brak logo

Wadex P.P.H S.A

Wrocław

Opinie o Wadex P.P.H S.A

anonim 2009-02-21 23:15
Słowa kojarzące się z Wadex P.P.H S.A (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Wadex P.P.H S.A:
Najbardziej nie podobało mi się w Wadex P.P.H S.A:
???? 2009-10-04 16:21
mała płaca brak morzliwosci na rozwiniecie kariery pijaki
1
anonim 2009-12-17 17:18
???? - 2009-10-04 16:21:56

mała płaca brak morzliwosci na rozwiniecie kariery pijaki

dziadostwo syf od waty szklanej i krzemionki krystalicznej na hali zimno a prezes wali po pensji cwaniak nawet wigili nie robi aani bonow nie daje stare maszyny graty ruina bez przyszlosci rozwoju ale i tak go kroja ludzie na rurach pija pala i nic nie robia dno
1
anonim 2011-08-09 14:48
pamiętam jak firma zrobiła grilla dla pracowników i ich dzieci za kasę którą ukradł pracownikom przy wypłatach a i tak większość poszła, pewnie myśleli że to za darmo. na wigilie bandyta rozdawał jajeczka z substancji czekoladopodobnej. jakby ktoś dal mi w ryja normalnie. w lecie woda mineralna dla pracowników najtańsza z możliwych, dla mistrzówki ta lepsza. pracownik produkcji to kundel. wysr..... się na to wszystko. żal.
1
anonim 2011-08-29 18:39
Niestety to smutna prawda co wyżej napisane. NIE POLECAM!!!
? 2011-08-30 12:36
a jakie w tej firmie sa warunki zatrudnienia? Jest umowa o prace? Ile mozna zarobic. Szukam pracy a jednak liczy sie kazda jaka byla by aktualnie mozliwa i mysle o tej firmie. Rzeczywiscie szkoda czasu?
były pracownik 2011-09-09 22:00
to co kolega pisze to święta prawda tez tam pracowałem niezły syf Ala taka tam pracowała wielka szefowa i tak się sadziła a poszła na macierzyński i kopa dostała od przesieka a tak go zachwalała żałosne tak jest tam jest wyzysk i syf od waty szklanej ludzie tam chorują na raka jak [usunięte przez administratora] czy ini którzy tam pracują a się nie przyznają mafia i złodzieje zakłamane towarzystwo a prezes to prawda sam bylem na pikniku jak jak piwa rzalowal i z bagażnika wydzielał po jednej puszce dajcie spokój zle wspominam firmę i dalej jest tak samo ponoć gorzej tam pracują miesiac i ucie jaja samo to ze szefuf produkcji było ze 20 i cały czas kopa to o czymś świadczy
2
kandydat 2012-01-20 13:04
Jestem po pierwszej rozmowie o prace do tej firmy i muszę powiedzieć,że zdecydowanie był to pierwszy i ostatni mój kontakt z tą firmą. Właściciel tak mniemam zachowywał się wręcz ordynarnie. Kompletny brak kultury osobistej, nie był w stanie zapoznać się z aplikacją potencjalnego kandydata. Na trzy stronicowy życiorys wyczerpująco opisujący zakres obowiązków stwierdził,że aplikacja jest lakoniczna. Pozostawiłam to bez komentarza. Pytania zupełnie nie związane z doświadczeniem zawodowym a bardziej osobistym, miejsce pracy rodziców, męża, dlaczego nie jestem zarejestrowana w up itp. Co to ma do rzeczy nie wiem. Ale pewnie się nie znam :). Po 10 minutach mojego przesłuchania informacja,że praca to trzy stanowiska w jednym, wynagrodzenie nieokreślone i na sam koniec informacja,że to praca na własnej działalności gospodarczej, bo to zakład pracy chronionej czego w ogłoszeniu oczywiście już nie było i nie mogą sobie pozwolić zatrudniając osobę pełnosprawną na utratę statusu zpch. Wyszłam z tej rozmowy bardzo zniesmaczona.
Szanowny Panie Prezesie! W przeciwieństwie do Pana ja sobie cenię mój własny czas i wypadałoby dając ogłoszenie dokładnie sprecyzować oczekiwania, warunki zatrudnienia oraz stawiane obowiązki. Straciłam tylko czas i pieniądze na dojazd.
Nie polecam tej firmy zdecydowanie.
3
łysy 2012-03-21 18:50
To [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i cwaniaki, zgadzam się z pozostałymi osobami co do opini.
Nie ma co więcej pisać, ciśnienie się podnosi!!!!!!!!!.
były pracownik 2012-05-10 12:42
ludzie ta firma to porażka zarabiasz zł a prezes zabiera z tego 500bo mu coś się tak uroiło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zwolniłem się szybko nie polecam oszustwo zero umowy i najniższa krajowa na umowie a nie jak pensja do zusu szkoda slow nędza lepiej sprzątać klatki
2
anonim 2012-12-23 01:42
Wigilia firmowa: zwołanie około 30 obecnych pracowników do stołówki zdolnej pomieścić max 10 osób na raz. Cisza, nie wiadomo o co chodzi i co się wydarzy. Nagle wchodzą jacyś ludzie z cateringu i wnoszą żarcie. Miny na twarzy przy tym, jakby ktoś im kazał za karę gówna sprzątać.
Pani prezes wielce zniesmaczona, że musi "usługiwać" brudnym pracownikom produkcji po chwili się zmyła. Bo ona jest przecież lepszym człowiekiem itp.. Wchodzi dyrektor i słowa: "Wesołych świąt, w tym roku nasza firma miała nawet dobry przerób, mam nadzieję, ze w następnym nie będzie gorzej..(Coś w tym stylu). Składam życzenia na ręce [usunięte przez administratora], on wam przekaże. (jeden z mistrzów czy tam jakiś poddyrektor, czy [usunięte przez administratora].). Pan [usunięte przez administratora], dyrektor wychodzi. Pan dyrektor nie poda ręki pracownikowi, bo to w kręgach elitarnych ludzi, których kupa nie śmierdzi jest nie do pomyślenia. Nie można dotykać pariasów!
Żałosne! Cały szereg uchybień w procedurze. Potwierdzam opinie, że dyrektor to c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] oderwany od pługa a reszta to prostaki bez szkoły, którzy na niczym kompletnie się tam nie znają.

