KOLPREM Spółka z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o KOLPREM Spółka z o.o.

Mechanior 2017-01-04 18:43
Toż to 3 do 5 tys na rękę - szału nie ma i to pewnie z dodatkami.
Www 2017-01-21 10:16
Próbę może każdy praktycznie zrobić. Co innego oględziny techniczne...
Licencja 2017-01-22 22:28
Opinie nie zachęcają do pracy w Kolprem. Może ktoś doradzi jak i gdzie rozpocząć pracę jako maszynista.
2
hilton 2017-01-22 23:53
jeśli posiadasz już licencję, i nie masz jeszcze świadectwa, to omijaj kolprem.
1
Licencja 2017-01-23 09:18
Sam tak zaczynales?
superpierdoła 2017-01-23 12:51
Nie słuchaj ich. W firmie widać już poprawę. Ostatni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nas opuszczają, więc jest nadzieja. Jeśli jednak podoba Ci się unikanie pracy wszelakiej, robienie fikcyjnych usterek czyli sabotowanie to sobie odpuść. Dla takich kanalii robi się tu coraz ciaśniej. Jeśli chcesz jednak się szkolić i nabywać doświadczenia, to.... dawaj :-)
2
abc 2017-01-26 08:40
Podobno jakieś podwyżki o 80 zł. Są dla wszystkich , prawda to ?
adam słodowy 2017-01-26 08:48
Podwyżki mają być i dojazdy mają być płacone na jakąś kartę , ale kiedy i co to nie wiem.Żadnej karty nikt nie daje ,ani nic nie mówi.Wie ktoś coś ?.
Manewrowy PKP Cargo 2017-01-27 22:08
Do licencja, wyślij do PKP Cargo jest nabór na manewrowych może kiedyś ruszy nabór, a opinie o kolpremie rzeczywiście daj sobie spokój.
Wąski 2017-02-23 10:59
W DPZ to jest praca tylko kawka i papierosek co 15 minut gòra dòł i szatnia 8 godzin pracy a w biurze może 2 godziny a reszta musi pracować. Na lokomotywie takich luksusów nie ma.
Bajo.
3
Houp Van Haye 2017-03-05 12:01
Ten tydzień będzie przełomem , rozegra się wiele tematów . Coraz głośniej u jednego przewoźnika o regularnym przewozie Kraków- Dąbrowa , nawet Tabor rezerwują . Poza tym jeszcze jeden temat może się rozwiązać , jeżeli tylko będzie determinacja na sugestie od dawna zgłaszane .
3
Weronika 2017-03-23 15:28
A macie jakieś opinie na temat rozmowy kwalifikacyjnej w Kolprem sp. z o.o.? Może macie jakieś rady? Warto podzielić się nimi z potencjalnymi kandydatami.
3
Budyń 2017-04-03 10:54
Po ostatnich ,,podwyżkach" kierownik pociągu ma wyższą stawkę od maszynisty.
bezzębny szakal 2017-04-06 08:50
Ale hit wydzwania baba z kadr i nagabuje o przyjściu z powrotem pytam o kasę ona mi 5000-5500 ja jej mówię że możemy zacząć rozmowę od 6000-6500 zadzwoniła i zaprasza zobaczymy co utarguję znowu będzie ubaw
1
Bezzębny 2017-04-06 14:47
Byłem na rozmowach i wywalczyłem 5450 netto hura hura wracam oczywiście
3
hutnik 2017-04-06 22:41
Z dodatkami to może tyle wyjdziesz na miesiąc i to brutto.
uj 2017-04-15 14:16
A kogo powołali ?
Xxx 2017-04-19 12:14
Było wczoraj zebranie?
Ktoś coś wie?
Weronika 2017-05-05 09:56
Wiedzieliście, że Kolprem sp. z o.o. jest posiadaczem licznych certyfikatów? Więcej informacji możecie znaleźć na stronie internetowej firmy: http://www.kolprem.pl/certyfikaty-i-licencje.html
Licencjat 2017-05-10 22:00
Mam dobra wiadomość a końcu doceniono licencjatów ci co zaczęli jeździć dostali 3950 pl a jak do końca tego miesiąca zaczną jeździć obiecano chłopakom 4650 pl a to dla tego żeby ich zachęcić żeby sie ów zwalniaji i docelowo wszyscy licencjaci maja tylko jeździć na Rzepin nowy szeryf postawił na młodych a ci co dotej pory co jeździli na Rzepin na lokal i prawidlowo
4
vv 2017-05-24 07:43
Jest coraz lepiej.
Mam nadzieję ze w końcu będzie normalnie !
1
sensimilla 2017-05-27 15:02
Z takimi właśnie budyniami trzeba walczyć, żeby z tego bur....lu powstał normalny zakład. Największy opór stawiają ci, co lubią tarzać się w gnoju. Przejrzystość, jasność reguł i uczciwość ich przeraża. Jeszcze jeden problem się pojawił: - Niech osoba która zatrudnia nowych pracowników, zainteresuje się, za co zostali wywaleni z poprzednich zakładów. W przeciwnym wypadku jest duże prawdopodobieństwo wciągnięcia do swojego zespołu kanalii której potem trudno się pozbyć.
1
Kristo 2017-06-07 07:10
Zly to ptak co w swoje gniazdo sra i uwierzcie ze w Kolpremie nie jest tak zle jak niektorzy pisza a pracowalem w paru firmach kolekowych
icotynato? 2017-06-07 09:36
Widzisz gościu, pracować i nie pojmować co się wokół dzieje to cecha konia, osła i innych pracujących zwierząt. Nawet nie potrafisz odróżnić kto w to gniazdo naprawdę sra, a kto to chce doprowadzić do porządku. Zbyt dużo zmian miejsc zatrudnienia cechuje lawirantów i leni unikających miejsc gdzie każą im pracować.
3
x 2017-06-08 22:45
Panowie
Dzisiaj niespodziewanie odszedł jeden z maszynistów
