brak logo

Gillette Poland S.A.

Łódź

Opinie o Gillette Poland S.A.

Zguta 2015-04-27 16:52:42
A mi też mógłbyś napisać ? Pozdrawiam
CrazyBass 2015-04-28 17:14:29
jasne :)
bonzo 2015-05-16 10:21:38
do gilete mozna sie dostac przez dwie firmy teraz jest seito i ranstad
G 2015-05-21 18:54:32
bonzo, niestety mijasz sie z prawda.
Ani Seito ani Randstadt nie prowadzą rekrutacji - to sa tylko agencje pracy tymczasowej w których mozesz popracować na hali w Gillette, ale nie jestes przez Gillette zatrudniony.
To mniej wiecej tak jakbys napisał ze jeździsz autobusem tylko ze nie jako kierowca a pasażer ;)
1
kolo 2015-06-24 07:59:59
Ogólnie to nie jest taka zła praca. Pracuję w niej około 8 lat. Zarobki w granicy 3tyś. Kiedyś był przemiał ludzi. Teraz stało się to strasznie hermetyczne środowisko. Niemal niemożliwe jest dostanie się do tej firmy. Polecałem znajomych jako pracowników i firma im wielokrotnie odmawiała więc wygląda na to, że jak nie znasz kogoś z kadry to możesz zapomnieć o pracy na produkcji chyba, że jesteś mega wykształciuchem to może. Ogólnie od jakiś trzech lat to się robi coraz gorzej. Więcej wymagają, roboty dokładają od cholery, o wszystko się czepiają itp. Gdyby nie zarobki to już dawno bym stąd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] System 3 zmianowy,4 brygadowy daje się we znaki po dłuższym czasie. Czasem człowiek nie wie jaki jest dzień tygodnia. Szacunek akurat musi być, bo już nie jeden stracił prace za wyzwiska wobec współpracownika. Social dobry. Ogólnie w Łodzi to jeden z najlepszych pracodawców ale tak jak wspomniałem wcześniej. Gdyby nie całkiem niezła kasa to bym szukał roboty gdzie indziej.
8
Zguta 2015-06-25 19:59:25
Mój e-mail zguta@interia.pl. Dzięki ;)
mas 2015-07-02 11:06:52
hej,
podane przez Ciebie zarobki to kwota brutto czy netto?
Mieszkam daleko od łodzi i nie wiem czy by mi się opłacało przywieźć cv.
anka 2015-07-05 18:17:49
hej, czy możesz mi podać mail`a żeby wysłać cv?pozdrawiam Anka
nikt 2015-08-01 19:17:18
a podawali że rekrutacji poddano 25000 a wybrano około 1400
Tomek 2015-08-20 22:46:07
Witam, czy są aktualnie jakieś przyjęcia do Gilletta ??
kopytkothebest 2015-09-02 07:42:53
Witam, mogłbym prosic tak samo o pomoc w uzyskaniu informacji gdzie cv wysłać ?
pracownik 2015-10-19 00:52:22
Pracuje w gillecie przez seito powiedziawszy szczerze to jest KOSZMAR.
Popoludnia czy nocki to jest, wmiare okej ale jak przychodzi ranna zmiana i sa, wielcy dyrektorzy to matko boska jedyna robia zdjecia i do lidera zmiany 3x tak i aut.. czepiaja sie o glupie pudelka zle ustawione o lancuszki o obraczki okazda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] placa wmiare wyglada dla studenta. w tej chwili jest 300 pracownikow gilleta i 400 osob z biur.
4
Szary Robak 2015-10-31 00:03:23
Od momentu przejęcia firmy przez koncern P&G fabryka zeszła na psy. Mega zbędna biurokracja, pełno "menadżero-inżynierów" zajmujących się niczym.Zarobki może i nie najgorsze ale szacunek dla pracownika DNO !!! Okresowe szkolenia z etyki biznesowej że niby wszystko pięknie i cudownie wszyscy równi....stek bzdur w zderzeniu z rzeczywistością. Jeśli komuś zależy i wierzy w to co robi nie znajdzie tam miejsca dla siebie.
