Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoła Policealna
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EMAG

Pracowałeś w firmie EMAG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2012-08-21 16:37:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego nikt nie zrobi porządku z tym \\\"naczelnym\\\", który robi tam co chce (oczywiście na swoją korzyść pod pozorem ciągłej restrukturyzacji) on psuje tą organizację. Wpuścić do Emagu porządnego menagera to wyprowadzi firmę w dobrym kierunku. Daje ludziom kierownicze stanowiska, a potem każe im robić porządki w tych działach takie jakie on chce. Nie wykonasz zadania odpadasz bo się nie nadajesz, wykonasz zadanie też odpadasz, bo tak namieszał, że nie pozostaje mu nic innego jak zwolnić takiego kierownika, by on jako dyrektor pozostał z czystą twarzą. Jak na razie metoda skutkuje, ale jak pracować w takiej firmie? To nie jest firma prywatna, a za taką dyrektor ją uznaje. Oczywiście najlepszymi kandydatami w spółkach powstających na bazie Emag są dzieci naczelnego - dajcie spokój z taką organizacją.
zdjecie uzytkownika
obecny - 2013-01-23 16:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osobiście nie polecam firmy, szkoda czasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne, brak rozwoju, a stanowiska kierownicze obsadzane nie na zasadzie kompetencji ludzi tylko rozdawane wśród tych, którzy nie przeszkadzają naczelnemu w rozwalaniu firmy i wyprowadzaniu z niej dorobku państwowego. Swoją drogą niezły z niego manipulator. W zależności z kim rozmawia mówi co innego, a wymyśla rzeczy niestworzone, myśląc, że ludzie się wzajemnie nie komunikują. A może by tak w ramach oszczędności zrezygnował z osobistego kierowcy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-04-29 11:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecny - 2013-01-23 16:41:51

Osobiście nie polecam firmy, szkoda czasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne, brak rozwoju, a stanowiska kierownicze obsadzane nie na zasadzie kompetencji ludzi tylko rozdawane wśród tych, którzy nie przeszkadzają naczelnemu w rozwalaniu firmy i wyprowadzaniu z niej dorobku państwowego. Swoją drogą niezły z niego manipulator. W zależności z kim rozmawia mówi co innego, a wymyśla rzeczy niestworzone, myśląc, że ludzie się wzajemnie nie komunikują. A może by tak w ramach oszczędności zrezygnował z osobistego kierowcy.
A co tam słychać u pani kierownik [usunięte przez moderatora]? Dalej robi wszystko by osiągnąć sukces?
zdjecie uzytkownika
Geek - 2013-05-01 18:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można coś więcej, jakieś konkrety? Pensja wpływa na czas? Są związki zawodowe w firmie?
zdjecie uzytkownika
Były - 2013-05-08 22:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pensja wpływa na czas. Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Najlepiej, jakbyś był kolegą kumpla kierownika. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej
zdjecie uzytkownika
arek - 2013-05-20 09:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Były co masz dokładnie na myśli pisząc "Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej"? Idę tam na rozmowę w sprawie pracy za parę dni dlatego się dopytuje. Czy możesz napisać coś więcej na temat tej premie. Z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
czas odejść - 2013-06-11 17:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
arek - 2013-05-20 09:26:21

Były co masz dokładnie na myśli pisząc "Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej"? Idę tam na rozmowę w sprawie pracy za parę dni dlatego się dopytuje. Czy możesz napisać coś więcej na temat tej premie. Z góry dzięki
Kiedyś było tak, że podstawa była niska, ale w miarę sprawiedliwie dzielono zyski ze sprzedaży. Dało się zarobić i chciało się robić. Ale to skończyło się 4 lata temu. Teraz żadnych premii i podstawa godna pracownika marketu, bo firma dołuje. Tematy przynoszące zysk wyciągnięto do Sevitela, Emag Serwis i CTT. Dziwnie bliskie adresy mają. Zobacz w KRS że w zarządach pojawiają się te same nazwiska. Jeśli nikogo z nich osobiście nie znasz, ani nie są Twoją rodziną, to możesz albo zostać kablem, albo klepać biedę. Będąc w projektach naukowych może dostaniesz parę złotych więcej. Ale nie licz, że wpadniesz na pomysł, zgłosisz go do Warszawy i dostaniesz kasę Musisz wpisać w temat kilka grubych ryb i zapewnić im "godną pracę" żeby jakiś projekt przeszedł. Podwyżka to rzecz znana tylko z legend.
Omijać i wszystkim odradzać.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-20 13:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli zwolni się stanowisko? @arek jak poszło na rozmowie? Może napisałbyś jakie pierwsze wrażenia ?
zdjecie uzytkownika
Bolek - 2013-06-24 16:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-06-20 13:17:10

Czyli zwolni się stanowisko? @arek jak poszło na rozmowie? Może napisałbyś jakie pierwsze wrażenia ?
Witam. Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami. W tej firmie nie ma miejsca dla uczciwych ludzi, a jak nie umiesz kręcić na korzyść rządzących najwyżej to wypadasz z gry i się nie liczysz.To typowe dla polskich firm, gdzie zarządzający pracują tam ponad 25 lat. Gdzie mieli się nauczyć dobrego, uczciwego zarządzania, jak cały czas w tym samym gnieździe. Czasem tam najwyższy coś próbuje, ale to tylko ściema, nie zna się na zarządzaniu wiedzą. Radzę dobrym inżynierom rozejrzeć się na rynku, bo ofert jest coraz więcej. Jak ktoś nie chce głodować, to niech zwija się z tej firemki.
zdjecie uzytkownika
Teodor - 2013-08-02 08:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W EMAGU są zwolnienia i będą nadal w najbliższym czasie - uciekajcie z tej firmy. Z nauką koniec, niedługo nie będzie projektów, ale do tego czasu ludzie sami się wyniszczą wewnętrznymi działaniami odgórnymi. Szkoda czasu i nerwów. Tylko nieliczni przejdą do spółeczek naczelnego powstałych z majątku Emagu.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 11:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teodor z jakiego powodu w firmie EMAG dochodzi do zwolnień? czy ta firma ma jakieś problemy finansowe?
zdjecie uzytkownika
teodor - 2013-08-06 16:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie ma problemów finansowych tylko problemy w zarządzaniu organizacją i chęcią sprywatyzowania przez ekipę aktualnie rządzących (kadencja przecież kiedyś musi się skończyć:)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 16:27:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teodor w takim razie w firmie EMAG nie ma żadnych zamieszań związanych z wypłacaniem wynagrodzeń? pensja jest na czas?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-10 03:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Da się tam coś zjeść w okolicy EMAG Katowice?
zdjecie uzytkownika
zyź - 2013-11-28 22:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Da się zjeść. Na parterze mają stołówkę. Ciepłe potrawy, pieczywo, drożdżówki itd.
zdjecie uzytkownika
piotrW - 2013-12-31 19:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-08-10 03:15:04]:
W emagu jest pensja na czas, ale poza tym to jeden wielki (usunięte przez administratora) Wokół emagu, rozrastają się coraz bardziej firmy z tzw. "podwórka" zarządzane przez krewnych i znajomych "królika". Zresztą owe firmy też ostatnio rozmnażają się przez pączkowanie i coraz bardziej wysysają ostatnie cenne produkty i ludzi z emagu. Już dawno ktoś powinien złapać za pałę i rozgonić całe towarzystwo, pseudo-życzliwych "kompetentnych" kierowników karierowiczów i innej maści naukowców, którzy już sami nie wiedzą do jakiej uczelni się podczepić. A już tytuł profesora emag, to jest po prostu żenujące przegięcie.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-01-20 22:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotrW - 2013-12-31 19:36:06]:
No nieźle się(usunięte przez administratora)zapędza. Tylko czekać jak wyprowadzi ośrodek szkolenia do GAWOS pod pretekstem że nie przynosi zysku i CBC sprywatyzuje jako swoją kolejną spółkę. To wszystko w imię kasy i zachłanności. Ale w życiu wszystko wraca jak bumerang. Wszystkiego dobrego panie dyrektorze:(
zdjecie uzytkownika
grześ - 2014-02-08 14:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na ich stronie jest napisane, że emag aktualnie nie prowadzi żadnych rekrutacji, jakby jednak kogoś potrzebowali to proszę o komentarz. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ujek Ben - 2014-02-25 00:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trudno się nie zgodzić z przedmówcami. Fałsz, obłuda, kolesiostwo, to codzienność. Wystarczy popatrzeć kto kieruje działem P-O i CBiC - firma rodzinna. Co chwilę sprzedaje grunty. Spółki córki, spółki wnuczki, spółki prawnuczki za to kwitną. A wszystko za pieniądze podatników. Taki polski model biznesu !
Nic tylko się dołączyć do pozdrowień dla dyr ;(
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-06-30 18:17:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ujek Ben - 2014-02-25 00:14:26]:
Oby w firmach było jak najmniej takich dyrektorów jak ten z Emag. Manipulowanie pracownikami to jego domena, niszczy ludzi obwiniając ich za rzeczy, które sam każe im robić. Czyste szaleństwo. Radzę omijać tę firmę.
zdjecie uzytkownika
sebastian - 2014-06-30 23:46:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzieki bardzo za te wszystkie opinie, może rzeczywiscie lepiej poszukac pracy gdzie indziej. dodam temat do śledzonych, więc dostane powiadomienie na maila jak ktoś odpisze. Prosiłbym więc o komentarz gdyby jednak ktos był zadowolony.
zdjecie uzytkownika
Zrezygnowany - 2014-07-16 16:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sebastianie. Jeżeli jesteś zaraz po studiach to jak najbardziej się ubiegaj o pracę w Emagu. Jeżeli masz już doświadczenie to sobie daruj.
Plusy firmy:
- wypłata w terminie,
- dobra atmosfera, aczkolwiek fałszywi ludzie :
Minusy firmy:
- nędzna płaca,
- mętne przyznawanie premii,
- kolesiostwo,
- wieczne obietnice,
- protekcjonalne traktowanie nieudaczników będących znajomymi kierownictwa,
- od 2 lat zwalniają się najwartościowsi pracownicy,którzy odchodzą do poważnych firm,
- niestety obłuda i brak perspektyw.
zdjecie uzytkownika
sebastian - 2014-07-16 21:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę jestem zdezorientowany. Niby zachęciłes do palikowania do EMAG, ale jednocześnie lista minusów jest dosyć pokaźna. Chociaż pisałes hasłami i ogólnikami, tkże może nie jest tak źle, jak to sobie wyobraziłem. Dzieki za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
zrezygnowany - 2014-07-21 10:29:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JAK pisalem. Zatrudnic sie zeby zdobyć doswiadczenie to jak najbardziej. Kariery i kasy tam raczej nie zrobisz .
zdjecie uzytkownika
ubawiony - 2014-07-22 18:14:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak zawsze - pracownicy chcą mieć więcej do powiedzenia od pracodawcy.
Narzekacie jakbyście mieli na wypłacie najniższą krajową.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EMAG
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x