brak logo

Com40

Ociąż

Opinie o Com40

Mirek 2017-01-15 21:12
Czy ktoś może napisać jak wygląda praca na magazynie, na wózkach, ile zarabiają, jakie zmiany, czy weekendy też w pracy itp.?
ss 2017-01-17 16:22
widocznie nie pracujesz w com 40 albo za mało czasu tam robisz bo widzę że nie znasz zakładowej rzeczywistości po pierwsze wydaje mi się że Kaczmarek miałby w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak by dostał anonima z przykładami przekrętów a po drugie w tym zakładzie są takie powiązania rodzinno kolesiowskie że gdyby Kaczmarek chciał takie donosy potwierdzić to nie ma szans na to bo tu każdy ma coś na każdego to jak w mafi sycylijskiej od czasu do czasu wypłynie jakaś drobizna typu jakiś mistrz ustawił się z dostawcą ze będzie przyjmował ciulowy towar za kase w pierwszym gatunku lub ktoś na lewo coś wywoził na lewych faktórach lub jakaś księgowa pareset tysiaków gdzieś zgubiła ""omyłkowo""
to że po znajomościach albo po łapówach załatwiane są stanowiska dobrze płatne
To sa tylko nieliczne przykłady drobiazgów
a większych przekrętów po za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] właściciela nie ma ?????? jeśli Kaczmarek jest osobą myslącom to sam pewnie zdaje sobie z tego swiadomosć ale do puki zakład jest na plusie to ma do gdzieś
12
Mwg 2017-01-19 15:04
Praca na wózku wygląda następująco. 3 zmiany 4 brygady w weekend również.. Oczywiście akord który jest liczony niezależnie od tego czy praca jest czy nie zarobki przy normalnych godz z premierą ok 2700-3000 netto
2
Kobieta 2017-01-23 09:15
Gdzie lepiej correct czy com40 i na jaki dział
Fotel 2017-01-29 16:53
To w końcu ciężka tu robota, czy ujdzie?Bo z tych wszystkich opinii nic nie wiadomo.
Krawczyk 2017-01-29 18:59
Nareszcie znalazłam pracę szwaczki, super że to u nich
Pracownik 2017-01-29 23:24
To nie wiem kim TY tam jesteś, że tyle zarabiasz?? Bo ja przez 6 miesięcy nie dostałam więcej niż 2200, przy czym dodam, że to 2200 to był miesiąc, gdzie pracujące były 4 soboty....
Jak dla mnie ten zakład to jedna wielka żenada. Obiecują złote góry, a niczego się nie idzie doprosić. Normalnych liderów to ze świecą tam szukać, zapatrzeni sami w siebie, patrzą tylko, żeby zadbać o własne cztery litery... Jedna wielka tragedia!
Jak nie ma się pleców to jedyna posadka jaką proponują to pomocnik za najniższą stawkę.... Dać na lepsze stanowisko to nie ma opcji, ale jak po 12h pracować to wtedy każdy jest dobry.
4
Krajanka 2017-02-06 23:06
Jestem operatorem wózka i szukam u nich pracę.Jakie zarobki wchodzą w grę? Czy są jakieś dodatki? Jaka jest w firmie atmosfera? Jeśli ktoś ma info bardzo proszę się podzielić.
lol 2017-02-07 16:31
masz kilkanscie stron opiniii o firmie i sie pytasz jaka jest atmosfera? no bez jaj czlowieku. jak odpalic wózek tez sie bedziesz pytac? wystarczy poczytac a sie dowiesz jaka atmosfera a i motyw zarobków na wozkach sie kilka razy pojawial...
2
Mimoza 2017-02-12 10:56
Wiem, że to dobra firma i warto tu pracować chociażby z względu na zarobki. Moją pozycję wypracowałam ciężką pracą.Po przeczytaniu tych żałosnych wpisów .....
9
Alkater 2017-02-16 15:20
Witam. Czy orientuje się ktoś jak wygląda praca na stanowisku zakupowca ? Jak z wynagrodzeniem, czy jest możliwość jakiegoś awansu, rozwijania się? Pozdrawiam
Lans 2017-02-17 12:22
Praca w Com40 Super tylko ci czarni i zieloni to jedna mafia może Kaczmarek w końcu przejrzy na oczy ze polaki uciekają z tamtad bo tylko u liderów się liczą procenty norma i parobkow normy żeby zwykły robol mu premie wyrobil
3
DAMIAN 2017-02-19 14:04
Skoro taka firma jak com40 i correct muszą już sięgać po ludzi z Ukrainy to świadczy tylko bardzo żle o tych firmach i o tym jaką mają opinie że Polacy maja wyrąbane na te firmy,ludzie z Ukrainy myślę ze to jest rozwiązanie tylko tymczasowe problemu w brakach ludzi,ten problem i tak wróci i to z podwójną siła,po zafundowaniu ludziom'urlopu' na przełomie kwietnia\maja a w między czasie zmuszanie ludzi do dwunastek w końcu na obu tych firmach bardzo niekorzystnie się odbiję,dużo osób planuje po urlopach już nie wrócić,Kolegom z Ukrainy też powoli zaczyna się to nie podobać,tak więc myślę że to jest kwestia 2-3 miesięcy jak wrócimy do punktu wyjścia.
5
ona92 2017-02-20 12:27
Witam, czy ktoś się orientuje czy można się przenieść z correktu do com 40? Czy jeśli pracuje w correkcie to tylko na inny dział, ale do com 40 już nie?
reno 2017-02-21 07:55
Tak można przenieść się na inny dział z correct do com40,kwestia tylko tego gdzie mają zapotrzebowanie a z tym może już być ciężko ze względu na to że w com40 masa obywateli z Ukrainy już tam jest ale próbować możesz,można wiedzieć na jakim dziale obecnie pracujesz?.
m.w 2017-02-21 13:43
Hej, co sądzicie o stanowisku cięcia pianki tzn chodzi o klejenie poduch? Czy jest może jakiś lepszy dział?
Krajan 2017-02-22 11:44
Jak firma rozwija skrzydła to potrzebuje ludzi!!!!
1
Daniel 2017-02-27 21:17
