brak logo

DPD Polska

Warszawa

Opinie o DPD Polska

olo 2016-03-01 23:14:01
do kkk.... Kurierzy pracuja po 12 godz i jest pyt czy chcesz paczke czy nie jesli tak to sie dostosujesz umówisz odpowiednio bo musisz i tyle jesli sie nie dostosujesz to sobie sama jedz na zakupy do h-m widac ze debi...ów nie brakuje jak kkk. kuriera o 20 by chciala i wlasnie takie poglady takich chorych ludzi psuja wszelkie morale o normalnych Polakach zawsze debil jakis sie trafi. brawo ty ku..ku..ku... Współczuje kurierowi który musi współpracować z kims takim DNO.
1
Tola 2016-03-02 13:44:20
Czarek ja jestem pewna, że tak wiadomo że w centrali jest generalnie najlepiej i nie jest to w sumie nic złego, bo ktoś musi przecież mieć lepsze stawki, skoro wykonuje bardziej odpowiedzialną pracę
kurier 2016-03-02 22:32:19
Jako kurier pracuję dzień w dzień minimum od tej 6.00-6.30 (przyjazd na magazyn) do 19.00.
W domu jestem o 19.30-20.00.

Doręczenia mam w godzinach 8.00-16.00, choć przeważnie ostatnią paczkę doręczam nawet o 16.30 jeśli jest dużo pracy i tak pasuje zarówno mi jak i klientowi.

Zrozumcie w końcu ludzie, że kurier dostarcza paczki między 8.00 a 16.00. Zawsze możecie zamówić doręczenie w miejscu pracy jeśli Wam to odpowiada.

Standardowo nie doręczamy paczek w innych godzinach niż 8-16 ani w weekendy.
Doręczenie w innych godzinach do to usługa niestandardowa, dodatkowo płatna we wszystkich firmach kurierskich a nie tylko w DPD.

Więc proszę dajcie spokój i nie wyżywajcie się na Bogu ducha winnym kurierze, pani na słuchawce i nie piszcie na nas niepotrzebnych skarg.

Tak samo jak Wy po 16.00 pracujecie na nadgodzinach i płacą wam wyższą stawkę, tak samo za odbiór paczki po 16.00 trzeba zapłacić WIĘCEJ i zamówić wcześniej taką niestandardową usługę.
Kurier nie będzie jeździł po mieście ZA DARMO przez kolejne 8 godzin i czekał na Wasz telefon aż wrócicie do domu aby przejechać pół miasta i doręczyć Wam tę jedną jedyną paczkę bo nikt mu za to nie płaci.

Lepiej tego wyjaśnić już nie potrafię. Szanujmy się nawzajem.
6
Tola 2016-03-04 13:52:04
To masz naprawdę dużo pracy stary, trzeba to doceniać, bo nie jest to mała i z tego co widzę byle jaka rzecz, ile dni w tygodniu to robisz stary i jak się z tym czujesZ?
księgowy 2016-03-08 00:26:44
nie będe Cie obrażał, ponieważ sam to zrobiłeś. Zgłoszenie na policji? Twoej słowo przeciwko słowu kuriera - żaden dowód. Dobra rada: skoro dales sie tak zrobic w konia ( choc moze tylko Ci sie ubzdurało, bo pitagorasem to ty nie jestes i liczyc nie umiesz), nie oskarżaj ludzi bez dowodów, bo równie dobrze ty, pani Dario, mozesz zostac oskarzony o pomowienie, prosze Pani.
