brak logo

Com40

Ociąż

Opinie o Com40

ja 2017-03-01 20:34
Nie masz prawa decydować o swoim urlopie ponieważ w tym obozowisku pracy nie ma kto walczyć o prawa pracownicze z tego względu że w tej firmie nie było nie ma i nie będzie nigdy związków zawodowych co jak na taką dużą firmę i dwudziesty pierwszy wiek jest totalnym absurdem,Ja osobiście również po urlopie zamierzam się zwolnić pomimo 7 lat pracy w tym obozowisku.W myśl przepisów połową twojego urlopu dysponuje zakład a druga ty jak wszystkim wiadomo w tym obozowisku tego przepisu nie stosują i czasem w połowie roku możesz już nie mieć urlopu,myslę że takie grupowe zwolnienie się 36 osób od razu konkretnie w nich uderzy i da im trochę do myślenia,byle tylko za 3 miesiące nikt nie zaczął się wycofywać,a i koledzy ze wschodu też z czasem oleją tą firmę.
3
Patrycja 2017-03-08 12:01
Jak wyglądają warunki zatrudnienia Lidera Zmiany?
ja 2017-03-10 15:23
Tak jak normalnego pracownika,tyle że jako lider masz trochę obowiązków ale i też dobrą kasę o ile za głupote nie dasz sobie zabrać premii,a co startujesz na liderkę?
Szczepan 2017-03-10 17:45
Autobus jeździ po pracowników z Kalisza do Ociąża i Skalmierzyc. Super sprawa ! A kiedy z Ostrowa i innych okolic będzie autobus?
3
Sdf 2017-03-12 12:42
Skończcie gadać głupoty bo ludzie piszecie bzdury totalne. Praca jest dobra i stabilna. Nikt za darmo pieniędzy nie da. Na starcie ma się 1800-2100 zł. Akord 2700 - 4000 zależy ile nadgodzin i sobot . Nadgodziny 50% płatne, a soboty 100% . Warto tam robić bo wszystko jest wykazywane. A druga sprawa nie ma żadnych układów. Na lidera czyli potocznie czarnucha jak tu piszą te glaby kapusciane nie trzeba mieć układów. Chcesz być liderem to idź a nie się zalisz pacanie. Wystarczy to zgłosić! Kretyni tu sami piszą...
4
ojjjj 2017-03-12 13:59
nagodziny są platne ustawowo wiec to nie jest zadna łaska ale wasze prawo miec wiecej placone za nadgodziny. 1800-2100 na starcie? tyle to ja bez sobót nie miałem nigdy. Akord 2700 - 4000 ? moze, nie bylem nie widzialem wiec nie komentuje czy takie stawki są czy ich nie ma. natomiast 2700 za akord nie jest żadna atrakcyjna pensją. nie ma układów mowisz? no to dziwne ze np mistrz jest mistrzem a liderem jego zona :) no ciekawe jak to sie stalo? pewnie zbieg okolicznosci :)
3
O.N.A 2017-03-13 11:45
Kolego trochę mnie pocieszyłes,bo reszta wpisów mnie przeraża,ze aż tak źle. A wybieram się tam do roboty,wiec mam mętlik w głowie po tym co tu przeczytałam.
Prowda. 2017-03-13 22:00
Firma:
- dostajesz umowę o pracę (obecnie na krótkie okresy, nawet "długowieczni pracownicy")
- odprowadzane wszystkie składki
- wypłata na czas, zawsze do 10 dnia miesiąca
- stała pensja plus premia, która nie jest obowiązkowa
- ubranie robocze, które nie jest wygodne
- głośne i usłane kurzem miejsce pracy
- system 3 zmianowy i 4 brygadowy

Praca:
- raczej nikt nie powie, że jest lekka (com40 to przede wszystkim produkcja sof)
- jak ktoś chce pracować to pracuje, a jak ktoś nie musi to spi.erd.ala.a jak najszybciej
- nie każdy się nadaje, to monotonność i skupisko ludzi, którzy żywią się informacją, szczególnie o kimś, nie dziwne, normalne
- hierarchia jak to bywa w dużych firmach, jeden jest wyżej drugi niżej, jeden jest lepszy drugi gorszy (nie zauważyłem równości i sprawiedliwości dla każdego pracownika np. pan N dzwoni w sprawie urlopu, czyli tzw. na żądanie i ucinają mu premię, natomiast pan S dzwoni i robi to samo, jednak wypisuje normalnie urlop i nie ucinają mu premii).
- układy. Zdarzają się i tutaj, a nawet często (wybieranie liderów i na inne stanowiska poza "ogłoszeniem" - nikogo to nie szokuje)
- zatrudniając się dostaniesz informację, że pracujesz 40 h tyg, czyli 5 dni w tygodniu, w rzeczywistości pracujesz 6 dni, szczególnie latem (choć są osoby bardzo chętne i na 12stki, ba! nawet się o nie kłócą)
- niestety urlopem zarządzają inni i musisz się do niego dostosować, jak dostaniesz 2 tyg w maju musisz iść, jak dostaniesz 4 dni między jednymi a drugimi świętami musisz iść. I wiem, że jak potrzebujesz to u jednego przełożonego dostaniesz bez problemu, a u drugiego musisz skomleć
- wszystko zależy od ludzi, mozesz być na jednym stanowisku, ale będąc na 1 zmianie będziesz normalnie pracował, a na 2 zmianie niestety żałował, że w ogóle tam jesteś
- praca z ludźmi ze wschodu, którzy często mówią, ze czegoś nie zrobią, albo nie rozumieją i jest im to wybaczane, odpuszczane (Tobie niestety są stawiane ostre słowa typu "dostaniesz po premii, nie podoba się droga wolna")

