Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
DPD Polska Zniszczyło mi firmę - 2015-05-30 13:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
facebook.com/ANTYDPD

Wszystko w temacie DPD Polska. Spójrzcie na zdjęcia paczek, poczytajcie, śledźcie i udostępniajcie.

KURIERZE DPD POLSKA jeśli czujesz się poszkodowany przez tą firmę oferujemy pomoc prawną za darmo !!! Nie dawajcie sobą pomiatać.

KLIENCIE DPD POLSKA jeśli czujesz się poszkodowany przez tą firmę oferujemy pomoc prawną za darmo !!! Nie dawajcie sobą pomiatać.
zdjecie uzytkownika
dino - 2015-05-31 01:59:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DPD Polska ma wiele ciekawych ofert dla osób które wiążą swoją przyszłość z pracą na magazynie. Wiadomo , że to nic nadzwyczajnego , ale jak się ma papiery na wózki widłowe to kasa jest przyzwoita. Polecam aplikować. Mają sporo wolnych miejsc w swoich magazynach w Warszawie chociażby. Mi jest tu dobrze
zdjecie uzytkownika
skaut - 2015-06-01 17:44:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Obsługa tragedia, paczka odebrana w poniedziałek,źle oznaczona do dzisiaj po tygodniu - nikt nie potrafi mi powiedzieć gdzie jest , dzwonie na infolinię, a tam mnie przepraszają za opóźnienie i brak informacji gdzie jest paczka , tłumacząc się problemami technicznymi, jaja sobie robią, będę ich omijał szerokim łukiem, innym też polecam!
zdjecie uzytkownika
robert - 2015-06-02 11:10:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To zwylki oszuści którzy prze 10 dni obracaja Waszymi pieniędzmi.
Paczkę zgłosiłem do odbioru 21 maja z dostawą do Klienta na 22 maja, odebrali nie wiadomo dlaczego 22 maja i dostarczyli Klientowi 25 maja (notabene kurier przyjechał po odbiór tej paczki również 25 maja kiedy była już u Klienta docelowego)- co za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a teraz najciekawsze, jest 2 czerwca i dalej nie mam kwoty pobrania na koncie (2100 zł). Telefonów reklamacyjnych nieodbierają, jak już się dodzwonisz po 2h to dupek wyuczonymi formułkami chce Ci wmówić że to nie wina DPD tylko Twoja po czym się rozłącza - KPINA. Pieniądze wg ichniego regulaminu dostanę 4 czerwca (w Boże Ciało - ciekawe). Reasumując to banda oszustów którzy obracają Waszą kasą i mają Cię w głabokim poważaniu czyli w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
robert - 2015-06-02 13:15:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Janek - 2015-04-28 14:41:09]:
Jaka opinia o pracodawcy taka i o usługach. DPD to banda oszustów którzy przez 10 dni obracają kasą swoich Klientów i zero przepraszam czy dziękuję. Żenada i kpina.
zdjecie uzytkownika
rekawice - 2015-06-07 20:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć.
Czy Wy (w innych oddziałach na sortowni) też macie problem z dostaniem rękawic ochronnych? Bo my w Rzeszowie od ponad miesiąca nie możemy się o nie doprosić ("w miarę możliwości mamy zorganizować sobie we własnym zakresie").
zdjecie uzytkownika
. - 2015-06-10 09:53:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurier dojechał, zadzwonił raz DOMOFONEM i nie dostarczył paczki twierdząc, że skoro nikt nie odebrał to może sobie z nią jechać dalej. Pierwszy raz mam do czynienia z tego typu sytuacją. Z usług konkurencji (dhl) jestem bardzo zadowolona. Kurier ZAWSZE dzwoni w przypadku, jeśli nie byłoby mnie obecnie w domu. Raz zdarzyło się, że dowiózł paczkę w inne miejsce z własnej, nieprzymuszonej woli. Śledzenie paczki on-line również kiepskie. W przypadku dhl otrzymuje wiadomość SMS, która informuje mnie w jakich godzinach podjedzie do mnie kurier z zamówieniem. DPD w ogóle tego nie praktykuje. Po co więc podaje swój numer telefonu, skoro kurier nie pofatyguje się, żeby zadzwonić. Nie przemawia do mnie argument, że nie mają czasu, bo maja dużo paczek. Wątpię, żeby konkurencja miała ich mniej, a mimo to wykazują się pełnym profesjonalizmem. Jestem bardzo rozczarowana. To moja ostatnia przygoda z tą firmą.
zdjecie uzytkownika
amarige - 2015-06-17 18:26:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Tragedia, na przyjazd łaskawcy - kuriera po odbiór opłaconej przesyłki czekam już 6 dni. Stały kontakt z centralą nie pomaga. Odbiorca ma pretensje do mnie, a mnie ogarnia bezradność i k... wica. Z dostarczeniem przesyłek jest dokładnie tak samo, mam wrażenie, że pan, który się u mnie czasami zjawia jest upośledzony.
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2015-06-18 00:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Paczka z drogimi kosmetykami do pazokci przyszła na międzynarodowej trasie po 11 dniach. Oznajmono mi, że najwyzej 7 dni będzie w drodze. Towary przyszły zniszczone i jeden potłuczony, jednak nie posiadam formularza reklamacji przesyłki, bo oryginalna paczka została zapakowana w druga torbę DPD i nie było słychać ani widać wewnętrznych uszkodeń. Teraz sama mogę się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pocałować, bo nie mam dowodu do jakikolwiek roszczeń. DPD to zła firma kurierska. Nie polecam.
zdjecie uzytkownika
gmc - 2015-06-18 10:05:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
DPD TO CHŁAM NIE POLECAM DZWONIC NA INFOLINIE BO PRACOWNICY CIE ZLEWAJA TOTALNIE WIEKSZEGO CHŁAMU NIE WIDZIAŁEM ZWŁASZCZA JAKIŚ SEBASTIAN COŚ TAM
zdjecie uzytkownika
Gruszka - 2015-06-24 09:29:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [rekawice - 2015-06-07 20:53:31]:
W Krakowie zawsze mamy zapas rękawic, na to akurat narzekać nie można.
zdjecie uzytkownika
Niezadowolony - 2015-06-25 16:43:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To czego nie potrafię zrozumieć to fakt, że DPD jeszcze w ogóle istnieje. Macie totalny bałagan, zgubiliście mi dwie paczki i jedną paczkę żonie - potem miesiące szukania, wyjaśniania i reklamacji. Do działu reklamacji momentami nie można się dodzwonić bo tak jest obciążona - klient jest zrzucany z linii po 5 minutach słuchania melodyjki. Nigdy więcej DPD - jakości waszych usług nie życzę nawet wrogowi.
zdjecie uzytkownika
eleonora - 2015-06-26 13:03:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
NIE MA GORSZEJ FIRMY OD DPD!!!! OD 3 DNI DZIEN W DZIEN ZAMAWIAM KURIERA, OD 3 DNI DZIEN W DZIEN MAM NR ZAMOWIENIA I "MAM CZEKAĆ NA KURIERA DNIA NASTEPNEGO" I OD 3 DNI GO NIE MA!!!!!! CHORE!!! CZLOWIEKOWI SIE SPIESZY I PO TO BIERZE FIRME KURIERSKA A ONI MAJA GLEBOKO W D.... LUDZI! OSTATNI RAZ U NICH ROBIE ZAMOWIENIE TA FIRMA POWINNA PRZESTAC ISTNIEC!!!
zdjecie uzytkownika
standardowa_usługa - 2015-06-29 23:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Wybaczcie, ale jak czytam to biadolenie, to naprawdę robi mi się żal co niektórych jaśnie państwa, którzy chcieliby nadzwyczajnego traktowania- najlepiej za darmo. Telefon od kuriera przed dostarczeniem paczki nie jest powszechną praktyką w przypadku firm kurierskich i nie należy sie tego spodziewać wybierając jakby nie patrzeć- najtańszą z możliwych usług kurierskich świadczoną przez DPD czy kogokolwiek innego.Jeśli chodzi o standardy, to standardem w przypadku zwykłej usługi kurierskiej jest dostarczenie paczki w dniach od poniedziałku do piątku w godz 8.00-16.00. Oczywiście kurier może przywieźć ci paczkę po 16.00 albo w weekend- ale za to trzeba dodatkowo zapłacić (przeważnie ok +10zł). Drodzy dorobkiewicze, nie stać Was na to? Będziecie tu żebrać dalej o specjalne traktowanie? Jakość i etyka pracy kurierów DPD to zupełnie inny temat i nie mają tu nic do rzeczy.
zdjecie uzytkownika
artur - 2015-06-30 05:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Fakt faktem praca kuriera jest jedną z cięższych, bo po pierwsze naprawdę jest to robota fizyczna i często trzeba nosic serio ciężkie pakunki, a po drugie ludzie mają bardzo często pretensje o wszystko i o nic, a to że paczka nie o tej porze dostsrczona a to inna rzecz nie tak. ale jak ktoś ma silne nerwy i naprawdę chęć pracy to polecam.
zdjecie uzytkownika
joni - 2015-07-02 19:51:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A ja powiem Szczerze ze U mnie w oddziale w Grudziadzu nie narzekam na to co się dzieje bo naprawdę jest Dobrze. Wszystkie MAteriały sa zawsze dostepne A jeżeli coś sie skonczy To odrazu nastepnego Dnia Otrzymywalismy Materiały , U nas W Grudziądzu jest Dbane To by paczki Były nie rzucane i Wiele Firm i prywatnych Klijentów Jest zadowolonych . Pracuje na magazynie i Naprawdę mi się dobrze w Grudziadzu pracuje . Przykro mi że niektorzy mają złe doswiadczenia. JA akurat się nie zawiodłem i pracuje tam do dzisiaj
zdjecie uzytkownika
Barbara - 2015-07-08 07:28:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [standardowa_usługa - 2015-06-29 23:37:52]:
Ja czekałam tydzień też dzień w dzień to samo po tygodniu już mnie trafił szl.....g odwołałam i czekam na zwrot kasy A paczkę powierzyłam innej firmie i już następnego dnia była odebrana
zdjecie uzytkownika
Barbara - 2015-07-08 07:45:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DPD to najgorsza z możliwych firm kurierskich .W kwietniu wysłałam telewizor do UK (wcześniej zadzwoniłam i zapytałam o możliwość wysłania takiej zawartości). Oczywiście poinstruowano mnie że nie ma problemu dowiedziałam się jak zapakować i oznaczyć . Wszystko pięknie zabezpieczone dostarczone i...USZKODZONE!!!!! ale tu już nie wina DPD tylko jak wynikało z 2 reklamacji i kolejnego odwołanie że wysłałam potrzaskany i mogę teraz kolejny raz odwołać się do Sądu oczywiście z siedzibą w Warszawie (A ja mieszkam w Gliwicach)UWAŻAJCIE I OMIJAJCIE ICH SZEROKIM ŁUKIEM OBY POSZLI Z TORBAMI Z BRAKU KLIENTÓW
zdjecie uzytkownika
robin - 2015-07-10 03:03:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hehe jestem sortownikiem i mam 8,50 za godzinę xD pracuję 5 razy w tygodniu po 6h czasem 6,5h-7h. Poniedziałki, wtorki i środy to istny rozpierdziel, zwłaszcza że ci na smieciówkach (tak jak i ja) raz sobie przychodza do pracy a raz nie xD Jak im się podoba i wychodzi że z kumplem jesteśmy sami na aucie xD a załadowanie w 5h w dwójkę 1,5 tira jest męcząca sprawą xD ale ogólnie to jest gitara, muzyczkę puszczamy, a paczkami to rzucamy jak jakieś dzikusy xD kolega dzięki dpd dwutaktu się nauczył xD i pamiętajcie, jak wysyłacie coś przez DPD to broń boże nie naklejajcie naklejek "Nie rzucać", "Uwaga szkło" bo wtedy jeszcze mocniej napierdzielamy xD oczywiście jak jest luz to paczkami raczej nie rzucamy ale czasami to nie ma jak nadązyć to 30 kilowe paczki po suficie latają xD i spadają na inne xD
zdjecie uzytkownika
BystryKurierDPD - 2015-07-10 15:09:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Mam Wam dużo do opowiedzenia zbieram materiały o Kurierskiej pracy w DPD. Narkaaa ... czekajcie na opis !!! Ale będzie wesoło wg Standardów Unijnych !
