brak logo

Wielton SA

Wieluń

Opinie o Wielton SA

bezrobotny 2012-11-12 22:44:39
Witam.kierowcy chyba mają dobrze w wieltonie?
Chciałbym się tam zatrudnić.
Prawo jazdy mam od niedawna,ale szybko się uczę.
Jakie som zarobki kierowcuw?
1
nieznajomy 2012-11-22 01:17:27
Z tego co wiem Wielton to firma produkcyjna , a nie transportowa.Na ,,tira ,,to się raczej nie załapiesz.
Anonimous 2013-02-13 08:58:28
A jak praca w utrzymaniu ruchu? Jakie zarobki?
klucha 2013-02-28 11:42:02
jak nie transportowa jak co i rurz widze ich ciężarówki w całej polsce
3
pracownik wieltonu 2013-03-31 14:00:52
mały - 2013-03-25 20:21:29

wielton to wyzysk ludzi wiem co pisze pracowałem tam 4 lata (masakra)
wyzysk ludzi.. straszysz ok, tylko napisz co robiłes przez te 4 lata...?
1
anonim 2013-05-25 15:43:47
kiedyś to byl bardzo dobry zakład firma sie rozwijała pracownik był zadowolony teraz totalna porazka ciągły stres pełno [usunięte przez moderatora] którzy nic nie robią itp cóz szkoda ze są trudne czasy i ludzie muszą się godzić na ten wyzysk mam nadzieję zę bedzie wiecej pracy gdzies w poblizu i ludzie zaczną odchodzic niech mmoze wtedy zobaczą z pracownik produkcji tez jest ważny
2
wielun 2013-08-27 08:07:56
Witam;
Jak wygladaja zarobki i atmosfera pracy w U.R. Mogę prosic o jakąs opinie praownikow.?
Z góry dziekuje
Pozdraiwam
jhekx 2013-08-31 23:31:04
z socjalnego sa bony na swieta, czasem paczki dla dzieci, albo bal dla dzieci . dofinansowanie do koloni :)
xxxx 2013-11-08 21:10:25
Jeśli w utrzymaniu ruchu to tylko w dziale „nt” . Odradzam prace w dziale maszyny i urządzenia płaca nie jest najgorsza ale kierownik bardzo nieprzyjemny.
1
gigi 2013-12-03 20:24:40
PACZKI DLA DZIECI NA MIKOŁAJA NA ŚWIĘTA TRAGEDIA ZA 30ZŁ,WSTYD WSTYD JAK NA TAKĄ DUŻA FIRMĘ??????????????? Z CAŁYM SZACUNKIEM DLA ZARZĄDU, A MOŻE WY PANOWIE PREZESI NIC NIE WIECIE NA TEN TEMAT????????? SZACUN DLA WAS
1
waldi 2013-12-20 12:57:26
myślę że to dobra firma
xxx 2014-02-12 10:42:39
Nowy rok a u was nic może coś na plus (podwyżki, awanse)lub na minus (kontrole czasu pracy,nic na P).
xjxpx 2014-02-25 13:11:22
Następna sprawa to system pracy, który zostaje wprowadzony bez jakiejkolwiek konsultacji z załogą ( przychodzi "mistrz" i obwieszcza: Panowie od jutra cztery brygady...) załoga nie ma żadnych dodatków za niedzielę czy soboty a system 4,1-4,1-4,2 nie pozostawia złudzeń- co weekend w pracy za normalną stawkę. Firma Wielton nie musi (tak mi się wydaje) pracować w systemie ciągłym a mimo to jest to praktykowane na wydziale W1 bez jakich kolwiek dodatków dla załogi, wygląda to tak, że jest więcej zamówień na wyroby to j.w. "mistrz" obwieszcza czterobrygadówkę a pod koniec roku dostajesz kopniaka i mówią Ci do widzenia !!! to tak wygląda praca w firmie Wielton. Zainteresowany ? Wal śmiało !!!
ja 2014-05-04 16:57:16
CZYM ZAJMUJE SIĘ MAGAZYNIER W TEJ FIRMIE? JAKIE OKOŁO WYNAGRODZENIE? :)
magazynier 2014-05-31 15:28:06
Magazynier jezdzi widlakiem i dostarcza material na stanowiska. Wynagrodzenie 1500 zl-1700 zl na reke
1
robert.monka 2014-09-24 20:02:07
Zapraszam do pracy do firmy Kapelańczyk
1
Długi 2014-10-10 12:34:58
Witam Ktoś wie co o pracy Przedstawiciela w firmie Wielton ? rejon Mikołów ?
Jakie zarobki, jaki system pracy, jaka flota :> ?
Ktoś coś ? pomóżcie bo dostałem propozycje pracy.
krótki 2014-10-10 16:25:47
do Długi .Hej też mi dzisiaj zadzwonili, ciekawe jak to wygląda.
Cienki 2014-10-10 17:07:17
Hej długi z krótkim - jak jesteście zdesperowani i absolutnie bez grosza to bierzcie. mieli tam handlowca, ale go wywalili, i to jakiś czas temu, teraz on skutecznie sprzedaje dla innej firmy, a oni wciąż szukają "ideała".
jak macie coś innego do wyboru to wybierzcie to inne. Kasa: dobra-ale zależy dla kogo, dla Was pewnie nie będzie, auto będzie po poprzednim handlowcu, pozostały sprzęt też, system pracy... hehehe - nie ma tam czegoś takiego.
Długi 2014-10-10 18:52:06
Cienki!
Dzięki za info :) a nie wiesz jak długo pracowal tamten przedstawiciel ? wiesz im dłużej tym lepiej bo pewnie teren wypracowany. Mógł podróżować autem prywatnie ? Co to było za auto ? i co to znaczy "dobra kasa" poproszę konkrety :D 2000 netto ? :>

