WITTCHEN S.A.

Warszawa

Opinie o WITTCHEN S.A.

Sandra 2013-11-29 20:20:51
Pracuję w tej firmie 3 rok i tak się zastanawiam czy znów na Święta Bożego Narodzenia znów dostaniemy od firmy PTASIE MLECZKO( jedno opakowanie do podziału na 3 osoby)
Żenada i wstyd....
4
Mopmen 2013-11-30 17:25:43
Zawsze możesz zmienic .... co stoii na przeszkodzie ? jak chcesz mogę Ci pomóc !!
luzik 2013-12-04 19:03:25
O!!! Zwiastun starej tradycji!!! Zaraz będzie po sezonie i zacznie się "wietrzenie Firmy"!!!
1
Adam 2013-12-14 12:29:42
Nie polecam, fatalna atmosfera ciezka praca i marne zarobki
3
kiara 2014-01-27 09:42:20
Ukazało się ogłoszenie o pracy jako młodszy specjalista do spraw reklamacji w Palmirach czy ktoś może mi powiedzieć coś więcej. Czytając posty mam obawy, jaka jest kasa.
3
NOWY 2014-02-11 22:46:53
Jak się pracuje na stanowisku kierowniczym w siedzibie spółki w Kiełpinie? Jaka jest atmosfera w biurze?
4
Iwona 2014-02-12 01:48:04
Jak się pracuję w księgwości. Ostatnio rekrutują na stanowisko Głównej Księgowej i chciałam zapytać jak się współpracuje z zarządem i czy dobrze tam płacą?
7
HR 2014-02-12 18:20:43
Zapraszam do udziału w procesie rekrutacji jeszcze trwa.
KATARZYNA 2014-02-17 05:30:05
Witam, czy rekrutacja na Głównego Księgowego nadal trwa? Gdzie można znaleźć szczegóły oferty. Na jaki adres mailowy wysłać CV? Katarzyna
Lena 2014-03-10 16:47:09
Pracowałam w tej firmie dość długo i bardzo miło wspominam, fajny zespół, świetny kierownik, owszem zarobki są kiepskie, ale adekwatne do tego co tam się robi. Bywały gorsze chwile okey, ale nigdzie nie jest idealnie. Warto wspomnieć o zakupach pracowniczych, elastycznym grafiku. Praca nie jest ciężka. Jak jest zgrany zespół i fajny kierownik to praca jest naprawdę przyjemna. Premia kiepska, ale jak Salon nie robi targetów to nic dziwnego. Narzekacie a gdzie jest lepiej ? Nie czytajcie tych negatywnych głupot, wszystko zależy od Kierownika i zgranego zespołu. Ja polecam i miło wspominać będę na pewno :)
Lena 2014-03-10 16:59:35
wiesz ale jak się nie ma kasy na ptasie mleczko dla każdego to niech się nie ośmieszają i nie wysyłają w ogóle.
1
Kama 2014-03-24 12:47:16
A czy mógłby ktoś podać pytania jakie padają na rozmowie o pracę?
Nikodem 2014-05-10 17:09:57
Tam do Łomianek jeździ jakaś Ł-ka także komunikacja jest, nie ma chyba nawet daleko od przystanku z tego co patrzyłem.
miki 2014-08-10 16:48:15
Firma WITTCHEN została założona w 1990 roku i od momentu powstania marka stale zyskiwała na popularności i aktualnie jest liderem na rynku ekskluzywnej galanterii skórzanej. Obecnie w firmie zatrudnionych jest ponad 450 osób. Obecnie marka ma wiele sklepów firmowych w Polsce oraz na rynku Wschodnim, głównie w Rosji, Ukrainie i na Białorusi. Aktualnie jednak na ich stronie nie widzę ofert pracy, jednak z tego, co wiem niedawno szukali logistyka do centrum logistycznego w Palmirach (Łomianki pod Warszawą.).
1
kandydat 2014-09-02 16:06:54
Hej wiecie ile można na magazynie u nich zarobić? Znajomy mówił że będą na magazyn przyjmować i do produkcji tylko nie wiem na jakie pieniądze można liczyć i czy się w ogóle opłaca przechodzić teraz mam 9 zł/h na rękę.
magazynier 2014-09-02 20:26:57
zdecydowanie wiecej,
Wittchen 2014-09-10 16:42:24 [pracodawca]
Witam,
Wszystkich zainteresowanych podjęciem pracy w naszej firmie zapraszam do kontaktu. Aplikacje można przesyłać na adres rekrutacje@wittchen.com

