brak logo

abwood

Sławno

Opinie o abwood

byla pracownica 2017-04-29 12:24
Mistrz ok bez zarzutu - ale zmianowa elita tragiczna.
3
on WM3 2017-04-30 12:27
Bo solidarnie zmiany powinny nie przystapic do pracy ze 3 dni , nie ciagnac nocnych zmian moze wtedy cos wskuramy. Zwolic nie zwolnia bo brakuje chetnych do pracy . W przeciwnym razie bedziemy dybac za najnizsza krajowa albo z podwyzka 0,25 gr/h. Posmiechowisko. W sklepach zarabiaja tyle bez nocek . Wstrzymamy produkcje wtedy przemysli Zarzad czy chcialby pracowac za takie pieniadze.
17
ciekawy 2017-05-09 19:21
To w koncu na ktorej zmianie jest tem mobbing I toksyczne liderki ? Mistrza S. czy Mistrza D. ?
3
wm3 2017-05-10 20:09
jaki mobing za robote się zabierzcie co wy kurwa chcecie jak wam zarobki na szpachlu nie pasują to zapraszam na opticaty to zobaczycie jak sie zapierdala
6
Związki zawodowe. 2017-05-10 20:50
Trzeba było się uczyć kmiocie ,to byś nie zapierdalał.Najważniejsze żeby się nie narobić a zarobić.A chwalić się jak to się zapierdziela ?? Haha
5
Aaa 2017-05-11 12:12
A też mi mega zarobki na tym szpachlowaniu. Cos dziewczynki mało się chyba uczyly ze tak zapierdzielaja jak ich słuchać to gorzej niż na trakach. Porażka
4
wm3 2017-05-11 20:14
ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pajacu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zapraszam [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pare ton to zobaczysz.będziesz miał związki zawodowe
3
Tylko prawda 2017-05-11 22:12
Panie właścicielu czy firma przynosi jeszcze jakieś zyski jeżeli wyrzuca się gotowe elementy do kosza bo nie chcę się szpachlować tysiące elementòw wlozona praca ludzi tysiące metròw czarnej tarcicy za ktòrą nikt nie odpowiedział bo prezes nie potrafi wyciągnąć konsekwencji bo nie potrafi zidentyfikować winnego co sìę dzieje w tej firmie brakuje tutaj gospodarności oddanych firmie ludzi już tu nie ma a zostali ślizgacze sprzedaj Pan tą firmę może lepiej będą inni ja prowadzić szkoda tylko ludzi ktòrych niestety tu się nie szanuje
23
Związki zawodowe. 2017-05-16 17:38
Nie potrzebuję dybać ton tak jak ty pajacu.Nie robię przy dechach.
4
2017-05-16 19:01
Podobno brakuje chętnych do pracy w Szwecji? Czy w ogóle ktoś się pytał ludzi ???
7
pracownik 2017-05-31 17:06
Co tu więcej pisać na tym forum abwood to wyzysk pracowników i niewolnictwo w białych rękawiczkach kto miał gdzie to już stąd uciekł .
35
Była pracownica 2017-06-04 22:22
Najgorsza firma w jakiej pracowałam !!!
21
Wm3 2017-06-12 10:31
Niestety nie wszyscy mają wybór i muszą tu pracować. Każde stanowisko ma swoje wady i zalety. Ja znam każdą hale i uważam że najbardziej można się dogadać z ludźmi z wm3 oczywiście na innych halach też są wyjątki. A poza tym ludzie co wy robicie?! Skaczecie sobie do gardeł a to niczyja wina z pracowników że stoi tam gdzie stoi. Kurcze faktem jest to ze kobiety ciężej pracują od większości facetów. A mało tego pewien osobnik robi zadymy na każdej zmianie i na każdego temat ma najwięcej do powiedzenia. Robi baran ludziom problemy tylko o tak sobie bo ktoś mu przeszkadza. Panie osobniku może nie pan zajrzy w brudy zza swojego paznokcia?! To wszystko jest śmieszne. To wina zarządu że ludzie bez przerwy się gryzą. Jeszcze kilka lat do tylu można było zarobić a teraz co? Tylko odrabianie, ucinanie stawek, zwiększanie norm. Nie uważacie ze to zarząd zakładu jest winien? Po co sobie skakać do gardeł lepiej się zsolidaryzować.
39
hi hi 2017-06-28 23:41
A cio to ludzi już nie macie do pracy ojjjj... czemu mnie to nie dziwi.
