Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
polski dpd to zlodziej - 2015-04-03 17:22:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2015-03-30 10:37:01]:
To jakim cudem zaginol przedmiot z paczki. Zlodzieje i tyle.
zdjecie uzytkownika
nędza - 2015-04-09 13:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy kurierzy na własnej działalności lub umowie zlecenie (czytaj: zwykłej śmieciówce). 3,5zł za dostarczenie pod jeden adres. Raz jednej, innym razem aż 20(!!)paczek- wychodzi wtedy całe 17 groszy za dostarczenie jednej paczki. Zastanówcie się czy warto pracować na takich nędznych warunkach. Ja zrezygnowałem Wam radzę zrobić to samo. Nie pozwólcie na dziki wyzysk zagranicznej firmy
zdjecie uzytkownika
cham - 2015-04-09 19:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karolina ;d - 2015-03-16 10:03:59]:
co ty gadasz za bzdedy
w praktyce jest teoria inna podpisz dziadom umowę i jesteś ugotowany przez osoby typu maslaak pierzynka wolinski
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-04-10 12:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Chcę rozpocząć prace jako magazynier/ sortownik. Znacie jakieś warunki, godziny? stawke?
zdjecie uzytkownika
kaja - 2015-04-16 19:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a wicie coś o stanowisku Koordynator Helpdesk? tutaj tzreba mieć jakiąś weidze technologiczną mocno i znać się mega na oprogramowaniu, tak? czekam na informacje
zdjecie uzytkownika
kurier_niemcy - 2015-04-18 15:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem przez 3 lata jako kurier w Niemczech w konkurencyjnej firmie i muszę przyznać, że praca kuriera wygląda tam zupełnie inaczej. Począwszy od sposobu traktowania pracownika a kończąc na zarobkach. W Polsce kurier = niewolnik.
zdjecie uzytkownika
WKURZONA - 2015-04-23 21:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DZIADY JAKICH MAŁO !! OD TYGODNIA CZEKAM NA PACZKE, BOK MNIE ZLEWA PISZAC ZE DZIS ZOSTALA WYDANA POCZYM CZEKAM JAK GLUPEK I PACZKI NIE MA, KURIER JAK WKONCU ODBIERZE TELEFON TO MOWI ZE, NIEOBIECUJE ZE DZIS DOTRZE I TAK OD TYGODNIA, GNOJE
zdjecie uzytkownika
bb - 2015-04-24 12:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dwa dni czekałem! Wreszcie się pojawił kurier się kłamiąc w żywe oczy, że był dzień wcześniej. Żądał dodatkowych dokumentów ( ksero dowodu!!!!!!!!!!!) bym mógł odebrać przesyłkę !!!!!!!!!!!!! Strona www DPD - czat nie działa, nr tel. kuriera brak, telefony nie odbieane OMIJAĆ Z DALEKA
zdjecie uzytkownika
pracownik dpd - 2015-04-25 07:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ta strona jest po to zeby poznac pracodawcę a nie jego uslugi. Gdyby ludzie wiedzieli jak wyglada praca kuriera to nabraliby do nich szacunku a zwłaszcza po kupnie siódemki. Tamci kurierzy uciekli a dpd ma dwa razy wiecej paczek i klientow.
Szkoda tylko ze pracowników nikt nie szanuje, zarowno kurierów jak i pracowników biurowych czy magazynowych. WIEKSZOSC PRACOWNIKOW PRACUJE NA SMIECIOWKACH!!!!!
Troche wyrozumiałości, nikt z nas nie jest niezniszczalnym robotem.
zdjecie uzytkownika
Janek - 2015-04-28 14:41:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostałem sms ,że dziś tj. poniedziałek otrzymam przesyłke cierpliwie czekam ,ale praca wzywa i dzwonie na podany kontakt ,a tam kurier ale inny i nic w tym temacie nie wie.Jest wtorek czekam ,ale ok 13.30 dzwonie do firmy(bo niedługo do pracy) , w lokalizacji jest napisane że w dostarczeniu,a tu zdziwienie przesyłka w poniedziałek wróciła do magazynu zamiast do mnie, we wtorek sprawę olali,bo nie miał kto wydać lezy sobie dalej.Pani chciała umówić wysłkę na środe ,ale bez gwarancji,że tak się stanie najchętniej to zwróciła ,by do nadawcy .Wreszcie nie wytrzymałem i powiedziałem że niech robi co chche
zdjecie uzytkownika
elusia - 2015-04-29 16:42:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ta firma to porażka kurierzy - rejon Krakowa niewychowani, niemili itp. Gostek do mnie przez telefon żebym podjechała do centrum "bo mu sie nie oplaca" jechac na przedmiescia, jak mi zalezy to mam podjechac! Innym razem dali paczke mojej siostrze, nie wzieli pieniedzy i dzwonia za piec minut zebym zaplacila a ja w szoku ze wogole paczka przyszla! Tysiace podobnych sytuacji spozniaja sie, nie dostarczaja w terminie itp Czat na ich stronie to kpina zero oddzewu nikt nic nie wie czeski film nie polecam stanowczo tej firmy rejon krk jest beznadziejny!!!!!!!!!!!!!!!!!1
zdjecie uzytkownika
zaqzaq - 2015-04-30 14:20:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Firma do kitu uczciwie pracujących się opierdziela za to ze raz czy dwa taśma stanie a banda wdupowlazow dostaje giga premie nam pewnie zabiorą jeżeli w tej firmie nie wchodzisz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kierownictwu to nc już zarobisz
zdjecie uzytkownika
waniam - 2015-04-30 22:29:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem co sądzicie o pracy w DPD ale według mnie na chwilę obecną jest to jedna z konkretniejszych firma przewozowych na terenie kraju. Co prawda z wypłatami standardowo szału nie ma,ale lepszy rydz niż nic.
