 dni obracaja Waszymi pieniędzmi.
Paczkę zgłosiłem do odbioru 21 maja z dostawą do Klienta na 22 maja, odebrali nie wiadomo dlaczego 22 maja i dostarczyli Klientowi 25 maja (notabene kurier przyjechał po odbiór tej paczki również 25 maja kiedy była już u Klienta docelowego)- co za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a teraz najciekawsze, jest 2 czerwca i dalej nie mam kwoty pobrania na koncie (2100 zł). Telefonów reklamacyjnych nieodbierają, jak już się dodzwonisz po 2h to dupek wyuczonymi formułkami chce Ci wmówić że to nie wina DPD tylko Twoja po czym się rozłącza - KPINA. Pieniądze wg ichniego regulaminu dostanę 4 czerwca (w Boże Ciało - ciekawe). Reasumując to banda oszustów którzy obracają Waszą kasą i mają Cię w głabokim poważaniu czyli w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
robert - 2015-06-02 13:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janek - 2015-04-28 14:41:09]:
Jaka opinia o pracodawcy taka i o usługach. DPD to banda oszustów którzy przez 10 dni obracają kasą swoich Klientów i zero przepraszam czy dziękuję. Żenada i kpina.
zdjecie uzytkownika
rekawice - 2015-06-07 20:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć.
Czy Wy (w innych oddziałach na sortowni) też macie problem z dostaniem rękawic ochronnych? Bo my w Rzeszowie od ponad miesiąca nie możemy się o nie doprosić ("w miarę możliwości mamy zorganizować sobie we własnym zakresie").
zdjecie uzytkownika
. - 2015-06-10 09:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurier dojechał, zadzwonił raz DOMOFONEM i nie dostarczył paczki twierdząc, że skoro nikt nie odebrał to może sobie z nią jechać dalej. Pierwszy raz mam do czynienia z tego typu sytuacją. Z usług konkurencji (dhl) jestem bardzo zadowolona. Kurier ZAWSZE dzwoni w przypadku, jeśli nie byłoby mnie obecnie w domu. Raz zdarzyło się, że dowiózł paczkę w inne miejsce z własnej, nieprzymuszonej woli. Śledzenie paczki on-line również kiepskie. W przypadku dhl otrzymuje wiadomość SMS, która informuje mnie w jakich godzinach podjedzie do mnie kurier z zamówieniem. DPD w ogóle tego nie praktykuje. Po co więc podaje swój numer telefonu, skoro kurier nie pofatyguje się, żeby zadzwonić. Nie przemawia do mnie argument, że nie mają czasu, bo maja dużo paczek. Wątpię, żeby konkurencja miała ich mniej, a mimo to wykazują się pełnym profesjonalizmem. Jestem bardzo rozczarowana. To moja ostatnia przygoda z tą firmą.
zdjecie uzytkownika
amarige - 2015-06-17 18:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tragedia, na przyjazd łaskawcy - kuriera po odbiór opłaconej przesyłki czekam już 6 dni. Stały kontakt z centralą nie pomaga. Odbiorca ma pretensje do mnie, a mnie ogarnia bezradność i k... wica. Z dostarczeniem przesyłek jest dokładnie tak samo, mam wrażenie, że pan, który się u mnie czasami zjawia jest upośledzony.
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2015-06-18 00:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Paczka z drogimi kosmetykami do pazokci przyszła na międzynarodowej trasie po 11 dniach. Oznajmono mi, że najwyzej 7 dni będzie w drodze. Towary przyszły zniszczone i jeden potłuczony, jednak nie posiadam formularza reklamacji przesyłki, bo oryginalna paczka została zapakowana w druga torbę DPD i nie było słychać ani widać wewnętrznych uszkodeń. Teraz sama mogę się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pocałować, bo nie mam dowodu do jakikolwiek roszczeń. DPD to zła firma kurierska. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
gmc - 2015-06-18 10:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DPD TO CHŁAM NIE POLECAM DZWONIC NA INFOLINIE BO PRACOWNICY CIE ZLEWAJA TOTALNIE WIEKSZEGO CHŁAMU NIE WIDZIAŁEM ZWŁASZCZA JAKIŚ SEBASTIAN COŚ TAM
zdjecie uzytkownika
Gruszka - 2015-06-24 09:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rekawice - 2015-06-07 20:53:31]:
W Krakowie zawsze mamy zapas rękawic, na to akurat narzekać nie można.
zdjecie uzytkownika
Niezadowolony - 2015-06-25 16:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To czego nie potrafię zrozumieć to fakt, że DPD jeszcze w ogóle istnieje. Macie totalny bałagan, zgubiliście mi dwie paczki i jedną paczkę żonie - potem miesiące szukania, wyjaśniania i reklamacji. Do działu reklamacji momentami nie można się dodzwonić bo tak jest obciążona - klient jest zrzucany z linii po 5 minutach słuchania melodyjki. Nigdy więcej DPD - jakości waszych usług nie życzę nawet wrogowi.
zdjecie uzytkownika
eleonora - 2015-06-26 13:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
NIE MA GORSZEJ FIRMY OD DPD!!!! OD 3 DNI DZIEN W DZIEN ZAMAWIAM KURIERA, OD 3 DNI DZIEN W DZIEN MAM NR ZAMOWIENIA I "MAM CZEKAĆ NA KURIERA DNIA NASTEPNEGO" I OD 3 DNI GO NIE MA!!!!!! CHORE!!! CZLOWIEKOWI SIE SPIESZY I PO TO BIERZE FIRME KURIERSKA A ONI MAJA GLEBOKO W D.... LUDZI! OSTATNI RAZ U NICH ROBIE ZAMOWIENIE TA FIRMA POWINNA PRZESTAC ISTNIEC!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Brak
Pytania: Brak
zdjecie uzytkownika
standardowa_usługa - 2015-06-29 23:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wybaczcie, ale jak czytam to biadolenie, to naprawdę robi mi się żal co niektórych jaśnie państwa, którzy chcieliby nadzwyczajnego traktowania- najlepiej za darmo. Telefon od kuriera przed dostarczeniem paczki nie jest powszechną praktyką w przypadku firm kurierskich i nie należy sie tego spodziewać wybierając jakby nie patrzeć- najtańszą z możliwych usług kurierskich świadczoną przez DPD czy kogokolwiek innego.Jeśli chodzi o standardy, to standardem w przypadku zwykłej usługi kurierskiej jest dostarczenie paczki w dniach od poniedziałku do piątku w godz 8.00-16.00. Oczywiście kurier może przywieźć ci paczkę po 16.00 albo w weekend- ale za to trzeba dodatkowo zapłacić (przeważnie ok +10zł). Drodzy dorobkiewicze, nie stać Was na to? Będziecie tu żebrać dalej o specjalne traktowanie? Jakość i etyka pracy kurierów DPD to zupełnie inny temat i nie mają tu nic do rzeczy.
zdjecie uzytkownika
artur - 2015-06-30 05:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt faktem praca kuriera jest jedną z cięższych, bo po pierwsze naprawdę jest to robota fizyczna i często trzeba nosic serio ciężkie pakunki, a po drugie ludzie mają bardzo często pretensje o wszystko i o nic, a to że paczka nie o tej porze dostsrczona a to inna rzecz nie tak. ale jak ktoś ma silne nerwy i naprawdę chęć pracy to polecam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DPD Polska?
Zadaj pytanie
alert