Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kupa_kasy - 2014-10-14 23:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Praca na Wa1 to porażka z uwagi na ogólną politykę firmy. Tutaj ludzie nie znają słów: awans, podwyżka. Na awans czeka się latami a jak już się uda to się okazuje że za stanowiskiem nie idą wcale wyższe zarobki. Zaangażowany pracownik zarabia tutaj tyle co obibok stąd zaangażowania jest coraz mniej i dzień pracy sprowadza się do tego aby dotrwać do końca zmiany i tak dzień po dniu.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-15 15:12:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
to jest bardzo słaba firma, żeby podjąć pracę (piszę tutaj o pracy konsultanta) każą podpisać umowę szkoleniową, która w razie rezygnacji z pracy lub nawet jak cię zwalniają z twojej winy to musisz zapłacić im 450 zł.
praca do kitu non stop odbierasz dzwoniący telefon! klienci niemili.
co to za praca, z której w momencie zwolnienia się musisz zapłacić kare.
NIE PODEJMUJCIE TAM PRACY 11 PLN BRUTTO
zdjecie uzytkownika
lipa - 2014-10-21 20:17:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brakuje im kurierów. Na niektóre rejony odświeżają ogłoszenia non stop. Nikt nie chce pracować w stresie i za głodowe stawki. Znajomy kurier zrezygnował z pracy w DPD kiedy po raz n-ty zepsuł się samochód i musiał zapłacić za naprawę z własnej kieszeni.
zdjecie uzytkownika
zalamka - 2014-10-22 17:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [z_mineralnej - 2014-09-03 23:19:47]:
Praca w firmie dpd, to najgorszy syf jak ich malo, z czlowieka robia bialego ( usunięte przez administratora ) Pracowalem tam az 7 dni psychicznie sie wykanczylem , jednego kursu nie skanczylem a juz telefon gdzie jestem bo musze juz gdzies jechac. 15 godzin tyrania i pomiatania. Czas zmienic pracownikow a zwlaszcza tych do gory!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzie odchodza z tej firmy bo tak jak ja sa psychicznie wykanczeni, a inni przychodza bo obiecuja mila atmosfere ale to tylko fikcja. Firma dpd to straszna porazka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Marient - 2014-10-25 13:19:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wcale się nie dziwię, że brakuje im ludzi do pracy - wystarczy zobaczyć jakie oferują stawki za paczki. Ludziom się nie opłaca pracować ponad pół dnia na działalności gospodarczej, gdzie trzeba jeszcze odłożyć na paliwo, amortyzację pojazdu, ubezpieczenie etc. Realnych pieniędzy zostaje niewiele. A usługi kurierskie jakby nie było do tanich nie należą.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-10-30 10:41:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A co powiecie od DPD w Strykowie?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-30 19:22:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Klienci już sobie żartują, że w wyniku połączenia DPD i Siódemki prawdopodobnie 2 najgorszych firm kurierskich w Polsce powstanie zupełny niewypał. I chyba mają rację. Drogie DPD- dziękuję i pozdrawiam za kilka lat pomiatania człowiekiem na lewo i prawo. Od dzisiaj- wasz były pracownik.
zdjecie uzytkownika
123ABC - 2014-10-31 10:10:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,

Jak wygląda praca w magazynie DPD na ul. Daniszewskiej 14 ?

Pozdrawiam !
zdjecie uzytkownika
czarny - 2014-10-31 23:26:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Z niewolnika nie ma pracownika.
Prawda stara jak swiat ale w dpd tego nie rozumieja.
Sluzbowe auta dpd jezdza prywatnie po calej polsce a szeregowy pracownik na magazynie tyra na 2zmiany po 8 zlotych za godzine. Wspolczesne niewolnictwo bo tak nalezaloby to nazwac. I tak w kolko.Jeden zrezygnuje to przyjmuja nastepnych. I predko sie to nie zmieni chyba ze firma upadnie.
zdjecie uzytkownika
darek3 - 2014-11-06 11:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta firma to jedna wielka pomyłka. Są potęgą na rynku a swoich pracowników traktują jak niewolników. Większość ludzi pracuje na zleceniu za śmieszne pieniądze a o normalnym etacie można pomarzyć. Awansują ludzie, którzy się do tego kompletnie nie nadają i zarabiają kupę kasy za pierdzenie w stołek i nic nie robią dla pracownika, liczą się tylko oni a ty szary czlowieku zapie... na ich premie.
