brak logo

EMAG

Katowice

Opinie o EMAG

Marcin Serafin 2009-02-12 09:33:34
Słowa kojarzące się z EMAG .solidna, profesjonalna, rozwojowa,
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako bardzo dobrą
Atmosfera i ludzie tam pracujący są bardzo mili i uczynni, pracowici.
Najbardziej podobało mi się w EMAG : zaangażowanie pracowników do przyuczenia nowego pracownika.
ww 2009-11-13 08:52:22
Chyba Ci Twój mózg całkowicie rozwaliło - firma jest restrukturyzowana i odchodzą od niej fachowcy. Niestety brak strategii, dezinformacja i straszna obłuda Kierownictwa to właśnie cała prawda i aktualizacja Twojej wypowiedzi. nie polecam - strata czasu!
klient 2010-02-08 07:40:12
Teraz to jest Instytut Technik Innowacyjnych EMAG.

Jako drobny klient zauważyłem iż dane kontaktowe po roku są już nieaktualne: (rotacja w firmie jak i poza firmę, zmiany struktury), choć wciąż dają radę kompetentnie obsłużyć kontrahenta.
eks pracownik 2010-07-10 10:14:58
W ciągu ostatnich lat okrojono 40 etatów, za to rozrosło się kierownictwo oraz wydłużyły procedury. Firma powoli staje się wydmuszką: technologie, serwis, pracownicy, produkcja wycieka do spółek córek, kosztem pracowników...

Na staż jak najbardziej - jeśli ktoś poradzi sobie w EMAGu to poradzi sobie wszędzie, ale na dłuższą metę to tylko dla desperatów.
kolejny esk pracownik 2010-09-29 23:09:11
eks pracownik - 2010-07-10 10:14:58

W ciągu ostatnich lat okrojono 40 etatów, za to rozrosło się kierownictwo oraz wydłużyły procedury. Firma powoli staje się wydmuszką: technologie, serwis, pracownicy, produkcja wycieka do spółek córek, kosztem pracowników...

Na staż jak najbardziej - jeśli ktoś poradzi sobie w EMAGu to poradzi sobie wszędzie, ale na dłuższą metę to tylko dla desperatów.

Z dnia na dzień rośnie administracja, z dnia na dzień przybywa krewnych i znajomych "Królika" czy też członków wielkiej rady nibynaukowej Jak komuś zależy na firmie ... już za moment jest na liście do zwolnień lub sam się zwalnia bo zatruć życie pracownikowi jest stosunkowo łatwo. I tym sposobem z firmy znikają najbardziej dochodowe niegdyś działy. Czy to jest REORGANIZACJA ?! Ciekawe jak firma przetrwa skoro "wychowanie" samodzielnych fachowców trawa lata i kosztuje majątek, a manegment z uporem godnym lepszej sprawy zniechęca ich do pracy okazując jak mało im na nich zależy. Za chwilę zostaną piękny (pusty) parking i wspomnienia po Instytucie ...
Wówczas pewnie się dowiemy komu na tym zależało.
Niebawem eks pracownik 2010-10-08 18:00:43
Odnoszę wrażenie (choć oczywiście mogę się mylić) że firma jest po prostu przygotowywana do sprzedaży na giełdzie (czytaj wypompowuje się z firmy soki do spółek-córek, póki się jeszcze da).

