Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EMAG

Pracowałeś w firmie EMAG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Teodor - 2013-08-02 08:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W EMAGU są zwolnienia i będą nadal w najbliższym czasie - uciekajcie z tej firmy. Z nauką koniec, niedługo nie będzie projektów, ale do tego czasu ludzie sami się wyniszczą wewnętrznymi działaniami odgórnymi. Szkoda czasu i nerwów. Tylko nieliczni przejdą do spółeczek naczelnego powstałych z majątku Emagu.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 11:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teodor z jakiego powodu w firmie EMAG dochodzi do zwolnień? czy ta firma ma jakieś problemy finansowe?
zdjecie uzytkownika
teodor - 2013-08-06 16:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie ma problemów finansowych tylko problemy w zarządzaniu organizacją i chęcią sprywatyzowania przez ekipę aktualnie rządzących (kadencja przecież kiedyś musi się skończyć:)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 16:27:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teodor w takim razie w firmie EMAG nie ma żadnych zamieszań związanych z wypłacaniem wynagrodzeń? pensja jest na czas?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-10 03:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Da się tam coś zjeść w okolicy EMAG Katowice?
zdjecie uzytkownika
zyź - 2013-11-28 22:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Da się zjeść. Na parterze mają stołówkę. Ciepłe potrawy, pieczywo, drożdżówki itd.
zdjecie uzytkownika
piotrW - 2013-12-31 19:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-08-10 03:15:04]:
W emagu jest pensja na czas, ale poza tym to jeden wielki (usunięte przez administratora) Wokół emagu, rozrastają się coraz bardziej firmy z tzw. "podwórka" zarządzane przez krewnych i znajomych "królika". Zresztą owe firmy też ostatnio rozmnażają się przez pączkowanie i coraz bardziej wysysają ostatnie cenne produkty i ludzi z emagu. Już dawno ktoś powinien złapać za pałę i rozgonić całe towarzystwo, pseudo-życzliwych "kompetentnych" kierowników karierowiczów i innej maści naukowców, którzy już sami nie wiedzą do jakiej uczelni się podczepić. A już tytuł profesora emag, to jest po prostu żenujące przegięcie.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-01-20 22:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotrW - 2013-12-31 19:36:06]:
No nieźle się(usunięte przez administratora)zapędza. Tylko czekać jak wyprowadzi ośrodek szkolenia do GAWOS pod pretekstem że nie przynosi zysku i CBC sprywatyzuje jako swoją kolejną spółkę. To wszystko w imię kasy i zachłanności. Ale w życiu wszystko wraca jak bumerang. Wszystkiego dobrego panie dyrektorze:(
zdjecie uzytkownika
grześ - 2014-02-08 14:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na ich stronie jest napisane, że emag aktualnie nie prowadzi żadnych rekrutacji, jakby jednak kogoś potrzebowali to proszę o komentarz. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ujek Ben - 2014-02-25 00:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trudno się nie zgodzić z przedmówcami. Fałsz, obłuda, kolesiostwo, to codzienność. Wystarczy popatrzeć kto kieruje działem P-O i CBiC - firma rodzinna. Co chwilę sprzedaje grunty. Spółki córki, spółki wnuczki, spółki prawnuczki za to kwitną. A wszystko za pieniądze podatników. Taki polski model biznesu !
Nic tylko się dołączyć do pozdrowień dla dyr ;(
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-06-30 18:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ujek Ben - 2014-02-25 00:14:26]:
Oby w firmach było jak najmniej takich dyrektorów jak ten z Emag. Manipulowanie pracownikami to jego domena, niszczy ludzi obwiniając ich za rzeczy, które sam każe im robić. Czyste szaleństwo. Radzę omijać tę firmę.
zdjecie uzytkownika
sebastian - 2014-06-30 23:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki bardzo za te wszystkie opinie, może rzeczywiscie lepiej poszukac pracy gdzie indziej. dodam temat do śledzonych, więc dostane powiadomienie na maila jak ktoś odpisze. Prosiłbym więc o komentarz gdyby jednak ktos był zadowolony.
zdjecie uzytkownika
Zrezygnowany - 2014-07-16 16:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sebastianie. Jeżeli jesteś zaraz po studiach to jak najbardziej się ubiegaj o pracę w Emagu. Jeżeli masz już doświadczenie to sobie daruj.
Plusy firmy:
- wypłata w terminie,
- dobra atmosfera, aczkolwiek fałszywi ludzie :
Minusy firmy:
- nędzna płaca,
- mętne przyznawanie premii,
- kolesiostwo,
- wieczne obietnice,
- protekcjonalne traktowanie nieudaczników będących znajomymi kierownictwa,
- od 2 lat zwalniają się najwartościowsi pracownicy,którzy odchodzą do poważnych firm,
- niestety obłuda i brak perspektyw.
zdjecie uzytkownika
sebastian - 2014-07-16 21:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę jestem zdezorientowany. Niby zachęciłes do palikowania do EMAG, ale jednocześnie lista minusów jest dosyć pokaźna. Chociaż pisałes hasłami i ogólnikami, tkże może nie jest tak źle, jak to sobie wyobraziłem. Dzieki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
zrezygnowany - 2014-07-21 10:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JAK pisalem. Zatrudnic sie zeby zdobyć doswiadczenie to jak najbardziej. Kariery i kasy tam raczej nie zrobisz .
zdjecie uzytkownika
ubawiony - 2014-07-22 18:14:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak zawsze - pracownicy chcą mieć więcej do powiedzenia od pracodawcy.
Narzekacie jakbyście mieli na wypłacie najniższą krajową.
zdjecie uzytkownika
Były ZBA - 2014-08-04 17:39:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak tam u kierownika Kota
Bo jak tylko został kierownikiem (a wczesniej kablował na poprzedniego) to rozpoczął czystki :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2014-08-08 14:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kierownik Kot to już historia. Dawny EMAG to historia. Czystki i reorganizacja... I tylko ubawiony ma jeszcze z czego się śmiać.
zdjecie uzytkownika
Szczęśliwy EMERYT - 2014-09-08 21:45:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
EMAG spada na dno, rozszabrowany, szkoda tylko fachowców, a młodzi kierownicy - komputerowo wychowani, bez doświadczenia i praktyki, myślą że są niewiadomo kim. Czasem piana uderza do głowy.
Szkoda, kiedyś to była super firma, rozwijająca się, szanowana, a pracownicy to była jedna wielka rodzina. To już historia. Cieszę sie, że jestem emerytem, bo serce pęka jak widać zgon EMAGu.
zdjecie uzytkownika
Tymek - 2014-09-23 01:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Instytut Technik Innowacyjnych EMAG jest instytutem badawczym zajmującym się kompleksowym tworzeniem nowoczesnych urządzeń, systemów oraz technologii stosowanych w wielu dziedzinach życia gospodarczego i społecznego. Prowadzą badania naukowe i prace rozwojowe w obszarach: energoelektroniki i automatyki; monitorowania systemowego, operacyjnego i lokalnego; informatyki stosowanej oraz metrologii przemysłowej.
zdjecie uzytkownika
Gustaw - 2014-09-25 11:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Tymek - 2014-09-23 01:40:48]:
Potwierdzam Emag to dno totalne jako firma na rynku.Atmosfera fatalna, wszyscy kopią sobie dołki pod nogami. Kierownictwo naczelne patrzy tylko na swoją kieszeń.Na pozór uprzejmość a poza plecami obrabianie. Celowe pokazywanie przez dyrekcję że kierownictwo jest niekompetentne (bo niewygodne na daną chwilę) to codzienność.
zdjecie uzytkownika
Arcia - 2014-10-21 02:25:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ktoś wcześniej pisał że warto iść do EMAGu jak chce się zdobyć doświadczenie - nadal potwierdzacie ? Własnie kończę studia i szukam czegoś w stylu stażu/pracy z ewentualną dłuższa współpracą. Przyjmują bez żadnego doświadczenia w branży ? Jakiego rzędu wynagrodzenie można dostać ? A jak atmosfera pracy? Bardzo próbują stłamsić pracowników?
zdjecie uzytkownika
Były - 2014-11-03 12:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Arcia - 2014-10-21 02:25:41]:
Z jednej strony Emag się chwali na stronie internetowej że się rozwija a z drugiej zwalnia ludzi z przyczyn ekonomicznych. Coś nie tak chyba.
zdjecie uzytkownika
wori - 2014-11-05 17:23:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Były - 2014-11-03 12:35:21]:
nie zawsze do rozwoju firmy potrzebna jest duża liczba pracowników. A względy ekonomiczne no cóż... coś musieli podać. Faktem jest , że jesli ktoś szuka tutaj pracy to w tej chwili śmiało może odpuścić sobie Emag. Nie prowadzą obecnie żadnej rekrutacji i chyba sporo czasu minie do nastepnej którą rozpoczną
zdjecie uzytkownika
Tom - 2014-12-05 11:04:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Podsumowując organizacja źle zarządzana przy braku kompetencji w zarządzaniu naczelnego. Ruskie zasady władzy sprawdzą się tylko do czasu.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EMAG
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy EMAG?
Zadaj pytanie
x