Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Wielton SA

Pracowałeś w firmie Wielton SA i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nieznajomy - 2012-11-22 01:17:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co wiem Wielton to firma produkcyjna , a nie transportowa.Na ,,tira ,,to się raczej nie załapiesz.
zdjecie uzytkownika
Anonimous - 2013-02-13 08:58:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak praca w utrzymaniu ruchu? Jakie zarobki?
zdjecie uzytkownika
klucha - 2013-02-28 11:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
jak nie transportowa jak co i rurz widze ich ciężarówki w całej polsce
zdjecie uzytkownika
mały - 2013-03-25 20:21:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wielton to wyzysk ludzi wiem co pisze pracowałem tam 4 lata (masakra)
zdjecie uzytkownika
pracownik wieltonu - 2013-03-31 14:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mały - 2013-03-25 20:21:29

wielton to wyzysk ludzi wiem co pisze pracowałem tam 4 lata (masakra)
wyzysk ludzi.. straszysz ok, tylko napisz co robiłes przez te 4 lata...?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-19 14:18:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, pracuje ktoś obecnie w Wielton SA?Gdzie dokładnie mieści się siedziba firmy? Atmosfera jest OK? Można pogadać sobie z ludźmi, czy wieje nudą? Ile dają nowemu na starcie i czy poradzę sobie bez doświadczenia? Jaką drogą najlepiej złożyć CV? Czy firma się rozwija, poszerza działalność na rynki zagraniczne?
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-25 15:43:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
kiedyś to byl bardzo dobry zakład firma sie rozwijała pracownik był zadowolony teraz totalna porazka ciągły stres pełno [usunięte przez moderatora] którzy nic nie robią itp cóz szkoda ze są trudne czasy i ludzie muszą się godzić na ten wyzysk mam nadzieję zę bedzie wiecej pracy gdzies w poblizu i ludzie zaczną odchodzic niech mmoze wtedy zobaczą z pracownik produkcji tez jest ważny
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-16 15:14:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wyzysk w Wielton? To jak wyglądają obecnie stawki dla tych prostych pracowników? Oferują może opiekę medyczna?
zdjecie uzytkownika
wielun - 2013-08-27 08:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam;
Jak wygladaja zarobki i atmosfera pracy w U.R. Mogę prosic o jakąs opinie praownikow.?
Z góry dziekuje
Pozdraiwam
zdjecie uzytkownika
antek - 2013-08-29 19:45:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Też mnie interesuje firma Wielton, jak tam z przełożonymi i socjalem? Macie bony na święta, wczasy pod grusza? Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
jhekx - 2013-08-31 23:31:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z socjalnego sa bony na swieta, czasem paczki dla dzieci, albo bal dla dzieci . dofinansowanie do koloni :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-09-06 15:56:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jhekx, a jak się pracuje w Wielton? Szefostwo ok, współpracownicy też? Jakieś imprezy integracyjne dla samych pracowników?
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2013-11-08 21:10:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli w utrzymaniu ruchu to tylko w dziale „nt” . Odradzam prace w dziale maszyny i urządzenia płaca nie jest najgorsza ale kierownik bardzo nieprzyjemny.
zdjecie uzytkownika
Romek - 2013-11-10 17:59:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jakie jeszcze zalety ma dział nt? trudno sie w ogóle dostac do nt? Jakies specjalne wymagania? Mozna się potem przenieść w razie czego?
zdjecie uzytkownika
gigi - 2013-12-03 20:24:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
PACZKI DLA DZIECI NA MIKOŁAJA NA ŚWIĘTA TRAGEDIA ZA 30ZŁ,WSTYD WSTYD JAK NA TAKĄ DUŻA FIRMĘ??????????????? Z CAŁYM SZACUNKIEM DLA ZARZĄDU, A MOŻE WY PANOWIE PREZESI NIC NIE WIECIE NA TEN TEMAT????????? SZACUN DLA WAS
zdjecie uzytkownika
udet - 2013-12-10 23:41:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chociaz fajnie, ze paczki zrobili, niektóre firmy nic nie dają. Jakieś premie świąteczne tez się pojawiły w wielton? Co ogółem jest w socjalu?
zdjecie uzytkownika
waldi - 2013-12-20 12:57:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
myślę że to dobra firma
zdjecie uzytkownika
Janek - 2013-12-25 17:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@robol, to na hali Wielton macie duzo pracy? Koordynatorzy jacy w porzadku, czy czepiają sie człowieka o byle co?
