Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ukonis - 2016-02-07 18:38:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mam jednak nieco odmienne zdanie, ale z jednym się z Tobą zgodzę @Dawit, praca jest ciężka. No ale to głównie dla Kuriera bo tempo jest duże, 2000 netto to nie jest jednak tak mało.
zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-02-09 20:23:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie jest mało, to prawda @ukonis ale też nie jest za dużo, chociaż za jazdę takimi fajnymi samochodami jak mamy to bym się dała pokroić też, szkoda że kobiety raczej w biurze
zdjecie uzytkownika
yyy - 2016-02-10 20:47:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [klop - 2015-12-02 15:39:43]:
a co to ma się do warunków zatrudnienia idioto? idz sie pożal gdzieś indziej. Załosne
zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-02-11 21:38:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ty to chyba @yyy jesteś jakoś negatywnie nastawiony i powiedz mi dlaczego? Ludzie musza Cię nie lubić w DPD Polska, tak to widzę, ja szukam pozytywów, a Ty tylko tak
zdjecie uzytkownika
desperado - 2016-02-14 18:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca kuriera w DPD powiem szczerze że jest to praca dla desperatów i naiwnych łepków którzy dostali samochód od rodziców i ubzdurali sobie, że zarobią duże pieniądze jeżdżąc po mieście i rozwożąc paczki.
Niestety stawki za dostarczenie są coraz niższe tak że ciężko wyjść na swoje. Pracowałem w magazynie DPD i żałuję że zmieniłem to na kurierkę. Pracuję znacznie dłużej nie mam chwili aby się w głowę podrapać a na czysto po odliczeniu kosztów zostaje często ledwie 1500-2000zł.
zdjecie uzytkownika
kono - 2016-02-14 19:21:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale wiadomo @desperado że dużych pieniędzy z tego nie będzie. Skoro lepiej ci na magazynie to możesz się zatrudnić na tym stanowisku, bo szukają osób. Jeśli nie to możesz spróbować jako specjalista ds. telesprzedaży. Dają umowę o pracę a także prowizje od sprzedaży, więc zarobki powinny być lepsze.
zdjecie uzytkownika
bolo - 2016-02-16 09:21:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nigdy więcej tej firmy!
zdjecie uzytkownika
desperado - 2016-02-16 10:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kono - 2016-02-14 19:21:34]:
No na magazynie umów o pracę nie dają a przynajmniej nie dawali kiedy ja byłem magazynierem o premiach nawet nie wspominam. nie jestem studentem i praca na zleceniu mi się nie kalkuluje
stawka co oferują również głodowa

wiesz co po tych wszystkich perypetiach z tą firmą to jednak wolę poszukać pracy u konkurencji albo w innej firmie gdzie bardziej szanują pracownika
zdjecie uzytkownika
kolo - 2016-02-16 20:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
i nie ma mowy o umowie czy premii w ofercie na magazyniera #desperado. Za to podobają mi się te dwa zdania: "dyspozycyjności od poniedziałku do piątku, gotowości do pracy w godzinach 14:00-22:00 lub w godzinach nocnych"
zdjecie uzytkownika
Poinf - 2016-02-20 21:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej firmy kurierskiej! Podywykanowcą DPD widocznie na tyle dobrze płaci, iż mają po dwa lub więcej aut paroletnich (prywatnych). Natomiast podwykonawca o którym wspominam chętnie by zatrudnił wszystkich na czarno lub na marna jedną którąś etatu... w ten sposób okradając Polskę. Samemu zarabiając super sądząc po autach i domu w którym mieszka... A i jeszcze zawsze się spózniająca wypłata i nagłe zmiany warunki naliczania wypłaty. Najgorszemu wrogowi tej pracy nie polecam.
zdjecie uzytkownika
stówka - 2016-02-20 21:18:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
podwykonawcy może nieco tu mieszają, ale ostatnio jak obserwuję auta kurierskie, to głównie widać logo DPD. To jednak o czymś świadczy, tu raczej pracownicy nie mają na co narzekać.