Pozdrawiamy
Dział HR
Gagagagag 2014-09-12 12:19:07
Wiecie moze jak z praca na magazynie? Podobno pracuje sie tez w weekendy? To kiedy dni wolne?
były pracownik 2014-09-18 11:24:05
To sa wg Ciebie plusy? Ty to piszesz poważnie czy forma kazała Ci to napisać? Przeciez na zakupach pracowniczych jeszcze zarabiają więc nie wiem gdzie tu plus, elastyczny grafik? Ciekawe gdzie...chyba w salonach, (usunięte przez administratora)...no i brak klientów do południa to też plus? Ty jestes jakas / jakiś nienormalny? No chyba, że ta kiepska podstawa Ci wystarcza to ok...
2
Witchen 2014-09-18 12:01:59
Obowiązujący system czasu pracy w Centrum Logistycznym jest dwu zmianowy, w okresie sezonu mogą się zdarzyć pracujące weekendy, ale nie jest to normą ani standardem obowiązującym w firmie Wittchen.
Pozdrawiam
Dział HR
Ambitny 2014-09-26 21:02:57
Z tego co mi wiadomo to poszukują pracowników do magazynu w Łomiankach, praca nawet spokojna i przyjemna nie ma *zapier...lu* więc bez stresu, dział kierowniczy również służy pomocą ( Nie krzyczą na pracowników ) ogólnie to polecam stawka waha się od 10/zł netto w górę więc jak na taką pracę jaką się tam wykonuję to na prawdę jest dobra stawka co do wymagań aby tam pracować to nie są one jakoś zbyt zawyżone, jeżeli masz dwie ręce i odrobinę rozumu w głowie to się dostaniesz.
mała czarna o. 2014-10-19 08:35:29
aaabbb - musisz być bardzo słabym (albo mieć bardzo słabego)kierownikiem, skoro masz tylko 200 zł dodatku. Podstawy fakt- nie są wysokie ale za to comiesięczne premie to wynagradzają. Do tego dochodzi kwartalna premia w produktach a jeśli naprawdę się przykładasz, jest jeszcze kwartalna premia w gotówce. Jest jednak jeden warunek - do pracy przychodzi się pracować a nie opierać na łokciach o biurko. Zrzucanie winy na nas za opieszałość i błędy osób z centrali - rzeczywiście tu mogłoby to działać trochę lepiej, bo jest to zwyczajnie demotywujące. Trzeba się dobrze pilnować i na wszystko mieć podkładkę, żeby w razie czego móc się "wybronić".
4
xxxx 2014-11-03 20:47:07
Oto opinia klientów n.t.'TOREBKI W LIDL-u" : Jeżeli produkt jakiejś marki nie jest stabilny finansowo, to tracimy sympatię do tego produktu - wyjaśnia. Przestajemy szanować tę markę. Jak można nazwać rzucanie torebek do Lidla, jak nie ratowaniem swojego budżetu? Czy te torebki mają tę samą jakość, co te w butikach? Jeśli tak, to czy marka musi je sprzedawać po 250 złotych? Akcja rzucania torebek jak kartofle do Lidla nie jest fajna! To jest wyjście do klienta? To jest próba sprzedania prestiżu innemu targetowi? No na litość boską!
bączek bez rączek 2014-11-29 15:14:25
Ubiegałam się o pracę w Złotych tarasach, CV składałam piętro wyżej w Vip Collection. Po tygodniu zadzwoniła do mnie Pani w sprawie umówienia na rozmowę. Kiedy zajechałam do Złotych okazało się że Pani kierownik nic nie wie o żadnych rozmowach i co ważniejsze nikogo nie szukali, jednak była bardzo miła i na wszelki wypadek zadzwoniła do menegera. Okazało się, że rekrutują w Arkadii do tamtejszego sklepu. Miałam 20 minut na dojazd jeśli mi zależało na pracy. Biegiem do tramwaju i biegiem z tramwaju. Zdyszana