brak logo

Grupa A5 sp. z o.o.

Łódź

Opinie o Grupa A5 sp. z o.o.

obserwator 2013-07-31 19:30:59
[usunięte przez moderatora] robi to co mu każe [usunięte przez moderatora]. Dziwię się nadal, że [usunięte przez moderatora] jeszcze nic nie zrobił z [usunięte przez moderatora]. Ludzie na magazynie są bardziej zastraszeni niż wieźniowie w zakladzie karnym przez falę. Stwierdzenie Kierwonika Magazynu do brygadzistki typu "dawno [usunięte przez moderatora] w [usunięte przez moderatora] nie miała i to jest powodem złego dnia" nie jest chyba stwierdzniem, którego przełożony może uzywać. Takich cytatów używa co do swoich podwładnych kilka razy w tygodniu. Miejmy nadzieje, że kiedys trafi na odważną osobe, która go zniszczy, bo ludzie którzy tam pracuja boja się o robotę i siedzą cicho.
XXX 2013-08-01 09:07:29
obserwator - 2013-07-31 19:30:59

[usunięte przez moderatora] robi to co mu każe [usunięte przez moderatora]. Dziwię się nadal, że [usunięte przez moderatora] jeszcze nic nie zrobił z [usunięte przez moderatora]. Ludzie na magazynie są bardziej zastraszeni niż wieźniowie w zakladzie karnym przez falę. Stwierdzenie Kierwonika Magazynu do brygadzistki typu "dawno [usunięte przez moderatora] w [usunięte przez moderatora] nie miała i to jest powodem złego dnia" nie jest chyba stwierdzniem, którego przełożony może uzywać. Takich cytatów używa co do swoich podwładnych kilka razy w tygodniu. Miejmy nadzieje, że kiedys trafi na odważną osobe, która go zniszczy, bo ludzie którzy tam pracuja boja się o robotę i siedzą cicho.
Sądząc z Twojej opinii to w Grupie tradycyjnie bezprawie na pierwszym planie. A teksty kierownika magazynu (którego nie znam) stawiaj go na równi z kupą śmieci. Co do za gość. Daj mi nr do niego to zaraz przycichnie. Pewnie to jakiś [usunięte przez moderatora] który nie jest facetem i gra gangstera przed podwładnymi. Szkoda mi poszkodowanej i kolejnych tak poniżanych przez takie kierownicze dno ! A [usunięte przez moderatora] jak zwykle nie zareaguje bo się boi - dopiero jak wpadnie jakiś rozwścieczony mąż, chłopak, partner i przyłoży kierownikowi to skończy się ta sielanka.
Dlaczego nie złożycie zawiadomienia do PIP ? Pracownik też człowiek i też ma swoje prawa. Obecne czasy stwarzają sytuacje prowadzące do nadużyć ze strony pracodawcy i kadry zarządzającej. Uwierz mi że możecie z tym zrobić porządek w kilka dni. Jak coś to pisz. Zawsze pomogę.
Obserwator 2013-08-29 09:53:24
Powiedzcie mi co to za pajac ten cały [usunięte przez moderatora]? Wszyscy na niego narzekają i nikt nie może na niego znaleźć rady? Ludzie co wy?
??? 2013-09-02 11:18:52
Kiedyś w Azymucie pracował taki cham jak [usunięte przez moderatora]- fikał, brykał i się doigrał. Niech trafi na kobietę która wspomni swojemu mężowi, partnerowi o jego tekstach. Ręczę Wam że ktoś obije mu mordę albo sprawa trafi do sądu. Panie [usunięte przez moderatora] otwórz Pan OCZY bo za chwilę będziesz się Pan włóczył po sądach.
DIMISIT 2013-10-29 12:31:10
Nie pracuję już w Grupie A5 dokładnie tyle lat ile tam pracowałem. Czytam opinie i nie rozumiem sensu zamieszczania komentarzy o osobach i ich wyczynach. Księgowość wiedziała ile, kto i na co wydaje, była akceptacja z góry i ten temat nie podlega dyskusji. Mówiąc inaczej – firma na siebie zarabiała i to z przysłowiowa górką, dlatego patrzono przez palce.
Za moich czasów było SUPER co jest teraz znam jedynie z opowiadań z kliku źródeł które jednomyślnie podkreślają że to koszmar. Rzekomo problemy finansowe to jedno a drugie to chamstwo kadry zarządzającej.Należy pamiętać że nie łatwo być szefem działu a jeszcze gorzej kompetentnym pracownikiem u głupiego szefa. Co więcej złe zdanie mają klienci i wydawcy a to już poważny problem. Żal że PREZES kładzie kolejną firmę. Firma słynęła z rodzinnej atmosfery, dobrych zarobków i inwestycji w ludzi. Uważam że wszystko jest do odbudowania – wystarczy (usunięte przez administratora) otworzyć się na to co mówią ludzie. (usunięte przez administratora)
8
były dobry pracownik 2013-11-16 20:04:28
"Grupaa5" upadła. Teraz mamy Krokus Logistykę - ciekawe jak długo. I tak już na rynku Prezes jest nic nie warty. Proponuję zmienić specyfikę działalności i zwolnić jeszcze parę osób. Wskazówka dla Prezesa. Każda ryba psuje się od głowy.
