brak logo

Gillette Poland S.A.

Łódź

Opinie o Gillette Poland S.A.

Ktos 2016-04-21 21:01:35
Czytając niektóre opinie od razu widać kto jest zirytowany bo w pracy pracować trzeba.
Poza tym, gdyby było tak źle jak piszą niektórzy to dlaczego nie ma ofert pracy do gillette? Przecież odejścia pracowników byłyby bardzo liczne. A rotacji brak....
Najlepszy pracodawca w Łodzi - dla ludzi którzy idą do pracy po to aby pracować, a nie kombinują na co wziąć kolejne zwolnienie lekarskie.
7
gg 2016-06-08 20:27:08
szukają elektroników
3
"szłem Cały proces rekrutacji" 2016-07-26 18:40:45
Byłem, zobaczyłem, testy OKI, rozmowy <k"f"alifikacyjne > "tysz" standardowe => jak wszędzie ; jedyne co mnie się nasuwa, to, to, że ta firma obecnie wysyłając przez około dwa miechy lub więcej zapytań do potencjalnych kandydatów których nie zamierza zatrudniać, robi sobie szkolenie/egzamin itp. dla przyszłych rekruterów wewnątrz firmy. Jeżeli chcenie marnować około miesiąca swojego czasu to wchodźcie w PG Gillette Łódź. Powodzenia.
6
Arti 2016-08-07 21:31:11
Kiedyś [kilka lat temu] firma naprawdę na wysokim poziomie obecnie korporacyjna sekta ,która myli pojęcie "rozwój pracownika" z wyzyskiem
12
pracownik -nigdy nie niewolnik 2016-08-10 19:42:52
Jedyne obowiązujące prawo pracy w gillette-p&g to--my zawsze mamy racje--- zarząd------(nierząd)
11
abc 2016-08-13 07:35:37
P&G firma pijawka
10
PlanowaniePostarzanie 2016-08-17 01:20:17
Najpierw firma Gillette ostrzegała na podrabiane nożyki, które to konsumenci mają rozpoznać po wypalanych kropkach- na każdym z ostrzy miały być w jednej linii, a co tu widzimy? Właśnie to przed czym nas ostrzegano.Czy zatem jest to fotografia podrabianych ostrzy, czy też planowane postarzanie produktu weszło już wszędzie? Zauważmy też że wkład startowy założony w świeżo zakupioną maszynkę wystarcza na dłużej, zapasowe wkłady kupione w oficjalnym sklepie już są o wiele tępsze i nie dorównują startowym
10
dymek1910 2016-08-30 09:09:50
Najgorsza w łodzi jest firma sonoco na nowym józefowie nikomu niepolecam
15
magdalenaoo 2016-09-09 08:50:15
Hej wszystkim zaproszono mnie na rozmowe na wodna11/13 ktos tez tak mial?
Sa tam mlodzi ludzie 19-22l. ?
Jak jest z zarobkami (netto) ?
Jak nowi pracownicy sa traktowani przez starszych?
Bardzo sie stresuje bo chyba bd tam najmlodsza :(
Roman 2016-09-16 18:47:17
napisze ci tak.. Gdy by nie seito i ramsztad to te nieroby z gilletta by sie zapłakali..Najciezsza prace wykonuja ludziez tych dwóch firm i szacunek dla nich..Dla mnie to wszystkie lenie i nieroby z gillett sa do zwolnienia bo sie nie nadaja do pracy.
6
Karina 2016-09-16 18:50:52
Pytanie do dyrekcji gillett?.. Po co wam tyle nierobów w biurach?.. przeciez to zenada jest jakas jak tyle tych sciemniaczy snuje sie p fabryce nie wnoszac zadnej inowacji i pracy w ta fabryke!! zastanówcie sie dobrze kogo tam zatrudniacie!!!..bo kawa i papieros oraz tanie żace niczym nie przyczynia sie do rozwoju firmy !!
13
Bolek 2016-09-16 18:57:41
AUDYTY!!.. to jest jakas kpina!!..jak audytor moze nazwac swoja prace ?..PRACA!..jezelion przez 8 godzin sprawdza 8 palet i to dwa pudełka z jednej palety!!!...czy wy jestescie jacys slepi..przeciez te osoby sa wogóle niepotrzebne!!!.Kzdy operator sprawdza lepiej maszynki przy maszynie niz kazdy audytor w tej firmie..Porada!.. wywalic tych nierobów którzy marnuja ten czas w pracy i sie obijaja w stołowkach i na palarni.. a audyt przezucic na operatorów którzy wiedza lepiej co robia i jak robia i Praca bedzie wygladała i szybciej i taniej.
5
zorro 2016-09-19 20:07:43
popieram wpis w 100% ..pełno pajaców siedzi za tymi szybami i sie kreca pod nogami wymyslajac paradoksalne rzeczy. Czy ktos ma nad tym jakas kontrole i mysl logiczna ?
15
Walo 2016-09-20 15:26:29
Od jakiegoś czasu szukają ludzi na stanowisko Technik elektronik, mechatronik, mechanik. Powiedzcie mi czym zajmują się osoby na tych stanowiskach i jakie jest wynagrodzenie.
gość 2016-09-21 08:23:43
Wynagrodzenia są tajemnicą a widełki są bardzo rozpięte co raz więcej roboty coraz mniej ludzi niby4 brygadówka strasznie męcząca i dość słabe perspektywy na następne lata
6
Wkurzony 2016-09-22 11:29:55
Drogi Romanie... Co ty za bzdury wypisujesz.... Seito w pg jest dopiero od roku a do tej pory my robiliśmy wszystko. I to was sprowadzili żeby nam było lżej. Źle Ci,? Zmień pracę i nie mów że jesteśmy nierobami bo g...wiesz tak na prawdę. Owszem pracujecie ciężko ale nie wiecie co my mamy w zamian więc się nie wypowiadaj w ten sposób.
13
Telesfor 2016-09-25 07:35:35
SEITO. Jedyny dostarczyciel fizycznych pracowników. Pośrednictwo pracy.
Operator 2200 zł brutto, mechanik 2600zł.


Melo 2016-09-26 02:39:32
Ta atmosfera jest tam po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
5
w23e4r 2016-09-26 10:56:48
teraz to oni chyba w ogole to nie majaj zandych ofert pracy prawda?
2
M@upa Pi Dżi Kom 2016-10-25 20:18:01
Szukają, bo elektronicy masowo stąd spierd**lają ;-) A czemu uciekają, to juz kolega mechanik sensor 15l. w gillette doskonale opisał :-) 100% prawdy. Robi się tu Kelly Family - BANDA DEBILI. Najlepszym sposobem na eliminację awarii, naprawę niesprawnej maszyny jest kartka papieru z nagłówkiem NARZEDZIE ROZWIĄZYWANIA PROBLEMÓW. Śmiechu warte. Zamiast pracować, i robić swoje, produkować dużo i dobrze każą się uczyć anglojęzycznych skrótów, i innych bzdetów, robią z tego wewnętrzne audyty i sami sobie bija brawo że je zdali. Pytają nas co bysmy chcieli zmienić, by pracowało nam się lepiej, ale gdy im odpowiadamy to słyszymy TO JEST ODGÓRNY WYMÓG KORPORACYJNY.TEGO ZMIENIĆ SIĘ NIE DA. Cyrk, nie zakład.
16
Carbi 2016-10-28 12:16:13
Ramstad i Seito jest tylko dla obnizenia kosztów firmy. Kiedyś było po 4 wózkowych i 4 sypiących na jesnej zmianie na całe Jednorazówki i ogarniali wszystko bez problemu. teraz z seito jest ze 2 razy wiecej ludzi i codziennie trzeba ustawiać ich do pionu, bo co parę dni, góra tygodni jest następny bo taka jest rotacja i się gubią jak dzicko we mgle. Gillette płaci za tzw. serwis czyli za konkretne czynności daje uzgodnioną kasę z seito, a czy to będzie robić to dalej 8 osób czy 28 już ich nie obchodzi.
2
Kaizen 7l. w żylecie - operator 2016-11-16 01:58:55
Widzę że ożyło forum :) Gillette
Można swobodnie pogadać wylać z siebie co człowieka boli
Nie trzeba być poprawnym korporacyjnie .
Ludzie w Gillette są ulepieni z plasteliny, chyba nie posiadają kręgosłupów.
Narzekają na to, na tamto, na te farmazony prokterowe.
A później widzę jednego z drugim jak paraduje w koszulce z głupimi hasłami, chociaż nikt go do tego nie zmusza. (OCZYWIŚCIE NIE WSZYSCY SĄ TACY)
Sprzedaje się za maszynkę, długopis, kosmetyk
Czy taki człowiek ma jakieś zasady? Czy on w ogóle myśli ?
(Zakłada mundur wroga)
A te głupki z biura myślą, że ludzie są zadowoleni reklamują/noszą te ich farmazony na piersi i fajnie się do tego bawią.
Co do koszulek to mam Kaizena na nowe hasła dla takich pajacy
"Całuję lidera po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot; "Sprzedaję kolegów" "Jestem z plasteliny"
"Człowiek bez twarzy" "kawa, papieros, tramba" "
Obecnie jestem na etapie szukania pracy.
Było fajnie jak zaczynałem tu pracować ludzie, atmosfera.
Nie potrafię już się dalej okłamywać, że jest fajnie, że nie jest źle.
Do emerytury nie wytrzymam, a wcześniej i tak pewnie mnie seito zastąpi.
Dziękuję za uwagę
Dobranoc
9
Zbyszek z hali 2016-11-20 19:52:08
Brak zakresu obowiązków na stanowisku pracy !
Robisz wszystko i coraz więcej.
Co nie idzie w parze z wynagrodzeniem.
Zadając pytanie o podwyżkę pensji.
Dostajesz odpowiedz że jesteś w górnych widełkach.
A co to k... znaczy ?
Nie można podać do wiadomości zarobków na danym stanowisku od do ?
Tajemnica?
A i jeszcze jedno
"Co to" jest inżynier w tej firmie ?
Operator maszyny (szanuje tego człowieka) ma większe pojęcie
o technologi od tego statysty.
słowa inżyniera/planera
"Jestem tu po to aby Ci pomóc. Powiedz jaki masz problem i pomysł aby go rozwiązać"
A za ten pomysł kto dostanie nagrodę ?
śmiech......
Ps.
Do dyrekcji
Szanujcie ludzi z produkcji bo tak szybko odchodzą. (tych przy maszynach)
Bo Ci z akwarium nie poradzą sobie z technologią.
10
Zambo 2016-11-21 10:07:44
1-5-15 1 Pracuje- 5 Siedzi na Palarni-15 sparwdza tego jednego pracujacego
4
kazek 2016-11-22 20:36:54
Witam mam znajomego który jest tam liderem na jednorazówkach i jest z tego co mówi bardzo zadowolony ,zarobki 4500 na reke ,telefon firmowy super atmosfera i pracownicy.Dlatego Mam do was takie pytanie czy tam rzeczywiście są takie cuda z wypłatami ,telefonami i innymi pierdołami skoro ktoś wcześniej napisał ze raz na kwartał dają pare sztuk maszynek i jakiś kremik,czy poprostu koloryzuje.Pozdrawiam.
Niebieski 2016-11-23 21:19:28
Praca elektronila to typowe zajęcia w dziale utrzymania ruchu. Jak jesteś dobry to zarobisz. Ale trzeba pracować. Jest kilku bumelantów, którzy nie potrafią podłączyć silnika trójfazowego albo szukają kolejności faz przed falownikiem... a jednak pracują. Jesteś dobrym fachowcem masz szacunek i na wiele możesz sobie pozwolić. Kłamstw o zarobkach nie będę komentował bo jestem tam od ponad 11 lat i nie słyszałem aby ktoś nir dostał wynagrodzenia. Nawet jak jakiś lider pomylił się z nadgodzinami to w następnym rozliczeniu wyrównują. Socjal super Deputat, bony na święta i wakacje oraz dofinansowanie wakacji dla dzieci, nawet program stypendjalny dla najzdolniejszych dzieci, paczki na święta itd. Jak ktoś typowo leci w kulki to nawiele liczyć nie powinien... ale zanim mu podziękuką to przynajmniej trzy lata będą się starali mu pomóc. Jest to typowy zakład przy korporacji więc ma swoje wady w zesole biurowym ale umowa o prace to nie łańcuch zawsze można odejść jak narazie ptacuje tam ok. 900 osób na produkcji i nic się specjalnie nie zmienia. Zawsze ktoś odchodzi ktoś awansuje. Operator zawsze ma szanse zostać liderem, mechanikiem lub właśnie elektronikiem ale musi wykazywać choć minimum zaangażowania. Znam wiele osób marudzących ale jednocześnie nagrody odbierają i akcje P&G kupują... Koleś Mechanik15lat ma racje a jednak pracuje i żyje. Marudzą i pracują. Jak ma ktoś pojęcie to wiele się nauczy a jak znajdzie lepszą prace to dzięki Gillette ma ciekawe CV i tyle. PS. Lidera można zrobić z każdego Mechanika lub Elektronika już raczej nie i o tym tylko liderzy zapomnieli... Pozdrawiam wszystkich na gorących krzesłach w akwarium.
1
Błękitny 2016-11-24 17:05:48
Obstawianie maszyn mechanikami elektronikami, nie nazywa się utrzymaniem ruchu. Tylko cięciem kosztów przez firmę kolego.
W skrócie wyzysk.
" Jesteś dobrym fachowcem masz szacunek i na wiele możesz sobie pozwolić. "
Co masz na myśli kolego?
Czyżbyś też się zaliczał do tych bumelantów ?
"Operator zawsze ma szanse zostać liderem, mechanikiem lub właśnie elektronikiem ale musi wykazywać choć minimum zaangażowania. "
Dokładnie trzeba dobrze wchodzić w d..ę, albo mieć pociotków nad sobą aby człowieka wypromowali.
Nie liczy się wiedza techniczna ani szkoła tylko to "zaangażowanie"
Jeszcze nie powieszą wakatu na dane stanowisko a już jest osoba wybrana :D
A człowiek robi z siebie durnia aplikując na to stanowisko.
Zakład staje się typowo firmą rodzinną. Same szwagry i piąte wody po kisielu.
9
Rysio Pysio 2016-12-02 22:49:39
Ja uważam że 80% ludzi ktorzy tu pracuja to typy co tylko lubia marudzic, narzekac i przede wszystkim są negatywnie nastawieni do wszystkiego, i dla zasady mówią: Chyba ich porypało, nie będę tego robił. Brak w nich jakiejkolwiek checi do nauki nowych rzeczy. Ja uważam ze ta firma jest super, sa bardzo dobre zarobki. Mozna sie tutaj wiele nauczyc. Jest nadzieja ze te wszystkie smrody co to mowia jak tu jest ujowo zostana zwolnione.
Pysio Rysio 2016-12-04 11:26:34
To miło Rysio Pysio że znalazłeś czas w przerwie pomiędzy lizaniem rowów swoich przełożonych na takie piękne przemyślenia...
8
konfidentom kosa w szyje biada temu co z donosu zy 2016-12-04 17:25:12
Z tego co napisałeś to tylko 20% załogi jest zadowolona
pewnie tylko biuro :D
Ps.
-a może ty z naczelnikiem makowca wpierdalasz i potem się prujesz pod celą no to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się pilnuj bo wykurwisz jak tamten na chare hehe i jeszcze ci dupsko pęknie
hahhhahhhahahehhehaah
5
prokukcyjny 2016-12-08 17:11:42
Hej,
myślę nad złożeniem CV do P&G. W związku z powyższym mam kilka pytań.
1. Praca 3-zmianowa? pn-pt czy tez pn- nd?
2. Czy na produkcji jest ciężko? Czym zajmują się mężczyźni a czym kobiety?
3. Jaki jest na produkcji stosunek procentowy kobiet do mężczyzn? I w jakim wieku?
4. Czy są jakieś premie, dodatki?
5. Czy są obiady, jeżeli tak to na wszystkich zmianach?
6. Czy są warunki szkodliwe?
7 Serio produkcję obstawiają mechanikami czy też elektronikami? Nie potrzebują typowych pracowników produkcyjnych?



Sikam na Bosaka 2016-12-08 20:58:38
Odp:
1. System czterobrygadowy, ale taki nie do końca.
P&G nie płaci za system w 100%, grafik ułożony chyba razem z prawnikami
4ranki wolne 4nocki wolne wolne 4popołudnia wolne
2.Obowiązuje równouprawnienie :) maja to co wywalczył feministki
3.50/50.Ludzi starszych mało pracuje. Do emerytury nie dopracujesz, wcześniej odpadniesz na badaniach medicover.
Najlepiej się tam nie chwalić swoimi zdarzeniami losu tzn. złamania, choroby w rodzinie itd.
4.Nie ma. Za lepsze wyniki wyjdziesz na miasto pizza/kręgle 65zł na łeb
Bardzo rzadko, trzeba się upominać prosić
5. śniadania, obiady, kolacje w wekkend trochę gorzej kuchnia ma wyjebane bo nie ma biurowych. Czasami w weekend nie ma co zjeść.
Ps.
A Panią Basię z sodexo lepiej omijać.
6.Hałas i "mózgowi" z akwarium
7.Serio,
jak coś to startuj do Zgierza też tam będzie żyletka
Na pewno będzie lepiej jak to bywa na początku
4
młoda 2016-12-13 14:38:08
Pracuję przez firmę zewnętrzną,dla pracowników z produkcji nie ma szans na godziwe zarobki,najniższa krajowa plus dodatek za nocki,ewentualne nadgodziny.Pracowników tymczasowych nie obejmują premie bony na święta,socjal jest dla osób zatrudnionych przez firmę.
1
produkcyjny 2016-12-13 18:42:40
Hej @młoda, @sikam na bosaka,
Dzięki za opinie. Powiem Wam, że się wstrzymałem z wysłaniem CV :)
Serio w Zgierzu będzie Gillette? A możesz napisać kiedy planowane są przyjęcia?
Aha, praca stojąca czy stojąco-siedząca?
samanta 2016-12-14 17:10:23
boze to banda nierobów która zatrudniła sobie aż serwis by za nich najciezsza robote wykonac bo nie wyrabiali i sie do tego nie nadawali.
Ooodddd 2016-12-16 00:28:50
Robota bedzie od lipca. W Lućmierzu.Yamada.Taka firma
Ukrainiec 2016-12-17 11:55:30
Dobrze że Ty się nadajesz :D
Mam nadzieje że w końcu zrezygnują z Seito i innych pośredników pracy.
Nadają się tylko do pchania karuzeli.
1
Młody 2016-12-21 20:09:27
A kiedy Seito zastąpi ludzi w biurze ?
Może posiadają bardziej wykwalifikowanych ludzi niż Ci w akwarium. :)
Bo te "inżyniery" tylko się nadają do budowania projektów z klocków drewnianych.
Taka prawda
Nie potraficie nic sami wymyślić ani podjąć decyzji
żerujecie tylko na mechanikach, elektronikach i operatorach
podszywacie się pod ich pomysły
Weźta się w końcu ogarnijta !

8
korespondent 2017-01-02 13:22:27
odradzam prace w tym miejscu!!!!
dyrektor i wszyscy menadzerowie bredza o fazie 4 IWS-u.
natomiast pracownikom produkcyjnym stawiane sa nowe wymagania i pracuje sie coraz ciezej.
pozbywaja sie czesci zalogi i zastepuja ich pracownikami tymczasowymi, kadra mowi o elastycznosci natomiast wylacznie chodzi o ciecie kosztow.
Ozborn chodzi po produkcji i tylko rozdaje usmiechy pracownikom natomiast kaze ciąć koszty gdzie popadnie. A na naklejki, malunki na scianach przed kazda wizyta zagranicznych gosci kasa jest!!!
A ludziom na produkcji zlikwidowali dystrybutory z woda i kaza pić kranówke bo ponoc w lodzi woda jest dobra.
Organizuja spotkania kwartalne zeby ludziom propagande wciskać ze nimy sie zorwijamy budujemy umiejetnosci natomist w ciszy gabinetow zapadaja niewygodne decyzje: zlikwidowano doplaty do sklepiku, likwidują doplaty do jedzenia w kantynie, obcinaja budzet na utrzymanie maszyn.
Robia spotkania liniowe a stracona w tym czasie produkcje trzeba nadrobic przez pozostala zmianę.

Zwiazki nie dzialaja bo wybrali marionetke a FORUM jest tylko wentylem bezpieczenstwa i nic nie robi.

Podsumowujac pracujacym na NJ zycze milej pracy, a pozostalym odradzam tego miejsca.

7
sprawozdawca z FORUM 2017-01-02 13:32:48
Słyszałem że w tym roku aby uciszyć narzekania pracowników dostaniemy 15% podwyzki!!!!
... 2017-01-03 02:32:23
nędzna praca plecy bola okropnie a ludzie z gillette to wscipskie stare baby i do tego nieroby
4
Lider zespołu 2017-01-03 22:12:41
Sprzedam 5 kamieni
+ kamień do kapusty (nowy) firmy Sodexo
+ kamień do nauki pływania pod wodą firmy Multisport
(pierwszy właściciel w kraju)
+ kamień Syzyfa firmy P&G
+ kamień nerkowy firmy Medicover
+ kamień nazębny --------//---------
Ps.
Firma obecnie szuka kamieniarzy :)

4
Seito 2017-01-06 22:08:56
Po pierwsze kolego to było po 4 osoby Ale wtedy maszyny cały czas się psuly i to sami operatorzy którzy sypali tak mówią. Więc mieli duzo więcej czasu. A po drugie jak jesteś taki mądry to zamień się na jeden dzień i idź na hoka elasto sypać zobaczymy wtedy czy dasz radę. I jak wtedy będziesz mówił. Nie pozdrawiam pracownik Seito
1
Neil Osborne 2017-01-10 17:41:26
A Ja nie słyszałem :)
1
Miecislavs Maculevic 2017-01-13 13:46:59
Neil przecież ustaliliśmy :(
1
Neil Osborne 2017-01-16 00:53:25
Ustalone to są podwyżki i premie dla moich włazityłków :)
reszta się nie liczy
Ps.
Boli mnie pupa po wywrotce na kołowrotkach
może ktoś chętny pomasować ?
To dobry początek na ścieżkę kariery :)
3
Karina 2017-01-18 16:21:21
Pozdrawiam nierobów z Gilletta którzy wyzej sraja niz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja a to zwykłe ciecie fabryczne tak zwane Robole z wypranym mózgiem zwykli tani karierowicze którzy nie potrafili nic w zyciu robic i trafili do Gillett .Prawda jest taka ze Gillett wam zycie uratowało a bez stołowki Sodexo to byscie umarli z głodu bo napewno nawet kanapki nie potraficie robic tacy z was fachowcy jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] trabka . Zal na was patrzec cyrkowcy jak sie pałetacie po tej fabryce bez sensu i celu szukajac tylko miejsca do opierdzielania sie z tymi koreanskimi telefonikami. Zastanówcie sie sie co wy soba reprezentujecie ze tak noosa zadzieracie??? Możecie sobie przydzielic punktacje swojej wartości w tej pracy od -10 do 0 Napewno Co poniektórzy ze swoja wiedza fachowa i mądrościa jaka posiadaja przydziela sobie najwieksza note :)
1
Hanna Zdanowska 2017-01-23 22:52:46
Nie zgodzę się z kolegą.
Obecnie szukają przewodników turystycznych.
Ponieważ firma organizuje wycieczki "Ścieżką Wokół Akwarium”.
Ścieżka ma długość ok. 1 km, przebiega oznakowaną trasą obok biur.
W akwariach można zaobserwować ciekawe osobniki.
1
Carbi 2017-01-24 02:35:21
Przyjecia sa caly czas, ale prędzej dostaniesz sie na prawo lub medycyne niz tutaj na operatora. Potem nie jest wcale lzej....
Carbi 2017-01-24 02:50:46
Serwis jest tylko po to by obciąć koszty - zapieprzają jak te tak zwane "nieroby", ale za mniejszą kasę...
Zostaw swoją opinię o Gillette Poland S.A. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gillette Poland S.A.