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-02-12 10:42:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nowy rok a u was nic może coś na plus (podwyżki, awanse)lub na minus (kontrole czasu pracy,nic na P).
Ogłoszenia pracy odpowiedz
2014-04-15
Żródło: gratka.pl
Wieluń
(Łódzkie)
Poszukujemy Administratora systemu. Wymagane wykształcenie wyższe informatyczne, znajomość środowisk: JAVA, SQL, Oracle, JSP, HTML, CSS, XML, Windows Server, Linux. Szczegóły na www.wielton.com.pl
zdjecie uzytkownika
xjxpx - 2014-02-25 12:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Jakiekolwiek problemy zglaszane przez pracownika są lekko mówiąc lekceważone(usunięte przez administratora) nie dość że nic nie robią kompletnie to jeszcze się w ogóle na robocie nie znają !!! Skandal poprostu !!(usunięte przez administratora) Jedna jeszcze sprawa odnośnie zatrudnienia...co roku są zwolnienia w okresie Świąt Bożego Narodzenia, poprostu nie przedłużają umowy o pracę, czyli mamy tu swoistą pracę SEZONOWĄ !!!
zdjecie uzytkownika
xjxpx - 2014-02-25 13:11:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Następna sprawa to system pracy, który zostaje wprowadzony bez jakiejkolwiek konsultacji z załogą ( przychodzi "mistrz" i obwieszcza: Panowie od jutra cztery brygady...) załoga nie ma żadnych dodatków za niedzielę czy soboty a system 4,1-4,1-4,2 nie pozostawia złudzeń- co weekend w pracy za normalną stawkę. Firma Wielton nie musi (tak mi się wydaje) pracować w systemie ciągłym a mimo to jest to praktykowane na wydziale W1 bez jakich kolwiek dodatków dla załogi, wygląda to tak, że jest więcej zamówień na wyroby to j.w. "mistrz" obwieszcza czterobrygadówkę a pod koniec roku dostajesz kopniaka i mówią Ci do widzenia !!! to tak wygląda praca w firmie Wielton. Zainteresowany ? Wal śmiało !!!
zdjecie uzytkownika
Jark - 2014-02-26 10:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda w takim razie, ale dobrze, że napisaliście, by w razie czego szukać czegoś na boku, skoro Wielton rzadko przedłuża te umowy.
zdjecie uzytkownika
wielbładowezło - 2014-03-02 19:57:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam! pracuję w wieltonie prawie rok, oczywiście z przerwą, bo zawsze w okresie zimowym są zwolnienia, zostaje się wtedy na lodzie. W Wieluniu i okolicy panuje taki stereotyp, że Wielton jest dobrą firmą w której można dobrze zarobić. Niestety, nic bardziej mylnego. Pracownicy pracują w pocie czoła, zwiększają się ilości produkowanych sztuk, zwiększają się też godziny pracy, ale nie zmieniają się wynagrodzenia. Przybywa w biurach biurek i niepotrzebnych pracowników, którzy mają wysokie zarobki. Pracownicy są wykorzystywani, panuje tam niezbyt miła atmosfera. Ludzie młodzi, nowi pracownicy są traktowani jak "śmieci". Mistrzowie, kierownicy, panosza się, ukazując każdego dnia egoistyczną wyższość nad "fizycznymi", arogancja - to słowo które najlepiej ich opisuje. Panuje tam bałagan, wypłaty nie są adekwatne do wykonywanej pracy. Pracujesz w soboty, nadgodziny, a wypłata jak zawsze. Nikt się nie upomni o swoje, bo każdy się boi, chętnych jest wiele, a im na buntownikach nie zależy, rotacja jest wielka, dziś jesteś kimś, jutro nikim. Nie polecam tego zakładu! odradzam. Sam szukam pracy w innym miejscu, póki co staram się dzielnie znosić te fizyczne i psychiczne. katorgi.
zdjecie uzytkownika
yeti - 2014-03-31 13:20:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
a jak zwalniają na zimę, to potem przyjmują z powrotem tych samych ludzi, czy jest totalnie nowy nabór?
zdjecie uzytkownika
nelson - 2014-04-18 19:12:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to zależy od tego czy Ci ludzi przed zimą zwolnieni w tym czasie czegoś sobie nie znaleźli... żyć za coś trzeba i przez zimę
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
22 osoby obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielton SA
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x