brak logo

Gillette Poland S.A.

Łódź

Opinie o Gillette Poland S.A.

Alek 2014-09-24 16:22:23
Ktoś tu na forum pisał żeby składać CV bezpośrednio do Gillette. Ja poszedłem zanieść CV i ochrona nie chciała mnie wpóścić do działu kadr ani nie chcieli przyjąć ode mnie CV. Więc albo coś się radykalnie zmieniło (zawsze można było zostawiać CV na portierni) albo w Gillette ogon zaczyna kręcić psem, czyli ochrona decyduje, kto ma być zatrudniony w firmie (jeżeli tak to jest początek końca tej firmy).
6
kanarek 2014-09-26 11:32:14
A dlaczego nie sprobowac tradycyjnie wyslac do nich emaila ze swoja aplikacja? Wtedy masz nieco wieksza pewnosc, ze dotrze ona do wlasciwego adresata. W kwestii zatrudnienia mam wrazenie, ze jezeli pracownik bedzie wykazywal ponadprzecietne umiejetnosci to samo Gillette powinno zaoferowac stala umowe.
Pracownik Seito 2014-11-11 14:22:59
Ja już tam pracowałem praca mi się szczerze nie podoba małe zarobki praca jaką wykonywałem z pracownikami też z seito to tylko opróżnianie gotowych elementów rączki maszynki do golenia koszy z pod wtryskarki i włożenie następnego pustego
pojemnika pod wtryskarkę koledzy robili wsypywali te rączki do maszyn montujących z głowiczkami czyli ostrzami.Praca prosta ale wymaga więcej ruchów i tempa.
żyletkowy 2014-11-16 08:37:06
Jak chcesz się na studenckie praktyki załapać to są normalnie płatne. Po praktykach niektóre osoby dostają propozycję pracy na stałe.
żyletkowy 2014-11-16 08:39:32
Na studenckie to najlepiej przez net zgłoszenie wysłać.
ph 2014-12-31 14:56:46
Hej, możecie napisac jak w Gillette widzie się przedstawicielom handlowym? Pytam, bowiem marka jest bardzo znana, uwazana za w sumie najlepsza jeśli chodzi o golenie, ale nie jest tez tania i przez to sporo osób kupuje jednak tańsze produkty, czy zamienniki. Jak w takim razie idzie tu zrobienie planu sprzedażowego, dużo trzeba kombinować?
Włodek z sensora 2015-01-01 20:00:12
To jest zakład dla ludzio mocnych nerwach,monotonia i harówka przez 8 godzin.nie polecam pracownicy filety nie mają prawa mówić ile zarabiaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
chętny 2015-01-03 19:38:11
dlaczego są takie problemy z zatrudnieniem
Alek 2015-01-19 15:04:52
Aplikację można wysyłać tylko na określone ogłoszenie a ogłoszeń o pracę w Gillette narazie nie ma, zawsze w takiej sytuacji można było zostawić swoje CV na portierni lub w HR a teraz ochrona nie pozwala. Więc jak to jest z tym Gillettem, chcą pracowników czy nie?
CzyZatrudniajaPonownie? 2015-02-23 23:32:06
Witam,pracowalam tam w 2006/2007 przez firme i sama sie zwolnilam,skladalam do nich nieraz cv i odpisywali ze nie przyjma ponownie a chetnie bym wrocila,znacie przypadki by ktos zostal na powrot przyjety?
1
xyz 2015-04-08 02:35:00
Witam.

Zakład nigdy nie przyjmuje ponownie osób które sie zwolniły lub zostały zwolnione. Kilka spraw w sądzie pracy już mieli które przegrali. A tych bzdur że ludfzi tak szanują to się czytać nie chce ludzi nie szanują zarobki dobre ale ludzi kadra ma za śmieci.
Zegarynka 2015-04-08 19:16:59
Przez jaką firmę można złożyć CV do Gillette?
Czy są przyjęcia na produkcję?
Dzięki za odpowiedz
CrazyBass 2015-04-25 18:40:11
Podaj maila, napiszę co i jak ;)
Zguta 2015-04-27 16:52:42
A mi też mógłbyś napisać ? Pozdrawiam
CrazyBass 2015-04-28 17:14:29
jasne :)
bonzo 2015-05-16 10:21:38
do gilete mozna sie dostac przez dwie firmy teraz jest seito i ranstad
G 2015-05-21 18:54:32
bonzo, niestety mijasz sie z prawda.