17
Szary Robak 2015-10-31 00:08:53
Ta opinia tyczy się P&G Gillette International na Nowym Józefowie
8
Ansi 2015-12-18 00:42:24
Kadra nie szanuje ludzi, każą przychodzić do pracy nie zważając na to czy jestes chory, umierający czy jaki. A zarobki też sa średnie, kadra wyżej s*a niż du*e ma...
Nie polecam
2
bus-pab 2016-01-10 13:24:06
witam myślę nad dowozem ludzi do pracy gillette - pabianice piszę na forum bo chcę się dowiedzieć czy są jacyś ludzie zainteresowani transport miał by wyruszać z 3 miejsc w pabianicach i przywozić pod gilletta tak jak wypadają trzy zmiany 6-14-22 od poniedziałku do soboty proszę o komentarze czy byli by chętni jakieś pytania proszę pisać na meila kabona@wp.pl
1
Ewcia 2016-01-23 15:40:38
Ludzie z produkcji są traktowani jak niewolnicy , same nakazy i zakazy. Amerykański kołchoz !!! Benefity są w postaci 12 sztuk 3-ostrzowych maszynek do golenia raz na kwartał czasem dorzucą jakiś kosmetyk (piankę do golenia lub krem).
Zmarnowane 3 lata życia w tej firmie.
9
kaligula 2016-01-30 22:56:48
witam. Jako że nie było tu wpisu(aktualnego) na temat zarobków -zwykle od stycznia są jakieś podwyżki, bardzo proszę osoby, które pracują w Gillette o informację, jak obecnie kształtują się zarobki pracownika produkcji"na rękę"z ewentualnymi dodatkami-szczególnie na początek.Czy jest możliwość pracy w systemie 4-brygadowym? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą?
mechanik sensor 15l. w gillette 2016-02-10 22:01:29
Witam
Wystawiam opinię o Gillette na Nowym Józefowie.
Jak ktoś lubi filmy Stanisława Barei, chce się przenieść w tamte czasy to doskonale nadaje się do tego Obozu Pracy.
Zakładem był do czasu jak przeją markę P&G.
W tedy wszystko się zaczęło:
Ludzi w biurach zaczęło przybywać a z produkcji produkcji ubywać. Nie wiadomo za co są odpowiedzialni jakie maja obowiązki ludzie w "akwarium". Wprowadzają różne "usprawnienia" a w rzeczywistości utrudniają człowiekowi pracę.
Ale czego można się spodziewać po "inżynierze" który chce podnosić z podłogi rozsypane aluminiowe komponenty za pomocą magnesu.
Rysunki techniczne (zlecenia) na warsztat wykonuje w swoich standardach.
Kończąc szkołę nadzoruje proces produkcyjny.Zanim się tu dostał to z maszyn tylko widział/widziała maszynę do szycia matki/babki i automat na myjni samochodowej. itd.
A jego koledzy z za biurek :
liniowi, planerzy, menadżerzy itd. nie są lepsi
Brakuje ludzi "z jajem" znających się na robocie, nie bojących się podejmować decyzji i przyznać się do popełnionego błędu.
Złomują nowe dobre części maszyn za grube miliony.
A zastanawiają się 3dni nad kupnem lutownicy elektrycznej za 300-
I Nazywają to oszczędnościami :)
Wszystko obracane jest w sukces.
Tylko operator,mechanik,elektronik jest zawsze winny.
Odzwierciedla tą całą sytuację historyjka "Mrówka i Lew"
Sorry mamy taki klimat !
„6 tys. zł?! Tylko idiota za tyle pracuje”
Jaki gospodarz takie podwórko.
Po prostu fabryka z wyboru :)
25
Quantum 2016-04-15 22:57:34
Do
Pomyliły Ci się strony www. tutaj wystawiasz opinie o pracodawcach (firmach)
a nie o ich produktach.
A mechanik sensor 15l. w gillette
Zaorał system :)
Nic dodać nic ująć :) wszystko w temacie.
