Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
robol - 2014-05-31 10:19:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-05-31 10:19:15]:
Witam,chcialbym się podzielić opiniami o magazynie Wa1.Praca nienalezy do lekkich ani dobrze platnych,dtatego nienarzekalem a szukałem sobie innej bo nikt mnie tam niezmuszal tyrac.Obecnie mamtoche lżejsza a zarabiam podobnie.Problem polega tam w obadzie kier i brygadzistow z naciskiem na tych drugich.Ogolnie fałszywe parowki,ktore potrafią tak wchodzić w dupke kier magazynu ze az nogi wystają.Ogolnie on tego widać niechce bo to wporzo gość ale te buraki w ten sposób chcą robic karierę.Jedno im trzeba przynać opanowali do perfekcji po awansie na brygadzistę, czylo opierdalanko na maxa.Dobrze ze przyszedł nowy dyrektor i wzioł się za tych pajacow.Nagle zaczeli pomagać jak go widzieli ale jak poszedł wyje bane już nie trzeba ich słowa.Załoga ogolnie bez zarzutow 30 % ludzi wie co robi 20%improwizuje a 50 to świerzaki wiec niema co wymagać.pozdrawiam chlopaki

5
zdjecie uzytkownika
Słonik - 2014-06-01 02:08:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że nic w kwestii warunków w DPD się nie zmieniło, nawet odnoszę wrażenie, że jakoś zmierza to ku gorszemu.
zdjecie uzytkownika
Sortownik - 2014-06-24 22:48:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może kilka słów o pracy w magazynie DPD WA1 na ulicy Mineralnej. Pracę na sortowni magazynu WA1, znajomy pracuje "za kratą", w części magazynu zwanej Magazynem Logistycznym.

Na początek parę różnic.

My na sortowni pracujemy świątek piątek w trybie 3-zmianowym. Oni 8.00-16.00
My pakujemy do wysyłki tzw. akcje (dostawy od klientów), które ktoś z Logistycznego łaskawie nam wystawi przy taśmie wraz z dokumentem albo i bez bo czasami trzeba się do nich przejść i poprosić. My codziennie zamiatanie, sprzątanie palet etc u nich kartony walają się po alejkach. My mamy za każde spóźnienie potrącone/magazyn na mokro itp. oni wychodzą z pracy przed 15.00 przed każdym długim weekendem i na papieroska co godzinę.

Teraz podobieństwa. Oni mało zarabiają, przynajmniej tak opowiadał mi znajomy, my na sortowni jeszcze gorzej. O umowie o pracę można pomarzyć. U nas rotacja i dobrowolne zwolnienia, z Logistyki uciekają, bo też nie ma szans na awans i jakichkolwiek perspektyw Nasi kierownicy to ludzie o niskich kompetencjach którzy nie mają zielonego pojęcia o zarządzaniu personelem i jedyne o czym marzą, to wyjście z pracy po zakończonej zmianie. Ubikacje w tej firmie o jak wspomnieli poprzednicy, istny dramat, czasami szczyny leją się po posadzce. Komputery i handheldy na których pracujemy są już tak wysłużone jak mój rower komunijny i nikt się nie łudzi, że kiedyś nam je wymienią na nowsze. Ogólnie kupa mułu i marazm.

Tną koszty gdzie tylko się da i wolą zmieniać ekipę co jakiś czas niż inwestować w najlepszych.