Nie żartuj . Potrzebuje ludzi bo coraz mniej osób chcę tam pracować . Na takie normy I zapierdalanie to te 3000-3200 netto na miesiąc to śmiech na sali :) . Za granicą za mniej jak połowę roboty tutaj dostalbys z 3x większą wyplate. Niestety ale takie realia , gorzej jak w przedszkolu ale gdzieś robić trzeba i tak przy okazji też od bardzo wielu osób słyszę że planują odejść z tego obozu w którym dla wszystkich na około liczy się żeby wyklepac jak najwięcej mebli . Mało szacunku dla pracowników którzy harują . Robisz 8h a czujesz się jakbyś z 15 był na nogach .
Trzeba jeszcze poczekać trochę zobaczymy czy się poprawi jak nie to do widzenia . Zdrowia się nie kupi .
A co do Ukraińców przyszli nabijać godziny to do oni robią w 12 Ty musisz oklepac w 2
Doszły mnie słuchy że mają się za nich "wziąć" żeby pracowali po 8 A nie po 12 bo i tak są nie wydajni
4
Zniesmaczony 33 latek 2017-02-28 21:23
Ale pierdolisz zatrudnili Ukraińców bo Polacy nie chcą tam pracować. Ostatnio facetka przyszła to po pierwszym dniu zrezygnowała ale w przeciągu lat takich ludzi jak ona widziałem kilkanaście. Na samym wejściu mieli wytrzeszcze gdy zobaczyly jak ludzie zapierdalają jak mrówki ,nie potrafili wyobrazić sobie siebie w takim tempie pracy. Do tego te rygorystyczne przepisy duperele w najglepszym powiązaniu to wszystko mam za wszystko zabieracie premie nawet za glupie podwiniete spodnie taka firma a latem na hali ponad 30 stopni w czasie pracy odczuwalne jak 50 żądam godnych wypłat bo za to co robimy i ile to tak naprawdę psie pieniądze nawet teraz po podwyżkach wstyd normalnie. I te normy zamrożone założę się za jak oczak pójdzie to zamiast 110 % będziecie mieli 90% zapłacone. Brak prawa do decydowania o własnym urlopie chore normalnie, szefo chce żebym szedł w lutym to mam iść i koniec a ty weźmiesz na żądanie to ci premie zapierdalają za to ze naprzyklad źle się czujesz a kurna szkoda słów Jeszcze 3 miesiące max jak się nic nie zmieni idziemy w 36 wypowiedziec umowy
7
Patrycja 2017-03-01 14:42
Zniesmaczony 33 latek, prosimy o nie używanie słów wulgarnych. Czy sytuacje które przedstawiłeś są na wszystkich działach?
ja 2017-03-01 20:34
Nie masz prawa decydować o swoim urlopie ponieważ w tym obozowisku pracy nie ma kto walczyć o prawa pracownicze z tego względu że w tej firmie nie było nie ma i nie będzie nigdy związków zawodowych co jak na taką dużą firmę i dwudziesty pierwszy wiek jest totalnym absurdem,Ja osobiście również po urlopie zamierzam się zwolnić pomimo 7 lat pracy w tym obozowisku.W myśl przepisów połową twojego urlopu dysponuje zakład a druga ty jak wszystkim wiadomo w tym obozowisku tego przepisu nie stosują i czasem w połowie roku możesz już nie mieć urlopu,myslę że takie grupowe zwolnienie się 36 osób od razu konkretnie w nich uderzy i da im trochę do myślenia,byle tylko za 3 miesiące nikt nie zaczął się wycofywać,a i koledzy ze wschodu też z czasem oleją tą firmę.
1
Patrycja 2017-03-08 12:01
Jak wyglądają warunki zatrudnienia Lidera Zmiany?
ja 2017-03-10 15:23
Tak jak normalnego pracownika,tyle że jako lider masz trochę obowiązków ale i też dobrą kasę o ile za głupote nie dasz sobie zabrać premii,a co startujesz na liderkę?
Szczepan 2017-03-10 17:45
Autobus jeździ po pracowników z Kalisza do Ociąża i Skalmierzyc. Super sprawa ! A kiedy z Ostrowa i innych okolic będzie autobus?
2
Sdf 2017-03-12 12:42
Skończcie gadać głupoty bo ludzie piszecie bzdury totalne. Praca jest dobra i stabilna. Nikt za darmo pieniędzy nie da. Na starcie ma się 1800-2100 zł. Akord 2700 - 4000 zależy ile nadgodzin i sobot . Nadgodziny 50% płatne, a soboty 100% . Warto tam robić bo wszystko jest wykazywane. A druga sprawa nie ma żadnych układów. Na lidera czyli potocznie czarnucha jak tu piszą te glaby kapusciane nie trzeba mieć układów. Chcesz być liderem to idź a nie się zalisz pacanie. Wystarczy to zgłosić! Kretyni tu sami piszą...
2
ojjjj 2017-03-12 13:59
nagodziny są platne ustawowo wiec to nie jest zadna łaska ale wasze prawo miec wiecej placone za nadgodziny. 1800-2100 na starcie? tyle to ja bez sobót nie miałem nigdy. Akord 2700 - 4000 ? moze, nie bylem nie widzialem wiec nie komentuje czy takie stawki są czy ich nie ma. natomiast 2700 za akord nie jest żadna atrakcyjna pensją. nie ma układów mowisz? no to dziwne ze np mistrz jest mistrzem a liderem jego zona :) no ciekawe jak to sie stalo? pewnie zbieg okolicznosci :)
3
O.N.A 2017-03-13 11:45
Kolego trochę mnie pocieszyłes,bo reszta wpisów mnie przeraża,ze aż tak źle. A wybieram się tam do roboty,wiec mam mętlik w głowie po tym co tu przeczytałam.
Prowda. 2017-03-13 22:00
Firma:
- dostajesz umowę o pracę (obecnie na krótkie okresy, nawet "długowieczni pracownicy")
- odprowadzane wszystkie składki
- wypłata na czas, zawsze do 10 dnia miesiąca
- stała pensja plus premia, która nie jest obowiązkowa
- ubranie robocze, które nie jest wygodne
- głośne i usłane kurzem miejsce pracy
- system 3 zmianowy i 4 brygadowy

