logo Gillette Poland S.A.

Gillette Poland S.A.

Łódź

Opinie o Gillette Poland S.A.

Machmolini Gąbka 2017-04-12 13:53
Z Toich wypowiedzi i wnikliwych pytań wnioskuje,że jesteś opłacaną przez Miłościwie im panujących sterników w celu poprawy wizerunku pracodawcy.. życzę powodzenia.. i oby pensja nie była uzależniona od wyników bo czarno to widzę. Pozdrawiam,a raczej nie pozdrawiam i sukcesów życzę w walce z wiatrakami.....
5
Paulina 2017-04-12 14:05
@Machmolini Gąbka, nie współpracuję z Gillette Poland S.A. Jestem redaktorem serwisu GoWork.pl Więcej o moim zadaniu możesz dowiedzieć się klikając myszką w ikonkę mikrofonu przy moim nicku. Chętnie również poznaję Waszą opinię na temat pracy w powyższej firmie. Zależy nam na jak najbardziej rzetelnych i merytorycznych komentarzach, dlatego spytałam o konkretną sytuację.
3
Machmolini Gąbka 2017-04-12 14:09
Jedyne rozwiązanie:
Złożyć aplikacje,przejść gęste sito rekrutacji,popracować ze 2-3 lata i....
Wrócimy do rozmowy.
Pracować trzeba,wiadomo. Za darmo kasy nikt nie da,no ale są jakieś granice.....
7
Idź na urlop zamiast na L4 2017-04-12 21:41
I co krawaciarze ?
Zostajemy w 3 fazie iws
hura hura :)
Nici z premii i awansów :)
Neil dobierze się do waszych tyłeczków i znikną wasze głupie uśmieszki z buziek.
Może coś wymyślicie aby obejść dzisiejszy wypadek ?
Trzeba wysłać człowieka na urlop zamiast na L4 :)
Albo dogadać się jakoś ugodowo ?
Bo to tylko złamany palec a nie amputacja.
Bajer typu "reset wypadków" licznik się resetuje już wykorzystaliście :)
ojeja ojeja jak mi przykro :)
Jeszce więcej waszych głupich akcji/obserwacji nam potrzeba...
Mam nadzieję że polegniecie dodatkowo na ankiecie !
I przyleci "miotła" z Bostonu zrobi w końcu porządek z wami
Ps.
Osobiście powróciłbym do pierwszej fazy iws.
23
PIPek 2017-04-19 14:47
na jakim dziale był wypadek???
1
przypadku wypadku 2017-04-19 14:52
według wytycznych Neila w przypadku wypadku zawsze pracownika się nakłania do wziecia urlopu lub przyjscia do pracy i wykonywanie prac lekkich np instrukcje trzeba przegladać na kompie.
Wiem że takie podchody byly też w tej sytuacji ale chyba nic z tego nie wyszło - brawo dla pracownika za jego odwagę że się przeciwstawił.
9
przypadku wypadku 2017-04-19 14:53
według wytycznych Neila w przypadku wypadku zawsze pracownika się nakłania do wziecia urlopu lub przyjscia do pracy i wykonywanie prac lekkich np instrukcje trzeba przegladać na kompie.
Wiem że takie podchody byly też w tej sytuacji ale chyba nic z tego nie wyszło - brawo dla pracownika za jego odwagę że się przeciwstawił.
7
DJAdamus 2017-04-19 14:59
szanowna Pani ale nie napisano że biznes jest wyprzedawany do innych firm.
wodną przejmuje yamada, wiele osób straci pracę.
proszę zobaczyć co się dzieje na jozefowie ile fajnych ludzi odeszło.
szkoda... bo naprawde te ktore zostają to importowane korpoludki żądne awansów za wszelką cenę i kosztem zespołów. a Nil i Mietek to tylko ciecho aprobuje i mysli o kolejnym awansie.
szkoda
5
1234 2017-04-25 17:40
Na wodnej zaraz nie bedziej mial kto pracowac.Z trzech zmian zrobi sie jedna jak zaczna uciekac ludzie po majowce.Pozdroo
5
Calineczka 2017-04-27 21:40
To się nazywa
Redukcja etatów lub oszczędności :)
Pracownik kontynuuje karierę poza strukturami firmy .
4
Panda 2017-04-28 16:47
O LUDU Panski zacofany jak stado zagubionych owiec we mgle. Czy Pracownicy Gilletta czy Seito, Ranstadu, Sanoco, Servo i Sodexo to jeden ciort WSZYSCY jestesmy zwykłymi robolami fabrycznymi na wyzysku zagranicznej korporacji. I tu apel do ludzi z Gilletta..nie krytykujcie ludzi z innych firm bo wiekszosc jest bardziej wykwalifikowana i bardziej wyksztalcona niz wiekszosc wiesniaków z Gilletta co tam pracuja po kilkanascie lat bo woleli zapychac w fabryce niz przezucac gnoj na wsi widłami i wypasac swinie na łące.
10
Dziad Borowy 2017-05-07 16:38
Widać że twoje wykształcenie nie idzie w parze z inteligencją.
Ciekaw jestem z jakiej firmy jesteś, że tak szczekasz ?


2
td 2017-05-11 05:30
po podwyżce mam mniej na koncie
3
Robert82 2017-05-11 15:58
Witam, rozważam podjęcie pracy w fabryce Gillette na Nowym Józefowie. Wiem, że tam pracuje się w systemie 4 brygadowym. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda system w tej fabryce i jaki jest dodatek do wynagrodzenia za pracę w tym systemie ? Jest to dla mnie bardzo ważne jeśli miałbym się decydować się na taką pracę. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje!
3
Bronisław K. 2017-05-12 00:17
Zmień pracę, weź kredyt
2
wyrzucony 2017-05-12 13:04
tam pracuja ..wiesniaki z okolic .Pabianic ,Lasku,konstantynowa!!!Jak przeszli testy?Nie wiem.
6
Carbidue 2017-05-15 10:53
System w 85% wygląda tak: 4 ranki-1wolny-4 nocki -2 wolne - 4 popoludnia - 1 wolny . dodatek wynosi na razie 400 brutto niezależnie od stażu i stanowiska.
3
Robert82 2017-05-15 13:40
Dzięki wielkie za info !
Faktycznie na dłuższą metę może być słabo.
1
Ciekawy 2017-05-16 21:49
Czy w tej firmie jest praca dla osób z branży chemicznej? Pianki do golenia też tu produkują? Jakieś kosmetyki? Zarządzam zespołem analityków i ciekawi mnie praca w firmie o takiej renomie, widzę dużo wylewania zali na tym forum.
Piszecie dużo o oszczędzaniu i redukcji etatów, jak wygląda praca godzinowo? Można wyjść do domu o rozsądnej godzinie? Po ile godzin pracują technicy zespołów (jakkolwiek zbudowana jest struktura w tej firmie interesuje mnie praca w biurowcu), czy firma płaci za nadgodziny?
1
zed 2017-05-19 23:20
Czy w tej firmie jest praca dla osób z branży chemicznej?
nie
Pianki do golenia też tu produkują?
nie
Jakieś kosmetyki?
tak
Zarządzam zespołem analityków i ciekawi mnie praca w firmie o takiej renomie, widzę dużo wylewania zali na tym forum.
i?
Piszecie dużo o oszczędzaniu i redukcji etatów, jak wygląda praca godzinowo?
zalezy od stanowiska
Można wyjść do domu o rozsądnej godzinie?
tK
Po ile godzin pracują technicy zespołów (jakkolwiek zbudowana jest struktura w tej firmie interesuje mnie praca w biurowcu)
nie ma biurowca
, czy firma płaci za nadgodziny?
tak
1
Zygmunt 2017-05-23 19:41
Byłbym wdzięczny gdyby jakiś kompetentny pracownik odpowiedział na moje pytania:
1. Na jakie wynagrodzenie mogę liczyć na stanowisku technika przy zatrudnieniu bezpośrednio przez P&G?
2. Czym w ogóle zajmuje się tam technik bo w ogłoszeniu nie ma o tym mowy?
3. Czy jest możliwość rozwoju na tym stanowisku?
4. Jak wygląda ta pomoc w relokacji?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
4
zosia 2017-05-25 19:32
możesz zejsc prosto z pola i cie zatrudnia a potem ci zrobia pranie mózgu na ścieżce kariery ze sam nawet nie bedziesz wiedział kim ty tam jesteś albo bedziesz
5
Zzz, zzx 2017-05-26 09:56
Technik to nic innego jak zwykły operator maszyny.