Jak tylko znajdę coś lepszego to uciekam z tej firmy.
zdjecie uzytkownika
D.D. - 2014-06-30 17:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarek - 2014-02-20 16:42:17]:
dokładnie tak jest
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-07-05 22:37:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chłopaki.Piszcie co wam konkretnie nie odpowiadało lub nie odpowiada. sytuacje i nazwiska ( ksywy ) bo połowa takie ma. Z kiblem może już lepiej.Podobno jest lista jak na Orlenie kto sprzątał i o której.Czyli wpisy coś robią.może teraz czas na palarnie. Albo kierownika który przyszedł z wa3 za kierownika . Mirka ale jest gorszy niż on.Zupełnie nic nie ogarnia. Dno. Chyba chłopak ma znajomosci albo wazeline hurtem od chińczyków.
zdjecie uzytkownika
Jeszcze_pracuje - 2014-07-15 10:22:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Jak czytam niektóre wypowiedzi to wydaje mi się że przyjmowali do dpd samych analfabetów, którzy przyszli do pracy bo matka na nich w domu już patrzeć nie mogła. Jest źle w tej firmie, ale to przez tragicznie niskie zarobki i przez to że takich lamusów przyjmują. Wymagania są za duże jak na tą kasę co płacą. Nadźwigać się trzeba, pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cieknie ale da się przeżyć. Nie jest najgorzej. Narzekać to każdy umie tylko pracować nie ma komu. Dobrze, że niektóre osoby już tu nie pracują. Przez tych balasów to dźwigać musiałem nie dość że swoje to jeszcze ich paczki. Tylko patrzyli żeby się ukręcić od roboty i żeby ktoś robił za nich bo siedzieli po pół godziny w palarni albo chowali się po kiblach.
zdjecie uzytkownika
irko - 2014-07-19 00:09:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [malina - 2014-04-16 22:16:14]:
Zgadzam sie z wami gdyz pracowalem na wa1.powinni takze zmienic koordynatorow od kurierow,bo za wszystko naliczja kary anie maja pojecia o tym co sie dzieje na rejonach gdy wyjezdzamy z paczkami.Sola nawet kary za spalone gwaranty .Przyklad mialem gwaranta na 9;30 a firma od 10:00 i oni zamiast sprawdzic to od razu wala kary
zdjecie uzytkownika
Lolo - 2014-07-20 20:58:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z nowym kierownikiem chłopaki od kierownika Mirka. Poza chyba brygadzista juniorem .przynajmniej coś robią. A jeśli chodzi o zarobki. Świerzak dostaje to samo co stary i ci z timu co robią i ogarniaja za 2 . Chociaż robota przy taśmie to jak za 3
zdjecie uzytkownika
kurier wa1 - 2014-07-23 21:01:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Nic nie pobije nowego kierownika z wa1.
Dostał ksywe bezdomny, marynarki wyjmuje chyba z pojemników dla powodzian a sweterek z żółtym paskiem to chyba najlepsze co może posiadać.
Całe życie pewnie go kopali do d... wkładali mu głowe do kibelka i spuszczali wodę ;-)
Za wszystko kara, za złe parkowanie i złe zachowanie.
pozdrawiam bezdomny ! ! !
zdjecie uzytkownika
kurier mineralna - 2014-07-23 21:03:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Potwierdzam, pajac jak nic ;-)
Sama piegowata twarz odrzuca.
Jak woła chłopakó na zebranie to gwiżdże jak za psami, brak słów.
Pozdrawiam bezdomny ! !
zdjecie uzytkownika
RichardNRW - 2014-08-02 08:48:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hi Witam wszystkich ze strony DPD"wasze opinie sa bardzo interesujace i warte zastanowienia.Firma odzial DPD Polska jest stosunkowo mlody wiec narazony na wiele niedociagniec,lecz wiele osob nie jest w praktyce samodzielnie i obiektywnie odpowiedzialnych.Osobiscie jestem zatrudniony na Depot 147 Duisburg w charakterze Kierowcy na samochodzie 7,5t i powiem wam ze podobne zjawiska nieodpowiedzialnosci leserstwa oraz kolaboracji tez i u Nas maja miejsce,rowniez
zdjecie uzytkownika
RichardNRW - 2014-08-02 08:58:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarek - 2014-02-20 16:42:17]:
Czesc Jarek dosyc ciekawie to opisales ja jestem jako kierowca w Depot 147 Duisburg fajnie nazywacie scener wszedl do was juz ten nowy system B2B to jest dobre bo rano juz wiesz o ktorej masz koniec,tylko ze to troche goni bo jestes procenowo rozliczany ale slyszalem glosy ze maja placic 250€jak zrobisz 100% Pozdro Richard.
zdjecie uzytkownika
RichardNRW - 2014-08-02 08:58:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [jarek - 2014-02-20 16:42:17]:
Czesc Jarek dosyc ciekawie to opisales ja jestem jako kierowca w Depot 147 Duisburg fajnie nazywacie scener wszedl do was juz ten nowy system B2B to jest dobre bo rano juz wiesz o ktorej masz koniec,tylko ze to troche goni bo jestes procenowo rozliczany ale slyszalem glosy ze maja placic 250€jak zrobisz 100% Pozdro Richard.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2014-08-04 23:28:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie jest tak tragicznie w tej firmie jakby to wynikało z niektórych wypowiedzi. Warunki pracy na stanowisku magazyniera są w miarę OK.

