brak logo

Biuro Podróży OIS Sp. z o. o.

Warszawa

Opinie o Biuro Podróży OIS Sp. z o. o.

ania 2009-01-03 14:03:27
MASAKRA totalna!!! rak oragnizacji, piloci i kierowcy nie przygotoani do trasy, nie wiedzieli nawet na jakie przejście graniczne się kierować. Piloci byli bardzo niechętni do udzielenia jakiejkolwiek pomocy, ale pewnie dlatego, że sami się w niczym nie orientowali. Podróż, która wg. umowy miała trwać 8h, trwała 16 h i cały 1-szy dzień w plecy.Nigdy więcej, odradzam!!!
1
Słowacja 2009-01-04 15:11:40
Poprostu masakra, nie polecam, 1 dzien w plecy, doplaty kierowca zeby pojechali na jakis stok, postoje, przesadzki po 3 - 5 godzin na mrozie, KOMPLETNE DNO !!!!!!!!
1
pablo 2009-01-07 07:44:03
W tym roku byłem z OIS na Słowacji. Podróż z Warszawy do miejsca docelowego trwała w obie strony ok. 18 godzin - gdyż autokar jeździ przez różne miasta w Polsce (typu. Katowice, Wrocław, Kraków). Na dzień dobry okazało się, że jadąc w kilka osób zostaliśmy rozdzieleni na różne autokary - chociaż wybraliśmy wyjazd do tej miejscowości, ponieważ na stronie internetowej widniały 2 miasta, przez które miał podobno jechać autokar. Ludzie na dworcach autobusowych miastach czekali przyjazd autokaru niektórzy nawet po 4, 5 godzin na -10 stopniowym mrozie - niektórzy zdążyli jeszcze wrócić do domu. We Wrocławiu wsiadła ekipa 10 osób pijących od 4 godzin wódkę na dworcu. Zaczęły się wyzwiska, bluzgi oraz teksty do kierowcy i pilota typu "ja mam Cię w [usunięte przez moderatora]". Zadzwoniłem do organizatora z nadzieją na jakąś reakcję - nie było żadnej. Zarówno pilot jak i kierowcy nie znali drogi dojazdowej do ośrodków, a także gdzie dojechać na stoki na miejscu. Gdy dojechaliśmy okazało się, że na miejscu nie ma rezydenta (w ofercie było napisane, że ma być), więc tak na prawdę zostaliśmy pozostawieni samemu sobie. Na najbliższy stok musieliśmy dochodzić z nartami na plecach ok 2 km w jedną stronę. Był organizowany dojazd na stok oddalony o ok 40 km - którego nie było w ofercie - karnet dzienny na nim kosztował 25 euro. Odejmując dojazd w obie strony oraz zbieranie ludzi po drodze - zostawało tak na prawdę 3 h jazdy na nartach dziennie. W drodze powrotnej pilot wezwał policję, gdyż jeden z uczestników kompletnie zirytowany traktowaniem go przez biuro, a także robiący jakieś cyrki z wysiadaniem na postój zaczął się wydzierać na kierowcę. Ludzie, którzy mieli w Katowicach przesiąść się w autokar do Wrocławia zostali wysadzeni na dworcu PKP oraz bez pisemnych gwarancji zwrotu kosztów ze strony tego wspaniałego biura wysłani do domu pociągiem (na własny koszt) - podobno do zwrotu, ale wiadomo jak to się potem kończy. Podróż autokarem to tak na prawdę jedna wielka awantura. Dojazd do Warszawy zamiast w sobotę skończył się przez te wszystkie opóźnienie i brak organizacji z przesiadaniem się ludzi do innych autokarów wydłużony do 3 rano w niedzielę. Słyszałem, że w pewnej miejscowości, gdy ludzie zobaczyli na Słowacji rzekome "domki" (Krywań) - wrócili do domu, gdyż warunki były poniżej jakiegokolwiek poziomu. Inni ludzie albo zostali przez biuro oszukani w kwestii, że na umowie mieli wyjazd dzień wcześniej, a okazał się później, bądź z tego co słyszałem od osób wracających razem autokarem - w ogóle nie mieli zorganizowanych dojazdów na stoki, chociaż mieli je w ofercie. Słyszałem, że na różnych forach pracownicy OIS stosują praktykę odpisywania jako różne osoby że "wyjazd był fantastyczny" - bez komentarza. To biuro powinno raczej walczyć w sądzie z masą oszukanych przez nich klientów niż organizować jakiekolwiek imprezy.