Nie bez powodu nazywają to miejsce Auschwitz.
Wielu jest zapatrzonych tylko na jedno: jak najwięcej, jak najwięcej! (oczywiście rezygnując nawet z przerw). Ubrani w prawie jednakowe ciuchy z numerem, wchodzą napier.da.la.ja, zeby mieć na ten przysłowiowy chleb i wychodzą często wypompowani tak, ze nei wiedzą jak się nazywają.

Wiadomo, że ilu pracowników tyle opinii i raczej nikt nie napisałby złych słów o firmie w której nie czułby się szanowany, potrzebny i przede wszytstkim dobrze wynagrodzony za to co robi.

Wypłaty od 1650 - 3200 na produkcji (zależy od stanowiska)

Na forum raczej się niczego konkretnego nie dowiesz, musisz przyjść, spróbować i sam ocenić czy Ci pasuje czy nie!
17
O.N.A 2017-03-14 14:27
Chyba wszędzie jednakowo.Ja rzuciłam robotę w innym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 10 latach pracy.Z dorobkiem 40 dni zaległego urlopu+ 10 dni za soboty! Psie pieniądze, mobbing i bycie nikim!Tak się pracownika traktuje.I płaczą, że ludzie odchodzą. Masakra!A teraz się wybieram do Com40. Czyżby z deszczu pod rynnę?
1
kaliszanin 2017-03-15 23:59
Szczepan a jestes z ostrowa??? na skrzydlach bazancie przylec
1
lukasz 2017-03-16 00:06
szukasz zony moze ktoras jest chetna na male spotkanie zostawiam swoj mail lukasz1844@interia eu
Pierdzioszka 2017-03-16 14:52
Hej, czy z Kalisza dojadę do Ociąża jakimś autobusem np. M czy 19? Z góry dziękuję za odpowiedź i ewentualnie rady jak mogę się tam dostać nie posiadając własnego środka transportu.
2
Darek 2017-03-17 07:19
Hej @Pierdzioszka,
warto zapisać się na autobus firmowy, który jeździ na trasie Kalisz - Skalmierzyce - Ociąż.
Zgłoszenie można wypełnić w dziale HR. Dostaniesz tam komplet informacji.
Dojedziesz również autobusem komunikacji miejskiej 19E KLA lub 019 Wróbel.
1
ksiaze 2017-03-18 00:52
a za ponadgodziny dostaliscie juz kase na com40 w ociazu
1
looooloo 2017-03-18 12:17
Ile zarabia Kontroler jakości na Skalmierzycach? Starać sie o to stanowisko czy może lepiej gdzies indziej?
Iza 2017-03-19 14:17
Co słychać w firmie? Czytając wpisy odnoszę wrażenie , że to kiepska firma a prawda wyglada zupełnie inaczej. Firma się rozwija wprowadzając nowe standardy dotyczące warunków socjalnych i pracy oraz środowiska naturalnego. Otwiera nowe zakłady to jest powód do zadowolenia!!!!
1
N 2017-03-27 22:08
Witam wszystkich czytam sobie te wypowiedzi tylko narzekania same jak to w tej firmie źle jestem z Ostrowa tapicerem i co Wy mislicie ze w innych firmach Was na sypie posadza na akordzie trzeba zapier.......ac ze by zarobić.Jak by było mało nikt nie daje takich warunków jak Conforti bo dość ze wykazywaywane są wszystkie składki to premie nawet dają to w Ostrowskich firmach meblowych możecie pomarzyć o jakiej kolwiek premi albo za sobote100% mazenie ściętej głowy.To więc Ci co tak im źle to niech się za stanowią mówię tu o tapicerki bo nigdzie nie jest różowo a zapierdalac trzeba może jeszcze bardziej.
2
N 2017-03-27 22:09
Witam wszystkich czytam sobie te wypowiedzi tylko narzekania same jak to w tej firmie źle jestem z Ostrowa tapicerem i co Wy mislicie ze w innych firmach Was na sypie posadza na akordzie trzeba zapier.......ac ze by zarobić.Jak by było mało nikt nie daje takich warunków jak Conforti bo dość ze wykazywaywane są wszystkie składki to premie nawet dają to w Ostrowskich firmach meblowych możecie pomarzyć o jakiej kolwiek premi albo za sobote100% mazenie ściętej głowy.To więc Ci co tak im źle to niech się za stanowią mówię tu o tapicerki bo nigdzie nie jest różowo a zapierdalac trzeba może jeszcze bardziej.
2
O.N.A 2017-03-31 15:56
No właśnie-wszędzie dobrze gdzie nas nie ma..Ale lepiej się narobić i zarobić. Ja też ciężko pracowałam (naprawdę cięzko,ale w innej firmie),a kasa żadna.Trzeba j by bylo porównać pracę w com40 a w innych zakładach,żeby się móc wypowiedziec.
123 2017-04-05 17:59
mozna zarobic i sie nie narobic :) pozdrawiam
Pracownik 30 2017-04-05 21:00
Pracuje w com 40 kilka ładnych lat i bywało róznie. Owszem te wszystkie standardy które obowiązują są głupkowate wręcz czasem przesadzaja z nimi i zabieranie premii za nie. Ale jeżeli są to trzeba sie zastosować do nich i wykonywać swoją pracę. Szczerze jak czytam te wszystkie wpisy to tylko pieniądze i pieniądze. Żyję troche już na tym swiecie i z różnymi ludzmi pracowałam i jakby nie było to i tak wszystkim nie dogodzi zaklad. Jeżeli ktoś nie chce pracować to niech podejmie prace przy sadzeniu u rolnika marchewki. Temat com40 zawsze będzie tematem rzeka. A jezeli chodzi o liderów to z mojej strony nie narzekam owszem każdy ma lepszy i gorszy dzien czasem sa fochy i obrazy ale wiem ze moja liderka jest za nami wszystkimi i nieraz oberwala po uszach za nas i nasza glupote broniac nas. My tez jestesmt w roznych przedzialch wiekowych i trzeba sie dogadywac. Przyjdzie wytlumaczy opierniczy jak trzeby czy tez czasem z przypadku ale tez jest wesola atmosfera i nie jest napieta.
Julek 2017-04-05 22:47
Com40 to fajna firma i nie ma co narzekać , pracować trzeba wszędzie.
3
O.N.A 2017-04-06 09:32
No znów nie gadaj ,że pieniądze nie są ważne.Ja też już trochę żyję i w pracy zależy mi właśnie na kasie i fajnej atmosferze.Nawet jak jest ciężko, to te dwa czynniki wplywaja na motywację.
O.N.A 2017-04-06 09:33
No znów nie gadaj ,że pieniądze nie są ważne.Ja też już trochę żyję i w pracy zależy mi właśnie na kasie i fajnej atmosferze.Nawet jak jest ciężko, to te dwa czynniki wplywaja na motywację.
1
pytajnik 2017-04-17 18:58
w myśl jakich przepisów zakład decyduje o połowie Twojego urlopu ? tylko konkretnie.
Hm 2017-04-18 11:41
Witam, może ktoś mi powiedzieć na jakie zarobki może liczyć lider zmiany? Słyszałem sporo dobrych opinii o firmie i chętnie wystartuję, złożyłem już nawet swoje cv i dlatego dobrze jest coś wcześniej wiedzieć!
SHE 2017-04-23 16:36
Nier narzekajcie !!! Teraz mozecie nawiazywac stosunki miedzy Ukraina a Polska i wymieniac sie doswiadczeniami. Szanujcie prace i szefa bo moga was Ukrainki wygryzc z pracy!
1
Bynio 2017-04-23 19:45
Pracuję w Com40 od dawna i widzę jak firma się rozwija. Znacznie powiększyli rynki zbytu, dla mnie to powód do zadowolenia że mogę uczestniczyć w tym. Natomiast te negatywne opinie to najzwyklejszy hejt.
1
Zatrudniony 2017-04-23 23:08
Srednio ok 2 tys
1
Materac 2017-04-24 15:59
Już niedługo Ukraińcy na zachód będą wyjeżdżać. Telewizji nie oglądasz? Tak, że nie podniecaj się, bo będą zmuszeni coś z tym zrobić ,żeby ludzi zatrzymać .
1
SHE 2017-04-25 19:12
ogladam tv ale wiem ze do polski najprosciej jest przyjechac i moze szukaja drugiej polowy zeby zostac na stale w pl. Dla nich lepiej w Polsce niz na Ukrainie.
1
Materac 2017-04-27 20:15
Nie o to wogóle tu chodzi....SHE...
1
SHE 2017-04-28 18:24
Wiem bardzo dobrze o co chodzi .Pracowalam kiedys tez z ukraincami ,ktorzy uciekli do niemiec i zastapili ich nepalczykami. Tak to juz jest polacy uciekaja wiec trzeb sciagac pracownikow z zagranicy.