1
michal 2016-03-08 08:10:16
prace kuriera można poznac tutaj od podszewki jak widzę, wiem, że to wy jesteście wizytówką firmy ale może ktoś jest z Krk i pracował jako Specjalista ds. sieci, nie mają dużych wymagań więc zastanawia mnie jaką pensje oferuja
benek 2016-03-10 10:27:45
rzeczywiście potrzebują w DPD specjalisty ds. Rozwoju Sieci @michal, oczywiście zapewniają samochód służbowy , także prywatną opiekę medyczną, nie czekaj, aplikuj
zamówione 2016-03-14 14:44:33
Kolejny raz mam dostać przesyłkę z DPD i kolejny raz przekonuję się, że firma kompletnie nie radzi sobie. Dostaję smsa, że przesyłka będzie między 12:30 a 13:30. Chcę zadzwonić do kuriera żeby przełożyć godzinę dostarczenia. Kurier przez kilka godzin nie odbiera, albo ma zajęty numer. Po którymś razie raczył odebrać i informuje mnie, że to nie on jest tym kurierem, ale odeśle mi numer po czym ostatecznie nie odsyła. Dzwoni potem i mówi, że jest kilka ulic od mojej i za chwilę będzie. Mija godzina. Uruchomiłam więc czat z kurierem i dostaję informację, że 12:30 a 13:30 to tylko umowny czas dostarczenia przesyłki. Po czym dalej drążę temat ile mam czekać, bo nie będę całą dobę czekała w domu tylko po to by kurier łaskawie dostarczył przesyłkę. W końcu odpisuje, że między 16 a 19. Jest chyba różnica między 13:30 a 16-19, prawda? I okazuje się, że to jednak ten kurier, który nie miał być moim kurierem dostarczy przesyłkę. Cyrk i totalny brak organizacji. Co gorsza, nie jest to pierwsza taka sytuacja. Zamawiałam wiele razy z innych firm doręczycielskich i nigdy nie miałam takiego problemu z dogadaniem się z kurierem jak w DPD. Śmiech na sali, bo skoro jest się kilka nieodległych ulic od mojego adresu (dojazd zajmuje 3 minuty) i kurier mówi, że będzie za chwilę to skąd nagle się bierze rozbieżność 3 godzin? Nie polecam.
2
loroy 2016-03-14 17:17:46
Mi wpadło w oko kilka ofert z DPD w Warszawie - na PH, projektanta Javy, specjalista ds telesprzedaży, ale najbardziej stanowisko analityka ds. kosztów transportowych. Czy to prawda, że firma zapewnia prywatną opiekę medyczną? Wymagają m.in. biegłej obsługo excela, ale w dzisiejszych czasach to przecież podstawa.
ASADWW 2016-03-15 21:09:24
TO JAK CI WYDAJE TO CHYBA WIDZISZ ILE A PRAWDA JEST TAKA ZE POWINIENES MIEC WYLICZONE JA MUSZE SIE 5 RAZY ROZMIENIAC W CIAGU DNIA BO CO CHWILA ZA PACZKI WARTE 20ZŁ PŁACA STOWKAMI I OBURZENIE PAN NIE MA WYDAĆ.
1
marcin 2016-03-16 17:23:30
najwidoczniej coś tam w logistyce zawodzi ale powiedzmy sobie szczerze w każdej firmie tak jest! a jak czekasz na coś ważnego to, to się jeszcze potęguje @ASSAWW wiecej dystansu :)
ewa 2016-03-27 09:42:54
@kutrzeba coś nie mogę uwierzyć w takie praktyki to jakim cudem normalnie dochodzą do mnie paczki i ani razu nie miałam z tym problemu? ktoś chyba rozsiewa niepotrzebne plotki
1
Frannz 2016-03-27 19:18:42
"Łubuzy" TAK ale " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; NIE (poza sporadycznymi przypadkami, ale to naprawdę rzadkość). Braki produktów w paczkach wynikają przeważnie z tego, że opakowania podczas transportu, segregacji, załadunku i rozładunku uszkadzają się i "wylatują" z nich przedmioty. Zdarza się, że etykiety odklejają się i nie można zidentyfikować właściciela paczki (widziałem różne przedmioty jadące po przenośniku bez opakowania, praktycznie w każdej rozładowanej naczepie i w co 2-3 "kejdżu" zawsze zostaje coś co wypadło z paczki albo jakieś "widmo"). Takie przedmioty są ewidencjonowane i nikt ich do domu nie zabiera (inna sprawa to to, że leżą w oddziale przez pewien czas, nikt specjalnie nimi się nie interesuje a pózniej są komisyjnie "utylizowane"). Więc nie oskarżaj chłopaków bo naprawdę ciężko pracują (często przerzucają po kilka ton dziennie) za grosze i nie ma przyzwolenia na okradanie paczek (kara za kradzież jest tylko jedna). Np. kurier pracując po 10-12 godzin dziennie zarabia max 2000 PLN/netto/miesiąc a osoba sortująca oraz ładująca i rozładowująca samochody max 12 zł/brutto/godzinę na umowę zlecenie z tym, że czasem pracuje 10 godzin, czasem 6 a czasem (w czwartki i piątki) w ogóle. Warunki pracy w DPD są złe. W takiej sytuacji nie ma mowy o delikatnym obchodzeniu się z paczkami (dla "managmentu" liczy się tylko zysk i wydajność) i stąd te porozrywanie (przepakowane) opakowania i "ginące"(wylatujące) przedmioty. To tyle w kwestii "okradania" paczek.
