brak logo

AVIA FOP S.A.

Warszawa

Opinie o AVIA FOP S.A.

tom 2014-03-31 09:01:21
(usunięte przez administratora)jak nie znasz nazwisk to nie wiesz o czym piszesz, a piszesz tu bo lubisz szkodzic i pewnie dlatego podziekowali tobie w avii
chris 2014-03-31 21:59:11
tak po prawdzie niewiele wynika z waszego pisania. może konkretne pytanie i odpowiedź. można zarobić 3500 na rękę? przy ilu godzinach? mam zamiar wysłać swoje cv. liczę na szczerą odpowiedź.
pozdrawiam
Zen 2014-04-01 15:29:40
Gdzie celujesz, Produkcja, konstrukcja, kontrola?
były pracownik akordowy 2014-04-01 16:52:18
Kolego studencie- praktykancie. Jeśli uważasz, że ludzie którzy pracują ciężko i sumiennie nie powinni otrzymać za swoją pracę wynagrodzenia zgodnie z umową podpisaną między nimi a pracodawcą - to gratuluję. Z takim podejściem czeka cię kariera w polskich firmach. Wiesz co innego być na praktykach i się uczyć ( a w Avii jest się jeszcze czego nauczyć, tym bardziej że druga taka podobna firma jest dopiero pod Łodzią), być na garnuszku rodziców a co innego przyjść tam pracować i mieć na utrzymaniu rodzinę i może nawet dziecko na studiach.
do pr1. Ja przychodzę do pracy żeby zarobić a nie się nachapać. Skoro umawiam się z pracodawcą na pracę w akordzie, to teoretycznie wszystko powinienem mieć podane pod nos, a jedynym moim psim obowiązkiem powinno być obrobić jakiś detal lub zamontować część w maszynie w konkretnym czasie. Akord nie polega chyba na chodzeniu po całej firmie i skomleniu o materiał lub części do pracy. Chyba się domyślam z kim piszę więc przypomnę Ci drogi kolego przełożony jak kiedyś aby wysłać maszynę brakowało tylko rygla bezpieczeństwa do drzwi. Szukałem go ja, szukał człowiek z zaopatrzenia i jego szef. Zajęło nam to z dobrą godzinę po wszystkich zakamarkach i magazynach firmy. W końcu zdecydowano żeby odkręcić ten rygiel z innej maszyny na drugim montażu. Tłumaczyłeś mi wtedy Drogi Kolego ze to nie takie proste wysupłać 10-15 zł z kasy i go kupić, bo są też zusy, podatki etc.. A ja tak na szybko policzyłem przy Tobie godzinę pracy zmarnowaną przez troje ludzi z których to ja miałem chyba najniższą stawkę godzinową( wcale nie małą) i porównałem czy taniej było kupić ten rygiel czy kombinować jak go inaczej zdobyć. Niestety ale w avii pełno jest takich absurdów, a potem Drogi Członku Zarządu piszesz tutaj oburzony ze wy sobie tam flaki wypruwacie żeby było lepiej a my przychodzimy do pracy żeby się tylko nachapać. Może za szybko się potoczyła twoja kariera w firmie, nie nalało ci się jeszcze wody do uszu i nie nabrałeś pokory. Ale wszystko jeszcze przed Tobą.
A rada moich przedmówców że lepsza praca w biedronce niż w Avii niestety ale jest chyba słuszna. Tam przynajmniej po tych wszystkich aferach nauczono się jak od pracownika wymagać, ale też jak przestrzegać prawa pracy i BHP. A pieniądze przy obecnym pokryciu godzinowym akordu w Avii podobne.