Najgorsze jest , poza kibelkami rzecz jasna, to że w tej firmie ani trochę nie premiuje się ludzi wychodzących z inicjatywą którzy myślą i robią więcej niż minimum. Stawka jest jaka jest dla wszystkich jedna i ta sama plus niewielka premia.

O ile ktoś nie podpadnie to zarabia tyle samo co osoba która pracuje dużo dużo więcej. Dlatego też najlepsi dość szybko odchodzą a kierownicy zamiast docenić inicjatywę to jeszcze dokładają ci zadań i dokładają aż stwierdzisz w końcu, że nie ma sensu zbytnio się przykładać bo jeszcze więcej pracy na Ciebie zwalą.

Po drugie nie chcą zatrudniać na etat. Nawet po 2 latach pracy ani wymieniać przestarzałego sprzętu typu skanery, kompy i inne narzędzia niezbędne do pracy.
zdjecie uzytkownika
maławielka - 2014-08-13 23:22:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Biuro Mineralna 15 Warszawa. Brak możliwości awansu i (to już w ogóle) brak widoków na jakąkolwiek podwyżkę mimo wyników. Komputery totalna masakra. Zdążyłam już przywyknąć, że w polskich firmach nie chcą płacić. Co innego narzędzia pracy. Komputer ciągle się wiesza a Ty i tak musisz wszystko zrobić na czas. Czasami już ręce opadają z bezradności i frustracji. Jeśli tylko uda się znaleźć coś innego zwine się na dniach z tej firmy.
zdjecie uzytkownika
tralalala - 2014-08-15 22:46:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie wolno przeklinać to wole tak! szyszka!!! nie rozumiem was pajace którzy pracowali lub nadal pracuja na magazynie na Mineralnej i teraz tylko narzekają. narzekacie bo po prostu byliście lub jesteście chu...owi , pracowałem tam jakiś rok temu i mam dobre wspomnienia , jedyny co mi zawadzał to TO. jednym słowem, jesteś ogarnięty to poradzisz sobie w każdej pracy , a jak nie to mazgaj się jak Ci szyszkowcy co wyżej piszą. a zarobki są takie jak wszędzie. nara mazgaje i fra tralalala
zdjecie uzytkownika
cham - 2014-08-18 12:21:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmmm... jak dobrze czytać te wszystkie "miłe" opinie... i ja dorzucę coś od siebie o NCS w Strykowie: na początek może powiem o niskiej płacy - ciekaw jestem czy prezesi i dyrektorzy tego dpd by zasuwali za tak marne grosze jak ci ludzie, następnie może powiem o tamtejszym specjaliście do spraw jakości obsługi (śmiech na sali) chodzi po hali 3-4 razy w ciągu nocy i czepia się byle pierdół - nawet takich, które nie mają wpływu na jakość obsługi jak np to, że kontener na drobne i delikatne paczki stoi o 20 cm dalej niż powinien w wyznaczonym polu, resztę czasu spędza w biurze. Ogólnie syf jaki tam panuje to coś niepojętgo, ciągle brakuje ludzi bo kto by chciał pracować za takie grosze, na etat ludzie niektórzy czekają już po 3 lata a inni dostają go po 4-5 miesiącach oczywiście rączka rączkę myje ;) no i na koniec WYPŁATY - zawsze opóźnione bo przecież cudowne P***Y z księgowości mają w nosie że ktoś ma zobowiązania czy kredyty... ZDECYDOWANIE ODRADZAM PÓJŚCIE TAM DO PRACY!!!!! praca tam to na prawdę piekło...
zdjecie uzytkownika
strecz - 2014-08-19 20:19:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na Mineralnej od stycznia 2014 zamrozili etaty - nie dają żadnych nowych umów o pracę. O podwyżkach już nawet nikt nie marzy, więc pomijam temat. Marazm w tej pracy zabija. Jedyne co się zmienia z dnia na dzień to ochrona, coraz to ktoś przychodzi a innych zwalniają.