pozdrawiam :)
1
krótki 2014-10-11 21:17:02
Długi a kiedy masz rozmowe rekrutacyjną ?
Długi 2014-10-13 13:19:29
Dziś miałem. Ciekawa perspektywa.. może to być całkiem ciekawa praca :D
3
Urlon 2014-11-21 15:41:30
Jeżeli sie sprawdzisz na swoim stanowisku to kierownik sam dzwoni do Ciebie z propozycją porwotu
1
Wiesiek 2014-12-03 20:30:27
może ktoś coś powiedzieć o testach na rozmowie kwalifikacyjnej, jak one wyglądają?
stazysta 2014-12-03 20:52:02
Witam,
interesuje mnie jak wyglada praca w dziale automatyki/robotyki dla absolwenta politechniki. Czy jest to typowa praca w UR ? Czy potrzebują w ogóle absolwentów uczelni technicznych ?
michał 2014-12-13 09:14:57
Witam.
Interesują mnie zarobki na stanowisku kontrolera jakości i atmosfera wśród tej załogi.Dzwonili z propozycja pracy więc nie wiem czy warto zmieniać firme.Z góry dziękuję.
5
dziki 2014-12-17 11:28:59
dostałem propozycje pracy na stanowisku referanta ds. serwisu czy ktoś może nakreślić temat jak to w praktyce może wyglądać jakie zarobki
4
chuck 2015-01-07 14:33:14
Narzekać każdy potrafi, a Polacy to już biją w tym wszelkie rekordy. Pracowałem rok na W1, Nie spotkałem się z arogancją mistrzów, brednie tych wiecznie pokrzywdzonych. Po to jest mistrz żeby jakiś porządek trzymać, masz problem, pytasz, doradza, nakieruje, pracujesz dalej, proste! To w końcu po co wy byście chcieli iść do Wieltonu? Poleżeć? Jest mistrz, jest kierownik, stanowiska też ich do czegoś obligują! A że poganiają? Od tego są i słusznie! A co do 4 brygadowki, każdy przyjmując się dobrze wiedział jak jest, że czasem wprowadzają cztery brygadu. Wtedy pasowało a teraz już nie? Zarobki słabe? To ile wy chcecie zarabiać??? Nie pasuje to do korony za tysiaka!!! Pracowałem na w1, prace chwalilem, ludzi tez. Jak wszedzie, robisz coś najlepiej jak potrafisz, starasz się dawać z siebie wszystko tak aby praca dawała ci satysfakcje zadowolenie z siebie. a 2200 brutto + ok 400 premii to mało? dacie spokoj... Zawiozą do pracy za darmo, odwiozą. Na głowe nie kapie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie marznie, nie narzekać tylko robić!
BYły PRACOWNIK 2015-02-28 12:32:04
podoba mi sie logo Wieltonu - odzwierciedla co można tam osiągnąć.PO 10 latach jeden garb, a po 20 drugi :)
5
także były 2015-03-30 12:44:14
hahaha, no rozwalił mnie Twój post - krótki zwięzły a jakże odzwieciedlający świetnie możliwości pracownika w tej firmie - ja - były pracownik umysłowy - potwierdzam adekwatność powyższej wypowiedzi w odniesieniu do "kariery" w biurach tej firmy.
1
POLVIK 2015-07-29 11:59:43
Witam wszystkich uczestników rozmowy.