nikt 2009-04-16 18:55:55

[usunięte przez moderatora]
to jedno chamskie, beczelne, okropne biuro
Odo 2009-08-19 15:14:22
Słuchajcie czytałem wasze komeraże na temat tego biura i nie mogę się z wami zgodzić!. pod koniec lipca i początkiem sierpnia wybrałem się z tym biurem do Chorwacji myślałem sobie co ma być to będzie skoro oskarżacie tak te biuro że ma taką słaba organizacje.powracając do wycieczki wyjazd maiłem z Poznania na 12:30 ale zaszły zmiany przesunęli termin na wcześniejszą godzinę 10:30 zawiadomili mnie milem i telefonicznie autokar rewelacja pierwsza klasa.Jechałem do Biogradu piękna miejscowość spędziłem tam tydzień czasu Willa jak za te pieniądze daje 5 blisko i szybko do morza dobry kontakt z rezydentami przejazd autokarem super pilot spisywał się a kierowcy jestem pełen uznania dla nich zachęcam i zapraszam do Chorwacji za rok też będę jechał z nimi wyjazd miałem od 28.07.2009 do 08.08.2009 i zapewniam was było super.. Wy porostu wybrzydzacie co wy chcieli byście za te pieniądze ja jestem zadowolony z nich pozdrawiam [usunięte przez moderatora]
ann 2009-09-11 17:04:29
Posłuchajcie mojej smutnej opowieści.....
Właśnie czytam otrzymane od osławionego BIURA O.I.S. ul. Batorego w Warszawie WEZWANIE DO ZAPŁATY. MAM ZAPŁACIC 393 ZŁOTYCH za rejs na którym NIE BYŁEM a wspomne że wcześniejszą zaliczkę w kwocie około 160 złotych schowali już w kieszeni.... Oczywiście straszą cytuję
" jeżeliw ciągu 7 dni od daty otrzymania niniejszego wezwania, zmuszeni jesteśmy podjąć czynności zmierzające do wyegzekwowania spłaty, co będzie się wiążało z poniesieniem przez Pana dodatkowych kosztów sądowych i egzekucyjnych... ewentualnie zlecimy windykacyjne nalezności firmie windykacyjnej albo dokonamy sprzedaży wierzytelności na rzecz firmy zajmującej sie obrotem nieruchomości" JESTEM TYLKO BIEDNYM STUDENTEM skąd do cholery mam w ciągu 7 dni wsiąść forsę ... zresztą nie byłem na tym ich rejsie bo tak mi się los potoczył UWAŻAJCIE NA TĘ FIRMĘ BO ŻERUJE NA TAKICH JAK MY NAIWNYCH GŁUPKACH.
1
Mad Maik 2012-11-20 13:27:58
Ja mam podobny problem z zaliczka tyle ze to ja domagam sie juz od paru miesiecy zwrotu moich pieniedzy, gdyz zrezygnowalem z wyjazdu z biurem O.I.S. do Chorwacji na 2miesiace przed terminem po przeczytaniu bardzo wielu negatywnych opini o tym wyjezdzie. Zaliczka to prawie 500zl ktore mialem wplacic na konto biura, uwaga w ciagu 2 dni od podpisania umowy! Teraz sam czekam juz okolo 4 miesiecy az oddadza mi czesc zaliczki czyli okolo 300zl - (500zl minus 200zl za rezygnacje z 2osobowej wycieczki na 2 miesiace przed terminem po 100zl za osobe)
Zadne rozmowy- teefoniczne (takze z menagerem), gg, skype, ani e-maile nie daly mi nic gdyz za kazdym razem slyszalem ze pieniadze juz powinny dotrzec na moje konto albo wogule nikt nie odpowiadal -przez telefon mowiono mi ze pieniadze powinny byc na moim koncie w ciagu 7 dni roboczych, najpierw bylo to 7 dni, potem 14 a na koncu miesiac.. Do tej pory nie otrzymalem tych pieniedzy..
