brak logo

abwood

Sławno

Opinie o abwood

Czytelnik 2017-01-02 20:59
Jak tam romansidła i rozwalanie związków innym ucichło w Abwoodzie ??
5
asterix 2017-01-03 17:20
W końcu wziął się właściciel za górną hołotę i zaczyna wywalać ?
17
wścipski 2017-01-04 18:06
Kogo?
Dajcie sobie spokój 2017-01-05 21:15
Pracowałem w tej firmie i cóż mogę o nie napisać - dyrektor za mojej kadencji to człowiek fałszywy, cham obiecuje na rozmowach o pracę góry po okresie próbnym, a potem najzwyczajniej znacznie nie dotrzymuje słowa odnośnie pieniędzy. Nie daje nawet świnia 50% tego co obiecał. W dodatku oczekuje na owocną współpracę. Ogólnie chamstwo, świństwo, bezczelność. Odradzam szkoda energii!
23
888 2017-01-10 15:45
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wypłaty co nie jeszcze trochę a zobaczycie że nie będzie miał kto robić bo ludzie mają już dość tylko niech się cieplej zrobi!!!
8
Xxx 2017-01-10 18:37
Przyszedł NOWY, nikt Go nie zna, w sumie to się nawet nie przedstawił, nie wiadomo kim tu jest bo nawet mistrzowie nas nie poinformowali o kierownictwie nie wspomnę ... Ale Ci na " górze" się Go boją to chyba dobry znak...Może się wkońcu coś zmieni na lepsze??
9
robolik 2017-01-10 23:31
Na lepsze? Chce pozabierać wszystkie premie i dodatki zaczynając od najmniejszych, czyli produkcji. Niech wyżyje i utrzyma rodzinę za 1634, które zarobiłem w tym miesiącu....
11
Dragon 2017-01-11 17:06
Jeszcze delikatnie zasugerowal abysmy na siebie donosili kto robi a kto stoi brak kakretnych osub jak kilka lat temu już ktoś by go uciszyl ale na marginesie za góre powinien wziaśc sie najpierw dbo to oni rujnują tą firme a nie my
7
Smutny Daniel 2017-01-11 19:29
A ja wrócę do swojego biura i będzie jak dawniej, czyli debilospotkania i żarty z pracowników. Bo kreciki lubią to najbardziej.
5
Jajo 2017-01-11 20:22
Może dużo nie zdziała, ale co nie którzy mają pełne gacie i szynki razem. ... W końcu trzeba zacząć od górnej półki, życzę powodzenia i mocno trzymam kciuki za nowego dyrektor.
4
... 2017-01-11 23:36
A ja mam pytanie co do tej premi świątecznej. Dostał ktoś więcej niż minimum? Nie pytam ile ale czy było więcej niż minimum bo ja nic nie słyszam a jestem ciekawa czy prezes słowa dotrzymuje.
5
Kola 2017-01-16 21:31
nie poradzi sobie ten nowy szef produkcji i kierownicy owiną go wokół palca bo facet nie ma pojęcia jak zabrać się za przywrócenie normalności w tej firmie bo potrafią to nieźle robić prezesa cały czas oszukują a ten im wierzy czemu bo nie zna się na produkcji nie wie co się w firmie dzieje
13
Do Kola 2017-01-17 23:57
A jak wygląda normalność??
Roman 2017-01-18 07:29
Cofnij się 7 lat wstecz, wtedy panowała normalność w tym zakładzie
6
Do Roman 2017-01-18 19:15
Nie wiem jak było 7 lat temu ale tamte czasy nie wrócą bo stary prezes już nie wróci
Mówiliśmy że jeszcze za nim zatesknimy
6
Roman 2017-01-19 08:07
Jeszcze by musiał wrócić Donald Trump:)
Kot w butach 2017-01-19 18:54
7 latemu jak tam jeszcze pracowałem, były 2 osoby na poziomie Pan Józef i Pan Włodek, to są fachowcy.