Praca:
- raczej nikt nie powie, że jest lekka (com40 to przede wszystkim produkcja sof)
- jak ktoś chce pracować to pracuje, a jak ktoś nie musi to spi.erd.ala.a jak najszybciej
- nie każdy się nadaje, to monotonność i skupisko ludzi, którzy żywią się informacją, szczególnie o kimś, nie dziwne, normalne
- hierarchia jak to bywa w dużych firmach, jeden jest wyżej drugi niżej, jeden jest lepszy drugi gorszy (nie zauważyłem równości i sprawiedliwości dla każdego pracownika np. pan N dzwoni w sprawie urlopu, czyli tzw. na żądanie i ucinają mu premię, natomiast pan S dzwoni i robi to samo, jednak wypisuje normalnie urlop i nie ucinają mu premii).
- układy. Zdarzają się i tutaj, a nawet często (wybieranie liderów i na inne stanowiska poza "ogłoszeniem" - nikogo to nie szokuje)
- zatrudniając się dostaniesz informację, że pracujesz 40 h tyg, czyli 5 dni w tygodniu, w rzeczywistości pracujesz 6 dni, szczególnie latem (choć są osoby bardzo chętne i na 12stki, ba! nawet się o nie kłócą)
- niestety urlopem zarządzają inni i musisz się do niego dostosować, jak dostaniesz 2 tyg w maju musisz iść, jak dostaniesz 4 dni między jednymi a drugimi świętami musisz iść. I wiem, że jak potrzebujesz to u jednego przełożonego dostaniesz bez problemu, a u drugiego musisz skomleć
- wszystko zależy od ludzi, mozesz być na jednym stanowisku, ale będąc na 1 zmianie będziesz normalnie pracował, a na 2 zmianie niestety żałował, że w ogóle tam jesteś
- praca z ludźmi ze wschodu, którzy często mówią, ze czegoś nie zrobią, albo nie rozumieją i jest im to wybaczane, odpuszczane (Tobie niestety są stawiane ostre słowa typu "dostaniesz po premii, nie podoba się droga wolna")