Jeżeli cenisz sobie godne traktowanie Ciebie jak człowieka, to idź sprzątaj lepiej te kible czy coś.
2
Ende 2014-03-17 12:35
to chyba jakieś mylne informacje, bo ich www mówi coś innego - http://www.wadex.pl/ szkoda, że w zakładce z ofertami pracy pusto
1
Jarcus 2014-04-11 00:33
To już nie wiadomo komu wierzyć bardziej. Chociaż dla mnie krs jest dużo bardziej wiarygodnym źródłem informacji. Ale ewentualnie wypowiedź obecnego/byłego pracownika byłaby wskazana.
kondzik 2014-04-13 17:10
pod koniec września ubiegłego roku Wadex wygrał kolejny przetarg więc wątpię, żeby obecnie nie funkcjonowali
niko 2014-04-17 22:00
poczytajcie troszkę najpierw czy rzeczywiście wszystkie przedsiębiorstwa musza być wpisane do tego krsu
1
może 2014-05-28 13:33
A jak jest ze stanowiskami w biurach, konstruktor/projektant? wszyscy w kazdej firmie pisza ze zle, ze wyzysk, ze chamstwo a jak co do czego przychodzi to okazuje sie ze 80% opini wyssanych z palca
Kłodzko 2014-08-20 09:14
Zbigniew nie wiem czy pamiętasz,,,,,ale w Kłodzku ,,,,,,,tez masz spółkę Wadex inwest zoo.
Zbigniew która na dzień dzisiejszy to jakieś nieporozumienie inwesstycyjne .
Siedziba Grunwaldzka 29 Kłodzko sam wiesz ze to fikcja..
Nie podaje się w internecie nie istniejących adresów spółek.
Nie zaczyna się inwestycji " Od wycinki drzewa i sprzedaży " z fortu Owcza Góra Kłodzko.
Tez słyszałem ze należysz do tej znanej ...Jak wy na oto mówicie,,,,,,A Sitwy ....Tacy ludzie ponad
prawem......
Michał Łacny 2014-09-03 10:26
Spekulacje względem akcji WADEX.SA
Na giełdzie się nie znam ,ale niedługo zima.
Akcje spółki zawsze windują do góry w okresie
zimowym...Kup teraz sprzedaj w okresie styczeń marzec 2015 roku. To na pewno zarobisz...
Michał Łacny 2014-09-04 19:02
korekta.... Akcje spółki zawsze windują do góry w okresie
zimowym..... Tez jest ważne czy Wadex jest związany z rynkiem wschodnim ...ostatnio Putin jest nieprzewidywalny...a to może negatywnie wpłynąć na akcje spółki Wadex SA
Kłodzko Glatz Kladsko - Google+ 2014-09-22 08:18
Konkurs firmy Wadex na projekt zagospodarowania Fortu Owcza Góra przedłużony, do 22/10/2014,,,
można spekulować z jakiego powodu ,,,????
-brak zainteresowania projektem
-brak funduszy na nagrodę...dla zwycięscy(700 000 zł)
-brak wystarczającego czasu...na stożenie projektu
-za duże zainteresowanie ???? projektem
1
Marek 2014-09-24 20:26
Hej, mam pytanie do pracowników dotyczące zmiany siedziby. Kiedy realnie Wadex się przeniesie do nowej siedziby?
ignac 2014-09-28 13:41
to który to jest wątek?
Mirek 2014-11-11 22:24
Wrzucając w gooogle Wadex P.P.H S.A, znajduję tylko stronę firmy (usunięte przez administratora)Jest to strona firmy z siedzibą we Wrocławiu i faktycznie zmienia ona siedzibę z Tarnogaju na zachodnią cześć Wrocławia. Interesuję się tą firmą ze względu czy po zmianie siedziby nie szukać tam pracy.
lado 2015-01-30 18:58
słyszałem , że Wadex to jeden z najlepszych w naszym kraju producentów przewodów spalinowych ze stali kwasoodpornej przeznaczonych do odprowadzania spalin z urządzeń grzewczych opalanych gazem i olejem. Interesuje mnie stanowsko handlowa własnie u nich. Powiedzcie czy warto i rzeczywiście to się tak dobrze sprzedaje
Esra 2015-03-31 20:46
Mogłeś napisać, że ta firma zajmuje sie po prostu produkcją blach kominowych i blach nierdzewnych. Mniej więcej w tym zdaniu znajdują się wszystkie rzeczy które firma produkuje. Może słyszeliście czy Wadex z Wrocławia posiada aktualnie jakieś miejsca pracy ? Może być nawet na produkcji, nie umiem jakoś znaleźć sam...
glupi ja 2016-05-12 20:45
Dokładnie tak @erni. A widziałem, że szukali jakiś czas temu doradcy techniczno-handlowego. Żałuję bardzo, że nie aplikowałem, ale przestraszyłem się, że trzeba mieć 2 lata doświadczenia na takim stanowisku, a ja nie posiadam i pewnie nie mam szans..
Alicja 2017-03-23 15:30
@Gosć, a co możesz jeszcze powiedzieć o pracy w tym miejscu? Co podoba Ci się najbardziej?
alibaba 2017-04-12 20:34