3
Dimisit 2013-11-18 10:57:14
Fajna informacja. Ta cała organizacja straciła jaja jakieś 3-4 lata temu. Narzekali na jednego dyrektora który był cwany ale miał miękkie serce to teraz mają drugiego. Z nim nie ma słodkiego ciu...ciu...ciu... tylko jest do roboty albo do roboty i zawsze mało i zawsze źle. Najlepiej jak najmniej płacić, dzień pracy to 12h, zero urlopu, zero rodziny, tylko(usunięte przez administratora) praca. Prawdopodobnie Pan dyrektor szkolił się w Bangladeszu. Żal że tak się dzieje że prezes tradycyjnie ślepy. Zmienić nazwę na GRYPA A5
2
dimisit 2013-12-27 14:14:55
Nie mam pojęcia o obecnych warunkach. Moi znajomi dawno się już ewakuowali. Z tego co wiem chodziło o kasę.
1
jar 2014-01-22 21:25:36
Pozdrowienia dla agaty i ani dobrze mi było z wami sm i ld
2
Agata 2014-02-06 07:58:58
Ach.., miło , dzięki za pozdrowienia :-), PS. imiona piszemy z dużej litery :-P
pracownica 2014-03-19 19:03:43
Radzi sobie dobrze na rynku? Grupa a5 zbankrutowała, a cała firma to kolos na glinianych nogach. Kolejne spółki-przykrywki dla beztalencia prezesa, który nie umie jednej firmy dociągnąć do porządnych wyników. Nadaje się co najwyżej na kasę w Tesco, a bez utalentowanych ludzi wokół do niczego by nie doszedł. Prędzej czy później wszystko to mu się sypnie, przez zatrudnianie znajomych i zakompleksionego kierownika magazynu, którg zamiast pracować spędza czas na terroryzowaniu pracowników. (usunięte przez administratora) Dobrze, że to już koniec mojej przygody z tą koszmarną firmą. Nikomu nie polecam.
1
były 2014-03-20 19:38:56
Nie ma czego polecać bo ta firma już upadła,a nowa(krokus logistyka)upada przed debiutem z powodu braku zainteresowania u kontrahentów.P.S. nawet na magazyn się nie nadaje!!!
gość 2014-03-25 14:26:11
witaj:) czy możesz napisać do mnie na priv: luzik315@interia.pl
2
dawna 2014-04-01 19:16:34
Ja też nikomu nie polecam tej firmy nawet najlepszym wrogom,(usunięte przez administratora)pracowników w biały dzień, zresztą po opiniach doskonale widać czym to pachnie.
1
kiedyś 2014-04-05 11:59:54
Firma upadła przez nieudolność prezesa,który otacza się ludzmi o niespełnionych marzeniach władczych,swego czasu była moc i potencjał w Grupie,ale dziwne ruchy kadrowe i rozstawanie się z osobami mającymi duży wpływ na funkcjonowanie firmy spowodował upadłość , pracowałem tam dość długo ale i za długo ,afer,skandale,wzajemne donosy ...tak to później wyglądało ogólnie jak wiele osób mam nie najlepsze odczucia co do Grupy A5 i do osoby słabego prezesa.
1
były 2014-04-18 06:27:42
Dopóki nie zmienią Kierownika Magazynu w Magazynie nadal będzie zastraszanie i terroryzm Jacka M. Facet tak omamił Prezesa, że ten nie wie co się dzieje z ludźmi na magazynie. Kiedyś było inaczej. Prezes zszedł na Magazyn, porozmawiał z pracownikami itd. Może wpływ na zachowanie Prezesa ma/miała również Fidata. Miała wyciągnąć GrupęA5, a doprowadziła ją do upadku inkasując niezłe fv za swoją robotę. Dla Prezesa nie ma ludzi nie zastąpionych, ale jak widać w końcowym efekcie - decyzje, które podjął razem z Jackiem M doprowadziły firmę do tego gdzie jest teraz. Opinia na temat Grupy A5, a teraz Krokus Logistyki poszła w Świat i tylko wymiana zgniłych jabłek może przywrócić jej blask lub też poprawić wizerunek w oczach choćby pracowników. Na początek proponuję odpalić Jacka M.
1
gall 2014-05-12 17:06:32
Grupa A5= Krokus Logistyka porażka. Nikomu nie polecam.Szkoda że prezes nic nie widzi co robią z jego firmą. Jak tak dalej pójdzie po Grupie A5 polecą kolejne firmy.
gość 2014-05-12 19:15:27
Skoro prezes od lat nic nie widzi to znaczy, że nie nadaje się na prezesa. A może widzi, i upadek ma swój cel?
nnnn 2014-05-14 22:44:09
Szkoda tylko tych nielicznych którzy jeszcze tam zostali, ale to tylko kwestia czasu. Ludzie już nie mają siły i chęci tam pracować.Kierownik magazynu słynny Jacek M. robi wszystko aby uprzykrzyć życie każdemu.
luzik 2014-05-20 12:24:27 [użytkownik zarejestrowany]
Niestety współpracuję z A5:( nieźle mnie wysterowali. Gall czy mógłbyś się do mnie odezwać na priv. e-mail: luzik315@interia.pl
old 2014-06-03 00:03:31
To była kiedyś naprawdę fajna firma , szła jak burza, wszyscy zap... bo wiedzieli za co , były nagrody,imprezy itd. ale prezes wyłączył się z firmy na jakieś 3 lata, a gdzie kota nie ma tam myszy harcują , a potem były już tylko próby ratowania, piszecie że prezes jest miękki i daje sobie mydlić oczy, nie doceniacie go...
gość 2014-06-03 08:39:13
Nie prawda . Bardzo doceniamy. To prezes mydlił oczy swoim kontrahentom. Tak skutecznie, że nie mogą się pozbierać od tej wieloletniej wydajności (jak napisał Ole).
kulfon 2014-06-04 10:48:25
co za nowa mała?
klient 2014-07-29 19:52:59
Uwaga! Firmy Esse i wydawnictwo jk to też "dzieła"( usunięte przez administratora ) W całości panoszy się nadal( usunięte przez administratora ) Krokusowa 1-3 to burdel na kółkach, nie dajcie sie zmylić różnymi nazwami spółek! Uwaga na nich bo długi a5 ciągną się tez za esse, o uczciwej wspolpracy nie ma co mowić także z uwagi na tamtejszą kierowniczkę.
pracownica 2014-07-31 10:56:14
@kulfon, jaka nowa mała? bo jak nowa co się rządzi to była jakaś nowa kierowniczka, kumpela Jacka M.
1
kulfon 2014-08-05 16:34:15
ostatnio nawet na czarno zatrudniają - wstyd i jeszcze rz wstyd...
pracownica 2014-08-08 17:40:12
@kulfon, ale w krokus logistyce?
znajomy 2014-10-01 00:43:19
odradzam !!!!!!
była praconica 2014-10-02 08:58:44
uwaga na tę i inne firmy pana JK!!! Grupa A5 upadłość, znika "na papierku" z ulicy Krokusowej i przenosi się do "wirtualnego" biura na Łąkową! Cel??? Może być tylko jeden - odsunąć się od bur..lu, który się sam zrobiło. Jeszcze raz uważajcie na nich.
gość 2014-10-16 14:15:14
No i co że nic nie zostało ogłoszone? Siedziba na Łąkowej jest czysto wirtualna, spróbuj tam kogoś zastać. A cel jest prosty - żeby się wierzyciele nie kręcili na Krokusowej.
była pracownica 2014-10-20 12:40:10
do Wiśnia - nie znalazłeś nic o upadłości bo źle szukasz. Należy wejść na stronę https://ems.ms.gov.pl/krs i pobrać wydruk (odpis) z krs - dział 4 są dane o postępowaniu upadłościowym
uwaga na nich!!! 2014-10-24 23:16:22
Uwaga na Grupę a5, krokus logistyka, esse i inne poronione twory Jacka K.! Wszystko to oszustwo, naciąganie klientów, księgarnia sprzedaje książki, których nie ma stanie, a kontaktu doprosić się nie można! Komornicy kręcą się na każdym kroku nic dziwnego, że przenieśli na papierku firmę gdzie indziej.
BYŁY Pracownik 2014-11-03 19:35:33
czy się zwalniamy raczej nas zwalniano, ze stu osób zostało zero. Część tych którzy zostali przeniesieni do innych tworów pana JK jeszcze tam są , a pozostali zostali wyrzuceni na bruk. Tytanic tonie. Praca tam to strata czasu. Nie polecam.
1
ewus 2014-12-11 13:48:40
Nadmienie tylko ze pan prezes JK ma dziwną tendencje do otwierania wielu firm, czego efektem są długi ciągnące się od ok 10 lat - do chwili obecnej nie spłacony zus firmy E+J i podobnych tworów pana Jacka....
mmm 2014-12-19 19:10:14
Pożal się boże działolność
nnn 2014-12-28 21:32:34
Czy słynny kierownik magazynu został już odpalony? jeśli nie, nie ma na co dłużej czekać do dzieła
1
znajomy 2015-01-11 20:13:38
a gdzie kierownik znajdzie pracę jak to taki tyran żadna porządna firma go nie zatrudni bo nie będzie chciała mieć problemów z Inspekcją Pracy.
3
gość 2015-03-21 09:14:27
robi, nie rób sobie jaj
była pracownica 2015-03-26 13:08:07
@prito, kierownik nadal jest. zajmuje się głównie mobbingiem, broń boziu pracą.
@robi, masz nieaktualne informacje;) grupa a5 już nie istnieje, zbankrutowała i majątek zajął komornik. Byłam przy tym, jak wparowali na krokusową:D teraz jest krokus logistyka i jakoś wśród jej klientów nie widać krezusów:D a współpraca z empikiem to staaaara historia
1
iga 2015-03-31 13:44:33
Robi - to jakieś żarty??? ha ha ha chyba sam Jacek K pisze
2
były 2015-04-18 11:10:33
czy wie może kto jeszcze został na polu walki w Krokus Logistyka?
1
gość 2015-04-19 18:03:47
Wszyscy najlepsi sami odeszli, powracali ci co kiedyś ich wylano jakaś paranoja
1
monia 2015-05-18 13:25:47
Tragedia, nie polecam nikomu żadnej z firm, która się tam mieści. Stary Ontom teraz Karsen, stara Grupa a5 teraz krokus logistyka itd. Warunki pracy fatalne,"szefowie" i "kierownicy" niekompetentni. Płace minimalne, nawet jak ma się kwalifikacje. Tną koszty i to widać. Plus do tego co jakiś czas najazd komorników.
3
Były pracownik 2015-06-06 19:32:28
No to widzę, że pozbycie się mnie z Grupy (szeroko rozumianej) było najlepszym co mogło mi się zdarzyć. Cieszę się, że mnie już tam nie ma tym bardziej, że taki kwas się tam dzieje. Nie pracowałem tam zbyt długo (ok. 3 lat), ale to w jaki sposób ze mną się rozstano nadaje się do sądu pracy. Teraz już wiem, że nie warto spalać się dla takich pracodawców jak Grupa (mowa tu o wszystkich firmach pod tym adresem). Ludzie jeśli macie inny wybór nie podejmujcie tam pracy - szkoda czasu, zdrowia i pieniędzy.
4
była pracownica 2015-06-11 10:33:12
Całość to jedna wielka żenada, a była Grupa, Karsen, Esse, to na jedno kopyto robione spółki Jacka K, co kosi kasę od teścia a sam kładzie kolejne firmy. Pozazdrościć stałego dopływu gotówki, mam nadzieję, że komornicy niedługo poradzą sobie z jej nadmiarem:) Oszczędza się na pracownikach, nie płacąc za nadgodziny i każąc płacić na zwolnieniach, a powinno się na biurze, w tym pokoiku prezesa, wielkim jak jego ego. Mniej warte typy od niego to tylko kierownicy poszczególnych spółek, poza Anią z wydawnictwa, która nie wiem, co tam robi.
3
pracowałam 2015-07-20 09:12:49
Kiedyś było fajnie, a bardzo kiedyś podobno jeszcze fajniej. Ale niestety zaczęło się psuć kilka lat temu. Ja też niezmiernie się cieszę, że już mnie tam nie ma. JK w pewnym momencie zaczął tragicznie traktować pracowników, wszystkich, nawet tych, którzy byli zawsze lojalni. Długi GA5 są ogromne. Szkoda, że tak się to skończyło ....
3
DOMINO 2015-08-05 10:35:43
MARYNA nie bądź naiwna i słuchaj ludzi którzy piszą te opinie. Na jakiej podstawie twierdzisz że ktoś sieje bzdury. Z twojego wpisu wiem jedno - nie masz pojęcia o rynku książki ani o samej firmie. Tak na marginesie to GRUPA A5 nigdy nie była firmą wydawniczą tylko dystrybucyjną. Skoro w "bankrucie" widzisz szansę dla siebie to faktycznie tam pasujesz.
6
BEA 2016-08-08 12:15:15
Krokus Logistyka - zapadła się pod ziemię. Odradzam współpracę. Nikt nie odbiera telefonów, nagle nie ma nikogo kompetentnego w sprawie płatności. NIE POLECAM, ODRADZAM.
5
shadow 2016-10-17 23:04:01
Ważne dla mnie jest to, że jest szansa na socjale.
1
grazynaka 2016-11-16 16:37:55
Czy ktos moze podac mi adres grupy A5 potrzebuje RP7 do zusu - byly pracownik.
Zostaw swoją opinię o Grupa A5 sp. z o.o. - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grupa A5 sp. z o.o.