Również nie potrafię zrozumieć dlaczego "walkowerem" oddaje się konkurencji specjalistów, których wykształcenie kosztowało wiele lat pracy i nakładów finansowych. Mówi nam się jedynie, żebyśmy "przemyśleli swoją decyzję", ale z drugiej strony pokazuje się, że lojalność wobec firmy jest bezwartościowa.
anonim 2010-11-10 22:30:34
Szkoda, bo nigdzie nie jadlem tak dobrej rolady slaskiej. Mozna to jednak bylo przewidziec - gornictwo padlo na pysk i ciagnie za soba reszte, Mam na mysli rejon Slaska. EMAG, chyba dzieki mariazowi z Astatem ciagnal dalej (handel) plus laboratoria EMC. W sumie to wg mnie naciekawsza czesc tego zakladu i budzaca respekt w skali swiatowej. Zreszta podejrzewam, ze EMAG nie jest osamotniony w tej branzy - pewnie Sevitel, Eltel i Komel tez ledwo ciagna. Choc Ci ostatni przynajmniej inwestuja teraz w napedy elektryczne dla pojazdow eko, wiec maja duza szanse.
anonim 2010-11-23 14:24:20
Zgadzam sie z wysoka ocena laboratoriow EMAG. Niczym nie odbiegaja od zagranicznych, choc ich uslugi sa tansze.

Systemy geofizyczne i do pomiaru jakosci wegla rowniez zasluguja na wyroznienie. Z kolei automatyka kadrowo przestaje istniec, pomiary gazow od lat stoja w miejscu i pewnie nie bedzie juz ani dwoch urzadzen na jednym kablu, ani sensownego przenosnego urzadzenia pomiarowego.

Nie zgadzam sie ze w branzy wokolo gorniczej jest zle. Jak firma jest dobrze zarzadzana to sie rozwija. Wystarczy popatrzec na stojace niedaleko EMAG biurowce firm Telvis i Kopex czy rozmiary nowo budowanego budynku GIG.
jjj 2012-05-01 20:15:08
obłuda kierownictwa, brak strategii, dezinformacja i wielka wielka wydmuszka, na zewnątrz PR-owsko pienie, wewnątrz rozwałka na całego. Fachowcy odchodzą już nie jednostkowo lecz większymi grupami!!! Nie warto!!!!! Szkoda czasu!
jeden z grupy ... 2012-07-11 21:43:42
jjj - 2012-05-01 20:15:08

obłuda kierownictwa, brak strategii, dezinformacja i wielka wielka wydmuszka, na zewnątrz PR-owsko pienie, wewnątrz rozwałka na całego. Fachowcy odchodzą już nie jednostkowo lecz większymi grupami!!! Nie warto!!!!! Szkoda czasu!
... nie można tego określić lepiej. \\\"Najwyższy\\\" ( ha ha ;-) ) dzieli włościami, kontraktami, wycieczkami, rodzinę i znajomych - to samo tyczy się stanowisk w firmie. Firmy za płotem kwitną aż miło. Szkoda że nikt z obdzielających firmę [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lami i nagrodami typu \\\"Solidna firma\\\" nie zastanawia się komu je deje ... czy to są ludzie do nagród czy może bardziej inne organy powinny lepiej przyjrzeć się co się w tej firmie i jej tzw konsorcjach dzieje. Generalnie strata czasu no chyba że masz rodzinę odpowiednio wysoko wówczas ... nie mam ma problemu nawet sekretarki awansują !
jjj 2012-07-25 23:07:56
Zasada jest prosta: nie donosisz naczelnemu, to nie awansujesz a z czasem i nie pracujesz. Metody zarządzania z epoki PRL, ale unowocześnione o podsłuchy w telefonach stacjonarnych i monitorowanie komputerów. Naczelny ma swoich psów gończych, tzn. ludzi, którzy celowo przyjaźnią się z innymi, by w ten sposób zbierać od nich informacje i donosić. OCHYDA!!!
Były 2012-08-04 00:46:38
Widzę, że nic się nie zmieniło od roku 2005, kiedy udało mi się odejść. Wtedy zwalniano kierowników (najlepszego z ZB-A) a rezta co bardziej myślących odeszła sama. Na czele ZB-A postawiono wtedy najwiekszego donosiciela i lizusa i chyba najbartdziej pazernego na kasę gościa, jakiego miałem okazję spotkać
1
Były pracownik 2012-08-21 16:37:26
Dlaczego nikt nie zrobi porządku z tym \\\"naczelnym\\\", który robi tam co chce (oczywiście na swoją korzyść pod pozorem ciągłej restrukturyzacji) on psuje tą organizację. Wpuścić do Emagu porządnego menagera to wyprowadzi firmę w dobrym kierunku. Daje ludziom kierownicze stanowiska, a potem każe im robić porządki w tych działach takie jakie on chce. Nie wykonasz zadania odpadasz bo się nie nadajesz, wykonasz zadanie też odpadasz, bo tak namieszał, że nie pozostaje mu nic innego jak zwolnić takiego kierownika, by on jako dyrektor pozostał z czystą twarzą. Jak na razie metoda skutkuje, ale jak pracować w takiej firmie? To nie jest firma prywatna, a za taką dyrektor ją uznaje. Oczywiście najlepszymi kandydatami w spółkach powstających na bazie Emag są dzieci naczelnego - dajcie spokój z taką organizacją.
obecny 2013-01-23 16:41:51
Osobiście nie polecam firmy, szkoda czasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne, brak rozwoju, a stanowiska kierownicze obsadzane nie na zasadzie kompetencji ludzi tylko rozdawane wśród tych, którzy nie przeszkadzają naczelnemu w rozwalaniu firmy i wyprowadzaniu z niej dorobku państwowego. Swoją drogą niezły z niego manipulator. W zależności z kim rozmawia mówi co innego, a wymyśla rzeczy niestworzone, myśląc, że ludzie się wzajemnie nie komunikują. A może by tak w ramach oszczędności zrezygnował z osobistego kierowcy.
anonim 2013-04-29 11:55:30
obecny - 2013-01-23 16:41:51

Osobiście nie polecam firmy, szkoda czasu [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] totalne, brak rozwoju, a stanowiska kierownicze obsadzane nie na zasadzie kompetencji ludzi tylko rozdawane wśród tych, którzy nie przeszkadzają naczelnemu w rozwalaniu firmy i wyprowadzaniu z niej dorobku państwowego. Swoją drogą niezły z niego manipulator. W zależności z kim rozmawia mówi co innego, a wymyśla rzeczy niestworzone, myśląc, że ludzie się wzajemnie nie komunikują. A może by tak w ramach oszczędności zrezygnował z osobistego kierowcy.
A co tam słychać u pani kierownik [usunięte przez moderatora]? Dalej robi wszystko by osiągnąć sukces?
Były 2013-05-08 22:42:13
Pensja wpływa na czas. Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Najlepiej, jakbyś był kolegą kumpla kierownika. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej
czas odejść 2013-06-11 17:17:53
arek - 2013-05-20 09:26:21

Były co masz dokładnie na myśli pisząc "Ale podstawy dostaniesz 1200 + "może nieograniczona" premia. Jeśli nikogo nie znasz przyspawanego do stołka - szukaj gdzie indziej"? Idę tam na rozmowę w sprawie pracy za parę dni dlatego się dopytuje. Czy możesz napisać coś więcej na temat tej premie. Z góry dzięki
Kiedyś było tak, że podstawa była niska, ale w miarę sprawiedliwie dzielono zyski ze sprzedaży. Dało się zarobić i chciało się robić. Ale to skończyło się 4 lata temu. Teraz żadnych premii i podstawa godna pracownika marketu, bo firma dołuje. Tematy przynoszące zysk wyciągnięto do Sevitela, Emag Serwis i CTT. Dziwnie bliskie adresy mają. Zobacz w KRS że w zarządach pojawiają się te same nazwiska. Jeśli nikogo z nich osobiście nie znasz, ani nie są Twoją rodziną, to możesz albo zostać kablem, albo klepać biedę. Będąc w projektach naukowych może dostaniesz parę złotych więcej. Ale nie licz, że wpadniesz na pomysł, zgłosisz go do Warszawy i dostaniesz kasę Musisz wpisać w temat kilka grubych ryb i zapewnić im "godną pracę" żeby jakiś projekt przeszedł. Podwyżka to rzecz znana tylko z legend.
Omijać i wszystkim odradzać.
Bolek 2013-06-24 16:24:29
anonim - 2013-06-20 13:17:10