Ja dodam tylko coś od siebie.
HWDBosakowi.
Pomyliły się temu "panu" pojęcia zarządzanie z rządzeniem.
Aby twoje dzieci pracowały na produkcji!
Chwała Wielkiej Polsce
6
Ktos 2016-04-21 21:01:35
Czytając niektóre opinie od razu widać kto jest zirytowany bo w pracy pracować trzeba.
Poza tym, gdyby było tak źle jak piszą niektórzy to dlaczego nie ma ofert pracy do gillette? Przecież odejścia pracowników byłyby bardzo liczne. A rotacji brak....
Najlepszy pracodawca w Łodzi - dla ludzi którzy idą do pracy po to aby pracować, a nie kombinują na co wziąć kolejne zwolnienie lekarskie.
5
gg 2016-06-08 20:27:08
szukają elektroników
2
"szłem Cały proces rekrutacji" 2016-07-26 18:40:45
Byłem, zobaczyłem, testy OKI, rozmowy <k"f"alifikacyjne > "tysz" standardowe => jak wszędzie ; jedyne co mnie się nasuwa, to, to, że ta firma obecnie wysyłając przez około dwa miechy lub więcej zapytań do potencjalnych kandydatów których nie zamierza zatrudniać, robi sobie szkolenie/egzamin itp. dla przyszłych rekruterów wewnątrz firmy. Jeżeli chcenie marnować około miesiąca swojego czasu to wchodźcie w PG Gillette Łódź. Powodzenia.
2
Arti 2016-08-07 21:31:11
Kiedyś [kilka lat temu] firma naprawdę na wysokim poziomie obecnie korporacyjna sekta ,która myli pojęcie "rozwój pracownika" z wyzyskiem
7
pracownik -nigdy nie niewolnik 2016-08-10 19:42:52
Jedyne obowiązujące prawo pracy w gillette-p&g to--my zawsze mamy racje--- zarząd------(nierząd)
6
abc 2016-08-13 07:35:37
P&G firma pijawka
6
PlanowaniePostarzanie 2016-08-17 01:20:17
Najpierw firma Gillette ostrzegała na podrabiane nożyki, które to konsumenci mają rozpoznać po wypalanych kropkach- na każdym z ostrzy miały być w jednej linii, a co tu widzimy? Właśnie to przed czym nas ostrzegano.Czy zatem jest to fotografia podrabianych ostrzy, czy też planowane postarzanie produktu weszło już wszędzie? Zauważmy też że wkład startowy założony w świeżo zakupioną maszynkę wystarcza na dłużej, zapasowe wkłady kupione w oficjalnym sklepie już są o wiele tępsze i nie dorównują startowym
7
dymek1910 2016-08-30 09:09:50
Najgorsza w łodzi jest firma sonoco na nowym józefowie nikomu niepolecam
12
magdalenaoo 2016-09-09 08:50:15
Hej wszystkim zaproszono mnie na rozmowe na wodna11/13 ktos tez tak mial?
Sa tam mlodzi ludzie 19-22l. ?
Jak jest z zarobkami (netto) ?
Jak nowi pracownicy sa traktowani przez starszych?
Bardzo sie stresuje bo chyba bd tam najmlodsza :(
Roman 2016-09-16 18:47:17
napisze ci tak.. Gdy by nie seito i ramsztad to te nieroby z gilletta by sie zapłakali..Najciezsza prace wykonuja ludziez tych dwóch firm i szacunek dla nich..Dla mnie to wszystkie lenie i nieroby z gillett sa do zwolnienia bo sie nie nadaja do pracy.
4
Karina 2016-09-16 18:50:52
Pytanie do dyrekcji gillett?.. Po co wam tyle nierobów w biurach?.. przeciez to zenada jest jakas jak tyle tych sciemniaczy snuje sie p fabryce nie wnoszac zadnej inowacji i pracy w ta fabryke!! zastanówcie sie dobrze kogo tam zatrudniacie!!!..bo kawa i papieros oraz tanie żace niczym nie przyczynia sie do rozwoju firmy !!