6
wm 2017-01-21 14:05
Czuło się do nich respekt bo znali się na tej robocie i szanowali ludzi
1
ccc 2017-01-21 23:55
dyrektor musi zając się smedami nic nie robia tylko palą siedzą w budzie trzymają rence wkieszni ibiorą stałą pensje 2/500 plus operatorskie isię simieją że mają jak u pana boga za piecem zero zainteresowania pomiarami tylko pilnują mistrzów i komputera mogom w wolnej chwili stanąci na szliferce a nie sidziec umechaników i palić to są niepotrzebne etaty
9
3 2017-01-22 08:58
A ty w wolnej chwili zajrzałbyś do słownika ortograficznego ;) ale fakt, K. się bardzo nudzi
ccc 2017-01-22 11:59
prawda boli smeda
rob 2017-01-22 20:34
jak masz na imię cwaniaczku ja jestem smed Robert smed nie pale i nie przesiadam u mechanika
6
a 2017-01-22 21:08
podziękuj kolegom
666 2017-01-23 09:42
Jak dla mnie smed to akurat dobry pomysł na jaki wpadli. Ustawianie wiertarki skraca się dzięki temu o połowę.
1
On 2017-01-23 12:57
I dlatego jest tyke źle nawierconego materiału ciągle?? I przez to zatrzymywany materiał na wysyłkę?? To wina Smeda czy wiertacza??
4
Abc 2017-01-23 16:26
że jeszcze dyrekcja nie wpadła na pomysł żeby zatrudnić w celu podniesienia efektywności i poprawy sytuacji w pracy mnicha Szabu baba O Baba
9
santana 2017-01-26 01:39
To wina jakości , składają gotowca i jak coś nie tak to cofają partię materiału. Jakość zaczyna się na produkcji, anie na pakowaniu !!!
8
On 2017-01-26 23:34
Czyli potrzeba trzeciej osoby, żeby dobrze nawiercić material ?? Wiertacz, smed i jeszcze ktoś z jakości ?? Żartujesz? A nad nimi jeszcze postaw mistrza i kierownika hali, to może się uda.. Faktem jest, że kontrola jakosci powinna zacząć od początku procesu .
4
santna 2017-01-27 01:29
Dokładnie o to biega. Jeżeli kontrola jakości sprawdzi co trzeba na początku , to na końcu wystarczy wyrywkowe sprawdzanie a nie zwroty po parę tirów.
12
zoska 2017-01-30 11:48
Ktos wie kiedy pity beda wydawac????
santana 2017-02-02 23:21
"ŚWIETLANA PRZYSZŁOŚĆ" :
-najniższa krajowa
- godzinówka
- socjal - nie wiadomo gdzie ?
- " coś tu śmierdzi" - tylko co ?
Albo upadłość , albo pracownicy z UP , bo darmowe koszty.
Pracownicy z UP się nie narobią , bo po co ? Najniższą i tak dostaną , bo jest gwarantowana , a reszta niech się poci .
10
gość 2017-02-03 12:52
Ile można zarobić na stawce godzinowej , czy będzie ok . 2.000 ??
Związki Zawodowe 2017-02-03 19:00
Podobno mają wszystkim premię zabrać.Poczekamy do wypłaty i tym razem polecą wypowiedzenia i chorobowe.
12
Ark 2017-02-05 21:30
2000 to chyba z 3 ma sob
11
Chmmmmm 2017-02-18 17:59
Dlaczego nie wywalicie dr (kreta) z tego zakładu rozwala tom firme gdzie jest właścicil. 3 i 5 dostajom premie a tarpol to wrzut na tyłku. A właściecilowi bym radził niezapowiadać wizyt, wszystko wywożom i chowaiom do suszarni przed kontrolom a po kontroli przyworzom.
14
Ark 2017-03-01 19:31
Wiadomo kiedy ma wejść stawka godz za akord w zakładzie ?
1
Adasss 2017-03-04 13:55
Zostawcie Mirka na wm3 dajcie kogo innego dwoch D... Bedzie tragedia na tej zmianie :(((((
9
Prorok 2017-03-04 23:24
masakra oddajcie Mirka jak by tak zmiana stanęła to może by go wrócili i tak mają nóż na gardle bo ludzie się zwalniają a zmiany nie zwolnią. co wy robicie z tym zkładem tragedia rozumiem ze on ogarnia i tam da sobie radę ale to nie powód żeby go przenieść jak robi robotę u siebie i ma mocną zmianę a nowy przyjdzie i to rozwali bo ludzie zdenerwowani nie będą z nim współpracować tragedia !!!!!!!!!!!!!
11
Wkurzony 2017-03-04 23:30
Dali Wróbla i zabierają nam Mirka, najlepiej zrobił mocną załogę , a ptak przyszedł na gotowe. Tak się nie robi , teraz Pinokio będzie zbierał laury a Mirek znowu dostaje po dupsku . ...
11
Chmmmmm 2017-03-05 14:54
Nasz majster odchodzi a czy da rade mirek na tarpolu to zobaczymy. Jak przyjdzie mu robić za kierowni R. zwany tempy lub brygadzista zwany bezmuzgi. Słyszałem że mirek jest wporzontku ale jak przyjdzie na tarpol to go zniszczom zwłaszcza R. tempy bo niema jaj i nia o niczym pojecia do zoo do małp z nim choć małpy som mondrzejsze od R tempego
6
Dyktando 2017-03-05 16:54
Jedno jest pewne, lepiej zna się na ortografii niż ty . Twoja opinia ma dużo do życzenia pod względem sensu , pisowni.
5
CDE 2017-03-05 19:20
Kto na tarpolu niszczy ludzi ?! no kto nie nadaje się forach z ludźmi....? !!!!
1
op 2017-03-15 12:35
Panie nowy dyrektorze NN, bo tak trzeba pana nazwać. Wypadałoby się przedstawić. Ale nie o tym. Niech Pan pamięta, że ucinając ludziom dodatki, czy też premie, ucina Pan im motywację do pracy, która i tak już jest bardzo niska. Wystarczy spojrzeć na składane wypowiedzenia, czy też nie przedłużanie umów przez pracowników, teraz, lub w niedalekiej przyszłości. Może kiedyś to kierownictwo zauważy, ale wtedy będzie za późno.
25
Arm 2017-03-16 11:34
Zacznie się godzinowa stawka i skończy się abwood ludzie już odchodzą a jak się cieplej zrobi to co 2 na zakładzie to bd swierzak. Ale cóż jedna czy dwie osoby co się odezwa i powiedzą swoje a reszta to za 1.50 zł by nawet robiła. Szkoda bo o swoje trzeba walczyć a jakby cała zmiana czy dwie się postawiły może by coś z tego było . A tak to mądre głowy widzą że jest wszystko cacy bo nikt się nie wychyla
19
Krzychu z Nakła 2017-03-18 00:47
Chyba że chce sie zamknac zaklad a z ludzi wyciagnac ostatnie poty. Skoro nie maja zamiaru z ludzmi rozmawiać morpol dokupi autobus ;)
11
Chmmmmm 2017-03-19 17:07
Tu kierownicy jak i dyrektor bojom sie własnego cienia nic nie zrobiom dla pracownika. P prezio juz dosyć nachłapał sie kasy pora dać zarobić pracownikom. Jak p prezio taki mondry to niech weżnie sfoich przydupa... i na produkcie za 1460 zł. Mam nadzieje ze właściciel p wywali. Ha ha ha.............
10
pracownik 2017-03-21 00:00
nie znam tego nowego dyrektora ale widać że sie go boją i to dobrze bo z starym dyrektorem mieli jakieś układy a tu sam pan dyrektor na wm3 widziałem jak przebiera cofnięty materiał.
Dobrze że pan Mroczek wrócił może uda mu się ruszyć produkcje
7
Pracownik 2017-03-27 18:14
Od 1 wchodza stawki godzinowe ???
pracownik wm3 2017-03-28 19:40
ciekawe gdzie
związki zawodowe 2017-03-30 12:44
Wstrzymane urlopy na żądanie dobre sobie PIP się tym zajmie i nie tylko tym .
6
Zostaw swoją opinię o abwood - Sławno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie abwood