Czyli zwolni się stanowisko? @arek jak poszło na rozmowie? Może napisałbyś jakie pierwsze wrażenia ?
Witam. Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami. W tej firmie nie ma miejsca dla uczciwych ludzi, a jak nie umiesz kręcić na korzyść rządzących najwyżej to wypadasz z gry i się nie liczysz.To typowe dla polskich firm, gdzie zarządzający pracują tam ponad 25 lat. Gdzie mieli się nauczyć dobrego, uczciwego zarządzania, jak cały czas w tym samym gnieździe. Czasem tam najwyższy coś próbuje, ale to tylko ściema, nie zna się na zarządzaniu wiedzą. Radzę dobrym inżynierom rozejrzeć się na rynku, bo ofert jest coraz więcej. Jak ktoś nie chce głodować, to niech zwija się z tej firemki.
Teodor 2013-08-02 08:46:40
W EMAGU są zwolnienia i będą nadal w najbliższym czasie - uciekajcie z tej firmy. Z nauką koniec, niedługo nie będzie projektów, ale do tego czasu ludzie sami się wyniszczą wewnętrznymi działaniami odgórnymi. Szkoda czasu i nerwów. Tylko nieliczni przejdą do spółeczek naczelnego powstałych z majątku Emagu.
1
teodor 2013-08-06 16:34:38
Firma nie ma problemów finansowych tylko problemy w zarządzaniu organizacją i chęcią sprywatyzowania przez ekipę aktualnie rządzących (kadencja przecież kiedyś musi się skończyć:)
zyź 2013-11-28 22:49:27
Da się zjeść. Na parterze mają stołówkę. Ciepłe potrawy, pieczywo, drożdżówki itd.
piotrW 2013-12-31 19:36:06
W emagu jest pensja na czas, ale poza tym to jeden wielki (usunięte przez administratora) Wokół emagu, rozrastają się coraz bardziej firmy z tzw. "podwórka" zarządzane przez krewnych i znajomych "królika". Zresztą owe firmy też ostatnio rozmnażają się przez pączkowanie i coraz bardziej wysysają ostatnie cenne produkty i ludzi z emagu. Już dawno ktoś powinien złapać za pałę i rozgonić całe towarzystwo, pseudo-życzliwych "kompetentnych" kierowników karierowiczów i innej maści naukowców, którzy już sami nie wiedzą do jakiej uczelni się podczepić. A już tytuł profesora emag, to jest po prostu żenujące przegięcie.
1
Anonim 2014-01-20 22:55:05
No nieźle się(usunięte przez administratora)zapędza. Tylko czekać jak wyprowadzi ośrodek szkolenia do GAWOS pod pretekstem że nie przynosi zysku i CBC sprywatyzuje jako swoją kolejną spółkę. To wszystko w imię kasy i zachłanności. Ale w życiu wszystko wraca jak bumerang. Wszystkiego dobrego panie dyrektorze:(
Ujek Ben 2014-02-25 00:14:26
Trudno się nie zgodzić z przedmówcami. Fałsz, obłuda, kolesiostwo, to codzienność. Wystarczy popatrzeć kto kieruje działem P-O i CBiC - firma rodzinna. Co chwilę sprzedaje grunty. Spółki córki, spółki wnuczki, spółki prawnuczki za to kwitną. A wszystko za pieniądze podatników. Taki polski model biznesu !
Nic tylko się dołączyć do pozdrowień dla dyr ;(
1
Anonim 2014-06-30 18:17:35
Oby w firmach było jak najmniej takich dyrektorów jak ten z Emag. Manipulowanie pracownikami to jego domena, niszczy ludzi obwiniając ich za rzeczy, które sam każe im robić. Czyste szaleństwo. Radzę omijać tę firmę.
Zrezygnowany 2014-07-16 16:50:22
Sebastianie. Jeżeli jesteś zaraz po studiach to jak najbardziej się ubiegaj o pracę w Emagu. Jeżeli masz już doświadczenie to sobie daruj.
Plusy firmy:
- wypłata w terminie,
- dobra atmosfera, aczkolwiek fałszywi ludzie :
Minusy firmy:
- nędzna płaca,
- mętne przyznawanie premii,
- kolesiostwo,
- wieczne obietnice,
- protekcjonalne traktowanie nieudaczników będących znajomymi kierownictwa,
- od 2 lat zwalniają się najwartościowsi pracownicy,którzy odchodzą do poważnych firm,
- niestety obłuda i brak perspektyw.
zrezygnowany 2014-07-21 10:29:30
JAK pisalem. Zatrudnic sie zeby zdobyć doswiadczenie to jak najbardziej. Kariery i kasy tam raczej nie zrobisz .
ubawiony 2014-07-22 18:14:56
jak zawsze - pracownicy chcą mieć więcej do powiedzenia od pracodawcy.
Narzekacie jakbyście mieli na wypłacie najniższą krajową.
Były ZBA 2014-08-04 17:39:34
