logo Gillette Poland S.A.

Gillette Poland S.A.

Łódź

Opinie o Gillette Poland S.A.

Nick 2017-03-01 11:46
Nie popadajmy w jakieś wyimaginowane skrajności....jakie 10000 ? ...no tak
i ten mistyczno legendarny socjal który jest już prawie wszędzie oferowany ... Pewnie ty chciałbyś pracować zatrudniony przez firmę pośrednika na umowę zlecenie ?....po jakości twojej wypowiedzi wnoszę że jesteś człowiekiem ubogim w jakąkolwiek kulture osobistą...pewnie na codzień zajmujesz się generowaniem jakiś durnych wykresów, czytaniem maili i pochłanianiem sodexowych parówek na śniadanie...polecam skorzystać z ładnej pogody i dotlenić resztki szarych komórek o ile jeszcze takie posiadasz na zewnątrz puszki pandory zwanej P&G...może wtedy inaczej spojrzysz na życie
4
maker 2017-03-01 20:26
Wykwalifikowani mechanicy, elektronicy fachowcy z prawdziwego zdarzenia przychodzcie do pracy w p&g. Praca na stanowisku operatora na Was czeka
9
Paulina 2017-03-02 11:44
Jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna do Gillette Poland S.A.? Na co najlepiej zwrócić uwagę?
3
Zyleta 2017-03-02 11:50
Dają Ci swoją jednorazówkę i musisz sobie jak najwięcej nią ogolić. Więc najlepiej jest przyjść z dwumiesięcznym zarostem i pokazać im, że jedną malutką maszyneczką jesteś w stanie zgolić cały zarost. Im więcej zetniesz, tym większe szanse na pracę. Pachy i strefy intymne też wchodzą w grę, więc jak już uporasz się z pyszczkiem, możesz też opędzlować Wacława a jak jesteś wystarczająco wygimnastykowany, to rów mariański też sobie wykarczuj. Zatrudnienie murowane!
5
Strata czasu 2017-03-02 17:27
W dniu dzisiejszym zakończyła się moja rekrutacja do w/wym. firmy. Testy podobno zdałem wyśmienicie. Byłem na 2 rozmowach kwalifikacyjnych na których to zadawano mi te same pytania i mogłem udzielać takich samych lub innych odpowiedzi. Nie wiem co to miało na celu. W odpowiedzi na procesz rwkrutacyjny otrzymałem maila cytuję "etap rekrutacyjny, jakim była rozmowa kwalifikacyjna nie został przez Pana pomyślnie zakończony". Przecież nie wyszedłem wcześniej z rozmowy. Od osób które prowadziły rozmowę nie można się było nic dowiedzieć. Ani co by człowiek robił ani zarobkach bo wtedy wiadomo by było czy nadal brać udział w rekrutacji czy lepiej zrezygnować. I pewnie nigdy się nie dowiem co konkretnie było powodem odmowy. A na koniec dodam że to była oferta zatrudnienia z polecenia.
4
Analiza 6W2H 2017-03-03 15:28
Jeżeli jesteś mechanikiem/elektronikiem z doświadczeniem .
Praca w firmie = obsługa maszyny
czyli od mopa po awarię, robisz wszystko.
I odpowiadasz za wszystko:
jakosc, norma, BHP, itd.
Firma nie ponosi odpowiedzialności żadnej. Wszystko tworzone z prawnikami.
Na inżyniera nie licz raz ze to nie rob, dwa nic nie umie.
Coraz mniej ludzi z wiedzą techniczną. Promują pracowników na mechankow/elektroników ale oni nic nie potrafią oprócz lizania [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Nie radzą sobie z prostymi czynnościami technicznymi.
Podsumowując
Firmy nie stać na dobrych fachowcow.
5
lider 2017-03-03 19:24
Tak jest
1
Operator od roku lider 2017-03-04 01:51
Tak jak Ci zagrają Tak zatancz .
Jak powiedzą całuj mnie po roku to całujesz.
Czyli jesteś nikim,
A twój nowy etat to melirator spoconych rowów.
Lider w tej firmie to nie kolega i tak Cię sprzeda.
2
ZYLETA 2017-03-04 06:11
Oby chociaż row był ogolony....
2
Punisher 2017-03-04 23:24
Mobbing - zazwyczaj ma na celu lub skutkuje: poniżeniem, ośmieszeniem, zaniżeniem samooceny lub wyeliminowaniem albo odizolowaniem pracownika od współpracowników.
Czy spotkaliście się z tym w Gillette ?
-przenoszenie ludzi na inne działy
-mieszanie ludzi miedzy zmianami
-buntowanie załogi przez lidera, przeciw innemu pracownikowi
-faworyzowanie jednego pracownika/jednej zmiany przez lidera
Koleżanki/koledzy
Jeżeli spotkaliście się z podobnymi sytuacjami podzielcie się nimi w odpowiedzi.
Dziękuję
7
Godność 2017-03-07 15:10
Pracowałem w dziale sensor to o co pytasz było normą dlatego już nie pracuje.
Przykład wolne dni przed należnym urlopem chciano mi wliczyć w urlop na moją prośbę o podanie
tego rodzaju wykładni prawa pracy na piśmie zostałem osobą konfliktową .
6
mm 2017-03-07 15:29
Myślałam o aplikowaniu do tej firmy,ale po przeczytaniu wpisów zdecydowanie rezygnuję.W szambie nie mam ochoty się zanurzyć...Pozdrawiam pracowników i gratuluję wytrzymałości
3
Młody 2017-03-07 20:04
Cześć
W tym roku kończę gimnazjum.
Słyszałem że można w waszej firmie zostać technikiem :)
Czy jest szansa abym uczył się w waszej firmie i zdobył
tytuł Technika mechanika / elektronika ?
3
Praca 2017-03-08 09:57
Na start dostajesz 3000 brutto. i nie ważne czy jesteś operatorem, mechanikiem, elektronikiem czy mechatronikiem musisz zacząć od produkcji czyli obsługi maszyny w 4-ro brygadówce. Jeżeli ktoś chce to proszę bardzo. Ja osobiście odradzam dlatego z tąd uciekam. A pracy za lepsze pieniądze w Łodzi jest mnóstwo i zaczynam od tego co chcę robić.
9
PVP 2017-03-08 10:18