gracz1 2016-03-28 19:55:11
Jest taka pani ania na matuszewskiej która lubi poniżać ludzi. Bardzo mnie się to nie spodobało.
witek 2016-03-29 10:45:21
też wydaje mi się, że większość to plotki, bo nie widziałem, żeby u nich były dziwne wymagania jako Kierownik ds. Kluczowych Klientów, a oferują dobre premie.
player 2016-03-29 12:39:15
pracowałem na matuszewskiej i potwierdzam opinnie na temat p.ani ,że lubi poniżać ludzi. Witek nic podobnego to nie plotki.
Pozdrawiam.
2
wojtekuch 2016-03-30 11:14:44
Fatalna firma kurierska i nie uprzejma obsługa. Zgubili moją paczkę i przestali się do mnie odzywać. Musiałem sprawę zgłosić na policję i czekam teraz. Dodam że w paczce był drogi telefon.
kuku 2016-03-31 10:52:19
jaki, nokia 3310?:) nie oceniaj firmy po jednorazowym przypadku. gdyby im się to zdarzało częściej to nie byliby tak wioelkim wiodącdym na rynku przewoźnikiem kurierskim
Szeregowiec Rayan 2016-03-31 23:22:21
Jeśli chodzi o zagubienie przesyłek ,firma ma obowiązek informację o zagubieniu przekazać bezpośrednio płatnikowi za usługę -firmie ,która ma z DPD podpisaną umowę . Zawsze informacja ta jest przekazywana ,tylko nie każdy jest w stanie przeczytać w regulaminie dostępnym na stronie dpd ,że przesyłka jest uznana za zaginioną gdy po 30 dniach nadal jej losy są nie znane . Po 30 dniach oczywiście można złożyć formularz reklamacyjny przez formularz na stronie internetowej i otrzymać zwrot roszczeń ,przy składaniu reklamacji oczywiście jest potrzebny dokument potwierdzający wartość przesyłki jeśli mowa tu o zaginięciu bądź uszkodzeniu przesyłki .
Pozdrawiam
mato 2016-04-02 10:56:21
regulaminy i ich czytanie to zmora naszego społeczeństwa niestety. a dpd jako jeden z czołowych dostawców kurierów w Polsce na pewno ma ich bardzo dużo, ale wystarczy czytać
Marcin 2016-04-07 21:46:47
Czy ktoś może coś więcej napisać o stanowisku Specjalista ds. Rozwoju Sieci?
Z innej strony 2016-04-09 12:06:50
Z trochę innej perspektywy się może wypowiem.
Wiele jest tu opinii, że DPD to zła firma, kiepska obsługa i bak kultury ze strony kuriera.
A z czego wynikają takie opinie i kto je tworzy? Zazwyczaj ludzie, którzy myślą, że kierowca ma 20 paczek do doręczenia i akurat ich paczka jest najważniejsza.
Przykro mi, niestety tak nie jest. Chłopcy ciężko pracują i naprawdę starają się jak mogą, aby jak najwięcej paczek dotarło do odbiorców. Ale co słyszymy? ,,Proszę o doręczenie paczki po 16". A jak mówimy, że nie ma takiej możliwości to od razu pojawia się oburzenie i tekstu typu ,,ale ja pracuję". Szanowni klienci kurier też pracuje w takich godzinach. Wymaga się cudów od kurierów i obsługi klienta, ale przecież konsultant na infolinii nie jest w stanie sprawdzić w 5 minut co się stało z paczką, gdy nie dodzwoni się do odpowiedniego magazynu. Łatwo jednak nakrzyczeć na konsultanta, zwyzywać kuriera i powiedzieć, że wszyscy kłamią. Polecałabym wszystkim, którzy tak narzekają, aby chociaż raz znaleźli się w takiej sytuacji i to nie tylko w DPD, ale również innych firmach kurierskich. Myślę, że punkt widzenia wielu klientów szybko by się zmienił gdyby chociaż na jeden dzień stali się: konsultantem, magazynierem, kurierem.

