logo DPD Polska

DPD Polska

Warszawa

Opinie o DPD Polska

johnsons baby 2016-11-13 18:49
te michaś sam wieśniak jesteś pod jakim twoim oknem balasie to firmowy budynek jest.
3
nie jestem robotem 2016-11-13 18:53
12(h)brutto na 3 mce zlecenie , ,a później w pasiaki.
4
Polak 2016-11-17 12:54
nieuprzejma piszemy łącznie
3
henryk.michalak2604@Gmail.com 2016-11-17 18:37
Witam piszę z Olsztyna może pdf kiedyś to była firmą teraz kurier robi łaskę że przyjedzie. Małe zarobki zmuszają prezesów do zatrudniania nieduków którzy nie wiedzą co znaczy słowo kurier Przecież nie pracują za darmo Jeżeli nie daje rady niech się zwolni i nie wkurza ludzi Zapłaciłem za otrzymanie przesyłki i mi jej nie dostarczył. Mało tego po chińsku kłamie że zrezygnowałem z jej przyjęcia Polska to pikny kraj Na zachodzie byłby już. bezrobotny Proszę niech ktoś zrobi porządek z Olsztynem Warmińsko - Mazurskie Nie tyczy się to oczywiście do wszystkich kurierów dpd-Piszę ocwaniakach którym się nie chcę praować Być może przeczyta to ktoś kto ma coś do powiedzenia w dpd i zrobi z tym porządek. Henryk z Olsztyna
6
kANT 2016-11-18 07:46
Kurier dpd z oddziału sosnowiec właśnie wrzucił paczkę obklejonej ostrożnie szkło przez płot!!!
Bez informacji etc. Zabytkowa filiżanka została roztrzaskana w pył. Ponieważ dpd to nie firma a pedala banda bezrobotnych udając kurierow to na odszkodowanie nie liczę, ale mam nadzieję że karma opłaci temu pedałów zasmolonemu za to jak wykonuje swoją pracę, żebym mu dzieci do policji albo do pisu poszły...
8
Bergi 2016-11-18 22:20
A pracują w soboty
3
CICHY 2016-11-24 19:14
NO TO WYOBRAZ SOBIE ZE NADAWCA PAKUJE TEN DYFER DO KARTONOWEGO PUDEŁKA I WYSYŁA DO ODBIORCY. JAK TO MA PRZETRWAĆ. MYŚLCIE TROCHĘ CEPY.
3
SJ 2016-11-24 21:41
Zawsze i wszędzie powiem , że Siódemka była najlepsza!!! - w miarę sensowna obsługa, umiarkowane ceny, co najważniejsze - kontakt z PH- załatwił wszystko.
Kasy za uszkodzenia też nie zwracali-norma, wszędzie tak jest.
Szkoda firmy.
6
Ewela 2016-11-25 15:21
Dla mnie ta firma to jakaś porażka zgubili moja paczkę i nie wiedzą gdzie a teraz jak dzwonię zbywaja mnie oszusci nie polecam firmy to zlodzieje sa
4
Walcząca z wiatrakami 2016-11-30 15:02
Ciężko pracują? Really u mnie kurier DPDma stałą taktykę podrzuca paczkę na ochronie (początek osiedla bo po co się płakać po osiedlu jak ochrona jest na wyciągnięcie reki) wysyła smsa paczka na ochronie, na mój tel że jestem w domu i chce paczkę do domu-milczy. Zamawiam więc paczkę z platnoscia przy dostawie-ten sam kurier dzwoni że nie wie kiedy będzie i skoro wychodzę na chwilę z domu to mam zostawić kasę na ochronie i on tam paczkę zostawi really..dodam że jestem w ciazy i mam przykaz reżimu lozkowego i od mca wychodzę tylko do laboratorium i ginekologa...nie twierdzę że wszyscy kurierzy są źli i niedobrzy to że ktoś jest chamem to już inny wątek
5
Xerox 2016-12-01 01:31
Pracuję już 3 rok na magazynie. Najpierw w siódemce, teraz w DPD. W moich rękach jest mnóstwo paczek. Bo uszkodzona, bo na liście nie ma pełnego adresu. Obecnie kurierzy wożą średnio ponad 100 paczek do doręczenia. I jeżeli klient nie zamierza współpracować to kurier nie będzie czekał, bo ma jeszcze odbiory do zrobienia. A na to też mają określony czas, bo wyjazd frachtów z oddziału jest dokładnie określony.
8
pinadprzeciętnieyntelygentny 2016-12-02 19:27
Taki yntelygent, a nie zauważył że jest to forum dotyczące pracy w dpd, a nie opinii o kurierach. Zresztą więcej tutaj takich korpointeligentów!
2
Dyrektor NO 2016-12-02 19:30
Przeczytałem, już się biorę za porządki. W końcu zapłaciłeś 15 zł za przesyłkę, jesteś taki super ważny.
4
anonim 2016-12-02 22:14
Dpd Mińsk Mazowiecki,zawsze na czas,dziękuję Panie Kamilu
3
królik 2016-12-06 07:04
Witam , kilka słów o DPD . Pracowałem w Dpd Komorniki na magazynie . Zarobki fatalne a opon zimówek musisz trochę szarpnąć ma zmianje.
Płaca minimum chba jakie jest możliwe . Jest to spowodowane tym,ze nie liczą raczej na długą współpracę . Ciągła rotacja student Ukrainiec i jakiś ojciec rodziny który po dwóch miesiącach odchodzi . Powód jeden zmiana na 11 do której chcesz pracujesz na zlecenie a kasa marna . Mówią Ci ,że możesz chodzić w soboty i ile chcesz, ale co z tego jak stawaka godzi owa słaba . Brak szans na jakikolwiek awans . Na magazynie bardzo zimno bo rampy otwarte . Odzieży roboczej brak ,szatni brak . Tylo słuchać syrene jak w więzieniu przerwa po przerwie . Dpd to strata czasu nawet na wysyłanie Cv
7
a to menda 2016-12-06 13:30
te panie ty się bierz za podwyżki na zachętę dla nowych pracowników.
każdy klient jest ważny co to za podejście - "W końcu zapłaciłeś 15 zł za przesyłkę, jesteś taki super ważny.!!! wont ignorancie na sort.
4
Migocia92lublin@wp.pl 2016-12-09 19:33
Jestem osobapostronna w dpd na zawieprzyckiej w Lublinie panuje mobing na magazynie od kierownika magazynu idą słowa wulgarnie tego typu jak ch.j k...a itp w stosunku do podległych pracowników tego jeszcze nie bylo nigdy w tej firmie ze ludzi traktuje sie jak śmieci czym się różnie nowy kierownik od zwykłego pracownika chyba stanowiskiem bo nikt nie jest dla niego śmieciem jak sie nie zmieni zachowanie kierownika magazynu to będą sprawy w sadzie
9
Erasmus 2016-12-13 07:32
Pracuje w Dpd jako kurier. Powiem wam tak nikomu nie polecam tego szamba. W pracy masz być na 6:00 ale twój wyjazd z magazynu to 8-10.Musisz sortować paczki i sobie układać na wózku. Rampy wszystkie otwarte temperatura taka jak na dworzu. Nie możesz załadować sobie auta wcześniej bo połowa baranów juz podstawia swoje auta po południu poprzedniego dnia. Wiec kwitniesz i marzniesz tam jak głupi baran. Jaj juz wyjdziesz i dojedziesz na swój rejon, okazuje sie ze juz połowy ludzi niema w Domu bo byli do tej 8-9. Zaczynasz rozwozić wszystko inne. Między czasie wpada kupa odbiorow które musisz odebrać. Co raz dzwoni jakiś kolega który znowu dzisiaj ma super coś pilnego do zrobienia i musi wcześniej skończyć, zreszta tak jak cały poprzedni tydzień. Wciskają ci swoje paczki i odbiory. Mimo tego ze ze swoimi nie wyrobisz sie do 18 to pchają ci na sile wszystko i wszyscy. Po całym dniu , wracasz na magazyn zmęczony wypruty a to cię ochrzania w kasie a to gdzieś na magazynie za wszystko. Wyzysk za marne grosze!!!! Stawka do godzin pracy jest śmiechem na sali. ŚREDNI czas pracy to 12 godzin dziennie. Bywa ze i po 15 nawet. Dziękuje ale pierd*** sie
5
Ktoś 2016-12-14 07:49
We Wrocławiu to samo jak nie gorzej. Dobre na początek,a le targety ciężkie do wyrobienia, kary za wszystko i obcinanie. Dobre na początek jak nie ma się rodziny...
3
Adamkam 2016-12-21 20:06
Przesylka doreczona, Odbiorca:
Tylko ze paczki nie ma a ja bylem w tym czasie w pracy.
Nie polecam.
4
Melanż 2016-12-22 18:25
Kurier DPD Maciek- Radom tragedia. Cwaniaczek, z którym w ogóle nie ma co dyskutować, 2 skargi już złożone. Niestety w niektórych sklepach nie ma innej możliwości i jest w opcji tylko ta firma. Kurier pozostawia przesyłki u sąsiadów bez uzgodnienia z odbiorcą. Twierdzi, że pod dany adres może być tylko w przeciągu jednej godziny w ciągu całego dnia i tylko po południu. Co mnie to obchodzi? To ja mam swoje życie dostosowywać pod kuriera, który wykonuje swoją pracę i bierze za to pieniądze? Może i ja zacznę w pracy mówić, że w tym momencie nie pomogę, możesz przyjść o tej i o tej godzinie ? Kilkanaście punktów DPD w całym mieście i też nie można się dogadać bo to nie jego rejon i on tam paczki nie dowiezie! Wysyła na jakieś zadupie po odbiór, gdzie nie dojeżdża żadna komunikacja miejska. Żenada i kpina. Nie polecam nikomu tej firmy. UPS, GLS wszystko sprawnie, a tu żal pisać.

5
Gość 2016-12-28 20:18
Firma DPD nie dostarczyła mi paczki .
Sprawdzam gdzie jest paczka, a tu mi pokazuje, że jest w ich magazynie, ponieważ ponoć nie było odbiorcy .
A jak rozmawiałem z kurierem to on twierdzi że jednego dnia nie pracował a drugiego nie otrzymał paczki na mój adres jakaś masakra już drugi raz takie coś .
3
ELISABETH 2016-12-31 05:14
PACZKA NIE DOSZLA DO ODBIRCY POMIMO ZOSTALA ODCHACZONA JAKO DOSTARCZONA I PODPISANA MYSLE ZE KURIER SPRAWIL SOBIE PREZENT POD CHOINKE I PRZWLASZCZYL SOBIE PACZKE ,POLSKI [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] I ZLODZIEJSTWO
3
dp 2017-01-01 12:31
Logika nakazuje podać adres doręczenia tam gdzie się przebywa, prawda !!!
4
Xxx 2017-01-04 14:23
Kurier rozwozacy paczki po Ostródzie, jak powiedziałem, że nie zaplace, zanim nie sprawdze drogiej przesylki, zaczal uzywac gróźb karalnych wobec mnie w obecnosci rodziny. Wczesniej byl upominany z trzy razy, zeby sie uspokoil i uwazal na to,co mowir, bo złożę, skargę. Na to on, że ma kumpli i jest z mojego miasta i żebym uważał, a adresowal mnie per "SYNEK", a mam 29 lat..
Mial szczescie, ze g....nie tykam. Taką wiązankę świąteczną dostał ode mnie, ze zbiegal po schodach. A ja mysle, nad zgloszeniem zajscia na lolicje za grozby karalne..Kurier dpd grozi odbiorcy? Zaplacilem za niego!!!!!!! Firma dpd zaprezentowala poprzez moje spotkanie z nim poziom...

Kilometr pod mulem...
Od dziś paczkimat poczta polska i nigdy wiecej zwyrodnialcow w moim domu!!!!
P.S. skarge i tak zlozylem, mam nadzieje, ze ów pan już tam nie pracuje.
4
Florczak 2017-01-04 16:36
Szanowni Państwo !
Od bardzo długiego czasu współpracowałam z firmą DPd bez zastrzeżeń (oddział łódź) w 2016 zaczeli zmieniać się na naszym terenie(Zgierz) kurierzy.Na początku raz na dwa miesiące od października do grudnia 2016 7 kurierów. I jedyne co słyszeliśmy to że pracują za darmo że dpd bądź podwykonawcy nie płacą pieniędzy a do tego są poniżani i traktuje się ich jak szmaty to było określenie dwóch kurierów. Miałam możliwość rozmowy z kordynatorem z łodzi do mnie odnosił się dokładnie tak jak do kurierów.
Teraz nie dziwię się dlaczego dlaczego nikt nie chce pracować w oddziale DPd w łodzi. Nie polecam i przesytrzegam
4
Green 2017-01-09 16:10
Stanowczo odradzam korzystania z usług tej firmy. Moja ostatnia przygoda z dpd wpłynęła na to iż na pewno nie skorzystam z uslug tej firmy a co wiecej będę ją po prostu odradzac.

Zamowilem na allegro przedmiot ktory zostal przez sprzedawce wysłany za posrednictwem dpd w Szczecinie we środę rano. Do poniedziałku następnego tygodnia nie miałem pojecia co dzieje sie z moją paczką. Nie bylo jej w systemie mimo tego że byla oplacona.
Co więcej majac list przewozowy i potwierdzenie nadania przesylki nikt nie pomoze Ci z call center bo po prostu ich to nie obchodzi. Nie ma przesylki w systemie wiec nie jestesmy w stanie pomóc, na tej zasadzie mi odpowiadano.
Każda próba dodzwonienia sie to minuty oczekiwania na połączenie przez jakies reklamy czy ogloszenia. Czeka sie po to zeby potraktowali klienta zdawkowo i nie próbują nawet rozwiązać problemu. Jesli chodzi o kontakt mailowy to dyspozytorzy odpowiadają gotowymi odpowiedziami. Po nadesłaniu wymaganych papierów dowiedzialem sie tylko że mi nie pomogą.
W poniedzialek dzieki dobrej woli sprzedawcy okazalo sie ze nikt mimo drogocennej i ubezpieczonej paczki nie zainteresował sie jej losem. Nie ma opcji żeby znaleźć winnego zaistnialej sytuacji. Moim zdaniem moglo to byc celowe gdyż ważność listu przewozowego wynosi 7 dni. Sprzedawca zabrał przesylke z oddzialu dpd i wysłał pocztą polską. Paczkę otrzymałem nastepnego dnia od nadania.

Gdyby nie pomoc sprzedawcy to musialbym prawdopodobnie osobiscie jechac przez pół Polski aby wyjaśnić sprawe.

Jeszcze raz stanowczo odradzam!
5
kasia 2017-01-11 16:38
Całą Firma DPD ma w du.... klientów , to nie jest pierwszy raz jak przesyłka nie dotarła na miejsce . Ale firma krzak zapewnia w mailu wygenerowanym przez system ,że W następnym dniu roboczym zostanie Panstwu doreczona przesylka . Śmiech na sali jak Pani mi powiedziała ,że złą aura wpłynęła na to że do samochodu mała paczka się nie zmieściła,a mamy na termometrach -12 jak dojdzie do -25 to już nikt nie dostanie paczki ,bo już żadna sie w samochodzie nie zmieści .W mojej paczce najdłuższy element miał 60cm .Pozdrawiam dpd od du.... strony!!!!!
3
berta 2017-01-11 23:06
To ty jesteś jedną wielką kpiną, guzik wiesz o pracy kuriera a wiesz dlaczego bo muszą się użerać z takimi durmymi klientami jak ty. Jak będziesz szanować bardzo ciężką pracę kuriera to on będzie ciebie szanować
4
BEDPIL 2017-01-11 23:37
Praca kuriera to chyba najcięższy kawałek chleba. Kurier musi być w tym zawodzie bardzo odporny psychicznie. fizycznie. czasami musi pobawić się w psychologa i negocjatora. czasami musi być jak robot. Bardzo często ma się do czynienia z klientami -ignorantami, którzy myślą, że kurier ma tylko paczkę dla niego i będzie jeździł tam gdzie ten klient-ignorant mu każe. A taki kurier w tym czasie musi zachować się zimną krew i pobawić się w psychologa.
Przez siedem lat byłam kurierką i mogę powiedzieć dużo o tej cholernie ciężkiej pracy. Sprawiała mi przez wiele lat dużo radości, kochałam i uwielbiałam tę pracę. Aż po sześciu latach przeszłam dwa stany zawałowe, poważne uszkodzenie dysków, w końcu mój organizm zaczął buntować się, wypaliłam się psychicznie i fizycznie, przestałam wstawać z przyjemnością do pracy, robiłam wszystko jak robot, nawet dla moich stałych i ulubionych klientów stałam się "zimna". Muszę nadmienić, że przez te siedem lat byłam bez urlopu. W naszym odzdziale nie było wesoło- PIŁA
4
Mściwy 2017-01-12 09:47
Nie polecam współpracy. Reklamacja uszkodzonej przesyłki nie została uznana ze względu na odstęp czasowy między dostarczeniem a sporządzeniem reklamacji. Przyjmuję kilkadziesiąt paczek dziennie i nie mam możliwości sprawdzenia zawartości każdej z nich przy dostawie. Sporządzenie protokołu kolejnego dnia poskutkowała odrzuceniem reklamacji ponieważ wg opinii DPD uszkodziłem w tym czasie zawartość paczki własnoręcznie.
3
Margsret 2017-01-13 15:07
Masakra! Moja paczka została otwierana w paru miejscach. Złożyłam reklamacje to powiedziano mi że mógł odbiorca to zglosic od razu kurierowi i teraz nie uznają żadnej reklamacji.
2
Ardhara 2017-01-14 02:32
"mój" kurier dpd ( Marki ) to najlepszy z jakim miałam okazję współpracować. Miły, solidny, zawsze na czas i zawsze pod telefonem. Nie mam nic do zarzucenia.
3
BOLEK 2017-01-15 21:49
Witam. Nie dziw się taką sytuacją. DPD to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Okradają podwykonawców /kurierów jak tylko mogą. Od klientów biorą pieniądze za każdą wysłaną paczkę , a jeżeli do Ciebie jedzie kilka paczek to kurier ma zapłacone za tzw. jednego stopa (podjazd)czyli 3-3.20 zł . Tak samo jest z odbiorami od klientów czy firm. Mam busa maxa i podjeżdżam do firmy po odbiór wózków dziecięcych. Ładuję całego busa i mam za to zapłacone 3.20 zł a wysyłający płaci dla DPD za taką wysyłkę ok 2000 zł
2
Łukasz 2017-01-18 15:48
Kurierzy DPD są chyba z jakiś łapanek pod sklepami. Dzwoni do mnie że nie ma mnie w domu ja mówię że będę za 20 minut a on mówi że nie będzie czekał i się rozłącza mimo tego że w e-maili mam napisane że będzie po 16:15 a jest o godzinę za wcześnie po prostu porażka odradzam tą firmę.
2
xzx 2017-01-18 16:35
ZAWSZE mam włączoną kamerkę ............
1
Xxx 2017-01-19 00:04
Ja już nie korzystam z usług żadnych kurierów. Banda ignorantów z lapanek podsklepowych..cholera wie skad tych ..... biorą. Nikt z mojej rodziny czy znajomych nie skorzysta z żadnych kurierów po tej przygodzie, a kurier został zwolniony..jupi
1
byly pracownik 2017-01-19 18:00
na magazynie zazwyczaj praca na czarno czyli bez umowy i na koniec kasa sie nie zgadza, okolo 10/h
praca ciezka dzwigasz paczki po nawet po 50kg
1
Praczek 2017-01-23 09:11
Człowieku praca na magazynie generalnie polega na wysiłku fizycznym. Myślę, że powinieneś pracować jako kierownik w biurze tam będzie bez dźwigania ciężarów. Zarobki zdecydowanie lepsze bez wysiłku. Firma zatrudnia takie osoby a później jest tylko problem.
2
gryfus01 2017-01-24 20:36
DPD Szczecin - już wczesniej miałem przykre doswiadczenia, ale myślałem, że coś zmieniło się na lepsze. Tylko się pogorszyło. Zlecenie złożone okolo godz. 15,00 w dniu 23 stycznia na odbiór przesyłki w dniu następnym tj. 24 stycznia w godz. 12.00-14.00. Około godz. 16.00 24 stycznia dzwonię na infolinię i pani zapewnia mnie, że rozmawiała własnie z kurierem i przesyłka zostanie odebrana na 100% do godz. 19.00. O godz. 19,40 dzwonię ponownie na infolinie i pan konsultant po rozmowie z kurierem oznajmił mi, że kurier sie nie wyrobił i odłożył odbiór przesyłki na dzien następny. Widocznie kurierzy decydują o odbiorze przesyłek.
Niestety, pan z infolini nie był w stanie mnie zapewnić, że przesyłka zostanie podjeta w dniu nastepnym. Stwierdził jedynie, że jeżeli nie jestem zadowolony to mogę złozyć reklamację na KURIERA a nie na DPD.
Pół dnia siedzenia w domu poszło na marne.
Złożę reklamację oczywiście i całkowicie juz podziękuje DPD za współpracę. Mam nadzieję, że doczekam sie zwrotu za niewykorzystaną etykietę.
Nie polecam firmy DPD nikomu, no chyba że ktoś chce komuś zrobić na złość to wyśle mu przesyłkę tym przewoźnikiem.
1
Ola 2017-01-26 10:06
Witam pracowałam tam pół roku masakra wyzysk godziny pracujące raz 6 raz 10 godz a w ciągu tygodnia ustalają grafik jak sobie chcą jeśli chodzi o przerwy 5 min dramt nie wiadomo jak ja wykorzystać panie koordynator z łaska pomagają i potem pretensja tego nie wiesz szkolenia idą na ilość nie na jakoś klienci dzwonią wyzywają się na nas za brak kompetencji firmy co 2 klient dzwoniący pretensja zero premi zero umowy przedłużenie non stop zlecenia ostrzegam i nie polecam
1
kalineczka 2017-01-31 15:41
Kurier z DPD paczkę do mnie , rzucił pod drzwi sąsiada , a że był to wieczór , dopiero rano została zauważona ,,,,,w stanie opłakanym , pognieciona i w wielką dziurą ,,,,,,poprzez centralę odnalazłam kuriera , który oznajmił , że paczkę dostarczył prawidłowo , a że nie do rąk własnych , ponieważ ja mu nie otworzyłam drzwi , a on biedny pukał nadaremnie , Na nic moje słowa , że tam nie mieszkam , że powinien był zadzwonić wcześniej , że paczka rozdarta była. Ale on zrobił dla mnie dobry uczynek , bo tę paczkę kleił , bo się rozwaliłaby do reszty,,,,,,potwierdzenie odbioru też im niepotrzebne ,,,,sami pewnie podpisują za ludzi . Innym razem było ciekawiej , bo wysłałam paczkę do Szwecji , która miała dość za 3 dni , odbiorca wolne wzięła na czwartek i piątek , by móc odebrac paczkę , W piątek czytam , że przesyłka niedostarczona , bo odbiorca nieobecny ,,,, dzwonię do centrali z zapytaniem gdzie kurier i moja paczka , bo odbiorca obecny i cały czas czeka na przesyłkę . Pani oznajmiła mi , że kurier nie ma obowiązku wydzwaniać po ludziach , ,,,,był już poniedziałek a paczki nie było ,,,,,,więc ja w Polsce zaczęłam wydzwaniać po oddziałach a odbiorca w Szwecji po firmach kurierskich z zapytaniem , która wspólpracuje z DPD,,,,,,,w koncu pomogli jej zlokalizować paczkę ,,,,,,UWAGA ! W Punkcie Pickup znajdującym się w tym samym mieście co odbiorca .....paczka leżała 5 dni w tym punkcie ,,,,,i pewnie by dalej leżała , gdyby odbiorca nie szukał jej na własną rękę ,,,,,KURIER tak po prostu ją tam zostawił , nie racząc dowieżć do odbiorcy . Co ten człowiek ma w głowie ? ale najlepsze jest to ,,,,śledząc paczkę czytam dale,,,,,,,,paczka w poniedziałek 30 dostarczona została do punktu i dostarczona do adresata. Bezczelność ,,,,bo paczka leżała tam 5 dni, a odbiorca sam ją zlokalizował i odebrał z punktu. Wychodzi na to że to my robimy za nich robotę ,,,,śledzimy , szukamy, a pózniej sami sobie dostarczamy zgubę . Nie polecam ! ! ! koszmarni ludzie tam pracują ,
arturnurek 2017-01-31 20:29
Dostałem rano e-mail że dzisiaj będzie przesyłka.
Kurier mam mój numer telefonu,ale nie umówi się kiedy może przyjechać tylko wali bezpośrednio do mieszkania.
Ja jestem w pracy , nie podąłem gotówki z bankomatu , w mieszkaniu zaskoczona żona otwiera,której brakuje paru złotych .
A byłoby super , gdyby choć godzinę przed planowanym dostarczeniem paczki wykonał telefon , przygotowałbym dokładną kwotę, a tak kurier tworzy bałagan.
Jeśli nikogo nie zastanie w domu to wali ostro w drzwi do sąsiadki by odebrała przesyłkę.
Przecież sąsiadka nie musi odbierać moich przesyłek i zakładać pieniędzy.
Kurier powinien dostarczyć przesyłkę nie zawracając innym sąsiadom głowy.
Co za standardy?
Stanowczo odradzam DPD
1
Grzegorz Oka 2017-02-02 21:09
Nie jestem z DPD, tylko czytam posty na temat tej firmy.Jednak czy przyjmując kilkadziesiąt paczek dziennie nie powinieneś mieć opracowanego systemu sprawdzania paczek ? I jeszcze jedno, skoro masz tyle pracy to skąd wziąłeś czas żeby napisać tego posta ? Ja pracuję jako spedytor w międzynarodowej spedycji i nie mam czasu na nic dosłownie. Zastanawiam się nad wstawieniem aut do DPD. Czytając wypowiedzi osób, które nie mają pojęcia jak wygląda logistyka towarów oraz ich roszczenia wobec dostawcy, śmiem powątpiewać nad tym przedsięwzięciem....
Kurier v 2017-02-04 16:12
Człowieku jeśli myślisz że kurier ma czas do wszystkich przed przyjazdem dzwonić dostając 110 paczek codziennie to jesteś w bledzie. Marzeniem każdego kuriera jest to żeby każdy był w domu gdy on idzie z paczką i każdy był zadowolony ale napewno mając przy sobie tyle paczek + zbiory nie może sobie pozwolić na zaden czas oczekiwania
2
Probak 2017-02-05 18:13
Słyszałem, że w Krakowie potrzebowali magazyniera czy to jeszcze jest aktualne? Może ktoś ma info i mógłby się podzielić.
Czarna. 2017-02-09 13:31
Dpd w Olsztynie. Kierownik magazynu jak najbardziej na miejscu. Fantastyczny człowiek,konkretny,normalnie traktujący podwładnych - to są opinie pracowników magazynu.
Za to na biurach... Kierowniczka to człowiek,który w ogóle nie powinien pracować z ludźmi. Tylko ci co najsprawniej i najlepiej,absolutnie nie chodzi o pracę,donoszą na współpracowników są wartościowi. Nie obowiązują ich standardy,nie muszą się zażynać i w ogóle mają wygodnie. Pani Glock opracowała także fantastyczną metodę rozwiązywania problemów - udaje,że ktoś wyolbrzymia albo obarcza winą człowieka,który po pomoc przyszedł. Jeżeli nie masz kogoś kto również zgłosi problem nawet nie zaczynaj. Usłyszysz o braku kompetencji i braku umiejętności radzenia sobie w pracy. Stworzyła atmosferę donosicielstwa i strachu,trzeba uważać co się robi i mówi. Pracownica,która nie chciała kablować,miała problem z dostaniem umowy po okresie próbnym. Za to jeden z lizusów pani Glock dostał umowę jeszcze przed końcem okresu próbnego. Bo tak. Ten pupilek może sobie pozwolić na to aby nie trzymać standardów ubioru na recepcji,gdzie inni od razu by wylądowali na dywaniku. No i prócz tego pani Beata uważa,że personel biurowy absolutnie nie może się spoufalać z pracownikami niższego szczebla. Do tego stopnia,że wszyscy mamy ZAKAZ rozmawiania ze sprzątaczką. Pół firmy zastanawia się jakim cudem ona dalej ma to stanowisko. Absolutnie nie nadaje się do zarządzania.
Jeżeli dobrze odnajdujesz się w pracy,gdzie do podstawowych obowiązków należy stała obserwacja współpracowników i regularne składanie raportów z tego przełożonej,spowiadanie się z życia prywatnego i wysłuchiwanie smętnych historyjek pani,której małżeństwo to porażka,to nie zastanawiaj się ani chwili! Akurat szukają kasjerki. To i inne atrakcje za 1700 zł na rękę. Teoretycznie są premie ale teraz robią wszystko żeby tylko ci jej nie dać. Atmosfera tutaj wykańcza wszystkich normalnych ludzi.
Kurier 2017-02-14 22:47
Duża część sukcesu w firmach to właściwi ludzie na właściwych stanowiskach. DPD to kolos w branży kurierskiej zorganizowany na wzór z innych krajów. Nieodpowiedni ludzie często zawodzą i stąd takie sytuacje.
nic 2017-02-22 20:27
Wszystko niby dobrze póki nie zacznie się procedura reklamacyjna . Najpierw zwlekają ile się da aby opóźnić wystawienie reklamacji i zazwyczaj negatywna i potem odwoływania i podobne historie. Lepiej dać zarobić Polskim przewoźnikom niż niemcom . Szkoda czasu i nerwów .
Tatko62 2017-02-23 07:40
Ta firma to nieporozumienie
Nikt nie jest duchem świętym żeby wiedzieć kiedy będzie kurier to nie wszystko jeszcze musimy czekać minimum kilka godzin aż jaśnie wielmożny Pan kurier raczy do nas zadzwonić
Druga sprawa-najpierw zapłać a później się martw bo kurier ma gdzieś co dalej z np.z uszkodzoną przesyłką
Trzecia sprawa-parkują auta gdzie chcą na chodnikach,na zakazach,blokują inne auta byle bliżej pod wskazany adres
Nie polecam nikomu tak niekompetentnej firmy
Pozdrawiam
JC z Krakowa
Zostaw swoją opinię o DPD Polska - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska