logo COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

Ociąż

Opinie o COM40 Sp. z o.o. Sp. K.

Hm 2017-04-18 11:41
Witam, może ktoś mi powiedzieć na jakie zarobki może liczyć lider zmiany? Słyszałem sporo dobrych opinii o firmie i chętnie wystartuję, złożyłem już nawet swoje cv i dlatego dobrze jest coś wcześniej wiedzieć!
SHE 2017-04-23 16:36
Nier narzekajcie !!! Teraz mozecie nawiazywac stosunki miedzy Ukraina a Polska i wymieniac sie doswiadczeniami. Szanujcie prace i szefa bo moga was Ukrainki wygryzc z pracy!
3
Bynio 2017-04-23 19:45
Pracuję w Com40 od dawna i widzę jak firma się rozwija. Znacznie powiększyli rynki zbytu, dla mnie to powód do zadowolenia że mogę uczestniczyć w tym. Natomiast te negatywne opinie to najzwyklejszy hejt.
2
Zatrudniony 2017-04-23 23:08
Srednio ok 2 tys
1
Materac 2017-04-24 15:59
Już niedługo Ukraińcy na zachód będą wyjeżdżać. Telewizji nie oglądasz? Tak, że nie podniecaj się, bo będą zmuszeni coś z tym zrobić ,żeby ludzi zatrzymać .
3
SHE 2017-04-25 19:12
ogladam tv ale wiem ze do polski najprosciej jest przyjechac i moze szukaja drugiej polowy zeby zostac na stale w pl. Dla nich lepiej w Polsce niz na Ukrainie.
2
Materac 2017-04-27 20:15
Nie o to wogóle tu chodzi....SHE...
1
SHE 2017-04-28 18:24
Wiem bardzo dobrze o co chodzi .Pracowalam kiedys tez z ukraincami ,ktorzy uciekli do niemiec i zastapili ich nepalczykami. Tak to juz jest polacy uciekaja wiec trzeb sciagac pracownikow z zagranicy.
2
Materac 2017-05-02 08:28
No o tym kobieto mówię, Nasi robić nie chcą ,bo kasa słaba. A dali by więcej do wypłaty,to nieee.Wolą obcych zatrudnić za najniższą, niż swoim dołożyć. A najgorsze jest to,że tak jest wszędzie. Ale jak Ukraińcy, zaczną na zachód wyjeżdżać, no to będą musieli "nas" jakoś zatrzymać......
2
hmm 2017-05-02 14:11
i to mnie wlasnie dziwi - ze ukraincy potrafią sie zakrecic zeby wyjsc na swoje, im sie chce, potrafia wyjechac i zarobic - a Wy? nic tylko placz i narzekania albo zapierd**** bez narzekania na akord. gdzie ta przyslowiowa pomyslowosc i zaradnosc Polaków? wychodzi na to ze wyjechali ci co je mieli a zostali ci co nie potrafią o siebie zadbac
SHE 2017-05-02 16:53
Haha ha nie rozsmieszaj mnie tam jest wyzysk Polakow. Musza sciagac Ukraincow i dwoch robi tyle co jeden Polak. Nie tylko w com tak jest ale w innych firmach tez.I jeszcze jak Urainiec cos zepsuje to jest na Polaka.
5
akordzista 2017-05-05 10:42
popieram Ukraincy same nygusy ale do madrowania sa pierwszi i pytania sie o stawke jaka sie ma premie itd a do roboty sa ostatni dwoch z nich sam szkolilem z nabijania mebli to 60 procent do poprawki sa za wolni linie 17 czemu z polakami wymieszali bo ukraincy nie wyrabiali sie
5
kkk 2017-05-05 10:46
krotko pracuje w com40 bo od lutego ale porownujac poprzedniego pracodawce to jest dzien do nocy tutaj jest chociaz inne mentalnosc ludzi nie ma takiego obrabiania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak w poprzedniej firmie jak ktos ma cos przeciwko tobie to cos mowi to w oczy a nie obrabia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Ha dwa O 2017-05-05 11:16
Czyli nie jest źle.? Bo się trochę obawiam a idę w połowie maja.
