logo Gillette Poland S.A.

Gillette Poland S.A.

Łódź

Opinie o Gillette Poland S.A.

Brzydki 2017-03-24 21:00
Jasne że znam. Pracuje na sensorze na zmianie C.
5
Pitagoras 2017-03-26 20:57
Misiu, to może zostań kadrą zarządzającą i wprowadź mądrość. Jeżu Mario.
1
Pitagoras 2017-03-26 21:00
Misiu, to może zostań kadrą zarządzającą i wprowadź mądrość. Jeżu Mario.
1
Y-an 2017-03-26 21:49
Przeczytawszy posty i opinie na temat firmy (zakładam, że chodzi o fabrykę na Nowym Józefowie, nie na Wodnej) zastanawiam się...

- Skoro większość wypowiadających opinie krytykuje wszystko i wszystkich, po co tam pracuje?

- Jeśli tak trafnie i fachowo oceniacie (negatywnie) kadrę zarządzającą tego zakładu, musicie mieć jakieś skrywane talenty i wiedzę w tym zakresie. Pojawia się pytanie - czemu tego nie wykorzystujecie? A idąc dalej - czemu nie jesteście tą kadrą, przecież tak doskonale wiecie, na czym biznes polega?

- Zastanawiające jest też, mając na uwadze przytłaczająco smutny poziom dyskutujących, co potraficie oprócz krytyki?

No.
6
Godność 2017-03-27 01:03
Y-an Do poprzednika talent trzeba umieć wykorzystać a nie go dymać i to jest biznes . kadra jest tylko z nazwy
a obiektywnie szambo bez zasad . Pracowałem tam 11 lat ale dłużej tego smrodu nie wytrzymałem
i ze względu na swoją fachowość mogłem to powiedzieć prosto w twarz tym zarządzającym .
9
Prywaciarz 2017-03-27 22:24
Pracują tam i narzekają bo wiedza ze gdzie indziej nie mogliby sobie na to narzekanie pozwolić. Taka natura Polaka. A jak nie wiecie to popracujcie w "mniejszej", prywatnej firmie. widać ze dawno u prywaciarza nie pracowaliście.
Chciałem poznać opinie o tym pracodawcy jako pracujący właśnie u prywaciarza bo w korporacjach prwne standardy musza być zachowane ale widzę ze forum żyletki zostało "opanowane".

3
Godność 2017-03-28 16:54
Do prywaciarza może o tym nie wiesz; ale to o czym piszesz to oznacza że tyrasz na plantacji bawełny tam nie było pracowników tylko niewolnicy. Nie wiem czy to wynik twoich umiejętności czy sposób na życie, zazdrościć innym że chcą pracować w godnych warunkach i być traktowanymi jak ludzie a nie numery w obozie pracy.
4
DMS 2017-03-29 14:01
Bardzo negatywne, wypowiedzi :/ Zaproponowano mi tam rozmowę o pracę na Nowym Józefowie. Może mi ktoś powie jakie tam są warunki, pracy? Nie chcę wpaść w szambo jak ktoś to ujął.
Paulina 2017-03-29 14:12
@DMS, na jakie stanowisko aplikowałeś?
DMS 2017-03-29 14:19
Pracownik produkcji
1
Toja 2017-03-29 21:09
W porównaniu z innymi korporacjami lepsze.
Socjal b. dobry.
Zawsze znajdzie się grupa płaczek lub wszechwiedzących krytyków, ale najlepiej sprawdź i się przekonaj, jeśli nie przeszkadza Ci grafik pracy.
3
Wro 2017-03-30 18:09
dokładnie tak. wczoraj byłem na rozmowie A dzisiaj 30 marca już zacząłem pracę
2
Świeżak 2017-03-30 22:48
Jako student rozpocząłem tam pracę na umowę zlecenie w tym tygodniu. Pierwszy dzień na produkcji, a teraz skaner (magazyn-paleciak) Generalnie na razie mi się podoba, trzeba się nachodzić to jasna sprawa. Ktoś się wypowie na temat tego stanowiska? Wiem o dużych normach, ale poza tym co się tam dzieje? Póki co ludzie z magazynu (wózkowi czy na paleciakach) byli w porządku, pomocni i w ogólnie w porządku. Proszę o jakieś porady ;)
Paulina 2017-03-31 10:07
@Wro, powiesz więcej o przebiegu rekrutacji? Jakie pytania usłyszałeś podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
Te 2017-03-31 16:56
Żeby zostać technikiem to wypadałoby skończyć Technikum a może nawet Politechnikę.
2
Carbi 2017-03-31 18:32
Ty wiesz wogóle gdzie pracujesz? Paleciak lub wózek to Ramstad lub Seito a nie Gillette tym bardziej jak jeszcze studiujesz....
3
Świeżak 2017-03-31 20:39
No przy pakowaniu, byłem 2 dni więc tak mówię gillete bo to tam
Dziad Borowy 2017-04-01 17:21
DO LUDZI z :
seito, ranstat, sanoco, servo i sodexo !!
I innych pasożytów.
Ludzie Wy pracujecie w swoich firmach a wasze firmy świadczą usługi dla gillette.
To ze pracujecie na terenie Gillette nie znaczy ze pracujecie w Gillette.
Proste pytanie kto wam płaci za prace?
Tyle w temacie.
4
Kultura 2017-04-04 22:54
Trochę kultury dziadu
2
Dziad Borowy 2017-04-05 02:35
Wal się!
1
Paulina 2017-04-05 10:09
@Kultura, @@, Proszę o zamieszczanie merytorycznych komentarzy na temat pracy w Gillette Poland S.A.
Gillette to Titanic 2017-04-06 22:42
Nie jestem korporacyjnym dzieckiem zapatrzonym w "maszynkę" zawieszoną na kiju.
Po prostu trzeźwo patrze na świat i na to co się dzieje w firmie.
Rynek pracy się zmienia a Gillette się zatrzymał chyba w 2008r.
i nadal myśli że jest "fabryką z wyboru"
Hasła "Naszym najcenniejszym zasobem są ludzie"
"Wszystkie ręce na pokład " itp. farmazony
Czy nadal są aktualne?
Codzienna praktyka pokazuje, że jest inaczej.
Jak to się dzieje, że odchodzą pracownicy wykwalifikowani ?
16
Machmolini Gąbka 2017-04-12 04:31
Bałagan. Ja opuszczam tonący okret. Czas na zmiany. Tu jest dno i wodorosty. Brak szacunku dla czlowieka i jego zdolnosci,wiedzy i doswiadczenia. Kto w tym syfie siedzi wie o co chodzi. Nie polecam nikomu. Banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sami beda zapier....c na maszynach niedlugo.... trzymajta sie ludziska i uciekac kto tylko moze
3
Machmolini Gąbka 2017-04-12 04:33
Sie nie da. Trza przyjsc i popracowac.... ale nie polecam
1
Paulina 2017-04-12 09:39
@, wspominasz o braku szacunku do pracownika oraz jego zdolności. Co masz dokładnie na myśli?
Machmolini Gąbka 2017-04-12 12:59
To co napisalem. Brak szacunku i tyle.. ludzi za nic mają.. ale jak ktoś jest zdesperowany to co zrobić. Wszyscy którzy odeszli z tej firmy marzeń są szczęśliwymi ludźmi..wystarczy?
2
Paulina 2017-04-12 13:15
@Machmolini Gąbka, a jak objawia się ten brak szacunku dla pracownika?