zdjecie uzytkownika
Słonik - 2014-08-20 00:36:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@strecz Wydaje mi się, że DPD bardziej opłaca się zatrudniać pracowników z własną działalnością gospodarczą. Wtedy odchodzi im część problemów - opłacanie zusów etc. a tak to wszystko sam sobie pracownik dysponuje we własnym zakresie. Ciężko to zrozumieć, ale w zdecydowanej większości firm kurierskich panują takie rzeczy. No chyba, że komuś pasuje umowa zlecenie. Też mam wrażenie, że niektórym zupełnie nie zależy na tym w jaki sposób są zatrudnieni, byle kasa była sukcesywnie przelewana na właściwe konto.
zdjecie uzytkownika
papa - 2014-08-26 13:19:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym tylko powiedzieć każdemu kto chciałby pracować w DPD Poznań-Komorniki dajcie se ( usunięte przez administratora ). spokój ludzie uciekają w ciągu miesiąca zwolniło się 6 osób i dalej się zwalniają! np wczoraj na zmianie było 16 osób zamiast 25 ( usunięte przez administratora )za 3 i w ( usunięte przez administratora ).. to wszystko mają! premie zobaczysz jak świnia niebo traktują Cię jak murzyna na polu bawełny a odezwij się to dostaniesz batem! kierownik zmiany tak tępy że nie wie co się dzieje na magazynie tylko łazi z telefonem i prowadzi rozmowy prywatne albo siedzi na necie a potem ocenia Twoją prace na magazynie!
zdjecie uzytkownika
kar - 2014-08-27 16:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Masakra - 2014-05-05 15:32:29]:
Potwierdzam. Praca w dpd to życiowa porażka. Obiecują pensje powyżej najniższej krajowej a dostajesz gorzej niż najniższa krajową. Załamka. Na dodatek nie opłacili za mnie składek zdrowotnych i do tej pory bujam się ze służbą zdrowia ze byłem ubezpieczony a miałem wtedy umowę zus. masakra
zdjecie uzytkownika
bielszczanin - 2014-08-29 08:58:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DPD Bielsko Biała - najgorsza firma jaką spotkałem, brak normalnych umów tylko na zlecenie. Najniższa krajowa pensja, brak ludzi do pracy - kazdy kto widzi jaka jest praca , to od razu odchodzi. Wyzysk pracowników na maxa! Kurierzy tez nie są zmotywowani, traktują paczki i klientów jak ostatni syf....
zdjecie uzytkownika
Kurierek z Wajedynki - 2014-08-30 19:39:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca masakra, zero szacunku dla człowieka. Brońcie się przed tym magazynem, żeby komus nie przyszło tu jeździć albo pracować na hali.
Za wszystko kara, trzeba szybko uciekać do godziny 9 z towarem a o 9:10 cię opie....ą żebys wrócił bo paczka się znalazła.
Cała ta firma z całym kierownictwem na czele to jakaś pomyłka z wyjątkiem regionalnego do którego można podejśc, przywitać się i zamienić 2 słowa.
Nowy kierownik, człowiek który nie ma pojęcia o tym co robi, minął się z zawodem, zero szacunku dla człowieka.
ODRADZAM ! ! ! ! Nie myślcie o tej pracy ! ! !
zdjecie uzytkownika
dpd - 2014-08-31 19:43:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dokladnie tak jak piszecie wszedzie jest tak samo czy na magazynie czy jako kierowca kurier porazka. kieruja tym ludzie nie odpowiedzialni ktorzy pomylili sie z zawodem przychodza z lapanki i totalnie nie ogarniaja tematu sopki ktorych nigdzie indziej nie przyjma badz tez wyrzucili ich z innej pracy bo sie nie nadawaja >> ale studia skonczyli to juz kierownicy w hu.....
zdjecie uzytkownika
kiepsko - 2014-08-31 22:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Coraz gorzej jest na Mineralnej i kto może to się zwalnia. Nikomu nie życzę pracy na śmieciówce za 8,98/h na rękę i jak coś normalniejszego znajdę, to im podziękuję.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski