brak logo

Komin-Flex Sp. z o.o.

Toruń

Opinie o Komin-Flex Sp. z o.o.

spawarek 2012-01-04 18:53:52
Firma godna polecenia, jesli ktos jest ambitny i pracowity, to za 8 godz. raczej lekkiej, choc monotonnej pracy zarobi calkiem dobrze i to wszystko na umowe o prace. Do tego socjal : bony, imprezy, wyjscia itp. Z wiekszscia kadry kierwniczej da sie dogadac, choc wczesniej bylo roznie... ale teraz sie pozmienialo.
robotnik 2012-06-21 14:25:10
Firma OK. ale zarobki mogły by być lepsze. Najgorsze jest to ze na sezon zatrudniają a potem zwalniają....Dobrze, że się trochę pozmieniało.
tirex 2012-10-24 12:07:45
chyba ze masz kierownicze stanowisko bo ja tej opini niepodzielam a kiobiety ktore przyjeli to jak uczniowie maj wynagrodzenie a oraja jak woly
internautka 2012-10-30 21:52:01
a moze by tak je same zapyatc?????????
kumpel 2012-10-31 17:04:01
Sądzę, że nie jest źle ale jak wszędzie, jak by nie było, to mogłoby być lepiej :)
Zarobki nie są złe i zawsze na czas, socjal też jest więc jest ok!
Załoga świetna! Nasze nowe koleżanki też i wcale sie nie skarżą.i są doceniane. Może nie pracują jak woły ale jak mrówki na pewno:)
Pozdrawiam:)
upadajacy_K-F 2013-04-27 08:49:53
koniec tej firmy jest bliższy niż bliski. zwolnienia na potege i to najlepszych ludzi, a kolesiów-nierobów się trzyma nadal przy korycie. do tego obniżki pensji. to początek końca i może osatni wpis tutaj nt K-F.
były robol 2013-05-06 16:08:41
coś mi się o uszy obiło że przeprowadzka nie wyszła na dobre + nietrafione zmiany kierownicze które dobijają tylko tą firmę‚a szkoda bo ekipa jest w porządku(oczywiście produkcja)R.I.P. KF !!!
zlodzieje 2013-05-09 23:27:04
zwalnia sie wzorowych pracowitych pracownikow, a ci ktorzy pierdza w stolek na hali i w biurze oczywiscie dalej pracuja.. ogolnie jeden wielki klan jedna wielka rodzina nierobow. Dobre czasy sie skonczyly, pracownicy k-f bez premii, brak bonow, brak dodatkow typu lunch pass, brak biletow do kina i innych wyjazdow.. obnizka pensji, robic wiecej za mniej do tego dazy k-f. Zaklad bez przyszlosci , brak nowych maszyn od kilku lat, a te ktore "dzialaja" nadaja sie do muzeum. Inwestuje sie w nowe samochody zamiast w maszyny. W biurze prawie tyle samo ludzi co na hali. Jakie wnioski? Sami sobie odpowiedzcie.
kumpel 2013-05-30 18:21:31
Witajcie!
Wielce krzywdzące posunięcia szefostwa wobec pracowników, których zwolnili.Było ich kilku, świetne chłopaki, fachowcy i nasza koleżanka, która niejednemu podniosła by normę! Ale cóż, jeszcze kilka takich posunięć to będzie więcej biurowych pracowników pierdzieć w krzesła (jak to trafnie napisał wcześniej kolega) niż pracowników na produkcji. I jak firma nie ma mieć trudności finansowych? Ale służbowe samochody, paliwo i kto wie co, jest!
Pozdrawiam!
spamowiec 2013-06-06 22:06:39
cala prawda tylko szkoda ze nikt jej nie czyta
ciekawe co bedzie njak od wrzesnia niebedzie chetnych do odb ywania praktyk uczniows,kich bo jak narazie to firma bazuje na uczniach i sie nadziewic niemoge gdzie sa opiekunowie szkolnich tych chlopakow bo to co sie tu wyrabia wola o pomste do nieba
1
fizyczny 2013-06-07 17:49:07
mnie zastanawia jak taki pseudo twor jeszcze dziala? chyba tylko dzieki grupce ludzi ale tych z dolu robiacych za miske ryzu. mowa tu nie tylko o prod. ale i o magazynie, sklepie i dziale handlowym bo sa to ludzie bardzo ok. w tej firmie zarobki mamy jak ukraincy 1300-1500 zl za pare lat pracy, robimy jak chinczycy wszystko na juz i robione wlasnorecznie lub maszynami na kolbke. reszta maszyn nadaja sie na indriustrade a nikt w biurze na pietrze nie wpadl zeby jutro bilety sprzedawac i oprowadzac turystow. no ale to norma po co myslec i cos zmieniac jak mozna doic do upadlego KF. ciekawe ile jeszcze to potrwa wszystko? co do watku uczniow i kursanta za 3 zl/h to fakt ziola, cygarety i % ale grunt zeby chodzili i cos tam robili bo i tak sa 1000 razy tansi niz nowe maszyny czy normalni pracownicy... zal mi jak na to wszystko patrze...
Prawda 2013-07-20 09:34:43
zamiast szukać nowego kontrolera polecam zatrudnić byłego właściciela agencji towarzyskiej (alfonsa) celem ogarnięcia istniejącego burdelu na prod.