zdjecie uzytkownika
Kazek - 2015-07-10 17:49:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DPD to dno poniżej mułu. Przepływ informacji to żart. nikt niczego nie wie. Dodzwonić się na infolinię, to trzeba z pół godziny wisieć na kablu ... Jak takie "cóś" może istnieć na rynku?? To se ne da! NIE POLECAM - ODRADZAM!!!
zdjecie uzytkownika
Zbulwersowany. - 2015-07-13 21:32:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurier zostawia paczkę u sąsiadów bez wiedzy klienta. Ciekawe czyim nazwiskiem został podpisany odbiór. Takie praktyki są nie w porządku. A gdzie ochrona danych osobowych. Nie wszyscy dobrze żyją z sąsiadami. A jakby sąsiad na złość nie oddał paczki to kto za to odpowiada?
zdjecie uzytkownika
Marek - 2015-07-17 10:43:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kurierzy tej firmy są po prostu nie odpowiedzialni mimo zlecenia odbioru przesyłki Pan kurier sobie to o........ł i przez dwa dni nie przyjechał.Mimo telefonów nikt nic nie robi sobie z tego przecież ludzie są dla DPD a nie DPD dla ludzi.Nie polecam
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na spotkaniu rekrutant pyta jak wygląda magazynowanie i załadunek samochodów na dokach LNH pracownik jest również pytany o sposób załadowania samochodu by uszkodzić jak najmniej przesyłek i na koniec rozmowy pada pytanie "czy chciałbyś podjąć pracę w magazynie "
Pytania: Czy potrafisz pracować pod presją czasu i presja osób wyżej twojego stanowiska?
zdjecie uzytkownika
kris - 2015-07-21 14:31:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No niestety podzielam opinię wszystkich poprzedników. moja paczka została uszkodzona w transporcie po czym pozostałości (niekompletne i uszkodzone) zostały przepakowane i skrupulatnie dostarczone pod adres. jako, że paczka była opłacona z góry nie została dostarczona do rąk własnych tylko do ochroniarza pod blokiem. Dobrze, że nie zamówiłem elementów szklanych bo by mnie zaskoczyli zapakowaną stłuczką. Nie polecam tej firmy i na pewno nigdy więcej nie skorzystam. konkurencja wypada dużo lepiej przede wszystkim pod kontaktem z klientem. w DPD kurier ma telefon po to aby poinformować cię, że nie ma cię w domu. Resztę pozostawię milczeniem zresztą do przeczytania w innnych uwagach
zdjecie uzytkownika
Paxion - 2015-07-30 12:22:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem wcześniej w Siódemce jeszcze przed połączeniem i kiedyś to było nic ciekawego. Teraz od wielu kolegów słyszałem, że jest o niebo lepiej. Oczywiście w kurierce szału nie było nigdy, ale DPD gdy się chce starać to można w miarę jakieś rozsądne pieniądze zarobić. W innym przypadku raczej na jakieś niskie zarobki można liczyć.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DPD Polska?
Zadaj pytanie
alert