3
kiero 2014-04-01 17:43:33
Były pracowniku akordowy nie rozśmieszaj gości. Zdecyduj się albo jesteś byłym charytatywnym albo obecnym opłacanym pracownikiem. Firma AVIA produkuje maszyny na światowym poziomie i konkuruje z producentami zachodnimi. Nie potrafisz zorganizować sobie stanowiska pracy i zadbać o nie, to nie wpisuj nieprawdy. Jest takie przysłowie o karawanie, co jedzie dalej, to warto poczytać. Przy okazji, afery w tych sklepach to mit, odświeżany okresowo przez ich konkurencję.
chris 2014-04-01 18:27:05
produkcja, operator cnc, monter.
drucik 2014-04-01 21:17:53
Co ci zależy składaj CV i sam ocenisz jak jest ,a przyjmą cię na pewno. Jak masz siedzieć w domu i oglądać Kiepskich to tu przynajmniej coś zarobisz .
lolek 2014-04-02 12:52:59
były pracowniku akordowy, skoro, jak twierdzisz, znasz swojego adwersarza, to idź do niego albo napisz do niego i wyjaśnij sprawę. A tak twój wpis, to bicie piany.
1
kiero 2014-04-02 14:13:28
twoja wypowiedź jest na poziomie dowolnego bohatera tego serialu
rysiek 2014-04-02 22:37:47
Tym, co tu swoje żale wylewają, szczerze współczuję. To biedni ludzie, którzy nie odnaleźli się w rzeczywistości i mają kłopoty. Firma rozwija się i od dziesięcioleci promuje polską markę na Zachodzie, zwłaszcza w Niemczech. Ci, co znają konkurencję niemiecką, wiedzą, o czym piszę. Niestety wśród pracowników trafiają się czarne owce, które myślą wg zasady "czy się robi, czy się leży ...". Tacy pracownicy nie rozumieją, na czym polega praca zespołu i sukces zespołu. Od kilku lat pracuję w tej firmie i jestem zadowolony. Firma premiuje inicjatywę i zaangażowanie. Pracownicy nieodporni na pracę i rozwój niestety nie dają rady.
były pracownik akordowy 2014-04-03 10:56:25
to co sam mam sobie materiał do pracy kupić za firmę? chyba kolego mylisz pojęcie praca w akordzie. na czym ma ona polegać ? na sumiennej wydajnej pracy? czy na kupieniu sobie materiałów do tej pracy?
to że firma konkuruje jakością nie przeczę, ale to na zewnątrz w środku to manufaktura jak w 19-to wiecznej Anglii.
chyba macie problem z naborem do pracy nowych pracowników skoro tak się uaktywniliście na tym forum. niby jest bezrobocie, niby ludzie czekają na jakąkolwiek pracę, a avia nie potrafi utrzymać pracowników. dziwne. powiesz mi czemu? czy na prawdę wszyscy są tak leniwi? czy może wy na takich trafiacie? czy jednak jest coś nie tak na linii pracodawca - pracownik?
wasze zaklęcia na tym forum nie pomogą, bo przyjdą do was nowi pracownicy, zobaczą jak jest naprawdę i zaraz ich nie będzie. stawki niby dajecie dobre a ludzie jakoś od was uciekają.
1
lolek 2014-04-03 13:06:38
Dalej bijesz pianę tymi swoimi zmyślonymi ogólnikami.
były pracownik akordowy 2014-04-03 13:52:35
nie wiem ile pracujesz w avii, ale ja pamiętam jeszcze czasy kiedy był porządek. i nie przypominam sobie pracowników fizycznych którzy byli by leserami bo takich eliminowały same brygady, bo nikt nie lubi pracować za siebie i za kogoś. do póki był materiał i części na czas to i z akordem nie było problemów ludzie robili po 105- 110 % normy.(usunięte przez administratora)
1
lolek 2014-04-03 16:17:32
Pracujesz tak jak czytasz, czyli po łebkach. Napisałem, że do niedawna pracowałem. I nie pisz do mnie per wy, bo nie jestem z wycieczką. Jak pracowałem, to nic się w firmie nie waliło, a kilku opornych było zawsze. Nikt mi nie obiecywał, że wszystko będę miał podane jak na tacy. Co się nauczyłem, to moje i jest mi z tym dobrze. To ty piszesz o psach w kontekście przeciwników dobrego imienia firmy. Rzucasz ogólniki na temat czasów obróbki, to dorzuć coś o czasach przewalonych 50% albo i lepiej do przodu, na korzyść pracownika bo norma nieaktualizowana. Albo pracownik po cichu robi krótszy program. Ta twoja prawda, to jak w dowcipie o trzech prawdach, poczytaj sobie. A jaja zachowaj na niedzielę.
stara wyga 2014-04-30 10:50:00
Kiedyś tu pracowałem jako konstruktor .Z perspektywy czasu oceniam że nie było najgorzej. Dla konstruktora , praca była ciekawa .Owszem zdarzały się konflikty , ale gdzie ich nie ma . Jest to jedyna z prawdziwego zdarzenia polska firma produkcyjna , która została się w Warszawie . Może zarobki nie były rewelacyjne ,ale jednocześnie firma nie ma charakteru korporacji , wszyscy się znali i można było się z każdym dogadać czy w biurze , czy na warsztacie . Niezadowolonym , nie życzę pracy w korporacji , w stresie , ciągłych delegacjach , z nienormowanym czasem pracy , kontrolą osiągnięć , 5 dni urlopu w roku itp. Co z tego że się nieżle zarabia , ale po kilku latach takiej orki to już nie bawi . Z innej beczki : w której firmie w Polsce są obligatoryjne 12 dniowe urlopy w środku lata , czy przerwy w okresie świątecznym . Każdy medal ma dwie strony .
mały 2014-05-08 21:38:43
Nie polecam nie polecam szkoda marnować czasu
1
lolek 2014-05-09 07:39:29
sądząc po gramatyce to chyba pan redaktor
??? 2014-06-03 17:04:40
to lepiej złóż je gdzie indziej. Ta firma w ogóle jeszcze istnieje? Jak w niej pracowałem to upadła naprawdę nisko.
1
!!! 2014-06-06 11:04:53
jak ja odszedłem, to firma naprawdę odetchnęła
2
lolek 2014-06-08 14:36:34
firma miała bardzo dobrą wystawę na tegorocznych mach-tool i konsekwentnie rozwija produkty
do lolek 2014-06-10 22:25:29
Bardzo dobrą wystawę? A czym Cię ona tak zachwyciła? Na targi w Poznaniu jeżdżę od 10ciu lat. Od kilku ta firma nie pokazała nic nowego, więc skąd stwierdzenie o rozwijaniu produktów? Śmiać mi się chce. A te które już były na pierwszy rzut oka niedopracowane, z przeciekami chłodziwa itd.
1
lolek 2014-06-12 08:11:34
nie masz racji, wystawa była bardzo dobra, nawet jeżeli był jakiś problem z chłodziwem, to nie są to maszyny do pompowania chłodziwa lecz do precyzyjnej obróbki
!!! 2014-06-12 15:55:13
uwaga, jeździ 10 lat na targi i z tego śmiechu nie zauważył złotego medalu dla firmy rok 2013 za pięcioosiowe centrum
JanJaneczek 2014-07-05 14:37:27
Lubisz prace w olbrzymim bałaganie ktorego nikt juz nie jest w stanie ogarnać.
Preferujesz prace na akord z zaniżonymi stawkami i wypłatą nie na czas?
Uwielbiasz brak narzedzi i niekompetentnych technologow ?
To to jest miejsce dla Ciebie.
Zaklęcia i gusła czonków zarzadu, aktywnych na tym forum nic nie zmienią.
Avia to firma o strukturze zakladu z poczatku 19-wiecznej rewolucji przemyslowej.
2
rysiek 2014-07-07 07:35:21
Tym, co tu swoje żale wylewają, szczerze współczuję. To biedni ludzie, którzy nie odnaleźli się w rzeczywistości i mają kłopoty. Firma rozwija się i od dziesięcioleci promuje polską markę na Zachodzie, zwłaszcza w Niemczech. Ci, co znają konkurencję niemiecką, wiedzą, o czym piszę. Niestety wśród pracowników trafiają się czarne owce, które myślą wg zasady "czy się robi, czy się leży ...". Tacy pracownicy nie rozumieją, na czym polega praca zespołu i sukces zespołu. Od kilku lat pracuję w tej firmie i jestem zadowolony. Firma premiuje inicjatywę i zaangażowanie. Pracownicy nieodporni na pracę i rozwój niestety nie dają rady.