wbiegłam do sklepu i na szczęście zdążyłam. Rozmowa jak każda inna (co wiem o sklepie, ile chce zarabiac, od kiedy mogę zacząć). Zaproponowano mi żebym została na kilka godzin próby, bez wahania się zgodziłam. Kilka godzin przerodziło się w 8 darmowych godzi pracy i zaproszenie na jeszcze jeden dzień próbny. Razem przepracowałam tam 16 godzin, sprzedałam kilka walizek oraz kilka portfeli. Myślałam że będzie wszystko ok i mnie przyjmą, Jednak!! Przeliczyłam się i to bardzo!! Nie otrzymałam żadnego telefonu ani z propozycją zatrudnienia ani z podziękowaniem za przepracowany u nich czas! Porażka! Od koleżanki pracującej w Vip Collection dowiedziałam się, że stanowisko było już dawno ustawione a ja byłam tam tylko dla zmydlenia oczu szefostwu!! Mam nadzieję, że dobiorą się do d.. panu menegerowi!! Krótko mówiąc rozmowa kwalifikacyjna w tym sklepie to jedna wielka męczarnia. Jednak jak już się załapiesz na pracę to poza upierdliwymi i wymagającymi klientami jest całkiem dobrze. Dobra stawka godzinna, premie kwartalne i zniżki pracownicze.
3
HR 2014-12-03 09:47:49
Szanowna Pani,
w celu wyjaśnienia tej sytuacji zapraszam do kontaktu telefonicznego lub emailowego z działem HR.
Pozdrawiamy
HR
Aneta 2014-12-04 00:20:37
fajna praca ! nie wiem skad tyle negtywnych opini ?! Pracuje juz rok i jestem zadowolona.
bączek bez rączek 2014-12-07 13:55:29
Tak Sara, miałam mega pecha i mam nadzieję, że taka sytuacja przytrafiła się tylko mnie.
Państwu z HR dziękuję za zainteresowanie ale wybaczcie nie chce rozkopywać sprawy sprzed 3 miesięcy.
Zgodnie z celem tego portalu wyraziłam swoją opinię.
Pozdrawiam
miki 2014-12-15 18:05:04
Hej, czy ktoś się orientuje w jakich godzinach pracuje się w biurze w Łomiankach i w jakim przedziale kształtują się zarobki (brutto)?
15
marcin 2015-01-23 16:21:56
a na jaką umowę oni zatrudniają nowe osoby, które chcą do nich przyjść? chodzi mi konkretnie o to czy mogę liczyć na umowe o prace od samego początku czy po okresie próbnym to już się tam bardziej jakoś wszystko klaruje? mam nadzieje, ze spokojnie można iśc do nich na ten okres próbny i potem negocjowac.
darek 2015-02-07 18:10:10
Hej, Wittchen to bardzo znana polska marka, produkty są w przystepnej cenie jak na wyroby skórzane, to pewnie notują sobie bardzo dobre przychody. Mnie by interesowała praca w ich zakładzie produkcyjnym w pod warszawskich łomiankach, gdyż mieszkam w Modlinie i miałbym w miare blisko. Nie słyszeliście może, żeby planowali jakieś przyjęcia?
P 2015-02-12 10:09:56
W Łomiankach jest tylko centrum logistyczne, nie ma tam produkcji.
Ela 2015-06-01 17:24:53
Piszę o salonie WITTCHEN w Galerii Wisła w PŁOCKU.
Kierowniczka pani Al..ja , gdy przyszłam z reklamacją walizki,nie dała mi dojść do głosu
Jest tak zarozumiała i wpatrzona w siebie
Sprawia wrażenie najlepszej,najmądrzejszej i najpiękniejszej.
Fajny salon i "fajna" kierowniczka.
5
Gosia 2015-06-08 20:51:52
Witam, to bardzo ciekawe co Pani pisze, gdyż w tym Salonie można zawsze liczyć na pomoc, więc nie wydeje mi się żeby taka sytuacja miała miejsce.
2
HR 2015-06-09 09:38:46
WITTCHEN Solidnym Pracodawcą Mazowsza 2015


WITTCHEN został nagrodzony mianem Solidnego Pracodawcy 2015 roku.



Otrzymana nagroda stanowi potwierdzenie rzetelności naszych działań oraz wiarygodności. Pracownicy są naszym największym kapitałem- to dzięki nim odnosimy sukcesy. To wyróżnienie utwierdza nas w tym, iż nasze działania w zakresie polityki personalnej spełniają najwyższe standardy.
Kapituła programu wyłoniła laureatów na podstawie wielu, wystandaryzowanych kryteriów, które składają się na postawę godną tego tytułu. WITTCHEN został doceniony za :
- przestrzeganie prawa pracy,
- terminowość wypłat,
- systemy motywacyjne i premiowe,
- dynamikę zatrudnienia na przestrzeni ostatnich lat,
- ścieżkę kariery (rekrutacje wewnętrzne),
- pomoc w osobistym rozwoju pracowników,
- społeczną odpowiedzialność firmy (CSR),
- zewnętrzne i wewnętrzne, pozytywne opinie o firmie.



Rok 2015 jest dla nas szczególny, ponieważ obchodzimy 25- lecie działalności WITTCHEN - otrzymanie tak prestiżowej nagrody, stanowi ogromne wyróżnienie i docenienie naszych starań w zakresie polityki personalnej. Receptą na sukces są zaangażowany i kompetentny Zespół. Bardzo dziękujemy wszystkim naszym Pracownikom, dla których i za razem, dzięki którym WITTCHEN otrzymał tytuł Solidny Pracodawca Roku 2015.
1
gosia 2 2015-06-14 19:46:58
odpowiedziała kierowniczka salonu ;)
1
Aneta 2015-06-24 10:03:40
Czytając to wszystko stwierdzam dwie rzecz:
1. ile ludzi, tyle opinii..., nie da się jednoznacznie stwierdzić, kto ma racje.
2. z dużej części ludzi tryska tyle nienawiści, że nie wiem jakim cudem oni tam jeszcze kupują/pracują, skoro to wszytko jest takie złe...
WITTCHEN S.A. 2015-07-22 21:52:55 [pracodawca]
Szanowna Pani, Zapraszam do udziału w rekrutacji, w WITTCHEN dokładamy wszelkich starań aby naszym pracownikom pracowało się komfortowo. Pozdrawiam Dział HR
były pracownik 2015-08-12 20:36:21
Witam pracowałam kilka lat w Wittchen jako sprzedawca ale zwolniłam się bo nie miałam możliwości rozwoju. Widziałam ogłoszenia na kierownika. Czy można aplikować CV ??Pozdrawiam
1
WITTCHEN S.A. 2015-08-21 16:15:17
Szanowna Pani
Wszyscy pracownicy w ramach benefitów oferowanych przez WITTCHEN, mają możliwość dokonania zakupów produktów firmowych w atrakcyjnych cenach. Serdecznie zapraszam do udziału w rekrutacji.
Pozdrawiamy dział HR
kubek 2015-09-05 13:48:40
Proponuję, żeby Wittchen założył własne forum na stronie bo uważam, że to mało profesjonalne, że pracownicy HR wypowiadają się tutaj tak skrótowo
2
Sprzedawca 2015-12-21 17:54:49
W dniu wczorajszym byłam z chłopakiem w jednym z salonów. Byliśmy zainteresowani męskim paskiem do spodni. Na sklepie była kierowniczka i dwie sprzedawczynie. Jedna z pań układała rękawiczki, natomiast dwie pozostałe stały sobie przy kasie i rozmawiały ze sobą na tematy prywatne. Żadna nie zainteresowała się nami, nie zaoferowała pomocy, nie zapytała jakiego paska szukamy. Byliśmy w tym momencie jedynymi klientami.

Jeszcze kilka miesięcy temu pracowałam w tym samym salonie. Nie przedłużono ze mną umowy dlatego, że w momencie kiedy wypełniałam swoje obowiązki wszedł "tajemniczy klient", którego nie zauważyłam. Jak widać wymiana całego personelu przez regionalną nie spowodowała cudownego polepszenia jakości obsługi, a nieobsłużenie klienta zdarzyć się może każdemu. W okresie przedświątecznym, gdzie najłatwiej zdobyć klienta, powinna być jednak szczególna mobilizacja wśród personelu.

W Wittchenie pracuje się bardzo dobrze, ale pod warunkiem, że jest zgrany zespół i fajna atmosfera. Jak salon wyrabia plany sprzedażowe to zarobić też można całkiem dobrze. Do pełni szczęścia trzeba jeszcze niestety trafić na mądrego i ludzkiego managera regionalnego. I tego wszystkim życzę.

Pozdrawiam
6
Sprzedawca 2016-01-01 15:43:21
Dziewczyny mnie nie znają, bo tak jak napisałam: wymieniony został cały zespół, łącznie z kierownikiem. Poza tym zgodnie ze standardami firmy KAŻDY powinien zostać obsłużony :)
2
izi 2016-05-17 13:28:54
obecnie są przyjęcia na magazyn w Palmirach... początkowo przez Agencje Pracy, a później bezpośrednio u Nich...
Bernard 2016-05-31 22:24:07
Przyjmują do pracy w Palmirach za pośrednictwem agencji pracy PracaInfo a potem przechodzisz już do samego Wittchena. Polecam kontakt z panią Iza z agencji 22 463-63-29
Miki 2016-08-05 13:31:23
Pracuję u nich za pośrednictwem PracyInfo w magazynie w Palmirach i wszystko jest w porządku z firma Wittchen. Kierownictwo w magazynie super !!!!
3
Łukasz 2016-09-19 18:30:47
@Miki,jutro jade podpisać umowę z PracaInfo
Więc jak finansowo?
jakie godziny?
Myszka*** 2016-09-24 22:24:10
Witam,
Pracowałam w Wittchenie przez okres 3 miesięcy. Mimo starań, zmian po 11-12 h i ogólnie przełożenia całego życia na pracę niestety,ale nigdy nie usłyszałam od kierowniczki dobrego słowa. Już tam nie pracuje,nie wiem dlaczego nie przedłużyli umowy i nie polecam.....
byly na szczescie pracownik 2016-09-24 23:36:43
Zarobkowo jest bardzo słabo. Kadra kierownicza zgarnia kasę za wszystkich a człowiek musi zapieprzać za pół darmo. Nie warto chyba że desperacko szukasz kasy jakiejkolwiek, to na chwilę tak.
? 2016-09-24 23:59:47
Udalo sie tobie dostać?
ola 2016-09-28 09:06:50
Dają umowe o prace wiec raczej za pół darnowo to się tutaj nie robi jak to niektórzy piszą. A do tego sprzedawca ma prawo do premii od kupionych rzeczy. A każdy z nas wie, ze jedna torebka to niekiedy majątek
Zostaw swoją opinię o WITTCHEN S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WITTCHEN S.A.