Wynagrodzenie od 3000 do 3800 brutto.

Jest rozwój na mechanika, trenera, lidera, jak w każdym korpo.
4
Szaraczek 2017-05-29 11:02
Prośba do Managmentu tej fabryki. Czy możecie zamazać te górnolotne hasła w korytarzu prowadzącym na hali o współpracy, szacunku, wyróżnianiu, rozwoju itp..... Wzbudza to na początku ciekawość, następnie zaskoczenie, a na końcu niesmak. Jak jest wszyscy doświadczają po..... kilku miesiącach pracy.

Pracując tam jesteś nikim dla Lidera i jego wyżej postawionych "kolegów" tzn. zawodowych przeciwników. Mówi się o spotkaniach zespołów przy tablicach, integracji itp. a tak na mamy napuszczanie pracowników na siebie, szukanie kozła ofiarnego wśród zespołu, i elementarny brak jakiejkolwiek kultury osobistej.
17
Bilbulin Tamtamadziak 2017-06-06 01:06
Tak tak niech wszyscy w tej firmie zostają elektronikami i mechanikami....Ciekawe kto będzie odpowiadał jak taki "pseudo technik" dokona naprawy po której dojdzie do wypadku...
5
Calineczka 2017-06-06 14:05
Jak to kto ?
On sam, przecież ma szkolenia, zapoznał się ze wszystkimi instrukcjami.
Jest gotowy do pracy ma odpowiednie narzędzia i wiedzę zawartą w papierologi....
<śmiech>
5
Calineczka 2017-06-06 14:19
Zapomniałam napisać o doświadczeniu bo też jest ważne.
Mechanik - naprawa rowerów z tatą, wymiana koła w taczce.
Elektronik- obsługa smartfona, wymiana baterii w pilocie.
Doświadczenie to podstawa !
Widać już jakie kwiatki pracują po promocji na mechanika/elektronika w firmie.
8
Yurek 2017-06-09 12:28
Pracując w firmach o których mówiłeś pracujesz W GILLETTE. DLACZEGO? Bo pracujesz w fabryce a nie na polu za fabryką. Pracujesz również DLA GILLETTE, bo jesteś ich podwykonawca. Więc jak ktoś mówi że pracuje w Gillette to nie sram zarem bo błędu nie popełnił. Sodexo to typowo inna firma z innej branży.
4
Dziad Borowy 2017-06-16 12:55
To czyli glazurnik Janusz
z firmy "Janusz i spółka "
jak układa płytki w kiblu w teatrze to też pracuje w teatrze ☺
12
Doktor Habilitowany od naprawy maszyn :) 2017-07-02 20:16
By otrzymać tytuł technika w Polsce, należy spełnić następujące warunki:
-ukończyć szkołę, która uczy danego zawodu (technikum, szkoła policealna lub
kwalifikacyjny kurs zawodowy)
-posiadać wykształcenie średnie zawodowe i ogólne (matura nie jest obowiązkowa),
zdać egzamin potwierdzający kwalifikacje zawodowe.
Technik – tytuł zawodowy, specjalista w zakresie odpowiedniej dziedziny wiedzy technicznej, mający zwykle średnie zawodowe wykształcenie.
5
machmolinii gąbka 2017-07-03 20:32
Ludzie. Uciekajta z tego bałaganu. Jest normalny świat gdzie indziej!!!!!! Ja to zrobiłem i jestem zadowolony.
4
krystyna 2017-07-07 13:48
jak was zwalniaja to znaczy ze sie nie nadajecie do pracy w tej firmie..ale z jednej strony sie firmie Gillette nie dziwie jak sie tak patrzy na was i na wasze nieróbctwo to rece opadają.
4
Machmolinii gąbka 2017-07-12 18:12
Ta firma nie szanuje ludzi. Młodzi w biurach zwykłych pracowników za nic mają... Więc zastanów sie co za farmazony tu smarujesz KRYSTYNO.
2
dyplomowany technik 2017-07-14 11:34
Któryś z Kolegów napisał, że trzeba tę gównianą fabryczką omijać szerokim łukiem. Pomyślałem, że może ma jakieś uprzedzenia, chciałem zobaczyć jak jest i pojechałem na "rekrutację". Lokalizacja - obrzeża "miasta", obok oczyszczalni ścieków, czyli zadupie. Testy - wiedza ogólna z fizyki, posługiwanie się wnioskowaniem, liczeniem, mierzeniem i wykresami, pytania psychologiczne i na inteligencję. Faktycznych wyników - ile punktów zdobytych na ile możliwych nie otrzymasz. Potem rozmowa z jakimiś średnio inteligentnymi osobami w wielu 30 lat. Wnioski - straciłem 8 godzin i 50 zł na przejazd. Nawet herbaty nie oferowali o obiedzie nie wspominając. Stosują fałszywe nazwy - ich "technik" to zwykły robotnik obsługujący maszynę na trzy zmiany. Ich "line manager" to po prostu brygadzista. Totalny przerost formy nad treścią. W sumie szukają zdesperowanych frajerów, którzy będą tyrać na trzy zmiany za psie pieniądze. To prawdziwie XIX wieczna Łódź dla okolicznych chłopów. Lepiej nosić cegły na budowie - nie słuchasz tego korpo bełkotu. Amerykanie są cwani - znaleźli wystarczającą liczbę dyspozycyjnych idiotów do taniego produkowania plastikowych wyprasek i blaszek. Testy zdałem. "Nie przeszedłem" rozmowy kwalifikacyjnej z tą ich "super kadrą". Czysta manipulacja. Najśmieszniejsze jest to, że miła dziewczynka powiedziała mi, że "po roku mogę znów się ubiegać o stanowisko robotnika". Koń by się uśmiał. Wypier...lać korpo pajace.
25
Chomiczek 2017-07-16 20:19
Dokładnie, niech szanowny Dyplomowany Technik uda się do pobliskiej stadniny i tam razem z końmi uśmiecha do woli. Prawdą jest, że nie oferują obiadu ani herbaty na rekrutacji i można by to zmienić, ale reszta opisu rzeczywistością nic wspólnego nie ma i dowodzi, że proces rekrutacji zadziałał :-)
4
Godność 2017-07-16 21:33
Firma z wyboru a reklamy na TOI TOIU .Prawdziwe szambo . o czym już pisałem.
4
Idź na urlop zamiast na L4 2017-07-17 14:26
I co teraz ?
Kolejny wypadek w firmie.
Nici z premii i awansów dla krawaciarzy.
Zostajemy w 3 fazie :)
Wasze zarządzanie nie przynosi już nic dobrego, a wręcz utrudnia pracę.
Tą łódeczkę "Titanica" prowadzicie do zatonięcia.
Wasze ręce na pokładzie w niczym nie pomagają.
Czy wy jesteście botami ?
7
belgia 2017-07-20 09:06
w tym zakładzie panuje epidemia strachu przed wszystkim..tam nie da sie juz normalnie pracowac!. Akwariowe nieroby wymyslaja juz takie głupoty że niedługo bedzie strach idąc na stołówke bedziemy ogladajac sie za siebie czy nie popełnilismy jakiegos incydentu BHP. To chore miejsce Pracy!.
18
Gillette to Titanic 2017-07-29 16:52
Kto wie ile od początku roku "wysiadlo" z łódeczki pasażerów?
Może zdążyli przed kolizją z "lodowcem" o nazwie IWS :)
6
minionek 2017-07-30 17:39
nie polecam tego zakladu pracy nikomu sama tam jeszcze pracuje ale to meczarnia brak szacunku dla czlowieka wiekszy szacunek maja dla obcokrajowcow niz dla polakow
5
Yrk 2017-07-31 17:22
Praca jest mleczarnia dla ludzi co mało co umieją zrobić w życiu. Wymaganie podstawowych rzeczy od operatora to nie obóz pracy. Najbardziej narzekają ci co się nie wyrabiaja albo mają ocenę do poprawy.

Każdy tylko gada jak to jest źle. Taki jest człowiek, ciągle narzeka. Jak praca się nie podoba to do widzenia. Nie jest to obowiązek w Polsce i jak komuś nie pasuje to może iść gdzieś indziej.
6
Jestem Ekspertem 2017-08-01 22:19
Wpiszcie na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> "Jestem Ekspertem"
Wszystko w temacie :)
1
Dziad Borowy 2017-08-11 01:47
obcokrajowiec = Ukrainiec
1
iks 2017-08-14 22:47
Co madrzejszy i obserwuje co sie w tej firmie dzieje to juz prace zmienil albo intensywnie szuka. Wiadomo ze w kazdej firmie sa ambitne cele. Z ta roznica ze w tej firmie koncza sie mozliwosci wyciskania. Taka kolej rzeczy. Kiedy jak nie teraz gdy jest rynek pracownika? Jak pokazuja ostatnie tygodnie nawet lidershit sie zawija poki moze. Oni tez widza co sie dzieje, piszcie co chcecie ale tez lekko nie maja. Chociaz niektore odejscia czy nawet transfery moga wyjsc na korzysc nam wszystkim i tej fabryce. Tyle ze kto naprawi to co juz nasyfili? A na liscie odchodzacych pojawiaja sie coraz ciekawsze nazwiska, legendarne bym powiedzial.
13
Paulina 2017-08-29 10:52
Chętnie dowiemy się więcej o Waszych doświadczeniach z pracy u tego pracodawcy, jednak bardzo proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Nie jest to miejsce na obrażanie innych pracowników firmy, czy też użytkowników wątku. Przypominam, że wszystkich użytkowników obowiązują zasady regulaminu portalu.
1
Marcin 2017-08-30 09:02
Witam.

Pracuję w Gillette na "Nowym Józefowie" od 3 miesięcy jako Technik. Zarobki to okolice 2700 netto na rękę. Ogólnie praca nie jest zła. Jak robisz swoje to można pracować bez spiny.

Piszę, ponieważ mam pytanie do starszych kolegów bądź ludzi który mieli do czynienia z tym pracodawcą.
Jakie są tam realne możliwości awansu ?? Jakie zarobki na wyższych stanowiskach związanych bardziej ze stroną mechaniczną bądź kierowaniem zespołu ??
8
Antek 2017-09-03 17:29
Marcinie, na to Twoją wypłatę składa się jakaś nagroda od kierownika czy też premia? Ta stawka to bez dorabiania nadgodzin. I w jakim systemie zmianowym pracuje technik?
1
Niunia78 2017-09-11 10:25
Wiecie co ?Tak czytam te wasze posty i ręce opadają. Serio wam tam tak źle? To się zwolnijcie. Za ściana macie firmę gdzie jest dopiero kołchoz, a może chcielibyście firmę gdzie na przerwę idzie się z dźwiękiem i wraca z dzwonkiem. Gdzie biegnie się na stołówkę? A może firmę gdzie przy maszynie stoją nagrzewnice go jest zimno i jedna toaleta na 50 osób??? Ogarnijcie się. Zarobki nie są aż takie złe kantyna dostępna. A ze trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wszędzie trzeba to są uroki korpo. Przypominam sami wybraliście tą prace
1
Balbina 2017-09-13 14:40
Kobieto nie spinaj się tak.
Czytaj ze zrozumieniem !
Nie chodzi o kible, stołówki, itp.
Chodzi o zarzadzanie w firmie o te korposzczurki.
Nie porównuj firmy za ścianą z naszą.
Nie gadaj że inni mają gorzej, a my nie mamy tak źle.
Trzeba porównywać się do tych lepszych.
A nie zapitalac cale zycie z "homontem" w polu.
4
M 2017-09-20 16:35
Jeżeli my pracownicy produkcji na pracowników biura mówimy góra , a oni na nas podłoga, to przy takim tempie zwolnień niech się nie zdziwią, jak sami staną się podłogą, to wtedy cała fabryka robi jedno wielkie bum, a Gillette przestanie istnieć. Procter przeniesie całą produkcję na wschód do kraju ryżu, gdzie Wietnamczycy będą pracowali za miskę ryżu. Na produkcję nie ma ludzi, a biuro się rozrasta, przez co na podłogę jest nakładane coraz więcej obowiązków. Z Niemiec parę lat temu przenieśli produkcję swoich asortymentów, ponieważ związki zawodowe wywalczyły 35 godzinny tydzień pracy za wyższą stawkę, a my pracujemy 40 godzin na tydzień za o wiele mniejszą stawkę.
1
Zostaw swoją opinię o Gillette Poland S.A. - Łódź
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gillette Poland S.A.