1
SHE 2017-05-05 17:12
Masz racje trzeba za nich nadrabiać a zarobki by chcieli takie jak Polacy. Ja pracowałam z Ukrainkami jak dostaliśmy opierdol to nic nie rozumiały po polsku ale zeby pogadać z facetami to polski perfekcyjny. Niestety trzeba się męczyć z nimi i mieć nadzieje ze kiedyś Polaków docenia
5
Irek 2017-05-05 20:15
Może się ktoś wypowiedzieć o pracy w dziale inwestycji i nowych technologii? Faktycznie taka lipa jak w dziale personalnym?
Piotr 2017-05-07 08:48
@Irek a w personalnym jak jest? Ja jestem zainteresowany pracą w inżynierii.
Karol 2017-05-07 09:46
Com40 nie chcę się rozpisywać ani wymądrzać, więc powiem krótko, to dobra firma i z całą pewnością dobrze się pracuje.
Ha dwa O 2017-05-08 13:59
Och Karol....Pocieszyleś mnie,bo niedługo do Was dołączę.
Dariusz 2017-05-16 22:28
Co słychać w Com40? Mają bardzo długą ofert pracy, czy firma rozbudowuje się i ma takie duże zapotrzebowanie na pracowników.? Byłem pracownikiem i miło wspominam tamten czas, to fajne jak firma jest prężna i rozwija się. Pracownicy mają spokojna pracę z perspektrywami.
123 2017-05-18 16:29
bardzo dobrze slychec, dawni pracownicy maja szanse dorobic w postaci pisania komentarzy na zamówienie :) bajeczka
2
123 2017-05-18 16:30
bardzo dobrze slychec, dawni pracownicy maja szanse dorobic w postaci pisania komentarzy na zamówienie :) bajeczka
4
ja202020 2017-05-22 20:42
10,50+60% premii. Czy to dobre wynagrodzenie?
adam 2017-05-23 10:07
jako zwykły robol to chyba dobre.
6
Ps4 2017-05-24 16:27
Obóz pracy.I tyle w temacie...
9
niezadowolony ;( 2017-06-07 15:44
Odkąd zaczeli ściągać ukraińców firma spada na dno. Pracownicy doświadczeni odchodzą bo nie chcą robić na ukraińca który wchodzi na akord mimo że potrzebuje 3 dni roboczych żeby zrobić tyle co polak w 1 dzień (8godz.) mogą rozmawiać mogą nie przychodzić w soboty ba nawet w tygodniu nie przychodzą do pracy i nic im nikt nie robi wszyscy maja wyje*** bo nie rozumieją co sie do nich mówi ale jak powiesz coś o nim w rozmowie z kolegą bądź też zwrucisz im uwage to lecą ze skargą że źle jest traktowany a jak polak jest zle traktowany nie przyjdzie w sobote albo coś mu wypadnie i nie da rade przyjść to odrazu po premi jakieś "N"albo 1 co to szkoła czy praca...a jak masz już jakiś problem który nie spodoba się tym wyżej postawionym to usłyszysz "jak Ci nie pasuje to się zwolnij" od cała firma.
6
x 2017-06-08 09:41
A wolno liderowi zabrać 10% premii i wklepać pracownikowi urlop na żądanie skoro pracownik zgłosił parę dni wcześniej że w sobotę na nockę nie może przyjść do pracy i lider wówczas żadnych przeciwwskazań nie miał?tą sobotą odrabialiśmy 16 czerwca.
Patryk 2017-06-08 19:04
A gdzie tam są kadry ? Ktoś mi mówił że trzeba wejść do środka a widziałem przed wejściem duży biurowiec . To może jest ktoś kto mi powie. Nie chodzi mi o correct tylko comforti . dzięki z góry za info
Krawczyk 2017-06-12 10:28
Widziałem ofertę pracy dla do działu sprzedaży na referenta. Czy ktoś mógłby powiedzieć coś w tym temacie?