Poprosilem o pomoc w Wojewodzkim Inspektoracie Inspekcji Handlowej ale jak dzis sie dowiedzialem oni takze nie dostali zadnej odpowiedzi na pisma mediacyjne w mojej sprawie od biura O.I.S. zero ODZEWU ! !
Jedyne co mi pozostaje to zlozyc wniosek do sadu co wiaze sie z KOSZTAMI zapewne wiekszymi niz 300 zl ktore chce odzyskac..
ale bede probowal dalej. Tylko zal mi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e sciska ze w tym kraju zwykly szary czlowiek jest oszukiwany na kazdym kroku przez takich nieuczciwych ludzi zarabiajacych na takich przekretach a 300 zl na chodniku nie lezy.. ciekaw jestem ile osob zostalo tak samo oszukanych bo kilka, kilkanascie, kilkadziesiat osob, po 500zl = niezla SUMKA dla biura O.i.S. ktore tak naprawde jest chyba bez karne i w zaden sposob nie mozna im nic udowodnic..
Ostrzegam przed tym biurem i przed wplacaniem jakich kolwiek zaliczek na ich konto ! !
Edmund 2013-07-24 18:30:47
Jeśli jesteś cwaniakiem i [usunięte przez moderatora] to poczujesz się jak wśród swoich
Ois is shit 2014-07-02 08:50:48
Dorzucę swoje 3 grosze. Nie polecam. Rok temu wykupiona wycieczka do chorwacji w terminie wrześniowym dla 2-óch osób. Zapewnianie ze strony oisu, że wycieczka się odbędzie, tydzień przed okazuje się, że wyjazd się nie odbędzie. Tu zaczynają się schody, setki e-maili w celu odzyskania pieniędzy i zapewnianie, że będą one następnego dnia. Mija miesiąc brak odzewu. Telefonów nikt nie odbiera. WIZYTA w warszawskim biurze też nic nie pomogła. Można tam spotkać tylko idiotę który nic nie we mimo, że siedzi w biurze. Ogólnie wielki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Wysłałem zawiadomienie o zapłacie zgodnie z tym co ten człowiek w biurze mi powiedział. Dalej cisza. Po jakiś czasie wpadł mi w ręce numer telefonu do pana bodajże bartosza. Członka zarządu, oczywiście po rozmowie wymiana komplementów i co się dowiaduje: NIE MUSIMY NIC ODDAWAĆ. Wizyta u prawnika, wezwanie do zapłaty skierowane do sądu, nie całe 3 tygodnie i pieniądze odzyskane. Polecam sprawdzenie ich W KRS i nie odpuszczać być cierpliwym.Bo Pan bartosz myśli, że pozjadał rozumy, ale jest tylko zwykłym cebulakiem.
Marysia 2014-08-05 08:19:27
Na miejscu w tym roku w Makarskiej i Budvie dawali inne kwatery niż za te co się zapłaciło (o dużo ggorszym standardzie). Podróż autokarami masakra. Autokary stare, jadą po najniższych kosztach. Budva super, ale biuro do kitu. Biuro nie liczy się z nikim. Nigdy więcej! Stracili w tym roku dużo klientów przez chamskie traktowanie innych. Wszystkim bedę opowiadać o biurze, aby nie popełnili tego błedu co ja.
gienek 1967 2014-08-06 15:25:11
Podsumowując, z przedstawionej w ofercie biura, za które to ja zapłaciłem nie otrzymałem nic z tego za co zapłaciłem,
• - transport na pewno nie luksusowy autokar bez WC, i barku, i stary cuchnący.
• - zakwaterowanie w studio 2 osobowe Willa Jela / nie było to studio i nie Willa Jela.
• - Wycieczki każda mijała się z opisem i to znacznie.
• - opieka rezydenta na miejscu / to jest niezły żart.
• - powrót do domu to koszmar
Pawel85 2014-08-07 21:05:56
To nie jeździj stary bencwale na tanie studenckie wyjazdy, Ci którym się nie podoba piszą pierdoły w internecie i ponownie wyjeźdzają na wakacje z OIS, Ci którym się podoba po prostu jeżdżą, dlatego w internecie są same negatywne komentarze. Nie strasz ludzi, za te sam kwatery płaci się 10 razy więcej "normalnie" i jest ok, także wsiadaj w samochód i jedź sam a najlepiej z takim nastaiwniem siedź w domu.

