Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły policealne - zdobądź nowy zawód!
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o EMAG

Pracowałeś w firmie EMAG i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-11-10 22:30:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szkoda, bo nigdzie nie jadlem tak dobrej rolady slaskiej. Mozna to jednak bylo przewidziec - gornictwo padlo na pysk i ciagnie za soba reszte, Mam na mysli rejon Slaska. EMAG, chyba dzieki mariazowi z Astatem ciagnal dalej (handel) plus laboratoria EMC. W sumie to wg mnie naciekawsza czesc tego zakladu i budzaca respekt w skali swiatowej. Zreszta podejrzewam, ze EMAG nie jest osamotniony w tej branzy - pewnie Sevitel, Eltel i Komel tez ledwo ciagna. Choc Ci ostatni przynajmniej inwestuja teraz w napedy elektryczne dla pojazdow eko, wiec maja duza szanse.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2010-11-23 14:24:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgadzam sie z wysoka ocena laboratoriow EMAG. Niczym nie odbiegaja od zagranicznych, choc ich uslugi sa tansze.

Systemy geofizyczne i do pomiaru jakosci wegla rowniez zasluguja na wyroznienie. Z kolei automatyka kadrowo przestaje istniec, pomiary gazow od lat stoja w miejscu i pewnie nie bedzie juz ani dwoch urzadzen na jednym kablu, ani sensownego przenosnego urzadzenia pomiarowego.

Nie zgadzam sie ze w branzy wokolo gorniczej jest zle. Jak firma jest dobrze zarzadzana to sie rozwija. Wystarczy popatrzec na stojace niedaleko EMAG biurowce firm Telvis i Kopex czy rozmiary nowo budowanego budynku GIG.
zdjecie uzytkownika
jjj - 2012-05-01 20:15:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obłuda kierownictwa, brak strategii, dezinformacja i wielka wielka wydmuszka, na zewnątrz PR-owsko pienie, wewnątrz rozwałka na całego. Fachowcy odchodzą już nie jednostkowo lecz większymi grupami!!! Nie warto!!!!! Szkoda czasu!
zdjecie uzytkownika
jeden z grupy ... - 2012-07-11 21:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jjj - 2012-05-01 20:15:08

obłuda kierownictwa, brak strategii, dezinformacja i wielka wielka wydmuszka, na zewnątrz PR-owsko pienie, wewnątrz rozwałka na całego. Fachowcy odchodzą już nie jednostkowo lecz większymi grupami!!! Nie warto!!!!! Szkoda czasu!
... nie można tego określić lepiej. \\\"Najwyższy\\\" ( ha ha ;-) ) dzieli włościami, kontraktami, wycieczkami, rodzinę i znajomych - to samo tyczy się stanowisk w firmie. Firmy za płotem kwitną aż miło. Szkoda że nikt z obdzielających firmę [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lami i nagrodami typu \\\"Solidna firma\\\" nie zastanawia się komu je deje ... czy to są ludzie do nagród czy może bardziej inne organy powinny lepiej przyjrzeć się co się w tej firmie i jej tzw konsorcjach dzieje. Generalnie strata czasu no chyba że masz rodzinę odpowiednio wysoko wówczas ... nie mam ma problemu nawet sekretarki awansują !
zdjecie uzytkownika
jjj - 2012-07-25 23:07:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zasada jest prosta: nie donosisz naczelnemu, to nie awansujesz a z czasem i nie pracujesz. Metody zarządzania z epoki PRL, ale unowocześnione o podsłuchy w telefonach stacjonarnych i monitorowanie komputerów. Naczelny ma swoich psów gończych, tzn. ludzi, którzy celowo przyjaźnią się z innymi, by w ten sposób zbierać od nich informacje i donosić. OCHYDA!!!
zdjecie uzytkownika
Były - 2012-08-04 00:46:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Widzę, że nic się nie zmieniło od roku 2005, kiedy udało mi się odejść. Wtedy zwalniano kierowników (najlepszego z ZB-A) a rezta co bardziej myślących odeszła sama. Na czele ZB-A postawiono wtedy najwiekszego donosiciela i lizusa i chyba najbartdziej pazernego na kasę gościa, jakiego miałem okazję spotkać
zdjecie uzytkownika
Były pracownik - 2012-08-21 16:37:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego nikt nie zrobi porządku z tym \\\"naczelnym\\\", który robi tam co chce (oczywiście na swoją korzyść pod pozorem ciągłej restrukturyzacji) on psuje tą organizację. Wpuścić do Emagu porządnego menagera to wyprowadzi firmę w dobrym kierunku. Daje ludziom kierownicze stanowiska, a potem każe im robić porządki w tych działach takie jakie on chce. Nie wykonasz zadania odpadasz bo się nie nadajesz, wykonasz zadanie też odpadasz, bo tak namieszał, że nie pozostaje mu nic innego jak zwolnić takiego kierownika, by on jako dyrektor pozostał z czystą twarzą. Jak na razie metoda skutkuje, ale jak pracować w takiej firmie? To nie jest firma prywatna, a za taką dyrektor ją uznaje. Oczywiście najlepszymi kandydatami w spółkach powstających na bazie Emag są dzieci naczelnego - dajcie spokój z taką organizacją.
zdjecie uzytkownika
obecny - 2013-01-23 16:41:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Osobiście nie polecam firmy, szkoda czasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne, brak rozwoju, a stanowiska kierownicze obsadzane nie na zasadzie kompetencji ludzi tylko rozdawane wśród tych, którzy nie przeszkadzają naczelnemu w rozwalaniu firmy i wyprowadzaniu z niej dorobku państwowego. Swoją drogą niezły z niego manipulator. W zależności z kim rozmawia mówi co innego, a wymyśla rzeczy niestworzone, myśląc, że ludzie się wzajemnie nie komunikują. A może by tak w ramach oszczędności zrezygnował z osobistego kierowcy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-04-29 11:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
obecny - 2013-01-23 16:41:51

Osobiście nie polecam firmy, szkoda czasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne, brak rozwoju, a stanowiska kierownicze obsadzane nie na zasadzie kompetencji ludzi tylko rozdawane wśród tych, którzy nie przeszkadzają naczelnemu w rozwalaniu firmy i wyprowadzaniu z niej dorobku państwowego. Swoją drogą niezły z niego manipulator. W zależności z kim rozmawia mówi co innego, a wymyśla rzeczy niestworzone, myśląc, że ludzie się wzajemnie nie komunikują. A może by tak w ramach oszczędności zrezygnował z osobistego kierowcy.
A co tam słychać u pani kierownik [usunięte przez moderatora]? Dalej robi wszystko by osiągnąć sukces?
zdjecie uzytkownika
Geek - 2013-05-01 18:06:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Można coś więcej, jakieś konkrety? Pensja wpływa na czas? Są związki zawodowe w firmie?
zdjecie uzytkownika
Były - 2013-05-08 22:42:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pensja wpływa na czas. Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Najlepiej, jakbyś był kolegą kumpla kierownika. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej
zdjecie uzytkownika
arek - 2013-05-20 09:26:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Były co masz dokładnie na myśli pisząc "Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej"? Idę tam na rozmowę w sprawie pracy za parę dni dlatego się dopytuje. Czy możesz napisać coś więcej na temat tej premie. Z góry dzięki
zdjecie uzytkownika
czas odejść - 2013-06-11 17:17:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
arek - 2013-05-20 09:26:21

Były co masz dokładnie na myśli pisząc "Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej"? Idę tam na rozmowę w sprawie pracy za parę dni dlatego się dopytuje. Czy możesz napisać coś więcej na temat tej premie. Z góry dzięki
Kiedyś było tak, że podstawa była niska, ale w miarę sprawiedliwie dzielono zyski ze sprzedaży. Dało się zarobić i chciało się robić. Ale to skończyło się 4 lata temu. Teraz żadnych premii i podstawa godna pracownika marketu, bo firma dołuje. Tematy przynoszące zysk wyciągnięto do Sevitela, Emag Serwis i CTT. Dziwnie bliskie adresy mają. Zobacz w KRS że w zarządach pojawiają się te same nazwiska. Jeśli nikogo z nich osobiście nie znasz, ani nie są Twoją rodziną, to możesz albo zostać kablem, albo klepać biedę. Będąc w projektach naukowych może dostaniesz parę złotych więcej. Ale nie licz, że wpadniesz na pomysł, zgłosisz go do Warszawy i dostaniesz kasę Musisz wpisać w temat kilka grubych ryb i zapewnić im "godną pracę" żeby jakiś projekt przeszedł. Podwyżka to rzecz znana tylko z legend.
Omijać i wszystkim odradzać.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-06-20 13:17:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli zwolni się stanowisko? @arek jak poszło na rozmowie? Może napisałbyś jakie pierwsze wrażenia ?
zdjecie uzytkownika
Bolek - 2013-06-24 16:24:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
anonim - 2013-06-20 13:17:10