Pozdrawiam
4
YO 2016-04-09 19:30:03
hahaha 70 stopów i zajazd? ja w niemczech jak mam 70 stopów to jest lajcik :) u nas norma to 90 - 100 zdaża sie 120 ;) W DPD oczywiscie
1
kkkkkk 2016-04-09 22:08:19
Zatrudniłeś się u Przewoźnika , który płacił Ci grosze. Nie firma dpd jest najgorsza tylko Twój pracodawca , OSOBNA DZIAŁALNOŚĆ ŚWIADCZĄCA USŁUGI DLA DPD. Nie szukam tu informacji o firmie kurierskiej lecz robię analizę właśnie na podstawie forów internetowych. A takie pierdoły wypisujesz , nawet nie wiesz u kogo byłeś zatrudniony. Albo na czarno. Cześć , nie mogłem się powstrzymać.
1
poczta polska 2016-04-16 11:16:04
jedyny pewnik w transporcie to poczta polska!
bo jak pracownik ma to co mu kodeks pracy gwarantuje i normowany czas pracy to szacunek jest do klienta i wzajemnie!!!
2
swan 2016-04-16 19:57:07
Zgadzam się w 100%. To najgorsza firma kurierska, z jaką miałam do czynienia. Korzystam z wielu (Poznań), np. z UPS nigdy nie miałam najmniejszych problemów, z DPD zawsze - łącznie z kłamliwymi wpisami w systemie, że adresata nie zastano. Infolinia bezczelna. Nie zamawiam już ze sklepów, które oferują dostawę wyłącznie za pośrednictwem DPD.
Mario 2016-04-26 12:21:53
Mam to samo.Dostałem powiadomienie, że kurier odebrał paczkę z magazynu o godz.8.35.chciałem się do niego dodzwonić ,żeby dowiedzieć się o której mniej więcej będzie w mojej miejscowości (od owego magazynu do mnie jest około 25km.).
Niestety telefonu nie ma kto odebrać.Co ciekawe jest to,że w tej chwili godz.12:10 i żona będąc na zakupach w Lidlu pół godziny temu widziała na parkingu koło Lidla samochód z logiem DPD.Jadąc do Lidla przejeżdża się 50 metrów od mojego miejsca zamieszkania.To niestety nie jest mój pierwszy przypadek tego rodzaju z tą firmą. Nie polecam nikomu.Z innymi firmami takich problemów nie miałem niestety.
bard1981 2016-04-27 16:52:46
Zniszczone przesyłki odradzam tą firmę zarówno duże jak i małe paczki są uszkodzone lub w całości rozwalone masakra od dziś totalny brak zaufania do tej firmy odradzam wszystkim i przestrzegam nie ufajcie tej firmie bo się srogo zawiedziecie.
1
Bubo 2016-04-28 14:48:11
Dpd masakra ta firma kurierska zero konkretnych informacji gdzie znajduje się przesyłka. Jedyna informacja że przesyłka została odebrana od nadawcy i od tamtej pory totalna zwiecha. Ja już czekam czwarty dzień i zero jakichkolwiek informacji. Nigdy więcej Dpd i nikomu nie polecam.
No co z tym odszkodowaniem? 2016-04-30 08:46:47
Czy ktoś w ogóle od tych złodziei dostał odszkodowanie? Chwilę z nimi współpracowałem, ponad 600 paczek w miesiącu się wysyłało, towar zabezpieczałem jak najlepiej się da (karton, stretch, folią bąbelkowa a nawet gąbki samochodowe), a jednak towar co jakiś czas przychodził uszkodzony. Do tej pory nie wiem jak mogli mi rozwalić dyfer z BMW E38 na pół?????? Dyfer owinięty w bąbla, gąbki samochodowe, kartony, a u nich pękł na pół??? No jak? Nawet nagranie z pakowania nic nie dało, reklamację odrzucili. Uciekłem, bo nie dostałem odszkodowania na żadne z 8 zniszczonych paczek w ciągu dwóch miesięcy. Szybko uciekłem do konkurencji. Dwa zaprzyjaźnione firmy które też miały z nimi umowę uciekły, mieli ten sam problem co ja. Jak istniała Siódemka to wszystko było super, jest DPD - jest kicha, dobrze że jest DHL i InPost wziął się za kurierkę
2
mege 2016-05-02 10:58:32
Widzę, że większość komentarzy jest trochę na inny temat, a ja bardzo chciałbym się dowiedzieć, czy w ogóle warto aplikować na kuriera lub dyspozytora w DPD. Szukają takich pracowników w Poznaniu i nie wiem, co lepsze :)
edwardini 2016-05-04 17:32:27
Generalnie same z nimi problemy - mówię od strony odbiorcy. Kurier robi łaskę, że przyjedzie w godzinach popołudniowych. Pozostawia przesyłki w skrzynce / sklepie / u nieznajomych sąsiadów bez uzgodnienia z odbiorcą. Sytuacje powtarzalne, pomimo skarg. Nie polecam.