( usunięte przez administratora )
ELADE 2017-06-24 09:32
Cześć mam prośbę,
Mógł by mi ktoś podać ile w kolpremie zarabia osoba prowadząca pojazd wyłącznie w obrębie bocznicy lub maszynista który jezdzi w obrębie bocznicy? chodzi mi najbardziej o osoby z niewielkim stażem pracy. Z góry dziękuje i pozdrawiam ;)
pracownik kolpremu 2017-06-25 10:11
Prowadzący lokomotywę zdalnie sterowaną na bocznicy za normę godzin zarobi 3 000 podstawy
(niektórzy mają trochę mniej, a niektórzy trochę więcej) + 930 dodatku zmianowego + 210 premi + 500 dodatku stabil + 1680 dodatku za prowadzenie lokomotywy zdalnie sterowanej więc razem miesięcznie około 6320 brutto za normę godzin. Do tego 140 zł na posiłki na kartę płatniczą, nagroda roczna 1300, program emerytalny płacony przez firmę, ubezpieczenie medyczne . Całość zależy od tego ile godzin wypracujesz, bo można robić nadgodziny, które są płatne +100%. Teraz są podwyżki i każdy otrzyma +105 do podstawy z wyrównaniem od 1 stycznia.
1
ELADE 2017-06-25 12:42
A na lokomotywach normalnych (chodzi mi tutaj o te które nie są zdalnie sterowane) jak wygląda sytuacja z wynagrodzeniem?
Pracownik 2017-06-25 16:36
Odejmij dodatek za prowadzenie lokomotywy zdalnie sterowanej i otrzymasz wynik
1
JamCi 2017-06-27 22:29
Ciekawe czy z pilota na wewnętrznych by się dało wyrwać do DPZ
ELADE 2017-06-28 14:02
Powiedzcie mi jeszcze z kim ewentualnie się kontaktować w sprawie przyjęcia do DPZ ( podajcie jakiś nr. tel albo e-mail)
Dziękuje i pozdrawiam
Rzepiniak 2017-06-30 18:35
No gościu. Poniosła Cię ułańska fantazja z tymi kwotami.Zapomniałeś że jeszcze dostajemy 1500 za dojazdy.Proponuję spróbować choćby raz.Wsiadasz do auta o godz 2.00 jedziesz 6h następnie 12h na lokomotywa na koniec 6h (bywa że 9h) w aucie.Do domu wracasz na 13.00 dnia następnego.A to wszystko za 100zł brutto.Pozdrawiam.
7
Liczydło 2017-07-04 14:38
Z matematyką masz chyba problem.
6h+12h+9h= 27 h
Więc jak wsiądziesz do auta o 2 to wrócisz na następny dzień o 5. A prawda jest też to ze jak jedziesz autem do rzepina 6h i jedziesz pociągiem do Zdzieszowic i skończysz na zakładzie to wracasz w aucie 1,5 h czyli łącznie spedziles w nim 7,5h a nie 15h ;)
Wiem ze nie macie tak zawsze ale bardzo często właśnie tak to wygląda.
1
Sok z Źuka 2017-07-04 16:59
Nie licz tego matematycznie dobrze jest napisane powrót jest w drugiej dobie jazda w samochodzie 15 godzin :) tam i powrót + 12 na lokomotywie taki juz los
2
malkontent 2017-07-06 09:10
Jak widzę i słyszę, wielu pracowników pokłada spore nadzieje w nowym dyrektorze, bo wiele spraw przybrało normalny, zdrowy bieg. Kończy się kolesiostwo, układy i lewe interesy ale to rodzi obawy, że kanalie odsunięte od koryta, kiedyś znajdą sposobność aby podłożyć panu Tomaszowi taką świńię, ze nie będzie w stanie się wybronić. Niech pan ma oczy zawsze otwarte. Te z tyłu głowy też.
4
Marko 2017-07-09 16:08
Proszę o informację jak to wygląda z punktu widzenia maszynisty stażysty. Tzn ,jakie szlaki,zarobki,dodatki? Z gory dziękuję.
1
znudzony 2017-07-12 16:52
Szlaki- kolejowe, zarobki- godziwe, dodatki- część 2. do rozkładu jazdy(WOS); z góry proszę.
1
Czarny Golf tdi 2017-07-16 11:04
Ponoć do naszej firmy nadciąga fala maszynistów z innych firm mam nadzieje ze ktoś mądry który ma pojęcie o koleji zbada co to za fachowcy bo jak narazie to przyjmują sie ciemniaki mówię o tym ze zanim sie zatrudni gościa to powinien Instruktor zbadać wiedzę a nie przyjmować jak popadnie pawiem tak ilość nie znaczy jakość
2
Swjak 2017-07-16 11:16
Znam jedna firmę w której kierownik zanim zatrudni delikwenta sprawdza na co go stać bo powiedział kiedyś mądre słowo ze poprostu chce spać spokojnie takze warto sie przyjrzeć sprawie bo ci ci sie przyjmują to chyba są maszyniści doświadczeni a nie czas naszkolenie
1
Pracownik warsztatu 2017-08-04 08:41
Kolprem uruchomił dużo szkoleń na stanowiska maszynista, fajnie ze nie trzeba za nie płacić tylko firma pokrywa wszystko.
1
Kandydat 2017-08-04 08:54
Gdzie się trzeba zgłosić aby przyjąć sie za maszynistę.
1
Info 2017-08-04 09:02
Info w zakładce oferty pracy
1
Maszynista 2017-08-05 10:14
Sprawdzaj oferty pracy
2
Mechanik 2017-08-06 09:46
W zakładce kontakt znajdziesz namiary do osób które zajmują zie zatrudnianiem nowych osób. Teraz w Kolprem są duże przyjęcia bo rozszerzają i zwiększają przewozy.
2
DB 2017-08-06 15:47
Ktoś wie czy są przyjęcia ? Słyszałem że Kolprem nieźle płaci.
3
Kolprem 2017-08-07 06:37 [pracodawca]
Aktualne oferty znajdują się w zakładce oferty pracy.
2
KOLPREM Spółka z o.o. 2017-08-01 08:32 [pracodawca]

Z dniem 12.04.2017 r. KOLPREM Sp. z o.o. otrzymał CERTYFIKAT BEZPIECZEŃSTWA - CZĘŚĆ B
na terenie REPUBLIKI CZESKIEJ

6
Kolprem 2017-08-07 06:48 [pracodawca]
Firma się rozwija i w związku z tym poszerza również kwalifikacje i umiejętności swoich pracowników.
3
Mechanik 2017-08-06 09:49
Najnowsze info. Kolprem przyjął do pracy kilku maszynistów czeskich. Firma się rozwija :)
3
KOLPREM Spółka z o.o. 2017-08-01 08:39 [pracodawca]

W związku z rozszerzaniem usług, KOLPREM Sp. z o.o. rozpoczął rekrutacje do pracy - szczegóły
w zakładce oferty pracy:

Praca Kolprem spolka z o.o.. Zobacz również opinie o pracodawcach praca Kolprem spolka z o.o..

4
KOLPREM Spółka z o.o. 2017-08-08 10:49 [pracodawca]
2 rata będzie wypłacona wraz z wynagrodzeniem za miesiąc sierpień 2017r.
2
Alex 2017-08-07 18:32
Tez słyszałem że będą jeszcze dwie raty nagrody rocznej. Ciekawe kiedy?
3
Weronika 2017-08-31 12:49
@DB dokładnie. Serwis gowork.pl tez udostępnia oferty pracy firmy KOLPREM Spółka z o.o.. Wszystkie są pod zakładką oferty pracy : http://www.gowork.pl/praca/kolprem-spolka-z-o.o.;pr. Jak widać jest ich sporo.
1
KOLPREM Spółka z o.o. 2017-09-15 12:25 [pracodawca]

W dniu 07.09.2017 r. KOLPREM Sp. z o.o. powiększył swój tabor kolejowy, włączając do eksploatacji lokomotywę trakcji spalinowej "GAMA" 111 Db

3
Zostaw swoją opinię o KOLPREM Spółka z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KOLPREM Spółka z o.o.