A jak tam u kierownika Kota
Bo jak tylko został kierownikiem (a wczesniej kablował na poprzedniego) to rozpoczął czystki :)
anonim 2014-08-08 14:11:16
Kierownik Kot to już historia. Dawny EMAG to historia. Czystki i reorganizacja... I tylko ubawiony ma jeszcze z czego się śmiać.
Szczęśliwy EMERYT 2014-09-08 21:45:56
EMAG spada na dno, rozszabrowany, szkoda tylko fachowców, a młodzi kierownicy - komputerowo wychowani, bez doświadczenia i praktyki, myślą że są niewiadomo kim. Czasem piana uderza do głowy.
Szkoda, kiedyś to była super firma, rozwijająca się, szanowana, a pracownicy to była jedna wielka rodzina. To już historia. Cieszę sie, że jestem emerytem, bo serce pęka jak widać zgon EMAGu.
Gustaw 2014-09-25 11:38:16
Potwierdzam Emag to dno totalne jako firma na rynku.Atmosfera fatalna, wszyscy kopią sobie dołki pod nogami. Kierownictwo naczelne patrzy tylko na swoją kieszeń.Na pozór uprzejmość a poza plecami obrabianie. Celowe pokazywanie przez dyrekcję że kierownictwo jest niekompetentne (bo niewygodne na daną chwilę) to codzienność.
3
Były 2014-11-03 12:35:21
Z jednej strony Emag się chwali na stronie internetowej że się rozwija a z drugiej zwalnia ludzi z przyczyn ekonomicznych. Coś nie tak chyba.
Tom 2014-12-05 11:04:29
Podsumowując organizacja źle zarządzana przy braku kompetencji w zarządzaniu naczelnego. Ruskie zasady władzy sprawdzą się tylko do czasu.
plotkowa 2015-02-02 16:51:40
gdzieś mnie tam plotki dosięgły że niby teraz są w EMAG jakieś wielkie zatrudnienia nowej dużej grupy pracowników. nie wiem czy to prawda ale jeśli to prawda to byłabym tym bardzo zainteresowana. ktoś ma takie info konkretnie albo poda chociaż źródło gdzie takie info mogę sobie takie info samodzielnie sprawdzić?
bolo 2015-04-14 16:32:00
Nie polecam firmy, spędziłem w niej kilka lat. Mobbing na każdym szczeblu, nie da się pracować. Tam nie liczy się efektywność pracy tylko to, czy nie przeszkadzasz rządzącym w robieniu prywaty z majątku firmy. Poza tym kiedyś i tak dobiorą im się do tyłka, więc lepiej nie mieć z tym bagnem nic wspólnego.
bolo 2015-04-14 16:32:39
Nie polecam firmy, spędziłem w niej kilka lat. Mobbing na każdym szczeblu, nie da się pracować. Tam nie liczy się efektywność pracy tylko to, czy nie przeszkadzasz rządzącym w robieniu prywaty z majątku firmy. Poza tym kiedyś i tak dobiorą im się do tyłka, więc lepiej nie mieć z tym bagnem nic wspólnego.
4
były Pracownik 2015-05-19 21:06:37
Obecna firma nie ma nic wspólnego z byłym EMAGiem. Prywata i cwaniactwo. To już koniec renomowanej firmy z wykwalifikowaną i doświadczoną kadrą. Młode wilczki wychowane na komputerach bez doświadczenia. Koniec.
były pracownik 2015-10-09 15:02:51
Z EMAGu systematycznie odchodzą fachowcy - absolutny upadek. W niedługim okresie zostaną same "pociotki". Sytuacja, która istnieje w EMAGu od dobrych kilku lat jest jednym z przykładów patologii i nieudolności Polski jako państwa. Te wszystkie układy, niejasne powiązania biznesowe, skrajnie skandaliczny sposób zarządzania itd powinny być przedmiotem dochodzenia w CBA lub CBŚ. Jakim cudem ludzie o takich "kwalifikacjach" zajmują dyrektorskie stanowiska ?
na szczęście były pracownik 2015-12-17 15:27:15
Negatywne opinie w całej rozciągłości są prawdziwe. Instytut jest finansowany z dotacji (statutowej) oraz różnych projektów, ale rozsądne pieniądze oglądają jedynie "wybrańcy" i to nie ci którzy są najbardziej kreatywni i pracowici.
To jest instytucja do wyciągania kasy dla nielicznych, dla reszty niekoniecznie. Były dyrektor nowiutkim Cayenem (z górnej pułki)pomyka a pracownicy pieszo lub komunikacją miejską.
Ale jak wierzysz w "Opowieści z mchu i paproci" lub masz ochotę poznać najgorsze wzorce zarządzania, cwaniactwo, poznać w praktyce metody mobbingu, droga wolna. W końcu każdy jest Kowalskim swojego losu...
eech 2015-12-18 11:10:12
kwalifikacje = znajomości