2
karolina 2016-05-05 13:06:23
A ja zazwyczaj korzystam z ich usług i zawsze wysyłam paczki i zostaja nadane one do mnie od nich i nigdy nie miałam problemów.
Susie 2016-05-17 20:37:31
Ja również, nadaję z pracy paczki i dostaję z różnych sklepów i nigdy nie miałam problemów z tą firmą.
bobo 2016-05-26 10:58:20
Witam, panowie przewożnicy jak płaca w Dpd, podrzuci ktos jak to wyglada, tzn ile km robi na rejonie i ile ma od paczki dost i obebranej?
w[p 2016-06-04 18:51:54
a jak ci się nie chce jeździć widzę, to przecież są poszukiwani też ludzie do stacjonarnej p[racy, bp. Młodszy Specjalista ds. Posprzedażowej Obsługi Klienta
Prezes DPD 2016-06-05 14:58:14
Szanowny Panie. SMS generuje system po zeskanowaniu przesyłki przez kuriera.co wcale nie oznacza że właśnie o tej godzinie kurier wyjechał.musi on wydać na siebie wszystkie przesyłki ze swojej strefy i załadować je na samochód. Nie rzadko w połowie drogi musi się wracać po jakąś przesyłkę która została na magazynie z powodów bardzo różnych . Po drugie kurier może mieć do doręczenia 50 -70 przesyłek w swoim rejonie ,kilkanaście na jednej ulicy więc dotarcie na ulicę obok może mu zając nawet godzinę. Po trzecie to że pańska żona widziała samochód z logiem DPD nic nie oznacza. Mógł to być kurier jadący na inny rejon, może miał wolne i jechał prywatnie albo ktoś nie zdążył usunąć loga po zakupie pojazdu. Pozdrawiam.
1
karczek 2016-06-05 22:34:33
jeżeli naprawdę powyżej wypowiedział się prezes to wielki szacun dla niego i dla firmy za udzielania się na takim forum
była_ pracowniczka_cc 2016-06-09 17:47:37
A ja się wypowiem na temat pracy w contact center na mineralnej. Ludzie nie wybierajcie się tam. Pracownik traktowany jest jak idiota, szanowane panie koordynatorki traktują cie jak kogoś niepełnosprawnego umysłowo. Dostajesz ochrzan za błędy które nie są twoją winą lecz systemu który co chwila się psuje. Np sam wybija cię na przerwę, ale wielka pani nie słucha tego co mówisz, tylko twierdzi że masz nad sobą pracować, co z tego że komputer uniemożliwia ci odebranie telefonu? Pracuj nad tym, system prawdę ci powie. Kolejna rzecz- przerwy,5min po każdej godzinie. Równo 5. Jak się spóznisz 2s masz ochrzan. Ludzie chodzą się za przeproszeniem wysrac ze stoperem w ręku. Przecież to co się tam dzieje to tylko nagrać i do telewizji wysłać. Nigdy więcej.
antoś 2016-06-09 22:20:39
wiesz, to jednak firma kurierska, dokładność co do sekundy, i to dobrze o nich świadczy
Zniechęcona 2016-06-13 20:15:11
Nie polecam tej firmy.Nie rozumiem dlaczego kurierzy nie mogą pracować tam na zmiany. Pani kurierka powiedziała mi, że pracuje tylko do 13.00. Ja wracam z pracy w innym mieście o 16.00 więc jak mam odebrać przesyłkę? Sąsiadka nie może bo jest tam umowa do podpisania.Może w innych miejscowościach jest inaczej, ale w Częstochowie tragedia.
tomek 2016-06-14 14:55:46
co za bzdura, kurierzy pracują od rana do późnych godzin nocnych, moze to osoby z biura tylko do 13.00 pracują, chciaż też to dosyć niewiarygodne jak dla mnie.
