Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Com40

Opinie o Com40

Pracowałeś w firmie Com40 i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
malwina - 2015-05-29 22:58:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ola - 2015-05-27 15:59:34]:
Nie nie bedzie com40 w Ostrzeszowie bo jest nowy zakład otwarty w Ociąż, a reszta to plotki waszych mediów.
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-06-06 19:26:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja dostałam info od nich ,że firma będzie w Ostrzeszowie,ale mam pytanie ,czy jest tam praca tylko dla szwaczek czy jakaś inna praca dla kobiet też jest?
zdjecie uzytkownika
... - 2015-06-13 01:22:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Proponowałbym zrobić znów ankiety odnośnie pracy liderów. Dawno nie było takowych :-)
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-06-18 11:37:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [malwina - 2015-05-29 22:58:55]:
Najwieksza holota to ty jestes jak sie nie podoba na kase za 1200 robic
zdjecie uzytkownika
paluch - 2015-06-21 19:15:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@xxxx z tego co mi wiadomo to firma Com40 poszukuje osób na stanowisko szwaczki w Ostrzeszowie - link z ofertą pracy : http://praca.gratka.pl/oferta/szwaczkaszwacz-2818557.html?utm_source=gowork.pl&utm_medium=gowork&utm_campaign=export_xml. Inne miejsca pracy jakie można znaleźć to kierownik szwalni również w Ostrzeszowie, a także w miejscowości Ociąż jako pracownik produkcyjny, pracownika działu utrzymania ruchu oraz operator wózka jezdniowego,operator maszyn
zdjecie uzytkownika
ewilis - 2015-06-25 13:13:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jak długo czekaliscie na telefon z com40 po wysłaniu formularza rekrutacyjnego?
zdjecie uzytkownika
asia - 2015-06-26 11:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś nie ma znajomości w firmie to ciężko o telefon, praca ciężka a płaca marna ja osobiście odradzam tej firmy. Liderzy patrzą tylko żeby nic nie robić najlepiej jeszcze żeby robić za nich, WOLNE soboty hahaha tam nie ma czegoś takiego a jak się potrzebuje to wielkie halo i pytania dlaczego, po co nawet jeśli to sprawa prywatna.Wypadku w pracy zgłosić nie wolno nawet ostatnio był taki przypadek dziewczyna najechała sobie na stope tym cholernym ciężkim wózkiem stopa jak bania a jej nie kazali zgłaszać i płacone miała 80% z tego co mi mówili to wypłaty przez to dostała 1000 zł chodź tylko tydzień na zwolnieniu. Więc praca ciężka trzeba się ostro nacharować żeby zarobić jakieś godne pieniądze!!!
zdjecie uzytkownika
falses - 2015-06-27 10:30:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co ty za bzdety piszesz, ja nie mam znajomości i zadzwonili do mnie po 2 tygodniach od złożenia formularza na ich stronie.
zdjecie uzytkownika
monia - 2015-06-30 06:52:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile płacą pracownikowi na godz jaką stawke
zdjecie uzytkownika
ona - 2015-06-30 06:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na szwalni ile zarabiają dziewczyny i ile mają na godzinę ?
zdjecie uzytkownika
franek - 2015-07-05 21:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej z pseudo Paniami PR o to relacja:

1. Spóźnienie godzinne osoby od PR z która byłem umówiony!!!
2. 15minut na zaznaczeniu swoich najlepszych cech charakteru - chore !!!
3. 10 minut zaplanowanie dnia od godz 8 do 17ej dwie strony wymienionych czynności np rozmowa z przedstawicielem handlowych, rozmowa przez telefon z rodziną, lunch itp do tego obok rubryka wydajności i jakości, czyli trzeba opisać co się jadło na lunch i czy smakował hihi
4. Tekst 30 stronicowy do przeczytania w 40 minut (o producentach Owsianki tzn. na rynek wchodzi nowa marka ze stanów produkująca owsiankę. Dyrektor bierze urlop bo coś się stało w jego rodzinie. Masz za zadanie zastąpienie dyrektora i przedstawienie zarządowi dalszych działań odnośnie produkcji owsianki itp.
5. Rozmowa 10 minutowa odnośnie podjętych decyzji OWSIANKOWYCH.
6. Rozmowa o doświadczeniu zawodowym według PR-wca nie liczy się ze skończyłeś studia w ich kierunku bo szukają łosi do harówki 4-brygadowych
7. Umowa na 3 miesiące, następnie 5 miechów i 5lat
8. Zarobki pracowników produkcyjnych 12 brutto/3 miesiace 13 brutto 5miechów 15 - 5lat + nadgodziny 20%
9. Zarobi stanowiska mistrzów/liderów 1800-2000netto/3 miechy 1900-2300netto- 5 miechów 2100-2500 netto - 5 lat
10. Zarobki stanowiska menadzerskie/kierownictwo 2500-30000 netto 3 miechy 2800-3400 5 miechów 3200-3800netto 5 lat

