Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wielton SA

Pracowałeś w firmie Wielton SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-06 15:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jhekx, a jak się pracuje w Wielton? Szefostwo ok, współpracownicy też? Jakieś imprezy integracyjne dla samych pracowników?
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2013-11-08 21:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli w utrzymaniu ruchu to tylko w dziale „nt” . Odradzam prace w dziale maszyny i urządzenia płaca nie jest najgorsza ale kierownik bardzo nieprzyjemny.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2013-11-10 17:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jakie jeszcze zalety ma dział nt? trudno sie w ogóle dostac do nt? Jakies specjalne wymagania? Mozna się potem przenieść w razie czego?
zdjecie uzytkownika
gigi - 2013-12-03 20:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PACZKI DLA DZIECI NA MIKOŁAJA NA ŚWIĘTA TRAGEDIA ZA 30ZŁ,WSTYD WSTYD JAK NA TAKĄ DUŻA FIRMĘ??????????????? Z CAŁYM SZACUNKIEM DLA ZARZĄDU, A MOŻE WY PANOWIE PREZESI NIC NIE WIECIE NA TEN TEMAT????????? SZACUN DLA WAS
zdjecie uzytkownika
udet - 2013-12-10 23:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chociaz fajnie, ze paczki zrobili, niektóre firmy nic nie dają. Jakieś premie świąteczne tez się pojawiły w wielton? Co ogółem jest w socjalu?
zdjecie uzytkownika
waldi - 2013-12-20 12:57:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę że to dobra firma
zdjecie uzytkownika
Janek - 2013-12-25 17:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@robol, to na hali Wielton macie duzo pracy? Koordynatorzy jacy w porzadku, czy czepiają sie człowieka o byle co?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-02-12 10:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy rok a u was nic może coś na plus (podwyżki, awanse)lub na minus (kontrole czasu pracy,nic na P).
zdjecie uzytkownika
xjxpx - 2014-02-25 13:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Następna sprawa to system pracy, który zostaje wprowadzony bez jakiejkolwiek konsultacji z załogą ( przychodzi "mistrz" i obwieszcza: Panowie od jutra cztery brygady...) załoga nie ma żadnych dodatków za niedzielę czy soboty a system 4,1-4,1-4,2 nie pozostawia złudzeń- co weekend w pracy za normalną stawkę. Firma Wielton nie musi (tak mi się wydaje) pracować w systemie ciągłym a mimo to jest to praktykowane na wydziale W1 bez jakich kolwiek dodatków dla załogi, wygląda to tak, że jest więcej zamówień na wyroby to j.w. "mistrz" obwieszcza czterobrygadówkę a pod koniec roku dostajesz kopniaka i mówią Ci do widzenia !!! to tak wygląda praca w firmie Wielton. Zainteresowany ? Wal śmiało !!!
zdjecie uzytkownika
Jark - 2014-02-26 10:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda w takim razie, ale dobrze, że napisaliście, by w razie czego szukać czegoś na boku, skoro Wielton rzadko przedłuża te umowy.
zdjecie uzytkownika
yeti - 2014-03-31 13:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak zwalniają na zimę, to potem przyjmują z powrotem tych samych ludzi, czy jest totalnie nowy nabór?
zdjecie uzytkownika
nelson - 2014-04-18 19:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to zależy od tego czy Ci ludzi przed zimą zwolnieni w tym czasie czegoś sobie nie znaleźli... żyć za coś trzeba i przez zimę
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-04 16:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZYM ZAJMUJE SIĘ MAGAZYNIER W TEJ FIRMIE? JAKIE OKOŁO WYNAGRODZENIE? :)
zdjecie uzytkownika
magazynier - 2014-05-31 15:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Magazynier jezdzi widlakiem i dostarcza material na stanowiska. Wynagrodzenie 1500 zl-1700 zl na reke
zdjecie uzytkownika
kostek - 2014-06-20 13:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pieniądze nie wydawały mi się złe do momentu aż napisałeś jak długo w miesiącu pracujecie... nie ma życia po za pracą
zdjecie uzytkownika
robert.monka - 2014-09-24 20:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapraszam do pracy do firmy Kapelańczyk
zdjecie uzytkownika
Długi - 2014-10-10 12:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Ktoś wie co o pracy Przedstawiciela w firmie Wielton ? rejon Mikołów ?