Pablo23 2016-07-13 09:52:13
Czy ktoś wie na jakim programie pracuje Magazyn?
romek 2016-07-13 09:56:46
właśnie nie wiem, ale moż ktoś z pracowników da znać?
Ramzes 285 2016-07-14 23:50:19
A Szanowna Pani myśli że jest tylko jednym klientem na drodze kuriera? Nie jestWas ok. 100 a nawet wiecej. Cale szczęście ze odbiorca w Berlinie nie ma prawa do mnie dzwonic i mnie nekac, bo rozmowa nie bylaby przyjemna. Zasada jest prosta zamowilas paczke to na nia czekaj w domu a jak nie prosze isc do slepu i kupic sobie osobiście, np karmę dla zwierząt domowych ktora waży 30 kg i wnieść prosze na czwarte piętro bez windy nie dostajac przy tym zlamanego € tylko glupie vielen dank und tschüss. Ciekawe jak sie Pani poczuje?
żona 2016-07-15 08:38:36
a to dla takich kurierów to nie ma przypadkiem jakichś ograniczeń jeśli chodzi o wagę przesyłek? bo jako kobieta chciałabym tutaj pracować ale tyle nie dźwignę
były pracownik 2016-07-16 11:58:21
jeśli chodzi o pracę to jest od 6-7 rano i masz rozwieść wszystkie paczki, masz swoje auto dostawcze to masz dużo pieniędzy ale odlicz od wypłaty eksploatację auta oraz ropę, pewnie chcesz mieć ubezpieczenie więc dolicz i to, jak pracujesz u kogoś, więc auto dostajesz i nie tankujesz za swoje to stawka wynosi około 1,5zł za 1 adres, teraz pytanie do której pracujesz? jak rozwieziesz wszystkie paczki, jak nikogo nie ma w domu to dzwonisz, często ludzie mają niedziałające dzwonki lub ich brak, pukanie nie pomaga albo jest tabliczka zły pies, jest tabliczka więc nie radzę wchodzić, zazwyczaj pies jest na smyczy, ale nie uwierzycie jak szybko można biec z paczką 30kg gdy ten pies biega luzem :P
paczki masz obowiązek wnosić do 30kg, cięższe nie musisz wnosić, są wielopaki czyli np. 10 paczek na 1 adres czyli 1,5zł dalej za adres, po za tym często są dokumenty zwrotne np. faktury, umowy orange, pieniądze za pobranie z paczki odbiorca ma mieć zgodne, to nie sklep, jak masz wydać to on ma szczęście bo otrzyma paczkę jak nie ma to nq i dobijasz status brak cod, niestety niektórym to jest ciężko wytłumaczyć, paczki niedostarczone (awizo) dostarczasz następnego dnia, wiadomo po kilku próbach odsyłają przesyłkę, a jeśli chodzi o ilość adresów jest to zmienne ale są stałe wzrosty przed świętami, spadki w sezonie wakacyjnym, niektórzy kurierzy mają dziennie po 60-80 adresów a koledzy co rozwożą miasto obok mają dziennie po 100-120 adresów, na magazynie tracisz około 2-3h na zeskanowanie paczek na siebie oraz załadowanie ich w kolejności rozwożenia żeby nie szukać na pace paczki aż tak długo xd
więc jest już godzina 9 jedziesz ci najszybsi wyjadą po 8 rano. dolicz dojazd na rejon po którym kursujesz , w 2 strony bo na magazyn trzeba wrócić oraz rozliczyć się za paczki z pobraniem, oraz paczki nie dostarczone (awizo) czy odbiory przesyłek, wszystkie dokumenty zwrotne (15min jako nowy nawet 1h) licząc że jesteś nowy masz pewnie z godzinę na rejon bo najlepsze rejony zajęte więc 10 rano jesteś na rejonie, rozwieś 60 adresów (10 min 1 adres) robisz 10 godzin, więc śpieszysz się a tu co drugi ci mówi że nie wiedział że trzeba za paczkę zapłacić, a ile to tam jest do zapłaty idę po pieniądze, a mogę otworzyć? najpierw podpis że to pan otwiera paczkę a nie ja gdzieś na bezdrożu i otwieramy jak bd uszkodzona to protokół uszkodzenia piszecie (10-15min w plecy) . ale liczmy że po jakimś czasie bd bez gps i szybko ci będziesz szło więc zrobisz 10 adresów w 1h (6min na adres) więc takie 