zdjecie uzytkownika
Poinf - 2016-02-21 00:13:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [stówka - 2016-02-20 21:18:00]:
Na co nie mogą narzekać? Może oi podwykjnawcą dobrze płacą, natomiast ludzie zatrudniania przez podwykonawców dostają marne grosze. Ja już się jednym z nich zajmę z czystą przyjemnością. Będzię PIP i US:)
zdjecie uzytkownika
Czarek - 2016-02-23 11:47:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a co to są za podwykonawcy? Sądziłem, że DPD działa jako samodzielna firma i zatrudnia pracowników do siebie bezpośrednio. Trochę mi to słabo wygląda, choć oferty są ok.
zdjecie uzytkownika
Poinf - 2016-02-23 17:40:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Czarek - 2016-02-23 11:47:36]:
Chodzi o to, iż taka firma DPD owszem zatrudnia ludzi do siebie, ale tacy ludzie pracuja w centrali w Warszawie. Natomiast tak jak np. jakieś oddziały są osoby prywatnej, która ma magazyn bądz od kogoś wynajmuje i ta osoba nazwijmy go właściciel magazynu zatrudnia magazynierów, ludzi pracujących u niego w biurze - najcześciej na pół etatu a zapieprzają jako cały... No i oczywiście kurierów ktorzy mają własne auta itd i są nazywani podwykonawcami, teraz Kolego wszystko rozumiesz?
zdjecie uzytkownika
Czarek - 2016-02-27 11:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ooo dzięki, nie wiedziałem, że to tak konkretnie działa. Ciekawe, czy takie stanowiska w centrali są lepiej opłacalne niż te gdzie zatrudnia firma zewnętrzna
zdjecie uzytkownika
olo - 2016-03-01 23:14:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do kkk.... Kurierzy pracuja po 12 godz i jest pyt czy chcesz paczke czy nie jesli tak to sie dostosujesz umówisz odpowiednio bo musisz i tyle jesli sie nie dostosujesz to sobie sama jedz na zakupy do h-m widac ze debi...ów nie brakuje jak kkk. kuriera o 20 by chciala i wlasnie takie poglady takich chorych ludzi psuja wszelkie morale o normalnych Polakach zawsze debil jakis sie trafi. brawo ty ku..ku..ku... Współczuje kurierowi który musi współpracować z kims takim DNO.
zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-03-02 13:44:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czarek ja jestem pewna, że tak wiadomo że w centrali jest generalnie najlepiej i nie jest to w sumie nic złego, bo ktoś musi przecież mieć lepsze stawki, skoro wykonuje bardziej odpowiedzialną pracę
zdjecie uzytkownika
kurier - 2016-03-02 22:32:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tola - 2016-03-02 13:44:20]:
Jako kurier pracuję dzień w dzień minimum od tej 6.00-6.30 (przyjazd na magazyn) do 19.00.
W domu jestem o 19.30-20.00.

Doręczenia mam w godzinach 8.00-16.00, choć przeważnie ostatnią paczkę doręczam nawet o 16.30 jeśli jest dużo pracy i tak pasuje zarówno mi jak i klientowi.

Zrozumcie w końcu ludzie, że kurier dostarcza paczki między 8.00 a 16.00. Zawsze możecie zamówić doręczenie w miejscu pracy jeśli Wam to odpowiada.

Standardowo nie doręczamy paczek w innych godzinach niż 8-16 ani w weekendy.
Doręczenie w innych godzinach do to usługa niestandardowa, dodatkowo płatna we wszystkich firmach kurierskich a nie tylko w DPD.

Więc proszę dajcie spokój i nie wyżywajcie się na Bogu ducha winnym kurierze, pani na słuchawce i nie piszcie na nas niepotrzebnych skarg.

Tak samo jak Wy po 16.00 pracujecie na nadgodzinach i płacą wam wyższą stawkę, tak samo za odbiór paczki po 16.00 trzeba zapłacić WIĘCEJ i zamówić wcześniej taką niestandardową usługę.
Kurier nie będzie jeździł po mieście ZA DARMO przez kolejne 8 godzin i czekał na Wasz telefon aż wrócicie do domu aby przejechać pół miasta i doręczyć Wam tę jedną jedyną paczkę bo nikt mu za to nie płaci.

Lepiej tego wyjaśnić już nie potrafię. Szanujmy się nawzajem.
zdjecie uzytkownika
Tola - 2016-03-04 13:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To masz naprawdę dużo pracy stary, trzeba to doceniać, bo nie jest to mała i z tego co widzę byle jaka rzecz, ile dni w tygodniu to robisz stary i jak się z tym czujesZ?
zdjecie uzytkownika
księgowy - 2016-03-08 00:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Darek - 2016-01-14 17:50:49]:
nie będe Cie obrażał, ponieważ sam to zrobiłeś. Zgłoszenie na policji? Twoej słowo przeciwko słowu kuriera - żaden dowód. Dobra rada: skoro dales sie tak zrobic w konia ( choc moze tylko Ci sie ubzdurało, bo pitagorasem to ty nie jestes i liczyc nie umiesz), nie oskarżaj ludzi bez dowodów, bo równie dobrze ty, pani Dario, mozesz zostac oskarzony o pomowienie, prosze Pani.
zdjecie uzytkownika
michal - 2016-03-08 08:10:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
prace kuriera można poznac tutaj od podszewki jak widzę, wiem, że to wy jesteście wizytówką firmy ale może ktoś jest z Krk i pracował jako Specjalista ds. sieci, nie mają dużych wymagań więc zastanawia mnie jaką pensje oferuja
zdjecie uzytkownika
benek - 2016-03-10 10:27:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiście potrzebują w DPD specjalisty ds. Rozwoju Sieci @michal, oczywiście zapewniają samochód służbowy , także prywatną opiekę medyczną, nie czekaj, aplikuj
zdjecie uzytkownika
zamówione - 2016-03-14 14:44:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolejny raz mam dostać przesyłkę z DPD i kolejny raz przekonuję się, że firma kompletnie nie radzi sobie. Dostaję smsa, że przesyłka będzie między 12:30 a 13:30. Chcę zadzwonić do kuriera żeby przełożyć godzinę dostarczenia. Kurier przez kilka godzin nie odbiera, albo ma zajęty numer. Po którymś razie raczył odebrać i informuje mnie, że to nie on jest tym kurierem, ale odeśle mi numer po czym ostatecznie nie odsyła. Dzwoni potem i mówi, że jest kilka ulic od mojej i za chwilę będzie. Mija godzina. Uruchomiłam więc czat z kurierem i dostaję informację, że 12:30 a 13:30 to tylko umowny czas dostarczenia przesyłki. Po czym dalej drążę temat ile mam czekać, bo nie będę całą dobę czekała w domu tylko po to by kurier łaskawie dostarczył przesyłkę. W końcu odpisuje, że między 16 a 19. Jest chyba różnica między 13:30 a 16-19, prawda? I okazuje się, że to jednak ten kurier, który nie miał być moim kurierem dostarczy przesyłkę. Cyrk i totalny brak organizacji. Co gorsza, nie jest to pierwsza taka sytuacja. Zamawiałam wiele razy z innych firm doręczycielskich i nigdy nie miałam takiego problemu z dogadaniem się z kurierem jak w DPD. Śmiech na sali, bo skoro jest się kilka nieodległych ulic od mojego adresu (dojazd zajmuje 3 minuty) i kurier mówi, że będzie za chwilę to skąd nagle się bierze rozbieżność 3 godzin? Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
loroy - 2016-03-14 17:17:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi wpadło w oko kilka ofert z DPD w Warszawie - na PH, projektanta Javy, specjalista ds telesprzedaży, ale najbardziej stanowisko analityka ds. kosztów transportowych. Czy to prawda, że firma zapewnia prywatną opiekę medyczną? Wymagają m.in. biegłej obsługo excela, ale w dzisiejszych czasach to przecież podstawa.
zdjecie uzytkownika
ASADWW - 2016-03-15 21:09:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [bialy - 2016-01-14 19:25:57]:
TO JAK CI WYDAJE TO CHYBA WIDZISZ ILE A PRAWDA JEST TAKA ZE POWINIENES MIEC WYLICZONE JA MUSZE SIE 5 RAZY ROZMIENIAC W CIAGU DNIA BO CO CHWILA ZA PACZKI WARTE 20ZŁ PŁACA STOWKAMI I OBURZENIE PAN NIE MA WYDAĆ.