Pozdrawim
1
VIKI 2014-08-09 12:45:59
Byłam w lipcu na wczasach w Biogradzie. Żenada, to zbyt delikatne słowo żeby oddac sposób funkcjonowania tego biura i traktowania swoich klientów. Wcześniej latałam na wczasy z bardzo znanych biur podróży i większych zastrzeżeń nie miałam, nawet można powiedziec, ze było wszystko dopięte na ostatni guzik. A z OIS to był koszmar od samego początku. Zbiórka w Katowicach o 13:00 (miał byc wyjazd z Gliwic) nikogo nie ma, stoimy kilkuosobową grupą i czekamy...czekamy, zaczyna się nerwowa atmosfera, więc dzwonię na numer z którego dzień wcześniej OIS do mnie dzwoniło i co... pustka, cisza, telefon nieczynny. W końcu po ponad godzinie przyjechał pan jakimś małym i w kiepskim stanie autobusiku i mówi, że zawiezie na do Cieszyna, bo autokar z W-wy się popsuł i będzie opóźnienie. Ostatecznie zamiast o 13 z Katowic, wyjechaliśmy o 19 z Cieszyna. Gdy dojechaliśmy do Biogradu (do miejsca gdzie psy d..szczekają)kierowcy nas informują, że Ci którzy mieli wykupiony Biograd mają wysiąsc, bo oni musza resztę ludzi do Makarskiej zawieźc, ale niestety nie mogą nam powiedziec gdzie będziemy mieszkac i co teraz mamy robic, bo oni nie mogą się od kilku godzin skontaktowac ani z biurem podróży w Wa-wie ani z naszym rezydentem na miejscu.... Po pół godz. dotarł rezydent i powiedział, że musimy czekac do 10 (była 8) na wykwaterowanie poprzednich gości. Ten czas spędziliśmy siedząc pod płotem... Odległośc od morza miała byc 700m były prawie 2 km, wszystkie pokoje miały byc z balkonami lub tarasami, dostała mi sie klitka na poddaszu z maciupeńkim okienkiem - czadowo! Sam pobyt organizowaliśmy sobie na własną rękę, tyle dobrze, bo nie wiem co by było. Dzień powrotu: o 9 było trzeba opóścic pokoje, bo następna grupa z Polski już czekała na zakwaterowanie, rezydent informuje nas że wyjazd będzie o 20:00. Do tego czasu mieliśmy sobie zapełnic jakoś ten dzień, no to wiadomo idziemy na plaże. Wróciliśmy o 19...zbliża się 20, nie ma autokary, nie ma rezydenta, po 20 rezydent informuje nas, że są problemy z transortem i będzie trzeba czekac do 22:30!. Rozłożyliśmy ręczniki pod płotami i na ogródku i czekaliśmy.... Rezydent wyparował, autokaru nie ma a tu już 22:30, ok.23 pojawił się rezydent i przekazał że za jakieś 15 min. będzie autokar. Ostatecznie wyjechaliśmy o 00:15. NIGDY WIĘCEJ!! To biuro, to kpina z ludzi.
Alalynka 2014-08-16 19:30:38
W tym roku wraz z przyjaciółmi korzystałam z usług OIS. Mieliśmy wykupiony sam przejazd do Makarskie ( jako, że przedstawiony " apartament " w ofercie nie odpowiadał naszym oczekiwaniom . Jednakże okazuje się, że i sam przejazd również może być bardzo " owocny ". Dwa dni przed wyjazdem zostaliśmy poinformowani o zmianie godziny wyjazdu. Kierowcy bardzo nie uprzejmi, na każde zadane pytanie odpowiedź była " nie wiem ". Po przyjeździe na miejsce próbowaliśmy otrzymać informację o której godzinie będzie powrót do Polski. Rezydent miał nas głęboko w pośladkach i powiedział aby do niego zadzwonić w niedzielę wieczorem ( a w poniedziałek miał być wyjazd ). W niedzielę dzwonię zaniepokojona do rezydenta, który poinformował mnie że orientacyjną godzinę wyjazdu poda w poniedziałek o godzinie 18:00 ( DZIEŃ WYJAZDU ). Natomiast w poniedziałek o 18:00 dowiedzieliśmy się że wyjazd do Polski odbędzie się ok.22-23:00 . Rezydent bardzo nieuprzejmy. Kiedy wraz z kolegą poprosiliśmy o numer telefonu do organizatora w celu złożenia zażalenia ( nie na rezydenta tylko na samą organizację ) to rezydent nas wyśmiał twierdząc, że jesteśmy żałośni oraz że ta rozmowa jest śmieszna i że on kończy tę dyskusję. NIE MOŻNA PISAĆ KOMENTARZY TYPU " CZEGO SPODZIEWASZ SIĘ ZA TĘ KASĘ " PONIEWAŻ 2 LATA TEMU KORZYSTAŁAM Z USŁUG TURYSTYKA STUDENCKA I PŁACIŁAM MNIEJSZE PIENIĄDZE I BYŁA STRASZNIE ZADOWOLONA !! WSZYSTKO BYŁO ZAPIĘTE NA OSTATNI GUZIK I JUŻ PRZED WYJAZDEM DO BUŁGARII ZNAŁAM DZIEŃ I GODZINĘ POWROTU DO POLSKI. Kiedy szanowny rezydent zjawił się w miejscu zbiórki dostał wiązankę słów od uczestników wyjazdu za brak organizacji.Znałazłam tam parę osób, która miała gorszą sytuację a mianowicie brak zakwaterowania w apartamencie, który mieli zagwarantowany w umowie. Mało tego w dniu zakwaterowania o godzinie 23:00 zostali wyrzuceni z apartamentu i została im zaproponowana piwnica do spania. ( nie była to młodzież która mogłaby naruszyć zasady etyki czy moralności tylko rodzina z dzieckiem )
ODRADZAM KAŻDEMU PRZYGODĘ Z TYM BIUREM. AAA I JESZCZE JEDNO. KIEDY SIĘ KUPUJE BILET LOTNICZY W OBIE STRONY TO JEST NA BILECIE POWROTNYM PODANA GODZINA ODLOTU. KIEDY JA WYKUPUJĘ SAM PRZEJAZD AUTOKAREM RÓWNIEŻ POWINNAM DOSTAĆ INFORMACJĘ O GODZINIE WYJAZDU - TO TAKI ARGUMENT DLA TYCH OSIŁKÓW, KTÓRZY BĘDĄ BRONIĆ TEGO BIURA TWIERDZĄC, ŻE ZA TE PIENIĄDZE NIE MAM PRAWA WYMAGAĆ.
2
mala_gente 2014-08-17 13:55:25
Nie polecam biura. Byłam w tym roku Biogradzie w Chorwacji, kiepski, nieprofesjonalny, niezorganizowany rezydent, inne ceny wycieczek, tragiczna organizacja i brak prawdziwej i rzetelnej informacji. Bardzo słaby wyjazd i oszustwo.
2
jola-wrzesnia 2014-08-22 23:15:11
Ostrzegam wszystkich przed tym biurem. Banda oszustów. Nic pozytywnego na ich temat nie napiszę.
1
Bzyk 2014-08-31 23:06:49
W sierpniu czarterowałem od nich jacht na Mazurach
Totalna masakra jacht nie przygotowany do eksploatacji - wszystko się rozsypuje , potargane żagle , nie działający silnik , w drugim dniu złamał nam się ster , w porcie spotkaliśmy drugi jacht tej firmy również ze złamanym sterem .
Obsługa arogancka .
Jak zapłacisz im kasę to już przestałeś być klientem nie licz na nic dobrego.
Jeszcze w życiu nie dostałem takiej piany jak w czasie rozmowy z rzekomym współwłaścicielem.
Jak powiedziałem że podam ich do sądu to powiedział żebym go nie straszył bo tu co trzeci grozi mu że poda ich do sądu ( to świadczy o zadowoleniu klientów)
1
nn 2014-09-04 19:34:30
Nie polecam tego biur! Płaci się za konkretną wille, a na miejscu okazuje się, że to fikcja! Przydzielają inne lokum o dużo gorszych standardach niż było mowa. Potem nie przyjmują reklamacji. Nie odbierają poczty. Żenada. Nigdy więcej z tym biurem i wszystkim znajomym już to przekazałem.
2
ten co dał sie nabrać 2014-09-06 21:12:21
To wszystko prawda. Trzeba dodać, ze rezydent w Makarskiej zakamuflowany Damian, to ŻENADA!!!Dno totalne!!! Nigdy więcej z nimi wyjazdów. A tak na marginesie, podobno biuro swoje otwiera ten Damian. Ludzie uważajcie, nigdy żadnych z nim kontaktów...
nnnnnnnnnnnnnn 2014-09-15 23:03:58
Aroganccy ludzie, którzy prowadza biuro i rezydenci też. Masakra totalna. Nigdy więcej :(
1
Były Pracownik 2014-09-30 13:37:03
Witam. W tym roku pracowałem w firmie ois. 3 tygodnie lipca stracone. Umowa z Panem Jackiem była prosta: tydzień 750zł dla mnie za bycie komandorem rejsu po mazurach. Szybko się okazało że Jacek to niesłowne bydle. po pierwszym tygodniu dostałem "zaliczki" 200zł... na dodatek Jacek (który był wpisany w umowie jako komandor rejsów a po przyjeździe każdej z ekip mówił że to ja jestem komandorem) wysyłam kolegów, którzy sprawdzali rejs i robili prowokacje. po tygodniu z debilnych przyczyn podanych rpzez Jacka dał mnie na sternika a mój kolega został komandorem który w porcie Royal (baza wypadowa OIS) robił wszystko to co miał robić Jacek i bosman. zresztą ja też byłem zaciągany do prac, których nie powinienem robić. po 3 tyg chciałem się rozliczyć. taaaa jasne.... doskonale pamiętam słowa tego "Jacusia": "stary ja nawet nie miałem cię uwzględnionego w kosztorysie". po 3 tyg wróciłem do domu ledwo wyłudziłem 200zł na powrót mój i mojej dziewczyny.... dodatkowo dzisiaj, tj. 30 września wyszło na jaw że pan Jacek wydał pieniądze firmy na zabawę z różnymi paniami i innymi dodatkami, a mój przyjaciel który pływał od lipca do wczoraj z Ois'em nie dostał ani grosza bo "nie ma pieniędzy" <-- słowa Jacka do sternika-komandora.
NIE POLECAM biura jako pracownik. ale polecam rejsy mazurskie bo ludzie są spoko tylko czasem zamieszanie z łódkami jest.
Dodatkowo Ois często przez Jacka "tracił" łódki, bo Jacek czarterował na lewo je lub po znajomości czego sam byłem wiele razy świadkiem i niestety pomagałem owym załogom w ogarnięciu jachtów... sami nie wiedzą co stoi w porcie a co nie stoi. często łódki w tragicznym stanie, poniszczone lub świeżo po renowacji ale nie dobalastowane że aż strach pływać przy mocniejszych wiatrach (3-4B).
oszukana 2014-10-17 14:37:55
oszukują wszystkich, począwszy od klientów, na pracownikach kończąc. Są przewoźnicy, którym wiszą grubą kasę, żaden pilot już z nimi nie chce pracować ponieważ pilotom też nie wypłacają pieniędzy........
Biuro z Warszawy, jak widać pod latarnią najciemniej......
Renata 2014-11-18 19:59:26
Trzy tygodnie to szybko. Ja mam w ręku wyrok sądu odwoławczego z klauzulą wykonalności, który otrzymałam po dwóch latach bojów sądowych. Ale jak widać cierpliwość popłaca. I nie o pieniądze tu chodzi ale o fakt, że OIS sp. z o.o. to grupa cwaniaków przekonanych o bezkarności. Zresztą czas trwania przepychanek sądowych sprzyja takim kombinacjom. Kto by się tam angażował w takie przeprawy. Na tym panowie bazują i napychają sobie kieszenie.
Renata
edek 2015-02-18 15:31:20
a słuchajcie, jak to wygląda od strony klienta? cyz konkretnie można u nich fajne oferty wybrać jakieś na wakacje juz? bo to chyba już ta pora, zeby zaplanowac urlop i pomyslec o ogranizacji tego wszystkiego, jak sądzicie? może jakąś ofertę last minute uda się złapać? czekam na Wasze opinie na ten temat.
Alfa 2015-02-21 13:52:05
Do Edek: oferta jest na ich stronie, ale na pewno chcesz z nimi jechać po przeczytaniu opinii ?
martha 2015-05-18 10:43:05
Oferta na stronie, ślicznie,pięknie - a wyjazd okazało się, ze odbiega od normy i to bardzo. Inne zakwaterowanie, brak opiekuna podczas wycieczek. No ludzie! Z czystej życzliwości serca nie polecam tego biura. Jeśli chcecie fajne wakacje, czy wypad - to nie z nimi.
1
limonka5002002 2015-07-15 21:57:14
WYJAZD DO MAKARSKIEJ Takie dziadostwo !!!! Wyjechaliśmy autobusem o 4 rano byliśmy na 8 a pokoje jeszcze nie były wolne Musieliśmy czekać do 11, a więc już na samym początku zapowiadało się nie ciekawie. Strasznie daleko do jedzenia jak ktoś ma wykupione na dodatek nie dobre co drugi dzień rosuł. Do plaży 2 km,nie 5 minut tylko 20. W dzień wyjazdu mieliśmy wyjechać o 20:00, ale wyjechaliśmy o 2. Nie mieliśmy GDZIE SPAĆ, mieliśmy czekać na ulicy z dziećmi. Rezydenci do D*UPY nic nie pomogli. Nie polecam osobiście tego biura i bardzo żałuje wjazdu.
1
milus1990 2015-08-17 11:51:59
Tragiczna organizacja wycieczek!! Oferta na ich stronie faktycznie wydaje się niezła, jednak w rzeczywistości jest "troszkę" inaczej. My byliśmy w Makarskiej, niedawno wróciliśmy. Biuro gwarantuje opiekę rezydenta, a my widzieliśmy go tylko pierwszego i ostatniego dnia pobytu, trudno go było znaleźć, informacje przez niego udzielane były lekko mówiąc niejasne. Zaplanował nam rejs statkiem, a w dniu rejsu po prostu zaspał, trzeba go było obudzić i prosić, żeby nas zaprowadził na miejsce. Tak naprawdę musieliśmy sobie radzić sami i sami organizowaliśmy wycieczki. Ponadto- w ofercie biura zaznaczono "przejazd komfortowym autokarem'. Dobry żart z ich strony- autokar nadawał się jedynie do jazdy na trasie "szkoła-dom", barku nie było, natomiast kierowcy oferowali kawkę bądź herbatkę (za jedyne 3zł/1euro). Idźmy dalej- zakwaterowanie. Mieliśmy wykupione noclegi w obiekcie nazwanym na stronie biura "Makarska Pokoje", które miały być oddalone od plaży do 800m, a byliśmy zakwaterowani w zupełnie innych pokojach, z których do plaży było dobre 1,5km! Same brednie. I sprawa najbardziej kontrowersyjna- miejsce odjazdu. Mieliśmy jechać z Krakowa, 3 dni wcześniej dostaliśmy maila, że jednak pojedziemy z Katowic, a do Katowic biuro zapłaciło nam bilety na polskiego busa. I wszystko można by było zrozumieć, gdyby nie fakt, że z dworca autobusowego w Katowicach, gdzie przyjechaliśmy polskim busem, musieliśmy iść 3km!!(bądź jechać innym środkiem transportu na własny koszt) do miejsca skąd odjeżdżał autokar na Chorwację. Jedna wielka kpina z klientów!!
anitka 2015-08-21 21:11:05
witam, nam tez trafiła sie ta klatka kurnicza w wili Jelena w Biogradzie. Oczywiście rezydent wypioł sie dupskiem, sama z koleżanką załatwiałysmy z właścicielem normalny pokój za dopłatą 100 euro. a kurnik był wcześniej pokojem w którym przyrządzano posiłki i zgody ichniejszego sanepidu nie było na wynajem. A podróż z nimi to katorga, bez pilota, bez otwartego kibla - nigdy więcej z tym biurem !!!!!
1
Andrew 2015-08-21 23:24:52
Biura Podróży OIS nie znam inaczej jak tylko z jedynych wczasów, które właśnie dzisiaj się kończą. Myślę, że najważniejszą Osobą, decydującą o jakości naszego pobytu jest tu zawsze Rezydent. Mieliśmy mnóstwo szczęścia... Będąc w czarnogórskiej Budvie zajęła się nami Pani Agnieszka. Jej niezwykły profesjonalizm, ciepło, przeogromna kultura i wspaniała atmosfera którą zawszą stwarzała, spowodowała, że na pewno przyjedziemy tu w przyszłym roku. Przylecieliśmy we własnym zakresie, więc nie możemy oceniać autokaru. W przyszłym roku przyjedziemy samochodem. Dziękujemy Pani Agnieszko!!!
TOM_34 2015-09-17 16:11:10
OIS TO OSZUŚCI !!! najpierw naciągają PÓŹNIEJ NIE ODPOWIADAJĄ, pokoje brudne, i śmierdzące, jedzenie zamiast pełnego wyżywienia to woda z kranu i resztki po innych, do plaży zamiast 500m to 1KM !!!
1
nowy 2016-01-14 21:06:01
Witam szukam osób poszkodowanych przez to biuro aby złożyć pozew zbiorowy. My również zostaliśmy oszukani na 2,5 tys. zł. Biuro działa nielegalnie jak stwierdził urząd Marszałkowski na umowach podają 2 spółki i nie wiadomo kto jest organizatorem wyjazdów a może być jeden który jest odpowiedzialny. Dodatkowo nie posiadają aktualnego ubezpieczenia od zeszłego roku 2015.
1
samba 2016-04-21 12:14:14
Nie polecam biura, rok temu byłam w Makarskiej i były to moje najgorsze wakacje. Plaża daleko ok 20 min spacerem, rezydent kompletne dno,nie wiem jak taka osoba może reprezentować biuro, jednak biuro jest na takim samym poziomie jak rezydent, co za tym idzie jeden wielki bajzel
1
bzdura84hmm 2016-07-05 10:45:35
Witam, a ja zostawię pozytywną opinię. Byłam z tym biurem 3 razy - raz we Włoszech w Rzymie na Sylwestra, raz w Grecji w Kokkinonero i raz we Francji w Paryżu. Nie miałam żadnych zastrzeżeń, ani co do organizacji, ani co do rezydentów, ani kierowców, ani autokarów, ani noclegów, ani organizowanych wycieczek już tam na miejscu fakultatywnie, ani nie mam zastrzeżeń kontaktu z samym biurem. W tym roku jadę z nimi do Czarnogóry i mam nadzieje, że również nie będę żałować. Posłuchajcie moi drodzy, to jest najtańsze biuro podróży jakie można znaleźć. Nie dostaniecie za wycieczkę, która kosztuje 600 zł do Włoch - willi z basenem na miejscu i hotelu z "siedmioma" gwiadkami. Zresztą w hotelu na wakacjach, to raczej się tylko śpi, więc nie pieniądze, nie specjalnie wypaśne zakwaterowania. Gydby nie takie biura jak OIS guzik byście pozwiedzali, a nie zagranicę, bo ceny w innych biurach podróży do tych samych miejsc są dwu krotnie wyższe, a nawet czasem trzy krotnie, a i tak nie ma pewności, że w czasie waszych wakacji biuro nie ogłosi upadłości i już nie wrócicie! Jak was stać, na lepsze wakacje, nie jeździjcie z OIS, proste! To tanie wycieczki organizowane dla studentów, a nie dla osób, które chcą szkłem d...ę utrzeć. Pozdrawiam
marko 2016-07-14 12:06:21
Prosze o kontakt w sprawie OIS . ( usunięte przez administratora )
nataliab87 2016-07-14 12:38:59
Dzisiaj dotarliśmy dzięki nieszczesnemu biurowi do Sutomore. Po powrocie do Polski z chęcią się skontaktuje. To co oni wyprawiają to kpina.
Pozdrawiam
1
Magdalena 2016-08-09 17:52:24
Podobna sytuacja, kiepskie wspomnienie, mieliśmy jechać o 20.30, a w końcu koczowaliśmy do 3 rano! masakra z dzieckiem!
cv 2016-08-09 22:57:09
@ Magdalena no ale nie wiesz jak to jest? zdarzają sie sytuacje losowe - nei wiem, samolot sie opóźnia, wiec wtedy nie jest to wina biura podróży ...
Zostaw swoją opinię o Biuro Podróży OIS Sp. z o. o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biuro Podróży OIS Sp. z o. o.