ex 2016-01-09 21:00:13
Pewnie tak się dorobił fortuny ;o) Ale ściemniasz !!! Nowa strona stare badziewie
Były 2016-09-29 22:37:40
Minęło już kilka lat odkąd odszedłem z EMAG. Mimo wszystko dobrze wspominam te przepracowane tam lata. Z kasą było różnie, ale dzięki tej pracy poznałem wielu ciekawych ludzi i zdołałem się sporo nauczyć. I szlag mnie trafia, gdy zaglądam pod stary adres emag.pl a tam co...... "agito". Wiem, wiem... teraz to jest ibemag.pl. Ale mam wątpliwości czy było to dobre marketingowe zagranie. Panowie rządzący aktualnie EMAGiem, zabiliście markę, która była rozpoznawalna.
Były 2016-09-29 22:38:21
Minęło już kilka lat odkąd odszedłem z EMAG. Mimo wszystko dobrze wspominam te przepracowane tam lata. Z kasą było różnie, ale dzięki tej pracy poznałem wielu ciekawych ludzi i zdołałem się sporo nauczyć. I szlag mnie trafia, gdy zaglądam pod stary adres emag.pl a tam co...... "agito". Wiem, wiem... teraz to jest ibemag.pl. Ale mam wątpliwości czy było to dobre marketingowe zagranie. Panowie rządzący aktualnie EMAGiem, zabiliście markę, która była rozpoznawalna.
cśśś 2016-10-02 14:59:48
A jakie sa średnie zarobki u nich? Dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o EMAG - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie EMAG