zdjecie uzytkownika
Olsztyn - 2015-05-01 12:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-04-10 12:32:31]:
Magazynier nie wiem ile wyciąga ale sortownik w DPD dostaje 700 zł plus ewentualne premie. Podobno mają teraz podnieść, a no i pracujesz od 03-00 do średnio 09-00
zdjecie uzytkownika
dfafadf - 2015-05-02 22:36:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Matti - 2015-03-31 20:07:41]:
"nie zadaje sobie trudu" bo ma do doreczenia po 100+ paczek dziennie i nie ma kiedy dzwonic, pomysl zanim napiszesz.
zdjecie uzytkownika
danka - 2015-05-04 09:57:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłam na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko handlowca w Gdańsku. Pani z HR po rozmowie zapewniała , że dostanę odpowiedz bez względu na wynik rozmowy. Oczywiście nie zadzwoniła. Bezrobocie doprowadziło, że pracodawcy są bardzo aroganccy i oszukują -wstyd Pani K......Pozdrawiam. jak Firma ma dbać o zaufanie klientów skoro w tak prostych tematach oszukuje.
zdjecie uzytkownika
nędza - 2015-05-07 16:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [danka - 2015-05-04 09:57:57]:
Danka nie zazdroszczę ale i nie współczuję. Z czasem może docenisz że Cię nie przyjęli jak już znajdziesz coś innego. Trzeba być twardym i nie płakać nad sobą- na niejednej rozmowie powiedzą Ci że dadzą odpowiedź a potem kontakt się urwie i nie ma co się tym zbytnio przejmować. Warunki zatrudnienia oferują oni głodowe a teraz chłopaki mają podwójną pracę- od kiedy DPD przejęło Siódemkę. Więcej pracy na magazynie, 2x więcej paczek, prawie 2x więcej opóźnień z wysyłką - a stawka godzinowa tak samo nędzna jak i wcześniej- nie, przepraszam, kurierom żeby było śmieszniej zarobki poszły jeszcze w dół. To utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że podziękowałem im w odpowiednim momencie.
zdjecie uzytkownika
Janka - 2015-05-14 11:22:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nędza - 2015-05-07 16:11:51]:
Pani Kal...ska w GDN jest bardzo znana..... jednak nawet osoby uważające się za Alfę i Omegę terz popełniają błędy/////
zdjecie uzytkownika
Wodzisław Sląski - 2015-05-19 14:00:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś w ogóle rozwozi paczki z oddziału w Katowicach???
Co paczka, to opóźnienie od dwóch dni do nawet czterech i co?
Zawsze ta sama wymówka, problemy serwisowe... Ta firma ma chyba w ogóle problemy z wszystkim, bo jeszcze ani jednej paczki nie otrzymałem na czas!
zdjecie uzytkownika
0400010525384Y - 2015-05-19 20:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do godz. 17 paczka cały czas leżała na sortowni w Katowicach, po 17 nagle pojawiła się informacja na trackingu, że nie było mnie w domu. Co najlepsze, to to, że pracuję w domu i mało kiedy udaje mi się wyrwać poza własne lokum. Do tego dochodzi informacja od konsultanta czatu z DPD o godz. 12 - że paczka nie zostanie dziś wydana na kuriera, ponieważ mają "problemy serwisowe" i zostanie dostarczona dnia jutrzejszego. A potem OSZUŚCI (bo inaczej ich nie można już nazwać) napisali w trackingu, że nie było mnie w domu... TA FIRMA TO DNO DNA I KILOMETR MUŁU. Najgorsza firma kurierska i lepiej chyba już wysłać paczkę wręczając ją byle jakiemu, nieznajomemu kierowcy, który jedzie do miasta adresata niż nadać ją w tej firmie. Większe prawdopodobieństwo, że dotrze na czas i, że w ogóle dotrze.
zdjecie uzytkownika
lidia - 2015-05-21 13:49:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Omijać z daleka ,czekam ósmy dzień na przesyłkę,codziennie kontaktuję sie z nimi i codziennie zapewniają,że otrzymam nastepnego dnia...jutro tam pojadę i sama odbiorę...najgorsza firma kurierska.
zdjecie uzytkownika
pracownik_kurier_dpd - 2015-05-21 23:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do lidia ... omijać z daleka, najlepiej tak powiedzieć, po złączeniu dpd z firmą 7-ódemka, mamy mnóstwo paczek do dostarczenia, co prawda rejony są już mniejsze ale paczek jest 2x tyle..dla takiego kuriera dostarczenie na mniejszym rejonie 100-120 paczek w tym licząc odbiory oraz adresy prywatne i umowy to jest naprawde nie lada wyzwanie..telefon nie przestaje dzwonić...na kazdym kroku ktoś wydzwania po przesyłki, najlepiej jakby człowiek w jednym momencie był w 10 miejscach i każdemu który oczekuje na przesyłkę ją dostarczył.Jak dla mnie to jest nie realne, zrozumcie fakt że kurier to jedna osoba która musi ogarnąć nie tylko sprawy z dostarczeniem przesyłki ale również odbiory "stałe", jednorazowe oraz kwestie związane z dokumentami umów czy też finansowe.Każdy z nas pracuje po 9-12 godzin za kółkiem, często nosząc ciężary po 30 i więcej kg..Po kilku godzinach takiej pracy nie jeden człowiek by wymiękł.Nie zarabiamy miliardów jest to praca opłacalna lecz płace w zależności od rejonu i paczek nie są adekwatne do wykonywanej pracy.Sama wstrzemiężliwość do mało wyrozumiałych ludzi kosztuje sporo nerwów...Więc nie rozumiem ludzi którzy, nie pracowali, nie znają pracy takiego kuriera od wewnątrz. Jeżeli ktoś nie dostaje paczki po kilku dniach, to zrozumcie że jest multum zdarzeń w przeciągu dostarczania przesyłek, że nie ma szans na jej dostarczenie.Ale istnieje też możliwość odebrania przesyłki na własną rękę na bazie DPD..Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kajetan - 2015-05-22 11:52:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałem przy sortowaniu i to jest jakiś koszmar co się z tymi paczkami dzieje. Jest mało pracowników, a dużo pracy, więc szkło, nie szkło, wszystko lata, jest rzucane i kopane, na tym lądują inne paczki, czasem o wiele cięższe, wszystko zgodnie z zasadą 'a (usunięte przez administratora)', a przełożeni udają, że nie widzą.
Jeżeli ktoś szuka pracy, to bez mocnego kręgosłupa radzę nawet nie próbować. Płaca zbliżona do minimalnej, a codziennie do przerzucenia kilka ton przesyłek.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Brak
Pytania: Brak
zdjecie uzytkownika
ih6res - 2015-05-26 10:53:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
TAKA kicha, że już mi rence opadowywują.
Kiedyś było lepiej - teraz to już nawet tradycyjna poczta jest lepsza i szybsza.
Właśnie mija kolejny dzień (chyba 5, jak moja przesyłka krąży po Bydgoszczy.
Osoby na infolinii obiecują i mówią (piszą), że nic nie mogą poradzić.
to pytam kto nad tym ma nadzór? Kierownicy kasę biją a kurierzy napier....
Więc może by tak tych kierowników wysłać w trasę?
Przesyłka wychodzi z magazynu co drugi dzień. Nie mam juz na nich siły !!!
zdjecie uzytkownika
ehhhhhh - 2015-05-27 21:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do pracownik_kurier_dpd - człowieku, co ty pier.... dziś nie komuna. Jak ci jedna praca nie odpowiada, to zwijasz manatki i idziesz do innej. Więc jak piszesz, że jest ciężko i płaca nieadekwatna do pracy, to po co tam pracujesz? Głupoty piszesz jak górnicy, co ciągle mówią, jak to jest ciężko i, że za te 4-5 tysięcy im się tam nie opłaca pracować, ale widział ktoś, że górnik sam się zwalnia z kopalni??? NIE! Bo nigdzie indziej by nie znalazł takiej pracy za taką płace, proste. I szanujcie ludzi, którzy czekają na paczki! DPD - Do Piątku Dojadę z tą paczką z poniedziałku...
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DPD Polska?
Zadaj pytanie
alert