Czyli zwolni się stanowisko? @arek jak poszło na rozmowie? Może napisałbyś jakie pierwsze wrażenia ?
Witam. Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami. W tej firmie nie ma miejsca dla uczciwych ludzi, a jak nie umiesz kręcić na korzyść rządzących najwyżej to wypadasz z gry i się nie liczysz.To typowe dla polskich firm, gdzie zarządzający pracują tam ponad 25 lat. Gdzie mieli się nauczyć dobrego, uczciwego zarządzania, jak cały czas w tym samym gnieździe. Czasem tam najwyższy coś próbuje, ale to tylko ściema, nie zna się na zarządzaniu wiedzą. Radzę dobrym inżynierom rozejrzeć się na rynku, bo ofert jest coraz więcej. Jak ktoś nie chce głodować, to niech zwija się z tej firemki.
zdjecie uzytkownika
Teodor - 2013-08-02 08:46:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W EMAGU są zwolnienia i będą nadal w najbliższym czasie - uciekajcie z tej firmy. Z nauką koniec, niedługo nie będzie projektów, ale do tego czasu ludzie sami się wyniszczą wewnętrznymi działaniami odgórnymi. Szkoda czasu i nerwów. Tylko nieliczni przejdą do spółeczek naczelnego powstałych z majątku Emagu.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-06 11:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teodor z jakiego powodu w firmie EMAG dochodzi do zwolnień? czy ta firma ma jakieś problemy finansowe?
zdjecie uzytkownika
teodor - 2013-08-06 16:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma nie ma problemów finansowych tylko problemy w zarządzaniu organizacją i chęcią sprywatyzowania przez ekipę aktualnie rządzących (kadencja przecież kiedyś musi się skończyć:)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-08-07 16:27:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teodor w takim razie w firmie EMAG nie ma żadnych zamieszań związanych z wypłacaniem wynagrodzeń? pensja jest na czas?
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2013-08-10 03:15:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Da się tam coś zjeść w okolicy EMAG Katowice?
zdjecie uzytkownika
zyź - 2013-11-28 22:49:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Da się zjeść. Na parterze mają stołówkę. Ciepłe potrawy, pieczywo, drożdżówki itd.
zdjecie uzytkownika
piotrW - 2013-12-31 19:36:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Anonim - 2013-08-10 03:15:04]:
W emagu jest pensja na czas, ale poza tym to jeden wielki (usunięte przez administratora) Wokół emagu, rozrastają się coraz bardziej firmy z tzw. "podwórka" zarządzane przez krewnych i znajomych "królika". Zresztą owe firmy też ostatnio rozmnażają się przez pączkowanie i coraz bardziej wysysają ostatnie cenne produkty i ludzi z emagu. Już dawno ktoś powinien złapać za pałę i rozgonić całe towarzystwo, pseudo-życzliwych "kompetentnych" kierowników karierowiczów i innej maści naukowców, którzy już sami nie wiedzą do jakiej uczelni się podczepić. A już tytuł profesora emag, to jest po prostu żenujące przegięcie.
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-01-20 22:55:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [piotrW - 2013-12-31 19:36:06]:
No nieźle się(usunięte przez administratora)zapędza. Tylko czekać jak wyprowadzi ośrodek szkolenia do GAWOS pod pretekstem że nie przynosi zysku i CBC sprywatyzuje jako swoją kolejną spółkę. To wszystko w imię kasy i zachłanności. Ale w życiu wszystko wraca jak bumerang. Wszystkiego dobrego panie dyrektorze:(
zdjecie uzytkownika
grześ - 2014-02-08 14:58:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na ich stronie jest napisane, że emag aktualnie nie prowadzi żadnych rekrutacji, jakby jednak kogoś potrzebowali to proszę o komentarz. Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Ujek Ben - 2014-02-25 00:14:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Trudno się nie zgodzić z przedmówcami. Fałsz, obłuda, kolesiostwo, to codzienność. Wystarczy popatrzeć kto kieruje działem P-O i CBiC - firma rodzinna. Co chwilę sprzedaje grunty. Spółki córki, spółki wnuczki, spółki prawnuczki za to kwitną. A wszystko za pieniądze podatników. Taki polski model biznesu !
Nic tylko się dołączyć do pozdrowień dla dyr ;(
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
19 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EMAG
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x