Machmolini Gąbka 2017-04-12 13:53
Z Toich wypowiedzi i wnikliwych pytań wnioskuje,że jesteś opłacaną przez Miłościwie im panujących sterników w celu poprawy wizerunku pracodawcy.. życzę powodzenia.. i oby pensja nie była uzależniona od wyników bo czarno to widzę. Pozdrawiam,a raczej nie pozdrawiam i sukcesów życzę w walce z wiatrakami.....
2
Paulina 2017-04-12 14:05
@Machmolini Gąbka, nie współpracuję z Gillette Poland S.A. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl Więcej o moim zadaniu możesz dowiedzieć się klikając myszką w ikonkę mikrofonu przy moim nicku. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w powyższej firmie. Zależy nam na jak najbardziej rzetelnych i merytorycznych komentarzach, dlatego spytałam o konkretną sytuację.
1
Machmolini Gąbka 2017-04-12 14:09
Jedyne rozwiązanie:
Złożyć aplikacje,przejść gęste sito rekrutacji,popracować ze 2-3 lata i....
Wrócimy do rozmowy.
Pracować trzeba,wiadomo. Za darmo kasy nikt nie da,no ale są jakieś granice.....
4
Idź na urlop zamiast na L4 2017-04-12 21:41
I co krawaciarze ?
Zostajemy w 3 fazie iws
hura hura :)
Nici z premii i awansów :)
Neil dobierze się do waszych tyłeczków i znikną wasze głupie uśmieszki z buziek.
Może coś wymyślicie aby obejść dzisiejszy wypadek ?
Trzeba wysłać człowieka na urlop zamiast na L4 :)
Albo dogadać się jakoś ugodowo ?
Bo to tylko złamany palec a nie amputacja.
Bajer typu "reset wypadków" licznik się resetuje już wykorzystaliście :)
ojeja ojeja jak mi przykro :)
Jeszce więcej waszych głupich akcji/obserwacji nam potrzeba...
Mam nadzieję że polegniecie dodatkowo na ankiecie !
I przyleci "miotła" z Bostonu zrobi w końcu porządek z wami
Ps.
Osobiście powróciłbym do pierwszej fazy iws.
15
PIPek 2017-04-19 14:47
na jakim dziale był wypadek???
przypadku wypadku 2017-04-19 14:52
według wytycznych Neila w przypadku wypadku zawsze pracownika się nakłania do wziecia urlopu lub przyjscia do pracy i wykonywanie prac lekkich np instrukcje trzeba przegladać na kompie.
Wiem że takie podchody byly też w tej sytuacji ale chyba nic z tego nie wyszło - brawo dla pracownika za jego odwagę że się przeciwstawił.
4
przypadku wypadku 2017-04-19 14:53
według wytycznych Neila w przypadku wypadku zawsze pracownika się nakłania do wziecia urlopu lub przyjscia do pracy i wykonywanie prac lekkich np instrukcje trzeba przegladać na kompie.
Wiem że takie podchody byly też w tej sytuacji ale chyba nic z tego nie wyszło - brawo dla pracownika za jego odwagę że się przeciwstawił.
5
DJAdamus 2017-04-19 14:59
szanowna Pani ale nie napisano że biznes jest wyprzedawany do innych firm.
wodną przejmuje yamada, wiele osób straci pracę.
proszę zobaczyć co się dzieje na jozefowie ile fajnych ludzi odeszło.
szkoda... bo naprawde te ktore zostają to importowane korpoludki żądne awansów za wszelką cenę i kosztem zespołów. a Nil i Mietek to tylko ciecho aprobuje i mysli o kolejnym awansie.
szkoda
4
1234 2017-04-25 17:40
Na wodnej zaraz nie bedziej mial kto pracowac.Z trzech zmian zrobi sie jedna jak zaczna uciekac ludzie po majowce.Pozdroo
3
Calineczka 2017-04-27 21:40
To się nazywa
Redukcja etatów lub oszczędności :)
Pracownik kontynuuje karierę poza strukturami firmy .
2
Panda 2017-04-28 16:47
O LUDU Panski zacofany jak stado zagubionych owiec we mgle. Czy Pracownicy Gilletta czy Seito, Ranstadu, Sanoco, Servo i Sodexo to jeden ciort WSZYSCY jestesmy zwykłymi robolami fabrycznymi na wyzysku zagranicznej korporacji. I tu apel do ludzi z Gilletta..nie krytykujcie ludzi z innych firm bo wiekszosc jest bardziej wykwalifikowana i bardziej wyksztalcona niz wiekszosc wiesniaków z Gilletta co tam pracuja po kilkanascie lat bo woleli zapychac w fabryce niz przezucac gnoj na wsi widłami i wypasac swinie na łące.
3
Dziad Borowy 2017-05-07 16:38
Widać że twoje wykształcenie nie idzie w parze z inteligencją.
Ciekaw jestem z jakiej firmy jesteś, że tak szczekasz ?


1
td 2017-05-11 05:30
po podwyżce mam mniej na koncie
1
Robert82 2017-05-11 15:58
Witam, rozważam podjęcie pracy w fabryce Gillette na Nowym Józefowie. Wiem, że tam pracuje się w systemie 4 brygadowym. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda system w tej fabryce i jaki jest dodatek do wynagrodzenia za pracę w tym systemie ? Jest to dla mnie bardzo ważne jeśli miałbym się decydować się na taką pracę. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje!
Bronisław K. 2017-05-12 00:17
Zmień pracę, weź kredyt
1
wyrzucony 2017-05-12 13:04
tam pracuja ..wiesniaki z okolic .Pabianic ,Lasku,konstantynowa!!!Jak przeszli testy?Nie wiem.
3
Carbidue 2017-05-15 10:53
System w 85% wygląda tak: 4 ranki-1wolny-4 nocki -2 wolne - 4 popoludnia - 1 wolny . dodatek wynosi na razie 400 brutto niezależnie od stażu i stanowiska.
1
Robert82 2017-05-15 13:40
Dzięki wielkie za info !
Faktycznie na dłuższą metę może być słabo.
Ciekawy 2017-05-16 21:49
Czy w tej firmie jest praca dla osób z branży chemicznej? Pianki do golenia też tu produkują? Jakieś kosmetyki? Zarządzam zespołem analityków i ciekawi mnie praca w firmie o takiej renomie, widzę dużo wylewania zali na tym forum.
Piszecie dużo o oszczędzaniu i redukcji etatów, jak wygląda praca godzinowo? Można wyjść do domu o rozsądnej godzinie? Po ile godzin pracują technicy zespołów (jakkolwiek zbudowana jest struktura w tej firmie interesuje mnie praca w biurowcu), czy firma płaci za nadgodziny?
zed 2017-05-19 23:20
Czy w tej firmie jest praca dla osób z branży chemicznej?
nie
Pianki do golenia też tu produkują?
nie
Jakieś kosmetyki?
tak
Zarządzam zespołem analityków i ciekawi mnie praca w firmie o takiej renomie, widzę dużo wylewania zali na tym forum.
i?
Piszecie dużo o oszczędzaniu i redukcji etatów, jak wygląda praca godzinowo?
zalezy od stanowiska
Można wyjść do domu o rozsądnej godzinie?
tK
Po ile godzin pracują technicy zespołów (jakkolwiek zbudowana jest struktura w tej firmie interesuje mnie praca w biurowcu)
nie ma biurowca
, czy firma płaci za nadgodziny?
tak
Zygmunt 2017-05-23 19:41
Byłbym wdzięczny gdyby jakiś kompetentny pracownik odpowiedział na moje pytania:
1. Na jakie wynagrodzenie mogę liczyć na stanowisku technika przy zatrudnieniu bezpośrednio przez P&G?
2. Czym w ogóle zajmuje się tam technik bo w ogłoszeniu nie ma o tym mowy?
3. Czy jest możliwość rozwoju na tym stanowisku?
4. Jak wygląda ta pomoc w relokacji?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
1
zosia 2017-05-25 19:32
możesz zejsc prosto z pola i cie zatrudnia a potem ci zrobia pranie mózgu na ścieżce kariery ze sam nawet nie bedziesz wiedział kim ty tam jesteś albo bedziesz
1
Zzz, zzx 2017-05-26 09:56
Technik to nic innego jak zwykły operator maszyny.

Wynagrodzenie od 3000 do 3800 brutto.

Jest rozwój na mechanika, trenera, lidera, jak w każdym korpo.
Zostaw swoją opinię o Gillette Poland S.A. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gillette Poland S.A.