brak logo

APS Energia Sp.Z.O.O.

Zielonka

Opinie o APS Energia Sp.Z.O.O.

niezadowolony 2010-03-16 08:20:24
Firma niekompetentna. Bardzo ciężko prowadzi się jakiekolwiek rozmowy.... Nie zapłacili 3500 zł za produkt który zamówili w mojej firmie i wciąż sie wypierają i odbijają piłeczkę i nadal nie kwapią się do zapłacenia... prawdopodobnie sprawa ta zakończy się w sądzie, Chcę wszystkich ostrzec, że robienie jakich kolwiek interesów z tą firmą jest niezwykle trudne i lepiej wogóle nie wchodzic w żadne interesy z tą firmą!!!!!
3
anonim 2010-05-18 18:11:08
ostatnio przywoze do nich rozne przesylki jestem kurierem i prawie za kazdym razem nie maja pieniedzy w kasie by za niego zaplacic wiele razy towar wracal razam ze mna. ilekroc przyjezdzam by odebrac towar do wysylki to trzeba za kazdym razem czekac mi za to placa ale oni zero organizacji przeciaz sami umawiaja kuriera
anonim 2010-08-15 14:05:37
Współpracuję z tą firmą i jak na razie nie narzekam w związku z tym mam pytanie, za co Panu nie zapłacili?
jeden z wielu niezadowolonych 2010-10-31 09:45:29
Zarobki niskie, traktowanie pracownika jak maszynę, zarządzanie firmą fatalne! Szczerze odradzam firmę jako pracodawce.
3
obserwator 2010-11-16 15:51:50
a ludzie z APS przechodzą do Medcom-u i są bardzo zadowoleni.
były pracownik 2012-09-24 20:07:26
Nie szanują pracowników, wykorzystują na każdym kroku. Trzeba zachrzaniać i nawet słowa "dziękuję" nie ma. Dyrektorzy wydają pieniądze na prawo i lewo, a jak idziesz po podwyżkę to słyszysz, ze kryzys i pocałuj się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] .
4
siwa 2013-01-25 21:45:15
A czy ktoś może wypowiedzieć się na temat pracy w dziale księgowości?? Jaka panuje atmosfera, jak płacą?
Z góry txh.
blondi 2013-01-30 10:07:17
a czy ktoś może dostał juz zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjna do księgowości?
Sajgon 2013-02-06 17:55:24
sajgon.. nie da się tego skomentować; firma szykuje sie na gielde to sam (a) odpowiedz sobie na pytanie; aby było jak najtaniej - co ma się rozumieć
3
niki 2013-02-08 10:22:04
Ponawiam zapytanie Blondi: czy ktoś już dostał zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną do księgowości? Albo może ktoś już był na rozmowie i mógłby się podzielić wrażeniem...?
Z góry dzięki za odp
2
gosc 2013-02-15 19:16:19
Atmosfera w dziale kiepska, zarobki jeszcze gorsze. Nie polecam.
3
Andzia 2013-12-19 07:13:36
Firma poszukuje specjalisty do konsolidacji, napiszcie czy warto składać CV i czy informacja o atmosferze i zarobkach jest prawdziwa.
ktoś 2013-12-28 19:57:28
Anonim prosi o konkrety, to konkrety z księgowości: nie można rozmawiać, w księgowości panuje milczenie, a jak się odezwiesz to dostajesz dokumenty do układania albo informację że zamiast się odzywać to częściej wpinaj zaksięgowane dokumenty, bo tylko udajesz, że pracujesz; nie można na dłużej wyjść z pokoju (nie ważne że idziesz do innego działu w służbowej sprawie) - bo zostajesz okrzyknięta donosicielką - rozumowanie jest takie: wychodzisz z pokoju to idziesz coś komuś donieść; absolutnie nie możesz zadać dociekliwego pytania (oczywiście dotyczącego sprawy np. księgowania), bo usłyszysz, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła. Generalnie w księgowości dba się o to aby osoby tam pracujące nie znosiły się i podstawiały sobie nogi - to jest przepis na zarządzanie zespołem.
