Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o DPD Polska

Pracowałeś w firmie DPD Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
f - 2015-03-16 15:53:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Tess - 2015-01-22 13:09:16]:
zapłaci Pani 30 zł więcej za paczkę a nie 10 zł i kurier przyjedzie
zdjecie uzytkownika
ard - 2015-03-16 16:36:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgubiono moja paczke.Wartosc ok 7 tys.Nie wiedza gdzie jest...
zdjecie uzytkownika
rysio - 2015-03-17 16:13:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ard skoro z ich wyny paczka jest zagubiona to wypłacą Ci jej wartość, tutaj nie widze problemu. chociaż wydaje mi się, ze zawsze podają szczegółowe informacje np. gdzie widzeli ją ostatnio jaki kurier ją przyjmował itd, więc nie jest tak, ze po prostu nie wiedzą gdzie jest, od tego sa szczegółowe procedury.
zdjecie uzytkownika
ggg - 2015-03-17 17:58:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [raf - 2015-02-10 18:49:04]:
w firmie DPD paczki dostarczają w godz. od 16 do...... ciężko powiedzieć, bo na przesyłkę można czekac całe wieki
zdjecie uzytkownika
anuusiaczeek - 2015-03-17 20:57:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jesteście najgorszą z możliwych przesyłarek. Nigdy więcej nie skorzystam z waszych usług . Nie dośc że paczki dochodzą porwane to umrzeć można czekając na nie !!!
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-19 07:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kal dpd wymienili na cwaniakow z sieradza po ukladach ,pod dywan zamiataja brudy wazne by oszukac w slupkach a Klient nie wazny musza w lapy u siebie dawac firma dno totalne
zdjecie uzytkownika
miraswie - 2015-03-20 14:37:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dziś przybył do mnie kurier z dpd i chciał bym mu podpisał dostarczenie przesyłki kiedy spytałem się go o możliwość sprawdzenia przesylki w jego obecności ponieważ jest to lustro dość drogie stwierdził że to jest nie wykonalne ponieważ nie odpowiada on za to co jest w środku tylko za to co jest na zewnątrz czyli jak nie widać uszkodzeń na opakowaniu to jest ok, taką samą sytuację miałem ze zmywarką którą odebrałem w ten sposób a po odpakowaniu okazało się że jest obudowa zarysowana i wgniecona sprzedający i kurier umyli ręce każdy twierdził że u niego było nieuszkodzone tak więc nie polecam tej firmy a w każdym bądź razie tego kuriera z dpd katowice
zdjecie uzytkownika
kubek ktw - 2015-03-21 09:00:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jezeli paczka z zewnatrz jest nieuszkodzona to kurier nie ma nic do tego....towar uszkodzony nalezy zglosic nadawcy a kurier powinien powinien(jezeli jest normalny)spsac protokol szkody i to wszystko..nie musi brac przesylki z powrotem...przesylka zostaje u klienta i cala reszte zajmuje sie "gora dpd".I teraz pozostaje pytanie czy nadawca zle zapakowal,umocowal przesylke czy uszkodzil ja kurier badz zostala uszkodzona po odebraniu od nadawcy.Jezeli nadawca poczuwa sie do odpowiedzialnosci powinien nadac nowa przesylke taka jaka zamowil klient,jezeli to wina dpd to niewiem jak to wyglada...w moim oddziale na dostarczenie przesylki jest regulaminowe 10 min,ale jak jak klient jest ok,nie dzrze sie,nie traktuje czloweka jak ntreta to daje mu tyle czasu ile potrzebuje.Jest takie cos jak ocena kuriera wiec kazdy moze go oceniec i wiadomo ze kazdy jest jaki jest ale nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka.Pozdrawiam kurier DPD
zdjecie uzytkownika
MAX - 2015-03-22 14:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
odradzam prace w DPD wykorzystuja na maxa ,przy kazdej okazji dawaja kary od ktorych nie mozna sie odwolac ...temat rzeka,dalej jak masz 30 paczek i ida one do jednej firmy to nie placa za 30 paczek tylko za jedna bo znajduje sie pod jednym adresem !!!!wiec przejedziesz np 20 km z 30 paczkami ktore swoje waza i dostajesz 3,50!!! patologia dlatego tyle osob stamtad odchodzi rotacja jest taka ,dlatego trzeba o tym pisac zeby sie na to cos nie nabrac ,,,o urolpie to mozna zapomniec mimo to ze jest sie na wlasnej dzialalnosci ,nie daj boze jak cos ci sie stanie to placisz kary za to ze nie podstawiles auta ,,,jak nawali Ci bus to rowniez musisz wtedy wypozyczyc busa bo jak nie to placisz i to sporo z wlasnej kasy ...stanowczo odradzam no chyba ze ....jestes jeleniem pozdrawiam ,,,ps oczywiscie musisz miec swoje auto i to min 2008 rok oraz dzialalnosc
zdjecie uzytkownika
polski dpd to zlodziej - 2015-03-28 12:21:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [POSZKODOWANI - 2015-02-14 14:27:55]:
Witam!
