Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
kiti - 2014-12-14 23:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zajarany życiem - 2014-10-03 23:19:23]:
jestem kurierem i potwierdzam że praca tam to syf z końcem roku kładę wypowiedzenie na własnej działalności niewolnik a klienci szkoda gadać im się wydaje że my mamy jedną przesyłkę i to do nich siedzą w pracy lub gdzieś tam a my mamy jeździć do nich po kilka razy dziennie a najlepiej to wieczorem paczę zamawia się tam gdzie się przebywa w godzinach od 9 do 17 a nie tam gdzie się jest wieczorem trochę pomyślunku
zdjecie uzytkownika
pablo - 2014-12-16 00:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nowy - 2014-12-14 21:34:24]:
stary odpuść sobie nie warto poważnie!!
No chyba że chcesz tyrać jak niewolnik
pozdro
zdjecie uzytkownika
Maciek - 2014-12-22 11:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no ale chyba nie jest aż tak źle? ja planuje zmienić moją obecną pracę, bo w tej to dopiero sie narobie, a słyszałem, że tutaj dobrze płacą, można albo dniówki mieć albo za paczkę się umówić chyba? i czy odbiory są dodatkowo płatne jakoś? może ktos się orientuje jak to przed świątami wygląda, dużo macie pracy pewnie, nie?
zdjecie uzytkownika
zibi lub - 2014-12-28 21:46:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta firma, szególnie w Lublinie, to dno, oszuści, którzy wpisują co im się podoba, a i tak klienta mają daleko gdzieś! Ja czekam na przesyłkę już prawie tydzień, nikt do mnie nie dzwonił, a wpisują "umówiono inny termin" i "odbiorca nieobecny", same kłamstwa, nie korzystjcie z tej firmy OSZUSTÓW!!!
zdjecie uzytkownika
nino15 - 2014-12-30 19:51:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
firma zgubiła paczke i nic jej to nie obchodzi.Brak jakiego kolwiek zainteresowania gdzie zgubili paczke.Zero kontaktu ze strony dpd czkają aż klient sam znajdzie swoją paczke.Czyli totalna olewka.
zdjecie uzytkownika
milioner - 2014-12-30 23:41:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Maciek - 2014-12-22 11:58:26]:
dobre zarobki- na pewno nie w DPD na Mineralnej (magazyn WA1).

2lata pracy na minimalnej stawce. Przejście na umowę czy podwyżka nie wchodzą w grę.

Tutaj dobrze zarabiają chyba tylko dyrektorzy. Szeregowi magazynier/kurier klepie biedę. Zarobki stały w miejscu a ostatnio systematycznie spadają.
zdjecie uzytkownika
Business - 2015-01-05 15:01:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakby tak wszyscy się zbuntowali i przestali pracować za najniższą możliwą stawkę to na pewno DPD by się zreflektowało troszeczkę i podniosło warunki. Chyba, że na magazynie pracowałyby roboty zamiast ludzi, to wtedy mogliby chyba nie rezygnować ze swoich doli. Kurierzy cały czas muszą jeździć na własnej działalności?
zdjecie uzytkownika
klikacz - 2015-01-19 18:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie ja akurat szukam pracy magazynowej takiej i wiele osób zaufanych polecało mi właśnie DPD Polska. jednakże jestem w lekkiej rozterce po zapoznaniu się tutaj na forum z waszymi opiniami. sprawa zarobków wydaje się dość dynamiczna natomiast możecie napisać ile obecnie na starcie u nich podstawa netto wynosi?
zdjecie uzytkownika
kijent - 2015-01-20 16:50:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kurier - 2014-11-23 21:53:33]:
Takich [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak kurierzy z Kielc młode niemiłe dopóki szukający kasy za to ze dojadą bo inaczej przesyłka wróci do Orange [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z dał Kielce
zdjecie uzytkownika
DPDWA1 - 2015-01-22 00:47:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Płaca na magazynie: 12zł brutto/h. Netto (na rękę) wychodzi ok 10,20zł na godzinę dla studenta i zawrotne 8,70zł/h dla nie studiujących. Oczywiście umowa zlecenie. Jeśli nie studiujesz to podstawa wynosi ledwie 1400-1500zł. Dziwi mnie że ludzie godzą się pracować za takie pieniądze.