Nie bez powodu nazywają to miejsce Auschwitz.
Wielu jest zapatrzonych tylko na jedno: jak najwięcej, jak najwięcej! (oczywiście rezygnując nawet z przerw). Ubrani w prawie jednakowe ciuchy z numerem, wchodzą napier.da.la.ja, zeby mieć na ten przysłowiowy chleb i wychodzą często wypompowani tak, ze nei wiedzą jak się nazywają.

Wiadomo, że ilu pracowników tyle opinii i raczej nikt nie napisałby złych słów o firmie w której nie czułby się szanowany, potrzebny i przede wszytstkim dobrze wynagrodzony za to co robi.

Wypłaty od 1650 - 3200 na produkcji (zależy od stanowiska)

Na forum raczej się niczego konkretnego nie dowiesz, musisz przyjść, spróbować i sam ocenić czy Ci pasuje czy nie!
13
O.N.A 2017-03-14 14:27
Chyba wszędzie jednakowo.Ja rzuciłam robotę w innym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po 10 latach pracy.Z dorobkiem 40 dni zaległego urlopu+ 10 dni za soboty! Psie pieniądze, mobbing i bycie nikim!Tak się pracownika traktuje.I płaczą, że ludzie odchodzą. Masakra!A teraz się wybieram do Com40. Czyżby z deszczu pod rynnę?
1
kaliszanin 2017-03-15 23:59
Szczepan a jestes z ostrowa??? na skrzydlach bazancie przylec
1
lukasz 2017-03-16 00:06
szukasz zony moze ktoras jest chetna na male spotkanie zostawiam swoj mail lukasz1844@interia eu
Pierdzioszka 2017-03-16 14:52
Hej, czy z Kalisza dojadę do Ociąża jakimś autobusem np. M czy 19? Z góry dziękuję za odpowiedź i ewentualnie rady jak mogę się tam dostać nie posiadając własnego środka transportu.
1
Darek 2017-03-17 07:19
Hej @Pierdzioszka,
warto zapisać się na autobus firmowy, który jeździ na trasie Kalisz - Skalmierzyce - Ociąż.
Zgłoszenie można wypełnić w dziale HR. Dostaniesz tam komplet informacji.
Dojedziesz również autobusem komunikacji miejskiej 19E KLA lub 019 Wróbel.
1
ksiaze 2017-03-18 00:52
a za ponadgodziny dostaliscie juz kase na com40 w ociazu
1
looooloo 2017-03-18 12:17
Ile zarabia Kontroler jakości na Skalmierzycach? Starać sie o to stanowisko czy może lepiej gdzies indziej?
Iza 2017-03-19 14:17
Co słychać w firmie? Czytając wpisy odnoszę wrażenie , że to kiepska firma a prawda wyglada zupełnie inaczej. Firma się rozwija wprowadzając nowe standardy dotyczące warunków socjalnych i pracy oraz środowiska naturalnego. Otwiera nowe zakłady to jest powód do zadowolenia!!!!
1
N 2017-03-27 22:08
Witam wszystkich czytam sobie te wypowiedzi tylko narzekania same jak to w tej firmie źle jestem z Ostrowa tapicerem i co Wy mislicie ze w innych firmach Was na sypie posadza na akordzie trzeba zapier.......ac ze by zarobić.Jak by było mało nikt nie daje takich warunków jak Conforti bo dość ze wykazywaywane są wszystkie składki to premie nawet dają to w Ostrowskich firmach meblowych możecie pomarzyć o jakiej kolwiek premi albo za sobote100% mazenie ściętej głowy.To więc Ci co tak im źle to niech się za stanowią mówię tu o tapicerki bo nigdzie nie jest różowo a zapierdalac trzeba może jeszcze bardziej.
2
N 2017-03-27 22:09
Witam wszystkich czytam sobie te wypowiedzi tylko narzekania same jak to w tej firmie źle jestem z Ostrowa tapicerem i co Wy mislicie ze w innych firmach Was na sypie posadza na akordzie trzeba zapier.......ac ze by zarobić.Jak by było mało nikt nie daje takich warunków jak Conforti bo dość ze wykazywaywane są wszystkie składki to premie nawet dają to w Ostrowskich firmach meblowych możecie pomarzyć o jakiej kolwiek premi albo za sobote100% mazenie ściętej głowy.To więc Ci co tak im źle to niech się za stanowią mówię tu o tapicerki bo nigdzie nie jest różowo a zapierdalac trzeba może jeszcze bardziej.