Dostalem przesylke z polski. Moja zona ja odebrala i sprawdzila czy nie jest uszkodzona z zewnatrz. Pozniej po otwarciu okazalo sie ze czegos brakuje. Ktos na sortowniu lub poprostu kurier odciol dno paczki wyjol sobie wartosciowy przedmiot i spowrotem zaklejil tasma. Niepolecam tej firmy do przesylnai niczego wiecej niz ubran. Dno , nieuczciwosc totalna, zlodziejstwo. Na forach czytalem ze ludzie w firmach kurierkich maja przyzwolenie na wynoszenie przedmiotow lub calych paczek jako wlasne.
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2015-03-30 10:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [polski dpd to zlodziej - 2015-03-28 12:21:25]:
Tak mają przyzwolenie.... hehe. Niedawno w jednym z oddziałów jeden z pracowników postanowił to "sprawdzić"... Ustalenie sprawcy kradzieży zajęło 2 godziny (przegląd nagrań z monitoringu). W ciągu 5 minut wyleciał z pracy a sprawa została zgłoszona na policję.
zdjecie uzytkownika
ziomek - 2015-03-31 09:06:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Rano o 8:00 dostaje SMS że doręczą przesyłkę do 10:00. Kurier dzwoni o godz 11:00 i informuje że dostarczy do 14:00. O 15:00 dzwoni inny kurier i informuje mnie iż wszystkie samochody we Wrocławiu się w DPD popsuły (ciekawe że we wszystkich skrzynie biegów). O 20:00 sprawdzam status paczki i tu moje zdziwienie, bo będąc cały dzień w domu czekając na paczkę, byłem nieobecny gdy kurier się do mnie bardzo intensywnie dobijał. Dziadostwo, oszustwo i kłamstwo z tej firmy wali na kilometry.
zdjecie uzytkownika
Matti - 2015-03-31 20:07:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Karolina ;d - 2015-03-16 10:03:59]:
Ubawiłaś mnie Karolcia do łez! Kurier DPD NIGDY nie zadaje sobie trudu, żeby dzwonić i się umawiać na dostawę. To dziadowska firma!
zdjecie uzytkownika
krak - 2015-03-31 20:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Do "ziomek" - Miałam dzisiaj identyczna sytuację w Krakowie. Dostaję rano SMS, że dostawa będzie między 14:30, a 15:30. W domu jestem od 13:15. Nikt się nie zjawia z przesyłką do 21:00 :) Sprawdzam raport o przesyłce na stronie DPD. I co widzę?! Info, że nie zastał mnie w domu o... 13:26! Ciekawe co będzie jutro. Dzisiaj wystawiłam kurierowi negatywną opinię za podawanie nieprawdy w raporcie i niesolidność. Weszłam też na czat! Czat z Panią J.O. to totalna porażka! "Dziad o chlebie - baba o skowronkach" - Kompletny brak profesjonalizmu :(
zdjecie uzytkownika
alfacomp - 2015-04-01 16:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wysłaliśmy Firmą Kurierską DPD Monitor 22" Dotarł Do Klienta Potłuczony Opakowanie Otwarte.Na Miejscu Klient Przy Kurierze Zrobił Zdjęcie Szkody i Wypełnił Protokół Szkody. My Też Wysłaliśmy Protokół Szkody Do Firmy Kurierskiej DPD Oddaliśmy Klientowi Pieniądze za Monitor i Za Kuriera DPD. Niestety Nasza i Klienta Reklamacja Nie Została Uznana. I TAK ZAKOŃCZYŁA SIĘ NASZA 4 LETNIA WSPÓŁPRACA Z FIRMĄ DPD.ZDECYDOWANY NEGATYW.ODRADZAMY ZDECYDOWANIE WSÓŁPRACĘ
zdjecie uzytkownika
racjonalny - 2015-04-01 18:18:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Kurierzy w Warszawie są bardzo mili, nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów. Polecam tę firmę z pełną odpowiedzialnością za swoje słowa
zdjecie uzytkownika
polski dpd to zlodziej - 2015-04-03 17:22:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Krzysiek - 2015-03-30 10:37:01]:
To jakim cudem zaginol przedmiot z paczki. Zlodzieje i tyle.
zdjecie uzytkownika
nędza - 2015-04-09 13:27:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszyscy kurierzy na własnej działalności lub umowie zlecenie (czytaj: zwykłej śmieciówce). 3,5zł za dostarczenie pod jeden adres. Raz jednej, innym razem aż 20(!!)paczek- wychodzi wtedy całe 17 groszy za dostarczenie jednej paczki. Zastanówcie się czy warto pracować na takich nędznych warunkach. Ja zrezygnowałem Wam radzę zrobić to samo. Nie pozwólcie na dziki wyzysk zagranicznej firmy
zdjecie uzytkownika
cham - 2015-04-09 19:46:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Karolina ;d - 2015-03-16 10:03:59]:
co ty gadasz za bzdedy
w praktyce jest teoria inna podpisz dziadom umowę i jesteś ugotowany przez osoby typu maslaak pierzynka wolinski
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-04-10 12:32:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chcę rozpocząć prace jako magazynier/ sortownik. Znacie jakieś warunki, godziny? stawke?
zdjecie uzytkownika
kaja - 2015-04-16 19:23:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a wicie coś o stanowisku Koordynator Helpdesk? tutaj tzreba mieć jakiąś weidze technologiczną mocno i znać się mega na oprogramowaniu, tak? czekam na informacje
zdjecie uzytkownika
kurier_niemcy - 2015-04-18 15:28:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałem przez 3 lata jako kurier w Niemczech w konkurencyjnej firmie i muszę przyznać, że praca kuriera wygląda tam zupełnie inaczej. Począwszy od sposobu traktowania pracownika a kończąc na zarobkach. W Polsce kurier = niewolnik.
zdjecie uzytkownika
WKURZONA - 2015-04-23 21:01:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
DZIADY JAKICH MAŁO !! OD TYGODNIA CZEKAM NA PACZKE, BOK MNIE ZLEWA PISZAC ZE DZIS ZOSTALA WYDANA POCZYM CZEKAM JAK GLUPEK I PACZKI NIE MA, KURIER JAK WKONCU ODBIERZE TELEFON TO MOWI ZE, NIEOBIECUJE ZE DZIS DOTRZE I TAK OD TYGODNIA, GNOJE
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Na spotkaniu rekrutant pyta jak wygląda magazynowanie i załadunek samochodów na dokach LNH pracownik jest również pytany o sposób załadowania samochodu by uszkodzić jak najmniej przesyłek i na koniec rozmowy pada pytanie "czy chciałbyś podjąć pracę w magazynie "
Pytania: Czy potrafisz pracować pod presją czasu i presja osób wyżej twojego stanowiska?
zdjecie uzytkownika
bb - 2015-04-24 12:26:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dwa dni czekałem! Wreszcie się pojawił kurier się kłamiąc w żywe oczy, że był dzień wcześniej. Żądał dodatkowych dokumentów ( ksero dowodu!!!!!!!!!!!) bym mógł odebrać przesyłkę !!!!!!!!!!!!! Strona www DPD - czat nie działa, nr tel. kuriera brak, telefony nie odbieane OMIJAĆ Z DALEKA
zdjecie uzytkownika
pracownik dpd - 2015-04-25 07:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ta strona jest po to zeby poznac pracodawcę a nie jego uslugi. Gdyby ludzie wiedzieli jak wyglada praca kuriera to nabraliby do nich szacunku a zwłaszcza po kupnie siódemki. Tamci kurierzy uciekli a dpd ma dwa razy wiecej paczek i klientow.
Szkoda tylko ze pracowników nikt nie szanuje, zarowno kurierów jak i pracowników biurowych czy magazynowych. WIEKSZOSC PRACOWNIKOW PRACUJE NA SMIECIOWKACH!!!!!
Troche wyrozumiałości, nikt z nas nie jest niezniszczalnym robotem.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DPD Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy DPD Polska?
Zadaj pytanie