zdjecie uzytkownika
Tess - 2015-01-22 13:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skandal, co za dzidowska firma. Człowiek pracuje do 16 i ma nadzieję, że kurier po tej godzinie przywiezie mu długo oczekiwaną paczkę, a tu figa!!!!!!!!!!Kurier pracuje tylko do 14, wraca na bazę, a klient ma się dostosować!
zdjecie uzytkownika
xxxxx - 2015-01-24 08:23:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
oddzial wa2 annopol-jesli nie masz ukladu albo znajomosci to nie masz tam czego saukac jako kurier przewoznik.panuja tam dziwne zamkniete twory.byc moze trzeba dac w lape albo wlazic w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] liderom.wykonane zlecenia nie licza sie.pachnie to wrecz lapowkarstwem....w grudniu kilka rejonow nie dalo rady ludzie olali prace nie przychodzac...a kadra zazadzsjaca ma to gdzies!moze trzeba rozpedzic towazystwo w wa2 i wposcic nowa krew.ten oddzial ma potencjal ale nie przy tym BETONIE.zaczal bym o wymiany liderow ktorzy maja swoich PUPILKOW i oni tylko zarabiaja w tej firmie a reszta tyra za psie pieniadze majac lepsze wyniki i nowsza flote samochodowa!czyli cos na rzecxy jest....
zdjecie uzytkownika
sebaDPD - 2015-01-24 12:31:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ta firma to DNO DNA! A oddział na śląsku jest najgorszym w Polsce i nikt z tym nic nie robi. Paczki dochodzą po 4-8 dniach i jeszcze w żywe oczy kłamią, że byli, ale nie zastali nikogo w domu. KPINA! Oszuści jakich mało. Ludzie powinni złożyć jakis pozew zbiorowy żeby zapłacili za wszystkie dni opóźnień w dostawach. Wałkarze jakich mało.
zdjecie uzytkownika
NIEWOLNIK dpd - 2015-01-31 19:41:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klikacz - 2015-01-19 18:42:02]:
zatrudnili Ukraińcow a ci sami się zwalniają bo za mało kasy dostają. PARODIA . pracuje to wiem z autopsji.
zdjecie uzytkownika
TK - 2015-02-01 20:10:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DPD w Lublinie , kurier , który obsługuje dzielnice LSM- konkretnie ul .M.Brzeskiej cham i prostak , zrobił awanturę na całą klatkę schodową. Nie korzystajcie z firmy chamów
zdjecie uzytkownika
miki - 2015-02-02 10:09:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masakra! Kurier próbował dostarczyć paczkę dwa razy w ciągu dnia ale to było przed 16. sorki ja pracuję w tych godzinach. Nie zostawił awiza.DPD nie współpracuje z pocztą więc na poczcie też nie zostawił paczki. Nie dzwonił bo z tej firmy kurierzy nie dzwonią. Następnego dnia cały dzień ktoś był paczka nie dotarła. zadzwoniłam do DPD to się okazało że paczka jest w magazynie i mam sobie ją sama odebrać. Obiecali ,że paczkę dostanę więc w poniedziałek. Miałam wg ustaleń z Panią podejrzeć na stronie numer do kuriera i do niego zadzwonić. W poniedziałek paczka nadal w magazynie. obiecali że jednak kurier ją dowiezie ale babka na infolinii nie była zbyt miła. Najgorsza firma pod względem doręczania paczek.
zdjecie uzytkownika
frtui - 2015-02-02 22:08:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hmm piszecie o dostarczeniu paczek ale ja chialbym sie dowiedziec cos o firmie jak prosperuje czy rozmowa kwalifikacyjna przebiega w naturalnej atmosferze i zadaja normalne pytania ile osób rekrutujących będzie obecnych na spotkaniu, na co powinienem zwrócić uwagę w trakcie rozmowy i jakie zaproponowac wynagrodzenie kiedy mnie o to zapytają?
