brak logo

Vetro Polska

Czeladź

Opinie o Vetro Polska

. 2010-06-29 15:45:53
co kto lubi... umowa o prace od strzała ale praca za najnizsza krajowa (970 pln) Po rozmowie kwalifikacyjnej wszyscy uciekali ;) Potem jest test z lutowania drucikow do goracych plytek. Z tego co widzialem pracuje tam duzo dziewczyn takze praca strasznie ciezka chyba nie jest ;)
demotywator 2011-01-20 15:03:47
nie jest ciężka praca???człowieku ty chyba tam nie pracowałes;/ piszesz o fotowoltanice A TO tylko dodatek do tej firmy nic wiecej ... na codzien wykrawa ,maluje i pakuje sie tam szklo .. sam napisales ze praca za najnizasza krajowa hahaha szkoda tylko ze niektorzy nawet tej najnizszej klrajowej nie dostaja... co do tego ze pracuja tam kobiety to fakt szkoda tylko ze wykonuja cholernie ciezka prace np. musza ciagnac ciezkie palety ze szklem ,pracuja na hartownicy i pisakarce w kurzu i halasie ..firma nie płaci żadnego szkodliwego takim osobom ... ludzie maja obcinane gaże za chorobowe w najgorszym wypadku sa zawlniani zaraz po powrocie z chorobowego .. malo tego nie szanuje sie tam ludzi ..jednym słowem obóz pracy;/;/......a co do samej pracy i relacji miedzy pracownikami to jest totalna porazka .. robia tam calymi rodzinami i jezeli jakis nowy pracownik wykonuje lepiej prace niz np.ich ciocia,żona,wujek czy brat to robi sie wszystko zeby takiego pracownika usunac żeby nie zagrozil zwolnieniem jakiegos lenia z rodziny a takich tam nie brakuje........ludzie osobiscie 10 razy bym sie zastanowil zanim bym sie tam przyjął po raz kolejny;/
motywator 2011-01-25 21:53:52
to ladna patologia, z drugiej strony jak takie warunki to czemu tam siedziales? Nie gadaj prosze o bezrobociu w okolicy bo z pamieci moge ci przytoczyc: idl, johnsona, m1, magazyn kolo m1(spv chyba) reszta wyleciala mi z glowy. I to wszystko na terenie, lub do 10km od Czeladzi. Do tego dochodzi Sosnowiec, Katowice, Tworzen w DG (problematyczny dojazd), Bedzin. Alternatywa jakas jest a i recepta prosta - nie chcesz zapieprzac lopata? Rob wozki!
anonim 2011-01-27 15:03:11
no owszem patologia i tu sie zgodze... nie zamierzam pisac o bezrobociu poniewaz dla chcacego nic trudnego ale uwierz ze jest tam potwornie chora atmosfera..... w innych zakladach(nie we wszystkich) ludzie potrafia byc dla siebie ludzmi ..sam widzialem jak traktuja tam nowych ..ba nawet jak traktuja tam wieloletnich pracownikow... żenada... za takie male zarobki pracownik pracownikowi tzw.świnie podkłada byle tylko utrzymac sie w pracy ...wielokrotnie jeden drugiego "sprzedaje"w biurze ,opowiadaja jakies bzdury jeden na drugiego ... fałsz i obłuda w 2 słowach ....szkoda tylko ze dyrekcja nie patrzy obiektywnie na pracownikow tylko ocenia "ze słuchu".. tak nie powinno sie traktowac ludzi....a pracowałem tam bo slyszalem ze przyjmuja i tyle..na szczescie jest wolnosc słowa i kazdy ma prawo wypowiedziec sie na dany temat :) jezeli chcesz osobiscie sie o tym przekonac to prosze bardzo zatrudnij sie tam nikt ci tego nie broni :)
1
pozdro 2011-01-31 21:41:41
wierze na slowo - zreszta za taka stawke to mi sie nie opłaca wstawać do roboty ;)
Były Pracownik 2011-03-10 21:31:18
Ja też tam pracowałem i wypowiadam się bardzo dobrze o tej firmie. Wystarczy tylko trochę chęci, twórczości i smykałki do pracy. Brak narzekania a co do fotowoltaiki to jest banalnie proste, wystarczy się przykładać do pracy - nic więcej. Zarobki nie są wysokie ale lepiej tyle niż nic siedząc w domu na kanapie. Poprostu nie jest to praca dla leni.
L4 2011-03-22 12:42:25
Popieram Twoją opinię.
Pracowalam tam ,masakra.Poszlam na L4 tak mi kręgosłup siadł,jak wrócilam po tygodniu dostalam wypowiedzenie!!
Masz racje,że pracują tam całe rodziny(na piecu matka ,na polerce syn,na piaskarce ojciec)
oboz pracy za 970 zl
ZAKAZ PALENIA !! a kierownicy na popoludniowej zmianie sami pala na Hali-nie wspomne o tych paniach na pakowaniu- i tej na Piecu !!długo by tu pisac i wymieniac.

Prezesik przyjmuje tych co mają grupe inwalidzką bo nie musi za nich placic.Sprzątaczka ktora tam zapierdziela na maxa jest mile widziana:)bo co....ma grupe.Nikomu nie życze tam pracowac,Oni są jak jedna wielka rodzina!!!
wolność 2012-02-22 22:17:51
Ja też tam pracowałam ;/ Jest tam diabelnie ciężka praca ,a zarobki zupełnie nie do przyjęcia , premie przyznawane nie według tego jak ktoś pracuje tylko według uznania tzw.\\\"góry\\\" czyli : jak ktoś chodzi podlizuje się, ma znajomości, to ma wyższą premię . Kobiety tam pracujące dźwigają takie ciężary że masakra,ciągną skrzynie pełne szkła, a stawki mają dużo niższe niż nawet nowo przyjęci mężczyźni.zakład powinien nazywać się Familii Vetro hahaha :D pracują tam klany rodzin i nowo przyjęci z poza klanu nie mają łatwego życia , uprzykrzanie życia po przez obstawienie takiej osoby na gorsze stanowiska.Na pytanie dlaczego tam ludzie pracują nawet Ci którym to nie pasuje odpowiem krótko: są to osoby przeważnie w takim wieku że naprawdę nie jest im łatwo o pracę:( Poza tym często są jedynymi żywicielami rodziny :( Młodzi popracują parę miesięcy i uciekają. Nawet mimo szczerych chęci nie jestem w stanie napisać ani jednej pozytywnej rzeczy na temat tego \\\"idealnego\\\" zakładu ;/ może to że były tam dwie osoby z którymi mogłam szczerze pogadać, oczywiście z poza klanu ;D Reszta to sam fałsz!! i tylko patrzą jak Ci uprzykrzyć życie ;/
2
wolność 2012-02-22 22:24:21
Ciekawe na jakim stanowisku ?? No skoro tak Ci tam dobrze było to czemu już nie pracujesz ??? Czyżbyś się rozleniwił , bo sam piszesz że to praca nie dla leniów ;/
1
bezrobotny 2012-03-30 11:53:09
Jestem bezrobotny, szukam pracy i znajomy podał mi numer tel. do Vetro.Nie wiem czy tam pracował czy nie.Napiszcie czy warto tam składać papiery?Po przeczytanych opiniach /NIC DOBREGO/odłożyłem słuchawkę i zastanawiam się czy jest sens tam się pakować?Ile tam można zarobić, są nadgodziny, ile zmian itp.Napiszcie.Dzięki.
1
Robson 2012-07-24 11:33:40
. - 2010-06-29 15:45:53

co kto lubi... umowa o prace od strzała ale praca za najnizsza krajowa (970 pln) Po rozmowie kwalifikacyjnej wszyscy uciekali ;) Potem jest test z lutowania drucikow do goracych plytek. Z tego co widzialem pracuje tam duzo dziewczyn takze praca strasznie ciezka chyba nie jest ;)
Jedna Wielka pomyłka
1
jjjj 2012-08-19 23:39:31
brud,smród i ubóstwo banda klika ogólna żenada dosłownie!!!!
1
bb 2012-10-19 12:28:18
Popieram !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2
12345 2013-03-03 15:31:01
co wy ludzie za gupoty piszecie robic wam sie niekce w [usunięte przez moderatora] scie byli i roboty nie widzieli ino byscie lerzeli i spali i dobrze jedli . praca tam jest super morze byc nawet jest lrzejsza od snu pienjarzki na czas a nawet wczesniej dzienki dobrodziejowi prezesowi prezes jest prawdziwym dzeltemenem ogulnie jest dobrze my przodownicy pracy
2
anonim 2013-06-19 18:15:06
Możecie napisać coś więcej na temat warunków pracy może coś się zmieniło przez ostatnio rok w Vetro Polska?
interesant 2014-03-10 23:38:51
Chyba nic sie w Vetro nie zmieniło, bo jak komentarzy nie było, tak nie ma, szkoda, bo jestem zainteresowany firmą.
yuo 2014-04-09 22:49:54
Naprawdę nic się nie zmienia? Nawet w lepsza strone, nie wspominając o tym drugim kierunku zmian, czyżby praca w Vetro była monotonią?
Insta 2014-04-23 12:46:44
Słyszałam ostatnio że w czeladzi jest jakas firma produkcyjna, coś z lampami, abażurami do żyrandoli. Czy to chodzi o Vetro?????
arbuz 2014-10-15 18:47:31
ale to chyba pomyliles firmy, bo przeciez Vetro nie zajmowała się produkcja takich rzeczy?? Juz sam nie wiem, ale z checia sie dowiem czy to ta firma ;)
Gościu 2014-10-19 10:21:27
Vetro oprócz obróbki szkła zajmuje się produkcją kompletnych lamp od podstaw. Niedawno otworzyli nowy dział obejmujący obróbkę metalu i lakiernię proszkową, który wytwarza elementy do tych właśnie lamp, ale ma także świadczyć usługi klientom zewnętrznym. Generalnie sytuacja nie jest najgorsza, choć zawsze może być lepiej.
1
Bartek 2014-10-31 23:21:50
Hej :) chciałbym się dowiedzieć czy Vetro Polska przyjmuje osoby na staż i z ewentualną możliwością przedłużenia umowy później na stałe ? Jakie są relacje interpersonalne na zakładzie ? bardzo są ''życzliwi'' dla siebie czy jednak można bez problemów nawiązać pozytywne relacje z innymi ? Jaka stawka na godzinę czy ryczałtem + nadgodziny ?
dzingi 2015-01-07 18:09:23
Myślę, że dobrą formą dowiedzenia się tego i owego będzie napisanie bezpośrednio do firmy. Może udzielą Ci tak szczegółowych informacji, które byłyby przydatne również i innym osobom przy podejmowaniu decyzji o zatrudnieniu, nie sądzisz? Tu jest do nich kontakt http://www.vetropolska.eu/ więc w razie czego napisz tu proszę.
1
fadop 2015-01-26 22:58:50
ja tez jestem zaintersowany ta firma malo komentarzy widze na temat który mozna byloby wiedziec cos wiecej hmm mysle ze firma napisze wszystkie superlatywy zeby pokazac sie dobrym swietle wiec nie wiem czy to dobry pomysl pisac do nich i pytac o odpowiedzi a tytaj doswiadczona osoba zawsze cos wiecej doda czy warto aplikowac do nich.
zbyszek 2015-02-12 19:51:33
praca ciężka na trzy zmiany wynagrodzenie marne atmosfera okropna wszędzie kamery donosicielstwo ludzie traktowani jak śmieci nowi nieakceptowani przez starych pracowników i kierownictwo zachorujesz nie dostajesz premii przez 3 miesiące nawet urlop tylko wtedy kiedy dyrektor chce itd przykro mi ale tak właśnie tam jest
1
Anna 2015-02-12 20:19:38
Hej! naiwny człowieku firma nigdy ci prawdy nie powie zwłaszcza gdy im dużo ludzi ucieka i nie ma kto pracować.W zimie praca w chłodzie i lodowatej wodzie mycie szkła, latem 40 stopni piece kobiety nieprzytomne z gorąca ,szkodliwe farby ,zarobek to najniższa krajowa plus 150 premii uznaniowej jak macie nóż na gardle to możecie się tam zatrudnić
1
jadka 2015-03-30 03:17:17
Witam najbardziej zorientowanych w temacie, a mianowicie chce stworzyć niepowtarzaly klimat do restauracji którą nowo plauje otworzyć, dlatego myślałam o nietypowym i nie powtarzalnym oświetlweniu, np o kloszach ciekawych, słyszłam że produkty Vetro Polska z Czeladzi są warte uwagi, stąd też piszę, ale niestety nigdzie nie znalażłam od jakiej ilosci sztuk realizują zamówienie. Ktoś wie
1
klaudia 2015-04-17 14:16:53
pisaliście wcześniej że z firmy sporo ludzi ucieka, więc proszę napiszcie konkretniej coś o tej rotacji i czy rzeczywiście warunki pracy są takie złe jak pisaliście
oksej. 2015-05-03 21:32:43
Z tego co mi wiadomo to wszelkie informacje na temat tej rotacji nie są prawdziwe. Bo śledzę już dłuższy czas ogłoszenia o pracy do Vetro Polska i nie mogę znaleźć niczego ciekawego. Nie wiem czy to ja źle szukam czy też rzeczywiście już długi czas nie ma ogłoszeń o pracę. Orientuje się ktoś może lepiej ode mnie ?
nina 2015-05-29 21:24:01
Witam.Co do przjec do pracy do Vetro to nie ma. Własnie zwalniaja ludzi bo nie ma pracy.
2
dina 2015-08-31 15:07:24
hej hej i jak cos sie zmienilo w vetro polska? bo wlasnie widze ze nie ma zadnych ofert pracy..@ nina a czym byly spowodowane te zwolnienia? jakie problemy wczesniejsze firmy? mama nadzieje ze sie uregulowalo bo sama chce sie tam zalapac do pracy, ale nie wiecie kiedy znow zaczna sie nabory do firmy?
nina 2015-09-27 17:43:28
no hej zwolnienia były spowodowane brakiem zamówien i jak mi teraz wiadomo to dalej jest lipa i nie ma co robic.
piątek 2015-09-30 18:17:41
@nina - chyba aż takiej lipy nie ma, bo nie widziałam, żeby pojawiło się jakiekolwiek ogłoszenie pracy. Na pewno rotacji pracowników aż takiej dużej nie ma. Wiadomo, że o sukcesie firmy w głównej mierze zależy jakość usług jakie oferuje. Widocznie się u nich polepszyło, zwłaszcza atmosfera i warunki pracy.
nina 2015-10-16 11:03:24
piatek- powiem tak nie dawno tam pracowałem i byłem zadowolony z pracy lecz były zwolnienia z braku zamówień jak pisałem wczesniej. I wiem ze na dzien dzisiejsz nie ma przyjec.
zzz 2015-10-31 11:12:55
No to nie jest tak źle @nina. Rotacji w firmie nie ma, to dobrze o nich świadczy. Mimo to jestem ciekaw czy niedługo pojawi się u nich jakieś ogłoszenie pracy, bo chętnie znalazłbym zatrudnienie u nich. Ciekawi mnie w ogóle jak wygląda u nich rozmowa kwalifikacyjna, może wiesz? Z góry dzięki za odpowiedź
moro 2015-11-02 16:11:23
w tej firmie nikt nie zostaje zwolniony z powodu braku zamowień to jest tylko taka zabawa jak chcą sie pozbyć parę osób które nie mają dobrej opini nie wiedzac nawet o tym to właśnie tak się robi i dlatego zostałes zwolniony wiem coś na ten temat jak byleś zadowolony z takiego zarobku to gratuluję widać można cie zadowolić byle czym
3
nina 2015-11-22 18:57:07
jak nie wiesz ile tam zarabiałem to nie powinienes kogo kolwiek obrażać i pisac ws ten sposób
Ola 2015-12-08 15:03:52
@nina może w takim razie zdradzisz ile zarabiałaś w Verto? :) Zastanawiam się nad złożeniem do nich CV i informacja odnośnie płacy byłaby tu bardzo pomocna. Z góry dziękuję!
romwet 2016-04-17 12:11:37
@nina to może właśnie napisz konkretnie jaką stawkę wynagrodzenie tam zarabiałaś. na pewno w tak znanej firmie nie są to stawki małe, obróbka i cięcie szkła to się jednak ceni bardzo jeśliś fachowiec dobry
1
Robi 2016-05-20 18:22:47
No właśnie ja słyszałem, że im lepszy fachowiec (mam tu na myśli staż pracy i zdobyte w tym czasie doświadczenie) tym wypłata tutaj rośnie, także w zasadzie wydaje mi się to całkiem uczciwe podejście do pracownika.
1
Zostaw swoją opinię o Vetro Polska - Czeladź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Vetro Polska