Firma Polvik jest firmą organizującą pracę w krajach Skandynawskich, Niemczech oraz Wielkiej Brytanii.

Aktualnie poszukujemy mechaników samochodów oraz naczep ciężarowych, lakierników naczep samochodów ciężarowych i wiele innych.

Jeśli byliby Państwo zainteresowani pracą w Szwecji, Danii, Wielkiej Brytanii czy też Niemczech to bardzo proszę o kontakt pod adresem mailowym:
marek@polvik.com
vip.55 2015-12-09 22:55:23
Witam, czy ktoś coś wie na temat pracy w wielton na zasadzie współpracy będąc na własnej działalności gosp... i ibsługiwać region jako przedstawieciel handlowy? Czy to się opłaca? jak to wygląda w praktyce Pozdrawiam. Jakimi autami jeżdżą przedstawiciele handlowi
luzi 2016-02-12 08:53:07
mozecie napisać coś o stanowisku przedstawiciela handlowego? jakie zarobki- podstawa i premie. i ogólnie jakie warunki pracy.
szukaja na malopolskę. jakie podejscie do pracownika. czy firma ma jakies benefity typu opieka medyczna?
6
wielun 2016-02-16 12:49:33
jak wyglada praca na wydziale W6 jakie zaobki i na kogo trzeba uwazac?
1
sas 2016-02-19 20:42:13
witam ile zarabia operator ustawiacz cnc dziekuje za wiadomosc
2
nygus 2016-02-20 09:56:09
Operator maszyn cnc na okresie próbnym 2200brutto bez żadnej premii. Po okresie próbnym jeśli Ci przedłuża umowe masz 200brutto więcej a z premia nie wiem jak jest i ile jej jest.
ben 2016-03-04 22:00:27
Ile zarabia operator(programista online) robotów spawalniczych Panasonic?(posiadam 6 lat doświadczenia na takim stanowisku)
alwaro 2016-03-10 23:22:56
napisze tak jak jest szczerze nie polecam tej firmy jako pracy na dluzszy czas pracowałem tak 5 lat teraz pracuje w krone w niemczech co tydzien w domu. a w wieltonie po pierwsze dysponuja twojim urlopem ty jak chcesz sobie wziac urlap to najlepiej zalatw sobie kogos na zastepstwo pros sie chlopakow aby zostali po 12 soboty obieuja ze placa a okazuje sie ze zabieraja z premi ludzie przy spawaniu aluminium zarabiaja smieszne pieniacze i w sezon najlepiej jak by pracowali non stop w kazda sobote za 3200 gdzie my na stali mieli po 3300 . Naprawde nie polecam tej firmy nikomu i ta fama ze w wieltonie to jest robota powinna zaniknia juz jakies 10lat temu. a i jeszcze jedno bony na swieta wnioski z gminy o dochodach pity jakies zaswiadzenia z US a pozniej bon 100zł tak 100zł i to jeszcze nie wszyscy dostana bo jesli dochod przekroczy 500zł na osobe to bonu nie dostaniesz
5
edyta 2016-03-11 11:51:12
witam, byłam na rozmowie w Mikołowie na stanowisko pracownika działu handlowego. Szukają ambitnego pracownika za najniższą krajową. Mało tego mile widziane orzeczenie o niepełnosprawności. Nie dość, że płacą grosze to jeszcze ciągną kasę z PFRONu :((
3
kiu 2016-03-21 16:54:33
3000+-200
Elektromechanik samochodowy 2016-07-12 18:39:45
Czy szukają może elektromechanika z doświadczeniem ? Pracuje w zakładzie ktury robi to samo. Czyli na szybkiego zajmuje się przerabianiem instalacji elektrycznych i pneumatycznych wykańczaniem auta w obrysy lampy itd.

Z czasem podłapie programowanie przyczep.

I jakich zarobków można się spodziewać ?
Lolo 2016-07-31 20:42:11
Pracowałem w tej firmie (a raczej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w dziale R&D w Gliwicach. Ciągły wyzysk, mobbing i puste obiecanki ! Kompletnie zero rozwoju technicznego, człowiek wręcz może sporo pozapominać z tego czego nauczył się wcześniej ! Zarobki wręcz śmieszne ze śmieszną obietnicą śmiesznej podwyżki ! Na szczęście szybko zmieniłem firmę i znowu mam pracę normalną, gdzie człowiek jest SZANOWANY i zarabia przyzwoicie ! Jedyne co dobrze działa w firmie Wielton to zakłamany marketing, ale nie dajcie się zwieść ich kłamstwom ! Oczywiście zawsze znajdą się rodzynki, ale mogę szczerze powiedzieć, że 95 % firm na Śląsku jest lepszych od tej zakłamanej firmy Wielton. Nie dajcie się nabrać tak jak ja na ich obiecanki, bo tylko stracicie cenny czas, przez który w innej firmie dużo więcej zarobicie i się nauczycie !

Pozdro
16
Bolo 2016-08-01 13:23:22
Lolo to Ty z Halemby?
Mick 2016-08-18 08:31:47
Byłem kiedyś (3 lata temu) na rozmowie kwalifikacyjnej na inżyniera jakości - tuż po studiach.
Prowadzący rozmowę kierownik nawet nie raczył spytać o narzędzia jakościowe jakie poznałem podczas nauki. Założył z góry, że nic nie umiem i nie widzi dla mnie miejsca, a w dodatku mam dalekie dojazdy - 40km. Pytaniem moim jest - po co mnie zaprosili skoro widzieli w CV studia dzienne, prace wakacyjne i praktyki oraz miejsce zamieszkania. Miesiąc później znalazłem inną pracę w której jestem do dzisiaj.
Dlaczego tutaj piszę opinię dopiero teraz? Dlatego, że od tego czasu średnio raz w roku dzwonią do mnie i pytają się czy wciąż jestem u nich zainteresowany pracą. Taki żarcik co roku mam od nich.
9
spawacz 2016-09-04 20:28:52
pracaspawacz... ruszył nabór do bombardiera na stanowisko spawacz
2
Op 2016-09-14 16:31:33
Czy w tej firmie jest zapotrzebowanie na operatorów cnc?
Jeśli tak to jakie są wymagania? Jakie maszyny, zarobki?
zainteresowany 2016-10-20 09:41:42
Jestem zainteresowany pracą tam ale nie wiem na jakich warunkach tam jest. Daja normalna umowe z dochodami np ze masz 20 brutto czy naprzyklad dostajesz min krajowe i do koperty.
Po ile h sie pracuje ? I ile mozna tam zarobić ? Sa ludzie co maja moze 3 tys za 168h z produkcji ( montaz zabudowy elektryki pneumatyki ) ?
monter 2016-11-03 20:48:55
zarobki nędzne, a narobić się trzeba. na produkcji ciągle jest rotacja. placa to minimum krajowe, spawacze dociągają jedynie do 3 na reke jak jest premia, ktorej prawie nigdy nie ma.
1
WELDER 2016-11-25 12:38:55
Witam
Jakie zarobki na spawacza?
spawacz 2016-11-30 00:16:55
2500-3500 netto
Zostaw swoją opinię o Wielton SA - Wieluń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wielton SA