brak logo

EMAG

Katowice

Opinie o EMAG

anonim 2013-04-29 11:55:30
obecny - 2013-01-23 16:41:51

Osobiście nie polecam firmy, szkoda czasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne, brak rozwoju, a stanowiska kierownicze obsadzane nie na zasadzie kompetencji ludzi tylko rozdawane wśród tych, którzy nie przeszkadzają naczelnemu w rozwalaniu firmy i wyprowadzaniu z niej dorobku państwowego. Swoją drogą niezły z niego manipulator. W zależności z kim rozmawia mówi co innego, a wymyśla rzeczy niestworzone, myśląc, że ludzie się wzajemnie nie komunikują. A może by tak w ramach oszczędności zrezygnował z osobistego kierowcy.
A co tam słychać u pani kierownik [usunięte przez moderatora]? Dalej robi wszystko by osiągnąć sukces?
Geek 2013-05-01 18:06:31
Można coś więcej, jakieś konkrety? Pensja wpływa na czas? Są związki zawodowe w firmie?
Były 2013-05-08 22:42:13
Pensja wpływa na czas. Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Najlepiej, jakbyś był kolegą kumpla kierownika. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej
arek 2013-05-20 09:26:21
Były co masz dokładnie na myśli pisząc "Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej"? Idę tam na rozmowę w sprawie pracy za parę dni dlatego się dopytuje. Czy możesz napisać coś więcej na temat tej premie. Z góry dzięki
czas odejść 2013-06-11 17:17:53
arek - 2013-05-20 09:26:21

Były co masz dokładnie na myśli pisząc "Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej"? Idę tam na rozmowę w sprawie pracy za parę dni dlatego się dopytuje. Czy możesz napisać coś więcej na temat tej premie. Z góry dzięki
Kiedyś było tak, że podstawa była niska, ale w miarę sprawiedliwie dzielono zyski ze sprzedaży. Dało się zarobić i chciało się robić. Ale to skończyło się 4 lata temu. Teraz żadnych premii i podstawa godna pracownika marketu, bo firma dołuje. Tematy przynoszące zysk wyciągnięto do Sevitela, Emag Serwis i CTT. Dziwnie bliskie adresy mają. Zobacz w KRS że w zarządach pojawiają się te same nazwiska. Jeśli nikogo z nich osobiście nie znasz, ani nie są Twoją rodziną, to możesz albo zostać kablem, albo klepać biedę. Będąc w projektach naukowych może dostaniesz parę złotych więcej. Ale nie licz, że wpadniesz na pomysł, zgłosisz go do Warszawy i dostaniesz kasę Musisz wpisać w temat kilka grubych ryb i zapewnić im "godną pracę" żeby jakiś projekt przeszedł. Podwyżka to rzecz znana tylko z legend.
Omijać i wszystkim odradzać.
anonim 2013-06-20 13:17:10
Czyli zwolni się stanowisko? @arek jak poszło na rozmowie? Może napisałbyś jakie pierwsze wrażenia ?
Bolek 2013-06-24 16:24:29
anonim - 2013-06-20 13:17:10

Czyli zwolni się stanowisko? @arek jak poszło na rozmowie? Może napisałbyś jakie pierwsze wrażenia ?
Witam. Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami. W tej firmie nie ma miejsca dla uczciwych ludzi, a jak nie umiesz kręcić na korzyść rządzących najwyżej to wypadasz z gry i się nie liczysz.To typowe dla polskich firm, gdzie zarządzający pracują tam ponad 25 lat. Gdzie mieli się nauczyć dobrego, uczciwego zarządzania, jak cały czas w tym samym gnieździe. Czasem tam najwyższy coś próbuje, ale to tylko ściema, nie zna się na zarządzaniu wiedzą. Radzę dobrym inżynierom rozejrzeć się na rynku, bo ofert jest coraz więcej. Jak ktoś nie chce głodować, to niech zwija się z tej firemki.