zdjecie uzytkownika
marcin - 2016-03-16 17:23:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
najwidoczniej coś tam w logistyce zawodzi ale powiedzmy sobie szczerze w każdej firmie tak jest! a jak czekasz na coś ważnego to, to się jeszcze potęguje @ASSAWW wiecej dystansu :)
zdjecie uzytkownika
ewa - 2016-03-27 09:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kutrzeba coś nie mogę uwierzyć w takie praktyki to jakim cudem normalnie dochodzą do mnie paczki i ani razu nie miałam z tym problemu? ktoś chyba rozsiewa niepotrzebne plotki
zdjecie uzytkownika
Frannz - 2016-03-27 19:18:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Łubuzy" TAK ale " [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; NIE (poza sporadycznymi przypadkami, ale to naprawdę rzadkość). Braki produktów w paczkach wynikają przeważnie z tego, że opakowania podczas transportu, segregacji, załadunku i rozładunku uszkadzają się i "wylatują" z nich przedmioty. Zdarza się, że etykiety odklejają się i nie można zidentyfikować właściciela paczki (widziałem różne przedmioty jadące po przenośniku bez opakowania, praktycznie w każdej rozładowanej naczepie i w co 2-3 "kejdżu" zawsze zostaje coś co wypadło z paczki albo jakieś "widmo"). Takie przedmioty są ewidencjonowane i nikt ich do domu nie zabiera (inna sprawa to to, że leżą w oddziale przez pewien czas, nikt specjalnie nimi się nie interesuje a pózniej są komisyjnie "utylizowane"). Więc nie oskarżaj chłopaków bo naprawdę ciężko pracują (często przerzucają po kilka ton dziennie) za grosze i nie ma przyzwolenia na okradanie paczek (kara za kradzież jest tylko jedna). Np. kurier pracując po 10-12 godzin dziennie zarabia max 2000 PLN/netto/miesiąc a osoba sortująca oraz ładująca i rozładowująca samochody max 12 zł/brutto/godzinę na umowę zlecenie z tym, że czasem pracuje 10 godzin, czasem 6 a czasem (w czwartki i piątki) w ogóle. Warunki pracy w DPD są złe. W takiej sytuacji nie ma mowy o delikatnym obchodzeniu się z paczkami (dla "managmentu" liczy się tylko zysk i wydajność) i stąd te porozrywanie (przepakowane) opakowania i "ginące"(wylatujące) przedmioty. To tyle w kwestii "okradania" paczek.
zdjecie uzytkownika
gracz1 - 2016-03-28 19:55:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest taka pani ania na matuszewskiej która lubi poniżać ludzi. Bardzo mnie się to nie spodobało.
zdjecie uzytkownika
witek - 2016-03-29 10:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
też wydaje mi się, że większość to plotki, bo nie widziałem, żeby u nich były dziwne wymagania jako Kierownik ds. Kluczowych Klientów, a oferują dobre premie.
zdjecie uzytkownika
player - 2016-03-29 12:39:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
pracowałem na matuszewskiej i potwierdzam opinnie na temat p.ani ,że lubi poniżać ludzi. Witek nic podobnego to nie plotki.
Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
wojtekuch - 2016-03-30 11:14:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [justyna ł - 2016-01-18 12:40:16]:
Fatalna firma kurierska i nie uprzejma obsługa. Zgubili moją paczkę i przestali się do mnie odzywać. Musiałem sprawę zgłosić na policję i czekam teraz. Dodam że w paczce był drogi telefon.
zdjecie uzytkownika
kuku - 2016-03-31 10:52:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaki, nokia 3310?:) nie oceniaj firmy po jednorazowym przypadku. gdyby im się to zdarzało częściej to nie byliby tak wioelkim wiodącdym na rynku przewoźnikiem kurierskim
zdjecie uzytkownika
Szeregowiec Rayan - 2016-03-31 23:22:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli chodzi o zagubienie przesyłek ,firma ma obowiązek informację o zagubieniu przekazać bezpośrednio płatnikowi za usługę -firmie ,która ma z DPD podpisaną umowę . Zawsze informacja ta jest przekazywana ,tylko nie każdy jest w stanie przeczytać w regulaminie dostępnym na stronie dpd ,że przesyłka jest uznana za zaginioną gdy po 30 dniach nadal jej losy są nie znane . Po 30 dniach oczywiście można złożyć formularz reklamacyjny przez formularz na stronie internetowej i otrzymać zwrot roszczeń ,przy składaniu reklamacji oczywiście jest potrzebny dokument potwierdzający wartość przesyłki jeśli mowa tu o zaginięciu bądź uszkodzeniu przesyłki .
Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
mato - 2016-04-02 10:56:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
regulaminy i ich czytanie to zmora naszego społeczeństwa niestety. a dpd jako jeden z czołowych dostawców kurierów w Polsce na pewno ma ich bardzo dużo, ale wystarczy czytać
zdjecie uzytkownika
Marcin - 2016-04-07 21:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może coś więcej napisać o stanowisku Specjalista ds. Rozwoju Sieci?
zdjecie uzytkownika
Z innej strony - 2016-04-09 12:06:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z trochę innej perspektywy się może wypowiem.
Wiele jest tu opinii, że DPD to zła firma, kiepska obsługa i bak kultury ze strony kuriera.
A z czego wynikają takie opinie i kto je tworzy? Zazwyczaj ludzie, którzy myślą, że kierowca ma 20 paczek do doręczenia i akurat ich paczka jest najważniejsza.
Przykro mi, niestety tak nie jest. Chłopcy ciężko pracują i naprawdę starają się jak mogą, aby jak najwięcej paczek dotarło do odbiorców. Ale co słyszymy? ,,Proszę o doręczenie paczki po 16". A jak mówimy, że nie ma takiej możliwości to od razu pojawia się oburzenie i tekstu typu ,,ale ja pracuję". Szanowni klienci kurier też pracuje w takich godzinach. Wymaga się cudów od kurierów i obsługi klienta, ale przecież konsultant na infolinii nie jest w stanie sprawdzić w 5 minut co się stało z paczką, gdy nie dodzwoni się do odpowiedniego magazynu. Łatwo jednak nakrzyczeć na konsultanta, zwyzywać kuriera i powiedzieć, że wszyscy kłamią. Polecałabym wszystkim, którzy tak narzekają, aby chociaż raz znaleźli się w takiej sytuacji i to nie tylko w DPD, ale również innych firmach kurierskich. Myślę, że punkt widzenia wielu klientów szybko by się zmienił gdyby chociaż na jeden dzień stali się: konsultantem, magazynierem, kurierem.

Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
YO - 2016-04-09 19:30:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ukonis - 2016-02-07 18:38:39]:
hahaha 70 stopów i zajazd? ja w niemczech jak mam 70 stopów to jest lajcik :) u nas norma to 90 - 100 zdaża sie 120 ;) W DPD oczywiscie
zdjecie uzytkownika
kkkkkk - 2016-04-09 22:08:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pawel_120 - 2016-02-07 18:02:20]:
Zatrudniłeś się u Przewoźnika , który płacił Ci grosze. Nie firma dpd jest najgorsza tylko Twój pracodawca , OSOBNA DZIAŁALNOŚĆ ŚWIADCZĄCA USŁUGI DLA DPD. Nie szukam tu informacji o firmie kurierskiej lecz robię analizę właśnie na podstawie forów internetowych. A takie pierdoły wypisujesz , nawet nie wiesz u kogo byłeś zatrudniony. Albo na czarno. Cześć , nie mogłem się powstrzymać.
zdjecie uzytkownika
poczta polska - 2016-04-16 11:16:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jedyny pewnik w transporcie to poczta polska!
bo jak pracownik ma to co mu kodeks pracy gwarantuje i normowany czas pracy to szacunek jest do klienta i wzajemnie!!!
zdjecie uzytkownika
swan - 2016-04-16 19:57:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kkk - 2016-02-03 09:57:21]:
Zgadzam się w 100%. To najgorsza firma kurierska, z jaką miałam do czynienia. Korzystam z wielu (Poznań), np. z UPS nigdy nie miałam najmniejszych problemów, z DPD zawsze - łącznie z kłamliwymi wpisami w systemie, że adresata nie zastano. Infolinia bezczelna. Nie zamawiam już ze sklepów, które oferują dostawę wyłącznie za pośrednictwem DPD.
zdjecie uzytkownika
Mario - 2016-04-26 12:21:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [loroy - 2016-03-14 17:17:46]:
Mam to samo.Dostałem powiadomienie, że kurier odebrał paczkę z magazynu o godz.8.35.chciałem się do niego dodzwonić ,żeby dowiedzieć się o której mniej więcej będzie w mojej miejscowości (od owego magazynu do mnie jest około 25km.).
Niestety telefonu nie ma kto odebrać.Co ciekawe jest to,że w tej chwili godz.12:10 i żona będąc na zakupach w Lidlu pół godziny temu widziała na parkingu koło Lidla samochód z logiem DPD.Jadąc do Lidla przejeżdża się 50 metrów od mojego miejsca zamieszkania.To niestety nie jest mój pierwszy przypadek tego rodzaju z tą firmą. Nie polecam nikomu.Z innymi firmami takich problemów nie miałem niestety.
zdjecie uzytkownika
bard1981 - 2016-04-27 16:52:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zniszczone przesyłki odradzam tą firmę zarówno duże jak i małe paczki są uszkodzone lub w całości rozwalone masakra od dziś totalny brak zaufania do tej firmy odradzam wszystkim i przestrzegam nie ufajcie tej firmie bo się srogo zawiedziecie.
zdjecie uzytkownika
Bubo - 2016-04-28 14:48:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dpd masakra ta firma kurierska zero konkretnych informacji gdzie znajduje się przesyłka. Jedyna informacja że przesyłka została odebrana od nadawcy i od tamtej pory totalna zwiecha. Ja już czekam czwarty dzień i zero jakichkolwiek informacji. Nigdy więcej Dpd i nikomu nie polecam.
zdjecie uzytkownika
No co z tym odszkodowaniem? - 2016-04-30 08:46:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Czy ktoś w ogóle od tych złodziei dostał odszkodowanie? Chwilę z nimi współpracowałem, ponad 600 paczek w miesiącu się wysyłało, towar zabezpieczałem jak najlepiej się da (karton, stretch, folią bąbelkowa a nawet gąbki samochodowe), a jednak towar co jakiś czas przychodził uszkodzony. Do tej pory nie wiem jak mogli mi rozwalić dyfer z BMW E38 na pół?????? Dyfer owinięty w bąbla, gąbki samochodowe, kartony, a u nich pękł na pół??? No jak? Nawet nagranie z pakowania nic nie dało, reklamację odrzucili. Uciekłem, bo nie dostałem odszkodowania na żadne z 8 zniszczonych paczek w ciągu dwóch miesięcy. Szybko uciekłem do konkurencji. Dwa zaprzyjaźnione firmy które też miały z nimi umowę uciekły, mieli ten sam problem co ja. Jak istniała Siódemka to wszystko było super, jest DPD - jest kicha, dobrze że jest DHL i InPost wziął się za kurierkę
zdjecie uzytkownika
mege - 2016-05-02 10:58:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widzę, że większość komentarzy jest trochę na inny temat, a ja bardzo chciałbym się dowiedzieć, czy w ogóle warto aplikować na kuriera lub dyspozytora w DPD. Szukają takich pracowników w Poznaniu i nie wiem, co lepsze :)
zdjecie uzytkownika
edwardini - 2016-05-04 17:32:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Generalnie same z nimi problemy - mówię od strony odbiorcy. Kurier robi łaskę, że przyjedzie w godzinach popołudniowych. Pozostawia przesyłki w skrzynce / sklepie / u nieznajomych sąsiadów bez uzgodnienia z odbiorcą. Sytuacje powtarzalne, pomimo skarg. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
karolina - 2016-05-05 13:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja zazwyczaj korzystam z ich usług i zawsze wysyłam paczki i zostaja nadane one do mnie od nich i nigdy nie miałam problemów.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: by uszkodzić jak najmniej przesyłek? co za niewykwalifikowana osoba prowadzi tam rekrutację.chyba by nie uszkodzić żadnej przesyłki.
Pytania: ile chcesz zarabiać i dlaczego tak dużo?
zdjecie uzytkownika
Susie - 2016-05-17 20:37:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja również, nadaję z pracy paczki i dostaję z różnych sklepów i nigdy nie miałam problemów z tą firmą.
zdjecie uzytkownika
bobo - 2016-05-26 10:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, panowie przewożnicy jak płaca w Dpd, podrzuci ktos jak to wyglada, tzn ile km robi na rejonie i ile ma od paczki dost i obebranej?

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie DPD Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert