WITTCHEN S.A.

Warszawa

Opinie o WITTCHEN S.A.

miki 2014-12-15 18:05
Hej, czy ktoś się orientuje w jakich godzinach pracuje się w biurze w Łomiankach i w jakim przedziale kształtują się zarobki (brutto)?
23
marcin 2015-01-23 16:21
a na jaką umowę oni zatrudniają nowe osoby, które chcą do nich przyjść? chodzi mi konkretnie o to czy mogę liczyć na umowe o prace od samego początku czy po okresie próbnym to już się tam bardziej jakoś wszystko klaruje? mam nadzieje, ze spokojnie można iśc do nich na ten okres próbny i potem negocjowac.
darek 2015-02-07 18:10
Hej, Wittchen to bardzo znana polska marka, produkty są w przystepnej cenie jak na wyroby skórzane, to pewnie notują sobie bardzo dobre przychody. Mnie by interesowała praca w ich zakładzie produkcyjnym w pod warszawskich łomiankach, gdyż mieszkam w Modlinie i miałbym w miare blisko. Nie słyszeliście może, żeby planowali jakieś przyjęcia?
P 2015-02-12 10:09
W Łomiankach jest tylko centrum logistyczne, nie ma tam produkcji.
Ela 2015-06-01 17:24
Piszę o salonie WITTCHEN w Galerii Wisła w PŁOCKU.
Kierowniczka pani Al..ja , gdy przyszłam z reklamacją walizki,nie dała mi dojść do głosu
Jest tak zarozumiała i wpatrzona w siebie
Sprawia wrażenie najlepszej,najmądrzejszej i najpiękniejszej.
Fajny salon i "fajna" kierowniczka.
6
Gosia 2015-06-08 20:51
Witam, to bardzo ciekawe co Pani pisze, gdyż w tym Salonie można zawsze liczyć na pomoc, więc nie wydeje mi się żeby taka sytuacja miała miejsce.
2
HR 2015-06-09 09:38
WITTCHEN Solidnym Pracodawcą Mazowsza 2015


WITTCHEN został nagrodzony mianem Solidnego Pracodawcy 2015 roku.



Otrzymana nagroda stanowi potwierdzenie rzetelności naszych działań oraz wiarygodności. Pracownicy są naszym największym kapitałem- to dzięki nim odnosimy sukcesy. To wyróżnienie utwierdza nas w tym, iż nasze działania w zakresie polityki personalnej spełniają najwyższe standardy.
Kapituła programu wyłoniła laureatów na podstawie wielu, wystandaryzowanych kryteriów, które składają się na postawę godną tego tytułu. WITTCHEN został doceniony za :
- przestrzeganie prawa pracy,
- terminowość wypłat,
- systemy motywacyjne i premiowe,
- dynamikę zatrudnienia na przestrzeni ostatnich lat,
- ścieżkę kariery (rekrutacje wewnętrzne),
- pomoc w osobistym rozwoju pracowników,
- społeczną odpowiedzialność firmy (CSR),
- zewnętrzne i wewnętrzne, pozytywne opinie o firmie.



