Seifert Polska

Katowice

Opinie o Seifert Polska

pracownik tej firmy 2010-10-07 14:10:02
Zostawcie sobie spokoj z ta firma. Szefowie to klamczuchy tylko.Obiecuja duzo a nic nie dotrzymuja. Stracony tylko czas tam pracowac .
5
rekrutowana 2014-12-30 04:04:14
W dniu dzisiejszym wzięłam udział w spotkaniu rekrutacyjnym na stanowisko biurowe w firmie Seifert Polska. Odbyłam już wiele rozmów o pracę i z przykrością stwierdzam, że ta w firmie Seifert Polska była pierwszą, którą będę wspominać negatywnie. Spotkanie trwało ok. 8 minut, w trakcie których dopuszczono mnie do wypowiedzenia może 4 zdań. Mam wrażenie, że Panią, z którą rozmawiałam w ogóle nie interesowała moja osoba i kandydat został już wcześniej wybrany, a rekrutacja była tylko uciążliwą formalnością. I stratą czasu, niestety. Jeżeli osoba rekrutująca pogardliwie reaguje na ukończony przez kandydata kierunek studiów mimo, że w ogłoszeniu wymagane jest wykształcenie średnie to jest to dla mnie sygnał, że z taką kadrą nie chcę mieć nic wspólnego. Wydawało mi się, że w tak dużej i znanej firmie kultura stoi na wyższym poziomie. Cóż, pomyliłam się. I nie ukrywam, że jestem najnormalniej w świecie zła. Przygotowałam się do tej rozmowy, poświęciłam czas na to żeby móc wypaść dobrze, ale nie dano mi szansy. Po co w ogóle przeprowadzać taką rekrutację?
11
jj 2015-10-15 22:27:32
nie wiem jak jest w innych oddziałach, ale w mysłowickim rozmowy są przeprowadzane na poziomie. Pani kadrowa jest osobą kompetentną i angazuje się w rozmowy na kazdym etapie rekrutacji. Byłam rekrutowana jakiś czas temu i była miła atmosfera
2
Michael 2016-04-19 23:56:39
czytając ostatnie wpisy można odnieść wrażenie, że posty są specjalnie redagowane w celu polepszenia opinii na temat tej firmy...
2
@nn@ 2016-04-25 18:16:10
W pełni popieram. Cos tu jest nie tak czytając te wpisy... Jakby autoreklama. Musi być naprawdę złe skoro aż tak trzeba pisać...
2
Maniek 2016-04-26 15:31:44
Jak taka super to bierz ja a nie pisz takie glupoty
KP 2016-05-06 13:57:30
Ta firma jest wyłącznie nastawiona na zysk kosztem pracowników. Zero rozwoju, system motywacyjny nie istnieje. Można tam popracować na poczekaniu. Praca od godz 8 do 17 gdzie przerwa pomiędzy 12 a 13 nie istnieje.
6
KP 2016-05-24 16:00:48
oczywiście, że jako były pracownik.
klk 2016-05-26 22:16:58
w tej firmie każdy kłamie , mówią ze nikogo nie zwolnią a później ze względów ekonomicznych zwalniają po kolei , 13tki nie wypłacają przesuwają na czerwiec a potem zwalniają
3
Zzz 2016-05-29 13:21:04
Obiecywali że nie będzie zwolnień a tu wypowiedzenie za wypowiedzeniem.. obiecują złote góry a jest inaczej
2
były pracownik 2016-08-21 16:55:06
Za polecenie pracownika jest dodatkowa premia. Jeśli osoba polecona przejdzie okres próbny to polecający otrzymuje 1000 brutto za pracownika magazynu 2000 brutto za spedytora itd. Ciekawe tylko jakbym później spojrzał swojemu znajomemu oczy. Oczywiście niektórzy bezczelnie wciskają swoich znajomych w ten gnój.
były pracownik 2016-08-21 19:53:39
Anger proponuje Tobie poczytać resztę wpisów i jeszcze raz się zastanowić nad tym czy warto w tej firmie pracować. Mam za sobą prawie 10 lat doświadczenia w obszarze TSL Pracowałem w kilku firmach ciągle szukając lepszych warunków i perspektyw. Uwierz mi że to co zobaczyłem w tej firmie zmieniło moje spojrzenie. Teraz mam spokojną robotę i mimo małych pieniędzy nie szukam już niczego lepszego bo wiem ze można się nieźle naciąć. No chyba że ktoś lubi taplać się w kale. Wtedy gorąco polecam prace w tej firmie.
1
bill 2016-08-29 21:43:08
Jeżeli ludzie polecają firmę znajomym to nie może być aż tak źle. Jeśli oferują takie premie a nawet 13- stki to chyba się skuszę i spróbuję swoich sił na spedytora do Lubonia, niepokoją mnie tylko te negatywne opinie. Nie wiem tylko czy są obiektywne bo większość od byłych / zwolnionych pracowników a wiadomo jak jest.
pracownik 2016-08-31 08:46:56
Tragedia nie firma. Z oddziału w Mysłowicach przymusowe dojazdy do Mazańcowic bez płaconych delegacji i koordynator Paweł nieudolny brat kierownika, który wydziera się po pracownikach
4
były pracownik 2016-09-01 18:44:31
Po tygodniu pracy w tej firmie zobaczyłem że to oszukańcze srajewo żerujące głównie na naiwnych dzieciach. Nie mam zwyczaju męczyć się i narzekać. Porobiłem dobre miny szukając powolutku czegoś lepszego no i długo nie musiałem szukać
2
były pracownik 2016-09-01 18:55:15
Życzę powodzenia naiwnej i mało ambitnej młodzieży na stanowiskach magazynowych. Z kolei spedytorzy w tej firmie nie narzekają a nawet sobie chwalą pracę. Na temat wynagrodzeń nie rozmawiają czyli płaca musi być godna.
2
były pracownik 2016-09-03 14:32:39
To bardzo dziwne że moja relacja na temat pracy w tej firmie po prostu zniknęła nagle ze strony grubo ponad miesiąc temu ją zamieściłem i nagle komuś zaczęła przeszkadzać.
1
A 2016-09-09 17:32:20
Dobra praca do zdobycia doświadczenia.
Plusy i minusy jak wszędzie. Zależy kto jaki ma cel w życiu.
Jeśli natomiast ktoś chce przyjść i przepracować kilka lat na magazynie to nie polecam.
2
a 2016-09-13 09:55:24
Wypłata terminowa ale niska.
a 2016-09-14 19:58:18
Zależy na jakie stanowisko.
Aleksander 2016-09-15 09:39:44
Zależy właśnie o jakie stanowisko pytasz inaczej zarabia pracownik magazynu i inaczej spedytor
były pracownik 2016-11-06 16:02:50
Mam wrażenie, że pracownicy portalu GOWORK otrzymują profity od firm za usuwanie negatywnych komentarzy na ich temat. jeszcze miesiąc temu było 41 komentarzy na temat ww firmy. Dzisiaj jest już tylko 21.
były pracownik 2016-11-06 16:03:26
Mam wrażenie, że pracownicy portalu GOWORK otrzymują profity od firm za usuwanie negatywnych komentarzy na ich temat. jeszcze miesiąc temu było 41 komentarzy na temat ww firmy. Dzisiaj jest już tylko 21.
1
Gggg 2016-11-09 16:18:27
Dokładnie
janek 2016-12-02 11:59:47
w firmie nie ma już brata kierownika magazynu wiec atmosfera się dużo poprawiła , prezes rok temu postawił nam super jedzonko na wigilie , może w tym roku też będzie , łubub dubu łubu dubu niech żyje prezes naszego klubu niech żyjeeeee nam !!! :)) a kto ? Janek ! dusi grosz skąpiec sknerus i oszust
4
Zostaw swoją opinię o Seifert Polska - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Seifert Polska