Teodor 2013-08-02 08:46:40
W EMAGU są zwolnienia i będą nadal w najbliższym czasie - uciekajcie z tej firmy. Z nauką koniec, niedługo nie będzie projektów, ale do tego czasu ludzie sami się wyniszczą wewnętrznymi działaniami odgórnymi. Szkoda czasu i nerwów. Tylko nieliczni przejdą do spółeczek naczelnego powstałych z majątku Emagu.
1
anonim 2013-08-06 11:45:32
teodor z jakiego powodu w firmie EMAG dochodzi do zwolnień? czy ta firma ma jakieś problemy finansowe?
teodor 2013-08-06 16:34:38
Firma nie ma problemów finansowych tylko problemy w zarządzaniu organizacją i chęcią sprywatyzowania przez ekipę aktualnie rządzących (kadencja przecież kiedyś musi się skończyć:)
anonim 2013-08-07 16:27:16
teodor w takim razie w firmie EMAG nie ma żadnych zamieszań związanych z wypłacaniem wynagrodzeń? pensja jest na czas?
Anonim 2013-08-10 03:15:04
Da się tam coś zjeść w okolicy EMAG Katowice?
1
zyź 2013-11-28 22:49:27
Da się zjeść. Na parterze mają stołówkę. Ciepłe potrawy, pieczywo, drożdżówki itd.
piotrW 2013-12-31 19:36:06
W emagu jest pensja na czas, ale poza tym to jeden wielki (usunięte przez administratora) Wokół emagu, rozrastają się coraz bardziej firmy z tzw. "podwórka" zarządzane przez krewnych i znajomych "królika". Zresztą owe firmy też ostatnio rozmnażają się przez pączkowanie i coraz bardziej wysysają ostatnie cenne produkty i ludzi z emagu. Już dawno ktoś powinien złapać za pałę i rozgonić całe towarzystwo, pseudo-życzliwych "kompetentnych" kierowników karierowiczów i innej maści naukowców, którzy już sami nie wiedzą do jakiej uczelni się podczepić. A już tytuł profesora emag, to jest po prostu żenujące przegięcie.
1
Anonim 2014-01-20 22:55:05
No nieźle się(usunięte przez administratora)zapędza. Tylko czekać jak wyprowadzi ośrodek szkolenia do GAWOS pod pretekstem że nie przynosi zysku i CBC sprywatyzuje jako swoją kolejną spółkę. To wszystko w imię kasy i zachłanności. Ale w życiu wszystko wraca jak bumerang. Wszystkiego dobrego panie dyrektorze:(
grześ 2014-02-08 14:58:20
Na ich stronie jest napisane, że emag aktualnie nie prowadzi żadnych rekrutacji, jakby jednak kogoś potrzebowali to proszę o komentarz. Pozdrawiam.
1
Ujek Ben 2014-02-25 00:14:26
Trudno się nie zgodzić z przedmówcami. Fałsz, obłuda, kolesiostwo, to codzienność. Wystarczy popatrzeć kto kieruje działem P-O i CBiC - firma rodzinna. Co chwilę sprzedaje grunty. Spółki córki, spółki wnuczki, spółki prawnuczki za to kwitną. A wszystko za pieniądze podatników. Taki polski model biznesu !
Nic tylko się dołączyć do pozdrowień dla dyr ;(
1
Anonim 2014-06-30 18:17:35
Oby w firmach było jak najmniej takich dyrektorów jak ten z Emag. Manipulowanie pracownikami to jego domena, niszczy ludzi obwiniając ich za rzeczy, które sam każe im robić. Czyste szaleństwo. Radzę omijać tę firmę.
sebastian 2014-06-30 23:46:27
Dzieki bardzo za te wszystkie opinie, może rzeczywiscie lepiej poszukac pracy gdzie indziej. dodam temat do śledzonych, więc dostane powiadomienie na maila jak ktoś odpisze. Prosiłbym więc o komentarz gdyby jednak ktos był zadowolony.
Zrezygnowany 2014-07-16 16:50:22
Sebastianie. Jeżeli jesteś zaraz po studiach to jak najbardziej się ubiegaj o pracę w Emagu. Jeżeli masz już doświadczenie to sobie daruj.
Plusy firmy:
- wypłata w terminie,
- dobra atmosfera, aczkolwiek fałszywi ludzie :
Minusy firmy:
- nędzna płaca,
- mętne przyznawanie premii,
- kolesiostwo,
- wieczne obietnice,
- protekcjonalne traktowanie nieudaczników będących znajomymi kierownictwa,
- od 2 lat zwalniają się najwartościowsi pracownicy,którzy odchodzą do poważnych firm,
- niestety obłuda i brak perspektyw.
sebastian 2014-07-16 21:02:48
Trochę jestem zdezorientowany. Niby zachęciłes do palikowania do EMAG, ale jednocześnie lista minusów jest dosyć pokaźna. Chociaż pisałes hasłami i ogólnikami, tkże może nie jest tak źle, jak to sobie wyobraziłem. Dzieki za odpowiedź.
zrezygnowany 2014-07-21 10:29:30
JAK pisalem. Zatrudnic sie zeby zdobyć doswiadczenie to jak najbardziej. Kariery i kasy tam raczej nie zrobisz .
ubawiony 2014-07-22 18:14:56
jak zawsze - pracownicy chcą mieć więcej do powiedzenia od pracodawcy.
Narzekacie jakbyście mieli na wypłacie najniższą krajową.
Były ZBA 2014-08-04 17:39:34
A jak tam u kierownika Kota
Bo jak tylko został kierownikiem (a wczesniej kablował na poprzedniego) to rozpoczął czystki :)
anonim 2014-08-08 14:11:16
Kierownik Kot to już historia. Dawny EMAG to historia. Czystki i reorganizacja... I tylko ubawiony ma jeszcze z czego się śmiać.
Szczęśliwy EMERYT 2014-09-08 21:45:56
EMAG spada na dno, rozszabrowany, szkoda tylko fachowców, a młodzi kierownicy - komputerowo wychowani, bez doświadczenia i praktyki, myślą że są niewiadomo kim. Czasem piana uderza do głowy.
Szkoda, kiedyś to była super firma, rozwijająca się, szanowana, a pracownicy to była jedna wielka rodzina. To już historia. Cieszę sie, że jestem emerytem, bo serce pęka jak widać zgon EMAGu.
Tymek 2014-09-23 01:40:48
Instytut Technik Innowacyjnych EMAG jest instytutem badawczym zajmującym się kompleksowym tworzeniem nowoczesnych urządzeń, systemów oraz technologii stosowanych w wielu dziedzinach życia gospodarczego i społecznego. Prowadzą badania naukowe i prace rozwojowe w obszarach: energoelektroniki i automatyki; monitorowania systemowego, operacyjnego i lokalnego; informatyki stosowanej oraz metrologii przemysłowej.
1
Gustaw 2014-09-25 11:38:16
Potwierdzam Emag to dno totalne jako firma na rynku.Atmosfera fatalna, wszyscy kopią sobie dołki pod nogami. Kierownictwo naczelne patrzy tylko na swoją kieszeń.Na pozór uprzejmość a poza plecami obrabianie. Celowe pokazywanie przez dyrekcję że kierownictwo jest niekompetentne (bo niewygodne na daną chwilę) to codzienność.
3
Arcia 2014-10-21 02:25:41
Ktoś wcześniej pisał że warto iść do EMAGu jak chce się zdobyć doświadczenie - nadal potwierdzacie ? Własnie kończę studia i szukam czegoś w stylu stażu/pracy z ewentualną dłuższa współpracą. Przyjmują bez żadnego doświadczenia w branży ? Jakiego rzędu wynagrodzenie można dostać ? A jak atmosfera pracy? Bardzo próbują stłamsić pracowników?
Były 2014-11-03 12:35:21
Z jednej strony Emag się chwali na stronie internetowej że się rozwija a z drugiej zwalnia ludzi z przyczyn ekonomicznych. Coś nie tak chyba.
wori 2014-11-05 17:23:48
nie zawsze do rozwoju firmy potrzebna jest duża liczba pracowników. A względy ekonomiczne no cóż... coś musieli podać. Faktem jest , że jesli ktoś szuka tutaj pracy to w tej chwili śmiało może odpuścić sobie Emag. Nie prowadzą obecnie żadnej rekrutacji i chyba sporo czasu minie do nastepnej którą rozpoczną
Tom 2014-12-05 11:04:29
Podsumowując organizacja źle zarządzana przy braku kompetencji w zarządzaniu naczelnego. Ruskie zasady władzy sprawdzą się tylko do czasu.
hami 2014-12-29 16:46:48
Może w takim razie teraz po nowym roku emag bedzie poszukiwał ludzi do pracy, wiecie cos na ten temat? W ogóle kiedy ostatnim razem kogos przyjęli? @tom, chyba jednak to owe zarządzanie nie jest takie najgorsze, skoro firma jest w tym miejscu, co jest. Inaczej chyba wiodłoby się im o wiele gorzej, przynajmniej takie mam wrażenie.
luki 2015-01-14 15:18:47
No właśnie, czy ktoś słyszał może coś na temat rekrutacji w EMAG? Pytam, bo szukałem ich ogłoszeń, ale niestety nic nie udało mi się znaleźć, może w takim razie mógłby ktoś napisać, gdzie można takie znaleźć. Interesuje mnie także, jak tu wygląda rekrutacja, o co takiego pytają, czy trzeba się specjalnie przygotowywać?
plotkowa 2015-02-02 16:51:40
gdzieś mnie tam plotki dosięgły że niby teraz są w EMAG jakieś wielkie zatrudnienia nowej dużej grupy pracowników. nie wiem czy to prawda ale jeśli to prawda to byłabym tym bardzo zainteresowana. ktoś ma takie info konkretnie albo poda chociaż źródło gdzie takie info mogę sobie takie info samodzielnie sprawdzić?
poko 2015-04-04 15:44:59
Instytut Technik Innowacyjnych EMAG jest instytutem badawczym zajmującym się kompleksowym tworzeniem nowoczesnych urządzeń, systemów oraz technologii stosowanych w wielu dziedzinach życia gospodarczego i społecznego. Szukałem u nich nawet ostatnio ofert pracy jednak niestety w tej chwili oni z kolei nikogo nie poszukują :/
bolo 2015-04-14 16:32:00
Nie polecam firmy, spędziłem w niej kilka lat. Mobbing na każdym szczeblu, nie da się pracować. Tam nie liczy się efektywność pracy tylko to, czy nie przeszkadzasz rządzącym w robieniu prywaty z majątku firmy. Poza tym kiedyś i tak dobiorą im się do tyłka, więc lepiej nie mieć z tym bagnem nic wspólnego.
bolo 2015-04-14 16:32:39
Nie polecam firmy, spędziłem w niej kilka lat. Mobbing na każdym szczeblu, nie da się pracować. Tam nie liczy się efektywność pracy tylko to, czy nie przeszkadzasz rządzącym w robieniu prywaty z majątku firmy. Poza tym kiedyś i tak dobiorą im się do tyłka, więc lepiej nie mieć z tym bagnem nic wspólnego.
2
były Pracownik 2015-05-19 21:06:37
Obecna firma nie ma nic wspólnego z byłym EMAGiem. Prywata i cwaniactwo. To już koniec renomowanej firmy z wykwalifikowaną i doświadczoną kadrą. Młode wilczki wychowane na komputerach bez doświadczenia. Koniec.
pietrek 2015-07-18 01:18:55
myślę że dużo nieprawdy jest w kilku ostatnich komentarzach, gdyby rzeczywiście byłby taki chaos i mobbing to firma by już dawno zniknęła z rynku a jak widzę trzyma się całkiem nieźle. proszę dajcie kochani znać czy obecnie w sieci są jakieś ich oferty pracy i rekrutacje bo jesteś młodym człowiekiem od IT i szukam pilnie pracy
były pracownik 2015-10-09 15:02:51
Z EMAGu systematycznie odchodzą fachowcy - absolutny upadek. W niedługim okresie zostaną same "pociotki". Sytuacja, która istnieje w EMAGu od dobrych kilku lat jest jednym z przykładów patologii i nieudolności Polski jako państwa. Te wszystkie układy, niejasne powiązania biznesowe, skrajnie skandaliczny sposób zarządzania itd powinny być przedmiotem dochodzenia w CBA lub CBŚ. Jakim cudem ludzie o takich "kwalifikacjach" zajmują dyrektorskie stanowiska ?
tomek 2015-10-09 18:48:07
wydaje mi się, że u nich można sporo zaorbić jeśli chodzi o ta branże, ponieważ mozna u nich już zarobić sporo no i też moga sie pochwalic certyfikatami takimi jak np.nagroda specjalna Marszałka Województwa Śląskiego. A to jednak jest jakies wyróżnienie konkretne no i też klienci na to zwracają uwagę.
na szczęście były pracownik 2015-12-17 15:27:15
Negatywne opinie w całej rozciągłości są prawdziwe. Instytut jest finansowany z dotacji (statutowej) oraz różnych projektów, ale rozsądne pieniądze oglądają jedynie "wybrańcy" i to nie ci którzy są najbardziej kreatywni i pracowici.
To jest instytucja do wyciągania kasy dla nielicznych, dla reszty niekoniecznie. Były dyrektor nowiutkim Cayenem (z górnej pułki)pomyka a pracownicy pieszo lub komunikacją miejską.
Ale jak wierzysz w "Opowieści z mchu i paproci" lub masz ochotę poznać najgorsze wzorce zarządzania, cwaniactwo, poznać w praktyce metody mobbingu, droga wolna. W końcu każdy jest Kowalskim swojego losu...
wik 2015-12-17 18:28:37
wiec wynika z tego, zeby tam dobrze zarobic rzeba posiadac odpowiednie kwalifikacje,odpowiednie wyksztalcenie kierunkowe ora dlugoletnie doswiadczenie to by sie zgadzalo dgyz musza pracowac tam najlepsi
eech 2015-12-18 11:10:12
kwalifikacje = znajomości

EHE 2015-12-29 00:57:29
Nie zgodzę się, że w tej firmie liczą się znajomości. Kolega pracował u nich jakiś czas i żadnych pleców w firmie nie miał. Po prostu miał dobre cv to go wzięli.
ex 2016-01-09 21:00:13
Pewnie tak się dorobił fortuny ;o) Ale ściemniasz !!! Nowa strona stare badziewie
34 2016-01-12 03:15:53
Wiadomo @ex że jest różnie, czasami trzeba mieć szczęście, innym razem szczęściu dopomóc - ale nie ma się co wściekac i na forum oszukiwac jak Ty, więc spokojniej
son 2016-04-11 14:54:22
Hej, wiecie jakich zarobków może się spodziewać starszy inżynier jakości oprogramowania? Najważniejsze, że zapewniona jest umowa o pracę z licznymi socjalami.
igorro 2016-05-14 20:06:50
@son widzę, że jesteś dobrze zorientowany. Dziwię się więc, że nie wiesz nic o zarobkach, sam chętnie bym się dowiedział, a nie widzę tutaj lasu rąk do udzielania informacji :) Być może EMAG informuje o tym w czasie rozmowy kw. Tfu, na pewno muszą to robić.
Zostaw swoją opinię o EMAG - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EMAG