Seifert Polska

Katowice

Opinie o Seifert Polska

były pracownik 2016-08-21 16:55
Za polecenie pracownika jest dodatkowa premia. Jeśli osoba polecona przejdzie okres próbny to polecający otrzymuje 1000 brutto za pracownika magazynu 2000 brutto za spedytora itd. Ciekawe tylko jakbym później spojrzał swojemu znajomemu oczy. Oczywiście niektórzy bezczelnie wciskają swoich znajomych w ten gnój.
były pracownik 2016-08-21 19:53
Anger proponuje Tobie poczytać resztę wpisów i jeszcze raz się zastanowić nad tym czy warto w tej firmie pracować. Mam za sobą prawie 10 lat doświadczenia w obszarze TSL Pracowałem w kilku firmach ciągle szukając lepszych warunków i perspektyw. Uwierz mi że to co zobaczyłem w tej firmie zmieniło moje spojrzenie. Teraz mam spokojną robotę i mimo małych pieniędzy nie szukam już niczego lepszego bo wiem ze można się nieźle naciąć. No chyba że ktoś lubi taplać się w kale. Wtedy gorąco polecam prace w tej firmie.
3
bill 2016-08-29 21:43
Jeżeli ludzie polecają firmę znajomym to nie może być aż tak źle. Jeśli oferują takie premie a nawet 13- stki to chyba się skuszę i spróbuję swoich sił na spedytora do Lubonia, niepokoją mnie tylko te negatywne opinie. Nie wiem tylko czy są obiektywne bo większość od byłych / zwolnionych pracowników a wiadomo jak jest.
pracownik 2016-08-31 08:46
Tragedia nie firma. Z oddziału w Mysłowicach przymusowe dojazdy do Mazańcowic bez płaconych delegacji i koordynator Paweł nieudolny brat kierownika, który wydziera się po pracownikach
5
były pracownik 2016-09-01 18:44
Po tygodniu pracy w tej firmie zobaczyłem że to oszukańcze srajewo żerujące głównie na naiwnych dzieciach. Nie mam zwyczaju męczyć się i narzekać. Porobiłem dobre miny szukając powolutku czegoś lepszego no i długo nie musiałem szukać
2
były pracownik 2016-09-01 18:55
Życzę powodzenia naiwnej i mało ambitnej młodzieży na stanowiskach magazynowych. Z kolei spedytorzy w tej firmie nie narzekają a nawet sobie chwalą pracę. Na temat wynagrodzeń nie rozmawiają czyli płaca musi być godna.
2
były pracownik 2016-09-03 14:32
To bardzo dziwne że moja relacja na temat pracy w tej firmie po prostu zniknęła nagle ze strony grubo ponad miesiąc temu ją zamieściłem i nagle komuś zaczęła przeszkadzać.
1
A 2016-09-09 17:32
Dobra praca do zdobycia doświadczenia.
Plusy i minusy jak wszędzie. Zależy kto jaki ma cel w życiu.
Jeśli natomiast ktoś chce przyjść i przepracować kilka lat na magazynie to nie polecam.
3
a 2016-09-13 09:55
Wypłata terminowa ale niska.
a 2016-09-14 19:58
Zależy na jakie stanowisko.
Aleksander 2016-09-15 09:39
Zależy właśnie o jakie stanowisko pytasz inaczej zarabia pracownik magazynu i inaczej spedytor
były pracownik 2016-11-06 16:02
Mam wrażenie, że pracownicy portalu GOWORK otrzymują profity od firm za usuwanie negatywnych komentarzy na ich temat. jeszcze miesiąc temu było 41 komentarzy na temat ww firmy. Dzisiaj jest już tylko 21.
były pracownik 2016-11-06 16:03
Mam wrażenie, że pracownicy portalu GOWORK otrzymują profity od firm za usuwanie negatywnych komentarzy na ich temat. jeszcze miesiąc temu było 41 komentarzy na temat ww firmy. Dzisiaj jest już tylko 21.
1
Gggg 2016-11-09 16:18
Dokładnie
janek 2016-12-02 11:59
w firmie nie ma już brata kierownika magazynu wiec atmosfera się dużo poprawiła , prezes rok temu postawił nam super jedzonko na wigilie , może w tym roku też będzie , łubub dubu łubu dubu niech żyje prezes naszego klubu niech żyjeeeee nam !!! :)) a kto ? (usunięte przez administratora) ! (usunięte przez administratora)
6
mg 2017-01-11 10:35
może ktoś napisze jak wygląda praca na magazynie w Bielsku ? jaka atmosfera ?
Roman 2017-01-12 13:58
Uważaj bo może przyjść ktoś znacznie rygorystyczny. Szef musi dbać o morale firmy tym bardziej, że ma zatrudnionych maruderów, którzy mu próbują popsuć opinię. Jak nie ma w firmie nieszczęśników to atmosfera jest super i chce się pracować. Dzięki szefie.