zdjecie uzytkownika
żenujące - 2015-02-09 21:08:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [miki - 2015-02-02 10:09:17]:
Nie będę bronił zaciekle tej firmy bo sam w niej pracowałem i wrażenia mam średnie, ale to co wypisują tutaj niektórzy klienci jest po prostu ŻENUJĄCE. Przeciętny człowiek, który chociaż raz w roku korzysta z usług kuriera wie, że standardowa usługa kurierska obejmuje dostarczenie paczki właśnie w godzinach 8-16. Przeważnie można zamówić wysyłkę z dostarczeniem paczki w godzinach po 16.00 lub w weekend, ale wiążę się to z określoną DOPŁATĄ. Tak samo jak w samolocie czy pociągu płacisz więcej, jeśli chcesz podróżować 1. klasą musisz zapłacić więcej. Proste i logiczne- w odróżnieniu od Waszego żałosnego jęczenia.
zdjecie uzytkownika
raf - 2015-02-10 18:49:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Złożylem reklamacje na uszkodzoną przesyłkę która kurier dostarczył i bez mojej zgody zostawil ją pod moim adresem gdy mnie nie było (odebrała matka).Dostałem śmieszną odpowiedz na przesyłce nie było sladów uszkodzen opakowania.A drugi punkt nie było zaznaczonej opcji do rąk własnych.szkoda że jeszcze w pdzamie w żółte słonie.NA przesyłce były nalepki ostrzegawcze ale to i tak nic nie dało jakiś mondry stanol na przesyłce i nie
trzeba rozrywac aby uszkodzić jak jest kruchy towar.Nigry więcej nie wyśle tą firmą zadnej przesyłki będe im robił reklame na jaką zasługują trzeba tępić takie ..................
zdjecie uzytkownika
POSZKODOWANI - 2015-02-14 14:27:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
MAcie dość DPD Polska? Facebook.pl/antydpd LAJKUJCIE

zdjecie uzytkownika
wiem - 2015-02-15 02:33:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam prace na sortowni wa1.słyszałem że wylicza się tam kto ile palił i ile był w toalecie ! Ale jak kierownik żre godzine i poza tym ma wszystko gdzieś to jest dobrze !!!
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-16 18:50:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wiem - 2015-02-15 02:33:26]:
dobrze słyszałeś
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-02-16 18:57:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Bardzo fajny, konkretny, ogarnięty szef. Dba o swoich! Szkoda ze przez niektórych nieraz musi stresowacz, nie zasłużył na to.

dla DPD LEGNICA
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na spotkaniu rekrutant pyta jak wygląda magazynowanie i załadunek samochodów na dokach LNH pracownik jest również pytany o sposób załadowania samochodu by uszkodzić jak najmniej przesyłek i na koniec rozmowy pada pytanie "czy chciałbyś podjąć pracę w magazynie "
Pytania: Czy potrafisz pracować pod presją czasu i presja osób wyżej twojego stanowiska?
zdjecie uzytkownika
Wooolf - 2015-02-17 01:13:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DPD jest jedną z większych firm kurierskich operujących na terenie całego kraju. Czasami oczywiście podjeżdżają poobijanymi samochodami, ale generalnie da się przeżyć. Teraz dodatkowo po przejęciu Siódemki zastanawiam się czy nastąpią jakieś pozytywne zmiany wizerunkowe, czy wszystko zostanie po staremu.
zdjecie uzytkownika
whoknow ? - 2015-02-24 17:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja się wypowiem o magazynie DPD WA3 w Pruszkowie. Potwierdzam opinie innych osób. Dno i zazenowanie, jak inni piszą, 12 zł brutto i dużą presja na czas jak i psychikę. Kierownicy uważają cie za maszynę nie do zniszczenia a żeby tego było mało najlepiej jakbyś od razu ogarnął pół magazynu za innych bo kierownictwo nie chce zatrudniać pracowników. Moja ogólna opinia o tej firmie jest negatywna w szczególności poszanowania przesyłek przez magazynierow
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DPD Polska?
Zadaj pytanie