Jakie zarobki, jaki system pracy, jaka flota :> ?
Ktoś coś ? pomóżcie bo dostałem propozycje pracy.
zdjecie uzytkownika
krótki - 2014-10-10 16:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Długi .Hej też mi dzisiaj zadzwonili, ciekawe jak to wygląda.
zdjecie uzytkownika
Cienki - 2014-10-10 17:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krótki - 2014-10-10 16:25:47]:
Hej długi z krótkim - jak jesteście zdesperowani i absolutnie bez grosza to bierzcie. mieli tam handlowca, ale go wywalili, i to jakiś czas temu, teraz on skutecznie sprzedaje dla innej firmy, a oni wciąż szukają "ideała".
jak macie coś innego do wyboru to wybierzcie to inne. Kasa: dobra-ale zależy dla kogo, dla Was pewnie nie będzie, auto będzie po poprzednim handlowcu, pozostały sprzęt też, system pracy... hehehe - nie ma tam czegoś takiego.
zdjecie uzytkownika
Długi - 2014-10-10 18:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cienki!
Dzięki za info :) a nie wiesz jak długo pracowal tamten przedstawiciel ? wiesz im dłużej tym lepiej bo pewnie teren wypracowany. Mógł podróżować autem prywatnie ? Co to było za auto ? i co to znaczy "dobra kasa" poproszę konkrety :D 2000 netto ? :>

pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
krótki - 2014-10-11 21:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Długi a kiedy masz rozmowe rekrutacyjną ?
zdjecie uzytkownika
Długi - 2014-10-13 13:19:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziś miałem. Ciekawa perspektywa.. może to być całkiem ciekawa praca :D
zdjecie uzytkownika
Robot - 2014-10-13 13:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy firma Wielton, która jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych mas przygotowane cos dla swoich pracownikow? Chodzi mi o to czy mozna nabyc akcje firmy, jelsi tak to jakiego rzedu sa to pieniadze? Ogolnie chwalicie sobie prace w tej firmie? Moim zdaniem jest tam całkiem fajnie zorganizowane to wszystko
zdjecie uzytkownika
podwodna ćma - 2014-11-20 18:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo fajnie na swojej stronie internetowej rozbudowali i zorganizowali zakładkę kariera, szkoda tylko że opisali rozwlekle czego chcą a nie opisali prawie wcale co mogą dać potencjalnemu pracownikowi. dodam tylko że chcę robić jako product menager. nie wiem ile się tam zarabia, a wy wiecie i powiecie?
zdjecie uzytkownika
Urlon - 2014-11-21 15:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [yeti - 2014-03-31 13:20:10]:
Jeżeli sie sprawdzisz na swoim stanowisku to kierownik sam dzwoni do Ciebie z propozycją porwotu
zdjecie uzytkownika
Wiesiek - 2014-12-03 20:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może ktoś coś powiedzieć o testach na rozmowie kwalifikacyjnej, jak one wyglądają?
zdjecie uzytkownika
stazysta - 2014-12-03 20:52:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
interesuje mnie jak wyglada praca w dziale automatyki/robotyki dla absolwenta politechniki. Czy jest to typowa praca w UR ? Czy potrzebują w ogóle absolwentów uczelni technicznych ?
zdjecie uzytkownika
michał - 2014-12-13 09:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.
Interesują mnie zarobki na stanowisku kontrolera jakości i atmosfera wśród tej załogi.Dzwonili z propozycja pracy więc nie wiem czy warto zmieniać firme.Z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
dziki - 2014-12-17 11:28:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
dostałem propozycje pracy na stanowisku referanta ds. serwisu czy ktoś może nakreślić temat jak to w praktyce może wyglądać jakie zarobki
zdjecie uzytkownika
chuck - 2015-01-07 14:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Narzekać każdy potrafi, a Polacy to już biją w tym wszelkie rekordy. Pracowałem rok na W1, Nie spotkałem się z arogancją mistrzów, brednie tych wiecznie pokrzywdzonych. Po to jest mistrz żeby jakiś porządek trzymać, masz problem, pytasz, doradza, nakieruje, pracujesz dalej, proste! To w końcu po co wy byście chcieli iść do Wieltonu? Poleżeć? Jest mistrz, jest kierownik, stanowiska też ich do czegoś obligują! A że poganiają? Od tego są i słusznie! A co do 4 brygadowki, każdy przyjmując się dobrze wiedział jak jest, że czasem wprowadzają cztery brygadu. Wtedy pasowało a teraz już nie? Zarobki słabe? To ile wy chcecie zarabiać??? Nie pasuje to do korony za tysiaka!!! Pracowałem na w1, prace chwalilem, ludzi tez. Jak wszedzie, robisz coś najlepiej jak potrafisz, starasz się dawać z siebie wszystko tak aby praca dawała ci satysfakcje zadowolenie z siebie. a 2200 brutto + ok 400 premii to mało? dacie spokoj... Zawiozą do pracy za darmo, odwiozą. Na głowe nie kapie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie marznie, nie narzekać tylko robić!
zdjecie uzytkownika
BYły PRACOWNIK - 2015-02-28 12:32:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
podoba mi sie logo Wieltonu - odzwierciedla co można tam osiągnąć.PO 10 latach jeden garb, a po 20 drugi :)
zdjecie uzytkownika
także były - 2015-03-30 12:44:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [BYły PRACOWNIK - 2015-02-28 12:32:04]:
hahaha, no rozwalił mnie Twój post - krótki zwięzły a jakże odzwieciedlający świetnie możliwości pracownika w tej firmie - ja - były pracownik umysłowy - potwierdzam adekwatność powyższej wypowiedzi w odniesieniu do "kariery" w biurach tej firmy.
zdjecie uzytkownika
POLVIK - 2015-07-29 11:59:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich uczestników rozmowy.

Firma Polvik jest firmą organizującą pracę w krajach Skandynawskich, Niemczech oraz Wielkiej Brytanii.

Aktualnie poszukujemy mechaników samochodów oraz naczep ciężarowych, lakierników naczep samochodów ciężarowych i wiele innych.

Jeśli byliby Państwo zainteresowani pracą w Szwecji, Danii, Wielkiej Brytanii czy też Niemczech to bardzo proszę o kontakt pod adresem mailowym:
marek@polvik.com
zdjecie uzytkownika
Maruda - 2015-08-17 12:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@także były wnioskuję, że praca jest ciężka i jedyne co można uzyskać, to uszczerbek na zdrowiu. Może mógłbyś napisać ile czasu tam przepracowałeś, będę bardzo wdzięczny. Szukają teraz ludzi od BHP i kierowników działu produkcyjnego, ciekawe czy dużo osób złoży CV i czy ciężko jest się dostać tam do pracy.
zdjecie uzytkownika
vip.55 - 2015-12-09 22:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś coś wie na temat pracy w wielton na zasadzie współpracy będąc na własnej działalności gosp... i ibsługiwać region jako przedstawieciel handlowy? Czy to się opłaca? jak to wygląda w praktyce Pozdrawiam. Jakimi autami jeżdżą przedstawiciele handlowi
zdjecie uzytkownika
qkak - 2015-12-10 01:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to znaczy kolego jest tak, że jak robisz jakieś zlecenia czy projekty to wtedy mogą Cię prosiić o działalnośc, ale poza tym to nie wydaje mi się, ze jest taka konieczność.
zdjecie uzytkownika
luzi - 2016-02-12 08:53:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
mozecie napisać coś o stanowisku przedstawiciela handlowego? jakie zarobki- podstawa i premie. i ogólnie jakie warunki pracy.
szukaja na malopolskę. jakie podejscie do pracownika. czy firma ma jakies benefity typu opieka medyczna?
zdjecie uzytkownika
wielun - 2016-02-16 12:49:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jak wyglada praca na wydziale W6 jakie zaobki i na kogo trzeba uwazac?
zdjecie uzytkownika
sas - 2016-02-19 20:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ile zarabia operator ustawiacz cnc dziekuje za wiadomosc
zdjecie uzytkownika
nygus - 2016-02-20 09:56:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Operator maszyn cnc na okresie próbnym 2200brutto bez żadnej premii. Po okresie próbnym jeśli Ci przedłuża umowe masz 200brutto więcej a z premia nie wiem jak jest i ile jej jest.
zdjecie uzytkownika
ben - 2016-03-04 22:00:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ile zarabia operator(programista online) robotów spawalniczych Panasonic?(posiadam 6 lat doświadczenia na takim stanowisku)
zdjecie uzytkownika
alwaro - 2016-03-10 23:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [BYły PRACOWNIK - 2015-02-28 12:32:04]:
napisze tak jak jest szczerze nie polecam tej firmy jako pracy na dluzszy czas pracowałem tak 5 lat teraz pracuje w krone w niemczech co tydzien w domu. a w wieltonie po pierwsze dysponuja twojim urlopem ty jak chcesz sobie wziac urlap to najlepiej zalatw sobie kogos na zastepstwo pros sie chlopakow aby zostali po 12 soboty obieuja ze placa a okazuje sie ze zabieraja z premi ludzie przy spawaniu aluminium zarabiaja smieszne pieniacze i w sezon najlepiej jak by pracowali non stop w kazda sobote za 3200 gdzie my na stali mieli po 3300 . Naprawde nie polecam tej firmy nikomu i ta fama ze w wieltonie to jest robota powinna zaniknia juz jakies 10lat temu. a i jeszcze jedno bony na swieta wnioski z gminy o dochodach pity jakies zaswiadzenia z US a pozniej bon 100zł tak 100zł i to jeszcze nie wszyscy dostana bo jesli dochod przekroczy 500zł na osobe to bonu nie dostaniesz
zdjecie uzytkownika
edyta - 2016-03-11 11:51:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam, byłam na rozmowie w Mikołowie na stanowisko pracownika działu handlowego. Szukają ambitnego pracownika za najniższą krajową. Mało tego mile widziane orzeczenie o niepełnosprawności. Nie dość, że płacą grosze to jeszcze ciągną kasę z PFRONu :((
zdjecie uzytkownika
donik - 2016-03-15 21:26:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
edyta, ale to chyba dobrze, że zatrudniają i niepełnosprawnych. Jak ja teraz widziałem ogłoszenie na specjaliste ds. projektów innowacyjnych w Wieluniu to nie wymagaja orzeczenia, ale musi być wykształcenie wyższe, czy m.in. 2-letnie doświadczenie na stanowisku związanym z pozyskiwaniem dotacji inwestycyjnych i min. średniozaawansowana znajomość j. angielskiego w mowie i w piśmie.
zdjecie uzytkownika
poirk - 2016-03-18 11:53:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
donik, to prawda, ale warto spełnić te warunki bo robota u nich naprawdę rozwija człowieka. Słyszałem, że z podniesieniem kwalifikacji zawodowych też nie ma problemu.
zdjecie uzytkownika
kono - 2016-03-20 18:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze słyszałeś @poirk, z tego co wiem to można korzystać z wielu szkoleń w tej firmie, więc jeśli potem też masz dobre wyniki to istnieje szansa na awans
zdjecie uzytkownika
kiu - 2016-03-21 16:54:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alwaro - 2016-03-10 23:22:56]:
3000+-200
zdjecie uzytkownika
release - 2016-03-22 18:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tamto stanowisko już jest chyba zarekrutowane, teraz poszukują np. pracownika biurowego w dziale handlowym w mikołowie, fajnie, że z uwzględnieniem studiów i doświadczenia zatrudniają na umowę o pracę
zdjecie uzytkownika
biały - 2016-03-28 22:17:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Idealnie, że jest możliwe tutaj zatrudnienie w ramach umowy o pracę @release, ale taka stabilność jest bardzo ważna. Wiąże się to pewnie z odpowiednimi benefitami.
zdjecie uzytkownika
Miłosz - 2016-04-27 22:20:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@biały, mnie zainteresowała oferta na Przedstawiciela handlowego, co prawda nie ma w niej za dużo informacji, ale wydaje się ok. Z tego co czytam forma zatrudnienia na tym stanowisku to kontrakt. Jak dla mnie też dobrze :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Wielton SA!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielton SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert