Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Gillette Poland S.A.

Pracowałeś w firmie Gillette Poland S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-02-04 23:31:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam mam kilka pytań, chociaż widzę że od dawna nikt tu nie zagląda.
Czy są obecnie przyjęcia na operatora do Gillette?
Czy pracownicy Gillette mają jakiś kontakt z pracownikami nieodległej firmy Sonoco np magazynierzy, kontrola jakości lub operatorzy maszyn?
Może to dziwne pytanie ale zależałoby mi na odpowiedzi.
Jak wyglądają testy wstępne na operatora, brzmi trochę strasznie?
No i czy babeczki też mają szansę na zatrudnienie?
zdjecie uzytkownika
Umiesniony - 2014-02-12 21:17:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Określe tak jak chcesz walczyc o przejscie na zaklad i tak zaczynasz jako zwykly robol w systemie IV -brygadowym za stawke 9,40 BRUTTO najnisza krajowa moze sie roznic to zalezne od miesica ile godzin ranstadowi musi kwartalnie wyjsc ta najnisza na wiecej niemasz co liczyc , dostanie sie na zaklad to ciezka droga te wszystkie testy rozmowy itp gra warta swieczki lecz dostanie sie na zaklad musisz brac w skali 5 % , na zakladzie ludzie po paru latach maja fajne warunki socjal itp niestety dostanie sie na zaklad graniczy z cudem jak kogos stac na to by sprobowac skladajcie papiery w ranstad ale nie liczcie na wielka pensje przez rok
zdjecie uzytkownika
opineo - 2014-02-13 17:45:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
zapytaj opineo na temat a odpowiedz dostaniesz za moment rzetelna
zdjecie uzytkownika
opineo - 2014-02-13 17:58:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
W Sonoko ( pakowanie wyrobów gillet) zatrudnieni są stali pracownicy ci maja o kej a reszta to praca agencyjna na zlecenie do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zależnie od zapotrzebowanie. Firma agencyjna zgarnia kasę na tych wykorzystywanych dorywczo 21 wiek wstyd o tym mówić ze w unii europejskiej tak wykorzystuje się ludzi.(usunięte przez administratora)Gdyby nie głupi obywatele czegośc takiego by nie było. RODACY ZASTANÓWCIE SIĘ JAK WAS INNI ROBIĄ W BANBUKO I SAMI WASZA KASĘ SPIJAJĄ.
zdjecie uzytkownika
Elektron - 2014-02-20 20:38:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Socjal
-Dodatek urlopowy zależy od zarobków od 300 do 600
-Dodatek do wypoczynku dla dzieci do 450pln za dziecko
-Opieka MEDICOVER full lekarzy.
-Paczki na święta dla dzieci i bony ok 500pln zależy od zarobków
-Dodatkowo dla najlepszych bony i inne nagrody uznaniowe.
-Jeżeli ne rozrabiasz to o roku kasa na plus ale to zależy od indywidualnej oceny pracownika.
zdjecie uzytkownika
Manager - 2014-02-21 00:30:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A wy jestescie chorzy jak oczekujecie zarabiać 5000zł za składanie maszynek heh. Cieszcie sie ze macie prace bo jak bedziecie dalej podskakiwać to koncern pójdzie na Ukraine lub Rumunię
zdjecie uzytkownika
żyleciarz - 2014-03-05 12:39:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Pracownik - 2014-02-04 23:31:47]:
(usunięte przez administratora) PS. To co powyżej dotyczy Gillette Sp. z o.o. (na Józefowie). Na Wodnej jest Gillette SA, a widzę że w wątku opinie są o obydwu zakładach.
zdjecie uzytkownika
Ola - 2014-03-18 17:24:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam jestem zainteresowana kupnem hurtowej ilości wkładów w firmie PG , macie moze jakiś kontakt do pośrednika ? Pozdrawiam

chokie72@wp.pl
zdjecie uzytkownika
agg - 2014-05-02 12:14:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam serdecznie,

Chciałabym się dowiedzieć, czy co roku poszukują pracowników-studentów na okres wakacji oraz czy można taką pracę dostać składając cv bezpośrednio w Gillette, nie w agencji pracy tymczasowej? Wychodzę z założenia, że na okres wakacyjny będzie zapotrzebowanie na studentów z racji urlopów, ale..

Z góry dziękuję za wszelkie informacje w tym temacie.
zdjecie uzytkownika
Elektron - 2014-05-11 21:31:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najlepiej jest przyjść osobiscie i zostawić ofertę.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-05-26 16:10:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jest to bardzo dobra firma.
zdjecie uzytkownika
Amik - 2014-05-27 00:38:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co zdołałem się zorientować to oferują same praktyki... a co z jakimiś etacikami, nie ma nic?
Oferty Pracy odpowiedz
2014-05-19
Żródło: gazetapraca.pl
Łódź
(łódzkie)
Procter & Gamble - Fabryka Gillette w Łodzi poszukuje obecnie kandydatów na: Płatne Praktyki w Centrum Opakowań Atrakcyjny 3 miesięczny programStart: Lipiec 2014Termin składania aplikacji: 31 maja 2014 P&G jest jedną z największych globalnych firm produkujących dobra konsumpcyjne, oferującą swoje produkty w ponad 180 krajach na świecie. Nasza firma posiada w swoim portfolio 300 marek takich jak: Olay®, Lenor®, Gillette®, Pampers®, Pant
zdjecie uzytkownika
Iwona - 2014-05-28 19:28:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Oferty Pracy - 2014-05-28 19:28:02]:
Jestem zainteresowana zatrudnieniem sie w firmie Gillette na produkcj opakowan.Jestem sumiennym pracownikiem jak sie czegos podejmuje to lubie wykonac od poczatku do konca.Nie lubie klamstwa ,lubie szczerosc.
zdjecie uzytkownika
Amik - 2014-06-05 08:09:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie o tym mówię - praktyki. A co do pracy etatowej, to wypowiedziałby się jakiś pracownik z łaski swojej bo istotne jest czy w ogóle nowe twarze tam widać?
zdjecie uzytkownika
ania - 2014-07-02 21:57:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy w okresie letnim 2014 sa moze jakies przyjęcia na produkcje,gdzie najlepiej zlozyc swoje CV?
zdjecie uzytkownika
piłat - 2014-07-20 23:00:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [opineo - 2014-02-13 17:45:30]:
nie wprowadzajcie ludzi w błąd.jeśli ktoś jest zatrudniony przez RANSTADT -ZARABIA MAŁO!!NIE MYLCIE pracowników Gillette(pracownicy po testach) z najemcami z RANSTADTU.
zdjecie uzytkownika
godnosc - 2014-07-24 21:19:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
praca jak praca ale ludzi dla niej tracą godność ,unikają mówienia prawdy a to wszystko prowadzi do niewolnictwa -nie tak miała wyglądać familia Gillette .
zdjecie uzytkownika
Zwykly - 2014-07-24 23:48:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Godnosc skad Ty jestes? Unikamy mowienia prawdy? A co chcesz uslyszec? Sa rzeczy z racji dobra firmy nie mozemy o nich mowic.pracuje na Nowym jozefowie od kilku lat i jest ok. Praca jak praca...czysto schludnie . Same jadalnie na produkcji....nie widziales to nie pieprz bzdur.Ty mowisz to a ja slyszalem ze to jest azyl i wielu tak mowi. Ktos napisal ze zaostrzaja sie przepisy...a jak ma byc inaczej? Miedzy innymi dla naszego bezpieczenstwa. Tu nikt nikomu nie kaze dzwigac nic ponad ciezar przewidziany w przepisach BHP a jak jest wiekszy to podjedzie wozek i Ci go przewoiezie a Ty spacerkiem sie przejdziesz.tu sa ostrza! takie ze w mgnieniu oka mozesz stracic palec i nawet nie poczujesz. A co do socjalu to ktos tam zapomnial dodac ze jest tez impreza noworoczna co roku. Bylo juz Kombi. Kayah, Blue Cafe,alkohol i jedzenie bez ograniczen za darmo. A piknik latem dla pracownikow i ich rodzin.? Full wypas. Ostatnio zrobili Lunapark. Ludzie starsi smigali na karuzelach az gwizdalo. I jeszcze cos o co trudno w innych firmach...tu nie doswiadczysz obrazania ublizania docinek,nawet od przelozonego. Tu dyrektor idzie hala i z kazdym po kolei sie wita (nawet dwa razy). A pracownicy najemni czyli Ranstadt czy teraz Saito...to jest wyzysk!!! Pracuja za grosze. Szkoda nam ich bo naprawde fajni ludzie. Jednak Firma co niektorym dala szanse .Poszli na testy a jak zdali to sa juz pracownikami Gillette. Nie sluchajcie takich glosow ktore opisuja brak godnosci czy cos w tym stylu.Najemni ktorzy tu pracowali a nie zostali zaluja. Zarobki....nie sa wysokie ale sa godne.Nikt nie gloduje.Pomagaja pracownikom w trudnej sytuacji. Jest naprawde dobrze i oby tak dalej.
zdjecie uzytkownika
Stonoga - 2014-07-25 01:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety trzeba mieć na uwadze, że pracownicy Ranstadt zarabiają również nie wiele, bo dużą część pieniędzy pochłaniają prowizje Ranstadt za prowadzenie rekrutacji itd. Gillette bardzo dobrze funkcjonuje na polskim rynku a współpraca z nimi na pewno żadnej ze stron nie wyszłaby na złe. Zdobywając doświadczenie w Gillette można bez większych problemów patrzeć w przyszłość. Byle tylko finanse były na właściwym poziomie.
zdjecie uzytkownika
godnosc - 2014-07-25 19:36:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do zwykły gadasz bzdury na pierwszym balu byli prawie wszyscy pracownicy na tegorocznym może połowa za parę lat zostaniesz ty i tobie podobni - nie narzekam na prace tylko na atmosferę .u Popiela też był bal w rodzinnej atmosferze .
zdjecie uzytkownika
Seito Pracownik - 2014-08-08 22:38:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy jest jakaś szansa na zostanie pracownikiem gilette jako np. operator,ja na razie pracuję 2 tygodnie przez agencję seito umowę mam na miesiąc a co po 31 sierpnia będzie to nie wiem podobno nam umowy przedłużają po miesiącu na rok czasu ale ja już się martwię co będzie a moja praca polega tylko na odbieraniu z kołowrotka pojemnika pełnego rączek do maszynki i wstawianiu pustego i jeszcze mam inne stanowisko to zasypywanie komponentami takiej maszynkina różne części maszyny składającej dopiero maszynkę gilette.Na umowie nawet nie mam napisane czy jest dodatek do pracy w nocnych godzinach robię na zlecenie.
zdjecie uzytkownika
Seito Pracownik - 2014-08-08 22:44:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przede wszystkim mnie to zastanawia ile miesięcy tam po pracuję. A liczę na dłuższą współpracę w tej firmie nawet mi się podoba i zaczynam się przyzwyczajać do systemu 4 brygadowego .nikt na mnie nie donosi i nie obraża.
Zależy mi na dłuższej współpracy żeby zarobić trochę pieniędzy i nie narzekać że będę bezrobotny.
zdjecie uzytkownika
jo - 2014-08-14 19:33:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiekszosc zeczy ktore sa w gilette sa na pokaz,gadka szmatka a w praktyce zupelnie inaczej mydla ludzia oczy i tyle ludzie po kilku latach pracy sa niewolnikami tylko o tym nie wiedza bo niezle juz maja w bani na stolwce praca , na przystanku praca, przezywaja jak mrowka okres. Traktowanie pracownikow tymczasowych przez TM tez ma duzo do zyczenia, jak jest ok to dobrze,niedajbog ze zrobisz cos po nie jego mysli to sie pluje,malo nie wyzwie od idioty .Niektorzy liderzy chca pokazac jaki to on zajebisty i proboje udowoniv ze jeststes nikim tylko pionkiem ktory on przesowa,z tymczasowym pracownikiem nie potrafia rozmawiac zaraz przerywaja nie wyslucha tylko nawija ci kolejna glupia formulke ktorej sie wyuczyl w szkole nijak majac sie do zeczywistosci a to dlatego ze my niemozemy nic im zrobic. Co jakos czas sa oceny pravownika m.in takiego lidera ktorzy oceniaja operatorzy wiec oni miedZy soba sa grzeczni pravownikow randstad i seito zmieszali by z blotem. FAKT SA TAM FAJNI LUDZI ALE JEST ICH NAPRAWDE GARSTKA
zdjecie uzytkownika
~~~ - 2014-08-14 20:04:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pic na wode fotomontarz, pracowniku z seito, dostanie sie do gilette graniczy z cudem, testy ukartowane pisane olowkiem masa rozmow itp uwierzysz? Pisales mature olowkiem???? Wszystko ukartowane oni na wstepie wiedza kto przeszedl dalej a kto nie. Dam Ci taki przyklad testy trwaja okreslony czas przykladowo 1h osoba ktora oddaje jako ostatnia wypelniony test jest wyvzytana jako pierwsza ze zdala. Taki test sptawdza maszyna.Reszte troche poprzeklada powymienia bo na biurku sterta kartek. Jak popracujesz dluzej to zobaczysz ze tam cale rodziny pracuja znajomi znajomych jak masz wtyki to dobrze zagadaja robote masz a takto marnie to widze. Jak fabryka sie otwierala normalnie prace na stale dawali z posredniaka, brali kogo popadnie bo ludzi do roboty potzebowali, teraz wybrzydzaja jeszcze troche a ludzi po studjach na montarz beda chcieli postawic. Wykrztalcenie czlowieka nie przeklada sie na jego inteligencje, a malo tego swiezo upieczony absolwent szkoly wyzszej ma sieczke w glowie, praktyki praktycznie zadnej,doswiadczenia zadnego, leb naszpikowany formulkami do omamiania ludzi . Po zawodowej sa czesciej madrzejsi niz te studenciaki. W tej firmie malo co licza sie umiejetnosci praktyka , czlowiek inteligenty, wola przyjac kogos z zewnatrz kogo nie znaja byle mial niezle w cv nabazgrane niz statego pravownika ktory poznal fabryke zna jego cele ma poparcie lidera a oni nawet na testy Cie nie.zaprosza bo wyksztalcenie nie takie. SMIECH NA SALI taka firma powinna dac szanse ludzia sie rozwijac a tu takie cyrki. Jak niechcesz zostac ich ciota to sobie daruj
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gillette Poland S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x