Rok 2015 jest dla nas szczególny, ponieważ obchodzimy 25- lecie działalności WITTCHEN - otrzymanie tak prestiżowej nagrody, stanowi ogromne wyróżnienie i docenienie naszych starań w zakresie polityki personalnej. Receptą na sukces są zaangażowany i kompetentny Zespół. Bardzo dziękujemy wszystkim naszym Pracownikom, dla których i za razem, dzięki którym WITTCHEN otrzymał tytuł Solidny Pracodawca Roku 2015.
1
gosia 2 2015-06-14 19:46
odpowiedziała kierowniczka salonu ;)
4
Aneta 2015-06-24 10:03
Czytając to wszystko stwierdzam dwie rzecz:
1. ile ludzi, tyle opinii..., nie da się jednoznacznie stwierdzić, kto ma racje.
2. z dużej części ludzi tryska tyle nienawiści, że nie wiem jakim cudem oni tam jeszcze kupują/pracują, skoro to wszytko jest takie złe...
WITTCHEN S.A. 2015-07-22 21:52 [pracodawca]
Szanowna Pani, Zapraszam do udziału w rekrutacji, w WITTCHEN dokładamy wszelkich starań aby naszym pracownikom pracowało się komfortowo. Pozdrawiam Dział HR
były pracownik 2015-08-12 20:36
Witam pracowałam kilka lat w Wittchen jako sprzedawca ale zwolniłam się bo nie miałam możliwości rozwoju. Widziałam ogłoszenia na kierownika. Czy można aplikować CV ??Pozdrawiam
1
WITTCHEN S.A. 2015-08-21 16:15
Szanowna Pani
Wszyscy pracownicy w ramach benefitów oferowanych przez WITTCHEN, mają możliwość dokonania zakupów produktów firmowych w atrakcyjnych cenach. Serdecznie zapraszam do udziału w rekrutacji.
Pozdrawiamy dział HR
kubek 2015-09-05 13:48
Proponuję, żeby Wittchen założył własne forum na stronie bo uważam, że to mało profesjonalne, że pracownicy HR wypowiadają się tutaj tak skrótowo
2
Sprzedawca 2015-12-21 17:54
W dniu wczorajszym byłam z chłopakiem w jednym z salonów. Byliśmy zainteresowani męskim paskiem do spodni. Na sklepie była kierowniczka i dwie sprzedawczynie. Jedna z pań układała rękawiczki, natomiast dwie pozostałe stały sobie przy kasie i rozmawiały ze sobą na tematy prywatne. Żadna nie zainteresowała się nami, nie zaoferowała pomocy, nie zapytała jakiego paska szukamy. Byliśmy w tym momencie jedynymi klientami.

Jeszcze kilka miesięcy temu pracowałam w tym samym salonie. Nie przedłużono ze mną umowy dlatego, że w momencie kiedy wypełniałam swoje obowiązki wszedł "tajemniczy klient", którego nie zauważyłam. Jak widać wymiana całego personelu przez regionalną nie spowodowała cudownego polepszenia jakości obsługi, a nieobsłużenie klienta zdarzyć się może każdemu. W okresie przedświątecznym, gdzie najłatwiej zdobyć klienta, powinna być jednak szczególna mobilizacja wśród personelu.

W Wittchenie pracuje się bardzo dobrze, ale pod warunkiem, że jest zgrany zespół i fajna atmosfera. Jak salon wyrabia plany sprzedażowe to zarobić też można całkiem dobrze. Do pełni szczęścia trzeba jeszcze niestety trafić na mądrego i ludzkiego managera regionalnego. I tego wszystkim życzę.

Pozdrawiam
10
Sprzedawca 2016-01-01 15:43
Dziewczyny mnie nie znają, bo tak jak napisałam: wymieniony został cały zespół, łącznie z kierownikiem. Poza tym zgodnie ze standardami firmy KAŻDY powinien zostać obsłużony :)
3
izi 2016-05-17 13:28
obecnie są przyjęcia na magazyn w Palmirach... początkowo przez Agencje Pracy, a później bezpośrednio u Nich...
Bernard 2016-05-31 22:24
Przyjmują do pracy w Palmirach za pośrednictwem agencji pracy PracaInfo a potem przechodzisz już do samego Wittchena. Polecam kontakt z panią Iza z agencji 22 463-63-29
Miki 2016-08-05 13:31
Pracuję u nich za pośrednictwem PracyInfo w magazynie w Palmirach i wszystko jest w porządku z firma Wittchen. Kierownictwo w magazynie super !!!!
5
Łukasz 2016-09-19 18:30
@Miki,jutro jade podpisać umowę z PracaInfo
Więc jak finansowo?
jakie godziny?
Myszka*** 2016-09-24 22:24
Witam,
Pracowałam w Wittchenie przez okres 3 miesięcy. Mimo starań, zmian po 11-12 h i ogólnie przełożenia całego życia na pracę niestety,ale nigdy nie usłyszałam od kierowniczki dobrego słowa. Już tam nie pracuje,nie wiem dlaczego nie przedłużyli umowy i nie polecam.....
1
byly na szczescie pracownik 2016-09-24 23:36
Zarobkowo jest bardzo słabo. Kadra kierownicza zgarnia kasę za wszystkich a człowiek musi zapieprzać za pół darmo. Nie warto chyba że desperacko szukasz kasy jakiejkolwiek, to na chwilę tak.
1
? 2016-09-24 23:59
Udalo sie tobie dostać?
ola 2016-09-28 09:06
Dają umowe o prace wiec raczej za pół darnowo to się tutaj nie robi jak to niektórzy piszą. A do tego sprzedawca ma prawo do premii od kupionych rzeczy. A każdy z nas wie, ze jedna torebka to niekiedy majątek
Chelka 2017-01-03 11:35
Daruj sobie takie ubolewanie. Ja wiem, że ludzie szkołą się a potem idą do innej firmy. A my stali pracownicy czekamy na premie, która czasami ucieka przez szkolenia. Ja jestem zadowolona z tej pracy.
Handowiecie b2b 2017-01-15 19:34
Szukają handlowca b2b na mazowieckie. Ktoś więcej może cos napisać ?atmosfera, przełożony, benefity, zarobki, prowizje itp?
4
Polka 2017-01-25 18:38
Super firma, a jeśli chodzi o pracowników to już gorzej. Obrażacie ludzi z Ukrainy tylko dlatego, że pracują z zaangażowaniem i musicie podciągnąć tempo pracy. Byłam pracownikiem Wittchen a teraz mam własna firmę i wiem jak to wygląda z drugiej strony.Wstyd
pat 2017-01-27 15:12
kiepski płatnik, ciągle zatrudniają nowych , zwalniają starych pracowników , masakra nie polecam !!!!
1
pat 2017-01-27 15:12
kiepski płatnik, ciągle zatrudniają nowych , zwalniają starych pracowników , masakra nie polecam !!!!
1
Chelga 2017-01-29 11:31
Każdy może mieć swoja firmę, wypromować markę i płacić tyle ile będą chcieli pracownicy bez względu na prace. Życzę powodzenia . Ja pracuję w dobrej firmie i wiem jak niektórzy" przykładają" się do pracy a inni nie chcąc kablować nadrabiają za leni!!
Stary lis 2017-01-31 21:14
Jestem była pracownica. I źle wspominam pracę w salonie. Czy u was też kierownik nie robił nic i każdym zadaniem obciazal zwykłych sprzedawców ?? Nawet zamknięcia miesiąca były przez nas robione. Totalna żenada i kasa za takie zaangażowanie znikoma
3
Prezes 2017-02-03 13:09
co do opinii osoby Polka. Nie ma takiej sytuacji jak owa osoba opisuje. Sama nie wytrzymywała tempa pracy. tak własną firmę sklep spożywczy zapewne i sama wykorzystuje ludzi płacąc minimalną pensje. taka jest rzeczywistość.
Misia 2017-02-08 22:55
Dla mnie praca dla WITTCHEN-a to prestiż, który kiedyś zaowocuje czymś dobrym. Teraz mogę skorzystać z wiedzy doświadczonej firmy a z czasem można to wykorzystać dla siebie.
lisica 2017-02-19 23:27
Popieram, kierownicy bardzo często wysługują się osobami, że tak napiszę "pod sobą". Niejednokrotnie nawet ich na premii robią w konia, bo niby plany tylko jak za pół etatu mają i każdy Ciśnie na 200% jak nie więcej, nie widząc, że w ten sposób zabierają utarg swoim pracownikom. Dodatkowo wszystko co najgorsze to zawsze wina pracowników a jak coś do pochwały to tylko i wyłącznie kierownik :/ ale to wszystko zależyy po prostu od kierownika, osoby, nie od salonu.
1
Anita 2017-02-24 11:57
Bardzo się cieszę , że pracuję dla nich. To dla mnie prestiż.
Pomoc osobom palacym w magazynie. 2017-02-27 17:20
Hmmm pracaca na magazynie w palmirach jest calkiem fajna i przyjemna, gdyby nie to ze jest calkowity zakaz palenia papierosow. Nie wiem kto to wymyslil(chyba jakis idiota ktory nie pali i nie wie.jak to jest dla osoby palacej powstrzymac sie przez 8 godzin, czlowiek palacy nalogowo gdzie przez 8 godz. Nie moze zapalic jest ospaly i duzo mniej wydajny niz gdyby tego 1czy 2 papierosy w ciagu pracy zapalil.) To pierwsza firma ktora spotkalem gdzie nie wolno wyjsc na papierosa, mysle ze w koncu sie to zmieni i wtedy naprawde praca w Wittchen S.A bedzie naprawde mila, przyjemna i az bedzie sie chcialo tam isc i pracowac. A nawiasem mówiąc zmiencie to bo stracicie naprawde dobrych i wykwalifikowanych pracownikow. Pozdrawiam cala centrale gdzie nie maja takich beznadziejnych zakazow.
1
Joanna 2017-03-01 09:18
Czym wyróżnia się WITTCHEN jako pracodawca?
A co z osobami, które jeszcze nie mają doświadczenia zawodowego, a chciałyby zdobyć je właśnie u Państwa?
Na te i więcej pytań odpowiedziała dla nas HR Manager firmy WITTCHEN S.A. Cały wywiad dostępny pod linkiem: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,13937,wywiad-katarzyna-korda Która z informacji zawartych w wywiadzie była dla Ciebie najciekawsza?
Natalia 2017-03-19 11:05
WITTCHEN to super firma , światowa marka. Firma wysoko ustawiła standardy i jesli ktoś chciałby po leserować lub byle jak wykonywać swoja pracę to nie ma tu miejsca. Budowanie pozycji na rynku trwa latami.
miestress9 2017-03-28 13:57
Ty chyba sobie kpisz... palenie to nałóg jakby nie było, czemu mieliby to popierać i pozwalać na wyjście na fajkę, bo komuś się zachce?? o.O od tego jest przerwa, na 8h Ci przysługuje chyba 30min. więc już bez przesady.
Iza 2017-03-28 18:29
WITTCHEN S.A. to moja firma w której pracuje już długo. Ja sobie chwalę pracodawcę, jak komuś źle niech odejdzie.
Mmmmmm 2017-05-04 18:53
Pracuję w Wittchen już bardzo długo, jestem zadowolona z atmosfery panującej w salonie, oraz w regionie, mamy świetny kontakt Z naszą men. Regionalna oraz z osobami z centrali, choć zdarzają się tam wyjątki.
Wynagrodzenia. Wg mnie bardzo dobre, do tego dochodzą premie uznaniowa i w towarze.
Polecam.
1
Natalia 2017-05-09 20:01
W najnowszej ofercie znalazłam pracę dla młodszego specjalisty ds. zakupów i mam pytanie czy jest jeszcze aktualna? Słyszałam wiele dobrego o firmie i dlatego zależy mi na pracy. Może jeszcze dowiem się jak atmosfera?
towarzysz 2017-06-30 18:35
Dla prawdziwych handlowców szczerze odradzam. Firma bez klasy. Nie polecam
Miki 2017-07-19 21:56
Powiedz coś więcej, w czym brak klasy?
Zdzisław Pietrucha 2017-07-20 09:07
Atmosfera jak w każdej firmie - sama ją tworzysz ;)
Zdzichu Pietrucha 2017-07-20 09:11
A co niepalący mają za ciebie zapierniczać. Przestań się ośmieszać.
Mania 2017-07-25 10:56
WITTCHEN potrzebuje trochę pracowników, to fajnie .
Nick 2017-07-27 11:24
PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY (B2B)
Ktoś może coś napisać w temacie ? (targety, wynagrodzenie, atmosfera....)
Nick 2017-07-27 11:25
PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY (B2B)
Ktoś może coś napisać w temacie ? (targety, wynagrodzenie, atmosfera....)
Brunon 2017-07-28 21:40
Fajna firma, dla każdego kto lubi pracę ogólnie. W każdej firmie trzeba pracować i tacy ludzie nie narzekają bo potrafią sobie wszystko ułożyć. Nie mają problemów z kierownikami ani ze współpracownikami.
Pracowniksprzedawca 2017-08-08 09:53
Firma z taką pozycją w branży jak WITTCHEN z całą pewnością nie zwolniłaby pracownika bez podania powodów. W najlepszym przypadku robili redukcje etatów lub ktoś sobie nagrabił i został zwolniony dyscyplinarnie.
Zostaw swoją opinię o WITTCHEN S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WITTCHEN S.A.