Ludzie szanujcie się w innych fabrykach sa lepsze stawki na produkcji zaczynające się od 2200 netto a nie mają was za murzynów.Niech piękne Panie PR za taką stawke pracują, a nie wożą się jak świnie po dwukółce.
zdjecie uzytkownika
ana - 2015-07-06 13:04:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [ola - 2015-05-27 15:59:34]:
witam rusza szwalnia od sierpnia,w starym leoni składac papiery bo robia rekrutacje
zdjecie uzytkownika
marlena - 2015-07-22 01:16:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hmm, właśnie namówiona tym co przeczytałam u Ciebie @ana, szukałam jakiś ofert pracy w szwalni w Com40, bo sierpień za pasem wiec zakładałam ze rekrutacja już by ruszyla gdyby faktycznie miała ruszyć i nic nie widziałam poza pracą dla operatora maszyn, pracownika produkcyjnego i operatora wózka widłowego ale to w ogóle nie moja bajka
zdjecie uzytkownika
:))) - 2015-07-22 12:14:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [marlena - 2015-07-22 01:16:36]:
O ile mnie pamięć nie myli to rekrutacja na Ostrzeszów była już w czerwcu, więc możliwe ,że już jest pozamiatane.
zdjecie uzytkownika
automatyk - 2015-07-26 10:41:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mam pytanie odnośnie zarobków w dziale utrzymania ruchu, jak się przedstawia podstawowe wynagrodzenie bez nadgodzin a jeżeli takie są, ile nadgodzin i czy w ogóle można za nadgodziny jakąś lepszą kasę wyciągnąć.

Co do pracy w UR to jakie też są warunki pracy jak jest traktowany pracownik. Do wytężonej pracy jestem przyzwyczajony bo raczej nikt nigdzie cię nie posadzi za darmo, ale posiadając doświadczenie i stałą prace nie mam zamiaru się wpakować.

Jak też wygląda z możliwością awansu.
zdjecie uzytkownika
były pracownik dur - 2015-07-27 13:55:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [automatyk - 2015-07-26 10:41:48]:
Jest kilka DURów zależy jak trafisz i z kim będziesz pracował (tzn w jakiej grupie). A zarobki od 1,8 do 2 na rękę na początek. W jednym jest full nadgodzin w innym prawie wcale. Każdy dział ma inaczej, ale w żadnym chyba "normalnie" nie jest. Jedni pracują po 8h inni po 12h. Traktowanie też zależy jak trafisz, a jeżeli będziesz naprawdę dobry to o awansie zapomnij. Niechętnie awansują fachowców. Ja próbowałem i w końcu odpuściłem. Jeżeli masz spokojną i stałą pracę bez 4 brygad to sobie odpuść. Chyba wszystkie działy DUR już maja 4 brygady a jeżeli nie to za chwilę będą miały wszystkie. Są też odoby bardzo zadowolone z tej pracy, ale są też takie które zwalniają się szybko. Rotacja jest spora.
zdjecie uzytkownika
ur - 2015-07-27 21:01:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [były pracownik dur - 2015-07-27 13:55:13]:
1,800 na reke za utrzymanie ruchu? niech biora ukraiców to będa mieć taniej i zaoszczedza koszty firmy na takim stanowisku powinno byc z 5 tys. hallo tu jest 2015 rok a nie 1997
zdjecie uzytkownika
były pracownik dur - 2015-07-28 13:43:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ur - 2015-07-27 21:01:04]:
Napisałem na początek 1,8-2 z czasem więcej jeszcze system premiowy na którego wysokość praktycznie nie masz wpływu. A to że powinno być 5tyś to oczywiste i że mamy 2015 rok to nadal mieszkamy w POLSCE! w 1997 jak miałbyś 1tyś na takim stanowisku to max! Swoją drogą to która firma w okolicach Ostrowa i Kalisz płaci 5tyś pracownikowi w utrzymaniu ruchu? Chętnie się tam zgłoszę!
zdjecie uzytkownika
nowy_pracownik - 2015-07-29 12:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rzeczywiscie jest tak zle?mam isc na dzial wlokniny podobno 10zl+ premie.wiele tu negatywnych opinii.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-10 12:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
Dr. Wzwód - 2015-08-10 12:59:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ur - 2015-07-27 21:01:04]:
Przez pierwsze 3 miechy minimalna płaca potem trochę więcej.
zdjecie uzytkownika
nowy_pracownik - 2015-08-11 16:00:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
przez pierwsze 3 dni wygladalo to dobrze pozniej przyszlo mi samemu robic.efekt? slaba wydajnosc- dostalem 2 maszyny do obslugi ( w sumie spoko to jest) ale do tego jeszcze worki?nie dosc ze worki trzeba samemu ciac,zawiazywac i kleic bo moga pekac.rozumiem stary pracownik jest lepiej traktowany ale naprawde sie staralem zeby zrobic jak najwiecej kosztem tego ze caly dzien bylem zapocony i ze tak powiem z wywalonym jezykiem pracowalem podczas gdy ktos inny mial czas na spacery i dojadanie miedzy praca.dziekuje tej firmie
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-08-11 17:30:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ten zaklad jest przeklety tam sie nieszanuje czlowieka jestes robolem a jak sie posujesz to cie wymieniaja jak czesc w robocie za duzo jest panoszkow co zadza niepolecam tego zakladu chyba ze chcecie tylko tyrac dla com 40 a urlopy to dostaniesz wtedy kiedy zaklad caly stoji
zdjecie uzytkownika
jenot - 2015-08-21 13:39:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Może komuś się to przyda - jest praca na stanowisku operatora wózka jezdniowego. Jest umowa o pracę. Zadania to obsługa wózka jezdniowego, przestrzeganie standardów produkcyjnych i jakościowych orazo odpowiedzialność za utrzymanie czystości i porządku w miejscu pracy. Więc nic super dużego, może być przyjemna to praca.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Wysłałam swoje CV w odpowiedzi na ogłoszenie z internetu (nikt nigdzie przez nikogo nie podawał go) a mimo to chyba po tygodniu dostałam telefon a nawet sms z zaproszeniem (godzina, termin) na rozmowę rekrutacyjną... a sama rozmowa... całkiem profesjonalna... najpierw krótka prezentacja firmy, potem rozmowa indywidualna z każdym... potem mówią ci czy są tobą ostatecznie zainteresowani... jeśli tak to jakie stanowisko proponują... idziesz na krótką wycieczkę na dział gdzie masz pracować... "rzucić okiem"... i tyle... dostajesz skierowanie na badania... i jak zrobisz... do pracy...
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-31 00:48:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Polecam Technika masażystę, zawód który jest wieczny. Ja skończyłem w Goworku szkołę policealną www.szkoly.gowork.pl i jestem bardzo zadowolony. Duże umiejętności nauczyciela pomogły mi poznać wszystkie techniki wykorzystywane w tym zawodzie. Nowoczesne pracownie i materiały które dostaliśmy od szkoły zapewniły że z wysokim wynikiem zdałem egzamin Państwowy. Bez problemu znalazłam prace w salonie masażu i nareszcie zarabiam godne pieniądze!!
zdjecie uzytkownika
trzylatawcorrect - 2015-08-31 00:48:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stary od kogo masz te zarobki? Jestem liderem i zarabiam od 2800 do 3800 na reke a ludzie z mojej brygady jakies 300 pln mniej
zdjecie uzytkownika
trzylatawcorrect - 2015-08-31 02:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kolego akurat 4 brygadowka 12 godzinna jest spoko pracujemy 14ー15 dni w miesiacu godziny te same co normalnie a pol miesiaca wolne :) dla mnie bomba
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Com40

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Com40?
Zadaj pytanie
alert