brak logo

Com40

Ociąż

Opinie o Com40

Haha 2016-11-01 14:24
Ty to jaką funkcję pełnisz- 2016? Bo chyba nawet podstawówki nie skończyłeś/łaś, od nowa do szkoły i pisownię języka polskiego polecam haha i chyba masz z głową jak myślisz że Mistrz może od tak se kasę-premię za pracownika zabrać! Masz nierówno pod sufitem!
8
nowy 2016-11-03 12:54
witam ile zarabia się na magazynie ,jaka atmosfera tam panuje
14
a 2016-11-04 12:23
na mag.w com40 hahahhahaha czy to ważne ile się tam zarabia jak są tam bracia paluch którzy są chamami do kwadratu
1
marijanna89 2016-11-04 18:59
witam, dostałam ofertę pracy na stanowisku: konfekcjonowanie. Czy ktoś z was może mi napisać coś na temat pracy na tym stanowisku?
do a@ 2016-11-04 19:56
Witam,

@ myślę, że Twoje nazwisko zaraz też poznamy.
sdfvgb321 2016-11-04 19:57
Gratulacje otrzymania pracy.
2
xd 2016-11-05 19:20
cześć wszystkim ,uważam że ta strona powinna nam pomagać w podejmowaniu decyzji i żebyśmy trzymali razem a jak narazie to wszyscy piszą o wszystkim tylko nie o szczegółach(pewnie to ci którzy chcą wszystkich wygryż z pracy żeby sami mieli lepiej)pozdrawiam
3
ps 2016-11-05 19:28
nie wiem na czym polega ale uwież w siebie dasz rade ,ja też wkródce zaczynam tam prace ,myślę że będzie dobrze, powodzenia
pr 2016-11-06 17:16
Mylisz sie nikt ci nie chce zle ale to jest prawda ze wszędzie jest taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ze stanowiska obsadza sie po znajomości i to widac ale niestety trzeba sie uzbroić w cierpliwość i da sie wytrzymac
2
Johnyhojny 2016-11-08 22:59
Jakie działy pracują tylko na 1 zmianę?
xxx 2016-11-09 14:38
dzial wdrozen mistrzowie i cala administracja
321start 2016-11-18 19:43
Com 40 niema lepszego zakładu w okolicach Ostrowa polecam zarobki na poziomie 2700 4000
7
DAMAIN 2016-11-20 11:34
4000 tys? hahaha to albo jesteś liderem albo jednym z tych pseudo mistrzów albo zapierniczasz po 240 godzin to wówczas nawet trochę więcej niż 4 wyciągniesz.
4
Kiwi 2016-11-20 13:51
Debilu to nie zakład w okolicach Ostrowa tylko podkaliski zakłpodnalezacy do kaczmarka rodowitego kaliszaka mieszkającego na ul.wroclawskiej będącego jeszcze właścicielem big star i wielu innych firm a okolice Ostrowa to czekanow karski topola i inne wiochy także nie poniżej skalmierzuc do Ostrowa a jak nieznasz lepszych firm to jedz do Kalisza tam masz Hellene Grzeski Winiary Big star Pratt&whytney Mayer tools. Zator. Rabben.
3
Ortodontka 2016-11-20 17:08
Bogdan pochodzi z Turku cybale. I zrozum to cebularzu ze ociaz i skalmierzyce należą do Ostrowa. Przegrys to szczypiorem jak juz płaczesz.
4
Przekaz.dla.wszystkich 2016-11-21 11:32
Drodzy Państwo !

Proszę o zachowanie kultury osobistej każdego. W tym momencie dochodzi do objawów trollowania, czyli antyspołecznej postawy zachowania. Prosimy o nie wypisywanie napastliwych i kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Zachęcamy wszystkie aktywne osoby do przełączenia się do akcji „Przytul hejtera” (www.przytulhejtera.pl), która ma na celu propagowanie sprzeciwu wobec hejtu w sieci.

Pozdrawiamy serdecznie
5
kkk 2016-11-24 15:34
Co to jes240 godzin wy ale nygusy jestescie chyba jeszcze nie poczuliście prawdziwej roboty
3
kierowca 2016-11-26 13:29
Ten zakład to jakiś koszmar , czas załadunku 4 godziny . W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają kierowców i ich czas pracy . Ale następnym razem to zobaczycie jaki wam numer wkręcę . Całe 45 godzin pauza pod rampą , może się nauczyciel szanować kierowców . Co za firma pracownicy magazynu co chwile wychodzą na palarnie , zamiast ładować . Awizacja na 12 a o godzinie 15 rozpoczęty załadunek , postawiony pod rampę o 11.40 . Żenada ktoś nie ma pojęcia o transporcie .
pl 2016-11-27 14:38
jaki zarobek jest na okresie próbnym
aga 2016-11-27 15:22
witam czy znacie kogoś kto jeżdzi przez opatówek i ma wolne miejsce ,na 3 zmiany,jestem wypłacalna piszcie na email agniecha.r_interia.pl
aga 2016-11-27 15:26
poprawny emeil agniecha.r@interia.pl
x 2016-11-28 05:04
1200
1
Pracownik COM40 2016-12-02 19:12
No widzisz jak się mylisz i nie masz wiedzy na ten temat, akurat Mistrz może zabrać ci premie.. np. za standardy Away...
2
Pati 2016-12-03 22:06
Brak słów !!! Wchodzę na stronę go worku'u żeby się dowiedzieć czegokolwiek na temat pracodawcy. Niestety, kultura niektórych internautów sięga dna, a nawet gorzej... aż nie chce się tego czytać. Widoczna jest natomiast tendencja, że jeżeli ktokolwiek odważy się napisać pozytywny komentarz na temat pracy, zakładu lub atmosfery to momentalnie jest sprowadzony do parteru... O co wam ludzie chodzi ? Czy w Polsce nie można być zadowolonym ze swojej pracy, jaka ona by nie była?
6
Haha 2016-12-04 14:12
Oczywiście, że Mistrz może zabrać premię i powinien ale nie bez powodu-pracownicy sami na to pracują robiąc błędy przy produkcji mebla ( a wcześniej chodziło mi o to że Mistrz nie bierze premii ,której nie dostaje pracownik -dla siebie, tak jak to napisał "bardzo mądry 2016". No i gdybyście nie wiedzieli to Mistrz obrywa najwięcej za błędy pracowników -premia to nagroda, jak ktoś robi błędy no to sorki bardzo ale na premię nie zasługuje, a nie wspomnę, że błędy pracowników to wielkie straty dla firmy. Ty gdybyś miał firmę i pracownik by ci coś "pyprał" to co dawał byś premię-wątpię. Pozdrawiam
7
Śledzik 2016-12-21 23:38
Pracuje w COM40 dwa lata przyjechałem z pomorza za pracą i dopiero po dobrym ponad roku zaproponowali mi akord śmiech na sali ... Wypłaty dla akordzistow od czasu do czasu rosną a dla zwykłego pomocnika nic zwykly pomocnik ma najgorzej i do tego na mnie płacone ręką tu rękę myje samemu tu nie idzie wskoczyć wyżej moja opinia jest jak najbardziej negatywna choc co do warunki pracy jest Ok
ss 2016-12-27 21:25
no proszę jak się napisze o przekrętach jakie ida w tym zakładzie nawet na wysokich stołkach to zaraz post jest usuwany !!!!!!!!!!!
3
bylypomocnik 2017-01-07 16:07
wiecie moze kiedy dają pity? jakis czas sie zwolnilem ale jak mysle zeby do nich zadzzwonic i zapytac, uslyszec te ich pierd******enie, to wole juz tutaj napisac.
Haha 2017-01-08 11:37
Jeśli tak duo wiesz o "przekrętach" to dlaczego nie idziesz z tym bezpośrednio do właściciela? Każdy wie gdzie mieszka, napisz do niego list i wrzuć do skrzynki!!! To Twoje pisanie o przekrętach to chyba przekręt! "Krowa która dużo ryczy mało mleka daje" A oskarżanie kogoś o coś -jak najbardziej -jeśli ma się na to dowody- a nie pisanie wypocin wyssanych z palca bo ktoś zaszedł Ci za skórę albo nie dał premii bo pyprasz robotę!
4
Mirek 2017-01-15 21:12
Czy ktoś może napisać jak wygląda praca na magazynie, na wózkach, ile zarabiają, jakie zmiany, czy weekendy też w pracy itp.?
ss 2017-01-17 16:22
widocznie nie pracujesz w com 40 albo za mało czasu tam robisz bo widzę że nie znasz zakładowej rzeczywistości po pierwsze wydaje mi się że Kaczmarek miałby w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak by dostał anonima z przykładami przekrętów a po drugie w tym zakładzie są takie powiązania rodzinno kolesiowskie że gdyby Kaczmarek chciał takie donosy potwierdzić to nie ma szans na to bo tu każdy ma coś na każdego to jak w mafi sycylijskiej od czasu do czasu wypłynie jakaś drobizna typu jakiś mistrz ustawił się z dostawcą ze będzie przyjmował ciulowy towar za kase w pierwszym gatunku lub ktoś na lewo coś wywoził na lewych faktórach lub jakaś księgowa pareset tysiaków gdzieś zgubiła ""omyłkowo""
to że po znajomościach albo po łapówach załatwiane są stanowiska dobrze płatne
To sa tylko nieliczne przykłady drobiazgów
a większych przekrętów po za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] właściciela nie ma ?????? jeśli Kaczmarek jest osobą myslącom to sam pewnie zdaje sobie z tego swiadomosć ale do puki zakład jest na plusie to ma do gdzieś
9
Mwg 2017-01-19 15:04
Praca na wózku wygląda następująco. 3 zmiany 4 brygady w weekend również.. Oczywiście akord który jest liczony niezależnie od tego czy praca jest czy nie zarobki przy normalnych godz z premierą ok 2700-3000 netto
2
Kobieta 2017-01-23 09:15
Gdzie lepiej correct czy com40 i na jaki dział
Fotel 2017-01-29 16:53
To w końcu ciężka tu robota, czy ujdzie?Bo z tych wszystkich opinii nic nie wiadomo.
Krawczyk 2017-01-29 18:59
Nareszcie znalazłam pracę szwaczki, super że to u nich
Pracownik 2017-01-29 23:24
To nie wiem kim TY tam jesteś, że tyle zarabiasz?? Bo ja przez 6 miesięcy nie dostałam więcej niż 2200, przy czym dodam, że to 2200 to był miesiąc, gdzie pracujące były 4 soboty....
Jak dla mnie ten zakład to jedna wielka żenada. Obiecują złote góry, a niczego się nie idzie doprosić. Normalnych liderów to ze świecą tam szukać, zapatrzeni sami w siebie, patrzą tylko, żeby zadbać o własne cztery litery... Jedna wielka tragedia!
Jak nie ma się pleców to jedyna posadka jaką proponują to pomocnik za najniższą stawkę.... Dać na lepsze stanowisko to nie ma opcji, ale jak po 12h pracować to wtedy każdy jest dobry.
4
Krajanka 2017-02-06 23:06
Jestem operatorem wózka i szukam u nich pracę.Jakie zarobki wchodzą w grę? Czy są jakieś dodatki? Jaka jest w firmie atmosfera? Jeśli ktoś ma info bardzo proszę się podzielić.
lol 2017-02-07 16:31
masz kilkanscie stron opiniii o firmie i sie pytasz jaka jest atmosfera? no bez jaj czlowieku. jak odpalic wózek tez sie bedziesz pytac? wystarczy poczytac a sie dowiesz jaka atmosfera a i motyw zarobków na wozkach sie kilka razy pojawial...
1
Mimoza 2017-02-12 10:56
Wiem, że to dobra firma i warto tu pracować chociażby z względu na zarobki. Moją pozycję wypracowałam ciężką pracą.Po przeczytaniu tych żałosnych wpisów .....
5
Alkater 2017-02-16 15:20
Witam. Czy orientuje się ktoś jak wygląda praca na stanowisku zakupowca ? Jak z wynagrodzeniem, czy jest możliwość jakiegoś awansu, rozwijania się? Pozdrawiam
Lans 2017-02-17 12:22
Praca w Com40 Super tylko ci czarni i zieloni to jedna mafia może Kaczmarek w końcu przejrzy na oczy ze polaki uciekają z tamtad bo tylko u liderów się liczą procenty norma i parobkow normy żeby zwykły robol mu premie wyrobil
DAMIAN 2017-02-19 14:04
Skoro taka firma jak com40 i correct muszą już sięgać po ludzi z Ukrainy to świadczy tylko bardzo żle o tych firmach i o tym jaką mają opinie że Polacy maja wyrąbane na te firmy,ludzie z Ukrainy myślę ze to jest rozwiązanie tylko tymczasowe problemu w brakach ludzi,ten problem i tak wróci i to z podwójną siła,po zafundowaniu ludziom'urlopu' na przełomie kwietnia\maja a w między czasie zmuszanie ludzi do dwunastek w końcu na obu tych firmach bardzo niekorzystnie się odbiję,dużo osób planuje po urlopach już nie wrócić,Kolegom z Ukrainy też powoli zaczyna się to nie podobać,tak więc myślę że to jest kwestia 2-3 miesięcy jak wrócimy do punktu wyjścia.
1
ona92 2017-02-20 12:27
Witam, czy ktoś się orientuje czy można się przenieść z correktu do com 40? Czy jeśli pracuje w correkcie to tylko na inny dział, ale do com 40 już nie?
reno 2017-02-21 07:55
Tak można przenieść się na inny dział z correct do com40,kwestia tylko tego gdzie mają zapotrzebowanie a z tym może już być ciężko ze względu na to że w com40 masa obywateli z Ukrainy już tam jest ale próbować możesz,można wiedzieć na jakim dziale obecnie pracujesz?.
m.w 2017-02-21 13:43
Hej, co sądzicie o stanowisku cięcia pianki tzn chodzi o klejenie poduch? Czy jest może jakiś lepszy dział?
Krajan 2017-02-22 11:44
Jak firma rozwija skrzydła to potrzebuje ludzi!!!!
1
Daniel 2017-02-27 21:17
Nie żartuj . Potrzebuje ludzi bo coraz mniej osób chcę tam pracować . Na takie normy I zapierdalanie to te 3000-3200 netto na miesiąc to śmiech na sali :) . Za granicą za mniej jak połowę roboty tutaj dostalbys z 3x większą wyplate. Niestety ale takie realia , gorzej jak w przedszkolu ale gdzieś robić trzeba i tak przy okazji też od bardzo wielu osób słyszę że planują odejść z tego obozu w którym dla wszystkich na około liczy się żeby wyklepac jak najwięcej mebli . Mało szacunku dla pracowników którzy harują . Robisz 8h a czujesz się jakbyś z 15 był na nogach .
Trzeba jeszcze poczekać trochę zobaczymy czy się poprawi jak nie to do widzenia . Zdrowia się nie kupi .
A co do Ukraińców przyszli nabijać godziny to do oni robią w 12 Ty musisz oklepac w 2
Doszły mnie słuchy że mają się za nich "wziąć" żeby pracowali po 8 A nie po 12 bo i tak są nie wydajni
1
Zniesmaczony 33 latek 2017-02-28 21:23
Ale pierdolisz zatrudnili Ukraińców bo Polacy nie chcą tam pracować. Ostatnio facetka przyszła to po pierwszym dniu zrezygnowała ale w przeciągu lat takich ludzi jak ona widziałem kilkanaście. Na samym wejściu mieli wytrzeszcze gdy zobaczyly jak ludzie zapierdalają jak mrówki ,nie potrafili wyobrazić sobie siebie w takim tempie pracy. Do tego te rygorystyczne przepisy duperele w najglepszym powiązaniu to wszystko mam za wszystko zabieracie premie nawet za glupie podwiniete spodnie taka firma a latem na hali ponad 30 stopni w czasie pracy odczuwalne jak 50 żądam godnych wypłat bo za to co robimy i ile to tak naprawdę psie pieniądze nawet teraz po podwyżkach wstyd normalnie. I te normy zamrożone założę się za jak oczak pójdzie to zamiast 110 % będziecie mieli 90% zapłacone. Brak prawa do decydowania o własnym urlopie chore normalnie, szefo chce żebym szedł w lutym to mam iść i koniec a ty weźmiesz na żądanie to ci premie zapierdalają za to ze naprzyklad źle się czujesz a kurna szkoda słów Jeszcze 3 miesiące max jak się nic nie zmieni idziemy w 36 wypowiedziec umowy
1
Patrycja 2017-03-01 14:42
Zniesmaczony 33 latek, prosimy o nie używanie słów wulgarnych. Czy sytuacje które przedstawiłeś są na wszystkich działach?
ja 2017-03-01 20:34
Nie masz prawa decydować o swoim urlopie ponieważ w tym obozowisku pracy nie ma kto walczyć o prawa pracownicze z tego względu że w tej firmie nie było nie ma i nie będzie nigdy związków zawodowych co jak na taką dużą firmę i dwudziesty pierwszy wiek jest totalnym absurdem,Ja osobiście również po urlopie zamierzam się zwolnić pomimo 7 lat pracy w tym obozowisku.W myśl przepisów połową twojego urlopu dysponuje zakład a druga ty jak wszystkim wiadomo w tym obozowisku tego przepisu nie stosują i czasem w połowie roku możesz już nie mieć urlopu,myslę że takie grupowe zwolnienie się 36 osób od razu konkretnie w nich uderzy i da im trochę do myślenia,byle tylko za 3 miesiące nikt nie zaczął się wycofywać,a i koledzy ze wschodu też z czasem oleją tą firmę.
Zostaw swoją opinię o Com40 - Ociąż
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Com40