omijać to ścierwo. dużo sku....twa i poj...ch dzieci w dresach. zostałem przepędzony z tej firmy po 6 latach pracy, wyzwiskami pracujących tam polskich złośliwych, zawistnych świń, chamów i podwórkowych cwaniaczków. kierownictwo miało to głęboko w ... co ci szmaciarze ze mnie w tej firmie zrobili a nawet do "pracowników" hali dołączyli. żadnej reakcji, tylko uśmiech politowania. wyzwiska, przezwiska, pomówienia, struganie wariata za plecami itd. i tak przez 4 lata. polski kociołek. jeszcze czegoś takiego nie widziałem żeby wobec jednego pracownika większość hali zakroiła szeroką zmowę w celu pozbycia się tej osoby z pracy a wszystko to ze strachu przed nią - inaczej tego nie tłumaczę. cała moja praca i wysiłek okazały się nic nie warte i nawet "kierownictwo" (tylko technicznie nazywam ich kierownictwem bo to też banda pajaców) nie mrugnęło okiem kiedy odchodziłem. nie radzę tam podejmować pracy jeżeli nie chcecie być potraktowani jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeżeli mimo wszystko ktoś się na to zdecyduje to polecam przypomnieć sobie jak być k...ą i kłamcą bo tam umiejętności, włożona praca czy nawet efekty nic nie znaczą. zaraz pojawi się jakaś polska świnia która powie ci coś w stylu "no i co"... jedynie - jak to jeden z nieudaczników z hali powiedział - "trzeba zbierać haki". ta firma - no jednak bardziej hala produkcyjna - to zbieranina meneli, ment społecznych i półdzikich bydląt o mentalności k...y i złodzieja. większość z nich powinna być wysłana na poważne leczenie psychiatryczne. warunki do współpracy i rozwoju - ZEROWE. omijać to ścierwo.
8
Były Pracownik 2017-04-14 11:18
Firma WADEX to pomyłka.Praca za minimalną krajową a reszta dogadana na gębę.Pracują tam ludzie którzy boją się że świat na tej firmie się kończy.Pracownicy są wykorzystywani mają robić wszystko jeżeli nie to minimalna krajowa.Nikt o zdrowym umyśle nie chce tam pracować bo kto przyjdzie robić na stawkę ugadaną na gębę?Pracujesz cały miesiąc pójdziesz na l4 opiekę bądź komuś coś się nie spodoba i otrzymujesz na wypłatę min krajową i nie wiesz co masz robić.Firma nie liczy się z kodeksem pracy przepisami BHiP syf wata szklana wszędzie brak wyciągów do gazów spawalniczych, hałas brud, zapylenie.Mistrz szef kierownik ludzie z łapanki nie mający pojęcia o niczym,stoją i lampią się przez okno 8h i patrzą na ręce, stosują presję i obrabiaja tyłki ludzią.Każdy ma inna stawkę dogadana na gębę jeden zarabia drugi robi to samo i nie ma nic.... Umowa o pracę ? zapomnijcie obiecują ze najpierw zlecenie później umowa i co ludzie siedzą czekają albo odchodzą albo im karzą iść na działalność jednoosobową ....tak,tak tam jest 50 pracowników 40 na działalności reszta zlecenie i ze 3 na umowę o pracę. Odradzam wszystkim pracę w tej firmie lepiej siedzieć i zasiłek brać przynajmniej na papierze masz ile zasiłku dostaniesz niż pracować cały miesiąc za damski uj.
11
Białyczłowiek 2017-04-18 12:41
A to kto ?
Mentor 2017-08-08 19:36
Panie Piotrze. Dziękuję za sprawozdanie. Proszę się przygotować. W środę po długim weekendzie. Dyktando z języka Polskiego. :)
3
P.P.CH Wadex. 2017-08-09 00:28
Po długim weekendzie wszyscy na dywanik do Pana Prezesa. I do zwolnienia za te brednie które piszą nie zdajecie se sprawy że te wasze wpisy zostały właśnie podane sprawdzeniu przez prokurature i sprawa zostanie dokładnie zweryfikowane przez odpowiednie do tego celu służby a osoby które ten proceder uprawiają zostaną ciężko ukarane i odpowiedzą za swoją niekompetencje cywilno prawną.
Pracownik parodniowy 2017-08-09 21:06
Ta firma jest z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przepraszam z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez duże D śmierdzi w niej gorzej niż z wysypiska obok. Prezes złodziej i cała reszta to hu i kur którzy na ludzkiej pracy chcą zarobić pracujesz 200 godz za min krajowa i cie jak szmate traktują. Wszędzie kamery szkoda kibel na czas itd pracownik wychodzi 5 min popracy i jest afera jak on mógł wyjść tak szybko. Śmiecie w kurwidolku i tyle szkoda słów i czasu na tą pseudo firmę. Inspekcja pracy codziennie i do zamknięcia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie polecam świeży pracownik
Alicja 2017-08-12 18:40
Czy firma Wadex P.P.H S.A prowadzi obecnie procesy rekrutacyjne? Jak przebiega pierwsza rozmowa z pracodawcą? Na co warto zwrócić uwagę przygotowując się do tego spotkania? Dla osób potencjalnie zainteresowanych ofertami pracy będą to przydatne informacje.
kandydatka 2017-08-14 08:58
Pytanie o jakie stanowisko się starasz ? Obecnie jest rekrutacja chyba na stanowisko księgowo-kadrowo byłam i dziękuję . Rozmowa nic nie wnosząca wszystko dokładnie jak opisał to ktoś kilka lat temu.