ogólnie śmiech na hali po tym jak ww osoba się zwolniła, inne pracy na tym stanowisku (podobno takim fajnym...) odmówiły, kolejny dowód na ogromną nieporadność i brak prowadznia jakiejkolwiek inteligentnej polityki kadrowej itd.

gość 2013-07-29 10:24:52
wielki kierownik produkcji nie jest nierobem pare razy widziałem jak pracuje!!! ale do czasu jak Prezes chodził po chali;-) wiadomo musi robić dobre wrażenie.a większość czasu szwęda się jak smród po gaciach z rekami w kieszeni,i straszy zwolnieniami dyscyplinarnimi,uwazam ze Prezes powinien zainteresować się poczynaniami pana kierownika produkcji zanim coś podpisze bo za chwile pozostanie zgasić mu swiatlo na chali.
kierownik 2013-07-30 12:54:32
witam pracuje jako kierownik produkcji w PATENTUSIE-dobrze płacą ale też wymagają. mam takie pytanie. czy są przyjęcia do konin flex na produkcję a dokładnie jako kierownik produkcji. chodzą słuchy że na takim stanowisku dobrze są zarobki około 6tys zł i do tego samochód służbowy i do tego nic się nie robi po za dostarczeniem zlecenia na produkcję w połowie tygodnia. proszę napiszcie na tym forum jakąś odpowiedź. pozdrawiam
pracownik k-f 2013-07-30 16:34:49
juz widac ogloszenia pracy dotyczace przyjecia uczniow od wrzesnia , bo chyba brakuje chetnych mlodych ktorzy sami od siebie by sie pojawili i zainteresowali praca w tym zakladzie , w sumie nie dziwie im sie jak czytaja te opinie to wiedza ze nic dobrego ich tam nie czeka. wykruszyli sie porzadni pracownicy w samym lipcu dwoch wzorowych pracownikow rzucilo wypowiedzenie a kilku innych zostalo zatrzymanych minimalna podwyzka ale na jak dlugo?! o to jest pytanie!
wolny 2013-07-30 19:42:29
pewnie by sie xcos znalazlo ale musial byus drogi kierowniku byc spokrewniony z koms na stoleczku
rex 2013-07-31 22:20:12
Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma
Tak niektozy pier...cie bo nie pracowaliscie gdzie indziej.Ja pracowalem w KF i to niedawno.Bardzo dobrze mi sie robilo.Jak wam dawali bony paczki do dzieci bilety do kina to zaden nawet slowem nie podziekowal a jak jest zle bo brak zlecen to jechac po firmie
Zwolni sie jeden z drugim zaluz firme przyjmi kumpli z pracy i plac im po 6 tys.tez do ciebie przyjde.
2
qrewski 2013-07-31 22:48:54
wszystko co zle w kf jest wina majstra (kier.zmianow. - takie fikcyjne stanowisko zeby w razie czego jak kf upadnie latwiej znalazl prace, i to nie tylko on ma stanow. na wyrost) i to jest smutna prawda... a reszta to robole - śmiecie... moze i niektorzy dziekowali za to co dostali a z 2 strony nam to sie nalezy bo paliwa i aut sluzowych nie mamy wiec chociaz bony itd sie nam nalza. w firmie jest coraz gorzej. nowy prcownik juz mial wypadek... dobrze ze w zakladzie nie zginal bo dopiero by bylo "wesolo"(zamieszanie)... ciekawe co by wtedy wymyslono...?
Gniewny 2013-08-21 09:21:38
anonim - 2013-08-17 11:38:50

To jak tam dzis z atmosfera w komin flex? Jakies problemy z wypłatami na czas?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.
zadnych problemów z wyplata jak zwykle byly na czas i oczywiscie obfita;-) prawie jak na zachodzie.. a chlopcy na produkcji tez nie nazekaja bo dostali po 100 zl premi.. i maja prawie 2 tys zl na miesiac wiec na co maja nazekac..
Gniewny 2013-08-23 10:04:02
anonim - 2013-08-21 12:37:24