10
Bolek 2016-09-16 18:57:41
AUDYTY!!.. to jest jakas kpina!!..jak audytor moze nazwac swoja prace ?..PRACA!..jezelion przez 8 godzin sprawdza 8 palet i to dwa pudełka z jednej palety!!!...czy wy jestescie jacys slepi..przeciez te osoby sa wogóle niepotrzebne!!!.Kzdy operator sprawdza lepiej maszynki przy maszynie niz kazdy audytor w tej firmie..Porada!.. wywalic tych nierobów którzy marnuja ten czas w pracy i sie obijaja w stołowkach i na palarni.. a audyt przezucic na operatorów którzy wiedza lepiej co robia i jak robia i Praca bedzie wygladała i szybciej i taniej.
5
zorro 2016-09-19 20:07:43
popieram wpis w 100% ..pełno pajaców siedzi za tymi szybami i sie kreca pod nogami wymyslajac paradoksalne rzeczy. Czy ktos ma nad tym jakas kontrole i mysl logiczna ?
10
Walo 2016-09-20 15:26:29
Od jakiegoś czasu szukają ludzi na stanowisko Technik elektronik, mechatronik, mechanik. Powiedzcie mi czym zajmują się osoby na tych stanowiskach i jakie jest wynagrodzenie.
gość 2016-09-21 08:23:43
Wynagrodzenia są tajemnicą a widełki są bardzo rozpięte co raz więcej roboty coraz mniej ludzi niby4 brygadówka strasznie męcząca i dość słabe perspektywy na następne lata
3
Wkurzony 2016-09-22 11:29:55
Drogi Romanie... Co ty za bzdury wypisujesz.... Seito w pg jest dopiero od roku a do tej pory my robiliśmy wszystko. I to was sprowadzili żeby nam było lżej. Źle Ci,? Zmień pracę i nie mów że jesteśmy nierobami bo g...wiesz tak na prawdę. Owszem pracujecie ciężko ale nie wiecie co my mamy w zamian więc się nie wypowiadaj w ten sposób.
8
Telesfor 2016-09-25 07:35:35
SEITO. Jedyny dostarczyciel fizycznych pracowników. Pośrednictwo pracy.
Operator 2200 zł brutto, mechanik 2600zł.


Melo 2016-09-26 02:39:32
Ta atmosfera jest tam po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
w23e4r 2016-09-26 10:56:48
teraz to oni chyba w ogole to nie majaj zandych ofert pracy prawda?
2
M@upa Pi Dżi Kom 2016-10-25 20:18:01
Szukają, bo elektronicy masowo stąd spierd**lają ;-) A czemu uciekają, to juz kolega mechanik sensor 15l. w gillette doskonale opisał :-) 100% prawdy. Robi się tu Kelly Family - BANDA DEBILI. Najlepszym sposobem na eliminację awarii, naprawę niesprawnej maszyny jest kartka papieru z nagłówkiem NARZEDZIE ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW. Śmiechu warte. Zamiast pracować, i robić swoje, produkować dużo i dobrze każą się uczyć anglojęzycznych skrótów, i innych bzdetów, robią z tego wewnętrzne audyty i sami sobie bija brawo że je zdali. Pytają nas co bysmy chcieli zmienić, by pracowało nam się lepiej, ale gdy im odpowiadamy to słyszymy TO JEST ODGÓRNY WYMÓG KORPORACYJNY.TEGO ZMIENIĆ SIĘ NIE DA. Cyrk, nie zakład.
8
Carbi 2016-10-28 12:16:13
Ramstad i Seito jest tylko dla obnizenia kosztów firmy. Kiedyś było po 4 wózkowych i 4 sypiących na jesnej zmianie na całe Jednorazówki i ogarniali wszystko bez problemu. teraz z seito jest ze 2 razy wiecej ludzi i codziennie trzeba ustawiać ich do pionu, bo co parę dni, góra tygodni jest następny bo taka jest rotacja i się gubią jak dzicko we mgle. Gillette płaci za tzw. serwis czyli za konkretne czynności daje uzgodnioną kasę z seito, a czy to będzie robić to dalej 8 osób czy 28 już ich nie obchodzi.
1
Kaizen 7l. w żylecie - operator 2016-11-16 01:58:55
Widzę że ożyło forum :) Gillette
Można swobodnie pogadać wylać z siebie co człowieka boli
Nie trzeba być poprawnym korporacyjnie .
Ludzie w Gillette są ulepieni z plasteliny, chyba nie posiadają kręgosłupów.
Narzekają na to, na tamto, na te farmazony prokterowe.
A później widzę jednego z drugim jak paraduje w koszulce z głupimi hasłami, chociaż nikt go do tego nie zmusza. (OCZYWIŚCIE NIE WSZYSCY SĄ TACY)
Sprzedaje się za maszynkę, długopis, kosmetyk
Czy taki człowiek ma jakieś zasady? Czy on w ogóle myśli ?
(Zakłada mundur wroga)
A te głupki z biura myślą, że ludzie są zadowoleni reklamują/noszą te ich farmazony na piersi i fajnie się do tego bawią.
Co do koszulek to mam Kaizena na nowe hasła dla takich pajacy
"Całuję lidera po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; "Sprzedaję kolegów" "Jestem z plasteliny"
"Człowiek bez twarzy" "kawa, papieros, tramba" "
Obecnie jestem na etapie szukania pracy.
Było fajnie jak zaczynałem tu pracować ludzie, atmosfera.
Nie potrafię już się dalej okłamywać, że jest fajnie, że nie jest źle.
Do emerytury nie wytrzymam, a wcześniej i tak pewnie mnie seito zastąpi.
Dziękuję za uwagę
Dobranoc
4
Zbyszek z hali 2016-11-20 19:52:08
Brak zakresu obowiązków na stanowisku pracy !
Robisz wszystko i coraz więcej.
Co nie idzie w parze z wynagrodzeniem.
Zadając pytanie o podwyżkę pensji.
Dostajesz odpowiedz że jesteś w górnych widełkach.
A co to k... znaczy ?
Nie można podać do wiadomości zarobków na danym stanowisku od do ?
Tajemnica?
A i jeszcze jedno
"Co to" jest inżynier w tej firmie ?
Operator maszyny (szanuje tego człowieka) ma większe pojęcie
o technologi od tego statysty.
słowa inżyniera/planera
"Jestem tu po to aby Ci pomóc. Powiedz jaki masz problem i pomysł aby go rozwiązać"
A za ten pomysł kto dostanie nagrodę ?
śmiech......
Ps.
Do dyrekcji
Szanujcie ludzi z produkcji bo tak szybko odchodzą. (tych przy maszynach)
Bo Ci z akwarium nie poradzą sobie z technologią.
3
Zambo 2016-11-21 10:07:44
1-5-15 1 Pracuje- 5 Siedzi na Palarni-15 sparwdza tego jednego pracujacego
2
kazek 2016-11-22 20:36:54
Witam mam znajomego który jest tam liderem na jednorazówkach i jest z tego co mówi bardzo zadowolony ,zarobki 4500 na reke ,telefon firmowy super atmosfera i pracownicy.Dlatego Mam do was takie pytanie czy tam rzeczywiście są takie cuda z wypłatami ,telefonami i innymi pierdołami skoro ktoś wcześniej napisał ze raz na kwartał dają pare sztuk maszynek i jakiś kremik,czy poprostu koloryzuje.Pozdrawiam.
Niebieski 2016-11-23 21:19:28
Praca elektronila to typowe zajęcia w dziale utrzymania ruchu. Jak jesteś dobry to zarobisz. Ale trzeba pracować. Jest kilku bumelantów, którzy nie potrafią podłączyć silnika trójfazowego albo szukają kolejności faz przed falownikiem... a jednak pracują. Jesteś dobrym fachowcem masz szacunek i na wiele możesz sobie pozwolić. Kłamstw o zarobkach nie będę komentował bo jestem tam od ponad 11 lat i nie słyszałem aby ktoś nir dostał wynagrodzenia. Nawet jak jakiś lider pomylił się z nadgodzinami to w następnym rozliczeniu wyrównują. Socjal super Deputat, bony na święta i wakacje oraz dofinansowanie wakacji dla dzieci, nawet program stypendjalny dla najzdolniejszych dzieci, paczki na święta itd. Jak ktoś typowo leci w kulki to nawiele liczyć nie powinien... ale zanim mu podziękuką to przynajmniej trzy lata będą się starali mu pomóc. Jest to typowy zakład przy korporacji więc ma swoje wady w zesole biurowym ale umowa o prace to nie łańcuch zawsze można odejść jak narazie ptacuje tam ok. 900 osób na produkcji i nic się specjalnie nie zmienia. Zawsze ktoś odchodzi ktoś awansuje. Operator zawsze ma szanse zostać liderem, mechanikiem lub właśnie elektronikiem ale musi wykazywać choć minimum zaangażowania. Znam wiele osób marudzących ale jednocześnie nagrody odbierają i akcje P&G kupują... Koleś Mechanik15lat ma racje a jednak pracuje i żyje. Marudzą i pracują. Jak ma ktoś pojęcie to wiele się nauczy a jak znajdzie lepszą prace to dzięki Gillette ma ciekawe CV i tyle. PS. Lidera można zrobić z każdego Mechanika lub Elektronika już raczej nie i o tym tylko liderzy zapomnieli... Pozdrawiam wszystkich na gorących krzesłach w akwarium.
1
Błękitny 2016-11-24 17:05:48
Obstawianie maszyn mechanikami elektronikami, nie nazywa się utrzymaniem ruchu. Tylko cięciem kosztów przez firmę kolego.
W skrócie wyzysk.
" Jesteś dobrym fachowcem masz szacunek i na wiele możesz sobie pozwolić. "
Co masz na myśli kolego?
Czyżbyś też się zaliczał do tych bumelantów ?
"Operator zawsze ma szanse zostać liderem, mechanikiem lub właśnie elektronikiem ale musi wykazywać choć minimum zaangażowania. "
Dokładnie trzeba dobrze wchodzić w d..ę, albo mieć pociotków nad sobą aby człowieka wypromowali.
Nie liczy się wiedza techniczna ani szkoła tylko to "zaangażowanie"
Jeszcze nie powieszą wakatu na dane stanowisko a już jest osoba wybrana :D
A człowiek robi z siebie durnia aplikując na to stanowisko.
Zakład staje się typowo firmą rodzinną. Same szwagry i piąte wody po kisielu.
3
Rysio Pysio 2016-12-02 22:49:39
Ja uważam że 80% ludzi ktorzy tu pracuja to typy co tylko lubia marudzic, narzekac i przede wszystkim są negatywnie nastawieni do wszystkiego, i dla zasady mówią: Chyba ich porypało, nie będę tego robił. Brak w nich jakiejkolwiek checi do nauki nowych rzeczy. Ja uważam ze ta firma jest super, sa bardzo dobre zarobki. Mozna sie tutaj wiele nauczyc. Jest nadzieja ze te wszystkie smrody co to mowia jak tu jest ujowo zostana zwolnione.
Pysio Rysio 2016-12-04 11:26:34
To miło Rysio Pysio że znalazłeś czas w przerwie pomiędzy lizaniem rowów swoich przełożonych na takie piękne przemyślenia...
1
konfidentom kosa w szyje biada temu co z donosu zy 2016-12-04 17:25:12
Z tego co napisałeś to tylko 20% załogi jest zadowolona
pewnie tylko biuro :D
Ps.
-a może ty z naczelnikiem makowca wpierdalasz i potem się prujesz pod celą no to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się pilnuj bo wykurwisz jak tamten na chare hehe i jeszcze ci dupsko pęknie
hahhhahhhahahehhehaah
Zostaw swoją opinię o Gillette Poland S.A. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gillette Poland S.A.