3
olo 2014-07-07 21:15:16
Lubię pracę w olbrzymim bałaganie.
Preferuję pracę na zaniżony akord.
Uwielbiam brak narzędzi.
Niestety nie chcą mnie przyjąć.
A mógłbym pokazać jak się śmiga w pracy.
Spróbuję ponownie, skorzystam z rady tego historyka i opowiem im o rewolucji przemysłowej?
2
pawel cieslik 2014-07-15 10:02:51
rysiu a co ty tak kopiuj/wklej? to już menagmentowi też akord wprowadzili, że nie mają czasu dodawać nowych opinii zachwalających firmę? :)
Ile byś zaklęć nie wypowiedział to i tak nie zmieni faktu że praca w Avii w takim bałaganie i nie dopowiedzeniach nie należy do przyjemnych. Stawki dajecie przyzwoite, a nie potraficie utrzymać załogi? naprawdę trafiacie na samych leserów?
2
rysiek 2014-07-15 16:01:34
pomyliłeś adresata to i mylisz się w ocenie firmy, bajki opowiadasz i szkodzisz, nie jestem w kadrze zarządzającej, moja wypowiedź była i jest aktualna, polecam poczytać ze zrozumieniem do skutku
p. c. 2014-07-15 16:31:06
a czym szkodzę? że powiedziałem prawdę o warunkach w Avii. dziwne to szkodzenie.
na Niemcy idą maszyny a- bo są niezłe, b- bo są tańsze od konkurencyjnych maszyn c- bo Niemcy mają duuuużo cierpliwości do Avii
tylko co ma sprzedaż maszyn na rynek niemiecki do warunków pracy w Avii?
Chińczycy też potrafią wyprodukować niezłe rzeczy a warunki pracy mają tam legendarne.
1
kiero 2014-07-16 07:43:42
ta twoja prawda jest jak z dowcipu o trzech prawdach, nie masz pojęcia o konkurencji na rynkach obrabiarkowych ani o pracy zespołowej, robisz trollowanie w czystej postaci
JanJaneczek 2014-07-27 17:10:20
Do lolek kiero rysiek . A moze poprostu Jurek. Czytajac uwaznie krok po kroku zrozumierz, ze figlowanie "meissemagazin" pod buirkiem i patrzenie jak ci slupek w exelu idzie do gory to moze zrobi wrazenie na sekretarce , nie na "pracowniku"(cyt" niepozadek robia sami pracownicy"). Ty jestes od tego by ich zmotywowac. Niestety wyluzdany akord, brak jakichkowiek premii czy bonusow , wyplaty z duzym opozniemiem (a gdzie zaczarowane slowo -przepraszam) . Brak narzedzi bo schowane po szafach , bo faktura zalegla. Oto cala Avia. Rusz "folde" z krzesla, zejdz na produkcje i ... zacznij tworzyc nowe standarty zarzadziania . To wtedy ogloszenia poszukujacych kolejnych naiwnych nie bede potrzbne. Jak narazie "nowa czlowieka na gwal potrzbna" bo stara dociagnie do emerytury i "zegnaj Pamello". Avia to plan zywce przeniesiony z filmu "ziemia obiecana" Wajdy. Przyszly "pracowniku" jezeli masz wybor nie wybieraj Avii bo to czas stracony . Wiem co pisze.
5
kiero 2014-07-29 09:35:06
dziękuję za umieszczenie w zacnym gronie ale z imieniem to pudło; z twoją wydajnością w pracy było tak, jak z twoją ortografią, czyli marnie - jakość twoich ocen jest na podobnym poziomie;
bajki wypisujesz, bo ci firma podziękowała
2
lolek 2014-07-30 09:31:51
do tego, który myśli, że odkrył tu jedność w trójce: nie wiesz, co piszesz
Ja 2014-09-24 18:27:19
Avia to tragedia nigdy nie ma wylaty na czas plaaca ile chca co miesiac cos sobie ucinaja chyba na swoje prenmie wyplaty mizerne po 2tys jeszcze z tego z 200zl odetna!!nikomu nie radze tam isc do pracy!
3
rysiek 2014-09-25 08:05:37
bzdury, bzdury, bzdury
olo 2014-10-01 17:21:32
popieram
olo 2014-10-16 16:24:33
jest tak, że obibok się skarży a pracowity nie ma potrzeby tu zaglądać
emeryt 2015-03-01 12:34:09
Avii mocno nie polecam. Stawki srednie, wygorowany akord, balagan i coraz to nowsze i glupsze pomysly zarzadu. Nie znam pracownika ktory by sie dobrze o niej wypowiadal i byl zadowolony z warunkow a o mozliwosci rozwoju mozna zapomniec, bo jak sie rozwijac, majac do dyspozycji maszyny 30 letnie i starsze. Ktos kto pisze pozytywnie jest poprostu podstawiony.
2
Kordan 2015-03-09 16:10:41
Witam wszystkich. Czy wiecie może czy w AVII nadal szukają operatorów CNC? Widziałem ogłoszenie na stronie, ale nie wiem czy jest ono aktualne.
1
rysiek 2015-03-11 09:29:56
negatywy piszą osoby negatywnie zweryfikowane przez pracodawcę
olo 2015-03-14 10:31:49
popieram, przez ekran czuć,że negatywy i zaczepne pytania są od obiboków
rysio 2015-04-23 18:52:31
a mnie podoba sie pani z planowania
3
Młody 2015-04-28 21:56:22
Cześć, zastanawiam się nad wysłaniem CV w sprawie pracy jako konstruktor. Możecie co nieco podpowiedzieć? W sensie jakie są warunki pracy na tym stanowisku, bo jak na razie to widzę, że na produkcję jest sporo negatywnych opinii i praca na akord.
Na takim stanowisku da się zarobić ok. 3 tys. netto na start?
xXx 2015-05-01 14:30:01
to chcesz wygryźć głównego konstruktora?

1
xyz 2015-05-12 17:17:58
Rudy jest mój
4
qwerty 2015-05-13 13:38:24
musisz być dobry. tyle chyba nie dostaniesz. nie wiem czy potrzebuja konstruktorów. jak cię przyjmą to od pierwszego dnia nie będzie taryfy ulgowej. praca w stresie i terminach ale jak jestes dobry to sporo mozesz skorzystac, jak bedziesz kiepski to jeszcze szybciej sie z toba pożegnaja. próbuj
Wacek 2016-01-11 22:13:12
Jeśli 3 tys. to kwota wygórowana na konstruktora ??
To ile zarabia tam kierownik ??
3.5 - 4 tyś ????
2
Jacek 2016-01-14 16:19:57
Wacku, chciałbyś uzyskać jakąś umowę!
Arek 2016-07-19 23:26:12
Nie polecam tej firmy. Akord nie do wyrobienia. Musisz poniżać się przed technologami o "dopłaty". Celowo normy co pewien czas podnoszą, aby pracownik nie wyrobił normy i nie zarobił. Kierownictwo, szczególnie kierownik wydziału żeliwa to po prostu ....... brak słów. Głowne zajęcia tego kierownika i prezesa to podglądanie pracowników na kamerach. Od strony socjalnej syf i kiła. Szatnie i stołówka to istny gnój i chlew. Brak dobrych narzędzi i krótkie serie. Żenada.
13
mojci 2016-07-28 16:26:47
czy to ty wyleciałeś za podbieranie narzędzi, co nagrało się na kamerach?
3
Zostaw swoją opinię o AVIA FOP S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AVIA FOP S.A.