1
Materac 2017-05-02 08:28
No o tym kobieto mówię, Nasi robić nie chcą ,bo kasa słaba. A dali by więcej do wypłaty,to nieee.Wolą obcych zatrudnić za najniższą, niż swoim dołożyć. A najgorsze jest to,że tak jest wszędzie. Ale jak Ukraińcy, zaczną na zachód wyjeżdżać, no to będą musieli "nas" jakoś zatrzymać......
1
hmm 2017-05-02 14:11
i to mnie wlasnie dziwi - ze ukraincy potrafią sie zakrecic zeby wyjsc na swoje, im sie chce, potrafia wyjechac i zarobic - a Wy? nic tylko placz i narzekania albo zapierd**** bez narzekania na akord. gdzie ta przyslowiowa pomyslowosc i zaradnosc Polaków? wychodzi na to ze wyjechali ci co je mieli a zostali ci co nie potrafią o siebie zadbac
SHE 2017-05-02 16:53
Haha ha nie rozsmieszaj mnie tam jest wyzysk Polakow. Musza sciagac Ukraincow i dwoch robi tyle co jeden Polak. Nie tylko w com tak jest ale w innych firmach tez.I jeszcze jak Urainiec cos zepsuje to jest na Polaka.
3
akordzista 2017-05-05 10:42
popieram Ukraincy same nygusy ale do madrowania sa pierwszi i pytania sie o stawke jaka sie ma premie itd a do roboty sa ostatni dwoch z nich sam szkolilem z nabijania mebli to 60 procent do poprawki sa za wolni linie 17 czemu z polakami wymieszali bo ukraincy nie wyrabiali sie
2
kkk 2017-05-05 10:46
krotko pracuje w com40 bo od lutego ale porownujac poprzedniego pracodawce to jest dzien do nocy tutaj jest chociaz inne mentalnosc ludzi nie ma takiego obrabiania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak w poprzedniej firmie jak ktos ma cos przeciwko tobie to cos mowi to w oczy a nie obrabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Ha dwa O 2017-05-05 11:16
Czyli nie jest źle.? Bo się trochę obawiam a idę w połowie maja.
SHE 2017-05-05 17:12
Masz racje trzeba za nich nadrabiać a zarobki by chcieli takie jak Polacy. Ja pracowałam z Ukrainkami jak dostaliśmy opierdol to nic nie rozumiały po polsku ale zeby pogadać z facetami to polski perfekcyjny. Niestety trzeba się męczyć z nimi i mieć nadzieje ze kiedyś Polaków docenia
1
Irek 2017-05-05 20:15
Może się ktoś wypowiedzieć o pracy w dziale inwestycji i nowych technologii? Faktycznie taka lipa jak w dziale personalnym?
Piotr 2017-05-07 08:48
@Irek a w personalnym jak jest? Ja jestem zainteresowany pracą w inżynierii.
Karol 2017-05-07 09:46
Com40 nie chcę się rozpisywać ani wymądrzać, więc powiem krótko, to dobra firma i z całą pewnością dobrze się pracuje.
Ha dwa O 2017-05-08 13:59
Och Karol....Pocieszyleś mnie,bo niedługo do Was dołączę.
Dariusz 2017-05-16 22:28
Co słychać w Com40? Mają bardzo długą ofert pracy, czy firma rozbudowuje się i ma takie duże zapotrzebowanie na pracowników.? Byłem pracownikiem i miło wspominam tamten czas, to fajne jak firma jest prężna i rozwija się. Pracownicy mają spokojna pracę z perspektrywami.
123 2017-05-18 16:29
bardzo dobrze slychec, dawni pracownicy maja szanse dorobic w postaci pisania komentarzy na zamówienie :) bajeczka
1
123 2017-05-18 16:30
bardzo dobrze slychec, dawni pracownicy maja szanse dorobic w postaci pisania komentarzy na zamówienie :) bajeczka
1
ja202020 2017-05-22 20:42
10,50+60% premii. Czy to dobre wynagrodzenie?
adam 2017-05-23 10:07
jako zwykły robol to chyba dobre.
Ps4 2017-05-24 16:27
Obóz pracy.I tyle w temacie...
Zostaw swoją opinię o Com40 - Ociąż
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Com40