kandydat 2012-01-20 13:04 Jestem po pierwszej rozmowie o prace do tej firmy i muszę powiedzieć,że zdecydowanie był to pierwszy i ostatni mój kontakt z tą firmą. Właściciel tak mniemam zachowywał się wręcz ordynarnie. Kompletny brak kultury osobistej, nie był w stanie zapoznać się z aplikacją potencjalnego kandydata. Na trzy stronicowy życiorys wyczerpująco opisujący zakres obowiązków stwierdził,że aplikacja jest lakoniczna. Pozostawiłam to bez komentarza. Pytania zupełnie nie związane z doświadczeniem zawodowym a bardziej osobistym, miejsce pracy rodziców, męża, dlaczego nie jestem zarejestrowana w up itp. Co to ma do rzeczy nie wiem. Ale pewnie się nie znam :). Po 10 minutach mojego przesłuchania informacja,że praca to trzy stanowiska w jednym, wynagrodzenie nieokreślone i na sam koniec informacja,że to praca na własnej działalności gospodarczej, bo to zakład pracy chronionej czego w ogłoszeniu oczywiście już nie było i nie mogą sobie pozwolić zatrudniając osobę pełnosprawną na utratę statusu zpch. Wyszłam z tej rozmowy bardzo zniesmaczona.
Szanowny Panie Prezesie! W przeciwieństwie do Pana ja sobie cenię mój własny czas i wypadałoby dając ogłoszenie dokładnie sprecyzować oczekiwania, warunki zatrudnienia oraz stawiane obowiązki. Straciłam tylko czas i pieniądze na dojazd.
Nie polecam tej firmy zdecydowanie.
1
Zostaw swoją opinię o Wadex P.P.H S.A - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wadex P.P.H S.A