17
byla pracownica 2017-07-10 10:40
Zmiana Pana S ( mistrz spoko konkretny I swietnie organizuje prace ) niestety ma liderki na pakowaniu ktore juz nie jednego pracownika wykonczyly.
9
on WM5 2017-07-10 18:01
Szczera prawda te Panie psuja atmosfere na zmianie.Mistrz o niczym nie wie. Nikt nic nie mowi bo sie boi. Maja widocznie plecy skoro cala para rzadza.
12
on WM5 2017-07-10 18:53
Moze wkoncu przełozeni przyjrza sie uwazniej Paniom W. I skroca im lejce. Staz pracy w firmie nie upowaznia ich do takiego zachowania. Mysle ze od rzadzenia sa mistrzowie , kierownicy , dyrektorzy a nie pracownicy produkcyjni.
14
Kamel 2017-07-11 13:26
Zginęła obrączka męska z grawerem w środku. Jakby ktoś znalazł, proszę o kontakt 662 358 885. Znaleźne oczywiście zapłacę
4
end 2017-07-18 17:38
dzieje się... ????
2
hihi :) 2017-07-19 12:48
no i w końcu wraz z nowymi koszulkami dowiedzieliśmy się że na WM3 niema 3 kierowników tylko dwóch i specjalista WM tylko teraz rodzi się pytanie specjalista od czego bo te nazwy dawane funkcyjnym wcale tego do końca nie odzwierciedlają no i niestety taka jest prawda mimo to co by te osoby mówiły :)
7
Kiler 2017-07-19 17:30
A i tak najlepsza jest Pani m.c. rozliczajacs z wm3, chyba zastepujaca rozliczajaca, bo siedzi tam i paczki zajada popijajac cola. Jej jedyny sport ktory upraawia to "talking" lubi duzo i wszystkim mowic. Pozdrawiam pracownice roku m.c. i urlopowicza m.o.
11
BYŁY 2017-07-19 21:37
Jeszcze z tym dziadostwem porządku nie zrobili , widocznie wszyscy siebie warci.
3
Pan 2017-07-19 23:13
kiler powiem krótko Ta Pani nigdy coli nie piła w pracy i pączków też nie jadła to sa szczeniackie zagrania bzdury znam Ja bardzo długo i tylko służbowo z pracy nie lubię oceniac innych ale z tym sie nie zgodzę uważam że jest dobrym pracownikiem chyba ci się pomyliło bo to nie ona gada przez telefon tylko ta Pani co wcześniej siedziała.
11
jeden z wielu 2017-07-20 17:02
A nowych kierowników nie szukają? Moze bym się zatrudnil co tam jeden więcej jeden mniej i tak meble wracaja. Zobaczycie któregoś dnia przyjdziemy a szlaban zamknięty będzie... tylko komu wtedy będziemy dziękować? ??
16
Pracownik roku 2017-07-20 20:43
Nie znasz kobiety, a głupoty piszesz. Nigdy nikomu krzywdy nie zrobiła, muchy by nie skrzywdziła, a znajdzie się taki debil co mu gul skacze. Nawet nie wiesz co ta kobieta i jej rodzina przeszła, tylko pie...lić na kogości potrafisz, a piszesz że ona gada. Walnie się w ten pusty łeb.
13
Bialy 2017-07-21 09:24
Muchy by moze nie skrzywdzila, ale zjadla. My na hali jak czegos nie wiemy albo chcemy o kims posluchac to idziemy do pani m.c. na kazdego znajdzie cos do powiedzenia. Gada gada i bedzie gadac, taka wioskowa plotkara. A co sie u niej dzieje w zyciu prywatnym....... nie wiem. Jakby nie chodzila i nie gadala na wszystkich, nie byloby tematu na gowork. Pozdrawiam pracownika roku.
8
Natalia 2017-07-22 13:29
@Biały a możesz napisać coś więcej o Twoim własnym doświadczeniu w pracy SIMOLDES PLASTICOS Polska Sp. z o.o. e? Więcej konkretów na temat samych warunków zatrudnienia jest niezbędna dla nowych potencjalnych pracowników, a Twoja opinia może okazać się kluczowa.
5
XvX 2017-07-22 23:21
Ile jeszcze ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pociągnie? Najgorszy zakład w jakim pracowałem!!! kadra zero mózgu w planowaniu produkcji i zarządzaniu tym zakładem, zero zainteresowania materiałem i ludźmi tylko wtedy jak coś pęknie... gdzie jest szef gdzie są kierownicy nie potrafią zapanować nad halami a i mistrzowie co!? tylko norma i premia aby była w kieszonce nie ważne jakość tylko ilość!!! Ludzie się zwalniają bo maja dosyć tego bałaganu i syfu a o zarobkach to szkoda pisać normalnie szok by z takiej firmy ludzie uciekali.
19
do XvX 2017-07-23 20:41
Dyrektor produkcji w biurze
3
haha :) 2017-07-25 18:06
przed chwilą w telewizji mówili że średnia krajowa wynosi 4,500 zł to teraz zobaczcie ile mniej w tym zakładzie zarabiacie większość o ponad połowę mniej nie dziwie się że ludzie się zwalniają powiem tak sypnijcie pracownikom produkcyjnym kasą bo ludzie bedą dalej się zwalniać a teraz to coraz więcej pracodawców szuka chętnych do pracy i ludzie to widzą że jest szansa na leprze zarobki w innych zakładach. no i na koniec do naszej zajebistej kadry bo pewnie czegoś nie wiedzą PAMIĘTAJCIE pracownik produkcyjny jest fundamentem każdego zakładu a wy o tym zapominacie a już wogule o tym nie wiedzieli jak rządzili poprzedni dyrektor i szef produkcji ich hasło było ,,nie ten to następny" i teraz ludzie mają na zakład wyjeb.... pozdro do ociepy obyś już nie wrucił cwaniaczku hihi :)
20
onz 2017-07-28 16:21
dokładnie Ciapciak i Norkopodobny załatwili tą firmę
14
Franek 2017-07-29 18:20
Jak tam Panie prezesie fundusz socjalny? Macie szkolenia, wyjazdy, balangi, a dla pracowników szeregowych,, gówno ''
14
Szarak 2017-07-29 18:37
Jak gówno? Koszulki szare dostaniemy !!! Z napisem ABWOOD i nr pracownika ....
10
Franek 2017-07-30 21:52
Abwood firma zakorzeniona w głębokim komuniźmie, gdzie niejeden zakład za komuny pozazdrościłby ilości pracowników nieprodukcyjnych. Panie Opłatek życzę powodzenia z kasą ekipą na stołecznych.
9
Natalia 2017-08-13 14:25
@Franek możesz dokładniej opisać, co masz na myśli? W jakim aspekcie widzisz elementy komunizmu funkcjonujące nadal w abwood?
2
Cukiernik 2017-08-18 10:00
Pani Marto, drozdzowa bulka smazona na glebokim tluszczu z nadzieniem czekoladowym, lecz bez lukru to tez pączek. Pozdrawiam i smacznego
6
Natalia 2017-08-23 11:11
Ponawiam swoje wcześniejsze pytanie @cukiernik, czy możesz odnieść się do samej firmy i opisać aktualnie jaka jest sytuacja? Wiele wcześniejszych wpisów, nie daje jednoznacznej odpowiedzi. Czy ktoś może wyszczególnić plusy i minusy pracy w abwood?
4
Axf 2017-08-23 17:05
Jakie plusy ?
7
Zainteresowany 2017-08-25 09:59
Panie Kaizen proponuje zeby sie pan wreszcie wzial za jakas pozyteczna prace a nie chodzi pan tylko ze stoperem i patrzy jak tu pracownikom dokopac a jak ktos panu zglasza jakis problem to pozostaje on bez zadnej reakcji. A jesli chodzi o punktualnosc to czemu nie byl taki jak pracowal pan na brykiecie?
,,Zapomnial wol jak cieleciem byl"
41
Były 2017-08-28 20:19
Zgodzę sie z poprzednim wpisem ,pamietam jak dziś jego(Kajzen) pierwsze dni w pracy ,taka szara myszka ,a teraz myśli że jest niewiadomo kim .Ludzie pracy wokoło dużo a Wy się tam męczycie za te parę groszy .
18
alfons 2017-08-29 17:17
prezesie, skoro jest taka potrzeba, to przykład idzie z góry. stań z dyrektorem, dyrektorem produkcji, kierownikami, mistrzami, brygadzistami, i innymi specjalistami i smedami przy maszynach. zawsze to jakieś 40 osób więcej do pracy. ale nie, lepiej siedzieć z kaizenem przed komputerem i śmiać się z ludzi. i jeszcze jedno. najlepiej powiedzieć, że to wina ludzi z produkcji, że materiału nie ma. ale ktoś tym burdlem zarządza. d.z.i.w.k.a nawet by nie chciała takiego alfonsa
37
Xxx 2017-08-30 01:35
Panie prezesie ludzie nie sa glupi! Obiecuje pan ze solidnie wynagrodzi nam to zebysmy wzieli sie ostto do pracy. Juz nam daliscie premie na swieta rok i 2 lata temu tez mieli dostac wszyscy, a dostali tylko ci ktorzy nie mieli rzadania chorobowego itp. Caly rok sie pracuje na premie!!! Niech pan spróbuje nie zachorowac chociaz raz w roku to jest nie wykonalne! Takze w te soboty na druga zmianę bd pan tobil sam ze swoimi podopiecznymi mistrzowie brygadzisci i najlepszy z najlepszych kaizen! Ten to potrafi! Pozdrawiam
26
Xxx 2017-08-30 05:15
Potrzeba by było wtedy przyjac 40 smedow bo żaden przeciez by maszyny nie ustawil hahah
17
Natalia 2017-08-31 12:18
@Axf, w każdej pracy są plusy i minusy, może tych drugich jest więcej, ale nie wierzę, że nic nie ma w Abwood pozytywnego. Rozumiem, że wiele osób narzeka tutaj na niespełnione obietnice prezesa ale czy próbowaliście jakichś negocjacji?
7
Ark 2017-08-31 16:08
Jakich negocjacji były negocjacje i idą w zapomnienie. Żeby na hali jakoś ułatwić pracę czy coś naprawić wymienić trzeba się prosić a.mowiecie o premiach . Premia powinna być przyznawana za miesiąc jeśli dana os czy grupa robi dużo i jest przez ten miesiąc ale.o czym my mówimy w cebulandii się życie nie zmieni
9
hm... 2017-08-31 23:01
Prezes powiedział żebyśmy podziękowali koleżanka a może trzeba podziękować prezesowi ze nie sprawdza lewych l4 a cierpią Ci co są uczciwi nie wobec zakładu wobec samych siebie. Jeżeli ktoś jest na zwolnieniu 6 razy w ciągu 6 miesięcy to są dwa wyjścia albo jest naprawdę chory albo w kulki leci. Niech prezes zatrudni jezcze z 200 osób bo to nie koniec zwolnień. Albo niech wogole to zamknie bo przecież wszystkim jest tak źle ze nigdzie indziej nie jest tak źle jak tutaj. Z resztą to kwestia czasu i wszyscy będziemy na zielonej trawce ale wtedy też będzie źle bo za zimno za gorA co deszcz pada wiatr wieje i znowu będzie zle.
Nie możemy dać sobą pomiatac i się zacharowywac nie możemy nie wypowiadać swoich opini nie możemy patrzeć ze ktoś ma gorzej bo zawsze się dąży do tego żeby mieć lepiej ale nie żyjmy i nie oczekujemy odrazu cudu.
10
PRACOWNIK WM3 2017-09-06 12:31
CUDÓW TU NIE BYŁO I NIE BĘDZIE NATOMIAST JEST MOBBING JAK MOŻNA ZMUSIĆ PRACOWNIKÓW DO PRACY WE WSZYSTKIE SOBOTY . NA PEWNO NIE PRZYJDĘ .
19
Natalia 2017-09-10 10:52
@Ark, ale dlaczego idą w zapomnienie? Może trzeba domagać się aż będzie skutek? Rozumiem, że jesteście zrezygnowani ale jak widać wiele osób jest niezadowolonych, a razem można zdziałać zawsze więcej. @PRACOWNIK WM3, zmusić? Był taki zapis w umowie o pracujących sobotach?
5
Pracownik 2017-09-12 07:58
Praca sama w sobie nie jest zla, ale atmosfera ludzi skaczących sobie do gardel bardzo słaba... Zamiast pisac i obrażać każdego do około, najpierw spójrzcie na siebie " BO MOŻE TO WY JESTEŚCIE WINNI" że nie ma nowych ludzi do pracy a co za tym idzie podnoszenie norm produkcyjnych.
11
tw bolek 2017-09-17 12:08
ale chwila, ludzie, panie, myli państwo! STOP!
nie o take polske walczyłem!!!!!!!!!!!!
JA walczyłem i JA zwycieżyłem i JA bedę zwyciężał nadal tak by żyło się lepiej!
ps. Zbrodnią jest samo pomyślenie o mnir że mógłbym być agientem!!!!!!!!!!!!!
4
Zostaw swoją opinię o abwood - Sławno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie abwood