Aaaaa 2017-06-19 09:54
Witam, czy moze ktos cos napisac o pracy pomoc oka produkcyjnego przy tapicerowaniu ?
Daria 2017-06-20 10:39
Czy mógłby ktoś z forum podzieli się wiedzą w temacie pracy przy planowaniu i rozliczaniu produkcji? Jestem tym zainteresowana tylko potrzebuję troszkę wiedzy, czy to jest jeszcze aktualne? Jakie umowy firma podpisuje?
3
Nico 2017-06-21 15:41
Witam dostałem propozycje na stanowisko Lidera czy ktoś może realnie i normalnie napisać ,jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna i od jakiej stawki sie zaczyna. Tylko szczerze proszę jeśli ktoś wie bez dziwnych epitetów ze oni są tacy nie dobrzy
1234 2017-06-22 23:18
Wiesz kim jest lider w tym zakladzie znasz pojęcie "capo" z obozów zagłady? Tym właśnie jest lider w tej firmie nie bez powodu jest nazywany obozem pracy bądź też comszwidz "Kapo był szefem komanda roboczego. Na kierownicze funkcje wybierano często pospolitych kryminalistów i sadystów. Kapo mimo że był więźniem, cieszył się wieloma przywilejami. W zamian za pełnioną funkcję dostawał m.in. dodatkowe porcje wyżywienia. Miał bardzo dużą władzę nad podległymi więźniami – za pobicie, odebranie jedzenia, czy nawet zabicie więźnia nie groziły mu żadne kary. Niektórzy słynęli z dużego sadyzmu, zdarzali się jednak wśród nich członkowie obozowego ruchu oporu."
3
nico 2017-06-23 09:26
dzięki za lekcje historii a nie oto mi chodziło ,to jaki jest lider to tu można przeczytać wielokrotnie ,takie życie w każdej firmie tak jest ze kierownik jest beeee
Krawcowa 2017-06-24 15:36
Na jakie pieniądze może liczyć szwaczka w COM40? Widziałam ofertę i mam zamiar złożyć cv. Nie ukrywam, że to jest argument podstawowy. Mam duże doświadczenie w zawodzie i słyszałam sporo dobrego o firmie.
1
zenek 2017-06-25 21:47
na pewno dobre pieniadze, jednak musisz przygotowac sie ze od maszyny nie odejdziesz. Macie pomocnice ktore dostarczaja Wam surowiec a Ty tylko jedziez jedziesz i jedziesz.
Kasia 2017-06-27 09:47
Witam. A ja mam parę pytań do pracowników com40? Jak tam wygląda ze zmianami czy jest tylko 1 zmiana czy ,2 czy 3 ? Który dział najlepszy dla kobiety ? Za co mozna liczyć na premie a za co ta premie zabierają ? Czy każdy dostaje umowe o prace ? Czy jakieś śmieciowki? I czy jeździ ktoś , raszkowa lub okolicy ?
1
pracownik 2017-06-29 14:29
3 zmiany - jeden tydzien od 6-14, drugi od 14-22, trzeci 22-6 i zależnie od linii czasem dwunastki. działu nie wybierasz, sami cie przydzielą, ale napewno nie dadzą kobiety na pakownie czy montaż. otwierają nowe linie więc pewnie uda ci sie załapać na klejenie. premia w pierwszy miesiąc pracy stała 20%, drugi już 45% dalej akord, czyli tyle ile jako zespol zrobicie mebli tyle macie % wydajnosci i tyle premii. tak, w pierwszy dzien pracy podpiszesz umowe o prace na 3 miesiace, po 3 miesiacach na rok. pozdrawiam
3
pracownik 2017-06-29 14:36
z premii mogą ci potracac za absencje czyli niesprawiedliwiona nieobecnosc, wziecie wolnego na zadanie jak rowniez l4, ale to jest tylko 10% około. jesli audyt zle wypadnie moga zabrac od 2.5 do 15% oraz jesli kontrola wykryje defekt na meblu 10%. ps. nie sluchaj tych co gadają jak jest zle, jacy zli liderzy itp., nie jest tak, praca jak kazda inna. sam pracuje od roku i nie spotkalem sie jeszcze z sytuacją zeby nie dalo sie z kims dogadac. to dziala w dwie strony - jesli ty jestes ok to lider tez bedzie ok, jemu tez zalezy na dobrym wyniku bo ma taki sam system premiowania jak my.
4
Przyszły 2017-07-05 09:45
Mam zamiar aplikować i przeczytałem o jakiejś nowej linii produkcyjnej, czy mógłby ktoś dodać coś więcej w tym temacie? Może dowiem się jeszcze kilku informacji jak się ogólnie pracuje w jakiej atmosferze?
Matka 2017-07-07 20:19
Z tego co wiem to przed kilkoma dniami dużo szwaczek się zwolniło z powodu zbyt wysokiej normy...
sa 2017-07-12 17:23
A co w personalnym się dzieje, ciagle rekrutacja na to samo stanowisko
3
Szwaczka 2017-07-19 12:13
COM40 jest na tyle dobrą firmą, że nie uwierzę w zwolnienia szwaczek. Może zmiana warunków pracy i jest to tylko kwestia formalna a nie z powodu niezadowolenia ludzi z pracy! Niektórzy bardzo lubią oskarżać firmę bez powodu lub z powodów osobistych .
Informator 2017-07-20 13:29
Akurat cała zmiana szwaczek sie zwolniła w jednym dniu w tym samym momencie zaniesiono wypowiedzenia . Nie slodzcie już tak tej firmie bo mówicie nie prawdę ;) skoro jest tak dobrze to czemu kiedyś żeby się dostać nawet do szorowania kibli trzeba było mieć znajomości A teraz brakuje ponad 300 osób na już ?
No to chyba coś nie halo
2
Informator 2017-07-20 13:30
Akurat cała zmiana szwaczek sie zwolniła w jednym dniu w tym samym momencie zaniesiono wypowiedzenia . Nie slodzcie już tak tej firmie bo mówicie nie prawdę ;) skoro jest tak dobrze to czemu kiedyś żeby się dostać nawet do szorowania kibli trzeba było mieć znajomości A teraz brakuje ponad 300 osób na już ?
No to chyba coś nie halo
2
Zły 2017-07-20 13:45
Gdyby nie ukraincy to hale świeciłyby pustakmi. Warunki pracy są wręcz tragiczne obiecano nam w tamtym roku turbiny powietrzne i gdzie one są ? Są dni gdzie nie ma czym oddychać a robić trzeba lider stoi nad toba i tylko wiecej i wiecej okłamują nas z czasami mebli by robic wiecej gdzie mowi nam ze zrobilismy 110% a tak naprawdę wychodzi 120% kosztem czego? oczywiscie ze pracownikow nam nie zalezy zeby sie zrywac i szarpac wazniejsze jest zdrowie gdzie lidera to nie obchodzi bo siedzi przez cale dnie w telefonie i wypisuje z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za przeproszeniem . Tyle w temacie.
3
:))) 2017-07-22 22:05
Cała zmiana szwaczek?!?!? Czyli licząc jakieś 60 ludzi? Pierwsze słyszę .
Hanka 2017-07-25 22:12
Nie znamy powodów z jakich ktoś odchodzi z firmy więc trudno coś powiedzieć. Kazdy ma prawo wyboru , ja jestem zadowolona.
samba 2017-07-26 20:47
kurde jeszzcze na lini 14 brakuje polakow monterow bo ukraincy nie wyrabiaja sie albodac tam polaka lidera bo sa ukraincy liderami \
1
SHE 2017-07-27 19:04
Przykro mi ale musisz się męczyć z Ukraińcami bo Polacy uciekają z tej firmy. Na pocieszenie możesz podziwiać urodę pięknych koleżanek z Ukrainy -taki mały plus tej pracy.;)
1
Zostaw swoją opinię o COM40 Sp. z o.o. Sp. K. - Ociąż
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie COM40 Sp. z o.o. Sp. K.