Ani Seito ani Randstadt nie prowadzą rekrutacji - to sa tylko agencje pracy tymczasowej w których mozesz popracować na hali w Gillette, ale nie jestes przez Gillette zatrudniony.
To mniej wiecej tak jakbys napisał ze jeździsz autobusem tylko ze nie jako kierowca a pasażer ;)
1
relon 2015-06-20 01:22:00
No ale chyba dobrze napisał, że można dostać się przez te dwie firmy, bo to one pośredniczą w zatrudnieniu, nawet jeśli jest to praca tymczasowa, wydaje mi się jednak, że spokojnie można też spróbować się zatrudnić bezpośrednio w firmie, tylko trzeba się postarać, i raczej będą to wyższe stanowiska pracy.
kolo 2015-06-24 07:59:59
Ogólnie to nie jest taka zła praca. Pracuję w niej około 8 lat. Zarobki w granicy 3tyś. Kiedyś był przemiał ludzi. Teraz stało się to strasznie hermetyczne środowisko. Niemal niemożliwe jest dostanie się do tej firmy. Polecałem znajomych jako pracowników i firma im wielokrotnie odmawiała więc wygląda na to, że jak nie znasz kogoś z kadry to możesz zapomnieć o pracy na produkcji chyba, że jesteś mega wykształciuchem to może. Ogólnie od jakiś trzech lat to się robi coraz gorzej. Więcej wymagają, roboty dokładają od cholery, o wszystko się czepiają itp. Gdyby nie zarobki to już dawno bym stąd [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] System 3 zmianowy,4 brygadowy daje się we znaki po dłuższym czasie. Czasem człowiek nie wie jaki jest dzień tygodnia. Szacunek akurat musi być, bo już nie jeden stracił prace za wyzwiska wobec współpracownika. Social dobry. Ogólnie w Łodzi to jeden z najlepszych pracodawców ale tak jak wspomniałem wcześniej. Gdyby nie całkiem niezła kasa to bym szukał roboty gdzie indziej.
2
Zguta 2015-06-25 19:59:25
Mój e-mail zguta@interia.pl. Dzięki ;)
mas 2015-07-02 11:06:52
hej,
podane przez Ciebie zarobki to kwota brutto czy netto?
Mieszkam daleko od łodzi i nie wiem czy by mi się opłacało przywieźć cv.
anka 2015-07-05 18:17:49
hej, czy możesz mi podać mail`a żeby wysłać cv?pozdrawiam Anka
nikt 2015-08-01 19:17:18
a podawali że rekrutacji poddano 25000 a wybrano około 1400
ignac 2015-08-18 13:01:07
hejo a powiedz czy benefity w pracy tez mozna jakies uzysakc? Chodiz mi czy skoro to gilette to jakies maszynki sie dostaje gratisowo?? :) Czy moze chociazby jakies znizki :) widze oferte pracy aktualna i chcialbym aplikowac tak tylko interesuja mnie jakies dodatkowe swiadczenia na jakie mozna lioczyc :)
ignac 2015-08-18 13:03:11
hejo a powiedz czy benefity w pracy tez mozna jakies uzysakc? Chodiz mi czy skoro to gilette to jakies maszynki sie dostaje gratisowo?? :) Czy moze chociazby jakies znizki :) widze oferte pracy aktualna i chcialbym aplikowac tak tylko interesuja mnie jakies dodatkowe swiadczenia na jakie mozna lioczyc :)
ignac 2015-08-18 13:05:46
hejo a powiedz czy benefity w pracy tez mozna jakies uzysakc? Chodiz mi czy skoro to gilette to jakies maszynki sie dostaje gratisowo?? :) Czy moze chociazby jakies znizki :) widze oferte pracy aktualna i chcialbym aplikowac tak tylko interesuja mnie jakies dodatkowe swiadczenia na jakie mozna lioczyc :)
Tomek 2015-08-20 22:46:07
Witam, czy są aktualnie jakieś przyjęcia do Gilletta ??
kopytkothebest 2015-09-02 07:42:53
Witam, mogłbym prosic tak samo o pomoc w uzyskaniu informacji gdzie cv wysłać ?
w23e4r 2015-09-17 16:07:54
@Tomek też się właśnie nad tym zastanawiam..niestety chyba aktualnie w firmie Gillette Poland S.A. nie poszukują żadnych pracowników, aczkolwiek wiem że jakiś czas temu szukali osób na stanowisko elektronika, więc może jest szansa że w najbliższym czasie znów będą prowadzić jakąś rekrutacje na jakieś stnaoiwsko
pracownik 2015-10-19 00:52:22
Pracuje w gillecie przez seito powiedziawszy szczerze to jest KOSZMAR.
Popoludnia czy nocki to jest, wmiare okej ale jak przychodzi ranna zmiana i sa, wielcy dyrektorzy to matko boska jedyna robia zdjecia i do lidera zmiany 3x tak i aut.. czepiaja sie o glupie pudelka zle ustawione o lancuszki o obraczki okazda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] placa wmiare wyglada dla studenta. w tej chwili jest 300 pracownikow gilleta i 400 osob z biur.
2
maniek 2015-10-19 03:55:46
@pracownik zastanawiam się teraz skąd aż taka dyspoporcja w zatrudnieniu, na pewno masz dokładne liczby.. wydaje mi się, że więcej zatrudnia pracowników na produkcji, bo jednka jest system maszyn do wyrobów ich maszynek do golenia, ale ludzie też są potrzebni chociażby do obsługi tego wszystkiego, maszyn.
1
Szary Robak 2015-10-31 00:03:23
Od momentu przejęcia firmy przez koncern P&G fabryka zeszła na psy. Mega zbędna biurokracja, pełno "menadżero-inżynierów" zajmujących się niczym.Zarobki może i nie najgorsze ale szacunek dla pracownika DNO !!! Okresowe szkolenia z etyki biznesowej że niby wszystko pięknie i cudownie wszyscy równi....stek bzdur w zderzeniu z rzeczywistością. Jeśli komuś zależy i wierzy w to co robi nie znajdzie tam miejsca dla siebie.
1
Szary Robak 2015-10-31 00:08:53
Ta opinia tyczy się P&G Gillette International na Nowym Józefowie
1
misiek 2015-11-25 12:33:29
Ostatnio zaangażowali spore środki w reklamy, więc mam wrażenie, że powinno to przynieść jakiś efekt jeżeli chodzi o przychody a więc i zarobki pracowników ? Nawet jeżeli pracownicy dostaną po 100 zł na łebka to już będzie jakiś sukces. Czy teraz wiadomo czy będzie jakaś rekrutacja w firmie czy nie potrzebują nikogo...
Ansi 2015-12-18 00:42:24
Kadra nie szanuje ludzi, każą przychodzić do pracy nie zważając na to czy jestes chory, umierający czy jaki. A zarobki też sa średnie, kadra wyżej s*a niż du*e ma...
Nie polecam
Arekk 2015-12-18 22:57:32
skoro "kadra" nie szanuje, to kadra pracowników straci, bo zaczną chorować i nadwyrężać swoje siły. Właściciele widocznie wiedzą co robią, bo już dawno firma by upadła :)
2
bus-pab 2016-01-10 13:24:06
witam myślę nad dowozem ludzi do pracy gillette - pabianice piszę na forum bo chcę się dowiedzieć czy są jacyś ludzie zainteresowani transport miał by wyruszać z 3 miejsc w pabianicach i przywozić pod gilletta tak jak wypadają trzy zmiany 6-14-22 od poniedziałku do soboty proszę o komentarze czy byli by chętni jakieś pytania proszę pisać na meila kabona@wp.pl
1
aro 2016-01-11 22:38:32
Hej, ja mysle, czy nie spróbowac poszukać w Gillette pracy, raczej chodziłoby mi o produkcję. Powiedzcie jak traktuja tu ludzi, dają jakieś benefity typu darmowe produkty do golenia?
Ewcia 2016-01-23 15:40:38
Ludzie z produkcji są traktowani jak niewolnicy , same nakazy i zakazy. Amerykański kołchoz !!! Benefity są w postaci 12 sztuk 3-ostrzowych maszynek do golenia raz na kwartał czasem dorzucą jakiś kosmetyk (piankę do golenia lub krem).
Zmarnowane 3 lata życia w tej firmie.
2
kaligula 2016-01-30 22:56:48
witam. Jako że nie było tu wpisu(aktualnego) na temat zarobków -zwykle od stycznia są jakieś podwyżki, bardzo proszę osoby, które pracują w Gillette o informację, jak obecnie kształtują się zarobki pracownika produkcji"na rękę"z ewentualnymi dodatkami-szczególnie na początek.Czy jest możliwość pracy w systemie 4-brygadowym? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą?
mechanik sensor 15l. w gillette 2016-02-10 22:01:29
Witam
Wystawiam opinię o Gillette na Nowym Józefowie.
Jak ktoś lubi filmy Stanisława Barei, chce się przenieść w tamte czasy to doskonale nadaje się do tego Obozu Pracy.
Zakładem był do czasu jak przeją markę P&G.
W tedy wszystko się zaczęło:
Ludzi w biurach zaczęło przybywać a z produkcji produkcji ubywać. Nie wiadomo za co są odpowiedzialni jakie maja obowiązki ludzie w "akwarium". Wprowadzają różne "usprawnienia" a w rzeczywistości utrudniają człowiekowi pracę.
Ale czego można się spodziewać po "inżynierze" który chce podnosić z podłogi rozsypane aluminiowe komponenty za pomocą magnesu.
Rysunki techniczne (zlecenia) na warsztat wykonuje w swoich standardach.
Kończąc szkołę nadzoruje proces produkcyjny.Zanim się tu dostał to z maszyn tylko widział/widziała maszynę do szycia matki/babki i automat na myjni samochodowej. itd.
A jego koledzy z za biurek :
liniowi, planerzy, menadżerzy itd. nie są lepsi
Brakuje ludzi "z jajem" znających się na robocie, nie bojących się podejmować decyzji i przyznać się do popełnionego błędu.
Złomują nowe dobre części maszyn za grube miliony.
A zastanawiają się 3dni nad kupnem lutownicy elektrycznej za 300-
I Nazywają to oszczędnościami :)
Wszystko obracane jest w sukces.
Tylko operator,mechanik,elektronik jest zawsze winny.
Odzwierciedla tą całą sytuację historyjka "Mrówka i Lew"
Sorry mamy taki klimat !
„6 tys. zł?! Tylko idiota za tyle pracuje”
Jaki gospodarz takie podwórko.
Po prostu fabryka z wyboru :)
6
Cieć 2016-02-17 20:36:29
No powiem Ci @mechanik sensor 15l. w gillette że bardzo ciekawie się to ogólnie czytało, dośc zabawnie, ale to chyba specyfika tylko jednego zakładu tak jak mówisz
1
ahaj 2016-03-20 15:29:18
no firma jest całkiem w porządku, zgadza się i cały czas mają dobrą renomę, ja uwielbiam ich żyletki i produkty do golenia, nie mają sobie równych wśród konkurencji nawet cenowej
Quantum 2016-04-15 22:57:34
Do
Pomyliły Ci się strony www. tutaj wystawiasz opinie o pracodawcach (firmach)
a nie o ich produktach.
A mechanik sensor 15l. w gillette
Zaorał system :)
Nic dodać nic ująć :) wszystko w temacie.
Ja dodam tylko coś od siebie.
HWDBosakowi.
Pomyliły się temu "panu" pojęcia zarządzanie z rządzeniem.
Aby twoje dzieci pracowały na produkcji!
Chwała Wielkiej Polsce
1
gucio 2016-04-19 16:35:56
nie widziałem od dawna ofert pracy z tej firmy, czyżby mieli tak stabilne zatrudnienie?
Ktos 2016-04-21 21:01:35
Czytając niektóre opinie od razu widać kto jest zirytowany bo w pracy pracować trzeba.
Poza tym, gdyby było tak źle jak piszą niektórzy to dlaczego nie ma ofert pracy do gillette? Przecież odejścia pracowników byłyby bardzo liczne. A rotacji brak....
Najlepszy pracodawca w Łodzi - dla ludzi którzy idą do pracy po to aby pracować, a nie kombinują na co wziąć kolejne zwolnienie lekarskie.
1
jasiek 2016-05-06 14:43:19
czy są aktualnie jakieś rekrutacje w firmie @Ktoś??
gg 2016-06-08 20:27:08
szukają elektroników
1
maciek 2016-06-17 12:24:17
tak, to prawda, nawet jakiś czas ta rekrutacja trwa, bo to ogłoszenie jest z 2014 roku, wiec nawet nie wiem czy jest aktualne czy to błąd jakiś.
"szłem Cały proces rekrutacji" 2016-07-26 18:40:45
Byłem, zobaczyłem, testy OKI, rozmowy <k"f"alifikacyjne > "tysz" standardowe => jak wszędzie ; jedyne co mnie się nasuwa, to, to, że ta firma obecnie wysyłając przez około dwa miechy lub więcej zapytań do potencjalnych kandydatów których nie zamierza zatrudniać, robi sobie szkolenie/egzamin itp. dla przyszłych rekruterów wewnątrz firmy. Jeżeli chcenie marnować około miesiąca swojego czasu to wchodźcie w PG Gillette Łódź. Powodzenia.
Zostaw swoją opinię o Gillette Poland S.A. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gillette Poland S.A.