60 adresów 6-7h + dojazd więc łącznie robisz około 10h za około 100zł zasuwania, biorąc więcej paczek wiadomo zarobimy więcej ale nie każdy da radę pracować całymi dniami bo zabierz 100 adresów to około 21 wychodzisz z roboty żeby następnego dnia być tam na 6 rano po następne 100 paczek a może nawet 120 :P ale jak wcześniej wychodziło nam około 10zł na godzinę (ceny na rękę) to teraz od 7 do 21 ale 120x1.5 więc 180zł i 14h to masz 12zł bo wiadomo że ze 120 zł bd awizo za co nie ma pieniędzy. tak to wygląda. a napiwki? jak masz firmy to nie ma, albo skrajnie, po prywatnych osobach dziennie masz od 30 do 80 zł w zależności czy to domki gdzie jest więcej napiwków ale więcej km, lub bloki dużo biegania i szybko lecą adresy, ale już trochę mniejsze napiwki, głównie za paczki z pobraniem np, do pobrania masz 1298 zł to te 2 zł ci da, a za jego adres masz 1,5zł od szefa :D
i warto być miłym dla ludzi to cię skojarzą na drodze i czasem puszczą dzięki czemu zaoszczędzisz trochę czasu, czy dadzą napiwek, ale nie daj sobie wchodzić na głowę w stylu, proszę poczekać ja zadzwonię do męża bo nie wiem czy to zamawiał, kobieta dzwoni i on nie odbiera więc ona kombinuje dalej, proszę chwilę poczekać zaraz mi oddzwoni, albo mąż kończy o 15 proszę przyjechać o 15 to już na pewno będę wiedzieć itp, to mówię że będę jutro tędy też jechał, proszę zadzwonić do 8 rano czy chcę pani tą przesyłkę jak nie to wraca do nadawcy, a ty następnego dnia tej paczki nie bierzesz, wbijasz odmowę przyjęcia, chyba że ci kobieta zadzwoni, właśnie dla tego są skargi, a sytuacji jest bardzo dużo, ale zanim tam jeszcze pracowałem to sam jak oczekiwałem paczki to miałem odliczone pieniądze, a jak mnie nie było to domownikom mówiłem że bd kurier tu są pieniądze na paczkę, zamawiałem głównie ubrania więc nie sprawdzałem czy są uszkodzone, czy kompletne, bo jest to skrajność i nigdy mi nic nie brakowało, ale jak ludzie potrafią wysyłać komplety porcelany luzem w kartonie to są uszkodzenia. ale praca fajna jak chcesz całymi dniami siedzieć w aucie i biegać po klatkach, oczywiście na 40 znanych mi kurierów 3 miało umowę o pracę reszta zlecenie, a czy auto dostane do domu żeby dojechać do pracy itp. to już jest random, czasem dają po 2-3 tygodniach pracy a czasem po kilku latach do pracy autobusem jedziesz lub swoim autem :D warto spróbować to jest umowa zlecenie więc nie wiążesz się za bardzo a każdy ma kilka dni okres próbny, czyli jedziesz z doświadczonym kurier
honey 2016-07-16 12:18:52
A wiecie jakie są zarobki dla młodszego specjalisty ds. informatyki? Podobno są całkiem dobre stawki, bo do tego doliczane są jeszcze odpowiednie premie.
były pracownik 2016-07-25 13:26:30
Na wszelkiego rodzaju pracowników biurowych (od dyspozytora, po sprzedaż na tracingu skończywszy) - warto, łatwo dostać umowę o prace, jest socjal, prywatna opieka i współpracownicy w porządku. Na kuriera - nie polecam, można się zatyrać. Kurierzy mają teraz tak małe stawki za paczki, że robisz praktycznie za darmo. Już lepiej próbować w DHLu, tam też jest zayeb, ale przynajmniej kasa dobra.
Mannnaznieba 2016-07-25 13:46:57
No jeśłi chodzi o specjalistów to tych nigdy dość oczywiscie, ale to chyba wie już normalnie każdy, praca jak praca, jedna z lepszych w regionie, trzeba to mieć na uwadze i tak też ją traktowac, a na pewno się wszystko zwróci, nie ma innej opcji po prostu
Zostaw swoją opinię o DPD Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska