Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zadzwoń tel. 795 116 179
Zobacz jakie masz możliwości prezentowania swojej firmy i odpowiadania na pytania użytkowników.
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wielton SA

Pracowałeś w firmie Wielton SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
STARA LAKIERNIA - 2012-04-25 13:26:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wielton to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .co chwilę słyszymy od kierownika zeby wcześniej przyjść do pracy albo dłużej zostać.[usunięte przez moderatora] nas z pieniędzy nie ważne ile pracujemy nadgodzin ile premii w danym miesiącu wypłata i tak jest taka sama. Nie polecam tego zakładu bo jes tnie ciekawie zatrudniając się 4 lata temu było tu całkiem inaczej [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
gall anaonim - 2012-08-22 22:58:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
znam ten zakład ponieważ tam pracowałem potwierdzam wszystkie opinie na tym forum. Ja myślę że jak komuś źle to niech się zwolni. Znam dużo osób z wieltonu które zawsze gadają przed wypłata ze jak bedzie zła to sie zwolnią i do tej pory pracują. Podziwiam tych którzy się zwolnili bo porostu mieli odwagę i przede wszystkim głowę na karku. Prace jest tylko trzeba ruszyć panowie 4 litery i szukać pracy. Nie tylko wieltonem człowiek zyje
zdjecie uzytkownika
łysy - 2012-11-09 07:36:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
gall anaonim - 2012-08-22 22:58:48

znam ten zakład ponieważ tam pracowałem potwierdzam wszystkie opinie na tym forum. Ja myślę że jak komuś źle to niech się zwolni. Znam dużo osób z wieltonu które zawsze gadają przed wypłata ze jak bedzie zła to sie zwolnią i do tej pory pracują. Podziwiam tych którzy się zwolnili bo porostu mieli odwagę i przede wszystkim głowę na karku. Prace jest tylko trzeba ruszyć panowie 4 litery i szukać pracy. Nie tylko wieltonem człowiek zyje
Wielton to najlepsza firma najlepiej sie tam pracuje to tam sa najlepsi ludzie zaczynajac od zwyklych pracownikow dalej poprzez prowadzacych zmiane brygadzistow mistrzow kierownikow wszystkich pracownikow biurowych dyrektorow prezesow wlascicieli ogolnie jest to firma ktora zasluzenie sie porownuje do krainy mlekiem i miodem plynacej lepiej to nigdzie nie ma
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2012-11-12 22:44:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam.kierowcy chyba mają dobrze w wieltonie?
Chciałbym się tam zatrudnić.
Prawo jazdy mam od niedawna,ale szybko się uczę.
Jakie som zarobki kierowcuw?
zdjecie uzytkownika
nieznajomy - 2012-11-22 01:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem Wielton to firma produkcyjna , a nie transportowa.Na ,,tira ,,to się raczej nie załapiesz.
zdjecie uzytkownika
Anonimous - 2013-02-13 08:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak praca w utrzymaniu ruchu? Jakie zarobki?
zdjecie uzytkownika
klucha - 2013-02-28 11:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jak nie transportowa jak co i rurz widze ich ciężarówki w całej polsce
zdjecie uzytkownika
pracownik wieltonu - 2013-03-31 14:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mały - 2013-03-25 20:21:29

wielton to wyzysk ludzi wiem co pisze pracowałem tam 4 lata (masakra)
wyzysk ludzi.. straszysz ok, tylko napisz co robiłes przez te 4 lata...?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-19 14:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, pracuje ktoś obecnie w Wielton SA?Gdzie dokładnie mieści się siedziba firmy? Atmosfera jest OK? Można pogadać sobie z ludźmi, czy wieje nudą? Ile dają nowemu na starcie i czy poradzę sobie bez doświadczenia? Jaką drogą najlepiej złożyć CV? Czy firma się rozwija, poszerza działalność na rynki zagraniczne?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-25 15:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
kiedyś to byl bardzo dobry zakład firma sie rozwijała pracownik był zadowolony teraz totalna porazka ciągły stres pełno [usunięte przez moderatora] którzy nic nie robią itp cóz szkoda ze są trudne czasy i ludzie muszą się godzić na ten wyzysk mam nadzieję zę bedzie wiecej pracy gdzies w poblizu i ludzie zaczną odchodzic niech mmoze wtedy zobaczą z pracownik produkcji tez jest ważny
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-16 15:14:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyzysk w Wielton? To jak wyglądają obecnie stawki dla tych prostych pracowników? Oferują może opiekę medyczna?
zdjecie uzytkownika
wielun - 2013-08-27 08:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam;
Jak wygladaja zarobki i atmosfera pracy w U.R. Mogę prosic o jakąs opinie praownikow.?
Z góry dziekuje
Pozdraiwam
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-08-29 19:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Też mnie interesuje firma Wielton, jak tam z przełożonymi i socjalem? Macie bony na święta, wczasy pod grusza? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
jhekx - 2013-08-31 23:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z socjalnego sa bony na swieta, czasem paczki dla dzieci, albo bal dla dzieci . dofinansowanie do koloni :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-06 15:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jhekx, a jak się pracuje w Wielton? Szefostwo ok, współpracownicy też? Jakieś imprezy integracyjne dla samych pracowników?
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2013-11-08 21:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli w utrzymaniu ruchu to tylko w dziale „nt” . Odradzam prace w dziale maszyny i urządzenia płaca nie jest najgorsza ale kierownik bardzo nieprzyjemny.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2013-11-10 17:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jakie jeszcze zalety ma dział nt? trudno sie w ogóle dostac do nt? Jakies specjalne wymagania? Mozna się potem przenieść w razie czego?
zdjecie uzytkownika
gigi - 2013-12-03 20:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PACZKI DLA DZIECI NA MIKOŁAJA NA ŚWIĘTA TRAGEDIA ZA 30ZŁ,WSTYD WSTYD JAK NA TAKĄ DUŻA FIRMĘ??????????????? Z CAŁYM SZACUNKIEM DLA ZARZĄDU, A MOŻE WY PANOWIE PREZESI NIC NIE WIECIE NA TEN TEMAT????????? SZACUN DLA WAS
zdjecie uzytkownika
udet - 2013-12-10 23:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chociaz fajnie, ze paczki zrobili, niektóre firmy nic nie dają. Jakieś premie świąteczne tez się pojawiły w wielton? Co ogółem jest w socjalu?
zdjecie uzytkownika
waldi - 2013-12-20 12:57:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę że to dobra firma
zdjecie uzytkownika
Janek - 2013-12-25 17:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@robol, to na hali Wielton macie duzo pracy? Koordynatorzy jacy w porzadku, czy czepiają sie człowieka o byle co?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-02-12 10:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy rok a u was nic może coś na plus (podwyżki, awanse)lub na minus (kontrole czasu pracy,nic na P).
zdjecie uzytkownika
xjxpx - 2014-02-25 13:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Następna sprawa to system pracy, który zostaje wprowadzony bez jakiejkolwiek konsultacji z załogą ( przychodzi "mistrz" i obwieszcza: Panowie od jutra cztery brygady...) załoga nie ma żadnych dodatków za niedzielę czy soboty a system 4,1-4,1-4,2 nie pozostawia złudzeń- co weekend w pracy za normalną stawkę. Firma Wielton nie musi (tak mi się wydaje) pracować w systemie ciągłym a mimo to jest to praktykowane na wydziale W1 bez jakich kolwiek dodatków dla załogi, wygląda to tak, że jest więcej zamówień na wyroby to j.w. "mistrz" obwieszcza czterobrygadówkę a pod koniec roku dostajesz kopniaka i mówią Ci do widzenia !!! to tak wygląda praca w firmie Wielton. Zainteresowany ? Wal śmiało !!!
zdjecie uzytkownika
Jark - 2014-02-26 10:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda w takim razie, ale dobrze, że napisaliście, by w razie czego szukać czegoś na boku, skoro Wielton rzadko przedłuża te umowy.
zdjecie uzytkownika
yeti - 2014-03-31 13:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak zwalniają na zimę, to potem przyjmują z powrotem tych samych ludzi, czy jest totalnie nowy nabór?
zdjecie uzytkownika
nelson - 2014-04-18 19:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to zależy od tego czy Ci ludzi przed zimą zwolnieni w tym czasie czegoś sobie nie znaleźli... żyć za coś trzeba i przez zimę
zdjecie uzytkownika
ja - 2014-05-04 16:57:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CZYM ZAJMUJE SIĘ MAGAZYNIER W TEJ FIRMIE? JAKIE OKOŁO WYNAGRODZENIE? :)
zdjecie uzytkownika
magazynier - 2014-05-31 15:28:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Magazynier jezdzi widlakiem i dostarcza material na stanowiska. Wynagrodzenie 1500 zl-1700 zl na reke
zdjecie uzytkownika
kostek - 2014-06-20 13:37:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
pieniądze nie wydawały mi się złe do momentu aż napisałeś jak długo w miesiącu pracujecie... nie ma życia po za pracą
zdjecie uzytkownika
robert.monka - 2014-09-24 20:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zapraszam do pracy do firmy Kapelańczyk
zdjecie uzytkownika
Długi - 2014-10-10 12:34:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Ktoś wie co o pracy Przedstawiciela w firmie Wielton ? rejon Mikołów ?
Jakie zarobki, jaki system pracy, jaka flota :> ?
Ktoś coś ? pomóżcie bo dostałem propozycje pracy.
zdjecie uzytkownika
krótki - 2014-10-10 16:25:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do Długi .Hej też mi dzisiaj zadzwonili, ciekawe jak to wygląda.
zdjecie uzytkownika
Cienki - 2014-10-10 17:07:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [krótki - 2014-10-10 16:25:47]:
Hej długi z krótkim - jak jesteście zdesperowani i absolutnie bez grosza to bierzcie. mieli tam handlowca, ale go wywalili, i to jakiś czas temu, teraz on skutecznie sprzedaje dla innej firmy, a oni wciąż szukają "ideała".
jak macie coś innego do wyboru to wybierzcie to inne. Kasa: dobra-ale zależy dla kogo, dla Was pewnie nie będzie, auto będzie po poprzednim handlowcu, pozostały sprzęt też, system pracy... hehehe - nie ma tam czegoś takiego.
zdjecie uzytkownika
Długi - 2014-10-10 18:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Cienki!
Dzięki za info :) a nie wiesz jak długo pracowal tamten przedstawiciel ? wiesz im dłużej tym lepiej bo pewnie teren wypracowany. Mógł podróżować autem prywatnie ? Co to było za auto ? i co to znaczy "dobra kasa" poproszę konkrety :D 2000 netto ? :>

pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
krótki - 2014-10-11 21:17:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Długi a kiedy masz rozmowe rekrutacyjną ?
zdjecie uzytkownika
Długi - 2014-10-13 13:19:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Dziś miałem. Ciekawa perspektywa.. może to być całkiem ciekawa praca :D
zdjecie uzytkownika
Robot - 2014-10-13 13:31:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czy firma Wielton, która jest notowana na Giełdzie Papierów Wartościowych mas przygotowane cos dla swoich pracownikow? Chodzi mi o to czy mozna nabyc akcje firmy, jelsi tak to jakiego rzedu sa to pieniadze? Ogolnie chwalicie sobie prace w tej firmie? Moim zdaniem jest tam całkiem fajnie zorganizowane to wszystko
zdjecie uzytkownika
podwodna ćma - 2014-11-20 18:32:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bardzo fajnie na swojej stronie internetowej rozbudowali i zorganizowali zakładkę kariera, szkoda tylko że opisali rozwlekle czego chcą a nie opisali prawie wcale co mogą dać potencjalnemu pracownikowi. dodam tylko że chcę robić jako product menager. nie wiem ile się tam zarabia, a wy wiecie i powiecie?
zdjecie uzytkownika
Urlon - 2014-11-21 15:41:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [yeti - 2014-03-31 13:20:10]:
Jeżeli sie sprawdzisz na swoim stanowisku to kierownik sam dzwoni do Ciebie z propozycją porwotu
zdjecie uzytkownika
Wiesiek - 2014-12-03 20:30:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
może ktoś coś powiedzieć o testach na rozmowie kwalifikacyjnej, jak one wyglądają?
zdjecie uzytkownika
stazysta - 2014-12-03 20:52:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam,
interesuje mnie jak wyglada praca w dziale automatyki/robotyki dla absolwenta politechniki. Czy jest to typowa praca w UR ? Czy potrzebują w ogóle absolwentów uczelni technicznych ?
zdjecie uzytkownika
michał - 2014-12-13 09:14:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam.
Interesują mnie zarobki na stanowisku kontrolera jakości i atmosfera wśród tej załogi.Dzwonili z propozycja pracy więc nie wiem czy warto zmieniać firme.Z góry dziękuję.
zdjecie uzytkownika
dziki - 2014-12-17 11:28:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
dostałem propozycje pracy na stanowisku referanta ds. serwisu czy ktoś może nakreślić temat jak to w praktyce może wyglądać jakie zarobki
zdjecie uzytkownika
chuck - 2015-01-07 14:33:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Narzekać każdy potrafi, a Polacy to już biją w tym wszelkie rekordy. Pracowałem rok na W1, Nie spotkałem się z arogancją mistrzów, brednie tych wiecznie pokrzywdzonych. Po to jest mistrz żeby jakiś porządek trzymać, masz problem, pytasz, doradza, nakieruje, pracujesz dalej, proste! To w końcu po co wy byście chcieli iść do Wieltonu? Poleżeć? Jest mistrz, jest kierownik, stanowiska też ich do czegoś obligują! A że poganiają? Od tego są i słusznie! A co do 4 brygadowki, każdy przyjmując się dobrze wiedział jak jest, że czasem wprowadzają cztery brygadu. Wtedy pasowało a teraz już nie? Zarobki słabe? To ile wy chcecie zarabiać??? Nie pasuje to do korony za tysiaka!!! Pracowałem na w1, prace chwalilem, ludzi tez. Jak wszedzie, robisz coś najlepiej jak potrafisz, starasz się dawać z siebie wszystko tak aby praca dawała ci satysfakcje zadowolenie z siebie. a 2200 brutto + ok 400 premii to mało? dacie spokoj... Zawiozą do pracy za darmo, odwiozą. Na głowe nie kapie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie marznie, nie narzekać tylko robić!
zdjecie uzytkownika
BYły PRACOWNIK - 2015-02-28 12:32:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
podoba mi sie logo Wieltonu - odzwierciedla co można tam osiągnąć.PO 10 latach jeden garb, a po 20 drugi :)
zdjecie uzytkownika
także były - 2015-03-30 12:44:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [BYły PRACOWNIK - 2015-02-28 12:32:04]:
hahaha, no rozwalił mnie Twój post - krótki zwięzły a jakże odzwieciedlający świetnie możliwości pracownika w tej firmie - ja - były pracownik umysłowy - potwierdzam adekwatność powyższej wypowiedzi w odniesieniu do "kariery" w biurach tej firmy.
zdjecie uzytkownika
POLVIK - 2015-07-29 11:59:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam wszystkich uczestników rozmowy.

Firma Polvik jest firmą organizującą pracę w krajach Skandynawskich, Niemczech oraz Wielkiej Brytanii.

Aktualnie poszukujemy mechaników samochodów oraz naczep ciężarowych, lakierników naczep samochodów ciężarowych i wiele innych.

Jeśli byliby Państwo zainteresowani pracą w Szwecji, Danii, Wielkiej Brytanii czy też Niemczech to bardzo proszę o kontakt pod adresem mailowym:
marek@polvik.com
zdjecie uzytkownika
Maruda - 2015-08-17 12:33:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@także były wnioskuję, że praca jest ciężka i jedyne co można uzyskać, to uszczerbek na zdrowiu. Może mógłbyś napisać ile czasu tam przepracowałeś, będę bardzo wdzięczny. Szukają teraz ludzi od BHP i kierowników działu produkcyjnego, ciekawe czy dużo osób złoży CV i czy ciężko jest się dostać tam do pracy.
zdjecie uzytkownika
vip.55 - 2015-12-09 22:55:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy ktoś coś wie na temat pracy w wielton na zasadzie współpracy będąc na własnej działalności gosp... i ibsługiwać region jako przedstawieciel handlowy? Czy to się opłaca? jak to wygląda w praktyce Pozdrawiam. Jakimi autami jeżdżą przedstawiciele handlowi
zdjecie uzytkownika
qkak - 2015-12-10 01:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to znaczy kolego jest tak, że jak robisz jakieś zlecenia czy projekty to wtedy mogą Cię prosiić o działalnośc, ale poza tym to nie wydaje mi się, ze jest taka konieczność.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielton SA

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert