Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
joni - 2015-07-02 19:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja powiem Szczerze ze U mnie w oddziale w Grudziadzu nie narzekam na to co się dzieje bo naprawdę jest Dobrze. Wszystkie MAteriały sa zawsze dostepne A jeżeli coś sie skonczy To odrazu nastepnego Dnia Otrzymywalismy Materiały , U nas W Grudziądzu jest Dbane To by paczki Były nie rzucane i Wiele Firm i prywatnych Klijentów Jest zadowolonych . Pracuje na magazynie i Naprawdę mi się dobrze w Grudziadzu pracuje . Przykro mi że niektorzy mają złe doswiadczenia. JA akurat się nie zawiodłem i pracuje tam do dzisiaj
zdjecie uzytkownika
Barbara - 2015-07-08 07:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [standardowa_usługa - 2015-06-29 23:37:52]:
Ja czekałam tydzień też dzień w dzień to samo po tygodniu już mnie trafił szl.....g odwołałam i czekam na zwrot kasy A paczkę powierzyłam innej firmie i już następnego dnia była odebrana
zdjecie uzytkownika
Barbara - 2015-07-08 07:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DPD to najgorsza z możliwych firm kurierskich .W kwietniu wysłałam telewizor do UK (wcześniej zadzwoniłam i zapytałam o możliwość wysłania takiej zawartości). Oczywiście poinstruowano mnie że nie ma problemu dowiedziałam się jak zapakować i oznaczyć . Wszystko pięknie zabezpieczone dostarczone i...USZKODZONE!!!!! ale tu już nie wina DPD tylko jak wynikało z 2 reklamacji i kolejnego odwołanie że wysłałam potrzaskany i mogę teraz kolejny raz odwołać się do Sądu oczywiście z siedzibą w Warszawie (A ja mieszkam w Gliwicach)UWAŻAJCIE I OMIJAJCIE ICH SZEROKIM ŁUKIEM OBY POSZLI Z TORBAMI Z BRAKU KLIENTÓW
zdjecie uzytkownika
robin - 2015-07-10 03:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hehe jestem sortownikiem i mam 8,50 za godzinę xD pracuję 5 razy w tygodniu po 6h czasem 6,5h-7h. Poniedziałki, wtorki i środy to istny rozpierdziel, zwłaszcza że ci na smieciówkach (tak jak i ja) raz sobie przychodza do pracy a raz nie xD Jak im się podoba i wychodzi że z kumplem jesteśmy sami na aucie xD a załadowanie w 5h w dwójkę 1,5 tira jest męcząca sprawą xD ale ogólnie to jest gitara, muzyczkę puszczamy, a paczkami to rzucamy jak jakieś dzikusy xD kolega dzięki dpd dwutaktu się nauczył xD i pamiętajcie, jak wysyłacie coś przez DPD to broń boże nie naklejajcie naklejek "Nie rzucać", "Uwaga szkło" bo wtedy jeszcze mocniej napierdzielamy xD oczywiście jak jest luz to paczkami raczej nie rzucamy ale czasami to nie ma jak nadązyć to 30 kilowe paczki po suficie latają xD i spadają na inne xD
zdjecie uzytkownika
BystryKurierDPD - 2015-07-10 15:09:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Mam Wam dużo do opowiedzenia zbieram materiały o Kurierskiej pracy w DPD. Narkaaa ... czekajcie na opis !!! Ale będzie wesoło wg Standardów Unijnych !
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2015-07-10 17:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DPD to dno poniżej mułu. Przepływ informacji to żart. nikt niczego nie wie. Dodzwonić się na infolinię, to trzeba z pół godziny wisieć na kablu ... Jak takie "cóś" może istnieć na rynku?? To se ne da! NIE POLECAM - ODRADZAM!!!
zdjecie uzytkownika
Zbulwersowany. - 2015-07-13 21:32:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurier zostawia paczkę u sąsiadów bez wiedzy klienta. Ciekawe czyim nazwiskiem został podpisany odbiór. Takie praktyki są nie w porządku. A gdzie ochrona danych osobowych. Nie wszyscy dobrze żyją z sąsiadami. A jakby sąsiad na złość nie oddał paczki to kto za to odpowiada?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-07-17 10:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Kurierzy tej firmy są po prostu nie odpowiedzialni mimo zlecenia odbioru przesyłki Pan kurier sobie to o........ł i przez dwa dni nie przyjechał.Mimo telefonów nikt nic nie robi sobie z tego przecież ludzie są dla DPD a nie DPD dla ludzi.Nie polecam
zdjecie uzytkownika
kris - 2015-07-21 14:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
No niestety podzielam opinię wszystkich poprzedników. moja paczka została uszkodzona w transporcie po czym pozostałości (niekompletne i uszkodzone) zostały przepakowane i skrupulatnie dostarczone pod adres. jako, że paczka była opłacona z góry nie została dostarczona do rąk własnych tylko do ochroniarza pod blokiem. Dobrze, że nie zamówiłem elementów szklanych bo by mnie zaskoczyli zapakowaną stłuczką. Nie polecam tej firmy i na pewno nigdy więcej nie skorzystam. konkurencja wypada dużo lepiej przede wszystkim pod kontaktem z klientem. w DPD kurier ma telefon po to aby poinformować cię, że nie ma cię w domu. Resztę pozostawię milczeniem zresztą do przeczytania w innnych uwagach
zdjecie uzytkownika
Paxion - 2015-07-30 12:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem wcześniej w Siódemce jeszcze przed połączeniem i kiedyś to było nic ciekawego. Teraz od wielu kolegów słyszałem, że jest o niebo lepiej. Oczywiście w kurierce szału nie było nigdy, ale DPD gdy się chce starać to można w miarę jakieś rozsądne pieniądze zarobić. W innym przypadku raczej na jakieś niskie zarobki można liczyć.
zdjecie uzytkownika
Oszukany - 2015-08-05 12:58:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma kurierska DPD jest nie odpowiedzialna robi swoich klientów w konia . Dosyć że uszkodzą przesyłkę to jeszcze nie przyznają się do tego.Aten ich dział reklamacji to jakaś paranoja siedzą tam nie kompetentne osoby. Skargę rozpatrują 40 dni i oczywiście oni są niewinni.
zdjecie uzytkownika
Doszczętnie Paczki Dewastujemy - 2015-08-06 09:16:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DPD to najgorsza firma jaka może istnieć, nagrania rozmów oraz nagrania paczki z odbioru i doręczenia to dla działu reklamacji za mało aby odzyskać odszkodowanie. Po miesiącu odzyskałem odpowiedź "odmawiam uznania roszczeń z uwagi na nieudowodnienie przez reklamującego, iż ubytki i uszkodzenia powstały w czasie między przyjęciem przesyłki kurierskiej a jej doręczeniem". To jest (usunięte przez administratora)akaś kpina. Mam nagranie filmowe z pakowania, gdzie towar jest w idealnym stanie, a przy dostarczeniu towar jest rozwalony (najłagodniej mówiąc). DPD pokazało mi środkowy palec i zaśmiało mi się prosto w twarz, moje nagrania mają głęboko w (usunięte przez administratora). Nie dziwię się że byli klienci Siódemki od nich uciekają, do tej pory nie znam nikogo kto by od nich odzyskał odszkodowanie. Cóż 1200 zł poszło w plecy, sprawę kieruję na drogę sądową
zdjecie uzytkownika
bunia - 2015-08-07 10:02:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Marek - 2015-07-17 10:43:15]:
to niech klient odbiera telefon od kuriera albo do niego oddzwania jak kurier zostawia wiadomośc ze ma paczkę a nie klient jedzie sobie w pizdu na wakacje i zapomina ze ma paczke do odbioru,klienci tez są nie fer.Nie szanuja pracy kurirra ktory musi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 15 godzi ndiennie a gdzie życie rodzinne...?
zdjecie uzytkownika
Mag - 2015-08-08 19:00:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bunia popieram Cię. Tak jak mówisz. Jestem kurierem i właśnie pracownikiem dpd. Najgorsze są w doręczeniu przesyłki prywatne gdyż czasami bywa z nimi sporo problemów zwłaszcza gdy trafi się na wybrednego i nieprzygotowanego klienta który zamawia paczkę za pobraniem a niema pieniędzy. A czasu na każdego klienta jest kilka sekund do kilku min. I klijent żali się ze nie został poinformowany ze dostanie w danym dniu paczkę. Moim zdaniem jeśli zamawia paczkę powinien mieć przygotowane pieniądze i od dnia zamówienia przesyłki odliczyć sobie 2 dni i przygotować na odbiór. Ale to nieliczni klijenci. A firmowe przesyłki są szybko i sprawnie doręczane gdyż klient w firmie jest prawie cały dzień chociażby od 8 nawet od 6 do 18 w ciągu tygodnia. I kurier niema obowiązku obdzwaniac klienta z informacja o paczce ale według mojej praktyki jest to pomocne gdyż nieraz klient pracuje od godzin porannych i zamiast ja doręczac do jego lokum w którym bywa że jest po 16 lub pozniej można zrobic przekierowanie na adres firmowy i klient otrzyma ja w pracy.
zdjecie uzytkownika
kasia - 2015-08-11 18:41:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam stanowczo korzystanie z ich usług. Nie przyszedł sms że paczka będzie dostarczona dziś. Nie było mnie w domu i odesłali paczkę do centrali 60 km od miejsca gdzie mieszkam. Gdy zadzwoniłam pod nr z awizo które rzekomo ma być po to aby ustalić kolejny termin dostarczenia, usłyszałam że mam jechać sama do tej centrali i sobie paczkę odebrać a jak nie to odeślą do nadawcy. No kpina. Na koniec kurier dodał że może jak nie zapomni to weźmie ją jutro ponownie i zostawi w sklepie nieopodal. Zabuliłam 18 zł. Kpina z klienta.
zdjecie uzytkownika
darula33 - 2015-08-15 08:37:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [amarige - 2015-06-17 18:26:49]:
Jak zamawiasz przesyłke to na nią czekaj w wyznaczonych godzinach.Przeważnie jest to przedział 2-godzinny.Kurier to nie taksówkarz.Pamiętaj że nie jesteś pępkiem świata.Kurier dostarcza przesyłki po wyznaczonej trasie
.Jeżeli masz zapłacić za przesyłke to przygotuj odliczoną kwote.Jeżeli chcesz dostawe na inny adres to dzwoń z samego rana a nie jak kurier jest przed twoim domem.I to by było na tyle.Troche szacunku do ludzi i ich pracy.
zdjecie uzytkownika
wasylo - 2015-08-19 09:45:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [. - 2015-06-10 09:53:22]:
tak czytam i powiem tylko tyle ; wysyłam i odbieram dużo i nie było z dpd żadnego problemu firma jak najbardziej spełnia oczekiwania ale jak widać po opiniach tutaj to wpisy konkurencji :))))

szukam kogoś kto na 16 jeździ do dpd stryków
zdjecie uzytkownika
Magazyn_Logistyczny - 2015-08-23 23:20:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zamawiam w DPD naklejki ostrzegawcze i naklejki termiczne (wysyłka z Magazyn Logistyczny WA1 ul. Mineralna).

Ostatnim razem kurier który dostarczał paczkę o mało nie spadł ze schodów podczas wnoszenia jej na 2. piętro. I nic dziwnego. Gwoli ścisłości: paczka ważyła ponad 37kg (tyle widniało na liście przewozowym, rzeczywista waga paczki po zważeniu: 40,3kg). Limit dopuszcza maksymalnie 31,5kg dla jednej paczki.

Najwyraźniej paczkę przygotowali dowcipnisie, którym utrudnianie pracy kolegom-kurierom musi sprawiać frajdę. Pozdrawiam i życzę więcej wyobraźni.
zdjecie uzytkownika
Cybull - 2015-08-25 18:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pod warunkiem że kurier wcześniej zadzwoni lub wyśle smsa a nie w chwili gdy nikogo nie zastaje w domu dopiero dzwoni z pretensjami że się nie waruje w domu i nie czeka na jasnie wielmożnego kuriera.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-28 14:33:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja osobiście wybrałem pracę z kierunku medycznego. Obecnie będę kończył Technika dentystycznego w szkole Gowork www.szkoly.gowork.pl. Mają super warsztaty, dużo praktyki, na czym właśnie mi zależało. Kierunek nie drogi, a nauczyciele super przekazują wiedze. Jeszcze egzamin zawodowy przede mną ale na pewno go zdam. A nawet już mam wstępne oferty pracy z wysokim wynagrodzeniem sięgającym 3.000 zł po uzyskaniu tytułu Technika Dentystycznego. Wszystkim polecam!
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-08-28 14:33:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robin - 2015-07-10 03:03:30]:
Tak to prawda ,jeszcze w Anglii mylą adresy i paczka nigdy nie dotrze do ciebie.choć wiedzą gdzie zostawili to nikt nie pojedzie jej odebrac.Zbywają klienta i cały czas kłamią
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-08-29 15:25:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a słuchajcie, ja pracowałem też w kurierce i teraz zastnawiam się nad zmianą pracy czy sądzicie, ze w DPD dam rade, w ogóle macie tutaj jakieś premie czy tylko dniówki albo płacone od paczki... mam nadzieje, że wszystko zdąże rozwieść tak gdzieś do 17, to jest w ogóle realne, żeby o tej zjechac na magazyn...
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-09-02 09:37:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eleonora - 2015-06-26 13:03:18]:
Witam, jestem również "szczęśliwą" klientką DPD, której ta mierna firma zagubiła pod rząd drugą dużą paczkę. Chciałabym coś zrobić w sprawie dzialania tej firmy. Czy mogłabym prosić o kontakt: ania.pierzak@gmail.com
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-09-02 09:40:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [robin - 2015-07-10 03:03:30]:
Witam, proszę o kontakt w sprawie firmy DPD - jestem co prawda klientką tej firmy - oszukaną i okradzioną - chciałabym jednak również ruszyć temat DPD. anna.pierzak@gmail.com
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na spotkaniu rekrutant pyta jak wygląda magazynowanie i załadunek samochodów na dokach LNH pracownik jest również pytany o sposób załadowania samochodu by uszkodzić jak najmniej przesyłek i na koniec rozmowy pada pytanie "czy chciałbyś podjąć pracę w magazynie "
Pytania: Czy potrafisz pracować pod presją czasu i presja osób wyżej twojego stanowiska?
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-09-02 09:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Gorąco polecam zawód kosmetyczki, super praca, bardzo przyjemna, można dobrze zarobić. Otworzyłam własny gabinet kosmetyczny w Śródmieściu – zapotrzebowanie jest ogromne i biznes idzie nieźle. Zawodu nauczyłam się w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl. Gowork miał ciekawą ofertę, poza tym bardzo tanio, pracownie też w pełni wyposażone, jest na czym się uczyć. Ciekawe zajęcia dodatkowe, konkursy kosmetyczne, targi kosmetyczne. Polecam ponieważ podchodzą do tego profesjonalnie.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-09-02 09:43:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Doszczętnie Paczki Dewastujemy - 2015-08-06 09:16:32]:
Witam, proszę o kontakt w sprawie DPD - jestem klientką okradzioną przez tą firmę i szukam innych osób poszkodowanych przez tą firmę. Wiem, ze w sądzie nic nie wywalczymy, ale jak to się mówi - REKLAMA to potęga i w tym kierunku szukam osób które opowiedzą o swoich przejściach z tą firma.
zdjecie uzytkownika
Anna - 2015-09-02 09:56:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, jestem osobą poszkodowaną przez firmę DPD. DPD jest obecnie monopoloistą w nadawaniu paczek z/do Anglii. A więc niejako byłam skazana na usługi tej firmy. W maju "zaginęła" moja 30 kg paczka adresowana do Anglii - z osobistymi rzeczami stanowiącymi nie tylko wartość finansową, ale przede wszystkim sentymentalną. Obecnie zmuszona byłam ponownie nadać paczkę tym razem w drugim kierunku: Anglia-Polska. Również ok. 30 kg. I przeżywam powtórkę z rozrywki - paczka znowu zaginęła. Nikt nic nie wie. Kompetencja i "działania" podejmowane przez tą firmę - są ŻADNE! Polega to tylko na spychologii. Więcej dowiedziałam się sama -jako klient z zewnątrz, niż osoby tam pracujące. W samej firmie panuje TOTALNY BAŁAGAN! Nikt nic nie wie, nad niczym nie panuje. Firma "jedzie" już tylko na popularności i łapie naiwnych klientów - podwójnie wzbogacając się na opłatach za przesył i na okradaniu z paczek. Bo zaginięcie pod rząd 2 paczek to moim zdaniem już nie przypadek! W związku z tym bardzo proszę o kontakt osoby poszkodowane przez tą firmę - zarówno klientów jak i pracowników - ZRÓBMY ZASŁUŻONĄ I PRAWDZIWĄ REKLAMĘ TEJ FIRMIE. POKAŻMY PRAWDZIWY OBRAZ DZIALNOŚCI DPD! Mój mail: anna.pierzak@gmail.com
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DPD Polska?
Zadaj pytanie
alert