6
Gosc 2013-12-30 15:25:51
A czy ktoś mógłby podzielić się wrażeniami z rozmowy kwalifikacyjnej do księgowości?
2
bob 2014-03-26 20:31:25
firma fajans. kiepsko tylko rodzinka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają tam dobrze. a henio kiero sam o tym wie
inka 2014-10-11 16:33:32
Szukają kogoś do jakości. Czy warto składać?
pikuś 2014-10-14 20:03:33
jestem "zwykłym" pracownikiem produkcji i z moich obserwacji wynika że nie ma tu żadnego "sajgonu" nie ma żadnego zachrzanu (nie znam warunków w księgowości ale nie widzę też rotacji pracowników w tamtym dziale) moim zdaniem większość tych niezadowolonych to ludzie sfrustrowani którzy chcieli by zarabiać nie wiadomo jakie pieniądze za pogaduszki i popijanie kawy
1
praca 2014-11-14 15:33:38
Firma z branży energetycznej oferująca kompleksowe rozwiązania: produkcje, sprzedaż, fotowoltaikę oraz doradztwo w zakresie dystrybucji energii poszukuje Doradcy/ Managera/ Zespoły Sprzedażowe.
Oferujemy podstawę + prowizję + auto od pierwszego dnia pracy. Zainteresowane osoby bardzo proszę o przesłanie kontaktu na adres mail: kariera.energetyka@gmail.com
anonymous 2014-12-11 21:59:23
Firma nastawiona na najniższe możliwe wynagrodzenia, resztę można dorobić nadgodzinami i premiami, które może będą, a może nie. Ciągłe rotacje kadrowe. Panuje zasada jak ci się nie podoba to za drzwiami czeka 10 kolejnych. Stawka godzinowa montera ok 11 brutto/h. Reszta działów niewiele lepiej. Perspektywa rozwoju praktycznie zerowa. Dla młodych ludzi przystanek na max 2 lata.
Ogólnie szefową nieoficjalną jest kadrowa. Podpadasz jej to wszystkie furtki pozamykane.
Prezesi mają jakąś tam wizję, ale pracownicy są w niej tylko podmiotem do zrealizowania celu, a nie częścią tej wizji.
2
odp 2015-01-03 14:23:55
Za same godziny to 2000 netto nie zarobisz. To zależy od tego co i ile złożysz. Pierwsze 3 miesiące będziesz dostawał 2100-2200 brutto.
Byś 2015-01-04 13:44:47
Firma w fazie rozwoju planuje budowę siedziby więc wniosek o podwyżki nasuwa się sam. Płaca jak na firmę technologiczną bardzo słaba. Duża zaleta to czysta praca montażowa a duży minus ciągła pogoń jak przyspieszenie za przyspieszeniem. Wymagana duża odporność na stres i musisz lubić zamieszanie, presję na realizację celu. Pozdrawiam Byś
instalator 2015-02-02 22:59:37
Żenująco niskie zarobki jak na branżę energetyczną.
pyta 2015-03-06 08:42:46
A czy robi tam ten brygadzista Jacek co był brygadzista elektromonterów a z wyksztalcenia był rozbieraczem miesa po zawodówce?
1
placuś 2015-03-12 09:10:00
Firma tylko dla studentów, duża rotacja, niskie zarobki, brak perspektyw jako pierwsza praca czy staż może być ale nic po za tym.
zaciekawiony 2015-06-25 13:50:28
ktoś mógłby podzielić się opinia na temat działu projektów mechanicznych ?
1
monter 2015-10-04 11:02:12
Witam.
Pracowałem na dziale montażu przez kilka lat. Do pracy zatrudniono mnie jako młodego chłopaka bez dużego doświadczenia. Na początku zarabiałem 1500 pln i w przeciągu mojej kariery zatrzymałem się na około 2400-2600 pln. Wynagrodzenie montera to stawka godzinowa plus premia za złożone urządzenia. Łatwo można dojść do wniosku że ile zrobisz tyle zarobisz. Nadgodziny w tygodniu płatne 50%, a w soboty i ewentualne niedziele 100%. Ja nadgodzin unikałem. Pensja zawsze na czas. Co do atmosfery pracy to bywa różnie, jak wszędzie. Kiedy jest dużo pracy i mało czasu zaczyna się kociokwik. Towarzystwo na montażu jest w porządku, żadnych dziwnych sytuacji. Wiek pracowników różny ale nie ma żadnych problemów, wszyscy są w dobrych relacjach. Międzydziałowo też wszystko funkcjonuje dobrze. Kierownictwo też jest w porządku. Oczywiście działa tutaj prawo szanuj, a będziesz szanowany - bądź w porządku, a i oni w porządku będą. W firmie jest trochę problemów organizacyjnych jednak warto podkreślić że bardzo dużo się tam zmienia. Idą do przodu. Możliwości awansu istnieją. O innych działach i panującej tam atmosferze nie mogę dużo powiedzieć bo nie byłem częścią tych zespołów. Ciężko jest mi opisać wszystko jednak patrzę wstecz z pewnym sentymentem i ciesze się że mogłem tam pracować i poznać wszystkich tych ludzi.
Pozdrawiam Was i przestrzegam przed opiniami, zawsze warto spróbować.
niezadowolony 2015-11-10 22:28:36
pracuje tu dość długo w innych firmach podwyżki szły odgurnie od kierownika a tutaj z togo co słyszę jedyne żebranina odchodzi nie ważne że zasuwam jak dziki muszę sam się docenić i iść żebrać bo wszystko drożeje a nie dlatego że mi się należy
Dział konstrukcji chyba ma spoko ale jak widzę ile siedzą po godzinach i co robią to z mojego punktu widzenia nie polecam chyba że lubisz hemoroidy
Najlepsze są te ciągłe zmiany chyba nie bardzo jest to dobrze planowane reszta ludzi niech też pisze co leży na wątrobie aps zmierza w stronę ----- biedronki
1
anonymous 2016-01-02 15:23:52
w 2005 roku się zatrzymałeś czy co? 2500 do ręki na dzisiejsze czasy to kpina z ludzkiej pracy
1
ciekawy 2016-09-15 09:41:51
To jak w końcu jest chłopie???!!!! bo jednego dnia piszesz, że "tragedia", a po 24 godzinach się wycofujesz całkowicie i opinia jest diametralnie inna??? Czy Ty w ogóle pracowałeś w APS??? A może czasami tracisz świadomość i nie wiesz co robisz, piszesz??
1
Szczerze 2016-09-16 20:36:43
Oho, ktoś tu uprawia propagandę. Czyżby ktoś z "góry", może Panie kadrowe...? Powyższa opinia jest z grubsza prawdziwa, lecz trochę przesadzona. APS jest dobrym pracodawcą na początek. Szkoda, że nie zatrzymuje ludzi na dłużej.
3
Abc 2016-09-17 11:21:21
Mają oferty na swojej stronie internetowej. Jeśli szukasz pracy, wyślij im CV. Nawet jeśli teraz nie potrzebują, odezwą się za jakiś czas.
ciekawy 2016-09-19 08:43:54
Jaką propagandę, chyba nie znasz znaczenia tego słowa. Pytanie było proste, skoro w jednym poście mocno krytykujesz pracodawcę, a w kolejnym ze wszystkiego się wycofujesz, to nie jest raczej wiarygodna opinia o pracodawcy. Czekałem na rzeczową merytoryczną odpowiedź jak tam jest naprawdę i tyle.
Szczery 2016-09-20 17:47:40
Konentarz testowy
AKO 2016-09-27 12:21:24
Ogólnie zastanawiam się jakie benefity czekają na pracownika w APS Energia czy można faktycznie spodziewać się jakiegoś fajnego rozwoju, premii czy chociażby jasnej i klarowej ścieżki awansu czy coś takiego nie istnieje?
aaaaa 2016-11-09 13:02:22
No chyba rotacja w księgowości jest i to duża, bo kolejną panią tam widać, a gdzie te poprzednie????
Tak samo zresztą w innych działach i na montażu, coś się chyba źle dzieje skoro tak ludzie odchodzą.
1
Zostaw swoją opinię o APS Energia Sp.Z.O.O. - Zielonka
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie APS Energia Sp.Z.O.O.