2
O.N.A 2017-03-31 15:56
No właśnie-wszędzie dobrze gdzie nas nie ma..Ale lepiej się narobić i zarobić. Ja też ciężko pracowałam (naprawdę cięzko,ale w innej firmie),a kasa żadna.Trzeba j by bylo porównać pracę w com40 a w innych zakładach,żeby się móc wypowiedziec.
123 2017-04-05 17:59
mozna zarobic i sie nie narobic :) pozdrawiam
Pracownik 30 2017-04-05 21:00
Pracuje w com 40 kilka ładnych lat i bywało róznie. Owszem te wszystkie standardy które obowiązują są głupkowate wręcz czasem przesadzaja z nimi i zabieranie premii za nie. Ale jeżeli są to trzeba sie zastosować do nich i wykonywać swoją pracę. Szczerze jak czytam te wszystkie wpisy to tylko pieniądze i pieniądze. Żyję troche już na tym swiecie i z różnymi ludzmi pracowałam i jakby nie było to i tak wszystkim nie dogodzi zaklad. Jeżeli ktoś nie chce pracować to niech podejmie prace przy sadzeniu u rolnika marchewki. Temat com40 zawsze będzie tematem rzeka. A jezeli chodzi o liderów to z mojej strony nie narzekam owszem każdy ma lepszy i gorszy dzien czasem sa fochy i obrazy ale wiem ze moja liderka jest za nami wszystkimi i nieraz oberwala po uszach za nas i nasza glupote broniac nas. My tez jestesmt w roznych przedzialch wiekowych i trzeba sie dogadywac. Przyjdzie wytlumaczy opierniczy jak trzeby czy tez czasem z przypadku ale tez jest wesola atmosfera i nie jest napieta.
Julek 2017-04-05 22:47
Com40 to fajna firma i nie ma co narzekać , pracować trzeba wszędzie.
2
O.N.A 2017-04-06 09:32
No znów nie gadaj ,że pieniądze nie są ważne.Ja też już trochę żyję i w pracy zależy mi właśnie na kasie i fajnej atmosferze.Nawet jak jest ciężko, to te dwa czynniki wplywaja na motywację.
O.N.A 2017-04-06 09:33
No znów nie gadaj ,że pieniądze nie są ważne.Ja też już trochę żyję i w pracy zależy mi właśnie na kasie i fajnej atmosferze.Nawet jak jest ciężko, to te dwa czynniki wplywaja na motywację.
1
pytajnik 2017-04-17 18:58
w myśl jakich przepisów zakład decyduje o połowie Twojego urlopu ? tylko konkretnie.
Hm 2017-04-18 11:41
Witam, może ktoś mi powiedzieć na jakie zarobki może liczyć lider zmiany? Słyszałem sporo dobrych opinii o firmie i chętnie wystartuję, złożyłem już nawet swoje cv i dlatego dobrze jest coś wcześniej wiedzieć!
SHE 2017-04-23 16:36
Nier narzekajcie !!! Teraz mozecie nawiazywac stosunki miedzy Ukraina a Polska i wymieniac sie doswiadczeniami. Szanujcie prace i szefa bo moga was Ukrainki wygryzc z pracy!
Bynio 2017-04-23 19:45
Pracuję w Com40 od dawna i widzę jak firma się rozwija. Znacznie powiększyli rynki zbytu, dla mnie to powód do zadowolenia że mogę uczestniczyć w tym. Natomiast te negatywne opinie to najzwyklejszy hejt.
Zatrudniony 2017-04-23 23:08
Srednio ok 2 tys
1
Materac 2017-04-24 15:59
Już niedługo Ukraińcy na zachód będą wyjeżdżać. Telewizji nie oglądasz? Tak, że nie podniecaj się, bo będą zmuszeni coś z tym zrobić ,żeby ludzi zatrzymać .
1
Zostaw swoją opinię o Com40 - Ociąż
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Com40