brak logo

Amex

Kraków

Opinie o Amex

anonim 2009-05-15 19:09
praowalem i nigdy wiecej....radze trzymac sie z daleka
2
Gall 2009-12-03 15:31
a ja tez pracowalem, ale calkiem milo wspominam. duzo nie placili, ale atmosfera zla nie byla. jesli chodzi o mozliwosci rozwoju i robienia kariery, to pewnie tez bez fajerwerkow, wiec na prace na cale zycie chyba nie polecam, ale spotkania integracyjne byly bardzo fajne
pracownik 2012-10-12 14:55
Pracowałem jakiś czas temu opinie wystawiam po sporym czasie aby była konstruktywna i obiektywna:

Plusy:
1) Prezes człowiek na poziomie i bardzo konkretny z ciekawym poczuciem humoru
2) Obiady współfinansowane przez firmę

Minusy
1) W ciągu mojego krótkiego pobytu w tej firmie rotacja pracowników spora ( pracę zmieniły lub nie przedłużono im umowy z tego co pamiętam 4 osoby w ciągu 5 miesięcy przed moim podjęciem pracy nie było lepiej ) na rozmowie rekrutacyjnej uważali ze praktycznie nie ma zmian w kadrze
2) Wynagrodzenie
3) Kadra dyrektorska która próbuje sprawiać wrażenie że mają wszystko bardzo dobrze poukładane a tak naprawdę ciężko z nimi rozwiązywać problemy bo zawsze umywają od wszystkiego ręce i ciężko o konkretne decyzje z ich strony jeżeli sprawa nie jest prosta
4) Stanowiska managerskie całkowicie fikcyjne stworzone aby lepiej wyglądać w oczach dostawców - zakres obowiązków i możliwości decyzyjności na poziomie stanowiska specjalista brak możliwość kreatywnego rozwoju
5) Kadra dyrektorska ukrywa wiele rzeczy przed Prezesem a jak ich wpadka wychodzi na jaw przenoszą winę na \\\"managerów\\\" bez możliwości obrony tych ostatnich
6) Brak możliwości wykazania się umiejętnościami oraz wprowadzania jakichkolwiek pomysłów
7) Wiele rzeczy w tej firmie robi się bardzo na pokaz
8) Dyrektorzy bez odpowiednich kompetencji i umiejętności prowadzenia zespołu.
9) Brak możliwości rozwoju

Ogólnie praca dla studenta praktykanta niż dla kogoś kto szuka pracy pełnej wyzwań.

Wypowiedź wydaje mi się obiektywna pisana w momencie gdy od kilku miesięcy pracuje w innej firmie na stanowisku prawdziwie managerskim.
4
pieniądze 2015-04-27 10:22
począwszy od managerów do specjalistów wynagrodzenia są na bardzo niskim poziomie więc każdy szuka czegoś atrakcyjniejszego z czasem. Firma też zatrudnia pracowników o niższych kompetencjach mając spore ograniczenia finansowe w wyniku czego nie zawsze się oni sprawdzają
1
ostra 2016-05-18 09:10
wiesz, sama podstawa w dystrybucji artykułów szkolnych i biurowych może i nie będzie wysoka ale myślę że zacnie sobie powinieneś jako przedstawiciel handlowy na prowizjach nadrobić jak się postarasz ostro
volki 2017-08-08 21:42
nawet nie próbujcie!ta firma to jeden wielki dramat!
4
volki 2017-08-08 21:42
nawet nie próbujcie!ta firma to jeden wielki dramat!
7
fiona 2017-09-28 18:26
płace bardzo marne,socjal niezły i to w zasadzie tylko tyle dobrego,
atmosfera w tej firmie jak z Monty Pythona i taki też poziom ludzi na
kierowniczych stanowiskach (o dyrektorach lepiej nie wspominać).Nie wiadomo kto za co odpowiada,powszechna spychologia
.Dogodne godziny pracy -też na plus
tyle że całokształt to jednak wielka porażka,stracone dwa lata!
4
była pracownica 2017-10-10 11:50
Pracowałam 13 lat w tej firmie i to był koszmar, przeszłam przed kilka stanowisk i niestety potwierdzam to co napisali moi poprzednicy. Spychologia, kadra kierownicza na bardzo niskim poziomie. Płace minimalne. Nabawiłam się depresji i nerwicy, teraz się leczę pracując już u innego pracodawcy od 3 lat i muszę powiedzieć że nie ma porównania. Socjal to nie wszystko. Firmę tworzą ludzie i o ludzie należy dbać. Gdy 99% pracowników przychodzi rano do pracy z ogromna niechęcią to nie ma co się dziwić że opinie są takie jakie są. Niestety w tamtym okresie nie mogłam sobie pozwolić na utratę zarobku i męczyłam się tyle lat.
Nikomu nie życzę takiej pracy.
3
katana 2017-10-11 10:56
Kilka lat mordęgi,przede wszystkim beznadziejni ludzie,którzy zamiast tworzyć zespół
,,chodzą pod dywanem" byle tylko nie musieli zrobić czegoś co wiąże się z odpowiedzialnością,
zarobki malutkie, atmosfera tragedia.Zasuwaj i przypadkiem się nie odzywaj,a na widok właściciela
uśmiech i ukłon (tylko głęboki).
4
pracownica 2017-10-13 14:27
Beznadziejna firma, za taką orkę płacą minimalnie. Przełożeni nie podejmują decyzji byle by zwalić odpowiedzialność na pracownika niższego szczebla. Praca dobra na chwilę, ale polecam w między czasie szukac czegoś dużo lepszego. Brak możliwości rozwoju. Kompletnie beznadziejna atmosfera.
3
Zostaw swoją opinię o Amex - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amex