Marek 2017-01-16 18:39
Jakie zarobki jako operator wózka widłowego ? praca 2 zmianowa ?
krzychu 2017-01-16 18:44
Jakie zarobki w Bielsku ?
nikczemnik 2017-01-18 17:07
Witajta, biali murzyni którzy ochoczo pragna sie zatrudnic w tej firmie ;-) praca nie jest taka zla jak sie wydaje mianowicie w mazancowicach przy mrozach ktore nas zaszczycily tej zimy na hali teperatura jest i byla Tyko 8 stopni do 11 st. max ogrzewanie jest tylko nie chodzi bo szefostwo oszczedza, Tak cieple kraje itp. Ale wracamy na ziemie, ubranie jest oczo**bne i nie stosowne to teperatu , chcesz dostac obiad regeneracyjny musisz go sobie w polowie dofinansowac TAK! Za najnizsza krajowa gdzie nie stac cie na nic a jeszcze Banjorom muszisz placic. Przerwe masz 20min chodź w umowie pisze 30. I pisac by sie chcialo jeszcze. A wiec mili drodzy przybywajcie z duzym optymizmem do firmy i cieszmy sie chwila :-D
2
janek krętacki 2017-01-20 16:24
a to ci (usunięte przez administratora) ) oszczedza na ogrzewaniu tak jak co roku , umowy są tak sprecyzowane żeby nie isc na l4 najniższa krajowa nawet mniejsza i premia uznaniowa ktoś chce więcej szczegółów to zapraszam (usunięte przez administrat (usunięte przez administratora) to największy (usunięte przez administratora) , nic dziwnego to (usunięte przez administratora)
1
wojt 2017-01-24 12:14
a jakie zarobki w Mysłowicach ? jaka atmosfera ? chodzi o magazyn
1
flecz 2017-01-25 11:45
Seifert to nieudolna firma poszukująca klientów i nie umiejąca ich znaleźć ino same paście typu przeładunek red buli czy granulatu , mają jedynego dobrego klienta który jest w bielsku to (usunięte przez administratora) dzięki nim żyją jeszcze , w mysłowicach to papier do d.... i chusteczki śmieszna (usunięte przez administratora) , ja zostałem zwolniony w maju jak szedłem na urlop kłamali w żywe oczy że wróce do Mysłowic to banda kłąmców i oszustów zapewniam was macie kwote brutto mniejszą od krajowej plus premie aby nie isc na l4 i nie wierzcie w premie odciągają je po najmniejszym nawet błędzie nawet nie z twojej winy , a (usunięte przez administratora) to zwykły cham i burak był chyba z innej matki bo kiero był oki ! pozdro dla normalnych
3
lilaa 2017-02-02 22:17
omijajcie ją z daleka tak jak napisali tu poprzednicy (usunięte przez administratora) e byłam spedytorem prawie 2 lata nie polecam a jeśli chodzi o prezesa to niezły bajko pisarz , nigdy nie widziałam i nie poznałam większego sknery niż on , (usunięte przez administratora)
1
Remik 2017-02-04 10:37
Ja zacząłem pracę w firmie i nie wiem co Ci ludzie piszą? Jak się konus praca nie podoba zawsze może zmienić na lepsze. Już nie raz pokrzywdzeni pracownicy to zwykłe leniuchy i dlatego mieli problemy. Każda firma ma czasami jakieś kłopoty ale to się zdarza.
pat 2017-02-06 14:51
Remik wiesz moze ile można zarobić na magazynie ? wózki czołowe czy boczne ? Jak atmosfera w pracy ?
luck 2017-02-08 20:50
pracuje w tej firmie ponad dwa lata i bywa różnie, raz lepiej,czasem ciężko ale pracowałem też wcześniej w kilku innych firmach i Seifert naprawdę nie jest taki zły.
jest wiele do poprawy i kasa też mogłaby być lepsza ale powyższe opinie są zdecydowanie przesadzone.
exworker 2017-02-09 17:38
Luck chyba zbyt wielu rzeczy nie widzi i nie słyszy
Farcio 2017-02-16 08:49
Podpinam sie do pytania. Ile płacą na mazgazynie.
Roberto 2017-02-16 14:17
Ile może zarobić w Seifert-cie spedytor międzynarodowy z francuskim i angielskim? Słyszałem, że to dobra firma, może przejdę?
1
luck 2 2017-02-16 21:10
wcale opinie nie są przesadzone tylko prawdziwe ludzie którzy to piszą tu robili tak jak ja tu dalej robie tylko że w Bielsku a wcześniej w Mysłowicach , jest tragedia !! pani (usunięte przez administratora) w biurze myśli ze jest kierowniczką, a w Mysłowicach wieje nudą ...żadnych perspektyw ! spedycja leci w (usunięte przez administratora) . magazyn (usunięte przez administratora) sama ....szkoda gadać
1
Farcio 2017-02-17 07:26
To odpowie ktos na pytanie.Jakie zarobki jako operator wózka widłowego??
nikoledeon 2017-02-21 00:12
tysiąc pincet panie
Regionalny 2017-02-25 16:42
Praca moja dla Seifert-u trwa juz dość długo i nie mam wrażenia żeby było tak źle jak niektórzy piszą. Gdyby ludzie bardziej sie starali może byłoby jeszcze lepiej.?
Zuzanna 2017-03-01 09:39
@Regionalny jak długo pracujesz w Seifert Polska? Możesz opowiedzieć jakim są pracodawcą?
El@ 2017-03-03 20:04
regionalny to pupil (usunięte przez administratora) dlatego się chwali prace tam , ta firma to tragedia przepracowałam tam 2 lata na magazynie umowa o prace skonstruowana tak żeby nadgodziny były płacone od najniższej krajowej , premii nie płacili za nie twój błąd (usunięte przez administratora) koordynatorki , także kadrowej , pisali tu także o bracie kierownika tak to prawda to zwykły (usunięte przez administratora) był , a (usunięte przez administratora) może i kulturalny ale prawdziwy (usunięte przez administratora) pozdrawiam ;-)
2
Fgdt 2017-03-03 21:47
Pracowalem kilka lat w Poznaniu.odradzam ta firme kazdemu.szczegolnie magazyn.
2
Qwer 2017-03-05 00:28
Tam robisz wssystko nie ma cos takiego jak sam operator wòzka a kasa to nie pytaj no i odp materialna
1
Zuzanna 2017-03-06 09:21
@Qwer @Fgdt chętnie usłyszymy więcej na temat Waszych doświadczeń z Seifert Polska. Jakie warunki zatrudnienia oferuje firma?
ex worker 2017-03-06 15:09
Najgorsze z możliwych. Umowa o pracę podstawą jest minimalna krajowa więc z nadgodzin i weekendów wychodzą grosze. Reszta w premii żeby dla wózkowego wyszło 2100 zł bez nadgodzin. Ja przepracowałem w jednym miesiącu wszystkie weekendy bez jednej niedzieli i jeszcze w tygodniu często dłużej po 9-10 godzin i nawet 3000 nie wyszło. Żenada. A premie zabierają za urop albo słaby wynik pracy magazynu co w takim bałaganie jest standardem. W tej firmie nie opłaca się pracować.
Zuzanna 2017-03-06 15:34
@ex worker rozumiem, że praca w firmie nie spełniła Twoich oczekiwań. Dawno temu wystąpiła taka sytuacja? Firma obecnie oferuje benefity dla pracowników, o których więcej można przeczytać w tej zakładce: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,14022,0,0,benefity_dla_pracownikow
ex worker 2017-03-06 18:46
Pracowałem tam chwilę wiosną poprzedniego roku. Benefit system jest ale pracodawca dopłaca grosze więc żaden ekstras a z 13tymi wypłatami to kombinują tak żeby nie wypłacić. Dodatek do urlopu jest ale zabierają premie tak że z dodatku grosze wychodzą. Proponuje Tobie poczytać wszystkie opinie i omijać tą firmę z daleka.
1
Zuzanna 2017-03-07 11:11
@ex worker moim zadaniem jest poznanie jak najlepiej firmy, dlatego właśnie dopytuję Was o Wasze wrażenia na temat pracy w firmie. Zachęcam osoby, które pracowały w firmie do dzielenia się swoimi doświadczeniami.
Kondziu 2017-03-16 21:23
janek nie pal janka ;-) dawaj kaske !
1
Natalia 2017-03-20 11:50
Seifert Polska to nowoczesna firma ciągle rozwijająca się, powstają nowe oddziały w Polsce jak również w innych krajach europejskich. Praca tu sprawia mi satysfakcję, natomiast nie polecam lektury wpisów.
ex worker 2017-03-20 14:57
Natalia to fake. Pracodawcy dość często "promują" się w ten sposób. Nie znam żadnego zadowolonego z pracy w tej firmie magazyniera
koliber 2017-03-20 20:27
A ja jestem zadowolona, co prawda nie jestem magazynierem ale czytając powyższe opinie nie mogę się zgodzić z tą fala krytyki. Kasa owszem nie powala ale jest zawsze na czas. Są benefity multisport, medicover,a nawet 13-stka. Nie wiem dlaczego osoby tu piszą o kombinowaniu skoro te 13-stki są naprawdę wypłacane. Minusem jest dodatkowa niepłatna przerwa, akurat ja jej nie potrzebuję choć teraz w firmach chyba taki trend. Faktem jest to że w Seifert nie można się migać od pracy i jak ktoś lubi pobimbać to rzeczywiście się tutaj nie odnajdzie. Zresztą obecnie podobno jest rynek pracownika więc jak komuś się nie podoba to raczej łatwo może sobie polepszyć warunki:) ale wiadomo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...
Zuzanna 2017-03-21 09:14
@koliber rozumiem, że Ty jesteś zadowolona z pracy w Seifert Polska. A co możesz powiedzieć o możliwościach rozwoju, które zapewnia firma?
1
Daga 2017-03-21 21:41
janek mnie oszukał kazal mi ciągnąć .......
1
koliber 2017-03-21 21:46
Są szkolenia, więc jeżeli tak rozumiesz rozwój to potwierdzam. Z awansem już gorzej bo nie jest to korporacja o rozbudowanej strukturze więc i możliwości są ograniczone.
Zostaw swoją opinię o Seifert Polska - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Seifert Polska