Proszę napisać do działu HR tam jest to non stop zgłaszane i co z tym robią - NIC. To pracownik jest najgorszy a jak zgłosisz coś to po pewnym czasie masz rozmowę, żeby to zweryfikować , za jakis czas dostajesz pismo do podpisania, że wszystko zostało zbadane i żeby podpisać pewien dokument. Ja go przeczytałem i podpisałem, żeby mieć spokój ale był tak sformółowany i widać było ręke prawnika aby pracodawca nie wypłacił w razie czego odszkodowania jak ktoś pójdzie do sądu pracy, ponieważ to nie on zrobił wszystko co było mozliwe Dlatego w dziale HR powinni zrobić w końcu rotację bo widzę że już porobiły sie stanowiska za zasiedzenie a zwykłymi pracownikami rotują jak sobie chcą . PO TYM JAK ZE MNĄ CHCIELI PRZYGRAĆ JUŻ NIC NIE ZGŁASZAM DO DZIAŁU HR i ICH INFOLINIĘ.
WSZYSTKIE DOWODY ZBIERAM I TRZYMAM NA CZARNĄ GODZINĘ.
7
Uczciwy 2017-03-09 20:20
śmiech na sali co sie dzieje w tej firmie. piekne slowa dyrektora i całaj jego świty ( PVP , kultura hpo , razem tworzymy przyszłość). jak przyjdzie co do czego to liczą sie tylko wyniki, zatrzymania zatrzymania zatrzymania. Przestrzegam wszystkich chetnych, nie warto pchać sie w to bagno. takiej fali odejść nie było w gillette do lat.
5
Uczciwy 2017-03-09 20:24
Na wiele zgłoszeń odpowiedz jest jedna . Nie brnij dalej bo bedziesz mieć kłopoty.
3
Carbi 2017-03-13 16:04
Jestem tu prawie od początku i długo sypałem jako mechanik na 8-9 zestawów - oblh, elast i mile na raz. Wiem co mówię. Jedno mnie tylko zastanawia dlaczego nasi operatorzy jak ida na przerwy do kawiarenek to narzekają, że przez seito nie ma gdzie usiąść. Wiec nie macie
chyba aż tak źle...
2
Tytan 2017-03-13 22:47
Ta firma sama sobie strzela w kolana
3
Fraszka 2017-03-14 07:16
Seito siedzi nic nie robi, Neil się cieszy bo zarobi. A w akwarium gady siedzą i Neilowi w rowek wlezą. Na produkcji większa bieda za...ać dalej trzeba. Tylko Neili uśmiechnięty, zawsze rowek jest wypiety.
Taka ścieżka to kariery jestem z Tobą bardzo szczery.
5
dostawca 2017-03-15 10:09
a ja mam inna prośbę do obecnych pracowników... szukam kontaktu do działu zakupów w Gillette... centrala nie przepuszcza mnie... Będę wdzięczny za jakikolwiek bezpośredni numer tel...
1
Paulina 2017-03-17 11:25
A jakie plusy dostrzegliście pracy w Gillette Poland S.A.? Co się Wam szczególnie podobało? @dostawca, może spróbuj przesłać wiadomość drogą e-mailową? Może wtedy wiadomość zostanie przekazana.
operejter 2017-03-18 15:35
praca jak praca choć nie można powiedzieć że wybitnie ciężka. Wszystko zależy od indywidualnego podejścia każdego pracownika. Ludzie zapomnieli o jednym- tu panuje komuna a ten kto za komuny zapierdzielał jak osioł ten był osłem. To my sami windowaliśmy wyniki bo jeden głupszy od drugiego starał sie pokazać jaki to jest dobry. To komuna tu nie ma lepszych a my jesteśmy tylko nr sap,identycznym jak w majdanku. Najgorsze jest to że dalej masa ludzi uważa że złapało Pana Boga za stopy pracując w tej firmie.
Wracają do tematu - jeśli praca w systemie czterobrygadowym,umiejętność spania w dzień po nocce w pracy, czy odporność na głupotę kadry zarządzającej odpowiadają ci i potrafisz to zaakceptować to odnajdziesz sie w tym miejscu. Na start w karierze zawodowej dla człowieka który nie ma rodziny i mieszka z rodzicami ta praca będzie ok-przynajmniej na jakiś czas. Zapomnieliśmy o jednym to my tu produkujemy nie biuro,my bez nich możemy przynosić zyski a oni bez nas nie. Narzekamy na seito na randstad i związki zawodowe ale to od nas zależy jak będzie dalej- wyjdzmy zastrajkujmy nie czekajmy aż ktoś to zrobi za nas. Niech się zrobi głośno niech Boston zobaczy co tu sie dzieje bo narzekając czy goniąc innych nic nie zdziałamy i zarząd tego chce robiąc z nas właścicieli
7
jednorazowy 2017-03-19 15:50
Zróbmy godz "W"
Wszyscy w tym samym czasie idźmy na przerwę sniadaniową
6
WŁOSKI STRAJK. BĘDĄ MIELI JAKOŚĆ. 2017-03-20 09:05
Jestem jak najbardziej za godziną "W". Trzeba definitywnie pokazać, że jestesmy razem.
2
dostawca 2017-03-20 12:34
no właśnie próbowałem wszystkich mi znanych sposobów, wszystko wpada w odchłań...
to Jest moja ostatnia szansa, że ktoś kto tam pracuje pomoże mi...
Paulina 2017-03-21 11:51
@dostawca, rozumiem. Może tutaj ktoś pomoże?
Calineczka 2017-03-21 16:17
Temat jest taki:
Jak nie masz wejścia to nie wejdziesz do tej firmy. Ktoś Cię musi wprowadzić, później odpalasz po "pajdzie "innym po
"okruszku" co miesiąc pod stołem.
Taki abonament :)
Firma z zewnątrz nie ma wejscia!
Nawet jak masz lepszą ofertę.
Ręka rękę myje brakuje nadzoru nad tymi naszymi "oszczędnosciami" w firmie.
Pozdrawiam
1
prawda 2017-03-22 08:47
Wypisujesz głupoty, właśnie zacząłem pracować, nie miałem żadnych znajomości, przesłałem CV, po prostu przeszedłem etap rekrutacji, więc nie kłam.
4
Jdysyxxhxhhx 2017-03-22 09:18
Wypad smierdzacy bocie.
1
Calineczka 2017-03-22 15:46
To chyba musisz się cofnąć do czasów podstawowki zacząć czytać ze zrozumieniem.
Ale łatwiej Ci będzie wrócić do pierwszego wpisu "dostawcy" z dn 15.03
Chodzi o usługi swiadczone przez firmy zewnętrzne dla gillette !
Ps.
Nie wiem jak przeszedłeś do nas testy. :)

1
elek. 2017-03-23 00:53
Praca elektronika i mechanika jest teraz dodatkiem do pracy za operatora maszyny :(
4
Nawiążemy współprace 2017-03-23 09:50
Szukamy dobrego fachowca - dekarza. Fundamenty mamy mocne ale dach przecieka. Z każdym dniem coraz bardziej.
1
Paulina 2017-03-23 10:55
Gillette Poland S.A. na swojej stronie internetowej opisuje całą historię - http://www.gillette.pl/pl-pl/our-history a jakie benefity oferuje firma?
dostawca 2017-03-23 19:55
dzięki za info w takim razie zaczynam szukać jakiegoś dojścia...
Calineczka 2017-03-23 20:11
gowork.pl
To stronka o opiniach o pracodawcach a nie o ich wyrobach czy historii :/
Chyba pomyliły Ci się stronki albo robisz w reklamie.
Może jeszcze znasz R.Lewandowskiego ? :D
1
Calineczka 2017-03-23 20:26
Nie ma sprawy :)
Parę firm świadczy dla nas usługi w wewnątrz jak i na zewnątrz firmy
Oferty są składane cały czas
Ale i tak zostaje wybrana ta "najkorzystniejsza"
Powodzenia.
1
Brzydki 2017-03-24 21:00
Jasne że znam. Pracuje na sensorze na zmianie C.
2
Pitagoras 2017-03-26 20:57
Misiu, to może zostań kadrą zarządzającą i wprowadź mądrość. Jeżu Mario.
Pitagoras 2017-03-26 21:00
Misiu, to może zostań kadrą zarządzającą i wprowadź mądrość. Jeżu Mario.
1
Y-an 2017-03-26 21:49
Przeczytawszy posty i opinie na temat firmy (zakładam, że chodzi o fabrykę na Nowym Józefowie, nie na Wodnej) zastanawiam się...

- Skoro większość wypowiadających opinie krytykuje wszystko i wszystkich, po co tam pracuje?

- Jeśli tak trafnie i fachowo oceniacie (negatywnie) kadrę zarządzającą tego zakładu, musicie mieć jakieś skrywane talenty i wiedzę w tym zakresie. Pojawia się pytanie - czemu tego nie wykorzystujecie? A idąc dalej - czemu nie jesteście tą kadrą, przecież tak doskonale wiecie, na czym biznes polega?

- Zastanawiające jest też, mając na uwadze przytłaczająco smutny poziom dyskutujących, co potraficie oprócz krytyki?

No.
2
Godność 2017-03-27 01:03
Y-an Do poprzednika talent trzeba umieć wykorzystać a nie go dymać i to jest biznes . kadra jest tylko z nazwy
a obiektywnie szambo bez zasad . Pracowałem tam 11 lat ale dłużej tego smrodu nie wytrzymałem
i ze względu na swoją fachowość mogłem to powiedzieć prosto w twarz tym zarządzającym .
4
Prywaciarz 2017-03-27 22:24
Pracują tam i narzekają bo wiedza ze gdzie indziej nie mogliby sobie na to narzekanie pozwolić. Taka natura Polaka. A jak nie wiecie to popracujcie w "mniejszej", prywatnej firmie. widać ze dawno u prywaciarza nie pracowaliście.
Chciałem poznać opinie o tym pracodawcy jako pracujący właśnie u prywaciarza bo w korporacjach prwne standardy musza być zachowane ale widzę ze forum żyletki zostało "opanowane".

1
Godność 2017-03-28 16:54
Do prywaciarza może o tym nie wiesz; ale to o czym piszesz to oznacza że tyrasz na plantacji bawełny tam nie było pracowników tylko niewolnicy. Nie wiem czy to wynik twoich umiejętności czy sposób na życie, zazdrościć innym że chcą pracować w godnych warunkach i być traktowanymi jak ludzie a nie numery w obozie pracy.
2
DMS 2017-03-29 14:01
Bardzo negatywne, wypowiedzi :/ Zaproponowano mi tam rozmowę o pracę na Nowym Józefowie. Może mi ktoś powie jakie tam są warunki, pracy? Nie chcę wpaść w szambo jak ktoś to ujął.
Paulina 2017-03-29 14:12
@DMS, na jakie stanowisko aplikowałeś?
DMS 2017-03-29 14:19
Pracownik produkcji
Toja 2017-03-29 21:09
W porównaniu z innymi korporacjami lepsze.
Socjal b. dobry.
Zawsze znajdzie się grupa płaczek lub wszechwiedzących krytyków, ale najlepiej sprawdź i się przekonaj, jeśli nie przeszkadza Ci grafik pracy.
2
Wro 2017-03-30 18:09
dokładnie tak. wczoraj byłem na rozmowie A dzisiaj 30 marca już zacząłem pracę
1
Świeżak 2017-03-30 22:48
Jako student rozpocząłem tam pracę na umowę zlecenie w tym tygodniu. Pierwszy dzień na produkcji, a teraz skaner (magazyn-paleciak) Generalnie na razie mi się podoba, trzeba się nachodzić to jasna sprawa. Ktoś się wypowie na temat tego stanowiska? Wiem o dużych normach, ale poza tym co się tam dzieje? Póki co ludzie z magazynu (wózkowi czy na paleciakach) byli w porządku, pomocni i w ogólnie w porządku. Proszę o jakieś porady ;)
Zostaw swoją opinię o Gillette Poland S.A. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gillette Poland S.A.