brak logo

Gillette Poland S.A.

Łódź

Opinie o Gillette Poland S.A.

kopytkothebest 2015-09-02 07:42:53
Witam, mogłbym prosic tak samo o pomoc w uzyskaniu informacji gdzie cv wysłać ?
w23e4r 2015-09-17 16:07:54
@Tomek też się właśnie nad tym zastanawiam..niestety chyba aktualnie w firmie Gillette Poland S.A. nie poszukują żadnych pracowników, aczkolwiek wiem że jakiś czas temu szukali osób na stanowisko elektronika, więc może jest szansa że w najbliższym czasie znów będą prowadzić jakąś rekrutacje na jakieś stnaoiwsko
pracownik 2015-10-19 00:52:22
Pracuje w gillecie przez seito powiedziawszy szczerze to jest KOSZMAR.
Popoludnia czy nocki to jest, wmiare okej ale jak przychodzi ranna zmiana i sa, wielcy dyrektorzy to matko boska jedyna robia zdjecia i do lidera zmiany 3x tak i aut.. czepiaja sie o glupie pudelka zle ustawione o lancuszki o obraczki okazda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] placa wmiare wyglada dla studenta. w tej chwili jest 300 pracownikow gilleta i 400 osob z biur.
3
maniek 2015-10-19 03:55:46
@pracownik zastanawiam się teraz skąd aż taka dyspoporcja w zatrudnieniu, na pewno masz dokładne liczby.. wydaje mi się, że więcej zatrudnia pracowników na produkcji, bo jednka jest system maszyn do wyrobów ich maszynek do golenia, ale ludzie też są potrzebni chociażby do obsługi tego wszystkiego, maszyn.
1
Szary Robak 2015-10-31 00:03:23
Od momentu przejęcia firmy przez koncern P&G fabryka zeszła na psy. Mega zbędna biurokracja, pełno "menadżero-inżynierów" zajmujących się niczym.Zarobki może i nie najgorsze ale szacunek dla pracownika DNO !!! Okresowe szkolenia z etyki biznesowej że niby wszystko pięknie i cudownie wszyscy równi....stek bzdur w zderzeniu z rzeczywistością. Jeśli komuś zależy i wierzy w to co robi nie znajdzie tam miejsca dla siebie.
5
Szary Robak 2015-10-31 00:08:53
Ta opinia tyczy się P&G Gillette International na Nowym Józefowie
4
misiek 2015-11-25 12:33:29
Ostatnio zaangażowali spore środki w reklamy, więc mam wrażenie, że powinno to przynieść jakiś efekt jeżeli chodzi o przychody a więc i zarobki pracowników ? Nawet jeżeli pracownicy dostaną po 100 zł na łebka to już będzie jakiś sukces. Czy teraz wiadomo czy będzie jakaś rekrutacja w firmie czy nie potrzebują nikogo...
Ansi 2015-12-18 00:42:24
Kadra nie szanuje ludzi, każą przychodzić do pracy nie zważając na to czy jestes chory, umierający czy jaki. A zarobki też sa średnie, kadra wyżej s*a niż du*e ma...
Nie polecam
1
Arekk 2015-12-18 22:57:32
skoro "kadra" nie szanuje, to kadra pracowników straci, bo zaczną chorować i nadwyrężać swoje siły. Właściciele widocznie wiedzą co robią, bo już dawno firma by upadła :)
2
bus-pab 2016-01-10 13:24:06
witam myślę nad dowozem ludzi do pracy gillette - pabianice piszę na forum bo chcę się dowiedzieć czy są jacyś ludzie zainteresowani transport miał by wyruszać z 3 miejsc w pabianicach i przywozić pod gilletta tak jak wypadają trzy zmiany 6-14-22 od poniedziałku do soboty proszę o komentarze czy byli by chętni jakieś pytania proszę pisać na meila kabona@wp.pl
1
aro 2016-01-11 22:38:32
Hej, ja mysle, czy nie spróbowac poszukać w Gillette pracy, raczej chodziłoby mi o produkcję. Powiedzcie jak traktuja tu ludzi, dają jakieś benefity typu darmowe produkty do golenia?
Ewcia 2016-01-23 15:40:38
Ludzie z produkcji są traktowani jak niewolnicy , same nakazy i zakazy. Amerykański kołchoz !!! Benefity są w postaci 12 sztuk 3-ostrzowych maszynek do golenia raz na kwartał czasem dorzucą jakiś kosmetyk (piankę do golenia lub krem).
Zmarnowane 3 lata życia w tej firmie.
5
kaligula 2016-01-30 22:56:48
witam. Jako że nie było tu wpisu(aktualnego) na temat zarobków -zwykle od stycznia są jakieś podwyżki, bardzo proszę osoby, które pracują w Gillette o informację, jak obecnie kształtują się zarobki pracownika produkcji"na rękę"z ewentualnymi dodatkami-szczególnie na początek.Czy jest możliwość pracy w systemie 4-brygadowym? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą?
mechanik sensor 15l. w gillette 2016-02-10 22:01:29
Witam
Wystawiam opinię o Gillette na Nowym Józefowie.
Jak ktoś lubi filmy Stanisława Barei, chce się przenieść w tamte czasy to doskonale nadaje się do tego Obozu Pracy.
Zakładem był do czasu jak przeją markę P&G.
W tedy wszystko się zaczęło:
Ludzi w biurach zaczęło przybywać a z produkcji produkcji ubywać. Nie wiadomo za co są odpowiedzialni jakie maja obowiązki ludzie w "akwarium". Wprowadzają różne "usprawnienia" a w rzeczywistości utrudniają człowiekowi pracę.
Ale czego można się spodziewać po "inżynierze" który chce podnosić z podłogi rozsypane aluminiowe komponenty za pomocą magnesu.
Rysunki techniczne (zlecenia) na warsztat wykonuje w swoich standardach.
Kończąc szkołę nadzoruje proces produkcyjny.Zanim się tu dostał to z maszyn tylko widział/widziała maszynę do szycia matki/babki i automat na myjni samochodowej. itd.
A jego koledzy z za biurek :
liniowi, planerzy, menadżerzy itd. nie są lepsi
Brakuje ludzi "z jajem" znających się na robocie, nie bojących się podejmować decyzji i przyznać się do popełnionego błędu.
Złomują nowe dobre części maszyn za grube miliony.
A zastanawiają się 3dni nad kupnem lutownicy elektrycznej za 300-
I Nazywają to oszczędnościami :)
Wszystko obracane jest w sukces.
Tylko operator,mechanik,elektronik jest zawsze winny.
Odzwierciedla tą całą sytuację historyjka "Mrówka i Lew"
Sorry mamy taki klimat !
„6 tys. zł?! Tylko idiota za tyle pracuje”
Jaki gospodarz takie podwórko.
Po prostu fabryka z wyboru :)
10
Cieć 2016-02-17 20:36:29
No powiem Ci @mechanik sensor 15l. w gillette że bardzo ciekawie się to ogólnie czytało, dośc zabawnie, ale to chyba specyfika tylko jednego zakładu tak jak mówisz
2
ahaj 2016-03-20 15:29:18
no firma jest całkiem w porządku, zgadza się i cały czas mają dobrą renomę, ja uwielbiam ich żyletki i produkty do golenia, nie mają sobie równych wśród konkurencji nawet cenowej
Quantum 2016-04-15 22:57:34
Do
Pomyliły Ci się strony www. tutaj wystawiasz opinie o pracodawcach (firmach)
a nie o ich produktach.
A mechanik sensor 15l. w gillette
Zaorał system :)
Nic dodać nic ująć :) wszystko w temacie.
Ja dodam tylko coś od siebie.
HWDBosakowi.
Pomyliły się temu "panu" pojęcia zarządzanie z rządzeniem.
Aby twoje dzieci pracowały na produkcji!
Chwała Wielkiej Polsce
3
gucio 2016-04-19 16:35:56
nie widziałem od dawna ofert pracy z tej firmy, czyżby mieli tak stabilne zatrudnienie?
Ktos 2016-04-21 21:01:35
Czytając niektóre opinie od razu widać kto jest zirytowany bo w pracy pracować trzeba.
Poza tym, gdyby było tak źle jak piszą niektórzy to dlaczego nie ma ofert pracy do gillette? Przecież odejścia pracowników byłyby bardzo liczne. A rotacji brak....
Najlepszy pracodawca w Łodzi - dla ludzi którzy idą do pracy po to aby pracować, a nie kombinują na co wziąć kolejne zwolnienie lekarskie.
1
jasiek 2016-05-06 14:43:19
czy są aktualnie jakieś rekrutacje w firmie @Ktoś??
gg 2016-06-08 20:27:08
szukają elektroników
1
maciek 2016-06-17 12:24:17
tak, to prawda, nawet jakiś czas ta rekrutacja trwa, bo to ogłoszenie jest z 2014 roku, wiec nawet nie wiem czy jest aktualne czy to błąd jakiś.
"szłem Cały proces rekrutacji" 2016-07-26 18:40:45
Byłem, zobaczyłem, testy OKI, rozmowy <k"f"alifikacyjne > "tysz" standardowe => jak wszędzie ; jedyne co mnie się nasuwa, to, to, że ta firma obecnie wysyłając przez około dwa miechy lub więcej zapytań do potencjalnych kandydatów których nie zamierza zatrudniać, robi sobie szkolenie/egzamin itp. dla przyszłych rekruterów wewnątrz firmy. Jeżeli chcenie marnować około miesiąca swojego czasu to wchodźcie w PG Gillette Łódź. Powodzenia.
1
w23e4r 2016-07-27 16:40:02
@maciek wiesz co wydaje mi sie ze to jest jednak jakis błąd..bo to nie mozliwe zeby ogloszenie bylo aktywane od 2014 roku ;p chyba nie ma sie co łudzić
Arti 2016-08-07 21:31:11
Kiedyś [kilka lat temu] firma naprawdę na wysokim poziomie obecnie korporacyjna sekta ,która myli pojęcie "rozwój pracownika" z wyzyskiem
2
gfhj 2016-08-07 23:02:18
@ Arti - ja wiem że to nei jest pocieszenie, ale naprawde wiele firm myli te dwa pojęcia właśnie. Znaczy myli haha. CHCE mylić a to już zupełnie inna sprawa
1
pracownik -nigdy nie niewolnik 2016-08-10 19:42:52
Jedyne obowiązujące prawo pracy w gillette-p&g to--my zawsze mamy racje--- zarząd------(nierząd)
3
xx 2016-08-10 19:51:41
Rozwoj pracownika z wysyskiem? czyli o jakich stawka mowa/ najnizsza krajowa?
Nij 2016-08-12 13:00:59
A czy dają komplet maszynek jak się u nich pracuje, albo jest taniej?
abc 2016-08-13 07:35:37
P&G firma pijawka
1
w23e4r 2016-08-13 10:23:25
@abc ale dlaczego tak piszesz na temat firmy? bylbyo by jednak dobrze akbys rozwinal swoja wypowiedz
PlanowaniePostarzanie 2016-08-17 01:20:17
Najpierw firma Gillette ostrzegała na podrabiane nożyki, które to konsumenci mają rozpoznać po wypalanych kropkach- na każdym z ostrzy miały być w jednej linii, a co tu widzimy? Właśnie to przed czym nas ostrzegano.Czy zatem jest to fotografia podrabianych ostrzy, czy też planowane postarzanie produktu weszło już wszędzie? Zauważmy też że wkład startowy założony w świeżo zakupioną maszynkę wystarcza na dłużej, zapasowe wkłady kupione w oficjalnym sklepie już są o wiele tępsze i nie dorównują startowym
2
maciek 2016-08-17 10:36:27
Wydaje mi sie, ze firma zawsze stawiała jednak mocno dosyć na jakośc takich produktów, mnie to zastnawia tylko to, że szukali oststni kogoś na stanowisko jako Elektronik, a teraz jednak cisza jest jak widze.
żabka 2016-08-22 12:58:53
maciek ja dobrze wiem o której ty mówisz rekrutacji i ogłoszeniu o pracę, alke hjeśli być dokładniej spojrzał na datę to zobaczysz że to ogłoszenie sprzed 2 lat
dymek1910 2016-08-30 09:09:50
Najgorsza w łodzi jest firma sonoco na nowym józefowie nikomu niepolecam
3
xx 2016-08-30 10:12:11
może spróbuj wejśc na ich stronę internetową i tam czegoś poszukać?
magdalenaoo 2016-09-09 08:50:15
Hej wszystkim zaproszono mnie na rozmowe na wodna11/13 ktos tez tak mial?
Sa tam mlodzi ludzie 19-22l. ?
Jak jest z zarobkami (netto) ?
Jak nowi pracownicy sa traktowani przez starszych?
Bardzo sie stresuje bo chyba bd tam najmlodsza :(
xx 2016-09-09 10:22:38
Nie masz czym, fajnie ze się tam dostałaś a powiedz jakie Ci warunki zaproponowali i na jakie stanowisko
Roman 2016-09-16 18:47:17
napisze ci tak.. Gdy by nie seito i ramsztad to te nieroby z gilletta by sie zapłakali..Najciezsza prace wykonuja ludziez tych dwóch firm i szacunek dla nich..Dla mnie to wszystkie lenie i nieroby z gillett sa do zwolnienia bo sie nie nadaja do pracy.
1
Karina 2016-09-16 18:50:52
Pytanie do dyrekcji gillett?.. Po co wam tyle nierobów w biurach?.. przeciez to zenada jest jakas jak tyle tych sciemniaczy snuje sie p fabryce nie wnoszac zadnej inowacji i pracy w ta fabryke!! zastanówcie sie dobrze kogo tam zatrudniacie!!!..bo kawa i papieros oraz tanie żace niczym nie przyczynia sie do rozwoju firmy !!
2
Bolek 2016-09-16 18:57:41
AUDYTY!!.. to jest jakas kpina!!..jak audytor moze nazwac swoja prace ?..PRACA!..jezelion przez 8 godzin sprawdza 8 palet i to dwa pudełka z jednej palety!!!...czy wy jestescie jacys slepi..przeciez te osoby sa wogóle niepotrzebne!!!.Kzdy operator sprawdza lepiej maszynki przy maszynie niz kazdy audytor w tej firmie..Porada!.. wywalic tych nierobów którzy marnuja ten czas w pracy i sie obijaja w stołowkach i na palarni.. a audyt przezucic na operatorów którzy wiedza lepiej co robia i jak robia i Praca bedzie wygladała i szybciej i taniej.
margolcia 2016-09-16 21:19:37
a w Łodzi dalej macie zakład na nowym Józefowie może?
zorro 2016-09-19 20:07:43
popieram wpis w 100% ..pełno pajaców siedzi za tymi szybami i sie kreca pod nogami wymyslajac paradoksalne rzeczy. Czy ktos ma nad tym jakas kontrole i mysl logiczna ?
2
mari 2016-09-19 21:59:27
margolcia jeśli ten zakład jest to mam nadzieję że dojazd na kaliski jet lepszy po 22 niż kiedyś
Walo 2016-09-20 15:26:29
Od jakiegoś czasu szukają ludzi na stanowisko Technik elektronik, mechatronik, mechanik. Powiedzcie mi czym zajmują się osoby na tych stanowiskach i jakie jest wynagrodzenie.
maniek 2016-09-20 16:45:22
Też podpinam się do ptrania odnośnie pracy i odnośnie wynagrodzenia - chodzi mi tutaj o podstaw i o preie oczywiście. Mam nadzieje, że spokojnie będzie można zarobić u nich troche kasy, bo jednak mają naparwde dobry sprzęt elektroniczny z tego co wiem.
gość 2016-09-21 08:23:43
Wynagrodzenia są tajemnicą a widełki są bardzo rozpięte co raz więcej roboty coraz mniej ludzi niby4 brygadówka strasznie męcząca i dość słabe perspektywy na następne lata
1
maciek 2016-09-21 12:54:20
Fajnie, że są odpowiednie szkolenia do zatrudnienia @Marcin, bo łatwiej wtedy wykonuje się obowiązki, ciekawe tylko czy taki java developer ma jeszcze jakieś benefity socjalne doliczane do podstawy zarobków.
Wkurzony 2016-09-22 11:29:55
Drogi Romanie... Co ty za bzdury wypisujesz.... Seito w pg jest dopiero od roku a do tej pory my robiliśmy wszystko. I to was sprowadzili żeby nam było lżej. Źle Ci,? Zmień pracę i nie mów że jesteśmy nierobami bo g...wiesz tak na prawdę. Owszem pracujecie ciężko ale nie wiecie co my mamy w zamian więc się nie wypowiadaj w ten sposób.
1
maciek 2016-09-22 11:31:36
To świetnie, że atmosfera u nich teraz dopisuje @Z. w końcu o dobre relacje w firmie jest dość trudno, a to jest tutaj możliwe.
Zostaw swoją opinię o Gillette Poland S.A. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Gillette Poland S.A.