zdjecie uzytkownika
rudencja - 2014-11-07 16:33:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-30 19:22:44]:
potwierdzam, powiedziałam to i depedowi i siódemkowcowi. miny bezcenne ;)
zdjecie uzytkownika
gugu - 2014-11-08 23:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-30 19:22:44]:
może jednak z dwojga złego powstanie coś przyzwoitego chociażby. Po za tym... ja wiem czy to takie najgorsze firmy o których można w tej chwili mówić na rynku kurierskim ? szybciej powiedziałbym , że jednak zdobywały rynek i były naprawdę dość mocno widoczne na ulicach oraz stronach internetowych sklepów online
zdjecie uzytkownika
zdenerwowany14 - 2014-11-13 09:59:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja czekam na kuriera DPD już od ponad dwóch tygodzni, dzwoniłem kilka razy to Pani mówiła że kurier "jutro" już bedzie na pewno i tak mijają 2 tgodnie po czym dowiaduje sie zę odesłali przesyłkę do adresata bo zadługo na magazynie leżała. Paczka ma dojść do Zabrza z Katowic chyba sam pojade po paczke do katowic bedzie dużo szybciej :D To są jakieś jaja
zdjecie uzytkownika
halina - 2014-11-18 11:46:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
paczki giną i nikt się tym nie przejmuje
zdjecie uzytkownika
halina - 2014-11-19 13:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najgorsza firma przewozowa nie ma możliwości uzyskania odszkodowania za ukradzioną przez firmę paczkę
zdjecie uzytkownika
romi - 2014-11-23 14:12:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [halina - 2014-11-19 13:26:21]:
z tego co wiem to w większości firm jest tak , że akurat możliwość uzyskania odszkodowania zależy od tego jaki rodzaj przesyłki się wykupi. Są takie które odszkodowania nie gwarantują ale są i droższe które mają taką opcje. Czy w DPD nie ma możliwości właśnie takiego wyboru ? to byłoby dość dziwne
zdjecie uzytkownika
kurier - 2014-11-23 21:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najgorsza to jest firma orange i ich klienci . Powinni sobie sami jeździć z tymi swoimi telefonami , umowami i użerać się z klientami !!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
DPDWA1 - 2014-11-26 23:03:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
DPD to firma która w ogóle nie inwestuje w ludzi. Nie oferuje pracownikom nic poza głodowymi stawkami. Rotacja w firmie jest ogromna, ciągle jakiś nowy ochroniarz jednego zwolnią to przychodzi następny i tak w koło. Podobnie jest na magazynie. Kurierów nie zwalniają - ci sami rezygnują po jakimś czasie jak już zorientują się jak nędzne pieniądze można zarobić pracując od 6.00 rano do późnego wieczora. Bo zarobki były i są śmiesznie niskie a obowiązków coraz więcej
Firma ostatnimi czasy oszczędza na czym tylko się da na podstawowych narzędziach pracy. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-11-30 16:21:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stanowczo NIE POLECAM firmy DPD.
Nie traktują dobrze przesyłek, raz dostałam paczkę totalnie zmasakrowaną,rzeczy miałam zgnite,cuchnące.. ktoś w niej dodatku grzebał, przepakował wszystko do duuużo mniejszego kartonu o czym nie zostałam nawet poinformowana. Później użeranie się kto jest za to winien.. Pół miesiąca bawienia się z dokumentami odnośnie reklamacji, TOTALNA PORAŻKA.
Kilka dni temu dostałam przesyłkę ZNISZCZONĄ. Ponownie problemy z ustaleniem kto jest winien itp itd.
NIE NIE NIE i jeszcze raz NIE POLECAM DPD.
zdjecie uzytkownika
Trzymajcie mnie - 2014-12-02 16:42:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czytając te wpisy tutaj to sw sumie mój przypadek to małe piwo. Zamówiłem kuriera DPD przez Sendit. Dzwonię do niego w robocie (pracuję do 14.00) to się umawiamy na po 13.00 (mówię - lepiej być w chacie wcześniej to się zwolniłem o 13.00 byłem w domu 13.10. A kurier se przyjeżdża o 16.30 i jeszcze dzwoni do mnie żebym na dół zszedł. Ręcę opadają. Następnym razem UPS-a spróbuję albo do roboty wezmę paczkę idk...
zdjecie uzytkownika
chromik - 2014-12-07 21:56:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Trzymajcie mnie - 2014-12-02 16:42:52]:
ja już przyzywyczaiłem się do roboty kurierów zarówno z DPD Polska jak i innych firm. Wszyscy są w sumie tacy sami... umawiają się na konkretną godzinę , ale nie ma co się sugerować ich propozycjami, bo wiadomo z góry , że czas w którym mogą się zjawić może być odległy od określonej godziny o dobre kilka godzin
zdjecie uzytkownika
nowy - 2014-12-14 21:34:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak wygląda praca na sortowni? W jakich godzinach i robi się pon-pt czy niedziela-czwartek?
zdjecie uzytkownika
kiti - 2014-12-14 23:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [zajarany życiem - 2014-10-03 23:19:23]:
jestem kurierem i potwierdzam że praca tam to syf z końcem roku kładę wypowiedzenie na własnej działalności niewolnik a klienci szkoda gadać im się wydaje że my mamy jedną przesyłkę i to do nich siedzą w pracy lub gdzieś tam a my mamy jeździć do nich po kilka razy dziennie a najlepiej to wieczorem paczę zamawia się tam gdzie się przebywa w godzinach od 9 do 17 a nie tam gdzie się jest wieczorem trochę pomyślunku
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Zwyczajna rozmowa, opis stanowiska. Szkolenie bezpłatne, pierwsze 3 dni niepłatne. dopiero po egzaminie mozliwosc podjecia i otrzymywanie wynagrodzenia.
Pytania: Niekaralność, prawo jazdy, doświadczenie.
zdjecie uzytkownika
pablo - 2014-12-16 00:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-12-14 21:34:24]:
stary odpuść sobie nie warto poważnie!!
No chyba że chcesz tyrać jak niewolnik
pozdro
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-12-22 11:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no ale chyba nie jest aż tak źle? ja planuje zmienić moją obecną pracę, bo w tej to dopiero sie narobie, a słyszałem, że tutaj dobrze płacą, można albo dniówki mieć albo za paczkę się umówić chyba? i czy odbiory są dodatkowo płatne jakoś? może ktos się orientuje jak to przed świątami wygląda, dużo macie pracy pewnie, nie?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DPD Polska?
Zadaj pytanie
x