Gniewny, a jak tam z atmosferą w komin-flex? Szef jest ugodowy i potrafi pójść na rękę, jak trzeba nagle wyjść, czy załatwić coś w urzędzie?
no wiesz pracuje sie do 14 a urzedy sa do 15 czynne;-) a jak jest cos pilnego to oczywiscie da sie zalatwic wszystko..
SmiEh 2013-08-23 17:09:04
widze ze juz biuro samo z soba tutaj pisze i uprawia (czarny) PR, ale nic z tego, swojego wizerunku i KF tym nie zmienicie... zalosne to wszystko
odpowiedz 2013-08-27 17:25:07
masz ogromne szanse dostac sie do biura o ile jestes rodzina pewnej rodziny, badz znajomym tych znajomych co cos tam moga zalatwic, to jakies tam szanse masz a jak nie to nie... a na opinie popatrz wyzej tam wszystko pisze...
anonim1 2013-09-30 09:43:39
Moim zdaniem wszystkie te negatywne opinie wypisują osoby, które zostały z KF zwolnione. Wybaczcie, ale w każdym innym zakładzie pracodawca ma prawo dać pracownikowi wypowiedzenie. To nie te czasy, że pracę dostaje się na zawsze. Jeśli komuś jest źle to przecież nikt nikogo na siłę tam chyba nie trzyma. A tak na marginesie to w niewielu prywatnych zakładach są jeszcze bony, karty lunch pass itp.
anonim1 2013-10-02 09:20:35
KF znam z opowieści. Co do odprawy to jest chyba indywidualna sprawa każdego zakładu, czy coś takiego wypłaca.
kumpel 2013-10-07 22:57:12
WITAM!
NIE JEST INDYWIDUALNĄ SPRAWĄ KAŻDEGO ZAKŁADU PRACY WYPŁACANIE ODPRAW, NA TO JEST USTAWA OBOWIĄZUJĄCA WSZYSTKICH PRACODAWCÓW (KIEDY NALEŻY SIĘ LUB NIE TAKA ODPRAWA ) TYLKO WIELU KOMBINUJE BY JE NIE WYPŁACAĆ.
eX 2013-10-10 21:43:02
jak tak mozecie pisac tylko o tym ze w KF jest zle, etc... jak sie Wam tam nie podoba tak jak mi sie nie podobalo, to sie zwolnijcie, bo warto! sa duzo lepsze firmy w ktorych zwykly szary robol robi za 2500 na reke tzn stoi przy maszynie ktora sama pracuje (widomo w KF takich maszyn nigdy nie bedzie... bo to manufakturaa Wy jestescie rzemieslnikami...) ja tam jestem wdzieczny KF za tyle wspanialych lat... za te wyplaty po 2500-3000, bony, premie i to jeszcze w tamtym roku... a to ze teraz tam jest zle, chyba nadal? to coz... po prostu pozostaje Wam czekac jak Jelcyn zrobi pierestrojke i moze bedzie lepiej... pokrzywdzonym przez KF wspolczuje, odprawy sie Wam naleza wg prawa pracy.
4
pracus 2013-10-30 21:39:27
no juzie zaczelo bony na znicze to juz przeszlosc a pracownicy sezonowi powoli w ostawke
były pracownik 2014-03-19 12:04:35
Witam.Co tam słychać w Kominach?? Opinie długo nie dodawane. Może ktoś zamieści jakieś newsy. Jakieś zmiany na produkcji? Co słychać na magazynie?
Seba 2014-07-09 20:44:00
Jestem tam aktualnie nowy, ale co mogę napisać, zarobki jak wszędzie, to chyba jedyny minus tego zakładu puki co zauważyłem, jeśli chodzi o szefostwo, zawsze się przywitają, porozmawiają itp, ludzie pracujący tam są bardzo w porządku, pracuje się przyjemnie, nie poganiają jak w większości zakładów (usunięte przez administratora)Pozdrawiam :)
N.N. 2014-07-23 22:56:52
seba lizusie ;) myslisz ze dostaniesz podwyzke za pisanie tutaj pochwal? osoba ktora napisala jedna z pozytywnych wpisow juz w k-f nie pracuje... mysl co robisz bo sobie zaszodzisz ;)
1
poiuyt 2014-10-07 22:23:42
co to k. jest? strona reklamowa? kogos powaliło?
do waldka 2014-10-29 14:11:17
specjalisci w k-f? panie waldku skad pan to slyszal? ma pan poczucie humoru ;) tam sie dostaje po znajomosci i rodzinie, inaczej to chyba z pup za 1200 pln naciskac guzik...
halowy_smiec 2015-01-04 20:20:01
hallo!
tak na nowy rok nowy post ;)
co tak tu spokojnie?
waldek jak z Ci sie udalo z zalatwieniem roboty?
co reszta WY (tu na forum piszacy) dzieci smieci z hali mysli w nowym roku o k-f?
zadowoleni z podyzek?
pozdro robole ;)
SiwyOlek 2015-02-12 16:43:48
Jakie podwyżki?
Firma inwestuje grube miliony w technologie i sprzęt, dopiero gdy się to zwróci, wtedy podwyżki. Mam nadzieję, póki co pracuje bo nie mam alternatywy
klekk 2016-05-08 14:11:09
W przypadku pracownika fizycznego w tej firmie możesz liczyć na 2000 złotych podstawy plus premię. Nie wiem @barbur na jakiej zasadzie jednak jest ona przyznawana. Szkoda jednak, że firma nie zapewnia żadnych szkoleń
Zostaw swoją opinię o Komin-Flex Sp. z o.o. - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Komin-Flex Sp. z o.o.